28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
A világ és mi, motorosok
Következő oldal

Ranger 340 2012. április 28. 21:58   Válasz erre: 338
"Ha leveted a nadrágod mert piszkos akkor ha mosás után tiszta lesz nem veszed fel?"
Felveszem, ha nem úgy vettem le, hogy szétszaggattam.
"Ha egy boltban számodra túl drága minden és nem jársz oda de egyszercsak például átszervezés okán újra olcsó lesz akkor nem térsz vissza?"
Visszatérek, ha nem vertem szét a boltot elõtte.
"Ha elköltözöl egy istenháta mögötti faluból ahová születtél mert nem találsz munkát de évekkel késõbb egy nagyberuházás keretében irdatlan sok munkalehetõség keletkezik és tesznek neked egy visszautasíthatatlan ajánlatot akkor sem mész vissza?"
Visszatérek, ha nem úgy jöttem el, hogy összevesztem a szomszédaimmal és nem tagadtam le soha, hogy ott születtem.

qqriq64 339 2012. április 28. 21:57   Válasz erre: 336
Nagyon egyetértek.

qqriq64 338 2012. április 28. 21:53   Válasz erre: 334
Szerencsére a feudalizmus röghözkötöttségétõl már eljutottunk a szabad lakóhelyváltoztatás jogáig mint ahogy a személyi kultusz cenzúrájától is a szabad véleménynyilvánítás szabadságáig.
De kezdjük lentrõl aztán haladjunk felfelé.
Ha leveted a nadrágod mert piszkos akkor ha mosás után tiszta lesz nem veszed fel?
Ha egy boltban számodra túl drága minden és nem jársz oda de egyszercsak például átszervezés okán újra olcsó lesz akkor nem térsz vissza?
Ha elköltözöl egy istenháta mögötti faluból ahová születtél mert nem találsz munkát de évekkel késõbb egy nagyberuházás keretében irdatlan sok munkalehetõség keletkezik és tesznek neked egy visszautasíthatatlan ajánlatot akkor sem mész vissza?
Soha ne mond hogy soha.

Ranger 337 2012. április 28. 21:51  
Nem arról van szó, hogy aki elment és majd visszajön, hanem aki úgy ment el, hogy "rohadjatok a medencétekben ahol vagytok", majd késõbb meg jönne, mert itt jobban jár. Mindegy. Parttalan vita ez.

lendvai 336 2012. április 28. 21:46   Válasz erre: 329
Erre gondoltam én is, amikor olvastam a hozzászólást. Ez a tipikus "dögöljön meg a szomszég tehene is" mentalitás, ami annyira jellemzõ a magyarokra. Ha elment és jó neki, én meg itt szopok mert valami oknál fogva nekem nem jött össze, hát nehogy már ide jöjjön és jól érezze magát a külföldön megkeresett pénzével. Érezze magát szarul õ is! Pedig az az országnak és az itt lévõ kétségbeesetten bégetõ birkaseregnek jó ám!
A jelen és a körvonalazódó jövõbeli gazdasági helyzeten kívül ebbõl a mentalitásból lett elegem nekem is. Elmegyek én is, jó messzire, és ha majd éppen a nyugdíjas koromra összeszedett pénzemet akarom elkölteni valahol, hát biztos találok olyan helyet, ahol azt mondják, gyere, elférsz, költsd el itt, neked is jó, nekünk is jó! És rohadtul nem érdekel a hazaárulózó szerencsétlenek hada. Én nem szándékozok keresztbe tenni senkinek csak azért, mert új életet keresett magának valahol. Az a helyzet, hogy nem is érzem magam magyarnak. Ide születtem, ennyi. Megvan a sokévnyi tanulással megszerzett tudásom, a tapasztalataim, ami itt nem nagyon érdekel senkit, mert fizetni kéne érte, hát megyek oda, ahol azt mondták, jöhetsz, ha bebizonyítod, hogy hasznos tagja lehetsz a mi társadalmunknak, és mi megfizetünk, mert nálunk ez így mûködik és elégedettek az emberek. Sikerült, megyek.

qqriq64 335 2012. április 28. 21:37   Válasz erre: 334
Miazhogy nagyonis:)))))))))

Ranger 334 2012. április 28. 21:34   Válasz erre: 333
Senki és semmi nem tiltja, de látom nem értitek mit akarok mondani.

qqriq64 333 2012. április 28. 21:28   Válasz erre: 332
Mi vagy ki tiltja meg?

Ranger 332 2012. április 28. 21:27   Válasz erre: 331
Azért ment ki, mert itt nem volt jó, de most ott jó, ezért inkább oda akar tartozni. Majd ha esetleg akkor ott rossz lesz és itt jó, majd ide akar jönni?

tsanyi 331 2012. április 28. 21:11   Válasz erre: 330
Ezt most nem értem......ha ahogy írja megtagadja hazáját, nyelvét és más állampolgárságot vesz fel akkor nem is akar hazajönni......sok amerikás magyar is hazajött és máshonnan is pedig azok sem magyar állampolgárok régóta......a pénzük viszont elég jó.....:)))

Ranger 330 2012. április 28. 21:08   Válasz erre: 329
Minek jönne haza? Amiért elment.

tsanyi 329 2012. április 28. 21:07   Válasz erre: 328
Pedig gazdaságilag igen elõnyös hazánknak ha idejön egy nyugdíjas akinek elég sok pénze van és azt itt költi el....hollandokból egyre több van....azt meg, hogy megtagadja nem hinném legfeljebb még örül a jobb anyagi létnek...különben minek jönne haza hisz a hazája már nem ez....

Ranger 328 2012. április 28. 21:03   Válasz erre: 319
"Miért ne jöhetne haza egy hazánkfia nyugdíjas éveire,akár Németországból,Hollandiából,vagy bárhonnan."
Nem tudom, olvastad-e korábban a 301-es link-et. Az, aki el akarja felejteni a magyar nyelvet és le akarja cserélni a magyar állampolgárságát az ne jöjjön majd csak azért, mert akkor majd anyagilag az lesz jobb neki. Erre gondoltam.

kocosfater 327 2012. április 28. 19:13   Válasz erre: 326
A linkben nem csak az embereket,hanem a húsevõ emlõsöket vizsgálták.
De a hozzászólásokból is látszik,hogy egybõl összekap két ember a semmin.
A szoptatás idõtartama általában az anya tejbõségétöl,és elapadásátol függ! De hallottam már olyat is hogy kimélte a cickókat,és hamarabb leszoktatta a szopásról.

Amúgy meg: "Idõ van,cici van,szopni meg tudunk"!!! /

tsanyi 326 2012. április 28. 17:56  
Ezek szerint ha az asszony vegetáriánus akkor a kölykök nem szakadnak le az emlõirõl?.....:)): http://www.mult-kor.hu/20120425_a_husfogyasztas_volt_az_evolucio_motorja

tsanyi 325 2012. április 28. 16:22   Válasz erre: 324
Ezt az egész mélymagyar mentalitást az 1800-as évek elején találták ki a reformkorban illetve akkor kezdték az alapjait megvetni a habsburgoktól elszakadni akaró fõurak és terjesztették eleinte a polgárok körében késõbb lejjebb is bár a szegény ember sosem volt erre vevõ az örült ha megélt valahogy......késõbb 48-tól kezdték a népet is ezzel hülyíteni ami ami a kiegyezés után lett valóságos rémálom a többi nemzetnek akiket a habsburgok alánk helyeztek mivel a mélymagyarkodás miatt lehetetlen követeléseket kezdett a magyar kormány állítani a nemzetiségek elé és mindenhol még a teljesen magyarmentes részeken is magyarítást végeztek illetve akartak, ezzel rendesen megutáltattak minket a szomszédainkkal aminek egyenes következménye volt trianon.......csúcsra járatás meg horthy alatt lett amikor minden rosszat a külföld nyakába varrtak......amíg ez nem volt a magyar toleráns volt.....

qqriq64 324 2012. április 28. 15:30  
Mi a haza és mit jelent annak a megtagadása?
A haza nem csak õseim földje nem pusztán a táj ahol felnõttem nem csak a nyelv amit beszélek és nem kizárólag az emberek akiket ismerek. A haza nem csak pozitív mindenek fölött álló égi tünemény ami elõtt le kell borulni és halálig áldást rebegni hozzá.
A haza ÉLETET ad de egyben életMINÕSÉGET is. Éppen ezért a hazához hozzátartoznak az ország mûködését befolyásoló emberek is. Õk is a haza részei és pontosan õrajtuk múlik hogy azt az egyszeri megismételhetetlen tyúkszaros életünket milyen minõségben éljük le. Az a néhány ember befolyásolja a kultúrát a médiát és rajta keresztül az emberek gondolkodásmódját.
Ez is beletartozik a haza fogalmába. De ne fogjunk mindent rájuk. A magyarspecifikus széthúzásról a hungarikummá lett „dögöljön meg a szomszéd tehene is“ mentalitásról nem a politikusok tehetnek bármennyire is szeretnénk mindent rájuk fogni. Nem is kell messzire menni elég csak elolvasni a segítség topik utolsó néhány napját. Elképesztõ hogy piszlicsáré jelentéktelen szarságokból hogyan kerekedik vérre menõ vita.
Költõk hada énekelte meg szívhezszólóan a haza iránti kötelességünket. Merthogy életünket és vérünket a hazáért feláldozni kötelesség. Tudnának errõl mesélni a „hazáért“ elesett katonák Isonzónál és a Don kanyarban.
Igen, megtagadom az idevezetõ politikát megtagadom a magyar mentalitást az irígységet és a mérhetetlen dölyföt ami mögött semmi valós teljesítmény nincs. Megtagadom a világgal való oktalan szembefordulást és a „mindenki hülye csak mi magyarok vagyunk az okosak“ egyre jobban terjedõ gyakorlatát.
Nem vagyok büszke a hazám történelmére mert kudarcok sorozata és iskolapéldája a különutas „semmibõl sem tanulunk“ politikának.
Viszont soha nem tagadnám le hogy magyar vagyok. Oda születtem életem legnagyobb részét ott éltem le de az elmúlt 22év elszalasztott lehetõségét soha nem fogom megbocsátani annak az országnak. Megosztott gyûlölködõ befelé forduló embereket hozott ez a 22év.
Kinek a bûne? Akik szavaztak vagy akiket megszavaztak? Nem érdekel. A lényegen nem változtat.

tsanyi 323 2012. április 28. 07:42  
Többször hallottam már történészeket és másokat arról nyilatkozni, hogy mi magyarok érdekes módon a vesztes csatáinkra emlékszünk vissza és a nagy, sokat jelentõ gyõztesekre meg szinte egyáltalán nem....itt van ez a csata, a Pozsonyi ami gyakorlatilag megalapozta 907-ben az ország létrejöttét és biztosította hosszú idõre a nyugalmat, hogy megerõsödhessünk és ne tûnjünk el mint sok más vándorló népcsoport........: http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=36352

"Az ünnepi szónok kifejtette: az Árpád fejedelem által vezetett, mintegy 40 ezres magyar csapatnak több mint 100 ezer emberbõl álló egyesített német sereggel kellett szembeszállnia. Zseniális hadszervezéssel, a két és félszeres túlerõ ellenére a magyarok megsemmisítették az ellenfél dunai hajóhadát és elpusztították a seregét, a bajor királynak is menekülnie kellett. Árpád ebben az ütközetben súlyos sérülést szenvedett, s ez nem sokkal késõbb a halálát is okozta - mondta Paál István.

Történelmi források szerint a honfoglalás után a magyar törzsek által birtokolt terület megközelítette az Enns folyó vidékét, s hogy visszaszorítsák a honfoglalókat, a bajorok, vagyis a Keleti Frank Királyság döntõ csapást akart mérni a magyarokra. A csata azonban a bajorok megsemmisítõ vereségével végzõdött, míg a magyarok ezzel újabb területeket nyertek az Enns folyóig, amely 955-ig a magyar terület határa lett.

A magyar történelmi emlékezetben azonban nem õrzõdött meg a pozsonyi csata, jóllehet ez a gyõzelem biztosította a magyarok számára Pannóniát. Az ütközet fontos következményekhez vezetett: a kalandozók elfoglalták Ostmarkot, a bajor-magyar határ az Enns folyó lett. (Azon túl kezdõdött a népmesékbõl ismerõs Óperencia.) Liutpold utódjának, Arnulfnak a legelsõ dolga volt, hogy Regensburgot megerõsítse, így a 2 méter vastag, 3 méter magas falak, és a 18 torony elrettentõen bizonyultak."

tsanyi 322 2012. április 28. 07:28   Válasz erre: 320
Ezt mondom már régóta, itt is.....az egyetlen jövõ a teljes globalizáció és mert csak úgy lehet kirajzani az ûrbe új élõhelyet keresni az emberiségnek.......már most kicsi nekünk ez a bolygó és nagyobb háborúk lehetnek az eddigieknél a maradék erõforrásokért és lakható helyekért.......nincs más választásunk és egy ország sem képes magában megvalósítani ezt a tervet, ehhez a közös erõfeszítés kell.....,de a nacionalizmus amit semmi más nem mozgat mint a kisstílû hatalomvágy olyanok részérõl akiket soha nem fog érdekelni senkinek a jövõje, sorsa hanem csak a saját rövid távú érdeke a fontos és képes ebbe belelovallni másokat is, hogy ezt kiszolgálják elõnyökért cserébe.......és ezek szoktak háborúkhoz vezetni......

tsanyi 321 2012. április 28. 07:24   Válasz erre: 317
Szerintem nem a "hazával" van bajod hanem annak a vezetõivel és azon emberekkel akik a nagy szabadság védelmében képesek lennének akár erõszakkal is elzavarni azokat akik nem értenek velük egyet......nem hinném, hogy bármit is megtagadtál pont úgy mint a posztoló hanem csak simán tele van a tök mint még sokunknak akik itt élünk.......én nagyon szeretem az országot és nehezen hagynám itt......a nagy kivándorlások miért csak a magukat jobboldalinak mondó hatalom alatt voltak?......a szoci alatt is elhúztak párezren(56-ban pár tízezren vagy annyi sem), de a horthy és az azt megelõzõ idõszakban volt a nagy exodus, sikerült is elérni, hogy szinte az összes nobel díjas és mások akik munkabírók és eszesek voltak elmentek......most is hasonló a helyzet.....meg kéne érteni végre, hogy a hazaszeretet csak olyan hazával szemben érezhetõ ami megvédi és élhetõ életet biztosít a polgárainak.....az elmúlt 22 évben gyakorlatilag katasztrófa helyzetet teremtettek tolvajaink és ezzel biza' a tömegekbõl kiölték a tipikus hazaszeretetet(amit annak gondolunk).......és ez a kúrmány volt az utolsó akiben még bízni lehetett, de csúnyán átvertek és kijátszottak minket és a csalódás sokkal nagyobb dühöt vált ki mint a sima utálat amit a maszop iránt érez az ember.....

kocosfater 320 2012. április 27. 23:29  
Sokaknak az a véleménye,és még fiatalok között is,-hogy minek a közös európa?
Én már öreg fasz vagyok,de látom hogy ez a jövõ.
Nem csak közös eut kellene csinálni,hanem KÖZÖS FÖLD ÚNIÓT!

kocosfater 319 2012. április 27. 23:23  
Érdekes és ellentmondádos véleményeket olvasok ebben a témában.
Van amelyik tetszik,van ami nem .
Miért ne jöhetne haza egy hazánkfia nyugdíjas éveire,akár Németországból,Hollandiából,vagy bárhonnan. A rendszerváltáskor is sokan hazajöttek,és senkinek semmi gondja nem volt,és nincs is velük.
Picike ez a föld,és mindenki próbálja ott megtalálni a számitását,ahol akarja. A magyarságát nem kell letagadnia sehol,mert azért maradt még annyi tisztelet az Õseink miatt,hogy erre még nincs szükség.
Azt hogy ide jutottunk,sokmindenre rá lehet fogni. Kinek mi a véleménye,rálátása,ez is nagyon változó. De azt észrevettem,hogy a "magyarság" nem kimondottan összetartó nép. Mindig találtak valami okot a megosztottságra. És ez is biztosan érdeke valakiknek.
Nagyon-"birka"-nép vagyunk!? Meddig?

Taro 318 2012. április 27. 22:45  
Qkorinak tökéletes volt a hasonlata a válás és az elmenetel párhuzamba állításával.
Én is eljöttem, ma Ausztriában élek. Engem nem anyagi megfontolások vezettek, hanem az a posvány, ami árad az egész országból.
Én nem tagadom meg magyarságom, de nem vagyok rá büszke (mert nincs is miért).
Azt gondolom, hogy nem a vezetõk tehetnek az ország állapotáról, hanem a zemberek.

qqriq64 317 2012. április 27. 22:19  
Akkor elmondom az én álláspontomat.
Minden ember más, és másképp reagál le élethelyzeteket másképp csapódnak le benne az indulatok.
Már egyszer megtettem valahol de most sem tudom máshoz hasonlítani azt az élethelyzetet mikor az ember elhagyja a hazáját mint mikor elválik attól a nõtõl akit mindennél jobban szeretett aztán a válás után valahogy egy hülye kurva lett. A haza elhagyása és a volt hazával való további kapcsolat is ugyanolyan sokféle lehet mint a válás után a volt feleséggel való kapcsolat. Vannak jó válások és örök harag válások. Van aki úgy hagyja ott a hazáját hogy büszkén tekint vissza rá örömmel vállalja magyarságát és vannak akik meggyûlölve megkeseredve sértetten mennek el. Mindettõl függetlenül minden válás után akár jó akár csúnya azért valami kapcsolatot mindenki kénytelen fenntartani a volt feleségével, leginkább a gyerekek okán vagy csak a közös tulajdon miatt.
Annál a hülye kurva volt feleségnél ott vannak a gyerekek akiket szeretünk mint ahogy a meggyûlölt hazában is ott vannak a rokonok, barátok akiket szintén szeretünk.
Aztán ugye szeretjük magunkat a válás után kihasznált, átvert áldozatnak tekinteni és szeretjük ezt elmondani mindenkinek. Aki a hazáját elhagyja ugyanúgy van ezzel. Szereti elmondani hogy nem õ volt a hibás hanem az a másik aki nem becsülte meg aki átverte aki elszedte a pénzét akinek semmi sem volt elég mindegy hogy történetesen ez a feleség vagy a haza. Mindez a különbözõség és az adott helyzet habitus szerinti lereagálása pontosan tükrözõdik a külföldi magyarok megnyilvánulásain. Aztán ezekre jönnek az otthonmaradottak reakciói szintén habitustól függõen.
Persze mindenkinek igaza van bármelyik csoportba tartozzon is.
Sajnos magamat is azok közé kell sorolnom akik csúnyán váltak el a hazájuktól. Bennem is dúltak az indulatok és bevallom hogy végigjártam az utat miszerint egy megrögzött idealista emberbõl egy megkeseredett hazáját megtagadó csak és kizárólag az önös érdekeket szem elõtt tartó ember lettem.
Semmiféle hazában és senki emberfiának nem hiszek. A belémnevelt ideológiák nyom nélkül kivesztek belõlem és nem tudok mit kezdeni olyan közhelyekkel hogy nem tartozok sehova meg hogy megtagadom a gyökereimet. Ugyanolyan semmitmondó frázisok ezek nekem mint mikor valaki azt mondja hogy „keresem önmagam“.
Én oda tartozok ahol éppen vagyok a gyökereimre meg nem vagyok büszke akár tetszik ez valakinek akár nem. Amúgy meg nem keresem önmagam mert köszönöm de megvagyok.
Egy munkamániás fasz vagyok aki abban a téves hitben ringatta magát hogyha megtanul egy szakmát amit ráadásul szeret is, abból majd meg tud élni és el tudja tartani a családját ott ahová született.. Tévedtem és ez másnál is elõfordult már. Hittem sokmindenben és minden hitemben csalódnom kellett. Ez nem fog többet elõfordulni.
Annak a dublini srácnak az írását ennek a fényében kell értelmezni.

Ranger 316 2012. április 27. 20:28   Válasz erre: 313
Ez szerintem a normális gondolkodás ilyen témában.

Ranger 315 2012. április 27. 20:28   Válasz erre: 314
Ja és persze ne jöjjön majd ide ír nyugdíjasként, mert itt a kis nyugdíjacskájából sokkal több mindent tud megvenni, mint ott.

tsanyi 314 2012. április 27. 08:19   Válasz erre: 312
Van benne valami......

fox 313 2012. április 27. 02:35  
Tartalmas olvasmány volt. Én szintén Írországban dolgozom, mint a cikk írója, de nem tartom magam haza árulónak tény hogy eljöttem otthonról de csak azért hogy megalapozzam a jövõmet amit csak Magyarországon tudok elképzelni. Nagyon szomorúan olvastam az emberünk sorait aki ennyire megtagadja az otthonát és a nyelvét azt csak sajnálni tudom.
Szerintem arról hogy Magyarországon ilyen a helyzet nem maga az ország tehet hanem annak vezetõi.
Egy nap eberünk talán arra ébred a Dublini dohos (Dublinban még az új lakások nagy része is dohos a rossz nyílászárók és a sok esõ miatt) fél szobás albérletében hogy ilyen gondolkodással nem tartozik sehova, és talán nem kéne megtagadni a gyökereit.
És ezt nem túlzott Magyarságból mondom, hanem az egyszerû józan ész mondatja velem. Minek akar valaki más lenni mint ami.
Gondolom a Gulyás leves, harcsapaprikással vagy a számtalan magyar inyencséget nem tagadja meg magától csupán azért mert õ már inkább ír akar lenni.
Rajtam már sokszor segítettek idekint magyarok és nem vártak cserébe semmit, és én is sokszor segítettem másoknak. Mert igen is össze tartozunk.

Ranger 312 2012. április 26. 22:52   Válasz erre: 311
Ha csak emiatt lenne, akkor nem akarná a nyelvet elfelejteni, állampolgárságot lecserélni stb. De mindegy is mit szégyell, a kérdésem még mindig az, hogy ha ennyire meg akarja szakítani a "magyarságát" akkor minek irkál magyarul magyaroknak? Akkor el kéne ezt is felejteni nem? Nekem ez az ellentmondásos.

tsanyi 311 2012. április 26. 22:27   Válasz erre: 310
Talán nem azt szégyenli, hogy magyarnak született hanem azt amit mûvelnek magukat rettentõen magyarnak tartók a szülõországával....eddig minden bajt az ilyenek okoztak az ország történelmében.....

Ranger 310 2012. április 26. 22:13   Válasz erre: 301
Csak azt nem értem, hogy aki ennyire szégyelli, hogy magyarnak született, az minek irkál magyaroknak, magyarul?

qqriq64 309 2012. április 26. 22:09   Válasz erre: 307
Várgyáá lehet hogy jelentkezik még néhány ezer.:)))))

qqriq64 308 2012. április 26. 22:08   Válasz erre: 306
Akkor ezt is megbeszéltük:))))))))

lendvai 307 2012. április 26. 22:07   Válasz erre: 303
Basszus, akkor már hárman lennénk testvérek? :-))))

desiderus 306 2012. április 26. 22:04   Válasz erre: 305
Elõször iszunk...azután megpróbálunk beszélgetni.... :-))))
Milyen jól fog hangzani : He is kukori from London...vagy valami ilyesmi.... :-))))

qqriq64 305 2012. április 26. 21:58   Válasz erre: 304
:))))))))))))
Ha egyszer hazakeveredek beszélgetünk egy jót.

desiderus 304 2012. április 26. 21:56   Válasz erre: 303
Te hontalan hazátlan hazaáruló stb...
Teeeee....hogy irigykedek rád... :-)))))

qqriq64 303 2012. április 26. 21:50   Válasz erre: 301
Sanyikám ez a cikk felhívás volt egy keringõre így ugrok is rá.
Mintha az ikertestvérem írta volna Dublinból. Minden szavával egyetértek és vállalok minden jelzõt úgymint hontalan hazátlan hazaáruló stb...

tsanyi 302 2012. április 26. 20:51   Válasz erre: 301
Nem a címe miatt, az nem érdekes, hanem a kinti élet okán..

tsanyi 301 2012. április 26. 20:50  
: http://hataratkelo.postr.hu/ki-a-hazaarulo

kocosfater 299 2012. április 25. 21:02   Válasz erre: 298
Ahoz sok pénz is kell,hogy "fél" szezont lefuttasson reklámok nélkül! Díjazom én is a személyiségét!!

qqriq64 298 2012. április 25. 20:59   Válasz erre: 297
Mindent leírtál róla amit érdemes.
Õ az AGY.
A királycsináló.

kocosfater 297 2012. április 25. 20:40   Válasz erre: 296
Ezt mire alapozod?
A gazdasági húzásaira,-a bátorságára,-a tudására,-az emberségére és esetleg a befektetésének hátterére?
Összességében minden kérdésben toppon van!
Szivesen olvasom további véleményed róla!

qqriq64 296 2012. április 25. 20:28   Válasz erre: 294
A Forma 1 jelenlegi legnagyobb egyéniségét úgy hívják hogy Ross Braun.

kocosfater 295 2012. április 25. 20:23   Válasz erre: 293
Én a" Sumit" még most is szeretem,és drukkolok neki!
A Ferrarinál télleg átment meduterránba,és nagyon laza volt. Azért ez egy némettõl télleg csoda. A lényeg az hogy személyesen nem ismerek egy versenyzõt sem.
És a személyes ismeretség,/akár egyszeri alkalomra is/,nagyban megváltoztathatja a véleményt. Mégis vannak "elsõ látásra" kialakuló szinpátiák!

kocosfater 294 2012. április 25. 20:05   Válasz erre: 292
Arrol indult a téma,hogy mostanában nincsenek egyéniségek az F-1-ben. Még mindig fenttartom a véleményem hogy :vannak.
Akár verseny közben,akár a versenyen kivül is.
És még azt nem is emlitem,amit a boxutcában mûvel öt ember a kerekekkel! Szerintem azok is egyéniségek,csak nem hallunk,nem olvasunk róluk! Pedig érdemes lenne feléjük is figyelni.
Mindenkinek megvan a fogaskerékben a helye!
Az F1-is csapatmunka! És nem minden a versenyzõn múlik,csak Õk vannak reflektorfényben!

zi-zi 293 2012. április 24. 03:50   Válasz erre: 292
"Aztán vannak a világbajnoknak születettek. "

Olimpiai bajnokokat se felejtsük, mint pl. én, vagy Eric, az angolna.... :-)))

qqriq64 292 2012. április 23. 20:08   Válasz erre: 291
Igen annyi futamgyõzelemmel ami Mansellnek volt és egy világbajnoki címet hozott neki az Piquetnek hármat.

Még annyit tennék hozzá hogy én három csoportra osztanám a pilótákat. Vannak a "futottak még" versenyzõk akik csak ott vannak és soha semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni. Na jó néha van egy megvillanás aztán a feledés homálya.
Aztán vannak az örök másodikok. Tehetséges pilóták akik egész pályafutásuk alatt nyernek néhány versenyt sõt néha már elõre kikiáltják õket világbajnoknak mint Alesit mikor egyszer megelõzte Sennát aztán bármennyire küzd soha nem tud világbajnok lenni. Rengeteg ilyen versenyzõ van. Bereger, Irwin, Patrese, Barichello, Alesi, Massa,és még közéjük sorolnám világbajnoki címe ellenére Button-t is mert azzal az autóval anyósom is világbajnok lett volna.
Aztán vannak a világbajnoknak születettek.

kawa70 291 2012. április 23. 19:53   Válasz erre: 283
Ennek minden mondatával egyetértek. Bár én anno Prostnak szurkoltam mindig, de Mansell tényleg egy egyéniség volt, és rengeteg esetben elkerülte a szerencse a versenyeken.

Larten 290 2012. április 23. 18:19  
A Ducati ettõl csak jobb lehet...
http://www.autosvilag.com/index.php/AUDI-Megvasarolta-a-Ducati-t.html

kocosfater 289 2012. április 22. 22:55   Válasz erre: 286
Olyankor nem versenyez!
Én neki drukkolok,és örülök hogy visszatért az F-1-be.

zi-zi 288 2012. április 20. 13:17   Válasz erre: 286
nem részeg csak megszédült:
http://www.youtube.com/watch?v=rBMRsY_UI4E
:-))))))

CJKrisz 287 2012. április 20. 12:27  
Egy korszak vége egy érdekes perspektívából.
http://index.hu/tudomany/2012/04/20/vegleg_nyugdijba_ment_a_discovery/#gallery_2835416|2835400

tsanyi 286 2012. április 20. 06:50   Válasz erre: 285
És részeg......:))

kocosfater 285 2012. április 20. 06:26   Válasz erre: 283
Nekem egyik kedvencem Kimi Raikkönen. Szerintem egy laza fazon.

TomRed 284 2012. április 18. 20:20  
Egy másik világ, Észak-Korea: http://www.youtube.com/watch?v=D_O19WeWRkY&feature=player_embedded
Érdekes lenne a két Korea egyesülése.
Vajon ezek az emberek hogyan tudnának beilleszkedni egy merõben más rendszerbe?
Mennyi ideig éreznék úgy, hogy utasításokra kell cselekedniük, figyelik õket?
Szerintem ilyen érzése máig van az idõsebb generációnak hazánkban is, pedig nálunk csak talán egy évtizedig volt igazán szigorú diktatúra.

qqriq64 283 2012. április 18. 20:08   Válasz erre: 281
Ha már kedvencek. Sokaktól eltérõen nekem enyhén szólva nem a kedvencem a Suszter. Elismerem versenyzõi kvalitásait elismerem hogy száz évben jó ha egyszer születik olyan tehetség de nekem ez kevés. Egy valami hiányzik belõle ami nélkül csak versenyzõ de nem sportember.
Nekem õ a sportszerûtlenség szinonimája. A mindenkit legázoló törtetõ semmilyen eszköztõl vissza nem riadó tipikus német.
A hét világbajnoki címébõl kettõt odaadtak neki minimum. Hányingerkeltõ kivételezések haszonélvezõje. Sennaról ugyanez a véleményem.
De mint mondtam ebben a mûfajban Õ a legjobb.
Az én kedvencem amíg versenyzett Mansell volt. Na õ egyéniség volt igazi sportember és legalább látványosan versenyzett.

kocosfater 282 2012. április 18. 11:43   Válasz erre: 281
Ezt sem minden csapat érzi igy! Itt egy példa:
http://www.samsungsport.hu/forma-1/20120418/celzottan-a-red-bull-ellen-vezettek-be-az-uj-szabalyokat/

kocosfater 281 2012. április 18. 07:42   Válasz erre: 249
Szerintem vannak jó fejek a F-1-ben,és egyéniségek is.
Mindenkinek megvannak a saját kedvencek.
Én szeretem olvasgatni a háttérben zajló eseményeket is,nem csak a futamokat nézem.
A szabálymodositások a költségcsökkentéseket segitik elõ.

Penzi 280 2012. április 16. 11:03   Válasz erre: 279
Idõnként kapok olyan válogatásokat, ahol pl. sportolók esnek qrva nagyokat, az ilyet nem tudom megnézni, sajnálom õket . Viszont kandi kamerás felvételeken jókat tudok mulatni.
Ha viszont olyan ismerõsömet éri kellemetlenség, akit nem kedvelek, az belülrõl megmosolyogtat.
ilyenkor gonosznak érzem magam, de nem baj :-))))

lendvai 279 2012. április 16. 10:42   Válasz erre: 278
Nem, én nem vagyok szadista, csak olykor szeretek más kárán örülni, hiszen köztudott, hogy a káröröm a legõszintébb, mert abban nincs irigység :-))))

Penzi 278 2012. április 16. 10:15   Válasz erre: 276
Jól érzem a szadista hajlamot a hozzászólásodból ? :-))))

CJKrisz 277 2012. április 16. 09:56   Válasz erre: 275
A saját szaga elõl fut? Hm, nem rossz elgondolás! :)))))

lendvai 276 2012. április 16. 09:54   Válasz erre: 275
Akkor õt kell paralizálni elõször a sokkolóval :-)))))

Penzi 275 2012. április 16. 09:53   Válasz erre: 273
Mi van akkor, ha az aki elõl fut , csak azért az elsõ, mert a saját szagát sem bírja elviselni ?

lendvai 274 2012. április 16. 09:48   Válasz erre: 270
Sõt, sokkolót kéne rájuk erõsíteni, amit a közönségbõl kiválasztott emberek meghatározott számban mûködésbe hozhatnak, a többiek nagy örömére. Így azért maradna egy kis izgalom a versenyzõknek is :-))))))

CJKrisz 273 2012. április 16. 09:47   Válasz erre: 270
Viszont azért a hosszútávfutóknál van elõnye a tumultusnak, hiszen akik az elsõ mögött futnak, azok mind szagolják annak a büdös izzadtságszagát. Ez kellõ motivációs erõ arra, hogy megelõzzék. :))))))

Penzi 272 2012. április 16. 09:47   Válasz erre: 270
Nahhh ugyehogyugye !! :-)))))
végre valaki jól látja a dolgokat :-))))

CJKrisz 271 2012. április 16. 09:46   Válasz erre: 269
De. :))

lendvai 270 2012. április 16. 09:46   Válasz erre: 268
Szerintem egyenként kéne futniuk, akkor nincs az a nagy kavarodás az elején, meg nincs a stressz, amikor ott loholnak az ember nyakán :-))))

Penzi 269 2012. április 16. 09:42   Válasz erre: 268
Ez nem jó megközelítés :-)))

CJKrisz 268 2012. április 16. 09:36   Válasz erre: 267
Hát végül is a futóversenyen is elég ha csak egy indul. Ha csak egy nyerhet, akkor a többi minek fut? :)))))

Penzi 267 2012. április 16. 09:34   Válasz erre: 264
Tetszik ez a lelkesedés, de nem ragadt át :-)))különben meg nem is értem miért indul el az a sok versenyzõ, hiszen csak páran esélyesek, elég lenne annak a 6-7 fõnek kanyarognia. ( A többiek meg folyamatosan ott maradnak az esélytelenek csalódottságával………)

Penzi 266 2012. április 16. 09:29   Válasz erre: 263
Ha már a hús formája nem tûnne fel, akkor az íze biztosan. ( a pulykát sem szeretem, édesebb az íze ) Nem hiszem, hogy meg tudnának téveszteni egy elém rakott nyúlból készült étellel. …..
Egyszer a kollegám csigát fõzött pörköltnek, megkínálta belõle a többieket, mindaddig azt hallgattuk, hogy hú, meg ha milyen finom ez a zúzapörkölt, amíg el nem mondta mibõl készült. Nahh aztán volt ám hányás két napig ….

tsanyi 265 2012. április 16. 09:16   Válasz erre: 264
A 70-es évek elejéig volt érdekes....utána a sok biztonsági szabály megölte a versenyt.....a motoroknál szerencsére még tényléeg van igazi verseny...szerintem...:)

CJKrisz 264 2012. április 16. 09:10   Válasz erre: 262
Pedig ezek még csak nem is oválpályák! :) Nem mellesleg bármilyen hihetetlen, az oválpályás versenyek gyakorta sokkal izgalmasabbak a kanyargós pályás versenyeknél! Ott ritkán fordul elõ olyan, hogy valaki öt körnél tovább vezeti a versenyt. Akinek egy szezonban 3-4 futamgyõzelme van, az már nagy királyságnak számít. Folyamatosan mennek a helyezkedések, elõzések, stb. Az utolsó 10-15 kör pedig pont emiatt kiváltképp izgalmas, mert az elsõ 6-8 versenyzõ közül bárki nyerhet, lévén ott vonatoznak egymás seggében.

tsanyi 263 2012. április 16. 08:41   Válasz erre: 262
A nyúlhús pontos értékérõl a pénztár gyõz meg a nyúlvágóhídon, az ízérõl meg egy jó pöri amit csirkének hittél edig a legjobb haverodnál mert nem merte elmondani, hogy évek óta nyulat etet Veled.....:))

.....a formegy témában egyet értünk......ha véletlenül a tv elõtt ragadok igen jó alszom rajta a rajt és az utolsó kör vége elõtt...:))

Penzi 262 2012. április 16. 07:53  
Azt hiszem nem fogtok tudni meggyõzni a nyúl hús értékeirõl.
Forma-1 ? órákig nézni, hogy ugyanazokat a köröket teszik meg ..... és hallgatni a zümmögést :-))))))))

qqriq64 261 2012. április 15. 18:57   Válasz erre: 260
Bizony bizony.

tsanyi 260 2012. április 15. 18:56   Válasz erre: 258
Ez volt a hóbagoly túra BBkapitány módra....nagyon fiatal a srác, de talán megérezte amiért érdemes élni....lehet pénzem mint a pelyva és járhatok bármerre, de ezt az érzést nem mindenhol és mindenkitõl kapom meg....

qqriq64 259 2012. április 15. 18:55   Válasz erre: 255
Az elsõ cél a londoni motorkerékpár múzeum ami itt van közel.

qqriq64 258 2012. április 15. 18:54  
Ez mind a kettõ kurva jó volt Sanyi.

tsanyi 257 2012. április 15. 18:44  
..és ez is: http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/motoros_talalkozo/zakarjas-102627

tsanyi 256 2012. április 15. 18:42  
Akárhogy is nézzük, ez az élet!: http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/motoros_tura/nagy-utazas-azt-mondtadhogy-ez-az-elet-102619

tsanyi 255 2012. április 15. 18:07   Válasz erre: 254
Túl minden határon?....nagyon megnézném.....igaz kubinkát még jobban, de az már kalandtúra lenne...:))

qqriq64 254 2012. április 15. 18:01   Válasz erre: 253
Jó messze:))))

tsanyi 253 2012. április 15. 17:58   Válasz erre: 252
Megnézted már, hogy bovington milyen messze van londontól?

qqriq64 252 2012. április 15. 17:56   Válasz erre: 251
Mondom én...:)))))))

tsanyi 251 2012. április 15. 17:52   Válasz erre: 249
Azt én is sajnálom, hogy mr bean sem versenyzik......pedig igazi sómen...:)

qqriq64 250 2012. április 15. 17:52   Válasz erre: 247
Egyetértek. A nyúlhús az egyik legfinomabb. Nekünk rengeteg volt gyerekkoromban és külön díjaztam hogy 3perc alatt konyhakésszé tehetõ.
Persze a vidéki emberek nem olyan széplelkek hogy meghassa õket a nyulak "édessége" ettõl függetlenül állítom hogy a vidéki ember állatokhoz való viszonya nagyságrendekkel emberibb mint a városié aki a panelban tartja foxterriert például.

qqriq64 249 2012. április 15. 17:47   Válasz erre: 245
Kár hogy én nem tudom nézni magyarul. Én jókat szoktam röhögni a baromságaikon.
Én imádom a Forma 1-et nincs is más sport amit rendszeresen nézek csak ez. Egyedül ami nekem hiányzik a mostani mezõnybõl az az igazi egyéniség versenyzõk. Valahogy úgy elgépiesedtek nincs közöttük egy showmen.

CJKrisz 248 2012. április 15. 17:41   Válasz erre: 246
Engem halálosan. :))))
De a Czollnernél sokkal jobban idegesített az állandó ughhhogása.:)))
Ha valaki nagyobbat fékezett: ugghhhh
Ha valaki egy kicsit szélesebbre vette a kanyart: ugghhhh
Elõzés: uggghhhh
Egyszer poénból számoltam és az egyik versenyen 19 alkalommal hangzott el a szájából az, hogy ugghhh. :))))
Komolyan, mint az 5 éves kisfiúk, amikor autósat játszanak. :))))

lendvai 247 2012. április 15. 17:40   Válasz erre: 235
Penzi, finom a nyúlhús, szerintem próbáld ki. Persze csak akkor, ha a csirkét szereted, hasonlóan fehér, szálkás hús. A belsõségpörkölt pedig isteni! Mondjuk régen nem volt már részem benne, nagyszüleim tartottak nyulakat. Azt mondjuk gyerekként sose értettem, nagyapám miért káromkodott fennhangon, miközben tarkón csapta a tapsifülest. Az édes nyuszi kifejezést sose használta :-)))))
Ez itt a gonoszság helye volt, most utálhatsz egy kicsit :-)))))

tsanyi 246 2012. április 15. 17:36   Válasz erre: 245
Téged az ilyen idegesít?...engem inkább mulattat...a palikot is ezért bírtam annyira madár volt, hogy már viccesnek tûnt...:))

CJKrisz 245 2012. április 15. 17:33   Válasz erre: 239
Nekem csak annyi, hogy Czollner (uugghhhh) Gyula helyére sikerült egy hasonlóan szerencsétlen balfaszt betenni szakkommentátornak ennek a Mezeinek a személyében. Néha olyan érzésem támadt, hogy nem is ugyanazt a versenyt nézi, amit én. Pl. a mai versenynél is, amikor a Suhamér félreállt a kerékcsere után, rögtön ott rikoltozott, hogy atyaúristen hát mit csinál a hideg gumival kicsúszott, hát nem igaz, hogy 47 évesen nincs ennyi tapasztalata..... A közvetítést nézõ kb. 1 milliárd emberbõl mindenki levette, hogy valami mûszaki hiba van, kivéve ezt a szerencsétlent. Sok esetben azt se tudja, hogy ki kicsoda a mezõnyben. Még jó, hogy a Wéber ott van mellette, aztán kijavítja a baromságait. Annyira az idegeimre tud menni, amikor egy "szakember" vészmadárkodik, ahelyett, hogy gondolkodna, mielõtt megszólal.

tsanyi 244 2012. április 15. 17:30   Válasz erre: 243
Bár láttam már fafülét is.....menni is kéne szedni...:)

qqriq64 243 2012. április 15. 17:27   Válasz erre: 242
Tarjagoslaska

tsanyi 242 2012. április 15. 17:24   Válasz erre: 241
Szerintem a többsége laska....

qqriq64 241 2012. április 15. 17:23   Válasz erre: 240
Beszéljünk a hüvelygombáról. Kezdjed.

tsanyi 240 2012. április 15. 17:09   Válasz erre: 238
Anál(!) a hüvelygomba is érdekesebb...:))

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők