Yossarian | 22978 | 2016. június 2. 11:26 | Válasz erre: 22977 |
Talán csak annyit, hogy 2011-es felvétel, tehát nem a mostani bevándorlók gyülekeztek ott, hanem azok akik már régóta ott élnek. Ettõl függetlenül a nõnek tök igaza van.
|
tsanyi | 22977 | 2016. június 2. 10:57 |
Nincs mit hozzátenni: http://napimigrans.com/video-bator-nemet-no-nem-felt-szembeszallni-a-muszlim-migransokkal/
|
Yossarian | 22976 | 2016. június 1. 14:32 | Válasz erre: 22974 |
"...pár bejegyzéssel lejjebb épp az ellenkezõje csengett ki a mondadódból... most már tudjuk, kérdés: hisszük-e! " Fogalmam sincs mibõl vetted, hogy én ide akarnék importálni néhány tízezer menekültet, soha ilyet nem írtam, nem is utaltam rá. Elég jól le tudom írni a gondolataimat, ezért ha olyasmit akartam volna írni, amit nem írtam, akkor biztos lehetsz benne, hogy egyértelmûen felismerhetõ lett volna. A kérdés meg, hogy hisszük-e?? Hát az már engem nem igazán érdekel. Nem tudok rajta változtatni és nincs jelentõsége sem az én szempontomból, szóval nyugodtan kételkedj, én attól még nyugodtan fogok aludni. Nem is értem miért gondolod, hogy hazudoznék nektek? Mi értelme lenne? Csak beszélgetünk, nem rajtunk múlik a megoldás :) |
Yossarian | 22975 | 2016. június 1. 14:24 | Válasz erre: 22973 |
Ja, de ez szíriára, libanonra nem volt jellemzõ eddig. Azért a követelõzés nem általános, de kétségtelenül jelen van.
|
Ullyses | 22974 | 2016. június 1. 14:21 | Válasz erre: 22972 |
"De ez nem jelenti azt, hogy arra vágynék, hogy az ország lakosságának egy szemmel jól látható hányadát õk alkossák :)" ...pár bejegyzéssel lejjebb épp az ellenkezõje csengett ki a mondadódból... most már tudjuk, kérdés: hisszük-e! |
kawa70 | 22973 | 2016. június 1. 14:17 | Válasz erre: 22972 |
Náluk a háborús helyzet idestova vagy 50 éve tart.... anno irak-Irán már a hetvenes években ezt a fajta sportot ûzte és azota csak a zászlók szine változott. Ilyen alapon a büdõs életbe el nem mennek. Ráadásul ha etetjuk eltartjuk õket ingyen még inkább jól érzik magukat..igy is követelõznek amióta a határt átlépték.
|
Yossarian | 22972 | 2016. június 1. 14:05 | Válasz erre: 22971 |
Ja. Ezt a véleményemet tartom is abban az értelemben, hogy mi egy homogén, a többitõl különösebben jobb vagy rosszabb "faj"lennénk. Mert ilyen értelemben szokták használni. Azok aki a kárpát medencét anno elfoglalták, már õk sem voltak egy egységes nemzet és azóta folyamatosan keveredtünk mindenféle népekkel. "Hát ilyen értelembe" :) A többség alatt azt értem, hogy az a részhalmaza az összesnek, akiknek véleménye, életvitele, erkölcse nagyjából egyezik:) Meg nyilván az ország már meglévõ lakosságának az érdekei némileg elõbbre valóbbak, mint akik újonnan jönnek. Itt persze széles körû kompromisszumokra lenne szükség, de azért egy bizonyos határt nem kéne átlépni az engedékenységben :) ".. a liberalizmust vágod pofán.." Ha arra van szükség, akkor simán :) Már jeleztem elõbb, hogy én alapvetõen a józan észben hiszek és nem gondolom, hogy akármilyen jó klisék is alkalmasak lennének minden élethelyzetben a megoldásra :) A liberalizmus alapvetõen egy jó eszme, csak nem ilyen helyzetekre találták ki. A legliberálisabb államok is védik az állampolgáraik érdekeit, mert hát azoknak is megvannak a maguk jogai. Szóval nem olyan nagy az a pofánvágás :) Egyébiránt a menekültek többsége azért nem igazi farkas, inkább kivert kutya. Bár, hogy mivé válik, ha majd újra biztonságban érzi magát, azt egyelõre nem tudjuk. Szóval, ha be is engedjük õket európába, azért azt jó lenne hangsúlyozni, hogy ez egy átmeneti állapot és a háborús helyzet tisztázása után tessenek szépen hazamenni :) Nagyon sokrétû probléma ez, nincs rá egyetlen jó megoldás, de dolgozni kell rajta. Amit én alapvetõen a menekültekkel kapcsolatban úgymond sérelmeztem(ek), az az, hogy szerintem akármi is hozta õket ide, azért a normális, humánus bánásmód õket is megilleti, még akkor is, ha nem tervezzük õket hosszútávon megtartani. Alapvetõen az elterjedt gyûlöletbeszéd ellen szoktam hadrendbe állni. De ez nem jelenti azt, hogy arra vágynék, hogy az ország lakosságának egy szemmel jól látható hányadát õk alkossák :) |
Jam Clerk | 22971 | 2016. június 1. 13:18 | Válasz erre: 22968 |
A "többségünkre" viszont korábban kijelentetted, hogy nincs is olyan, hogy MAGYAR. Vagy, gondolom, esetleg NÉMET sincs. Hogyan állapítod akkor meg, ki a "többség", akinek érdekeit védenéd? Ha viszont nem engednéd, hogy zárt közösségeket alkossanak, ezzel magát a liberalizmust vágod pofán, mert azért a szabad mozgás és lakhatás megválasztásának joga eléggé alapvetõ :) Szóval itt nincs vagy-vagy. Ha a farkas bekeni a lábát liszttel, vékony hangon beszél, te meg beereszted az ajtón, hadd melegedjék, akkor nem szabhatod meg, hogy kizárólag fûevõ, rendesen viselkedõ ál-kecske jöhet be, aki a házon belül még csak oda sem ülhet, ahová akar, meg nem hívhatja a többi pajtását... |
Jam Clerk | 22970 | 2016. június 1. 13:14 | Válasz erre: 22966 |
Idézet a Vuk c. rajzfilmbõl, Márton kakas és Vahúr párbeszéde: - Magának nincs más dolga, mint kukorékolni. A többit bízza rám. Csak kukorékoljon, kukorékoljon minél hangosabban! - De hát.. de hát akkor idejön... idejön... a róka! - Nem érti... nem érti... hát hogy' magyarázzam el? Hiszen éppen ez a cél, az a cél, hogy idejöjjön! Értse meg hát végre! - De hát akkor engem... engem... megesz! - Megesz, megesz, boah... Ostoba beszéd! Hát miért vagyok én itt? Maga szerint miért vagyok itt? Nos?!... Nem tudja, nem tudja... na, megmondom: én fogok magára vigyázni! Vi-gyáz-ni... érti már? Na, gyerünk... kezdje már!... neem, nem, nem, nem így! Férfiasabban, harsányabban! Maga most biztonságban van! Nem sejt semmit... - Mi az, amit nem is sejtek? - Ööö, nem fontos... tehát: férfiasabban, harsányabban! - Férfiasan, harsányan... Jól csinálom? - Folytassa, folytassa! |
Yossarian | 22969 | 2016. június 1. 13:10 | Válasz erre: 22968 |
Mármint ..többségük civilizált.. akartam volt írni :)
|
Yossarian | 22968 | 2016. június 1. 13:09 | Válasz erre: 22967 |
Többségünk civilizált, de hogy mennyire akarnak asszimilálódni, azzal kapcsolatban nekem is vannak kétségeim. És ez nem elõítélet, ez tapasztalat. Általában zárt közösségeket alkotnak és ezt pl. én sem engedném. Tudom, ez már rasszista szagú kijelentés, de az én liberalizmusomba azért belefér a többség érdekének védelme :)
|
kawa70 | 22967 | 2016. június 1. 13:04 | Válasz erre: 22966 |
Részben igazad van és logikus gondolataid is de ettõl még mindenben nem értek egyet. Az is igaz, hogy hazánk nem celorszag. Az viszont érdekelne hany jól képzett beilleszkedni vágyó civilizált jött be europaba az emberaradattal. Minden bizonnyal elenyeszo a számuk és erõsen a nullához konvergal. |
Yossarian | 22966 | 2016. június 1. 12:35 | Válasz erre: 22965 |
Te ezt most nekem írtad? Hol írtam én olyat, hogy szeressük õket, meg fogadjuk be mindet?? Egyébként ha németek lennénk, akkor osztanám az aggodalmaidat, de ez itt magyarország, ide egyik sem akar jönni légy nyugodt. Ezért is baromság a kvótás népszavazás. Merthogy szerintem simán megoldható lenne véráldozat nélkül a probléma. Be kell engedni azt az 1200 embert. Aztán nyitva hagyni a kertkaput. Egy héten belül egy se lesz az országban. Tárámm! Problem solved :) A képzettségükkel kapcsolatban azért ne légy olyan biztos az igazadban. Szíria egy eléggé fejlett, civilizált ország volt, mint pl. libanon is. Van/volt ott képzett, mûvelt ember elég. Arányaiban szerintem több is, mint nálunk. Mondjuk az afgánok már más pálya :) |
kawa70 | 22965 | 2016. június 1. 12:28 | Válasz erre: 22960 |
Mondd mar meg mi a feneert kene szeretni a migransokat?????? Ezrevel jonnek ide dolgozni egyik se fog magyaran a többségi társadalom tartja el es nem csak õket hanem az utodaikat is. Alakalmatlanok bármilyen munkára mert se iskolazottsaguk se tapasztalatuk se szandekuk nincs hozzá. Annyira mantrazzatok a befogadásukat. Te hanyat fogsz majd magadhoz venni? Ja hogy egyet se...... az a többiek dolga akik lehetõleg jo messze lakjanak az otthonodtol. Merkel hany darabot szallasol el? Egyet se inkább az országból is kibassza õket es rácsûri más országokra ami meg ott marad táborokba rakja azt is jo messze . |
Yossarian | 22964 | 2016. június 1. 12:25 | Válasz erre: 22961 |
Nem sértés és végképp nem volt cél. Ez egy ténymegállapítás volt. Mármint a részemrõl, ami nem jelenti feltétlenül hogy igaz is, csak annyit, hogy az adott pillanatban rendelkezésre álló információk erre utalnak. Az szerintem nem sértés, ha valaki például alacsony és rá kimondjuk, hogy alacsony. Maximum tapintatlanság. Egyébként sosem célom a sértegetés, én szeretek vitázni, de amennyire lehet érvekkel és nem vagdalkozással. |
kawa70 | 22963 | 2016. június 1. 12:23 | Válasz erre: 22959 |
Dehogyis... az elején irta hogy olyan nincs csak nekünk és az mennyire botor dolog...... sajatos szemlelet mód amit leirt, lehet közülük való :))) |
Yossarian | 22962 | 2016. június 1. 12:22 | Válasz erre: 22956 |
Sajnos ez van. Szerintem is jobb államforma lenne egy olyan diktatúra, aminek nem a saját hatalmon maradása és a közvagyon eltulajdonítása lenne a legfõbb célja, hanem az ország lakóinak jóléte. Akkor a kutya sem foglalkozna a politikával, mert baromira nem érdekelné a népet, hiszen jól él, megvan mindene ami kell, minek baszakodjon még hülyeségekkel? Lásd az amerikaiakat. A túlnyomó többségük még azt se nagyon tudja, hogy kik a helyi vezetõk, nemhogy egy másik államé :) Szakértõi kormány kéne, ahol minden döntést a terület legjobbjai hoznának és a populizmus-demagógia kombó halállal lenne büntetve :) |
Jam Clerk | 22961 | 2016. június 1. 12:17 | Válasz erre: 22960 |
Akkor fogalmazzunk másképp: ez nem elõítélet, hanem sértés. De gondolom, ez is volt a cél.
|
Yossarian | 22960 | 2016. június 1. 12:16 | Válasz erre: 22959 |
Ez nem elõítélet, ezt az hozta ki belõlem, hogy amit ír az pontosan az, amivel az embereket próbálják a migránsok ellen hangolni. Magyarul tapasztalat alapján fogalmaztam meg az ítéletet és nem elõlegeztem meg elõre :)
|
Jam Clerk | 22959 | 2016. június 1. 12:11 | Válasz erre: 22957 |
"Már megbocsáss, de az nem tájékozódás, ha a blikk/bors/megafaszomtuggya milyen szennylapok hatásvadász cikkeit elolvasod, aztán jól ránézed az M1 híradót.. A hiteles források máshol vannak." Vannak ám elõítéleteid a kollégával szemben :) |
Yossarian | 22958 | 2016. június 1. 12:11 | Válasz erre: 22955 |
Ezt egyébként pontosan így gondolom én is. Az hogy az IS a saját hittestvéreit írtja, az azért van, hogy távozásra bírja õket és ezzel gyengítse az EU-t. Nyilván nincs erre bizonyítékom, de részemrõl teljesen biztos vagyok benne, hogy ez áll a háttérben.
|
Yossarian | 22957 | 2016. június 1. 12:08 | Válasz erre: 22952 |
"Az pedig, hogy még le is írod, hogy a nõk és a gyerekek nagyobb biztonságban vannak odaát a férfiak nélkül, gyakorlatilag felháborító" Én ilyet nem írtam, tessék újra elolvasni. Én az írtam, hogy a fiatal férfiak nagyobb veszélyben vannak, mint a nõk és a gyerekek. Ez nem jelenti az, hogy a nõk és gyerekek biztonságban lennének, csak annyit, hogy kisebb a veszélyeztetettségük mint a férfiaknak. Olyat meg végképp nem írtam, hogy attól lennének nagyobb biztonságban, ha a férfiak elmennek. Az meg amit az én iszlám ismeretemrõl írsz az eléggé vicces. Amiket leírtál az pontosan azt mutatja, hogy a te ismereteid az iszlámmal kapcsolatban a média általi híresztelésekben merül ki. Olvass kissé utána autentikus forrásokból is az iszlámnak és akkor majd nem írsz hülyeségeket. Az meg hogy nem ismerem a kultúrájukat... nem is értem :) Szerintem több arab ismerõsöm/barátom van mint neked és jártam is arab országokban - nem, nem nyaralni - és van elsõ kézbõl véleményem az ott élõkrõl. Az iszlám maga nem fanatizál, azt a vallási tanítók csinálják. Az iszlám is térít persze, de asszem ezt a keresztény egyház is elég aktívan mûveli és - bár erre vonatkozóan nincs konkrét adatom, de - a kereszténység több ember haláláért felelõs, mint az iszlám. Bár lehet, hogy a meccs még nincs lefutva. Az IS meg a többiek, bár az iszlámra hivatkoznak, de igazából közük sincs hozzá. Az iszlám nem engedi, hogy muzulmánokat gyilkoljanak és ha jobban megnézed, a tálibok és az IS is a saját hittestvéreit mészárolja elsõsorban. Ezt azért ne írjuk már a korán számlájára. "Ha csak egy kicsit ismernéd, akkor tudnád, hogy az Iszlám nem tanít olyat, hogy minden ember egyenlõ, olyat viszont igen, hogy hogy az Iszlámon kívül nincs más igaz vallás, és aki nem az Iszlám szerint él, az tulajdonképp nem ember. " Ezt mégis honnan vetted? És még nekem van kevés ismeretem a témáról?? Ne már. Kezdd mindjárt ezzel a cikkel itt, eléggé autentikus forrás: http://www.mohamed.hu/index.php?menu=keresztenysegzsidosag Már megbocsáss, de az nem tájékozódás, ha a blikk/bors/megafaszomtuggya milyen szennylapok hatásvadász cikkeit elolvasod, aztán jól ránézed az M1 híradót.. A hiteles források máshol vannak. |
Jam Clerk | 22956 | 2016. június 1. 12:04 | Válasz erre: 22953 |
A többi demokratikus országnak is ugyanez jutott, a leromlás a rendszerbe van kódolva. Ahogy a jegenyefák sem nõnek az égig, úgy egyszer minden demokrácia eléri a csúcspontját, ahonnan már csak a hülyék maradnak a rendszer élén...
|
Jam Clerk | 22955 | 2016. június 1. 12:01 | Válasz erre: 22951 |
"Ha most megindultak, annak azért biztosan komoly oka van." Ha összeesküvés-elméletet szeretnék elõadni, azt mondanám, hogy igen, az az oka, hogy valaki sakkozik a bõrünkre. Megindultak a sötét gyalogok, elérték a vonalainkat, elhangzott a "sakk" ( = open the borders!), az itteni tisztikar meg rögvest (be)rosál... Ha a gyalogok után megérkeznek a tisztek is (futó-bolondok, néhány huszár-vágás, villám sújtotta bástyák meg persze végül a vezír), nem lesz jó a játék vége. |
Yossarian | 22954 | 2016. június 1. 11:52 | Válasz erre: 22952 |
Dehát, mégis minek nézzek utána konkrétan?? A 70%-nak nincs értelme, lehet hogy tényleg annyi, de lényegtelen. A többirõl meg leírtam a véleményem.
|
Yossarian | 22953 | 2016. június 1. 11:51 | Válasz erre: 22948 |
"A demokrácia nem az ésszerûség, hanem a többség uralma. Errefelé ez jutott részünkre. " Sajnos. Ezért látom ennek az országnak a jövõjét elég sötéten. |
László_atya | 22952 | 2016. június 1. 11:49 | Válasz erre: 22947 |
Értem, tehát eszed ágában sincs utánanézni, csak pufogtatsz vakon a levegõbe. Így aztán én a magam részérõl a vita végére értem. Egyébként pedig nagyon nem vagy képben arról, hogy mi folyik "odaát", pl az ISIS-nek (meg egyébként minden szélsõséges iszlamistának) édes mindegy, hogy férfi, nõ, vagy gyerek, civil vagy katona, fiatal vagy aggastyán, ellenség és kész, le a fejjel. Épp ezért a "Miért csak a fiatal férfiak jönnek" témájú okfejtésed abszolút vakvágány és semmi köze a tényekhez. Az pedig, hogy még le is írod, hogy a nõk és a gyerekek nagyobb biztonságban vannak odaát a férfiak nélkül, gyakorlatilag felháborító, mert ugye az is tény, hogy akár Rakka, akár Fallúdzsa estében (és még jó néhány települést felsorolhatnék itt), a civilek lemészárlásával kezdték a "hadmûveletet", Karakosban gyerekek fejét tûzték póznára (mert hát keresztények), akiét nem, azt meg élve eltemették. Lásd még Palmüra. Arra sem vetted a fáradtságot soha - legalábbis az írásaidból ez látszik -, hogy legalább felületesen ismert az iszlámot. Ne is a szélsõséges olvasatát, hanem a "mérsékelt" iszlámot, amit pl. az iskolákban tanítanak. Ha csak egy kicsit ismernéd, akkor tudnád, hogy az Iszlám nem tanít olyat, hogy minden ember egyenlõ, olyat viszont igen, hogy hogy az Iszlámon kívül nincs más igaz vallás, és aki nem az Iszlám szerint él, az tulajdonképp nem ember. Az iszlám fanatizál, és a keresztény vallásokkal ellentétben a békére csak akkor int, ha már a világ összes embere áttért az Iszlámra, akik nem, azok meg nemtõl, kortól, satöbbitõl függetlenül már nincsenek az élõk sorában. Arra sem vetted a fáradtságot, hogy legalább felületesen megismerd azokat a kultúrákat, akik az Iszlám szerint nõnek fel és élnek. Hogy megismerd, mennyire mélyen gyökerezik bennük a hit. És mivel az Iszlám tanításai jellegüknél fogva fanatizálnak (ezt használják ki és erõsítik fel a szélsõséges Iszlám hívei), a többi - a menekültválság sarkallatos kérdései is - mind ennek a következménye. Szóval megbocsáss (eszem ágában sincs megbántani), de annyira kevés ismereted van a témában, hogy nincs értelme tovább folytatni ezt a beszélgetést. |
Yossarian | 22951 | 2016. június 1. 11:46 | Válasz erre: 22949 |
Én nem látok ebben ellentmondást, mivel gondolom mérlegelik az esélyeket és lehetõségeket. Azért vannak, akik családostól jönnek, gondolom nekik már van kinézett helyük, aztán vagy odaérnek vagy nem. Vagy annyira gáz a helyzet, hogy ha otthon marad a család, az túl nagy kockázat. A többiek gondolom a bizonytalanra jönnek és nem akarják a családot is kockáztatni. De igazából mindegy is. Az szerintem könnyen belátható, hogy ha tuti lenne otthon minden, akkor nem indulnának neki a nagyvilágnak. Eddig sem tették. Ha most megindultak, annak azért biztosan komoly oka van. |
Yossarian | 22950 | 2016. június 1. 11:42 | Válasz erre: 22948 |
Amiket írtál, azzal nagyjából egyetértek. És most akkor mi van ? :)
|
Jam Clerk | 22949 | 2016. június 1. 11:38 | Válasz erre: 22947 |
"Mindenhol meg az öldöklés, szíriában a kormány és az ellenzéke között, illetve besegít még az IS is, ha túl unalmasra fordulna az élet." "Másrészt a nõk és a gyerekek nagyobb biztonságban vannak otthon, mint a férfiak" Csak jelezném, hogy a két mondat között akkor is ellentmondás van, ha szerinted az IS meg a többi okostojás "csak" a férfiakban lát potenciális ellenséget. Ha fiatal férfi vagyok és féltem a családomat, akkor nem megyek elõre egy ismeretlen Mutti végiggondolatlan és valódi tömegbázist nélkülözõ fölvetésére, és nem hagyom hátra az asszonyt, akibõl potenciális szexrabszolga lehet, meg a gyereket, akibõl potenciális agymosott gyerekkatona, mialatt én vagyok a százezredik, aki a giroszos standomat próbálom a fritzeknél mûködtetni (csak hogy némi sztereotípiával éljek). |
Jam Clerk | 22948 | 2016. június 1. 11:30 | Válasz erre: 22944 |
Amikor azt írtam, hogy mindent tanul az ember, akkor arra gondoltam, hogy a "józan ész" által vezérelt "saját vélemény" is azokból az információkból áll össze, amit eddigi életed során fölszedtél, lényegében nem tudatosan. Feltételezhetõen nem a fogantatásod pillanatától kezdve van mindenrõl határozott és "önálló" véleményed, kellett hozzá jó pár év(tized), mire kialakult az a feltételezésed, hogy amit gondolsz, az önálló vélemény és a józan észen alapul. Azonban az addig eltelt idõszakról, amelynek során beépültek a "fogódzók", vagy "klisék", már senki nem tud számot adni (kivéve talán Proustot, a teasüteményével meg a vonatfütty hosszúságú mondataival). Röviden: ez szerintem szóértelmezési kérdés. Igen sok idõ telt el addig, amíg úgy épült a személyiséged, hogy nem tudtad teljes mértékben meghatározni, hogy mi épüljön be. Ami pedig beépült, már nem veszed észre, a részeddé vált. A "liberális" és a "konzervatív" (stb.) irányvonal alaptényezõi ugyanígy értelmezhetõek. Mind csak klisé, ha belegondolsz. Hogy neked például a liberalizmus például nagy általánosságban "emberhez méltóbb" (és most ne értsd úgy, hogy szerintem az vagy, csak példaként emeltem ki a sorból), attól még a adott világnézet alapelveit nem mindentõl függetlenül, önállóan találtad ki és szûrted le, hanem meggyõztek a vélt igazukról. Valamiért tetszetõsnek és elfogadhatónak tûntek. Más beállítottságú embernek viszont nem azok, neki adott esetben a konzervatív klisék a rokonszenvesebbek. Az észak-koreai példa pedig vicc akart lenni, ezek szerint nem ment át :) Ahogy mondják: szabad országban szabad emberek azt gondolják, amit szabad. A nyugati "oszd meg és uralkodj" elvéhez írottak pedig arra szerettek volna utalni, hogy hiába tudod te, mit kellett volna tenni, ha egyszer minden ország hozott anyagból dolgozik (adott elitbõl), olyan elv alapján, amelyet nem az úgynevezett "józan ész" határozott meg. A demokrácia nem az ésszerûség, hanem a többség uralma. Errefelé ez jutott részünkre. |
Yossarian | 22947 | 2016. június 1. 11:12 | Válasz erre: 22946 |
Akkor nézzük, ezek voltak a számok: "...hogy a bevándorlók 70%-a 20 és 40 év közötti életerõs, egészséges férfi és ezeknek egy jelentõs része nem háború által sújtott országokból érkezik. Ha a válság kitörése óta csak Németországba bevándorolt 300 000 embernek az a 70%-a (kb 200 000 fõ) otthon maradt volna harcolni pl. az ISIS ellen, már hírmondójuk sem nagyon lenne.." Annak hogy a bevándorlók 70%-a fiatal férfi, nem nézek utána, mert igazából lényegtelen. Mit bizonyít, vagy miért érdekes? Az meg hogy nem háború sújtotta országból jön a jelentõs részük, felveti, hogy mi számít jelentõsnek? Mert hogy a többségük szíriából, irakból afganisztánból, líbiából jön. Ezek közül melyik nem háború sújtotta ország? Mindenhol meg az öldöklés, szíriában a kormány és az ellenzéke között, illetve besegít még az IS is, ha túl unalmasra fordulna az élet. Irak hasonló, IS irtja a népet rendesen. Afgánoknál a tálibok, líbiában az IS illetve a különbözõ helyi törzsek háborúi mennek.. Egyik sem egy békés nyaraló hely, én simán megértem, ha valaki úgy érzi, hogy máshol jobban érezné magát. Miért nem harcolnak? Egyrészt ugye nem mindenki katona, nem mindenki szeret lövöldözni és az életét kockáztatni, na meg ki ellen? Ezek nem reguláris hadseregek, ezek többsége gerillaharc, sokszor a helyiek sem tudják, hogy ki ellen is kéne küzdeni, meg hogy ki kivel van? Szóval ezt könnyû innen megítélni, amikor semmilyen tapasztalatod nincs az adott helyzettel kapcsolatban. Az meg hogy elõször a férfiak jönnek, valahol érthetõ, mivel a bizonytalanba jönnek, ezért nem hozzák elõször a családot is. Másrészt a nõk és a gyerekek nagyobb biztonságban vannak otthon, mint a férfiak, akikben esetleg potenciális ellenfelet látnak a harcolók. Õk vannak nagyobb veszélyben ezért eljönnek, felderítik a terepet, próbálnak letelepedést intézni, aztán hoznák a családot is. Gondolom. Szóval ennyit a számokról és tényekrõl :) |
László_atya | 22946 | 2016. június 1. 10:35 | Válasz erre: 22945 |
Hát, akkor kezdj el utánanézni. Ezt utálom a legjobban, hogy van a vitapartnerem, aki kissé felkészületlen, majd az általam írt adatokat, infókat, számokat degradálja ill. megkérdõjelezi, és azt várja, hogy én szórjam meg linkekkel, amelyek azokra a cikkekre mutatnak, amelyekben minimum nagyságrendileg ugyanezek szerepelnek. Nem fogom megtenni, ha kételkedsz az általam leírtakban, nézz utána te magad. |
Yossarian | 22945 | 2016. június 1. 09:53 | Válasz erre: 22941 |
Hát én nem találok a posztodban számszerûsítést és tényeket. Írtál persze számokat és állítottál dolgokat, de ezek a számok honnan származnak, mennyire megbízható forrásból? Amik szerinted tények, azokról honnan tudjuk hogy valós információk? Azért mert közszájon keringenek és a bulvármédia fel-feldobja õket, attól még nem lesznek tények.
|
Yossarian | 22944 | 2016. június 1. 09:49 | Válasz erre: 22943 |
Az elõítélettel kapcsolatban lehet, hogy az természetes velejárója az embernek, mintegy ösztönös dolog, de az ember azáltal vált ki az állatvilágból, hogy gondolkodik és megtanul uralkodni az ösztönein. Fura világ lenne, ha minden ember korlátlanul engedne az ösztöneinek. A tanított dolgokkal én nem tudom, te hogy vagy, de én alapvetõen úgy "tanulok" hogy meghallgatom a "tanítást" felkutatom a témával kapcsolatosan elérhetõ információkat, azokat leszûröm és végül kialakítom a saját véleményemet. Nyilván ez nem alkalmazható konkrét "tudományok" esetén, mivel a fizikával, matekkel nem lehet vitázni. De a humán dolgoknál ez nálam így mûködik. Részemrõl nem vagyok sem jobbos, sem balos, sem végletesen liberális, sem konzervatív. Nálam a vezérelv a józan ész. Minden politikai irányzatból vannak részek amikkel egyetértek és vannak, amikkel nem. Ennyi. Az észak-koreai példa pedig nem apróbb szépséghibával küszködik, hanem konkrétan nem igaz. Diktatúrákban az emberek általában nem szeretnek élni, vagy ha mégis, akkor azok olyan diktatúrák, amik nem szólnak bele a nép napi életébe, hagyják õket élni. Erre nagyon jó példa az emírségek. Kvázi magántulajdon az összes emírség, de aki betart néhány eléggé jól elfogadható szabályt az nyugodtan élheti az életét, a kutya nem fogja megugatni. Az emberek szarnak a politikára, élik az életüket nem rosszul és a saját dolgaival foglalkoznak. De a diktatúrák többsége nem ilyen. Egyébként én örülnék a legjobban, ha nem kéne a politikával foglalkoznom, nem szarna bele az életembe nap mint nap. A kutyát nem érdekelné, hogy a fõgenyó a kert végébe stadiont építtet, ha egyébként az ország rendben van, mindenki egy viszonylagos jólétben él. De a helyzet távolról sem ez. A kommented második részét meg nagyon nem értem, hogy mirõl szól? Én nem az emberekre gondoltam amikor írtam az összefogásról, hanem országos politika szintjén. Magyarul, az országoknak kellett volna együttmûködni és akkor nem mûködött volna a nyugat oszd meg és uralkodj politikája. Mindenki jobban járt volna. |
Jam Clerk | 22943 | 2016. június 1. 09:23 | Válasz erre: 22939 |
A románok/szerbek/szlovákok/pirézek túlnyomó többsége szerintem szintén nem beszélt még élõ magyarral, és nekik is megvan a konkrét véleménye rólunk. Nem a címke szövege számít, hanem hogy mindenki címkéz mindenkit valahogyan. Néhány éve azt szûrtem le magamban errõl, hogy mindenki "elõítéletes", és annak van a legnagyobb elõítélete, aki azt mondja, hogy neki nincs - önmagáról... Amíg nem látom be, hogy magamat sem ismerem igazán, és fõleg: nem fogadom el olyannak, amilyen vagyok, addig másokat sem fogok. Tehát elõször is: igen, elõítéletes vagyok. Szerintem ez emberi dolog, a következõk miatt: minden információm, amivel rendelkezem, valójában tanult, "készen kapott" tudás vagy tapasztalat. Másoktól kaptam. Hogy jó-e vagy rossz a tudás belsõ tartalma, az, Hamlettel szólva, viszonylagos: "nincs a világon se jó, se rossz; gondolkozás teszi azzá." A gondolkodásom viszont ismét csak készen kapott dolgokból épül fel. Az életem kezdetétõl fogva "tanítottak" valakik (vagy helyzetek). Ha innen nézem, akkor az úgynevezett "emberi jogok", a "minden ember egyenlõ", a "liberalizmus" és a többi "vívmány" meg "haladó eszme" is MINDENKI SZÁMÁRA egy mások által tanított, de nem genetikai, ösztönös, magunkkal hozott alapelv. Igen, számodra is csak "tanult" alapelv. Valakik szerint ezek jó alapelvek, másoknak idegenek, mert mást hoztak magukkal. Ha mást tanítanak, akkor mást tartasz normálisnak. Hogyan ítélhetném meg, hogy a másik által képviselt felfogás elvetendõ? Sarkított példa, de Észak-Koreában mást gondolnak a "tanítók", a liberalizmus nyomokban sincs a kormány politikájában, az emberek mégis szeretnek ott élni /az már apróbb szépséghiba, hogy nem is mernek mást mondani :) /. Arra a részre pedig, ahol azt írod, mit kellett volna tennünk, ex-kommunista országoknak a rendszerváltás korában, a valódi történelem alapján szerintem rózsaszín elképzelés. Kezdjük ott, hogy elõször is, kik közül lehetett "választani"? Ki ismerte a lehetséges jelölteket? Ha ismerték, akkor elõtte is porondon volt - ergo az elõzõ korszakban is szerepelt, lehetett tudni, "ki kutyájának kölyke". Ha nem ismerték - honnan lehetett volna tudni róla, hogy valójában ki és mit akar, (jó értelemben véve, szakmailag-emberileg) mire képes? A demokrácia nevû játék fõ szabálya, hogy igen sok ember bíz meg igen kevés embert, mert igen kevesen éreznek ambíciót "közszereplésre". Ha meg igen kevés ember közül lehet választani, igen alacsony szintû program alapján, akkor legföljebb a tõmondatok szintjén állítható, hogy X százezer ember ezt vagy azt akarja vezetõnek. Ilyen szempontból az "elit", ahonnan választhatnék, nagyon szûk, és számomra jórészt ismeretlen elvek alapján áll össze. Ez éppúgy igaz (volt) a többi ex-kommunista országra is. A "nép" pajzsra emel bárkit, aki kellõen okosakat vagy népszerûeket) állít, valóságtartalmától függetlenül. Ha meg az "elit" így épül fel, ott az országok közötti "összefogás" is csak idõszakos és odavetett gumicsont a népnek, de nem a valódi "közös érdek" képviselete. Ha az lenne, némileg hitelesebb volna, és talán több esélyünk lenne arra, hogy valódi, hiteles vezetõségünk legyen. Ilyen eddig tudtommal nem fordult elõ, és én már nem is várok ilyet, éppen a fentebb írottak alapján. |
Penzi | 22942 | 2016. június 1. 08:31 | Válasz erre: 22932 |
Ha szerinted nem, akkor hogy fordulhat elõ, hogy több ezer menekültrõl nem tudnak a hatóságok ? Eltûntek az egyik táborból a másikba költöztetés során ….. Nem akartak buszra szállni. ((((( |
László_atya | 22941 | 2016. június 1. 00:20 | Válasz erre: 22938 |
Ne haragudj, de az elsõ két mondatod után nem olvastam tovább a reakciódat, mert kissé feldühített, hogy számszerûsítettem és tényeket írtam, erre te azt mondod, hogy nem írtam megalapozott cáfolatot. Így nem tudok rendesen vitázni... :( A nem saját vélemény dolgot pedig nem neked címeztem, hanem általánosságban írtam, sorry vagyok, ha félreérthetõ volt. |
Yossarian | 22940 | 2016. május 31. 23:58 | Válasz erre: 22937 |
Csak még egy szó. Mégis milyen libsi szennyvonalat emlegetsz? Kis hazánkban már 6 éve olyan kormány van, aki bevallottan illiberális. Akkor mégis mit kéne túlélni? A kommunista gyakorlatot, amit a jelen kormány eltökélten folytat? Vesd össze, hogy mit csináltak a komcsik a háború után azzal, hogy mit csinál a kormány most! Nemigen találsz különbséget.
|
Yossarian | 22939 | 2016. május 31. 23:49 | Válasz erre: 22937 |
Nem, nem kell vesznie. Merthogy ez a nép igazából nem is létezik. Mármint a nagybetûs MAGYAR. Ütközõ zónában élünk, ha volt is olyan, hogy magyar vérvonal, azt szépen elkeverték a rajtunk keresztül-kasul áthaladó, idõnként pár száz évet itt maradó különbözõ népek, akikkel jól elkeveredtünk. Ami nem baj, sõt. A vérfrissítés általában jót tesz, lásd a vérfrissítés hiányától szenvedõ angolokat :) Na mindegy, szóval veszni nem fog, mert mindig fog itt élni egy nép, aki vagy magyarnak hívja magát, vagy másnak. A lényegen nem változtat. Már csak azért sem, mert amire szeretünk hivatkozni, hogy milyen okos nép is vagyunk, mert a lakosság számához képest milyen sok Nobel díjas tudósunk van (volt), az ugye nettó hülyeség, mert ezek a tudósok gyakorlatilag kivétel nélkül zsidók. Vagy voltak. Nem kivétel ez alól az oszkár díjat nyert rendezõk köre sem, talán csak Szabó István, róla nem tudom, hogy zsidó-e? De nem is érdekes. Visszatérve a lényegre, a baj itt az, hogy népünk nagy része nem lát el a falu végénél sokkal messzebbre, ezért általában a hírhozók véleményét veszi át - mert hát neki honnan lenne olyan, ha mindig csak otthon van - és azt fogadja el kétséget nem tûrõ igazságnak. Ezért utálunk mi mindenkit. A túlnyomó többség soha az életben nem beszélt élõ románnal/szerbbel/szlovákkal/pirézzel, de mégis megvan a konkrét véleménye róluk. Na ez itt a baj. Eléggé nyilvánvalónak tûnt a rendszerváltás korában, hogy az ex-kommunista országoknak - mivel többé-kevésbé egy szinten vannak - együtt kéne mûködniük és közösen kellene fellépniük, vagy legalábbis közös tervet kialakítaniuk, hogy elkerüljék a már fejlett nyugat megosztó politikáját, merthogy a nyugat bennünk piacot látott és az volt az érdeke, hogy mi ne mûködjünk együtt, mert akkor neki nem lesz annyira sikeres a gyarmatosítás. De nem, mi - és a többiek sem - ezt nem fogtuk fel, hanem szépen utáltuk egymást - ki trianon, ki más politikai sérelem miatt - és szépen gazsuláltunk a nyugatnak, merthát olyan szépen mondták, hogy nekünk van igazunk. Pedig sokkal jobban is kijöhettünk volna a helyzetbõl, mert tényleg piac voltunk, csak éppen piaci áron kellett volna eladni magunkat. Írhatnék még sok mindent, de nem sok értelme van. Annyit még megjegyeznék, hogy azért nagy általánosságban az emberek ott szeretnek élni, ahol a liberalizmus, ha nem is vezetõ eszme, de jól észrevehetõen ott van a kormányok politikájában. És ezzel nehéz lenne vitatkozni. |
Yossarian | 22938 | 2016. május 31. 23:29 | Válasz erre: 22936 |
Nem, nem írtál megalapozott cáfolatot :) Amit írtál, az a szokásos demagóg, média által nyomatott szöveg volt, ami nyilván néhol nyomokban tartalmazott a valóságra emlékeztetõ dolgokat, de távolról sem konkrét tényeket. Mert hogy tényeket - mármint olyanokat, amit konkrét dolgok, általánosan elismertek - az írásod nem tartalmazott. Egyébként meg nincs fatva, vita van. És a vita azért jó, mert - szerencsés esetben - a felek olyan dolgokkal érvelnek, amit a másik nem, vagy nem reálisan kezel, vagy éppenséggel nem is ismer. Ilyen esetekben mindkét fél gazdagodik a vita által, mert megalapozott vélemények ütköznek és aztán eldõl - vagy nem - hogy kinek a véleménye helytállóbb, megalapozottabb. És eldõl a kérdés. Vagy nem :) A nem a saját véleményre csak annyit tudok mondani, hogy nem vagyok egyik pártnak, politikai oldalnak sem a tagja, támogatója, sem fizetett ügynöke. Csak és kizárólag a saját véleményemet fogalmazom meg, ami már csak azért is észrevehetõ, merthogy egyik párt vagy politikai mozgalom irányvonalával sem egyezik :) Részemrõl már a választás is olyan dolog, hogy arra szavazok, aki nem hangoztat - és/vagy tesz - olyan dolgokat, amik részemrõl elfogadhatatlanok. A legjobb az lenne, ha sokszínû lenne a parlament, minden oldal érdemben és a támogatói számával arányos módon képviseltetné magát ott és értelmes viták során jutnának konszenzusra. Egy országban akkor jó élni, ha mindenki jól érzi magát. De ettõl sajnos nagyon messze vagyunk. De ami a legrosszabb, az az, hogy pont a rossz irányban haladunk. |
kawa70 | 22937 | 2016. május 31. 20:56 | Válasz erre: 22935 |
Tehát vesznie kell ennek a népnek. ....egyetlen cafolat a tobb mint ezer eves múlt. Bár mindig voltak akik szétzilaltak e nepet es mindig alkalmatlan vezetõi voltak de tulelt. Remeljuk hogy ezt a libsi szennyvonalat is tuleli.
|
László_atya | 22936 | 2016. május 31. 20:56 |
Én írtam megalapozott cáfolatot, várom a cáfolat cáfolatát. :) Amúgy nem az a lényeg, hogy népszerû vagy-e. számomra az sokkal fontosabb, hogy egy kényes és megosztó témában már a harmadik "levélváltáshoz" közeledünk anélkül, hogy kimondtuk volna egymásra a fatvát - hogy témánál maradjak. :) Én nagyon szeretek értelmes emberekkel beszélgetni-vitázni addig, míg ki nem derül, hogy az illetõ nem a saját gondolatait adja elõ... :):):) |
Yossarian | 22935 | 2016. május 31. 20:08 | Válasz erre: 22934 |
Ja. Nem lep meg, hogy nem vagyok népszerû. Utaltam is rá az utolsó sorokban. De azért annyit hadd jegyezzek meg, hogy semmi sem csak fehér vagy fekete. Épp ezért nem mûködnek az ezekhez kitalált megoldások sem. "Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem, bölcselmetek. Álmodni képes." És ezeket mind figyelembe kéne venni. Egyébként meg, ha már keménykedés, meg mi vagyunk, aki megmutatja, vagy legalábbis megpróbálja, halkan megjegyezném, hogy ennek a népnek ez még soha, semmilyen formában sem sikerült. Ez a nemzet bár büszke magára, de a világ leghitványabb vezetõit választotta meg, ha lehetett választani, amikor meg nem, akkor tûrte a ráerõszakolt bitorlókat. Soha össze nem tartott, de rendkívül lenézte és gyûlölte a szomszédait, ami még ma is tetten érhetõ. Ennek az országnak a virágkora az Osztrák-Magyar monarchia volt, osztrák vezetéssel. Ha közülünk való volt a király, vagy bármilyen vezetõ, abból itt csak a probléma lett. Örömmel venném a - megalapozott - cáfolatokat. És ez mind nem liberalizmus kérdése. Szolganép vagyunk, ennyi. Különben a jelen kormány négy évet sem húzhatott volna ki, de kinéz nekik még nagyon sok. |
kawa70 | 22934 | 2016. május 31. 19:21 | Válasz erre: 22930 |
Nagyon jó irás. Utolsó rugás a szakadék szélén......Titeket az sem fog megváltoztatni gondolkodás ügyileg ha a családtagjaitokat a szemetek láttára fejezik le szegény menekültek......A pirézeket is utálom de az összes többi nem idevalót is. Talán ha a saját kulturánkat és nemzetünket védenénk ilyen hévvel nem itt tartanánk. Hajrá liberalizmus.
|
László_atya | 22933 | 2016. május 31. 17:02 |
Sajnos Európát nem elég meggyengíteni, hanem fel kell számolni. A gyengítésen már javában túl vagyunk. Nos, hogy az EU hülye-e, vagy sem, azt leszûrhetjük pl. a fõ vezetõirõl. Amíg egy iskolázatlan - nem mellesleg abszolút félnótás - kalandor ilyen pozícióba kerülhet, addig van min gondolkodni. Amikor a legfõbb keresztény vezetõ - hogy stílszerûen fogalmazzak - beáll a nyájba és énekli a kötelezõ kánont - miközben egyéb vallásúak halomra gyilkolják a keresztényeket csupán a vallásuk miatt -, akkor szintén van min elgondolkodni. Amikor a megvert, megerõszakolt, molesztált embereknek lakatot tesznek a szájára, pláne a sajtónak, ha meg meri említeni az elkövetõk honnanjöttét, fõleg pláne a tulajdon rendõrség és igazságszolgáltatás szájára, ugyanezért, akkor pláne van min gondolkodni. Ki a hülye? Szerintem épp nem túllihegve van a dolog, hanem alábecsülve, és nem figyelembe véve azt a tényt, hogy homlokegyenest eltérõ kultúrákat, világnézeteket nem lehet úgy "összerakni", hogy abból mindegyik jól jöjjön ki. Valamelyik a rövidebbet fogja húzni, jelen esetben lefejezve, felrobbantva, agyonverve, megerõszakolva, megalázva, állatszámba véve lesz. Még be is dõlnék annak a szövegnek, hogy az életüket féltõ szegény emberek menekülnek a háború elõl, ha nem azt látnám, hogy a bevándorlók 70%-a 20 és 40 év közötti életerõs, egészséges férfi és ezeknek egy jelentõs része nem háború által sújtott országokból érkezik. Ha a válság kitörése óta csak Németországba bevándorolt 300 000 embernek az a 70%-a (kb 200 000 fõ) otthon maradt volna harcolni pl. az ISIS ellen, már hírmondójuk sem nagyon lenne, lehetne újra építkezni. Érdekes, hogy a kurdok nem menekülnek sehová, pedig még országuk sincs, de jelenleg is az ISIS elleni nemzetközi koalíció egyik fõ szárazföldi támasza. Csakhogy - és sajnálom, ha ezzel bárkit is megsértek - ezek a "háború elõl menekülõ" férfiak pontosan tudják, hogy Európa gyenge, a keresztények gyengék (ha megdobnak kõvel...), pontosan tudják a jogaikat, de kötelességrõl hallani sem akarnak, mint ahogy a beilleszkedés (nem egyenlõ az asszimilációval), a befogadó nép tisztelete sem szerepel a szótárukban. A szélsõséges ultraliberális agymosó gépezet pedig a még megmaradt természetes ellenállást/védekezést, élni akarást és nemzetben gondolkodást is tûzzel-vassal írtja egész Európában az "õslakosok" köreiben. Börtönnel, megaláztatással, üldöztetéssel, kirekesztéssel fenyeget. Sötéten látnám a helyzetet? Én úgy vélem, hogy inkább realistán, mert az élet más területeken már bebizonyította, hogy mindig, MINDIG a legrosszabbra kell felkészülni. |
Penzi | 22931 | 2016. május 31. 16:25 | Válasz erre: 22930 |
"Az EU sem hülye és nem fogja korlátlanul beengedni a távol-keleti menekülteket." Hát pedig most pont ezt teszi (((((( |
Yossarian | 22930 | 2016. május 31. 16:11 |
Túl van ez a kérdés némileg lihegve, azzal együtt, hogy a probléma valós és nem is elhanyagolható. De armageddont azért nem kéne vizionálni. Az EU sem hülye és nem fogja korlátlanul beengedni a távol-keleti menekülteket. Azért azt lássuk be, hogy az az elv, ami most a problémát okozza - nevezetesen, hogy a menekülteket be kell fogadni, vagy legalábbis humánus módon kezelni és oldani meg a problémáját - nem erre a helyzetre lett kitalálva, viszont mint alapelv, azért szerintem igenis elfogadható, sõt a múlt - de még a jelen - században is sok százezer honfitársunk élvezte az elõnyeit. Tehát most így utólag nem kéne megtagadni a létjogosultságát. A jelenlegi helyzet nem véletlen és erre nem nagyon volt senki felkészülve, nyilván idõbe telik, míg megfelelõ megoldást találnak, mert az alapelvet nyilván nem akarják elvetni, viszont erre a helyzetre kéne úgy ráhúzni, hogy az ne legyen diszkriminatív, vagyis mindenkire érvényes csak a szír/afgán/iraki/stb bevándorlókra nem. Ez nem egyszerû feladat. Véleményem szerint egyébként ez egy mesterségesen szított helyzet és az ISIS és a többi elvtársaik azért irtják ott a saját népüket - allah nevében muzulmánokat.. agyrém, és még a koránra hivatkoznak - hogy rákényszerítsék õket a hazájuk elhagyására, amikor is nyilván európa lesz a cél. Ez gyakorlatilag egyfajta hidegháború és így akarják az EU-t gyengíteni, illetve megvetni a lábukat az EU-n belül. Remek terv, különösen azért, mert akik jönnek, azok tényleg menekülnek és az életüket féltik, tehát jó szívvel nem lehet visszaküldeni õket, legalábbis a származási országukba semmiképp, viszont nem egyszerû a helyzet kezelése. Ezt majd remélhetõleg megoldja a politika, bár azért nagyon rózsaszín illúzióim nincsenek. A probléma másik része az így generálódott idegengyûlölet, ami azért lássuk be eléggé túlzó. Az arabok sem egy homogén társaság egyébként, de azért - különösen a közel-keleti népek, mint szíria, libanon - távolról sem olyan kecskebaszó népség, mint itthon az egységsugarú szavazó és az általa kedvelt politikus szeretné elhitetni. Ilyen mértékû népvándorlás esetén óhatatlan, hogy néhány tulok is bekerül a folyamatba, de ha megnézzük hogy a bevándorlók mennyi problémát okozta, illetve közülük mekkora hányad volt, aki a gondot okozta, akkor jó eséllyel az arány nem haladja meg pl az itthoni tisztességes ember vs. bûnözõk arányát. A médiában persze megy a gyûlöletkeltés, de pl az elhíresült kölni, szilveszteri esetben is helyi, már régóta az országában élõ bevándorlók voltak az elkövetõk és nem akik most jöttek. Ráadásul elég sok esetrõl derült ki, hogy mégse a bevándorlók voltak a bûnösök. Összesítve én a higgadt gondolkodást javasolnám mindenkinek az ilyen problémákkal kapcsolatba és legkevésbé a fröcsögést, gyûlölködést, bár belátom ez utóbbi sokkal egyszerûbb és a legkevésbé fárasztó. Ráadásul borítékolható a széleskörû támogatottság. Sajnos. Mert mi még a pirézeket is utáljuk. |
Ullyses | 22929 | 2016. május 31. 14:16 | Válasz erre: 22926 |
Azért remélem, mondtál nekik egy-két megfelelõ, helyreigazító mondatot...!!! :) ... Vagy tévednék? :( Lehet h a németeknek van némi szüksége a "vérfrissítésre", de ezt inkább kétlem... nálunk h nincs szükség rá, asszem ebben megegyezhetünk! Egyszer azonban meg kellene húzni azt a "vonalat" is, - egyházi vezetõtõl várnám! - hogy attól h keresztény vki még nem hülye, és igen is a haza az a mienk így "alamizsnának" nem odaadható!... bár számos jel mutatkozik h vannak kiárusítói, lásd pl aki megtámadta a népszavazást, stb... Asszem László atya jól látod a helyzetet..., ezért talán még idõben, egyeseknek ajánlanám tanulmányozásra a 10 balga és a 10 okos szûz esetét a Bibliából... |
László_atya | 22928 | 2016. május 31. 13:32 | Válasz erre: 22926 |
Röviden a válaszom: Nekünk (keresztény gyökerû Európának) annyi. A "fejlett nyugat" vidáman megásta a saját sírját, majd boldogan belefeküdt és most nevetve kotorja saját magára a földet. Közép-kelet Európai országok még hellyel-közzel úgy tesznek, hogy tartják magukat, de mit gondolnak? Ha az az úthenger, ami már maga alá gyûrte pl. Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot, Svédországot, Hollandiát, majd pont Magyarországgal, vagy épp lengyel testvéreinkkel ne birkózna meg? Muhaha. A mindenkiben ellenséget látó (ha nem, akkor meg keresõ) jenkik dörzsölik a tenyerüket, mert Európa gyengülése nekik jó, méghozzá nagyon jó. Iván, a medve meg elõveszi irdatlan mancsát, majd ugyanazon medve kecsességével felmutatja a középsõ ujját: Szankciózgatunk? Akkor jó étvágyat a saját fõztötökhöz. Jinjang mester amiatt aggódik, hogy az elképesztõ gazdasági fejlõdése lassul, le sem sz@rja, hogy kik laknak Európában. Szóval ha bárkinek is megfordult volna a fejében, hogy "majdcsak segít valaki", hát nem fog. Magunkon meg szemlátomást nem segítünk. Így jártunk. |
kicsi | 22927 | 2016. május 31. 13:22 | Válasz erre: 22926 |
Kivándorlok Vlagyivosztokba.:(( Bike-R nem visz magával utast? :) |
Utalatos | 22926 | 2016. május 31. 12:45 |
Tudom, nem kellene benneteket terhelnem a privat elmenyeimmel, de nehezen tartom magamban. Egy nemzetkozi szakmai konferencian voltam a mult heten egy gyonyorusegesen szep Rajna parti kisvarosban. Altalaban feltoltodve, tele elmennyel es lelkesedessel szoktam hazaterni az ilyen talalkozokrol. Nagyon sokat tanulok is ilyenkor, foleg az un. demokraciakban folyo gyermeknevevelesi, gondozasi, oktatasi tematikak megismeresevel. Most viszont vegtelenul elkeseredve es kisse remenytelenul jottem haza. A vilag megbolondult. Egy heten keresztul egyfajta agymoso propaganda reszeseive es elszenvedoive valtunk. 17 eloadast hallgattam vegig es 22ora szeminariumon vettem reszt, ami egyetlen kerdeskor korul forgott. Mikent kell az europai ovodarendszert hozzaigazitani es megvaltoztatni a bevandorlas okozta korulmenyek kihivasanak eleget teve. Hajmereszto volt hallani, mikent lelkendezett az egyik kollegano amiatt, hogy milyen jellemfejlodesen esett at o, a rabizott nagyszamu migrans gyerek jovoltabol es mennyire halas egy masik kultura megismerese miatt, mert mar teljesen kiegettnek es dekadensnek erezte magat a kepmutato poroszos ovadarendszer nyomasaban. Volt aki vihogva kozolte, hogy miota kuszkuszt esznek es a nagyszamu muzulman gyerek miatt az ovodai etkezesbol kiszorult a disznohus, azota sokkal egeszsegesebbnek erzi magat es tele van energiaval. Van aki arra hivta fel a figyelmet, hogy a migrans szulokkel mennyivel jobb az egyuttmukodes, mint a szuletett nemetekevel, mert csaladcentrikusabbak es meg tisztelik az ovonoket. A legmegdobbentobb azert megis annak a hivatalnoknak az eloadasa volt, aki kutatasok eredmenyeire hivatkozva a legnagyobb hozadekkent a vegyes kapcsolatokbol szarmazo verfrissulest es genetikai megujulast tartotta es sajnalatosnak nevezte, hogy egyelore a nemetek erthetetlen ellenallasan bukik meg ez a kivanatos folyamat. Mikor valaki visszakerdezett, hogy szerinte a muszlim vallas ellenzi a vegyes hazassagokat es kapcsolatokat( prostitualtak igenybevetelet nem), egyetlen valaszmondata volt csupan.: "A muszlim vilag sokkal rugalmasabb, mint az (alszent) kulturalis igaba szoritott europai es fogekony minden modern valtozasra, talan eppen a tobb evezredes sziguru bezartsag kovetkezmenyekent." Es folytathatnam tovabb a legbizarabb gondolatokkal, amik elhangzottal a 6 nap alatt. Volt olyan ovodat kepviselo vezeto, ahol a nem Nemetorszagban szuletett gyerekek szama mar meghaladta a helyieket, de, ha ehhez meg hozzaszamoljak a nemetorszagi torok es balkani szuloktol szarmazo gyerekeket, akkor mar donto tobbsegben vannak. Most kerdezhetitek, hogy na es akkor, mi van? Itt vannak nekunk a ciganyaink,veluk is nehezen birkozik meg az ellatasi, az oktatasi, a szocialis rendszer, mit torodjunk mi a nemetek, hollandok, franciak gondjaival.? En most azt latom, nem usszuk meg. Innen nincs visszaut, a kerdes csak annyi, mikor es mikent sopor el bennunket is ez az ujkori kataklizma? Nem akarok en itt most vitat generalni, de ra kellett jonnom, abaj es a veszely sokkal, de sokkal nagyobb, mintsem azt most felfogni tudnank. Egy ovononek minden gyerek egyforma, mind tiszta es ovasra erdemes, mind egy kis csoda, szulessen is barhova, jojjon is barhonnan. Megis azt mondom: vannak hosszabb tavon ossze nem hozhato kulturalis, gazdasagi, erkolcsi, eletmodbeli kulonbozosegek, amelyekben hatarozottan vedeni kell mindenkinek a sajatjat, de lehetoseg szerint ezt ne egy masik megsemmisulesevel tegyuk. Most pedig ugy tunik az europai kereszteny kulturkor onkentesen es onpusztito modon adja meg es fel identitasat. Persze lehet, hogy csak tehetetlenul elturi, hogy keretlen vezetoi belehurcoljak oket ebbe(is):-((( |
Kraszi | 22924 | 2016. május 29. 15:28 | Válasz erre: 22922 |
De csak mert X > 8000 :D Válassz olcsóbb koncertet :D :D
|
tsanyi | 22923 | 2016. május 29. 14:55 | Válasz erre: 22922 |
Túl sokat elmélkedsz, idõben szokj le róla.:)) ....örülj, fizess, szórakozz.:)
|
Yossarian | 22922 | 2016. május 29. 14:53 |
Ticketexpress, online jegy vásárlás. Jegy ára: X Ft. Kiszállítva:X+3000 Ft, Személyes átvétel: X+900 Ft. Otthon nyomtatva: X+1500Ft. Hogy miért nem beeeeeep a jó beeeeep beeeep...?!
|
desiderus | 22921 | 2016. május 22. 18:54 | Válasz erre: 22920 |
Akkor Audi potenciális veszélyforrás, mert veseköve több embernek van mint AIDS-e...... :-)))))))
|
tsanyi | 22920 | 2016. május 22. 11:07 | Válasz erre: 22919 |
No látod, tehát Te vesekõgazda(g) vagy így potenciális fertõzõ egy remek csörténél. Ezt észben tartom ha esetleg összefutunk. :)
|
Audimania | 22919 | 2016. május 19. 20:58 | Válasz erre: 22918 |
Ha ez kicsit segít a helyzeteden, akkor elárulom, hogy nekem már többször is volt vesekövem (a hozzá tartozó szülési fájdalmakkal együtt), és ebben az állapotomban (mert ugye a folyadékfogyasztás erõsen javallott) eszembe nem jutott volna az említett módon megküzdeni a motorostársaimmal ... szóval a fertõzésveszély elég csekély. De nem zárható ki teljesen, ezért ha mégis csatára kerülne a sor, csak óvatosan :)
|
tsanyi | 22918 | 2016. május 19. 19:54 | Válasz erre: 22917 |
De csak mert nem érzed át a helyzetek komolyságát, inkább segítenél eloszlatni gyötrõ kételyeimet.
|
Audimania | 22917 | 2016. május 19. 19:25 | Válasz erre: 22909 |
Én már csak azon elmélkedem, hogy meg merjem-e nyitni ezt a fórumot, ha azt látom, hogy írtál. Végül bekészítem a görcsoldót meg némi folyadékot, keresztet vetek és click. Azért van, hogy megbánom :)
|
tsanyi | 22916 | 2016. május 19. 18:19 | Válasz erre: 22915 |
Itt lejjebb polemizáltok valamin, de csak sejtéseim vannak, hogy min mivel a kezdõ hsz. eltûnt. Persze nyilván igazatok van.:)
|
Yossarian | 22915 | 2016. május 19. 18:13 |
Épp azon elmélkedem, hogy mégis mi a bánatos tök van ezzel az oldallal hogy lassan többet nem lehet elérni, mint igen? |
Hooliboy | 22914 | 2016. május 18. 12:43 | Válasz erre: 22913 |
Mondjuk a kérdés után,minden lelkiismeret furdalás nélkül motor után kötném õket és egy kicsit megcibálnám a testüket pár kilométeren keresztül,csak,hogy érezzék a törõdést.
|
Yossarian | 22913 | 2016. május 18. 09:55 | Válasz erre: 22912 |
Nekem is csak egy kérdésem lenne: Fej, vagy gyomor?
|
Hooliboy | 22912 | 2016. május 17. 22:49 | Válasz erre: 22911 |
Amikor én olvastam csak ültem döbbenten,hogy egyáltalán ilyen megtörténhet.Azon gondolkodtam,hogy /ha nem kamu az egész/ tényleg ennyire beteg "emberek" vannak közöttünk,hogy motorral a haláláig kergetnek egy vemhes õzet?Csak egy kérdésem lenne hozzájuk.Miért? |
Yossarian | 22911 | 2016. május 17. 21:28 | Válasz erre: 22910 |
Ha ez tényleg igaz és így történt, akkor rohadjon meg mind. De õszintén szólva én már nem nagyon tudok hinni az ilyen FB 'leleplezéseknek' Túl sok a szándékosan indulatot gerjesztõ, valaki(k) ellen sokszor alaptalan, innen-onnan szedett fotókkal "bizonyított" rágalom.
|
tsanyi | 22909 | 2016. május 15. 10:02 | Válasz erre: 22908 |
Köszönöm a jótanácsot bár Te ezt nem élheted át gondolom nagy bánatodra, így tényleg jó, hogy elmaradt a csörte. Ez viszont egy újabb problémát generál, ha legközelebb ottalvós túrát szervezünk akkor mindenkitõl kell kérni egy orvosi igazolást, hogy nem szenved húgyúti, vese vagy bármely hasonló betegségben ami ilyen módon terjedhet becses motoros közösségünkben. :)
|
Penzi | 22908 | 2016. május 15. 06:25 | Válasz erre: 22907 |
Vszínûleg vesekõvel tértél volna haza, így adj hálát a rossz idõnek)))) bár Te már így is"beteg" vagy)))
|
tsanyi | 22907 | 2016. május 14. 18:30 | Válasz erre: 22906 |
Így van, ezért is nem agyalok ilyesmin, viszont volt a héten egy dilemmám ami okafogyottá vált a rossz idõjárás miatt miszerint jelenleg valahol a horvát parton lennénk egy túrán ahol is az egyik haverom is jelen lett volna akinek veseköve van és hát könnyen megeshetett volna, hogy az esti étkezést követõ leittasodás folyamán a toalettben a péniszünkkel kardoztunk volna és a gondom az, hogy vajon ezúton nekem is lehetett volna vesekövem?
|
kawa70 | 22906 | 2016. május 14. 17:27 | Válasz erre: 22905 |
nem valami sok.......Ez a téma nem ragadja meg az embereket, tehát rossz a cikk....:)
|
Bubó Doki | 22905 | 2016. május 14. 08:27 |
A kommenteket nézzétek, az az igazi! http://444.hu/2016/05/13/aki-maganyra-vagyik-mindenkeppen-menjen-egy-kort-a-felcsuti-kisvasuttal?fbfanpage444+20160513+1547 |
Utalatos | 22903 | 2016. május 4. 13:33 |
Fiuk, este valaszt adok, mar amire tudok, de most a munkabol nem tudok idot szakitani.
|
László_atya | 22902 | 2016. május 4. 12:51 | Válasz erre: 22897 |
Természetesen én sem írnám ki a weboldalamra nagy betûkkel, hogy gyakorlatilag adathalász programok szedik össze az infókat... :)))) Szerintem többek közt ezért is viszonylag pontatlanok az adatok és nagy a szórás. Amivel egyébként az ég világon semmi baj nincs, hiszen az ilyen programokat nem feltétlenül károkozásra alkalmazzák, lásd jelen esetben is. |
Jam Clerk | 22901 | 2016. május 4. 12:39 | Válasz erre: 22899 |
Valószínûleg én is rosszul csináltam valamit, de ez a térképes keresõs rész nekem sem megy. Nem tudom elképzelni, hogy a családnevünkre adott találat alapján ennyire kevés lenne belõlünk az országban. Csak a lakóhelyemen meglenne a kapott érték harmada-fele. Leírnád, hogy neked hogyan sikerült? |
Yossarian | 22900 | 2016. május 4. 09:27 | Válasz erre: 22899 |
Hát nekem konkrét 0 volt az eredmény. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam?
|
Utalatos | 22899 | 2016. május 4. 09:18 | Válasz erre: 22898 |
Miert mondod? A terkepes valtozaton van egy, de a kornyezo, volt magyar teruleteken nagyon sok:-) Azert erzem en is, hogy ezer sebbol verzik ez a program, pl. az ekezetes nevek kezelese:-( |
Yossarian | 22898 | 2016. május 4. 08:49 | Válasz erre: 22897 |
Az én vezetéknevembõl magyarországon nincs egy se. Ki lettünk közösítve, brühühü :(
|
Utalatos | 22897 | 2016. május 3. 18:03 |
Jam Clark jar jo uton. Az adatbazisuk alapja elsosorban egyhazi-templomi nyilvantartasok, keresztlevelek es ezek hasonlo valtozatai mas nemzeteknel, vallasoknal, anyakonyvi dokumentumanyagok, leveltari nyilvantartasok, nepszamlalasi adatok, csaladfa nyilvantartasok, halotti bizonyitvanyok, stb es egy ezek osszevetesere irt program. Meg szamtalan forrast sorol fel az oldal, de azokat nem tudom egyszerre olvasni, forditani meg meg ide is leirni. De mindegy is, mert az aranyok azert hibahataron belul mozoghatnak es Pl. a Nagyok elsoseget itthon senki sem kerdojelezheti meg. Azt hiszem. |
László_atya | 22896 | 2016. május 3. 17:02 | Válasz erre: 22894 |
Szerintem tovább gondolod a dolgot, mint ameddig tart, valószínûleg szó sincs mindenféle népességnyilvántartó adatbázisokról. :) Szerintem írtak egy robotot, "aki" nevek után kotorászik a neten (a megfelelõ kritériumrendszer figyelembevételével) és az eredményeket küldi a gazdinak. Hasonlóan mûködhet, mint az adathalász robotok, "akik" telefonszámok, email címek, satöbbi után kutatnak, hogy aztán kéretlen reklámokat küldözgessenek.
|
Jam Clerk | 22895 | 2016. május 3. 15:36 | Válasz erre: 22894 |
A világ többi részét nem ismerem ilyen szempontból, ezért csak a magyar viszonyokra értendõ, amit írok, de én úgy értelmeztem az oldalt, hogy valószínûleg máshol is csak a régi adatokat lehet megtalálni. Egy családfa-kutatós oldalnak pont ez lenne az értelme, mert mondjuk a déd- vagy ükszülõdet még jó esetben tudhatod, mikor született, de afölött már nehézkes utánanézni. Például, ha jól értem, a magyar keresési lehetõségek legföljebb 1945-ig, de jórészt inkább 1895-ig bezárólag terjednek. Nálunk pedig pont ekkor, 1895-ben történt az, hogy az addig csak egyházilag-felekezetileg kezelt "népességnyilvántartást" (anyakönyvvezetést) felváltotta az állami változat, vagyis ezek az adatok bõven 100 év felettiek, és ha igaz, az országos levéltáron alapulnak (feltételezhetõen ezt az adathalmazt pedig azóta már volt idejük feldolgozni), tehát szerintem van alapja. A "7 milliárd ember személyes adata" innentõl kezdve megdõl, mivel egyrészt akkoriban a Föld népessége inkább 1.5 milliárd lehetett csak (persze ha összeadjuk az 1600-as évektõl kezdve 1895-ig, akkor már közelít, de még úgy sem érheti el tán a 7-nek a felét sem, a népességrobbanás inkább az utóbbi évszázadra érvényes), meg egyébként is fõleg a "nyugati" kultúrkörben dívott az írásbeliség és nyilvántartási indíttatás, másrészt a levéltári nyilvánosság ilyen régi idõszakokra már inkább "közkincs", tehát nem sok jogalapod lehetne tiltakozni, hogy az ükszülõd nevét nyilvánosan lehet olvasni valahol. Röviden tehát: ez az oldal szerintem nem népesség-nyilvántartási adatokat köt össze, hanem régi levéltáriakat. |
johnny | 22894 | 2016. május 3. 13:48 | Válasz erre: 22892 |
Bocs, hogy beleszólok, ezt én is kipróbáltam, de azon kívül, hogy tényleg jópofa, szerintem nem sok valóságalapja van. Gondoljatok bele: ahhoz, hogy ez a program valóban tudja a vezetékneveket kezelni, összesíteni, a világ összes országának népességnyilvántartó adatbázisait kellene egymással összekapcsolni, ami azon kívül, hogy adatvédelmi problémákat vetne fel a legtöbb országban (milyen célból, milyen jogalappal kérsz adatot), szerintem nem is tudná egy szerver kezelni. 7 milliárd ember személyes adatáról van szó.... |
Utalatos | 22892 | 2016. május 3. 12:01 |
Reggel, mig a gyerekekre vartam egy nagyon jopofa lapon jatszadoztam. Igazan erdekes dolog, megha a pontossagaban ketelkedem is kisse. Itt megtudhatjatok, hogy a csaladneveteket hanyan viselik szerte a vilagban, orszagonkent milyen megoszlasban es hogy ezzel a nevgyakorisaggal hanyadikok vagytok egy vilag listan. Belolunk Budaiakbol pl. 15000 koruli szamban elnek, ennek 3/4-e a tortenelmi Magyarorszag teruleten, de vannak delkelet azsiaban es Alszkaban is, amibol arra kovetkeztetek, hogy egyszeruen az irasmodbeli hasonlo mod is beletartozik. A gyerekeket is megneztem, van furcsa kozottuk, olyan is, akinek a csaladnevebol mindossze 672 el a vilagban, 99%-ban Magyarorszagon. Tenyleg jopofa az egesz. http://forebears.co.uk/surname Jo csemegezest! |
tsanyi | 22891 | 2016. május 1. 14:01 |
Tegnap megnéztük a Tiszta szívvel címû Till Attila filmet. Érdekes volt és nekem tetszett bár nem ez a jó szó rá viszont nem lesz siker. Túl sokat kell gondolkodni és a befejezés, no ott még inkább és hát az a film ami elgondolkodtat mostanság nem népszerû.
|
Ullyses | 22890 | 2016. április 28. 09:29 | Válasz erre: 22887 |
Valszínû itt is valaki(k) jó üzletet lát ebben... de azért bízom a magyar bírókban h azért mert valakik lusták tanulni, még nem jár érte kártérítés! A videó megdöbbentõ! |
Botanikus | 22889 | 2016. április 27. 20:26 |
Valóban így lehet, én néztem az alapítvány elnöke egy Eleõd Ádám külföldi (Argentína) magánszemély Na ezt hogy hozták össze !
|
1Laciapu | 22888 | 2016. április 27. 20:20 | Válasz erre: 22884 |
A nyakamat rá, hogy az alapítvány jogászai találták ki, hogy milyen könnyû pénz ez. Melyik bíróság meri megtenni, hogy nem ítél nekik valamennyit? Persze az ötszázat nem kapják meg, de kétszáznak is örülni fognak. Egy része persze más zsebekben landol, de minden törvényes és elõírásszerû lesz, ahogy szokott. |
Botanikus | 22887 | 2016. április 27. 20:17 | Válasz erre: 22883 |
Ha én a kocsmában teszem azt nem tudok viselkedni, kidobnak ! Legközelebb akkor vehetek részt a játékban, ha tudok alkalmazkodni az ottani szabályokhoz ! Szerintem valakik fordítva ülnek a lovon ! Ebben az országban vannak írott, és íratlan szabályok ! Az a nagy szégyen, hogy ezek nem mindenkire egyformán érvényesek ! https://www.youtube.com/watch?v=JexN27xCJp0 |
kawa70 | 22885 | 2016. április 27. 20:01 | Válasz erre: 22880 |
És mire alkalmazzam õket? Valóban, amelyik akar dolgozik munkára fogható, de manapság igen kevés cégnek a profiljába vágó tömegesen és folyamatosan alkalmazni az alulképzett segédmunkás kategóriát. Amelyik meg nem rest és van képesitése az meg amugyis dolgozik. Azt meg azért nem tudom igénybevenni.
|
kawa70 | 22884 | 2016. április 27. 19:57 | Válasz erre: 22875 |
Milyen érdekes, midig pénzt kérnek........ezt vajon a saját fejükbõl köhögték ki, vagy szülõi rávezetéssel? És a pénz mire költik majd? Gondolom szeretnék bepótolni önköltségen az elmaradt tudásanyagot......
|
tsanyi | 22883 | 2016. április 27. 19:40 | Válasz erre: 22882 |
Persze nekem is van. Már kérdeztem párszor, a megoldás?
|
Botanikus | 22882 | 2016. április 27. 19:03 |
Vannak esetek, amikor az általánosítás életmentõ lehet ! Ha valaki pisztolyt fog rád, nem kérded mi a szándéka ! A tapasztalatod az, hogy ez után durranás következik, tehát ekképpen reagálsz, megpróbálod minimalizálni a lehetséges veszteségeket ! Sajnos legtöbbünknek vannak rossz tapasztalatai !
|
tsanyi | 22881 | 2016. április 27. 17:36 |
Találtunk egy ilyen füzetet, vagy fateromé vagy a párom nagyapjáé lehetett:
![]() ![]() ![]() |
tsanyi | 22880 | 2016. április 27. 17:10 |
Érdekes dolog ez és értem, hogy hiábavalónak érezheti bárki az oktatásukat, de.......ha nem kap valaki esélyt sem akkor miképp lehet elvárni a fejlõdést? Kb. úgy mint a melónál, mindig felvetõdik, hogy ezek nem dolgoznak így nyilván nem is akarnak, az könnyen lehet viszont kapnának munkát? Kevés állás van fõleg kis cégeknél ahol alkalmaznák õket, a nagyoknál is csak akkor ha már végképp nem találnak embert. Ha bármikor el tudnának helyezkedni és mégsem teszik akkor tök jogos az általánosítás.
|
Botanikus | 22879 | 2016. április 27. 15:34 |
De lehet, hogy az amire én gondoltam, az a Vuk ! A kis ravasz !
|
Botanikus | 22878 | 2016. április 27. 15:32 |
Én nem csodálkozom azon, hogy ezekben a látszatdemokráciákban, ahol mindenhez mindenkinek joga van, vannak akik annyira szeretik a baromfikat , hogy mutatóújjal simogatnák legszívesebben !
|