kocosfater | 38 | 2012. március 30. 10:32 | Válasz erre: 36 |
A 32-es hozzászólással nagyjából egyetértek. Én csak saját logikai eszmefuttatásomat vezettem le,minden tudományos alapok nélkül.
|
olika | 37 | 2012. március 30. 10:24 |
Ha már Darwin díj!Ezek között van néhány akit lehetne jelölni:)))) http://www.youtube.com/watch?v=xsamwOs2slI&feature=share |
qqriq64 | 36 | 2012. március 30. 10:20 | Válasz erre: 29 |
Nem így van. A kompresszor dolgozik többet ha kopott de csak a lompresszor. A továbbküldött levegö ugyanannyi. Csak kopott kompresszornál a dugattyú mellett több levegö megy vissza. |
Penzi | 35 | 2012. március 30. 10:20 |
Darwin-díjra ne törekedjetek :)))))) •Az elsõ, 1994-es díjazott egy olyan amerikai férfi volt, aki ingyen üdítõért addig rángatta a kólaautomatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. •1996-ban egy ügyvéd, aki egy irodaház 24. emeletén próbálta megmutatni az ifjú ügyvédeknek a panoráma üvegablak törésbiztonságát - amiért a készítõk garanciát vállalnak - és ezért nagy lendülettel nekirohant az üvegnek. Az üveg nem tört be, viszont kiesett a keretébõl, így a férfi lezuhant és szörnyet halt. •Az a férfi is pályázhatott volna a címre, aki mûködõ kézigránátokkal kezdett el zsonglõrködni - balszerencséjére. •Egy Marino Malerba nevû orvvadász lelõtt egy, a feje fölött kiálló sziklán lévõ szarvast. Pechjére az állat rázuhant, és a vadász belehalt. •Hasonló módon ügyes volt az a Sri Lanka-i férfi, aki magasfeszültségû trafóról próbált rágyújtani a cigarettájára. Az áram természetesen agyoncsapta. |
kocosfater | 34 | 2012. március 30. 10:17 |
Ha este lessz kis idõm, számomra kedvesnek tartott hozzászólásokat átmásolom ide,a régi fórumból. Márcsak a nosztalgia kedvéért is. Mármint az utolsó idõszakból. Most mennem kell,ledõlõben van egy kémény a vihar miatt.
|
tsanyi | 33 | 2012. március 30. 10:16 | Válasz erre: 32 |
Végre egy kis tudomány....lehet, hogy ezt magyarázták a szerelõk, gondolom õk olvasták ezt valahol, vagy rájöttek...:))
|
lendvai | 32 | 2012. március 30. 10:14 |
A páralecsapódás általában a nyomáscsökkenõs stádiumban következik be szerintem, mert akkor leesik a hõmérséklet. Egy elhasznált kompresszor kopott dugattyúja miatt jobban pulzálhat a nyomás, ezért több a kicsapódós periódus, talán ez okozhat ilyet.
|
kocosfater | 31 | 2012. március 30. 10:12 | Válasz erre: 28 |
Darwinra ráfogták azt is hogy a majomtol származunk,pedig nem kimondottan ezt mondta.
|
kocosfater | 29 | 2012. március 30. 10:00 | Válasz erre: 26 |
De a minnéltöbb levegõben több a páratartalom,mind a minnél kevesebben. Ha a kompresszor 50%-os teljesitményre csökken a kopások miatt,dupla levegõmennyiségre van szüksége,de lehet hogy háromszorosára ahoz hogy elõállitsa a megfelelõ nyomást. Én ezt igy gondolom. |
CJKrisz | 28 | 2012. március 30. 09:56 | Válasz erre: 25 |
Milyen érdekes, hogy ma már ilyen dolgokon nem is nagyon lepõdünk meg. Nem akarok butaságot mondani, de talán Darwin volt az elsõ, aki az európai tudós társaságnak beszámolt a kacsacsõrû emlõsrõl. Aztán nagyjából körberöhögték õt, hogy csak kitalálta, ilyen állat nem lehet.
|
qqriq64 | 26 | 2012. március 30. 09:54 | Válasz erre: 24 |
Hiába szív többet a kompresszor a rendszerbe csak állandó mennyiségü levegöt tolhat mert a nyomásszabályzó szelep lefúj. Csak több idö elöállítani a nyomást. |
qqriq64 | 25 | 2012. március 30. 09:49 | Válasz erre: 21 |
Igen a hangyászsün érdekes állat. Tojást tojik tejjel a tojást erszényszerü költötasakban hordja és tejjel táplálja az utódait. |
kocosfater | 24 | 2012. március 30. 09:48 | Válasz erre: 16 |
Ez csak a saját véleményem. Ha a vizzsák lenne a bûnös akkor olcsóbb volna csak azt cserélni. Ha már romlik a kompresszor teljesitménye,többszörösen növekszik a beszivott levegõ,az elõálitott nyomáshoz viszonyitva. És a levegõ páratartalma a rendszerben csapódik le.
|
tsanyi | 23 | 2012. március 30. 09:39 | Válasz erre: 21 |
Ó anyám!.....négyágú?.....áldás és átok lenne egyben...:)))
|
tsanyi | 22 | 2012. március 30. 09:38 | Válasz erre: 20 |
Ezt mondják a szervizekben is, de a jó és rossz mûködése között van különbség, a mai kompresszorok már nem feltétlenül henger-dugattyúsok hanem valami lamellás rendszer, még nem láttam szétszedve....igaz az enyém még hengeres azt hiszem...
|
fragile | 21 | 2012. március 30. 09:34 |
a világ témához szólnék hozzá: http://velvet.hu/szex/2012/03/25/allatok_vegzetes_szexualis_szokasai/ Az Ausztráliában õshonos rövidcsõrû hangyászsünnek egyfelõl óriási mákja van négyágú péniszével, amelynek közösülés közben csak két ága aktív, a másik kettõ pihen. Aztán csere. Viszont emiatt egész hosszú meneteket képes levezényelni (és ez még mindig smafu a többi állati pélóhoz képest [1]). Ezzel még nem lenne gond, azonban magányos állatok lévén a hangyászok a párzási idõszakban csak lassacskán találnak párt. Ezalatt a testükön belül lévõ heréjük elkezd töltõdni ondóval. A nõstények viszont egy szezonban csak egy hímmel hajlandók párosodni, ezért a fickók közt dúl a harc a vagináért. |
CJKrisz | 20 | 2012. március 30. 09:34 | Válasz erre: 18 |
Egyfajta szûrõrendszer hibája valóban logikus lehet, mert máshonnan oda víz nem tud kerülni, csak a levegõbõl. Ha az a bizonyos szûrõ, vagy vízleválasztó már nem végzi rendesen a feladatát, akkor oda is kerül víz, ahová nem kellene. De az csak a levegõbõl tud, máshonnan nem.
|
tsanyi | 19 | 2012. március 30. 09:33 | Válasz erre: 14 |
Sajnos a modern rendszereket a denszesz szétszárítja és tönkremegy a rengeteg szelep, nagyon sok van és igen drágák.....a télen használtam egy elvileg direkt ehhez gyártott folyadékot, de annak az alapja is szag alapján denszesz lehet, igaz csúszott is mert valami glykolt is tettek bele.....
|
tsanyi | 18 | 2012. március 30. 09:31 | Válasz erre: 16 |
Hm, a szervizekben mindenféle homályos magyarázatok voltak, hogy a légbõl másképp választ ki a jó mint a rossz meg ilyenek.....,de ez a vízleválasztós dolog érdekes lehet, bár magán az eszközön nem látok már mint a hengert és hengerfejet és a csõ onnan a lefújószelephez vezet és azt nem cserélik.....a szárító patront azt igen, volt, hogy egy héten 3-at cseréltem mert másnaora az új tele lett és lefagyott.....és ez azonnal megszûnik ha újra cserélem.....majd megnézem hol lehet vízleválasztó benne...
|
fragile | 17 | 2012. március 30. 09:31 |
na akkor én : Dr.Apcsik ! egyébként pedig HALLO ! ! ! ! kiolvstalak BENNETEKET minden kapcsolódó topicban ezért itt vagyok :-) |
Bubó Doki | 16 | 2012. március 30. 09:27 | Válasz erre: 13 |
A kompresszorhoz tartozik egy leválasztó, egy vízzsák, ami együtt öregszik a kompresszorral, és az idõ folyamán egyre kevésbé tudja a feladatát ellátni. A kompresszorcserével új vízleválasztót is kapsz...talán ez lehet...
|
TTné | 15 | 2012. március 30. 09:22 | Válasz erre: 10 |
Drága doktor urak! :-) A dr. csak aláírásban, mondat elején Dr. .;-) Egy nem dr. én.:-))) |
qqriq64 | 14 | 2012. március 30. 09:22 | Válasz erre: 13 |
A Kamazosok denaturált szeszt szoktak beletenni fagyás ellen. Máshonnan nem tud víz kerülni oda csak a levegöböl. |
tsanyi | 13 | 2012. március 30. 09:18 |
Engem érdekelne tudományos magyarázat egy jelenségre amit a kamionomnál(és a többiekénél) tapasztalok. Ugye levegõ kell jó sok amit egy kompresszor termel, na most ha a kompresszor mnár nem túl jó, a végét járja, de még mûködik olyankor valamiért a rendszert tele nyomja vízzel(ez elég kínos jelenség télen mert menetközben lefagy a rendszer), eleinte csak arra gondoltam, hogy a párát tolja ami a légben van, de érdekes módon ezt csak a már rosszak csinálják, amint lecseréljük a kompresszort a jelenség abbamarad......miért?....
|
qqriq64 | 12 | 2012. március 30. 09:15 |
Jól van. Írok majd ide is. Sanyi nem baj az hogy az elmélkedések politikai fórum lett egyrészt kell olyan is másrészt érdekes módon az elindítójának eszébe se jutott törölni. Te vagy a motorja csináljad. |
CJKrisz | 11 | 2012. március 30. 09:14 | Válasz erre: 9 |
Egyetértek Dr. Lendvai hozzászólásával! Talán csak annyit tennék hozzá, hogy lehetõség szerint ne tegyük politikai és anyázós topiccá! Az, hogy most itt köztársasági elnökünkkel kapcsolatos témában élcelõdünk, azt gondolom bõven belefér. Viszont próbáljunk meg nem komolyan politizálni, MSZP-zni, FIDESZ-ezni, cigányozni, zsidózni és sorolhatnám. Maradjon ez afféle "kulturtopic", beszélgessünk a hétköznapok dolgairól, legyen az kapcsolatos motorozással, tudománnyal, bulvárral, stb. De ne kocsmai, alpári szinten és stílusban, hanem úgy, ahogy egy baráti társaság beszélget egymással egy kávé mellett. |
Bubó Doki | 10 | 2012. március 30. 09:05 |
DÖGÖK!!!!!! Itt a bizonyíték: http://www.youtube.com/watch?v=jqFXc8ueChI És ÉN nem mondok le, még ha Dr szakálas és Dr Olika sérelmezi is!!!! |
lendvai | 9 | 2012. március 30. 09:00 |
Jó reggelt! Tegnap este írtam meg az oldalmûködtetõs topicban, hogy nyitottam ezt, csak akkor még nem jelent meg, gondolom az átfutás miatt. Pont akkor tûnt el a Bibliás topic, amikor kezdtünk belemelegedni a vonatos témába, én a magam részérõl szeretek ilyenekrõl beszélgetni, rácsodálkozni néha dolgokra: ez tényleg így mûködik? De ettõl függetlenül szerintem bárki bármirõl írhat, a nagy számok törvénye alapján lesz valaki, aki érdekesnek fogja találni és hozzászól.
|
olika | 5 | 2012. március 30. 08:51 | Válasz erre: 3 |
Kedves Bubó! Te milyen alapon nevezed magad doktornak??? Be tudnád mutatni a doktori ranghoz tartozó munkádat?? :)))))))))))))))))))))) |
tsanyi | 4 | 2012. március 30. 08:49 |
Mondjuk az elmélkedések is ennek indult csak a sok rossz hír miatt elment a politika irányába pedig már erõsen unom én is....na majd itt kiértekezzük magunkat a világ születésérõl, életérõl és a bekövetkezõ végérõl.....tényleg, az utóbbi mikor lesz?
|
Bubó Doki | 3 | 2012. március 30. 08:43 |
Már kerestem, mikor írtad, hogy lesz ez a topic...és ebbe szerintem minden belefér! |
tsanyi | 2 | 2012. március 30. 08:34 |
Átalános kérdések beleférnek?...gondolok itt tudomány, történelem, humán sõt a vallás is?
|
lendvai | 1 | 2012. március 29. 22:37 |
Mivel nemrég megszüntetésre került egy olyan fórum, ahol idõnként sokan jókat tudtunk elmélkedni, vitatkozni a legváltozatosabb témákban, ezért most elindítom ezt a topicot. Téma kötöttség nélkül, annak irányítását majd a hozzászólók maguk végzik. És ígérem, soha nem fogom kérni, hogy szüntessék meg!
|