Page | 1636 | 2011. január 31. 21:38 |
Minden hszt nem olvastam végig, de. 1628-1611- re reagálok tsanyival nagyjából egyet értek. Bár az egyik kedvenc tanárom néha lehúzott egy-egy sallert és mégis sokra tartottam, mert nem megbélyegzett, hanem, fegyelmezett. Ennyit az iskoláról:) A börtönös szitu az azért más. A bûnökért legyen meg a megfelelõ büntetés (akár halál is)De azok az "emberek" akik verik a rabokat, vajon mennyivel különbek milyen családapák milyen férjek, milyen hasznos tagjai a társadalomnak? Ti tudnátok ezt a "munkát" vállalni? Valaki itt nem látott kínzást. Ehhez csak gratulálni tudok. |
V-reb | 1635 | 2011. január 31. 21:29 | Válasz erre: 1633 |
"Az USA-ban a hiedelmekkel ellentétben a fegyelmezés megoldott " hát igen néha lelövöldözik egymást:)
|
tsanyi | 1634 | 2011. január 31. 21:27 | Válasz erre: 1632 |
Tényleg nem....elég nyúlbélák a tanárok és már találkoztam velük....:))
|
tsanyi | 1633 | 2011. január 31. 21:26 | Válasz erre: 1630 |
Az USA-ban a hiedelmekkel ellentétben a fegyelmezés megoldott és még a gyerekeket sem verik hozzá.....egyszerûen kicsapják ha vét a szabályok ellen és járhat magántanárhoz ha sehová sem veszik fel.....tehát már a gyerekek is mindent elkövetnek, hogy maradhassanak az iskolájukban különben a továbbtanulás nem lesz egyszerû.....
|
V-reb | 1632 | 2011. január 31. 21:26 | Válasz erre: 1631 |
Hidd el Tsanyi, a Te lányaidat nem fogják pofozni!Uff.
|
tsanyi | 1631 | 2011. január 31. 21:22 | Válasz erre: 1630 |
Én akkor sem szeretném ha a lányaimat pofoznák.....persze más gyerekét nyugodtan:)
|
V-reb | 1630 | 2011. január 31. 21:20 | Válasz erre: 1629 |
Ez sarkítás Tsanyi tzimbi! Nem verésrõl van szó, fõleg nem arról , hogy a demagógus a jólnevelt, tisztelettudó gyerkõcöket veri, ütlegeli, hanem arról, hogy minden osztályban van egy-két renitens, akit szép szóval nem lehet "megnevelni" , ilyenkor sajnos, vagy nem sajnos,tanárjától függõen elcsat- tanhat egy pofon. Én is kaptam egyet alsós 4-ikes koromban, de otthon nem szóltam róla, mert másik oldalról kaptam volna a másikat.Szerintem egy tasla belefér, ha a diák köcsög. |
tsanyi | 1629 | 2011. január 31. 20:10 | Válasz erre: 1628 |
Igen Te tiszteletre tanítod.....de ha a tanár verné el?......én nem örülnék ha valamelyik lányom úgy jönne haza, hogy a tanár levert neki pár sallert......szóljon a tanár ha gond van és én megrendszabályozom ha megérdemli......apám-anyám tanár volt, de nem nagyon hallottam, hogy tõlük, hogy verték a kölyköket......
|
Pegaso650 | 1628 | 2011. január 31. 20:06 |
Csak halkan említenék egy-két dolgot: Anno körzeti megbízott megállít, mert ketten egy motoron a szimóval a faluban motoroztunk. Elõször azt mondta adjam oda a gyertya pipát. Lecsavartam, odaadtam, nekem elég volt, mert apám nyakon húzott, hogy mit csináltam a motorral. Egy haverom a pipán túl sem tanult, erre a rendõr lebaszott neki egy akkorát, hogy átesett az MZ-n - mer' neki meg nem volt rá jogsija :) Aztán megtanulta, meg én is, meg mindannyian, mert nekünk ez kellett!!! Meggyõzõdésem, hogy most is a poroszos iskolarendszer lenne a célravezetõ és akkor nem vernék meg a taknyos seggfej kölykök a tanárt a tanórán - aki éveket tanult fõiskolán/egyetemen, hogy õket okítsa - és a többi hülye meg nem venné fel vidire. A baromarcú Vekerdy-t (Vekerdy Tamás) meg nem is értem, hogy ezek után még a tanárt állítja be szemétnek, mert benne van a hiba, hogy idáig fajulhattak a dolgok. Igen valóban a tanárban van a hiba, colos csõvel kellene a sifrának körmöst adnia ... Annak idején engem még megtanítottak arra, hogy mi a tisztelet és én is erre tanítom a gyerekeimet. |
Jani55 | 1627 | 2011. január 31. 18:48 |
Ehez a témához indulatok nélkül nehéz hozzászólni. 69-ben, középiskolás koromban, Szfváron, a Gyöngyvirág elõtt, a zebrán egy babakocsit toló fiatalasszonyt elütött egy orosz katonai UAZ. Igazából nem történt nagy baj, csak az ijedség: gyerekkocsi felborult, gyermek kiesett. Tehát úgy értettem, sérülés nem történt... De a tányérsapkás tiszt másképp látta és itélte meg a dolgot: hiába rítt, könyörgött a sofõr kiskatona az életéért, ott térdepelt a bal elsõ keréknél, a tiszt ott, mindenki szeme láttára fõbelõtte!!! (fél méterrõl) Gyorsan összepakoltak mindenkit és mindent, el is húztak... Aki ott volt abban a három percben, láthatott mindent, aki nem, az hallhatott valamit... Ságváris voltam, kétoldalról orosz laktanyák: hallottunk, láttunk ezt-azt. Késõbb, katona Veszprémben (is) voltam: hát ott ment direktben az állatkodás!!! Korábbról átjárásunk volt hozzájuk (egy fõépület, egy közös kerítés választotta el a két laktanyát), jóban voltunk, de egyszer csak történt valami váltás, onnantól kezdve mint az állatokkal, úgy bántak a saját katonáikkal... Nem szeretném részletezni, de ránk is hatalmas fegyelmezõ erõvel volt, pedig azt hittük: kurvára szar ott nekünk... 75-ben volt alkalmam személyesen a tovariséknál eltölteni jópár hónapot: ott teljes mértékben világossá vált: az emberi élet nem nagy érték... Ott és akkor, az embereket minden piszlicsáré szar ügyekért az Uralon túlra vitték, a nagyobb dolgokért Szibirbe! Egy valaki volt ott, aki visszajött Szibirbõl: az élõ halott volt, kellett elrettentésnek... Mûködött a dolog! Valahogy, soha nem kívánkozom oda! Így tessék szemlélni ezeket az orosz eseményeket. |
tsanyi | 1626 | 2011. január 31. 18:16 | Válasz erre: 1624 |
Olyan nincs, hogy törvény az törvény....a törvény az amit 1 ember nevezetesen a bíró mond.....csak rajta múlik, hogy mi törvényes és mi nem........nyilván a nagy része bûnös aki bent van, de vannak bõven akik nem vagy csak kis bûnért.....akkor õket is szabad verni?......most nagyon libsi színben tûnök fel pedig nem kedvelem õket, de annyira kicsin múlik, hogy kint van valaki vagy bent, hogy az hihetetlen....pl. közlekedési dolgok......elütöttél valakit amiért kapsz 4 évet.... akkor ha odajönnek verni mit mondasz?.....azt, hogy a Te bûnöd nem annyira súlyos?...tovább kell gondolni a dolgokat és következményeiket.....itt Ti valószínüleg a cigány elkövetõk verését helyeselnétek.......de vannak bõven mások is.....
|
tsanyi | 1625 | 2011. január 31. 18:11 | Válasz erre: 1623 |
98'-ban Hajdúhadház tájékán volt pár rendõr akik a közúti ellenõrzésnél pofont adtak ha nem volt valami tetszésük szerint....mit szólnál?....ha egyszer elkezdõdik akkor ki és mikor mondja meg, hogy kit és miért szabad megverni?...franc se védi a gyilkosokat, de ha valakit lehet akkor ki szabja meg azt, hogy kit nem?...
|
Dokypapa | 1624 | 2011. január 31. 16:10 |
"Na ez kellene itt is! Nem vágyna be a sok büdös dögevõ kondizni, tévézni, ráadásul szállodai körülmények közt éttermi menû mellett, és még szabaduláskor zsebpénzt is kap. Nem lenne büszke egy se rá hogy sittes. Látványosan javulna a közbiztonság az tuti,, Teljes egészében egyetértek ,nem szép látvány az biztos és az embert emberi mivoltában sérteni nem tisztességes,de azok akik ide be kerültek ,nem vitézségbõl jutottak ide. Ne legyen példakép egy sittes nyomoronc sem, senki számára és tanulja meg mindenki a törvény az törvény. Ne legyenek téves humanitárius gondolataid ,Amerikába lepuffantják és kész. Ha megölt egy gyermeket te simogatnád ,fizetnéd a tartását ,nagy francot és én nem vagyok radikális,nem is voltam soha. |
qqriq64 | 1623 | 2011. január 31. 15:39 | Válasz erre: 1621 |
Hogy kell e õket ütni azt azoktól kérdezd meg akiket megloptak akikhez betörtek és akiktõl kicsalták a pénzüket. A nagyarcú életcsászárai akik rettegésben tartják a környezetüket sem erõszakkal kezdték hanem iskolai verekedéssel bolti lopással és fokozatosan eljutnak súlyos bûnökig. Ha a bolt lopást is megtorolnák némi veréssel lehet nem jutnának tovább. |
tsanyi | 1622 | 2011. január 31. 15:19 |
Ha csak egy e,mbernél azt mondjuk, hogy szabad kínozni-verni azzal ezt legalizáljuk és utána senki nem állítja meg az elterjedését és a küszöb egyre lejjebb helyezését és eljutunk az olyan dolgokhoz is amikor a rendõr már azért is pofánvághat mert lejárt a mûszaki......elfogni és börtönbe dugni kell minden elkövetõt ez jogos sõt a gyilkost és erõszaktevõt elkülöníteni és magánzárkába dugni életfogytiglan.....mondjuk az is kínzás, de legalább tettlegesség nincs.....azt, hogy verni kell a tetvet egészen addig látja így az ember míg a gyerekét meg nem veri egy rendõr mert mondjuk tiszteletlen volt vele...
|
tsanyi | 1621 | 2011. január 31. 15:15 | Válasz erre: 1618 |
A börtönök lakóinak csak igen kis hányada gyilkolt, többnyire tolvajok, betörõk csalók vannak akiket kínozni azért nem kéne, melóztatni igen, de verni nem....a videón pedig egész végig az látszik ahogy verik az embereket......
|
qqriq64 | 1620 | 2011. január 31. 14:55 |
Bubóval értek egyet, dolgoztatni õket hogy a bele kilógjon. Nem kell hasznos értelmes munkát végeztetni csak DOLGOZZON.
|
qqriq64 | 1619 | 2011. január 31. 14:53 |
Egyébként ezen a videón milyen kínzást láttok? Mert én semmilyet.
|
qqriq64 | 1618 | 2011. január 31. 14:52 |
Én ezt teljesen másképp látom. Én az áldozat szemszögébõl nézem vajon az milyen kínokat állt ki míg meghalt vagy míg megerõszakolták. Aki állat módon bánik embertársaival az ne hivatkozzon emberi jogokra a ha állat módon bánnak vele a börtönben. Amikor ezek a bûnözõk természetesen túlerõben megaláznak megkínoznak embereket agyonverik az öreget semmiért agyonverik a síró gyereket mert sírt megbecstelenítik a lányt, asszonyt mert úgy tartja kedvük agyonverik a tanárt gyerekei szeme láttára, leszúrják a sportolót úgy viselkednek mintha övék lenne az ország elvárják hogy mindenki kitérjen az útjukból kurva nagy mellénnyel császárnak képzelik magukat akkor én legyek tekintettel a jogaikra? Milyen emberi jogokra legyek tekintettel állat módra viselkedõ lényeknél? Akkor szelektáljunk hogy ennek kevesebb gumibot jár mert csak egy nõt erõszakolt meg annak több mert az erõszak után meg is ölte? Soha nem lesz rend ebben az országban.
|
Sandokan13 | 1617 | 2011. január 31. 09:11 | Válasz erre: 1616 |
Erre próbáltam utalni a "többtényezõs dolog"-gal..
|
tsanyi | 1616 | 2011. január 31. 09:06 | Válasz erre: 1615 |
A ridegtartással nincs bajom, de a kínzás az más...
|
Sandokan13 | 1615 | 2011. január 31. 07:48 | Válasz erre: 1614 |
Hali! Anno pár éve láttam egy amcsi börtönrõl egy filmet a NGC csatornán, amiben kint voltak sátorokban (mondjuk az éghajlat is más) a rabok rózsaszín ruhában. Nemigen kellett attól tartani, hogy megszöknek. Valamiért nekem sem tartozik a kedvenc színeim közé. :-) Mégis kellett az idõnkénti ellenõrzés, rovancsolás, hogy "rendben" menjenek a dolgok. Ugyanakkor tudom, hogy ez egy többtényezõs dolog. |
tsanyi | 1614 | 2011. január 30. 19:05 | Válasz erre: 1613 |
A lázadás megtorlásaként érthetõ az õröktõl fõleg ha néhányat meg is öltek közülük.....,de ugye itt alapból arról volt szó, hogy nálunk sem lenne rossz ha így járnának el a fegyencekkel és én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy MO-n nem annyira lehetetlen, hogy ártatlanul is ülhet valaki és a kínzás nem elfogadható.....
|
Larten | 1613 | 2011. január 30. 18:54 |
Ha jól tudom, valami lázongás megtorlása volt a felvételen. Szerdán Marina megjön (most angliában a lányoknál), jobb vele átnézni az orosz neten található információkat errõl. Ha megtudok vmit úgyis felteszem. |
tsanyi | 1612 | 2011. január 30. 15:54 | Válasz erre: 1611 |
Nem így gondoltam, de ezt tudod.....a veszély ott van ebben, hogy ha szabad így bánni az emberekkel akkor hamar tovább is lehet gondolni és akkor miért nem szabad az utcán is megverni a bûnözõt....és tovább, ha a bûnözõt megverjük miért nem szabad a tüntetõt hisz az is rongál.....tovább, a lakásán is felkereshetjük aki ellenünk uszít a neten és összeverjük.....tovább..........bármeddig lehet ezt és akkor jön a diktatúra....a halálbüntetés visszaállításának örülnék(de csak akkor ha a bíróság biztosan a valódi bûnöst ítéli el) .....az életfogytig tényleg legyen életfogytig...., de a kínzás már nem emberi....arra semmi nem hatalmazhat fel senkit, hogy verjen valakit rendszeresen.......mit szól ha egyszer csak megfordul a dolog?.....akkor õ is jó néven venné ha vernék?....a börtönbeli körülményekkel nem vagyok teljesen tisztában hisz csak a tv-ben látom mi van ott és olyantól hallottam ezt-azt aki volt bent és annyira nem fenékig tejfel a bent lét fõleg egy magyarnak nem, de azért mert jobbhoz szokott és lejjebb adni ugye nem jó, de a cigóknak ez azért nem akkora büntetés mint egy magyarnak mert nekik itt még jobbak a körülmények mint otthon, van melegvíz, fûtés, kaja és hasonlók így gyakorlatilag jobb körülmények közé kerültek mint ahogy kint éltek ezért nem is viseli meg õket......erõszak pedig van az tény és ebben az õrök is hibásak...
|
qqriq64 | 1611 | 2011. január 30. 15:37 | Válasz erre: 1610 |
OK.Akkor maradjon minden így. Hátha van köztük néhány ártatlan.Igazad van visszaszívtam mindent nem kell itt szigorítani semmit. Hátha van köztük néhány ártatlan.Innen már csak egy lépés hogy adjunk nekik nagyobb szabadságot. Hátha van köztük néhány ártatlan.Én még a vegyes börtönöket is engedném joguk van a normális nemi élethez. Hátha van köztük néhány ártatlan. Akik a mamát agyonverték azokat sem büntetném végül is négyen voltak hátha van köztük ártatlan.
|
tsanyi | 1610 | 2011. január 30. 15:12 | Válasz erre: 1609 |
Nem mindenki, de ha véletlenül rálépnél egy helyi nagykutya lábujjára és rádhúznak valamit amiért csak 1-2 évet kapsz akkor nem esne jól a napi verés....én az itteni(és máséban sem) "igazságszolgáltatásban" nem hiszek....és az oroszokéban még annyira sem.....könnyen lehet, hogy a fele nem bûnözõ.....ami a nagy szabadságot illeti ami a börtönökben van nem helyeslem, de az ok nélküli verés az kínzás amit csak az érdemel meg aki maga is megkínzott másokat...
|
qqriq64 | 1609 | 2011. január 30. 15:05 | Válasz erre: 1608 |
Igazad van végül is saját bevallásuk szerint ott mindenki ártatlan és most már nem is csodálkozok rajta hogy itt úgy is bánnak velük.
|
tsanyi | 1608 | 2011. január 30. 15:02 | Válasz erre: 1607 |
Bõven van bent ártatlan is....nekem volt két alkalmazottam akik megjárták a sittet(volt miért, de nekem mindig korrektül melóztak és nem kaptam lopáson õket) és beszélgettem velük eleget......az tény, hogy a többség nem véletlenül van ott, de bizony bírói tévedések akár véletlenül akár direkt vannak bõven(pl. Móri eset is) és nem örülnék ha bekerülnék ártatlanul vagy akár csak egy kisebb bûnért és mindennap kivonszolnának jól megverni.....aki nem kételkedik az vakon hisz és az sem jó....a kételkedés a tudásvágy alapja....én alapból mindenben kételkedek amit mondanak addig amíg meg nem gyõznek tényekkel....
|
qqriq64 | 1607 | 2011. január 30. 14:55 | Válasz erre: 1605 |
Tudod Sanyi a probléma ott kezdõdik ha valaki kételkedni kezd. Te például radikális fellépést szigorú büntetéseket követelsz aztán amikor látsz egy ilyen videót akkor "nem biztos, hogy köztörvényesek, lehetnek politikai vagy más" meg hát egyébként is meg különben is lehet hogy nemis... Ha Te így beszélsz akkor képzeld el a sok liberálist akik a drogokat is legalizálnák mit csinálnának itt ha nemhogy így bánnának velük hanem csak például a tv-t vagy konditermet elvennék tõlük. Nekem az alapállásom az hogy aki ott van az nem véletlenül arratévedt apácaneveldei szüzleány. Aztán ha különbséget tesznek hogy abba kevesebbszer rúgnak bele mert az csak boltitolval amaz meg apagyilkos akkor már nincs megállás a nyugati típusú börtönök felé. Szabály a következõ: NE KERÜLJ ODA. Ennyi . Kész. De ha mentségeket keresünk akkor megette a fene az egészet akkor nem kell a szánkat tépni hogy szigorítsanak. |
Larten | 1606 | 2011. január 30. 09:44 | Válasz erre: 1605 |
Utána nézek az elõzményeknek, beírom ha megtudok nmit. De sajna az nem ma lesz. |
tsanyi | 1605 | 2011. január 30. 09:35 | Válasz erre: 1603 |
Ezzel csak egy gondom van, fene tudja mit követtek el, ha ilyen nagy csoportban viszik õket verni akkor nem biztos, hogy köztörvényesek, lehetnek politikai vagy más.....egy gyilkos megérdemelné, hogy amíg él mindennap elverjék, de egy politikai nem hiszem.....és ez rendszeres lehet hisz elég sok véraláfutás van rajtuk az elõzõekbõl......
|
kawa70 | 1604 | 2011. január 29. 21:46 | Válasz erre: 1603 |
Na ez kellene itt is! Nem vágyna be a sok büdös dögevõ kondizni, tévézni, ráadásul szállodai körülmények közt éttermi menû mellett, és még szabaduláskor zsebpénzt is kap. Nem lenne büszke egy se rá hogy sittes. Látványosan javulna a közbiztonság az tuti.
|
Larten | 1603 | 2011. január 29. 21:27 |
A büntetés végrehajtáshoz kapcsolódva, amit Bubó írt (1590 hsz). Már a kiskorúak lefeküdtek és fel merem tenni. Orosz fegyintézet, rablók gyilkosok, csak kemény idegzetûeknek: http://www.youtube.com/watch?v=Ih8iC2OMpUY&feature=related |
tsanyi | 1602 | 2011. január 29. 16:09 |
Kicsit vissza amultikhoz.....ez (is) a multik hatása: http://www.sportmotor.hu/motoros_forum/egyeb/?cmd=showtopic&id=45 a multik ahová betelepednek tönkreteszik maguk körül a gazdálkodókat, iparosokat és kereskedõket és erre azt mondják, hogy nem baj hisz munkahelyet teremtenek.....na ja, csak jóval kevesebb embernek adnak munkát mint amennyi elõtte abból élt....persze egy pár vezetõnek sokkal jobb lett az élete, de a nép azután kevesebbet keres..... |
tsanyi | 1601 | 2011. január 29. 15:51 | Válasz erre: 1600 |
sajnos ezt a meszesedés elintézte már......túl merev a gerincem ahhoz, hogy politikus legyek.....talán 20 évesen még alakíthat lett volna, de erre inkább születni kell......normális ember ennyire nem lehet senki....lehet, hogy tele vannak pénzzel és jól élnek, de barátjuk még a saját családtagjaik között sincsen, csak érdekbõl húznak hozzájuk még a kölykeik is és ha valamiért elfogyna a pénzük azonnal árokba rúgnák õket.....
|
tsanyi | 1599 | 2011. január 29. 15:42 | Válasz erre: 1598 |
Így van, ezt így kéne....csak arra próbálok magyarázatot találni, hogy miért nem ezt teszik?
|
qqriq64 | 1598 | 2011. január 29. 15:23 |
Azért nem értem mert ha igazán kemény intézkedéseket hoznának ha gyors lenne az ítélkezés ha börtönöket építenének ha mindennek látszata eredménye lenne akkor lehetne mellettük érvelni. Most mit lát a nép? Agyonütötték szerencsétlen mamát és megússzák. Milliárd alatt lop valaki leültetik. Milliárd fõlött megússza. Aranyifjú letarolja a rendõrautót, rendõr meghal dzsigoló fogad egy jó ügyvédet megússza. Mind a háromnak börtönben kéne megrohadni. Nem azért kell súlyos éveket kiszabni a bûnözõknek mert ott majd megjavulnak hanem azért mert az emberek IGAZSÁGÉRZETE megköveteli. Súlyosan korlátozni kéne a bíróságok mozgásterét. Hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság 3évtõl indul ez az alap ennél csak több lehet. Szándékos gyilkosság induló tétel 10év. Elöre megfontoltan 20év ugyanez csoportosan 30év. Különös kegyetlenséggel elkövetett gyilok tényleges életfogytiglan. Lehet ezeket persze finomítani ez csak ötlet nem ezen van a hangsúly hanem hogy a bírónak ne legyen mozgástere a korlátlan enyhítéshez. |
csoves | 1597 | 2011. január 29. 15:03 | Válasz erre: 1589 |
Nekem volna egy javaslatom,hogy ezeket az embereket hol lehetne elhelyezni(hasznosítani).Újra kellene nyitni a Recski kõbányát és benépesíteni azokkal az emberekkel akik ilyet csinálnak + még kiegészíteném azokkal akik tönkretették ezt az országot(az égész mszp-és liberális k.cs.ggel)Hoznák egy olyan törvényt aki egy tyúknál nagyobb értéket lop levágnám a kezét,azt hiszem meggondolnák hogy mit csinálnak.A baj az ezekkel a "megélhetési bûnözõkkel", hogy a jogukat tudják csak a kötelességüket nem!!!!!!!
|
tsanyi | 1596 | 2011. január 29. 14:40 | Válasz erre: 1595 |
Ez segítene.....a közérzetünkön......de pénzt nem hoz csak visz.....és így van kitõl félni....
|
qqriq64 | 1595 | 2011. január 29. 14:29 |
Én arról beszélek hogyha erõt mutatnának ha tényleg bekeményítenének a közbiztonság terén akkor szavazókat szerezhetnének akkor melléjük állna sok ember. Az õ érdekük lenne.
|
tsanyi | 1594 | 2011. január 29. 13:49 | Válasz erre: 1593 |
Persze ez most ellentmond annak, hogy akkor miért tüntetnek az arabok hisz elég szegények......de itt van egy finom vonal amit nem szabad átlépnie a hatalomnak, riogatni kell, de azért élni is hagyni az embereket.....csak sajnos ezt elfelejtik a harács közben, hogy azért hagyjanak morzsákat a plebsnek is....
|
tsanyi | 1593 | 2011. január 29. 13:44 | Válasz erre: 1592 |
Azt hiszem a kulcsszavakat leírtad....a lakosság hangulatának javítása.......na az nem érdekük mert a boldog, reménykedõ lakosokat nem lehet riogatni különbözõ marhaságokkal és akkor még véletlenül a nagy boldogságukban megkérdeznének pár dolgot.....a riogatósdi régi és bevált trükk.....
|
qqriq64 | 1592 | 2011. január 29. 13:39 |
Én azt nem értem hogy a kormány népszerûségének növelésére a lakosság hangulatának javítására a legkézenfekvõbb leggyorsabb és leghatékonyabb mód a közbiztonság javítása. Miért nem élnek vele? Ez a kormány ha a saját érdeke úgy kivánta nem habozott visszamenõleges törvényeket hozni. Tegye meg most is. Egy héten belül ítéletet hozni fejenként 40év fegyház teljes egészében letöltendõ könnyítések nélkül.
|
tsanyi | 1591 | 2011. január 29. 13:27 | Válasz erre: 1590 |
Na ez az!....ezt miért nem lehet?....az emberi jogok miatt?....és az áldozat jogai?.....oka van ennek, érdekes, hogy máshol a szabad és liberális nyugaton sokkal keményebben lépnek fel mint amit nekünk engednek.....miért?...
|
Bubó Doki | 1590 | 2011. január 29. 13:07 |
Én is elmélkedek... Miért nem lehet vajon ezeket az ügyeket gyorsított eljárásban, soronkívül tárgyalni, és példás büntetéssel sújtani? Kell még egy pár börtönt építeni, és meg lehetne tölteni ezekkel a taknyokkal. De nem ám szinestévés-könyvtáras-szabadidõs börtönöket, ahol ha nem akar nem csinál semmit!! Kötelezõ kényszermunkával, futkosós jelleggel a bele kilógva robotoljon, a k*rva istenit!!! |
qqriq64 | 1589 | 2011. január 29. 11:31 |
Csak elmélkedek. Minden tiszteletem az öregeké. Vegyünk egy 80év feletti tisztességben megöregedett nénit vagy bácsit, Született a húszas években felnõtt a Horthy rendszerben túlélte a háborút felépítette az országot átkínlódta a Rákosi rendszert reménykedett 56-ban majd mégegyszer felépítette az országot, viszonylagos nyugalomban talán révbe ért a Kádár rendszerben. Nyugdíjas évei kezdetén jött egy gengszterváltás. Nyugdíja elértéktelenedett tüzelõ ára az egekben gyógyszerek ára csillagászati az orvostól kezdve az egész államigazgatás nehezményezi hogy él mert csak a baj van vele. Élete folyamatos rettegés a betörésektõl a rablásoktól félti azt a kis háztájit amit fogyó erejével még be tud kapálni azt a néhány tyúkocskát ami jó esetben tojik annyi tojást hogy az unokáknak jusson az almáspitébe. Élete pedig nem ágyban párnák közt ér véget hanem jön néhány nyikhaj ( Fiatalkorú. Nem büntethetõ?????) aki egy este pusztán mert úgy tartja kedvük mert a haverok elõtt meg kell mutatni ki mer nagyobbat ütni az öregre, egyszerûen agyonverik. A körme alatt a piszok többet ér mint a „díszes“ társaság együtt. Véget ért egy küzdelmes élet mert csak. Mert valakik erõsebbek voltak mert valakik megtehették hiszen nem büntethetõk. A szülõknek jellemzõ módon nem az a legnagyobb gondja hogy a gyerekük gyilkos lett hanem hogy a rendör megpofozta az egyiket. Rendben van ez így? Milyen kifordult világban élünk? |
lecso64 | 1588 | 2011. január 29. 08:06 |
Hol vannak ezek az emberek akik ezt a videót csinálták? http://www.youtube.com/watch?v=DOyL7wKhRNE&feature=player_embedded# |
qqriq64 | 1587 | 2011. január 28. 23:24 | Válasz erre: 1585 |
Tudod mit mondott Eistein ugye? "Nem tudom mivel vívják a harmadik világháborút de azt tudom hogy a negyediket kõbaltákkal" |
desiderus | 1586 | 2011. január 28. 22:52 | Válasz erre: 1585 |
Profit...mindenek felett...az autógyárak beleestek a saját marketingcsapdájukba..3 évente facelift, 5 évente modellváltás...és ez miatt az egekbe szöknek a tervezési és gyártási költségek. Hiába a nagyfokú automatizáció, a termelési folyamatokból kiesõ munkaerõ (munkanélküli) nem lesz fogyasztó...raktárra termelnek...és ez igaz az élet minden területére.
|
galoscsabus | 1585 | 2011. január 28. 22:36 | Válasz erre: 1584 |
Sajnos ez egy törvényszerû és természetes "populáció-dinamikai" folyamat eredménye. Minden életközösségnek megvannak azok a ciklusai, amikor erõn felül próbál túlhaladni a természetes korlátain. Az emberi faj is átlépte ezt a kényes küszöböt. Ilyen mértékû fogyasztási igényt a Föld egyszerûen nem tud korlátlanul kiszolgálni. Törvény szerûen beindul egyfajta önszabályozás. Megindult a verseny hajrája a forrásokért. A történelem mint egy nagy spirál, jár körbe-körbe, fel és le, de minden szintnek megvannak a hasonló motívumai. Kezdetben folyt a harc az élelemért, majd a területekért, aztán a bányászható javakért, olajért, földgázért. A közeljövõ háborúit nem is olyan sokára már a vízért vívják (Egyiptom/Szudán), aztán jönnek újból a még mûvelhetõ területek, majd megint az élelem...... Aztán marad pár-tíz-százmillió, aki elkezdheti az elejérõl újból. Ha még lesz hol. |
desiderus | 1584 | 2011. január 28. 22:14 |
Olvasom, hogy az egyiptomi történések hatására emelkedni kezdett az olajár... Meg aggódom, hogy az elzavart fejesek után nehogy az imámok meg ajatollahok vegyék át az irányítást, mert Iránból elég egy is... Meg a tönkretett mezõgazdaság miatt importra szorulunk búzából, almából meg sok egyébbõl.... Meg Spanyolországban 67 évre emelték a nyugdíjkorhatárt... Aggódós lettem mostanság...öregszem ? |
desiderus | 1583 | 2011. január 28. 21:09 | Válasz erre: 1581 |
sanyinak saját kútfõje van, ahonnan merít...igaz ott távozik Széth finomnak nem nevezhetõ lehelete... :-)))))
|
tsanyi | 1582 | 2011. január 28. 21:03 | Válasz erre: 1581 |
viccelsz?...én komolyan csinálom és ez biza saját....tapasztalatokon alapul...:)
|
Larten | 1581 | 2011. január 28. 20:37 | Válasz erre: 1561 |
Sanya ez a beszólás qrva nagy, Humor Topikba való. Ezt olvastad valahol vagy saját? Biztos kilested valahonnan. |
tsanyi | 1580 | 2011. január 28. 19:19 | Válasz erre: 1577 |
A szervezõket sohasem érdekli a nép és az õ jólétük így pont lesz@rják, hogy pár évig elvesztenek némi turistát, legalább lesz mire fogni, hogy miért lett rosszabb a "forradalom" után, nekik csak az számat, hogy hatalomba kerüljenek...
|
tsanyi | 1579 | 2011. január 28. 19:17 | Válasz erre: 1578 |
na ja.... a kinevelt léhûtõk serege ami borzasztó...és miattuk már azt sem veszi fel az ember aki melózni akar...
|
qqriq64 | 1578 | 2011. január 28. 19:04 | Válasz erre: 1573 |
Én az építõiparban dolgozom 30 éve és nekem homlokegyenest ellenkezõ tapasztalataim vannak. Igaz akik ott dolgoztak vagy dolgoznak azok önként vállalják és mivel az építõipar versenyszektor ott nem maradhattak meg léhûtõk. Akikkel én itt együtt dolgoztam dolgozok mind jó melósok nincs probléma velük. A véleményem nem ez alapozza meg róluk hanem amit itthon a városomban tapasztalok gyerekkorom óta.
|
galoscsabus | 1577 | 2011. január 28. 19:02 | Válasz erre: 1576 |
Azért azt még nem. Kb. 3 millió turistát veszítenek, ha nem rendezõdik addig a helyzet. Akkor gazdaságuk a bevétel 1/4 részétõl esik el. Bízom benne, hogy nem hülyék :-) |
tsanyi | 1576 | 2011. január 28. 18:48 | Válasz erre: 1574 |
Szerintem tegyél le róla....nem fog normalizálódni annyira és ezek után bármikor kiújulhat.....áprilisig törölték is az utazásokat...
|
tsanyi | 1575 | 2011. január 28. 18:47 | Válasz erre: 1573 |
Ahol én melóztam ott nem lehetett lógni, aki kerülte a melót az hamar ráfázott, igaz mindig többet kerestünk mint az átlag és nem is volt értelme lógni, tény kevés cigó volt, de aki volt az dolgozott......késõbb mikor tanyára költöztem és a tsz-ben melóztam ott már valóban csak imitálták a melót, de ott mindenki.....városi proliként meg is lepõdtem, hogy ennyire lusta népség dolgozott vidéken......:)))...aki akart valamit és tényleg hajnaltól estig dolgozott az nagyon gazdag volt a szociban is, de a többség lógott a tsz-ben és némi háztájit csinálgatott otthon hobbi szinten....(na most megsértettem a vidéki kollégákat:)) )....
|
galoscsabus | 1574 | 2011. január 28. 18:42 | Válasz erre: 1570 |
Csak Tunéziából jöjjön el nyárig, oda tervezem a kirándulásunkat :-)))))
|
galoscsabus | 1573 | 2011. január 28. 18:40 | Válasz erre: 1568 |
Háááát nekem más emlékeim vannak az erdõn dolgozó, színtiszta rétinéger berigádokról. Konkrétan az általuk elvégzett munka soha nem ért egy kalap sz@rt sem. Annyi "haszna" volt a kényszeres alkalmazásnak (hiszen munkát kellett nekik adni, hogy ne legyenek KMK-sok), hogy ragyogóan megtanulták, hogy a fehérembernek meg kell szakadni a munkába a megélhetéshez, nekik elég csak imitálni valamit. Most is megy a nagy parasztvakítás, ezzel a közmunka programmal. Nekünk 120 közmunkást kell alkalmaznunk. Mondhatunk nemet, de akkor elesünk egy csomó állami kedvezménytõl és a megítélésünk is gyökeresen megváltozik a tulajdonos (állambá) szemében. LÉtszámot csak az elõre megtervezett módon csökkenthetünk olyan, hogy kirúgni valakit, többé nem létezik. Na ezt pontosan tudják is! Ha valamelyik rendszeresen megjelenik a munkahelyen, már az szenzáció számba megy. Ha nem hátráltaja a munkát, csak szerényen és ártalmatlanul teszi a semmit, akkor az már termelés. Siralmas a helyzet, pontosan addig maradnak amíg összejön annyi igazolt idejük, hogy újból felvehessék a segélyt. Már napi 1-1,5 óra tényleges munkavégzésért megkapják a minimálbért. Ugyanakkor egy erdészünk, vadászunk 30 év munkaviszonnyal, teljes anyagi és erkölcsi felelõsséggel a rábízott milliárdos értékekre vonatkozóan, nettó 15-20eft-tal kap többet. No komment. |
tsanyi | 1572 | 2011. január 28. 18:37 | Válasz erre: 1571 |
Én ezzel nem értek egyet......miképp legyünk nem birkák?....magától senki nem megy sehová tüntetni....azt meg kell szervezni valakiknek...a mostani arab tüntetések is szervezettek voltak, most olvastam, hogy a USA támogatta az egyiptomi ellenzéket és követeli, hogy állítsák vissza a netet és a közösségi oldalak látogathatóságát az országban.....még, hogy én vagyok összeesküvéselmélet hívõ..:)).....minden az kivétel nélkül....:))
|
tsanyi | 1570 | 2011. január 28. 18:31 |
Most már egyre több arab országban zavarognak....terjed mint a kolera....ide is elér vajon?
|
tsanyi | 1568 | 2011. január 28. 18:17 | Válasz erre: 1567 |
A sokat átkozott szoci alatt dolgoztak, persze nyilván élték a saját életüket, de dolgoztak......jó pár kollégám volt cigó és semmi baj nem volt velük, nem loptak többet mint a magyarok és akkoriban valahogy nem is volt ennyire kiélezve a helyzet.......ez a nagy libsi módival változott meg és érthetõ ha nem akarnak melózni ha az nélkül még jobban is élnek mintha melóznának......ebben én inkább tervezett ellentét szítást látok......
|
galoscsabus | 1567 | 2011. január 28. 18:13 | Válasz erre: 1566 |
Én ez esetben túlmennék a "nyugati mûveltség" szintjén. Legalább is egy kis idõre biztosan. Aztán ha hajlandóak végre beilleszkedni (uram bocsáááá dolgozni is támad kedvük, nem csak eltartatni magukat a megtojt szerencsétlen purdék által), akkor minden további nélkül emberszámba tudnám õket nézni. De nincsenek illúzióim, mióta világomat tudom köztük élek..... |
tsanyi | 1566 | 2011. január 28. 18:03 | Válasz erre: 1565 |
egyszerû, nem szeretném ha nem magyar lenne az ország, de szeretném ha kicsit mernénk keményebben bánni a kisebbségünkkel....nem nagyon csak amennyire a mûvelt nyugat teszi.....
|
qqriq64 | 1562 | 2011. január 28. 17:32 | Válasz erre: 1559 |
:)))))) A legvégén de akkor minden testnyílásomon :)))))
|
tsanyi | 1561 | 2011. január 28. 17:31 | Válasz erre: 1559 |
ügyes ember análisan is lélegzik.....nekem kifelé már megy...:)
|
tsanyi | 1560 | 2011. január 28. 17:31 | Válasz erre: 1558 |
Már régóta mondom, ha véletlenül(nem is annyira) letelepednek itt nagy számban és valahogy a kezükbe csúszik a teljes irányítás akkor hirtelen vége szakadna a nagy liberaliznusnak és az általad körülírt népcsoport azonnal olyan helyzetben találná magát mint ma a palesztinok......nekik nyervákolhatnának több segélyért, lenne golyó érte és fallal körülzárt gettó.....
|
qqriq64 | 1558 | 2011. január 28. 17:25 |
Csak elmélkedek ha már ez a fórum címe. Bûn az általánosítás? Nézzük meg közelebbrõl. Kezdjük liberálisok szerinti legnagyobb õsbûnnel. Ha azt mondom hogy a familiárisan hiperpigmentált etnikum bûnözõ és élõsködõ életmódot folytat és többszáz éve képtelen beilleszkedni a társadalomba akkor bizonyára hibát követek el mert általánosítok. Hiszen nem mind ilyen. Ok. De azért egyvalamit tudnunk kell. Az általánosítás mindennapjaink szerves része naponta számtalanszor elkövetjük és nem túlzok ha azt mondom az általánosítások irányítják életünket. Ha azt mondom hogy a Magyar nõk gyönyörûek akkor általánosítok de ezt senki sem veszi zokon nem kéri ki magának. Ez még nem irányítja az életem de ha azt mondom hogy nem nézem a Retek Klub mûsorát mert szar akkor is általánosítok hiszen bizonyára vannak jó mûsorok is amirõl az általánosításomnak köszönhetõen lemaradok. Én minden nap a CBA-ban vásárolok kenyeret és többször kijelentettem hogy a CBA-s kenyér jó. Igazam van? Nem. Nem mert nem kóstoltam végig az összes kenyeret. Lehet közötte olyan is ami nem jó. Mégis tapasztalati alapon beszéltem és általánosítottam. Életünk nagy része azzal telik hogy információkat gyûjtünk dolgokról és ezeket az ÁLTALÁNOS információkat elraktározzuk és adott esetben általánosítva döntünk róluk. Melyik iskolába írassuk a gyereket? Azt mondták az az iskola jó mert ott jó tanárok vannak. Jó oda íratjuk. Tényleg minden tanár jó ott? Vagy csak ÁLTALÁBAN a tanárok jók ott? Milyen autót vegyünk? Van pénzünk vegyünk egy Mercedest mert az jó autó. Minden Mercedes jó? Bizonyára nem. De mi általánosítottunk. Bármilyen terméket veszünk hallott, látott, vagy tapasztalati információk alapján gyûjtünk a megvásárlásához ÁLTALÁNOS adatokat és eszerint döntünk. Nagy márkák milliárdokat költenek arra hogy pozitív általánosításokat kössenek az emberek a nevükhöz. Tegyük fel hogy általánosítás vagyis általános tapasztalatok nélkül kell döntenünk. Tegyük fel hogy a havi nagybevásárlást egy olyan szupermarketben kell elvégeznünk amiben MINDEN termék neve ismeretlen. Fogunk venni egy csomó terméket az ár vagy a vizuális szimpátia alapján. Mi lesz az eredmény? Legalább a fele termékkel elégedetlenek leszünk. Például kilyukad a wc papír. Hoppá. Kellemetlen. A vízkõoldóból csak a víz az igaz. Mérgelõdünk. A sör lóhúgy minõségû. Anyázunk. mindenkivel elõfordult már hogy az ár vagy a szimpátia alapján ismeretlen terméket vett de a hátsó gondolat mindig az hogy KIPRÓBÁLOM. Aztán vagy bejön vagy nem. Ezért mondom hogy az általánosítás pozitív és szükséges viselkedésformáló magatartás. Viszont emberekrõl is így döntünk, az autósokról a motorosokról a politikusokról és hát a gangeszparti székelyekrõl is. Nehogy azt higgyétek hogy a nagyon felvilágosultnak tartott liberális beéllítottságú értelmiségiek mások lennének. Ezek az emberek telekürtölik a világot szabadelvû nézeteikkel és hát természetesen õk aztán nem általánosítanak. Persze ha egyméternél közelebb kerül hozzájuk egy roma akkor észrevétlenül megmarkolják a pénztárcájukat, ha pedig fiuk-lányuk bemutatja legújabb barátját aki történetesen nem azévben barnult le akkor sikítófrászt kapnak. Láttam már ilyet nem egyet. Ugyanezek az emberek gond nélkül lefasiztáznak mindenkit aki nem osztja nézeteiket, úgy is mondhatnám hogy általánosítás nélkül, nekik minden náluk radikálisabb ember fasiszta. Na ennyit az általánosításról. |
tsanyi | 1557 | 2011. január 28. 17:13 | Válasz erre: 1556 |
irigyelték is tõlünk......bevezették együttesen a tandíjat amit persze én már nem bírok megfizetni így ha a gyerekem egyetemre akar járni akkor eladósítja magát egy életre....
|
klimas | 1556 | 2011. január 28. 17:06 | Válasz erre: 1554 |
Csak csöndben kérdezem: ugyan hol máshol lehettek volna így szépen együtt? Mindkét jómadár a mi pénzünkön tanult!!!
|
lecso64 | 1554 | 2011. január 28. 12:03 | Válasz erre: 1549 |
Miért óvatosan? ment a képpel az aláírás is vagy nem?:))))) |
csoves | 1553 | 2011. január 28. 11:28 | Válasz erre: 1552 |
Megtalálhatóak a világ minden részén,mint a cigányok.Az egyik spekulál úgy élõsködik,a másik egyszerûen élõsködik!!!!!!!!
|
boss2 | 1552 | 2011. január 28. 09:01 |
789 évvel késõbb még mindig itt vannak a nyakunkon Európában nálunk a legtöbben :)
|
tsanyi | 1551 | 2011. január 28. 08:45 | Válasz erre: 1550 |
Párszor láttam a spektrumon a zsidók történetérõl egy mûsort......érdekes volt, kicsit más megvilágításba helyezi az eddig ismert történetüket......hosszú lenne leírni, de a lényeg, hogy nem rabszolgái voltak a fáraóknak hanem alvállalkozói, egy harcos törzs aki védte egyiptom határát egy szakaszon bizonyos elõnyökért cserébe........és a kivonulás valós volt csak nem egészen menekülés volt hanem átküzdötték magukat egyiptomon mert megromlott a viszony a fáraóval és új földet akartak maguknak......de ez akkor bevett dolog volt pont úgy mint a legyõzöttek teljes lemészárlása amitõl õk sem riadtak vissza.....tehát csak azt csinálták amit mások abban az idõben....
|
bandi0 | 1550 | 2011. január 28. 07:55 | Válasz erre: 1547 |
Pl. II. András az Aranybullában (1222) már eltiltotta õket a tisztségviseléstõl (pl. só és vám, pénzverés, kamaaispánság...). |
Bubó Doki | 1549 | 2011. január 28. 07:46 |
Csak óvatosan! Az igazsághoz a kép aláírása is hozzátartozik: "A fotómontázs Prohászka Imre fotóinak felhasználásával készült" Szóval a pletyka.....így terjed.... |
matador | 1547 | 2011. január 28. 05:57 | Válasz erre: 1540 |
a zsidó ellenes progromokat már Sztálin elõtt kitalálták! Az elsõt a római birodalomban végrehajtották, még a keresztények üldözése elõtt.A mi királyaink közül is sok kitiltotta õket az országból, vagy erõsen korlátozta tevékenységüket, lakhatásukat. |
kawa70 | 1546 | 2011. január 27. 21:52 | Válasz erre: 1545 |
Ahhoz, hogy a kérdést megértsük, és megválaszoljuk, lehet az kell, hogy az akkori körülmények közt éljünk. |
tsanyi | 1545 | 2011. január 27. 21:46 | Válasz erre: 1544 |
A kiváltó okokat nem nagyon publikálják sõt magát az elsõ törvényeket sem, hogy mirõl szóltak.......de nem ezért tettem fel a linket hanem mert ez valóban aljas és gyáva tett volt és az érdekel, hogy bár a szövetségesek tudtak róla, tehettek is volna és mégsem tettek semmit....
|
kawa70 | 1544 | 2011. január 27. 21:44 | Válasz erre: 1541 |
Biztos jó okuk volt rá... Lehet megfelelõképpen kiismerték õket? Olvastam egy cikket, amibõl kiderül, mi is váltotta ki a németekbõl a zsidók magasfokú utálatát. Valószínûleg más nációkkal is eljátszották. Természetesen a pénz és az üzlet játszott benne nagy szerepet.
|
tsanyi | 1543 | 2011. január 27. 20:46 | Válasz erre: 1542 |
Lehet....csak ezt nem találom kielégítõ indoknak.....bár sztálintól akár ki is telhetett...
|
tsanyi | 1541 | 2011. január 27. 18:43 | Válasz erre: 1540 |
ez nem valószínü, hogy igazi indok....ez csak szöveg ami nyilvánosságra került, de a háttérre vagyok kíváncsi.....valamiért egyik szövetséges sem akart az egész háború alatt segíteni nekik....miért?
|
boss2 | 1540 | 2011. január 27. 18:38 | Válasz erre: 1539 |
A szövegben benne van a "valójában " " Nálunk is van itt épp elég" A Sztálin rendszer már 200%-on mûködött és írtotta a rendszer ellenségeit. Már nem volt kapacitása ! Hitler kezdõ amatõr volt Sztálinhoz képest .... |
tsanyi | 1539 | 2011. január 27. 10:27 |
Azon elmélkedek, hogy ez: http://www.mult-kor.hu/20110127_a_nacik_a_szovjetunioba_deportaltak_volna_a_zsidokat milyen hatással volt a késõbbi történésekre? és miért nem engedték valójában?....... |
matador | 1538 | 2011. január 26. 19:08 | Válasz erre: 1537 |
nekem ne mond ezért nem dolgozom a "T ..." áruházban, az öreg "leányt" nagy dérrel -durral kivasalják , a hátrányos helyzetûektõl meg fosnak, pedig 100EFt alkoholt visznek ki egyszerre. Az Outlet centerbe csak azért vettek fel mert a volt kollégám cégének õrei is benne voltak a NIKE bolt 2-3MFt lopásába. 2 eladó 1 õr segítségével 4 hónap alatt kifosztotta az boltot, ja ez az mennyiség amit elõtaláltak az egyikük garázsába. Címre szállítottak megrendelésre. Hát ezek most 3-4 évet hûssõlnek. Sajna nem mindenki tesz feljelentést így a bukott õrök másnap már mást lopnak. |
tsanyi | 1537 | 2011. január 26. 15:15 | Válasz erre: 1536 |
Ne vedd magadra fõleg ha nem csinálod, de ugye a legtöbb raktárban az õrök viszik ki, de legalábbis közremûködnek a lopásokban.....másképp nem is lehetne...
|