28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
A világ és mi, motorosok
Következő oldal

tsanyi 440 2012. május 23. 19:16  
Ilyen is van.....nekem is feltûnt, hogy sok utastársam hajaz ufóra.....: http://index.hu/kulfold/hirek/2012/05/23/ufonak_nezte_es_lefejezte_utastarsat/

Bubó Doki 439 2012. május 20. 09:01  
KÖZLEMÉNY!!!!!!!!!!!!
Szeretném felhívni a T. társaság figyelmét, hogy a neten egy másik Dr Bubó ís megjelent, és csak annyi a különbség, hogy a Dr után egy pontot is használ. Semminemû azonosság közöttem, és a másik betûhuszár között nincsen, írásaitól, nézeteitõl elhatárolódok, és intézkedtem a nevem megváltoztatására. Továbbiakban ezen a néven nem teszek közzé semmit. Kérem a tagok megértését, az új nevemet el fogom küldeni ismerõseimnek.

JackSparrow 438 2012. május 16. 22:25  
Hali!
Galoscsabusnak és CJKirsznek igaza van.
Helyesbítek: tényleg "csak" a feketéket lõtté ki mind.
De nem csak azért mert túl sokat legeltek. Hanem a tülkük miatt is. A barom ázsiaiak azt hiszik, hogy annak az õrleménye hegyezi a cerkát.

CJKrisz 437 2012. május 16. 11:27  
23:55-tõl érdemes megnézni a rövid beszélgetést a kisöreggel és elgondolkodni azon, hogy mit jelentett a boldogság akkor (1979-ben) és mit tekintünk ma annak.
Nem tudom miért, de valahogy nekem végtelenül szimpatikus az öreg. És tessék nézni a szemét, az arcát! Egyáltalán nem tûnik úgy, hogy boldogtalan lenne, pedig különösebb anyagi javai nincsenek, mégis megvan mindene.
http://www.youtube.com/watch?v=NKjDf_Gx65E

CJKrisz 436 2012. május 16. 11:14   Válasz erre: 435
Én azt hittem, hogy pont a fekete pusztult ki. Vagy legalábbis mintha errõl olvastam volna tavaly.

galoscsabus 435 2012. május 16. 11:11   Válasz erre: 433
Elszigetelt alfajok valóban eltûntek, fõleg a szélesszájú (tévesen "fehér") orrszarvúak közül.
Ezeket már régebben erõsen túlvadászták, mert fûevõk.
És így az a bûnük, hogy a marhák elõl eleszik a takarmányt, amik aztán nem tudnak meghízni és így Angliába és az USA-ba nem jutott elegendõ steak alapanyag az asztalra.....
Aztán felfuttatták az argentínai és mexikói marhatartást, így a probléma megoldódott, de addigra sikerült megtizedelni a rinók számát :-((
A keskenyszájú ("fekete" orrszarvúval nem bántak el ennyire, mert az a cserjék leveleit eszi elsõ sorban, így nem volt táplálék konkurrense a marhának.

CJKrisz 434 2012. május 16. 11:09   Válasz erre: 432
Sajnos ez így van. És azért vonjuk bele az emberi butaságot is, mert az is gazdagon benne van, hiszen már megannyi fórumon elhangzott, hogy tudományosan cáfolt a rinószarv afrodiziákum mivolta. Nemhogy afrodiziákum, de tk. az égvilágon semmire nem jó. Ennek ellenére a sok szerencsétlen pénzes impotens ettõl várja a csodát. Ha elhintenénk a magot, hogy a Csendes-óceán vize úgy magában sokkal jobb, máris vonulna a sok balfasz szürcsölni az óceán vizét. Máris fellendülne a szervpiac, mert sok vesére lenne szükség. :)))

CJKrisz 433 2012. május 16. 11:03   Válasz erre: 431
Van olyan fajta, ami kihalt, de természetesen nem az összes orrszarvú.

galoscsabus 432 2012. május 16. 11:02   Válasz erre: 429
Szerencsére a hír nem igaz.
De sajnos tényleg nagyon fogynak :-(
És amíg a keleti területeken nem tudják/akarják megakadályozni a fekete kereskedelmüket, addig az afrikai hatóságok nem tudnak/akarnak tenni ellene semmit.
Tök egyszerû sajnos a képlet:
1 db rinószarv = egy komplett fekete család több évnyi megélhetése + a hivatali vesztegetések a hatóságok felé, hogy szemet húnyjanak az orvvadászat és a csempészet felett :-(((
Dél- és Közép-Afrika messze van, kitermelhetõ olajban sem bõvelkedik, ergo a világon minden vezetõ hatalom széles ívben lesz@rja, hogy elfogy-e az orrszarvú, vagy sem.
Ilyen "pitiáner" dolgon nem fognak tengelyt akasztani Kínával és Japánnal, amik a legnagyobb felvevõ piacot adják.

tsanyi 431 2012. május 16. 10:56   Válasz erre: 429
Ez igaz?....vazz:((

CJKrisz 430 2012. május 16. 10:01   Válasz erre: 424
Csodálkozom, hogy nem kaptak szárnyra az összeesküvés elméletek: csodásan ment a kocsi, de minõ véletlen, leégett a boxuk a verseny után, vajon mi semmisült ott meg? :)

JackSparrow 429 2012. május 15. 22:48   Válasz erre: 417
Nagyon durva és szomorú. :(
Nemrég olvastam, hogy elfogytak. Nincs tovább. Az utolsó vadon élõt is lelõtték az orvvadászok... :(

qqriq64 428 2012. május 15. 21:53   Válasz erre: 427
Én még eddig ellenálltam a faszbúknak de tisztában vagyok vele hogy elõbb utóbb muszáj lesz.

kocosfater 427 2012. május 15. 21:02   Válasz erre: 426
Télleg ment a gép mint az állat!-De én a harmadiknak drukkoltam!
Errõl mi a véleményetek?
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/4841/facebookbol-kimaradok

qqriq64 426 2012. május 13. 20:50   Válasz erre: 425
Milyen taktika? Ugyanannyi kerékcseréjük volt. Egyszerûen ment a gép mint állat.

kocosfater 425 2012. május 13. 20:41   Válasz erre: 424
Jó volt a taktikájuk! Egy két csapat elmaszta!

qqriq64 424 2012. május 13. 20:26  
Forma1.
A Williams megtáltosodott vagy Ross Braun maszekban bedolgozik nekik?

fragile 423 2012. május 13. 15:38  
http://www.youtube.com/watch?v=e2Y9xjljnpw&feature=related

Reklámok Retro 1988 - 1992 (2/2)

qqriq64 422 2012. május 12. 15:29  
Vége

qqriq64 421 2012. május 12. 15:27  
Záróképek

qqriq64 420 2012. május 12. 15:26  
Befejezésként néhány kreatív ötlet barkácsoló kedvûeknek

qqriq64 419 2012. május 12. 15:24  
Így is lehet egérre vadászni

qqriq64 418 2012. május 12. 15:23  
Egy szúrás onnan egy szúrás innen

qqriq64 417 2012. május 12. 15:20  
Megrázó kép

qqriq64 416 2012. május 12. 15:19  
Még néhány partiarc

qqriq64 415 2012. május 12. 15:17  
Harmat

qqriq64 414 2012. május 12. 15:11  
...következmény

qqriq64 413 2012. május 12. 15:11  
Elõzmény...

qqriq64 412 2012. május 12. 15:09  
Tulok tülkök

qqriq64 411 2012. május 12. 15:07  
Égi vadászok

qqriq64 410 2012. május 12. 15:01  
Zsákmányszerzés

qqriq64 409 2012. május 12. 14:59  
Hölgymenyét

qqriq64 408 2012. május 12. 14:56  
Repülõ hal

qqriq64 407 2012. május 12. 14:55  
Óvó szárnyak alatt

qqriq64 406 2012. május 12. 14:54  
A természet gyermekei

qqriq64 405 2012. május 12. 14:52  
Lepke peték egy málnaszemen

qqriq64 404 2012. május 12. 14:52  
Védelem

qqriq64 403 2012. május 12. 14:50  
Pókok

qqriq64 402 2012. május 12. 14:47  
Ájtatos manó

qqriq64 401 2012. május 12. 14:45  
Színes rovarok

qqriq64 400 2012. május 12. 14:43  
Partiarcok

qqriq64 399 2012. május 12. 14:42  
Hangulatok

qqriq64 398 2012. május 12. 14:35  
Pocokvész

qqriq64 397 2012. május 12. 14:30  
Szemek

qqriq64 396 2012. május 12. 14:27  
Soha ne add fel

qqriq64 395 2012. május 12. 14:22  
Ilyen képeket anno a nosztalgia topikba szoktam betenni jobb híján de mióta Lendvai megnyitotta ezt úgy gondolom ide jobban illik.
Gyönyörködjetek bennük.

tsanyi 394 2012. május 11. 18:49   Válasz erre: 393
Talán be kéne lépnie a Krisztus Légióba...ott senkinek sincs biztonságban a szüzessége...igaz, elsõsorban a kisfiúké..: http://index.hu/kulfold/2012/05/11/ujabb_pedofilbotrany_a_krisztus_legiojaban/

Penzi 393 2012. május 11. 14:56  
más téma .....

70 évesen akarja elveszíteni a szüzességét
Pam Shaw (70) kabaréénekes, állítása szerint igen elfoglalt volt egész életében - hetvenévnyi szüzességét ezzel magyarázza.Az amerikai énekesnõ körül egész életében hemzsegtek a jobbnál-jobb férfiak, úgy mint Tom Jones vagy Roger Moore. Õ azonban mégis szûz maradt. A hölgy mindezt azzal magyarázza, hogy nem hitt a házasság elõtti szex „intézményében". S mivel vénlány maradt, így szûz is.
- Most azonban eljött az idõ, hogy mindez megváltozzon. Szeretném megtalálni az igazi férfit, azt a helyes pasit, akivel ágyba bújhatok. Készen állok a férjhezmenetelre is, mert szerintem sose késõ – mondta Pam.
Nevetve hozzátette, hogy bejönnek neki a magas és sötét szemû, milliomos férfiak.
Pam ugyan hetven éves, de mint mondja a szíve fiatal ráadásul, ha elárulja a korát, az emberek nem hisznek neki, mert olyan jól tartja magát.
A lelendõ férjnek sokat mondhat a közismert mondás; „Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!", hiszen Pam jelenleg is édesanyjával, a 97 éves Liliannel lakik.

qqriq64 392 2012. május 10. 17:51   Válasz erre: 383
Na hát akkor...
Legyen már elég ebbõl a csak mi toleráljunk csak mi adjunk csak mi legyünk elnézõek szemléletbõl. Egy országot fellehetett volna építeni abból a pénzbõl amit a cigányok felzárkóztatására fordítottak. Teljesen hiába. Az ablakon kidobott pénz volt az utolsó fillérig.
Hány cigány kapott az államtól vagyis tõlünk lakást ami egyébként egy becsületesen dolgozó embernek egy élet munkája és mi lett ezekbõl a lakásokból rövid idõn belül? Lelakott romhalmaz. Ingyen oktatás ingyen tankönyv ingyen étkezés ingyen ruházat. Eredmény? Semmi.
Túl nagy kérés lenne hogy végre a cigányság is tegyen valamit? Nincs munka? Bizony a magyarnak is nehéz mostanában. Na de a Jóisten verje beléjük a faszát attól még nem kell mocskosan járni. Attól még nem kell bûzleni. Attól még lehetne a portára WC-t építeni. A huszonegyedik század Magyarországában még utcák vannak ahol egyáltalán nincs WC. Mi köze ennek a szegénységhez? Emlékszek rá hogy mikor a családban a testvéreim építkeztek a legelsõ volt hogy Apám szétvágott néhány lemezhordót és az elsõ építmény a telken a WC volt.
Annak mi köze a szegénységhez hogy a tíz gyerekbõl a nagyja az az apjától van az apraja meg a nagyjától? Az is a munkanélküliségtõl van hogy 12évesen szülnek meg 25évesen nagymamák lesznek?
De nekünk toleránsnak kell lenni meg elfogadónak. MINDÍG nekünk.
A legcsekélyebb hajlandóságot sem látjuk hogy megpróbálnának beilleszkedni. Nemcsak Magyarországon hanem fejlett nyugati államokban sem. Nincs egyetlen ország sem ahol a cigányproblémában a tüneti kezelésnél többre jutottak volna. Nem az Európába betelepült indiaiakról beszélek hanem a cigányokról.Legyen már elég ebbõl az egyoldalú engedményekbõl. Nagyon sajnálom a beilleszkedett becsületesen dolgozó cigányokat de szerintem nekik lenne a feladatuk megfékezni a minõsíthetetlenül viselkedõ fajtársaikat. Viszont az õ segítségük kimerül abban hogy megtagadják a származásukat.

A Simon ügyet ne vessük össze a Szögi üggyel mert teljesen mások az indítékok és a körülmények. Ellenpéldaként hozom fel a Cozma ügyet ahol nagymértékben enyhítették az elõször életfogytiglani ítéleteket.

lendvai 391 2012. május 10. 15:12   Válasz erre: 390
Szerintem nem tudunk semmit, csak találgatunk. Akkor meg úgyis mindegy, nem igaz? Valaki menjen el Washingtonba és nézze át a választási eredményeket, hátha attól okosabbak leszünk :-)))))

CJKrisz 390 2012. május 10. 13:54   Válasz erre: 389
Honnan tudjuk, hogy a 15% fekete Obamáig fehérekre szavazott? A szavazás nem kötelesség, csak jog. Ha csak olyan van, akire nem akarok szavazni, akkor nem szavazok.

Taro 389 2012. május 10. 13:51   Válasz erre: 387
A 15% fekete Obamáig fehérekre szavazott. Mibõl gondolod, hogy most csak Obamára szavaztak (nem is valószínû, hiszen a feketék között is jelen van a demokrata-republikánus nézetrendszer).
Hogy egy afrikai országban mikor fognak fehérre szavazni, az attól függ, hogy az adott társadalom mennyire lesz toleráns és milyen jelöltek vannak.

Taro 388 2012. május 10. 13:48   Válasz erre: 386
Sajnos nekem is van hasonlóan tragikus tapasztalatom ebben a tárgyban. :-(((

CJKrisz 387 2012. május 10. 13:45   Válasz erre: 385
Abban ugye nem hiszünk, hogy a barackot az a kb. 15% afroamerikai választotta meg, aki ott él, hanem a 80% fehér? Annak a 15% feketének vajon hány százaléka szavazott a fehér jelöltre? Ha fordított lenne az arány az USA-ban bõrszín és népesség viszonyában és 80% lenne fekete, gyaníthatóan a büdös életben nem lenne fehér elnökük. Mint ahogy soha nem lesz fehér elnöke mondjuk Ngériának, Zimbabwenek, vagy Namíbiának. Vagy akár a Dél-Afrikai Köztársaságnak, ahol arányaiban kb. ugyanannyi fehér él, mint fekete az USA-ban.

Penzi 386 2012. május 10. 13:15  
Én hálát adok, hogy nem cigánynak születtem !!!
Fõiskolán mesélte egyik tanárom: volt egy cigány diákja, nagyon értelmes , szorgalmas, jó indulatú fiú.
Két diplomával nem tudott elhelyezkedni, lekezelõen beszéltek vele, nem hívták második fordulós interjúra. Sokadik sikertelenség után, végsõ megoldásként munkát vállalt valamelyik vidéki Cigány Önkormányzatnál, mint pénzügyes. Aztán egyszer csak meggyanúsították, hogy ellopta a pénzüket . Nem tudott mit kezdeni a helyzettel, belefáradt a harcba, 26 évesen felakasztotta magát :((((
Õ megpróbált dolgozni, beilleszkedni, nem engedtük ! :((((

Taro 385 2012. május 10. 13:10   Válasz erre: 384
Amerikában, 1950-ben nem mehetett be egy néger fehérek mosdójába.
Ma néger az elnök.
Ez nem hiszem, nem hiszem kérdése. Erõszakkal nem lehet asszimilálni, de pozitív diszkriminációval igen. Magyarországon is menne, csak meg kellene próbálni.

lendvai 384 2012. május 10. 12:59   Válasz erre: 383
Én a magam részérõl nem hiszek az asszimilálódásban jelen körülmények között sem a cigányok, sem a más népcsoportok vonatkozásában. Szerintem ez évszázados tapasztalat, aki akart, az mindig be tudott illeszkedni, aki meg nem akart vagy más okból nem tudott, azt hiába erõltették volna, úgysem megy. Ezért is vannak szerte a világon különféle gettók. Mellette pedig úgy gondolom, hogy nem fogom sajnálni ezeket az embereket, mert egyrészt azzal nem tudok segíteni rajtuk, másrészt meg nekem lesz szar. Saját magam ellensége meg nem vagyok ugye...

Taro 383 2012. május 10. 10:18   Válasz erre: 382
Na beszéljük meg:
Cigánybûnözés volt, van, lesz. A cigánybûnözésrõl beszélni kell! Szakmai konferenciákon, továbbképzéseken, kiképzéskor.
Nem lehet beszélni politikai-, média platformokon!
Hogy miért?
Azért, mert míg a bûnüldözés szakmaiságában fontos az elkövetési módszerek, etnikai csoportok megkülönböztetése, addig a politikában, médiában ennek nincs helye. Követendõ példa lenne, hogy a rendõr legyen teljesen kiképzett, de jóérzésû ember nem támogathatja azt, hogy etnikai alapon hangulatot keltsenek bizonyos csoportok ellen. Mint ahogyan a cigányság kulturális hátterének vannak bûnözési technikában megtestesülõ formái, úgy vannak a magyar kulturális háttérnek megfelelõ bûnözési formák is. Ezeket a különbségeket ismerni kell a bûnüldözõnek, de tilos egy népcsoport degradálására felhasználni.
A Magyaroknak sem esne jól, ha mondjuk Angliában azzal lenne tele a sajtó, hogy a Magyarok korrupt disznók úgy anblokk.

Az, hogy ellenérzéseid vannak a cigányokkal szemben (utálod õket), még nem rasszizmus. meg fogsz lepõdni, én sem érzem jól magam köztük, mert harsányak, egészen más a kulturális hátterük mint nekem.
De!
Látni kell, hogy megoldás csak abból lehet, ha asszimilálódnak. Ha fokozatosan, egyre több mindenben átveszik a többségi társadalom szokásait, kulturális mentalitását.
Ma, ebben a környezetben ez lehetetlen. Bár itt is, mindenhol megy a fröcsögés, hogy a cigányokat védik a törvények, hogy nekik mindent szabad, bizony ez ordas hazugság, mellyel továbbra is csak a politika kíván bûnbakot csinálni egy népcsoportból.
Konkrét példák:
Amikor Szögi tanár urat agyonverték, a résztvevõk közül hárman életfogytot kaptak.
Amikor a focista Simont agyonverték, az elkövetõk közül ketten 4-4 évet kaptak és ez volt a legsúlyosabb büntetés.
Magyarországon az etnikummal szemben elkövetett bûncselekményeket külön jogszabályba rögzítették (melynek célja a kisebbségek védelme az etnikai típusú bûncselekményekkel szemben),de valamiért kizárólag cigányokat ítéltek el jogerõsen ilyen büntetõjogi tényállás alapján?!
A börtönök lakóinak nagy hányada cigány. Õk bizonyítják, hogy a cigányt is elkapja a rendõr.

Konklúzióként én azt gondolom, hogy tettei alapján kell az egyént, és csak is az egyént megítélni. Ahhoz, hogy élhetõ, normális országot építsünk nem küldhetjük gázkamrába a cigányságot, így viszont csak a hosszú, pozitív megkülönböztetés segítheti a cigányság integrálódását.

Minden egyes ember, aki a cigányságot anblokk degradáló kijelentést tesz, létrehoz 2 bûnözõ cigányt.

Minden ember, aki fellép a faji diszkrimináció ellen, létrehoz 1/100-ad asszimilálódó, értékes embert.

qqriq64 382 2012. május 9. 20:33  
Akkor beszéljük meg ezt a rasszizmus dolgot.
Hogy genetikailag öröklõdnek e a bûnözõi hajlamok azt nem tudom de hogy viselkedésformák öröklõdnek az biztos. Valamikor a 80-as években Tonhauser László mondta ki elõször hogy van cigánybûnözés. Meg is fingatták érte rendesen. Pedig vannak olyan bûnözési formák amik csak és kizárólag a cigányságra jellemzõek. A gagyizás a markecolás a színesfém tolvajlás a besurranó tolvajlás a zsebtolvajlás. Persze van fehérbûnözés is általában a fehérgalléros bûnözést szokták példaként felhozni bár kicsit árnyalja a képet Kulcsár és a jelenlegi miniszterelnõk személye. De ettõl még a cigánybûnözés az cigánybûnözés.
Most egy olyan városban élek ahol a lakosságnak a 60%-a szinesbõrû és legnagyobb részük indiai ahova a cigányokat származtatjuk vissza. Mégsem érzem rosszul magam. Szinte mindenhol õk dolgoznak és semmi probléma velük. Ez már megdönti a genetikai elméletet a bûnözõi hajlamról.
A magyarországi cigányokat sem a bûnözõi statisztikában elfoglalt elõkelõ helyezésük miatt utálom és meggyõzõdésem hogy a lakosság többsége sem. A közútálat fõ oka az évszázadokon keresztül talán genetikusan öröklõdõ viselkedésformájuk. A minõsíthetetlenül ordenáré, trágár szemtelen és pofátlan minden társadalmi konzekvenciát felrúgó jóérzésû emberben felháborodást és zsigeri útálatot kiváltó viselkedés. Ez a viselkedési forma napi szinten jelen van a magyar emberek életében és erre vezethetõ vissza a közútálat.
A társadalmi együttélés szabályait felrúgó valamint a személyi és lakókörnyezeti higiénia teljes hiánya vezetett a kialakult helyzethez.
Lehet példálózni a szociális helyzettel meg a szegénységgel de ez távolról sem magyarázat a viselkedésformára és a koszra mocsokra.
A magyar ember a szegénységben is legendásan tiszta volt. A „tisztes szegénység“ fogalma nagyon jól tükrözi azt hogy a szegénység és a kosz nem feltételezi egymást.
Még azt is ki merném jelenteni hogy a cigányság többségére ez nem jellemzõ. Viszont akikre jellemzõ az olyan mértékben megbélyegzi az egész cigány társadalmat hogy a becsületes dolgozó és tiszta cigányokra is gyanakodva tekint a magyar.
Én 30évet dolgoztam ott le az építõiparban javarészt cigányok között. A kölcsönös megbecsülés és tisztelet volt a jellemzõ MINDEGYIKÜKKEL való kapcsolatomra. Ott is itt is.
Otthon viszont akikkel munkaidõn kívül találkoztam mind okot adott az utálatra. Persze kézenfekvõ a válasz hogy akkor te nem is vagy rasszista. Na most ha úgy fogalmazom meg hogy kitörölhetetlen ellenszenv és utálat van bennem a magyarországi bizonyos fajtajelleget és visekedésformát mutató embertömegek iránt azt hogy lehetne nevezni? Félrasszista? Teljesen mindegy és nem is igazán érdekel.

Mivel most fogyott el a Hoegaarden szûrtelen búzasöröm nem is írok tö

Taro 381 2012. május 9. 08:23   Válasz erre: 379
A Veres jani, Simicska is magyar. Akkor most mi legyen?

Taro 380 2012. május 9. 08:22   Válasz erre: 378
Érdekes, nekem az egyik ált.iskolai osztálytársam lopkodta a társai pénzét, cuccait. Mondjuk õ nem örökbefogadott volt, hanem hófehér árja.
Ezek szerint az árja magyarok is genetikailag tolvajok?

eröt 379 2012. május 8. 21:41  
Benne van az valahol a génekben.Több hasonló estrõl is hallani.

lendvai 378 2012. május 8. 21:38   Válasz erre: 369
Ehhez némi infó, bár egyszeri, így nem lehet statisztikát állítani belõle. Nem pigmentált szülõk örökbe fogadtak egy pigmentált gyereket, gyakorlatilag csecsemõkora óta nevelték, a szociális háttér példaértékû volt. Egyszer mégis azzal keresték meg õket az iskolából, hogy a gyermek lopkodja a mások tulajdonát. Akkor gondolkodóba estek, vajon nincs-e valahol a génjeikben az az életmód, ahogyan élnek, hiszen náluk semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte, példás módon igyekeztek nevelni, kudarcot vallottak.

Taro 377 2012. május 8. 21:27   Válasz erre: 374
Akkor igyál egy sört, dõlj hátra, oszt majd holnap kidumáljuk.

te mondtad, hogy rasszista vagy?! Nem?

tsanyi 376 2012. május 8. 21:25   Válasz erre: 375
Akkoriban talán nem voltak annyira jók az övek és azok rögzítései.....bár ezen apropó okán nem túl jó ezt mondani, de akkor még volt élet a versenyben....

qqriq64 375 2012. május 8. 21:19   Válasz erre: 373
Azért az érdekelne hogy a picsába repült ki az autóból.

qqriq64 374 2012. május 8. 21:17   Válasz erre: 371
Örülök hogy tudod kiben mit utálok. Akartam írni valami hosszabb szösszenetet de ma kurvára elfáradtam így azt mondom igazad van.

tsanyi 373 2012. május 8. 20:24  
Akkoriban még volt verseny bár áldozatok is: http://www.f1hirek.hu/f1/20120508-f1-harminc-eve-halt-meg-gilles-villeneuve.html

....mára szerintem túl steril lett a verseny, akkor sokkal emberközelibb volt és belemenõsebbek is voltak.....érdemes megnézni a második vidin azt az elképesztõ küzdelmet, ma is van ilyen?.....lehet legfeljebb pont azt nem láttam...:))

tsanyi 372 2012. május 8. 18:57   Válasz erre: 370
Nekem lehet, hogy picit túlzott a képzelõerõm és azt ki is vetítem másokra, de ha arra gondolok, hogy ha én pl. rosszat teszek más gyerekével bármilyen indíttatásból akkor neki ugyanolyan joga lesz az én gyerekemmel ugyanazt tenni és ezt nem szeretném......emlékszem, hogy anno öreg mesterem aki megjárta a don kanyart és végzett akkor magyar feladatként partizánvadászatot azt mondta egyszer(pedig komcsi ellenes volt erõsen), hogy azt nem érti, hogy az oroszok miért nem irtottak ki minket azokért a dolgokért amit õk csináltak ott......nem tudom mire célzott, akkoriban csak mint mesét hallgattam a történeteket....

Taro 371 2012. május 8. 18:42   Válasz erre: 370
Nem Qqriq. A rasszista azt utálja benne (mint magad is) aminek született. Ettõl rasszista.
Egy gyerek nem bûnözõnek születik, hanem cigánynak. Bûnözõ nem a cigánysága, hanem a szociális, családi háttere miatt lesz.

qqriq64 370 2012. május 7. 21:13   Válasz erre: 369
Pontosan errõl van szó.
Nem azt utálom bennük aminek születtek hanem amivé lettek.

tsanyi 369 2012. május 7. 21:09   Válasz erre: 368
Az a neveltetésbõl illetve annak hiányából fakad, mármint ahogy élnek, de egy gyerek addig amíg nincs meg a magához való esze nem tehet....utána már igen, de addig nem nagyon.....és itt mint a filmben is a lényeg az, hogy gyerekekrõl volt szó és a felnõttekrõl.....az ugye, hogy egy rassz genetikailag valamilyen nem lehet mérvadó különben nem lett volna okunk megsértõdni amikor azt írta kertész, hogy a magyar genetikailag alattvaló....bár ha azt írta volna, hogy mindenki fölött állunk akkor nyilván nobel díjra jelöltük volna.......:)))

qqriq64 368 2012. május 7. 20:58   Válasz erre: 366
Bár én más magát toleránsnak hazudó emberrel szemben igenis rasszistának vallom magam mert ha nem ezt tenném akkor hazudnék, de életellenes szankciókat csak az életellenes bûnöket elkövetõkkel szemben támogatok. Való igaz hogy a familiárisan hiperpigmentált magyarországi kisebbség nem a szívem csücske és radikális kényszerítõ eszközöket is megengedhetõnek tartok hogy tanulásra bírjuk a gyerekeiket és még radikálisabbakat hogy visszavezessük õket a munka világába de pontosan tudom hogy ezek között semmiféle életellenes dolog nem támogatható.
És minden porcikám tiltakozik az emberjogi aktivisták szemforgató bájolgása ellen.

tsanyi 367 2012. május 7. 20:26   Válasz erre: 366
Aki egy gyereket bármilyen bõrszínût bármiért bántani fõleg megölni mer vagy tud az nem ember de még állat sem.....

Taro 366 2012. május 7. 20:24   Válasz erre: 361
Most akkor csukd be szemed és játszd el a történetet ugyan így, de a kislány cigány, a kisfiú magyar.

Tényleg szép történet. Pontosan neked készült.

tsanyi 365 2012. május 7. 19:21   Válasz erre: 361
Megérdemelten nyert, bár nem láttam a többi filmet, de ebben sok minden benne van.....persze akiknek leginkább szólna azok a kisfiúnak adott pofont kevesellhetik......és ilyen világra vágyunk?....én biztos nem...

kocosfater 364 2012. május 7. 14:08   Válasz erre: 363
A Pink Floyd Fala!
A filmet nagyonsokszor,a zenét mégtöbbször láttam,halgattam.
Egy részletébe beleillik ez a kisfilm!

qqriq64 363 2012. május 7. 12:38   Válasz erre: 362
Mi az a FAL?

kocosfater 362 2012. május 7. 12:36   Válasz erre: 361
Meghatott! A "FAL" egy részlete!
Megnézném a második és harmadik helyezést is!

qqriq64 361 2012. május 6. 11:36  
Filmpályázatot hirdettek filmrendezõk
számára.
Azt a címet adták neki, hogy 'Mondd el a magad módján'.
A pályázatra több mint 600 film érkezett be. A pályamûveknek egy frappáns
történetet kellett bemutatniuk, de nem lehettek három percnél hosszabbak, és
legfeljebb 6 sor szöveget tartalmazhattak.
A pályázatot az amerikai Keegan Wilcox rendezõ nyerte a Porcelán
egyszarvú c. filmjével.
A film az élet ellentétes oldalán álló két ember két találkozását
mutatja be, akikben a
szembenállás ellenére igenis van közös vonás, - mindezt kevesebb mint három
percben elbeszélve.
A filmet megtekintve megértjük, miért ez a mû kapta az
elsõ díjat.

http://www.porcelainunicorn.com/

kocosfater 360 2012. május 2. 13:25   Válasz erre: 334
Teljessen biztos lehetsz abban,hogy mindenki érti azt,amit megfogalmaztál elõzõleg. De ahoz hogy kihozzuk belõled a legjobbat,kis inspiráció kell hozzá! És addig míg nem látsz bele egyéni sorsok hátterébe,addig nem szabad errõl konkrét véleményt nyilvánitani. Igy mûködik az " elsõ benyomás" is az embertársaink megitélésében!
Rövidke élettapasztalatom szerint valóban nem itélkezhetsz elsõ látásra,de azt még soha nem tudtam leküzdeni,hogy ne legyen véleményem valakiröl elsõ látásra.
Ha valaki alapból unszinpatikus,biztosan nem kötsz vele,még alkalmi kapcsolatot sem. De ha kényszerûségbõl több idõt töltötök együtt,és jobban megismered,elõfordulhat,hogy az elsõ benyomás becsapott. És ez forditva is mûködik!

kocosfater 359 2012. május 2. 13:10   Válasz erre: 357
Ezt én silánynak tartom. A koncertek hangulata,akár lemezeken is közelebb állt és áll hozzám,mint a stúdió felvételek,bár a minõséget nem lehet összehasonlitani. Nem is értem,hogy miért raktad fel ezt a linket? Neked tetszik?

kocosfater 358 2012. május 1. 22:02   Válasz erre: 356
Errõl már régebben beszélgettünk,hogy nálunk jobban bevannak zárva a mozgáskorlátozottak,mint pld. Angliában.
Megható a történet,és gratula az eredményhez!

tsanyi 357 2012. április 30. 17:21  
Nem emlékszem, hogy anno az Omega, Lgt, Fonográf vagy Hungária koncerteken ilyet láttam volna....vazz, lehet, hogy rosz koncertekre jártam?:))): http://b-oldal.blog.hu/2012/04/30/mar_a_fesztivalok_sem_a_regiek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_04_30&utm_campaign=index

fragile 356 2012. április 30. 08:16  
http://mosolyka.blog.hu/2012/04/27/lehetetlen_ugyan

"Kerekesszékkel más a helyzet. Egy hatalmas kihívás és valljuk be életveszélyes mutatvány, de mégis ott lebegett a szemem elõtt, hogy megcsinálom, képes vagyok rá................................

qqriq64 355 2012. április 29. 23:08   Válasz erre: 354
Jcb-vel dolgoztam a legtöbbet róla van a legtöbb tapasztalatom.
Amit a JCB gyár csinál az általában jó bár a gém hajlamos extrém igénybevételnél eltörni. Viszont amit az angol beszállítók elõállítanak az egy nagy rakás szar. A Perkins motornak a belsejét nem láttam 12év alatt öregen sem evett egy deci olajat sem DE ami a motorra kívõl rá volt csavarozva az mind tönkrement. Önindító generátor vízpumpa adagoló szivattyúhajtó kardán AC pumpa fogaskoszorú kipufogó mind cserélve volt némelyik többször is. Két példát mondok. Megyek egyszer át Gyálon mikor megáll a motor. Nézem mi van nem kap üzemagyagot. Tank félig.
Végigmegyek a rendszeren levegõs. Szétszedem az AC pumpát látom hogy mindkét szelep ki van fordulva a helyérõl. Ezeket az egyforint nagyságú szelepeket általában úgy szerelik be a helyükre hogy három helyen megütik a szelepfészek oldalát és így a helyén marad. Kivéve az angol beszállító mert õ csak betette a helyére és majd a Jóisten ott marasztalja. Én a mindig nálam lévõ pillanatragasztóval beragasztottam aztán mentem tovább.Másik eset. Inditom a géperejût de csak egy csattanás a válasz. Akkucsere de akkor is. Leveszem az önindítót hát látom hogy a Bendix fölötti alumínium sátor letörött és beékelõdött a fogaskoszorúhoz. szerencsére egy csipesszel ki tudtam venni és nem kellett a váltót leszerelni.

Ranger 354 2012. április 29. 22:23   Válasz erre: 353
Hmm. Nem gondoltam volna, hogy ilyen a sorrend.

qqriq64 353 2012. április 29. 21:47   Válasz erre: 352
Nézd 20évet dolgoztam JCB-vel tényleg a szívem csücske de azt kell mondanom hogy a Komatsu minden tekintetben jobb. Megbízhatóságban klasszisokkal. Amikor teszteltem a JCB sajátmotoros gépét 3óra múlva letérdelt a nyomatékváltója. Kijöttek a gyárból a szerelõk azt mondja eldugult a szûrõ. Mondom ne röhögtess ha a szûrõ eldugul nem nem 5perc alatt villámcsapásszerûen megy tönkre. De a teszt kezdetén az volt az ukáz hogy ami törhet az törjön és ne kíméljem. Mondták ássak egy pincét az elsõ kanállal. Már akkor tudtam hogy tönkre fog menni mert a nyomatékváltó hírhedten gyenge pontja a JCB-nek és a saját motor meg 10lóerõvel erõsebb volt mint a Perkins. A talaj is jó kemény volt meg is adta magát.
Egyébként Magyarországon akkortájt teszteltem még Caterpillart, Volvot meg New Hollandot.
Ha a sorrendet fel kéne állítani akkor Komatsu, Volvo, Caterpillar, JCB, New Holland. A New Holland minõsíthetetlenül szar volt pedig abban volt a legerõsebb 120lovas Iveco motor.

Ranger 352 2012. április 29. 20:58   Válasz erre: 351
A 3cx vagy a Komatsu volt a jobb?

qqriq64 351 2012. április 29. 16:09   Válasz erre: 350
Én még a 3D tolóajtóssal kezdtem azzal nyomtam 8évig aztán 3CX-el folytattam 12évig aztán 5év Komatsu WB93 mostmeg mindenféle de jobbára lánctalpas Hitachi.
A legelsõ 5évem meg egy lánctalpas NDK gyártmányú UB volt.

Ranger 350 2012. április 29. 15:54   Válasz erre: 349
A tesómnak volt egy 3cx. Én is hobbiztam vele egy keveset. :-)

qqriq64 349 2012. április 29. 14:41   Válasz erre: 348
Nocsak. Szintén zenész? Aki abból a képbõl meglátja hogy JCB annak valami köze van a földtúráshoz.
Az a kép 8évvel ezelõtt készült Angliában Bamfordban a JCB tesztpályáján amikor meghívtak tesztelni a saját maguk által fejlesztett motorral szerelt gépüket. Az elsõ JCB amivel kezdtem az még British Leyland motoros vot aztán sokáig a Perkins-tõl vették a motorokat aztán a Perkins-t megvette a Caterpillar. Így nem kerestek másik motort hanem fejlesztettek egyet.
Érdekes egybeesés hogy egy év múlva meg olaszországba mentem Este városába a Komatsu meghívására mert õk is motort cseréltek Janmar-ról Iveco-ra és szintén meghívtak tesztelni.:))))
Mindkettõ nagy élmény volt és talán ez volt a pályám csúcsa.

Ranger 348 2012. április 28. 23:14   Válasz erre: 346
Akkor a képeden jól gondoltam, hogy egy JCB?

qqriq64 347 2012. április 28. 22:51   Válasz erre: 345
Tiszteletben tartom EZT a hozzáállásod.

qqriq64 346 2012. április 28. 22:49   Válasz erre: 344
Igen. Aki nálam jobban szereti a munkáját az festi magát. Biztos állásom volt az egyik legnagyobb közmûszolgáltatónál. Mégsem éreztem jól magam.
Egyszerûen fojtogatott a légkör nemcsak a munkahelyi hanem az egész országban tapasztalható kilátástalanság légköre. Itt minden nap megköszönik a munkámat és mindenben segítenek.

Ranger 345 2012. április 28. 22:42  
Akkor én is kimondom a végszót: :-)
Ide születtem. Itt élek. Nem vágyok motiválásra, elismerésre, luxusnyaralásra. Egyszerû ember vagyok. Nekem elég annyi, hogy ha bemegyek a boltba, ne kelljen azon gondolkodni, hogy vegyek-e egy csokit ha akarok. (Bár már lassan ez is luxus.) Csak egy senki akarok lenni, aki teszi a dolgát, amiért fizetik. Ha ez kevés lesz, akkor teszek majd többet. Persze én is szidom az új adókat, meg egyebeket, de

"Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."

lendvai 344 2012. április 28. 22:26   Válasz erre: 341
Ez sajnos tapasztalat. Én sem szopok itt, éppen vezetõ beosztásban vagyok egy nemzetközinek mondható cégnél, van egy sikeres csapatom. Ha stabil környezetben lenne mindez, semmi gondom nem lenne vele, innen szeretnék nyugdíjba menni. Csak éppen látom, hogy aki sikeres, azt utáljuk, mert nekünk gondjaink vannak. Nem azt motiváljuk, aki a lelkét odateszi, hogy a munkája tökéletes legyen, hanem a morgolódó és szenvedõ oldalt, nehogy elmenjen. Na igen. Ebbõl szállok ki, köszönöm, elég volt. Egyszerûen nem látom azt, hogy nyugodtan le tudnám élni és dolgozni az életem hátralévõ részét, úgy, hogy ne akarnának a végsõkig kiszipolyozni a végén. Csak ennyit akarok, semmi többet. Ezt itt nem látom kivitelezhetõnek. Biztos van, akinek rendben van az élete, semmi gondom velük, mások sikerei általában motiváltak és motiválnak. Csak ne tapasztalnám lépten-nyomon, hogy valami nagyon nincs itt rendben. Pedig nem akarok sokat. Hagyjanak nyugodtan élni és dolgozni úgy, hogy mindkét oldal elégedett legyen. Részemrõl ennyi. Houston kilép :-)))))

Ranger 343 2012. április 28. 22:13   Válasz erre: 342
Igen. Már Te leírtad :"Viszont soha nem tagadnám le hogy magyar vagyok." Ennyi. Nem is rólad és a hasonlókról beszélek én sem. Ezért is írtam, hogy nem értitek mit beszélek.

qqriq64 342 2012. április 28. 22:10   Válasz erre: 340
Aki onnan elmegy az mint írtam a szabad véleménynyilvánítás okán és szintén mint írtam habitustól függõen elmondja vagy leírja a véleményét.
Nem Rólad meg egyéb becsületesen dolgozó emberekrõl hanem arról az országról úgy anblock. Biztos oka van annak hogy eljött és nem fog dicshimnuszokat zengeni. De leírtam én ezt már ma nem akarom magam ismételni.

Ranger 341 2012. április 28. 22:07   Válasz erre: 336
"...én meg itt szopok mert valami oknál fogva nekem nem jött össze..."
Igen. Csakis emiatt gondolhatom amit gondolok. Mibõl gondolod, hogy itt szopok és nekem nem jött össze.

"Ez a tipikus "dögöljön meg a szomszég tehene is" mentalitás"
Ha már tipikusozunk:

Akik kimentek, azok meg tipikusan így gondolkodnak, hogy "az otthon biztos irigy, mert neki nem jött össze".

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22123
5 621 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők