Kovacspeter | 7773 | 2013. január 22. 21:56 | Válasz erre: 7745 |
Nem biztos hogy idevág: öreg debreceni veterános szaki a nagyon régi motrokhoz traktorolajokat használt, a modern olajokat nem tartotta megfelelõnek, mivel vékony stb, mertugye azokban még filckarika volt meg labirint, no szimering, és nem forogtak sokat. Persze most már van a Motulnak meg több gyártónak is veteránokhoz gyártott olaja. |
cblaci | 7772 | 2013. január 22. 21:41 | Válasz erre: 7769 |
Még ilyet! Két hozzászólás egy idõben... lassú az oldal mint a fene! Billig Peti! Fasza a gép! tapsvihar, tûzijáték, konfetti esõ, röpülõ színes szallagok... ezeket képzeld ide! ;-) A felnipolír új, vagy még nem vettem észre, vagy régi? Vagy kérhetem a közönség segítségét... |
cblaci | 7772 | 2013. január 22. 21:41 | Válasz erre: 7769 |
Ne finomkodj Csabi! :-) Aki azt meri állítani, hogy az új 250-es vérszegény Inazuma imitátor jobb, vagy netán szebb mint az elõdje, azt megfejeljük mint gyakorló pisztráng a stéget... de úgy, hogy abba hiba nem lesz! ;-) Aki ilyet állít az nem tudja délben hány óra van... Nem? De! |
Kovacspeter | 7772 | 2013. január 22. 21:40 | Válasz erre: 7741 |
Hátöö, én vagyok itthon az igaz;-), de az ilyen munkák alkalmával senki nem vár senkire, mert mindenkinek ott kell lennie a megfelelõ idõben (azazhogy elõtte, de ez szerintem bármilyen munkavégzésre igaz) minden körülmények között. Akkor is ha közbejön egy terrortámadás vagy természeti katasztrófa;-) Eléggé magas egy ilyen projekt üzemköltsége. A Sony Records-tól volt amúgy egy japán-angol stáb, úgy tûnt hogy meg voltak elégedve, a 'góré' a végén két kézzel fogott kezet, és azt mondta hogy fogunk még együtt dolgozni. Abszolút nem önfényezés akar lenni, csak annyi, hogy kis országunk ezen a területen nagyon magas színvonalat képvisel |
VVLaci | 7771 | 2013. január 22. 20:14 | Válasz erre: 7768 |
Karbiszinkront neki, ha kell, holnap kiviszem neked a tesztert. Olyan fél6 környékén járok feléd.
|
KawaÉvi | 7770 | 2013. január 22. 18:46 | Válasz erre: 7768 |
Gratulálok a motorodhoz. Tényleg nagyon szép lett. A kiskutyád nem kevésbé aranyos :-))) Lehet semmi közöm hozzá (mert nem is értek hozzá), de az én motorom is nehezen ejti a fordulatot. Azt mondták a karburátor hibája (tisztítás ráfér). Bár a Tiéd amennyire ki lett belezve biztos kitakarítottad... |
hacse | 7769 | 2013. január 22. 18:39 | Válasz erre: 7768 |
Ételhordó ide , vagy oda , tetszetõs ez a motorbicikli és most már jó is ! A maga nyomorék módján az új kettõötvenes könyökszaggató is mutatós , de nem lehet egy napon említeni ennek a mi fajtánknak a mutatósságával. Aki mást mond, annak ....annak más a véleménye. ;o) Micsoda design; polírozott kerékpánt pereme, szépséges hûtõrács. Szép , na komolyan mondom , pedig ilyet nem nagyon szoktam tenni. |
Billigpeter | 7768 | 2013. január 22. 17:57 |
hacse | 7767 | 2013. január 21. 10:01 | Válasz erre: 7765 |
Gratulálok a nyertes pályázathoz, és óvatosan bánjál a bizalmatlan kutyával ! :D
|
Billigpeter | 7765 | 2013. január 20. 23:06 |
Mivel a leendõ kazánházat lerombolta, holnap új ház épül a számára. kell a hely, mer megnyertem a fûtéskorszerûsítés pályázatot, pedig nem is vagyok narancsos:-)
|
Billigpeter | 7763 | 2013. január 20. 21:38 | Válasz erre: 7762 |
Jelenleg AWI-m még nincsen, de bármit megoldok 2-es savi pálcával:-). AWI kábelt is tudok szerezni 2 napon belül, inverterem van, szerintem bátran fordulj hozzám, legalább törlesztek:-) |
VVLaci | 7762 | 2013. január 20. 21:30 | Válasz erre: 7761 |
Akkor szükség esetén fordulhatok hozzád? Én csak nagyon kezdõ botcsinálta vagyok! :-)
|
Billigpeter | 7761 | 2013. január 20. 21:28 | Válasz erre: 7760 |
Az a bajom, hogy nem azért akartam ezt a képzettséget, mert akkor majd jól felvesz valamelyik multi, oszt de jó lesz nekem akkor. Hogy mi van nálatok, azt a múltkori inazuma találkozón a gyülekezõhelyen, az oszlopnál megbeszéltük:-) Azér bassza a csõröm, mert 10 éves korom óta mindenem a hegesztés. Én láttam hegesztõt úgy tükörbõl hegeszteni, hogy a hegtócsa 40 cm-el volt mögötte, fejfelett. hegesztettem lánggal 300-as csövet, de hegesztettem porbelessel 45m-es silót is, Azt gondolom, ami a hegesztéssel kapcsolatos, azt én már megcsináltam. Azért akartam ezt a képzést, hogy hátha hoz valamit a konyhára. nem sajnálom, hadd vesszen. majd képeznek néhány jogászból hegesztõmérnököt, oszt majd Õk értenek a szakmához, mer doktorok. Csak még hegesztõívet se láttak. |
hacse | 7760 | 2013. január 20. 20:50 | Válasz erre: 7759 |
Dehogy van szükség jó szakemberekre ! Minek képezzenek olyanokat, hogy több legyen a munkanélküli, vagy hogy le kelljen tagadni a végzettségét, mert különben nem veszik fel? A cégnél ahol most vagyok - osztrák cég - egyáltalán nincs szükség szakemberekre, minden dolgozó betanított munkásként van felvéve ,tök mindegy, hogy mi a szakmája. Ha szükség lenne jó szakemberekre , akkor képeznének olcsóbban...
|
VVLaci | 7759 | 2013. január 20. 20:40 | Válasz erre: 7757 |
Hát ez eléggé gáz! Jó szakmunkásokra is szükség lenne! :-))) |
cblaci | 7758 | 2013. január 20. 20:18 | Válasz erre: 7757 |
Mosolyfakasztó volt ahogy leírtad, pedig ha belgondolok nem az... ha megvennéd a piacon nem lenne olcsóbb? :-)))
|
Billigpeter | 7757 | 2013. január 20. 20:12 |
A héten bementem a Miskolci Egyetem Dékáni Hivatalába, hogy engem érdekelne a meghirdetett nemzetközi hegesztõmérnöki képzés, mert éppen megfelelek az elvárásoknak, van Msc. végzettségem, meg két év szakmai tapasztalatom is. Mondta a nõ, hogy "de jó hogy jött, alig van jelentkezõ". "Mondana valamit a képzésrõl?" " Három féléves, félévenként háromszor öt nap, és a végén megírják a diplomomunkát, és államvizsgáznak." " az süti, hogy néz ki a finanszírozás?" " hát félévenként 400.000..- Ft, meg az államvizsga 200.000.-" " nem mondja, hogy ez a képzés 1.400.00.- Ft -ba kerül?" "Nem, mert erre még rámegy az ÁFa de ez létszámfüggõ, lehet kevesebb is." " mitõl?" "hát, ha sokan jelentkeznek." " és mennyi a sok?" "50" "most mennyien vannak?" "hatan" "Oszt mibõl finanszírozzam?" "fel lehet rá venni a diákhitel2-t" " Az fasza de még a diákhitel1 bõl is van, vagy 300.000.-" "az nem baj,mert ezt ahhoz hozzáírjuk, és kész." "svájci frank alapú?" " "nem, ez a kormány által létrehozott hitellehetõség." "Köszönöm szépen, akkor nem érdekel, mert nincs benne kihívás." Ezt csak azért írtam le, mert csütörtöktõl bassza a csõröm. Nem leszek hegesztõmérnök, inkább elmegyek motorkerékpárszerelõ szakmunkásnak, az nem kerül 1.400.000.-+ÁFÁ-ba:-( |
cblaci | 7756 | 2013. január 20. 20:04 | Válasz erre: 7747 |
Szerintem ennyitõl semmi baja nem lesz, azt meg jó ötletnek tartom, hogy olcsóbb olajjal öblítetted ki, még mindig jobb mint a blokkmosó! Régebben olvastam egy hondástól, hogy fimolt öntöget a blokkba... na az már meredek! Mégsem csúszott meg a kuplung, az pedig keményen surlódáscsökkentõ... Vannak érdekes dolgok... mint pl. a tarkófityisz meg a litercica :-) |
cblaci | 7755 | 2013. január 20. 20:03 | Válasz erre: 7737 |
Mán' csak kedv kéne kiülni... de a hóra? Nooormális? Hát a hó az hideg kérem! |
Billigpeter | 7752 | 2013. január 20. 19:53 |
Ezt elcsesztem, mert a szimbióta nem öli meg a gazdatestet, hanem táplálja, különbözõ taktikákkal hozzájárul, hogy a gazdatest minél tovább éljen. Az említett népcsoport nem ilyen. jobban illik rájuk a társadalom -vírus elnevezés, mert korlát nélkül szaporodnak a gazdatest sejtjeinek elpusztításával mindaddig, amíg a gazdatest el nem pusztul. Éljenek az antibiotikumok. |
Billigpeter | 7751 | 2013. január 20. 19:48 | Válasz erre: 7744 |
Ezért élik még mindig életuket társadalom- szimbiótaként:-(
|
hacse | 7749 | 2013. január 20. 19:44 | Válasz erre: 7745 |
Az a traktorolaj az nagyon jó anyag, nem olcsó , viszont sok pénzbe kerül. ;o))
|
hacse | 7748 | 2013. január 20. 19:40 | Válasz erre: 7747 |
Le lehet húzni a vezetéket aztá' lehet, de nem fog neki betenni az autóolaj az biztos.
|
Billigpeter | 7747 | 2013. január 20. 19:26 |
Ja, és a Suzukinál elég nehéz önindítózni kupplung nélkül, úgyhogy mégiscsak meghúzgáltam a szarvát:-(
|
Billigpeter | 7746 | 2013. január 20. 19:24 | Válasz erre: 7745 |
Nem húzgáltam a tengelykapcsoló kart, de ha mégis belekeveredett valamennyi autóolaj, remélem, a motorba való olaj kimossa, felhígítja, ártalmatlanítja. úgy tervezem, hogy minél jobban kivéreztetem, üzemmelegen olaj leereszt, szûrõ levesz, olajhûtõbõl az olaj leereszt, gyertya nélkül önindítóval körbeforgatva az olajszivattyúból az olajat kipumpálom, osz hagyom rendesen kifolyni. elõször akartam bele rakni motorbeltér tisztítót, de nem teszek bele, mert nagyon elhígítja az olajat, és nem szeretném azzal 15 percet járatni. oszt a végén meg betöltöm az olajat a traktorba:-) |
VVLaci | 7745 | 2013. január 20. 19:05 | Válasz erre: 7740 |
Remélem, az autóolajjal nem húzogattad a kuplungot!!!! Az autóolajokban súrlódáscsökkentõ adalék van, ami nem szerencsés a nedves kuplunghoz! Illetve van traktorolaj, ami nedveskuplungot, nedvesféket, hidraulikát és motorolajat is tud!!! :-))) |
hacse | 7744 | 2013. január 20. 19:01 | Válasz erre: 7742 |
Leleményes féle emberek ezek az úgynevezett cigányok. :o))
|
hacse | 7743 | 2013. január 20. 18:58 | Válasz erre: 7740 |
Elhiszem, hogy hiányzik, én is így vagyok vele. Majd csak tavasszal lesz akksi az enyémbe, amúgy én így télidõben inkább az MZ-t szoktam hajtani - sós lében azt sem - , meg mióta az öcsémnek megvan a quadja azóta, azt szoktam kölcsönözni bohóckodásra.
|
Billigpeter | 7742 | 2013. január 20. 18:58 | Válasz erre: 7736 |
Mit szeretnél, cigány, enni, vagy melegedni? Szalonnát sütni, tekintetes úr:-) |
Billigpeter | 7741 | 2013. január 20. 18:56 | Válasz erre: 7735 |
Nehogy már a a lángok fékezzék meg a fõnyomócsõvezetõt! Petikém, te vagy itthon, fordított esetben te vársz õrájuk:-) Hát te vagy itthon, csapjál az aszalra, azatyaúrisenit!:-) |
Billigpeter | 7740 | 2013. január 20. 18:50 | Válasz erre: 7739 |
Errefelé a szemerkélõ esõ igyekszik eltüntetni a leesett nevetséges mennyiségû hótömeget. lassan már csak mezõgazdasági tornacipõben lehet közlekedni, mert bokáig ér a habarék. Kedvem támadt kihozni az ételhordó fõnixet, hogy vágjak vele egy karikát:-) Egyébként megérkezett a jövõ évi olaj szett, amit holnap belecsorgatok az autóolaj helyett. Alig várom, hogy száraz hideg legyen, mert van mit bepótolni:-) |
hacse | 7739 | 2013. január 20. 18:40 |
Felénk már kiválóan járhatóak az utak akár motorozni is lehetne , ha nem tömény sós lé csordogálna a zuccán, ami intenzív tevékenységével komoly dekorációkat képes elhelyezni a jármûveken.
|
hacse | 7738 | 2013. január 20. 18:31 | Válasz erre: 7735 |
Az angolok legyenek türelemmel, nem mindennap adatik meg , hogy ekkora zenészekkel játszhatnak együtt, mint Kovacspeter inazumás!
|
hacse | 7737 | 2013. január 20. 18:28 | Válasz erre: 7736 |
Szalonna pirításhoz éppen megfelelõ idõ van felétek, a szalonnasütö készség adott.
|
cblaci | 7736 | 2013. január 19. 09:29 | Válasz erre: 7735 |
Reggelre leesett, sõt most is esik, úgyhogy jobban tetted, hogy nem bíztad a véletlenre. Ráadásul jég van alatta mert az esõrõl váltott havazásra.
![]() |
Kovacspeter | 7735 | 2013. január 18. 23:50 | Válasz erre: 7731 |
Az a lényeg. De egy hólánc meg egy lapát csodákat tehet makacs esetekben. Azért nem bíztam a véletlenre, a reggel helyett inkább még ma este visszajöttem Pestre, holnap reggel kezdõdik egy stúdió munka, nemigen akartam esélyt hagyni a legrosszabbra, hogy az angol stáb várjon, az óra meg ketyegjen...
|
Kovacspeter | 7734 | 2013. január 18. 23:41 | Válasz erre: 7730 |
Ráérsz, nem két kiló felvágottat õrzök, nem fog megromlani, úgy tûnik fontosabb dolgaid vannak mint a 'bót';-)
|
cblaci | 7733 | 2013. január 18. 21:12 | Válasz erre: 7729 |
Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó... ja az csak három, de nekem amúgy is nyóc most... hupsz! ;-)
|
hacse | 7731 | 2013. január 18. 19:12 | Válasz erre: 7727 |
Hóréteg képzõdött errefelé az úttesten az bizonyos. Én eddig még eljutottam ahova akartam hála Istennek, mondjuk igaz, hogy mind a két kerék hajt elöl ! :-))
|
hacse | 7730 | 2013. január 18. 19:04 | Válasz erre: 7726 |
Köszi Tanárbá! Lassacskán majd intézem a "bótot" is, bocs , de mostanában elfoglalt lettem . |
hacse | 7729 | 2013. január 18. 19:01 |
4 inazumás van a világegyetemben... meg vannak még a tulajdonosok is , én má' láttam olyat is ... ;-))
|
hacse | 7728 | 2013. január 18. 18:56 | Válasz erre: 7721 |
Ezúton is köszönöm , és sokerõtjóegészséget néked is , valamint tavaszra egy hibátlan mûködésû "ételhordót" kívánok!
|
Kovacspeter | 7727 | 2013. január 18. 18:53 | Válasz erre: 7717 |
Jól behavazódtatok, azt mondták a hírekben hogy arrafelé ne induljon el senki sehova. Itt Szoboszlón egyelõre nem vészes a helyzet.
|
Kovacspeter | 7726 | 2013. január 18. 18:50 | Válasz erre: 7710 |
Isten nyugtassa a Nagymamádat, és vigasztalást kívánok. Gratulálok a legkisebb Horváth érkezése alkalmából! |
cblaci | 7725 | 2013. január 18. 17:58 | Válasz erre: 7723 |
Neked is elküldöm a logót Peti, pont a testvéremnek ne küldeném? ;-) A héten jött meg a fékbetét Gyulától, AP racing organikus, ami állítólag a gyárival megegyezõ minõség. Szinteressel nem akartam megetetni a tárcsát, bár a Gyula szerint nem annyira jó étvágyú a szinteres. Majd tesztelem addigra mire neked is aktuális lesz és akkor majd vagy ajánlom vagy nem, majd meglátom hogyan viselkedik. Itt még nem fúj annyira a hó, de már rendesen esik a szél :-) |
cblaci | 7724 | 2013. január 18. 17:54 | Válasz erre: 7720 |
Köszönöm én is a jókívánságokat Csabi! ;-) Az átdolgozott logó folyamatban van de még gyerekcipõben jár, amint elkészül természetesen szívesen elküldöm. A "nagy igazságok"-ról nekem is hasonló véleményem van, nincs is nekem más bajom minthogy azok a fogalmak mint "õszinteség" vagy "jóakarat" nehezen illeszthetõk bele a mai modern társadalmunkba. Ezért sajnos kénytelenek vagyunk sokszor azt tenni amit jónak látunk, nem pedig azt amit a szívünk diktálna. |
Billigpeter | 7723 | 2013. január 18. 16:30 | Válasz erre: 7713 |
Na, én ugyanerre gondoltam, azért is hagytam a történetet egyelõre tavaszra, majd ha már lehet mocorogni a vassal, akkor elviszem a doktorbácsihoz. Elvileg jövõhét hétfõre megjön a rendes olaj, Lecserélem, oszt egyelõre áldásbékesség:-) Áprilisba mûszaki, valamikor szezon közbe fékbetéteket kellesz cserélnem, mer azok elég neccesek, de most nincs rá keret, mer elfogyott a dugipénzem:-( Lehet, hogy inni kellene, mert az olcsóbb, és jobban meg is látszik rajtam:-) |
Billigpeter | 7722 | 2013. január 18. 16:22 | Válasz erre: 7717 |
Mostmár itt is fúj a hó, úgyhogy én is szeretnék egyet az átdolgozott pólóemblémából, hátha a szomszéd néni kézzel behímezi a bõrkabátom hátába:-)
|
Billigpeter | 7721 | 2013. január 18. 16:18 |
Én ezúton szeretnék gratulálni mindenkinek a megszületett, valamint születendõ gyermekeihez, és sok egészséget, kitartást hozzá:-)
|
hacse | 7720 | 2013. január 18. 14:48 | Válasz erre: 7716 |
Laci, nem vagy te már gyerek, teljesen tisztában vagy vele, hogy az õszinteség a legdurvább dolog a világon, annál már csak a jót akarás veszélyesebb. Ezek elsülnek balul, oszt lehet pislogni , meg hebegni-habogni. Szokták ezt úgy is mondani, hogy az élet nehéz, de ezzel meg nem megy semmire az ember. Legjobb, ha azt teszed , amit jónak látsz ! Nagy igazságok ezek így leírva mi? :-))
|
hacse | 7718 | 2013. január 18. 14:39 | Válasz erre: 7714 |
Köszönöm , és én is gratulálok neked utólag, mer' én annak idején nem tudtam gratulálni, amikor a te kisebbik fiad született, meg akkor már a nagyobbikhoz is grat.! Az anyukájuknak, meg az apukájuknak is jó egészséget kívánok! ;o) Közben meg az én feleségem itt azt magyarázza , hogy õ is hasonló egészségi állapotokat kíván! Most, hogy már szinte mindannyian kívántunk, zárom soraimat; hácsé |
hacse | 7717 | 2013. január 18. 14:29 | Válasz erre: 7716 |
A hófúvás ellenére, ami itt nálunk van, ha meg nem kérlek küldd át nekem azt az átfésült változatot is , még az is mindegy , hogy szívesen, vagy csak úgy simán (az elõbbi azér' kicsit jobban esne) ! Köszöntem! |
cblaci | 7716 | 2013. január 18. 12:10 | Válasz erre: 7712 |
Szerintem is ez lenne a legjobb, csak féltem leírni mert már így is túl õszinte voltam... pedig én csak jót akarnék oszt azé'! :-) Akinek kell az átfésült logó annak nagyon szivesen átküldöm azt is ;-) |
cblaci | 7714 | 2013. január 18. 12:09 | Válasz erre: 7710 |
Gratulálok és jó egészséget kívánok a gyermeknek és az anyukának is! A mamának csendes pihenést! |
cblaci | 7713 | 2013. január 18. 12:08 | Válasz erre: 7706 |
Ha jól értelmeztem az eddigieket akkor még nem volt az összerakás óta karbiszinkron!? Azt gondolnám helyesnek, hogy elõször a pillangószelepeket kellene beállítani egy teszter segítségével, hogy egyforma vákum értékek legyenek (úgy hogy a levegõcsavarok gyári értéken állnak) majd csak azután játszani a levegõcsavarokkal, feltéve ha nem jó a gyárilag megadott nyitás mértéke. Szerintem ez nem természtes, nekem sem csinálja, valami oka kell legyen.
|
hacse | 7712 | 2013. január 18. 11:51 | Válasz erre: 7704 |
Én már olyan õrültségre is gondoltam, hogy nyomasson mindenki saját magának pólót aki akar, hiszen ezt az emblémát , amit cblaci, meg Billigpeter megterveztek megkaphatja ,aki igényli / akár térítés ellenében is, ha közben levédettétek :D /, ha akarja formálhatja is a saját ízlése szerint. Nem muszáj mindenkiének totál egyformának lenni , hiszen nem uniformis. Baromság szerintetek? Vagy az? Az. Naa, az?
|
hacse | 7711 | 2013. január 18. 11:30 | Válasz erre: 7704 |
Sajnálom, de mostanában én nem tudtam ilyenekrõl intézkedni.
|
hacse | 7710 | 2013. január 18. 11:28 | Válasz erre: 7703 |
Én a tüsszögés mellett döntöttem, mer' tudom , meg már valahol elõbbre írtam is , hogy a szegénykeverékes beállítás miatt van így. Ez alapban ezeknek a blokkoknak a sajátossága, ha nem tetszik lehet venni más fajta motort, vagy ahogy a Kovács tanár is írja , dúsabbra kell állítani a keveréket. Ettõl a tüsszögéstõl az ég világon semmi baja nem lesz, meg legalább nem annyira tökéletes járású, mint azok a vizes Honda , meg egyéb blokkok, amiknek a járása villanymotoréra hajaz, és nekem nemigen jönnek be . Az Ina blokk is határeset az egyenletességével. A tökéletes mindig gyanús! ..meg olyan nincs is..:-))) Mellesleg megemlíteném itten, hogy január 12-én megszületett Horváth Ádám, aki az én második fiúgyermekem !!! Sajnos a nagymamám meg meghalt, akit nagyon imádtam....;o))) :-(( ;-o :-] |
hacse | 7709 | 2013. január 18. 11:09 | Válasz erre: 7698 |
Az enyém alapból ilyen, de én , miután tudom, hogy vannak ilyen Banditok is nem foglalkozom ezzel.
|
hacse | 7708 | 2013. január 18. 11:06 | Válasz erre: 7696 |
Moldova. Az örök 1-es számú íróm. Ajánlanám ebben a stílusban Az eltörött csavar címû novellát, vagy A beszélõ disznó címû ironikus mûvet, de ezeken kívül úgy általában Moldova György írásait. ..pártállástól függetlenül...
|
VVLaci | 7707 | 2013. január 18. 10:24 | Válasz erre: 7706 |
-2 °C-ra is lehet karburálni! :-)))) Csak késõbb a fogyasztáson fogsz csodálkozni! :-) Egyébként a tengerszint feletti magasság (légnyomás) sokkal nagyobb tényezõ! :-) |
Billigpeter | 7706 | 2013. január 18. 09:17 | Válasz erre: 7705 |
Akkor sokat segített, hogy egy fél körrel beljebb tekertem:-) Bár ez olyan volt, mint a kalmopirin: nem is ártott, meg nem is használt. Egyelõre nem buzerálom, mert lehet, hogy nem -2 fokba kéne motort karbulálni:-) |
VVLaci | 7705 | 2013. január 18. 07:34 | Válasz erre: 7703 |
Lehet, hogy a Petién ezért volt 2,3/4-re nyitva az alapjárati szabályozócsavar 2,1/4 helyett!!! És jó reggelt a sporttársaknak! :-) |
cblaci | 7704 | 2013. január 17. 23:15 | Válasz erre: 7702 |
Nem õrölünk egy malomban Peti, felháborodást én szoktam okozni amikor hangot adok annak amikor érdektelenséget látok. Mert felelõsségem van állítólag... Teljesen úgy csináltad a pólós dolgot ahogy az helyes egy közösségért, viszont itt nincs közösség, ill. van egy maroknyi csapat aki igen is számít, legalábbis nekem, pólótól függetlenül. Nem az összeg a lényeg, hanem a részvétel, de az meg milyen amikor szinte 3-4 ember dönt mindenki helyett? Ne írjál a grafikusnak, várjuk meg mit válaszol, hátha a párbeszédünk felébreszti a többieket is, ha meg nem akkor nem kell erõltetni. Kerítettem én is egy pólóst, legfeljebb átfésülöm a logót újra, ugyanazzal a háttérrel de nagyobb betûvel a feliratot, az elérhetõséget meg leszedem mert az már túlzás lenne nagyban. Elmúltak az ünnepek, legalább egy BÚÉK jól esett volna olyanoktól akikkel már kétszer is találkoztunk... akinek nem inge az ne vegye magára mert különben sem biztos, hogy ugyanaz a méret :-) Mindössze ennyirõl van szó. |
Kovacspeter | 7703 | 2013. január 17. 23:05 | Válasz erre: 7698 |
Nekem ugyanez volt amikor megvettem a gépet. Aztán Frecska úrhoz elvittem átnézetni, a karb. szinkron alkalmával dúsabbra állította az alapjárati keveréket, azóta ritkán fordul elõ. Viszont ezzel a beállítással hidegindításnál a gázkart egy kicsit ki kell nyitni. Úgyhogy lehetett választani a nyitott gázkarnál való indítás vagy a tüsszögés között. Elõfordul hogy a 12000-hez közeledve néha elkezd tüsszögni, de csak egyszer fordult elõ mielõtt szinkronizálni vittem a Jánoshoz hogy állítottam az alapjárati keveréken, bántotta a fülem, de általában kibírja.
|
Kovacspeter | 7702 | 2013. január 17. 22:42 | Válasz erre: 7694 |
Nem emlékszem felháborodásra senki részérõl. Nem nagyon értelek. Elküldtem a pólónyomdász embernek, õ visszajelzett hogy a kívánt méretben romlik a minõség, nem csak a felirat hanem a kontúrok is. Mondhatta volna azt is hogy megcsinálja, de nem mondta. Megbízható vállalkozás amúgy, sok cégnek meg zenekarnak csináltak már ilyesmit. Kerestem vkit aki átfésüli a grafikákat, (én sajnos egyáltalán nem értek hozzá) és megkérdeztem hogy mennyit áldozunk rá. Ezt tudtam tenni eddig ez ügyben. Írjak neki hogy tárgytalan? Bár most már inkább várjuk meg mit mond, azzal nem veszítünk semmit. Ha nem vészes az összeg akkor azt állom. |
cblaci | 7701 | 2013. január 17. 19:19 | Válasz erre: 7699 |
Igazából nekem is ez a véleményem, nagyobb méretben esetleg az elérhetõségünk része látszana kicsit rosszabbul... aztán annyira sokan nem is akarnak elérni bennünket, hogy ez gondot okozzon :-) Szerintem én azt itthon el is tüntetem a logóról és keresek egy póló nyomtató embert, aztán majd látom a végeredményt. |
Billigpeter | 7699 | 2013. január 17. 18:59 | Válasz erre: 7691 |
Tényleg azt kéne tudni, hogy mennyi kell összesen. Mer ha tényleg három, akkor rá kell nyomtatni akkorában, amekkorában még nem pixeles, oszt jó lesz úgy is.
|
Billigpeter | 7698 | 2013. január 17. 18:56 | Válasz erre: 7692 |
Alapjáraton tüsszög, míg el nem éri az 50-60 fokot, akkor abbahagyja. utána se gázadásra, se alapjáraton nem szól.
|
VVLaci | 7696 | 2013. január 17. 09:33 |
Egy kis olvasnivaló mûszaki vénájúaknak: http://dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00256a/moldova00267/moldova00267.html |
cblaci | 7695 | 2013. január 16. 23:46 | Válasz erre: 7694 |
Mer' van ami hülyeség, de nem minden az kérem... |
cblaci | 7694 | 2013. január 16. 23:43 | Válasz erre: 7691 |
Hát vagyunk rá vagy hárman... de aki Karácsony vagy új év tájékán sem köszönt be azt gondolom mennyire érdekli a poló projekt... Mindegy, én nem tudom meddig mehetünk el, ill. azt sem tudom akarom-e igazából azt a pólót. Bár lehet nyomtatok egyet emlékbe, arra meg jó az eredeti minõség is! Aki ezen a hozzászóláson felháborodna újfent... szóval az inkább tartsa magában... |
Kovacspeter | 7693 | 2013. január 16. 23:20 | Válasz erre: 7690 |
Az Egis elõtt szokott árválkodni egy Diverzsön. Ott telel, a múltkori 20 centis hó már szépen leolvadt róla, ez ám a téli tárolás! Amúgy ránézésre nincs rossz karban.
|
Kovacspeter | 7691 | 2013. január 16. 23:16 |
Póló logo javítás/átrajzolás ügyben hétvégére lesznek infók. Kb. mekkora összegig tudunk elmenni?
|
Billigpeter | 7690 | 2013. január 16. 20:22 |
A vicces topikon találtam egy ismerõs motorbiciklit. szerintem ennek lehetnek karbulálási gondjai:-) ![]() |
Billigpeter | 7688 | 2013. január 16. 19:34 | Válasz erre: 7684 |
Kend meg ne vonatkoztasson itt bú meg bá, mert felmászatom az uborkafára:-)
|
Billigpeter | 7686 | 2013. január 16. 19:23 | Válasz erre: 7683 |
Maradjunk a boxzsáknál:-) A féktisztítóval az a bajom, hogy az 1-eshez, meg a négyeshez még csak- csak odaférsz, de a középsõ kettõnél esélytelen. bekentem alatta tömítõmasszával, szerintem onnan má nem szív falsot. összeraktam a traktort, beállítottam a levegõcsavarokat a karbin (2,1/4-et írt a szakirodalom, ezt próbáltam meg a valóságban létrehozni), be is indult faszául, de a tüsszögés csak megmaradt, habár ritkább, mint eddig volt. Mivel több ötletem úgy sincs, ezért marad így. majd felülvizsgálom, ha meglesz az elsõ 1000 km, hátha az idõ, meg a spuri megoldja:-) |
cblaci | 7684 | 2013. január 16. 18:35 |
Persze! Aztán majd megint nekem kell borotvaélen táncolni, holott minden kötél szakad, én meg majd újjal mutogatok egymásra! Kulturált jó estét kívánok! Hallelújra! Mindig étkezés elõtt és után között van az evés, jómagam eszerint korigálok, aztán nyelek egy sört hanyatt homlok, a kocsma el van vetve! Általában és kúlturálisan a tömegpszichózis ellenére kétlem, gátolom, hiszen jómagam komponens vagyok ebben a témában, de akár a nincstelenségig is elmegyek. Az én véleményem egy tekintélyes intervallumban kalibrálható, sõt a mondandóm csupa arany és állítmány, nem rejtem véka alá a tücsköt bogarat! Na azé´mondom! Egyet kell kérdezni, nem kettõt hármat négyet vagy ötöt hatot, vagy hetedhétig! Csak egyet! Az, hogy mekkora az nem mindegy, fentrõl le, vagy lentrõl fel... elõször is kicsirõl beszélünk vagy nagyról!? Amúgy se mondok annál többet mint amire hivatkozni szoktam! Hadilábon állok, mint a katonák, de a mundér becsületes, sõt bármit meg lehet fogalmazni és bármit meg is szoktam, pedig nekem nem kell bizonygatnom semmit, mert kellõen elterebélyesedett a felfogásom. Jó´mondtam? Aviszonlátás! |
VVLaci | 7683 | 2013. január 15. 11:19 | Válasz erre: 7668 |
Részvétem! Azt, hogy falsot szív-e, a legegyszerûbben féktisztító spray-vel tudod megnézni. Ráfújsz a gyanús helyre, ha felpörög, akkor valóban kap ott is levegõt. Ha nem változik, akkor ott jó a tömítés. Aztán magadat meg ne rongáld!!! Ha agresszív vagy, szerzek egy boxzsákot! :-)))) |
Kovacspeter | 7682 | 2013. január 15. 10:42 |
Póló logo korrekció ügyben elküldtem az emailt, ha van eredmény jelentkezem.
|
adorizoli | 7681 | 2013. január 14. 22:33 | Válasz erre: 7670 |
Peti! Az aranyosi és zengõkõi pályákkal semmi kapcsolatunk nem volt. |
Kovacspeter | 7679 | 2013. január 14. 22:02 | Válasz erre: 7675 |
A múltkori kimúlás nemigen lehetett összefüggésben a terepezéssel. Az enyém már jó pár terepezést kapott problémamentesen. |
Billigpeter | 7678 | 2013. január 14. 21:49 |
Átnéztem a tankos elõszûrõt, a helyén volt. fogalmam sincs, honnan került a darabos szennyezõdés a karbiba. vannak még csodák.
|
Billigpeter | 7676 | 2013. január 14. 21:41 | Válasz erre: 7674 |
Nem a felfekvõ felület, hanem úgy néz ki, mintha túl lett volna húzva, és emiatt eltört volna a gumi-mûanyag kompozit. ez két hengernél is látható volt. de már most mindkettõ ki lett cserélve. holnap szerintem véglegesítem a véltoztatásokat, és csak az olajcsere választ el a következõ szezontól. |