Mecsekkawa | 637 | 2015. július 26. 14:24 | Válasz erre: 636 |
És vékonyabb vagy vastagabb membrán? esetleg karbon? :))) De szerintem jó is volt, hogy nem észrevétlenül jött meg az erõ, mert akkor hol lett volna a buli? Egyébként a power (rawe valve) sosem volt jól beállítva, vagy épp kokszos volt vagy a szimering mellett tolta ki az elégett olajat egyébként meg pont úgy volt elhelyezve, hogy nehogy az ember egyszerûen hozzáférhessen a váztól :))) Azért mókából vennék egy olyan 250-es TDR-t.....
|
kawa550 | 636 | 2015. július 26. 11:02 | Válasz erre: 634 |
Majdnem így van, de csak majdnem.:))) Az egy dolog, hogy valaminek csökkentjük a keresztmetszetét és így csökkentjük az átáramló gáz mennyiségét(vagy növeljük a sebességét, de most ne variáljunk még ezzel is). De a csökkentés bármely irányból megoldható lenne, alulról, oldalról és felülrõl is, de mégis mindig felülrõl csinálják. Miért is? Mert nem a keresztmetszet csökkentés a lényeg, hanem a kipufogónyílás magassága! Kizárólag ez határozza meg, hogy meddig tart a terjeszkedési ütem, mikor éri el a nyílás peremét a lefelé jövõ dugattyú és így mire van hangolva a motor. Alacsony nyílás = hosszú ütem, nagy nyomaték, lassú gázcsere viszonylag kis fordulatszám lehetséges. Magas nyílás, korai nyitás, gyorsabb gázcsere, így nagyon magas fordulatszámok is elérhetõk és biza a kétütemûeknél a teljesítmény a fordulatszámból jön. A kedves motorgyártónak 2 lehetõsége van, fix nyílással meghatároz egy kompromisszumot az alacsony fordulati használhatóság vagy a nagy teljesítmény közt, vagy be tesz egy "szelepet" amivel a nyílás magasságát változtatja, így nem kell kompromisszum, egyszerre lehet a nyílás alacsony és magas, sõt folyamatosan változtatva a fordulatszám függvényében még alkalmazkodik is az ideálishoz. Vagyis, amíg egy "tisztességes" jó erõs nagyfordulatú de szelep nélküli motornál a megfelelõ fordulatszám elérésekor nagyon hirtelen, lórúgásszerûen jelentkezik az erõ, addig egy tisztességes poweres gép már alacsony fordulatról jól megindul, ahogy nyit a szelep egyre jobban megy, majd amikor teljesen kinyílik, akkor durr bele, pont mintha nem lenne ott semmi szelep, csak egy magas fordulatra hangolt erõs 2T. Szóval ha a poweres motorod úgy mûködik hogy egyszer csak azannya, akkor ott valami nem jól müxik.:)))) Mert épp arra találták ki, hogy ne egyszerre legyen az azannya. Hogy miért pont azon a fordulaton van az azannya, az már inkább a rezonátor hangolásán, mebránon, az átömlõk számán és méretén stb múlik, de az egy másik nagyon hosszú téma, volt idõ, amikor az én agyam is csak a boyesen kevlármembránokon meg a csatorna köszörülésen járt, de azóta felnõttem.....:)))))))))))))) |
Powerslave | 635 | 2015. július 26. 02:58 | Válasz erre: 634 |
Jól mondod, valóban ez a mûködési elve (egészen konkrétan a kipufogó-csatorna geometriáját hivatott hangolni), ám ha helyesen mûködik, akkor azt elvileg észrevétlenül kellene tennie. Persze, egy kétütemûtõl egyenletes gyorsulást elvárni nem volna szép dolog :) Én is nagyon szerettem anno az XR1-es Gilerát (kényelemben egyébként a mai napig nem verte meg semmi), de ma már nemigen vállalnék be ilyesmit - sem a köpetnyi hengerûrtartalmat, sem a kétütemût. Kis kivétel: Idõrõl-idõre, merõ agyhúgykõbõl megkergetnék egy Simsont vihorászva, de hogy mégegyszer birtokoljak egy ilyen poklot... :D Azt hiszem, a "belépõszintû szopóroller" tökéletes jelzõ ide. A legújabb kétütemûs vívmányok viszont egészen érdekes dolgokat vetítenek elõre. Kíváncsi vagyok, mi lesz belõlük... |
Mecsekkawa | 634 | 2015. július 25. 21:16 | Válasz erre: 630 |
Korábban volt egy 125-ös Aprilia Pegaso-m, Rotax 123-mal, ami ugye egy elektronikus power-rel van ellátva. Nem tudom, hogy a power szelep elnevezés honnan jön, talán a YPVS-Yamaha Power Valve System elnevezésbõl, az Aprilia a nem kevésbé heroikusnak tûnõ rawe elnevezést használja. Ha jól tudom igazából az az értelme, hogy változtatja a leömlõ keresztmetszetét, kis fordulaton leszûkíti, így kevesebb a nyomatékveszteség, nagy fordulaton meg kinyitja, hogy a teljesítmény szempontjából ideális gázcseréhez legyen elég hely. Mindenesetre, ha jól mûködött a szelep nálam nem simított ki semmit, hanem amikor olyan 6500-nál teljesen kinyitott, akkor az tényleg olyan érzés volt, mintha valaki megrántotta volna elõre a motort. Teljesen más, mint a nyomatékból egyenletes gyorsuló KLE. Érdemes kipróbálni, tényleg vicces érzés egy jól beállított poweres 125-ös :) A Yamaha megcsinálta a TDR-t 250-es változatban is, 2 henger, 140 kiló száraz tömeg és 46 lóerõ ... Mondjuk, a 125-ös alapján a fogyasztása is meghökkentõ lehetett.
|
Coopland | 632 | 2015. július 25. 12:42 |
Sziasztok! Meg tudjátok mondani, hogy a kle-nek milyen a szelepállítása? csavaros vagy lapkás? Köszi |
kawa550 | 630 | 2015. július 21. 19:19 | Válasz erre: 629 |
Azért ez a power szelep kiváló példa arra, hogy mekkora észkombájnok a marketingesek! Egy alkatrésznek, aminek pont az a lényege, hogy kisimítsa a lórúgásszerûen jelentkezõ erõt és kezelhetõvé tegye azt, adnak egy ilyen hülye nevet, oszt ez ölég ahhoz, hogy minden idióta azt higgye, van valami titkos és legálisan használható nitró a motorjában, ami ha kinyit, elszabadul a pokol, a titánok letépik láncaikat és eljõ a motorizált armageddon. Nincs az embernél ostobább lény a világon.......
|
Powerslave | 629 | 2015. július 21. 17:12 | Válasz erre: 628 |
Ezt most speciel házon belülrõl hoztam: Hardendurók topic :)
|
kawa550 | 628 | 2015. július 21. 11:06 | Válasz erre: 627 |
Hol sikerül ilyenekbe belefutni? Sportmotor gyerekfórum, ahol a 80-as Dt emeli 3.-ban az elejét mert versenyváltó van benn?:)))))))))))
|
Powerslave | 627 | 2015. július 21. 00:02 |
"A power szelepet is csak ritkàn kellett kinyittatni vele" - Uhh, na kérem, ezért is örülök, hogy négyütemût hajtok: ilyen marhaságot nem kell olvasgatnom.
|
Powerslave | 626 | 2015. július 19. 10:26 | Válasz erre: 625 |
Akkor még kvázi jobban is jársz: Pont nemrég olvastam egy cikket arról, hogy ha "nem tudtad, hogy leesett a rendszám", akkor megdorgálnak és esetleg megbüntiznek, ha viszont bemész szépen lejelenteni, hogy "hát izé nincs meg", akkor már haza sem viheted a vasat, amíg el nem készül az új (egy-másfél hónap). Persze, nem pontosan ez a törvény, de a gyakorlat az, hogy a rendõr továbbenged, ha "most esett le valamikor", az okmányirodánál viszont már garantáltan megszívod, mert elveszik a forgalmit.
|
Mecsekkawa | 625 | 2015. július 18. 21:08 | Válasz erre: 624 |
Mondjuk ennél súlyosabb barkácsbaleset ne jöjjön elõ... Inkább attól tartottam, hogy hazafelé úton belebotlok egy szervbe, akit nem nyugtat meg a topcase-ben tartott rendszámtábla. Mert ugye ilyesmi sosem a kapu elõtt jön elõ. .. Nem volt egyébként rosszul megcsinálva a házi rendszámtábla tartó sem, csak a felfogatási pontok nem erre voltak kitalálva. De már megrendeltem egy bontott idomot, remélem a jövõ héten fel is tudom szerelni majd. A kompos képre a megoldás egyébként Kriznica (Horvátország, drávai komp). Egyébként a második képen látható gyalogos függõhídon átjött három motoros kolléga is, na ott lehetett volna jó képeket csinálni :) |
Powerslave | 624 | 2015. július 16. 23:09 | Válasz erre: 623 |
Szomorúan hallom. Valahogy mindig kiver a víz, ha eszembejut a háztáji kendácsolás intézménye...
|
Mecsekkawa | 623 | 2015. július 16. 19:42 | Válasz erre: 621 |
Kösz! Valóban kisipari bizergálás volt az enyém ... |
Powerslave | 622 | 2015. július 16. 15:36 |
Üdvcsi! Sikerült felvennem a kapcsolatot a Karasnával. Két hét múlva begurítom a beteget, aztán kiderül, mi lesz és hogyan. Remélem, nem megy rá a gatyám is, mert meg vagyok szorulva kissé :/
|
Powerslave | 621 | 2015. július 16. 12:23 | Válasz erre: 620 |
Ejnye, nem akarja a rüszü feltölteni. ...Velem nem fog kicseszni: http://kepfeltoltes.hu/150716/KLE_Rendszam_Konzol_www.kepfeltoltes.hu_.jpg |
Powerslave | 620 | 2015. július 16. 12:08 | Válasz erre: 619 |
Adj egy pár percet... ...meg még egy párat :D Még csak a felöltözésig jutottam el. Nno, remélem, elég jó lett. |
Mecsekkawa | 619 | 2015. július 16. 12:01 | Válasz erre: 617 |
Na hol? :) A helyes megfejtõk között egy gázfröccsöt sorsolunk ki :) Teljesen más: Eltört a rendszámtábla tartó konzolom, alul, ahol a segédvázhoz van csavarozva. Az a gyanúm, hogy ez már valami utólagos, házi gyártmány volt. Be tud valaki fényképezni esetleg a farokidom alá, hogy pontosan hogy is néz ki a gyár? |
Powerslave | 618 | 2015. július 15. 16:41 |
Nno, szétkaptam (módjával) a Kawicsot egy akksicserére (hogy rohadna meg az a barom, amelyik így elásta), minimális tisztogatásra. Ha minden jól megy, hamarosan befekszik Karasnáék kórházába egy kicsit (csak bírja a TB...). Sajnos sokat állt, így most nem is röffen szegényem, és az új akksi sincs nagyon a helyzet magaslatán, hogy forszírozni tudjam (12.XY voltot mértem rajta). Holnap megfürdetem, aztán ujjak keresztbe... |
Powerslave | 616 | 2015. július 14. 21:08 | Válasz erre: 615 |
Nocsak, kompozgatunk, kompozgatunk? :D Merre jártál?
|
Mecsekkawa | 614 | 2015. július 10. 19:25 | Válasz erre: 613 |
Nem várok különösebb csodát a fémtõl, csak amúgy is tervezném lecserélni a huszonéves csöveket, akkor már miért ne egy picit jobbra?...
|
kawa550 | 613 | 2015. július 10. 10:22 | Válasz erre: 612 |
Azért ez így ebben a formában nem biztos hogy igaz!:)) Fogj egy slagot, nyisd rá a vizet, aztán törd meg. Látni fogod hogy a megtörésnél kitágul, ha nem is annyira mint a tom and jerry rajzfilmeken. Ugyan ez történik a sima gumi fékcsõvel is, csak teljes hosszában. Mikor behúzod a fékkart és felépül a nyomás, akkor annak a nyomásnak csak egy része nyomja a munkahenger dugattyúit, egy másik része a gumicsõ kitágítására megy el. Ezen segíthet valamelyest a fémhálós bevonat, ami nem engedi kitágulni a belsõ gumicsövet. Ugyan ez van a nyomásponttal is, a gumicsõ ad valamennyi flexibilitást a nyomáspontnak, amit a fémhálós csõ jobban kordában tart, pontosabbá teheti. Hogy aztán a valóságban ebbõl mennyit érzel, az jó kérdés. Akinek van, az dicsérni szokta.... |
Powerslave | 612 | 2015. július 9. 21:52 | Válasz erre: 611 |
Köszke. A fémhálós csõ a fékerõn nem fog segíteni semmit, illetõleg a nyomásponton sem. Egyedül arra jó, hogy hirtelen fékezésnél nem adja meg magát. |
Mecsekkawa | 611 | 2015. július 9. 20:19 | Válasz erre: 610 |
Én levettem, de nem érzek semmi különbséget. Viszont fémhálós fékcsõvel van valakinek tapasztalata? Illetve tud valami elfogadható árú beszerzési forrást? |
Powerslave | 610 | 2015. július 8. 01:56 |
Skacok, van köztetek olyan, aki megszabadította magát a féktárcsaburkolattól? Kíváncsi volnék, hogy tapasztalható-e javulás a fékteljesítményben, és ha igen, milyen mértékben, illetve milyen körülmények közt. Gondolkozom rajta, hogy esetleg bekúrom a sarokba, de nem szeretném lemûteni, ha nem érdemes... |
Riverboy | 609 | 2015. július 2. 20:35 | Válasz erre: 608 |
Érdekel valamilyen szinten néha szoktam is magam "tanítgatni" nem forgalmas részen pár vizes palackkal lemegyek és ilyeneket gyakorlok, hogy fejlesszem magam. Talán épp azért is köszönhetem hogy még nem csaptak el.. ma is simán lazán rám húzták volna.. volt ott duda integetés vissza nézés közbe integetés és persze lámpánál húzta le az ablakot és köszöngette.. csak ha nem figyelek akkor utólag túl sokat nem tud köszöngetni.. |
Powerslave | 608 | 2015. június 30. 16:13 |
@River, ezen a sportágon gondolkoztál már? Úgyis azt mondtad, szeretsz kanyarogni :) https://www.youtube.com/watch?v=ADjoOg8V3NY |
Mecsekkawa | 607 | 2015. június 26. 13:32 | Válasz erre: 606 |
Ja, nem a távolság a probléma, hanem, hogy ott kell hagyni pár napra a motort, tehát oda vissza kell majd utazni valami mással. Ha lenne helybe kolléga, akkor ezt az utazgatást tudnám megspórolni.
|
kawa550 | 606 | 2015. június 25. 09:07 | Válasz erre: 605 |
Mecsekkawa | 605 | 2015. június 25. 08:01 |
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy egy motoros kolléga a gyári ár kb feléért tudna bukócsövet gyártani KLE-re, ehhez viszont ott kéne hagyni a motort nála Szegeden. Nincs itt valaki Szeged környékérõl, aki szintén gondolkodott már bukócsõben? Egyszerûbb lenne, mint innen Baranyából elmenni... Valaki? |
kawa550 | 604 | 2015. június 21. 10:45 | Válasz erre: 602 |
Én se tom, de szerintem is valami street hibrid. Szakirodalom szerint a birka imádja a sárgarépát, ez utálja, meg a salátát is, meg a káposztát is, viszont imádja a csokis fánkot meg a kakaós csigát, és a száraz kutyatáp a kedvence, népitáncot lejt hangos bégetéssel minden kutyaetetésnél, míg nem kap õ is pár darabot.:))))))
|
Mecsekkawa | 603 | 2015. június 19. 20:56 | Válasz erre: 593 |
Én itt vettem JT láncszettet, van link a gyári katalógushoz, ahol lehet válogatni : http://www.gerecsemotor.hu/gyartoi-katalogus-details.php?id=338 |
Mecsekkawa | 602 | 2015. június 19. 20:52 | Válasz erre: 590 |
Két birkás ismerõsöm sem tudta megmondani, milyen fajta lehet... :) Kawabirka?
|
Mecsekkawa | 601 | 2015. június 19. 20:51 | Válasz erre: 588 |
Most megnéztem több gyártmányt is, volt amire tényleg az volt írva, hogy tömlõ nélküli gumihoz való, a másikra - ilyet vettem én is- az, hogy minden gumihoz alkalmas. Nekem jó volt arra, hogy eljuttatott a gumisig...
|
Powerslave | 600 | 2015. június 18. 14:11 | Válasz erre: 599 |
Leveszed a kulcsos idomot, és ott kell lennie, a biztosítéktól hátrafelé, az ülés alatt, lehetetlen helyen, egy kis fekete kawasakis batyuban. Hosszirányban nagyjából ott, ahol a linkelt képen az úriember keze látható. http://www.horizonsunlimited.com/hubb/attachments/kawasaki-tech/248d1169707199-kle-pics-dsc05036-custom-.jpg Riverboy, nem csinálsz a kollégának egy videót esetleg, hogy hogyan kell kicibálni az ülés alól a készletet kézfejsérülés nélkül? :) UPDATE: https://varaderofreaks.files.wordpress.com/2013/10/img_4186.jpg Itt lakik, ahol a képen keresztüllátni a dögön. Ha rázoomolsz, látszik, honnan kell kipiszkálni. |
Minditthalunk | 599 | 2015. június 17. 23:01 |
Még nem néztem. hol kell keresnem? Van hozzá elsõsegélycsomag vagy mi meg a könyvecskéje is megvan.
![]() |
Riverboy | 598 | 2015. június 17. 18:48 | Válasz erre: 597 |
Ha rám hallgatsz akkor az elsõ fék "porvédõ/takaró" nem tudom pontosan a nevét leveszed mivel akkor nem fog melegedni annyira(jobban kap menetszelet). Tud valaki ennél olcsóbban ilyen javító készletet? http://www.ebay.de/itm/BENZINHAHN-REPARATUR-SATZ-KAWASAKI-BN125-EN500-KLE500-Fuel-petcock-repair-kit-/251040144494?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item3a73289c6e |
Minditthalunk | 597 | 2015. június 17. 18:06 |
Még nem néztem. hol kell keresnem? Van hozzá elsõsegélycsomag vagy mi meg a könyvecskéje is megvan.
![]() |
Powerslave | 596 | 2015. június 17. 13:05 | Válasz erre: 595 |
Azért az a 15 ezer nekem gyanús :) Persze kit érdekel, mennyi van benne, ha szépen teszi a dolgát? Idomot szerintem könnyen találsz bontottan. A gyári szerszámkészlet benne van még?
|
Minditthalunk | 595 | 2015. június 16. 23:09 |
Köszönöm! Mult héten vásároltam egy Kle 500 sat 1996 os 15000km, Vannak rajta apró hiányosságok hibák, de sztem jó vétel volt :) Kulcsos dekni le akar esni állandóan nincs légszûrõház csak 2 db direktszûrõ. stb.
|
Powerslave | 594 | 2015. június 16. 07:02 | Válasz erre: 591 |
10w40-et, vagy (ha nem sajnálod a pénzt rá*) 5w40-et keress. Nekem Castrol van benne, de a Repsol is hasonló árfekvésû - korrekt. Egy darabig gondolkoztam a Motulon, de az kétszerannyiba kerül és ebbe a vasba** annyival nem jobb. *Ha baromi gazdag vagy, akkor játszik a 0w40 is. **mondjuk ebben szerepe lehet az évjáratnak is; az enyém '94-es. |
Riverboy | 593 | 2015. június 15. 20:54 |
Help kéne. Milyen fogaskerekek kellenek a mocihoz illetve valami tipp ahonnan olcsón beszerezhetõ?(Budapest, Pest megye fõleg) Illetve vettem egy légszûrõt csak ezt találtam neten de egy kalap sz*r linkje, hogy ne vegyetek: http://www.robogoaruhaz.hu/4138,legszuro-kawasaki-kle-500-a1-a12-91-02---gpx-600-r--zx600-c1-c10--88-00---gpx-750-r--zx750--86-88.htm Szóval hol tudok venni légszûrõt(alapvetõen sehol se találok és normálisat szeretnék venni a belsõ mûanyag tartókával/házzal. |
Riverboy | 592 | 2015. június 15. 20:48 | Válasz erre: 576 |
Metzeler lasertec teljesen jók nem volt valami nagy tempó szóval tökéletes. Futómû mit mondjak szerintem jó csak a hirtelen nagy kátyúval van baja nagyon "beesik" de ez szerintem normális.. |
Minditthalunk | 591 | 2015. június 15. 19:51 |
Sziasztok! Uj vagyok még itt, Most vásároltam egy Kle 500 motorkerékpárt. Elsõ kérdésem az lenne hogy milyen motorolajat tegyek bele mert cserélni kell! Repsolon belül mi lenne a jó? Keresek hozzá gyári légszûrõt!
|
kawa550 | 589 | 2015. június 15. 17:39 | Válasz erre: 586 |
Tököm tudja. Talán valami merínó. Ilyentájt mid így néz ki mert májusban kell nyírni. Olyan már volt hogy az óraleolvasó a 3 kutyától nem félt, de artúrról le se vette a szemét, mert kos a lelkem, ha valami nem tetszik neki, akkor fejel meg öklel, nem kicsit. :-)))
|
kawa550 | 588 | 2015. június 15. 17:35 | Válasz erre: 586 |
Én egészen mostanáig úgy tudtam, hogy a defektspré csak belsõ nélküli gumikhoz való.....
|
Powerslave | 587 | 2015. június 15. 10:27 | Válasz erre: 586 |
Echte pösti, belvárosi gyerekként nehéz dolgom van a pontos háziállatfajták azonosításában, de azt 90%-os magabiztossággal be merem köpni, hogy rackának nem racka (aztán lehet, hogy azzal a maradék 10%-kal most tökönlõttem magam) :D Ez a defektspray-s dolog egész jól hangzik, lehet, hogy bevágok egyet a dobozba... |
Mecsekkawa | 586 | 2015. június 14. 20:21 | Válasz erre: 584 |
Hát inkább birka, mint bárány... Egyébként tudod, hogy milyen fajta? Így megnyírva elég érdekesen mutat. És most valami teljesen más: Volt már valakinek tapasztalata defektsprayvel? A hétvégén elmentünk egy napos kis túrára barátokkal és sikerült egy rejtélyes hátsó defektet összeszednem. Kb 6-7 éve hurcolok magammal egy defektsprayt, amit most használatba is vettünk, egész jól mûködött. Felfújta a gumit és el tudunk gurulni a kb. 30 km-re lévõ szervizbe. Érdekes módon akkor engedte el a nyomást, amikor a szerelde udvarán ácsorogtunk. A belsõ volt valami kis lyuk, kopás, a külsõ érdekes módon nem volt megsérülve. Mire lekerült a gumi a defektjavító trutymó gyakorlatilag el is tûnt a belsõbõl, nem akadályozta a belsõ befoltozását. A két velem lévõ kolléga is azt mondta, hogy meggyõzte õket a dolog és beruháznak spraybe :) És külön köszönet az abai gumiszerelõknek a segítõkész és profi hozzáállásért.... |
kawa550 | 584 | 2015. június 13. 11:54 | Válasz erre: 583 |
Báránykám? Lapozgasd még az állathatározót, a bárány az így néz ki!:)))))
![]() |
Powerslave | 581 | 2015. június 10. 16:01 | Válasz erre: 577 |
Nézz körül a CMA-nál is. Nekem is onnan lett alkatrészem, amikor felborult a Kawics. Ha minden igaz, ez az õ oldluk: http://www.cma-motor.hu/ |
bkriszb | 580 | 2015. június 10. 09:18 |
Itt minden megtalálható, de az ár az borsós lehet. https://www.ajsutton.co.uk/spares/vinsearch.asp?uID=0&vin=kle+500&Submit= |
ptys | 579 | 2015. június 9. 22:57 | Válasz erre: 578 |
Mecsekkawa | 578 | 2015. június 9. 20:19 | Válasz erre: 577 |
Szia! Neked nem lett bajod? Én kocsival fogtam szarvast, hát mindketten eléggé összetörtek, én szerencsére megúsztam egy 8 napon túl gyógyuló könnyebbel.. Az alkatrészt próbáld meg talán itt, én tõlük vettem kereket : http://www.kepesmotor.hu/motorblokk/p1491969&st=kawasaki Szerintem a pécsi Steelhorse is be tud szerezni új alkatrészt Japánból, gondolom olyan árban is lesz... Vagy német e-bay, ott is láttam sok bontott cuccot. |
ptys | 577 | 2015. június 8. 23:20 |
Sziasztok! Új vagyok még itt, segítséget szeretnék kérni. Sajnos tegnap este fogtam õzet, plexit meg elsõ lámpát keresek...:( Újban és használtban is gondolkozom. Milyen oldalakat ajánlotok, mert a google barátommal nem sokra mentem.
|
Powerslave | 576 | 2015. június 6. 01:15 | Válasz erre: 574 |
Nice. Milyen abroncsot használsz? Hogy viselkedett? És a futómû? |
Powerslave | 575 | 2015. június 5. 13:11 | Válasz erre: 574 |
Ehh, az irodából pont nem tudom megnézni, de otthon semmiképpen sem hagyom ki.
|
Riverboy | 574 | 2015. május 28. 23:29 | Válasz erre: 573 |
Annyit beszéltük a terepezést, hogy ma el is mentem egy kicsit persze semmi durvulás annyira, és még nézõ közönségem is volt :D https://www.youtube.com/watch?v=4xdbTYIr36c&feature=youtu.be |
Powerslave | 573 | 2015. május 28. 21:24 | Válasz erre: 572 |
Aszfaltozni, kanyarogni meg ott a Kakucs. Kicsi pálya, kifejezetten kanyargós. Szigorúan kamerával, persze, mint itt: https://www.youtube.com/watch?v=my2G3YcyWWo |
Riverboy | 572 | 2015. május 28. 19:15 | Válasz erre: 571 |
Amennyit én terepezek :D Inkább a beton a döntögetés érdekel. De köszi ha mégis meghozza kedvem tuti körbekérdezek :) |
Powerslave | 571 | 2015. május 28. 18:53 | Válasz erre: 570 |
Vigyél magaddal gumijavító készletet és egy bajtársat :D A PUB-ban, ha körbetudakolódsz, tudnak a srácok egy-két alkalmas helyet, ahol az erdész sem lõ valagba. |
Riverboy | 570 | 2015. május 28. 09:26 | Válasz erre: 566 |
Korulbelul 2hete voltam terepezni a Petnehazy lovarda korul(ha valakinek ismeros a cserkeszet fepe vezeto utrol jobbra leteres). Jo buli volt a moci homerseklete az egekbe :D Mikor mar nagyon beszukult az ut inkabb megfordultam sose voltam arra nem akartam meg veletlenul se a meteres gazba megforditani a mocit elegge paraztam a defekttol :D(marmint ha forditanom kene a susnyasba) Tervben van egy enduros vidi is csak kell egy turista terkep meg tokosseg, hogy ne parazzak az erdeszektol :D :D |
Powerslave | 569 | 2015. május 27. 12:29 | Válasz erre: 568 |
Ne aggódj, mester, lassan már az is esedékes :) Most még egy kicsit hûvös van, de jövöhéten már teljesen vállalhatónak ígérkezik, feltéve, hogy nem kell majd csónakkal közlekedni... |
T.GY. | 568 | 2015. május 27. 11:47 |
készen áll a gép felkerült az új ülés, bár nem az ami a képen volt mert gyõzött a józan ész és csak feltöltettem és kiszélesítették de így már kényelmes és harmadába került mint a az eredeti elképzelés. A motor is beállt 5,5-6 lit közé már csak a jó idõ hiányzik
|
Mecsekkawa | 567 | 2015. május 26. 19:18 | Válasz erre: 566 |
Jaja! Kb. ilyen utakon szoktam néha én is menni. Nem tökön-paszulyon endurózás, csak mezõgazdasági utakon barangolás egy erdõfolthoz vagy pofásabb völgyhöz. És csak száraz úton, egyrészt a sárhoz ügyetlen vagyok, másrészt utána pucolhatom magam és a gépet és és hát az Anakee Skywalker gumikat sem sárra találták ki, már egy kis nedves füvön is rettenetesen tud csúszni. Vagy a Mecsekben a régi, le nem zárt bányászati utakon is szoktam menni, elvileg aszfalt, de komoly folytonossági hiányokkal küzd már, de a táj így is szép. A letört kuplungkart meg félreraktam tartaléknak... :)
|
Powerslave | 566 | 2015. május 25. 19:21 | Válasz erre: 565 |
Ó, hát adrenalint lehet ám a közúton kívül is pumpálni. :) Igaz, a KLE-vel én nemigen mennék be a susnyásba, de akadnak, akik szívbaj nélkül megteszik; ezt itt pl. egy komplett klub: https://www.youtube.com/watch?v=dhuVi8Vnshk Mackoék elvileg tudnak pöpec helyeket, amelyek erre tökéletesek, bár budakeszi környékén tán nem leszel teljesen fantáziátlan. Mecsekkawa kolléga szerintem vevõ az úttalanabb utakra, ha van épp egy kis ideje, meg egy tartalék kuplungkarja ;) |
Riverboy | 565 | 2015. május 25. 16:11 | Válasz erre: 560 |
Köszi, van fent egy másik Budakeszi-Telkis videóm is ha a tempó tetszik akkor nézd meg azt. Powerslave: Mondasz valamit teljes mértékben igazad is van, lehet azért mert még fiatal vagyok és még nem vagyok abban a korban, de engem azért érdekel azaz adrenalin(elõzõleg downhilleztem) így erre még azt mondom számomra belefér, megtanultam a downhillbe még jó régen, hogy nem érdemes túlvállalni magunkat.. :S |
kawa550 | 563 | 2015. május 25. 10:57 | Válasz erre: 562 |
:))) Jól kezdõdik! Borka, Kökény, Czuni, és a srácok valszeg azt se tudják kik õk....
|
Mecsekkawa | 562 | 2015. május 24. 20:54 |
Ha már megint esik, akkor vegyük át a vezetéstechnikát: https://www.youtube.com/watch?v=r0VJusNPGII https://www.youtube.com/watch?v=lHZ6CHC3hMY |
Powerslave | 561 | 2015. május 23. 18:08 | Válasz erre: 559 |
Inkább legyen kedved végigjárni azt a sort :) Úgy szégyenkezned sem lesz miért, meg át sem megy rajtad senki.
|
herkules73 | 560 | 2015. május 23. 12:16 | Válasz erre: 557 |
Üdv.Nem rossz.De a múltkori tempósabb jobban bejött azért!!!
|
Riverboy | 559 | 2015. május 22. 21:01 | Válasz erre: 558 |
Teljes mértékben értelek, csupán ilyen nagy dugókba nem nagyon van kedvem végig várni a sort :/
|
Mecsekkawa | 558 | 2015. május 22. 19:31 | Válasz erre: 557 |
Tudom, öreg is vagyok meg vidéki is..... Tulajdonképp a saját életeddel játszol,de a szembejövõ sávban motorozás, záróvonal átlépés, kanyarodósávban egyenes haladás, mozgó autósorok közötti lavírozás nálam az, amirõl - ha kocsiban ülök- nem épp az jut az eszembe, hogy de jó csókák ezek a motorosok.
|
Riverboy | 557 | 2015. május 22. 16:45 |
Véleményetek az új videomról? https://www.youtube.com/watch?v=Cfy_BUwigds |
Powerslave | 556 | 2015. május 14. 17:06 | Válasz erre: 554 |
"Nem úgy gondolta a kolléga, hogy a kilóméterszámláló mutatott 108 futott kilométert 150 helyett?" Értettem, hogy úgy gondolta, de ha a sebességmérõ is rosszul mér, akkor nyilván ugyanolyan mértékben. :) |
T.GY. | 555 | 2015. május 11. 20:10 |
Igen így van 150 megtett km helyett 108-at mutatott!! egyébként ha az órám jó akkor 140-et simán viszi szerintem a 150 sem lenne gond csak azt még nem próbáltam, de 140-el sokszor mentem addig simán húzható csak 130 felett lassabban gyorsul |
Mecsekkawa | 554 | 2015. május 11. 19:34 | Válasz erre: 550 |
Nem úgy gondolta a kolléga, hogy a kilóméterszámláló mutatott 108 futott kilométert 150 helyett? A 150 km/h azért már durva ennek a jószágnak... Lehet, hogy érdemes azért a km óra kihajtásába is belenézni, én úgy jártam, hogy az elszállt szimeringbõl leszajadó fémdarabok a kerékagyat is tönkrevágták. Mondjuk nekem ez úgy jött elõ, hogy nem mért semmit az óra, azóta viszont tudom, hogy ezt érdemes megnézni, zsírozni.
|
kawa550 | 552 | 2015. május 11. 09:43 | Válasz erre: 550 |
Én nem vinnék magammal senkit, csak egy navit, az elég pontosan mutatja mennyivel mécc ha állandó a sebesség.:))
|
Powerslave | 550 | 2015. május 10. 22:12 | Válasz erre: 548 |
Ezt viszonylag egyszerû leellenõrizni, csak ránts magaddal valakit és egyeztessetek sebességet. Vegyél fel egy mondjuk 100-as nyúlcipõt, a társad igazítsa hozzád a sebességét, majd jegyezze meg, nála mit mondott a mûszer, és félreállva megbeszélhetitek a különbséget. Egyébként, ha a sebességmérõ is 108-at mutat 150-es valós mellett, azt azért észreveszed, mert olyan 110-nél kezd el komolyabban cibálni a szél (testalkattól és sisaktól függõen), így ha 80-90-nél már az életedért kapaszkodsz, akkor biztosra veheted, hogy valami nem stimmel. Ha a sebességmérés pontos, akkor valószínûleg az óracsoport környékén kell keresni a baj okát, ha téves, akkor inkább a spirál másik végén*. Készülj fel lélekben egy esetleges mûszercserére is; az enyémen sem az van már, amivel a kobei srácok összerakták. *nincs kézben a service manual, így ez csak spekuláció |
Mecsekkawa | 549 | 2015. május 10. 20:07 | Válasz erre: 547 |
Köszi! Különösebben nem zavart, mert ettõl még ment a motor csak furdalta az oldalam a kíváncsiság. |
T.GY. | 548 | 2015. május 10. 10:57 |
Fiúk megvan a túlfogyasztás oka!!! az a ki..... kilóméter óra számláló mentem alsó hangon 150 km-rt a számláló csak 108-at mutatott A kérdés mit tegyek lehet hogy a sebességet is szarul mutatja?? az nagy szívás lenne!! |
T.GY. | 547 | 2015. május 10. 08:19 | Válasz erre: 541 |
Szi Mecsekkawa !! Tegnap én is szétkaptam nekem is van egy szabad végem. szerintem ez valami gyári extrához való vagy csak egy másik tipusnál kell mert sok gépnek azonos az elektronikája pl gpz. nem foglalkoztam vele ikáb motoroztam |
kawa550 | 545 | 2015. május 5. 19:11 | Válasz erre: 541 |
A zsugorcsõböl ítélve az nem egy gyári vezeték, valszeg az elõzõ tulajtól örökölted. Nézd meg egy próbalámpával járó motornál hogy ad-e delejt vagy sem, oszt használd navitöltõhöz.:))
|
Powerslave | 544 | 2015. május 5. 00:53 | Válasz erre: 542 |
De bizony van. Nézd csak meg közelebbrõl :) Ha függõlegesbe kapod a lovat, a két rovátka közt kell legyen a szint (na ezt oldd meg egyedül, állvány nélkül).
|
Tomi1 | 543 | 2015. május 4. 20:37 | Válasz erre: 537 |
Szia! Már tárgytalan a megtekintés, ráülés, mert engedtem a csábításnak és vettem egy másik paripát :-) |
T.GY. | 542 | 2015. május 4. 19:57 |
Fiúk!! az olajszintet, hogy ellenõrzitek mikor kell utána tölteni?? a kis ablakon semmi jel nincs |
Mecsekkawa | 541 | 2015. április 25. 19:38 |
Powerslave | 540 | 2015. április 25. 14:55 |
Van valamelyikõtöknek tapasztalata a Karasna szervizével? Érdekelne, hogyan és mennyiért dolgoznak. A személyes ismerõs szerelõ sajnos el van havazva, és csak õk vannak elérhetõ távolságban... |
Tomi1 | 539 | 2015. április 21. 18:57 |
Mostanában az asszonnyal szoktunk menni, neki van egy 300 ccm-es yamahája, õmellé bõven elég :-)
|
Powerslave | 538 | 2015. április 21. 16:48 | Válasz erre: 536 |
Az XJ 900 után nem lesz egy kicsit gyenge neked? :) |