T.GY. | 437 | 2015. március 6. 07:59 |
Uraim! lehet, hogy hülyeséget kérdezek de középsztendert nem lehet felszerelni? még nem láttam KLE-n pedig nem egy nehéz motor Valakinek valami ötlet?? |
Mecsekkawa | 436 | 2015. március 5. 20:57 | Válasz erre: 433 |
Nem is igazi KLE-s akinek még nem dõl el a motor az oldaltámasz miatt :) Én is azért nem mertem levágni belõle, nehogy elgyengítsem. Az üléssel kapcsolatban: Elvtársak, nem az ülés kemény, a feneketek puha! :) Viszont a héten elhoztam a szerelõtõl, meggyógyították a szabadonfutót, be lett állítva szelephézag, láncfeszítõ patron, olajcsere, karbitisztítás ( a mester lefotózta a fúvókát, hogy ezen hogy ment át egyáltalán a benzin) szóval már csak kicsit jobb idõ kéne... |
T.GY. | 435 | 2015. március 5. 20:28 | Válasz erre: 433 |
pont ilyen ülést szeretnék Én is ( hamarosan viszem a mesterhez)
|
Riverboy | 434 | 2015. március 5. 20:12 |
Akkor nem egyedi a probléma a kitámasztóval.. Meglehet oldani a lerakást nem is volt még gondom belõle de pl egy forgalmasabb járda melletti zöld területre rakom a mocit és elég instabil ott és félek, hogy ha egy nem oda figyelõ ember elmegy és véletlen a kormányba belemegy akkor baj is lehet... Rendben akkor a videót megcsinálom és felrakom majd youtubera majd ide. :) (Ugy nez ki a gumi is eldõlt, Metzeler Lasertec-et tudtam szerezni jó áron, kíváncsi vagyok milyen lesz) |
bkriszb | 433 | 2015. március 5. 16:13 |
bakos | 432 | 2015. március 5. 08:02 |
Nekem is baromi instabil az oldaltámasz, számtalanszor felborult már ez miatt. volt hogy benzinkúton letámasztottam, teletankoltam, és miközben bent fizettem rádõlt a töltõállomásra az egész motor :D. Fékkarjaim végei is ezért is a fránya kitámasztó miatt törtek le. Azt olvastam ha az elsõ teleszkópba fújsz valamennyit (kb 20psi) akkor megemelkedik annyira az eleje, hogy jelentõsen javul a helyzet.
|
Powerslave | 431 | 2015. március 4. 11:18 | Válasz erre: 428 |
Nem az van. Kiváló. Nézd meg a fotómat a profilom alatt. Késõbb esetleg tudok másikat is mutatni, de innen, az irodából értelmeszerûen nem tudok feltenni. Még az elõzõ tulaj csináltatta meg az ülést, most gyakorlatilag egy egész életet le lehetne rajta élni. Ha érdekel valakit, megpróbálhatok utánakérdezni, hol és mennyiért oldották meg neki. |
Riverboy | 430 | 2015. március 3. 21:27 | Válasz erre: 427 |
Hmm érdekes.. nekem elég instabil.. Esetleg van valamilyen hely vagy webshop amit ismertek?(mármint, ahol vannak kle cuccok?) |
T.GY. | 429 | 2015. március 3. 20:33 | Válasz erre: 428 |
üdv. Én is gondolkodom rajta már az idõpontra várok mikor vihetem az ülést, de addig is használom. attól függ mire szeretnéd használni ha hoszútávu túrázásra akkor érdemes ( ha több napot töltesz a nyeregbe) egyébként felesleges. vannak alternatív megoldások láttam már, hogy zselés lapot tettek az ülésre ez puhábbá és szélesebbé teszi az ülést. a neten találsz címeket ahol meg tudják csinálni de nem olcsó!!! az én címemet azért nem ajánlom mert neked igen messze van (nagykanizsa) Én nagyon meg vagyok elégedve a géppel üvd T.Gy |
Gaben78 | 428 | 2015. március 3. 17:08 |
Szép napot! KLE vásárlásán gondolkodom. A hétvégén ki is próbáltam egyet! Kellem is volt minden, viszont az ülést kicsit keskenynek találom. Kérdésem az volna van e itt valakinek tapasztalata átlakított üléssel? Esetleg fényképe róla? Köszönöm! |
Powerslave | 427 | 2015. március 3. 11:16 | Válasz erre: 426 |
Én amondó volnék, hogy ha megvagdosod az alkatrészt, akkor szerezz be ehhez egy bontottat, hogy szükség esetén rendelkezésre álljon egy standard gyári darab. Egyébként meg csodálkozom, hogy neked így van, mert nekem spec viszonylag mélyen fekszik rá az oldaltámaszra. Javaslom, fordíts kitüntetett figyelmet arra, hogy ne legyen meggyengítve az anyag a vágás/hegesztés során, különben könnyen úgy járhatsz, mint én, az meg nem olyan jó móka. Ami a papucsokat illeti, nekem Conti Trail Attack van most fent, egész jónak tûnik, bár következõként a 2-es változatára tervezek beruházni, mert állítólag jobb lett, és az ára is még tûrhetõnek tûnik. |
Riverboy | 426 | 2015. március 2. 21:18 |
Sziasztok! Ma megvolt az elsõ túra, nagyon állat volt ha gondoljátok rakok fel videót is. Más ami most fontos lenne. Milyen gumit használtok, most állok vásárlás elõtt ami fontos, hogy a terep messze áll tõlem... így utcai/szerpentines/döntögetõs gumit keresek már annyi van, hogy belekavarodtam.... Még egy kérdés a kitámasztóm(csak oldal, nincs közép sztenderem) túl meredeken áll illetve/vagy túl hosszú így nem túl biztos a letámasztás ha eg ypici domb van az úton nem merem ott hagyni mert egy kis gyerek feltudná dönteni... Milyen praktika lehetne rá?(Én arra gondoltam, hogy a talpat levágatom és újra felhegesztettek egy talpat így rövidebb lesz ezáltal biztosabb?) Várom válaszaitokat! |
T.GY. | 425 | 2015. február 24. 15:36 |
Hétvégére jó idõt jelez a met. tervezek egy kis gurulást a környéken! péntekre ígérték, hogy kész lesz a gép ( remélem így is lesz). |
bkriszb | 424 | 2015. február 23. 20:58 |
Nekem a 7 végén már megvolt az elsõ idei motorozás. Bár az idõ szép volt és az 5 C fok sem volt túl zavaró azért még várok egy kicsit a hosszabb utakkal. :-) |
Powerslave | 423 | 2015. február 22. 13:40 | Válasz erre: 422 |
Neked legalább ennyi kijutott. :) Nekem még híján van a paripa a mûszakinak, de elõtte talpra is kéne állítani... |
T.GY. | 422 | 2015. február 20. 17:07 |
Na a mai nyûg: Itt a jó idõ kitolom a garázsból bele az új aksi átnézem olajozgatom törölgetem már indulnék amikor látom a karbiból döl a brenya . Hívom a szerelõt mondja kocogtassam mert az állástól fennakadt az úszó hát én kocogtattam annyit, hogy egy szabadságszobrot kifaragtak ennyi kocogtatással de csak nem állt el, így elsõ utam idén a szerelõig tartott De ezt az 5 km-t is nagyon élveztem!!!! Jó hír hétfõre kész. |
Mecsekkawa | 421 | 2015. február 18. 21:13 | Válasz erre: 420 |
Volt, hogy felmart aszfalton kellet mennem hosszabban, hát tényleg horror volt az a kígyózás. Sokat látott kolléga véleménye szerint inkább a nagy és keskeny kereket vezetik meg nagyon a hosszanti bordák. Hát nem tudom, de nekem is igen csak kapaszkodni kellett a kormányba...
|
kawa550 | 420 | 2015. február 18. 11:22 |
Lehet kész bukócsöveket kapni, de méregdrágák, öreg motor árához képest nem egy megérõs megoldás. http://www.ebay.de/itm/Schutzbuegel-Kawasaki-KLE-500-90-05-/201259192670?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item2edbfb915e Inkább csinálni kell rá, ha nem megy magadnak, akkor keressétek petyát a bukócsöves topikban, Tdm-re már több kollégának csinált bukócsövet meg középállványt is, azt mondják elérhetõ áron és jó minõségben dolgozik. Az anakeevel önmagában nincs gond, jó gumi az, de ha sokat mentek vele egyenesen és a közepe jobban elkopott mint a szélei(kockásodik) akkor az okozhat ilyesmit, fõleg nem megfelelõ guminyomással kombinálva. Ha kockás, akkor néha a túlfújás segíthet kicsit, de csodák nincsenek, a kopott guminak az új gumi az ellenszere..... |
T.GY. | 419 | 2015. február 18. 10:20 | Válasz erre: 418 |
sajnos nem tudok válaszolnia feltett kérdésre Én is új tulaj vagyok, de a bukócsö engem is érdekelne!! Üdv. |
DokiG | 418 | 2015. február 18. 08:52 |
Helló Mindenki! a gépet Anakee2-es gumikkal vettem és -fõleg alacsony sebességnél- nagyon érzékeny a hosszanti úthullámokra (csapkod a kormány). Az érdekelne, hogy ez a viselkedés a futómû jellegébõl vagy a gumi jellegébõl adódik-e? Hol lehet elérhetõ áron bukócsövet venni? Válaszotokat elõre is köszönöm |
herkules73 | 417 | 2015. február 14. 10:20 |
Szép napot!Ismét kérdés:Ma reggel berúgtam a vasat.Járom körbe törölgetem a port és láss csodát a blokk oldalán megjelent kis hütöfolyadék elsö felindulás után hogy felgyújtom a technikát letöröltem most egy fél ora járatás után nem látom hogy csöpögne a lé.A jobb hûtöbordákról csöppent.Meg nem fagyhatott mert szibériát is kibiró fagyállót tett bele az elözö tulaj.Honnét jöhet valaki tapasztalat????
|
herkules73 | 416 | 2015. február 8. 18:24 |
Akkor szelben nem csak en vitorlazom.eloszor elso futomure gyanakodtam aztan megfordut a fejemben hogy magas is idom is van rajt ezert tancol a masina.koszi a gyors reakciot!!!!
|
T.GY. | 415 | 2015. február 8. 18:18 | Válasz erre: 413 |
sajnos nem futómû hiba! könnyû és magasan van a súlypont nálam ugyancsak jelentkezik ez a hiba
|
herkules73 | 414 | 2015. február 8. 17:37 |
Amugy kezes joszag szeretem!! Formara hiaba kb 20 eves konstrukcio szerintem most is mutatos.vannak hianyosaggok de egyszer mar irtam enyiert ez tokeletes!hat az ulest kiveve!!!
|
herkules73 | 413 | 2015. február 8. 17:30 |
Kerdesem lenne??kb 15 eve amikor rendszeres kozlekedesi eszkoz plusz hobbi de nagyon szinten motoroztam.(gpz 750,zxr 750) akor nem tunt fel bar azkon nem ereztem az oldalszelet vagy nem tunt fel most a kle 500 on minimalis oldalszel is nagyon razza es dobalja ezt csak en erzem vagy futomu hiba is lehet???koszi!!
|
herkules73 | 412 | 2015. február 8. 17:12 |
Nekem 5 liter ala soha nem ment le.folleg varoson kivul de kisebb tavolsogokra hasznalva szigoruan hobbi celra.Csak en nem tudom megalni hogy ne porgessem gyorsitasokkor ez biztos csak az en hibam.hahaha.de 500 kbc hez kepest jol porog foleg endurohoz kepest!
|
Powerslave | 411 | 2015. február 8. 16:26 | Válasz erre: 410 |
Nekem eddig 4,6 volt a legjobb eredmény, olyan 60-80-as tempókkal, néhány megállással, de városban ijesztõ mértékben meg tud szaladni, azt le sem merem írni. Viszont valami van a benzincsapommal, mert olyan 140 km után át kell tekernem tartalékra :( |
dr650 | 410 | 2015. február 8. 12:57 | Válasz erre: 406 |
Nekem túra tempónál,ami 110-120km kb4.5L a fogyasztás.2 személlyel,vag felpakolva terepen sztem 5 lityi.Bár nem nagyon centizem a fogyasztást.
|
T.GY. | 409 | 2015. február 8. 09:18 |
A fiaimnak 1000-es v-storm-ja van nagy különbség csak 100 fölött jelentkezik
|
T.GY. | 408 | 2015. február 8. 09:13 | Válasz erre: 407 |
akkor nem nagyon pörgeted mert az enyém nem áll meg 5 alatt, sõt inkább 5,5 de nem nagyon zavar nem gondolom, hogy 1 literen múlna valami. / igaz 1000-es motorokkal szoktam párban menni/ .Normális keretek között simán tartja a tempót. |
bakos | 407 | 2015. február 8. 08:58 | Válasz erre: 406 |
Nekem még sosem érte el az 5öt a fogysztás, viszont nem ritkán lekúszik 4 alá ha túrázom vele. Bár ahogy olvasom nem ez a jellemzõ a típusra.
|
Vandis | 406 | 2015. február 7. 18:42 |
Köszi szépen a tippeket! Az 5 fölötti fogyasztás kicsit riasztóan hangzik egy 500-as motornál, de lehet, hogy csak el vagyok kényeztetve. Sosem volt dolgom relatíve idõsebbnek számító motorral. |
dr650 | 405 | 2015. február 7. 08:47 | Válasz erre: 404 |
:)megyünk az idén is,ha úgy alakul,gyere velünk.ha érdekel,privátba bõvebben.(durmitornál nem állunk meg,csak egy állomás...) Átalakítások,középsztender,fémfékcsövek,wilbers elsõ rugók,nitrogén töltetû elsõ teló,Sw motech bukócsõ átalakítva,kartervédõ átalakítás,hátsó gátló védelem,oldalcsomagtartó,az oldalsztender a napokban kerül terítékre....bontani még nem kellett,kivéve a szelepállításhoz.ja,még a levegõszûrõ dobozt gondoltam újra:) |
bakos | 404 | 2015. február 6. 14:21 | Válasz erre: 403 |
dr650, most nézem a képed, ráismerek a Durmitorhoz felvezetõ út alagútjára. Én is pont azon a környéken motoroztam akkor. Két nappal kerültük el egymást!! Milyen átalakításokat csináltál? Vezérmûláncot kellett már cserélned? Én is 2005ös évjáratot hajtok.
|
dr650 | 403 | 2015. február 4. 21:02 | Válasz erre: 373 |
Helló,csak ritkán olvasom a fórumot...most:)nekem már több mint négy éve van meg(2005"ös),és közel 40.000km-ert mentem vele.Én már túl vagyok sok átalakításon,és a kötelezõ kopó,mozgó cuccok cseréjén is.Majd egyszer talán gurulunk közösen:)
|
bkriszb | 402 | 2015. január 31. 10:11 | Válasz erre: 398 |
SZia Vandis! Véleményem szerint a japán belpiacos 400 ast nem érdemes venni inkább az Európában forgalmazott 500-ast, a motor a GPZ-500 asból származó pörgõs fajta de cserébe fogyaszt is átlag 5,4 et nálam. Az elõttem szólóval ellentétben a KLE 500 mindíg is karburátoros volt, nekem az utolsó szériából származó 2006 év végi van és az is karbis csak az "utód" Versys kapott injektort. Szerintem a hirdetéseknél amit érdemes tudni, nézni hogy ezek a motorok azért már minimum 9 évesek úgyhogy a kevés Km es fõleg olasz motorokat szeptikusan kell fogadni. Ha egy motor jó karban van tartva akkor meg lehet venni több Km el is. Ez egy viszonylag egyszerû szerkezet mert csak sor 2-es és karbis. Hát igen a fékei is egyszerüek és kevésbé hatékonyak az elsõ 1 db tárcsa miatt, viszont cserébe költséghatékonyabban cserélhetõ újra mintha dupla lenne belõle. Az ülése tényleg hagy némi kivánnivalót maga után, de nem vészes. A Használtautós hirdetések némelyikénél láttam olyat hogy sérülésmentesnek , gyári állapotúnak hirdetik, miközben hiányzott róla a motor védõ lemez, vagy a spoilerekrõl a gyári matricák. Persze ez egy endúró ami néha eldölhet fõleg ha terepen használja valaki. Érdemes megnézni hogy a gyári alkatrészek megvannak-e nincs e valami leszakadva eltörve. féktárcsák 4,5 mm alatt csereérettek (gyári adat) a gumik milyen mintázatuak , mikoriak, a motor hidegen hogy indul, mennyire csörög zörög, akadálymentesen egyenletesen forgatható-e, a kipufogóból bemelegedés után jön e olajos füst. a telók eresztik-e az olajat a vázon , tankon van e sérülés. Én személy szerint a sportdobos verzióktól irtózom, olyat amin az van nem vennék, bár ezzel biztos van aki nem ért velem egyet. De mindenekelõtt legyen az eladó nevén a forgalmi és a törzykönyv is, különben nem érdemes vele foglalkozni. Egy korábbi beírásomban megtalálhatod róla a repair manuál linkjét is ha érdekel, lehet hogy abban még találsz számodra érdekes dolgokat. Remélem segítettem. Amúgy én szeretem, mág kevesebb mint 1 éve van meg de már alig várom a tavaszt hogy újra ráülhessek. :-) |
herkules73 | 401 | 2015. január 25. 07:56 |
Szép nap.Az 500 as nem huz roszul a maga papiron 50 lovával.fogyasztás 5 töl felfele nálam.Mikor menyire pörgetem a fokozatokat.Szélben nagyon rázza a fejidom az egész motort.A gyári ülés nekem az van rajt nem igazán turázni valo alacsony meg keskeny is nekem.De kezes motor könyü korrigálni vele a vezetési hibákat hiányoságokat.Nem egy uj fejlesztés meg külalak de enyiért ilyet adnak és azt az árt szerintem megéri. |
Powerslave | 400 | 2015. január 24. 14:27 | Válasz erre: 398 |
Ami elsõre eszembe jut: - Forgatni felesleges, mert erõsebb nem lesz, csak hangosabb, jobban vibrál és többet eszik (mondjuk nekem 400-as van, 42 lóval) - A fogyasztás - nálam legalábbis - amúgy sem tartozik az erõsségei közé. Nem egy Dominator, de az észeget: Nekem legutóbb olyan 5.4-es átlagot produkált nyugodt tempóban. Inkább injektoros változatot keressetek (ha jól tudom, a 2005 utániak már nem karbisak). Ott legalább a karburátor-szinkronnal sincs gond. - A fék kissé harmatos, pláne a mûanyag burkolattal. - Az üzemanyagszint-visszajelzõ hiánya elég zavaró. - A gyári ülés állítólag viccnek is rossz, de egy jó kárpitos könnyedén varázsol belõle olyat, amin egy életet is le lehet élni. Én már "spéci" üléssel vettem. |
Hr.Geiger | 399 | 2015. január 23. 20:09 | Válasz erre: 398 |
Ezt olvassátok el: http://www.motorrevu.hu/motorteszt/kawasaki_kle_500_hasznaltmotor_teszt |
Vandis | 398 | 2015. január 22. 11:00 |
Sziasztok! A páromnak nagyon tetszik a KLE500. Ideálisnak tûnik méretét és erejét tekintve. Látunk sok szép ilyen típusú eladó motort a használautón, de kb. egyszer láttam élõben. Van valami javaslatotok, hogy mit kell megnézni rajtuk? Esetlen van valami típushiba? Tetszik az régebbi és az újabb generáció is, úgyhogy ebbõl a szempontból mindegy, csak jó legyen. |
kawa550 | 395 | 2015. január 11. 20:10 | Válasz erre: 394 |
Vákuumvezérelt a csap, ami a szívótorokkal van összekötve, csak akkor nyit ki (ON állásban vagy tartalékon:RES) ha jár a motor vagy indítózol, különben állandóan zárva van, ezért nincs OFF állás. A PRI állás azért van, hogy hosszabb állás után vagy karbi szerelés után indítózás nélkül ezzel lehet feltölteni a karbit, viszont ebben az állásban mindig átengedi a benzint, ha nem zár jól a tûszelep akkor túlfolyhat, szóval ezt tényleg csak a feltöltésig használd, különben az ON állás a jó.
|
T.GY. | 394 | 2015. január 11. 17:38 |
Tisztelt Sorstársaim!! 30-év kihagyás után végre a nyáron vettem egy KAWÁT KLE 500 így újra közétek tartozom/de marha jó érzés/ a segítségeteket szeretném kérnim abban,hogy mûködik a benzint szabályzó kapcsoló! nem tudtam kideríteni melyik állásban van a tartalék és melyiket használjam, sajna jártam úgy, hogy tolnom kellet a kútig ez nagyon idegesít. A válaszokat elõre is köszönöm Baráti üdv Tarcsay György |
herkules73 | 393 | 2015. január 6. 19:45 | Válasz erre: 390 |
Koszi.kozben az osfyaszonyfai panonia ringen haveromnak van ismerose a ducattinal szerelo.ma beszelt vele azt mondta megcsinaljak meg kicentirozzak a kereket.az csak 30 km.de koszi a segitseget!! |
Powerslave | 392 | 2015. január 6. 16:50 | Válasz erre: 391 |
Mindenképpen menj el vele gumishoz, ne kockáztass. Hiába lett jobb a szelepfeszegetéstõl, valószínûleg nem ott lesz a gond, abból kiindulva, hogy nemigen tudtál rajta húzni, és vajmi keveset segített. Én a felnire gyanakodnék, de pontosan azért kellene inkább szakemberhez vinni, mert ehhez õ okosabb, mint én. Az meg ugye nem túl jó móka, ha "neadjstön" egy tempósabb kanyarban elszökik a levegõd és leszalad az abroncs a kerékrõl...
|
DilisDoki | 391 | 2015. január 6. 16:08 | Válasz erre: 389 |
Elképzelhetõnek elképzelhetõ. Tegnap kicsit próbáltam húzni a szelep tövében lévõ gyûrûn és látszólag nem sikerült de kicsit kevésbé enged, szóval csak megmozgattam valamit. Plusz ugye nekem belsõ nélküli gumik vannak fent.
|
Mecsekkawa | 390 | 2015. január 5. 21:19 | Válasz erre: 387 |
Hát Pécsen tudnék helyet, ahol cserélnek küllõt, egyengetnek és centriroznak is kereket, de úgy látom messze vagy.... A mester szerint a küllõs kerekeknél érdemes pár évente meghúzatni a küllõket, mert hajlamosak lelazulni kicsit és persze nem egyenletes mértékben. Lehet, hogy tavasszal én is megnézetem, úgy is ki kell majd egyensúlyozni a kerekeket az új láncszett és féktárcsa miatt.
|
Mecsekkawa | 389 | 2015. január 5. 21:14 | Válasz erre: 385 |
Szia! Nem lehet, hogy máshol enged a belsõd csak a szelep mellett jön ki a levegõ? Nekem is hasonló volt, arra gyanakodtam, hogy a szelep szakadt ki, de teljesen máshol engedett el az elöregedett belsõ. Kapott egy új belsõt, de a biztonság kedvéért az elsõ kerékben is kicseréltem a kitudja hány éves belsõt... |
herkules73 | 388 | 2015. január 4. 08:22 | Válasz erre: 385 |
Nekem nem motor hanem autonál voltam igy ott a szelep csere segitett. |
herkules73 | 387 | 2015. január 4. 07:59 |
Köszönöm a válaszokat.Találtam itt a neten egy Motoralkatrész.eu webáruházazat megnéztem ott kompletten szürövel mindenestöl megrendelem.Aztán ha kicsit enged az idö majd kicserélem.Vinni kéne az elsö kereket is valahova mert 2 küllö távozott belöl meg 100 kmh környékén nagyon szitál az eleje.
|
Powerslave | 386 | 2015. január 3. 18:08 | Válasz erre: 384 |
Sziasztok, BÚÉK! Kell is a 4 literes, mert simán elõfordul, hogy utána kell egy keveset löttyinteni, illetve, ha véletlenül borulna, és buborék menne az olajrendszerbe, akkor azt az olajszûrõt kissé kicsavarva, némi olaj feláldozásával tudod elzavarni, ekkor pedig szintén potolgatni kell. Az enyémben Castrol ActEVO 10w40 van, de gondolkoztam már valamilyen 5w40 vagy 0w40 beletöltésén*. Végül elvetettem, mert pokoli pénzbe kerül. Ugyanezen okból nem veszek egyébként Motult sem. Tölt valaki hígabbat? Ha igen, mennyit javít a viselkedésen és a fogyasztáson? *a tévhittel ellentétben, a hígabb olaj mindig jobb a motornak, mert üzemi hõmérsékleten (kb 100°C) mindegyik egyforma viszkozitású. |
DilisDoki | 385 | 2015. január 3. 16:46 |
Én most cseréltem olajszûrõt tegnap. Majd 4 liter olaj belement (3,7-8 kb). Más kérdés. A motorom hátsó kereke ereszt. Lassan, 1-2 nap alatt enged le. Már megtaláltam a probléma forrását. A szelep aljánál ereszt egy kicsit. Teljesen a tövénél. Nem tudom, hogy ez esetben a felnivel van e gond, vagy a szelep cseréje megoldaná a problémámat. Valakinek ötlet vagy tapasztalat hasonló esettel? |
herkules73 | 384 | 2014. december 29. 12:23 |
�koszi a segitsegert!veszek egy 4 literest aztan lesz tartalekban!Es Boldog Uj Evet kivanok mindenkinek aki olvassa a forumot!!!
|
Mecsekkawa | 383 | 2014. december 28. 19:44 | Válasz erre: 382 |
Az enyémben Motul van, de még csak egy szezont volt nálam a gép, úgyhogy sok okosat nem tudok mondani a márkáról. A gépkönyv szerint 10w-40 viszkozitású, API SE, SF, SG vagy API SH vagy SJ, JASO MA specifikációjú kell bele. A mennyiség érdekes, mert a könyv szerint szûrõcserével 3, anélkül 2,8 l kell bele. Hmmm? |
herkules73 | 382 | 2014. december 27. 15:34 |
Utólag is Kellemes ünnepeket kivánok!!!Segitsetek légyszives.Olajat szeretnék cserélni milyen tipust tartotok jónak?A motor oldalán 3.8l van irvaEz lenne gondolom a mennyiség.Köszi elöre is! |
Mecsekkawa | 381 | 2014. december 23. 17:11 | Válasz erre: 375 |
Sziasztok! Ismét a saját lábán áll a motor! Ma meghozta a Mikulás/márkakereskedõ az utolsó csavarokat is, úgyhogy össze tudtam rakni a gépet. "A gyorsan megnézem miért nem mûködik a kilóméteróra" nekibuzdulásból végül is ez lett: - láncszett csere - elsõ és hátsó gumibelsõ csere (a hátsó defektes volt, szétnyílt a belsõ egy összeeresztésnél, az elsõvel nem vártam meg ugyanezt) - tõcsavar csere a lánckeréknél (az anyjával együtt jött le) - elsõ féktárcsa csere (bontott, de kopáshatáron innen még, az enyém már 4 mm alatt volt...)+új csavarok - elsõ kerék csere (bontottra, mivel a korábbi kerékagyát a kilométeróra-meghajtóból levált darabok tönkretették) - kilométeróra-meghajtó szimering csere - fékkar csere (el volt görbülve a régi és a láncszettel együtt megvéve már nem kellett fizetnem postaköltséget a webshopban..) Sajnos kipróbálni nem volt idõm fenyõfa faragás miatt, remélem lesz száraz idõ az ünnepek alatt. Boldog Karácsonyt mindenkinek! |
Powerslave | 380 | 2014. november 29. 01:48 | Válasz erre: 379 |
Az enyém még csak stabilnak sem mondható: A sztender rugójával még ne sikerült megküzdeni, illetve az olajvisszajelzõ sirámkodására sem sikerült még fényt deríteni, bár elég valószínû, hogy a szenzor csatlakozása lazult le valahol.
|
Mecsekkawa | 379 | 2014. november 28. 19:19 | Válasz erre: 378 |
Á, az enyém még mindig stabilmotor felbakolva a garázsban.... :(
|
Powerslave | 378 | 2014. november 26. 23:19 |
Na mi ez csend, kérem? Ne tessék azt hazudni, hogy motoroznak, mert lassan a húgy is koppan, mire leér. ;)
|
bakos | 377 | 2014. november 13. 21:21 | Válasz erre: 376 |
Ürülök hogy tetszett!:) szlovéniából vannak a felvételek a júliai alpokból. ezen a környéken a Mangart hegyre felvezetõ utat, a Vrisic hágót, soca folyó völgyét, tolmin környékét mindenképp ajánlom! Stelviot én is szívesen megkörnyékezném jövõre!
|
bkriszb | 376 | 2014. november 12. 22:09 | Válasz erre: 373 |
SZia. Nagyon tetszett a videód, megírnád melyik utakon mentél ?(az emlékezetesebbeket), mert jövõre én is szeretnék egy túrát csinálni pl a Stelvio hágó érintésével, vagy más hasonló útvonalon. Köszi... |
Mecsekkawa | 375 | 2014. november 9. 12:52 | Válasz erre: 372 |
Hali! Hát a típus most épp felbakolva pihenget a garázsban. Kellet vegyek egy új kereket a szétszállt kilóméteróra meghajtó miatt, annak a szimeringje most van valahol útban a felkelõ nap országából. Ha már lent volt a kerék kap egy jobb elsõ féktárcsát, az a napokban indul el Németországból. Viszont már itt van az új láncszett, fel is raktam volna de a hátsó keréken az egyik anya úgy jött le, hogy hozta a tõcsavar felét is, szóval ott is lesz némi szerelnivaló. Közben meg 15 fok van napközben.... motorozni kéne. És felkelõ nap országával kapcsolatban jut eszembe, ismeritek a Japán himnuszt? : http://youtu.be/29FFHC2D12Q |
herkules73 | 374 | 2014. november 8. 07:45 |
Nem én csináltam a képeket.Én max a teloval tudnék fotozni.Annál komolyabb fotoaparát nemigen valo a kezembe.A családi nyaralás képek már estek álduzatul ennek a ténynek! |
bakos | 373 | 2014. november 7. 10:30 |
https://www.youtube.com/watch?v=jeTjbvYgaJs Saját videó, nyomokban KLEt tartalmaz.:) 2005ös évjáratú van nálam 3 éve. A löttyökön kívül még nem kellett komolyabban hozzányúlni. Csinálja amire hivatott. A kuplungot fogom megnézni most a télen, kicsit ragadós hidegen. Üdv a klubban Dr! |
Powerslave | 372 | 2014. november 6. 17:34 | Válasz erre: 371 |
Nagyon sok tapasztalatom egyelõre nincs vele. Februárban költözött hozzám a Kawics, aztán pont nyár elõtt felborult és még nem állt teljesen talpra, mert nekem is kevés az idõm, meg a szerelõmnek is (meg a pénzt sem szülöm, nyilván :D), ráadásul lecsengett a szezon, ilyenkor meg már nem viszem el mûszakira. A többiek valószínûleg több kilométerrõl/élményrõl tudnak számot adni. |
dr650 | 371 | 2014. november 6. 16:55 |
Cserélhetnénk tapasztalatot.még rajtam kívül nem beszéltem senkivel,akinek ez a tipus volna. |
kawa550 | 367 | 2014. november 2. 22:22 | Válasz erre: 364 |
Pont kle nincs, gpz meg yamaha tdm van Kópházán.:))) Nem tútad kicsinykét túl azt a ragyogás effektet a fotósboltban? Értem én hogy hdr de akkor is...:)))))))) |
Powerslave | 365 | 2014. november 2. 18:30 | Válasz erre: 364 |
Jómagam pösti vónék, de szerintem ebben a listában meg tudod nézni, hányan porolunk arrafelé: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=member_list&order=brand%2Ctype&search=KLE Baranyából két versenyzõnk is van, bakos és Mecsekkawa személyében, de hogy a Fertõ-tó környékén cirkál-e valaki azt passzolom. Mindenesetre üdv köztünk! |
herkules73 | 364 | 2014. november 2. 15:22 |
Sziasztok.Attila volnék GY-M-S megye Kapuvárról. KLE es valaki a környéken????
![]() ![]() ![]() |
Powerslave | 362 | 2014. október 28. 09:47 | Válasz erre: 361 |
Valahogy az én perverziómnak mégis jobban megfelel, amikor megnyomom a gombot, a Kawics meg "nyüssz-rüff-tüff-tüff-tüff..." :)
|
Mecsekkawa | 361 | 2014. október 27. 20:27 | Válasz erre: 359 |
Szia! Szóval a bütykölés: Elõször csak körbejárod, nézegeted, de nem csak úgy, mintha az utcán látnád, de bepillantasz az eldugott szögletekbe vagy alánézel, ahogy csak egy garázs meghittségében néz alá az ember. Aztán fogod és kényelembe helyezed, hogy biztonságba érezze magát, ne feszüljenek a telók, ne tekeredjen a kormány. Aztán el kezded lebontani a burkolatokat, módszeresen, egyik csavar a másik után, odafigyelsz a sorrendre, elõbb a fejidom, aztán az oldalidom és így tovább lefelé. Ha ezzel végeztél már elõtûnnek a rejtett huzalok, pántok, csövek, amiket csak te és persze néha a doktor lát. Itt már óvatosnak kell lenni, úgy leakasztani, kibújtatni, hogy meg ne sérüljön (hiszen majd vissza is kell tenni), de útba se legyenek a további mûveleteknek. Lehet, hogy itt már le is rakod a kis csavarhúzót és elõkerül a nagyobb szerszám, mondjuk egy krova vagy nyomatékkulcs, amivel már keményen és határozottan, de mégis óvatosan folytatod, itt-ott megjelenik egy pár csepp folyadék, megcsúszhat a kezed a szivárgó olajon.... Hát nem izgalmasabb mint csak megnyomni a gombot :) |
Zolase | 360 | 2014. október 27. 20:00 |
Sziasztok. Esetleg magyar nyelvû szerelési útmutató létezik , nem találok sajna !!!! :)
![]() |
tudike | 359 | 2014. október 26. 22:52 | Válasz erre: 349 |
Szia! Csak a sorrend nem mindegy. Elõször csapjon meg a kipufogó füstje, hangja (úgy pár ezer km-en át) :), aztán jöhet az a bütykölés, amire annyira büszkék vagytok. :) |
Mecsekkawa | 357 | 2014. október 26. 17:39 | Válasz erre: 356 |
Szia! Amikor én piszkáltam a hûtõt, akkor elõször is levettem a hûtõ és a kiegyenlítõ tartály kupakját, aztán a jobb oldalon a vízpumpa alatt kicsavartam a leengedõcsavart. Át is mostam a rendszert, mielõtt feltöltöttem, kicsit ecetes víz és járatni a motort aztán leüríteni. A feltöltésnél arra kell figyelni, hogy valószínûleg a kiegyenlítõ tartályba nem lesz meg a szint, azt külön be kell beállítani. Feltöltés után érdemes megnyomkodni a csöveket, az segít eltávolítani a buborékokat, érzed hogy puha ha sok benne a levegõ. Aztán beindítod a motort és melegíted, látni fogod hogy még jönnek fel buborékok és valószínûleg utána is kell még tölteni a hûtõbe. Nagyjából vízszintesben érdemes tartani a motort, így jön ki a legtöbb buborék és látod a hûtõvíz szintjét is, a hûtõ nyakának alsó részéig kell legyen. Elvileg ilyenkor ki lehet tisztítani a szûrõt is (bal oldalt egy áttetszõ mûanyag), bevallom én nem szedtem le.... Szerintem hûtõfolyadékból bármilyen rendes boltban kapható megteszi. Kb 2 liter bekevert folyadék kell bele. |
Zolase | 356 | 2014. október 26. 15:01 |
Sziasztok!!! Örülök hogy van ez az oldal , két éve van nálam szeretet motorom és fagyállót szeretnék benne cserélni , valaki leírná röviden mire kell odafigyelni esetleg milyen folyadékot válasszak hozzá ... köszi
|
Mecsekkawa | 355 | 2014. október 25. 19:01 |
kawa550 | 354 | 2014. október 21. 21:13 |
Nálunk "odahaza" a tdm fórumon rendszeresen elõkerül a plexi téma, sokan próbálkoztak vasalódeszka méretû cuccokkal, de ez mindig kompromisszum, nõl a szélvédelem de általában ezzel együtt a turbulencia meg a zaj és fejrángatás is. Én személy szerint a legkisebb gyári plexit használom, de egy esés utáni pár hetes idom nélküli motorozgatás volt a legmeglepõbb, mert plexi nélkül sokkal halkabb a gép és a fejrángató örvények is eltûnnek. Vicc nélkül mondom, legközelebb próbáld ki hogy ilyen 100 körüli tempónál felállsz, és ha halkul a zaj, akkor éppenhogy a túl nagy plexi a gond. A másik meg amiért kaptam már kiröhögést de lexarom, az a sisak. Mióta nolan meg agv meg mtr meg tököm tudja milyen sisakok helyett a Lidlis sisakom van, azóta semmilyen tempónál nincs fejrángatás és az oldalszélnél nyaktekergetés is teljesen eltûnt. Zajosnak zajos, de a többi se volt halk, meg már jó ideje ilyen szilikon füldugót használok, http://munkavedelem-munkaruha.hu/E.A.R_ultrafit_zsinoros_fuldugo enélkül már egy métert se megyek. Elsõre talán furcsa, de 1-2 óra alatt meg lehet szokni, mindenképpen megér egy próbát, én még ennél is olcsóbban vettem a helyi munkavédelmi boltban, a 10 rugós "motoros" füldugót hagyjátok az orosz oligarcháknak, luxus játék de ugyan ez. |
Mecsekkawa | 353 | 2014. október 21. 20:29 | Válasz erre: 350 |
Szia! Szerintem még pár centit lehetne magasabb vagy más szögben álló. De 80-90 tempónál szerintem még jól üzemel, száz fölött valahogy el kezdi rázni a sisakom a turbulencia, lehet, hogy az én magasságom nem stimmel a plexihez. Tervezek is nõni olyan 6-8 centit: ) Szóval nem dobnám le róla azért a plexit, viszont a gyári kézvédõket azért szereltem le, mert teljesen elfordított kormánynál nekinyomódtak a plexi széléhez. -Laci bácsi, nagyon zörög ez a sárhányó! - Mit mondasz, fiam? Nem hallom, mert nagyon zörög a sárhányó! |
Powerslave | 352 | 2014. október 21. 16:49 | Válasz erre: 351 |
:P Tulajdonképpen csak azt. 5-6. között már néha kénytelen vagyok (ennél a tempónál remek móka) le-lekacsintani a fordmérõre, mert fogalmam sincs, hol kéne elváltanom, úgy veri a fejemet a szél. Ebbõl kifolyólag persze átszoktam arra, hogy már 80 km/h alatt bevágom hatodikba, és csak ha nagyon sietõs, akkor csapok vissza. |
Powerslave | 350 | 2014. október 20. 22:20 | Válasz erre: 349 |
Ejjj, ez a kép nagyon bitang :) Hogy dolgozik a magasított plexi? Én - ugyan crossbukóm van jelenleg, de - 80-90 felett már nem hallok semmit. |
Mecsekkawa | 349 | 2014. október 20. 20:20 | Válasz erre: 348 |
tudike | 348 | 2014. október 17. 21:36 | Válasz erre: 346 |
Ismersz olyant, aki úgy vett motort, hogy majd ráül amikor ráül, a lényeg, hogy szét kelljen szedni?
|
bkriszb | 346 | 2014. október 17. 00:19 | Válasz erre: 334 |
Hát lehet hogy a TDM erõsebb meg bizonyos tekintetben jobb is, másban viszont rosszabb. Meg nekem a Kawa tetszett, szerintem ennyiért is megérte. És makulátlan állapotban van, csak rá kellett ülni és menni vele, nem mindjárt darabokra szedni.
|
Coopland | 343 | 2014. október 16. 11:37 |
Sziasztok! Meleg motornál nektek mennyi az alapjárat, vagy mennyinek kell lennie? 1200-1400-et találtam valahol de én azt nagyon alacsonynak hallom, tartom. |
Riverboy | 342 | 2014. október 14. 08:04 | Válasz erre: 341 |
Szia nem vettem meg. szereztem egy egyszeru kid atmeroju gumigyurut(7mm szeles) az csere es jo lett. igaz eleinte nem volt jo de utana felfekudt. plussz egy mechanikai 3e forintos benzincsapot is beiktattunk. |
Mecsekkawa | 341 | 2014. október 11. 20:11 | Válasz erre: 332 |
Szia! Sikerült megreparálni a benzincsapot? Nagyon kíváncsi lennék hol tudott elfolyni a benzined. Nekem sem zár rendesen a vákummembrán (tank leszerelésénél tapasztaltam) és jó lenne tudni, hogy mire érdemes figyelni. Köszi |
Powerslave | 340 | 2014. október 7. 16:25 | Válasz erre: 336 |
Nekem nem ismerõs, de rendkívül eszes a kolléga: kisgatyó és tornacipõ... -.-
|
Powerslave | 339 | 2014. október 5. 03:12 | Válasz erre: 335 |
Hozzáteszem, agyfaszt kapok a sorkettõtõl. Nem is célzottan a sorkettõ miatt vettem a Kawicsot. Az ár-érték arány és az állapot gyõzött meg. Ha megtehetném, Crosstourer lenne az utódja, de ez egyelõre maximum egy szép álom marad. Ellenben nagyon kellemesen csalódtam a kis zölségben, úgyhogy egy darabig biztosan marad :) |
kawa550 | 338 | 2014. október 4. 21:13 | Válasz erre: 337 |
Baccki,közben átírtad a linket? Az elébb még Kópháza jött be a guglin, most meg egy motoros pesten!:)))))))))))
|