2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Yossarian 23079 2016. július 12. 21:12   Válasz erre: 23078
Oké. Akkor 1:1 :)

1Laciapu 23078 2016. július 12. 21:05  
Ezek szerint nem jól fejeztem ki magam.
Nem oktatási módszer volt amit írtam, hanem teljesen mással foglalkoztak, mint amirõl szólt volna az óra :) Gyakorlatilag zavarták, lehetetlenné tették az óra normális megtartását.
Igen, ott MINDENKI jól beszél, és szívesen beszél angolul.
Egy ismerõs magyar házaspár is jár oda, fel vannak háborodva, nem lehet normálisan órát tartani. De csak õk ketten fehérek, illetve a tanár. Rendet tartani sem lehet-tud.
A fiam teljesen máshol, más körülmények között tanulta...

Yossarian 23077 2016. július 12. 20:55   Válasz erre: 23076
A legjobb nyelviskola, ahova valaha jártam és TÉNYLEG megtanultam angolul, az a Berlitz volt. Tegyük hozzá, hogy már akkor is - majd húsz éve - elég nagy szókinccsel rendelkeztem és simán fordítottam angolról magyarra, de a beszédben nem volt gyakorlatom. Viszont náluk csak anyanyelvi és olyan nem anyanyelvi tanárok voltak, akik nem tudtak magyarul, viszont ha nem anyanyelvi angol volt, akkor ott tanult, ott élt, stb, de folyékonyan és gyakran akcentus nélkül beszélték az angolt. Nos, a berlitz-t csak azért hozom elõ, mert ott semmi sem kötelezõ. Nincs nyelvtan magolás, nincs házifeladat, nincs kötött menetrend, csak beszélgetés, ismerkedés, arról beszélünk, amirõl szeretnénk, stb ilyesmi van. Ás án nem ismerek ennél hatékonyabb módszert. Igaz, drágábbat sem :) Szóval amit leírtál módszert, távolról sem biztos, hogy nem hatékony. Más. A barátodnak fizették a nyelviskolát, de a migráncsoknak ingyenes volt. Egyszerûsítsünk. A barátodnak is ingyenes volt, a migráncsoknak is ingyenes volt, esetleg a számlát nem ugyanaz, - a svéd állam - fizette. Nincs ingyen semmi. Mindent kifizet valaki. Csak nem mindig tudod, hogy ki. Egyébként svédország jó példa, mert oda elég sokat utaztam és azért szerettem oda járni, mert ott - majdnem - mindenki, de inkább mondjuk, hogy mindenki beszél angolul. Én viszont semmilyen más nyelven nem tudok. Ott még az utcaseprõvel is simán elbeszélgettem és beszéltem olyan fiatal lánnyal egy LIDL-ben, aki nem nézett ki többnek, mint 18 és olyan folyékony amerikai akcentusa volt - egyébként hibátlan - hogy leesett az arcom. És majdnem ében fekete hajú, vagyis minden valószínûség szerint született viking. Egyébként ott a nyilvánvalóan bevándorlók, feketék, arabok stb, simán beszélték az angolt, amivel ott simán megélnek. Tehát csak megtanulták valahogy. Egyébként meg elhiszem, hogy mindenki tud egy példát hozni arra, hogy a migráncsok így, meg úgy, de én ismerek személyesen elég sok arabot és baromira nem jellemzõ rájuk az a sok szar, amivel a kormányunk által elfoglalt média kenegeti õket. Általában semmivel nem rosszabb emberek, mint bármelyikünk. Nyilván vannak köztük semmirekellõk, de azért ehhez nálunk sem kell sokat keresgélni. Elég egy parlamenti tudósítás.

1Laciapu 23076 2016. július 12. 19:31  
Egy nagyon közeli hozzátartozóm Kiment Svédországba, oda hívták dolgozni azzal a feltétellel, hogy 3 hónap alatt tudnia kell társalgási és jól szakmai szinten svédül. Mindent fizettek! Nyelviskolát, és erre az idõre bõséges költõpénzt, mivel reggeltõl estig okítás volt, tehát nincs fizetése! Megtanult.
Namost ott elég sok migrács fordul elõ, akiknek járni kell nyelviskolába, nekik ingyenes. Azért, hogy el tudjanak helyezkedni. A következõ történik okítás közben:
Zenehallgatás, éneklés, beszélgetés, rajzolgatás papírra, aztán a táblára, járkálás ki-be. Mondanom nem kell, hogy egyik sem kötõdik az órák anyagához...
Eszük ágában sincs nyelvet tanulni, hiszen nem dolgozni jönnek, hanem eltartatni magukat! Nem tud beszélni, nem alkalmazzák. Tehát kap segélyt, amibõl ott királyi módon megél. Láttam, a saját szememmel! Ennyit a "szegény" menekültekrõl. Nem állítom, hogy ez a 100%-os arány, mert mindent nem láttam, de úgy a 98.

Yossarian 23075 2016. július 12. 15:15   Válasz erre: 23074
Én most helybõl felvennék egy, talán két embert, de nem találok. Pedig az se lenne létfeltétel, hogy tudjon magyarul :) Az angol épp elég lenne.

Yossarian 23074 2016. július 12. 15:13   Válasz erre: 23073
Afelõl légy egészen nyugodt, hogy amennyi támogatást kaphatnának, annyiért nem fognak itt maradni. Más jövédelmekhez vannak szokva. Legalábbis a szírek. Azt meg hogy nem is akarnának dolgozni, honnan veszed? Csak nem elõítélet?

Penzi 23073 2016. július 12. 13:48   Válasz erre: 23072
Támogatás, segély, amibõl majd megélnek, ha nem tudnak/akarnak elhelyezkedni…
Ebben a témában mi nem nagyon foguk egyetérteni ((((

Yossarian 23072 2016. július 12. 13:39   Válasz erre: 23071
Milyen segélyt?

Penzi 23071 2016. július 12. 13:28   Válasz erre: 23069
Én a segélyt féltem .....a munkámat nem, mert dolgozni nem nagyon szeretnének ((((

Yossarian 23070 2016. július 12. 11:51   Válasz erre: 23069
Hát ja. Az :)

lendvai 23069 2016. július 12. 10:03   Válasz erre: 23068
Birkatenyésztés. :-)

Yossarian 23068 2016. július 12. 09:23  
Azért ez is elég érdekes. Illetve meglepõ. Illetve már nem is lepõdöm meg rajta:)
http://444.hu/2016/07/12/mukodik-a-kormanypropaganda-a-magyaroknal-senki-se-retteg-jobban-a-menekultektol-europaban

kawa70 23067 2016. július 10. 22:35   Válasz erre: 23066
Már csak azért is mert vagy két hét mire határozatot kapsz. És onnan 30 nap van hogy be legyen fizetve. Tehát tök mindegy mikor állnak ki a fizetésosztás relációjában.

lendvai 23066 2016. július 10. 22:28   Válasz erre: 23065
Ez szerintem csak összeesküvés-elmélet, jó magyar szokás szerint. :-) Éberéket pont nem érdekli ki mikor kapja a fizetését, oda mennek, ahová vezénylik õket és behajtják a bírságot. :-)

Szellemlovas 23065 2016. július 10. 13:18  
Érdekes módon a fizetés kiutalásának kezdetekor jelennek meg a háromlábúak az út szélén nagyobb mennyiségben...

lendvai 23064 2016. július 9. 11:13   Válasz erre: 23063
Csak annyi, mint bármilyen más hasonló dolognak: valakinek pénze van belõle. :-)

Yossarian 23063 2016. július 9. 09:58  
Azt mondja már meg valaki, hogy mi a halál kóchengeres farka értelme van a regisztrációs matricának? Csak azért érdekelne, mitõl olyan fontos, mert tegnap a nejemtõl elvette a rendõr a forgalmit - innen is üzenem neki, hogy rohadjon meg - mert nem volt felragasztva és - bár amióta behoztuk a kocsit végig ott volt a könyöklõben, de a nej a múltkor összefogta valamivel és behozta a lakásba - nem is volt a kocsiban. Egyébként minden rendben az autóval, amit nyilván le is kérdezett a nyilvántartásból még a helyszínen.

László_atya 23062 2016. július 8. 08:46   Válasz erre: 23061
Nem hogy nyíltan, de még maguknak sem.

lendvai 23061 2016. július 7. 21:57   Válasz erre: 23060
Hát azt nem sokan vallják be nyíltan, hogy gyávák.:-)

kawa550 23060 2016. július 7. 20:54   Válasz erre: 23059
Na, szerinted kinek? :)))))))))

lendvai 23059 2016. július 7. 10:23   Válasz erre: 23057
Lassan csak le kell ülnünk egy sörre.:-)
Nekem is eszembe jutott pár dolog. Az egyik a múltkori hozzászlásom, amiben leírtam, hogy oda-vissza megy ez a játék, miszerint nekünk, férfiaknak tudnunk kellene, mit akarnak a nõk, olyan módon, hogy a nõk általában ezt nem mondják el.:-) Ezt nevezik játszmának, amirõl Eric Berne írt is egy jó kis könyvet.
Mindemellett mi is elkövetjük azért a saját hibáinkat, ezt el kell ismerni.:-)
Aki tiszteletet vár el, az nem kapja meg, mert nem érdemli meg. Ez egy alap törvényszerûség.
A szexet illetõen igen, vannak férfiak, akik nem tudják mire van szüksége a vele lévõ nõnek (talán mert kommunikáció helyett játszma van?), ezért és más okból is mondhatjuk, hogy pocsék szexpartner.
Vannak olyan nõk is, akik szintén pocsék szexpartnerek, mert fogalmuk sincs arról, mire van szüksége egy férfinak, adott esetben azt sem tudják a saját testük hogyan mûködik, nekik mire van szükségük.
Végül még valami, ami mindig megosztó, de szintén egy alap törvényszerûség, sokszor szül felháborodást, természetesen oka van: egy nõ mellett egy férfi van, ez oda-vissza érvényes. Ha nem vagy férfi, csak annak látszol (néha még annak se), akkor nincs melletted nõ, vagy nõnek látszó valaki van melletted (vagy még csak nem is nõnek látszó valaki). Ez is oda-vissza érvényes. Mindezek hosszú távra értendõk, ha van valami átmeneti zavar az erõben, attól még nem kell kétségbeesni. Ezek általában a megtisztulás idõszakai, amikor eltûnnek az ember mellõl a nem oda való társak. De ha hosszú távon magányos valaki (hangsúlyozom: nem egyedül van, hanem magányos), akkor érdemes a fentieken elgondolkodni és változtatni. Esetleg felháborodni, de az sehová nem visz.:-) Esetleg feltenni a kérdést: boldog vagyok? Kinek van ma ereje és bátorsága erre az egyszerûnek tûnõ kérdésre õszinte és igaz választ adni?

Yossarian 23057 2016. július 6. 09:55   Válasz erre: 23055
Szép hosszú poszt :) Na nézzük sorjában:
- Nem gyalultuk a nõi nemet. Egyik posztban sem, egy szó utalás nem történt ilyesmire.
- Mint ahogy arra sem, hogy azt gondolnánk hogy a nõk bármiféle extra tiszteletet várnának el. Egyébként van ilyen, találkoztam már ilyennel, de nem általános.
- Nem tudjuk mit igényelnek a nõk. Lehet. De a nõk sem :) Legalábbis nagy részük akkor jön rá, hogy "ezt-azt" akarta, miután a másik "kitalálta" és megkapta. De elõre?!
- Az ezt követõ hosszú elmélkedéssel kapcsolatban egyrészt szerintem kevered a tisztelet fogalmát, vagy legalábbis nem olyan értelemben használod, mint én gondolom, másrészt te egy-egy alannyal kapcsolatban elmélkedsz, nem pedig nagy általánosságban. Legalábbis én nem nagyon tudom elképzelni, hogy a férfiakat nagyon tiszteled és felnézel rájuk. Mármint mindre :) (Egyébként van érzéked a pátoszhoz :))
- Amikor szerelmes voltam, annak semmi köze nem volt a tisztelethez. Az egy erõs vonzalom, vágy, stb de én nem nevezném tiszteletnek. Az más. Fel sem néztem egyetlen "hódításomra" sem, de le sem :)
Hát röviden ennyi :) Szép napot!

László_atya 23056 2016. július 6. 09:17   Válasz erre: 23055
Na, te a 10%-omról elmélkedsz... :) Fog ez menni.

Utalatos 23055 2016. július 6. 08:10  
Oh, kedves ferfiak, de nagy most az egyetertes, ha egy kicsit gyalulni lehet a masik nemet.
De azt azert elarulhatnatok, honnan a banatbol veszitek, hogy a nok valami extra tiszteletet vindikalnanak maguknak pusztan a noi mivoltuk miatt? (Bar ennek is lenne tortenelmileg megalapozott indokoltsaga, de maradjunk annyiban, hogy mar annak is orulunk, ha neha emberszamba vesztek bennunket:-)))
Szerintem egyszeruen nem tudjatok mit is igenyelnek a nok.
(megjegyzem a szexben sem nagyon:-))), de ez most mellekszal.
A nok nem azt szeretnek, ha oket "erdemtelenul" tisztelnek csupan mert nok, ok pont ellenkezoleg, arra vagynak, hogy talaljanak valakit, akit tisztelhetnek, akire felnezhetnek, akire buszkek lehetnek, igen "ferfikent".
Szemben veletek en nagyon tisztelem a ferfiakat. Tisztelem oket, mert nekem ez jo.
Jobb, mint beseperni barmifele tiszteletet, elismerest( azt megkaphatjuk anyakent, a munkank utan, a teherbirasunk okan, a kulsonk, az apoltsagunk, stb miatt.
Nekem az kell, hogy en tisztelhessem a ferfit. Mert O altala merettetek meg.
Mert az O szava a mertek szamomra, mert az O figyelme, szeretete, torodese ertekel fel engem is. Mert a tarsasaga a kozegem, mert mellette erzem magam fontosnak, mert O adja meg az ertelmet a letemnek.
Termeszetesen az emberi elet, legyen akar nokent, akar ferfikent megelve ennel sokkal osszetettebb es szerteagazobb, de meggyozodesem, hogy ez mozgatja.
A testiseget is a tisztelet kellene, hogy athassa, talan jobban is mukodne, mint mondjuk pusztan osztonok altal vezerelve!( bar annak is megvan a vonzereje, jo is az:-)))
Szoval a nok csak tisztelni szeretnenek, tisztelni a ferfiakat, mert szamukra ok adhatnak biztonsagot, nyugalmat, szeretetet, megbecsulest, kielegulest, stb es ennel tobb nem is kellene " tisztelet ugyben"
Szeretnem hinni, hogy a ferfiaknak is az az igazi vagya, hogy valakit ok is tisztelhessenek es ezaltal ok is tiszteletet erdemelhessenek ki ferfikent.
Igen ferfikent, mert bar ezt nem lehet elvalasztani egyeb emberi tenyezoktol, tulajdonsagoktol, adottsagoktol, azt gondolom letezik egy olyan komplex fogalom, amit bar nehez, talan nehezebb is korbeirni, mint a "tiszteletet", hogy "ferfiassag".
Arra is felhivnam a figyelmeteket, hogy mikor a nok tiszteleterol ertekeztek, emlekezzetek regebbi hoditasaitokra! Milyen eszkozoket, energiakat voltatok, vagytok kepesek bevetni, mozgositani annak erdekeben, hogy meghoditsatok a vagyott not.
Pedig ott is (jo esetben) egy masik erzelem altal, a szerelem altal vagytok vezerelve, annak pedig kimondatlanul is alapeleme a tisztelet. A nokent valo tisztelet.
Akkor meg nem gyermekeitek gondoskodo anyjat, kripli egeszsegetekben, lelki bajaitokban tarskent segito, megerto felesegeteket, nem a meleg otthont biztosito partnert, nem a megelhetesben ilyen olyan mertekben reszt vallalo csaladtagot latjatok benne, hanem "csak a nõt"
Mi nõk pedig olyankor mar beletek akarunk latni minden olyan tulajdonsagot, adottsagot, ambiciot, intellektust, jellemvonast ami szamunkra a "Férfit"jelenti.
Most pedig eleget teszek annak a tipikusan noi hivatasnak a leheto legtisztessegesebb , tolem telheto gyakorlasanak, melyet ugy hivnak: "óvónõ"
Szep napot minden ferfinak!:-))))

kawa70 23054 2016. július 5. 23:01   Válasz erre: 23045
Egyet lehet érteni azzal, amit leírtál. Nagyjából én is így gondolkodom, bár a nõknek azért egy lehelletnyivel több az alap tisztelet, mindaddig amig el nem herdálja, mert onnan már rövid idõ alatt akár büdös k... is lehet:)
A korral kapcsolatban meg a megboldogult ifjonti koromban oly sokat hangoztatott mondást emlitem, miszerint a kor nem dicsõség, csak állapot. Lassan a másik oldalra érve is szemlélem e mondás érvényét, de innen is csak ez a meglátásom. Az igazi tiszteletet "ki kell érdemelni" akár tettekel, akár tudással, vagy csak szimplán egyfajta létezéssel, viselkedéssel.
Másik régi kedvenc mondásom, aminek szintén van alapja: tanácsot csak attól fogadok el, aki onnan jön ahová én tartok.

lajostrom 23053 2016. július 5. 21:28   Válasz erre: 23045
Egy vélemény.
Teljesen igaz. Pici hozzá: ha már mondjuk idøsebb- szeretném látni-érezni hogy "elõttem"
jár. Ha nõ-szeretném látni-érezni, hogy nem csak a születése okán! Bunkót nem látok!

Yossarian 23052 2016. július 5. 20:00   Válasz erre: 23051
Akar a rosseb :) Nincs annyi pénzem :P

tsanyi 23051 2016. július 5. 19:35   Válasz erre: 23045
Azért kedvesebben is rávezethetted volna, hogy válni akarsz.:)

László_atya 23050 2016. július 5. 15:40   Válasz erre: 23049
Hát, most nagyon beletaláltál, mert ez a kép van kint az irodám falán lógó infotáblán.

Daty 23049 2016. július 5. 12:52   Válasz erre: 23047
Erre gondolsz?

László_atya 23048 2016. július 5. 12:41   Válasz erre: 23045
Az írásod nagyjából 90%-ával teljes mértékben egyetértek. A maradék meg az én hülyeségem. :D

László_atya 23047 2016. július 5. 12:40   Válasz erre: 23046
Csak ne keverjük a fõnököt és a vezetõt...

Daty 23046 2016. július 5. 11:33   Válasz erre: 23045
Ahogy mondod!
Már üknagyapám is azt mondta, a tiszteletet ki kell érdemelni!

Ezért hányom az olyan fõnököktõl, akik azt hiszik, már azért tisztelni kell õket, mert fõnökök!
És ez természetesen független a nemtõl.

Yossarian 23045 2016. július 5. 11:05  
A múltkor sikerült az asszonyt lefagyasztani, mikor is arról volt szó, hogy a nõket tisztelni kell. Erre én azt mondtam, hogy senkit sem vagyok hajlandó csupán azért tisztelni, hogy két X kromoszóma jutott neki, ráadásul ezért semmit nem tett, csupán a születése okán jutott a túlfélre. Na ezen kiakadt mint az órarugó, hogy milyen ember vagyok én, hogy nem tisztelem a nõket?! Ekkor vázoltam neki, hogy én úgy mûködök, hogy bárki ember fiának megadok egy alap "tiszteletet", ez független nemtõl, rassztól, nemzetiségtõl és nemi irányultságtól. Ennél magasabb rendû tiszteletet már ki kell "érdemelni", nem jön ez csak úgy magától. Ugyanígy vagyok az öregekkel kapcsolatban is. Azért sztem nem jár kiemelt tisztelet, mert valaki nem halt meg fiatal korában. Azt persze elismerem, hogy az öregeknek más igényei vannak, így pl buszon, vonaton átadom a helyem, ha olyan a helyzet, de ez sztem nem tisztelet. Tisztelni a kort én akkor tisztelem, ha a korral az egyén is megfelelõen "beérett", ekkor viszont nem önmagában a kort, hanem a megszerzett ismereteket, tapasztalatot ismerem el. Nos ezen járt az agyam mostanában. Vélemény? Érdekelne, hogy mások hogy vannak ezzel, lehet hogy csak én vagyok ilyen "bunkó"? :)

Yossarian 23044 2016. július 4. 19:04   Válasz erre: 23042
Olyan nincs, hogy magyar nyugdíjrendszer :)

tsanyi 23043 2016. július 4. 18:22  
Na mi van?

desiderus 23042 2016. július 1. 21:02  
Nem semmi hír....a magyar nyugdíjrendszert még az ág is húzza... :-)))

http://index.hu/gazdasag/2016/07/01/milliardokat_fizetunk_a_szovjet_nyugdijasoknak/

László_atya 23041 2016. június 28. 13:30   Válasz erre: 23039
Szicílián volt szerencsém gyerekként látni a valóságban Carlo-t egy "nyilvános" forgatáson, ahol az Aranyesõ Yuccában egyik jelenetét forgatták és a carabinierik nem hajtották el a f@szba a bámészkodókat. Egy kis teret rendeztek be vadnyugati díszletekkel, ha elõbb érünk oda megboldogult apámmal, talán még statisztálhattam is volna, de addigra már kiválasztották a jelentkezõk közül azokat a gyerekeket, akiket betettek statisztának.

Röstellem, fogalmam sincs, melyik jelenet díszletei voltak, csak az maradt meg, hogy Carlo állandóan mosolygott és mókázott.

Nyugodjék békében. :( Sic transit gloria mundi.

László_atya 23040 2016. június 28. 13:24   Válasz erre: 23038
Azért csak nyugodtan. Én is voltam pl. olyan helyzetben, hogy azt gondoltam, annál tragikusabb, rettenetesebb, borzasztóbb dolog nem történhet egy emberrel, egy apával, mint akkor velem. Aztán jött a még keserûbb pirula, hogy dehogynem, semmi "különleges" nincs ebben, minden nap emberek tömkelege küzd meg ugyanazokkal a démonokkal...

Yossarian 23039 2016. június 27. 22:59  
Ráadásul meghalt Bud Spencer is.. :( Még nem akarom elhinni, de nyomozok és úgy tûnik tényleg. Basszus.. még ez is..

Yossarian 23038 2016. június 27. 22:11  
Olyan dolgokon elmélkedem éppen, hogy inkább nem is osztom meg. Nem lennék kultúrált, sõt.., ráadásul senkit nem is érdekelni. Elég lesz nekem ezzel küzdeni :(

lendvai 23037 2016. június 27. 09:04   Válasz erre: 23035
Ez olyan nõi dolog szerintem. A férfiak találják ki, mire gondolnak, mert egyértelmû jelzéseket küldenek nekünk a hölgyek, amiket illene kitalálni. :-) Mi, férfiak meg általában másképp mûködünk, ha szívünk hölgye A-t szeretne, akkor ne B-t mondjon, vagy ne a szempilláit rezegtesse, mi pedig dekódoljuk azt. De hát szívünk hölgye sokszor nem érti miért mûködünk mi férfiak így. Mi meg azt nem értjük miért mûködnek hölgyeink amúgy. A probléma általában ott van, hogy egyik fél sem hajlandó elfogadni ezt a különbséget. Én a magam részérõl a tiszta kommunikáció híve vagyok, szívem hölgye pedig partner ebben. :-)

Yossarian 23036 2016. június 26. 23:07  
A harmadik, negyeduk gólért kár volt, de akkor is, ez volt a legjobb magyar válogatott, amit az elmúlt 30 évben láttam. Jó meccs volt, jó volt látni õket, nem adták fel a legvégéig és igenis jól játszottak. Nyilván nem lehet EB elsõ hellyel visszajönni a gödörbõl, de csak így tovább, és lesz még respektünk a foci világában!

tsanyi 23035 2016. június 26. 18:54   Válasz erre: 23033
Nem abba kötnék bele, hogy mit jelent számodra és mi az üzenet hanem mindössze abba, hogy rábírnád az olvasóra, hogy találja ki mirõl van szó. Ez nem mindig sikerül fõleg azoknál akik nem használják profin a netet.

tsanyi 23034 2016. június 26. 18:44   Válasz erre: 23033
Engem is "megfogott" és amit szerettél volna mondani (szerintem) azzal egyet értek......legfeljebb azzal nem, hogy rábízom az olvasóra, hogy találja meg mire gondolok mert ha nem sikerül azzal ûrt hagyok az elméjében. :)

Utalatos 23033 2016. június 26. 18:38   Válasz erre: 23032
Akkor torold ki es nem lesz belole polemia!
Nem volt bennem semmi "tulgondolas", megfogott es elgondolkoztatott a kep es nem arra gondoltam, hogy hatasvadasz-e a tortenet, vagy sajnos nagyon is hetkoznapian tragikus.
Nekem igazabol valami elementaris "életigenlésrõl" szol, de nem akartam eleve kivetiteni a sajat erzeseimet ezzel kapcsolatosan.

tsanyi 23032 2016. június 26. 18:24   Válasz erre: 23031
Nem....annak marad a fejbõl kinézés...én is olvastam a cikket és tudom mirõl szól, de ha betettem volna ide akkor a linkkel együtt hisz ki tudja, hogy ki mire asszociál egy kép láttán? Lehet, hogy nem arra amit a megosztó szándékozott volna és akkor jön a véget nem érõ polémia, hogy ki, mit mivel és kiért akart mondani?

B_Jani 23031 2016. június 26. 18:16   Válasz erre: 23030
Sanyim, annak marad a Google:

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szivszaggato-tortenetet-rejt-a-motoros-kesztyuben-mosolygo-baba-kepe/

tsanyi 23030 2016. június 26. 18:13   Válasz erre: 23029
Aki nem ismeri azzal mi lesz?

Utalatos 23029 2016. június 26. 18:04  
Aki ismeri a kep keszultenek hatteret, az megert, hogyan kerult ide:

Yossarian 23028 2016. június 25. 08:18   Válasz erre: 23026
Ezt reggel írtam, ott van lejjebb, hogy került megint ide?

mati12 23027 2016. június 24. 22:29  
Mit kell rajta látni? Hogy az összes kampós orrú ugyanannyit akar adni érte mint napokkal ezelõttt (310 körül) eladni viszont jóval magasabb áron akarja (320 körül).

Yossarian 23026 2016. június 24. 21:50   Válasz erre: 23018
Láttad már a mai ojró árfolyamot?

eröt 23024 2016. június 24. 17:53   Válasz erre: 23018
A folytatás gázos lesz (nem érdekes)Ezeknek a maradi caroknak nincs itt hely.A felbujtó amzsidok kreálták ezt is mint az inváziót.

eröt 23023 2016. június 24. 17:43   Válasz erre: 23013
Ettõl érdekesebb canga is van nálunk.Akkora gumikon gurul,hogy nem értem mi ma cél.Kb 3-3.5 collos gumik montenszaron.A Rigán ennél virslibb volt a cipõ.

eröt 23022 2016. június 24. 17:34   Válasz erre: 23011
Ennyi megmondós hsz után legyávázni pölö engem ez rémisztõ.Ezzel a háttérrel népszavaz a PLEBS magyarul a zemberek.

F2 23021 2016. június 24. 15:09   Válasz erre: 23018
még 2-3 év (papír szerint 2)

Audimania 23020 2016. június 24. 14:25   Válasz erre: 23018
Nana, még nem léptek ki, csak a népszavazás eredménye lett az, hogy többen vannak, akik kilépnének ... bár ott azért nem úgy mûködik a rendszer, hogy ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek :)

Yossarian 23019 2016. június 24. 08:41   Válasz erre: 23018
Láttad már a mai ojró árfolyamot?

tsanyi 23018 2016. június 24. 06:55  
Úgy fest kiléptek a britek......érdeklõdve várom a folytatást.

Penzi 23017 2016. június 23. 12:38   Válasz erre: 23016
Én úgy tudtam, hebegõt, dadogót jelent, csodálkoztam is, hogy ilyen beszédet hallottál tõlem )))
Különben nem vagyok kívülálló, csak távolságtartó ))

tsanyi 23016 2016. június 23. 09:56   Válasz erre: 23015
Nincs meg? Belgának lenni annyit tesz, hogy kívülálló vagy, a zenekar is ezért lett belga:): https://www.youtube.com/watch?v=4aFl9kWxf-Y

Penzi 23015 2016. június 23. 07:54   Válasz erre: 23012
??? hmmm ?

desiderus 23014 2016. június 22. 19:53   Válasz erre: 23013
Mert legfõképpen egykeréken közlekedik ( az elsõn ) és így nem lesz sáros az arca... :-)))

1Laciapu 23013 2016. június 22. 19:49  
Más...
Ma láttam ezt a bicajt és nem értem.
Kb. vetekszik az ára a motorommal, de nincs rajta hátsó sárvédõ. Egy szar, mûanyag sárvédõ nem kellett rá, mert minek, ez a trendi. Csak azt nem értem, akkor minek kellet az a monumentális elsõ??? Mostanság az a divat, hogy esõben vagy vizes úton hasa-háta merõ pocsolya a beutaltnak, mert nagyon gáz sárvédõs bringával nyomni. Hogy elázik és röhej az egész, az nem gáz. Namost erre a csilliós gépre miért rakott elõre egy bazinagyot, és miért nincs hátul?
Nem értem...

tsanyi 23012 2016. június 22. 18:22   Válasz erre: 23011
Milyen belgának lenni?.....:)

Penzi 23011 2016. június 22. 08:02   Válasz erre: 23010
Vagytok ))))

tsanyi 23010 2016. június 21. 19:46   Válasz erre: 23009
Nem szoktatok......meg minek is?.....manapság már a kricsmikben sem mer senki semmit mondani...beszarik lettünk vagy voltunk.....vagy vagyunk...

desiderus 23009 2016. június 21. 19:42   Válasz erre: 23008
Sanya, ne tartsd magadban, majd jól hozzászólunk... :-)))

tsanyi 23008 2016. június 21. 19:21  
Annyi mindenen elmélkedek egész nap.......ááá, szóra sem érdemes...:)

tsanyi 23007 2016. június 12. 21:17  
Gyermek ma kérdezett, mi a némber? Mondtam az ember az ember a némber meg Te leszel.....újabb kérdés, és a fémber? .....hááát az meg a terminátor.

Yossarian 23006 2016. június 10. 15:27   Válasz erre: 23005
Vagy leszarják a fõszabályt :) Whiskyztem én londonban olyan arabbal, aki otthon a mítingrõl is kiment imádkozni :)

Jam Clerk 23005 2016. június 10. 08:27   Válasz erre: 23004
Ha az általad linkelt írás valódi, akkor ezek a muszlimok vagy félreértettek valamit a fõszabályból (lásd https://hu.wikipedia.org/wiki/Ramad%C3%A1n Vallási elõírások: "A hívõknek /.../ napkeltétõl napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstõl, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erõszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát"), vagy pedig a migránsok felmentést kaptak, mint "utazók" vagy "csatában harcolók", és akkor nem csak hogy ehetnek ramadán idején, de még dühösek is lehetnek.

kawa70 23004 2016. június 9. 22:09  
http://faktor.hu/faktor-migrans-dusseldorf-felgyujt-ramadan?source=hirkereso

Lásd vendégül, rád gyújtják a házat.......Vagy vegyél vekkert nekik.

Mondjuk én nem menekítettem volna ki senkit. Persze az más, mert én utálom õket :)

desiderus 23003 2016. június 5. 20:00   Válasz erre: 23002
Pedig azt hittem, hogy a kacatok között találtad :-)))))
Belegondolok, hogy a 70-es években az ifjúsági klubban ezeknek az elõadóknak a bakelitlemezeit hallgattuk...csoda, hogy nem vitt el minket az ÁVH.... :-)))))

Ja a Chicago és a Boston zenekarok lemaradtak...ajánlom figyelmedbe :-)))

tsanyi 23002 2016. június 5. 19:49   Válasz erre: 23001
Gondolod, hogy csak úgy találtam a sufniban és nem tudom mirõl szól?:)) Ugyan oroszul nem tudok, de a cirill betûket ismerem így nem volt nehéz kivenni, hogy ez mi és elég mulatságos.........lenne ha nem tudnánk, hogy azé' ez nem múlt el nyomtalanul.

desiderus 23001 2016. június 5. 19:48   Válasz erre: 23000
Ez egy feketelista 1985-bõl amit a Szovjetúnióban állítottak fel azokra az elõadókra akiknek a zenéje fasiszta, szexista, kommunista ellenes volt...állítólag. Black Sabbath, AC-DC, Pink Floyd, Nazareth, Alice Cooper, KISS, Madness, Iron Maiden stb szerepel rajta.
Sanya, nem tudsz oroszul olvasni ? :-)))))

Kis hazánkban is van ilyen csak azokon más miatt szerepelnek emberek :-)))) Lsd Kubatov lista

tsanyi 23000 2016. június 5. 19:01  
Ez vajon milyen lista és ma alkalmaznak-e ilyeneket?:)):

eröt 22999 2016. június 5. 16:38   Válasz erre: 22998
Igaz.Nekem azért van árnyalatnyi különbség.A negyedikrõl feltételeztem,hogy ártalmatlan.De ha rosszul gondoltam miért kelleni õket hagyni?

Yossarian 22998 2016. június 5. 15:58   Válasz erre: 22997
Az van az utolsó sorban

eröt 22997 2016. június 5. 15:22   Válasz erre: 22995
Aki nem tud és szentül hiszi,hogy tud azzal mi legyen?

Yossarian 22996 2016. június 5. 14:25   Válasz erre: 22995
Nagyon.

tsanyi 22995 2016. június 5. 11:35  
Igaz?:

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok!
Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, azt tanítsátok!
Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok!
Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!"

tsanyi 22994 2016. június 5. 10:37   Válasz erre: 22993
" Vidd haza õket :)) "

Ez a migráncs ügy saját magammal is megosztott, de ez a megjegyzés általános ha hajlékonyakról vagy más rászorulókról esik szó bárhol, hogy aki esetleg nézné a helyzetüket azonnal megkapja ezt. Pedig ez nem így mükszik (most ne ejtsünk szót arról, hogy bármily nehéz elhinni, de bárki kerülhet ilyen helyzetbe pillanatok alatt), addig amíg van melóm azért fizetek adókat, hogy ezt helyettem megoldja az akinek fizetem az adót, nem az a megoldás, hogy ha szánok bárkit akkor vigyem haza.

kawa70 22993 2016. június 5. 10:14   Válasz erre: 22992
Szerintem is:) Vidd haza õket :)) A média szerintem rád volt nagyobb hatással, és a hallgatás kampánya a vakitásssal remekül párosult. Na ezért káros a libsi agymosás.
Egészségetekre.....

Yossarian 22992 2016. június 5. 08:49   Válasz erre: 22991
Már megint csak ismételgeted a véleményed, ami nélkülöz (majdnem) minden alapot. Ezt téged megnyugtat? Vagy miért érzed szükségét, folyton a menekülteket ócsárold, ráadásul olyan dolgokkal, amik nem is igazak. Szó nem volt erõszakról és garázdaságról, pláne nem legyalulásról, de úgy tûnik a média sikeresen beleverte a fejetekbe és most engedelmesen hajtogatjátok a bemagolt leckét. Részemrõl lezártam ezt a témát, teljesen értelmetlen ilyesmirõl beszélgetni.

kawa70 22991 2016. június 4. 23:54   Válasz erre: 22990
Azért egy idegen ország határán nem kezdenek el a hatarorokkel dobalozni meg kaput betorni. Szemetest meg nem is kerestek:)
Nem civilizalt nép. Fingjuk nincs a közlekedésrõl autot sose láttak igy az autópályán nem hiszem hogy ösztönbõl gyalogoltak. Ez megint az a pont amikor nem tudsz meggyozni az igazadrol. Gondolom menekülési ösztönbõl erõszakoltak és garazdalkodtak útközben. Azért ha egy tetemes embermennyiseg atvonul az országon sáska mód legyalulva mindent, az nem biztos hogy a humanitárius kategóriában kezelendõ.

Yossarian 22990 2016. június 4. 21:53   Válasz erre: 22985
Azárt a hadüzenet kicsit erõs, nem? Egy menekülõ egyébként nem tud mást tenni, csak átgázolni, mivel olyan helyen jár, ahol még soha, legálisan nem tud belépni, tehát beszökik, nincs olyan helyzetben, hogy mindig megtalálja az aktuális hulladékudvart, így hagy némi koszt maga után. Te mit tennél? Vinnéd magaddal tovább? Hova? Meddig? Ezek az emberek nem turisták, ezt kéne végre meglátni/megérteni. Menekülnek. Azt teszik, ami az adott pillanatban a legésszerûbbnek tûnik. Te sem tennél mást, ne adja isten, hogy egyszer ilyen helyzetben légy.

Yossarian 22989 2016. június 4. 21:48   Válasz erre: 22984
De miért?

tsanyi 22988 2016. június 4. 19:45   Válasz erre: 22987
Az a zseton amit elõtte õk adtak? Abban mi az üzlet?

eröt 22987 2016. június 4. 19:39   Válasz erre: 22986
Eladtak nekik minden bicajt ami volt. Üzlet. Migráncs megy zseton marad.

tsanyi 22986 2016. június 4. 19:12   Válasz erre: 22985
"Próbálnák meg ezt kicsit odébb az orosz határszakaszokon."
Megpróbálták....és sikerült, olyannyira, hogy azonnal felbuszoztatták õket Norvégiáig ahol is átsegítették õket a határon, persze a norvégok egy idõ után visszatették õket illetve lezárták különféle lehetõségekkel a határátlépést, pl. elõírták, hogy gyalog és autóval nem mehetnek erre az oroszok adtak nekik bringákat, de azt is leállították. Nem csak az alfahírt, hídfõ.net-et és hasonló tartalmú .ru-ra végzõdõ oldalakat kell olvasni ha az ember objektív szeretne maradni hanem mindegyiket és akkor talán sejtheti az igazsághoz közeli helyzetet és úgy formálhat véleményt.

kawa70 22985 2016. június 4. 18:57   Válasz erre: 22984
Attól még jönni fognak........a jelenlegi vita a kötelezõ kvóta illetve betelepites tovabba az ezzel kapcsolatos szavazashoz kötõdik. Bár az is epp elég felháborító ahogy átgázoltak az országon mocskot hagyva és még felhaboritobb hogy szó szerint betörtek az ország határon. Ezt mas idõkben haduzenetnek és támadásnak minõsítették volna és ennek megfelelõen alighanem nem lett volna kinek bejönni a határon mert halomra lõtték volna mindet. Nemhogy még kõvel dobálnak meg kaput törnek. Próbálnák meg ezt kicsit odébb az orosz határszakaszokon. De valahogy nagyon tisztába vannak hogy ott jóval kisebb a toleranciaküszöb.

Ullyses 22984 2016. június 4. 12:51   Válasz erre: 22982
...ezaz! és az éppen elég, hogy sok /sokk legyen! Ezért nem kérünk belõle!

Yossarian 22983 2016. június 4. 06:27  
Kapcsolódik az elõzõekhez:
http://index.hu/index2/#bloghu/kalandor-no/2016/06/02/miert_faj_gyulolkodik_a_magyarok_tobbsege

Yossarian 22982 2016. június 2. 12:53   Válasz erre: 22980
Nálunk a menekültekkel csak addig van gond, amíg átérnek az országon, az meg semmi komoly. Csak hagyni kell õket menni :)

Yossarian 22981 2016. június 2. 12:52   Válasz erre: 22979
Azért a muszlimoknak is csak egy kis hányada szélsõséges, ezt nem szabad elfelejteni. A probléma csak annyi, hogy nem nagyon lehet kiszûrni azokat, akik késõbb majd a gondokat okozzák. Ha túl sokat beengednek belõlük hosszútávra és elkezdenek radikalizálódni, akkor abból polgárháború lesz. Vagy legalábbis nagyon komoly belsõ konfliktusok.

tsanyi 22980 2016. június 2. 12:26   Válasz erre: 22978
Mondjuk mindezek ellenére én is úgy gondolom, hogy ez az egész nálunk terelés az épp folyó ügyekrõl, de annak elég jó.:))

tsanyi 22979 2016. június 2. 12:22   Válasz erre: 22978
No igen és épp ezért jellemzõ a dolog. Ezért nem értem merkeléket, rendben kell a sok munkás mert keletrõl nem jön elég, de vazze azt csak nem akarhatja, hogy az ország is eltûnjön? Ezek még véletlenül sem akarnak asszimilálódni hanem inkább kikanyarítanának vagy teljesen elvennék más földjét és csak a saját törvényeiket tartják mérvadónak. Magamat alapból humanistának tartom és pártolom az elesetteket és szegényeket fõleg az üldözötteket és a valódi menekültekkel együttérzek, de humanistának lenne csak azzal lehet aki hagyja magát humanizálni és nem akar a saját mocsarába lerántani. Miközben amit lejjebb írtál fõleg az elején azzal eggyetértek, de azért van egy egészséges realizmusom is (úgy gondolom) és ha meglátnék egy ilyen kiváló gyûlést ilyen remek emberekkel akkor igencsak problémásnak érezném a magam és gyermekeim jövõjét. Ha pl. a németekhez bemegy 2 milla keleteurópai melós akkor azt észre sem vennék, menne az élet tovább, de ezekbõl a fele is bõven sok ahhoz, hogy megváltozzon az egész életük és ezért nem értem az egészet, mi lehet a cél?

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők