cblaci | 15019 | 2018. január 23. 21:04 | Válasz erre: 15018 |
Nagyvonalú vagy, de én meg olyan szinten vagyok falusi, hogy a buszon is tojással fizetek, úgyhogy nehéz lesz engem átb@szni! 10-12 ezer körül mozog a kecske ára, amék mán 15 körül van az nagyon fullos, vagy vemhes nőstény, de még a gidást se aggyák 20-nál többér. Ha csak a középárfolyamot figyelem, a 10 állat értéke jó ha van 120-130ezer, oszt aszondod annyit ér a motorom?! Meg mit csinálnék én 10 kecskével, olyan aktív állatvédő vagyok hogy én halnék ki mellőlük! Nincs üzlet haverom, a két új gumi meg az összes fékbetét, olaj, szűrők -amiket most cserélek- többet ér mint az a 10 koszlobár kecske. Kicsit most megsértettél, de neked megbocsátom, hiszen olyan jó a lelkem mint Kalkuttai Boldog Teréznek volt. |
fenyooldrider | 15018 | 2018. január 23. 20:14 | Válasz erre: 15017 |
Mit beszész??? megveszem annyiért a motorodat, ennyit ajánlok:
![]() |
cblaci | 15017 | 2018. január 22. 09:30 | Válasz erre: 15016 |
Kizárt dolog, ezeöccázér komplett xenon készletet adnak :-)
|
fenyooldrider | 15016 | 2018. január 22. 04:41 | Válasz erre: 15013 |
Valami 'jó" minőségű kici kínai? Lehet, hogy valami gyűjtői speciális darab:-) ! ![]() |
cblaci | 15015 | 2018. január 21. 20:01 | Válasz erre: 15014 |
Billigpeter | 15014 | 2018. január 21. 19:11 | Válasz erre: 15013 |
Valami vírusos, vagy bakteriális megbetegedés lehet, esetleg hüvelygomba, de az is lehet, hogy túl sok tv-t nézek mostanában :-) kinézetre olyan, mintha túláramot kapott volna, de az meg nem lehetséges, úgyhogy az izzó lehetett selejtes. Esetleg tényleg egy ufó keze tette be a lábát, két hónap múlva kiderül...(fejvakarós, töprengős emotikon) |
cblaci | 15013 | 2018. január 21. 18:20 |
Billigpeter | 15012 | 2018. január 21. 10:31 | Válasz erre: 15009 |
Én például egy órát se látok, nemhogy nyócat :-)
|
cblaci | 15010 | 2018. január 20. 22:11 | Válasz erre: 15009 |
Mert volt ott budi is? én ezt a különleges sportot csodáltam, ahogy kibontakozik bimbózó szépségéből...
|
fenyooldrider | 15009 | 2018. január 20. 20:10 | Válasz erre: 15007 |
Amúgy a cél nem a budiajtó, hanem a polifoam céltábla az ajtótól balra 8 óránál :-))
|
fenyooldrider | 15008 | 2018. január 20. 20:05 | Válasz erre: 15007 |
Jól látod, jól csinálja! (csak abba ne hagyja:-)))
|
cblaci | 15007 | 2018. január 20. 12:49 | Válasz erre: 15006 |
fenyooldrider | 15006 | 2018. január 17. 21:54 | Válasz erre: 15005 |
Az íjászat jó mindig, kikapcsol......, ja és szintén normális emberek űzik!
|
cblaci | 15005 | 2018. január 16. 20:26 | Válasz erre: 15003 |
Legalább a téli motortalan időszakra is van valami szórakozásod.
|
cblaci | 15004 | 2018. január 16. 20:24 | Válasz erre: 15002 |
Mondjuk az olivás kifli akciója helyett jobb lenne ha inkább az eurojackpot nyerőszámait látnánk előre.
|
fenyooldrider | 15003 | 2018. január 16. 04:40 | Válasz erre: 14998 |
Nem is vettem észre máig, hogy sikeresen bemásoltam a vesszőtáblázatot is :-))))) Amúgy íjászkodok, versenyzek vadász 3D -ben, és most jött el az ideje a vesszővásárlásnak, csak persze nem ide szántam azt a fotót:-))) |
Billigpeter | 15002 | 2018. január 15. 20:27 | Válasz erre: 14999 |
Csak mesélem, hogy a jövőbe látunk :-) https://www.lidl.hu/hu/Ajanlataink.htm?id=716 |
cblaci | 15000 | 2018. január 14. 22:52 | Válasz erre: 14995 |
Nahát! Te erre még emlékszel? Azóta már több is született pl: "Amióta nem iszok azóta jobban bírom az italt" :-)
|
cblaci | 14999 | 2018. január 14. 22:50 | Válasz erre: 14994 |
Amit másodjára hoztam el az már jó minőségű, ha viszont a darabszám/vételár arányt nézzük akkor jóval drágább is volt, a hajtása viszont nagyon praktikus, nem is láttam még eddig olyat.
|
cblaci | 14998 | 2018. január 14. 22:47 | Válasz erre: 14993 |
Úgy jártál Fenyő mint én amikor Hondás sapkában mentem az Inazuma találkozóra, csak te most az évszakokat keverted össze :-) Nyáron szoktak a Balatonra menni nem ilyen hidegben, még korcsolyázni se tudsz azon a vékony jégen. A végén az a vessző táblázat teljesen egyértelmű, csak fogalmam sincs mit ábrázol. |
Billigpeter | 14997 | 2018. január 14. 21:30 | Válasz erre: 14993 |
Olyan egyszínű képek, hiányzik róluk egy kis narancssárga :-)
|
Billigpeter | 14995 | 2018. január 14. 21:29 | Válasz erre: 14991 |
" hát ez majdnem olyan szép vót, mintha én csináltam volna!" :-)
|
Billigpeter | 14994 | 2018. január 14. 21:27 | Válasz erre: 14992 |
Nem merném állítani, hogy napi szintű használatban is megállják a helyüket, ( a bitek kissé puhák, de kézzel nem tudod ledarálni, csak behajtóval), de szerintem sokkal a barkács szint felett van a minőségük. nem sztárolni akarok, csak mesélek :-)
|
cblaci | 14992 | 2018. január 14. 16:09 | Válasz erre: 14990 |
Tavaly a praktikeres menetfúróval szívtam egy nagyot. Nem tudom hogyan készítik de sorjás volt a vágóél legvége és úgy edzhették le. Amit szépen megmunkált azt a végén ledarálta. Visszavittem és ki is cserélték volna, de nekem már nem kellett, hoztam helyette egy mindössze 5 darabos készletet ami annyiba került mint a sokdarabos.
|
cblaci | 14991 | 2018. január 14. 15:56 | Válasz erre: 14989 |
Átadom! Még nem tudom mennyire fájdalmas átlépni az 50-et, van még addig 5 évem, azt viszont megindító volt látni ahogy az eddig főleg a marcona vonásairól ismert arcot a meghatottság lágyítja el. December közepe óta készülünk rá, összebeszéltünk és senki nem köszöntötte fel a születése napján, mintha elfelejtettük volna, ő csak annyit tudott hogy most is csak a szokásos bowligozás miatt hívjuk össze a bandát. Kapott pólót amire az 50-es szám mellé a Big Boss felirat is felkerült. Kiérdemelte hiszen nagy az ő közösség összetartó szerepe. Az útvonalakat főleg én tervezem de az áment mindig ő mondja rá, hozzáteszem eddig még soha nem volt kifogása semmi ellen, sőt amikor a lengyel túrán eltévedtünk akkor is csak annyit mondott hogy őt nem érdekli amíg benzin van a tankban. Egyedül csak azzal lehet felbosszantani ha nem állunk meg időben és a nikotinéhségét nem tudja csillapítani. Az aranyköpéseit cédulákra írtuk, ezeket ajándék korsóba tettük, mindenki húzott belőle és felolvasta, sőt kapott egy vicces túlélő csomagot is a következő 50 évre. Hajnalig tartott, a végén már az is jónak számított ha egyáltalán végig gurult a pályán a golyó és aki dobta nem zakózott el közben... Kicsit fáj a fejem és be is rekedtem, de ilyen jó hangulatú születésnapra nem is emlékszem amióta erre a világra keveredtem. |
Billigpeter | 14990 | 2018. január 13. 21:10 | Válasz erre: 14984 |
Elég sok ildis szerszámom, gépem van, meg vagyok velük elégedve. Pl. A 6000 Ft-os parkside szalagcsiszoló simán veri a 22 ezres ipari einhell-t, erősebb is, és 6000-ért jár a lágyindítás, 22-ért nem.
|
Billigpeter | 14989 | 2018. január 13. 21:02 | Válasz erre: 14988 |
Isten Éltesse sokáig! Van néhány ismerősöm, barátom, aki már betöltötte már az 5x-et, azt mesélik, hogy nem fáj... na jó, másnap már igen :-) Enyhe másnapot kívánok :-) |
cblaci | 14988 | 2018. január 13. 16:20 |
Máról elköszönök mert az egyik motoros barátom Charlie (Billig testvérem ismeri) 50 éves lett, azt meg ünnepelni kell egy kis ital társaságában.
|
cblaci | 14987 | 2018. január 13. 16:18 | Válasz erre: 14986 |
Üdv Gombócnak! Ők pedig sorban: Cirka, Pamacs, Szőri és Rudolf. ![]() ![]() ![]() ![]() |
cblaci | 14985 | 2018. január 13. 15:48 | Válasz erre: 14983 |
Cicatáp? Ha nem te eszed meg akkor vélhetően van macsekod, ha viszont van macsekod akkor biztosan kedveled is őket. Ha ez így van akkor egy dologban mégis csak hasonlítunk, még ha másban ellendrukkerek is vagyunk :-) Nekünk 4 cicánk van, ebből hármat befogadtunk, a negyediket pedig az egyik befogadott cicától kaptuk. Igaz hogy nem élek anyámmal és babettám sincs, van viszont 4 szép macsekom, úgyhogy majdnem olyan kemény vagyok mint Csoki! ;-) |
cblaci | 14984 | 2018. január 13. 15:44 | Válasz erre: 14982 |
A forrasztóállomásuk már kevésbé frankó, működik az csak túl merev az állomás és a forrasztófej közötti tyúkbél, engem ez nagyon zavar, főleg finomabb munkáknál. A tartozék forr.csúcs is hamar elégett, de amit csináltam hozzá az bírja. Igazából a vezetéket is ki lehetne cserélni szilikonosra, csak ez mindig akkor jut az eszembe amikor előveszem, de akkor meg általában nincs rá idő. Összességében nem olyan rossz az, de nem egy Weller az biztos.
|
kantorbalu | 14983 | 2018. január 13. 15:04 | Válasz erre: 14981 |
Szűk 6000 pénzért meg is vettem (a lidlis töltőt) tegnap pár boxeralsó, laktózmentes krémtúró és cicatáp társaságában... de ha így alakul az időjárás, nem lesz mire használjam:-( A totalcar-os cikket olvastam korábban. Hát az élet bizony nem kérdezi meg, hogy alakuljon, a mindenségit...! Mindenkinek fel a fejjel! Nemsokára itt a tavasz (vagyis hát sokára...), beindulnak az életnedvek és áramlik a nafta a karburátorokban! |
Billigpeter | 14982 | 2018. január 13. 13:02 | Válasz erre: 14981 |
Vettem ildis töltőt- a vidámszínpadon le a polcról ;-) Megvan már vagy két éve, nagy jókedvvel használom a háztartásban lévő géperejű járóművek akkumulátorainak karbantartására. Azt hiszem, a vezess.hu- n tesztelték régebben, és arra jutottak, hogy egy garázsból sem hiányozhat. Úgyhogy akinek még nincs, annak ideje beszerezni egyet :-) |
cblaci | 14981 | 2018. január 13. 09:09 | Válasz erre: 14980 |
Ügyeletes voltam és már reggel hibákkal kezdődött a nap, az első ráadásul "élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető hiba" volt, arra meg egyből ugrani kell. Később a nap folyamán néztem rá a fórumra de csak futólag a telefonon, hidd el két hiba között sincs idő normális megfogalmazásra és pötyögésre. Este az asztali gépnél már nem volt mire válaszolni, mert valamiért napközben törölve lett az előzmény, én meg néha hamarabb leírok valamit ahelyett hogy átgondolnám, szóval én se vagyok különb, nem véletlenül vagyunk rokonok :-) A törölt hozzászólásoddal nem volt semmi baj egyébként, előtte egy jó hétig nem írtam és erre tett egy kis utalást de nem volt bántó az se. Elég rosszul záródott 2017, a nagyobbik fiam elutazott szerencsét próbálni karácsony előtt egy héttel, ért már a dolog de mégis nagyon rosszul esett amikor bekövetkezett és kivittük Krisztivel a vonathoz. 1100km nagy távolság, főleg ha ezután csak ritkán várhatjuk haza. Ehhez képest elenyésző dologként 31-én hajnalban letérdelt a kazánunk végleg, neked gondolom nem kell arról mesélni hogy egy kazáncsere mivel jár mostanság. Szóval velem is előfordulnak negatív dolgok, csak a betűkön keresztül nem látszik a síró bohóc. Egyébként ha hívsz örömmel vettem volna fel, sőt erre a hozzászólásra sem volt semmi szükség, mert ha most pl. azt kérdezted volna, hogy szerintem milyen a Lidlis töltő, akkor én ugyanúgy válaszolok mintha mi sem történt volna. Tudom, egy sorozat akkor jó ha van benne egy kis dráma, remélem ezzel a fejezettel ez a rész kiteljesedett és ezután csak vidám dolgok következnek. Köszönöm a linket, kerestem én még aznap este de mivel a címére nem emlékeztem ezért ez eddig nem sikerült. Na szóval, ha még nincs Lidlis töltőd akkor vedd meg nyugodtan mert az árához képest az egy nagyon jó kis készülék, mondom ezt én A.V.E.K.N.É László, azaz, A Villamossághoz Egy Kicsit Nagyon Értő László. Aviszonlátás! |
Billigpeter | 14980 | 2018. január 12. 22:47 | Válasz erre: 14974 |
Testvérem, Nem gondolom, hogy ennyire kétszínű lennék. A törölt hozzászólás egy nehezen átmulatott három nap után született, ahogy arra az időpontból igen helyesen következtettél. Sajnos másnap 10 óra környékén háromnegyed részegen már túl érzelgősnek találtam ezért töröltem. Annak viszont örülök, hogy ez alatt az idő alatt sikerült elolvasnod. Az a baj, hogy nem emlékszem egzaktul, mi volt benne, de a részeg ember őszinte. Az biztos, hogy szerepelt benne a Historica zenekar karácsonyi éneke, mert azóta is csak ez szól a fejemben, és továbbra is küldeném utólag neked, és az egész családodnak. https://www.youtube.com/watch?v=kfSZnFpLJYQ Hogy miért tartott eddig összehozni ezt a hozzászólást? Kerestem a kifogásokat, mentségeket, de nem jutott eszembe egy sem. Nincs is. gondoltam, felhívlak, de ha felvetted volna, akkor se nagyon tudtam volna mit mondani. A B terv az volt, hogy akkor letűnök a picsába vagy két hónapra, de ezzel csak elodázom a konfrontációt, megoldást nem jelent. Úgyhogy ezúton szeretnék bocsánatot kérni a törölt HSZ miatt, nem tudom, mi volt benne, de minden szavát ismeretlenül is vállalom. És nem várom, hogy válaszolj erre a hozzászólásra, csak remélem elolvasod. Nem nagyon érdekel, mit mondanak, mit tartanak rólam az emberek, de hogy te mit tartasz rólam, az érdekel. Baromira sajnálnám, ha vesztenék még egy barátot, de ha így lesz, az egész az én hibám volt. És ezt nem fogom holnap reggel törölni. |
kantorbalu | 14979 | 2018. január 11. 22:36 |
Mivel erről is volt szó, bemásolom a linket. Akku töltő a Lidlben:-) Most kapható, én holnap megyek... https://www.lidl.hu/hu/Ajanlataink.htm?articleId=14462 |
kantorbalu | 14977 | 2018. január 10. 15:30 | Válasz erre: 14972 |
Sok funkciója van a víznek! Fürödni jó! Úszni szeretek! Kávéhoz, sörhöz elengedhetetlen! Na de hogy vizet igyak, és csak akkor, amikor szomjas vagyok, mint az ÁLLATOK....!!!!??? Veszélyes...!:-)
|
cblaci | 14976 | 2018. január 8. 06:19 | Válasz erre: 14975 |
Szia Csabi! Minden nappal közelebb kerülök hozzá, de a távolságot most még nem tudom pontosan megjósolni. Errefelé is sóznak néha, de én azért motorozgatok, egy tuningos kávédarálóval. Hosszú történet és fura, nem is láttam előtte csak képen, aztán amikor házhoz szállították az első próbán majdnem betörtem vele a garázsom ajtaját, rendesen felkészülve, papucsban. Ha egy streetfighter bajnokságon lettem volna helyezést ér a produkció. A hajtást át kell variálnom valami nagyobb súlyokkal, mielőtt még egyszer tényleg hanyatt b@sz, majd lehet hívlak ez ügyben, te többet szereltél ilyet. Jól választott a tesód ha V Stromra vágyott, balesetmentes km-eket hozzá. |
hacse | 14975 | 2018. január 7. 21:26 |
Sziasztok gyerekek ! Jó egészséget kívánok nektek ! Hogy halad a Hornet business Laci? A kistestvérem Burgmanról V Stromra váltott , sikerült hozzájutni egy szép 2010-es példányhoz . Pár karikát gurigáztam vele , nem rossz motorbicikli ez , de jó ... Mocskos módon sózzák az utakat errefelé, úgyhogy nem motorozgatok mostanában. Meg a tepsi épségére is vigyáznia kell az embernek .. :o)) Jók legyetek ,de ne nagyon ! |
cblaci | 14974 | 2018. január 7. 17:53 |
Volt itt egy hozzászólás ami túl szép lett volna ahhoz hogy igaz legyen. Sajnos az ügyeleti mozgások miatt nem tudtam egyből reagálni rá. Persze egy jó buli után hajnali fél négy környékén megbocsátható ha félrebeszél az ember, a törlés viszont más tészta, bár így utólag inkább az tűnik őszintének.
|
cblaci | 14973 | 2018. január 7. 17:49 | Válasz erre: 14970 |
"Cblaci hosszú lamentációi közben pedig Honda ellendrukkerré válok" Mi se leszünk haverok az már biztos, és nem azért mert ellendrukkerré válsz. Egyébként az évtizedek óta tartó mélyen hondás hitvallásom ellenére a Suzukival eltöltött 9év a legjobb bizonyíték arra, hogy... de inkább nem magyarázkodok mert a tökömet se érdekeli, meg másokat se. A harcsapaprikást meg nyugodtan felejtsd el, nekem az egyik konferencia alkalmával külön hoztak két tányér tejbegrízt az ország túlsó széléről, ez nem volt véletlen, mint ahogy a Motul leves se. Ha még olvasol egy kicsit talán ezeket is megtalálod a lamentációk között. |
Billigpeter | 14972 | 2018. január 7. 04:04 | Válasz erre: 14970 |
Én nem járnák jól a harcsapaprikásoddal... mert a hal abba a vízbe lakik, amibe baszik... és szarni se jár a földre... és a víz ...hidat mos el, turbinát hajt, a korrózióról ,nem is beszélve...nem tudom, tudtad-e de képes megenni ma vasat.. óvatosan a vízzel :-)
|
kantorbalu | 14970 | 2018. január 6. 21:57 | Válasz erre: 14969 |
Péter, én tanácsodat követve szépen tekerem fel a fórumot visszafelé. Éppen most a “pacal dícsérete” fejezetnél tartok (2016. július eleje...). Az igaz, hogy a tulajdonképpen keresett: hűtő kitakarását még nem találtam meg, de mindent tudok 10w-40 vs. -50-ről, tudom kinél készíttessek ülést (megjegyzem a gyárin folyamatosan szánkázik a kicsi lányom, az egyedüli, aki a családból felül a gépre...), első telók turbózása is tervben, drukkolok Kovács Tanárúrnak, hogy a tökéletesség oltárán nehogy egyszerre csak űrrepülővé váljon a Suzuki, Cblaci hosszú lamentációi közben pedig Honda ellendrukkerré válok, tetszett a Suzuki tulaj Kawa sapkában Hondát szerel és ezernyi fontos infó, mint: paprika ágyas barack pálinka, halpaprikás lelőhely, túrák, utak, Erdély!!!!... Folytatásos családregény, nagyon szórakoztató! Várom a tavaszt, hátha nem zavarna el a társaság, ha az aktuális konferencián lábatlankodnék (megjegyzem, az én harcsapaprikásommal járnánk a legjobban...). Egyszóval valóban görög dráma, csak kicsit jobb... |
Billigpeter | 14969 | 2018. január 4. 20:37 | Válasz erre: 14968 |
Hát igen, ha ilyen gyakran csinálod, fenébe a konzerválással, olyan, mintha nyár lenne, csak hidegebb van :-) Hagyd a karbileürítést, ha nem megy -10 alá a hőmérséklet, az akksi is marad. Az a lényeg, ha használod, annyit menj, hogy a motor üzemmeleg legyen. ilyenkor ajánlott a hűtő takarása, mert sok a hideg, kevés az olaj :-) A tanárbá régebben bemutatta, hogy kell szakszerűen takarni a hűtőt, de én most nem linkelem, mert gec@ vagyok. olvassátok vissza a fórumot, sok okosság van ott a baromságokon felül :-) |
kantorbalu | 14968 | 2018. január 3. 16:50 | Válasz erre: 14962 |
Sajnos nem én voltam... (Ma raktam el másodszor is télire a gépet, de gyanítom, nem utoljára...;-))Legalább gyakorlom a karburátor lecsapolás+akksi ki mozdulatsorokat... Boldog Új Évet! Olcsó benzint, kihasználatlan védőfelszerelést és gondtalan gurulást!!! |
fenyooldrider | 14962 | 2018. január 2. 21:02 |
Balatonboglár és Fonyód között találkoztam egy szép fekete gyári Inazumával, (dombor Suzuki felirat a tankon látszott) aki nyugat felé tartott szépen óvatosan:-)) (de tényleg) Ez 2017.12.30.-án volt 14h magasságában (azt hiszem) olyan +4,5 fok környéke volt! Ki lehetett? Közülünk volt valaki? |
inazuma400 | 14960 | 2018. január 1. 00:51 |
Boldog és balesetmentes kmterekben gazdag új évet kívánok mindenkinek! :)
|
inazuma400 | 14958 | 2017. december 31. 04:30 | Válasz erre: 14954 |
Az igazán nagy fogás már nincs fent, pedig az volt a legjobb, milla körül, 1 tulaj, 4 ezer km!!! Full gyári, és bordó! Szerintem az a legszebb! Az egyémre is nagyon büszke vagyok mert semelyik másikon nem láttam még eredeti gyári műanyag feliratot és emblémát! :)
|
inazuma400 | 14957 | 2017. december 31. 04:27 | Válasz erre: 14955 |
Csatlakoznék az előttem szólóhoz! :) Másrészről enis egy 750esen tipródom, mert nagyon jó és szép motor, de a 400zasba kevés a Kraft.... |
cblaci | 14955 | 2017. december 30. 09:50 | Válasz erre: 14954 |
Nem lennék meglepve Peti, ha Te, mint a típus nagy szerelmese, vennél egy másodikat, amit már kevésbé áldoznál fel Erdély viszontagságos szépségeinek oltárán. Mondjuk csak úgy tartogatni a naposabb időkre, őrizni az utókornak eredeti állapotában. Mert el kell ismerni, hogy Suzukiék szépet és tartósat alkottak az ezredforduló tájékán, olyat ami majd még csak ezután lesz igazán értékes, ahogy virágzó szépségével kitűnik a műanyag világ gyorsan hervadó és sokszor értelmezhetetlen atmoszférájában.
|
Kovacspeter | 14954 | 2017. december 29. 23:22 |
Vagy pl első tulajos 750-es 60 ezer km-rel, Hepco-Becker kufferokkal. (Odakint nagy sláger a mini index és a hűtődísz-lemez:-)) Itt is érdemes full képre váltani. https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=252939153&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=Gsx+750&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&maxPowerAsArray=67&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=1997-01-01&minPowerAsArray=57&minPowerAsArray=KW&numberOfPreviousOwners=1&pageNumber=1&scopeId=MB&fnai=prev Ez olyan 850-860 ezerre jön ki, +mire itthon van, regadó, stb, megcsapja az egymilliót. A széles köztudatban el van terjedve az a téveszme, hogy a németektől olcsón hozzá lehet jutni kevés km-es pöpec gépekhez. Pedig hát ami ígéretes az ott nem éppen olcsó. Elgondolkodtató az idehaza nepperek által kínált, behozott gépek, ha az ember visszaszámolja a hozzávetőleges haszont, behozatalt, stb, akkor kap egy hozzávetőleges számot... |
Kovacspeter | 14953 | 2017. december 29. 23:00 |
Érdekességképpen a bukaresti kávéházi részer: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=252852676&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=Gsx+1200&pageNumber=1&scopeId=MB&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&fnai=next Ennyiért nem valószínű hogy ég a zsebében a telefon:-) |
Kovacspeter | 14952 | 2017. december 29. 22:58 |
A lista végén található kevés km-es: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=254162368&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelDescription=Gsx+1200&pageNumber=1&scopeId=MB&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING Full képernyőn érdemes megnézni a képeket, gyakorlatilag alig használt féktárcsa stb... |
Kovacspeter | 14951 | 2017. december 28. 23:09 |
Nézegettem a Mobilén a németországi 1200-as felhozatalt, tartják az árukat a szép állapotú gépek. Egy db kopottas van kb 520 ezerért 75 ezer km-rel, a többi 850000 és 1200000 között van. Mondjuk ez utóbbi gyakorlatilag gyári szalon állapot+extrák 25 ezer km-rel, új lánc, új gumiszett. Árban ezek fölött van még 3 db épített gép, az egyik 12500 ojróért Oláhországból, hm. |
Kovacspeter | 14950 | 2017. december 27. 22:45 |
Második rész: https://www.youtube.com/watch?v=45R12aCapBQ
|
fenyooldrider | 14949 | 2017. december 27. 10:08 |
mármint forgatónyomatékot akartam írni és csak nyomaték lett belőle a 'nyomaték kedvéért!"
|
fenyooldrider | 14948 | 2017. december 27. 10:04 |
DE, ha nincs fordulatszám, akkor nincs nyomaték sem, mivel a teljesítmény a nyomaték és a szögfordulat szorzata! Rozomis? :-))) |
Billigpeter | 14947 | 2017. december 26. 23:30 | Válasz erre: 14946 |
Erőt, erőkart! ? De minek az erőkar? A nyomaték kedvéért! :-) |
Kovacspeter | 14946 | 2017. december 26. 22:54 |
Gajdán tanárúr a forgatónyomatékról: https://www.youtube.com/watch?v=oRM4XPgClj4
|
Kovacspeter | 14944 | 2017. december 25. 23:24 |
Transzfogaras télvíz idején: https://www.youtube.com/watch?v=hyG_Y9kbUFE
|
Kovacspeter | 14943 | 2017. december 25. 23:17 | Válasz erre: 14942 |
Kívánok hosszú életet az indítóakkunak!:-) Amúgy nem gondoltál nagyobbat betenni? A 750-esbe elvileg beférne az YTX-12BS, az akkurekesz, és az a feletti kis műanyag tároló ugyanaz kéne legyen. Az 1.2.esnél már majdnem összeér az akku és a kis tároló műanyag. Régebben azért eléggé ganaj volt az Exide, de az utóbbi időben nagyon jelentősen felfejlődtek, én is Exide-ot tervezek beszerezni négykerékhez, bár ahogy nézem sajnos az ára is felfejlődött, 50 ezer körül van a belevaló méretű AGM... |
fenyooldrider | 14942 | 2017. december 25. 07:45 |
Kovacspeter | 14941 | 2017. december 24. 20:49 |
Áldott Karácsonyt Kívánok! https://www.youtube.com/watch?v=7TjUhutNSos |
Kovacspeter | 14940 | 2017. december 24. 20:47 | Válasz erre: 14931 |
Mindannyian a GLS kezében vagyunk:-) Olcsó és használható töltő, kíváncsiságból méregettem hogy mit csinál, maradjunk annyiban hogy a Paksi Atomerőmű vezérlését azért nemigen lehetne rábízni:-))) De aki minimálisat akar beruházni annak megfelelő cucc lehet. |
Kovacspeter | 14939 | 2017. december 24. 20:41 | Válasz erre: 14932 |
Noigen, az 1990-t megelőző bő két évtized már konszolidáltnak nevezhető, de Surányi bácsi története 1945-ben azért másképp is végződhetett volna...a sorok között utal rá, nem volt borítékolható 100%-ban hogy happy end lesz a történet vége. Azért benne volt a pakliban hogy a továbbiakban pl. Szibiriában folytathatja a járműjavítást, nyilván ezt 1970-ben így nem írhatta le, mindössze egy leheletnyi utalás van benne.
|
Penge | 14933 | 2017. december 22. 21:50 |
Sziasztok ! Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek !
|
cblaci | 14932 | 2017. december 22. 11:29 | Válasz erre: 14923 |
Jó kis történet! Eszembe juttatta azt az 1990-ig tartó időszakot amikor még itt éltek a falu melletti laktanyában. Ejtőernyősök voltak, már egészen kicsi koromban kijártam a reptérre tátani a számat amikor ugráltak, később meg benzint vettünk tőlük, de az is lehet hogy más volt... nem számított az akkoriban, a szimó bármivel elment, legfeljebb ha nagyon köhögött kevertünk bele egy kevés jó benzint. Egyébként sokat jártak be a faluba, motort azt nem üzleteltek de azon kívül szinte minden mást vehettél tőlük, egészen jó viszonyt alakítottak ki a helyiekkel. Így visszagondolva érdekes világ volt az.
|
fenyooldrider | 14931 | 2017. december 22. 04:57 | Válasz erre: 14928 |
Nekem is van egy ilyen töltőm, tényleg nagyon rendben van az árához képest! Csak sajnos az én aksim végképp kipurcant, már jön az új, ha a GLS is úgy akarja:-) |
inazuma400 | 14930 | 2017. december 21. 12:21 | Válasz erre: 14929 |
Egyszer volt erről egy cikk, vagyis ez is benne volt, h vannak emberek akik mindent túlmisztifikalnak, meg mindet tudnak, és az volt a vége a bekezdésnek h csak azt nemtom tudta kiszámolni h milyen sebességgel kell haladnia h mindeki egyszerre érjen oda a fagyizohoz, ezen jót nevettem :D asszem onroados v totalbikeos cikk volt, de engem igazából nem izgat annyira a téma, meghat ezért vannak a mérnökök, tudják ők h mi kell alá, felesleges vele varjalni... Haverom is erőlködött a 400zas zxren 180as gumival, de csak azt érte el vele h szarabb lett a motor, mivel azalatt keskenyebb felni van.... :D
|
Kovacspeter | 14929 | 2017. december 20. 23:47 | Válasz erre: 14925 |
Motordoktorunk nem vette a fáradtságot hogy kiszámolja, tehát: 170/60: 170:100x60=102 mm 180/55: 180:100x55=99 mm Tehát a 180 újonnan olyan magas mint egy kopott 170-es, nyilván ha egy motoron ez a legnagyobb probléma, akkor boldog lehet a tulaj, de akkor is:-) |
Kovacspeter | 14928 | 2017. december 20. 23:40 | Válasz erre: 14918 |
Kovacspeter | 14927 | 2017. december 20. 23:35 | Válasz erre: 14918 |
Kovacspeter | 14926 | 2017. december 20. 23:29 | Válasz erre: 14918 |
inazuma400 | 14925 | 2017. december 20. 23:13 | Válasz erre: 14921 |
Nemtudom, mert nincs tapasztalatom, és nem is hiszem h lesz, mivel nem szándékszom a gyari mérettől eltérni :D elhiszem h nincs sok különbség! :) hat igen... Vannak "versenyzők" akik mindenkinel mindent jobban tudnak :D
|
Kovacspeter | 14924 | 2017. december 20. 22:31 | Válasz erre: 14918 |
Hello Balázs! Ránézésre ok a minta, repedezés sem látszik. Ha nem csúszkál, akkor még jó. Amíg nem kezd el 'kővé' válni, addig szerintem használd. |
Kovacspeter | 14923 | 2017. december 20. 22:27 | Válasz erre: 14913 |
Laci, kissé ide kapcsolódik a nem mindennapi történet, a szerző Surányi Endre az 50-60-70-es években több szakkönyv szerzője volt: http://www.automotor.hu/extra/az-auto-az-utcan-hevert-554699/
|
Kovacspeter | 14922 | 2017. december 20. 22:21 | Válasz erre: 14915 |
Sajnálom hogy ilyen negatív családi emlékek jönnek elő, nem ez volt a cél. Félreértés ne essék, nem akarok bunkó lenni, de ez a plakát nekem mai szemmel első blikkre némileg poénos. Persze ismerem a történelmet, hobbi szinten foglalkozom is vele. Nagy dolog volt annak idején egy Indian-tulajdonosnak lenni, pláne hölgy tulajként, érthető a fájdalom. Bár úgy gondolom, abban az időben, ahogy utalsz is rá - azok voltak a legszerencsésebb családok, akiknek minden tagjának sikerült elkerülni-túlélni frontot, hadifogságot, haláltábort, Dunába lövést, majd a front ideértével az elhurcolást, megerőszakolást, stb... Erről a közelmúltban lajstromba vett terepjáró-pickup dologról hallottam, nyilván erre azért emberi számítás szerint nemigen fog sor kerülni, max valami vésztartalék lehet természeti katasztrófa stb esetén. (A II. vh előtti-alatti hadsereg krónikus járműhiányban szenvedett) Szerencsére Magyarországon rég emlegette politikus hogy bármi őrültségben részt kéne venni, utoljára a 90-es évek elején történt ilyen, bár az illető akkor már nem volt a kormánypártban. |
Kovacspeter | 14921 | 2017. december 20. 21:54 | Válasz erre: 14914 |
Nézd Ricsi, egészen minimális a különbség a 180 meg a 170 között, alig érezhető. De az szokott a legjobban tetszeni amikor próbálják megmagyarázni, hogy a 180 minimum ugyanolyan jó, ha nem jobb:-) |
Kovacspeter | 14920 | 2017. december 20. 21:49 | Válasz erre: 14913 |
Jut eszembe, Gábor katonai MZ-je alighanem egyre nagyobb értéket képvisel.
|
Kovacspeter | 14919 | 2017. december 20. 21:47 | Válasz erre: 14913 |
No igen, manapság szerencsére inkább a honismerettel, túrákkal lehet összekötni a motorvezetést. Igaz a 40-es katonaviselt korosztály szerencsésebbjeinek még kijutott egy kis katonai MZ-zés. Úgy még szívesen is mentem volna:-) De mire részemről sorra került volna a dolog, akkor már csak fél év volt a szolgálati idő, és addigra motor sem volt katonáéknál, így aztán nem bántam hogy honvédelmi miniszteri engedéllyel a szolgálat alól mentesültem... Az eredeti plakáttal egy veteránkiállításon találkoztam, majdnem 'dobtam egy hátast' amikor megláttam:-) aztán gondoltam megkeresem neten. Háború korabeli plakát, a Levente intézmény motoros ágának a népszerűsítése lehetett a cél. (Gyorslevente-futárképzés, stb) Több versenyzőnk kezdte benne a pályafutását. Főképp Sachs-Phänomen és Mátra 100, 125-el 'nyomultak'. |
kantorbalu | 14918 | 2017. december 19. 13:11 | Válasz erre: 14907 |
Üdv Penge, részemről a szerencse! Ma tettem el a gépet...:-( Hátsó abroncsról csináltam képet. ![]() ![]() |