T.GY. | 537 | 2015. április 21. 06:11 | Válasz erre: 536 |
SZia Tomi1 Én Fonyódi vagyok valamikor össze gurulhatunk! |
Tomi1 | 536 | 2015. április 20. 21:11 |
Sziasztok! Nincs közületek valaki Zalaegerszeg környéki? Szeretnék egy ilyen gépet "élõben" megnézni, megtapogatni, esetleg ráülni! Üdv: Tamás |
Powerslave | 535 | 2015. április 20. 02:40 | Válasz erre: 534 |
Elõfordulhat, hogy a szenzor rossz, de inkább ne kísértsd az ördögöt. Ha nem melegszik be, te meg megkínzod, az elég durván meg tudja rágni a blokkban dolgozó alkatrészeket, generáloztatni meg gondolom nem szeretnél. Ha van lézeres hõmérõ kéznél, akkor azzal le lehet csekkolni, hogy a blokk fala mennyire melegszik be egy 10-20 km után. Esetleg valami konyhai hõmérõvel is megpróbálhatod, csak az asszony ne lássa, mert visítás lesz :D Esetleg megfõzheted a mérõórát és ha forrásnak indult vízben nem azt mutatja, amit kell, akkor valószínûleg megvan a bûnös. Érdemes mégy figyelni a ventillátor mûködését is, mert az is árulkodó lehet. Elvileg 90-100 °C környékén kell akcióba lépnie. Ha a 10-20 km-es próbakör után sem mocorog, akkor szinte biztosan hideg a hûtõfolyadék; ha pedig az hideg, akkor a blokk is az lesz. |
Riverboy | 534 | 2015. április 19. 20:15 |
Köszi srácok, holnap megnézem ezeket lehet elmegyek kisebb körre és megcibálom a szarvát. Bár a mérõ órára is van gyanúm... lehet csak az mér szarul bár reggelente a valósat mutatja kb ha kint 5-6 fok van akkor mikor beindítom és 1 percet járt szívatóval(3-3500-on tartva) olyan 10 fokot jelezz.. |
Mecsekkawa | 533 | 2015. április 19. 18:42 | Válasz erre: 527 |
Az tényleg kevésnek tûnik, nekem akkor volt ilyen, amikor az Apriliámban nem volt termosztát. Szerdán mentem utoljára a motorral- igaz akkor szép idõ volt- 80 fokos volt benne a víz.
|
kawa550 | 532 | 2015. április 19. 18:28 |
Kis érdekesség: Ma levadásztak az osztrák zsaruk egy zajmérõvel meg füstgázelemzõvel, szóval nem csak városi legenda, tényleg vadásznak a túl hangos kipuffokra. Monnyuk baxhatják, enyém gyári, meg végül a mérés is elmaradt mert a magyar motorokon nincs plakett a zajkibocsátásról. De azért jobb nem piszkálni a bajszukat ha arrafelé túrázol....
|
kawa550 | 531 | 2015. április 19. 18:24 | Válasz erre: 527 |
Hidegen indítsd be, járasd, kezed legyen a hûtõradiátor kimenõ csövénél. Ha fokozatosan szépen melegszik, nem hirtelen egyszerre lesz meleg, akkor állandóan nyitva van a termosztát.Ez esetben vedd ki és egy fazék hideg vízben tedd fel a tûzhelyre és figyeld mit csinál ahogy melegszik. Ha mûxik akkor jól látható ahogy nyit. Ha viszont elõbb egy darabig hideg marad aztán gyorsan meleg a radiátor, akkor müxik a termosztát és csak akkor nyit ha a henger körül már elég meleg, ez esetben kár baxtatni.
|
T.GY. | 530 | 2015. április 19. 17:04 | Válasz erre: 527 |
Nem tudom, hogy van beépítve de ezek az utólagos mérõk nem valami pontosak!! |
Powerslave | 529 | 2015. április 19. 14:11 | Válasz erre: 527 |
A motorolaj üzemi hõmérséklet körülbelül 100°C-os. Tippem szerint, üzemmelegen a blokkod belsejének mindenhol ekörül kellene lennie. A motorolajok úgy vannak kifejlesztve, hogy ezen a hõmérsékleten mindegyiknek ugyanakkora a viszkozitása - ezért nem állja meg a helyét a "ne használj a gyári ajánlásnál hígabb olajat" tévhit; sûrûbbet nem szabad. A rossz hír, hogy ha nem tud bemelegedni a blokk, akkor rendes kenése sincs (és pont azért jobb a "hígabb" olaj, mert hamarabb melegszik be). Én a helyedben megvizsgálnám közelebbrõl azt a termosztátot. Ugyanakkor városban elég nehéz bemelegíteni, mert kínzás nélkül nem tudod eléggé terhelni lámpától lámpáig. Városon kívül, cirka 15-20 perc után nézted már? |
kawa550 | 528 | 2015. április 19. 12:23 | Válasz erre: 525 |
A nagy gázzal eldobott kuplung elég sok ilyen helyzetet megold ám....:))))))))
|
Riverboy | 527 | 2015. április 19. 11:23 |
Srácok, nálatok hány fokos a moci menet közben? Nekem van digitális hõfok jelzõm és olyan 45-55között mozog mostanában városban igaz nem volt még olyan meleg de arra gondoltam, hogy a termosztátom nem zár? Szerintetek? |
Powerslave | 526 | 2015. április 17. 01:04 | Válasz erre: 524 |
Összeszutykoznád döglötthallal azt a jó masinát? :D
|
T.GY. | 522 | 2015. április 16. 16:19 | Válasz erre: 521 |
Szerintem két héten belül megjön a cdi utánna karbi szinkron és egyéb beállítások!! Május közepére van idõpontom az ülés javításramegprobálok feltölteni képet ilyen lessz ![]() |
Powerslave | 521 | 2015. április 16. 15:39 | Válasz erre: 520 |
Milyen feszkót? Mi csak tanakodunk, meg kibeszélünk a hátad mögött :D Mikorra várhatjuk a helyes megoldást? |
T.GY. | 520 | 2015. április 16. 14:54 |
Uraim Nem szeretnék köztetek feszkót szítani mindenkinek köszönöm a segítséget!! Számomra sok információt adtatok ha megtalálom a problémát meg ígérem beszámolok róla. A problémáimmal továbbra is szeretnék tapasztaltabb társakhoz fordulni!! |
kawa550 | 519 | 2015. április 16. 11:39 | Válasz erre: 518 |
Ja vagy úgy! Akkor rendben. Bár még soha nem hallottam ezt így mondani, ezért nem értetettem hogy mit akarsz a görög abc 11. betûjén mérni, hogy lambdát mérni, ahogy azt se hogy voltot mérni nem feszültséget, de attól még lehet úgy szakberkekben hogy így használják, csak fura.
|
Powerslave | 518 | 2015. április 16. 10:59 | Válasz erre: 517 |
Nem lambaszonda-ellenõrzést mondtam, hanem lambdamérést. A lamda a benzin-levegõ keverék helyes arányához képesti mérõszám. Az ideális (tömeg-)arány 1:14.7, ekkor a lambda értéke 1. A lamdba maga azt mondja meg, hogy ehhez képest mennyi levegõ jut a motorba. Normálisan ennek valahol kb 0.9 és 1.1 között kell lennie, de ha olyan 0.9 környéke, akkor az egy egyértelmûen teljesítményre hangol karbit jelez: Ezen érték környékén vehetõ ki a legnagyobb teljesítmény a motorból, durva fogyasztásért cserébe. A másik oldalon, 1.1 környékén kapod a legbarátibb fogyasztást, ám cserébe lagymatag lesz a blokk. Ha ezen két határértéktõl magasabb, vagy alacsonyabb, akkor mind a teljesítmény, mind a fogyasztás igen kedvezõtlen irányba szalad el (egy bizonyos ponttól pedig egyszerûen gyulladásképtelen lesz a keverék). A lambdaszonda, amire te gondoltál, egy olyan eszköz, amely ezt méri (pontosabban a kipuffgázok összetételébõl kalkulálja), majd a mérés eredményét továbbítja a számítógépnek, ami (nem csak) ezen érték alapján fogja belõni az injektor(ok) vezérlését. Öö, várj, inkább nem magyarázok, ez az úriember jobban ért ehhez, mint én: http://www.geree.hu/karburatorok/eloszor-egy-kicsit-a-keveresi-aranyrol/ |
kawa550 | 517 | 2015. április 15. 20:55 | Válasz erre: 516 |
Lambdát? Egy gpz-ben ahol karbi van de befecslendezõ meg katalizátor nincs? Hát mit mérne az ott és kinek küldené az adatokat? :-)))
|
Powerslave | 516 | 2015. április 15. 20:32 | Válasz erre: 515 |
Én csak azért vagyok meglepõdve, mert, ha félremegy a szikra, akkor a motor erejének is el kell mennie, ez a fizika, de ahogy mondtad, jó formában van a kicsike. Ez az, amiért furcsa nekem az egész. Megy, ahogy kell, de a fogyasztás irreális. Lambdát mértetek? Mindenesetre kíváncsian várom a fejleményeket. |
T.GY. | 515 | 2015. április 15. 12:02 | Válasz erre: 514 |
Fiuk! Beszámolok róla ha kicseréltem, de a két Cdi-nek teljesen más a gyári kódja. a szerelõm szerint egészen más a motor karakterisztikája az üzemanyagot beveszi de nem pontos a gyújtás idõ. na majd meglátjuk |
kawa550 | 514 | 2015. április 15. 09:34 | Válasz erre: 513 |
Õszintén szólva én csodálnám ha ez lenne a baj, de mit lehet tudni.... Megkapja a jelet a fõtengelyrõl, kisüti a gyújtótrafót oszt kész a szikra, nagyjából ennyi a dolga, ezek még nem valami bonyolult cuccok.
|
Powerslave | 513 | 2015. április 14. 23:25 | Válasz erre: 511 |
Igazad van, valóban készült belõle (az S-bõl) 60 lovas változat. Az viszont kissé furcsa, hogy a CDI ilyen fogyasztást produkál, miközben nem gyengélkedik a blokk. Biztosan ez a gond?
|
paga | 512 | 2015. április 14. 20:51 |
Sziasztok! Köszönöm a segítséget és a gyors válaszokat!:) Azt hiszem kielégítõ, meggyõzõ válaszokat kaptam arról, hogy ez egy jó kis motor (most már nyugodt szívvel megyek kipróbálni). Én elsõsorban heti 3x120km ingázásra használnám amíg jó idõ van és tart a suli. Aztán nyilván a szünetben is. Elsõsorban aszfalton szeretném használni, de néha van kedvem akkor a szõlõsbe is szeretnék kavarni vele, illetve kivételes esetben, ha Pestre kell mennem akkor az autópályán is megállja a helyét. |
T.GY. | 511 | 2015. április 14. 20:47 |
Ja és a gpz 60 lóerõs/ megy is mint akit seggbe rúgtak/ 2 foggal kisebb az elsõ és 2 foggal nagyobb a hátsó lánckerék de ez csak a végsebességnél lehet gond az viszont nem is érdekel, a gyorsulása viszont baromi jó!! |
T.GY. | 510 | 2015. április 14. 20:39 | Válasz erre: 507 |
Hi Power !! Már megvan a hiba csak az alkatrészt várom !! A blokk nem lett buherálva egy komplett motor lett beépítve karbistol mindenestõl egy dolgot felejtettek el a cdi-t kicserélni, így a kle cdi-je vezérli a gpz-t , ill az áttétele is kicsit más, de ezt csak a legközelebbi lánccserénél javítom!!! |
Riverboy | 509 | 2015. április 14. 16:11 | Válasz erre: 507 |
Mindent itthon szervízelek apukámmal. Õ autószerelõ, de a motorokhoz is nagyon ért így mindent megtudunk szinte csinálni ha nagyon spéci dolog kell gondolok itt a közeljövõben esedékes szinkron állítás azt pedig egyik volt motorversenyzõ szerelõjéhez Budaörs azt hiszem de a környéke lehet ha jobban érdekel az info akkor megkérdezhetem neked. |
kawa550 | 508 | 2015. április 14. 16:08 | Válasz erre: 507 |
A gpz blokk 60le-s, amelyik nem, az van torokszûkítõvel, karbifedéllel, siber lyukakkal lefojtva.
|
Powerslave | 507 | 2015. április 14. 14:20 | Válasz erre: 503 |
T.GY. koma, rájöttem ám, mi nem smakkol nálad! A GPZ 500 blokkja gyárilag 50 ló, nem 60, márpedig ha piszkálva lett a blokkod és rosszul, akkor annak simán lehet 7 liter a vége - tán még örülhetsz is, hogy 7 literrel megelégszik. Riverboy, te hová hordod szervízbe a lovat? |
bkriszb | 506 | 2015. április 14. 13:48 | Válasz erre: 501 |
SZerintem egy kiforrott konstrukció. hisz a blokk a GPZ bõl származik és már ott is bizonyított. Nálam 5-5,5 a fogyasztás. Mivel egy egyszerû szerkezet olcsóbb a fenntartása is. Szerintem a mindennapokban egy jól használható ,szerethetõ motor. Megállja a helyét a városban és terepen is. Városban a magas építés elõny mert átlátsz az autók felett, persze országúton szeles idõben nem a legjobb, pont az elõbbi miatt. SZerintem, kezdõ , újrakezdõ motornak is remek. Sok sikert a vásárláshoz.
|
Riverboy | 505 | 2015. április 13. 21:41 | Válasz erre: 501 |
Szia Nekem sincs régóta meg, így bocsi ha nem, olyan mérvadó a véleményem. 125össel kezdtem(keeway rkv 125) múlt év júliusba de nyár végégre kinõttem érzésem szerint. Szeptemberbe vettem azóta kb 3-3500km van benne. Számomra nagy elõre lépés volt az 125el szemben fõleg biztonságilag.. Ha húzni kell tud menni illetve szerintem nagyon kezelhetõ városba(Budapest) sulim miatt sokat vagyok dugókba is és autók között kellemesen lehet menni. A motor vétele után 2napra elkezdett folyni a benzin így a túlfolyón jött ki.. bõven 2-3 deci jött ki mikor egyenesbe raktam egy éjszakai állás után de ez azonnal megszûnt egy új gumigyûrû által. A fogyasztás nagyon vezetéstõl függ... Nekem olyan 5,5-6,5 között van attól függ mennyire húzom neki illetve hogy csak városba(Budapest) használom vagy eltudok menni túrázni... Ha kezdõ vagy viszonylag én 20éves akkor szerintem nyugodtan veheted. Szél védelme nincs elég legalábbis nekem vállamon már érzem sajnos. Szitálás nálam a kormány nagyon tud szitálni akár 50-60nál is ha elengedem a kormányt két kézzel, szerintem ez nem normális de nem sokára leszervizelem és remélhetõleg elõjön mi volt a hiba(szerintem a futómû lesz...). Összegezve szerintem egyáltalán nem bánod meg lehet vele gyorsan is menni de tempósan is érzésem szerint olyan 3000-tõl jó vele menni ha alatta vagyok és elkezdek gyorsítani nagyon bedadog amit utálok inkább kis gázzal "siklok" és ha kell gyorsítok(érzésem szerint így kevesebbet is fogyaszt). Túrázni nagyon jó illetve döntögetni is kellemes de kis tempónál is nagyon kezelhetõ ahhoz képest hogy szárazon 200kiló :) Remélem tudtam segíteni! Mire akarod használni? |
Flenegen | 504 | 2015. április 13. 09:21 |
Sziasztok, motoros hosszított fazonú túrakabátom eladóvá vált. Roleff Lissabon hosszított fazon. Több helyen fényvisszaverõ csíkok, nyitható szellõzõk. Állítható csípõben , kéznél több helyen valamint derékban. 2 XL méret. Sérülés és szakadás metes, korrekt állapotban. IÁ:11.000.- |
T.GY. | 503 | 2015. április 13. 08:16 | Válasz erre: 501 |
Szia Paga! Én ugyan nem vagyok régi KLE tulaj, de már belehajtottam kb 2000 km-t Az én fogyasztásom nem mérvadó mert nekem egy öszvérem van 60 LE gpz blokk van benne, bár már hamarosan megoldódik a fogyasztásom is mert rájöttünk a hiba okára ki kell cserélni a kle cdi elektronikát gpz-re. ha nem nagy távolságokat akarsz utazni az ülés magasságtól és függõen elfogadható, ha hosszabb távokat tervezel 20000 Ft körül megcsinálják!! Én 30 év kihagyás után azért döntöttem mellette mivel ideális kezdõ( ujrakezdõ) motornak tartom ezt a szezont még biztos ezzel húzom le utána jöhet a nagyobb vas, a fiaimnak 1000-res V-stromja van ami nagyon jól megy ,de baromi nehéz 60 évesen egy könnyebben kezelhetõ olcsóbb motort kerestem indulásnak amin nem lehet nagyot bukni (anyagilag) ! Összefoglalva ideális kezdõ motornak tartom!! Üdv. széles utat |
Powerslave | 502 | 2015. április 13. 02:36 | Válasz erre: 501 |
Szia! Az adott fogyasztásadatot nem tudom, hogyan hozták ki belõle. Nekem, a gyaníthatólag sz*r beállításokkal is alatta marad, városban.Átlag 5 liter környékével kalkulálhatsz. Álomfogyasztást persze nem fog produkálni, mert ugye ez karbis paripa. A sorkettes blokk karaktere nagyon jó, élvezetesen lehet vele túrázni - állatkodásra már kevésbé alkalmas, de aki meg akarja ölni magát, vagy valaki mást, annak ott vannak a 600-as, vagy nagyobb sportgépek. 2000/perctõl már használható, 3000-tõl pedig már egészen meggyõzõen húz. Egyszer nekem is beszitált, de akkor eszetlenül elkentem a száját, hogy megelõzzek egy kamiont. A fék... Hát az elég harmatos, de meg lehet vele állni. Ha leszeded róla az idióta mûanyag burkolatot, akkor nem is melegszik el. Az ülés: Ez jobb, ha nem gyári, a többségnek nagyon nem gyerebe. Én már átkárpitozva vettem az enyémet, azon elég sokáig meg lehet maradni. A tank sajnos csak 15 liter férõhelyet tud felmutatni, ebbõl 3 liter a tartalék. Ez lehetne több. A nagyobbik gond, hogy nincs üzemanyag-visszajelzõ, így akkor tudod meg, hogy 3 lityid maradt, amikor lehörög alattad a ménes. Az enyémnek valami gondja van a vákuumos benzincsappal, amibõl kifolyólag ezt már 7-8 liter magasságában eljátssza; sajnos 140-enként meg kell állnom tankolni, amíg ki nem lesz javítva. A magasságból és a testtartásból fakadólag elég nagy vitorlát tudtok képezni. Ez aztán azt eredményezi, hogy egyrészt 110 felett már kissé kényelmetlenül cibál a szél, másrészt az oldalszelet nem nagyon szereti (vagyis inkább te nem fogod). Nem ez a legjobb motor a világon, vannak elég komoly gyengeségei, de összességében egy jó, szerethetõ túrázót kapsz a pénzedért. Szerintem nézd meg, próbáld ki magad a motort, és ha tetszik, vedd meg nyugodtan. |
paga | 501 | 2015. április 12. 22:26 |
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Elsõ motorom megvásárlásán gondolkozom és kinéztem magamnak egy ilyen kawasaki kle 500 típusú motorot. Viszont sanjos kicsit elbizonytalanodtam abban a tekintetben, hogy jó választás lenne e ugyanis borzalmas dolgokat írnak róla néhány oldalon. Mint pl.: 7-10l-es fogyasztás, a motoron állandóan eltörik valami tengely, az ülés olyan keskeny hogy szétvágja az ember fenekét, 130-nál bizonytalanul szitál, a fékrendszer rossz, az elsõ csillapító túl lágy és felüt, stb... Ilyen borzalmakat írnak róla. Én 1999-es típust néztem ki magamnak. Mivel ezek a források nem tudom mennyire hitelesek Ezért szeretném olyan emberek véleményét kikérni akik Évek óta ilyet használnak és több kilómétert belepakoltak már. Szeretném segítségeteket kérni abban is hogy mire is számítsak, ha ilyen motort szeretnék, igazak e ezek a híresztelések vagy ne higgyek bennük ez egy szuper motor. Segítséget elõre is köszönöm! |
T.GY. | 500 | 2015. április 11. 16:01 |
Ma végre gurultam, egy jót tele volt az út motorosokkal a Balatonfelvidéken és Keszthely környékén!!! már nagyon hiányzott. Remélem mindenki kihasználta az elsõ igazán jó idõt. Széles utat mindenkinek!! |
Riverboy | 499 | 2015. április 9. 16:54 | Válasz erre: 498 |
Inkább így mutatom :) https://www.youtube.com/watch?v=guaycGyFpWg A vége gyorsan van vágva így is fél nap volt kirenderelni egy ilyen videót pár hete :D Más szívesen láttok tõlem motoros videókat, megosszam veletek? |
Powerslave | 498 | 2015. április 7. 13:52 | Válasz erre: 497 |
Csak el ne melegítsd a féket :) Izgalmasan hangzik amúgy. Milyen alkatrészre esett a választás (már ha nem titok)? |
Riverboy | 497 | 2015. április 7. 10:25 | Válasz erre: 496 |
Nem gondoltam volna hogy a KLE ilyenre képes fõleg a 0-100ra gondolok. CAD-CAM informatikus vagyok és ahhoz egy általam választott alkatrész ami 5-10 elembõl áll tervezéstõl egészen a gyártásig technológia minden finomság plussz rizsázás. Ja és mikor készült a videó aznap sikerült elsõ kerékre állítani a mocit.(Lehet nem nagy szó de nekem nagyon is az fõleg, hogy ezt imádtam a downhillezésbe is). Kis gyakorlás és lehet lesz egy olyan videó is :) |
Powerslave | 496 | 2015. április 6. 02:41 | Válasz erre: 495 |
Most nem kommentálnám, mert még a végén azt mondanám, hogy tetszik :P Mibõl szakdolgoztál? |
Riverboy | 495 | 2015. április 5. 19:52 |
Ma a szakdogám írása közben besokalltam így elmentem picit "õrültködni". Ez lett belõle: https://www.youtube.com/watch?v=ri7VbNEa9lk&feature=youtu.be |
tibay | 493 | 2015. április 1. 22:23 |
Srácok, hátha valakit érdekel megosztom itt a hírdetésem: http://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/kawasaki_kle_500-8682259 Dióhéjban 2007-es kék motor, magyar forgalmi, 32000KM. Mivel nem tudom kihasználni keresek neki egy jobb gazdát. tel06/20/951.71.71 További részletek a fenti linken elérhetõek. Üdv. T.Cs |
Powerslave | 492 | 2015. március 28. 18:01 | Válasz erre: 491 |
Szerintem szakemberhez fordulj ezzel. A 6 litert még csak-csak elhinném az új konfigurációban, de 7 már nagyon soknak tûnik, hacsak nem csavarod úgy, mintha kergetnének. A GPZ-s topikot is próbáltad már? Hátha tudnak valami jobbat mondani az én laikus találgatásomnál... |
T.GY. | 490 | 2015. március 27. 18:28 | Válasz erre: 489 |
A karbi is gpz komplett új motort kapott. a rejtély megoldása miatt fordultam a tapasztaltabb társakhoz.
|
Powerslave | 489 | 2015. március 27. 17:41 | Válasz erre: 487 |
Nem is úgy értettem az "ismeretlen szörny"-et :) Csak ebben a konfigurációban ez a motor hivatalosan ugye nem létezik, vagyis ha adatokat szeretnél összehasonlítani, megtudni, hogy mi normális és mi nem, akkor tulajdonképpen sötétben tapogatózol. 7 liter az nagyon sok, bárhonnan nézem, de hogy mi okozhatja, az rejtély - egyrészrõl pont az ismeretlen konfiguráció miatt; túl sok a változó. A karbi a sajátja, vagy KLE-s? Volt hozzányúlva? |
kawa550 | 488 | 2015. március 27. 14:17 | Válasz erre: 485 |
A lánckeréknél nem az átmérõt kell nézni hanem a fogszámot, az határozza meg az átmérõt. Kle gyárilag elõl, évjáratoktól függõen lehet 14/16/17 fogas, hátul 44/46. A gpz elõl 16, hátul 42. Meg kéne nézni milyen kombináció van neked, ha fogyasztáscsökkenést akarsz, akkor elõl a legnagyobb, hátul a legkisebb kell, így a fogyasztás biztos csökkenni fog mert ugyan annyi fõtengelyfordulatra több hátsókerékfordulat jut, de ez miatt az erejébõl is veszíteni fog, nem gyorsul majd úgy. |
T.GY. | 487 | 2015. március 27. 11:41 | Válasz erre: 486 |
Na azért nem "ismeretlen szörny" a motor típusszáma megegyezik minden gond nélkül beépíthetõ még a magyar szigorú elõírásoknak is megfelel!! Minden átalakítás nélkül 1:1-be beépíthetõ, csak nagyobb a LE és egy kicsi más az áttétel! viszont megy mint a veszedelem a fiam 1000-es V-stromja csak 100 fölött ver oda neki. lehet, hogy kisebb a végsebessége, de nem is akarok 160-180-al gurulni. megnézek egy nagyobb fogaskereket, de nem mindenáron akarom lecserélni lehet,hogy inkább megbarátkozom a fogyasztással mert így igencsak élvezem a gyorsulását, jól lehet vele közlekedni
|
Powerslave | 486 | 2015. március 27. 10:00 | Válasz erre: 485 |
Így már más a leányzó fekvése, mert végsõsoron egy "ismeretlen szörnyrõl" van szó. Ugyanakkor nekem továbbra is azt súgja valami, hogy a karbival nem lesz rendben valami. Puceva? (Meg persze akkor "sajna" újra is kell szinkronizálni). A szervizkönyvedben lennie kell alkatrészlistának, némi szerencsével cikkszámmal együtt. Cikkszám alapján pedig már ki tudod guglizni a kérdéses alkatrészt, illetve az adatait. Ha nincs a SZK-ben cikkszám, akkor angolul kell megpróbálni beírni az alkatrész nevét, és onna kiindulni (elsõ körben a helyes cikkszámra rájönni). Illetve van még egy nagyon hasznos weboldal, ahol cikkszámokat tudsz nézni, illetve vacsiúj alkatrészeket keresni (ha ezt választottam volna, akkor a tavalyi borulás miatti alkatrészcsere 14 helyett 45 ezrembe kerül)... Egyébként... Ha megvan az eredeti blokk, akár méricskélhetsz is. |
T.GY. | 485 | 2015. március 27. 07:17 |
Köszi Kawa 550 a hozzászólásodból jöttem rá mi a gond a gpz-nek és a kle-nek más az áttétele a belsõ méretek ugyan azok a motor lánckeréknél de a hátsó lánckeréknél ez sem egyezik. megnéztem a serviz manualt de az átmérõkröl nem ír semmit van valami ötletetek?? Én a motort már így hoztam kintrõl az elõzõ tulaj azt hitte megszorult a motor nem cicózott vett bele egy erõsebb új motort (GPZ) a régi kle motor is megvan azt is odaadta semmi baja nincs csak a gyujtótekercsrõl eset le egy mágnes és amiatt szorult meg. De ezt a motort nem tudom visszarakni mert már az új van a forgalmiban, alkatrésznek jó lesz. Uraim minden hasznos ötletet szívesen fogadok köszi |
T.GY. | 484 | 2015. március 26. 20:23 | Válasz erre: 483 |
akkor valószínûleg az áttétel miatt, mert azt elfelejtettem mondani, hogy gpz blokk van benne. lehet , hogy lánckerekeket kéne cserélnem?
|
kawa550 | 483 | 2015. március 26. 18:58 |
Az elég sok. GPz500 ugyan ezzel a blokkal csak 60 lóval megáll 5 literbõl, ha nagyon cibáljuk a szarvát akkor 6.
|
T.GY. | 482 | 2015. március 26. 14:18 | Válasz erre: 481 |
Tavaly õsszel volt karbi szinkron szépen húz nem rángat a 140-et 6000 körül viszi de szerintem így is sok!! |
bkriszb | 481 | 2015. március 26. 13:12 | Válasz erre: 479 |
Karbi szinkront mikor állítottál utoljára? Nem rángat?
|
Powerslave | 480 | 2015. március 26. 12:34 | Válasz erre: 479 |
A retek sok. Nekem sokat fogyaszt a ló és városban 6.7 jött ki. Hacsak nem vereted állat módon, az a 7 liter elég sok. |
T.GY. | 479 | 2015. március 26. 11:24 |
Uraim, egy kérdés kicsit sokallom a fogyasztásomat 7 l-re jött ki. mentem 150 km és 10.5 lityit tankoltam az út fele városi csalinkázás a másik 120-140-es tempo országút szerintetek ez normális vagy nézessem meg a gépet??
|
DilisDoki | 478 | 2015. március 25. 17:05 | Válasz erre: 476 |
Ez tényleg jól néz ki, csak kicsit macera megcsinálni házilag, mert ahogy te is mondtad, költség. De tény hogy szép. A második képre fogjuk rá hogy esés közben van, így könnyebb a lelki világomnak :D Én fekete - narancsban gondolkodom, de hát a vázat kéne akkor narancsra. Azt meg nem kis meló. Franc sem tudja. Még kiderül. Van idõm még gondolkodni, mert a hátsó 2 idomra 23 000 ajánlatot kaptam, amivel megmondom õszintén nem vagyok megelégedve, tekintve, hogy 2 hátsó láncfeszítõt, 2 elsõ oldalidomot és egy kartervédõt vettem 15 000 ért nemrég. Szóval még keresgélek, de ahogy eddig észrevettem az az idom a legsérülékenyebb és a legkevésbé gyártott, ami nekem kell. Mint általában :D |
Powerslave | 476 | 2015. március 25. 11:42 | Válasz erre: 475 |
Háttõõõ ne az enyémet nézd :D A elõzõ tulaj szerint a korábbi zöldje még borzasztóbb volt, bár ezzel sem vagyok teljesen kibékülve. Átfényezni viszont nem akarom, amíg nem muszáj, mert azért mégiscsak költség, ráadásul mivel nem akarok engedélyeztetgetni, mert forgalmit cserélgetni, így csak a zöld jöhet szóba, abból meg még nem láttam olyan árnyalatot, ami ennek a vasnak jól áll. Az újabb modellek mattfekete-narancsmetál fényezése nekem eléggé tetszik, de a franc tudja, hogyan állna egy öreg darabon. Mondanám, hogy keresgélj a neten képeket, hátha valamelyik fényezés megtetszik, vagy ihletet ad, de én már megtettem és õszintén szólva nemigen találtam olyat, ami nem unalmas, vagy ízléstelen. Eddig ez az egyetlen kivétel: http://p1.bikepics.com/2011/09/11/bikepics-2270525-800.jpg (Aztaku! Ezzel ilyet is lehet?! http://www.motorradonline.de/sixcms/media.php/11/thumbnails/MRD_10_2006_084_400.jpg.1662739.jpg) |
DilisDoki | 475 | 2015. március 24. 20:41 | Válasz erre: 474 |
Köszi Powerslave! Az egyik oldalit meg is találtam a netes webshopukban. Holnap felhívom õket és ha van a másik oldali is akkor nagyon boldog leszek :D Köszi mégegyszer. Kérdés. Ha megszerzem a két hátsó idomot akkor festem majd le a motort. Szerintetek milyen szín / szín kombináció illik hozzá legjobban? |
Powerslave | 474 | 2015. március 23. 01:48 | Válasz erre: 473 |
Doki úr! http://www.cma-motor.hu/ Itt nézte már? Nekem sajna nincsenek ilyen relikviáim, de CMA-éknál érdemes lehet körülkukkolnod, de akár kérdezõsködnöd is. A retekdrága lábtartó konzolt bontottan 6500 magyar valutáért adták a tulajdonomba. |
DilisDoki | 473 | 2015. március 23. 01:20 |
Hali Srácok! Nincs valakinek 2 hátsó-oldalsó idom elfekvõben? Festeném a kicsikét, de új idomok kellenek és a 2 oldali hátsókat még nem találtam meg reális áron. |
T.GY. | 472 | 2015. március 22. 19:45 | Válasz erre: 448 |
A kínai E-Bay oldalon találtam 4500 ft-ért mágneses fokozat kijelzõt, de én meg próbálom átalakítani hasonlóan mint a TDM-es fiúknál láttam, ha kész de az még egy kis idõ mert mire beér és mire elkészül az nyár eleje
|
Powerslave | 471 | 2015. március 16. 12:01 |
BTW, akik még nem szembesültek a visszatérõ kérdésemmel: Volt már bárkinek problémája borulás után az olajnyomás-visszajelzõvel? Hétvégén, ha lesz idõm, lekapom a kartervédõt, abban a reményben, hogy csak a szenzort kell a helyére visszazavarni, de azért amíg nem megoldva, addig aggódom - így is sokba lesz ez az egész kalamajka... |
Powerslave | 470 | 2015. március 15. 16:15 | Válasz erre: 469 |
Lõdd körbe fotóapparáttal, aztán lapátold fel ide a képeket, hátha valakinek támad egy jó ötlete.
|
Riverboy | 469 | 2015. március 11. 18:37 | Válasz erre: 468 |
Hát engem azért még nem dicsértek meg, hogy idõben beértem :D Más tudtok valami tippet mondani, hogyan tudnám hangosabbá tenni a mostani kipufogót? Nem szeretnék új rendszert venni, viszont a mostani rendszer hegesztett így nem hiszem, hogy bármit lehetne vele csinálni, hátha!? |
Powerslave | 468 | 2015. március 11. 17:25 | Válasz erre: 467 |
Hát az idõben felkelés nekem sem az erõsségem. Holnap sem fogok :P Ám ha a dícséretrõl már lekéstünk, a leb@szásért minek sietnénk? :D |
Riverboy | 467 | 2015. március 11. 11:04 | Válasz erre: 466 |
Késés alatt az itthoni nem idõben való felkelést értem.. valahol be kell hozni a lemaradást... :D
|
Powerslave | 466 | 2015. március 11. 00:47 | Válasz erre: 464 |
"néha ha késésbe vagyok" Motorral? :D Szerintem meg ne csapoljon senki semmit, hacsak nem sör ;) Akinek szivargyuszi köll, vegyen kábelt, de tényleg - Karika úr, nem pont Véled tárgyaltuk ki legutóbb a delejt? Neked csak nem okoz problémát bekötni, egy áramkorláttal egyetemben... |
bakos | 465 | 2015. március 10. 21:07 | Válasz erre: 464 |
Én a mûszerfalvilágítás kislámpájának vezetékét csapolnám meg valahogy, az mindig ég ha van gyújtás. Nem tudom mekkora munka, csak a gondolatig jutottam
|
Riverboy | 464 | 2015. március 10. 21:00 | Válasz erre: 456 |
Igen ez így igaz nem is ilyen a megszokott tempó.(csupán egy heti anyagból össze rakott) De így igaz nem kell sietni csak néha ha késésbe vagyok :D Túlvállalni pedig nem fogom magam :) 12V-5V átalakító: Én is gondolkoztam ilyen kütyün pont olyanon mint az eBay-es cucc. Én szerintem a fényszórók felkapcsolására fogom bekötni, mivel, az elõzõ tulaj berakott egy hõfok mérõt ami csak akkor kapcsol be ha felnyomom a fényszórókat(viszont ha távolságin van akkor megint csak nem megy), én ide gondoltam bekötni, hátha más is jó ötletnek gondolja :) |
bakos | 463 | 2015. március 10. 21:00 | Válasz erre: 462 |
A 2005 utáni modelleken lett a 44fog a gyári, elõtte sztem 46 volt.
|
Mecsekkawa | 462 | 2015. március 10. 20:51 | Válasz erre: 460 |
Hát akkor valóban eszegeti az áramot... Én is egy kisebb kapcsolóban gondolkodnék, mintsem a gyújtáskapcsolót birizgálni, akkora mágus nem vagyok. A lánckerékkel kapcsolatban az az érdekes, hogy a JTS keresõje alapból a 44 fogast hozza fel, az enyémen pedig 46 volt, de gõzöm nincs, hogy gyárilag ezzel jött ki vagy az elõzõ tulaj cserélte ilyenre. Ha beindul a jóidõ majd lecsekkolom a fogyasztást is. |
bkriszb | 461 | 2015. március 10. 20:49 |
Jópofa ez az usb-s cucc már én is kinéztem korábban csak elfeledkeztem róla uh köszi h eszembe juttattad. Igen itt a 12 rõl 5V ra átalakítás miatt lehet egy kis nyugalmi fogyasztása de fura hogy ilyen gyorsan leszívta az aksidat mert azért annyinak nem kellene hogy legyen neki. De jó ötlet a kapcsoló. A lánckerék csere és fogyasztás összefüggésére én is kiváncsi vagyok. Az olaj hõmérséklet mérõ aranyos kütyü de annyit nem ér amennyiért árulják kb 10.000Ft a felcsapódó olajból méri a hõfokot és a Kawához állítólag a 1,5x30 as menetû 14mm hosszú szondájú kell. |
bakos | 460 | 2015. március 10. 20:19 | Válasz erre: 458 |
Mecsekkawa, Én ilyet tettem fel: http://www.ebay.com/itm/12V-5V-Weatherproof-Motorcycle-USB-Cell-phone-GPS-Cigarette-Lighter-Charger-/141483120819?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item20f10d18b3&vxp=mtr Frankón mûködik, vízálló is. Nálam a 3 hónap állásban leszívta az akksit, úgyhogy be fogok tenni egy kapcsolót. Gondoltam arra is, hogy a gyújtás ráadással kapjon csak delejt, de azért néha jól jön ha éjszaka rá tudom tenni a kütyüket tölteni. Szóval maradok a kapcsolós megoldásnál. Hú a hátsó lánckerék kisebbre cseréjén én is gondolkodom egy ideje. Mindenképp írj majd mi a meglátásod! |
Mecsekkawa | 459 | 2015. március 10. 19:34 | Válasz erre: 457 |
Jópofa, már el is kezdtem gyakorolni, hogy menet közben hogyan tudok lehajolni oda, hogy megnézzem :) Viszont az komolyan eszembe jutott, hogy hogyan méri az olaj hõmérsékletét, mert úgy gondolom/látom, hogy a szondája nem lóg bele az olajba (talán a kuplung is eléggé útban lenne). Felcsapódik rá az olaj, azt méri?
|
Mecsekkawa | 458 | 2015. március 10. 19:29 | Válasz erre: 441 |
Sziasztok! Köszi hozzászólást. Te hány amperes biztosítékos szereltél be? Én telefon/gps töltésére akarom használni, úgyhogy eleve USB aljzatban gondolkodnék. Valahol azt olvastam, hogy ennek van nyugalmi áramfelvétele, úgyhogy a kormánykapcsolón keresztül kell/érdemes bekötni. van errõl valakinek infója? Más. A hétvégén végre kipróbáltam az új láncszettet (persze motorral együtt). Korábban 46 fogas volt hátul, most 44 -e JTS van, úgy vettem észre, hogy 100-as tempónál olyan 2-300 fordulattal kevesebbet forog. Kíváncsi leszek hogy pl fogyasztásban fog-e látszani rajta valami, mindenesetre úgy tûnik nekem, hogy a hosszabb fokozatokkal kellemesebb vele közlekedni. |
bkriszb | 457 | 2015. március 10. 15:47 |
sok jópofa dolog van a motorokhoz , én egy ilyan olaj hõmérõt nézegettem nemrég.
![]() ![]() |
bkriszb | 456 | 2015. március 10. 15:41 |
videó: Hát én Budapesten többet ülök autóban mint motoron és autós szemmel nézve nemnagyon csípem mikor valaki ennyire közel kerülgeti a tükrömet. Nem egy barátomnak ütötték már le a tükrét, és távoztak utána köszönés nélkül. Bár én még nem vagyok túl gyakorlott motoros, de az egyik barátom is azt hitte magáról hogy az és nemrég egy 5 ajtós mondeóba szált be az 5. ajtó üvegén keresztül. SZerencsére megúszta egy lábszár csonttöréssel. Úgyhogy én azt mondom hogy kicsit óvatosabban, mintha nem kergetnének... :-) |
Powerslave | 455 | 2015. március 9. 00:28 | Válasz erre: 452 |
Akkor megnyugodtam :) Nem sokan KLE-zünk, ne fogyatkozzunk, ha nem muszáj :D Egyébként meg irígyellek, én már egy ideje nem ültem meg a paripát, de amint talpra tudom állítani, rá is ragadok az ülésre - úgysem tévedtem el már tavaly nyár óta. Amúgyis vissza akarok menni Dömösre lángosozni egy kellemeset. @Kawakarika: Ugyanezt hallottam már bukósisakkal is. Én meg inkább kivárnám, hogy ki a pancser... |
Kawakarika | 454 | 2015. március 8. 22:18 | Válasz erre: 453 |
Köszi! Valószínû beruházok egy ilyenre,vagy hasonlóra.Hiába mondják hogy a fokozatkijelzõ csak a pancseroknak való...:))) Ez nem igaz! |
Riverboy | 452 | 2015. március 8. 19:03 | Válasz erre: 451 |
Igaz a Budapesti közlekedés picit sok van, de az se mindig ilyen csupán egy össze vágott anyag. A szerpentinezésnél pedig mindig óvatos vagyok fõleg mikor még nedves is, nem is tudom kívülrõl a kanyarokat így csak annyit tudok vállalni amennyit látok.. Ha netalán átmegyek másik sávba az akkor van ha átlátni teljes mértékben :) |
Powerslave | 451 | 2015. március 8. 18:18 | Válasz erre: 449 |
Több mindenre. A budapesti õrületre is, mert elõttél pár olyan poén, amire a forgalom többi, rendszerint nagyobb résztvevõje garantáltan nem számít, amibõl meleg helyzet is lehet, de az is hátborzongató, amikor balosnál átlógatod a kobakod a szembesávba. Persze, nem tudom, hogy a kamerához képest mit láttál te, de amit a videón látok, az nem megnyugtató :)
|
Kawakarika | 450 | 2015. március 8. 17:37 | Válasz erre: 448 |
�Ha jól értelmezem ez jó a GPZ-ra is is igaz?![]() |
Riverboy | 449 | 2015. március 8. 16:54 | Válasz erre: 447 |
Mire gondoltál mikor Budapesten? vagy szerpentinnél másik sávba átmentem(mivel ott elõre néztem mindig, csak elég rossz kamera szög van plussz nem mindig fejfordítással nézek elõre) |
Powerslave | 447 | 2015. március 8. 14:55 |
"Nem is igazi KLE-s akinek még nem dõl el a motor az oldaltámasz miatt :)" Akkor én vagyok a legKLEsebb :D @Riverboy: No offense, de jónéhány képkockánál a hajam égnek állt. Tartsd észben, hogy a forgalom többi résztvevõjében több a vas... |
kawa550 | 445 | 2015. március 8. 10:26 | Válasz erre: 444 |
Asszem csak ilyen mágneses megoldás lesz http://www.ebay.fr/itm/ELV-Motorrad-Ganganzeige-MGA-100-Fertiggerat-/200894371841, hogy mennyire macerás feltenni meg beállítani, és mennyire strapabíró meg pontos, azt nem tom. A váltókarhoz kell feltenni a jeladókat és a kar mozgása kapcsolja a mágneseket.
|
T.GY. | 444 | 2015. március 8. 09:04 |
Itt a Tavasz csinosítgatnám a gépemet, egy fokozatkijelzõn gondolkodom. KLE-n még nem láttam van valakinek tapasztalata / 96-os a gép/ írjátok meg ha tudtok valamilyen megoldást köszi |
Riverboy | 443 | 2015. március 7. 19:47 |
Megcsináltam a videót! Itt a youtube link(sajnos elég sokat rontott...) Remélem tetszik, véleményt várok :) https://www.youtube.com/watch?v=NtOHolGLLf0&feature=youtu.be |
dr650 | 442 | 2015. március 7. 13:59 | Válasz erre: 437 |
ha segitség volna,az én motoromon van,és meg lehet nézni,vagy méreteket levenni róla.budapesten....
|
Kawakarika | 441 | 2015. március 6. 20:34 | Válasz erre: 440 |
Sziasztok Tesók!:) Direkt vezeték közvetlen az aksiról,lengõ bizositékkal védve,kormányon elhelyezve vizálló aljzattal.Innét töltöm az aksit is jelen pillanatban is rajta van a csepptöltõ. ![]() ![]() ![]() |
Mecsekkawa | 440 | 2015. március 6. 20:16 |
Sziasztok! Kötött már be valaki szivargyújtót, van ezen a téren tapasztalatotok? |
bakos | 439 | 2015. március 6. 17:46 | Válasz erre: 437 |
Van rá sw-motech középsztender, meg is vettem pont az oldaltámaszos para miatt. Mondjuk túrán, amikor csurig van pakolva a motor nem tudom ráemelni a plusz súly miatt...pedig pont akkor szívok a kitámasztással mert még jobban le vannak ülve a telók és még instabilabb.
|
kawa550 | 438 | 2015. március 6. 10:01 |
petya89-nél érdeklõdjetek itt az oldalon, több típusra is csinál középállványt, akár saját tervezésben is. Nyilván ha még nincs neki sablon, akkor pár napra biztos kell neki a moci is míg kitalálja hogy mit hová. Kitámasztó vagdosás annyira nem jó ötlet, már csak azért is mert nem visszaalakítható a változás, eladásnál hátrány lehet ha nem tetszik a vevõnek a gányolás. GPz nekünk is többször feldõlt, mert túl hosszú volt a kitámasztó, meg nyáron a járdát is átszúrta melegben, mert a talpa is túl kicsi, szóval lekaptam a gyárit és csináltam egy rövidebbet 3x akkora talppal. Azóta nem kell felállítgatni meg cserélgetni a nem olcsó letört indexeket.... Szerintem petya azt is megoldja ha valaki nem tudja magának. |