tsanyi | 138 | 2012. április 1. 09:48 | Válasz erre: 137 |
Én ennyire nem vágom, az sem biztos, hogy megtalálnám azt az útvonalat.....,de egy alkalmas vezetõvel szívesen kimennék(akkor is úgy vittek:))...
|
kicsi | 137 | 2012. április 1. 09:45 | Válasz erre: 136 |
Az valszeg a Szuha-bella volt.Közvetlenül a podlesoki kempingbõl, nagyjából egy patak mentén (néha benne a mederben) halad, egészen a hegy tetejéig.
|
tsanyi | 136 | 2012. április 1. 09:27 | Válasz erre: 135 |
Én 2X voltam eddig ott, egy hosszabb útvonalon ami kevésbé ingerdús viszont igen fárasztó és 3 éve egy kb. 4 óra alatt teljesíthetõ viszont állandó kapaszkodás, mászás volt....na azon végigmennék még egyszer...
|
Tiger | 135 | 2012. április 1. 09:17 | Válasz erre: 133 |
Köszönöm,remek segítség Tõled és Kukura úrtól is:-)
|
kicsi | 133 | 2012. április 1. 09:02 | Válasz erre: 122 |
A "Szlovák-paradicsomot" én is csak ajánlani tudom. itt egy link, egész jó kis honlap, pár látványos képpel, információval, magyarul is. http://www.slovenskyraj.sk/hu.html A környéken rengeteg kiadó panzió van, nyugodtan el lehet indulni motorral is, minden szentpontból élménydús programot lehet csinálni. |
Ranger | 132 | 2012. április 1. 08:47 | Válasz erre: 110 |
Nagy A. Ezt az okmányirodistáknak tudnia kell. http://www.tanulovezeto.net/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=74:kategoriak&catid=43:jogositvanyok&Itemid=69 |
qqriq64 | 129 | 2012. április 1. 00:14 | Válasz erre: 128 |
Csalódtam Benned bazmeg. Vigyél bele valami kis aktivitást mer mostanában nagyon el vagy punnyadva:)))))))))))))
|
kocosfater | 128 | 2012. március 31. 22:57 |
Végignéztem,elolvastam mindent a retrón is,és már nincs idõm még hozzászolni sem.
|
TomRed | 127 | 2012. március 31. 21:42 | Válasz erre: 122 |
Panoráma kép Transfogarasról: http://www.360cities.net/image/transfagarasan#24.20,14.20,75.8 További két kép, saját. ![]() ![]() |
Larten | 126 | 2012. március 31. 20:14 |
Még a fiaim kicsik voltak (most 34 és 33)rendszeresen jártunk a "Szlovák paradicsomba" (Slovensky Raj), a Hernád völgye, Velky Sokol, egyirányú turista utak. De nekem is többnyire csak papírképeim vannak róla, meg diák. Nem fogsz benne csalódni, tényleg egy paradicsom. A közeli falura emlékszem ahová este mindig lementünk sörözni; Hrabusice Viszont engem is érdekelne nem csak sanyát... |
Tiger | 125 | 2012. március 31. 20:14 | Válasz erre: 123 |
igen,örültem az ismerõs tájnak és köszönöm:-)de iszonyú érzés tudni,hogy milyen sok érdekes és szép látnivaló marad elérhetetlen már számomra.Ott tartok,hogy már minden a szobában töltött idõt is sajnálok és ha választhatok bármilyen emberi alkotás,múzeum,templom,mûemlék,kiállítás,színház stb.és a természeti szépségek,képzõdmények,érdekességek,panoráma,hegyek-vizek(a táj) között,akkor én gondolkodás nélkül már csak az utóbbira vagyok kíváncsi:-(Ez sincs jól igy,mert mégiscsak kultúrlények (humanoidok)lennénk vagy mi a fene:-)
|
tsanyi | 124 | 2012. március 31. 20:11 | Válasz erre: 122 |
A Hernád szurdokba mehetünk együtt is....szép és még vad is.....nem veszélytelen a mászkálás a létrákon....:)
|
qqriq64 | 123 | 2012. március 31. 20:02 | Válasz erre: 122 |
Na látod ezért szép a világ. Kapok egy PPS-t felteszek róla néhány képet és Te meglátod majd kiegészíted mert voltál ott.
|
Tiger | 122 | 2012. március 31. 19:56 | Válasz erre: 117 |
tsanyi,látod fura a világ,én a nyáron szeretnék eljutni a Hernád völgyébe(Szlovák Paradicsom:-((a francot),ha elvisznek a "szegediek" magukkal,mert láttam a képeidet arról a gyönyörû szurdok vidékrõl.Te pedig szívesen motoroznál a híres Tianmenshani karszt hegyek szerpentinjein(nem tehetnéd,mert nem engedélyezett a motorozás,sõt csak un.iránytaxikkal,kisbuszokkal és drótkötélpályán lehet felmenni)én pedig némi szégyenkezéssel mondom,hogy ott már jártam,míg hazám rengeteg táján még soha.Pl.a transz- fogarasi szerpentinen.Ez az út (Kínában)fantasztikus,állítólag 99 kanyar van rajta,(nem számoltam),de így nem látod szinte soha ,mert vagy rajta vagy,vagy párában van.A környék elképesztõ,talán Kina legérdekesebb tartománya,Hunan a Jangce gátjaival,Chungkinggal,a Leshan Buddhával és millió látnivalóval.Kívánom,hogy eljuss oda,míg magam is újabb célokat tûzök ki(hiába,mert bár a globalizáció megengedné, a lehetõsége egyre szûkül:-(most itt a káromkodás helye lenne.Most pl.feltenném ide a fotóimat,ha lenne egy k..scennerem,amivel végre a papírképeimet is feltölthetném.Így sír egy magyar úr:-)))A robogómtól meg sajnálom a jobb olajat:-(
|
tsanyi | 121 | 2012. március 31. 19:22 | Válasz erre: 120 |
Tiszta szégyen.....pár hete molesztálta(szóban) egy szolgálaton kívüli kalauz a Dórit miközben a szolgálatos kolléganõje néha azért odaszólt, hogy hagyja a lányt, de nem tette így Dóri utazását megszakítva leszállt hamarabb és inkább hazajött....megtettük a bejelentést az állomáson, jegyzõkönyv stb. és az állomásvezetõ mondta, hogy tudja kirõl van szó a leírás alapján.....most jött egy levél a mávtól, hogy lezárják az ügyet mert nem tudták beazonosítani a kollégát....nem akartuk megkeresni a köcsög kallert mert az nem vezet sehova legfeljebb jólesik hanem megpróbáltuk hivatalos úton legalább dorgálásban részesíteni, de nem jött össze.....viszont a rendõrségre sem akartunk menni, bár lehet, hogy azt kéne....,de ilyen a máv....munkanélküliség van, de mégsem járnak el egy ilyen ügyben...
|
Larten | 120 | 2012. március 31. 19:11 |
A kellemetlen meg az volt hogy vele volt egy holland nemzetiségû évfolyamtársa is, aki tanúja lehetett hogyan jár az aki csalni akart a diákjeggyel.:))) Persze a vendég diáknak is le kellett szállni vele. |
qqriq64 | 119 | 2012. március 31. 18:43 | Válasz erre: 118 |
Miért csodálkozol? Chambridge-et sehol nem jegyzik a nemzetközi oktatásban:))))))))))
|
Larten | 118 | 2012. március 31. 18:39 | Válasz erre: 115 |
Itt minden másképp mûködik, jobb ha ott vált ki egy nemzetközi jogsit, talán azt tudja használni. Csak egy példa: Kisebbik leányzót (Dóra 22éves) leszállították Balatonra menet a vonatról mert diákjegyet vett és a kalauz nem respektálta amiket felmutatott; - chambridge-i diákigazolvány (ez persze angol) - utlevél, - személyi ig. |
tsanyi | 117 | 2012. március 31. 18:37 | Válasz erre: 116 |
Hm, mindegy akkor is látni szeretném...:))....és mindent a világon és azon kívül is.....nagyon sajnálom, hogy nem 1000 év múlva élek, hiszem hogy kirajzik az emberiség a világûrbe mivel nincs más választása.....ha nem, akkor a szûkös és fogyó energia forrásokért kiirtjuk egymást....nincs más alternatíva hosszú távon mint a globalizáció(a teljes és nem az ami most zajlik) és kilépni a világûrbe...
|
oszika | 115 | 2012. március 31. 18:10 | Válasz erre: 114 |
A srác is ebben reménykedik. De az ocsmányirodista ismerõsöm is csak hümmögött. :-(
|
oszika | 113 | 2012. március 31. 17:58 | Válasz erre: 111 |
Na, jó, de milyen kategória? Fogház, börtön, fegyház? Feltételesen szabadulhat? :-)))
|
tsanyi | 112 | 2012. március 31. 17:54 | Válasz erre: 104 |
Gyönyörû helyek.......jó lenne látni.....hátha összejön...
|
oszika | 110 | 2012. március 31. 17:46 |
Hölgyek, urak! Ha ezt az ír jogsit honosíttatja a gazdája, szerintetek milyen kategóriát kap itthon? ![]() |
lendvai | 109 | 2012. március 31. 17:06 | Válasz erre: 108 |
Küldd el pü-ben a címet, meg esetleg egy telefonszámot, hogy idõpontot tudjunk egyeztetni!
|
qqriq64 | 108 | 2012. március 31. 17:05 | Válasz erre: 107 |
Elmehetnél Halásztelekre a jogsicserélõ nyomtatványokért.
|
qqriq64 | 103 | 2012. március 31. 13:24 |
Na akkor. Volt szó a vonatok hiányzó difimûvérõl. A vonatoknál nincs difi mert kúpos a kerék és a kanyarokban csúszik rá a megfelelõ ívre viszont olyan kevés az átmérõkülönbség a kerekek kúposságában hogy ezért kell hatalmas nagy ívben kanyarodni nekik hogy minél kisebb legyen a fordulatszámkülönbség az ívbelsõ és az ívkülsõ kerekek között. A differenciálmû lényeges része a jármûveknek és bizony eléggé megdrágítja a gyártásukat pláne ha olyan finomságokat is beleépítenek amik kiküszöbölik a hátrányukat. Megboldogult ifjúkoromban építeni akartam egy kistraktort. Elõször kétkerekûben gondolkodtam de végül négykerekû lett belõle ZUK difivel moszkvics váltóval és elõször P10 majd késõbb Velorex JAWA blokkal. Viszont ha kétkerekût építettem volna akkor a világ legegyszerûbb differenciálmûvét tettem volna bele. Csak mint mûszaki érdekességet írom le. Képzeljünk el egy keretvázat amire két csõ van ráhegesztve és erre van rácsapágyazva a két kerék. A hajtás a csõ belsejében megy ki a kerekek külsõ oldalára. Ott derékszögben rá van hegesztve egy vas meg a felnikre is egy fül amit a vas hátulról megtámaszt és hajtja a kerekeket. Egyszerre hajtja mindkettõt elkaparás kiküszöbölve. Mi történik kanyarban? Az ivbelsõ kerék nem tud kevesebbet forogni mert a hajtás vasa hátulról támasztja a felnin a fület. Így az ívkülsõ kerék elõresiet. Egy teljes fordulatot tud úgy elõresietni hogy ne érje utol a hajtás vasát vagyis úgy kell méretezni a rendszert hogy mivel kétkerekû traktorról van szó szûk legyen a nyomtáv és nagy átmérõjû a kerekek. Gyakorlatilag minden igényt kielégít a rendszer ami kell egy házi gyártmányú röcsögéhez. Olcsó mindig direktben hajt és le is diferál sõt a hátramenet sem okoz gondot. Mint mondtam nem építettem meg de késõbb találkoztam ennek az elvnek a továbbfejlesztett változatával. A TERRA kistraktorok kerékagyába egy kilincsmû van beépítve ami teljesen így mûködik egy apró hátránnyal. Kanyarban ugyanúgy elõresiet az ívkülsõ kerék csak a racsni kattogását hallani viszont ha hátramenetbe teszed a sebességváltót akkor minkét kerék tengelye forog csak hátrafelé, hajtás nélkül. Ezt úgy küszöbölték ki hogy a felni oldalába kívül egy átváltó kallantyút építettek amivel a kilincsmû nyelvét lehet forgatni. Ha mindkét kerék kallantyúján 90fokot fordítunk akkor kiiktatjuk a differenciálmûvet és elõre-hátra direktben hajt differálás nélkül, ha 180fokot fordítunk akkor hátramenetben hajt differálással.Annyi csak a kényelmetlenség hogy hátramenetbe váltáskor le kell nyúlni a felnihez és fordítani egyet a kallantyún hogy hátrafelé is hajtson majd elõremenetkor vissza. Nagyon ötletes és olcsó rendszer. |
tsanyi | 101 | 2012. március 31. 10:45 | Válasz erre: 100 |
A négyutasnak nincs baja....még, az majd az olajtól tönkremegy, de még jól mükszik....
|
kawa70 | 100 | 2012. március 31. 10:42 | Válasz erre: 98 |
Cseréltesd le a négyutas szelepet és alighanem megoldódik a problémád. Igaz van vagy százsokezer, de az lesz a bûnös. Melegitsd meg a légszáritó alját és ha leköpi a vizet akkor tuti. A szelepet fel is lehet ujitani, az olcsóbb. Patront meg olyat tegyél bele ami az olajat is kiszedi.
|
kawa70 | 99 | 2012. március 31. 08:37 | Válasz erre: 98 |
Tud annyi idõ után telitõdni - ha száritóból nem távozik az addig összegyült nedvesség. Elég sok vizet összegyüjt különösen ha páradús a levegõ. A patron önmagában nem sok vizet tud elnyelni és azt rendszer visszaszáritja üzem közben. Az összegyült vizet meg lefujáskor kellene kilökni a rendszerbõl a száritónak. Ha valamiért nem tudja, akkor megy tovább elõre.
|
tsanyi | 98 | 2012. március 31. 08:33 | Válasz erre: 96 |
Na de 1-2 órával a csere után telítõdik miközben mások csak egyszer cserélik egy évben?....volt, hogy elindultam az új patronnal és a pályán menetközben lefagyott......azért annyira nem eszi az olajat(egyébként 60000 alatt 4 litert sem tudtam utána tölteni, maradt a kannában és 36L megy bele, sok kisebb jármû nem eszik ilyen keveset olajból:)), hogy ilyen gyorsan eltömítse a patront......vagy a fene tudja, ezért kérdezem...:))
|
kispeti | 97 | 2012. március 31. 08:12 | Válasz erre: 95 |
Mé nem csak nyáron jársz vele ? Nem fog befagyni ! :-))))
|
kawa70 | 96 | 2012. március 31. 08:11 | Válasz erre: 95 |
Hát, én nem tudom hogy egy kopott kompresszor hogy a fenébe tud adott mennyiségû és páratartalmu levegõbõl több vizet kicsalni mint egy teljesen új, én inkább a légszáritó környékén kereskednék :) Szerintem az összegyüjtött nedvesség nem tud valamiért rendesen távozni. A patron nem a végtelelnségig gyüjti a vizet, azt a rendszer müködés közben száritja. Vagyis kéne. Ha ez nem történik meg, akkor telitõdik és ugyanugy bekerül a rendszerbe a nedbesség mint ha ott se lenne a patron. Egyébként még egyféleképp kerülhet kiadós mennyiségû nedvesség a rendszerbe, amivel nem bir a légszáritó, ha vizhûtéses a kompresszor és a hengerfeje sérül. De a fagyálló miatt az nem igazán fagy el. Viszont a sok olajat se szereti a légszáritó, azzal nem tud mit kezdeni, lehet ez is a hiba oka. |
tsanyi | 95 | 2012. március 31. 07:52 | Válasz erre: 93 |
Az tény, hogy sok olajat felkap és tele nyomja vele a rendszert.....mondjuk lehet, hogy az olaj miatt nem tudja a dolgát tenni a szárító patron?......na,de a cseréje után nem kap rögtön olyan mennyiséget, hogy az összes kis golyót lezárja....
|
TomRed | 94 | 2012. március 31. 00:28 | Válasz erre: 91 |
Határidõk számítása (a jogszabály): http://www.jognet.hu/?f=show&id=11171&tid=71&hl=hat%C3%A1rid%C5%91%20sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1sa
|
TomRed | 93 | 2012. március 30. 23:59 | Válasz erre: 87 |
Még az is lehet, hogy a nyomás esésen kívül még a belsejében koszosabb, porosabb levegõ mozog. Az is elõsegíti a pára kiválást (18, 19. oldal): http://www.ara.bme.hu/oktatas/tantargy/NEPTUN/BMEGEAT5128/2009-2010-II/ea/mern_met_03_bm_2010.pdf Függ persze a relatív nedvességtõl, gõz nyomástól és a hõmérséklettõl. (Harmatpont) A felhõkrõl Al Bundy egyik legjobb része jutott eszembe, amikor a lányát érettségire felkészítik. Meg is tanulja a felhõ típusokat is Cirrus, Cumulus stb. Viszont utána nem ismeri meg az apját, mert a sok új tudomány kitolta a kicsi agyából a régi tudását. :-) http://albundy.lap.hu/ |
TomRed | 92 | 2012. március 30. 23:46 | Válasz erre: 86 |
Még kedden is feladhatod, mivel az a 8. nap. Az imént linkelt közigazgatási jog szerint az átvétel napja nem számít bele, az a nulladik nap. Én nem szoktam utolsó napra hagyni, csak utolsó elõttire, tehát pont hétfõre, ahogy te is számoltad.
|
TomRed | 91 | 2012. március 30. 23:40 | Válasz erre: 85 |
Így igaz. A határidõk számítása: http://sdt.sulinet.hu/interaktiv/gazdasagi/jogi/page107670.html
|
kawa70 | 90 | 2012. március 30. 22:20 |
Ezt se gyõzöm végig olvasni....valaki összefoglalná az eddigieket? Amúgy meg mijafasznakmámegintegyujabbtopicnincsmégelég? :)) Sandokan meg monnyon le. |
Penzi | 89 | 2012. március 30. 21:44 | Válasz erre: 86 |
Ha megoldható, akkor én inkább a holnapot javasolnám . (nálunk az átvétel dátumától számítják ) |
tsanyi | 88 | 2012. március 30. 19:05 | Válasz erre: 79 |
Nem egészem patron szárító mert arra jó lenne a radiátor is, hogy vizes patront megszárítsuk hanem légszárító patron a böcsületes neve és úgy mükszik, hogy a belsejében spirálisan elhelyezve meg van tömve olyan kis golyókkal amik a nedvességet beszívják és tárolják addig amíg a lefújó szelep el nem engedi a fölös levegõt mert akkor a nagyját a távozó léggel együtt elengedi.....viszont párás idõben a rossz kompresszor valamilyen rejtélyes oknál fogva azonnal telenyomja vízzel ami belefagy a rendszer többi részébe....
|
tsanyi | 87 | 2012. március 30. 19:01 | Válasz erre: 75 |
Van a gépjármûben kedves szakálas...:)))....nem zil, egy magnum....a gond ott van, hogy az új patronnal is a lefújószelep a csere után másnap már tele van és lefagy.....valamivel több mint 1 milla km van a gépben(mondjuk félmillával?) és még gyári a kompresszor, másnak is így volt, de amikor újra cserélték a tünet elmúlt.....igazából semmivel nem leszek elõrébb ha megtudom miért van ez, de azért jólesik tudni...:)))
|
TTné | 86 | 2012. március 30. 16:59 | Válasz erre: 84 |
Köszi! Hétfõn jött, tértis, akkor még jövõ hétfõn tértisen feladhatom, ugye? Vagy szaporázzam inkább a holnapra? :-) |
Audimania | 85 | 2012. március 30. 16:52 | Válasz erre: 82 |
Elvileg az átvétel napja nem számít bele. Tehát, ha elsején vetted át, akkor legkésõbb 9-ei postai feladási bélyegzõ lehet a válaszlevélen.
|
Penzi | 84 | 2012. március 30. 16:46 | Válasz erre: 82 |
Szia ! Nálunk ez úgy mûködik: ( Erste Autófinanszírozás ) - ha ajánlott küldeményként postázzuk a levelet 5 napot számolunk a kézbesítés idejére + 8 nap - ha tértivevényes a küldemény, akkor a tértin szereplõ átvételi dátumtól számított 8 nap ha valamiben tudok segíteni ...... Üdv: Penzi és Varawings |
kocosfater | 83 | 2012. március 30. 16:16 | Válasz erre: 81 |
Az durva lenne! Az összes pára a szemében csapódnaki! /könnyek formájában/
|
TTné | 82 | 2012. március 30. 15:58 |
Fiúk, lányok, vagyis csak Penzi! :-)) Honnan számoljuk a fellebbezéshez a 8 napot? Beleszámít amikor átvettem? Köszi! |
Bubó Doki | 81 | 2012. március 30. 14:45 | Válasz erre: 79 |
A Szakálas patronos táskájába kéccer belerúgsz. (erõsen!) |
kocosfater | 79 | 2012. március 30. 14:28 | Válasz erre: 75 |
A patronszáritó hogy mûködik?-és mi is a lényeg?
|
CJKrisz | 76 | 2012. március 30. 14:22 | Válasz erre: 73 |
:)))))))) Bármit is szeretnél, a válaszom NEM! :)))))))
|
szakalas | 75 | 2012. március 30. 14:21 |
Dr tsanyi! Szereltesbe egy patronosszáritót, oszt anyi vazze!:-)) Évi 110000 ezer km megyek, patron csere 60000 ezernél! Uff, szóltam!:-)) |
Penzi | 73 | 2012. március 30. 14:18 | Válasz erre: 72 |
:-))))) én meg nem tudom a Tiédet, pedig kérni szeretnék valamit :-))))))) |
Penzi | 71 | 2012. március 30. 14:17 | Válasz erre: 70 |
ma, vagy holnap mi is újra ott, ugyanis lassan kész az ülésem és megyünk érte , a mester pedig ott üzemel a sétáló utcában :-))
|
lendvai | 70 | 2012. március 30. 14:10 | Válasz erre: 68 |
Na ja, de ha elszökik a levegõ, akkor azzal szökik a nyomás is, ergo lehûl és kicsapódik a pára. Bár az is igaz, hogy kevesebb levegõben kevesebb pára...ehhh, ebbe fogok beleõrülni így hétvégére, inkább nem gondolkodok rajta tovább! Keresek egy lángosost :-))))
|
qqriq64 | 68 | 2012. március 30. 14:03 | Válasz erre: 63 |
A kompresszor által elöállított nyomás a kompresszor felé nem tud elszökni a fejszelep miatt. A kopott kompresszor mindössze tovább dolgozik mert a dugattyú mellett több levegö tud elszökni ráadásul ahogy nö az általa elöállított nyomás egyre több. De amit már elküldött a rendszerbe az már nem tud visszajönni kivéve ha a fejszelep rossz de ez ritkán fordul elö.
|
Penzi | 67 | 2012. március 30. 14:01 | Válasz erre: 59 |
azért , ha ezt most nekem írtad volna, nem erõltetném tovább a személyes találkozás lehetõségét .......
|
Penzi | 66 | 2012. március 30. 13:59 | Válasz erre: 64 |
az az a réteses mellett ....:-)) nagyot bõvítettek a választékon , van vagy 5 féle töltött, és még olyan is van , ( amit legközelebb fogok megkóstolni ) hogy kapros-juhtúrós, baconos . |
Penzi | 65 | 2012. március 30. 13:57 | Válasz erre: 62 |
Más megközelítési pont : piacfelügyelõ épülete ....kecskesajt árus mellett....... :-))))
|
lendvai | 64 | 2012. március 30. 13:54 | Válasz erre: 55 |
Azt meg hol etted? Én ettem már a Duna-partról nyíló egyik kis utcában, asszem fagyis vagy réteses van mellette, meg a buszparkoló felé menet a kis parkolóból a jobb oldalon is van egy. De káposztásra nem emlékszem.
|
lendvai | 63 | 2012. március 30. 13:52 |
A páralecsapódás az nem a pillanatnyi nyomás miatti hõmérsékletcsökkenés miatt történik, hanem a nyomáscsökkenés miatti hõmérsékletcsökkenés miatt. Az én gondolatmenetem azon alapult, hogy a kopott dugattyú azért ha elég gyorsan mozog, akkor talán fel tudja építeni majdnem a jó kompresszornak megfelelõ nyomást egyfajta tehetetlenség végett, de aztán az a gyorsan felépített nyomás, ami felforrósítja a levegõt elkezd szökni a kopások miatt, a hõmérséklet csökken, ami jó alkalom a párának egy kis kicsapkodásra. p*v/T ugye ideális esetben állandó. De ez részemrõl csak laikus logikázgatás, meglehet, hogy a valós fizikai okok mások.
|
CJKrisz | 62 | 2012. március 30. 13:43 | Válasz erre: 55 |
Fehérnemû árusok mögött a téren? Ott az új polgárjenõ hivatal elõtt? :)
|
CJKrisz | 61 | 2012. március 30. 13:42 | Válasz erre: 57 |
Milyen Budapest, ember? Hol lakol? Sopronban? :)))))
|
qqriq64 | 60 | 2012. március 30. 13:42 | Válasz erre: 56 |
Ezt én is tudom csak azért kérdem mett ha az alacsonyabb nyomású levegöböl hamarabb kicsapódik a pára akkor a fékezések utáni feltöltödés tovább tart kopott kompresszornál.
|
CJKrisz | 59 | 2012. március 30. 13:41 | Válasz erre: 46 |
Igazából nem vagyok különösebben rejtõzködõ, meg nem bujkálok senki elõl. De ha mégis, akkor annak megvan az oka. :) Telefonon azért nehéz elérni, mert már nem full duplex használom. :) Magyarul: nem azért tartom, hogy engem elérjenek, hanem azért, hogy ha kell, akkor én érjek el másokat. :) Biztos azért van ez, mert megmondták már, hogy antiszoc vagyok. :)) Meg azért is, mert amikor kerestek, akkor nagyrészt azért kellettem, hogy segítsek valamiben. Boldog-boldogtalan tudta a számomat, azt se tudtam, hogy ki fia-borja, de azért hívott, hogy segítsek neki. Ezért csináltam azt, hogy a bejövõ hívások le vannak korlátozva azokra az emberekre, akik benne vannak a telefonkönyvben. Van is vagy 20 név, aztán jónapot. :))) Nekik szívesen segítek. Aki meg nincs benne, azt nem ismerem annyira, hogy dolgunk legyen egymással és ne is keressen, mert nem érdekel a problémája. Én már csak ilyen magamnak való büdös köcsög vagyok. :)))))))) |
kocosfater | 58 | 2012. március 30. 13:41 | Válasz erre: 54 |
De ha ezt szószerint értsük,akkor a kissebb nyomásúnál. /hozzászólásaim kimondottan a saját véleményem tükrözik/ Hajlamos vagyok elhinni ész-szerûbb tényeket bármelyik pillanatban. |
kawa550 | 57 | 2012. március 30. 13:37 | Válasz erre: 52 |
Ott sehol, mer' az a kutyaszaros Budapest. De itt esetleg?:))))))))) http://hu-hu.facebook.com/pages/L%C3%A1ngos-H%C3%A1z-Sopronb%C3%A1nfalva/154840244600160?sk=wall |
kocosfater | 56 | 2012. március 30. 13:34 | Válasz erre: 54 |
A rendszerben a nyomást állandónak kell vennünk,csak az ujratermelésének idõtartamát fontolgatjuk.
|
Penzi | 55 | 2012. március 30. 13:31 | Válasz erre: 52 |
A fehérnemû árusok mögött a téren :-)))))) Errõl jut eszembe, Szentendrén olyan lángost ettem, ami káposztával volt töltve .....hmmmmmmmmmmmmm :-))))))) |
qqriq64 | 54 | 2012. március 30. 13:29 | Válasz erre: 53 |
A nagyobb vagy a kisebb nyomású levegöböl csapódik le hamarabb a pára?
|
kocosfater | 53 | 2012. március 30. 13:27 | Válasz erre: 47 |
A süritett levegõ nagyobbmérvû pulzálásán inkább a hirtelen elvett nagyobb mennyiségû levegõt értem,mondjuk fékezéskor,Ezért a tartály nyomása nagyban csökken.Ez hozza létre a lehülést. A többit már én sem értem.
|
CJKrisz | 52 | 2012. március 30. 13:26 | Válasz erre: 50 |
Akkor most azonnal elmondod nekem, hogy hol lehet itt káposztás lángost kapni! :))))))
|
qqriq64 | 51 | 2012. március 30. 13:23 | Válasz erre: 46 |
Egyszer érdemes lenne inkognitóban meglátogatni a boltban és néhány "hozzáértö" kérdést feltenni:)))))))))
|
Penzi | 50 | 2012. március 30. 13:14 | Válasz erre: 46 |
Nem tudom minek tudható be a "rejtõzködése", pedig nagyon jó srác !!Ha Veresen jársz a káposztás lángost feltétlenül kóstold meg !! :-)))
|
kocosfater | 49 | 2012. március 30. 13:11 | Válasz erre: 41 |
Nem tom! Majd lessz valami! Szerintem itt is mehet tovább minden,de azért biztosan lessz egy kis törésvonal. /Hol kell beállitani a helyesirási segédprogit? Mert azt nekem muszájly!! / Még lehet hogy az elõzõ topikot helyesirási hibák miatt is felesleges ujraéleszteni./ |
Audimania | 47 | 2012. március 30. 13:05 | Válasz erre: 32 |
Ha szabad a gondolatnak ellentmondani, és egyúttal továbbvinni: a kinti levegõ 1baros nyomásából kell a kompresszornak mondjuk 6 bart elõállítania. A jó kompresszor sûrítéskor nyom 10bart a csõbe, kvázi veszteség nélkül, a rossz az nyom (folyamatosan csökkenve, mondjuk) 6-7bart. Tehát a nyomás pulzálása sokkal kisebb a kopott dugattyú miatt, mert nem 1 és 10, hanem csak 1 és 6-7 bar közti. Azonban, ha azt vesszük figyelembe, hogy a nagyobb (össze)nyomás következtében a levegõ jobban felmelegszik, akkor a csõbe nyomott 10baros levegõ "tágulása" (6barra) miatti hõvesztesége is nagyobb, ezért abból sokkal több pára csapódik ki, mint az alacsonyabb nyomáson a csõbe jutó "hidegebb" levegõbõl. Ez hogy hangzik? |
lendvai | 46 | 2012. március 30. 12:59 | Válasz erre: 44 |
Sajnos személyesen nem ismerem, mert rejtõzködõ életmódot folytat. No telefon, ha lenne, akkor se venné fel, csak ha már lecsekkolt. Ha elárulja hol van a bót, ahol a vevõket inzultálja, akkor egyszer elugrok lepacsizni. Meg lángosozni, ha éppen lesz a közelben :-)))))
|
qqriq64 | 45 | 2012. március 30. 12:32 |
Jó. Mivel én is alaptermészetemböl kifolyólag konfliktuskerülö vagyok aminek ékes bizonyítéka ezeken az oldalakon kifejtett írásaim szelíd szolíd hangvitele ezért legyen meg az Ö akarata és maradjunk itt.:))))))))))))))))))))) Ha visszamennénk és dafke továbbvinnénk akkor mi is olyanok lennénk mint Ö és agresszíven terjeszkedö egyháza. |
Penzi | 44 | 2012. március 30. 12:27 | Válasz erre: 43 |
csak beszólni szeret, viszont a konfliktusokat tényleg kerüli :-)))
|
lendvai | 43 | 2012. március 30. 12:23 | Válasz erre: 42 |
Hehe, végtelenül konfliktuskerülõ, ez jó! :-))))))) Én a magam részérõl folytatom itt, de nem zavar, ha visszaállítják a bibliás topicot. Max. elsüllyed, ha nem lesz oda való téma.
|
CJKrisz | 42 | 2012. március 30. 11:43 | Válasz erre: 41 |
Az én meglátásomat akár vehetjük tartózkodónak is. Alapjában véve egy végtelenül konfliktuskerülõ ember vagyok. Ha neki boldogság az, hogy megszûnt a topicja, akkor lelje benne örömét. Az õ öröme nekem nem fáj. Ha visszahozzák azt a topicot, akkor ott is ugyanúgy hozzászólok, illetve itt is szívesen beszélgetek másokkal. A topic címe különösebben nem érdekel.
|
qqriq64 | 41 | 2012. március 30. 11:30 |
Beszéljünk meg valamit. Lehet hogy visszaállítják a bibliás topikot. Mi legyen? Én hajlanék afelé hogy itt folytassuk mert szivem szerint a büdös életbe nem ìrnék oda. Akkor viszont a hitgyülis eléri a célját. Mi legyen? |
CJKrisz | 40 | 2012. március 30. 10:35 | Válasz erre: 37 |
Ezek java része valóban idióta. De sebaj, leselejtezik önmagukat. :)))
|