desiderus | 14917 | 2017. december 18. 20:06 | Válasz erre: 14915 |
Téged ismerve, az ékezetek hiány sem zavart, jó volt olvasni...de átélni ezeket már talán kevésbé.. :-)))
|
Utalatos | 14916 | 2017. december 18. 08:17 | Válasz erre: 14915 |
Elnezest kerek a sok nyelvtani hibaert, kutyafuttaban potyogtem be!
|
Utalatos | 14915 | 2017. december 18. 08:12 | Válasz erre: 14911 |
Kevesen tudjak, de ma is torveny szabalyozza( talan az Alkotmany is), hogy katonai mozgositas eseten barkinek a jarmuve, ingatlanja, bizonyos hasznalati eszkozeit a Honvedseg lefoglalhatja, igenybe veheti, beszolgaltatas kereteben elveheti.( a helyzettol fuggoen karterites nelkul is) Nehany eve sokan meglepodtek, mikor levelet kaptak, hogy lajstromba vettek( foleg a nagy teljesitmenyu) terepjarojukat ebbol a celbol. Egeszen a rendszervaltasig minden kereskedelmi ceg kotelezetsege volt "lejelenteni" a regisztralt vasarloi listakat, meg az egyszeru kerekparokrol, tartos fogyasztasi eszkozokrol is. Emlitettem mar, hogy nagymamam az orszag elso noi motorosai koze tartozott. 1942. Oktobereben taviratilag koteleztek, hogy a veszpremi akkori kieg.parancsnoksagnak megfelelo telephelyre szallitsa le a mindossze 4 eves, gyonyoru Indian motorjat. Ket nappal kesobb nagyapank neven szereplo Philips radiot kellett leadni, azert legalabb kijottek egy csendorsegi teherautoval, ami az elmondasuk szerint akkor mar zsufolasig volt kerekparokkal es radiokeszulekekkel, de meglepo modon meg gramafonok is voltak ott. Nem volt ez ujdonsag nagyszuleim szamara, mert az O szuleiktol meg az elso VH alatt a biciklijeiket es az igavono joszagaikat is " besoroztak" a honvedelem javara. Sajnos soha semmit nem kaptak vissza es nem is kartalanitottak oket. Nagymamam joszerivel belebetegedett az Indian elvesztesebe, de mas vilagot eltunk, kemeny asszonykent ot evet vart besorozott nagyapankra, ( masfel ev front, harom es felev orosz-roman) fogsag mindig rettegve a rossz hirektol. Ehhez kepest a motor elvesztese, csak aprosagga valt. A haboru es a fogsag utan mar '48 ban ujra motoroztak egy kilott nemet Zundapp nyergeben, gyakorlatilag a vazbol felepitve azt. Ennyit a "motor es honvedelem" kapcsan. |
inazuma400 | 14914 | 2017. december 17. 23:39 | Válasz erre: 14895 |
Én sem cserélném a 170est 180ra, egyrészt hozzá értők véleménye h ha a gyáritól eltérsz, megvaltoznak a dolgok, és nem jó irányba (kezelhetőség, stabilitás stb) 2 a 170/60 az egy helyesebb profilszog mint a 180/55 szóval jobban lehet dönteni, nem mintha én lennék márkmárkez, csak az ilyen iditoknak mint én jók esik ez a tudat h ez hegyesebb majd ezzel én leszek a rossi :D pedig nemis :D
|
cblaci | 14913 | 2017. december 17. 08:32 | Válasz erre: 14911 |
Jó régi kép lehet, hol találtad? Ma már a motorvezetésről -a sok szép összetevője mellett- legkevésbé a honvédelem ugrik be, a honismeret viszont állja a helyét. Nagyon sok érdekes dolgot ismertem meg motorozás közben, amit itthon még további böngészés követett. Szerintem kimondhatjuk, hogy a motorvezetés az egy nagyon hasznos dolog ;) |
cblaci | 14912 | 2017. december 17. 08:29 | Válasz erre: 14906 |
Kovacspeter | 14910 | 2017. december 16. 23:23 | Válasz erre: 14906 |
Bármelyik nagyobb motorosboltban kapni, vagy megrendelik az adott típushoz. Az olajbetöltő csavar helyére kell betekerni, a legtöbben ezt használják. Cblacinak-nek van komolyabb, a műszerfalra szerelve. Igazából a hidegebb időben való motorozásnál érdemes rápillantani, vagy esetleg Pesten egy kánikulai dugóban. |
Kovacspeter | 14909 | 2017. december 16. 23:16 | Válasz erre: 14904 |
A hasított sertést még mielőtt eldőlt volna, gyorsan átalakítottuk.:-)
![]() |
Penge | 14907 | 2017. december 15. 22:19 |
Sziasztok ! Először is üdv a csapatban Balázs ! Motorgumival kapcsolatban,az én motoromon is cserélni kell. A fórumot olvasva én is egy pár Bridgestone bt 016 Pro gumit választottam, mint Fenyő. A hátsó az 180-as, viszont az ára 54e.+száll. Hétfőn szállítják. Üdv mindenkinek !
|
kantorbalu | 14906 | 2017. december 15. 20:56 | Válasz erre: 14902 |
Nincs olajhőmérő, hol kapok, megkérik az árát? Már megint sötét van egy abroncs fotóhoz, de talán holnap... Királyság lenne a télen mindennek a végére járni! Aztán tavasszal csak nyeregbe pattanni és csavargatni a markolatot... |
Billigpeter | 14905 | 2017. december 15. 19:33 | Válasz erre: 14901 |
mikor megvettem a gépet, road2 volt hátul, nem emlékszem pontosan, de olyan 8 éves korában baromira felkeményedett, kb 60%-os volt, olyan volt, mintha bakeliten mennék... lecseréltem, itt a mese vége... |
Billigpeter | 14904 | 2017. december 15. 19:26 | Válasz erre: 14891 |
(Ketté)Hasított disznó, az nem kevés érdek, Bár az ólban nem áll meg, de van rajta két futómű( bár ezen állapotban ritkán futnak maguktól, fél agya is van, tehát okosabb bármely ügyintézőtől, és még sorolhatnám az előnyeit...)
|
Kovacspeter | 14902 | 2017. december 14. 23:25 | Válasz erre: 14901 |
Olajhűtő ok, ez a gyári drót-rács. Az oldalsó idom nem takar semmit, sőt még kicsit rá is tereli a luftot. A hidegebb időben amúgy az Inazuma túlhűtött. Érdemes egy csík power tape-el leragasztani a hűtő felső részét. Olajhőmérő van? Gumiról nem jött át fotó. Megnéztem a munkalapot, jelenleg kb 10 ezer km körül jár a Z01, és még van benne bőven. |
kantorbalu | 14901 | 2017. december 14. 10:17 | Válasz erre: 14900 |
Kovacspeter | 14900 | 2017. december 14. 09:12 | Válasz erre: 14899 |
Amit ezen a motoron még használtam: Michelin Pilot Road 3, 31ezer km-t futott, vízen szuper, tapadás jó. A Z6 szárazon kissé jobb volt de nem égbekiáltó különbség. Road 4-et nem használtam, egybehangzó vélemények szerint az kevesebbet bír valamennyivel. Ez utóbbival hátha van valakinek részletes tapasztalat Most Z01 van, futás még nem megállapítható, de tartósnak tűnik, szárazon fasza, vízen is szépen teljesít. (A Metzeler ígérete szerint itt már kijavították a vizes körülmények közötti gyengélkedést, a tapasztalat ezt alá is tâmasztja) A Z6 és a Z01 között volt még a Z8, ezzel nincs tapasztalat. Megkérdezem a gumiszakértőt. Z01-ről előkeresem a munkalapot hogy tudjak mondani jelenlegi futás km-t. |
kantorbalu | 14899 | 2017. december 14. 08:35 | Válasz erre: 14894 |
És nincs valami köztes megoldás? Ami kevésbé kopik, mint a Conti, azért nem fut annyit, mint a Metzeler, de elfogadható vízen?
|
kantorbalu | 14898 | 2017. december 14. 08:32 | Válasz erre: 14890 |
Mindig elfelejtem azt az olajhűtő fotót, és mire hazaérek már sötét van. Na de majd ma...!
|
Kovacspeter | 14897 | 2017. december 13. 21:48 | Válasz erre: 14888 |
Szintén azt vallom hogy kanyarban azért nem mindegy mit csinál a hátsó. Motordoktorunk azt írja hogy csak a szélessége eltérő, ezek szerint nem vette a fáradtságot hogy kiszámolja. |
kantorbalu | 14896 | 2017. december 13. 21:48 | Válasz erre: 14888 |
Köszönet a válaszokért, jó pap holtig tanul, főleg ha olyan mazsola, mint én! Őszintén szólva nem találok semmi hibát a mostani gumikkal kapcsolatban, de hát azt tudni kell, hogy én még nem feszegetem a határokat, mivel még azt sem tudom, hol vannak a határok. Ez bizony egy hosszú (és remélem tényleg hosszú oldrider) tapasztalatszerző tanulási folyamat lesz. Nekem már az is élmény, hogy egy ilyen guruló masina messze túlszárnyalja az általam oly sokat hajtott autóim élményfaktorát. Mitagadás szeretem a gyorsulást, férfiből vagyok... Én nem éreztem instabilitást, csúszást kanyarban, körforgalomban, kigyorsításkor, visszakapcsoláskor. Vagyis remélem, csak vihart kavarok itt a biliben. Úgyhogy bocsánat, ha oktalanságoknak tűnnek a kérdéseim. Takarékos ember vagyok sok szempontból, a “párban cserélünk” vallás nem lesz az életem része. Hallgatok az “öregebbre”, már bocsánat. Be kell valljam töredelmesen, hogy még mindig nem tettem el alukálni a kétkerekűt, bízom az enyhe délutánokban. Még nem tudtam megemészteni, hogy most vettem a villámot és alig gurultunk párszáz kilómétert... |
Kovacspeter | 14895 | 2017. december 13. 21:42 | Válasz erre: 14885 |
A 17O-est 'hülye' méretnek szokták hívni a viszonylagos ritkasága okán. Azazhogy a sporttúra kategóriában értem a ritkaságot. (Enduró mintázattal már több motor kapta ezt a hátsó méretet, pl. BMW-k) Részemről ragaszkodni szoktam a 17O-es hátsóhoz. |
Kovacspeter | 14894 | 2017. december 13. 21:37 | Válasz erre: 14884 |
Z6: Inazumán nálam elfutottak a garnitúrák 28-31 ezer km között elől-hátul a tapadás kiválónak mondható melegen. Egy baja volt: vízen pocsék rossz. Legjobb tudomásom szerint a gumigyártók nem írják elő a párban történő cserét, kivéve a Metzelert. Ezt a mintával magyarázzák. Citygrip: valószínűleg csak robogóméretben kapható. Utána kéne nézni. Continental: Road 1-es, 2-es: kicsivel 1O ezer km felett elfogytak az 1.2-esen, elől is. Amúgy nem rossz, tapadás ok, vízen is elfogadható. A 3-ast nem tudom, csodálkoznék ha futásteljesítményben óriási változás lenne... |
Kovacspeter | 14893 | 2017. december 13. 21:26 | Válasz erre: 14880 |
Inazumán nem csúszkált a Conti, tök jó volt. Mondjuk új volt. Csak hamar fogyott.
|
Kovacspeter | 14891 | 2017. december 13. 21:22 | Válasz erre: 14877 |
A tankrozsda okainak találgatása kapcsán merült fel a kérdés, negatív reklám nem volt cél, ami jó az jó, aki ért hozzá valamelyest, az látja:-) Egyébként csak ne vicceljük el a dolgokat kérem szépen, a "tojótyúk, hasított disznó, tüzifa, ereszdeszka" komoly dolgok kérem tisztelettel:-) |
Kovacspeter | 14890 | 2017. december 13. 21:11 | Válasz erre: 14875 |
A hűtő elejéről csinálj már egy fotót, hogy mennyire takarja ki a bordás részt. Ha befolyásolja a menetszél hűtését, akkor meg tudja dobni az olajhőt, ami nem igazán kedvező. Mondjuk hidegben jól jön... Hátsó teló: Azt lehetne, hogy az olajfolyásosat elküldeni az öreg Katonához felújítani, a motoron levő állítható gázossal együtt. ( ha már hozzányúlnak, akkor párban érdemes, meg a másiknak se árt egy friss olajtöltet) Így lenne egy pár felújított 1.2-eshez való szett. |
Kovacspeter | 14889 | 2017. december 13. 20:59 | Válasz erre: 14874 |
Igen, a kuplung környéke volt soron. Elment volna még de hát...az igényes gazda...:-) Na meg részemről jelentősen tudom késleltetni a dolgokat azzal, hogy még ezt nem lehetne-e, meg azt nem lehetne-e:-) Rendben, legközelebb megemlítem. Jó a zsír a láncra, csak ne verje nagyon széjjel. Vagy nagyon sűrű olajjal vékonyan átkenni, mondjuk ezekkel gyakrabban kell kezelni mintha spréznéd. |
cblaci | 14888 | 2017. december 13. 10:23 | Válasz erre: 14884 |
Vannak akik szentírásként kezelik a páros cserét, vannak akik egy kisebb defekt után gondolkodás nélkül cserélik a 90%-os gumit mert az úgy biztonságos, de olyan is van aki az új motort a szalonból egyenesen a gumishoz viszi mert tud jobbat a gyári szerelésnél. Nincs ezzel baj, jó példa az ha törekszünk a biztonságra, ezt a törekvést viszont vannak akik kevesebb pénzből tudják megoldani mint mondjuk azok aki a naposabb oldalra születtek. Nem kell szélsőségekben gondolkodni, öreg gumival ők se járnak, ha közel a kopáshatár ugyanúgy lecserélik, de ha megérett a hátsó attól még nem dobják le az elsőt is, főleg ha az nem öreg és van még benne 5-6 ezer km. Ha van lé bőven akkor csibészelni kell vele a gazdaság szekerét, már csak azért is hogy "Jóska" (aki a szállítószalag mellett álmodozik) is párban tudja majd egyszer cserélni, ha viszont kevesebb van akkor egy kicsit óvatosabban kell bánni a felesleges kiadásokkal, de akkor se a biztonság rovására. Nekem erről ez a véleményem. Fenyő képviselőtársam esszéjével nagyjából egyetértek, bár a hátsó gumi fontosságát annyira talán nem bagatelizálnám el, főleg kanyarokban nem árt ha az is kiszámítható módon viselkedik. A váltóméretes téma volt már itt napirenden régebben, elég sok inazumás használ alacsonyabb 180-as hátsót. Ehhez találtam egy kis adalékot, akár még innen közülünk is kérdezhette valaki. https://totalbike.hu/technika/motordoktor/2014/06/02/szelesebb_gumit_a_motorra/ |
fenyooldrider | 14886 | 2017. december 13. 08:33 | Válasz erre: 14885 |
Először is, 30 év motorozás és némi versenyzés után alkotott véleményem szerint az egyszerre és azonosat" gumi csere szerintem baromság, ezt már kinőttük a 80"-90-es években! Persze a gumigyár és a gumis is ezt ajánlja, mert így kettőt veszel, nem egyet, pedig szinte soha nem egyszerre mennek tönkre!! 2. a DOT szám csak mérvadó, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy az a gumi mondjuk garázsban, árnyékos hűs helyen volt-e, vagy kint tárolt (napsütés!) motoron, esetleg pályán pár körön keresztül túl melegítették-e? Tehát erre nincs két egyforma válasz! Jómagam akkor cserélem, ha kockásodik, vagy kezd nem tapadni megfelelően, ezt könnyen ellenőrizheted a körmödet a gumiba nyomva az könnyen bemegy és sokáig látni a körmöd alakját! Persze ehhez is rutin kell, nem fogod tudni így kiértékelni az első pillanatban, ez csak útmutató! Amúgy részemről azt a verziót kedvelem gumiválasztásnál, ha az első puha-tapadós mint állat, a hátsó médium (közepes) keménységű és lehetőleg 2-3 komponensű, hogy később kockásodjon el! Amúgy Én ezeket használtam megelégedéssel elöl: Pilot Power 2CT (és annak alfajait,több komponensűben) Most a Battlax BT-016 PRO Hypersport-ot használom, ez a legjobb szerintem pillanatnyilag, főleg ott ahol a többi gyenge: vizes körülmények között, szárazon gyakorlatilag mind jó:-)) Hátra szinte bármit használhatsz, mert mikor nagyon számít, akkor úgyis az első gumi fog dolgozni a hátsó igazából kigyorsításkor dominál, de ha akkor meg is csúszik, azt könnyű kontrollálni! |
kantorbalu | 14885 | 2017. december 13. 00:01 | Válasz erre: 14884 |
Majd elfelejtettem!!! Tudom, kínos, hogy ilyen kezdő vagyok a témában, de Ti talán elnézitek nekem. Létezik motorkerékpárnál is az alternatív, váltó méret? Nem igazán tudom elképzelni, mert úgy komolyan megváltozhat a kétkerekű geometriája. Egész pontosan: 120/70 r17 előre kapható párban is, de ehhez gyakran 180/55 r17-et adnak a párjaként 170/60 r 17 helyett. Remélem, nem írtam el a számokat... |
kantorbalu | 14884 | 2017. december 12. 23:40 | Válasz erre: 14881 |
Na de Uraim...! Komolyra fordítva a szót! Egy motoros társam melegen ajánlja a Metzeler Roadtec Z6-ot. Túra-sporttúra használatra ideálisnak tartja. Neki Honda VFR-je van. Azért is tanácsolta, mivel tartós abroncs, ilyen hobby-turázós manusnak, mint én, ideális. Kiemelte, hogy nyomatékos gépre szintén jó a kopás szempontjából. Na ugye a probléma csak annyi, hogy a DOT szám alapján csak a hátsót kellene cserélni, de a gyártó mindenképpen párban ajánlja a cserét. Nem igazán occsó így... Valakinek van tapasztalata ezzel a gumival kapcsolatban? Péter, Spitzi a Michelin Citygrip-et ha jól tudom most használja. Nagymotorja jelenleg nincs, nagyrobogót hajt. Akikre hivatkozott, hogy nekik is bevált, azok is mind nagyrobogón ülnek. Azt hiszem, így nem nekem szól az ajánlás. Tudom, hogy a gumi márka kérdés szinte vallási szinten tud működni, de nekem eddig a Continentalról csak morogtak a megkérdezettek. |
fenyooldrider | 14883 | 2017. december 12. 09:19 | Válasz erre: 14882 |
Egyetértek, ez olyan mint a bungee jumping, inkább gumival, mint nélküle:-)))
|
Billigpeter | 14882 | 2017. december 11. 22:50 | Válasz erre: 14881 |
Szerintem a motorozás ebben a témában eltér a szextől, jobb gumival. bár gumi nélkül nem kell letámasztani, bárhol megáll magától, de rosszabbul gyorsul, hangos, szikrázik, gyorsan kopik a felni, meg ilyenek. javaslom, hogy motorozáshoz használjunk gumit, több előnye van mint hátránya.
|
cblaci | 14881 | 2017. december 8. 09:15 | Válasz erre: 14880 |
Egy 10 éves gumi nem lehet összehasonlítási alap, sőt amióta belenyúltam a Dunlop Qualifier-be azóta az a meggyőződésem is elvirágzott miszerint egy új nem lehet rossz, főleg ha akciós. Érdekes az is amikor ugyanaz a márka más méretben eltérő viselkedést mutat, vagy amikor ugyanaz a méret egy gyengébb motoron jól teszi a dolgát de egy erősebben már előjönnek a hiányoságai, ezek mellett ott a humán faktor is, vagy mondhatnám úgy is, ki hogy érzi. Nekem (egy kivétellel) nem volt olyan mértékű negatív tapasztalatom ami eltántorítana valamelyik korábban használt márkától. Annyit viszont nem nyűttem még el hogy meggyőződéssel favorizáljak. Típustól függetlenül a kettős keverékekben eddig még nem csalódtam, túrakörülmények között is szép egyenletes kopásképet mutattak, vagyis azok a tulajdonságok amiket megszoktam nem romlottak számottevően akkor sem amikor már közel volt a kopáshatár. |
inazuma400 | 14880 | 2017. december 7. 21:47 | Válasz erre: 14871 |
Nekem road 3 van fent. A motorrevu gumitesztje az új contit hozta ki győztesnek, lepipalta a road 4 gyet, bár én hallottam olyat is h állítólag a road 3 jobb mint a road4, de talán annak is csak annyi a baja h hamarabb fogy, de már nem emlékszem pontosan, viszont jön a road5, sokat ígérnek...mondjuk nekem egy darabig sztem nem kell másik gumi :D contira visszaterve, mentem olyan hornettel amin az volt, egy régebbi típusa, az egy hulladék szar volt, csuszkalt.... Nemtom h mi lesz a kövi gumim... Néha gondolkodom pilot poweren is v h esetleg vmi egyéb mást kipróbálni h legyen több tapasztalatom... Azt tudom h heidenau meg avon ami rajta volt az egy hulladék szar volt, bár lehet a kora is nagyban közre játszott 10+os volt mind a kettő :D
|
cblaci | 14878 | 2017. december 7. 19:39 | Válasz erre: 14861 |
Pusztavacson még nem volt letörve. Az első sárvédő az már akkor se volt eredeti, de ki figyel az ilyen apróságokra, én se :)
|
cblaci | 14877 | 2017. december 7. 19:36 | Válasz erre: 14868 |
Nem mindegyik 750-es "Olaszból, Angolból aprópénzért behozott", még ha behozott is, kerüljük a negatív reklámot mer' a végén még nem tudom eladni :) Meg aztán 150ezer se kicsi pénz, vehetett a paraszt a 750-es mellé tojótyúkot, hasított disznót, tüzifát, ereszdeszkát... és most csak a legfontosabbakat említettem :) |
kantorbalu | 14876 | 2017. december 7. 17:41 | Válasz erre: 14875 |
Vagyis megvan a hátsó index pár. A tartályos teló folyik, a másik száraznak tűnik, de hát a tartály letörött és nincs meg. |
kantorbalu | 14875 | 2017. december 7. 17:39 | Válasz erre: 14869 |
Oldalt és elől is van” dísz borítás” az olajhűtőn. A zacsiban ezeket találtam (plusz egy garnitúra fékbetét és olajszűrő). ![]() |
kantorbalu | 14874 | 2017. december 6. 23:10 | Válasz erre: 14870 |
Még azóta szét van kapva a motorod? Majd tavasszal megnézzük azt a gumit is. Nem akarok feltétlenül cserélni. Ha Tanár Úr még a télen tudna időt szakítani a gépre, boldog lennék! A láncot (hajtás) tisztítsam meg? Csiszi zsírozta, így én is zsiroztam, nem spray-ztem. |
kantorbalu | 14873 | 2017. december 6. 23:01 | Válasz erre: 14872 |
Lefényképezem a gáztartályt, ami a zacsiban van. Letörött a rugóstagról. A másik hátsó teleszkóp (állítható gáztartállyal, az eredeti) pedig folyik. Ez is a zacsiban van. Ezt kellene felújítani, ha lehet. Ha nem lehet, akkor meg marad így. Téli kuckónak meg bedeszkázom a helyet, a sör nem rossz ötlet, de mostanában még deszkázás nélkül sem jutok hozzá. Ma még begurultam a MÜPA-ba a géppel csúcsforgalomban oda, este meg vissza. Nem volt egy hatalmas élmény, úgyhogy tényleg itt a vége a szezonnak. Nem lehet tovább halogatni... Mikulás meghozta a mai enyhe napot, a krampusz meg elvitte az egészet és röhög a markába. (Ez a Givi Maxia meg csúcs és nem néz ki ormótlanul ezen a motoron. Örülök, hogy megcsíptem...) |
Kovacspeter | 14872 | 2017. december 6. 21:30 | Válasz erre: 14864 |
A külső ködös-párás lecsapódás ellen biztos jó, csak ami levegőt is bezársz a motorral együtt, annak a páratartalma is ki tud csapódni, és akkor kész a dunszt. Inkább ahogy a többiek írták valami levegőáteresztő anyaggal érdemes letakarni. Régebben láttam valahol ehhez hasonló nylon garázst, egy kis elektromos páramentesítő motorral kombinálva, na az inkább. Már nem emlékszem hol. Vagy csak OSB-vel körbevenni a féltetőt, egy-két sör elfogyasztása mellett:-) |
Kovacspeter | 14870 | 2017. december 6. 21:16 | Válasz erre: 14863 |
A gépem még szétborítva, hétfőn voltam Tanár úrnál, de elfelejtettem...legközelebb rákérdezek. Gumi: ha nem csúszkál, nem repedezett, profilmélység is megvan (manuál 2mm-t ír hátra, a műszaki vizsga 1.6-ot) akkor még jó lehet. City Grip-el semmi tapasztalatom sincs, még másodlagos infó sem. Spitzi melyik gépen használta? Az 1.2-est gyárilag Bridgestone Bt019-el szerelték, amit ha jól tudom már rég nem gyártanak. Abban az időben sokan igyekeztek tőle megszabadulni, és feltenni rá mást, pedig annyira azért nem volt vacak mint amennyire osztották. Most Metzeler Z01-et használok, kb. meg vagyok vele elégedve. Bár szárazon motoroztam már tapadósabb túragumival is. Vízen nekem a Michelin Pilot Road 3 volt az etalon. Ezt 31 ezer km-nél szedték le. (Road 4-est nem használtam) A Continental-ok az Inazumán iszonyat gyorsan fogynak és nem tapadnak jobban... |
Kovacspeter | 14869 | 2017. december 6. 20:52 | Válasz erre: 14861 |
Hátsó teleszkóp: nem tudom mit értesz törött konzolon, csinálj már egy képet róla. Javításra két kiváló futóműves jöhet szóba: Katona Gábor, Dömsöd: 30 934 9529 Déczi Balázs apukája: 30 409 9518 Máshol nem érdemes próbálkozni... Az olajhűtőn elől van valami plusz dísz, rács, ilyesmi? Oldalt van, azt látom, de elől? |
Kovacspeter | 14868 | 2017. december 6. 20:42 | Válasz erre: 14853 |
A 400-asokat is:-) Az addig Ok hogy a 750-eseket meg lehetett itthon venni újonnan, viszont jelentős volt a nepperek által Olaszból, Angolból aprópénzért behozott 750-es, ezért aztán többet találni itthon, mint 1.2-est. Újonnan csak kb 100-150 ezer forinttal volt olcsóbb a 750-es, hát persze hogy inkább az 1.2-est vette aki ilyen retrós formára vágyott. |
fenyooldrider | 14867 | 2017. december 5. 15:04 | Válasz erre: 14864 |
Féltető alatt minek takarod le? Azzal csak a kárt fogod csinálni a pára miatt, vagy ha annyira nem akarod, hogy porosodjon, akkor szövettel takard le, mint pld: lepedő, paplanhuzat, stb, ezek alatt legalább szellőzik!
|
cblaci | 14866 | 2017. december 4. 22:42 | Válasz erre: 14864 |
A párásodást nehéz kivédeni ha kint tárolod a motort, még akkor is ha féltető alatt áll. A linkelt nylon "garázs" a leírás szerint hatékony védelmet nyújt a pára ellen, ezt én nehezen hiszem, tapasztalatom viszont nincs vele, ezért a véleményem se hiteles. Nekem még minden autóm és motorom zárt garázsban állt.
|
kantorbalu | 14864 | 2017. december 4. 20:43 |
Lovagok! Nincs garázsom. Egy féltető alatt áll a motor egy autó ponyva alatt középsztenderen. http://www.rider13.hu/termek/vci-corrosion/#rider13 Ezzel kapcsolatban lenne véleményetek? Mintha valahol azt olvastam volna, hogy az ilyenben “bepállik” a gép, és pont azért fog rozsdásodni. |
kantorbalu | 14863 | 2017. december 4. 20:22 | Válasz erre: 14855 |
Ha jönne egy kicsit enyhébb és szárazabb idő, gurulhatnánk pár kört, kíváncsi lennék, mit szólsz a biciklihez? Majd nézem az előrejelzést. Te pl. olyan időben, mint a ma napközbeni még motorozol? A hátsó gumi DOT szám alapján 2011-es. Én még teljesen jónak látom. Spitzi ajánlotta nekem a Michelin City Grip-et. De úgy tudom gyárilag Metzeler-rel voltak szerelve. Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalat? Remélem, Tanár Úr szakítana kis időt... Ha szólnál pár szót az érdekemben...! |
kantorbalu | 14862 | 2017. december 4. 19:31 | Válasz erre: 14854 |
Ma is bent voltam a néninél, könnyes szemmel nisztalgiázott, hogy a szabadság, a társaság, a tájak... aztán a végén kibökte, hogy szívesen felülne egy körre... Na... van, amiről nem lehet leszokni! |
kantorbalu | 14861 | 2017. december 4. 19:26 | Válasz erre: 14856 |
Egy zacsiban megkaptam a két hátsó indexet (Csiszi az oldaldobozok miatt szerelte le), meg még pár nyalánkságot (hátsó rugóstagok, gáztartályok, egyik konzolja törött, fékbetétek...). Az indexeket vissza vágyom a gépre, az egyik hátsó teleszkópot 750-esére cserélte, nem tudom, az eredetit fel lehet-e újítani, mert a gáztartály így nem állítható. A kapaszkodó nincs meg, pont ma vettem egy használt Givi Maxia dobozt platnival, ami így a rácsra felszerelhető, persze úgy a kapaszkodó értelmét veszti, de azért örülnék, ha meglenne. |
inazuma400 | 14860 | 2017. december 4. 18:20 | Válasz erre: 14846 |
Volt ettől cifrabb is, de nem találom, olyan előre nyúló fejidom mint az első hornet s en, a kép ittvan előttem, piros motor, és látszik h kiállításon lett lőve a kép, már többször is belebotlottam mikor inas dolgokat kerestem, de most nincs meg :D mellesleg egyáltalán nem szép :D
|
inazuma400 | 14859 | 2017. december 4. 18:08 | Válasz erre: 14853 |
Nem inkább a 400zasokat? A 750eseket európai piacra szánták és itthon is lehetett kapni! Mellesleg enyém is rozsdasodik belülről, de szerelőmnek van egy ismerőse aki ezzel foglalkozik, kitakaritja és asszem műgyanta bevonatot kap v ilyesmi, mutatott egy 900zas cbrt aminek szintén rozsdásodott a tankja, de már megcsinalta, aszondja akinek ilyen baja van mind oda küldi, mert jól dolgozik az öreg... Jövőre enis megfogom csináltatni, plussz nem ártana fényezni sem... De az inkább csak esztétika... Nemtom bele e fog férni jövőre.... Viszont ez a rozsda elég gáz, mert tele szarja a karbit nekem.... Sose dugult el, de évente ki kell takarítani mert tele van mindig....
|
Kovacspeter | 14856 | 2017. december 3. 22:45 | Válasz erre: 14850 |
Változatlanul szép állapotban maradt az elmúlt években. A hűtődíszen elől van valami rács? Úgy látom a hátsó indexek lettek cserélve minire, talán egy eldőlés, vagy esetleg oldaldobozok miatt? Ha nincs meg, nem nagy ügy bontóban túrni egy párat, szépen fel lehet újítani a fekete műanyagot, és a búrát is. |
Kovacspeter | 14855 | 2017. december 3. 22:36 | Válasz erre: 14836 |
Még annyi hogy kipuffot, légszűrőt bedugni, akkumulátort meg csepptöltőre tenni. Kíváncsi vagyok a gépre, na meg régen is láttam, szívesen rákukkantok ha vmit megbeszélünk. Tanár Úrral majd beszélek, eléggé el szokott lenni havazva, de hátha be lehetne protezsálni valahogy, megérdemelné a gép profi melót. |
Kovacspeter | 14854 | 2017. december 3. 22:24 | Válasz erre: 14826 |
Akkor most már lesz motoros beszédtéma is, ha legközelebb mész vásárolni:-)
|
Kovacspeter | 14853 | 2017. december 3. 22:17 |
Nem biztos hogy ez a tankrozsdásodás kizárólag a hibás sorozat számlájára írandó, szerintem benne van a pakliban a tengerparti vidékekről való származás, meg a hosszas állás feltöltetlenül. Tudtommal inkább a 750-eseket érinti, amiknél ugye jelentős volt a szürkeimport. |
Kovacspeter | 14852 | 2017. december 3. 22:06 | Válasz erre: 14803 |
Jópofa videó, a vizsgázót alakító srác biztos hogy székely, annyira autentikus, ezt egy 'tápos' nem tudná így eljátszani bármilyen jó színész:-)
|
kantorbalu | 14851 | 2017. december 3. 21:39 | Válasz erre: 14850 |
Basszus... Elsöpörhettem volna a leveleket... és az a lapát a háttérben... hű, de ciki! |
kantorbalu | 14850 | 2017. december 3. 21:18 |
Akkor most már én is feltöltöm az ex Csiszi gépet, mert még adós vagyok vele...
![]() |
cblaci | 14849 | 2017. december 3. 18:46 | Válasz erre: 14840 |
Ricsi, valószínűleg a lap alján keresed amivel lapozni lehet, talán régen úgy volt de az is változott. Felül keresd, azzal egészen az elejéig lapozhatsz: ![]() |
Billigpeter | 14848 | 2017. december 3. 18:45 | Válasz erre: 14847 |
Nyugodság van. A töklámpás se túl gyakori, fejidomosból megy egyet látott régebben valaki, úgyhogy nem fog szembejönni veled mindennap egy a következő szezonban :-)
|
fenyooldrider | 14847 | 2017. december 3. 17:53 |
Nekem a fejidomos kifejezetten nem tetszik, az túl gixxeres! Ez a vas nem gixxernek készült (bár annak a blokkjával), tehát ne is akarjon annak látszani, ez a motor így szép,nagy króm lámpával, idom nélkül! |
Billigpeter | 14844 | 2017. december 3. 17:15 | Válasz erre: 14840 |
kantorbalu | 14841 | 2017. december 3. 13:46 | Válasz erre: 14839 |
Oh... Hát olvasgatom én már folyamatosan. Már ott tartok, amikor Odüsszeusz Szkülla és Kharübdisz között vergődik, de még mindig nem tudta eldönteni, a kanyarban használja-e a lábféket. Szegény botor hősünk nem fogja tudni bevenni ezt a kanyart, ha kicsúszik, valamelyik leharapja a hátsó túradobozt, amiben a rózsaujjú hajnalt viszi Küklopsznak. Nincs mese: ezt bizony benézte...!
|
inazuma400 | 14840 | 2017. december 3. 00:02 | Válasz erre: 14839 |
Hat nemtom nálatok hogy van, de nálam nem lehet vissza tekerni teljesen...
|
Billigpeter | 14839 | 2017. december 1. 20:14 | Válasz erre: 14836 |
Figyelj Balázs, jön a tél, lesz idő, olvasd el az előző 148xx. hozzászólást. olyan mint egy görög dráma: van vidám rész, van mondanivaló, persze van benne izgalom, semmitmondás, hülyeség. Sok mindenről volt szó itt az elmúlt évek során, ha a végére érsz, lesz típusismeret, és az első túráidról is konkrét elképzeléseid lesznek :-)
|
hacse | 14835 | 2017. november 30. 23:18 | Válasz erre: 14834 |
Szia! Én biztos nem engedném le a tankból, inkább töltenék rá , mondjuk egy kis 100- as benyát , ha már el kívánod tenni télire, és ha marha precíz akarsz lenni , akkor csepegtessél bele egy kis SPURI adalékot! Egyébként, ha a benzincsapról lehúzod a csövet , akkor ki tudod engedni a tartályból az üzemanyagot. Ahogy Billig Péter írta a karburátorokból érdemes leengedni a cuccot , már csak azért is , mert az esetleg lerakódott szutyok is kijön vele. Javasolnám ehhez a művelethez szerezzél be kis keresztmetszetű benzincsövet , ami a leeresztő csavar kis csonkjára ráhúzható. |
kantorbalu | 14834 | 2017. november 30. 18:23 | Válasz erre: 14833 |
Van még kb. fél tank 95-ös benne. Le tudom-e ereszteni? Ha jól tudom, ez üzemanyag szivattyús, menni fog? A helyére tankolnék valami prémiumot.
|
Billigpeter | 14833 | 2017. november 30. 12:43 | Válasz erre: 14827 |
Ha nagy belenyúlásokat terezel a blokkba, akkor nem érdemes most olajat cserélni, majd utána. mosd le takarosan, tankold tele lehetőleg etanolmentes benzinnel, engedd le a benzint a karbikból (a csészék alján van egy kis imbuszcsavar, azon keresztül, persze zárt benzincsapnál), ha hideg helyen tárolod, akkor vedd ki belőle az akksit, vidd melegebb helyre(az akksit), állítsd középsztenderre, takard le, oszt jóéjszakát :-)
|
kantorbalu | 14831 | 2017. november 30. 09:21 | Válasz erre: 14830 |
Mivel zuhog az eső, csak abban látom a megoldást, ha felküldöd a macsekot. De aztán nehogy a miénk menjen vissza, mert ezektől minden kitelik...
![]() |
fenyooldrider | 14830 | 2017. november 29. 19:19 |
Gyere le hozzám, itt mindent megoldunk! Sajnos én Enyingen lakok, itt a segítség! :-))) |
kantorbalu | 14829 | 2017. november 29. 16:51 | Válasz erre: 14828 |
Hey...! Mit keres ott a macskám?!!! Nekem bezzeg nem segített! Ezt megbeszélem vele!!! |
fenyooldrider | 14828 | 2017. november 29. 15:33 |
Minden ( is:-) leszervizelve, téliesítve, persze kis segítséggel:-)
![]() ![]() ![]() |
kantorbalu | 14827 | 2017. november 29. 09:21 |
Reménytelen az időjárás helyzet, elrakom a gépet. Kérdezném Tőletek: Mivel olaj-, folyadék cseréket nem csináltam még meg, érdemes-e a téli eltevés előtt, vagy tavasszal? Csiszi említette a vezérműlánc cserét (én őszintén szólva nem hallom, hogy megcsörrenne), nekem a láncszett is gyanús, de ebben sem vagyok biztos. Ki tudná megnézni, megcsinálni, valamint a téli “üzemmódra” tekintettel engem tanáccsal ellátni? Az Angol utca nekem közel van, kedves Tanár úr... |
kantorbalu | 14826 | 2017. november 25. 20:12 | Válasz erre: 14825 |
Én is szomorúan nézem a nedves aszfaltot... Ahogy felszárad, eső, ködszitálás nem várható és van egy órám, kitalálom, hogy nincs itthon kenyér, beöltözöm, gurulás, bolt mellett el... gurulás, bolt felé vissza, kenyér be, gurulás... Autóval 5X megjártam volna már... na és...? A múltkorjában “Magyar Áruk Boltja” Csömöri úton nézek be a kedvenc eladó nénimhez (olyan 65-70 éves lehet, 150 cm magas sarokkal), addig csak autóval jártam Nála, visszajáró vevő vagyok, szoktunk beszélgetni erről-arról. Meglátja a ruhám, a bukót, kérdezi: nincs hideg a motoron? Mondom, hogy: ha jól felöltözöm, nem fúj át a szél. Tetszik tudni egy ilyen motoros kabát, nadrág úgy működik, hogy... Tudom, tudom... én is rengeteget motoroztam, a férjem salakmotoros versenyző volt, sokat jártam vele NDK-ba a versenyekre is, amúgy meg állandóan túráztunk 10 fős csapatokban, több 10.000 kilómétert. És a férje mögött ült? Dehogy is! Mindig saját motorom volt! Sok motorom volt: ETZ-k, MZ, Jawa, egy BMW Gs 650-nel zártam, nagyon szerettem, jó motor volt. Ismerem ám a motorokat! Magának milyen van? Kimegyek megnézem! Messziről mondja: ez egy Suzuki, ugye? Na most látom, rá is van írva! Mondom, hogy ismerem a motorokat! Jaj de szép! 1200-es! Huuuu...! Na vigyázzon magára! Viszlát, jöjjön máskor is! Kezét csókolom...! Nézek utána és elképzelem bőrruhában, ahogy húzza a gázt... 70 éves és messziről felismeri a motorokat! Na nem semmi öreglány! |
fenyooldrider | 14825 | 2017. november 23. 04:51 | Válasz erre: 14824 |
Már nem túrázom, ezek csak olyan 'gurulok egy kört" típusú rövidtávú elvonási tünet csökkentő gurulások! Tudod, olyan mint a téli napsütés D-vitamin tartalma, van, d nem az igazi:-))) |
cblaci | 14824 | 2017. november 22. 21:20 | Válasz erre: 14823 |
Az aszfalt viszont hideg, úgyhogy csak óvatosan ;-)
|
cblaci | 14821 | 2017. november 22. 20:52 | Válasz erre: 14820 |
Kárörvendő az semmiképp, inkább kicsit irigy, nem rossz az a +4liter benya, amennyivel az 1,4-es tankja többet befogad, mellesleg jól is mutat.
|
fenyooldrider | 14820 | 2017. november 22. 04:53 | Válasz erre: 14817 |
A közmondás örök: Legszebb öröm a káröröm,abban nincs semmi irigység:-))) Amúgy az enyémnek már nem felújító, hanem fémpótló készlet kellett volna:-)! |
indiszogye | 14819 | 2017. november 21. 22:12 | Válasz erre: 14815 |
Szia Peti. Utána nézek ennek a csoda szernek. Köszi a tippet.
|
indiszogye | 14818 | 2017. november 21. 22:03 | Válasz erre: 14815 |
Nyilván az üvegtank nem görbül, úgy ahogy nem rozsdásodik. Kontra törés esetén roppant gyorsan javítható. Nem azért írom ezt , mert én találtam esetleges megoldást egy problémára. Az én tankom nyüge talán megoldásra talált. |
Billigpeter | 14816 | 2017. november 21. 17:35 | Válasz erre: 14814 |
Pláne, ha a négyből három a tied. :-) Az élethez kell egy kis szerencse is :-) |
Billigpeter | 14815 | 2017. november 21. 17:32 | Válasz erre: 14807 |
Ha csak a rozsdásodás a probléma, lehet olcsóbb ez a készlet: http://oldtimerperfekt.hu/termek/por-15-motorkerekpar-uzemanyagtank-felujito-keszlet-25l/ Nekem lennének aggodalmaim az üvegszálas tank szilárdsága miatt, mert mi van ha eldől a motor, vagy ne adj isten balesetet szenved? De az is lehet, hogy nincs igazam. |
cblaci | 14814 | 2017. november 21. 17:27 | Válasz erre: 14813 |
Az attól függ, mert ha pont én vettem volna meg az egyiket, akkor tutira azt mondanám hogy az nagyon sok :)
|
Billigpeter | 14813 | 2017. november 21. 17:21 | Válasz erre: 14812 |
És lehet, hogy jutott egy Szőgyére is, de még a négy is kevés :-)
|
cblaci | 14812 | 2017. november 21. 17:17 | Válasz erre: 14811 |
Ezzel kapcsolatban is felhívtam Ina Zu bácsit Hamamatsuban :) Azt mondta az öreg hogy tudomása szerint összesen 3 hibás Inazuma tank készült (ez azért nem olyan rossz hibaszázalék), az egyik ilyen hibás tankkal szerelt motor Enyingre került, a másik kettőről meg csak annyit tud hogy bontókba végezték... Mondtam is az öregnek hogy akkor én meg valószínűleg tudom hogy kinek sikerült begyűjteni az összeset :D |
fenyooldrider | 14811 | 2017. november 21. 04:51 | Válasz erre: 14810 |
Anno raktam fel fotókat, elég siralmas látvány volt! Nem tudom, hogy a többieké milyen, érint-e más évjáratokat, az enyém 2000-évj 750, ez rohad,az biztos, nekem a műhelyben 3db tank van az enyémről leszedettel együtt, mindhárom egységesen siralmas! Ezért adtam fel a gyári verziót! Ja persze lettvolna új, fényezetlen tank Angliából 800 fontért..........köszike:-(
|