hacse | 6871 | 2012. november 11. 21:03 | Válasz erre: 6865 |
Hát mer' anno alapítótag voltam és most az évfordulóra meghívtak minden "régi motorost" egy közös dalolásra.
|
Kovacspeter | 6870 | 2012. november 11. 21:03 | Válasz erre: 6869 |
Pedig azt hittem szabadalmaztatni fogod;-)
|
hacse | 6869 | 2012. november 11. 21:01 | Válasz erre: 6866 |
Már amikor az Ina találkáról hazaérkeztem akkor leszedtem azt a förmedvényt.
|
Kovacspeter | 6867 | 2012. november 11. 20:37 | Válasz erre: 6866 |
Közben megtaláltam: Hajdúszoboszló, Baross utca 4;-)http://tomitesgyar.shp.hu/hpc/ws_ugyfelszolgalat_3g.php?azonosito=tomitesgyar A gugli a barátom. |
Kovacspeter | 6866 | 2012. november 11. 20:13 | Válasz erre: 6860 |
Hol jutni ilyen cucchoz? Ja, látom hogy az állat telóvédõ leszedõdött;-) |
Kovacspeter | 6864 | 2012. november 11. 20:10 | Válasz erre: 6857 |
Jól lent van a víz, lehet hogy Erdélyben keveset engednek a víztározókból. A múltkor a felsõ szakaszán, a Révi-szorosban nem volt olyan alacsony. Még feljebb levõ szakasz a Nagymagyar-barlangnál: ![]() |
Kovacspeter | 6863 | 2012. november 11. 20:07 | Válasz erre: 6856 |
Kihasználtam munkával. De neked jó kis karika lehetett.
|
hacse | 6861 | 2012. november 11. 19:52 | Válasz erre: 6850 |
Nem gondoltam volna rólam, hogy ekkora elme vagyok.... :-I
|
hacse | 6860 | 2012. november 11. 19:42 |
Na: a felsõ füleket szélesebbre kell hagyni, kb 30-mm-esre, de az enyémrõl leszakadtak, mer' hajlítgattam, azt meg ez az anyag nem tûri, de anélkül is jó, megtartja a rács felsõ széle.
![]() ![]() |
hacse | 6858 | 2012. november 11. 19:19 | Válasz erre: 6856 |
Igen kihasználtam! Miközben a helyi kulturális egyesület fennállásának 15 . évfordulója alkalmából szervezett ünnepi mûsoron az énekkarból kifelé tekintgettem az ablakon, hogy milyen tuti az idõ, de jó lenne gurulni egyet. :-( ..lállálálálállálá..
|
cblaci | 6857 | 2012. november 11. 18:14 |
cblaci | 6855 | 2012. november 11. 17:55 | Válasz erre: 6854 |
Beszéltem Lacival, jól emlékeztél, amint ideje engedi megkeresi a felvételeket.
|
Kovacspeter | 6854 | 2012. november 11. 15:59 | Válasz erre: 6853 |
Ha jól láttam a Torockó túrán is videózott, az érdekelne. Amikor mentünk felfelé az Ördöngös-völgyben az Aranyosfõi jégbarlang felé, ott világosan emlékszem hogy kamerázott. |
cblaci | 6853 | 2012. november 11. 09:00 | Válasz erre: 6852 |
Találtam a gépemen néhány olyan videót amit Laci csinált, ezek között van a patakátkelés is és ezekbõl lett szerkesztve az is amit már elküldtem neked, ezek a Jád-völgy túrán készültek, erre gondolsz? Vagy csinált Torockón is? Nagyon keveset találkozunk sajnos, de beszélek vele és ha van olyan videó amit nem láttunk akkor elkérem és átpasszolom egy CD-n a régiekkel együtt. |
Kovacspeter | 6852 | 2012. november 11. 00:03 |
Te Laci, lehet hogy már kérdeztem, de Jenei Laci készített a múltkor Erdélyben valami videót, lehetséges azt megszerezni?
|
Kovacspeter | 6851 | 2012. november 11. 00:00 |
Halló Zoli Bácsi! Ha hazaérkezel Izráelbõl, akkor esetleg tennél fel valami képnézegetõ oldalra egy fotógalériát? Érdekelne nagyon, mert a 90-es évek végén én is voltam, bejártuk a Bibliai helyszíneket, meg hát a Holt-tenger, Negev-sivatag sem maradt ki. |
cblaci | 6850 | 2012. november 10. 20:10 | Válasz erre: 6849 |
Szerintem, avagy megint csak gondolkodok... :-) Igen! Nagyon messze, egészen a túlsó határ közelében van egy ember aki tisztán lát! "Minden mindennel kölcsönhatásban és összefüggésben van". Ez nagy igazság kérem és bár van közöttünk több mint 400km de az idézett mondat hallatán szinte megnõtt az atmoszféra körülöttem annyira, hogy érzem a metakommunikácíót ami közöttünk létre jött és ezáltal megértettem a felém áradó mondanivalót az élet eme nagy igazságáról. Viszont ahhoz sok ez a 400km hogy lássa az én bölcs márkatársam ahogy toporzékolva non-verbálisan írom ezeket a sorokat, mert úgy érzem igazam van, pedig meg sem szólalok mer az akkor már verbális lenne:-) Szóval a téli tárolás az egy gyûjtõ fogalom amibe sok minden beletartozik, de -visszatérve az alaptézishez- ez sokkal bonyolultabb annál mint ahogy azt mi gondolnánk és bizony jóval túlmutat kedvenceink kényeztetésén. Pillangóeffektus! mindenki ismeri, "képes egy pillangó brazíliai szárnycsapása Texasban tornádót kiváltani" vagyis ha egy folyamatba beavatkozunk -még ha csak kismértékben is- késõbb nagy mértékû változásokat idézhetünk elõ a végsõ állapotban. Most próbáljuk meg félretenni determinista hitünket és képzeljük el azt, hogy tetteinknek igenis van a késõbbiekben következménye. Mondok egy példát, van aki nem foglalkozik a motorral különösképpen csak betolja az eresz alá, igaz tavasszal kicsit többet barkácsol vele de akkor is beindul és már boldogan szeli is a kilómétereket, azaz nem avatkozott bele semmilyen folyamatba. Na ez a magatartás az amit elítélünk, hiszen mi nem vagyunk olyanok! Mi gondosan mosogatjuk, ápoljuk, betakargatjuk, néha megnézzük, mert jó újra látni meg ilyenek... ám a nagy gondossággal bezárunk egy viriont is a takaró alá ami kristályos állapotban arra vár hogy gazdatestbe jutva kedvére garázdálkodjon. Eljön az április amikor már mindenkinek mehetnékje van, elõvesszük a motorokat de még csak egy kisebb kört megyünk mer hideg van... viszont annak a bizonyos kis vírus formának ez pont elég ahhoz, hogy megfertõzzön bennünket és mire jönnének a nagyobb túrák mi lázas betegen az ágyat nyomjuk. A haverunk -aki az eresz alól vette elõ a motorját amin még a tavalyról rászáradt bogarak demonstrálják szomorúan az elmúlást- nyomja a kapunk elõtt a kürtöt, erõd nincs kimenni csak az ablakot nyitod ki. Látod ahogy boldog mosolya körbeéri a fejét miközben így üdvözöl "hú de szar színed van vazze, jössz motorozni?" legszivesebben lelõnéd de még ahhoz is alig van erõd, hogy elküld melegebb éghajlatra. Most akkor mi a helyes út? Ezért mondtam én, hogy ez nem olyan egyszerû mint ahogy azt mi gondolnánk, hiszen a Hacse is megmondta, minden mindennel kölcsönhatásban és összefüggésben van! Ennyit errõl, dióhéjban... :-D |
hacse | 6849 | 2012. november 10. 11:31 | Válasz erre: 6839 |
Minden mindennel kölcsönhatásban és összefüggésben van, legjobb példa erre a Föld 1 C fokkal való felmelegedése ,ami máris klímaváltozásokat okoz. Nem mindegy tehát, hogy mit rakunk be télire a gép mellé. Mentálisan és fizikailag is megviselhetik kedvencünket a nem megfelelõ tárolási körülmények. ...ezt a baromságot..húú.
|
Billigpeter | 6848 | 2012. november 10. 00:45 |
A Laci, az nem olyan. Ennyit tudok elmondani. Kérem, kapcsolja ki.
|
Kovacspeter | 6847 | 2012. november 10. 00:29 | Válasz erre: 6846 |
Fontos hogy mindig nálad legyen, kérésre azonnal fel tudd mutatni, pl. közúti ellenõrzésnél, céges szerzõdés aláírásakor a megrendelõnek, ilyenek;-)
|
Billigpeter | 6846 | 2012. november 10. 00:25 |
És ha kell, bármikor felmutatom bizonyítékképpen a villamosbérletem:-)
|
Kovacspeter | 6845 | 2012. november 10. 00:25 | Válasz erre: 6844 |
Persze hogy nem! De lehet hogy most elcsábult. Az agancsos kólát végül is szereti.
|
Kovacspeter | 6842 | 2012. november 10. 00:12 | Válasz erre: 6841 |
Úgy legyen. Nézd már Laci elõzõ hozzászólását, tán feljavította a kedélyét vmi szíverõsítõvel, vagy vérképzõvel, esetleg folyékony kenyérrel.
|
Billigpeter | 6841 | 2012. november 10. 00:00 | Válasz erre: 6840 |
és marad is benne.-), de holnap elviszem feltölteni! (hogy az ina irigy legyen:-)
|
Kovacspeter | 6840 | 2012. november 9. 23:55 | Válasz erre: 6837 |
Akkor azért bírta ki a 3 évet, azokban valszeg ciklikus akkumulátor van.
|
cblaci | 6839 | 2012. november 9. 23:50 |
Most aztán teljesen tanácstalan vagyok, amiben eddig hittem, ami mellett kiálltam azt most sorba megcáfolják. Teljesen összekeveredett a téli motortárolás a csirketartással, sõt van aki még szalmát is rakna alá mint a szopós malacnak. Aztán ott az én Billig komám aki letakarta egy ponyvával oszt 3 évig baszott rá, majd most elõvette rugott rajta hármat és már ment is. Hacse szerint nem jó'mondom mert itatáshoz csak csirkeitató a jó, de az Oszifõ meg aszongya az is csak akkor tuti ha agyagból van... és még Sinyus is lapít pedig lenne megoldás a motorja keringésének helyreállítására. Alszok inkább... Aviszonlátás! |
Billigpeter | 6837 | 2012. november 9. 23:44 | Válasz erre: 6835 |
És a típusát se igazán tudom megmondani, mert egy szünetmentes tápból szedtem ki. Akkor még volt rajta egy címke, de az azóta olvashatatlan. Biztos, hogy közel álltak a teljesítmény adatok, mer egyébként nem tettem volna vele. Bírta a cirkuszt, mert jártam vele:-)
|
Kovacspeter | 6834 | 2012. november 9. 23:08 | Válasz erre: 6830 |
Sinyus eltûnt. Próbálkozzunk telepátiával kapcsolatot teremteni.
|
Kovacspeter | 6832 | 2012. november 9. 23:01 | Válasz erre: 6824 |
Szó lehet róla. Kérdezd már meg légyszi, mennyiért vesztegeti.
|
Kovacspeter | 6831 | 2012. november 9. 23:00 | Válasz erre: 6822 |
Sajnos nem nagyon, pedig veterános rendezvényekre inkább azzal kéne járni. Bár ott az Inazuma is nagyon szokott tetszeni az embereknek, ellentétben máshol észre sem veszik az ósdi motort, fõleg a fiatalabb korosztály
|
Billigpeter | 6830 | 2012. november 9. 22:59 |
Ahhoz képest, hogy nincs olaj a dojcse blokkba, a szivattyú mégis talált, és csúszósabbá tette a kompressziómérést. ez csak azt jelenti, hogy két mûködõ olajszivattyút birtokolok. Sinyus, esetleg nem lehet ez arrafelé érdekes? Nem erõszak a disznótor, csak a disznónak. |
Kovacspeter | 6828 | 2012. november 9. 22:57 | Válasz erre: 6818 |
Ja, beleolvastam a Cb fórumba, "a futó zápor, nyári szellõ"-n elpusztultam;-)
|
Kovacspeter | 6827 | 2012. november 9. 22:55 | Válasz erre: 6818 |
Az nem jó, kizárólag az agyagból készült itató a tuti;-)
|
Kovacspeter | 6825 | 2012. november 9. 22:54 | Válasz erre: 6815 |
Nem semmi teljesítmény az akkutól. Mi fajta van benne?
|
Billigpeter | 6824 | 2012. november 9. 22:52 | Válasz erre: 6822 |
Cimbinek van 0 km-es jaffa generátor, ha érdekel.
|
Billigpeter | 6823 | 2012. november 9. 21:29 | Válasz erre: 6818 |
Meg némi szalmát alászórni tanácsos, hogyha elérzékenyülne, az felitassa. Aztán meg jó lesz paradicsom alá biológiai növekedésserkentõnek. sztem se jó a veder, mer abba a vizenyõ megpimpósodik tavaszig, oszt nem isszák a lovak, mer bitangpusztulatosan fostos. |
hacse | 6821 | 2012. november 9. 21:15 | Válasz erre: 6816 |
Énismostanábantervezemeztet. Szép lett. De az is volt.
|
hacse | 6820 | 2012. november 9. 21:13 | Válasz erre: 6818 |
A vödör nem jó, KIZÁRÓLAG a CSIRKEITATÓ jó! Ezt nem jó' mondtad Lacc.
|
cblaci | 6818 | 2012. november 9. 20:30 | Válasz erre: 6816 |
Csirkeitató! tényleg basszus ezt felejtettem el! Télire nem árt berakni a motor mellé egy kis vizet, akinek nincs csirkeitatója az rakhat be egy kisebb vödröt is, nehogy kiszáradjon tavaszig! :-D Jó'mondtam? |
Kovacspeter | 6816 | 2012. november 9. 20:18 |
Erre a mûveletre kb két évente egyszer vagyok hitelesítve: felpolíroztam a leömlõket. A kép címe: Fényes leömlõk csirkeitató és Jawa elsõ kerék társaságában. ![]() |
Billigpeter | 6815 | 2012. november 9. 20:15 | Válasz erre: 6797 |
A Laci válasza se rossz, de azért volt számûzve az öreglyány, mert nem volt elég tárolóhelyem. Az egyik barátom garázsában állt leponyvázva három évig, és most hazakerült. (hírét vette a vidámszínpadnak, és nem akarta tovább kerülgetni). Mivel csak ideiglenes tartózkodásra készült, semmiféle elõkészítést, konzerválást nem kapott, így töltött el három évet egy fûtetlen, de zárt helyen leponyvázva, még az akksi sem volt belõle kivéve. mikor hazahozták, én lepõdtem meg a legjobban, hogy a gyújtáskulcsot elfordítva felparázslott a töltésjelzõ, meg az üres visszajelzõ. Kíváncsiságból kinyitottam a benzincsapot, három szívatós rúgás gyújtás nélkül, meg két sima gyújtással, oszt felébredt csipkerózsika álmából a jó öreg keletnémet technika. okádta a füstöt derekasan, de egy fél perc járás után már vidáman vette a túrát, mintha csak tegnap lett volna leállítva.:-) Hozzáteszem, ezt nem azért írtam, mert ez a követendõ példa a téli letárolásnál, ez inkább csak ilyen lábjegyzetféleség:-) De az meg hülyeség, mert a lábammal meg nem tudok jegyzetelni. Megyek, veszek én is egy jetit. |
cblaci | 6814 | 2012. november 9. 20:15 | Válasz erre: 6811 |
A Jeti (angolosan Yeti) az egy nagy szõrös állat, nekem van itthon mer vettem egyet a Jeti bótba, ezér hót irígy a Billig is meg a Kovács tanárember is, merhogy nekik nincs, de nem is való nekik. A Billig pl. kakaóscsigát etetne vele... noormális? A Kovács meg nem tudna gyakorolni a tubán mer beidegesedne a Jeti és ráhajtogatná a hangszert. A pálinkafõzést nem tudom... még nem próbáltam de szerintem fájna neki, úgyhogy azt én sem gondolnám biztosan. |
Kovacspeter | 6813 | 2012. november 9. 20:13 | Válasz erre: 6805 |
Ha jól értem a rács meg a hûtõbordák közé szorítottad be? Ha megjavul a fotógép dobjál már fel képet légyszíves, erõsen gondolkodom valami efféle megoldáson.
|
Kovacspeter | 6812 | 2012. november 9. 20:08 | Válasz erre: 6804 |
Kb. egyetértek az írással. Esetleg egy processzoros csepptöltõ jól jöhet az akkunak hosszú állásnál. Benzinadalékot nem használok még télen sem, mondjuk nem fél évet áll a gép, november elején még, márciusban már lehet gurulni, azt meg kibírja, nem szokott ezzel baj lenni. De az elgondolkodtató amit a múltkor mondtál annál a nevenincs kútnál Erdélyben, ahol alig mertünk tankolni, hogy egy túrán mindenkinek durrogott a motorja a szar benzintõl, kivéve a tiedet. Még annyit tennék hozzá hogy beindítás után menni kell a motorral, álló helyzetbe járatni nem szerencsés. |
hacse | 6811 | 2012. november 9. 20:03 | Válasz erre: 6799 |
Én nem tom ezt a Yeti dolgot se . Annyit hallottam, hogy lehet belõle pálinkát fõzni, de ezt nem gondolnám biztosan.
|
hacse | 6810 | 2012. november 9. 19:58 | Válasz erre: 6806 |
Szép a motorod Peti. Nekem az ETZ mindig szép motor marad. Életem legszebb élményeit ETZ-vel éltem meg.
|
hacse | 6809 | 2012. november 9. 19:50 | Válasz erre: 6804 |
Az én véleményem is szubjektív ebben a témában, úgy gondolom nagyon régóta rendelkezem motorbiciklivel , tehát régóta tárolok. Van egy jövõre 30 éves MZ- ami 95% - ban gyári , szép állapotú, és üzembiztos. Általában 5-6 évig kibírja benne egy akksi. Ahogyan azt kezeltem az megfelel még a legdrágább Bimotáknak is úgy gondolom.
|
Kovacspeter | 6808 | 2012. november 9. 19:47 | Válasz erre: 6799 |
Lakásban tartod, vagy az udvaron? Idegenekkel barátságos?
|
Billigpeter | 6806 | 2012. november 9. 19:41 | Válasz erre: 6795 |
Ennek tényleg ételhordószíne van:-) A matricát meg direkt lejjebb tettem, hogy az alacsonyabbak is jól láthassák:-)
|
hacse | 6805 | 2012. november 9. 19:41 |
Ma motoroztam egy jó órácskát , olyan 10-12 C- fokos idõben , elõtte gyártottam egy hûtõtakarót hõálló, 0,5 mm-es klingerit szerû anyagból. Precízen kivágtam, olyan hûtõ szélességû és 10 cm hosszú , tehát teljesen leengedve több, mint a hûtõ felét takarja. Ebben az állásban hagyva indultam útnak, és jó fél órás országúti motorozás után érte el a 80 fokot az olaj . Kicsit köröztem városban is , úgy 90 fokos lett a hõmérséklete a kenõanyagnak, majd hazafelé tartva az úton 90-100-as tempó mellett 80 fokra hûlt, mondjuk akkor már sötét volt és a hõ olyan 7-8 fok lehetett, Én is úgy gondolom, hogy nem árt neki , ha le van takarva , mer' amúgy 60 fok körül lett volna a cucc. Le is fotóztam - bár nyilván a kutyát sem érdekli - a takaróelemet, de nem tom feltölteni, mer' rögtön utána bekapcsolhatatlanná vált a fotógépem. A hûtõ elõtti rács kiválóan hozzászorítja a hûtõhöz , és könnyen kivehetõ, meg hát jó.
|
cblaci | 6804 | 2012. november 9. 15:15 | Válasz erre: 6803 |
Ne keresd, bemásolom ;-) cblaci November 4. 19:14 Szerintem... 1. A motort szezon közben is ápoljuk és tisztán tartjuk, mert úgy marad hosszú idõn keresztûl szép. A láncápolás szezonban fõleg kiemelten fontos! 2. Erre is igaz, hogy ezt is el kell végezni idõközönként a szezonban is, esõ után evidens a krómozott fényezett felületek ápolása. Romániában eláztunk a Bihar-hegységben, mikor itthon lemostam a motort azt tapasztaltam, hogy a kormányvégeken futórozsda keletkezett (futórozsda az ami még pasztával eltüntethetõ). Más minden pasztázva volt elõtte, nem is bántotta a savas esõ... 3. Egyetértek, tárolni tele tankal kell és üzemanyag stabilizáló adalékkal, erre használom én a spurit, egy kicsit megemelve a szokásos dózist. Azt viszont nem értem, ha stabilizáljuk a benzint minek leengedni a karbit, nem jobb az ha kiszárad... ráadásul nagyban nehezíti a következõ indítást is. 4. Az olaj valóban savasodik, de ha betartjuk a normális csereperiódusokat és nem gagyit veszünk, hanem 3-4 ezret fizetünk érte literenként, akkor annak kutya kötelessége rendet tartani belül! Az tegyen bele friss olajat aki nem indítgatja télen a motort és hermetikusan lezárt, állandó hõfok mellett száraz helyiségben tárolja a tél során. Akkor mondhatja el tavasszal, hogy friss olajjal kezdte a szezont. 5. Na ezzel nem értek egyet. Szerintem eleve nem jó ha sokáig áll egy motor, a gyertyákat eleve körülményes kiszedni (tank le benzincsövek kábelek...) nem olyan egyszerû mint a szoci motoroknál és 4T motorba olajat önteni jó nagy baromság is. Eleve nehezebben indul ha sokáig állt, hát még ha belekerül az evõkanál olaj... A gyûrûk védelmét a "felsõ kenés" biztosítaná amely a mai benzinekbõl jóformán hiányzik. Az ólom kivonása után lehetett kapni ólompótlót, de kiváló a Metabond benzinadaléka is vagy akár a spuri is. Viszont ha ritkán van indítva a motor és nem mozog a dugattyú, dolgozik a pára (amit nem tudunk kizárni) és teszi a dolgát ami nekünk nem jó. Most akkor visszatértem oda, hogy bizony néha nem árt indítani, és ha van adalék a benzinben a felsõ kenés is jobban biztosított mint az evõkanál olaj esetében ami abszolút nem az égéstérbe való. A blokban is cirkulál az olaj és átöblíti ott is ahol lecsapódhat a pára és elindulna az oxidációs folyamat. De a lényeg! ha már elindítottuk a motort ne csináljunk fél munkát mert az sokkal ártalmasabb, hanem melegítsük üzemmeleg állapotra, hogy a pára eltünjön a blokkból. Túlzáokba se kell esni, 3-4 hetente elég. 6. Ezzel majdnem egyetértek, az akkumulátor pólusainak nem csak télen, hanem mindig tisztának kell lenni! Ha fûtött garázsban áll a motor, vagy a belsõ hõmérséklet nincs 0°C alatt felesleges kiszedni, néha úgyis elindítjuk az 5-ös pontban leirt okok miatt. Ha gyengélkedik az akksi akkor rátölthetünk, vagy ha kint tároljuk a motort akkor esetleg érdemes bevinni az akksit. Visszatérve az indításra, ha kint tároljuk a motort (nálam ez szóba nem jöhetne) akkor viszont ne akkor indítsuk ha -20°C van, akkor inkább ne is nyuljunk hozzá és várjuk a jobb idõt, itt nálunk tartósan hónapokig úgy sem áll ez fenn. Akkor viszont légszûrõnél és kipufogónál mindenképpen be kell bedugni, én a garázomban is ledugaszolom a kipuf végét és a légszûrõházat télen. Amirõl viszont nem esett szó a FAGYÁLLÓT ELLENÕRÍZNI KELL! mert az tud még csak csúnya dolgokat produkálni... amihez képest az olaj savasodása csak egyszerû piaci kofalárma. 7. Ez teljesen igaz nem tudok belekötni. 8. Van benne valami, de mi szerencsére nem Szibériában lakunk. 9. Letakarjuk persze, de a párát nem tudjuk kizárni. 10. Esti mese, de van benne igaz. Viszont én azt mondom, ha betartjuk olajválasztásnál a gyártó által elõírt teljesítményszintet akkor az olaj ken! Persze lehet belerakni 20W-50-es olajat a 10w-40 helyett, sõt az is lehet, hogy csendesebb lesz vele, csak nem télen amikor a hidegoldali tulajdonságok érvényesülnek leginkább. Picit olyan szocimotoros beütésû volt a cikk, gondolom azért is volt a kis "szúnyogemzé" a képen. Ellenvélemények lehetnek és vannak is, viszont ez engem már nem ingat meg mert régóta így csinálom, ezért a hozzászólásom is teljesen szubjektív. |
Kovacspeter | 6803 | 2012. november 9. 15:07 | Válasz erre: 6801 |
Szépen? Az mit jelent? Na majd megnézem ha lesz idõm. Ahogy ismerlek ezek a leírt ápolási feladatok nálad sem csak a téli tárolás velejárói. Mondjuk komoly hogy a középállványra húzást fontos momentumként említi meg... én ha lehet mindig úgy szoktam leállítani. |
Kovacspeter | 6802 | 2012. november 9. 15:02 | Válasz erre: 6798 |
A két ütem és a négy ütem harca! Viszont mindkettõ ételhor...oh bocsánat gyöngyház színû;-)
|
cblaci | 6801 | 2012. november 9. 14:59 | Válasz erre: 6800 |
Hû ezt a cikket de szépen megválaszoltam nemrég a CB500 fórumon...
|
Kovacspeter | 6800 | 2012. november 9. 14:57 |
Indul a téli tárolásos cikkek szezonja;-) http://www.motorrevu.hu/csemege/tiz_tipp_teli_tarolas A felsorolt ápolási feladatokat év közben sem árt megejteni, ha valaki törõdik a gépével, nem? Ezt a karburátorleengedéses-olaj a gyertyanyílásba dolgot feleslegesnek gondolom, ha három-négy hetente szép száraz idõben megy a gép egy olyan 20 km-es karikát. (Én így szoktam, egy hõálló bõrdarabot ráerõsítek az olajhûtõre, kókány megoldás, de így eléri az üzemi hõmérsékletet az olaj) Viszont a 10. pontban leírtakat érdemes megszívlelni, az egy helyben járatás nem tesz jót a gépnek, menni kell vele. |
cblaci | 6799 | 2012. november 9. 14:57 | Válasz erre: 6796 |
Ez igaz, én is mindig csak egy helyen veszek Jetit, eddig még mind igazi volt! :-))) |
cblaci | 6798 | 2012. november 9. 14:49 | Válasz erre: 6797 |
Szerintem nem lehetett õket összezárni mert marták egymást... lenézte az Ina az öreg füstöst :-) de most fordult a kocka! Nagy bõszen pöffeszkedik az MZ "na mi van nagypofájú véres lett a torkod...", az Ina meg csak mereszti azt az egy nagy lámpáját szomorúan. Na de nem lesz ez mindig így hiszen ott az új motorblokk a vidámszinpad emelvényén, közvetlen a súgólyuk elõtt és hamarosan újra felnyerít a ménes! Aztán majd megint külön kennelbe zárja õket a Billig még mielõtt újra összeugranának :-) |
Kovacspeter | 6796 | 2012. november 9. 14:09 | Válasz erre: 6790 |
Ja, vagy mint a Jeti, állítólag létezik, de csak pár ember találkozott vele, ha igaz... szerintem ha normális helyrõl veszi az ember, akkor nem lehet baj.
|
cblaci | 6795 | 2012. november 9. 10:47 | Válasz erre: 6792 |
Nahát! ennek az ETZ-nek is olyasmi szine van mint az é... :-) és még jól is áll neki! Viszont az a matrica egy kicsit elcsúszott a tankon... A dojcsén jó viszonyban vannak azok a kompressziók ;-) |
VVLaci | 6794 | 2012. november 9. 07:29 | Válasz erre: 6792 |
Azok nem rossz értékek egy hideg blokktól! :-) A lényeg, hogy nem nagyon térnek el egymástól. Akkor bonthatod tovább. Összeállt a Jawa, a részleteket majd elmesélem. |
Billigpeter | 6793 | 2012. november 9. 00:10 | Válasz erre: 6789 |
Ne aggódjál Csabi, úgy még sose volt, hogy ne lett volna valahogy:-) Habár egyszer a Bánátságba egy fél óráig úgy volt, hogy nem volt sehogy..... |
Billigpeter | 6792 | 2012. november 8. 23:33 |
Billigpeter | 6791 | 2012. november 8. 23:25 | Válasz erre: 6790 |
Azt nem tudom, milyen, csak a parasztfelkelést ismerem, mert az minden reggel megtörténik :-)
|
cblaci | 6790 | 2012. november 8. 21:04 | Válasz erre: 6789 |
Igazából senki sem tudja, olyan mint a feltámadás... beszélik.
|
Kovacspeter | 6788 | 2012. november 7. 23:17 | Válasz erre: 6782 |
Attól hogy olcsó, még nem biztos hogy szar, legalábbis reménykedem. Gyuláék is hasonló árakon dolgoznak, sõt lehet hogy most náluk még kedvezõbb is, õk biztosan a nagykerbõl hozzák.
|
Kovacspeter | 6787 | 2012. november 7. 23:05 | Válasz erre: 6781 |
Kimentem megszagolni egy bontott doboz Motult, nem tûnt rossznak, olyan motulos a szaga. No de majd kiderül.
|
Kovacspeter | 6786 | 2012. november 7. 22:45 | Válasz erre: 6780 |
Remélem nem igazolódik be a kétséged, a gépem bõ 50 ezer kilométert üzemelt Autótékás Motullal. Nem hallottam eddig panaszt rájuk, elvileg a Motul nagykerbõl szerzik be, de megpróbálom leinformálni ezt a dolgot.
|
Kovacspeter | 6784 | 2012. november 7. 22:35 | Válasz erre: 6773 |
Kevés dolog tetszik, de nem hengerfüggõ nálam a dolog. Ez is a kevesek közé tartozik: Kawasaki H2 vagy Mach4, 750 ccm, két ütem, három henger. http://www.youtube.com/watch?v=0YFiTiXpfoo&feature=related Ez mit tudhat basszus... |
cblaci | 6782 | 2012. november 7. 20:23 | Válasz erre: 6781 |
Ma Billig Petinek is elmondtam a telefonban, én azon csodálkoztam a legjobban, hogy mindig 12ezer felett fizettem 4liter Motul-ért cserében, míg másoktól hallottam 8-9 ezres történetet is ugyanazért a mennyiségért. No meg a képes motoron is lehetett olajhamisítási cirkuszokról hallani... Lehet kapni még eredetit ha olyan helyrõl veszed, és az jó! Tehát az eredeti Motul az jó! De az ember ugye bizalmatlanná válik. Most Xado-ra pártoltam át, de elõször még a gélt kevertem a Motulhoz, úgy viszont drága. Kipróbáltam a 4T-s 10W-40-es alap olaját is a Xado-nak, azóta azt használom és a tavaszt is azzal kezdem. Az biztos, hogy a kezeit törném ketté akik a boszorkánykonyháikban olajat kotyvasztanak és jó pénzért árulnak súlyos motorkárokat! |
hacse | 6781 | 2012. november 7. 18:05 | Válasz erre: 6780 |
Na, Motult se használok többet. Amikor valamivel kapcsolatban felmerül ilyesmi, akkor az tapasztalataim szerint nem véletlen. Már két féle olajjal jártam így . Az egyik autószerelõ ismerõsöm mondja , hogy sok német meg osztrák polgár cserélteti nála az olajat az autójában és egyik sem bízza az olajvásárlást másra , mind Németbõl , meg Osztrákból hozzák magukkal, és ami a legfontosabb, hogy nem az általunk rajongásig szeretett márkákat veszik, hanem olyanokat , mint Selénia ,Bixxol, meg ilyesmiket, mondván, hogy az oilhamisítás ipari méreteket ölt és a vezetõ gyártók termékeit érinti elsõsorban. Nekem is így kezdõdött anno a Swift- emnél ugyanazt a márkát használtam évszázadokon át , ugyanazt a csomagolást bontottam meg sokadszorra , aztán egy kicsit gyanús volt a színe meg a szaga , de mondván, hogy valamit fejlesztettek rajta biztos , beleinjektáltam a gépbe : gallyra is vágta a gumitömítéseket a motorban villámgyorsan. Halott szimmeringek és elporladó gumigyûrük maradtak utána . Megfogadtam akkor , hogy ha ilyen még egyszer felmerül , ha csak a gyanú szintjén is , akkor többet nem foglalkozom avval a márkával. Hát most felmerült. A Motulnak" Motul" szagúnak kell lennie állítólag, ugye a leengedés után is . Ti már többször használtatok ilyen fajtát , erõsítsétek meg!
|
Billigpeter | 6780 | 2012. november 7. 17:37 |
Jó estét! A mai napra tervezett hengerfej eltávolítást a másik blokkról elnapoltam, mert a valóvilágos srác kerített egy kompressziómérõt, és rámérünk, hogy hogy ityeg a fityeg:-) Lehet, hogy tévedek, de vannak kétségeim az autótékás motul olajjal kapcsolatban, mert amit a régi blokkból leengedtem, annak mindenre hasonlít a szaga, csak olajra nem. azt gondolom, hogy a láncszakadás rövid idejû trauma volt, az nem indokolja ezt a változást. A szakértõimmel is szaglásztatom majd egy kicsit, utána kimondjuk az ítéletet, addig nem akarok téves következtetéseket levonni. |
hacse | 6778 | 2012. november 7. 17:03 | Válasz erre: 6772 |
Élõben szebb! ..nem...nem szebb élõben sem..De legalább véd.
|
hacse | 6777 | 2012. november 7. 17:01 | Válasz erre: 6771 |
Hamisítatlan Kispolák hang! De ugye mondanom sem kell, hogy nekem nagggyon tetszik. Éljenek az 1-2 hengeresek! ...még ha Honda is az illetõ.. :o)
|
hacse | 6776 | 2012. november 7. 16:57 | Válasz erre: 6774 |
Ecsém, ha odaragasztod nem látszik a karc! A motorkerékpár címû , 60-as évekbeli szakkönyv is leírja világosan , hogy festéklepattogzást és a karcokat egy ízléses matricával szépen el lehet "tüntetni".
|
cblaci | 6774 | 2012. november 7. 16:52 | Válasz erre: 6772 |
Jó de mi nem bútorlábat akarunk rajta csúsztatni, csak a karcokat szeretnénk eltüntetni :-)))
|
cblaci | 6773 | 2012. november 7. 16:50 | Válasz erre: 6771 |
Akkor jól mellényultunk Peti, neked a két henger tetszik... nekem meg a Honda... :-)
|