qqriq64 | 642 | 2012. november 25. 11:13 |
Nem tudtam hova tegyem. HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ http://kptlnsg.info/2LbxVc7EhhXl4TqjlKvuV4 |
CJKrisz | 641 | 2012. november 17. 11:10 | Válasz erre: 640 |
Van közöttük néhány igazán ordenáré nagy dög. :) Múlt héten a Discovery-n az Ausztrál kamionosok címû mûsorban valami böszme nagy dömpert kellett elvinni egy 700km-re levõ bányába. A fazon csak az alvázát vitte, mert az egész nem fért el a 24 kerekû tréleren. A batár nagy kamionja elé odakötöttek egy másikat is, hogy a hegyeken át tudják húzni a 200 tonnás kócerájt. És a csávókám nem is amiatt volt beszarva, hogy nem tudják felhúzni, hanem, hogy a fékek jól mûködjenek, mert ha az egész elindul a lejtõn lefelé, akkor azt a jóisten se állítja meg. |
CJKrisz | 639 | 2012. november 16. 10:38 |
Kettõt ezek közül nem is ismertem. :) Az viszont szomorú, hogy embereknek magyarázni kell, hogy égbekiáltó baromságok nem léteznek, ne higgyenek bennük. Ennek ellenére tömegével hisznek el dolgokat csak azért, mert nem is értik mi az. http://www.mcse.hu/egyesuleti_hirek_2012/20121115-a-vilagvege-elmarad.html |
TTné | 638 | 2012. november 16. 10:06 | Válasz erre: 637 |
Köszönöm, igazán kedves vagy! :) A csokira meg vigyázz, meg ne olvadjon a találkozásunkig.:DD |
Bedouin | 637 | 2012. november 16. 09:40 | Válasz erre: 636 |
Tünemény, az istenem adjon neki hosszú életet, a hosszú életûek között :) |
TTné | 636 | 2012. november 16. 08:55 | Válasz erre: 635 |
Minden nap csoki.:D De sajnos a vasárnap nekünk nem jó, Viki unokánk tegnap volt 7 éves, és vasárnap ünnepeljük a kis drágámat.:) ![]() |
CJKrisz | 633 | 2012. november 13. 22:05 |
Ez ugyan nem a mostani, de 2 perctõl érdemes nézni teljes képernyõn és akinek lehetõsége van rá, fullHD-ra (1080p) állítva. Azokat a pillanatokat nézve, amikor messzirõl, az emberek feje felett mutatja, egészen érthetõvé válik, hogy a régi korok emberei miért rettegtek a természet eme csodálatos játékától és miért gondolták, hogy eljött a világvége. http://www.youtube.com/watch?v=eOvWioz4PoQ |
tsanyi | 631 | 2012. november 13. 09:41 | Válasz erre: 630 |
Végülis igen bár nem a színe volt akkor az elsõdleges szempont....nagyon egyszerû és nagyon magyar...:)))
|
TTné | 630 | 2012. november 13. 09:03 | Válasz erre: 627 |
Valami nemzeti, politikai dolgot gondolok a háttérbe, a színe miatt.:) |
tsanyi | 629 | 2012. november 13. 08:50 | Válasz erre: 628 |
Hátha tudja valaki és esetleg mást....akkor jól összeveszünk...:)))
|
tsanyi | 627 | 2012. november 13. 07:49 |
Azt tudja valaki, hogy nálunk miért lett nemzeti eledel a paprika és fõleg az ételek pirosra színezése általa?.....meglepõdtem amikor hallottam az okot...:)
|
CJKrisz | 626 | 2012. november 12. 15:07 | Válasz erre: 625 |
Jópofa! A holnapi napfogyatkozást este lehet itt nézni onlány. :) http://events.slooh.com/ |
classic | 624 | 2012. október 9. 09:40 | Válasz erre: 623 |
Néhány gépet ismerek a felsoroltakból...a négyszelepes BMW (1100 vagy 1150) szerintem is ok és talán elérhetõbb árban és klasszikusabb forma mint az újak. R100R van a csapatban 1995-ös. A futómûben nem a legjobb de a forma csillagos ötös. A nagy nakedek közül meglepõ módon a ZRX a legjobb választás szerintem (volt is majd mindegyik) ne félj a 120 lótól kell az néha. ezután a Honda és a Suzuki a végén meg az Xjr. A W 650 kicsi és gyenge inkább a Bonneville (az is volt jól megy és nem gáz a futómû).... Majd még írok... |
qqriq64 | 623 | 2012. október 8. 19:47 | Válasz erre: 622 |
Azt hiszem Te tudsz valamit:))))))) Ha isten is megsegít és enged még néhány évet dolgozni itt akkor lassan lassan el kell gondolkodnom milyen motort vegyek. Mivel a párom kizárt dolog hogy motorra üljön így csak egyedül túrázásra kell. Számomra a motor az nem csak közlekedési eszköz hanem esztétikai élmény is minden ránézéskor. Csakis olyan motor jöhet szóba ami idom nélküli legfeljebb fejidomos de a blokkot látnom kell. BMW-m volt BMW-ben gondolkodom elsõsorban de más márkákat sem zárok ki. Ha netán mégis négyszelepes BMW-t vennék csakis az R___R típusok jöhetnek szóba ezeknek van egyedül motor formája. De az én kedvencem az utolsó kétszelepes az R100R. Az ennél is régebbiek közül igen széles kínálat van az R100 RT vagy RS típusokból bár a világtörténelemben motor még nem hordott magán ilyen ocsmány idomozást. Valami akasztanivaló gazember lehetett aki tervezte és még nagyobb aki engedte. Ha vennék ilyet elsõ dolgom lenne ledobni róla az idomokat és osztottra cserélni a szelepdekniket. Ezek a motorok egyszerûek megbízhatóak és még kevésbé mûanyagízûek. Más márkák is szóba kerülhetnek elõször nézzük a japánokat. Itt amik tetszenek azok a négy nagy naked. Suzuki 1400 GSX, Yamaha 1300 XJS, Kawasaki ZRX 1200, Honda CB 1300. A Honda blokkja egyszerûen ronda bár a Japán belpiacra gyártott elõzõ CB 1300 az még nagyon szép. A Kawa igazán tetszik de lehet hogy 120ló sok nekem. Lehet megkövezni de a Suzukit megbízhatóbbnak tartom a Yamahánál. Amúgy mindkettõ szép motor. Ami még szóba jöhet az a Triumph Thunderbird. Csodaszép igazi klasszikus erõsen versenyben van a BMW-vel. Ami még esetleg elcsábíthatna az a Kawasaki W650. Nagyjából ennyi. Az új motorok nem az én világom. A veterános lelkemhez valahogy nem passzolnak. Olyan ez mint mikor a betegnek az orvos új korszerû gyógyszert ír fel. Drágább és szart sem ér. De legalább korszerû:))) Nekem jó régi bevált is. |
classic | 622 | 2012. október 8. 09:20 |
Hogy mit jelent a jó motor? Ezt szinte lehetetlen megválaszolni....egyikben ez a jobban sikerült a másikban az de inkább ember függõ. Kinek mi jön be, mely részeit szereti milyen személyes pozitív vagy éppen negatív élményt hoz egy adott típus, modell. Ezer éve az egy vez. tengelyes 750-es Hondát, amikor az volt a tömegcikk, egy motorozhatatlan nulla futómûvel és fékkel rendelkezõ vasnak tartotta a szakma most meg áradoznak róla és a vágy tárgya. Tehát ha te egy bármilyen öreg gépen jól érzed magad a pároddal és vidáman túrázgattok vele akkor neked az az öreg vas lesz a legjobb.... |
qqriq64 | 621 | 2012. október 7. 21:13 | Válasz erre: 619 |
Mit jelent az hogy jó motor? Erõs gyors kényelmes jó a futómûve és megbízható? Hidd el szeretném ha meggyõzne valaki hogy ez mind igaz.
|
qqriq64 | 620 | 2012. október 7. 21:04 | Válasz erre: 619 |
Igen igaz a hengerfej folyadék a henger lég. Na ez a csámcsogás tárgya. ![]() |
classic | 619 | 2012. október 7. 19:53 | Válasz erre: 610 |
Hát ezekben ha lehet csatlakoznék hozzád....most a rengeteg nem mûszaki végzettségû vevõnek bejön ez a folyadékhûtés körüli cikkezés, irogatás mert ez az eladásokat is segítheti. De...ez a literteljesítmény egyáltalán nem indokol folyadék hûtést tehát ez egy elõkészület figyelve hová fejlõdik a konkurencia és erre az alapra még fér egy két kilowatt (szerintem). Lásd a Boldo'r (ha jól írom) 1979-ben kiadott léghûtéses 750-es (pl) literteljesítményét. Egyébként szerintem nem elöl vizes hátul lég hanem egyszerûen a hengerfej vizes a henger pedig lég. Az sem igazi indok, hogy így bárhová mehet a kipufogó könyök nem fog túlmelegedni lásd a Duc 900-as léghûtésesét és a hozzátartozó liter teljesítményt. Ettõl még a GS egy jó motor hidd el de nem ezektõl. A blokk mindíg is középszerû volt hanem a futómûtõl. Na abban van fantázia és a mindennapokban is rengeteg elõnye van. Most ne jöjjön senki azzal, hogy kipróbálta és szar mert én mindennap használom kb 40 japán után és ez az egyetlen dolog amiben nekem az összes fölött áll. Szerencsére ezt nem törölték. Üdv |
tsanyi | 617 | 2012. október 7. 19:46 | Válasz erre: 616 |
Mondom én....pont mint én a bankokkal....szeretnék egy sajátot, de amíg nincs szidom õket mint az állat...:)))
|
qqriq64 | 616 | 2012. október 7. 19:01 | Válasz erre: 615 |
Mondtam már kedvelem a BMW-t. Soha nem lesz olyan jó motorom mint az volt de ettõl még nem kell elvakultnak lennem és mindenért rajonganom.
|
tsanyi | 615 | 2012. október 7. 18:59 | Válasz erre: 614 |
Lassan olyan a viszonyod a BMW-vel mint nekem a bankokkal...:)))
|
qqriq64 | 614 | 2012. október 7. 18:57 | Válasz erre: 610 |
Még egy kis kiegészítés a témához. Egyszer olvastam valamelyik topikban hogy valami hárombetûs német kétkerekû fékje efosta magát. A márka elkötelezett híve azonnal kész volt a magyarázattal hogy az nem a legmegbízhatóbb kiváló német termék hibája hanem a féket beszállító cégé. Jogos. Menjünk tovább. A féket elõállító cég azt mondja hogy a fékalkatrészek anyagát szállító öntõmûhelyé. Az öntõmûhely arra hivatkozik hogy Fausto Filiberto martinász hibája a zárványos fémtömb amibõl a féket forgácsolták. Fausto Filiberto martinász elismeri hogy az adott alkatrész öntésének napján dekoncentrált volt mert barátnõje Ines Jacopo elõzõ este nem részesítette õt orális örömökben. Felmerül a kérdés hogy mi a megoldás. Esetleg minden leendõ tulajdonosnak meg kéne keresni Fausto Filibertot hogy elejét vegye a másnapi dekoncentráltságnak? Halkan és csendben megkérdezném hogy ha vesz valaki egy géperejût akkor beszállítói terméket vesz vagy egy nagynevû márka termékének EGÉSZÉT annak minden felelõsségével együtt? Körülbelül olyan ez a beszállítóra való hivatkozás mintha az ittas vezetõ a pálinkafõzõ tulajdonosát tenné felelõssé az ittasságáért. |
tsanyi | 613 | 2012. október 7. 09:44 | Válasz erre: 606 |
Nem 12.én?....hû, megkönnyebbültem, az egyik gyerek szülinapja akkor lesz és akkor így még megehetjük a tortát..:))
|
kicsi | 611 | 2012. október 7. 08:37 | Válasz erre: 610 |
Eszemben sincs vitába szállni Veled, pedig jócskán vannak féligazságok, tévedések az írásodban. Mindössze csak azt jegyezném meg halkan, hogy az alsó tagozatban is mindig annak a lánynak a copfját húztuk meg, aki a legjobban tetszett, csak nem volt bátorságunk másképp közelíteni hozzá.:)) |
qqriq64 | 610 | 2012. október 6. 23:53 |
Múltkor a Segítség topikban volt egy beszélgetés a BMW mások által rossz színben feltüntetésérõl meg a megbízhatóságáról. Eko szerint az Europában a legtöbb példányszámban eladott motor és a statisztikák szerint a legmegbízhatóbb is. Vizsgáljuk meg ezen állítások igazságtartalmát. Ugye ahogy a jó öreg Winston mondta „csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisítok”. Elõször az eladási statisztikákról. Ebbe beleszámítják a z elsõsorban rendfenntartó meg esetleg egészségügyi közbeszerzés által eladott motorokat is. Ha például van egy szabászmûhely amelyik konfekcióárut állít elõ de egyébként õk adják az adott ország katonai meg tûzoltó egyenruháit máris máris az eladási statisztikák élén szerepel az eladott darabszámokat tekintve. Más oldalról is csalós a kép. Például valaki azt állítja hogy a BMW a legjobb motor mert túraendúróból a legtöbbet adja el. Ok. Én meg azt mondom hogy a Honda a legjobb mert a 125-ösbõl a legtöbbet adja el. Egyébként is míg más gyártók lefednek egy piacot mondjuk 50cc-tõl az 1800cc-ig addig a BMW-nek elég sovány a palettája. Nézzük a megbízhatóságot. Itt a legnagyobb kérdés az hogy hogyan mérik? Minden mûhely ahol motorkerékpárt javítanak küld egy statisztikát a javított motorokról a statisztikai hivatalnak minden országban? Nem gondolnám. Autóknál ugye létezik a minden évben kiadott ADAC statisztika. Miszerint minden, Németországban tízezernél több példányban eladott autóról feljegyzik a segítségnyújtások számát még akkor is ha a benzin kifogyott. Ez a statisztika értelemszerûen nem veszi figyelembe az adott típusból futó darabszámokat sem pedig a futott kilométert. Vegyünk egy sarkított pédát. Egy autótípusból eladnak tízezer és egy darabot. Ezekhez az ADAC kivonul száz alkalommal (1%). Egy másik autótípusból eladnak százezret. Az ADAC ehhez kétszázszor vonul ki (0,2%) Persze a statisztikában a több példányszámban eladott autó rosszabbul szerepel. Így jöhet aztán ki olyan ADAC statisztika hogy a Fiat Panda meg a PEUGEOT típusai milyen elõkelõ helyen vannak. Maradjunk annyiban hogy csak az az autó és motorkerékpár megbízhatósági statisztika hitelt éremlõ ahol minimum a mért jármûvek darabszáma évjárata és futásteljesítménye megegyezik. Más téma. Kiadták az új BMW GS-t. A formán lehet vitatkozni szerintem förtelem de hát ízlések és pofonok ugyebár különböznek. Legjobban azon röhögtem mikor egyesek olyanokat írtak hogy most aztán a konkurenciának mármint a japóknak aztán most húde fel lett adva a lecke. Ettõl a motortól nem fognak a gatyájukba szarni az biztos. A BMW megint csinált egy köztes megoldást mint annak idején az elsõ négyszelepessel aminek se ilyen se olyan vezérlése nem volt aztán persze megcsinálták mostanra a végleges változatot. Most a hûtéssel játszották el ugyanezt. Csináltak egy elõl lég hátul folyadékhûtéses hengert. Itt borítékolom hogy néhány év múlva kijönnek a teljes folyadékhûtéses blokkal. Kezdem azt hinni hogy a BMW is azt játssza el mint az autógyártók mikor új modelleket dobnak piacra. Nevezetesen hogy mindig odadobnak valami gumicsontot valami semmire se jó mûszaki megoldást az újságíróknak akik aztán ezen lelkesen elrágódnak. Ez emlékeim szerint a Fiat Ritmo kerek kilincsével kezdõdött aztán a teljesség igénye nélkül ilyen volt a Vectra áramvonalas ám használhatatlan visszapillantója vagy a Citroen kormányagytól független kormánykereke. Ja meg még a Volvo „lebegõ” középkonzolja. Nem volt olyan teszt ahol ezeken ne csámcsogtak volna jó hosszan. Most az új GS-nek a hûtésén fognak rágódni. Na ennyi. Jaa egyébként kedvelem a BMW-t. |
CJKrisz | 609 | 2012. szeptember 25. 11:21 | Válasz erre: 607 |
Online rendeld meg, de utánvéttel, ne elõre utalással! Így legfeljebb nem lesz, aki átvegye a csomagot és a pénzed megmarad. Igaz, hogy baxhatod a pénzt... :)))
|
CJKrisz | 606 | 2012. szeptember 25. 09:04 | Válasz erre: 605 |
Várjál, elõbb világvége lesz idén dec. 21-én! :))))))
|
CJKrisz | 603 | 2012. szeptember 25. 07:47 |
Egy kis újdonság csillagászat frontól. Azt hiszem említettem már, hogy 2013 kora tavaszán lesz egy szabad szemes üstökösünk. A mostani számítások szerint valami hasonló, mint a ´97-es Hale-Bopp. http://apod.nasa.gov/apod/image/0703/970401C_lodriguss.jpg Tegnap este jött a hír, hogy 22-én felfedeztek egy új jövevényt. Egy böszme nagy ordenáré dögöt, ami 2013 karácsonya magasságában ér a környékre. Az eddigi adatok alapján már megkapta a "dream comet" becenevet (hivatalosan egyébként C/2012 S1 (ISON)). Úgy tûnik, hogy életünk üstököse lesz, brutális fényességet és méretet fog elérni, a Hale-Bopp kismiska sincs hozzá. Pályaelemei nagyban hasonlítanak az 1680-as Nagy Üstökösére, amit gyakorta emlegettek az évezred üstökösének. Szerencsére ez a jövevény az északi félgömbön élõknek kedvez (az utóbbi évek üstökösei mind csak délrõl látszottak), úgyhogy aki délre költözött, az megszítta. :))))) Jövõ tavasszal és télen is tessék majd nézni az eget! De azért még úgyis szólok idõben. :) |
norci75 | 602 | 2012. szeptember 21. 21:20 |
Sziasztok jó itt a hangulat, és tutik a feltöltött képek is. Olvassátok el a blogom: http://www.mocisblog.blogspot.hu/ |
kawa70 | 601 | 2012. szeptember 4. 20:41 |
tsanyi | 598 | 2012. szeptember 4. 19:49 |
Ez, de jó!: http://manzardcafe.blog.hu/2012/09/04/idogep_otthonra_ikarus_256-bol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_04&utm_campaign=index
|
qqriq64 | 597 | 2012. augusztus 26. 09:45 |
tsanyi | 595 | 2012. augusztus 8. 09:13 |
Azannya, ez szép teljesítmény!: http://totalbike.hu/magazin/2012/08/07/102_eves_motorral_jott_nepalbol/
![]() |
CJKrisz | 594 | 2012. augusztus 5. 10:19 | Válasz erre: 592 |
:))))))) Nem is tudom mibõl gondolhattam! :)))) |
Larten | 593 | 2012. augusztus 4. 21:45 | Válasz erre: 581 |
Ott van a szeren bizony és nincs ki útjába állna. Se jobbkéz szabály, se stop tábla. :-)))) |
VVLaci | 591 | 2012. augusztus 4. 19:52 | Válasz erre: 587 |
Ezt szerintem Karcsikának kéne ajánlani a Varás fórumon! :-)))
|
CJKrisz | 590 | 2012. augusztus 4. 19:15 |
Na, egyre szimpatikusabb a téma! :) Asszony nincs otthon, mi? :)))))) |
qqriq64 | 578 | 2012. augusztus 4. 18:50 |
A szegééééény ember legkisssebbik fia pedig aranyszõõõrûûû paripáááán
![]() |
lendvai | 559 | 2012. augusztus 2. 11:28 | Válasz erre: 558 |
Abszolút hihetõ teória :-))))) Nekem a Renault logóra is van ötletem :-)))))
|
qqriq64 | 558 | 2012. augusztus 2. 11:16 |
Múltkor beszélgettünk róla hogy mi a legfontosabb találmány az emberiség történetében és szóba került a kerék is. Na valahogy így találták fel:))))))))) ![]() |
tsanyi | 557 | 2012. július 10. 21:38 | Válasz erre: 556 |
Az igazi zöld nem...az csak másokat akar erre kényszeríteni, de saját maga 12 hengeres amcsi kocsival jár...:)))
|
CJKrisz | 556 | 2012. július 10. 20:51 | Válasz erre: 555 |
Gázüzemû jármûveket használ, amikhez még a saját fingját is összegyûjti. :))))
|
tsanyi | 555 | 2012. július 10. 20:04 | Válasz erre: 554 |
Ez már túlvezet azon....szerintem a megélhetési szó azokat jellemzi akik valóban a betevõ falatért csinálnak valamit, de itt már ezen túlléptek bõven, az igazi zöld jellemzõje, hogy jó kocsija van, nagy lakása ami rendesen ki van világítva és tele van légkondival meg télen 30°-ra fûti a lakását mert megteheti és persze van jetsky, motorosszán és minden ami pazarló, környezetkárosító.....kíváncsi vagyok, hogy az a gnóm levegö csoportos senki vajon milyen kocsival jár be a belvárosba naponta?....tényleg, miért néz ki tornából felmentettnek az össez zöld aki nyilatkozik?....ezzel kompenzálják azt, hogy anno az iskolában verték õket?...:)
|
tsanyi | 553 | 2012. július 10. 19:36 | Válasz erre: 552 |
Hát ez az(akkor is háttal kezdek mondatot:)), de remek üzlet a bérzöldeknek(vannak másmilyenek is?).....
|
CJKrisz | 552 | 2012. július 10. 19:32 | Válasz erre: 551 |
Én speciel pont ezek közé tartozom. :) Semmi sem bizonyítja azt, hogy az emberiség nélkül nem pont ugyanígy alakulnának a dolgok. Az, hogy a rendelkezésünkre áll kb. 120 év hõmérsékleti adata, azzal nagyjából kitörölhetjük a seggünket, lévén egy bolygó éghajlata nem évszázados, vagy évezredes, hanem évmilliós idõskálán vizsgálható. Ilyenformán a mi 120 éves adatsorunk nagyjából nulla információt tartalmaz, semmilyen értékelhetõ adatot nem szolgáltat egy éghajlati modell megalkotásához, magyarul semmilyen következtetést nem lehet levonni belõle. Csak épp a médiának igen komoly hatalma van, pedig a globális klímaváltozás (és nem felmelegedés) ellen legalább annyi érv (és bizonyíték!) szól, mint mellette. Csak az ellenérvek valahogy nagyon elsikkadnak és nem kapnak széles nyilvánosságot. Csak az, hogy mér megint mekkora jéghegy szakadt le az Antarktiszról, meg hogy mennyivel emelkedik majd a tengerszint 2100-ra, ha elolvad a jég. Persze aki a kezébe veszi pl. a National Geographic, a Science, vagy a Scientific American lapokat, az elolvashatja, hogy hogy is van ez igazából. Az érveket mindenki ismeri, az ellenérvekbõl meg akár én is tudnék ideszórni egy marékra valót. :) A média 1999-ben már bizonyította az Y2K "problémával", hogy mekkora hatalma van, ha hisztériát kell kelteni. |
tsanyi | 551 | 2012. július 10. 19:19 | Válasz erre: 549 |
Jó pár szakértõ(akik pont annyira azok mint akik az ellenkezõjét mondják) szerint a globális felmelegedéshez semmi köze a mostani civilizációnak hanem simán ciklikus az egész.....akármennyi széndioxidot bocsájtunk is ki annak többszöröse megy a levegõbe pár vulkánkitörésnél....csak üzlet az un. zöldeknek ez a hisztériakeltés...
|
CJKrisz | 549 | 2012. július 10. 18:59 |
http://index.hu/tudomany/tortenelem/2012/07/10/ketezer_eve_melegebb_volt_az_eghajlat/ Valószínûleg ez a hír sem fog szerepelni egyik médiában sem.... Persze ha két jégkocka lepattan az Antarktiszról, az már a címlapon van és rögtön itt a világvége. |
CJKrisz | 548 | 2012. július 10. 11:05 |