7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

kawa70 1335 2011. január 4. 18:48  
Külön szép, hogy Miskolc van kiemelve. Mutatták volna a 70-es években, amikor gõzerõvel ment a termelés, 120%-ot teljesítve. Az avasi kilátóból nézelõdve csak a cipõd orrát láthattad, jó esetben a parkolót is alatta.

kawa70 1334 2011. január 4. 18:45  
A por és szmog különben tényleg érdekes. Anno mikor még trabantok, wartburgok, ifák, zilek etc. ontották a füstöt magukból, illetve a gyárak okádták a mocskot nem volt ilyen aggály. Nem rég néztem egy felvételt valami pesti forgalom volt rajta a 80-as évekbõl, hát az az átláthatatlan füstgomolyag ami az autók indulásakor kavargott egy keresztezõdésben, nem volt gyenge. Ráadásul mi ipari környezetben él(t)ünk, két hõerõmû, vegyi üzem, olajfinomitó vett körül - de mindenfelé mûködött valami ipari létesitmény, gyár, kohászat-, minden irányból valamilyen szinû füst gomolygott, a házak teteje mindig kormos volt felénk. Ez azóta megszünt, részben leépítések, bezárások miatt, részben technológiai korszerûsítések, szûrõk beépitése okánál fogva. Továbbá minden faluban a mellékutak földesek voltak, mindenhol mûködtek a tsz-ek nem kevés port és szagot mellékelve. A fûtéshez meg mindent használtak ami lángot fogott, de legkevésbé gázt - mivel az épp sehol nem volt néhány nagyobb várost kivéve. A környezetvédelem meg csak papíron volt emlitve. Szóval ahhoz képest hegyi levegõt szívunk manapság. Most akkor vagy anno csoda hogy túléltük, vagy most lihegik kissé túl a szálló por koncentrációját. Bár az is igaz, hogy elég sok tüdõproblémás volt és még van is, de kiváncsi lennék egy tanulmányra, máshol, más vidéken mennyivel van több.

tsanyi 1333 2011. január 4. 18:28   Válasz erre: 1332
Dehogynem, az adódból vették így mégis fizetted sõt másét is ha jó adóalany vagy....

kawa70 1332 2011. január 4. 18:26  
A vakcinákban nagy biznisz volt, ezt már a vége felé, amikor a nyakukon rohadt a rengeteg, már pedzegették hivatalos helyekrõl is. Egyébként én sem oltattam már magam legutóbb, hasonló megfontolásból - pedig nekem pénzembe se kerülne.

tsanyi 1331 2011. január 4. 17:55  
Amúgy a flu oltások is megérnének pár hsz-t.....mi van, mára már megdöglött az összes vírus?.....tavaly mit össze vitatkoztam, voltam hülye, szemét sõt még gyilkos is mert már akkor mondtam, hogy az egész kamu és nem oltatom be magam és a család sem.....ilyen egészségesen még egy telet sem vészeltünk át, én 2X oltattam be magam régebben és mindkét télen szó szerint majd meghaltam annyira beteg voltam heteken át, egyszer kórház is lett belõle.......amióta nem oltatom magam semmi bajom(lekoppogósszmájli:)) )......

tsanyi 1330 2011. január 4. 17:34   Válasz erre: 1328
Szerintem meg semmi nincs........mint már máshol írtam én összeesküvéselmélet hívõ vagyok sõt gyártó is:)))......mindig ha ilyen riogatás van(mint pl. tavaly és elõtte a madárinflu) akkor annak elõbb-utóbb az lesz a következménye, hogy valamit fejleszteni vagy elõírni kell......na most ugye a bkv-s bukták miatt kicsit nehezebb lét kivenni onnan mert még folynak vizsgálatok és véletlenül a nyomozók belefutnának valami újabb ügybe is amit már ez a csapat csinál, ezt kikerülendõ elhintik, hogy rendkívül rossz lett most hirtelen a levegõ és ez miatt korlátozni kell a kocsik számát, de mindenekelõtt valami új fejlesztés kell a bkv-nak, hogy inkább azt válasszák az emberek......na ezek az új dolgok lesznek ennek a csapatnak a pénztalicskái és ugyanez miskolcon és máshol a helyzet na meg az, hogy a volán köztudottan maszop érdekeltség és ezt is szeretnék valamilyen módon kiváltani mindenhol vagy átvenni.......semmi sincs véletlenül és nem hihetõek annak aki picit is szkeptikus a felülrõl jövõ kihirdetésekkel szemben, hogy bármikor is igazat mondana bárki akár egy tudós is......ebbõl mint mindenbõl pénzköltés lesz ahol lehet kaszálni....

desiderus 1329 2011. január 4. 17:24   Válasz erre: 1328
Úgyhogy a T. Bp.Önkormányzat fújhatja a szmogriadóját és tehet egy szívességet motorosnak, autósnak....

desiderus 1328 2011. január 4. 17:22   Válasz erre: 1327
Egyébként jó, hogy jani55 feldobta a témát a szmogról, meg a szálló por koncentrációról.
Véleményem szerint az elmúlt 10 évben a közlekedés által elõidézett levegõszennyezés korántsem akkora mint elõtte.
Ennek oka az emissziós szabályok egyre szigorúbbá válása...
Akkor mi van ? Szerintem az, hogy egyre többen fûtenek ismét fával, meg mûanyag flakonnal, ismerve a gáz "baráti" árát.
A por honnan ? Nem az autókból, azok csak felverik....
Pl. a külvárosokban még rengeteg a földes utca...az építkezéseknél ki-be járó teherautókról vastagon hullik a rátapadt sár, és még lehetne sorolni...az az újabb összeesküvés elméletem.

tsanyi 1327 2011. január 4. 17:10   Válasz erre: 1326
Akkor ne menj kirándulni a szabadba! Kínába látogass, Peking kb ilyen lehet...:))

desiderus 1326 2011. január 4. 17:09   Válasz erre: 1324
Csabus: én itt élek Dorogon(sajnos) és csak alátámasztani tudom az elmondottakat.
Ráadásul a T.Önkormányzat valamilyen ötlettõl vezérelve földdel (!) végzi a síkosságmentesítést...milyen jó lesz olvadáskor, elõször sár, azután meg a por....
Az a valami gyógyszergyár a Richter Gedeon Gyógyszervegyészeti Gyár....itt van tõlem kb 300 m-re, mellette a széntüzelésû erõmû, azonkívül van még egy hírhedt hulladékégetõnk valamint egy Baumit mészkõporgyár....
mindez kb 3 km2-es körön belül...

tsanyi 1325 2011. január 4. 14:27   Válasz erre: 1324
Ezért tiltom a lányokat nehogy vidéki fiúval jöjjenek össze!.....végigköhögném a látogatásokat...:))

galoscsabus 1324 2011. január 4. 14:03   Válasz erre: 1323
És ez nem is vicc :-((
Kollégám unokaöcsikéje Dorogon, valami gyógyszergyár melett nõtt fel. Olyan szép sárga bõre volt egész gyerekkorában és csomókban hullott néha a kis haja, úgy hámlott a bõre, mint valami hüllõnek, de azért körmük szakadtáig ragaszkodtak a 60nm-es valamikori cselédlakáshoz.
Annyit sikerült elérni, hogy nyaranta küldjék ide hozzánk a nagy büdös prérire a gyermeket, távol a civilizációtól, a sötét középkorba.
Ahogy a kiscsákó beleszippantott az erdei levegõbe, elkezdett köhögni. Nem akárhogyan ám, egy bagón nevelkedett pályamester kutyafaxa hozzá képest. Reggelente köpött akkorákat, mint egy pártkönyv. Ez így ment 2-3 hétig, aztán megszokta a tüdeje "aaa joxigént".
Mikor hazavitték, otthon kezdõdött elõrõl a tortúra, minden alkalommal meg is kaptuk a pofánkba, hogy "szegény gyerekkel vajon mit tettünk, mióta megjött vidékrõl, csak göthöl" :-(((

tsanyi 1323 2011. január 4. 13:17   Válasz erre: 1322
Az ember ha megszokik valamit nehezen változtat......lehet, hogy erdõben nem is mernek nagyot lélegezni mert az oxigén szétrobbantaná a városlakó fejét....:)).....ki is kéne minden erdõ szélére írni a figyelmeztetést......KIS LEVEGÕT VEGYÉL!!...:)

Pegaso650 1322 2011. január 4. 13:12   Válasz erre: 1321
No meg igényük is van rá :D

tsanyi 1321 2011. január 4. 12:50   Válasz erre: 1320
áááá, észre sem veszik.....nem látják a port a ködtõl...:))

Jani55 1320 2011. január 4. 12:01  
Tegnap jól kitárgyaltuk, mindenki becsülettel és teljes erõbedobással dolgozik, senkinek nincs a családban lyukas zoknija és szakadt bugyija, rajtam kívül mindenki utálja a nagy áruházakat, (-láncokat) de azért mindenki oda jár vásárolni (ott hagyja a pénzét és nem a kiskereskedõknél), ma korán reggel, de. megjártam Budapestet:

Nagyon komoly a füst, a szállópor, a szmog! Közepes forgalom mellett, eszméletlen, már tíz órára megfájdult a fejem... Nem is értem, hogyan tudnak a pestiek itt és így élni???
Nagyon tudom értékelni vidéki kisvárosunk tiszta(?) levegõjét!!!

desiderus 1319 2011. január 3. 20:39   Válasz erre: 1315
Jani55: félreértések elkerülése végett én is kezdem az évet és úgy tûnik idén sem megyek szabira és valószínû, hogy nem napi 8 órát fogok dolgozni...
Úgyhogy a komolyabb túrák idén is elmaradnak...egyrészt anyagi másrészt idõ hiányában...

Zsifi 1318 2011. január 3. 20:39   Válasz erre: 1317
De...el. windows és társai...
kuglival fordítva...hogyrohaggyon meg..

krisztian.fz6 1317 2011. január 3. 20:30  
http://www.expressz.hu/auto/szemelygepjarmu/hirdetes-23733137/

Ez nem olyan átverõs-lehúzós hirdetés amirõl mostanság hallani?

tsanyi 1316 2011. január 3. 20:13   Válasz erre: 1314
Nem érdemes veszekedni, ez csak elmélkedés, ne húzd fel magad.....itt bárki azon elmélkedik amin akar....:))

Jani55 1315 2011. január 3. 20:10   Válasz erre: 1309
És, hogy eloszlassak bizonyos félreértéseket, most még nekiállok és dolgozom kb éjfélig! (teszem ezt 23-ától, folyamatosan... és majd eljön a pihenés, a szabadság ideje is => amikor adok magamnak! mert elvem: akkor kell igazán dolgozni, mikor megrendeléseim vannak. Nálam elsõ a megrendelõ, és második is...)

desiderus 1314 2011. január 3. 20:09   Válasz erre: 1311
Szerinted hová vegyen vissza az igényeibõl a legtöbb ember ?
Miután befizeti a csekkjeit utána számolgat...
És miféle kötelességrõl papolsz állandóan ?
Kifejthetnéd már...

Tavaly 21 nap szabim maradt, mert alárendeltem magam a cég érdekeinek, a ki nem fizetett túlórákról nem is beszélek...
Mert kötelességemnek éreztem...ha erre gondolsz.

Az általad emlegetett cégalapítás nagyjából így zajlik bárhol Európában, mégis a munkavállalóknak nincsenek kicsinyes gondjaik.
Olyan nagyra tartja a bérét ? Miért, csinálja meg "szaré-húgyé" ? Arra nem gondolsz, hogy az illetõnek is van kiadása a munkavégzésével kapcsolatban ?
Szerintem te is az a fajta vadkapitalista szemléletû vagy, hogy mindenki dolgozzon éhbérért, de a legjobb ha ingyen...

tsanyi 1313 2011. január 3. 20:07   Válasz erre: 1312
ja, és azt még nem számoltam ha albérletet vagy lakáshitelt fizetnek...

tsanyi 1312 2011. január 3. 20:07  
Románia felé mennek, nem is kevesen mert már magasabbak a bérek, a többi országban pedig hiába kevesebb a bér az élet is olcsóbb.....kollégák 2 éve dolgoztak Thaiföldön és mondták, hogy pár bath-ért mindent meg lehetett kapni, ami még az õ keresetükhöz képest is bagó volt(volt akit azért hívtak haza mert panaszkodtak rá a kintiek, hogy már túl hedonista életet él), igaz nem is kerestek annyit mint az európaiak, de amit kerestek abból meg lehetett élni.......nálunk nem, egy házaspár nálunk keres kb 200000-et netto(ennyi az átlag mindegy mit mondanak) amibõl egy átlag 80nm-es lakás rezsije elvisz kb 80-120000-et havonta és a többibõl kell megélni ami fejenként kaja-ruha-szórakozás napi 2000......ebbõl tényleg dõzsõlhet a magyar....

Jani55 1311 2011. január 3. 19:57   Válasz erre: 1306
Desderus: azt azért még nem tapasztaltam, hogy románia, bulgária, meg ukrajna felé mennének a magyarok dolgozni! Miért is?

Azon gondolkodott már valaki, egy terméket (pl. suzuki) ki is kellett találni, gyárat is kellett építeni, azt felszerszámozni, mûködtetni (az összes létezõ jogszabályt, elõírást betartva), biztosítani a tulajdonosok, az állami elvárások és még ki tudja mimindent, szakembereket betanítani, beszállítókat, forgalmazókat, kereskedõket szervezni, vezetni, intézkedni, stb., a legkevesebb, hogy a munkavállaló, a dolgozó oda megy és dolgozik... Törvények által meghatározott normatívák szerint, védõfelszerelések biztosítva, stb, stb. Nem egyszerû ám!!! Én tudom...

Szerintem sok mindenkinek el kellene gondolkodni, kicsit visszább venni magát, lejjebb venni az elvárásait, mert az az érzésem, olyan sokra vannak egyesek és mindent jobban tudnak/tudnának csinálni.
Itt mindenkinek hatalmas elvárásai, valós/vélt jogai vannak, de valahogy a kötelességeirõl mindenki szeret elfelejtkezni.
A lehetõség mindenkinek adott, tessék, meg lehet mutatni, lehet jobban csinálni...

Csak jelzem: 30-35 évvel ezelõtt, két mûszakban dolgoztam, nem volt még szabadszombat sem, emellett kellett pluszmunkát vállalni... Elvárás volt vasárnaponként a szocbrigád minden megmozdulásában, amikor bevezették a minden második héten a szabad szombatot, a kommunistaszombatokon aktívan dolgozni.
Ma??? Mindenki, mindent azonnal akar (ha másképp nem: hitelre). Mindenki csak a másikat kritizálja, a másikra vár...
Ha találsz nagy nehezen valakit egy bizonyos munkára, rögtön olyan nagyra tartja magát (és a bérét), hogy inkább halasztom és megcsinálom magam. (igen, megengedhetném magamnak, hogy ki is fizessem, de annyit, amennyit kérnek, nem vagyok hajlandó...)
Ennyit a hurráoptimizmusomról.

tsanyi 1310 2011. január 3. 19:51  
Amúgy annyiban igazad van, hogy nem túl nagy kedvvel és tenni akarással dolgoznak a legtöbb melóhelyen, de ennek viszonylag egyszerû oka van......mivel nálunk a bérek gyakorlatilag nem biztosítanak megélhetést ezért nincs kedve az átlag munkavállalónak teljes erõbedobással dolgozni és ha ügyféllel találkozik akkor kedvetlen és nem segítõkész, viszont ahol jó a bér ott mindenki normálisan áll hozzá a munkájához és senkinek nincs egy rossz szava sem......voltam ilyen cégnél(míg tönkre nem ment épp a járulékok miatt) és ott öröm volt dolgozni.....de manapság nem lehet normális fizetést adni az alkalmazottnak ha életben akar maradni a cég....nem beszélve arról, hogy úgy megdrágult az élet akár az 5 évvel ezelõttihez képest is, hogy hiába emel az ember "inflációkövetõen" akkor sem jön ki egy átlag alkalmazott a fizetésébõl...

tsanyi 1309 2011. január 3. 19:32   Válasz erre: 1307
Te gyakorlatilag minden hsz-edben a magyar munkavállalókat, vállalkozókat degradálod, hogy nem akarnak, nem tudnak és amúgy is seggek a munkához....miféle kényszerítõ erõ?....ha a szlovák után nem kell annyi járulékot fizetni és azért dolgozik olcsóbban mert otthon meg tud élni úgy is akkor mitõl fogják alkalmazni a magyart?.....azt veszem ki, hogy szerinted még mindig túl jól él a magyar és majd ha romlik a helyzete elmegy dolgozni olcsóbban is....János, igaz, hogy ez a fórum nem a hajléktalanokból áll és viszonylag kevés az átlag munkavállaló, de ahogy nézem ezzel a szemlélettel nem leszel népszerû...:)))....nehogy magadra vedd, személy szerint semmi bajom Veled hisz pusztán azt írod le amit nagyon sok sikeres cégvezetõ gondol a magyarokról csakhogy ez egészen addig van így amíg jól megy.....nekem sem biztos, hogy jobb volt a véleményem 5 évvel ezelõtt, de szerencsére visszavettem ebbõl....

desiderus 1308 2011. január 3. 19:25   Válasz erre: 1307
Janikám, nem kívánom, hogy 50 felett kelljen állást keresned...
Szerintem te egy burokban élsz és magadból kiindulva minõsítesz embereket...
- az örök elégedetlenkedõk, akik nem tudják menedzselni magukat (egy korábbi hsz-edbõl idézek)
- a legtöbb munkanélküli nincs rákényszerítve arra, hogy dolgozzon...
Ez elszomorító, mert vagy elfelejtetted honnan jöttél ( arra értem, hogy valamikor te is egyszerû munkavállaló voltál ), vagy már a rendszerváltás elõtt is olyan beosztásban voltál, ahol a hétköznapok gondjai nem érintettek meg...
És szerintem még cinikus is vagy.

Jani55 1307 2011. január 3. 19:17   Válasz erre: 1304
1302-ben ott a válaszom...
Majd itt is lesz akkora kényszerítõ erõ, elõbb, utóbb dolgozni kell!

De a sok okos magyar, úgyis kitalálja, feltalálja magát... fõleg, hogy mindig lesz jó indok, hogy miért nem tud/akar dolgozni... (éhen nem halt még senki, a kocsmák sem üresek...)

desiderus 1306 2011. január 3. 19:04  
Jani55: én itt élek Esztergomtól nem messze és sok suzukis barátom, ismerõsöm van.
Valamivel tisztában kell lenni :
- az itt dolgozó szlovák (meg egyéb náció) fizetése kisebb mint a magyaroké...
- az itt dolgozó külföldi munkavállaló nem itt fizeti a jövedelemadóját és a TB-t
- nyílt titok, hogy nagyon régóta "vetésforgó" szerûen kiszórják a "régi" dolgozókat, mielõtt "túl" sokat keresnének (kevesen vannak olyanok akik 3-5évnél régebben itt vannak), nem pedig azért küldik el, mert hirtelen nem képes egy bizonyos a szinten ellátni a feladatát...
- tévedsz abban is, hogy nyugaton annyira örülnek a magyar vendégmunkásoknak (legutóbb az osztrák vendéglátásban dolgozó pincérek, szakácsok "lázadtak", mert feleannyiért dolgoztak náluk honfitársaink...ennyit a jó fizetésrõl...)
Azzal a fajta hurráoptimizmussal, ami belõled sugárzik, nem igazán tudok azonosulni...

Jani55 1305 2011. január 3. 19:04   Válasz erre: 1303
Az elv világos és egyértelmû.
Hogy egy magyar ember pl nem kap segélyt, az egy dolog... Nagyon sok ismerõsöm van, német és franciaországban, semmi gondjuk, hivatalosan munkavállalók...

tsanyi 1304 2011. január 3. 18:58   Válasz erre: 1302
Nemrég voltam a suzuki egyik beszállítójánál és beszélgettem pár melóssal és õrrel míg vártam......mondták: 80% szlovák, egy dolog miatt vannak itt, kevesebbért vállalják mint a magyarok és kevesebb a járulék amit utánuk fizetnek....tehát az északra települt multik direkt a szlovák munkaerõre blazíroztak a mi adókedvezményeinkbõl......nem is akarnak magyart foglalkoztatni....semmivel nem dolgoznak jobban mint a magyar melós csak jobban ki vannak szolgáltatva mert otthon semmi meló nincs így jönnek fillérekért....

Zsifi 1303 2011. január 3. 18:56   Válasz erre: 1302
Az a gondolatmenet sem jó: elveszi a magyar ember elõl a munkahelyet. Magyarok, akik nyugatabbra dolgoznak, nemigen találkoznak avval a felfogással, hogy elveszik tõlük a jólfizetõ munkahelyeket. (az unióban szabad a munkaerõ, az áruk, a szolgáltatások mozgása)

Ebben tévedsz! Egy magyar ember pl nem kap segélyt, nem kap munkát Németországban. Az ok csupán annyi, hogy unios állampolgár. A török azért kap, mert hátrányos helyzetû...lakást is kap 1 évig ingyen..
A Magyar azt sem kapja meg, ha itthon jár neki munkanélküli, amit elvileg a német állam ki kellene fizessen..de nem teszi...mert jólétbõl érkezett...

Jani55 1302 2011. január 3. 18:49   Válasz erre: 1300
desiderus: a lényeg: ide hozza, itt költi el a pénzét, a mi országunkban!
Az, hogy átjár dolgozni, az az én olvasatomban azt jelenti: dolgozni akar (mindent meg is tesz ennek érdekében) és tud megfelelni az elvárásoknak! Ami sok honfitársunkra nem mondható el.
Az a gondolatmenet sem jó: elveszi a magyar ember elõl a munkahelyet. Magyarok, akik nyugatabbra dolgoznak, nemigen találkoznak avval a felfogással, hogy elveszik tõlük a jólfizetõ munkahelyeket. (az unióban szabad a munkaerõ, az áruk, a szolgáltatások mozgása)

Nem kívánom meggyõzni az örökké elégedetlenkedõket, de annyit legalább elvárok: nézzék a dolgok, jelenségek jó oldalát (ill. ne magyarázzanak meg bármiket is olyan dolgok, jelenségek mögé, amiknek legfeljebb csak áttételes hatásuk van, vagy végképp nincs is).

Gondolom, Ti nem is jártok a lentebb említett nagy áruházakba, ilyen-olyan mondvacsinált okokból... (leginkább a zsebeteknek vagytok ellensége).
Én pedig szeretem az elõnyeit, tetszik és élek is a lehetõségekkel, lentebb már írtam miért.

Pegaso650 1301 2011. január 3. 18:30   Válasz erre: 1299
Jani55 remélem látod, hogy a problémám nem veled van!
Akikért aggódok az a sok kevésbé gondolkodni képes honfitársunk, akik nem értik meg, hogy felélik a jövõjüket :(

... és még ha csak az övékét tennék ...

desiderus 1300 2011. január 3. 18:25   Válasz erre: 1295
jani55: a szlovákok nem azért járnak át mert itt olyan qurva jó, hanem azért, mert xar a forint az ojróhoz képest...magyarán 100 egységre számolva, itt többet kap a pénzéért.
Az, hogy átjárnak dolgozni sem azt jelenti, mi jól állunk, hanem azt,hogy itt kapnak munkát....és az esztergomi Suzuki autógyárban jópár magyar ember elõl elveszik a helyet....

Jani55 1299 2011. január 3. 18:00   Válasz erre: 1297
Pegaso: A pocsékolva gyártáshoz (amirõl én írtam), semmi köze a felhozott példádnak! Nem értetted meg, mirõl beszéltem (olvasd el összefüggéseiben Gálos felvetését/magyarázatát és az arra adott válaszom).

A reklámújságok pedig reklám (az áruháznak és a termékeknek is), reklámköltség, a jól bejáratott és általános szokások alapján (meg sem érzik, a költsége az elavult nyomdatechnikával gyakorlatilag nulla, azok is örülnek a munkának, ugyanis addig sincs üresjárat, összességében kb. tízezrelékben sem mérhetõ a terjesztéssel/kihordással együttvéve)... de ha már itt tartunk, ez is munka, ezt is olyan emberek végzik akik... mert ugye becsülettel kihordják, Te is mondod, megkapod. Hogy Te mire használod, begyújtásra, vagy csomagolásra, vagy bele is nézel, a Te dolgod. A célját elérte: kezedbe vetted, tudod a cég nevét, ha dühöngsz, ha örülsz neki, az már mindegy, a tudatalattidba újra bevésve. Érdeklõdj a reklámszakembereknél, hogy is mûködik ez (de le is írtad: agymosás). De Te aki evvel teljes mértékben tisztában vagy, meg is értetted, mi a problémád?

tsanyi 1298 2011. január 3. 17:05   Válasz erre: 1297
Amúgy volt vagy 1 hónapja egy közgazdásszal mûsor egy ballib rádióban ahol ki akarták húzni a fószerbõl, hogy mekkora szemétség a multikra kivetett különadó.....elõször hímelt-hámolt, nem akart választ adni, de a riporter addig kérdezte míg válaszolt és bár ne tette volna mert ezután a riporter akarta belefojtani a szót mert csak annyit mondott, hogy a multik vélhetõen adóeltitkolást hajthatnak végre(persze ezt hosszabban körülírva polkorrekten) mivel egyik áruházlánc sem volt az adóbevallásuk szerint nyereséges(illetve 1 nagyon kicsit igen) és így gyakorlatilag soha nem fizettek nyereségadót(vagy csak elenyészõt némelyik) az országnak csak a dolgozók után fizetik a járulékot ami édeskevés mivel ha nem lennének sokkal több ember kéne ugyanezt a tevékenységet ellátni hisz a multi elõnye a nagysága amiben sokkal kevesebb ember többet tud elvégezni......és ugyanez nagyjából igaz minden szektorra amire kivetették a különadót....

Pegaso650 1297 2011. január 3. 16:53   Válasz erre: 1296
Pontosan errõl beszélek Sanyi :)
Valaki akarja érteni valaki meg nem.
Lehet tapsolni a multiknak és láncoknak egyaránt.
Anno a tejfeldolgozó miért fizetett a tejért 90-120 napra se, hisz a tejet feldolgozták és egy héten belül vélhetõen értékesítették is. Tönkretettek egy csomó kistermelõt :(

Jani55 a pocsékolva gyártáshoz meg annyit, hogy azt az irtózatos reklám szemetet amivel tömik a postaládámat olvasás nélkül dobom a kazánba, de ezeket a kiadványokat is megfizettetik valakivel, ugye?

Ez kész agymosás és meg is van az eredménye. Vegyetek hitelre karácsonyi ajándékot, mert az a csökött agyú rokonságotok úgysem érti meg, hogy ne adj isten az idén nem futja. Legfeljebb 3 hónap és jön a végrehajtó a jussáért, Végülis nem úr, aki nem pazar!

tsanyi 1296 2011. január 3. 16:31  
Hallgattam pár mûsorban ahol kiküldetésben lévõ férfiak asszonyai meséltek az elsõ napjaikról közel és távol keleten. Mindegyik azon lepõdött meg elõször, hogy nem tud bevásárolni helyi hipermarketekben-multiknál.....egyszerûen nem volt.....a magyarázat minden országban hasonló volt......ha Ahmed elmegy a multiba kenyérért, mibõl él majd Juszuf a pék aki vele csináltatja a saruját és mibõl fogja legközelebb is vele csináltatni ha nem tõle veszik a kenyeret és akkor Ahmed ha nem csináltatnak vele több sarut mibõl fog a multinál vásárolni?....másik, India: mosógépet akar venne nagysasszony és kérdezi a titkárt hol vehet egyet?, válasz: minek, bár két helyen lehet az országban mosógépet kapni, de itt az nagyfokú modortalanság mert eddig is Ekram mosta a ruhákat és ezután is szeretné hisz akkor mibõl tartaná el a családját és az utcájában élõktõl sem vásárolna(hisz õ keres legjobban a környéken) amitõl nem csak õ hanem mások is tönkremennének.......ez egy öngerjesztõ folyamat és bennünk nincs ilyen nagy öntudat, hogy még ha drágább is, de a szomszédtól vegyünk és a szomszéddal csináltassunk mindent hiszen az visszaszáll ránk mert õk pedig velünk dolgoztatnak.....

Jani55 1295 2011. január 3. 16:22  
És még egy gondolat: Azért csak nem olyan szar itt magyarországon a helyzet, ha a Szlovákok átjárnak hozzánk dolgozni, vásárolni, tankolni, stb. (az õsszel Komáromban a Tesco parkolója tele volt szlovákokkal, a benzinkútnál sorba álltak... két alkalommal is láttam, a saját szemeimmel)

Jani55 1294 2011. január 3. 16:13   Válasz erre: 1292
Csaba, sok igazságot írsz, mondhatom, egyet is értek, de mondhatom azt is: a tudatos vásárlón múlik minden! Tehát, a példáid sorra:
-kiárulják a komplett mezõgazdaságunkat => ezt a témát az összetettsége miatt itt és most így kitárgyalni nem tudjuk
-a hazai szakképzett munkaerõ nyugatra termel => ennek sincs sok köze a tárgyhoz..., miközben ránkerõltetik és ráadásul arany árban, a távolkeleti szart => ez meg egyszerûen több oldalról sem igaz (nem erõlteti senki, mindig TE, a vásárló döntesz, bemész-e, megveszed-e, stb., namármost, ha 95%-nak ez a jó, akkor is választhatsz: vagy Te is ide jössz és itt hagyod a pénzed, vagy keresel és találsz az igényeidnek megfelelõ megoldást, mégha drágábban is, de nyilván azt a minõséget, amit keresel. Ha azt akartad mondani: minden kínában készül, igen így van: a Yamaha házimozitól a Gedore szerszámkészletig minden, nem aranyárban és kiváló minõségben. Ha ezek nem felelnek meg, tudok adni márkanevet és gyártót pl: asztali "csak" cdjátszóra 3MFt, stb., de biztos vagyok benne, ez Neked sem kell. Távolkeleten és keleten készül továbbá a létezõ összes elektronikai berendezésünk, a "szartól, a felsõkategóriásig", legyen az számítógép, tv, telefon, bármi.
-apósodék gondját is átérezve, sajnos megint nem egyszerû a helyzet, nem is tudok/-unk segíteni, hacsak Te nem folytatod és (megszervezed, végzed, menedzseled, stb.) a tej-, hústermelés, értékesítés összes gondját, feladatát, lehetõleg betartva az összes állategészségügyi, -jóléti, élelmiszeregészségügyi elõírást. Nem egyszerû, látod, ezt sem tudjuk kitárgyalni sem, nem a tárgyhoz tartozik. Hogy a "tudatos" vásárló nem keresi a tejet és megelégszik a "fehérre színezett vízzel", megint a 95/5% kategória.
-hogy kik és miért hagyják el a hazát, az országot, megint nincs sok köze a tárgyhoz, talán csak áttételesen.

Az utolsó bekezdéseddel maximálisan egyetértek! Én is ezt tapasztalom, csak más vonalon...

Végül, mint lentebb olvashatod, én a multikon nem az áruházláncokat értettem, mindazon felül összességében ezeknek az Áruházaknak is csak elõnyös létük, ténykedésük van...

Azért abban egyet érthetünk, hogy az talán jó, hogy végre megszûnt hazánkban az elõzõ századi, gazdaságtalan, környezetszennyezõ és pocsékolva gyártás az iparban, termelés a mezõgazdaságban.
Mert vannak erre mérõszámok pl: fele-harmad akkora energiaráfordítással is lehet ugyanazt, vagy a jobb minõséget elõállítani! (teszem hozzá, tízezer km-rõl ideszállítva, vámmal, mindennel együtt is lényegesen!!! olcsóbb pl.: jóminõségû pamutpoló bármilyen színben XL-ig 1$/tucat, XXL-tõl 1,2$/tucat, tehát 12db!!! mennyiért is adják??? vagy kell hazánkban mindenkinek a "nadrágszíjparcellákon" komoly, vagy végképp lepusztult gépekkel mg termelést folytatni? egyik változat sem lehet gazdaságos. Pl.: a kínai fokhagyma tehervagonszám... De ugyanígy az otthoni gazdaságban a tíz tehén tartása sem. Minthogy az ózdi vas és acélmû sem...)

Bubó Doki 1293 2011. január 3. 15:11  
Csabusnál a pont...

galoscsabus 1292 2011. január 3. 14:49  
Nálunk (a jelek szerint) lényegesen bölcsebb népek és országaik megoldották ezt a problémát úgy, hogy elõ sem idézték.
Jani, azért majd emlékezz erre (szuper választék, fél ár, stb....) akkor is, ha már végleg kinyírták az összes konkurrens vállalkozást maguk körül.
A multiknak kellett az új piac, mint parazitának a közti és végleges gazda. Fõként azért, mert egy csomó piacról kiszorultak, vagy annyi részesedést veszítettek (pl. Aldi, alias Hofer), hogy kellett az új, szûz terület.
Olyan ez az idõszak, mint a választási kampány. Egy nagy és hosszú távú befektetés, ami lassan érik, de akkor nagyot kaszál.
Mondhatnám, hogy szarok rá, mert az én életemben nagy változást nem fog hozni, hiszen a teljes beálláshoz kell 20-30-40 év, de mint felelõsen gondolkodó szülõ, csupán a fiaim érdekét nézve ezt nem tehetem meg. Nem nézhetem elégedetten, a megspórolt forintoktól elégedett mosollyal azt,
- hogy kiárulják a komplett mezõgazdaságunkat,
- hogy a hazai szakképzett munkaerõ nyugatra termel, miközben ránk erõltetik arany árban a távolkeleti szart,
- hogy apósomék vágóba küldték mind a 10 tejelõ tehenüket, közben az Aldiban fehérre színezett Holland vizet vehetek tej helyett
- hogy egyik barátom és ismerõsöm a másik után hagyja itt a hazáját, mert nem tudja eltartani a családját havi 80-90 eft-os éhbérbõl, miközben állítólag az átlagbér 200eft felett van.

Attól is hányingerem van, hogy a sok köpönyegforgató köcsög, aki elõször a pártgyûlésrõl a könyvégetés után átült a templomba, majd azóta már legalább kétszer váltott pártzászlót, jól megmondja nekem, hogy mi még tulajdonképen jól élünk és ha nem tetszik, akkor el lehet innen menni. Vonatkozik ez kommcsikra, fidexesekre egyaránt. 22 éve nézem nap-mint nap a valódi életüket akkor, amikor nincsen rajtuk a revüpatkány állarc, pontosan tudom, hogy mirõl beszélek.
Egy néhány tízezres réteg kénye kedve szerint játszik velünk és mi tûrjük, mint a barmok/birkák.
Széchenyinek volt egy nagyon találó mondása: "A történelem során minden nemzet azt kapja, amit megérdemel".
Hát mi ezt vastagon meg is érdemeljük, a fene nagy magyarság érzelmünkkel és tudatunkkal meg kitörölhetjük...:-((

Jani55 1291 2011. január 3. 13:23   Válasz erre: 1286
Az E.ON az általad belinkelt cikkbõl volt kiragadva...

Jani55 1290 2011. január 3. 13:19   Válasz erre: 1289
Ha ezeket a cégeket említed, talán igazad van...
Szfváron is pl: Pláza, 2Tesco, 2Praktiker, Brico, Metro, Auchan, Baumax, Retz, 2Interspar, MediaMarkt, Electro, legalább 3 Spar, Penni, Profi, Aldi, C&A, stb., stb., sorolhatom. Bocsánat, ha kihagytam valakit. Kell ennyi??? Igen, kell!

Nagyon sajnálom a kiskereskedõket, de a fenti cégek legalább "meghatároznak egy árszintet", csak úgy, a miheztartás végett (és az õ "tisztességes" hasznuk is meg van). Ha nem mész be, akkor is tájékozódhatsz, mert szórják vastagon a prospektusaikat mindenki postaládájába.

Elterjesztettek egy vásárlási kultúrát, gyönyörû áruházakat építettek, azt hiszem, minden vásárlói réteg számára (akinek ez mégsem elegendõ, kereshet magának spec szalonokat, igényének, pénztárcájának, megfelelõen). Korrekt vevõszolgálat, tisztaság, rend, mosdók, kulturált parkolási lehetõség, stb.
Soha nem látott árubõség... (én tudom, harminc éve, pl. egy csavart nem lehetett kapni Fehérváron! apropó: Csavaráruház, Csapágybolt is van)
Ezeket az elõnyöket nem tagadhatod.

És bocsánat, ha mégis itt veszem meg a szerszámkészletet, cipõt, élelmiszert, akármit és nem az akárki kiskereskedõnél másfél-kétszeres áron. (Mert itt akkora a választék, hogy néha külön gondot, zavart okoz a bõség, a választék. (ellenben a kiskereskedõnél, az általa összeállított és tartott árukészlet a választékod! micsoda különbség!) Szerintem Te is és mindenki más hasonlóképpen, így vásárol, nem is kell magyaráznom.

Tehát akkor, mégsem kellene szidni õket!

Pegaso650 1289 2011. január 3. 11:41   Válasz erre: 1287
Bocs ez az e.on-os dolog egy kicsit csúsztatós volt :)
Valaha volt Magyarországon energiaszolgáltató (is) csak ügyesen kiszervezték :(

Talán ha hagyták volna a magyar cégeket mûködni akkor azok is adtak volna magyar munkavállalóknak munkát, talán még a nyereség is az országban maradt volna.

Nem hiszem el, hogy szükség van egy városban pl. Tatán:
1 Tesco-ra
3 Spar-ra
1 Penny-re
1 Profi-ra.

Ezek mellett, hogyan élnek meg a kis boltok, zöldségesek?
Míg a multik fejlõdnek és egymás után nyitják az új üzleteiket, addig a kicsiknél mér létszámot építenek le és még meszelésre se futja évek óta. Pedig futhatná, ha a fentiek nem lennének.

Hajdan az ABC-k mellett boldogultak a kicsik is.

galoscsabus 1288 2011. január 3. 10:23  
Nagyon széles ívben sz@rok a multik bánatára. Tömik elegen a különbözõ "Israel-Holding"-ok zsebeit Tecsókkal, Madarasokkal, stb...
Álhatatos munkával elérték, hogy a hazai kiskereskedelem bedögöljön, aztán eljött az õ idejük.
Csak emlékezzetek rá, amikor 1 ft-ért lehetett kenyeret kapni, 10 ft-os hálós narancs akció és tsai.
Nálunk a sok szerencsétlen debil meg vakon elhitte, hogy eljött a kánaán, a proliknak és a parasztoknak még "ingyen" buszjáratot is beállítottak, hogy még kényelmesebben tegye le náluk a lóvét.
Most, hogy a különbözõ kisboltok (akik ráadásul helyben adóztak) behalnak/tak, most meg kell nézni a tényleges áraikat. Már most utolérték az általuk ócsárolt kisker árszintet (igaz néhány szar-silány terméket mindig adnak veszteséges áron, de a nagy üzletet nem az hozza nekik) és ennek még koránt sincsen vége.
Én úgy vagdalnám ki az összeset az országból, mint macskát szarni!!!
Csak ehhez nem partner az a regiment korrupt politikus és önkormányzati pártbérenc, akik zsebre tették a valag lóvét a terjeszkedés idején, pártszíntõl teljesen függetlenül!!!!
Vastagon tele van a tököm azzal, hogy ha bármi baj van kishazánkban, újból és újból minket tudnak csak elõrángatni, ezt a szerencsétlen 1,5-2 millió, alkalmazotti állományú embert, akinek 99%-ban látható jövedelme van.
Miért természetes a többi pár milliónak, hogy az én fizetésembõl lassan csupán 30% részért tudok terméket, szolgáltatást vásárolni, a többi az õ általuk be nem fizetett adók és járadékok hiányának pótlására megy el????

Na, évkezdés gyanánt mindjárt jól fel is húztam magam :-))

Jani55 1287 2011. január 3. 10:12   Válasz erre: 1286
Szerintem a cikkben felsorolt multik nem keverendõk össze a valóban gyártási tevékenységet, korszerû, környezetbarát, energiatakarékos technológiát országunkba hozott és komplett gyárakat épített multikkal.
Pl.: Audi, Suzuki, Opel, Bridgestone, stb. Ezek teljesen jogosan kaptak komoly adókedvezményeket, adómentességet (bár nagyon inkorrekt velünk, magyar vállalkozókkal szemben).
Mondjuk ki: összességében még így is sokkal eredményesebb és nagyobb hasznot hoz az országnak! Többezer magyar munkavállalónak adnak munkát, a beszállítói alvállalkozói kör nagyságrendileg ugyanekkora.

"Ha nem tetszik, el lehet menni" pl. egy e.on esetében kifejezetten hátrányos lenne...

Pegaso650 1286 2011. január 3. 09:12  
Nahát: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/02/szankciokat_kovetelnek_magyarorszag_ellen_az_adolepesek_miatt_tiltakozo_oriascegek/

Ezt külön kiemelném belõle: "Arra panaszkodnak, hogy a kormány intézkedései diszkriminálják õket a magyar vállalatokkal szemben."

Amikor 5 év adómentességet kaptak akkor nem ordítottak diszkriminációt! Akkor én is úgy éreztem - és érzem még ma is - , hogy hátrányban vagyok Magyarországon a magyar cégemmel a külföldiekkel szemben.

Úgyhogy bekaphatják és azt üzenem nekik, amit anno nekünk mondtak: "ha nem tetszik, el lehet menni"

tsanyi 1285 2011. január 1. 21:28  
ez azért siralmas....én hivatásos pesszimista vagyok és ezért sokszor ki is röhögnek......,de vazz, mostanában már nekem kell jobb kedvre deríteni az ismerõsöket....felfordult a világ...:((

Macko 1284 2011. január 1. 21:24   Válasz erre: 1278
Így is meg úgy is beleroskadunk, mire odáig jutunk...

Zsifi 1283 2011. január 1. 21:21   Válasz erre: 1282
Nyugodjatok bele, ha bevezetik az eurót, elõtte feltornázzák 400 köré...másképp nem éri meg nekik..

Jani55 1282 2011. január 1. 21:05   Válasz erre: 1281
Igen, szerintem jó a meglátásod!
A 2010 év utolsó hetében megkóstolhattuk a 225Ft-os CHF-ot.
Ma, a 2011 év elsõ napján 222! (egy éve, 180-182 Ft volt)

desiderus 1281 2011. január 1. 19:05   Válasz erre: 1280
Ha bevezetik az ojrót, vége a manipulációnak lásd svájci frank..
Nem rég összehaverkodtam egy magyar orvossal aki 18 év után Észtországból tért haza...
Itthon építõanyag kereskedése van...azt mondta orvosként ITT nem hajlandó dolgozni....
Észtország vazze.......

tsanyi 1280 2011. január 1. 18:48   Válasz erre: 1279
Eszükben sincs bevezetni az eurót....így sokkal nagyobb a kasza...

Pegaso650 1279 2011. január 1. 18:47   Válasz erre: 1278
Elõttünk már annyi éve húzgálják a mézes madzagot, hogy szerintem az emberek többsége már szarik rá :(

Jani55 1278 2010. december 31. 12:29  
Észtország 2011-tõl (éjféltõl) csatlakozik az Euróhoz.
Európában evvel már 330 millió ember használja a közös valutát, az Eurót.

Az uniós tagságot magyarországgal együtt elnyerõ államok közül Szlovénia, Ciprus, Málta és Szlovákia után Észtország az 5. amely bevezette az Eurót.

Londoni piacelemzõk szerint Magyarország leghamarabb 2016-ban válhat az euroövezet tagjává. Ebben hazánkat könnyen megelõzheti Litvánia, Lettország, sõt még Bulgária is.

tsanyi 1277 2010. december 25. 12:44   Válasz erre: 1276
Tényleg az...

Pegaso650 1276 2010. december 25. 12:16  
Egy nagyon szép cikk: http://totalbike.hu/magazin/2010/12/25/apam_gyere_vissza_nem_kerek_mast_karacsonyra/

tsanyi 1275 2010. december 11. 18:13  
Talán ez a szám kicsit illik a mal-ra: http://www.youtube.com/watch?v=M4R0DQog7-M&feature=related

tsanyi 1274 2010. december 11. 16:21   Válasz erre: 1273
A keresztezõdésekben álló nyilvánvalóan magyar hajléktalanoknak szoktam adni egy 100-ast és így legalább 1 fröccshöz hozzásegítettem aznap, de amúgy a segélyezés az egyik legjövedelmezõbb üzlet a világon és az összes "segélyezõ" inkább önsegélyezõ......semmi értelme bármilyen számlára utalni mert az sosem kerül azokhoz akik a kárt elszenvedték....

Pegaso650 1273 2010. december 11. 15:15  
Nem is merek hinni a szememnek: http://index.hu/belfold/2010/12/11/biztonsagi_tartalekkent_kezelik_a_karmento_alapot/

Igaz lett megest a mondás, hogy nincs az a baj ami másnak ne lenne haszon!
Talán mégis csak jobb lesz a jövõben úgy jótékonykodni, hogy "figyelj ecsém adok neked 100 Ft-ot", mintha e helyett 200-at fizetnék be valamely kármentõ alapba, vagy karitatív szervezet számlájára.
Azt hiszem tsanyi mondotta korábban, hogy úgy szeret segíteni, ha tudja, hogy ahhoz kerül a segítség akinek azt szánta. Nos, ebben most megerõsített!

klimas 1272 2010. december 7. 17:16   Válasz erre: 1271
Olvasd el a mai friss híreket, oszt ott a válasz.. De elõtte valamit vegyél be ( pálesz, andaxin, stb )

Pegaso650 1271 2010. december 7. 16:52   Válasz erre: 1268
Én azon is elmélkedem, hogy ezeket mi a ferde faszért nem osztották még szét?
Nincs kinek?

klimas 1270 2010. december 7. 16:22   Válasz erre: 1269
Tegnap a rádióban hallottam , a pénzt jövõre fogják szétosztani, addig le van kötve. A hírt közlõ bemondó meg szerintem már fel.....
Na ezért tartom nagyra azokat akik saját kezükbe veszik a segítség eljuttatását!

tsanyi 1269 2010. december 7. 12:19   Válasz erre: 1268
Azon elmélkedek, hogy az eddig összegyûjtött az illetékesek által elismert 1.5mrd ft-ot vajon mikor, ki és milyen alapon fogja szétosztani és a szétosztásnak milyen költségei lesznek amit a számlán lévõ pénz egyáltalán fedez-?.......

Jani55 1268 2010. december 7. 08:27  
Elmélkedek...
Az Árvízi és az Iszapkárosultak javára felajánlott mindenek, egyik tárolóhelye. Szekrénysoroktól a fûnyíróig minden, 3m magasságban, 16m szélességben és Xm hosszban, gazdagon... Szakszerû tárolás, cseppet sem tûzveszélyes... (a kép dec 5-én készült)

fragile 1267 2010. november 29. 20:06  
http://www.kreativ.hu/cikk/megvan_a_harley_palyazat_nyertese

.................A versenyt megnyerõ munkáról a zsûri úgy vélte, hogy meg tudja teremteni az elkövetkezõ évek fesztivál-kommunikációs keretét is. A most új arculatot, logót és szlogent kapott Harley Fesztivál ezzel jövõre, amikor tizenkettedik alkalommal rendezik meg, a Balaton és a nyári szezon legnagyobb fesztiváljává szeretne válni...................

KawaÉvi 1266 2010. október 19. 18:07   Válasz erre: 1259
Sziasztok!
Jani, beépített emberek ma is vannak és lesznek is. Nem annyira szemfülesek a mi fiaink.
Amúgy bízom/bízunk benne, hogy ez még nem a végleges verzió, mert a korábbi tervezethez képest ez igen megkurtítja azt a kevéske "segélyt" amit fizetés címén kapunk (az elõzõ tervezetben magasabbak voltak a szorzók). Azt igérték felzárkóztatják a fietésünket az APEH-osokéhoz. Mivel az új bér a réginél alacsonyabb nem lehet, így nekik hiába lesz számszakilag kevesebb, magasabb kategóriába sorolják Õket hogy ne legyen alacsonyabb a javadalmazásuk a jelenleginél. Az enyém konkrétan bruttó 2.000,- Ft-tal lesz több. Egy új, ma e-mailben kapott adókalkulátor szerint az új adótörvényekkel már el fogom érni a nettó 100-at. Jó, mi?
Nagyon borzolja a kedélyeket ez a megkülönböztetés, és súlyos demonstráció van kilátásban. Nagy a zúgolódás, mert "tejjel mézzel folyó kánaánt" igértek nekünk a fúzió kapcsán.

Pegaso650 1265 2010. október 19. 16:42   Válasz erre: 1263
De legalább virágkorát éljük a mozaikszó képzésnek (Nefmi).

Olívia 1264 2010. október 19. 16:37   Válasz erre: 1263
Na igen, ezen van is mit!!:-(((

Hol vannak a rovarírtást ígérõk, talán tele zsebbel már nekik sem zavaró a más sara!

Bocs, ennyi volt a politizálás!:-))

Pegaso650 1261 2010. október 18. 16:22  
Trust no one!!!

tsanyi 1260 2010. október 18. 15:45   Válasz erre: 1259
Újra indul az ÁVH?.....amúgy érdekes ez a kitétel: "(4) A NAV nem kezdeményezheti a (2) bekezdés szerinti jogviszony létesítését bíróságnál,
ügyészségnél, az Alkotmánybíróságnál, az Állami Számvevõszéknél, az Országgyûlési Biztos
Hivatalánál, a Köztársasági Elnök Hivatalánál és az Országgyûlés Hivatalánál" miszerint a "fõnökségnél" tilos nyomozniuk nehogy leleplezzék saját magukat......:)))

Jani55 1259 2010. október 18. 13:31  
http://www.parlament.hu/irom39/01377/01377.pdf

Különösen az 53.§ ajánlom egy kis elmélkedésre.

blaupunkt 1258 2010. október 8. 10:31  
Annyira nem értem néha az autózó embereket, mintha direkt a motorosokban keresnének hibát....

Az autós ködlámpáját, xenonját nem anyázzák de a motorost mindig megtalálják.... Miért megy gyorsan,miért látszik......
Ugyanezt elköveti sok autós is.....

http://autozz.blog.hu/2010/10/08/miert_vakitanak_el_a_motorosok

tsanyi 1257 2010. szeptember 24. 21:17   Válasz erre: 1256
én nem...

Tamas85 1256 2010. szeptember 24. 11:42  
Sziasztok!

Egy kis programajánló:

http://motorozz.hu/main.pl?menupage=tour&t_id=3914&session_id=SESSION_ID

Én ott leszek!

kawa70 1255 2010. szeptember 22. 20:08  
Szerintem nem olyan bonyolult a dolog. Valóban, a KRESZ elõírásai közútra vonatkoznak, magánútra, magánterületre nem. (A földút is közút). A magánutat, területet mindig jelöli erre utaló figyelmeztetés, ha ilyen nincs akkor a közútra elõírtak érvényesek ott is, már csak azért is mert akkor hol van a tulajdonjog határa? Többnyire a közlekedés más résztvevõinek is megnyitott magánutak kezdetén el van helyezve egy olyan tábla is, mely figyelmeztet arra hogy itt is érvényesek a KRESZ elõírásai, ezesetben egyértelmûen tiltott pl. az ittas vezetés. A magánutakon, területeken a tulajdonos felelõssége az ott engedéllyel tartózkodók számára a biztonságos közlekedés lehetõvé tétele. Például a TVK gyárterületén a KRESZ szabályai érvényesek, betartásukat a belsõ szolgálat ellenõrzi sebességméréssel (van saját trafis autójuk), szondáztatással. Ugyanúgy bírságolnak, végsõ esetben kitiltanak a területrõl. Ez mondjuk nem várható el egy bevásárló központtól, de nem sok parkolót láttam ahová ki lett volna téve a magánterület tábla, így az nem is minõsül annak. Ahová mégis kirakták ott alá rakták a KRESZ szabályainak betartására utalót is.

tsanyi 1254 2010. szeptember 22. 19:14   Válasz erre: 1253
Én is így látom.....ez érdekes, talán a tipikus magyar jogalkotás-értelmezés remek példáját látjuk.....akkor is szívsz ha van rajtad sapka és akkor ha nincs.....viszont ha Te vagy a sapkaárus vagy egy rokona akkor pont arra jó, hogy megúszd...:)

Pegaso650 1253 2010. szeptember 18. 10:15  
Segítsetek már nekem ezt értelmezni: http://jogiq.com/nem-kategorizalt/ittas-jarmuvezetes-vetsege-csak-kozuton-kovetheto-el-2.php

A cikk alján hivatkozott Btk. 188. § (1) bekezdésében foglaltak teljes ellentéte az alatta lévõ keretes szövegnek.

Jani55 1252 2010. szeptember 9. 11:05  
Hát, úgy konkrétan 3-5 naponta szoktam itt körülnézni és olvasgatni. De azért a Kérdõívet kitöltöttem...

Az az igazság, ezerszer érdekesebb, izgalmasabb, tanulni való dolgok vannak a világon, mint itt a (gyakorta) értelmetlen, oktalan szófosások, az állandó jelleggel egymás fikázása, stb. Nekem erre konkrétan nincs igényem... És szerintem sokan vagyunk így.

Munka mellett nem könnyû beosztani a maradék idõt... (persze, annak könnyebb, aki a munkaidejében is ráér a neten "lógni") Család, minden egyéb (mint pl. jó könyvek, színház, koncertek, stb.) ... tehát, nekem konkrétan ez az oldal kb. huszonhatodrangú dolog. (próbáljátok ki: semmi nem fog történni és senki nem fog lemaradni semmirõl, akár egy hét kihagyás után sem)

Nekem talán igazán fontos és az életem része a motorozás, de ez a tény nem jelenti azt, hogy itt is aktivizáljam magam. Ugyanis, kb. husz sokkal igényesebb, kulturáltabb motorozással, túrázással, minden más, motorozással (is) kapcsolatos és egyéb mûszaki csemegékkel (és minden mással) foglalkozó oldalt találhat bárki magának...

Audimania 1251 2010. szeptember 8. 12:02  
Hol volt, hol nem volt, a motorozz-on innen, és lassan 3 héten túl ... volt egyszer egy Kérdõív.

Jólesett, hogy a véleményemet kérik egy felmérésben, ergo költség nélkül, 1-2 percet rászánva adhatok cserébe valamit az oldalnak/oldalért én is.
Az esetleges Nyereménybõl meg max. veszek néhány motorozz.hu matricát :)

Kíváncsiságból visszanéztem az összesítõ oldalra, az eredmény kicsit elszomorító :(
Mindössze 278-an (és mínusz az esetleg duplázók) érezték ennyi idõ alatt úgy, hogy megérdemel az üzemeltetés pár kattintást.
OK, nyár van (volt?), és család, nyaralás stb. is van, ezért kevesebben lépnek be, DE

- tényleg ennyire nehezek voltak a kérdések? :)
- tényleg ennyire nincs idõnk, és ennyit érdemel egy ingyenes közösségi oldal?
- tényleg ilyen kevesen lennénk, akiknek igazán az élete része a motorozás? (mert válság ide vagy oda, azért az itt-lét nem pénzkérdés ... szerintem)

Vagy csak túlságosan kipihent vagyok? :)

bigyula 1247 2010. augusztus 30. 22:28   Válasz erre: 1245
Tiéd a pont!!!

galoscsabus 1246 2010. augusztus 30. 22:23  
Az esetek többségében Ny-Európában szoktunk csavarogni, mamával kettesben.
Ha panziós a buli (tavasz és õsz), akkor napi 120€-val számolok.
Ha nyári sátrazós, akkor 90-nel.
A Balkán simán kijött sátorral napi 60-ból, de panzióval sem több 80-nál.
Persze vannak ennél húzósabb helyek és még nagyon messzire sem kell menni értük (Korzika a horror benzin és kaja áraival, az óccó görög benzin, stb...).
Nem szoktam sokkal több pénzt magunkkal vinni, egy hosszabb túrán 2-300 €-t tartok rá pluszban.
Ismerem magam, tudom, hogy úgy is csak elbaxnám :-)))
Ehhelyett kér dolgot viszek magunkkal:
1. Teljes körû, de alap utasbiztosítás (minden esetben hasznos lehet, ha önhibánkon kívül kerülünk bajba. Lopás, baleset, betegség)
2. Am-Ex hitelkártya, a váratlan egyéb kiadások rendezésére, 4000 €-s limittel. Ez elvileg elég ahhoz, hogy bárhonnan hazajöhessünk, ha sz@r kerül a palacsintába.
Szinte alig van olyan szeglete a világnak, ahol pár száz km-en belül ne lehetne felhasználni.

onam 1245 2010. augusztus 30. 22:15   Válasz erre: 1244
Debrecen-Vlagyivostok ,10 sör.El sem indultam.
Biztos szerencsém volt :DDD

bigyula 1244 2010. augusztus 30. 22:12   Válasz erre: 1243
Csak ötletként dobtam fel Ukrajnát és lám, beindult a fórum. Saját tapasztalat: Csop-Voronyezs autóval kétszer 5 dollár.
Csop-Chernivchi motorral 0 dollár
Csop Krím félsziget motorral 0 dollár
Talán szerencsém volt.

onam 1243 2010. augusztus 30. 22:04   Válasz erre: 1242
Igen.Nem is tudom miért írtam múlt idõben.

Végül is teljesen igaz :Legyen nálad pénz, a korrupcióra.Ha nincs pénz akkor is legyen valami, amirõl elhiteted hogy neki épen akkor és ott szüksége van. ha tudsz valamit adni a szorult helyzetben, minden kaput megnyithatsz.

B_Jani 1242 2010. augusztus 30. 22:00   Válasz erre: 1241
Ma is gyakoroljuk :-)

onam 1241 2010. augusztus 30. 21:59   Válasz erre: 1240
Mond csak ki! Itthon volt 20 évünk gyakorolni :DDDD

B_Jani 1240 2010. augusztus 30. 21:58   Válasz erre: 1237
Ez így van... A kérdés, hogy mennyire tudod a helyzetet kezelni? De ze ha keletre vagy délre mész mindig fennáll. Ettõl még nem lesz szar az utazás. A korrupció végülis jó dolog, mert legalább mûködik :-))) - Csak mint írtam lentebb, tudni kell kezelni. (Egy idõ után belejön az ember :-)))

bigyula 1239 2010. augusztus 30. 21:57   Válasz erre: 1238
Na nem az angolra gondoltam...)))

onam 1238 2010. augusztus 30. 21:56   Válasz erre: 1235
Persze mint a viccben amikor a fuldokló 6 nyelven kiabál segítségért, és a parton, a horgász csak annyit jegyez meg:
-Inkább úszni tanultál volna meg...

onam 1237 2010. augusztus 30. 21:54   Válasz erre: 1236
Vagy kinézték belõle:
Öreg ezt kopasszuk meg, tele van lével...:)Nagy motor, nagy ember, nagy buxa.

B_Jani 1236 2010. augusztus 30. 21:49   Válasz erre: 1234
A Mackóé extrém eset. De hát szegény magyarban csak ez ragad meg :-))) - Olvassa sorok között!

bigyula 1235 2010. augusztus 30. 21:49  
Mint mindenhol, itt is segít, ha a csapatból legalább egyvalaki beszéli az adott ország nyelvét!

onam 1234 2010. augusztus 30. 21:48   Válasz erre: 1233
Hát most ahogy Mackó leírta, több mint izgalmas....

bigyula 1233 2010. augusztus 30. 21:45   Válasz erre: 1230
Bocsi, de elkerülte a figyelmem hogy konkrét az uticél. Természetesen van korrupció és lehúzás, de ez tapasztalatom szerint nem olyan veszélyes, mint amilyen hírek terjengenek róla. Inkább a határátkelõkön fizetendõ legális sarc ami zavart. Amúgy pedig ettõl is izgalmasabbá válik az út.

B_Jani 1232 2010. augusztus 30. 21:43   Válasz erre: 1231
Azért nem ilyen vészes a helyzet. Csak ügyesebben kell a 10-20 dollárosokat bekészíteni. De koppra kiszámolt büdzsével elindulni majdnem kész "öngyilkosság". - Égtájtól függetlenül. Még akkor is, ha már 4-5 alkalommal bejött. Hatodjára nem biztos, hogy be fog...

További jó elmélkedést!

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114