2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Ullyses 22877 2016. április 27. 15:08   Válasz erre: 22876
kiváncsi leszek mi lesz az ítélet!
A meglepõ, v bicskanyitogató csak az, h más(értsd: tanár) az oka a "nemtanulásuknak"... sírjak v nevessek???

1Laciapu 22876 2016. április 27. 13:40  
Egyetértek.

Én tanítottam 4 évig egy cigány faluban, tudom, mi a helyzet. Többet a saját érdekemben nem írok...

Ullyses 22875 2016. április 27. 11:32  
...most olvastam
http://abcug.hu/nektek-hiaba-tanitjuk-az-informatikat-ugysem-ertitek-meg/

Tiger 22874 2016. április 25. 17:06   Válasz erre: 22873
Azt hiszem igazad van. Mert meg forditva sem mindig stimmel, vagyis hogy a gagyi mindig izlestelen:-)
Itt van pl. ez: annyira gagyi, de szivesen elneznem a lakasomban, mert jopofa..
Es itt egy villamos, aminek meg aramszedoje sincs.

László_atya 22873 2016. április 25. 16:42   Válasz erre: 22869
Az utolsó mondattal nem feltétlen értek egyet, látva például a szaúdi királyi család aranyozott, milliárdokat érõ autóflottáját. Egyáltalán nem gagyi (alapból egy Aventador, vagy egy Brabus G Merga elmondható sok mindennek, csak épp gagyinak nem), viszont teljesen ízléstelen. :)

Lehet persze, hogy kifejezetten Kínában valóban helytálló a kijelentésed, ezt majd akkor fogom megtudni, ha ott leszek. Tehát soha... :D

A szorgalom kapcsán azért nagyobb a rálátásom a dologra az üzleti vonalon, valóban csak a hangya stimmel, mert pl. Holdújévkor a világ autóipara attól retteg, hogy a kínai beszállítók mennyire fektetik õket két vállra az ünnep után. Ugyanis az alkalmazottak nem feltétlen veszik fel újra a munkát mindannyian...

TIZ 22872 2016. április 24. 20:56   Válasz erre: 22871
Szerintem jó helyen van itt, ez tényleg nem a humor rovatba való. Mert ez nem vicc :-(

Bubó Doki 22871 2016. április 23. 09:07  
Nem is tudom, hová tegyem......és a grafika is szenzációs......
https://www.youtube.com/watch?v=3agjCbBPHJw&feature=share

Penzi 22870 2016. április 23. 07:09   Válasz erre: 22868
Ráfókuszáltam, tényleg ott van, hogy ezt Desi miért nem vette észre ??)))) nem túl nagy ?

Tiger 22869 2016. április 23. 02:39   Válasz erre: 22859
Tsanyi, emlekszel meg az hosies idokben(ququriqu) sokat beszeltunk a nepek munkamoraljarol.
Abban nincs vita, hogy a fekete afrikaiak es a mi azsiaiank alulmulhatatlanok e teren, de a kinaiak is versenyezhetnek lustasagban es restsegben a vilag elsosegert:-)
A szorgalmasak, mint a hangyak hasonlatbol csak a hangyak stimmel. Kicsik es sokan vannak.
Nem is ertem, hogyan mukodik ez az egesz orult hatekony gepezet, minimalis kreativitassal?
Talan, mert mindenhova haromszor annyi embert allitanak, mint kene. Es persze a legkorszerubb gepekkel, a legujabb szerszamokkal.
Talan az emberek 10%-a viszi a hatan az egesz un. kinai csodat.
A tobbit egyetlen hazai vallalkozo sem alkalmazna 1 napnal tovabb.
Es hozzank kepest tenyleg elkepeszto surusegben es pindurka eletterben elnek, mozognak, szaporodnak:-(
Ja, es az izlestelenseg mindig kez a kezben jar a gagyisaggal.

Tiger 22868 2016. április 23. 02:23   Válasz erre: 22861
Azt hittem latjatok es nem valami testi hibanak gondoljatok:-)
Megszallott "Free Tibet "harcos es azon keves kinai koze tartozik(igaz egyik szuloje sem kinai), aki ezt nyiltan felvallalja. Igaz itt Hongkongban ez bocsanatosabb kiallas, mint Kinaban, de akkor is nagyon dicseretes. Az orraban egy osi tibeti szimbolum van, kisse zavarva az osszhangot, de mindenki fele kozvetitve az uzenetet:-)

desiderus 22867 2016. április 22. 23:41  
Van ahol az emberélet fontos...

http://index.hu/kulfold/2016/04/22/egy_norveg_vadaszgep_mentette_meg_egy_beteg_eletet/

desiderus 22866 2016. április 22. 23:35   Válasz erre: 22865
Jóvanna, én csak találgattam...:-)))

Penzi 22865 2016. április 22. 22:32   Válasz erre: 22863
Jajjjj, Te...... azt fülbevalónak hívják ))))

Penzi 22864 2016. április 22. 22:23   Válasz erre: 22862
Elhatárolódom !!!!

desiderus 22863 2016. április 22. 20:42   Válasz erre: 22861
A piercing a bal fülben van azért nem látod... :-)))))

desiderus 22862 2016. április 22. 20:42   Válasz erre: 22860
Annyira sárgul, hogy már simán elvegyülhet a sárgák között :-))))))

Penzi 22861 2016. április 22. 19:58   Válasz erre: 22855
Hova került a piercing ? )))) 13 óra ide, 13 óra oda, de ha ott vagy lila köd....
és ez lényeg !!!!!!

Penzi 22860 2016. április 22. 19:55   Válasz erre: 22859
Sárgulsz ? )))))

tsanyi 22859 2016. április 22. 17:20   Válasz erre: 22856
ééés fokozza...:)))

László_atya 22858 2016. április 22. 16:24   Válasz erre: 22857
Na, ilyet is ritkán látni, úgy általában. Respect.

Ullyses 22857 2016. április 22. 14:13   Válasz erre: 22855
Bocsánat Tiger, asszem erõsen félreértettem vmit a beszámolódból és a fényképpel kapcsolatban is, ezért a #22852-t töröltem.
Elnézést!

Tiger 22856 2016. április 22. 11:47  
Sai Kung

Tiger 22855 2016. április 22. 11:38   Válasz erre: 22850
Koszonom Penzi, az eletben meg szebb.:-)
Miattam lett szoke es a kozosen valasztott piercinget is csak miattam viseli. Ha nem 13h repulout vezetne hozza, en lennek a legelegedettebb pasi a vilagon. Majd a dohanyzasrol is leszokik, de itt minden fiatal dohanyzik:-(
Ma egy halaszfaluban ebedeltunk, probalok feltenni kepet a tengeri herkentyukrol.

Jam Clerk 22854 2016. április 22. 10:57   Válasz erre: 22852
https://www.youtube.com/watch?v=8wetwVyol7U

:)

tsanyi 22853 2016. április 22. 09:41  
Elég vegyes érzéseket kelt ez bennem: http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2016/04/21/regi_magyar_diafilmek_580

tsanyi 22851 2016. április 22. 09:16   Válasz erre: 22848
Ezzel az volt a célod, hogy irigykedjünk? Nálam sikerült elérni.:))

Penzi 22850 2016. április 22. 07:17   Válasz erre: 22849
Tényleg csinos, helyes )))

Tiger 22849 2016. április 22. 04:25  
Azert egy tegnapi kepet megis felteszek:-)

Tiger 22848 2016. április 22. 04:04  
Olyan mindent elsopro tropusi vihar van Hongkongban, hogy van idom egy kicsit elmelkedni.
Peldaul azon, hogy mekkora szivas lehet azoknak az ilyen ido, akik mondjuk csak egy napot tolthetnek itt.
Valoszinuleg megint kivivom a honi motoros lanyok, asszonyok, felesegek haragjat, de ismetelten noi dolgokrol meselnek.
Elorebocsajtom, valtozatlanul a magyar noket tartom a legszebbnek a vilagon, de..... kezdem megerteni azokat a ferfi tarsaimat, akik eloszeretettel korincalnak Azsiaban egy kis gyengedseg keresese erdekeben.
Nem nagyon hiszek en sem a vegyes kapcsolatok tartossagaban, vagy alhatatossagaban eppen az eltero kulturalis szokasok miatt, raadasul eleg nacionalista vagyok ahhoz, hogy vedjem a magyar csalad, magyar elet, magyar kultura szimbolikajat, de megis....
Itt minden olyan egyszeru es termeszetes.
Es most nem a thai sex turizmusrol beszelek.
Konnyu ismerkedni, nem szamit a kor, a tarsadalmi ranglista, meg a kulso sem annyira.
Egyszeruen nyitottabbak a nok. Marmint az europai vagy inkabb azt mondom feher ember fele.
Bar maga a parkapcsolat sokkal konvencionalisabb mint nalunk es a sajat naciojukkal meg prudebb is, de kifele rettenetesen baratsagos es nagyon romantikus is.
Csak, hogy ne beszeljek rebuszokban.
Nekem otthon a 60 evemmel es nem tul elonyos kulsommel, nincs sok eselyem egy igenyesebb magyar not meg meghoditani.
Itt pedig, ha nem lenne kozel 10 eve ugyanaz a baratnom, akkor nem gyoznek valogatni a lehetosegek kozul.
Es itt semmifajta erdek sem mukodhet. Ez nem Thaifold. Ezek a lanyok nem penzt akarnak es nem kiemelkedni a mocsarbol.
Az en baratnom, aki pontosan tudja, hogy sem en sem O soha nem hagyna el a sajat hazajat, csaladjat itteni mercevel is nagyon modosnak szamit.
Ez nem azt jelenti, hogy egy pillanatig is felcserelodnenek a szerepek es mondjuk O biztositana nekem akarcsak az ittletemet is, csak annyit jelez, hogy a mi esetunkben szo sincs semmifajta erdekrol.
Raadasul a korkulonbseg is egeszen abszurd.
Meg tanultabb is nalam.
Nem is ertem az egeszet, de a mi esetunk egyaltalan nem egyedi.
Valahogy mashogy allnak az elethez az itteni nok, vagy mas ertekek szerint rendezik a sorsukat.
O lesz duhos, ha en szoba hozom a kapcsolat teljes perspektivatlansagat es a fiatalsaganak ilyen ertelmetlen elherdalasat.
Ez Ot nem erdekli. azt mondja, majd a jovo meghozza a megoldast.
Addig pedig elvezzuk a lehetosegeket.
Tegnap a tengerparton elfelejtettem minden otthoni szarsagot.
Annyira rohadtul nem erdekes innen sem a magyar politika, sem a sok troger ingyenelo, korrupt , szemet gazemberrol szolo ujabb es ujabb hir, hogy azt elmondani sem tudom.
Persze jo lesz majd hazamenni a csaladomhoz, meg a motorozas is nagyon hianyzik, de mindenkinek csak azt tudom ajanlani, neha egy kicsit el kell menni, ahhoz, hogy elhiggyuk, mashogy is lehetne elni.
Most itt rengeteg csatolt kep kovetkezne, de ahhoz fel kellene toltenem egy gepre a fotokat, erre pedig most nincs lehetosegem.
Majd otthon, ha valakit erdekelne:-)
Itt az a hir, hogy meghalt a Prince, ezert mar kora reggel fustoloket egetnek a parkokban a fenykepe mellett.
Valamiert nagyon nagy kultusza van.
Purple Rain, az azert nagyon rendben van.

Audimania 22847 2016. április 21. 20:25   Válasz erre: 22846
Elég közel találgattál :) Itt az algoritmust ügyfél referensnek hívják, fiókonként egy van, aki az oda tartozó számlákat figyel(het)i. Na, Õ hívott fel.
Továbbá kaptam remek ajánlatokat: elvileg akár 8%-os hozamú, de 97% tõkegaranciás részvénycsomagot vagy akár 2,5%-os kamatú kincstárjegyet is választhattam volna. Mondtam, hogy köszönöm, de havi 3-4 gombóc fagyira még enélkül is telik ...

Yossarian 22846 2016. április 21. 10:11   Válasz erre: 22845
Fogalmam sincs. Gondolom, minden termékükhöz van valami algoritmus, ami kiguberálja azokat az ügyfeleket, akiket szerintük ez érdekelhet. Aztán az ügynöknek adnak egy listát, hogy õket kell csesztetni.
Egyébként a bankon belül bizonyos pozíciókban hozzáférnek a számlád adataihoz, nekem pl kérés nélkül felajánlottak a céges kártyámra egy 3 millás hitelkeretet, telefonon hívtak, hogy érdekel-e, mondtam, hogy igen. Másnapra aktív volt.

Audimania 22845 2016. április 21. 08:45  
Yossarian: de ki dönti el, mi az alsó határ? És mikor nézik? Hó elején, amikor rámegy a fizetésem vagy hó végén? :)

TIZ: lehet. Csak nem találom az ÁSZF-et.

Ullyses: köszi. Talán pár óra múlva okosabb leszek.

Ullyses 22844 2016. április 21. 07:57   Válasz erre: 22841
Lehet, hogy az lenne a legegyszerûbb ha megkérdezed a bankodtól, hogy is van ez...! A banki szerzõdést mikor kötötted, talán "nyitva" maradt egy pont ami szerint üzleti ajánlatokkal megkereshetnek... most megvolt... tiltsd le és nem szabad h megismétlõdjön. Ennyi. :))

TIZ 22843 2016. április 21. 07:08   Válasz erre: 22841
Biztos hogy egy apróbetûs részben ebbe bele is egyeztél. Amíg ez az info nem kerül ki a bankon kívülre még nem is olyan nagy baj de ki garantálja hogy ezek az alkalmazottak nem adják le a drótot - mert õk akik telefonálnak nem a milliós fizetésûek közül kerülnek ki.

Yossarian 22842 2016. április 20. 23:21   Válasz erre: 22841
A bankod nyilván tudja, mennyi a lé a számládon. A nõ ezt nem feltétlen tudja, de adnak neki egy listát, hogy kit hívjon fel és mivel kínálja be. Nem feltétlen tudja a pontos összeget, csupán annyit, hogy annyival már esetleg lenne értelme mit kezdeni.

Audimania 22841 2016. április 20. 23:03  
Pár nappal ezelõtt csörgött a telefonom. Egy kedves nõi hang bemutatkozott, elmondta, hogy a számlavezetõ bankom egyik fiókjából hív. Aztán rátért, hogy õ befektetési tanácsadó, és feltette a kérdést, hogy gondolkodtam-e már azon, hogy a megtakarításaimat (amelyek szerinte a számlám alapján már elérték azt a határt, amikor érdemes lehet befektetni) egy magasabb kamatot hozó módon kezeljem. Csak pislogtam, mint hal a szatyorban ... végül kialkudott egy idõpontot, amikor bemegyek a bankfiókba, személyes tanácsadásra. Azóta töröm a fejem, hogy kitõl kaphatott felhatalmazást, hogy a számlám egyenlegét lekérdezze ... van valakinek valami ötlete?

tsanyi 22840 2016. április 12. 20:39  
Igaza lehetett a piros pöttyel, ezek biztos a rokonaink: http://hellomagyarok.blog.hu/2016/04/11/es_a_japan_peniszfesztivalrol_hallottal_mar :)

tsanyi 22839 2016. április 12. 19:25   Válasz erre: 22837
Igazad van és sajnos van alapja az általánosításnak. Viszont valamit tenni kell mert aki dolgozik az nem tudja eltartani az egyre növekvõ ellátottakat.

kawa70 22838 2016. április 12. 17:02   Válasz erre: 22833
.

kawa70 22837 2016. április 12. 15:57   Válasz erre: 22836
Nekem is van nem egy ismerõsöm, de régrõl akár munkahelyi ismeretség is, akiket többe nézek mint némely gyengébb eresztésû magyart, és általánositani se akarok, de lássuk be a gondolkodás módjuk egy elég jelentõs részüknél nagyon különbözik a normálisan elfogadottól és arról nem az általuk oly szivesen hangoztatott bánásmód tehet. Ezt a romavezetõik adják a szájukba akik a saját fajtájukat taposva dõzsölnek de ugyanúgy cigánymód lopnak csalnak hazudnak. Az átkosban a többségük tudott normálisan élni vagy legalábbis viselkedni és arról nagyrészt a romapolitika és az integrációs módszerek kiválasztása tehet, ami most van. Aki ki akar törni közülük annak többnyire sikerül is, mert nem csak a száját tépi és siránkozik hanem tesz is érte. Az meg hogy nem kap olyan állást ami jobban fizet, ahhoz meg tanulni kéne kicsit, a lehetõség nekik is adott. Felsõfokú oktatás esetében jóval nagyobb elõnyöket kapnak mint a nem romák.
Szerintem már bõven kaptak lehetõséget, támogatást, dicsérgetni meg ne kelljen már ha nem érdemli.
Még annyit, hogy nehogy a rasszizmus eltúlzott vádja érjen, egy részüknek nem hátrány munkát végezni hiába látom nincs pénze, mert ha azt mondja három részletben kifizeti, akkor az ugyis van. Elég sürün elõfordul vállalkozásom során, és egynek se kellett még szólni, osztáskor este a kapuba vár a pénzzel vagy szól telefonon hogy tud fizetni menjek már arra. A másik oldalról inkább van ellen példa. De például tudok tehetõsebbet is közülük, az meg ha nem szélhámos azért fizet sietve amint végzek, mert nem nehogy szó érje a házelejét a származását illetõen. Szóval a tisztesség és az egyenlõ bánásmód nem ott kezdõdik ahol a bolti eset is példázza.

tsanyi 22836 2016. április 12. 13:06   Válasz erre: 22834
Még mikor jól ment és nem találtam embert "jobb híján" felvettem két roma srácot, mindkettõnek volt családja és mint kiderült rovott múltja is. Nem volt velük semmi bajom sõt pedig már 6 éve nem alkalmazottak azóta is ritkán találkozom velük. Volt néha pár mondatuk ami megragadt. A lényeg, azt mondták, hogy mivel én és mindenki az üzemben normálisan bánt velük így megbecsülték a melót.

Nyilván én is látom, hogy mi van és nem szívesen költöznék a közelükbe (bár az általam felhozott pát mint mondtam jól öltözöttek voltak és tiszták tehát gondolom volt melójuk is), de azért ha el akarunk érni valamit a jövõben velük kapcsolatban akkor el kell gondolkodni, hogy mi lenne a jó? A pénz odaöntése nyilván nem fõleg ha lenyúlják, de el zavarni sem lehet mindenkit.

kawa70 22835 2016. április 12. 12:51   Válasz erre: 22833
El kell hogy keseritselek. Nem a banasmod miatt nem merul fel benne. De ha gondolod fogadj be párat és rá jössz :))

Ullyses 22834 2016. április 12. 12:13   Válasz erre: 22833
...hát ezzel a hozzászólásoddal (kivéve:...egy kis miliõben csak egymást látják példának.) nem tudok egyetérteni, sajnos tapasztalattból... Még fiatal koromban (a szocializmusban) dolgoztam/dolgoztattam velük sokat, (sokszor még a kedvem is elment hogy ott dolgozzam!) és láttam a "hozzáállást" is... soknak megvolt a lehetõsége de már akkor is csak nagyon kevés volt aki felvette a "fordulatot"...
...és ez nem ok arra h úgy viselkedjenek ahogy leírtad a pénztáros esetet... sztem.

tsanyi 22833 2016. április 12. 11:38   Válasz erre: 22831
mondjuk az igaz, hogy fel sem merül benne, de miért? Mert bennünk sem merül fel, hogy vele szemben úgy bánjunk mint egy magunkfajtával, a szociban volt ebben elmozdulás mert kötelezõen volt melóhely és akkor ha akart ha nem mindenképp szocializálódott hisz látta maga körül, hogy mi lenne az elvárt viselkedés, de ez sajna megszûnt így egy kis miliõben csak egymást látják példának.

tsanyi 22832 2016. április 12. 11:36   Válasz erre: 22831
Mi is ilyenek vagyunk, gonosz nyugat stb. és õket hibáztatjuk minden bajunkért miközben vadul románozunk, szlovákozunk, balkánozunk, ázsiaizunk mondván, hogy õk mûveletlenek és kegyetlenek tehát ilyenek.........tehát ha minket rúgnak mi is rúgunk.

kawa70 22831 2016. április 12. 11:02   Válasz erre: 22830
Ez azert mar megint erosen szerecsen mosdatas. Fel se merul benne hogy a masik hatranyossagat ez alapjan itelje meg. Ilyenek egyszeruen. Nem kell annyira sajnálni õket eleg számító egy népség.

tsanyi 22830 2016. április 12. 10:55   Válasz erre: 22829
Én itt megfelelési kényszerre is gondoltam, hozzá szoktak, hogy velük így bánnak és úgy gondolják, hogy ez a normális ha egy náluk hátrányosabb helyzetben lévõvel így kell bánni. No meg a frusztráció. Egy mûsorban hallottam pár gondolatban, hogy nálunk a szopatás kultúrája honosodott meg, mindenki bele rúg az alatta lévõbe mert hisz bele is rúg aki fölötte áll.

TIZ 22829 2016. április 12. 10:14   Válasz erre: 22826
Kiváló példa arra, hogy a hátrányos helyzetûeket csak a saját helyzetük érdekli, nem a szolidaritás

tsanyi 22828 2016. április 11. 21:18   Válasz erre: 22827
Nem...illetve ha igen akkor az környezeti hatás.....

Ullyses 22827 2016. április 11. 20:37   Válasz erre: 22826
...lehet h arra gondolsz Te is, hogy azok is fogyatékosak voltak? ...csak nyaktól felfelé...:))

tsanyi 22826 2016. április 11. 20:04  
Szombaton volt egy érdekes tapasztalásom, voltunk osonyban vásárolgatni és beálltunk egy pénztárhoz ahol kevesebben voltak és akkor láttuk, hogy ki van téve egy tábla, hogy a pénztárban hallássérült kolléga dolgozik, kipakolunk és haladunk elõre. Beáll mögénk egy pár és a hölgy elkezdene kipakolni mire a társa észreveszi a táblát és szól neki, hogy pakolj vissza a kocsiba és menjünk másikhoz, erre én megfordultam, és megkérdeztem, hogy miért baj ez? Ahogy hátrafordultam csöndben átmentek egy másik pénztárhoz mire láttam, hogy egy jól öltözött fiatal roma pár volt. Azon agyaltam, hogy vajon miért állnak így hozzá egy fogyatékoshoz? Nyilván van teóriám, de az nem biztos, hogy helytálló.

tsanyi 22825 2016. április 11. 17:35  
Reggel hallottam, hogy a költészet napja van ma, gondoltam bebizonyítom, hogy kiváló költõ vagyok és elköltöttem mindenünket.........mondjuk haza kéne menni, de még várok.

László_atya 22824 2016. április 4. 13:51   Válasz erre: 22823
Korhatár nem nagyon van. Egyértelmû, hogy ha a kicsi lába nem éri el normálisan a lábtartót úgy, hogy a térde legalább valamennyire be legyen hajlítva, akkor nem viszem, mert kapaszkodni sem fog tudni rendesen. Mivel sportmotorom van, a hátsó ülés kivételével máshová nem tudok ültetni senkit, de ha tudnék, sem akarnék, mert ha elõtted ül, mindenhogy akadályoz a motor kezelésében. Ez akkor okozhat komoly gondot, ha hirtelen kell valamiért beavatkozni.

Ullyses 22823 2016. április 4. 10:48   Válasz erre: 22822
ilyen véleményeket vártam... talán ez utóbbi hsz(galoscsabus) foglalta össze a lényeget : felelõsség + tapasztalat + élmény... (+a végén takarítás) ... :)
arról nem írtatok, mi az alsó korhatár, és mindig csak a hátsó ülésen...?

galoscsabus 22822 2016. április 4. 09:50  
Azt kifelejtettem, hogy úgy a rendezõ/szervezõ részérõl, mint a motorosok részérõl is hatalmas a felelõsség egy ilyen rendezvényen.
Ezért csak olyan vállalkozzon rá, vagy csak olyant engedjenek a gyerekek közelébe, akinek kellõ tapasztalata van az utassal való motorozás terén, kellõen rutinos és higgadt, hogy egy esetleges fellépõ problémás helyzetet biztonságosan meg tudjon oldani és az sem baj, ha erre a célra alkalmasabb járgánnyal rendelkezik, mint egy tenyérnyi üléssel rendelkezõ chopper, vagy speed gép. Kisebb, vagy netán beteg gyerekeket sokkal biztonságosabban lehet szállítani egy feldobozolt, túrásabb motoron.

galoscsabus 22821 2016. április 4. 09:42  
Részt vettem pár hasonló rendezvényen, általában nem volt semmi probléma.
Egy helyen álltunk el a gyerekek megmotoroztatásától, mert közforgalmú úton történt volna, de nem volt mellé rendõri biztosítás, felvezetés. De ott is ottmaradtunk és az álló motorokra ültettük a gyerkõcöket, akiknek szerintem az is hatalmas élmény volt.
Évek óta részt veszek a Petõ Intézet kisdiákjainak motoros évnyitóján, ahol még semmilyen probléma nem történt, igaz a szervezés és a lebonyolítás is nagyon professzionális.
Az nem zavar, hogy ha némi nyoma marad a gyerekeknek a motoron, mert biztos vagyok benne, hogy a lelkükben a motorozás sokkal nagyobb nyomot hagy :-))

László_atya 22820 2016. április 4. 09:42   Válasz erre: 22817
Sajnos nem lehet kizárni teljesen a baleset lehetõségét, legyen a sofõr bármennyire tapasztalt és óvatos. Ezzel együtt nekem az a véleményem, hogy a motoroztatás hatalmas élmény a gyerekeknek, két okból is. Az egyik, hogy instant megtapasztalja a motorozás élményét és eldõl, hogy neki ez bejön-e, vagy sem. A másik, hogy láthatja, hogy van olyan közösség (a motorosok), amely annak ellenére, hogy laza, és lehet, hogy tagjainak egy része akkor látja egymást elõször, mégis egy cél érdekében - a gyerekeknek örömet okozni - összetart, és ez jó. Ha 10-bõl 1-nél ennek hatására megtörténik az a csoda, hogy pár év múlva nem a plázában semmitesz, vagy nem otthon a konzol elõtt tengeti napjait, már megérte.

Másodlagos, de mégis fontos dolog - és itt már csak a saját nevemben beszélhetek -, hogy számomra is élmény. Nagy valószínûséggel egy korábbi súlyos tragédia miatt, de én érzékenyebb vagyok mindennel kapcsolatban, ami gyerekekhez kötõdik, szóval nálam hatványozott a dolog. Ettõl függetlenül évi 1-2 alkalmat vállalok csak be, mert azért Bubó Doki mondanivalójában is van valami, ez kétségtelen.

Yossarian 22819 2016. április 4. 09:27   Válasz erre: 22817
Ilyen akciók már régóta mennek és nem tudok balesetrõl, bár ettõl persze elõfordulhatott. De ez a motorozás általában két karika egy lezárt területen, a kölkeknek meg nagy élmény. Idejében meg kell õket fertõzni, hogy fennmaradjon a motoros társadalom :)

Bubó Doki 22818 2016. április 4. 09:25  
Egy idõben én is részt vettem ilyen gyerekprogramokon, azután mikor helyreállítottam a motoromat (összerugdosás, kipufogóra ráégett gumi cipõtalp, stb) szép lassan leszoktam róla.

Ullyses 22817 2016. április 4. 08:33   Válasz erre: 22814
csak h nehogy "elsüllyedjen" a topic...:)
Tavaly olvastam egy meghívóban, hogy motorosok gyertek XXX falunapra,...stb... jó lenne ha a gyerekeket is "megmotoroztatnátok"...
Mivel hallottam ilyenrõl mástól és másfele is, hadd dobjam fel vitára...
Mivel sztem nem igazán "egészséges " a dolog, talán megér egy polemizálást, mert akármi is közbejöhet(rossz út, átfutó kutya, macska) és ott a nagy gond ha megtörtént a baj...
Vajon hogy látja ezt a többség?

kawa70 22816 2016. április 2. 21:26   Válasz erre: 22815
Mire vagy kiváncsi?
A jelentését már leirtam, az hogy Viktor mire gondolt arról fogalmam nincs, de igyekszik megvalósitani,

TIZ 22815 2016. április 2. 12:42   Válasz erre: 22814
Nem tudom ugyannara gondolunk-e, de én sajnos nem lettem okosabb illiberális demokrácia ügyében. Pedig tényleg érdekelne, napi politikától függetlenül.

Yossarian 22814 2016. április 2. 12:33  
Már elsüllyedt a fórum :)

László_atya 22813 2016. március 31. 10:17   Válasz erre: 22812
Csoda, hogy még életben van.

Utalatos 22811 2016. március 30. 08:08   Válasz erre: 22810
Most en kerek elnezest a helyesirasi hibakert es a slendrian fogalmazasert!
Nagyon siettem, mert mar kezdodik a nap es telefonrol egyebkent sem konnyu.

Utalatos 22810 2016. március 30. 07:57  
Olvasom, hogy milyen uj neveket lehet anyakonyveztetni 2016-tol, az eddig sem keves extrem hangzasu nev mellett.
Elorebocsajtom ebben nagyon liberalis, megengedo vagyok, de azert megjegyeznem, amennyire lehet egy nev aldas a gyerek szamara, annyira atok is a kesobbiekben.
Nekunk ovonoknek nem a ritka, kulonleges hangzasu es irasmodu nevekkel van gondunk, hanem sokkal inkabb a tul gyakoriakkal.
Egy egy divatos felkapott nevbol meg az sem ritka, hogy egy csoporton belul is 2-3 gyereket kellene valahogy megkulonboztetni, de ovodai szinten mar 5-10 Bencet, Leventet, Matet, Gergot, Dominikot kell szamon tartani a fiuk kozott.
A lanyoknal tobb a ritka nev, talan ott erzik a szulok, hogy nem szerencses annyi Anna, Nora, Dora, Hanna, es Zsofi , Laura , Fanni, stb.kozott elni es jobb lenne kitunni valami klassz kis Borokaval, Biborkaval:-)
A szulok meg azt is meghatarozzak szamunkra, hogy milyen becenevekkel illethetjuk csak a csemeteiket. Nem szabad am csak ugy szabadon mondjuk "Pannizni".
Azert is potyogom be ezt a nehany sort, mert a mostantol engedelyezett nevek kozott volt egy ismeros:
Vrindávani.
De, hisz nekem mar ot evvel ezelott is volt egy ilyen nevu leanykam.
Egy kiugrott krisnas volt az edesanyja es o volt az, aki ragaszkodott hozza, hogy semmilyen modon, senki ne becezze a lanyat. Mondjuk nem is lett volna konnyu.:-)
A csodalatos az volt, hogy a kislany csodalatosan ejtette a sajat nevet, de a csaladnevet meg 5 evesen sem tudta.
Ehhez kepest a fiuk kozul mar mindnyajunknak megnehezitette a dolgat a nigeriai apatol szarmazo "Iffisinachi".
Egy szerelmi kalandbol szarmazo gyereknel nem volt mese.
Kertem az edesanyat, hogy a gyerek erdekeben hasznaljunk egy hetkoznapibb valtozatot is, ahogy legalabb a gyerekek egymas kozott szolithatjak.
Igy lett "Iffi".
Na, mondanom se kell, mikor kiderult, hogy ez az apuka nyelven mit jelent, akkor en is belepirultam:-)
Azt viszont el kell mondanom, hogy bar nokent elegge ellene vagyok a vegyes kapcsolatoknak, nem rasszizmusbol, hanem mert szinte kivetel nelkul rosszul vegzodnek es rengeteg konfliktussal terheltek... "Iffi" gyonyoru peldaja volt a genek keveredesenek:-)

tsanyi 22809 2016. március 29. 19:02  
Gyerekkorom kedvence, de igazából ma is : http://mrfoster.blog.hu/2016/03/28/25_feledhetetlen_idezet_rejto_jenotol

.....az egyik kommentben leírják, hogy ki jelentette fel és milyen jól élt még utána, igaz kissé elszökve.

eröt 22808 2016. március 26. 15:03  
A ruszkik legyõzték a Whermachtot is.Sajnos.A hamburger zabálókra se fogadnék.Lehet megérem,hogy lehúzzák õket a vécén.

eröt 22807 2016. március 26. 13:47  
A J,Carry nevû carkupac háborút akar a ruszkikkal?Már nem ezek a mocskok fingják a passzátszelet.Kína meg csak röhög és vár.

kawa70 22806 2016. március 26. 08:48   Válasz erre: 22805
Az van most. Megmondjak mi a jó neked es latszolag ugyan szavazhatsz de loszart se ér. Mivel olyanna alakitottak a valasztasi torvenyeket hogy a fidesznek kedvezzen. A ketharmadrol nem is beszelve.
Iranyitott demokracia. Mindenbe beleszolhatsz de viktorek mondjak meg mi.legyen.

TIZ 22805 2016. március 26. 06:46  
Ha már így vitázgatunk a demokráciáról és liberalizmusról, akkor titeket is szeretnélek megkérdezni az elhíresült Vitya kijelentésrõl: "illiberális demokrácia".
Ezt én nem tudom értelmezni. Vajon minden demokrácia szükségszerûen liberális? Ha nem akkor az illiberális demokrácia miben különbözik?

Ullyses 22804 2016. március 24. 11:28   Válasz erre: 22798
Te ! nem lehet hogy az orvosi rendelést átirányítják majd a stadionokba!?? Ott többen tudnak elférni és helyszíni lesz a sportesemény...
(bocs fekete humor)

fragile 22803 2016. március 24. 11:09  
olvasom az elmélkedéseket, más szemszögbõl kielemezve egy egy témát, formálja az én véleményemet is. köszönet ezért !
ma reggel ebbe futottam bele, ahogy kinyitottam a hírÖzönt... https://www.goood.hu/gyujtes-u3w33c5f13

Jam Clerk 22802 2016. március 24. 08:39  
És még egy, aztán mára elég ebbõl:

"Mert ha polemizálsz, akkor leegyszerûsített fogalmat alkotsz magadnak az emberrõl.

A nép királya mögött áll. A király olyan cél felé vezeti, amelyet emberhez méltatlannak ítélsz. Erre polémiába kezdesz a király ellen.

Ám a veled egy véleményen levõk közül sokan élnek a királyból. Õk nem ilyen szempontból ítéltek róla, mert vannak más okok is, amelyek arra indították õket, hogy szeressék vagy elviseljék. De te most önmaguk és gyermekeik kenyere ellen lázítod õket.

Egyharmaduk tehát önmagával küszködve követ téged. Megtagadják ugyan a királyt, de rossz a lelkiismeretük, mert voltak más okok, amelyek arra indították õket, hogy szeressék vagy legalábbis elviseljék, hiszen az is a kötelességük volt, hogy enni adjanak a gyermekeiknek, már pedig két kötelesség között nincsen olyan választás, amelyik megnyugtathatna. Nos, ha tettre akarod buzdítani azt az embert, aki kétségekbe gabalyodik, képtelen cselekedetre elhatározni magát, akkor elõbb fel kell szabadítanod. Felszabadítani pedig azt jelenti: kifejezni. Kifejezni õt azt jelenti, hogy meg kell találnod számára azt a nyelvet, amelyik ellentmondó törekvéseinek a záróköve. Ha ellentmondásokkal küszködsz, megszûnsz cselekedni, csak várod, hogy elmúljanak, és közben belehalsz. Nos ha még tovább növeled az ellentmondásait, akkor otthagy, és undorral lefekszik.

Egy másik harmaduk meg nem fog követni. De arra kényszeríted õket, hogy igazolják magukat önmaguk elõtt, mert érveid azért mégis hatottak rájuk. És arra kényszeríted õket, hogy éppoly szilárd érveket találjanak ki maguknak, mint a tieid, s azokkal döntsék meg õket. Ilyenek mindig vannak, mert a logikus ész oda megy, ahová akarod. A lélek az, amely egyedül uralkodik. Nos, miután állást foglaltak, kifejezték magukat, és felvértezõdtek érveik páncéljával, többé már nem tudsz hatni rájuk.

A királyt pedig, jóllehet nem is igen járt az eszében, hogy ellened támassza fel népét, most arra kényszeríted, hogy cselekedjen. És így is tesz: felhívást intéz énekeseihez, történetíróihoz, filozófusaihoz, tanáraihoz, kazuistáihoz és országa törvénymagyarázóihoz. Ezek azután rád kennek minden rossz szándékot, mert ennél semmi sem könnyebb. Kimutatják, milyen aljas vagy - ennél mi sem könnyebb. És az a harmadik rész, amelyik tele van jóindulattal, olvasta írásaidat, de nem tudta magát végleg elhatározni, most újra visszanyeri hitét ettõl a logikai remekmûtõl, amelyet te magad kényszerítettél ki. A rád fogott sanda szándéktól valósággal hányingere támad, és szívvel-lélekkel a király mellé áll. Most végre megnyugtatja a tisztán kimutatható igazság.

Tehát nem ellene, hanem mellette kellett volna kardoskodnod. Mert az ember nem olyan egyszerû, mint hinnéd. Egyébként a király maga is egy véleményen van veled."

Jam Clerk 22801 2016. március 24. 08:32  
"Tehát ezt mondottam neked: "Hacsak nem vak rabszolgák az emberek, minden vélemény megtalálható mindegyikben. Nem mintha állhatatlanok volnának, hanem azért, mert belsõ igazságuk olyan igazság, amelyik nem talál magának testére szabott öltönyt a szavakban. Ezért kell neki egy kicsike ebbõl is, abból is..."

Mert te leegyszerûsítetted a dolgokat a szabadsággal és a kényszerrel. Aztán habozol a kettõ között, mivel az igazság nincs sem az egyikben, sem a kettõ között, hanem a kettõn kívül van. De hát micsoda véletlen révén tudhatnád egyetlen szóba belesûríteni a te belsõ igazságodat? A szavak nyomorúságos kis skatulyák. És vajon az, amire szükséged van, hogy nagyobb lehess, kinek, minek a nevében férne el egy ilyen nyomorúságos skatulyában?

De vajon ahhoz, hogy szabad légy, mint a húros hangszerén improvizáló zenész, nem az kell-e, hogy elõbb ujjgyakorlatokat végeztessek veled, megtanítsalak a mûvészetére? Márpedig ez küzdelem, kényszer és kitartás kérdése.

És ahhoz, hogy olyan szabad légy, mint a hegyek lakója, nem az kell-e vajon, hogy elõbb gyakorold az izmaidat, ami megint csak küzdelem, kényszer és kitartás?

És ahhoz, hogy olyan szabad légy, mint a költõ, nem az kell-e, hogy elõbb gyakorold az agyadat, kidolgozd a stílusodat, ami megint csak küzdelem, kényszer és kitartás?

Nem jut eszedbe, hogy a boldogság feltétele sohasem a boldogság keresése? Különben leülnél, nem tudva, hová fuss. A boldogság jutalomként adatik meg neked az alkotó munka után. És a boldogság feltétele a küzdelem, a kényszer és a kitartás.

Nem jut eszedbe, hogy a szépség feltétele sohasem a szépség keresése? Különben leülnél, nem tudva, hová, merre fuss. Ha mûved elkészült, a szépség jutalmadként adatik meg neki. És a szépség feltétele a harc, a kényszer és a kitartás.

Ugyanígy szabadságod feltételei is. Nem a szabadságod ajándékai. Különben leülnél, nem tudva, hová fuss. Amikor végül embert faragtak belõled, a szabadság ennek az embernek a jutalma: immár egy egész ország felett rendelkezik, amelyben szabadon cselekedhet. És szabadságod feltétele a küzdelem, a kényszer és a kitartás.

Vállalom azt a kockázatot, hogy megbotránkoztatlak, és kimondom, hogy testvériséged feltétele sem az egyenlõséged, mert a testvériség jutalom, és az egyenlõség Istenben teremtõdik meg. Mint a fa, amely hierarchia. Ám láttad-e valaha, hogy egyik része elnyomja a másikat? Vagy a templom, amely szintén hierarchia. Az alapzatán nyugszik, de a zárókõben fejezõdik be. Ám hogyan tudhatnád, melyik fontosabb a másiknál a kettõ közül? Mit ér a vezér sereg nélkül? Mit ér a sereg vezér nélkül? Az egyenlõség egyenlõség az országban, a testvériség jutalomként adatik meg nekik. Mert a testvériség nem a tegezõdés vagy a gyalázkodás joga. Én mondom neked, testvériséged a hierarchiád jutalma, azé a templomé, amelyet egymás segítségével építetek. Mert én a testvériséget azokban az otthonokban fedeztem fel, ahol tisztelet övezte az atyát, és ahol az idõsebb testvér védelmezte a fiatalabbat. Ahol a kisebb testvér rábízta magát a bátyjára. És melegek voltak esti együttléteik, ünnepeik és hazatéréseik. Mert ha olyanok, mint az ömlesztett anyag, ha egyik sem függ már a másiktól, ha egyszerûen csak elmennek egymás mellett, és úgy keverednek össze, mint a golyók, hol fedezel fel közöttük testvériséget? Meghal az egyik? Lesz helyette másik, hiszen személy szerint nem volt rá szükség. Ahhoz, hogy szerethesselek, azt akarom tudni, hol vagy, ki vagy.

És ha kimentettelek a tenger habjaiból, ettõl még jobban foglak szeretni, mert felelõs vagyok az életedért. Vagy ha virrasztottam ágyad felett, és meggyógyítottalak, amikor beteg voltál - vagy ha öreg szolgálóm vagy, aki lámpaként világítottál nekem, vagy nyájam õrzõje voltál. Majd elmegyek hozzád, és iszom kecskéd tejébõl. Én kapok tõled, te pedig adsz nekem. És te is kapsz tõlem, és én is adok neked. Annak azonban nincs mit mondanom, aki sértõdötten velem egyenlõnek jelenti ki magát, és nem akar tõlem függni, de azt sem akarja, hogy én függjek tõle. Csak azt szeretem, akinek a halála fájdalmas lenne számomra."

Jam Clerk 22800 2016. március 24. 08:27   Válasz erre: 22794
Akkor viszont nem tudok másra gondolni, mint hogy maga a kiválaszt(ód)ási rendszerben van a hiba. Egy "normális" társadalom esetében hogyan engedhetõ meg, hogy egy idióta döntési pozícióba kerülhessen?

drfarago 22799 2016. március 23. 23:22   Válasz erre: 22797
No,azért nézz utána sokkal mélyebben az általad említett egyik-másik "nagyságunknak".
És isten óvjon minket vityádtól !!!

kawa70 22798 2016. március 23. 23:08   Válasz erre: 22797
Hát hogyne.....ugyse tudunk jobbat. Egyetlen jo pont nala a migrans kezelés. De ekkora tolvaj banda a nyakunkon még nem volt. Még elkurcsaby se merte megtenni. De persze a nép akarata ez is. Mint a minden budi mellé stadion amire a társasági adomat is el lehet szórni de egszsegugy az nem kell. Lassan itt doglunk meg de legalább jót fociznak.

Ullyses 22797 2016. március 23. 23:02   Válasz erre: 22796
...no azért nézzetek utána a magyar történelemnek kicsit!!!
Volt egy Árpádunk, István, Nagy Lajos, II.András, Hunyadi Mátyás... csak néhányat hozzak fel... és kövezzetek meg!, de inkább a Vitya mint ElQrcsány! :))

kawa70 22796 2016. március 23. 21:43   Válasz erre: 22795
Na most nagyon jól megfogalmaztad a lényeget, és teljes mértékben egyetértek. Ami pedig a vezetest illeti, hát az még sose volt normális, teljesen elherdáltatjuk az országot.

Yossarian 22795 2016. március 23. 21:37  
Ezeket az embereket mi - én mondjuk nem, de a többségi társadalom - választottuk meg. A Széchenyinek tulajdonított mondás szerint minden népnek olyanok a vezetõi, amit megérdemelnek. Megjegyezném, hogy ennek az országnak soha nem voltak normális vezetõi. Ez az ország még a török ellen is megosztott volt és mindig a rossz oldalra állt. Sajnos most sincs semmi jele, hogy ez valaha változna. Amikor olyan kormány van hatalmon, mint most a fidesz, akkor elég nagy ökörség azzal példálózni, hogy a másik is lopott. Persze, mindegyik lopni fog, de nem mindegy, hogy mennyit és hogy mellette milyen elõnye lesz (marad) az országnak. De amit ezek csinálnak, olyat még a komcsik sem csináltak, ezek ellopják az egész országot és a nevükre írják. Ilyenkor már nem lehet mérlegelni és el kell zavarni õket és fel a lámpaoszlopra, vagy örökre rájuk hegeszteni a rácsot. Ha ég a ház, akkor nem a felújításról kell töprengeni, hanem el kell oltani a tüzet. Aztán majd gondolkodunk a hogyan továbbról. De most ég a ház!!

kawa70 22794 2016. március 23. 21:37   Válasz erre: 22793
visszacsatolás mindig kell. Egyébként meg nem biztos hogy megrontodik, egyszerûen idiota de ott van.

Jam Clerk 22793 2016. március 23. 21:06   Válasz erre: 22792
Magyarán, nem lenne gond a liberális kiválasztódás, csak kéne valami visszacsatolás is, mert különben ugyanúgy kitenyésztõdik az "elit", mint minden más, "rendes" hatalomgyakorlók esetében? Innen nézve, egyelõre semmi különbség nincs a liberalizmus és a többi között: a hatalom mindenkit megront :)

kawa70 22792 2016. március 23. 19:41   Válasz erre: 22791
Akkor erre csak azt tudom mondani ha folyamatosan az egyedi emberi tényezõ a felelõs,akkor tegye lehetõvé a liberális felelõsségre vonast és szankcionalast a liberális társadalom. Nem hiszem hogy a liberalizmus alapjai közé tartozik, hogy válogatás nélkül minden idiota döntéshozó szerephez juthat és azt valahogy az épeszû többségi társadalom rosszallasa mellett is érvényre tudja jutni. Miert nem szol nekik egy okosabb akinek nem hugyoztak tele a fejét, hogy ez nem épp jó gondolot és csak kevés ember örül neki maradéktalanul.

tsanyi 22791 2016. március 23. 19:32   Válasz erre: 22790
Igazad van, amit a nevében elkövettek az nem volt jó, de hát errõl írunk egy ideje, az emberek okozták a kárt.

kawa70 22790 2016. március 23. 19:23   Válasz erre: 22789
A kommunizmust is legalább ennyire szidtam. Pedig az is visszavezetheto volt emberi tényezõkre. Két nagy pártot említenék,akik fossák a liberalis gondolatokat es tépik a szájukat. SZDSZ és LMP. hány értelmes intézkedésük vagy elgondolasuk volt, ami a társadalomnak hosszútávon is kedvezett és nem csak a nép hulyitese es a szélsõség vagy kisebbség erõsítése történt a többségi tarsadalom kárára.

tsanyi 22789 2016. március 23. 17:08   Válasz erre: 22784
Pedig ugye ha ellene vagyunk akkor el kéne dönteni, hogy mi legyen helyette, viszont ha csak az emberekkel van bajunk és nem az eszmével akkor ne azt szidjuk. :)

tsanyi 22788 2016. március 23. 17:06   Válasz erre: 22787
Így van, ez valóban jó lenne, de.....errõl már írtam pár éve és a véleményem azóta sem változott, ha elfogadjuk valakinek a befizetett adóját, munkáját és elõírjuk, hogy miképp éljen akkor el kell fogadnunk, hogy neki is legyen ebbe beleszólása. Ha már kellene egy cenzus féleség akkor a pógit kéne olyan elmebeli helyzetbe hozni, hogy képes legyen objektív döntésre, igaz ez álom, de ha belegondolunk vajon mennyien választunk objektíven és mennyien indulatból? Ha erre lenne kimutatás és az alapján szûrnék a választókat igen kevés urnát kéne kihelyezni.:))

Jam Clerk 22787 2016. március 23. 16:19  
A példa csak analógia alkalmazásával használható, de úgy szerintem megállja a helyét, már ha nem akarsz mindenképpen szõrszálat hasogatni :)
Ahogy kocsit vagy motort sem vezethetsz anélkül, hogy elõtte meg ne gyõzõdjenek arról: (elvileg) képes vagy átlátni a döntéseid következményeit, úgy az "ország vezetésére" vonatkozó döntések meghozatalára való képességet se ártana vizsgálni, viszont ezt valahogy evidensnek veszik egy egyszerû meghatározási mód (életkor elérése) alapján. Valahol ez nonszensz.

Ullyses 22786 2016. március 23. 15:39   Válasz erre: 22783
Sajnos csak a mondatod elsõ felére igaz példa(kor) az egészségügyi kérdést vitatom, fõleg ha olyan esetekre gondolsz ahol a t polgár nem látja az éppen arra jövõ -mindenki más által látott- motorost és elüti, vagy épp a szellemi képességek... forgalommal szembe kanyarodik és neki áll feljebb(lásd a 2-3évvel ezelõtt a Rákóczi híd feljárónál történt balesetet amikor a hibásnak állt feljebb...)

Yossarian 22785 2016. március 23. 14:11   Válasz erre: 22782
Szerintem ez nem egészen van így. Lásd a véleményem 22777-nél.

kawa70 22784 2016. március 23. 14:11   Válasz erre: 22776
Nem az a lenyeg hogy mi legyen helyette, hanem hogy a megcsuszott tulzasokba esõ aktivistáit nem kéne döntéshozo,irányito pozícióba helyezni. Tehát ha az ember a gyenge pont akkor azt kell kiiktatni a folyamatbol.

Jam Clerk 22783 2016. március 23. 14:02   Válasz erre: 22781
Gyenge hasonlat, de a jogsi sem jár csak azért, mert elérte az ember az ahhoz szükséges kort, ráadásként (legalább névleg), idõnként a megszerzett jogosultságot is felülvizsgálják, hogy egészségileg képes-e még az ember a KÖZ-lekedésben való részvételre...

Utalatos 22782 2016. március 23. 14:00   Válasz erre: 22773
Sehogy. Az eszme, az elvhuseg felulirja az egyeni tragediat , es az erdekeket is.
Nincs ez maskent, mint a vallasban. Ott is a hit hatarozza meg a reakciot es az elvaras.
Merkel soha nem fog mar meaculpazva kihatralni az elvei es cselekedetei mogul, sot elveszti meg az osztonos vedekezo kepesseget is, mert akkora benne a megfelelesi kenyszer egy elkepzelt izmus szellemeben.
Mas, a Dopmen nagyszuleit ciganyok oltek meg, brutalis kegyetlenseggel. Nem a fajdalom szolalt meg belole eloszor, hanem megint az a kicseszett piszi, amire egyebkent ugy tesz maskor, mint eb a ...ra.
Az haboritotta fel, hogy az eset kapcsan egyaltalan szoba kerulhetett a ciganybunozes, mint bizonyos bunelkovetesi fajtak tipizalasakor( lasd oregezes).
Ne legyenek illuziok, a rendszert nem lehet megbontani a ketellyel, mert az azonnali revidialasokra kenyszeritene az erintetteket.
Addig pedig ott a cinikus valasz: meg nehany tucat, vagy szaz ember halala sem eleg indok, hogy a folyamatot megallitsuk, mert ezt kivanja a ..... mi is kivanja ezt? A jozan esz? A gazdasagi szuksegszeruseg? netalan fennkolt eszmek, vagy maga az erkolcsi, emberi fejlodes egyetlen lehetseges utja?
Nem tudok kellokeppen osszefuggoen irni, mert nagyon szorit az ido es egy telefon picinyke kepernyoje sem alkalmas szofisztikaltabb fogalmazasra, de remelem atjon egy-ket gondolat.

Yossarian 22781 2016. március 23. 13:57   Válasz erre: 22780
Hát lehet, hogy lenne értelme bizonyos értelmi képességhez kötni a választójogot, mert ma az a helyzet hogy a kormányunk pont ezt használja ki, hogy tömegeket tájékoztat félre a mindenhova bekúszó állampropaganda által, akik aztán majd birka módjára habzsolják a szennyet és bólogatnak. És aztán elmennek szavazni. Látszik a törekvés, hogy ezeknek az embereknek a számát intenzíven növeljék, lásd az oktatás szétverése, felsõoktatásba bekerülés nehezítése, stb..

Jam Clerk 22780 2016. március 23. 13:45   Válasz erre: 22754
A kérdés csak az, miért "értékesebb" az a megközelítési mód, hogy (szinte) bárki, aki megszületett és elért egy bizonyos kort, már automatikusan dönthet a "közösség" haladási irányáról, szemben azzal a móddal, hogy ezt a felelõsséget (mert az irány megállapítása bizony felelõsség is, nem csak jog), tehát hogy ezt fenntartsák azoknak, akiknek van bizonyos átlátási képességük is? Nem veled vitázom, csak elmélkedem azon, hogy miért jobb a "mennyiségi", mint a "minõségi" szemléletû megközelítés? Ha létezik olyan szankció a büntetõjogban, hogy "közügyektõl való eltiltás", amikor az illetõ érdemtelenné válik a közösséget illetõ jogainak gyakorlására, akkor ennek megállapítása miért csak ilyen esetekben fogadható el? Hisz ilyenkor is "csak" egy ember, egy bíró dönt úgy, hogy te mostantól nem szavazhatsz egy ideig, és ez mégsem kelt egységes társadalmi felhördülést, sõt, nem is érdekel igazán senkit (valószínûleg, mert nem széles körben alkamazzák, csak ritkán, de akkor is... ha akkor, egy szûk körben ugyan, de bárkinél elfogadható és elfogadott a jog megvonása, nagyobb léptékben miért nem?)
Persze, tudom, a minõséget nehezebb meghatározni, sokkal egyszerûbb leosztani "eggy pógár - eggy X" formában a dolgot, de a II. világháború utáni földosztás, mint analógia, talán idehozható. Mitõl jobb a nadrágszíjparcella X millió nincstelennek, mint egy értelmes birtokméret és egy "bonus et diligens pater familias" berendezkedés?

Jam Clerk 22779 2016. március 23. 13:35   Válasz erre: 22766
Errõl a "Halálsoron" c. film idevágó jelenete ugrott be John Coffey és a két kislány "részvételével", de mondjuk az pont a 10 esetbõl az egyik, szemben a másik 90-nel :)

tsanyi 22778 2016. március 23. 13:30   Válasz erre: 22776
Ezzel persze magam adok választ arra, hogy ha a liberóból azt valósították meg ami most van akkor az annyit is ér, de az egyén szabadsága eddig egyedül ebben az eszmében mondatott ki, a többi errõl nem is ad hangot hanem csak a csoportról ahol az egyén nem számít.

Yossarian 22777 2016. március 23. 13:27   Válasz erre: 22773
Azért a liberalizmus messze nem arról szól, hogy átengedjük a hazánkat akármilyen okból menekülõknek. Ez egy olyan helyzet, amire még nem volt példa az újkorban. Ezért sem tudják sokan, hogy most mit is kéne tenni. Egyrészt ugye aki igazán menekült azt illene valamilyen szinten védeni. Csak épp ezt nem egy újkori népvándorlásra találták ki. Én mint liberális gondolkodású ember sem gondolnám, hogy mindenkit be kellene fogadni. Állandó itt tartózkodásra meg különösen nem. Az iszlám államnak szerintem pont az a célja, hogy a közel-keleti vérengzéseivel menekülésre kényszerítse az ott lakókat és közben európát adja meg nekik célként az embercsempészek által, hogy szétzilálja a politikai rendszereket. Ha ez igaz, akkor viszont ez egy konkrét fenyegetés az országaink ellen és ez ellen keményen fel kell lépni. A becsületes menekülteket sajnálom, de ez esetben fel kell függeszteni a humanitárius akciókat és a saját védelmünkre koncentrálni. Egyébként az, hogy ide jutottunk az nem a liberális vonulatnak köszönhetõ, hanem az imperializmusnak és az elnyomó politikának. Nyugat-európa tele van a régi gyarmatokról odahozott akkori olcsó munkaerõvel, amit igenis profitszerzés és nem humanitárius okokból vittek az országba és ezek a népcsoportok adják a hátterét a mostani terrorista aktivitásnak.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők