tsanyi | 1838 | 2011. február 8. 09:38 | Válasz erre: 1837 |
Melyik jog?....a bankároké?......azt lesz@rom pont úgy ahogy õk is az én jogaimat.......tényleg parttalan vita, önkéntesen még mindig lehet fizetni akármit.....a kötelezõvé tétel volt az alapja az egésznek, ha az nem lett volna akkor semmi gond.......amúgy máshol már írtam azt a véleményem, hogy mi lenne az egyetlen igazságosnak tartható nyugdíj fizetési rendszer......mindenki fizetéstõl függetlenül egyforma járulékot fizessen amiért mindenkinek egyforma nyugdíj járna annak idején és aki többet keres az megtakarít még hozzá ha akar......egyébként az egyforma nyugdíjat már pedzegetik csak az egyforma járulékot nem....
|
Bubó Doki | 1837 | 2011. február 8. 09:32 |
Sanyi, ez a jog lábbal tiprása. Ha holnap hoznak egy új törvényt, hogy mindenkinek be kell vallania, hogy mennyi pénze van a bankban, mit szólnál hozzá? Netán azt is be kellene szolgáltatnia, mit szólnál hozzá??? Mi az, hogy máshol olcsóbb volt? Micsoda volt olcsóbb? Az állami semmittevés? Ja, az tényleg olcsó. De mivel ez MAGÁN pénztár volt, kinek mi köze hozzá? Ha ez nekem pl. így volt jó, mi a fax köze van hozzá a selmecinek????? Áhh, mindegy, parttalan vita..... |
tsanyi | 1836 | 2011. február 8. 09:11 | Válasz erre: 1835 |
A döglött oroszlán szerintem pont megérdemli, hogy vizsgálgassák......miért volt drágább mint máshol és valójában mi lett a pénzzel?......engem is az vizsgál aki csak akar csak a bankokat nem a banktitokra hivatkozva....ez engem nem zavar, van bõven más ami igen, pl a tegnapi beszéd ami minden volt csak konkrét nem.....nagy szavakkal arra bíztatott, hogy ha bevezetnek szükségbõl különbözõ sarcokat azt viseljük büszkén az õ harcában....nem akarok több sarcot van már így is elég sõt végre az egyetlen ígéretüket is betarthatnák, hogy csökkentenek minden elvonást a munkahely teremtés okán.....ez az egxy ígéretük volt, de eddig csak növelték a terheket és a szegény réteg erõsen bõvül....
|
Bubó Doki | 1835 | 2011. február 8. 09:05 |
Na! A selmeci gabika megint egy új dolgot javasolt: meg kell vizsgálni VISSZAMENÕLEG a pénztárakat. Banktitok: eltörölve! Üzleti titok: eltörölve! Mindent meg fognak vizsgálni, és a válságot is rájuk fogják verni, és ehhez ha kell(sic!)törvényt is fognak módosítani. Egyszerû: amit csak akarnak! Ez az új törvénymódosítás megint csak azt jelzi, azt csinálnak, amit csak akarnak. Nem érzem biztonságban magam.....A pénztárakat "kicsinálták", mi kell még? A döglött oroszlánba belerúgni nem kell nagy bátorság... |
klimas | 1834 | 2011. február 8. 08:42 | Válasz erre: 1832 |
Egész komoly alkotás , Honda motorral, rugós ülés felfüggesztéssel, elöl négyévszakos gumival és ha jól látom a fék önbeálló a láncos összekötõ miatt.. nem rossz:))))A csomagtartó van vagy 50 literes. ebben a kategóriában szó szerint kiugró !
|
tsanyi | 1831 | 2011. február 7. 19:41 | Válasz erre: 1830 |
Így van, ez volt a szlogen, de akkor akár még hihetõ is volt mert nem volt tandíj(ugye mostani akkor "tanult" vezéreink?) és tényleg volt lehetõsége akárkinek tanulással feljebb jutni, de ha nem volt annyi esze vagy más volt a beállítottsága akkor akár fizikai dolgozóként is meg lehetett élni ami egy fix jövõképet adott amire lehetett tervezni.....hiába hívjuk most az "komcsi érának" mert gyakorlatilag az ember nagyjából lesz@rja, hogy milyen vezetés van ha viszonylag jól él.....ha most hitler elõkerülne és azt ígérné, hogy minden jobb lesz és ezt meg is tartaná akkor simán megválasztanánk még akkor is ha tudjuk mit csinált.....nem érdekel ki van hatalmon és mennyit lop ha engem is hagy élni...
|
desiderus | 1830 | 2011. február 7. 19:35 | Válasz erre: 1829 |
sanyi: a mi szüleinknek is azt mondogatták, hogy nekünk építik az országot... Tied az ország, magadnak építed ! Fiatalok, a jövõnk a tét ! Emlékszik erre valaki ? Ezek a 80-as években voltak szlogenek.... És már 50 éves vagyok, b@ssza meg... A nagy generáció, a rendszerváltó generáció tagja...kitörölhetem a seggem vele.... |
tsanyi | 1829 | 2011. február 7. 19:28 | Válasz erre: 1826 |
Ez így van....már csak egy valóban normális(sajnos ez utópisztikus kérés) társulat kell aki megszervezi kairót.....nekem elegem volt abból, hogy várjak a jobb létre(,ajd ha oda szenderülök, az legalább tuti)....és a gyerekeimet is ezzel etetik?....Õk is várjanak életük végéig?.....persze, ez a terv, a plebs hangyázzon õk meg hízzanak.....nem akarok több "megszorítást"(lopást).....most adjanak vissza egy kicsit õk az eddig ellopottból.....
|
desiderus | 1827 | 2011. február 7. 19:22 | Válasz erre: 1826 |
kawa: szívembõl szóltál... Ha így haladunk"elõrefelé" akkor fénysebességgel fognak minket lehagyni a volt KGST testvéreink. Nemrég dumálgattam egy Lettországból hazaköltözött magyar orvossal...bakker... |
kawa70 | 1826 | 2011. február 7. 19:15 |
Hurrá.......Viktor király végre megmondta a tutit. Mégiscsak eljön a kánaán....Egészen pontosan 2014-ben.....Akkor fog Magyarországon érzõdni a a gazdasági felemelkedés. Azon gondolkodom hosszú-hosszú évek óta, vajon meddig hiszik még el az emberek, hogy csak egy-két évet kell megszorulni, aztán az épp aktuális választások évében fog majd bebizonyosodni a kormány erõt és áldozatot nem kimélõ munkálkodása, és hozza meg gyümölcsét a gyarló választóknak is. Négy éve pontosan ezt jósolták 2010-re a szegfûsök - annak ellenére hogy elkúrták...Meg elõtte 2006-ra is, bár az nem sikerült, de hát 4 év kevés véghez vinni azt a programot amire ennek a lecsúszott gazdaságú országnak szüksége lenne a felemelkedéshez. Az emberek elhitték ezt is. Vikike is igérgetett már kisebb csodát 2002-re, de azt vízre tette az ezüsthajó kft...1990 óta egyebet sem hallani, csak 3-4 év nadrágszíj húzás, aztán a felemelkedés fog eljönni és minden magyar lakos jobban fog élni. Aztán választás, jön a licitálások ideje és az emberek annak hisznek aki a legszebb kreálmányt tudja felmutatni a jövõre nézve. Aztán csak a saját zsebüket tömik, a nép meg egyre többet dolgozik és egyre lejjeb csuszik - kivéve a cigókat, õk talán egy picit jobban élnek, de minimum stagnálnak 20 éve. Belefáradtam......hitegesse a jó k........ |
desiderus | 1825 | 2011. február 7. 19:11 | Válasz erre: 1824 |
És a választási ígérgetésekben sem említették...ömlik a lóvé a politikusok zsebébe, pártállástó függetlenül...
|
Szicsu600 | 1824 | 2011. február 7. 19:00 |
"Gáz van........ " Ez is olyan Sukorós ügylet volt, sajna EZEN IS csak buktunk.:( |
Jani55 | 1823 | 2011. február 7. 18:49 |
Jön valaki a hétvégén Etyekre? http://www.agrargepshow.hu/latogatoknak/jegyarak Mg Gépkiállítás... A Korda Filmstúdió is megtekinthetõ... |
Page | 1822 | 2011. február 7. 18:19 |
Szegény Bakács Tibor (settenkedõ) megélhetési bûnözõ lett:( De sajnáálom:) |
matador | 1821 | 2011. február 7. 15:44 | Válasz erre: 1818 |
rekord erõs, ez hülyítés! no majd akkor amikor 1:1 .ben váltják az euróval, ilyen soha nem lesz.
|
tsanyi | 1820 | 2011. február 7. 15:19 |
Ma 40 éve veszett el európa utolsó szabad állama........megkapták a nõk a szavazati jogot Svájcban....:))
|
tsanyi | 1819 | 2011. február 7. 15:01 | Válasz erre: 1818 |
Erre is csak a "na igent" lehet mondani........mesterségesen erõsítették pár éve egy darabig a forintot és azzal együtt mindenkinek tolták a frank és eurós hiteleket(ne mondjuk azt, hogy az a hibás aki abban vette fel mert akkoriban nagyon erõsen beszélték az emberekre a banki ügyintézõk ezt).......utána "jött a válság" ahol együtt pingvinezett a kamerák elõtt az összes haszonélvezõje a dolognak mondván, hogy ezt senki nem láthatta elõre és jaj mekkora kár!....ja, mekkora kár nekünk és mekkora öröm nekik........erre azt mondani, hogy nem elõre eltervezett volt nagyfokú cinizmus és az emberek hülyére vevése........most ugye egyfolytában az megy, hogy 2020, de inkább 2025 elõtt nem lesz € aminek ugye az lehet az oka, hohy kb akkor járnak le többségében a 2005 körül felvett 25 éves hitelek.......eszükbe sincs most erõsíteni a ft-ot mert azzal rosszul járnának a gazdáik....
|
Semi | 1818 | 2011. február 7. 11:10 |
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/07/rekorderos_a_forint/ Mi az, hogy "rekorderõs a forint"? Heti rekordot döntött? Volt már ennél erõsebb is a történelem során... nem is oly' rég. |
Semi | 1817 | 2011. február 7. 10:25 |
Néztem éjszaka a Super Bowlt, hát nem volt semmi. A játék, a helyszín, a show. A Fifának van még mit tanulnia. Az a stadion, amiben nyomták, a szervezés, a mûszaki háttér, a nagy kivetítõk (huszon-akárhány méter magas és vagy ötven méter széles), a koncert a félidõben, stb. Nem gagyi, tényleg nagy esemény ez odaát! |
Jani55 | 1816 | 2011. február 7. 09:15 |
A múlt héten két sokkhatás ért, egy igen pozitív: Australian Pink Floyd: a 30-40 éves zenék korszerû hangtechnikán,... profi zenekartól. és egy igen megdöbbentõ: a Spektrum Tv 02.02-i adása Mauritániából (élõ tudósítás): Nem hittem volna, 2010-ben van a világnak ilyen eszméletlen helye, ahol a fiatal lányokat kényszerû, kötelezõ hízókúrára ítéli a saját családja, a társadalma!!! A szépségideál a kövér(!) nõ, (mint európában többszáz éve volt), ennek érdekében, ill. a jobb férjhezmenési esélyek biztosítása céljából az 5., 6. életévüket betöltött lányokat un. hízlalókúrára, hizlalófalvakba kényszerítik, a nyári három hónapra! Borzasztó körülmények között, napi 10(!) liter tejjel, gabonával, hússal tömik a lányokat, veréssel kényszerítve. Aki nem bírja a szenvedést, belehal: ugyanis nincs pocsékolás, a hányásukat is meg kell enniük!!!, már csak büntetésbõl is. A (magyar!!!) dokumentumfilm jól kiemelte a gazdag családokból érkezõ és értelemszerûen büszkébb lányok és a szegény körülmények közül valók közötti különbséget: a gazdagabb, tehát garantáltan teltebb, kövérebb 12-13-éves fiatal nõ kelendõbb, (nagyobb a hozomány is), garantáltan férjhez megy... míg a szegényebbek, akik leginkább csak reménykedhetnek, nem kelnek el... Borzasztó, európai értelemmel felfoghatatlan, embertelen bánásmód... 13-14 éves korra az elsõ szülésen túl vannak (vagy belehalnak). Európában, a vékony nõ a szépségideál... Sok nõ ezért nagyon komoly önkorlátozásra, önsanyargatásra kényszerül, sokan nem esznek meg egy-egy jobb étket, csokoládét, stb., lelkiismeretfurdalás nélkül, nehogy elveszítsék gyönyörû alakjukat... Sokan bele is betegszenek... Ki érti ezt??? És teszik mindezt, miértünk férfiakért, hogy szebbnek, kívánatosabbnak láthassuk a nõket!!! |
tsanyi | 1815 | 2011. február 7. 09:04 | Válasz erre: 1812 |
Ez teljesen igaz, kérdõre is vonták 2 éve az akkori illetékes elvtársakat és egy csomó magyarázatot tettek közzé amiknek a lényege az volt, hogy nekünk nincs olyan technológiánk és nincs annyi pénzünk, hogy hozzáférjünk.....viszont a románok sréhen hozzáfértek olcsón........a mostani társulat sem nagyon töri magát, hogy ezt visszacsinálja....
|
kawa70 | 1813 | 2011. február 6. 22:08 | Válasz erre: 1812 |
Ezt megkaptam én is. Köremail. Lehet némi alapja épp, mert vagy egy éve szóbeszéd tárgyát képezte ehhez hasonló értelmû dolog. Az biztos, hogy a bányászati jog nem a magyaroké. Azt viszont nem tudja szerintem senki pontosan, mennyi gázról van szó. De hogy valaki megint nagyot szakitott az ország kárára, az tuti.
|
desiderus | 1812 | 2011. február 6. 22:01 |
Ez valami átverés ? Vagy igaz ? Ha valakinek van infója, ne legyen rest ossza meg velünk... Gáz van........ Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges idõkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idõ, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetõen felzárkózhatna a gazdag Európához. Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklõdõ ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá. Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostût találni a tûpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostût, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt. A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztõ, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát. Hogy mennyi pénzrõl van szó? Ebbõl a gázkincsbõl az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztõ felerõsödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sõt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentõ intézkedéseket lehetne indítani. Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltûnõen aránytalan szerzõdés fogalmát. Az ilyen szerzõdést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerzõdéseket meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezõt találhatnának az ország egymással szembenálló erõi. Senki nem vitatja el a külföldi befektetõ jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvû vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtõzõ kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem elõtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század!!! A (volt) Gyurcsány-kormány hallgatott a szerzõdés tartalmáról. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni Azért, mert lelkiismeretlen bûnözõk a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthetõ. A magyar nagytõkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Õk nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb idõre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak. |
Larten | 1810 | 2011. február 6. 19:45 | Válasz erre: 1809 |
Nem a vásárral van baj. A kereskedelem mindig is a gazdaság hajtó ereje volt. Ha valaki tehetséges a kereskedelemben, hát gyarapodjon. Kockáztatja a pénzét, akár el is vesztheti. Nekem avval van bajom, ami a Kossuth tér 1 sz. alatt folyik. Hordják szét ami nem az övék. |
tsanyi | 1809 | 2011. február 6. 19:18 | Válasz erre: 1808 |
jóvan tudtam én csak nem sejtettem...:)),de az elsõ tiltó törvényt I.Béla hozta ellenük mikor betiltotta a vasárnapi vásározásukat...
|
Larten | 1808 | 2011. február 6. 19:15 |
Nem arra gondolok Sanya, hanem amit bandi0 már korábban is beírt: II. András az Aranybullában (1222) már eltiltotta õket a tisztségviseléstõl (pl. só és vám, pénzverés, kamaaispánság...). |
tsanyi | 1803 | 2011. február 6. 13:48 | Válasz erre: 1801 |
pedig ezek is így kerültek újra a húsosfazék közelébe és nem azért mert úgy szeretik õket......nem feledékenyek az emberek csak reménykednek, de már azt sem lehet akkor csak lesz valami?......ha más nem hát motorozunk míg lesz mibõl....oszt ha már nem lesz mibõl akkor kairó...:))
|
Szicsu600 | 1801 | 2011. február 6. 13:43 | Válasz erre: 1800 |
Én is látjuk Sanyi,de nagyon nem stresszelek rá. Ha a rohadékok itt voltak 8 évig, akkor talán ezek is megélhetnek 4-et. Aztán utána elzavarjuk ezeket is. De a szegfût többé ide soha, csak azért mert nincs más alternatíva.
|
tsanyi | 1800 | 2011. február 6. 13:25 | Válasz erre: 1799 |
Szerintem ennek semmi köze a választásokhoz......egyszerûen azt hittük jobb lesz mert ezt ígérték és a legtöbben elhitték.....viszont rosszabb lett....egyenlõre.......várom azt a jobbat amit ígértek viszont ha ez nem történik meg nem akarok még 2 hónapot sem várni, hogy ez változzon...vártam a születésemtõl 90'-ig a jobb életet ami nem jött el csak összeomlott a rendszer.......90' óta folyamatosan ígérik, hogy jobb lesz.....nem lett jobb csak a tolvajoknak......már lassan 50 vagyok......meddig és milyen változásra kell még várnom?........nem akarom többé hallani, hogy csak egy kis türelem kell.....nincs türelmem és velem együtt a többségnek sem......nincs választási lehetõségem mert "egyik párt a másik".......
|
Szicsu600 | 1799 | 2011. február 6. 12:52 |
Végig olvastam elmaradásomat. Hát igen-igen rátok fér már a jó idõ és a motorozás. Jaj az " Igen Igen" ért elnézést kérek magamtól. Rossz érzéssel tört el, még ennyi nap után is ez a választási bohóckodás.:D Fel a fejjel, még pár év és lehet szavazni!!! De kire????:D |
Larten | 1798 | 2011. február 6. 12:43 |
.....hogy ez az ország izig-vérig a lehúzások országa? Én tudom, de nem akarom ide leírni és a moderátort kellemetlen helyzetbe hozni. No meg persze a jól felfogott saját érdekemben... Személyesen elmondhatom, de Ti is jól tudjátok. |
qqriq64 | 1797 | 2011. február 6. 12:31 |
Csak elmélkedek Ugye anno népszavazást írattak ki fideszék hogy töröljék el a vizitdíjat. Igen ám de akkor a vizitdíjjal párhuzamosan bevezettek egy úgynevezett dobozdíjat a gyógyszerekre. Az viszont a mai napig megvan nem törölte el senki. Mi lenne ha amikor megyek anyám inzulinjáért ami ingyenes de a dobozdíj 350Ft azt mondanám hogy köszönöm a dobozt nem kérem? Mert ugye csak a gyógyszer ingyenes. Ilyen alapon kifizettethetnék a dobozbacsomagolás árát is meg a szállítási költséget is meg a kiszolgálás díját is hiszen azok sem a gyógyszer elõállítás költségei. Vagy ne adjak tippeket a kormánynak? Más. Anno az átkosban volt egy vászon jogosítvány amibe az orvos idõközönként bepecsételte az érvényességet igazoló dátumot. Amikor évtizedek alatt betelt akkor kellett újat csináltatni. Most ugye korszerû kártya van, amit minden orvosi vizsgálatkor újra kell cseréltetni 4000-ért. Mindennek a tetejébe ostoba módon a kártya elsõ oldalán van egy az okmány érvényességét jelzõ dátum, (sokan azt hiszik ez az orvosi érvényessége is pedig nem) ami teljesen értelmetlen hiszen a valódi érvényesség a kategóriáknál szereplõ dátum ami ha lejár akkor függetlenül az okmány érvényességétõl mindenképpen újra cserélik. Lényeg a lényeg minden orvosivizygálat után jó pénzért csináltatni kell új jogosítványt. Mindezt kiegészítésnek szánom az általatok leírt közüzemi szolgáltatók visszaéléseihez, csak úgy a levegõbe felteszem a kérdést miért érzem úgy hogy ez az ország izig-vérig a lehúzások országa? |
qqriq64 | 1795 | 2011. február 6. 12:00 |
Tudod Sanyi hogy nem vagyok összesküvéselmélet hívõ de a paksi erõmû jövõjét illetõen egyetértek:)))
|
tsanyi | 1794 | 2011. február 6. 11:49 | Válasz erre: 1793 |
Így van, ezzel a dolgozó politikával húzzák el az emberek elõtt a mézesmadzagot mondván, hogy bármit elérhetsz csak akarni kell......ez majdnem így van....de akkor miért nem vagyunk mindannyian vezetõ állásban igen jó pénzért?....jé, hogy ez csak egy bizonyos rétegre igaz?......legalábbis a jó pénz mert a fizikai melósok sem érdemelnek kevesebbet mint semmirevaló szarosnyelvû fõnökeik......volt elõzõ cégnél "kiemelt" villanyszerelõ srác akit felvittek az irodába dolgozni mondván annyira jó, hogy csak na(tetszett neki és rögtön vérbeli irodista lett a többieket lenézve).......oszt kiderült miért kellett a pénzügyi vezetésnek a srác mert mellettünk ült így késõbb(bár hallgatag volt) nekünk sírta el, hogy gyakorlatilag mint számla kontroller(villanyszerelõ kell ehhez mi?) neki kell kifizetés elõtt leigazolnia a teljesítés nélküli számlákat is a tulajdonosoknak és a többi vezetõnek(persze az összeset, de a baj ezekkel volt).......ott vergõdött és néha berohant a pénzügyes ribanchoz vitatkozni, de a vége mindig az lett, hogy aláírta és csak a panasz maradt, hogy majd ha bukás lesz õ megy a börtönbe ami igaz is(ja, és pár hónap után már nem volt olyan nagyra vele, hogy irodába került).......ez a cinizmus érhetõ tetten minden nagyobb cégnél ahol mrd-ok vannak...
|
desiderus | 1793 | 2011. február 6. 11:31 | Válasz erre: 1792 |
T-Mobil... Marcsy egyik barátnõjét olyan aljas módszerrel tették tönkre és rúgták ki a középvezetõi állásából, hogy a mai napig nem tért magához...hiába mondtam neki, álljon a sarkára, keressen egy munkajogászt..(érdekes módon a kirúgása után két nappal egy, a menedzsmenthez közelálló fiatal rokon töltötte be a pozíciót)... Összeroppant...közben a bank elvitte a motort, az autót és most tavasszal a ház következik, ha nem történik valami csoda. CIB bank... Ugyanakkor meséli a barátom, hogy kis felesége feljebb lépett a ranglétrán, és egy tollvonással a duplájára emelték a fizetését (300 ezerrõl 600 ezerre).. Ezek után azt mondta a nej, hogy Lacikám, ne dolgozz többet, tiéd a háztartás... vazze ilyenkor én is akkora papucs lennék, de akkora... :-))) |
tsanyi | 1792 | 2011. február 6. 11:00 | Válasz erre: 1791 |
Na igen....lassan lehull a multik által felkent cukormáz és mindenki elõtt elõbb-utóbb nyilvánvalóvá válik, hogy kárt okoznak mindenkinek........közvetve még annak is akik egyenlõre jól élnek belõlük, bár egy júdásréteget jól megfizetve fent fognak tartani, hogy legyen aki kiáll értük a néppel szemben és lehetõleg elnyomja õket....
|
desiderus | 1791 | 2011. február 6. 10:53 |
sanyi: mit gondolsz, miért özönlenek ide az un. nyugati szolgáltatók, egyebek ? Mert itt szabadon lehet garázdálkodni mindennel, de leginkább az emberekkel...Jani írta alant, hogy miért baj, ha a gázt a szolgáltatás színvonalához mérten (kényelem stb) fizetjük...és a munkaerõt miért nem ?
|
tsanyi | 1790 | 2011. február 6. 10:49 | Válasz erre: 1788 |
Na meg az milyen, hogy mobilteló számla tartozást ráterhelhetnek az ingatlanra?....és ezt sehol nem lehet vitatni.....2 éve Anita számláján 2 hónapig havi 70 rugó értékû sms küldés volt.....ezt megreklamáltuk és persze elutasító válasz volt....utána néztük, hogy a hírekben már szerepelt is a dolog abban az idõben nem csak mi jártunk így......a túlszámlázás bevett gyakorlat az ellenõrizhetetlen magyar szolgáltatóknál....
|
tsanyi | 1789 | 2011. február 6. 10:46 | Válasz erre: 1788 |
Sajnos a független szakértõt még a bíróság sem fogadja el szolgáltatókkal vívott küzdelemben, csak az õ "szakértõjük" által írt jelentést tekintik igaznak ami már magában is nonszensz....valóban az, hogy már sok éve nem m3 után fizetünk az gyakorlatilag rablás állami segédlettel(persze hisz õk adták el a szolgáltatókat és kaptak jó lét zsebbe, hogy ezeket a szabályokat "megalkossák")......az órák pedig csalnak.......gázóra csere után többet mért kb 15%-kal és bementem reklamálni, válasz: ja? az új órák jobbak és így többet mérnek, nyugodjak bele mert mindenkinek.......villany és vízóra dettó, utóbbit próbáltuk beméretni, de ezt karhatalmi fenyegetõzéssel megtiltották mert ugye csak õk vehetik le és vihetik el a saját laborjukba és majd utána mondják meg, hogy mi volt és persze nem lehetek jelen a vizsgálatnál és elõre ki kell fizetni a vizsgálat díját.....ez van, a kormányaink(összes elvtelen senkiházi) asszisztáltak hozzá, hogy minket büntetlenül raboljanak ki......:((
|
Larten | 1788 | 2011. február 6. 10:36 |
Azzal élnek vissza,hogy a felhasználható fûtõ energiát nem lehet csak úgy megmérni. Elektromosságnál ez egyszerû( feszültség, árammérés, kW...) Ha ráérnék bevizsgáltatnám a fûtõértéket független céggel és már mehet is a kártérítési igény és visszamenõleg (is). Ez cca: 2-300 eFt. De szerintem ez a pénz visszajönne. A másik svindli a mérõóra. Köbmétert mér,de nem azt fizetsz. Ezt is meg lehetne piszkálni. Benzinkútnál is litert mér és fizetsz, nem oktánszámot. |
Jani55 | 1787 | 2011. február 6. 10:08 | Válasz erre: 1784 |
De ez a 20-30% fûtõértékcsökkenés ugye Te is belátod, nem indokolja, hogy gyakorlatilag folyamatosan menjen a gázégõ??? A gépkönyve szerint is, meg a gyakorlat szerint is képes felfûteni a rendszert "nyári gázzal" 12-13 perc alatt, ellenben most, 1óra alatt!!! Persze, hogy ez belefér a jelzett tûrésmezõbe, hisz gyakorlatilag folyamatosan megy a készülék, szinte természetes! 11C van! Szinte nyáridõ!!! Ma megint egész délután kedvenc kétkerekûmön csavargok. Valaki valamerre? |
tsanyi | 1786 | 2011. február 6. 09:50 |
Újra veresiszap.....nincs itt változás fõleg nem forradalom: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=391265
|
tsanyi | 1785 | 2011. február 6. 09:43 | Válasz erre: 1783 |
Egyetlen nyilatkozatban mikor az emfesz ellen beszéltek elmondták a valót....azóta sem hallottam, nyilván már a szerkesztõt is kirúgták aki leadta:))...ugye az volt a riport lényege, hogy bármiért is, de az emfeszt el kell lehetetleníteni és érvként hangzott el az, hogy az emfesz becstelenül még a gázt is hamisította, nevezetesen a kitöltõ anyagot amit a föld alatti tároláshoz használnak belekeverte a lakossági gázba is így annak a fûtõértéke jelentõsen csökkent, de természetesen a rendes árat számlázta ki....ez többet nem volt hallható, gondolom a többi szolgáltató még véletlenül sem csinál ilyen alávalóságot....(kéne pár szmájli amit el lehetne ilyenkor sütni, most pl. egy ironikus).....
|
Zsifi | 1784 | 2011. február 6. 09:42 | Válasz erre: 1783 |
Ez a számlában is benne van...valahol írják a Joule fûtõértéket, ami fûtésszezonban kb 20-30%-al kevesebb... Hasonlíts össze egy januári és egy júniusi számlát...látni fogod. |
Jani55 | 1783 | 2011. február 6. 09:36 |
Viszont, azon érdemes elmélkedni, miért ez a nagy különbség "téli" és "nyári" gáz között??? Itt Velencén, a szomszédaim állandóan panaszkodnak, minden télen nagyon "sovány" a gáz! Persze értem én, de hát akkor sem korrekt a felhasználókkal szemben ez az energiapolitika. A sütõkben nyáridõben: 3-4-esen 20-30 perc alatt kész a süti, picit tovább gyakorlatilag szénnéég. Télidõben: 7-9-esen (kinek milyen készüléke van), 1óra múltán is csak kiszárad a süti, gyakorlatilag nyers marad! Jelzem: Családi házak, tehát külsõ, utcai vezetékek, nyomásszabályzó, óra mindenütt, utána a készülékek. A készülékek ugyanazok, dûznik, szabályzócsap ugyanaz... A konyha is ugyanaz. Nos, nem marad más, nehéz kikövetkeztetni, a bejövõ gáz fûtõértéke változik. Öt éve én ezt komolyan megreklamáltam, minõségi kifogást jelentettem. Kijöttek energetikai mérést végezni, épp megfelelt!!! Hát, számomra is érthetetlen, kacifántos mindenféle együtthatók, meg korrekciók, meg hókuszpókusz, meg sokszornyóc az nyócvannyóc... Az írásbeli válasz sem volt egyszerû: Valószínûleg, a konyha hõvesztesége akkora, hogy a konyhai gázkészülék: konkrétan sütõ, sok energiáját a konyha fûtésére használja, nem a sütésre! Nem voltam képes megmagyarázni, a sütõ az sütõ, (nem fûtõberendezés, akár ki is tehetem az udvarra, a sütõtérben sütünk...) de a központi fûtés miatt egyébként a konyha ugyanolyan meleg, mint nyáron... ill. hogy egyértelmûen a "hígabb" gázra gyanakszom. A válaszlevelet, ha megtalálom, beszkennelem, Ti is jót mulassatok rajta. |
Jani55 | 1782 | 2011. február 6. 09:14 | Válasz erre: 1777 |
Én már két éve átálltam: keményfabrikett: 53-55 eFt/T (házhozszállítva). Egy télre elég kb. 1,2-1,5T, tehát kb.60-80eFT/tél!!! (természetesen minden más, egy vidéki családi háznál keletkezõ akármik is mennek bele a kazánba) Csak jelezni szeretném, gázzal ez kb kéthavi gázszámla. Igen, a 60-as években emlékszem, a szülõi házban olajégõ volt a kazánon, 0,53.-Ft volt a fûtõolaj literje (530.-/1000liter!!!) Az olajégõ (természetesen üzemen kívül, de) ma is meg van. A gázfûtéshez: azért azt senki ne feledje: az elektromos után a második legkorszerûbb, legbiztonságosabb, leginkább könnyen (automatikusan) szabályozható, tiszta, kényelmes... Miért baj az, hogy az ára is ennek megfelelõ? Az energia bejön vezetéken, csövön, bekapcsolsz, tavasszal kikapcsolsz, ennyi... A vegyestüzelés picivel macerásabb, de lényegesen olcsóbb! Hatalmas, de tényleg hatalmas elõnye viszont az elõbbi kettõhöz képest, hogy független mindentõl, mindenkitõl!!! 1779-hez: Sanyi kristálytisztán látja a gyakorlatot! |
tsanyi | 1781 | 2011. február 5. 19:43 | Válasz erre: 1780 |
francot....csak tapasztalt....ezt játszották el visontával és a többivel mind.....már a szélcsatornák sem a mieink....
|
desiderus | 1780 | 2011. február 5. 19:36 | Válasz erre: 1779 |
sanyi, te nagyobb összeesküvõ vagy mint Cesare Borgia, vazze... :-)))))))))))
|
tsanyi | 1779 | 2011. február 5. 19:22 | Válasz erre: 1778 |
Nem tudom eladták-e már a paksi erõmûvet?....ha nem akkor majd azután, hogy a mi pénzünkön megépül az új blokk........akkor jó eladni a haveroknak.......figyeld meg, a blokk avatása után max. fél évvel elkezdik, hogy sajnos ráfizetéses és ilyenek mire jön egy megmentõ aki megveszi persze ingyen és csak az adósságot vállalja át amiért majd jótáll az állam és ugye jönnek majd a nehézségek amiért azt nem tudja fizetni így az állam kifizeti, de az erõmû marad a megmentõ tulajdona és annyiért adja az áramot amennyiért akarja.....ez a magyar módi, mi így mulatunk:))
|
desiderus | 1778 | 2011. február 5. 19:17 | Válasz erre: 1777 |
De a paksi atomerõmû bõvítése után az ország villamosenergia ellátásának 60%-át tudja fedezni...és az atomerõmûvek állítják elõ legolcsóbban az energiát... Ha a fûtésre szánt villamos energia olcsóbb lesz (és fõleg tisztább) akkor hajrá... |
tsanyi | 1777 | 2011. február 5. 19:08 | Válasz erre: 1776 |
Ilyesmit akkor szoktak megszellõztetni ha a népet rá akarják vezetni valamire......anno 60'"-as évek, mindenkinek olajkályha!....lett is, és 73'-tól olajárrobbanás amitõl drága lett,70'-es évek végétõl villany éjjeli árammal mire 10 év múlva drága lett, 80'-as évek végétõl az ország begázosítása mert olcsó, mire most az egyik legdrágább, a szén mindig drága volt, de megfizethetõ, olyan középforma..........ha most elkezdik a vegyes tüzelést reklámozni akkor 6-8 év múlva mire sokan átállnak nagyon drága lesz.......
|
desiderus | 1776 | 2011. február 5. 18:59 |
Vizionálok...sûrû füstöt okádó kéményekrõl, fojtogató levegõrõl, egyre gyakoribb szmogriadóról...mint a 60-as, 70-es években, amikor még nem volt elterjedt a gázfûtés... Újra beinduló brikettgyárakról, maguk után szénporfelhõt húzó nyitott teherautókról, még jobban szétlopott erdõkrõl... http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110205-kazancsereprogramot-indit-a-kormany-februarban.html |
Jani55 | 1775 | 2011. február 5. 18:47 | Válasz erre: 1772 |
Szekciónként változó, de huszas alatt. A legolcsóbb jegyárakat nem tudom.
|
TeeJay | 1774 | 2011. február 5. 15:55 | Válasz erre: 1764 |
Most aztán jól beírja magát a történelembe... Mintha nem szenvedtünk volna még eleget.
|
TeeJay | 1773 | 2011. február 5. 15:53 | Válasz erre: 1751 |
Nem tudom, de nem is számít. A lényeg, hogy hosszú-hosszú idõre ott is maradjon. Viheti magával a slepjét is. Az meg már szinte paradicsomi állapot volna, ha az elõzõ bagázst is vinné magával...
|
desiderus | 1772 | 2011. február 5. 15:08 | Válasz erre: 1766 |
jani55: és milyen jegyárak voltak ? Csak kérdezem... |
Szicsu600 | 1771 | 2011. február 5. 13:53 | Válasz erre: 1770 |
Ez nem is vita tárgya.:)De attól még lehet hogy nincs rá igénye a mai fiatalnak.:D
|
Szicsu600 | 1769 | 2011. február 5. 13:44 | Válasz erre: 1767 |
"A mai hülyegyerekek csak arra vevõk." Ha azt szeretik, hagy szeressék.Te is utálnád ha megmondanák mit hallgass.:))) Õk meg valszeg azt mondják " a mai öregek ....ezt a xart hallgatják". Ez mindig is így volt, ezt hívják GENERÁCIÓK közti különbségnek. Bár egyenlõre köztes állapotban vagyok, mindkét korosztályt megértem, s egyik zenéjét sem istenítem.:))) |
Szicsu600 | 1768 | 2011. február 5. 13:40 | Válasz erre: 1766 |
Gondolom, mert nem érdekli Magyarországot.Nem tudom.Én sem voltam kint...mondjuk én is a fent említett ok miatt.Esetleg még közbe szólhat a jegyár, nem tudom. Volt már más bukás is az Arénában. Ezen ne parázz. Neked bejött ez a lényeg.Szerintem.
|
Bubó Doki | 1767 | 2011. február 5. 13:30 |
Mer nem a West Balkánban tartották!!! És mert nem idióta tuc-tuc zenét játszottak. A mai hülyegyerekek csak arra vevõk.
|
Jani55 | 1766 | 2011. február 5. 13:04 |
Elmélkedek: <B>Hogyan lehetséges az, egy világhírû, nívós zenekar Európai turnéja Bp-i állomásán, gyakorlatilag nem lehet nézõkkel/hallgatókkal megtölteni a Sportarénát???</B> A hivatalos kezdési idõpontban félig se volt tele a nézõtér. Félórás késéssel kezdtek: hátha jönnek még... így is erõsen hézagosak voltak a szekciók. (az elõadás hivatalos kezdési idõpontja elõtt 1órával hatan(!) álltunk a bejáratnál) A tegnap esti Australian Pink Floyd Show olyan kevés érdeklõdõt vonzott, hogy át kellett rendezni a színpadot, hogy teli(bb)nek tûnjön a nézõtér! Pár ezren voltunk csak... Szégyen!!! (A nyáron, a FEZEN rendezte Uriah Heep koncerten esküszöm, kétszer ennyien voltunk!) A koncert 2X1órás, valóban elképesztõ, lenyûgözõ élõ show, egyedülálló(!) lélegzetelállító kvadrofon hangzás, elsõosztályú kép, moziminõségû 3D vizuális technika volt! 40-70kw teljesítménnyel mûködõ korszerû hangtechnika, kristálytiszta hangzás, tényleg megdöbbentõ hangeffektekkel, örök élmény marad (fõleg, kvadroközéprõl!)! Nem itteni felvétel, biztosan találtok a neten ennél jobbat, ízelítõül: http://www.youtube.com/watch?v=InOpOHfSt40&feature=releted de lehet keresgélni tovább, mindenkinek kedve szerint... |
Jani55 | 1765 | 2011. február 5. 12:24 | Válasz erre: 1764 |
Igen... méghozzá elég egyértelmûen. Annak idején Kohl kancellár ugyanilyen "kemény" volt... |
qqriq64 | 1764 | 2011. február 5. 11:58 |
"Nem érdemes abban bízni, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) megváltoztatja az új rendszert, ezt nemcsak az alkotmányjoghoz konyító, hanem az új alkotmány megalkotásában részt vevõ emberként is mondom" Orbán üzent hogy tudják hol a helyük... |
Szicsu600 | 1763 | 2011. február 4. 20:20 | Válasz erre: 1762 |
Végre valaki bevállalta ezt is. Demszkinek valahogy ez nem jutott eszébe.
|
desiderus | 1762 | 2011. február 4. 19:50 |
Mi a f@szomat tudnak ezek, hogy ekkora fizetést kapnak ? Fõleg ez a Klados Gusztáv... A jó qurva életbe... Az egyik ismerõsöm most megy nyugdíjba, kevesebb mint ötvenezer forinttal...az elmúlt tíz évben ténylegesen (!) minimálbért keresett... http://www.origo.hu/itthon/20110204-evi-18-millioval-fog-kevesebbet-keresni-a-bkv-vezerigazgatoja.html |
tsanyi | 1761 | 2011. február 4. 18:18 | Válasz erre: 1760 |
Igen, a mentelmi jog is vicces....pont arra nem használják amire ki lett találva viszont megúszni még a bizonyított stikliket is igen.....mind rátetováltathatná magára, hogy "bûn az élet"......tudok is egy jó tetkóst, a 8 év alatt amíg ült egész ügyes lett...:))
|
Audimania | 1760 | 2011. február 4. 16:42 | Válasz erre: 1759 |
A fizetés lehetne a minimálbér függvénye (pl. nyolcszoros? miközben nem felejtettük el a sokadik munkahelyig bezárólag a jelenléti ívet!), és a valós, számlával elszámolt költségeik (ahogy bármely szakembernek, vállalkozónak). Ha fizetésemelést akarnak, akkor mindenkiét emeljék :) A szavazást kiegészíteném azzal, hogy nincs pártlistás hely! Jusson be mindenki a saját választói által. Akkor jogosan hívhatják vissza akár fél év múlva is. Egyetértünk, nem elég a politikai felelõsség. Amúgy meg miért is van mentelmi jog? OK, ne lehessen bármikor elõállítani, de ha pl. az ügyészség perelni akarja, tehesse már meg ... |
tsanyi | 1759 | 2011. február 4. 15:09 | Válasz erre: 1757 |
Ez tényleg jó lenne.....,de akkor ott van az amit írtam, hogy csak nagyvállalkozók vagy azopk fizetett strómanjai mennének el képviselõnek......inkább azon gondolkozom, hogy egy tényleg jó fizetést kapjanak és a többi feltétel az amit Te írsz.......és persze lekáderezni a kapcsolatait és ha csak a gyanú is felmerül akár börtön is járhasson......
|
tsanyi | 1758 | 2011. február 4. 15:07 | Válasz erre: 1756 |
Na igen.....ez a multik hátránya......legalábbis a kereskedelmi láncok-é.....mondjuk a gyártóknál is lehetne változtani a felálláson, nagyon jó, hogy itt van néhány autógyár és más, de ezekbe csak betanított melós kell fillérekért összeszerelésre........inkább a kis beszállító cégek felé kéne elmenni ahol mindenféle melóst lehet foglalkoztatni és igény is lenne rájuk mint nagy multi összeszerelõcégeket.......ráadásul a multik a hiedelmekkel ellentétben nem nagyon fizetnek adót, szinte mind veszteséges és ugye a munkajogi szabályokat sem tartják be jobban mint a kisvállalkozók.....csak ugye fentrõl ezeket könnyebben intézik el, az a néhány per nem sokat ért bár most a tecsót szívatják a sofõreik és ha összejön nekik akkor a töbiek is fellázadhatnak....:)
|
Audimania | 1757 | 2011. február 4. 15:03 | Válasz erre: 1755 |
Az átvilágíthatóság nem zárja ki. Egyébként mennyi is egy parlamenti szavazás (vagy önkormányzati) költsége? Nekem kb. 1 Mrd rémlik. Pl. ezt az összeget elkölthetnék félévente 1-1 szavazásra, rögtön nem lennének 4 évre bebetonozva, és aki "szaglik" az repülne. Ja, és a munkaszerzõdés határozott idejû lenne, végkielégítés nélkül. Mindjárt nem lenne annyira vonzó dolog a képviselõség azoknak, akik csak a pénzre hajtanak, mert fél év után mehetnének állást keresni. Olcsóbban kijönne az ország, mert "ennyibõl" megúszná, és nem folyna szét sokkal több pénz rajtuk keresztül. És vagyonosodási vizsgálat, a rokoni, ismerõsi körben is. Minek van az iwiw, meg a facebook? :) |
kawa70 | 1756 | 2011. február 4. 14:46 |
http://www.youtube.com/watch?v=5gP9priBtBM&feature=player_embedded Ez is elgondolkodtató......Már rég mondogatom, ha nem marad itthon a pénz, nem lesz mit elkölteni... |
tsanyi | 1755 | 2011. február 4. 13:18 | Válasz erre: 1754 |
hm.....én inkább szeretnék becsületes a fizetésével megelégedõ és tényleg a közért ténykedõ politikust a parlamentbe mint egy nagyvállalkozót akinek ugyan nem kell a fuzetése viszont a törvényeket úgy alakítja ahogy épp az õ és a haverjai érdekei úgy kívánják.......most és az elõdeiknél ez volt-van......mondjuk az utóbbi 20 év köztolvajainak nem volt elég, hogy bûntetlenül tették amit tettek hanem azért még jó kis fizetéseket is megszavazgattak maguknak és ezt fel is vették, amelyik nem azt meg kompenzálták másképp...
|
Audimania | 1754 | 2011. február 4. 13:08 | Válasz erre: 1747 |
Pedig ez is csak egy apró lépés lenne afelé, hogy ne megélhetési politikusok legyenek a Parlamentben és a közigazgatásban. Mert ezek csak közizgatnak :)
|
Bubó Doki | 1751 | 2011. február 4. 11:25 |
Elmélkedek... Viktátor pár héttel ezelõtt Egyiptomban járt...(Minek???) oszt rögtön kitört ott is a forradalom, igaz nem fülkés...Ez a Viktátor ahol jár, ott nyomában csak pusztulás... kíváncsi lennék, hová megy legközelebb??? |
tsanyi | 1749 | 2011. február 4. 08:30 |
Visszatérve a gyerekverésre, lehet, hogy van ilyen szolgáltatás?:))) http://subba.blog.hu/2011/02/03/gyerekveres_szakszeruen?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
tsanyi | 1748 | 2011. február 3. 19:49 | Válasz erre: 1745 |
Az a baj, ha véletlenül össze jönne egy tisztességes bagázs akiket még lefizetni sem lehet azokat hamar kicsinálnák mondvacsinált ürügyekkel vagy akár fizikailag is.......látunk ilyet cégeknél is, ha bekeveredik a sok ganétúró közé egy normális fõnök olyan hamar kikezdik, hogy még leülni sincs ideje....
|
Szicsu600 | 1747 | 2011. február 3. 19:40 | Válasz erre: 1745 |
Vállalni az "üvegzseb-effektust", már nem tetszik.:D
|
klimas | 1746 | 2011. február 3. 14:04 | Válasz erre: 1745 |
Jó ! Rendben! Módosítok, 50 fiktív személlyel..(erre is volt már példa),így a fõ megmarad!)) A tagságról: mint a motoron is, leginkább elõre nézünk, igaz néha-néha a visszapillantóba is! Szerintem fontosabb az ami elõttünk van mint ami mögöttünk! Én már vizionálok busás havi apanázst, kocsi-telefon-lakhatási-kutyafüle-macskafarka-afranctudja költségtérítéseket.....:))))) A nagyok is így csinálják , nem ???? |
Audimania | 1745 | 2011. február 3. 13:47 | Válasz erre: 1744 |
Kedves Klimas! És hogy fog az az 50 motoros fej nélkül motorozni, ha a fejével bejegyeztet? :) Csak 50? De tag csak olyan lehet, aki még életében nem volt pártnak, önkormányzatnak, stb. tisztségviselõje ÉS vállalja az üvegzseb-effektust. |
klimas | 1744 | 2011. február 3. 13:37 |
Tisztelt Motoros Barátaim! Javasolom, alakítsunk pártot pl. FMP-t, azaz Fasza Motorosok Pártja! Ha jól tudom 50 fõvel lehet bejegyeztetni, ennyien csak összejönnénk, oszt kapjunk már mi is egy keveset abból a cukroskosárból, mert úgy látom adófizetõként annak a bizonyos nemiszervnek csak a rosszabbik oldala jut! |
Sandokan13 | 1743 | 2011. február 3. 13:18 | Válasz erre: 1742 |
Ha következetesek egy valamiben, akkor legyenek ebben is következetesek, mert különben hiteltelenek, ahogy azok is: hiteltelenek, legalábbis az én szememben biztos. Nna mindegy, errõl ennyit. Ez is csak egy vélemény.
|
Audimania | 1742 | 2011. február 3. 13:01 | Válasz erre: 1736 |
Nem. Ennek a garnitúrának csak mostantól ... a majdani nyugdíjukig. Amit majd az utolsó 5 éves börtönkereset alapján számítva kapnának. |
Jani55 | 1741 | 2011. február 3. 12:49 |
Az "elõadások" a gyakorlatban egy-másfél órásak szoktak lenni, papíron 4-6 óra! (vannak annál fontosabb és kevésbé szégyenlõs urak is, 8-10 órával) jól bejáratott és mûlödõ rendszer ez!
|
tsanyi | 1740 | 2011. február 3. 12:48 | Válasz erre: 1738 |
Tsz-ben melóztam régen és zárszámadáskor elõjöttek a jó történetek......egyik traktoros munkalapját felolvasták illetve kiderült belõle, hogy némelyik nap 25 órát is dolgozott(órabér volt aratáskor) és megkérdezték tõle, hogy miképp tudott többet dolgozni egy nap 24 óránál, mire az öreg válasza: és az ebédidõ?......:)))
|
Audimania | 1739 | 2011. február 3. 12:45 | Válasz erre: 1738 |
De csakis törvényesen: bér-, adó-, tb-, stb. csalásért a megfelelõ idejû halmozott börtönbüntetéssel. Ja, és bûnszövetségben elkövetve!
|
Bubó Doki | 1738 | 2011. február 3. 12:39 |
Azután, ha a jelenléti ívekbõl kiderül, hogy a sok-sok "fontos" beosztása miatt a 24 óra nem is elég a munkavégzésre, elzavarni a csalót a p*csába!
|