matador | 1536 | 2011. január 26. 15:03 | Válasz erre: 1533 |
máshol nem is kapnak melót...fele elõítéletes,a másik fele sittre és tárgyalásra vár .... ja erõsen elfogult vagyok!!!!
|
Jani55 | 1534 | 2011. január 26. 14:49 |
Szeretnék elmesélni egy történetet. Helyszín: vidéki városunk Polgármesteri Hivatala, 2010 nyarán... folyosó/elõtér, ahonnan az aljegyzõhöz nyílik az ajtó. Én (többedmagammal) itt várakozok, az okmányirodába bebocsáttatásért, a többieket nem tudom. Látvány: termetes naccsssága 6 csemetével, lármás társaság, jellegzetes, semmivel össze nem téveszthetõ szagok, tõlük mindenki igyekszik megfelelõ távolságot tartani a kereszthuzatban... Jöttek az újabb segélyt intézni, valami iskoláztatási pénzért, merhát ugye éheznek a kölyökkék, ez kiderült a rivásukból... Egyszer csak felugrott a naccssság, megfegyelmezni, megfenyíteni az egyik porontykát. Történt valahogyan, hogy a mellek közül, vagy a bugyogóból, vagy akárhonnan, egy hatalmas köteg húszezres esett ki/szét a kövezeten! Úgy elsõ ránézésre is, kb 5 (+-1) milla!!!! Na nagyon gyorsan összekapkodták, eltüntek (a parkolóban levõ új CLK MERCEDESszel)... Mire ki/elõjött az aljegyzõ a nagyobb felhördülésre, senki sem volt ott! Csak a szaguk!!!! de az sokáig... |
Dokypapa | 1533 | 2011. január 26. 14:31 | Válasz erre: 1532 |
Na itt a bibi és nagyon igazad van ,ez a leg nagyobb pofátlanság. Azok vigyáznak a rendre akik stikában nyúlnak mindent ami mozdítható. Ha már Metró,szószerint véve nézd az utonáló metró ellenõröket ,katasztrófa ,lerotyant egy brigád. |
tsanyi | 1532 | 2011. január 26. 14:13 | Válasz erre: 1529 |
Nálunk már az õr haverjai ellopták volna az elsõ éjjel....:)
|
csoves | 1531 | 2011. január 26. 13:40 | Válasz erre: 1529 |
Lehet nem is kell hogy Magyar legyen, és híp hop a méhbe köt ki.
|
Jani55 | 1529 | 2011. január 26. 13:06 |
Olvasom a HVG.hu-n: A feledékeny nagypapa elfelejtette, hová parkolt... "A kocsival a 80 éves férfi bevásárolni ment még 2008 májusában, és egy nagyáruház parkolójában állította le az autót. A keresgélés ellenére nem találta meg sem a család, sem a rendõrség a kocsit, mígnem a minap az áruház egyik biztonsági õre gyanúsnak vélt egy autót a rajta lévõ rendkívül vastag koszréteg okán. Hamarosan értesítette a rendõrséget, õk meg a feledékeny nagypapa 50 éves fiát, aki igencsak meglepõdött, hogy nem szúrta ki családja szemét az autó, mivel számtalanszor megfordultak 2008 óta - is - a parkolóban. További csoda, hogy a kocsi kifogástalanul mûködik, elsõ próbálkozásra beindult. Talán még ennél is nagyobb csoda, hogy nem törték fel, pedig mûszerfalán ott hevert egy bankkártya - adta hírül a brit Metro újság." Ez magyarországon megtörténhetett volna? |
tsanyi | 1527 | 2011. január 26. 07:26 | Válasz erre: 1526 |
A politikusok dumáját is õk fizetik így van köze hozzá:))
|
csoves | 1526 | 2011. január 26. 07:25 | Válasz erre: 1525 |
A világ bankjai és tõzsdéi + biztosítói egy népség(zsidó pl soros) kezében van,és ezek kénye kedve szerint ingadozik a forint.Minden hatalom (pénz az hatalom) az õ kezükben van,azt csinálnak a kis Nemzetekkel amit akarnak. A politikusok dumájának nemsokk köze van az egészhez.
|
matador | 1525 | 2011. január 26. 06:48 |
A bankokat és biztosítokat te csak ne félds! Ha hitel kell 34.5 % kamat + bírálati díj+ tököm tudja díj, ha te be adod 6% a kamat - számlavezetési díj-kártya díj - tököm tudaja díj. Hát persze hogy van pénzük. Miért nincs sok esetben? a rossz hitel kihelyezés miatt . Ha te akarsz hitelt, kér biztosítékot, amit szarul értékel fel, de ha simlis kér lazán kap mert rögvest visszaoszt 30% a hitelbírálónak.Ja ebbõl az utobbiból soha semmit nem lát viszont, veled meg kifizetetti ennek a kockázati tényezõjének a dupláját. De végül is a politikusaink össze-vissza beszéde több kárt okozott mint bármi más. Az árfolyam ingadozások mindíg valamilyen kinyilatkoztatások, kiszivárogtatások után következett be perzse negatív irányban. |
tsanyi | 1523 | 2011. január 26. 06:28 | Válasz erre: 1522 |
Így van, ezzel terelték lassan a bankok hálójába az embereket akiket utána könnyen lehetett bombázni a könnyen felvehetõ hitelekkel és a jobb élet reményével ezekkel......persze lehet mondan, hogy aki hülye az elhitte.....nem, nemcsak a hülyék szerettek volna jobban élni csak jól sikerült a megvezetés....
|
Pegaso650 | 1522 | 2011. január 25. 22:41 | Válasz erre: 1515 |
"Nincs tötvénybe iktatva hogy bármilyen kapcsolatban kell lenni velük. " Ebben nagyon tévedsz!!! Nincs az a vállalkozás amely mûködhet bankszámla nélkül, csak azért mert KÖTELEZIK RÁ! Nem egy cég van akik csak bankszámlára utalják a fizetést ... ... és ezen mazsolázgathattok egy kicsit. Mikor a párom fizuja számlára jön akkor ugye már annyival kevesebbet keresett havonta, mint a folyószámla díj 1/12-ed része. A bankkártya 1/12-ed része. A pénzfelvétek díja ha hozzá akar jutni a fizetéséhez :( Nah ez a kibaszott nagy disznóság! |
desiderus | 1521 | 2011. január 25. 21:01 | Válasz erre: 1519 |
Félreérthetõ volt : a kifizetett jutalmakat Obamáék 90 %-os adóval sújtották, mást nem tudtak tenni... A BKV volt HR vezetõjétõl visszaszedték már a 100 millát ? |
desiderus | 1519 | 2011. január 25. 20:14 | Válasz erre: 1518 |
A bankok nem is utasították vissza, mert õk sírták ki az összeget, még a Bush adminisztráció alatt. A jutalmakat pedig 90%-os adóval sújtották... Ezeket azért írtam le, hogy van igazság abban, hogy a világ legszemetebb intézményei a bankok, kis betû ide vagy oda. |
qqriq64 | 1518 | 2011. január 25. 20:09 | Válasz erre: 1516 |
Tudod miért? Mert megtehették. A politikában és az üzletben nincs önkontroll. Te a bankok helyében visszautasítottad volna a 700milliárdot? A felsõvezetõk helyében visszautaltad volna a költségvetésbe? Te a lázár helyében mondtad volna hogy elég nekem az A8 helyett egy Suzuki Ignis is?
|
tsanyi | 1517 | 2011. január 25. 20:05 | Válasz erre: 1515 |
Viszont a normális élethez szükség van hitelre......értem ez alatt azt, hogy nem akarok 20 éves koromtól kuporgatni és éhezni 60 éves koromig, hogy majd akkor tudjak hol lakni(amúgy addig is hol?, MO-n az albérlet annyiba kerül mint egy lakáshitel), szeretnék autót-motort venni, utazni sem lenne rossz addig amíg még járni bírok, mert hiába teszem hitel nélkül ha már süketnéma vak és tolókocsis vagyok....és ha nem keresek rögtön 20 évesen sokat hanem csak átlagot akkor szükség van a hitelre egy teljes élet reményében......és itt jön a képbe a tisztességtelenség.....
|
desiderus | 1516 | 2011. január 25. 20:00 | Válasz erre: 1515 |
Az USA-ban a kormány 700 milliárd (!) dollárt szavaztatott meg a kongresszussal bankkonszolidációra a közakarat ellenére...igaz csak másodjára sikerült...és rögtön a CityBank félretett ebbõl 2 milliárdot a felsõvezetõk jutalmazására... És a világon mindenhol a nagy pénzintézetek állnak a politikusok mögött.... |
qqriq64 | 1515 | 2011. január 25. 19:54 |
Elõre bocsátom hogy sem bankbetétem sem érdekeltségem sincs egyetlen bankban sem de mégsem éretek egyet azokkal aki akik az ördög földi helytartójának tekintik õket. Nincs tötvénybe iktatva hogy bármilyen kapcsolatban kell lenni velük. Akármilyen szolgáltatást nyújtanak az ha apróbetûvel is de le van írva. Ha bármelyikünknek pénzre van szüksége valószínûleg nem Kolompár Brendonhoz fordul kölcsönért. A bankok valóban nem közjóléti intézmények pofátlanul és Magyarországon egyedülállóan nagy kamatot számolnak fel a kölcsönökért de megalázóan kevés kamatot adnak a betétekért. De ezek nyilvános és mindenki által ismert számok nem titkos záradékban van a páncélszakrényükben. Lehet szidni a bankokat de õk még az akaratukat senkire nem kényszerítették rá mint pártunk és kormányunk.
|
desiderus | 1514 | 2011. január 25. 19:20 |
A világ gazdagságának 90%át a világ lakosságának 1%-a birtokolja.... Nemrég néztem meg Michael Moore dokumentumfilmjét, aminek a "Capitalism : A Love Story" címet adta...ez a megállapítás ott hangzott el. Még nem fogtam fel teljesen, ezt többször meg kell néznem... Kiakadtam rendesen....fõleg azon, hogy a bankok garázdálkodása egy az egyben illik Magyarországra...és nincs ember aki megállítaná õket... |
tsanyi | 1513 | 2011. január 25. 18:38 |
Már megint, megint azok a hülye agyatlan hitelt felvevõk.......de azért van benne igazság: http://www.jovonk.info/2011/01/09/kozeleg-nemzet-apokalipszise persze tudom, összeesküvés elmélet hívõ vagyok... |
Petipapa | 1512 | 2011. január 25. 17:39 |
Ehhh... nem értetek Ti ehhez barátaim. Régen a királyok is egyetlen trónon ültek, mégis egy egész ország összes bújában-bajában képesek voltak helyes döntéseket hozni. Hát éppen a mai kiskirályok ne tudnák ezt megtenni jó pénzért? :-))
|
tsanyi | 1511 | 2011. január 25. 17:35 | Válasz erre: 1510 |
Pedig, hogy felléptek anno az álláshalmozás ellen.....ami amúgy szerintem nem is érthetõ, pont ahogy mondod Bubó....ha magam erejébõl van 10 vállalkozásom akkor rendben, hogy mindegyikben fõnök vagyok bár akkor sem fogom tudni vezetni õket, de ha ez közszolgai állás nem kis pénzekért akkor azért elvárható, hogy 1 ember 1 állást tölthessen be ahol teljes erõbedobással a közért dolgozik......persze bilibe lógott a kezem és rendesen belemarkoltam a tartalomba bár az még a kisebbik baj, de mire felkeltem jó magasra fel is dobáltam ami rám hullott vissza....:)
|
Bubó Doki | 1510 | 2011. január 25. 17:28 |
Nekem ez egy kicsit magas volt mindíg, hogy egy ember polgármester, képviselõ,és sok-sok bizottsági tag is lehet egyszerre. Na, meg még pártfunkci is. Hol, hogyan tudja a munkáját elvégezni? Nem sok ez egy kicsit egyszerre? És hogy tud felelõs döntéseket hozni? Egy seggel csak egy nyeregben lehet ülni....szerintem..... |
Englishman | 1509 | 2011. január 25. 17:23 | Válasz erre: 1504 |
Lázár Jánost is elfelezték, így csak az egyik fele volt külföldön, a másik fele a hódmezõvásárhelyi polgármesteri székben ült :))) Így most akkor "féleszû" döntéseket hoz???? |
Bubó Doki | 1507 | 2011. január 25. 16:01 |
Én szívesen megkérdezném. Éjjel, kettesben, egy sötét sikátorban.
|
qqriq64 | 1506 | 2011. január 25. 14:01 | Válasz erre: 1504 |
Megérdemli? MEGTEHETI. Ki kérdezi meg tõle hogy te nem lesz ez sok?
|
Jani55 | 1505 | 2011. január 25. 09:29 | Válasz erre: 1504 |
Dr: Tudod, olyan országban élük, ahol vannak több, különféle kiváltsággal rendelkezõ emberek... gyûjtõnéven úgy hívják õket: politikusok. Egyébként: ha SUZUKI XL7 3,6 V6 lenne??? Láttatok már olyant? (párszor tíz db van az országban, nem vagyok egy suzuki rajongó, de ez tetszik) |
Bubó Doki | 1504 | 2011. január 25. 09:01 |
Elmélkedek --- mert megérdemli? Luxusautóval jár Lázár János, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje. A kocsit közösen bérli a hódmezõvásárhelyi önkormányzat és a párt frakciója - azt mondják, így pénzt spórolnak. Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint elfelezik a polgármester-frakcióvezetõ telefonszámláit is. Lázár János korábban azt mondta: neki a kocsi munkaeszköz, az a lényeg, hogy biztonságos legyen.A fideszes politikus által használt Audi S8-as katalógusa szerint a jármû óránként 300 kilométeres sebességre képes, 5 ezer köbcentis, a motorja pedig 450 lóerõs. Az ára több tízmillió forint. Lázár János korábban azt mondta: munkaeszköznek tekinti az autót, azzal jár, amit adnak neki, számára egy a fontos, a biztonság. Ezt még akkor nyilatkozta, amikor ellenzéki polgármesterként egy másik szolgálati autóval járt. Az önkormányzatnak az a kocsi havi 180 ezer forintjába került. Most a város havi 300 ezer forintot fizet a polgármester szolgálati kocsijáért. De ez csak a fele a bérleti díjnak, a másik felét a Fidesz-frakció fizeti, így jön ki a havi 600 ezer forintos költség. A hódmezõvásárhelyi önkormányzat szerint ez az olcsóbb megoldás, és az autót nem is a polgármester választotta. Végh Ibolya aljegyzõ közölte, a polgármester megkérdezett olyan embereket, akiknek adott a véleményére, hogy melyik az a kocsi, amelyik megbízható és idõre oda lehet érni vele. Egyébként a benzint is felesben fizeti az önkormányzat és a frakció, ez havi újabb 300 ezer forint. Lázár János telefonszámláját ugyancsak elfelezik. Lázár János hétfõn külföldön volt, és a Fidesz-frakció egyetlen illetékese sem akart az RTL-nek nyilatkozni. |
Jani55 | 1503 | 2011. január 25. 08:52 | Válasz erre: 1501 |
Desi! Van ám erre gyógyszer: Pattanj fel a kedvenc kétkerekû közlekedési eszközödre és gurulj vele bármekkorát (vagy bármilyen kicsit is)!!! Rögtön jól fogod magad érezni: megtapasztalod, a beöltözési ceremónia már jót tesz a májadnak, a hidegebb, "sûrûbb" levegõben a motorod mennyivel fittebb, stb., ... megcsodálhatod a téli természet szépségeit, jól láthatóak a ragadozómadarak, a vadmozgások, az autósok is nagyon örülnek neked, a hidegben az agyad is sokkal "jobban" jár, kreativabb ötletekkel tele érkezel haza, legalább egyheti friss élményt ad... (vigyázz, vannak hátrányai is: hideg van, keményebb, tehát ridegebb, szárazon is csúszósabb gumik) Én, szombaton is, vasárnap is ki-örömmotoroztam egy-egy tank benyát! ui. minden válasz jó, csak azt nem fogadom el: könnyû annak, akinek telik rá (mert újabban mindenki evvel támad). Ma dolgoznom kell ezerrel, de holnap könnyen lehet, kétkeréken járom be a megyét: jelenésem van Enyingen, Móron és Bicskén... A magánnyugdíjpénztárhoz nem tudok és nem akarok hozzászólni: nem vagyok érintett. |
qqriq64 | 1502 | 2011. január 24. 20:28 |
Ma voltam Tatabányán a nyugdíjintézetben nyilatkozni a magánpénztárban maradásról. Mindketten végeztünk fél óra alatt a sorbanállással együtt.
|
desiderus | 1501 | 2011. január 24. 20:11 | Válasz erre: 1500 |
Jah, nem vagyok fitt mostanában...olyan lónak érzem magam, mint aminek bekötötték a szemét és körbe-körbe jár egy kis zabért...mint az ipari forradalom hajnalán... Csak én humán ló vagyok és pénzszerû pénzért dóóógozok, hogy életszerû valamimet fenntartsam... :-))) |
Larten | 1500 | 2011. január 24. 19:59 |
Lényeg a jó kedv Dezsõ és ezt értékeljük is benned. Még akkor is ha nyakig ülünk a szarban, az meg ráadásul elkezd hullámzani. ...régen jártál errefelé. |
desiderus | 1499 | 2011. január 24. 19:50 |
Egy kollégám mondta minap, holnap kiveszek a "Gazdálkodj okosan"-ból egy marék ezrest, és bemegyek a boltba sajtszerû készítményt és reggeli (tejszerû) italt vásárolni a gyereknek, + magamnak hozzácsapok egy hússzerû húsnak látszó dögöt. Pénzszerû pénzért. " |
Larten | 1498 | 2011. január 24. 19:30 | Válasz erre: 1479 |
Öregapád vagy bölcs ember volt, vagy csömört kapott attól amitõl mi is. Vagy mindkettõ. Véleményem a beírásaitokra, hogy vagy kénytelenek vagyunk kivárni a következõ választást és addigra lesz reményteljes alternatíva, ...vagy eléri az ellenzék az idõ elõtti választástt aláírás gyûjtéssel (?) Ha így lesz, elmegyek aláírni, de többre nem telik mert hajtanom kell, hogy azt a qrva sok csekket befizessem minden hónapban. Drukkolok nekik hogy tudjanak szembe szélben is vizelni. |
qqriq64 | 1496 | 2011. január 24. 18:02 | Válasz erre: 1494 |
Kérem szépen a véleménynyilvánítás hiánya is vélemény. Én is csak és kizárólag azért mentem el szavazni az alant leírt módon mert akárhány milliomod részben de büntetni akartan a szavazatommal. Egy olyan pártra szavaztam akikkel kicsit sem értek egyet de a politikai palettán a legtávolabb állt a regnáló bagázstól. De nem kötelezõ választani és attól még hogy nem ixelt, mindenkinek joga van bárhol kifejteni véleményét. Soha nem értettem azt az álláspontot hogy nem szavaztál akkor kuss. Mennyivel különb ember az aki szavazott? Még ebben a sokat szidott tetves parlamentben is megvan a lehetõség a tartózkodásra. De attól még hogy valaki tartózkodik nyugodtan interpellálhat. Különben is ha most megcsömörlenek sokan ettõl a bandától akkor négy év múlva kire szavaznak? Ha nem lesz kolbászból a kerítés kire szavaznak. Ha már senkinek sem hisznek kire szavaznak?
|
Jani55 | 1495 | 2011. január 24. 18:00 | Válasz erre: 1494 |
Csabus! Szerintem meg pont fordítva kellene: vagy Te olyan okos és kristálytisztán látod a helyzetet. Lentebb is jelezted, nem csaphatnak be többé, nem nyerte el a bizalmad egyik sem... Mégsem teszel semmit??? Így nem gondolkodhat egy "felelõs" apa! Igen is, fogjunk össze, három év múlva ismét bizonyíthatunk!!! (vagy nem)
|
galoscsabus | 1494 | 2011. január 24. 17:44 | Válasz erre: 1481 |
Ti egyetérthettek, ebben a jóisten sem akadályozhat meg benneteket. Engem meg abban nem, hogy tele legyen a tököm azzal, hogy egyik f@sszopó párt a másik után rajtam, belõlem élõsködik. Ha ezt eltitkolnám a gyermekem elõl és jó pofát vágnék hozzá, akkor jellemtelen lennék. Jogom van választani (ha van mibõl) és jogom van ezt visszautasítani, ha már csak így tudok véleményt nyilvánítani. Az elsõ "szabad" választás óta most érzem igazán, hogy semmi sem történt az elmúlt 20 év alatt, ami elõrébb vitte volna az országot. Aki pedig bármelyik, legkevesebb már egy alkalommal elbukott pártnak elhiszi, hogy itt bármikor is tejes-mézes kánaán lesz, annak melegen gratulálok, mert az agymosása parádésan sikerült :-)) |
qqriq64 | 1492 | 2011. január 24. 15:38 | Válasz erre: 1485 |
Te komolyan gondolod azt hogy a bankok és a multik a nyereségükbõl fogják kifizetni a plusz adókat? Ennyire nem hihetsz a meséknek. Már legalább három hónapja folyamatosan emelik az áraikat. Ebben az országban a pénz nem az égbõl hullik, csak és kizárólag a dolgozók termelik meg mindegy hogy fizikai vagy szellemi munkával ebbõl pedig egyenesen következik hogy csak õtõlük lehet elvenni. Hogy ez hogy történik közvetlenül (áfaemelés adóemelés)vagy áttételesen a bankokon, multikon keresztül (különadó) az részletkérdés. Orbán a népszerûség érdekében megadóztatja a multikat elvégezteti velük a piszkos munkát neki pedig tapsol a nép hogy na most aztán odavágott nekik. Közben pedig nem érti hogy ugyanaz a nagybevásárlás miért került néhány ezerrel többe mint a múlt hónapban. |
tsanyi | 1491 | 2011. január 24. 15:34 | Válasz erre: 1489 |
Az a baj, hogy jelenleg ahogy Bubo írja nagy az elkeseredettség és az emberek már nem bíznak semmiben és fõleg idejük sincs rá........már nem lehet azzal hülyíteni a népet amivel mindig tették, hogy már csak pár év szívás és jobb lesz, de a gyerekeidnek biztosan.....ez már nem hihetõ...:(
|
Bubó Doki | 1490 | 2011. január 24. 15:33 |
Különadó???? Azt is mi fizetjük, basszus! Tegnap jött a rohadék banktól egy papír, a "kondíciós listák változásairól" Na, mi volt benne? Emelték a mocskok a díjakat.....
|
Jani55 | 1489 | 2011. január 24. 15:32 |
Minden hasonlat sántít, ez is: Emlékezzetek vissza, a 80-as évek elején az NSZK-ban állandóan a CDU - CSU viták mentek, ölték egymást. Kohl kancellár pártja gyõzött, végül is abszolut rendbe rakták a gazdaságot. Õk is megkapták a sokkal szegényebb NDK-t, evvel együtt kiheverte a német gazdaság az összes gyermekbetegségét... (jól emlékezem?) Most a legerõsebbek az unióban! Ha arra gondolok, itt is kb. az van/lesz, elõbb-utóbb elérkezik a fellendülés és tényleg picit jobb lesz (no nem nekünk, hanem a gyermekeinknek, az unokáinknak). Ebben bízom. |
Bubó Doki | 1488 | 2011. január 24. 15:31 |
Rettenetesen el van a nép keseredve, bármit is mondanak a statisztikák....és majd most jön a sokk, amikor megkapják a Januári fizut...ami kevesebb lesz egy jó pár embernek.... nem ezt ígérték, hogy mi lesz ebbõl????? Sajnos nincs alternatíva, nincs ütõképes másik erõ aki szakértõ módon nyúlna az ország dolgaihoz. Úgy igaz, ahogy mondtátok: volt 8 évük a felkészülésre, és csak ennyire tellett?? Szégyen, gyalázat! |
tsanyi | 1487 | 2011. január 24. 15:30 | Válasz erre: 1485 |
Épp ma szó volt a multik különadójáról....mindegyik valamiféle vezetõje nyilatkozta már azt, hogy ezt úgyis velünk fizettetik meg....és tényleg így van...ez szólamnak jó volt, de elõre látható is, hogy ez nekünk lesz egy újabb adó...
|
tsanyi | 1486 | 2011. január 24. 15:25 | Válasz erre: 1484 |
Mondjuk abban az idõben azért megindultunk felfelé és akkor kezdtünk tényleg jobban élni.....a rákövetkezõ 4 év érdekes volt, nagyjából stagnáltunk és az utóbi 4 év volt a zuhanás.......viszont most nem azt csinálják mint akkor, joszip, kaya és tsai. egyáltalán nem érdekli az embereket pont úgy mint most hagyó és hasonlók is csak ideig-óráig hírek oszt pár hónap múlva választási szempontból feledés borul rájuk....amit nem felejthetünk aza színvonal ahogy élünk, ebbe buktak most bele a szocik és ebbe fognak ha nem kapnak választójogot a határon túliak a fityeszék is....
|
csoves | 1485 | 2011. január 24. 15:21 | Válasz erre: 1483 |
Azért vannak igaz kicsi de biztató jelek(lassan 1-éve nem emelték:gáz árát,+ adóztatták a bankokat,a multikat)ennek pl én személy szerint örülök. Hiba mindig volt és lesz is,de szerintem a 20-évbõl a 98-2002-volt a "legjobb" persze soha nem lesz olyan kormány aki mindenkinek jó lenne.
|
qqriq64 | 1484 | 2011. január 24. 15:17 | Válasz erre: 1481 |
"Azért szerintem senki sem gondolta komolyan, hogy amilyen állapotba van ez az ország itt még egy év sem telt el rögtön kolbászból fonják a sövényt." Na ettõl az érveléstõl megyek a falnak. Itt voltál Te 99-ben is? Ugyanez volt a duma hagyjunk idõt nekik. Hagytunk. Lerabolták az országot. Ezüsthajó, Kaya Ibrahim, beléptetõ kapuk...Bármit mondhattok csak ezt ne. Nyolc évük volt a felkészülésre pontosan tudták az öszödi beszéd óta hogy az a rezsim meg fog bukni. Erre készültek idáig ami most van? Vagy talán az elsõ fidesz kormány óta változott a pártban valami? Talán bevezették a fideszben a demokráciát? Nem egy személy dirigál ott? Most vannak elõször? Megbuktak már egyszer vagy nem? Mennyi idõ kell nekik? Négy évet már voltak nem emlékszem hogy a ciklusuk végén kolbászból fonták volna a sövényt.
|
tsanyi | 1483 | 2011. január 24. 15:04 | Válasz erre: 1481 |
Arra tényleg nem gondolt senki, hogy elön a kánaán, de arra sem, hogy sikerül még lejjebb lökni a szegények számára....
|
tsanyi | 1482 | 2011. január 24. 15:03 | Válasz erre: 1481 |
Adj alternatívát....kire?......abban a pilanatban, hogy lesz olyan akire érdemes akkor igaz amit írsz...
|
csoves | 1481 | 2011. január 24. 14:53 | Válasz erre: 1475 |
Maximálisan egyetértek veled,aki nem ment el szavazni az meg sem próbált változtatni(az meg volt elégedve a régi vezetéssel)az ne kritizáljon.Nem tudom elhinni hogy valakinek nincs fél órája erre,de mindenkinek szuverén joga megy vagy nem szavazni.Azért szerintem senki sem gondolta komolyan, hogy amilyen állapotba van ez az ország itt még egy év sem telt el rögtön kolbászból fonják a sövényt.Még 1976-ba mondta kádár áremeléskor elvtársak bírjanak ki 5-évet és jobb világ lesz,azóta is csak ígérgetnek.Egyszer csak vége lesz és az ígéret valóra válik.
|
lecso64 | 1480 | 2011. január 24. 14:43 |
Végül is mindegy kire szavazol. Szavazhatsz Te a jobb oldalra,vagy a bal oldalra,a jobb oldali a jobb oldali árokba megy, a bal az pedig a baloldaliba. Vezetõink meg az aszfaltos úton,szépen kihordják a pénzünket. |
hellboy780917 | 1479 | 2011. január 24. 14:37 | Válasz erre: 1478 |
de akkor is jó ha csak a fele megy el a jogosultaknak... persze utána sokan puffognak, hogy hát mivanmár... :) azt persze csodálkoznak, hogy veri a nyálát az egyik, akinek teljhatalma lett, s csinál jószerivel azt amihez kedve van, a másik meg nyüszít, hogy miért... öregapám (isten nyugasztalja szegényt) mondta eccer, változás akkor lesz ha valaki belelõhetne konzekvencia nélkül találomra 300ból 100at a dunába, a maradék által megválasztott 10 ember meg belelõhetné a maradék felét a dunába ugyanígy... és utána lehet tisztújítani meg miegymás... nna akkor lenne változás, addig nem lesz. :) |
Jani55 | 1478 | 2011. január 24. 14:29 |
Tulajdonképpen igazatok van, folyamatosan és folytatólagosan meglopnak bennünket!!! De hát négyévente vagyunk fontosak, a véleményünkre csak négyévente van szükségük... |
qqriq64 | 1477 | 2011. január 24. 13:52 |
Tavaly amikor az országgyûlési választás napja eljött kézenfogtam 6-éves fiamat meg elõvettem egy húszcentis fémcsipeszt (Valamikor régen a madárpókjaimat etettem vele) és mentünk választani. Bementünk az iskola aulájába ahol körben ültek a pártok delegáltjai. Akkor lehajoltam a fiamhoz és jó hangosan elkezdtem neki mondani hogy nézd meg fiam ezek itt a pártok képviselõi, õmiattuk te már nem ebben az országban fogsz felnõni aztán nézd meg ez itt a szavazólap, ez a világ legmocskosabb papírdarabja és ezt mi nem vagyunk hajlandók kézzel megfogni. Ekkor az egyik delegált megkérdezte hova akarunk menni? Mondtam hogy oda ahol azt a füvet amit itt húsz éve nyírnak ott négyszáz éve nyírják. Azt mondja mi lesz a hazaszeretettel? Mondom neki mi a haza? Ez a város, Fejér megye, Magyarország, vagy Európa? Önöknek húsz évûk volt hogy élhetõ országot teremtsenek itt olyat amit nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévõ országok körülöttünk megtettek. Húsz évet elvettek az életembõl az egymás közötti pitiáner csatározásokkal húsz éve folyamatosan rosszabbodnak itt az életkörülményeim ami még mindig nem a legnagyobb baj hanem ami a legrosszabb hogy már nincs kinek hinni. Ezután a fiam a csipesszel megfogta a szavazólapot bementünk a fülkébe beixeltem büntetõ szavazatom az elmúlt nyolc évre majd a csipesszel beleejtettük az urnába. Az önkormányzati szavazásra már el se mentem de oda munkáskesztyûvel mentem volna. |
tsanyi | 1476 | 2011. január 24. 13:40 |
Én elmentem szavazni, de Csabával értek egyet, felesleges volt.....nem játszom a nagy demokratát fõleg nem hivatkozom rá úgy, hogy aki annyira utálja az összes tolvajt, hogy már arra sem méltatja õket, hogy a szavazás nevû bohózaton résztvegyen annak nincs beleszólása semmibe......azért mert viszont ezeknek fizet adót, tb-t, nyugdíjadót stb. és addig amíg ezt megteszi pont annyi joga van mindenhez mint bárki másnak.....és ha nincs olyan alternatíva akire adnám a voksom akkor vagy az van amit én és sok más millió csinált, hogy valakik ellen szavazunk vagy az mint amit Csaba, hogy el sem megy.....
|
Jani55 | 1475 | 2011. január 24. 12:24 |
Szerintem, aki nem ment el szavazni, az lemondott sokmindenrõl, még arról is, hogy véleményt alkosson (abszolut közöny). Tehát, ne is nagyon kritizálj! Így és erre neveled az utánunk jövõ korosztályt??? Mindig azt papolod minden hol, példamutatás a kölyköknek... Én is teljes mértékben tisztában vagyok (és voltam) a szavazás várható kimenetelérõl, de mindenképpen vittem (-tük) a fiatal gyermekünket, késõbb önállóan ment és megy manapság is szavazni. Fontos neki, az Õ véleménye is ott legyen... Hogy bent a szavazófülkében kire szavazol, (mit írsz a szavazólapra...) a Te dolgod, meggyõzõdésed, lelkiismereted szerint. Ha részt veszel (-ünk) a közéletben, joggal kritizálhatsz (-unk), ha nem értesz (-ünk) egyet valamivel, újra véleményt csak négy év múlva, választások alkalmával adhatsz (-unk). Akkor viszont kemények és szigorúak lehetünk, leválthatjuk, elzavarhatjuk a kormányt... Viszont abban egyet értek Csabussal, hogy könnyebb a választás, ha van értelmes alternatíva! Az már nem olyan jó, ha a két rossz közül, a kevésbé rosszat kell választani. De akkor is el kell menni szavazni... A tv-rõl meg száz helyen, százszor jeleztem: legalább 250 tv csatorna közül választhat ma magyarországon mindenki (mûholdakról, netrõl, stb.), digitális minõségben! Csak igényesnek kell lenni, meg kell tudni találni a minõséget... Egyáltalán nem tudom sajnálni, akiknek "csak" a két "lármástv" jut, két mosóporreklám között jön az erõszak, a gyilkolás, a hülyeség..., nyilván elégedett vele. Mert akinek ez nem felel meg, a tematikus és minõségi mûsorokkal teli tv-közül nem is tud választani... |
krisztian.fz6 | 1474 | 2011. január 24. 11:18 |
Az este fél 7-es KÉK-FÉNY-t elnevezték híradónak. :-( Utálom.
|
galoscsabus | 1473 | 2011. január 24. 10:01 | Válasz erre: 1468 |
Szégyen, vagy nem szégyen, de én ezért már el sem mentem szavazni.....nem csak legutóbb, már 5 éve sem. Sajnáltam ilyen f@szságra elhasználni azt a fél napot amit amúgy más, sokkal fontosabb dologgal tölthettem. Horgászni mentem a fiaimmal :-))))) Valki ellen szavazni akkor lehet, ha van reális viszonyítási alap. A SZAR viszont nem lehet mérce!! A tv-bõl áradó bûnügyi hírek tömkelegével kapcsolatban van egy megérzésem. Ezek azt hivatottak tükrözni, hogy itt és most minden bûnös meglakol, a polgárok biztonsága rendben van és mindenki nyugodtan alhat éjszaka. Valójában sokkal inkább érzem benne a megfélemlítés egyfajta szolíd módját ami azt súgja a tudatalattinkba, hogy innentõl kezdve a lopás csak egy szûk réteg kiváltsága lészen. Ha azt póri sorban lévõ ember végzi, az csúnyán megfizet bûnös tettéért. Ezért láthatunk nap-mint nap bilicsbe vert, kutya módján vezetgetett "bûnözõket" a képernyõn, hogy azonosulni tudjunk velük és helyzetükkel. |
qqriq64 | 1472 | 2011. január 24. 09:11 | Válasz erre: 1471 |
Tudod...Amirõl nem beszélünk az nincs.Ez a politika az átkosban 40évig eredményes volt. A Tsanyi által alant felsorolt "úriemberek" jól megtanulták a leckét.
|
Bubó Doki | 1471 | 2011. január 24. 08:15 |
Csak azon elmélkedek, hogy: Nézem a híradót, tele van mindenféle bûnügyi hírrel és közlekedési balesettel. Benne természetesen sok körítéssel, és minden hír mellé még visszamenõleg is bemondják, az egy héttel (évvel) elõtte történt hasonló eseteket is. Mert úgy telik az adásidõ. Sok hamis álhír, csip-csup hülyeségek, amikre senki sem kíváncsi igazán. De ami a világban történik, abból csak nagyon kevés, az meg ami itt az országban történik belpolitikai hír, esetleg a derék kormány "munkájáról" az meg szinte egyáltalán semmi. Agyonhallgatják a szar helyzetet, pedig mindenki tudja, hogy baj van. Nem kicsi, nagy. A Tv- ben már megvalósulni látszik Annamari kiváló munkája, semmit nem mernek lehozni.... |
qqriq64 | 1469 | 2011. január 23. 20:18 | Válasz erre: 1436 |
Sanyikám akkor felvilágosítalak hogy ezek az emberek mind ellenállók, forradalmárok, partizánok. Például van köztük egy igazmondó ember aki elmondott a Hõsök terén egy beszédet és láss csodát kimentek az oroszok. Nem kellett robbanófejû nyílvesszõ mint Rambónak, egy beszéd és a ruszkik hanyatt-homlok menekültek. Ahogy Rambó egymaga megnyerte a vietnámi háborút úgy õ egymaga megnyerte az 56-os forradalmat 89-ben.A többi pedig belülrõl bomlasztotta a rendszert. Ebbéli tevékenységüknek pedig most aratják le jól megérdemelt, (mert megérdemeljük) jutalmát.
|
tsanyi | 1468 | 2011. január 23. 20:16 | Válasz erre: 1466 |
Azért mert ahogy már máshol írtam, mostanság nem valakire hanem valaki ellen szavazunk....és ennek egyenes következménye amit írtál.....
|
matador | 1467 | 2011. január 23. 20:02 |
Ha az elmúlt 200 napban BAR listára került emberkék felvonulnának a T.ház politikusainak hablatya miatti árfolyam változások miatt,azt hiszem Tunéziában érezhetnénk magunkat. Nem megszervezett állam ellenes lépés lenne az biztos. |
klimas | 1466 | 2011. január 23. 19:59 |
Egy gondolat bánt engemet(nagy költõnk után szabadon) : akármerre bóklászok a neten , beszélgetek emberekkel, jobbos-balos- közepes , mindegy , mindenki köpköd és anyázik! Kérdésem , hol van ama bizonyos 2/3 ????Vagy kezdünk olyanná válni mint a Móricka kommunista kismacskái?? Ha valaki nem ismerné : Álatlános iskola, biológia óra. Tanárnéni kérdezi a gyerekeket, kinél milyen kis állatok születtek mostanában? Mondanak ezt-azt, Móricka majd kiesik a padból! Tanárnéni-tanárnéni! Nekünk tegnap elõtt született 5 kommunista kismacskánk! Hû Móricka , ez nagyszerû dolog! A jövõ héten jön a tanfelügyelõ bácsi, akkor is mond ezt el! Elérkezik a nagy nap. Jön a kérdés , na gyerekek milyen állat született nálatok? Móricka jelentkezik: nálunk született 3 kommunista kismacska! A tanítónõ korholja a gyereket: a múlt héten még ötöt mondtál! Igen tanítónéni , de azóta kettõnek kinyílt a szeme!!!!!! ( a kommunista jelzõt lehetne narancsra is módosítani?) |
klimas | 1465 | 2011. január 23. 19:47 | Válasz erre: 1436 |
Persze hogy igaz!!!Csak közben megvilágosodtak mint huncut sanyi , akarom mondani a kis csintalan....(((((
|
tsanyi | 1464 | 2011. január 23. 19:10 | Válasz erre: 1463 |
legközelebb az marad...:))......és ez lehet, hogy nem is vicc..
|
Petipapa | 1463 | 2011. január 23. 19:07 |
Eddig csak olvasgattam, de nem tudom megállni, hogy ne adjak nektek egy jó tippet : szavazzatok a Kétfarkú Kutya Pártra! :-)) |
tsanyi | 1461 | 2011. január 23. 19:02 | Válasz erre: 1460 |
mondjuk arról nem fogsz meggyõzni, hogy még egyszer a ballib társulatra szavazzak.....sajnos nem rossza a memóriám és épp ezért nem tudok már kire szavazni...:((
|
Larten | 1460 | 2011. január 23. 18:50 |
Én is elég pesszimistán láttam az ellenzék(ünk) szereplését, de egy cimborám aki szinte minden parlamenti közvetítést figyelemmel kísér, felvilágosított; hogy abból a beolvasásokból és csatározásokból a TV-híradóba semmi nem jut el. Sem a sajtóba, sem a rádiókba, sehová sem, mert az a cél hogy a parlamentben minden zökkenõ mentesen megy. ...de tényleg a többit majd személyesen. |
Larten | 1458 | 2011. január 23. 18:36 | Válasz erre: 1456 |
Persze hogy egy megbízhatóbb és jobb pártra igyekszik az ember szavazni ahogy én is tettem. Ha találkozunk, azért mondanék egy két dolgot errõl. Ide nem akarom beírni, nem akarok indulatokat elszabadítani, no meg a moderátornak fejtörést okozni. |
tsanyi | 1457 | 2011. január 23. 18:34 | Válasz erre: 1456 |
Amúgy szavaztam már mindegyikre(kivéve szdsz) az idõk folyamán, de legközelebb fingom sincs kire....
|
tsanyi | 1456 | 2011. január 23. 18:30 | Válasz erre: 1455 |
nálunk(családban) nincs megszabva kire szavaz valaki, a pap azt mondta a fideszre kell így a rájuk szavazott a többség....én jobbra vettem most a figurát hátha más lenne, de már látszik, hogy az sem lenne jobb sokkal.....
|
Larten | 1455 | 2011. január 23. 18:28 |
Bocs gyerekek, de Ti is szavaztatok, haverotok szüleitek gyerekeitek is szavaztak stb. Tegyetek róla hogy a környezetetek tovább lásson a reklámokon no meg a TV híradókon. Én már 1-2 éve nem nézem a híradót, el is menekülök ha vki épp nézi, mert felhúzom magam hogy ennyire hülyének néznek "ott fent" mindenkit. Néha kukkantsatok bele az élõ parlamenti közvetítésekbe, ezek a híradóban nem mennek. |
tsanyi | 1453 | 2011. január 23. 17:34 | Válasz erre: 1452 |
Na igen.....,de érdemes még jobban visszatekinteni a múltba....60'-as években szilvási(kommunista író) megjósolta, hogy miképp fogják az mszmp-t szétzülleszteni és megbukni a rendszer.....egész jól elõre látta(nostradamus tú?), nevezetesen, hogy az elzavart arisztokraták leszármazottaik egy részét(ifjakat) szépen beillesztik a pártba(ez kezdõdött a 60'-as évek tájékán) és egyre feljebb jutva a ranglétrán szisztematikusan gazdaságilag tönkreteszik az országot, hogy a rendszer tarthatatlan legyen és utána átveszik a hatalmat.......na az elsõk között mikor a kárpótlást kezdték pedzegetni egy horthy leszármazott aki mszmp-s késõbb mszp-s képviselõ, volt az egyik követelõje a földek visszaadásának.....és tudván, hogy a parasztok nagy része a háború utáni földosztáskor kapott földjét fillérekért átadja mert úgysem tudna vele mit kezdeni és így újra összeállhatnak a letûnt nagybirtokok.......ha nem is egészen ez lett, de azért majdnem.........
|
csoves | 1452 | 2011. január 23. 17:23 | Válasz erre: 1444 |
Igazad van ezeknél öröklõdik minden ami a rablómunkához kell.Apáról fiúra száll (apa volt elvtárs,fiú lett kísztítkár)Azért a tények mást mutatnak az utolsó 8-évre( 2002-be államadósság 52% 2010-be 86%)kérdem én akkor ezek a kissztitkárok jól vezették az országot?Azért ne dugjuk a fejünket a homokba!A beszélgetést meg lehet megoldjuk,Medgyesegyházán tavaly találkoztunk.
|
tsanyi | 1449 | 2011. január 23. 17:09 | Válasz erre: 1447 |
És eljutottunk oda, hogy szervezetten vagy spontán?....és megint az a történelem.....ugye mint látszik harag már van bõven, de mégsem teszünk semmit......és ez mindig így volt, tehát kell valaki-valakik akik megszervezik.......,de akkor nekik mi lesz a valós céljuk?.....a nép vagy a saját felvirágoztatásuk?
|
lecso64 | 1447 | 2011. január 23. 17:05 | Válasz erre: 1446 |
Csak meg kell találni azokat az embereket akik elzárják õket:)
|
desiderus | 1444 | 2011. január 23. 16:45 | Válasz erre: 1443 |
Nem értek egyet, mert a politikusok a génjeikben hordozzák a gazemberséget... :-)))) |
lecso64 | 1443 | 2011. január 23. 16:37 |
Mindentõl mentes tiszta politikát csak úgy lehet csinálni,ha most megszületett csecsemõket elvesszük a szülõktõl és elzárjuk õket a külvilágtól.:)
|
desiderus | 1442 | 2011. január 23. 16:13 | Válasz erre: 1440 |
Igen, igazad van, de akkor a jelenlegi nomenklatúra is ott ülne mellettük.... Az országot nem az elmúlt 8 évben tették tönkre hanem az elmúlt 21-ben. A legnagyobb kárt az MDF okozta...de ezt inkább egy sör mellett békésen dumálgatva.... |
tsanyi | 1441 | 2011. január 23. 16:12 | Válasz erre: 1440 |
A többinél értelmetlen mert õk nem is titkolták, a mostaniak büszkék, hogy "valódi" forradalmat és változást csinálnak.....ezzel a múlttal?.....igazság van....az övék, nekünk csak a kuss jut.....ideje lenne más egy teljesen új csapatnak nem kompromittált emberekkel elõtûnni.....nincs kit választani...
|
csoves | 1440 | 2011. január 23. 16:06 | Válasz erre: 1436 |
Ez lista úgy lenne teljes ha a többi párból is írtál volna neveket(hitler istván-tól kezdve a liberális k.cs.gökig mindent)így nagyon egyoldalú.Azt a nézetet osztom én is,aki a komcsi rendszerbe a hatalom része volt azt nem szabad lett volna a közelébe sem engedni még egyszer.Így megmaradtak a szálak az ismeretségek,és maradt minden a régi mederben.És még ott volt a privatizáció az volt még egy HIVATALOS LOPÁS!Ki privatizált az aki a komcsi idõkbe össze lopta magát, mert szerintem csak a elvtársaknak volt rá pénzük.És a privatizálással így legális lett a pénzük,mellé még szarér húgyért megvettek mindent(ajkai alumínium 10000000 ft)a drága elvtársak.Nyolc év alatt tönkre tették az országot és a sít helyett a parlamentbe pöffeszkednek.HOL ITT AZ IGAZSÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
tsanyi | 1439 | 2011. január 23. 15:02 | Válasz erre: 1437 |
Na ja.......ez itt a legnagyobb baj, nem volt valódi váltás.......ahogy Desi írta nem volt kötelezõ tagnak lenni sehol sem akkor sem.....én nem voltam és rajtam kívül még van 9.7 millióan pedig a lehetõség adott volt......aki akkor belépett annak komoly gerincbaja volt-van és nem lenne szabad a hatalomnak még a közelébe sem engedni.....az átmentés jól sikerült, az öreg pártemberek fiatal strómanjaik segítségével ma is uralkodnak.....de számított, hogy egypártrendszer volt, ezért akarta mindenki(legalábbis a nép) a változást és jól beszoptuk, hogy majd más lesz.....nem lett....a cseheknél vagy lengyeleknél miért sikerült jobban?.....ott aki tisztséget viselt a kommunok alatt utána már semmi hatalomhoz nem juthatott.....amúgy pont azt dobtuk ki ami jó volt abból az idõbõl és minden rosszat megtartottunk...
|
desiderus | 1438 | 2011. január 23. 14:38 | Válasz erre: 1437 |
Nem volt kötelezõ tagnak lenni....és jól kitanulták a lopás-csalás-hazudás tantárgyakat. Félreértés ne essék, párttól függetlenül mondom. A gyomrom forgott, amikor a választások után azt harsogták bele a világba Vikiék, hogy most volt az igazi rendszerváltás...broáf... Feketék után jöttek a feketék...világos ? :-)))) |
lecso64 | 1437 | 2011. január 23. 14:13 | Válasz erre: 1436 |
Te Sanyi! Szerinted hol nevelkedhettek volna,amikor nem ismert senki más pártot mint csak az MSZMP-t és abból lett az ->MSZP Érdekes,akkor nem számított az egypárt rendszer:) |
tsanyi | 1436 | 2011. január 23. 13:49 |
ez vajon igaz? Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.) Mikola István - Hazafias Népfront, elnök Fónagy János - MSZMP tag Vonza András - MSZMP tag Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásõr Varga Mihály - KISZ titkár Rogán Antal - KISZ titkár Deutsch Tamás - KISZ titkár Orbán Gyõzõ - párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.) Pozsgai Imre - MSZMP KB tag Szûrös Mátyás - MSZMP KB tag Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Ligetvári Ferenc - MSZMP tag Chikán Attila - MSZMP tag Pintér Sándor - MSZMP titkár |