lendvai | 23179 | 2016. szeptember 7. 20:04 | Válasz erre: 23177 |
Ha nem tudok megélni itt, akkor megyek tovább. :-) Nem egyszerû, egyszer már megtettem. Aki úgy gondolja, hogy Magyarország élhetetlen hely az miért nem próbálja meg máshol? Valószínûleg azért, mert aki tesz is valamit az már megpróbálta, a többiek meg valószínûleg más országokban is csak rinyálnának. :-) Mert küzdeni mindenhol kell, Ausztráliában is.:-)
|
Yossarian | 23178 | 2016. szeptember 7. 18:14 | Válasz erre: 23176 |
Ja. Rájuk fogok s(z)avazni :) Messze a legértelmesebbek :P
|
Yossarian | 23177 | 2016. szeptember 7. 18:11 | Válasz erre: 23175 |
Azért ez a véleményed a mo-i élhetõségrõl még változhat, bár remélem nem fog.
|
tsanyi | 23176 | 2016. szeptember 7. 18:06 |
lendvai | 23175 | 2016. szeptember 7. 17:08 | Válasz erre: 23168 |
László atyának: én éltem egy kicsit Ausztráliában. Gazdasági, társadalmi szempontból egyetértek, valóban az egyik legélhetõbb ország. Mutatja ezt az is, hogy még mindig többenakarnak odamenni, mint onnan eljönni. Én a magam részérõl arra jöttem rá, hogy ha a fejemben nincs rend akkor viszont mehetek akárhová, sehol nem fogom jól érezni magam. Így hát rendet raktam a fejemben és azóta Magyarország is élhetõ hely számomra. Valahogy úgy van ez, mint a Gangesz partján mosolygó nincstelen jógi. Mitõl boldog? :-)
|
TIZ | 23174 | 2016. szeptember 7. 16:18 | Válasz erre: 23173 |
Végül is nagyjából ugyanazok ülnek a hivatalban mint akkor, tudják hogy kell csinálni. Sõt van aki volt III/III-ként államtitkári pozíciót kapott. Ez is idevág: http://hataratkelo.blog.hu/2016/09/05/otven_folott_kellett_elmennem_magyarorszagrol |
Yossarian | 23173 | 2016. szeptember 7. 12:09 |
Aztán ez: http://444.hu/2016/09/07/elovettek-a-maganelete-reszleteit-aztan-titkos-egyuttmukodesre-akartak-ravenni-nem-a-rendszervaltas-elott-hanem-most |
TIZ | 23172 | 2016. szeptember 7. 11:40 | Válasz erre: 23171 |
Az igazán szomorúnak azt tartom, hogy sem egyik sem másik oldaltól nem várhatjuk hogy értünk "keményen dolgozó kisemeberkért" tevékenykedjenek. Az egyik oldal már "bizonyított", a másik épp benne van a sûrûjében. Viszont az erõforrások egy szûk (és nemcsak fideszes!) réteg kezében koncentrálódik, ide már csak rabszolgák kellenek. Ezt fogja szépen kiszolgálni az új iskolarendszer. Én félúton vagyok: itthon élek de külföldre és külföldi munkáltatónak dolgozom. Csodámra is jártak az Apehnél hogy itthon akarok (f@szt akarok de muszály) adózni. Szó szerint konzíliumot hívtak össze... |
Bubó Doki | 23171 | 2016. szeptember 7. 10:40 |
Még megvárom a 2018-at, és ha marad minden a régiben, részemrõl tipli........(bár nem tudom, mire várok....sajna...) |
Yossarian | 23170 | 2016. szeptember 7. 08:59 |
Azért ez már rémisztõ: http://index.hu/tudomany/2016/09/06/a_baloldal_a_radikalis_az_allami_torikonyv_szerint/ |
kawa70 | 23169 | 2016. szeptember 7. 07:29 | Válasz erre: 23168 |
Nagyjából igen. De nem nagyon akarok elmenni, ahhoz tul röghöz kötött vagyok, pedig ott lenne hova menni és könnyen indulna a kezdés..........viszont tényleg könnyebb a megélhetés ott.
|
László_atya | 23168 | 2016. szeptember 7. 00:26 | Válasz erre: 23167 |
Ahová még érdemes menni, az elég messze van. Ugyanis ma a világon a legélhetõbb (sõt, kis túlzással az egyetlen élhetõ hely) hely Ausztrália. Nyilván ott sincs kolbászból a kerítés, de nagyon is élhetõ, persze nem feltétlen a linkeknek, meg a lustáknak, meg a simliseknek. Szóval elég messze van, ahová innen elmennék, ha elmennék. |
Yossarian | 23167 | 2016. szeptember 6. 20:29 | Válasz erre: 23166 |
Belátom elõre hogy fura vélemény, de nekem az jött le ebbõl a hírbõl, hogy ebbõl az országból el kell menni. És nem azért mert azt gondolom, hogy amit ez a kretén csinált, az normális lenne.
|
tsanyi | 23166 | 2016. szeptember 6. 18:10 |
Ezért nem barkácsolok: http://www.origo.hu/nagyvilag/20160906-francia-politikus-maszturbalt-a-gyerekek-elott.html
|
Yossarian | 23165 | 2016. szeptember 6. 17:07 |
http://index.hu/velemeny/2016/06/24/elkezdodott_az_emberi_hulyeseg_uj_korszaka/
|
László_atya | 23164 | 2016. augusztus 30. 09:41 | Válasz erre: 23163 |
Na ja, az Index újabb - szokás szerint - teljesen pártatlan cikke. Végül is van benne igazság, mert a kényszer-betelepítés viszont nem példátlan Európában, pláne ha visszamegyünk 40-50 évet. Csak akkor kitelepítésnek is mondták, viszonylattól függõen. Mégis ki mit várt? Hogy mondjuk a német kormány plakátkampányolni fog az ellen, amit épp õ maga mûvel és amit rá akar erõszakolni más országokra? Attól függetlenül, hogy párt-hovatartozástól függetlenül a politikusok 90, a politikai elit 100 százaléka lámpavasra való, a migránsokkal nem a kormány "riogat" jelenleg, persze aki csak az Indexet olvassa, az ezt nem tudhatja... :) Még mielõtt megkapom az elsõ kurvanyázós kommentet, jelezném, hogy igen, jelenleg migránsellenes vagyok, de nem azért, mert nem akarom, hogy az üldözött, hazájukban lényegében halálra ítélt emberek jobb sorsra legyenek érdemesek. Hanem azért, mert elutasítom a kontrollálatlan, mindenféle jelen- és jövõbeli koncepció nélküli tömeges befogadást, mert ennek "eredményét" már láthattuk Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Finnországban, Dániában, satöbbi. Azt a szót pedig, hogy pozitív diszkrimináció, kurva gyorsan el kéne felejteni. |
Yossarian | 23163 | 2016. augusztus 30. 01:13 |
http://index.hu/kulfold/2016/08/29/peldatlan_europaban_a_magyar_migransos_plakatkampany/
|
Bubó Doki | 23161 | 2016. augusztus 23. 08:53 |
Volt egyszer egy jósnõ, aki mindent látott, a múltat és a jövõt, látott elõre is meg hátra is, és volt egy nagy ceruzája, azzal írta le a jóslatait, nem kellett radírozni soha semmit, amit leírt, az úgy volt. Mindenki hozzá ment, õt kérdezte, és így a magyarok is elmentek egyszer hozzá. Õ megnézte õket, aztán fogta a ceruzáját, és leírta nekik a múltjukat, a jövõjüket és még egy tortareceptet is. Ezt ingyen adom hozzá, mondta. Legalább egyetek egy jót. Forrás: Magyarmesék |
Utalatos | 23160 | 2016. augusztus 10. 07:46 |
Aki azt gondolja, hogy a gyozelem nem minden, az valoszinuleg soha nem gyozott meg eleteben. Aki azt hiszi a verseny az igazsag kikotoje, az tevuton jar. Respect, honore to Imre Geza |
mati12 | 23159 | 2016. augusztus 7. 05:21 |
A riói eseményeket követve,ma éjszaka ismét jó volt magyarnak lenni...! Szép volt lányok. |
kawa550 | 23155 | 2016. július 30. 10:08 |
Pártatlan demokratikus tájékoztatás ott, ahol viktátor nem szabályoz ugyebár. A helyi osztrák kollégák szerint tegnap hátizsákos bombás arabot fogott a kobra a Wr.Neustadti állomáson. Tévé, újság mélyen kussol. Nem mellesleg egy idõben én is jöttem vonattal, télen ha autó szerviz van, néha még most is. De azért legyek elfogadó a muszlim kutyákkal ugye? Na, majd az pofázzon nekem, akinek a közelében szaladgált már hátizsákos. |
kawa550 | 23154 | 2016. július 30. 10:00 | Válasz erre: 23153 |
Kiengedem a 2 törpenyulat, amelyiket eltalálod 20 m-rõl futás közben, azt megfõzöm neked. :-))) Szerintem hozzál kaját. Artúrhoz meg belöklek fegyvertelenül, oszt fight, aki veszít, abból lesz pörkûtt. :-D |
lendvai | 23153 | 2016. július 30. 08:16 | Válasz erre: 23151 |
Én a hagymás nyúlbelsõség pörköltre szavazok belekockázott színhússal, hogy a mennyiség is rendben legyen.:-) De szeretem a jól elkészített birkahúst is.:-)
|
kawa70 | 23152 | 2016. július 30. 06:54 | Válasz erre: 23151 |
Te semmilyet. Mer abból megin csak a vita lesz.
|
kawa550 | 23151 | 2016. július 30. 06:30 | Válasz erre: 23150 |
Csak a rózsaszín elõítéletes, a többi csiricsáré megengedett, kivéve tán a szivárványt. :)))) A dízel persze tilos. A kérdés inkább az, hogy milyen állatot süssünk meg ma vagy holnap?
|
lendvai | 23150 | 2016. július 29. 23:36 | Válasz erre: 23147 |
Pedig vannak piros és narancsszínû ruhadarabjaim és a sisakomon is a piros szín dominál. :-) De azért még a barátom maradsz? :-) Dízelem nincs.:-)
|
kawa550 | 23149 | 2016. július 29. 23:19 | Válasz erre: 23148 |
Bizony, 1xû példákkal is megvilágíthatjuk az élet nagy dolgait, anélkül hogy közben magunkat felsõbbrendûnek mutatnánk másoknál. De ne térjünk el a tárgytól. :))))) Azt javasolnám hogy ugorj el Kaposmérõre és gyõzõdj meg a saját szemeddel a színválasztékról, sajnos elég kirekesztõek, nincs buzis opció. :D De egy képen lehet olyan csillogás és nézõpont, ami megtéveszthet, ezért jobb magunknak hinni. :) http://www.lovasijaszat.hu/felszerelesek/index.php?module=bows&id=5&lang=1 |
kawa70 | 23148 | 2016. július 29. 22:57 | Válasz erre: 23145 |
Na látod.....pontosan ilyen a világ összes médiájának kommunikációja is...... minden olyan szinû amilyennek a szemlélõje mondja még akkor is, ha mások teljesen nem olyannak látják. Mer bizony az szerintem is kurvára rózsaszín :))))) de persze ettõl még lehetsz hiteles :)))) majd utánna járok mi az igazság, csak nem tudom hogyan is kezdjek hozzá hogy széleslátókörû legyek és tudjak következetesen megállpítást tenni a színét illetõen?:))))
|
lendvai | 23146 | 2016. július 29. 22:43 | Válasz erre: 23145 |
Most azon gondolkodom, hogy amit leírtál ide, az tényszerû, valóságtartalmát tekintve független és érdekektõl mentes, tiszta kommunikáció volt-e. :-) Vagy én vagyok elõítéletes? :-)
|
kawa550 | 23145 | 2016. július 29. 22:23 | Válasz erre: 23143 |
Ja és ami itt rózsaszín, az a valóságban sötét bordó selyem. :)
|
kawa550 | 23144 | 2016. július 29. 22:22 | Válasz erre: 23143 |
Nincs ott valami vastag csõ a közelben? :)))))))))) Különben jelzem, hogy a csigások sose vótak normálisak, lásd pl a franciák..... :D Ez bammeg olyan cíííp, hogy néha csak úgy fogom oszt nézegetem. Aztán meg sorban teszem tönkre vele a vesszõket, már egy görgõzõt is csináltam a meghajlott vesszõk egyengetéséhez. :))))) |
galoscsabus | 23143 | 2016. július 29. 22:12 | Válasz erre: 23142 |
Elnézve a bandázs színét, felmerült egy kérdés bennem: Buzievagy? Még a végén kiderül, hogy dízeled is van..... :-))))))) |
kawa550 | 23140 | 2016. július 29. 21:44 | Válasz erre: 23139 |
Nem lehetnék lovasíjász inkább? :)))))))))))))))
|
kawa70 | 23139 | 2016. július 29. 21:40 | Válasz erre: 23138 |
Elõitéleteid márpedig nem lehetnek, mert akkor nem helyesen viszonyulsz embertársaidhoz és különbenis legyél jól tájékozott és olvass sokat különben nem tudod kiszûrni a valóságtartalmat :) Igenis vannak olyan csatornák és médiafolyamok amin a tiszta igazságot és helyes meglátást taglalják érdekmentesen és tök ingyen csak hogy felvilágosulhasson mindaz aki rászánja az idõt és a fáradságot. Aztán ha elég kitartó vagy Jedi lovaggá is avatnak... |
kawa550 | 23138 | 2016. július 29. 21:04 | Válasz erre: 23137 |
Nem volt nevesítve, így politikailag korrektnek minõsül, megfelel a manapság divatos képmutató fórumozás minden szabályának. Ezt onnan tom, hogy láttam a tévében. Ja nem is! Nem nézem a villódzó dobozt, mert onnan csak a mocsok meg a butaság folyik! Bár ha nem nézem, akkor honnan tom hogy úgy van?! Biztos elõítéletes vok, bammeg..... :)))))))
|
lecso | 23136 | 2016. július 29. 18:26 | Válasz erre: 23133 |
Széles látókörû emberek ezeket a befolyásokat tisztán átlátják és kiszûrik a zavaró körülményeket. Így tesznek szert az Univerzum határait feszegetõ biztos tájékozottság magasiskolájára.
|
Tiger | 23135 | 2016. július 29. 17:42 | Válasz erre: 23134 |
Ezért a mondatért, no jó én sem voltam akkor még ilyen bátor:-) az ELTE BTK-n Salgó László professzor örökre eltiltott az óráinak látogatásától. Hál' Istennek ma már le szabad írni ezt is, és örülök, hogy vannak itt olyanok , akiknek ez a név és kiadó még mond is valamit. Persze azért figyelmeztetõ jel, hogy ezután a mondat után fél napig nem "dolgozott" az oldal:-)))) |
Botanikus | 23134 | 2016. július 29. 08:29 |
James Gordon Bennett, Volt a tulajdonosa az utolsó független médiumnak az USA-ban !A New York Herald-ról van szó, melyet 1920-ban 90-évnyi mûködés után szûntettek meg !
|
Jam Clerk | 23133 | 2016. július 29. 08:28 | Válasz erre: 23132 |
Szerintem egyetlen média sem mentes valamilyen szintû befolyástól, csak egyes esetekben ezt a befolyást kormánynak (államnak) nevezik, más esetekben meg nincs megnevezve, de a híreket elõbb-utóbb azok "rendelik meg", akik fizetnek is érte. Ha nem közvetlen támogatással írják elõ, hogy mit akarnak látni és láttatni, akkor vagy a reklámidõvel, vagy még áttételesebben, a fizetéseken (az adott média piaci értékének meghatározásán) keresztül érik el, némi jól felfogott önkontroll kialakításával és szorgalmas gyakoroltatásával. Egy valamirevaló, józanul gondolkodó "szolgáltató" számára nyilvánvalóan nem indokolt azt a kezet is harapni, amelyik hosszú távon enni ad neki.
|
Botanikus | 23132 | 2016. július 29. 07:27 |
Valószínû meg is fogják erõsíteni, semmi közöm az egészhez, De mitõl, milyen befolyástól mentes az a pártatlan média amit említettél ? CNN;BBC......? |
lendvai | 23131 | 2016. július 28. 23:48 |
Itt most akkor tulajdonképpen mirõl is elmélkedünk? :-) Mert ez az alábbi számomra inkább destruktív volt, mint konstruktív így azon kívül, hogy gondolom néhány emberben kellemetlen érzéseket keltett más hatása nem nagyon volt.:-) De én szeretek ide járni, több pszichológiai témájú konferenciára való anyag van itt.:-) Figyelek, néha én is hozzászólok, aztán megint figyelek.:-) A migránsok nem érdekelnek, nincsenek rám befolyással, de a téma maga érdekes hozzászólásokat szült.:-)
|
Yossarian | 23130 | 2016. július 28. 22:56 | Válasz erre: 23128 |
Nem állítottam, hogy bármelyik hozzászólásod illik ebbe a kategóriába, de ha a 23113-as posztodat összevetem a 23124-ben említett tv1 rajongó kitétellel, akkor akár következtethetnék erre is. Ha ezeket most iróniának nevezed, akkor igazad lenne, hogy miért is írtam ezt. A következõ posztodra meg csak annyit, hogy nem, nem gyûlölködöm. Téged sem gyûlöllek, még ha ilyesmit is vélnél kiolvasni a posztjaimból. Egyszerûen leírtam, hogy mit gondolok, illetve a posztodra reagáltam. Ennyi. De mondom, olvass vissza pár posztot, ott leírtam, hogy mit is gondolok errõl az egészrõl. |
lecso | 23129 | 2016. július 28. 22:37 | Válasz erre: 23126 |
Nem gyûlölködsz? Olvasd mán vissza magad lécci.
|
lecso | 23128 | 2016. július 28. 22:35 | Válasz erre: 23123 |
Beidéznéd melyik hozzászólásom illik az "elõre szájbarágott cuccot visszabüfögni" kategóriádba?
|
Yossarian | 23126 | 2016. július 28. 22:34 | Válasz erre: 23124 |
Ostobaság. Szokásos. Leszarom. Nem vettem sehonnan, hogy honnan tájékozódsz, azt is leszarom. Én azt írtam le, hogy ÉN honnan tájékozódom, illetve javasoltam neked is, mint pártatlannak tekinthetõ médiákat. A többi a te dolgod. Ha annyira unod, hogy széles látókörû emberekkel folytatsz vesztésre álló vitákat, akkor esetleg próbálj meg te is széles látókörûvé válni. Nem olyan nehéz, mint elsõre gondolnád. Egyébként nem korlátozódom a BBC-re, én MINDENT elolvasok. JA! Nem tévét nézek! Olvasok! Elemzéseket, háttérinformációkat,stb.. Az meg hogy melyik fiókba dugtál nem érdekel. Én elvagyok így is jól, hogy nem gyûlölködöm és nem vagyok büszke arra, hogy bárkit megítélek en-bloc anélkül, hogy tudnék róla bármit. Már megbocsáss, de ezt téged minõsít. |
kawa550 | 23125 | 2016. július 28. 22:28 |
Ez itt csak egy minden alapot nélkülözõ buta vicc, csak gondoltam talán mégis idevaló....:))))))))) Teendõk migráció esetére: 1. Készítsünk szívszorító rajzokat, majd osszuk meg közösségi oldalakon! 2. Tegyük a terrorcselekmény helyszíne országának nemzeti lobogóját a Facebook-fényképünkre, mert ezzel segítünk! 3. Ha netán politikusok vagyunk, sírjunk a tévében! 4. Világítsunk meg nemzeti színekkel épületeket, emlékmûveket és más turistalátványosságokat! 5. Gyújtsunk gyertyákat és virrasszunk mellettük! 6. Engedjünk be még több muszlim migránst, és nevezzük õket menekülteknek! 7. Aki nem ért egyet a migránsáradat befogadásával, kiáltsuk ki gyûlölködõnek és rasszistának, esetleg nácinak! 8. Várjuk türelmesen a következõ támadást! 9. Amint bekövetkezett, ismételjük meg a fentieket! 10. Ezeken kívül semmiképpen se tegyünk semmit! |
lecso | 23124 | 2016. július 28. 22:25 | Válasz erre: 23123 |
Magas ló, szokásos, leszarom. Honnan veszed, hogy én honnan tájékozódom? A felsoroltakat két csoportba teszed, a tv1 csoport, amit én nézek, meg a bbc csoport, amit te nézel. Annyira unom, hogy megint itt írogatok egy széles látókörû, tájékozott, bbc nézõvel, én a szerencsétlen tv1 rajongó. És osztod az eszet. Na látod pl. ettõl csak bekerültél a megfelelõ dobozomba. Te pl hány muszlimmal beszélgettél életed során? Mit tudsz róluk, amiket személyes tapasztalat, információgyûjtés során tudtál meg? Bárkit megítélek en-bloc. És hogy mi alapján? Megérzés, elsõ benyomás, elõítélet, kirekesztés, rasszizmus, fasztuggya. |
Yossarian | 23123 | 2016. július 28. 22:08 | Válasz erre: 23122 |
"Csakhogy a közéletet borzoló dolgokról tök ellentétes információk látnak napvilágot. Itt a hír közlõje is szûrõn keresztül szolgáltat adatot, aztán meg az olvasó pártállás alapján hisz, vagy nem." Elsõ tétel, hogy ne hiszem el a közmédia által közvetített dolgokat, mert a kormány által elõírt dolgokat az elõírt módon tálalják. Én már akkor sem hiszek nekik, ha véletlenül - bár ilyen nem szokott elõfordulni - igazat találnának mondani. Egyébként nem pártállás kérdése. Ma már minden ott van a neten, nem kell sokat kutatni pártatlan médiák által közölt hírek után sem - mielõtt megkérded néhány példa: BBC, CNN, REUTERS és még sokan mások - így hát több forrásból kell informálódni egy adott hír kapcsán és akkor talán tudsz megalapozott véleményt kialakítani. Szóval én nem pártállás alapján alakítom ki a véleményem, mert nekem nincs olyan. Én próbálok utánaolvasni a dolgoknak. Nem csak a sajtóból, de pl. wikipédia viszonylag jó forrás, történelemmel foglalkozó oldalak szintén, de a személyes tapasztalat visz mindent. Te pl hány muszlimmal beszélgettél életed során? Mit tudsz róluk, amiket személyes tapasztalat, információgyûjtés során tudtál meg? Mit tudsz az iszlámról, a hívõkrõl, a közel-kelet 20-ik századi történelmérõl? Mégis mi alapján ítélsz meg népeket, en-bloc? Én meghoztam a saját döntésemet, kialakítottam a saját véleményemet, de nem a tv1 meg a kossuth rádió - de mondhatnám a tv2-t, meg az összes, a kormány által ellenõrzött médiát - információi alapján és a végeredményt olvashatod pár poszttal lejjebb. Én vettem a fáradságot és utánajártam a dolgoknak. Ez mindenki számára járható út. Bár belátom, kényelmesebb az elõre szájbarágott cuccot visszabüfögni. |
lecso | 23122 | 2016. július 28. 21:29 | Válasz erre: 23121 |
Feldõlt a motorom. Látom, tény. Hülye aki ezen agyalni kezd nyilván. Csakhogy a közéletet borzoló dolgokról tök ellentétes információk látnak napvilágot. Itt a hír közlõje is szûrõn keresztül szolgáltat adatot, aztán meg az olvasó pártállás alapján hisz, vagy nem. Amirõl te beszélsz, hogy én milyen döntéseket hozok... na ezekben a dolgokban, amikrõl lejjebb beszélgettek, Te milyen megalapozott döntés hoztál konkrét tények ismeretében? A négyévenként lemondok a beleszólási jogomról típusú játékba is beleuntam. |
Yossarian | 23121 | 2016. július 28. 20:53 | Válasz erre: 23115 |
Szerintem nincs. Megalapozott döntéseket csak konkrét tények ismeretében lehet hozni. És a tények makacs dolgok, nem befolyásolja õket az egyén hite, meggyõzõdése :) De ezen nem fogunk összeveszni :) |
lecso | 23118 | 2016. július 28. 19:53 | Válasz erre: 23116 |
Olvastam, persze. Most is a hévízi túrára gondolkodok. Hátsó gátló megvan még?
|
lajostrom | 23116 | 2016. július 28. 18:45 | Válasz erre: 23113 |
Jó-jó! Van azért kōzōs igazság ís! Pl.: Olvastad már a V SCH honlapjának jelmondatát? Ki több ? Már aki ült rajta valaha! Aki értékeli v.lehúzza? Attól még? Mennyi mindent lehet kōszönni átlagos voltának! Ha igen, ez kōzōs! |
Yossarian | 23114 | 2016. július 28. 15:51 | Válasz erre: 23113 |
Azért hosszútávú hatású döntéseket remélem nem ilyen igazságok alapján hozol :)
|
lecso | 23113 | 2016. július 28. 15:19 | Válasz erre: 23096 |
Én már ott tartok, hogy nem érdekel mi igaz és mi nem. Azt tartom igaznak, amit úgy gondolok. Oszt annyi. |
Yossarian | 23112 | 2016. július 28. 14:02 | Válasz erre: 23110 |
Ez egy rendkívül hülye hozzászólás volt, a válasz rá meg ennyi: Valószínûleg mindet, aki oda menekült. (Nem sokan lehettek) |
Jam Clerk | 23111 | 2016. július 28. 13:49 | Válasz erre: 23109 |
Tömegeket állítasz szembe tömegekkel, mindenütt csak az arctalan "plebs" az oka mindennek, meg persze "a" politikusok. Sosem számít az egyes ember, az egyéni felelõsség, mivel mindenütt csak kisemberek vannak, akik befogják a pofájukat, és ezzel mindent leírtunk arról, hogy mi a gond? Lehet. Mi lenne hát a megoldás? Okítani kéne õket, szélesíteni a látókört, "humánusabbá" tenni a világlátásukat, nemde? Csak ezzel van egy kis probléma. Ne vedd támadásnak, csak elmélkedem, legalábbis próbálok. Minél nagyobb, szélesebb tömeget akarsz "egységes" irányba, szellemiségbe "elvezetni" (legyen az bármilyen humánus), az egy "egységes, központi" akarat, apparátus, ideológia nélkül nem megy. Azaz, pont a valamilyen (magasabb szintû) centralizáltság tudná csak megoldani a "felszabadítást", ami jellegébõl kifolyólag pont hogy nem az érdeke, másrészt meg "quis custodiet ipsos custodes", ki õrzi magukat az õrzõket? Ki alakítja ki a "szabadság elveit", amelyek eljuttatják a plebs-et addig, hogy maguk is megítélhessék: jól oktatták-e õket? Nincs-e mindig vezetõ és vezetett? Ki a gyorsabb, Akhillész vagy a teknõs? A "lentrõl jövõ", népi demokráciából kialakuló egészséges öntudatú társadalomban meg valahogy már nem hiszek... |
Kraszi | 23110 | 2016. július 28. 13:41 |
Ennek analógiájára, a délszláv háborúból mennyi menekülõt fogadott be a közel-kelet? Most európának is annyit kéne...
|
Yossarian | 23109 | 2016. július 28. 13:01 | Válasz erre: 23107 |
"Ez így igaz, nem vitatom. Én inkább csak azt nem értem, hogy hogyan hagyhatták azt, hogy idáig fajuljon a dolog." Pontosan úgy, ahogy most mi hagyjuk hogy a kormányunk szétverje/szétlopja a gazdaságot, az egészségügyet, a demokráciát. A kisember ott is befogta a pofáját, mint itt. És mire feleszméltek, már késõ volt. Ez ennyire egyszerû. És itt is ez lesz. Talán nem polgárháború, de demokrácia sem. Majd kiderül. Egyébként meg a közel-keleti konfliktusokat az európai hatalmak intézkedései váltották ki. Lásd a gyarmati rendszer megszûnése, közel-kelet államainak létrehozása. Eleddig azért volt viszonylagos béke, mert mindenhol volt egy erõskezû diktátor, aki rendet tartott. Ezeket kiiktatták és ez ami történik az eredménye. Kb. Mint Tito. Amíg élt, mindenki kussolt, jól elvoltak egymás mellett a népek és az ország is prosperált. Amikor meghalt, mindenki egymásnak ugrott és kitört a dél-szláv háború. Akkor is a nép volt a hibás? Nem, a politikusokkal van a baj és a fogalmatlan, tudatlan plebs-el, aki benyal minden szart, demagógiát és kardot ragad, mert a politikusok uszítják. Ez kb ennyirõl szól. |
kawa550 | 23108 | 2016. július 28. 12:38 | Válasz erre: 23103 |
Még megbeszélem a Zsuzsival, de lehet hogy most majd be is engedünk. Mellesleg jöttömre 4 után nyugatról számítsatok. |
Jam Clerk | 23107 | 2016. július 28. 12:27 | Válasz erre: 23105 |
"Azért azt lássuk be, hogy onnan, ahonnan ezek a népek eljönnek, ott mi sem maradnánk." Ez így igaz, nem vitatom. Én inkább csak azt nem értem, hogy hogyan hagyhatták azt, hogy idáig fajuljon a dolog. Nem azt mondom, hogy miért nem állnak össze szabadcsapatokká, és verik szét az IÁ állásait, mert ez már az "esõ után köpönyeg" kategória. Sokkal inkább úgy, hogy (ha már az iszlám amúgy "a béke vallása", sokak szerint legalábbis) a Koránt adott esetben "helyesen értelmezõ" (=abból a békés együttélést kiolvasó) tömegek apukái miért nem adtak 1-2 pedagógiailag jól idõzített tockost a kicsi Abdullahnak, amikor ez a modern kori dzsihád-szerûség fölmerült pár idiótában arrafelé, akik elkezdtek hõzöngeni. A legtöbb emberi lakhely amúgy élhetõ volna valamilyen szinten (különben nem is élnének meg ott, ahol élnek), illetve mindenhonnan el lehet jönni, ha nem felel meg valakinek az otthon melege, és máshol jobb életet remél. Utóbbi esetben viszont jó lenne tudatosítani a fejekben, hogy 'itt' nem azért jobb, mert 'ti' ilyennek alakítottátok, hanem azért, mert valamikor korábban 'mi' ezt így hoztuk létre, a 'mi' szabályaink és kultúránk alapján, szóval ha jöttök, akkor ezt figyelembe kéne venni, és illene elfogadni. Sarkított példával: ha az állatkertben a rács mögött élõ lény nekilát rázni a rácsot, meg szétrombolni a "környezetét", az nekem nem arra utal, hogy aki onnan ki akar jönni, az egy ember. Ha viszont kopogtat, és érthetõen közli, mit szeretne, sokkal könnyebben hiszem el neki. |
Bubó Doki | 23106 | 2016. július 28. 12:05 | Válasz erre: 23105 |
A törökök már a puccskisérlet másnapján össze tudták szedni a delikvenseket, rögtön ki tudták rúgni a közszolgákat, bírókat, stb. Látszik, hogy komoly nyilvántartásuk volt, hogy kikkel kell leszámolni. Lehet, hogy a puccs is csak indok volt? |
Yossarian | 23105 | 2016. július 28. 11:08 | Válasz erre: 23101 |
Részemrõl nem különösebben támogatom a migrációt, különösen nem a terrorizmussal súlyosan fertõzött térségekbõl. Az eléggé nyilvánvaló, hogy a jelen menekülthullámot mesterségesen gerjesztik, az IÁ azért öli a szintén muzulmánokat is, hogy menekülésre késztesse õket, nyilván európa irányába. Az is látszik, hogy bár a többség normálisan él az "új hazában' de az a pár szélsõséges figura, akik robbantgatnak mégsem hiányzik, hiába elenyészõ az arányuk a normálisakhoz képest. Nem tudom én sem, mi a jó megoldás, de ami ellen én legfõképpen fel szoktam lépni, az a mesterséges gyûlöletkampány, illetve az, hogy nagyon sokan kritika nélkül veszik be és adják tovább a hazugságokat, féligazságokat, ferdítéseket. Azért azt lássuk be, hogy onnan, ahonnan ezek a népek eljönnek, ott mi sem maradnánk. Túlnyomó részüknek megvan a saját személyes tragédiája amiért útra kelt és ezért nagyon nem helyes mindenféle pejoratív jelzõkkel illetni õket, illetve úgy bánni velük, mint az állatokkal. Se. A migrációs hullámot még ha sikerül is megállítani, vagy kordában tartani, európa már sosem lesz a régi. A mostanában elkövetett merényleteket többnyire olyanok követték el, akik nem az új hullámmal érkeztek, hanem már évek óta laktak az adott országban. Ezért, ha nem lesz utánpótlás a közel-keletrõl, a merényletek akkor is valószínûleg folytatódni fognak. Hogy mi a megoldás? Fogalmam sincs. Jó megoldás valószínûleg nem létezik. Egyébként véleményem szerint a küszöbén állunk egy komoly háborús konfliktusnak, ami európát is érinteni fogja. Ne nevezzük egyelõre világháborúnak, de sztem komoly problémákkal kell szembenéznünk hamarosan. Minden jel ebbe az irányba mutat, elég ha csak az oroszokra és a törökökre gondolunk. |
Jam Clerk | 23104 | 2016. július 28. 10:21 |
A Hegedûs a háztetõn c. mûben, illetve az abból készült filmben is volt egy jelenet, valami olyasmi, amikor a faluba érkezik egy agitátor, és elkezdi mondani (nem tudom szó szerint idézni, a lényeget írom), hogy : a haladás, meg a fejlõdés, ezek a fontosak, elõre, ne ragadjunk le a régi sémáknál, új utakon kell járni, stb. Reb Tevje, a tejesember hallgatja, aztán rábólint: Úgy van, igazad van. A falubeli "öreg okos ember" erre azt találja válaszolni, hogy de hát a tradíciók, apáink jól bejáratott élete, eddig is megsegített, eztán is jónak kell lennie, kipróbált dolog. Reb Tevje, a tejesember ezt is meghallgatja, és bólint: Igazad van. A hallgatóság vakarja a fejét, nem értik, végül egyik megkérdi: Reb Tevje, ha egyikük ezt mondja, és igaza van, a másikuk az ellenkezõjét, és neki is igaza van, akkor itt valami nem stimmel, mindkettejüknek nem lehet igaza! Reb Tevje ránéz: Neked is igazad van. Na ez a felfogás az, ami innen hiányzik szerintem. Hogy egyébként mi lenne a megoldás, azt nem tudom, de úgy vélem: amíg a két félben nem alakul ki az a hozzáállás, hogy a másiknak is lehet némi igazsága, addig nem is lesz közös halmaz, amire valami egyetértést lehetne alapozni... |
lendvai | 23103 | 2016. július 28. 10:02 | Válasz erre: 23101 |
Vettem, szombaton ennek fényében lépjük át házad küszöbét. :-)
|
lendvai | 23102 | 2016. július 28. 10:00 | Válasz erre: 23100 |
Libsi eszme...persze. Ha így fogalmazunk abban már benne van egy nagy adag frusztráció is. Az meg mindenkinek a saját problémája. Én úgy látom, hogy a veszély minden esetben mi magunk vagyunk, nem más. De mindig könnyebb másban keresni a problémáink okát. Persze ezt senki nem vallja be. :-) De errõl is lehet független forrásokból származó tényszerû anyagokat találni a neten, meg könyvekben is. :-)
|
kawa550 | 23101 | 2016. július 28. 09:38 |
Engem inkább az zavar, hogy a migrációt támogatókat szemmel láthatóan nem zavarja az az egyre nagyobb "járulékos veszteség" a mi oldalunkról, ami szép sorban köszönhetõ az iszlamistáknak Párizsban, Brüsszelben, Nizzában undszoveiter. Nem vitatom, hogy vannak köztük normális népek is, tán még olyanok is, akik idõvel hasznossá tudnának válni(bár erõsek a kétségeim), de csak egy hülye vitatná, hogy jelentõs számú aki már most is rosszat akar, és még nagyobb azok száma, akik a beilleszkedésre képtelenség miatt majd késõbb fognak tökéletes táptalajt nyújtani a terrorizmus magjának. Érdekes, hogy evés elõtt a mocskos kezét megmosva nem számolgat a nép, hogy vajon a sok kórossal egyetemben lemosott-e olyan mikroorganizmust is, aki ártalmatlan, vagy akár még hasznos is a bõrnek. Mi sem akarjuk bántani az ártatlanokat, de a problémáikat sem akarjuk idehozni magunknak. Ki mit fõzött, egye meg. Ott ahol megfõzte magának. Aki a házamba akar jönni, az tartsa be a szabályaimat, és csak akkor lépjen be, mikor én már kinyitottam neki az ajtót. Ha a saját szabályai szerint szeretne élni, tegye nyugodtan, de odakinn az utcán, ne az én házamban, mert ott én vagyok az úr. |
kawa70 | 23099 | 2016. július 27. 23:33 | Válasz erre: 23096 |
Nem vitatkozni akarok mert annyira nem fontos de egy biztos, nem egyeztethetõ össze a kulturájuk az európaival és nem is kéne erõltetni egyik oldalról sem. Másrészt a mi kultúránk nem feltétlenül akarja eltüntetni az övékét míg forditva,ez már nem teljesen igaz. És elég hatékonyan próbálkoznak is. És ne gyere se az ott kialakult helyzettel se a katolikus vallással :) A statisztikák meg olyanok amilyenekké alakítják attól hogy a wiki is errõl ir nem teszi hitelessé, lehet ugyanonnan származó adatokat tartalmaz:) Egyébként az izlésem meg nem a statisztikák alakítják, és nem biztos hogy megváltozik attól amit rám próbálnak erõltetni mert a nagy libsi eszme így kivánja. Ez lesz a vesztünk is majd, mert nem hogy megvédeni képtelenek vagyunk magunkat, de már a veszélyt meglátni is. |
Yossarian | 23097 | 2016. július 27. 23:01 | Válasz erre: 23096 |
"hogy világ muzulmán népessége NEM ARAB." Ehelyett ezt akartam írni: ..hogy a világ muzulmán népességének túlnyomó többsége NEM ARAB!.. És nem a közel keleten él. |
Yossarian | 23096 | 2016. július 27. 22:59 | Válasz erre: 23095 |
Hát vedd a fáradságot és nézz utána. Ezek az adatok - legalábbis ami nem közvéleménykutatás eredménye - nyilvánosan elérhetõk. Lásd wikipédia, vagy egyéb megbízhatónak minõsíthetõ források. Értem az alatt pl. hogy világ muzulmán népessége NEM ARAB. Ez számomra eddig is nyilvánvaló volt, mert folyamatosan próbálok megbízható információkat szerezni olyan dolgokkal kapcsolatban, ami érdekelnek. A közvéleménykutatás más kérdés, mert azt ugye valamilyen szervezet végzi és az eredményt is õk közlik. Ettõl függetlenül egybecseng az eredmény a saját tapasztalataimmal, amik ugye távolról sem reprezentatívak. De mindenesetre javaslom mindenkinek, hogy több, egymástól független forrásból próbáljon információt szerezni, mielõtt kialakítja a - sokszor sarkos - véleményét. Egyébként meg ha va valamit nem tartasz hitelesnek, akkor illene valami konkrét dolgot felhozni, hogy miért nem? Rendelkezel valami olyan HITELES információval, ami ellentmond a cikkben leírtaknak? Vagy csak az 'Ízléseddel' ellenkezik valamely megállapítás? Nem mindegy. Csak azért mert valami ellenkezik az elvárásaiddal, még nem biztos, hogy nem igaz. |
kawa70 | 23095 | 2016. július 27. 22:40 | Válasz erre: 23092 |
Alapjábanvéve nem tartom valótlannak egyikrészt sem, de hitelesnek sem. Bár ebben a hirben nem tudom mi a konkrét 😃. Attól hogy százalékokat irnak még nem leellenõrizhetõ, ráadásul ki kérdezett végig mindenkit, mert az nem hiteles ha tiz megkérdezett arányában bruttósították fel a lakosságra vetítve a számokat.
|
Yossarian | 23094 | 2016. július 27. 22:38 | Válasz erre: 23093 |
Errõl beszélek. Amit linkeltem, az számos független forrás alapján alátámasztható. És politikai hovatartozástól függetlenül. Konkrét tények. Ennyi. |
lendvai | 23093 | 2016. július 27. 22:29 |
Hát a sajtó és a hitelesség párosítással én a magam részérõl nem értek száz százalékig egyet. :-) Attól, hogy valaki azt állítja tényeket közöl egyáltalán nem biztos, hogy azok is. :-) Ma reggel hallottam például egy nyilatkozatot a Magyar Honvédség szóvivõjétõl. Én nem követem a politikai és egyéb lélekmérgezõ médiatartalmakat, de ebbõl a nyilatkozatból kívülállóként hallgatva is ordított a marketingmaszlag. Pedig gondolom õk tényként közölték. :-) Amíg lesz elég birka, akik behunyt szemekkel bégetnek addig ilyesmi is lesz. :-) Kereslet-kínálat egyensúlya, ez van. :-)
|
Yossarian | 23092 | 2016. július 27. 18:08 | Válasz erre: 23091 |
Nem, én maximum a kormány által, a közmédiában megjelentetett gyûlöletkampány mentén született infók hitelességét kérdõjelezem meg. A mellékelt írás viszont könnyen leellenõrizhetõ, konkrét tényeket közöl. Nem szól sem pro sem kontra a migránsokról, csupán ismeretterjesztésként linkeltem. De kíváncsi lennék, hogy melyik részével nem értesz egyet, vagy mit tartasz valótlannak?
|
kawa70 | 23091 | 2016. július 27. 17:29 | Válasz erre: 23090 |
Mintha épp Te is a sajtó által tényként közölt írások hitelességét kérdõjelezted volna meg... Ez ugyanaz csak a másik oldalról nézve.... Ez is csak egy írás amelynek a valóságtartalma nem könnyen igazolható........Mondhatni önigazoló írás egy liberális eszme szószólójának tollából. |
klimas | 23089 | 2016. július 26. 18:35 | Válasz erre: 23087 |
Ez így van..........sebaj! "Hajrá Magyarország" ...(((((
|
Bubó Doki | 23088 | 2016. július 26. 07:43 | Válasz erre: 23087 |
Desi, mi az, hogy qurva nagy baj lesz????? Már van!
|
desiderus | 23087 | 2016. július 25. 21:19 |
Ezt ma kaptam emailben....el vagyok maradva a dolgokat illetõen, nem tagadom....de ha ez igaz akkor qurva nagy baj lesz elõbb-utóbb... Egy neves biztosítótól jött : Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva küldöm Önnek a következõ tájékoztatót. 2014-ben módosították az Alaptörvényt, miszerint az Alkotmányból kikerült a nyugdíj és a társadalombiztosítási ellátás. Bérpapírján feltüntetve láthatja még azokat a kifejezéseket, hogy nyugdíjjárulék, illetve tb-járulék. Ezek már csak nevükben maradtak a régiek, funkciójukban azonban megváltoztak, olyan formában, hogy már nem járulék, hanem adó formájában fizetjük õket. Ennek következtében az államnak meg van arra a jogi háttere, hogy ne adjon öregségi nyugdíjat, illetve, hogy az egészségügyi ellátásokat fizetõssé tegye, már a háziorvosi vizsgálatokat is. |
eröt | 23086 | 2016. július 25. 20:00 | Válasz erre: 23085 |
Ezért lehetett a merverstajert visszaigényelni a határon.Régen legalábbis.
|
Yossarian | 23085 | 2016. július 25. 08:15 | Válasz erre: 23084 |
És hova kerül az az áfa? Gondolom nem a magyar költségvetésbe. Egyébkénént ha kint veszem Bécsben és hazahozom, akkor meg miért az ottani áfát kell fizetnem? Akkor is csak itt lesz "végfelhasználva". Sok logika nem szorult ebbe a dologba. |
Bubó Doki | 23084 | 2016. július 25. 07:30 |
A jelenlegi szabályok szerint a végfelhasználó országának ( a végfelhasználás helyének) az áfáját kell megfizettetni. Persze nem mindenki alkalmazza ezt.
|
Yossarian | 23083 | 2016. július 24. 21:20 | Válasz erre: 23082 |
Szlovákiából nem, de Németországból már többször is vásároltam ilyen feltételekkel. Legutóbb a Wunderlich-tõl. Szoftverrel hálistennek nincs ilyen probléma, mert bár ott is próbálkoznak, de akkor VPN-n bejelentkezem egy olyan országból (pl ausztrália, vagy az USA) ahol jelentéktelen az áfa. Nem mellesleg ezeken a helyeken a szoftver ára is sokkal alacsonyabb már az áfa nélkül is, így olcsóér megveszem, kiszállítani meg nem kell. Viszont a kiszállítós vásárlásoknál ez nem megy és általában a magyar áfát szeretik felszámítani. |
kawa70 | 23082 | 2016. július 24. 20:41 | Válasz erre: 23080 |
Rossz helyen vásárolsz..... Szlovákiából, németbõl is rendeltem már, bár utóbb már csakis céges adószámra - ilyenkor nincs áfa - de mindig a helyi áfával számoltak.
|
eröt | 23081 | 2016. július 24. 19:24 | Válasz erre: 23080 |
E miatt ne aggódj!Csalás mint a többi.Az adóforintokért se aggódj!Elgurulnak.
|
Yossarian | 23080 | 2016. július 24. 11:09 |
Most rendeltem egy mobiltartó a louis.de-n és ismét feltûnt, mint már megannyiszor internetes vásárlások kapcsán, hogy a külföldi szállítók a magyarországi 27%-os áfát számolják az árra. Nem igazán értem, hogy ezt miért csinálják - tippem van, késõbb - de legfõképpen azt, hogy ennek van valami jogi alapja? Be fogják fizetni a többlet áfát, vagy akár az egészet a magyar költségvetésbe? Nem hinném. Ha valamit pl németországban értékesítenek, akkor szerintem a német áfát kéne rászámolni, mert ott került forgalom, még ha a forgalomba kerülést követõen máshova is kerül szállításra. Ha kint vásárolok üzletben, akkor sem kérdik, honnan jöttem, hogy az itteni áfát számolják fel?! A tippem meg az, hogy ezzel a saját bukszájukat hizlalják, kint befizetik a helyi áfát, a különbséget meg lenyelik. Vagy? Van valakinek konkrét infója ezzel kapcsolatban? |