Macko | 1231 | 2010. augusztus 30. 21:39 | Válasz erre: 1230 |
Ott mindig megvan, mennyinek kell az útleveledben lenni. De nem mindig elég. Tavaly én egyedül (már hazafelé) futottam bele 2 kapzsi rendõrruhás rablóba. Volt rendõrautóba ültetés, bilicslengetés, és végül 140 ezer forintnyi valutámat vették el. Azóta sem vágyom vissza túl õszintén... |
onam | 1230 | 2010. augusztus 30. 21:37 | Válasz erre: 1229 |
Különösen nem, a rendõri korrupció miatt. Elég vadakat hallottam Ukrajnárol.
|
bigyula | 1229 | 2010. augusztus 30. 21:32 |
Szerintem, ha valaki nem feltétlenül nyugatra akar kirándulni, nagyban csökkentheti a költségeket. Ukrajna szinte szûz területnek minõsül túrázás terén. Benzin, kaja, szállás féláron, az emberek pedig barátságosak. Mondjuk a távolságok más léptékûek. Viszont ide sem lehet tartalék nélkül, fillérre kiszámolt pénzzel elindulni. |
KawaÉvi | 1228 | 2010. augusztus 30. 19:31 |
Sziasztok! Bocsi, hogy beleugatok a "nagyok" dolgába, de egy közel 3000 km-es túrát nyomtam le negyed-magammal tavasszal. Ha akartam volna se tudtam volna duplán kalkulált költségvetéssel a zsebemben elindulni - mert nem tehetem meg! Kétségtelen, hogy indulás elõtt a motor full szervizen esett át, remélhetõleg minimálisra csökkentve a külföldi meghibásodás lehetõségét (utasbiztosítás azért részben kihúzhat a szarból). Osztom Zsifi véleményét. Az itthonról vitt hideg kajával azért lehet fogni (én a tartós kenyeret azért túlzásnak tartom - friss pékáru mindenhol van). Most a "habzsi-dõzsit" felváltja a táj élvezete. Valamit valamiért. Én biztos nem gondolkodnék feltétlenül tengerre nézõ apartmanban, hisz nem romantikázni indulok, hanem motorozni. Érdemes felkutatni olcsóbb - esetleg magánházas (cimmer feri) - szálláshelyeket. Ha jó az idõ, jó a társaság, élvezetes az út, örök élmény marad! Kihagyni nem szabad! Lehet akármennyi pénz nálad, ha nem érzed jól magad mit sem érsz vele... |
Larten | 1227 | 2010. augusztus 30. 18:59 | Válasz erre: 1226 |
Gabesz, amennyi hajad van hát nem nehéz ezt kijelenteni ... :))) |
Audimania | 1225 | 2010. augusztus 30. 14:48 |
És a köz véleményéért: jó dolognak tartom, hogy ennyien megosztottátok velem a véleményeteket, tapasztalataitokat. Pár dologban megerõsítést nyertek a ki nem mondott elképzeléseim, de újat is mondtatok! És lehet bár a megfogalmazás nézõpont vagy akár pénztárca függõ, én örülök, hogy segítõkész motorosok vesznek körül. Épp ezért semmit ne zárjunk be, és senkit se zárjunk ki :) |
Olívia | 1224 | 2010. augusztus 30. 14:38 |
Mielõtt hajba kaptok (már akinek van mibe!:-)), olvasni kellene a sorok között!:-))
|
tsanyi | 1222 | 2010. augusztus 30. 14:29 |
Azért félreértés ne essék én ezt csak kis elmélkedésnek tekintem nem vérre menõ vitának.......mindenki úgy gondolkodik ahogy akar és az a jó ha ezt meg is osztja másokkal.....így formálódik az egyed és végsõ soron a köz véleménye is...
|
tsanyi | 1221 | 2010. augusztus 30. 14:17 | Válasz erre: 1219 |
Igazad van, ez is egy megoldás és nem csak azért írtam a baromságaimat mert Te ezt írtad, hanem mert jött utána egy másik és az utóbbi idõben akár sisakról, gumiról vagy túráról volt szó az volt a trend......
|
tsanyi | 1220 | 2010. augusztus 30. 14:14 | Válasz erre: 1216 |
És mégegy, ha baj ha valaki olvassa a hsz-eket és reagál is rájuk akkor nem kell leírni mivel ha leírják egy nyilvános fórumra akkor számítani lehet rá, hogy azt elolvassák vagy(bár ezek szerint ez elítélendõ) akár degradáló megjegyzést tesznek rá.......és ha ez is trollkodásnak minõsül akkor tényleg meg kéne fogalmazni azt, hogy mit vár el a nagyérdemû(és ezen a többséget értem nem pár magát mindentjobbantudónakésmegmondónak gondoló egyeden) egy fórumon amin nem botránkozik meg. Mondjuk akkor nem nyílt hanem zárt lenne a fórum ami ugye pár kivételtõl eltekintve hamar érdektelenségbe fulladna.....
|
Zsifi | 1219 | 2010. augusztus 30. 14:13 | Válasz erre: 1218 |
Azért ha megnézed mit írtam elsõre: Két dolgon tudsz spórolni... -a távolságot csökkented -kevesebb idõ alatt Napi 8000,- forintból itthon sem jössz ki. Én ezt sosem fogom megérteni. Nem lehet így kicentizni...ha van egy útlezárás és kerülni kell 43 km-t máris hiányzik az a fél euro amit megeszik a motor pluszban.. Normálisan naponta: 50 euro benzin, útdíj 40 euro szállás, kaja, pia 20 euro belépõ, ajándék, Az 110 euro naponta... és akkor még nem volt egy defekt, vagy büntetés, esetleg komolyabb probléma Minél hosszabb az út, úgy lehet fajlagosan csökkenteni, de napi 80 euro alatt elindulni, az nem túrázás, csak számolgatás.. Szerintem ez nem azt foglalja magában, hogy ne menjen. Erre a konkrét kérdésre volt konkrét válasz. NEM FÉR BELE. A legelsõ két sor meg a megoldás... |
tsanyi | 1218 | 2010. augusztus 30. 14:06 | Válasz erre: 1216 |
Amúgy milyen hsz-eket nem kéne írni? Nem én kezdtem azt monmdani egy sokak által ismert és kedvelt társunknak, hogy ne menjen túrázni ha nincs rá pénze. Miután az elsõ hsz-emet megtettem ebben az ügyben rögtön jött építõ és akár megoldó hsz is a dologra.
|
tsanyi | 1217 | 2010. augusztus 30. 13:47 | Válasz erre: 1216 |
Én nem köpködlek, hisz azt írod amit eddig mondtam. Erre a fórumra napi rendszerességgel talán 100 ember ír és ebbõl a hangadók kb 40-en lehetnek......hozzám érdekes módon csak olyan emberek járnak akiknek nem mindegy mennyibe kerül a motorozás hisz megélni is kell, de ezt a remek hobbit sem szeretnék feladni. Én elhiszem, hogy jó dolog nézni a sisak mögül a tömegeket amint a járdáról csorgó nyállal bámulják a gyönyörû jármûveken elsuhanó ridereket és jó lenne ha nem rontanák el ezt a jó kis szórakozást a plebs aki esetleg hitelre megvenné magának az álmát........az csak álmodozzon tovább, de csak álmodozzon......
|
bob | 1216 | 2010. augusztus 30. 13:34 | Válasz erre: 1215 |
Na, erre már írok... Elõször is a motorozás drága hobby. pont. Lehet olcsón is csinálni - sztem a legtöbbünk erre törekszik, de van egy bizonyos határ ami alá nem szabad / érdemes menni. Amikor nekem sír valaki, h drága a gumi, meg ez még elmegy 5ezret, meg sok a szervíz.. stb.. szarügy, de ez evvel jár. Akinek meg az élete azon a 40ezren múlik, az inkább ne üljön fel a motorra. Sanyi amit meg írsz az baromság.. senki nem küldött el itt senkit semerre.. tényszerûen leírta mindenki a véleményét.. viszont ha te így érzed, akkor legfeljebb nem kell olvasni a hozzászólásokat.. ilyesmi reagálásokat írni meg pláne nem kellene... na, most lehet köpködni.
|
tsanyi | 1215 | 2010. augusztus 30. 13:26 |
Egyébként ezt az egészet csak azért írtam mert az utóbbi idõben azon elmélkedtem, hogy ha valaki bármilyen témában az olcsóbb megoldást keresi vagy netán dícséri is akkor azt rögtön lefikázzák és pár hsz után a végsõ konklúzió, ha valakinek nincs pénze a szépre-jóra-újra-drágára akkor hagyja abba a motorozást.....és ezt általában pár ember írja be mindenhová amire senki nem reagál nehogy rámondják, hogy csöves és tiplizzen, de legalábbis ne szóljon bele a "jobbak" világába......
|
tsanyi | 1214 | 2010. augusztus 30. 13:13 | Válasz erre: 1204 |
"zeretnék egy 82 cm-es tv-t a gyerekeknek, mert kezd bekrepálni a mostani. Van rá 35.000,-em.... SEGÍTS Sanyi és ne azt mond, hogy vegyek kisebbet, vagy használtat...!!! Szóval hagyjuk ezt a gazdag-szegény dolgot.. Te sem neki adtál tanácsot, hanem a mi hozzászólásainkat degradálod! Tiszta politika...nem tudod a megoldást, de amit a másik mond az hülyeség. Na mára kiklaviatúráztam magam..) De biztos én vagyok a gazdag köcsög aki lenézi a szegényeket..." Ha van 35 rugód használtra fussa belõle így a tv gondod megoldottam, elõször valóban degradáltam a Ti általatok írottakat, de késõbb vázoltam egy lehetõséget amit Te is megtettél csak nem rögtön hanem a ne menj ha nincs pénzed hsz után, ez lehet, hogy politika, de csak annyira mint minden más amiben akár egy szó is esik a pénzrõl hisz politika nincs csak gazdasági érdekek, azt pedig nem tudom, hogy gazdag "köcsög" vagy-e aki lenézi a szegényeket hisz annyira nem ismerlek, de az itteni hsz-eket ha végignézed eddig egyedül én nem mondtam, hogy maradjon a seggén mert nincs lé...... |
Audimania | 1213 | 2010. augusztus 30. 13:11 | Válasz erre: 1208 |
Ez is jó ötlet! Fel is írtam a telefonszámod :) És hogy igazságos legyen, Tsanyiét is :) |
tsanyi | 1210 | 2010. augusztus 30. 10:12 | Válasz erre: 1207 |
Egyébként amikor elõször olvastam én is valami hasonló elmés lebeszélõ írást akartam, de utána olvastam a hsz-eket és írtam amit írtam......amúgy mindent lehet csak akarni kell, írj egy pontos helyet ahová mennél és kielemezzük.......pl. Senj a horvát parton: 1100km oda vissza: 28000huf szállás: 10€/nap/fõ= 30€ kaja: ha magad fõzöl apartmanban kijöhet akár napi 6-7€-ból amúgy az éttermek árai picit magasabbak mint itthon: 21€ így az egész kb 150-160€-ból, az utasnak kb 60€...... A többi költség esetleges, azt Te tudod, hogy bevállalod-e vagy sem... |
bob | 1209 | 2010. augusztus 30. 10:05 | Válasz erre: 1207 |
Szia, sajna nem jön ki annyiból.. 4 napra minima 300 eu kell. |
Zsifi | 1208 | 2010. augusztus 30. 10:03 | Válasz erre: 1207 |
Sajna 120 euro egy 2 nagyon max 3 napos kb 800-1000 km-es, de úgy is minimalista túrához elég... ...és akkor még mindig kell egy telefonszám, ha valami történik... |
Audimania | 1207 | 2010. augusztus 30. 10:00 | Válasz erre: 1196 |
Köszönöm a tippeket, leginkább arról "elmélkedtem", hogy (akár nagyonis) spórolósan, de reálisan nézve a pénzügyi oldalát, kivitelezhetõ-e egy ilyen út a 120 euróból? Az eléggé egybehangzó vélemények alapján arra a következtetésre jutottam, hogy alulkalkuláltam, ez így nem fedi a valóságot :( |
Bubó Doki | 1206 | 2010. augusztus 30. 09:50 |
Már megint beleszólok valamibe.... Kicentizve nem szabad elindulni, pláne nem 1700 km-es útra...Sok minden történhet, és csak szerencse kérdése, hogy megjárja-e az utat. Én hosszabb útra elteszek mindig legalább 100-150 Eurot biztonsági tartaléknak, ha nem kell, haza lehet hozni. És ebben nincs semmi politika, meg kell maradni a realitások talaján. Gondold el: Ha csak egy kerékcsapágyad megy szét, és mentést kérsz (akár itthonról is) már többe van. De ezenkívül még sok minden lehet... fogfájás... közlekedési bünti....elveszíted, ellopják a cuccod...szétmegy a benzincsöved, és elfolyik 5-8 liter benya... Stb. Szóval kell az a biztonsági tartalék. |
Jani55 | 1205 | 2010. augusztus 30. 09:45 |
Képzejük el: bárki, bármikor, bármit megvehet: autót, helikoptert, világkörüli utat, stb. A kapitalizmus már csak ilyen... Valahogy (sokunk) mégsem engedhetjük meg magunknak, még azt a ferrarit sem... és a világ gazdagabbik felén sem. Sõt továbbmegyek: sokan, még a ma már természetesnek tûnõ, mindennapjainkat meghatározó, alapvetõ dolgokról is csak álmodozhatnak! A világ szegényebbik felén méginkább, a legszegényebb felén pedig azt sem tudják, hogy egyáltalán álmodozhatnának is. Csak elmélkedek... |
Zsifi | 1204 | 2010. augusztus 30. 09:42 | Válasz erre: 1202 |
Nem lehet erre a kérdésre válaszolni másképp. 120 euro / 1700 km / 4 nap...NEM FÉR BELE: 1 megoldás létezik. Itthon megfõz, olcsó szalámi, kolbász, szeletelt tartós kenyér...(ez kb 5000,- ) Hozzá pár konzerv félkész kaja (ez kb 3000,-) Kaja megoldva. Szálláshoz sátor, olcsó kemping, de leginkább vadkemping. (ez max 40 euro) Benzin amin nincs mit spórolni, de 1700 km 5 literrel, 1,2 euroval (ez 102 euro) Ennél egyszerûbben szerintem lehetetlen... Feltételezzük, hogy a motorral minden rendben és nem kell még olajat sem utántölteni... Ez pedig szerintem 170 euro.... Szeretnék egy 82 cm-es tv-t a gyerekeknek, mert kezd bekrepálni a mostani. Van rá 35.000,-em.... SEGÍTS Sanyi és ne azt mond, hogy vegyek kisebbet, vagy használtat...!!! Szóval hagyjuk ezt a gazdag-szegény dolgot.. Te sem neki adtál tanácsot, hanem a mi hozzászólásainkat degradálod! Tiszta politika...nem tudod a megoldást, de amit a másik mond az hülyeség. Na mára kiklaviatúráztam magam..) De biztos én vagyok a gazdag köcsög aki lenézi a szegényeket... |
tsanyi | 1202 | 2010. augusztus 30. 09:27 | Válasz erre: 1200 |
Pedig erre viszonylag érzékeny vagyok, inkább a kérdéseire kéne válaszolni mint lebeszélni. Mondjuk nem írta merre menne, pl a horvátoknál legutóbb hihetetlen jó szállást találtunk 10€-ért kétszemélyes apartmanban igaz nem közvetlen a parton hanem a város fölött Senjben eszméletlen kilátással a tengerre és az erõdre. Nyilván lenne olcsóbb nyugaton is. Soha nem adnék olyan választ senkinek, hogy mondjon le az álmáról mert kevés a pénze, inkább segítem ha tudom, hogy miképp ússza meg olcsóbban. A hitel dolgot pedig szintén csak arra lehet levezetni amit lejjebb írtam, ha nincs pénzem éljem a hajléktalanok életét? A családom idõsebb és elhunyt tagjai el sem hagyták az országot, volt aki a megyét sem ahol született egész életében. Pedig dolgoztak, volt aki még a fördesúrnak, volt aki bankárnak és volt aki a szoci korban gyárban, a vicc, hogy épp az utóbbiak azok akik legalább kicsit élték is az életüket nem csak szolgáltak.
|
Audimania | 1201 | 2010. augusztus 30. 09:15 | Válasz erre: 1199 |
tsanyi: remélem, Te is csak elmélkedtél, mint itt mindahányan :)
|
Zsifi | 1200 | 2010. augusztus 30. 09:15 | Válasz erre: 1199 |
Sanyi! Ne legyél ennyire érzékeny. Senki nem mondta, hogy ne menjen.. Leírt valamit amit gyakorlatilag nem lehet kivitelezni. 1 euros benzinnel számol...ha olaszországba téved mondjárt 1,5 a benzin... Nem lehet így kiszámolni. Ha üres tankkal elindulsz nem fogsz odaérni!!! így azt gondolom, egy olyan tanács, hogy ha nincs rá pénzed ne menj, sokkal értékesebb, mint ha bíztatnád, hogy sikerülni fog...aztán a hiba kijavítása a végén sokkal többe van.. Napi 30 euroból nem tudsz elmenni sehova!!!! Az 25 liter olcsóbb benzin...az 500 km....és akkor még nem ettél, ittál, aludtál, semmit..... Szóval én továbbra is azt mondom, hogy akinek kevés a keret az gondolja meg, mert szar egy túrán mindenrõl lemondani, mert nincs rá.. Magyarország ilyen...nézz körül, kinek nincs hitele manapság...Megveszünk olyan dolgokat amire nincs pénzünk, aztán még el sem fogyott a részlet, veszünk még és még és még..aztán ha visszakérik akkor meg haragszunk a hitelezõre.... |
tsanyi | 1199 | 2010. augusztus 30. 09:04 |
Tehát ha valaki nem annyira jómódú, hogy megengedhessen magának valamit akkor azt ne is akarja? Ha szegény vagy akkor menj a francba, de ne túrázz mint én akinek erre fussa? Mennyire várható volt, hogy ezek a beírások feltûnnek majd. Ez a mentalitás tettenérhetõ a jobbmódúak körében akik elvárják, hogy amit nekik szabad azt a csövesebb nehogy már megtehesse bármilyen formában, az csak dolgozzon éhbérért egész életében az õ javukra és csodálja azt, hogy õk mennyi mindent megtehetnek az õ verejtékébõl. Tehát kedves Audimania, maradj otthon és nézd a gazdagabbak túrabeszámolóit és csodáld õket, hogy milyen szép helyeken jártak és ha majd összefuttok, csillogó szemmel kissé alázatos testtartással mohón igyad szavaikat arról, hogy mennyire jól érezték magukat míg Te dolgoztál és azt is elmondják, hogy ha még szorgalmasabban, még odaadóbban szolgálod õket akkor talán egyszer eljuthatsz Te is átélheted a csodát ami nekik nap mint nap megadatott(igaz ez hazugság hisz a munkabéred pont annyiban szabják meg, hogy épp föl ne fordulj, hogy minél tovább megteremtsd számukra a jólétet). Persze én csak elmélkedek, ez nem így van.......amúgy milyen furcsa, hogy csak ezen a fórumon olvasok ilyen hsz-eket ahol lebeszélnek valamirõl ha nincs pénzed hisz ez egy nyíltan sokak által felvállalt erõsen ballib fórum ami a szolidaritásról és segítõkészségrõl szólna.......más motoros fórumokon inkább segítenek....
|
Jani55 | 1198 | 2010. augusztus 30. 08:44 |
Ahogy Zsifi mondja, az szükséges és reális. De én úgy vagyok evvel, hogy a kalkulált összeg minimum kétszeresét viszem magammal, mert szükség lehet rá. Történhet bármi, pénzzel azért ismeretlen helyeken is sok mindent el lehet intézni... (és nem muszáj elkölteni, vissza is lehet hozni) Tudomásul kell venni, ez ennyibe kerül! Ha nincs meg a pénzed, gyûjtsd még és legközelebb menj gondtalanul, vidáman! |
Zsifi | 1197 | 2010. augusztus 30. 08:21 | Válasz erre: 1195 |
Két dolgon tudsz spórolni... -a távolságot csökkented -kevesebb idõ alatt Napi 8000,- forintból itthon sem jössz ki. Én ezt sosem fogom megérteni. Nem lehet így kicentizni...ha van egy útlezárás és kerülni kell 43 km-t máris hiányzik az a fél euro amit megeszik a motor pluszban.. Normálisan naponta: 50 euro benzin, útdíj 40 euro szállás, kaja, pia 20 euro belépõ, ajándék, Az 110 euro naponta... és akkor még nem volt egy defekt, vagy büntetés, esetleg komolyabb probléma Minél hosszabb az út, úgy lehet fajlagosan csökkenteni, de napi 80 euro alatt elindulni, az nem túrázás, csak számolgatás.. |
Pegaso650 | 1196 | 2010. augusztus 30. 08:02 | Válasz erre: 1195 |
Hát szerintem az üzemanyagot nyugodtan számolhatod 1,2 €-val és akkor a 76 helyett máris 92 €-ba fog kerülni :( A szállás nagyságrendileg ott van - nekünk 10 €/fõ (40€/sátor/éj) volt elõre felvert 4 személyes kempingágyas, hûtõszekrényes, rezsós, elõteres sátrakban reggeli nélkül. Elõre csomagolt kaján talán tudsz spórolni. Illetve nem tudom, hogy kell-e esetleg valahol belépõt vagy útdíjat fizetnetek. Keresd Csöpit, Õ sok túrát levezetett már idén is voltak Szlovéniába és az alpokba, így elég friss árai vannak :D |
Audimania | 1195 | 2010. augusztus 29. 22:20 |
Egy hete próbálom kitalálni a módját, de nem sikerül :( Hivatalos segítség híján csak elmélkedek: egy külföldi túrán vennék részt, ahol a táv kb. 1700 km 4 nap alatt. A szállásra (reggelivel) szánnék 15 eurót éjszakánként. Az üzemanyag literjét átlagosan 1 euróval számolom. Ennivalóra (reggeli a szállásárban) sem szánok napi 10 eurónál többet. Egy gyors költségvetés: - 3 éjszaka ~ 45 euró - 1700 km * 4.5 liter/100 km * 1 euró/liter ~ 76 euró - 4 nap ~ 40 euró Ez összesen 161 euró. Tudnék-e valamin spórolni, hogy mindez kijöjjön 120 euróból? Vagy ez csak fantáziálás? |
F2 | 1194 | 2010. augusztus 16. 13:19 | Válasz erre: 1192 |
Szia A tetõtérbe vezetõ lépcsõ pl biztos, hogy osztatlan tulajdon. Ismétlem: az osztott tulajdon esetén a saját részében az engedélyhez nem kötött átalakításokat, felújításokat elvégezheti. Mást nem. Tehát pl válaszfalakat áthelyezhet a saját részén, máshol nem... pl a folyosó, a lépcsõ osztatlan... ott nem csinálhat semmit. Viszont, mivel osztott tulajdon a saját lakrészedbe beköltöztethetsz bárkit. Pl papíron 2 csövesnek használatra kiadod 3 hónapra ingyen és beköltözteted õket. Biztos, hogy az exed leül veled beszélni abban a pillanatban :) |
tsanyi | 1193 | 2010. augusztus 14. 09:21 | Válasz erre: 1192 |
ezen elmélkedek 2 napja.........és arra jutottam, hogy még sokáig kell....
|
Pegaso650 | 1192 | 2010. augusztus 14. 08:10 | Válasz erre: 1189 |
Én semmit sem akarok ott csinálni és éppen az zavar, hogy az ex már teljesen szétbombázza a házat. Kertes ház, egyikünk sem lakik benne. El kellene adni (már tíz éve), de lassan már nem is hasonlít az eredetire - falakat szed ki, helyez át, (beépítetlen) tetõtérbe vezetõ lépcsõt elbontotta stb. Tehát a kérdésem az, hogy megteheti-e az én beleegyezésem nélkül. Mivel 200 km-re lakok tõle (hál' istennek), így már mindig csak az eredménnyel szembesülök :( |
F2 | 1191 | 2010. augusztus 12. 11:06 |
"Könnyû boldognak lenni, ha semmi más gondod nincs az életben, minthogy mennyi nyálat eressz ki a szádon" (Allen Stewart Konigsberg) |
F2 | 1189 | 2010. augusztus 12. 10:08 | Válasz erre: 1187 |
Pl egy társasház is osztott közös tulajdoni forma. Furcsa lenne, ha a saját lakásomban az engedélyhez nem kötött átalakításokhoz meg kellene kérdeznem mindenkit:) Pl a stangokhoz, a folyosóhoz, ami osztatlannak minõsül, ahoz nem nyúlhatok.... Tehát pl egy ház tetõszerkezetét nem lehet önállóan átalakítani, mert az osztatlan közös tulajdon, akkor is, ha a ház tóbb lakásra van osztva... Tehát a kérdés, hogy mit akarsz csinálni? |
Pegaso650 | 1187 | 2010. augusztus 11. 18:09 | Válasz erre: 1186 |
Tudom, hogy idióta, de ez most vajmi keveset segített rajtam :)
|
Olívia | 1186 | 2010. augusztus 11. 16:40 |
„Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal.” (Woody Allen) |
Pegaso650 | 1185 | 2010. július 5. 09:01 |
Osztott tulajdonú lakásban, lehet-e a másik fél megkérdezése nélkül átalakításokat végezni? |
KawaÉvi | 1181 | 2010. június 26. 21:21 | Válasz erre: 1180 |
Drága Barátnõm! Köszönöm a jókívánságokat, remélem hamarosan élõben folytatjuk... Puszillak |
Delon43 | 1178 | 2010. június 26. 12:52 | Válasz erre: 1153 |
Na ahogy olvasom nem volt fájdalom mentes a pikk-pakk mütéted ! Pihend ki magad, hogy aztán új erõvel / és lábbal/ belevethesd magad a motorozás okozta élményekbe ! Jó "lábadozást " :) |
KawaÉvi | 1175 | 2010. június 26. 12:00 | Válasz erre: 1174 |
:-))) A varratszedéskor szokott csúszni a boríték, és 6-ig a cérna még bennem van :-) |
BartoLaszlo | 1174 | 2010. június 26. 11:54 |
Akkor gondolom parasolvencia nelkul hagytad el a korhazat:-) |
KawaÉvi | 1172 | 2010. június 26. 11:39 |
Az az orvos, aki azt merészelte állítani, hogy ez egy pikk-pakk fájdalommentes beavatkozás, annak altatás nélkül csinálnám mindezt végig... Más farkával könnyû verni a csalánt...
|
BartoLaszlo | 1170 | 2010. június 26. 11:28 |
Szia Évi!!! De jó, h itt vagy megint:-9 Ez gyors volt. remelem nem fajt:-) |
KawaÉvi | 1167 | 2010. június 26. 11:01 |
Szép napot, ismét köreitkeben :-) Egy-két folytonossághiány rajtam, de túléltem. Csak az altatást nehezen bírom, és ezáltal most a fejemet is még... |
tsanyi | 1165 | 2010. június 24. 16:05 | Válasz erre: 1164 |
Nekem az túl korán van ráadásul lehet, hogy szerelgetnem kell....van aki csak akkor ér rá..
|
tsanyi | 1163 | 2010. június 24. 15:20 | Válasz erre: 1149 |
Nézegetem a motorosok.hu-n a topicot, de továbbra sem érzek nagy kedvet a dologhoz......
|
BartoLaszlo | 1162 | 2010. június 23. 23:34 | Válasz erre: 1160 |
OK, menjel tentikezni:-) Szoritok Neked!!!! |
KawaÉvi | 1160 | 2010. június 23. 23:31 |
Megyek lassan pihenni, mert a holnap nem lesz épp fárasztó, de egyszerû sem...
|
BartoLaszlo | 1156 | 2010. június 23. 22:58 | Válasz erre: 1154 |
Na de ilyen durvan odamondani a frankot, Nyuszi Te.....
|
nyuszi11 | 1154 | 2010. június 23. 22:52 | Válasz erre: 1153 |
Évike!szar a markodba pikk-pakk ide,bagy oda,ez egy mûtét akkor is!!!
|
KawaÉvi | 1153 | 2010. június 23. 22:43 | Válasz erre: 1152 |
De Zolikám! Már megint...de remélem ez lesz az utolsó...mondtam is a dokinak! De ne búsulj, ez csak olyan pikk-pakk mûtétecske...állítólag. Még nem ismerek senkit akibõl kiszedtek volna ilyet...majd utána elmondom milyen volt, bár azt hiszem aludni fogok ezúttal :-) |
Delon43 | 1152 | 2010. június 23. 22:38 | Válasz erre: 1151 |
Évikém ! Csak nem megmetszenek ? Kiveszik azt ami nem oda való ? Ha igen ,nem irigyellek !!!
|
KawaÉvi | 1151 | 2010. június 23. 21:37 |
sziasztok! Itt vagyok még... Elég lesz az a fránya két este nélkületek :-( |
BartoLaszlo | 1150 | 2010. június 23. 21:16 |
Évi készul a korhazba:-( Nem irigylem, de utana biztos jobb lesz neki:-) |
KawaÉvi | 1145 | 2010. június 22. 23:08 | Válasz erre: 1144 |
+ még majdnem egyszer annyi :-) Eleinte olyan volt mintha gipszcsizmába lenne a lábam, azonban 1-2 esõben letudott motorozás után már egész jól betört (akár a surranó - Te is tudod akárcsak én). |
BartoLaszlo | 1143 | 2010. június 22. 23:02 | Válasz erre: 1141 |
Vicceltem:-) Nagyon tutko a baki:-) Keresgelek en is csak nem talalok igazan jot. |
BartoLaszlo | 1139 | 2010. június 22. 22:12 | Válasz erre: 1134 |
Hali, az ilyen bakancsot hany palcara rakjak?:-))))))
|
tsanyi | 1137 | 2010. június 22. 19:05 |
a fene tudja, mikor kanyargok szerpentinen vagy pályán akkor spiccel fel a lábtartóra és akkor csak az orra kopik......a váltó és fékkezeléshez csak egy pillanatra teszem lejjebb a lábam.....
|
Pegaso650 | 1136 | 2010. június 22. 18:02 |
Nekem van egy ilyenem is: http://www.setupaustralia.com/akira.htm Talán kipróbálom ezt is egy kisebb gurigán :) |
KawaÉvi | 1134 | 2010. június 22. 17:36 | Válasz erre: 1130 |
C1800Rider | 1133 | 2010. június 22. 14:26 | Válasz erre: 1132 |
Valami jó kemény mûanyagból van. A túrázásra ezek a csizmák tényleg nem épp optimálisak, viszont valami vagy erõs talppal és koptatóval van szerelve viszont a motorról leszállva a sétafikálás nem megy benne vagy lehet benne sétálgatni de szarrá kopik a talpa. Ha nem annyira kanyargós az út általában a talpam elsõ részével támaszkodok a lábtartón, olyankor a lábtartó ér le és nem a cipõm kopik. A technikás szakaszokon ahol a váltóval sokat kell zongorázni meg a hátsó fékkel játszani ott bizony le-leér a csizma bármennyire is igyekszem visszahúzgálni a lábam a lábtartóra. |
Pegaso650 | 1132 | 2010. június 22. 14:11 | Válasz erre: 1130 |
Mibõl van az a piros koptató? De az S(ado)M(azo) csizma azért még sem a legjobb választás a túrázáshoz :( |
Delon43 | 1131 | 2010. június 22. 10:14 |
Sziasztok ! Azon is elmélkedhetnétek, hogy miért van ilyan szar idõjárás ! |
C1800Rider | 1130 | 2010. június 22. 06:51 | Válasz erre: 1129 |
http://www.euromotor.hu/images/products/3/38_549_b.jpg Nem egészen, ha a képet megnézed a SM csizmák elsõ (a képen piros) koptatója ott van ahol a mi csizmánk kopik. Köze nincs a speedcsizma orrkoptatójához. |
KawaÉvi | 1129 | 2010. június 22. 06:27 | Válasz erre: 1128 |
Ha megnézed ennek sem teljesen az "orrán" van a koptatója. De épp ott kopik, ahol kanyarban leér...
|
Pegaso650 | 1128 | 2010. június 22. 05:42 | Válasz erre: 1126 |
Nem az orra kopik, hanem az éle. Már nem tudom jobban magam alá húzni :( |
BartoLaszlo | 1127 | 2010. június 21. 22:58 | Válasz erre: 1126 |
Sziasztok, jo kis csizma, valami hasonlo nekem is elkelne:-)
|