Semi | 2042 | 2011. február 20. 13:31 |
Ajánlom TSanyi figyelmébe! Sok itt a kamionos, hátha neki is tetszik majd: A cikk: http://totalcar.hu/magazin/gumikacsa/2011/02/20/x-faktor_a_volan_mogott/ A videó: http://player.creomediagroup.se/scania_yetd_2010/yetd_2010 |
desiderus | 2041 | 2011. február 20. 12:23 | Válasz erre: 2040 |
Semi : ez az ominózus mondat elhangzott annak idején Jeszenszky külügyminiszter úr szájából is (MDF kormány), igaz õ "csak" a kolumbiai kokainültetvényekre akart minket exportálni. Méghozzá annak kapcsán, hogy az összeomlott gazdasági helyzetben lehetetlen volt állást találni. Minket mindenki elküldhet a pi...ába, de arra nem gondoltak, hogy esetleg õk mehetnének el ? :-))) |
Semi | 2040 | 2011. február 20. 11:47 | Válasz erre: 2035 |
Én sajnos nem látom azt, hogy mitõl lesz majd jobb. Viki elmegy, de ki jön helyette? Nagyjából senki. Az egyiptomiak is jól elzavarták Mubarakot, de most gondolkodhatnak, hogy mi legyen... Sajnos az ember mindig jobbat remél és rosszabbat kap. Hogy is mondta Gyurcsány? Akinek nem tetszik az elmehet?! Van benne valami. Ha tudna a fiam valami nyelvet, én már csomagolnék is. |
Bubó Doki | 2038 | 2011. február 20. 11:32 |
www.varanus.blog.hu Érdemes olvasgatni, de vigyázat: a kijózanodás és az igazság fájdalmas lehet egyes olvasóknak.... |
qqriq64 | 2035 | 2011. február 20. 10:01 | Válasz erre: 2032 |
Csak ezt a néhány évet bírd még ki utána minden jó lesz:)))))))))
|
csoves | 2034 | 2011. február 20. 09:43 | Válasz erre: 2033 |
Teljesen igazat adok neked Galoscsabus,a Nemzeti érdek az mindig marad sajnos.Az én véleményem az utóbbi 20-év Magyar munkaadóiról a következõ.Nem fizet a melósnak egy forinttal sem többet csak amire kötelezik,pedig vannak olyanok akik megtehetnék.Bármelyiket megkérdezed panaszkodik holott látszik rajta és környezetén hogy azért van a tejbe mit aprítania.Van egy régi mondás, de igaz. AKI PANASZKODIK ATTÓL EL KEL VENNI,AKI DICSEKEDIK ANNAK ADNI KEL!!!!!!!!!!!
|
galoscsabus | 2033 | 2011. február 20. 08:37 | Válasz erre: 2032 |
Ej Oldi nem érzed, hogy bennünk van a hiba? Mindig leragadunk a piszkos anyagiaknál. Pedig ennél sokkal magasztosabb, NEMZETI érdekek mentén kell gondolkodnunk. A magyarság felemelkedése, a folyamatos támadások (amik persze kollektíve érnek minket) visszaverése, az össznemzeti egység megteremtése csak megér ennyi áldozatot. Ezt az a munkavállaló is megérheti akinek kevesebb lett a hazavitt pénze és az a munkaadó, aki lassan megszakad a közterhek alatt. VAGY MÉGSEM ;-) ??????? |
Oldi | 2032 | 2011. február 19. 23:23 |
Akkor most belõlem is... Kis Bt-m egy alkalmazottal, 2010-ben havonta 64 000,-Ft-ot utalgattam át állambácsinak mindenféle adó és egyéb járulék-elõlegként. Ez hipp-hopp január 1.-tõl 83 000,- re nõtt. Szót fogadok nekik, nem csökkentem az egyetlen alkalmazottam bérét, mert nem dolgozik érte kevesebbet, vagy rosszabbul... Az én ilyetén közterheim 30%-al nõttek!!! A tiszta éves differencia 228 000,-!!! Ezt sem tankolhatom el! Qurva jó, hogy az utsó húsz év legjelentõsebb adócsökkentése volt...:-))) |
kawa70 | 2030 | 2011. február 19. 22:02 |
Azt nem értem, hogy a p.csába lett félév leforgása alatt a cukor kilója majdnem a duplája? Ma 327-ért sikerült a legolcsóbbat vennem - az is cseszlovák. Miért kellett bezárni egy kivételével az összes cukorgyárat? Kösz eu.......Majd vesszük a szarotokat aranyáron, ráadásul egy kanállal több kell a kávéba.
|
tsanyi | 2028 | 2011. február 17. 19:42 | Válasz erre: 2026 |
Közzé kéne tenni minden hivatal létszámát éves lebontásban visszamenõleg....mert akkor tudnánk, hogy valójában mennyien vannak ott(nem dolgoznak csak vannak) fizetésért....csak azért mert minden ilyen elbocsájtási hullám után sokkal többen lesznek pár hónap múlva vagy pedig jól kiszervezik jópénzért a munkákat....eddig ez volt a gyakorlat, most remélem szakítanak ezzel...
|
Szicsu600 | 2027 | 2011. február 17. 19:42 | Válasz erre: 2025 |
pontosan... A legjobban annak örülnék ha lenne egy népszavazás ahol végre nem azt dönthetnénk el, hogy ki megy a parlamentbe, hanem azt hogy ki az akit többet képviselõi pozícióban NEM akar látni az ország. így a teljesítményük alapján lehetne szórni õket, mondjuk ÉVENTE. |
Szicsu600 | 2026 | 2011. február 17. 19:39 | Válasz erre: 2023 |
Ha utána nem vesznek fel újakat akkor rendben is van. "A fõpolgármesteri hivatal létszámát az elõzõ városvezetés mesterségesen felduzzasztotta." Emiatt meg fõleg. |
gourman | 2025 | 2011. február 17. 19:29 | Válasz erre: 2024 |
igen,õk is összehúzhatják magukat.....sõt ez lenne az iránymutató a minisztériumok felé is....
|
tsanyi | 2024 | 2011. február 17. 19:18 | Válasz erre: 2023 |
A köztisztviselõi elbocsájtások nem nagyon érdekelnek....többnyire seggnövesztõ rosszindulatú emberek ülnek az ilyen helyeken, persze nem túl jó ha vesznek fel helyettük még szemetebbeket.......inkább ha már kirúgták õket ne vegyenek fel helyettük senkit, fel sem tûnik a hiányuk....:)
|
Semi | 2023 | 2011. február 17. 17:15 |
És folytatódik is: http://index.hu/belfold/budapest/2011/02/17/elbocsatasi_hullam_a_fovarosi_varoshazan/ Ez most csak 150, de további 100-150 követi majd, a korábbi állítólagos 900-ról nem is beszélve. |
Semi | 2022 | 2011. február 17. 13:35 |
Apa, kezdõdik: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/17/egyre_tobb_magyar_menekiti_ki_penzet/ |
Jani55 | 2021 | 2011. február 17. 11:02 | Válasz erre: 2017 |
Desiderus: Ami a köztisztviselõkre vonatkozik, az a "civil" munkavállalói minõségünkben ugyanúgy alkalmazható (és errefelé szívbaj nélkül alkalmazzák is) A mondatod vége pedig minden bizonnyal nem helytálló! (kevés dologban vagyok ennyire biztos) |
desiderus | 2017 | 2011. február 16. 19:19 | Válasz erre: 2016 |
Guri : 1. A Citigroup bekaphatja 2. az összes szakértõt és elemzõt (beleértve a magyarokat is) egy helikopteren felvinném a Himalájába és otthagynám Az összes jövendõmondó f@sszal tele a hócipõm már. Minden országban (az említettekben is) vannak a szóbanforgó cerkófokból. Miért nem ugattak idõben, hogy nem lesz ez így jó ? Az akciócsoportok meg azért kellenek, hogy a rogán féle gazemberek jókora pluszpénzt kapjanak a plusz státuszért, mert ugyebár kapitalizmus van, vagy mifene...mindenkinek teljesítménye alapján. Jani55: az indoklás nélküli felmondás, amit az AB tárgyalt, az a köztisztviselõkre vonatkozik, nem az ilyen egyszerû trógerekre, mint pl. én vagyok. |
gourman | 2016 | 2011. február 16. 19:05 |
Azért ezen is érdemes elgondolkozni...a nem túl távoli jövõ? http://hvg.hu/vilag/20110216_interju_citigroup_kozgazdaszaval#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_2_16 |
tsanyi | 2015 | 2011. február 16. 12:26 | Válasz erre: 2014 |
Az nem jó....sok politikus benne van valamilyen módon az autós biznicben így nekik nem érdekük az átláthatóság.....
|
Audimania | 2014 | 2011. február 16. 12:03 | Válasz erre: 2012 |
De mi a jófenének ilyen bonyolultan, és drágán? Igen, minden adásvételnél (legyen a szerzõdésre kötelezõ ráírni) és minden mûszaki vizsgán legyen dátummal rögzítve ... a forgalmiba! INGYEN! |
Audimania | 2013 | 2011. február 16. 11:51 | Válasz erre: 2009 |
Lehet, hogy Robin Hoodot kellett volna inkább megválasztani? :)
|
Semi | 2012 | 2011. február 16. 11:48 |
Az utolsó három bekezdést érdemes elolvasni, na meg megnézni a szavazás állását. http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/16/felszamolhatok_a_hasznaltautos_atveresek/ |
Semi | 2011 | 2011. február 16. 11:29 |
Mai címek az Indexen: -Csúszhat az egyéni nyugdíjszámla -Lehet, hogy mégsincs meg a hiánycél -Elszámolták a büdzsét, ezért kell a 250 milliárd és a mindent vivõ: -A versenyszféra elképedt sz szja-akciócsopoprtok tervén idézet a cikkbõl: "A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) élesen bírálta az akciócsoportok létrehozásának ötletét. Olyanok írhatták a kormányfõ beszédének e részét, akik nem ismerik a magyar bérrendszer és béralku folyamatait – mondta a lapnak Dávid Ferenc, a VOSZ fõtitkára." |
Semi | 2010 | 2011. február 16. 11:13 |
Tudjátok mit nem értek? Hogy decemberben már tele volt a net bérkalkulátorokkal. Ki is mutatták, hogy mely rétegek fognak kevesebb nettót kapni az új rendszerben, ráadásul grafikonos formában, amit még értelmezni is igen egyszerû, még az alulfejlett aggyal rendelkezõ politikusok számára is. Teljesen egyértelmû volt, hogy marha sok embernek fog csökkenni a nettója. Sem a kormányt nem értem miért nem vették ezt észre vagy épp miért hitegettek bárkit is, sem azokat a munkavállalókat, akik csak most szembesültek a ténnyel, miért nem néztek ennek utána korábban? Jó, tenni nem tudtak volna ellene, de nem értem azt, akinek ez most meglepetést okozott. Köztudott volt, hogy az alsó osztály rosszul fog járni, a gazdagok meg jól. A kormány meg kapja be és "követelem, hogy mondjon le"!!! Behülyítették a népet és lám, kiderült. Most aztán összekaphatják magukat rendesen, de bármit is tesznek, vagy a munkaadók, vagy a munkavállalók szívni fognak. Elkúrták, ilyen böszmeséget még senki sem csinált még korábban... |
Jani55 | 2008 | 2011. február 16. 10:09 | Válasz erre: 2006 |
Több helyen, többször bevállaltam, hogy (felfogásom szerint jobb nem lévén) a Jobbikra szavaztam. Örülök, hogy van "sorstársam"... De három év múlva mi lesz, na azt nem tudom.
|
qqriq64 | 2007 | 2011. február 16. 09:38 |
A Jobbikkal az a bajom hogy bennem nincs zsidógyûlölet. Véleményem szerint a zsidóban és a cigányban az a közös hogy egyik sem szeret fizikai munkát végezni CSAKHOGY míg a zsidó addig TANUL hogy ne kelljen neki dolgozni addig a másik kisebbség ezt a problámát az ismert eszközökkel oldja meg.
|
qqriq64 | 2006 | 2011. február 16. 09:33 | Válasz erre: 2004 |
Biztos lehetsz benne hogy a fidesz fanok elégedettek. Nagyon nehéz án beismerni hogyha az ember rosszul döntött vagy rossz mellé állt. Ilyenkor tûr, nyel még magának sem vallja be hogy tévedett. Vagy felveszi a sündisznóállást és harcol az egész világgal érvek nélküli propagandaszöveggel mint néhányan ezen az oldalakon vagy illegalitásba vonul és lapít mint szintén néhányan ezen az oldalakon.Tudod a tavalyi választáson nem lehetett nagyon jól dönteni. Én is úgy gondoltam hogy a szocikat meg kell büntetni a 8 évért de a fidesznek emlékeztem a 4 évére, az Ibolya odafarolt mindenkihez akibõl hasznot vagy pozíciót remélt, a liberálisoktól kiráz a hideg igy az LMP is kiesett. Rányomtam a szavazatomat a Jobbikra Pedig nem szimpatizálok velük de ahogy telik az idõ rá kellett jönnöm hogy jól tettem.
|
Jani55 | 2005 | 2011. február 16. 09:29 | Válasz erre: 2003 |
A "szabad vállalkozások" idején, a vállalkozások "szabadságát" korlátozni semmilyen eszközzel nem lehet. Ezt tudja mindenki, a kormány is. Minthogy abba se szólhatnak bele, hány alkalmazott legyen. Visszafelé: ez úgy lesz logikus és a gyakorlatban kivitelezhetõ, hogy ellenõrizhetik a minimálbért, ill. a 16% szja következményeit (senki nem járhat rosszul). Tehát: aki alkalmazottként marad, fizetésemelést is kap. Hogy ehez pl kettõ valakit ki kell rúgni, azt nem lehet ellenõrizni sem, mivel õk teremtették meg a precedens jogszabályi környezetet: az indokolás nélküli felmondás lehetõségével. Bár utóbbi hírek szerint, az AB ezt megsemmisítette, de van még idõ, jelenleg hatályban van. |
Olívia | 2004 | 2011. február 16. 07:53 |
Most nézem, indulatosra sikerült az írásom, bocs! Ami biztos, hogy ezen a híren azóta rágódom, mióta elolvastam, így ahogy megláttam a Bubó bejegyzését, robbant a bomba!:-)) A kormány fanok remélem elégedettek, eddig sem volt jó vagy megnyugtató, de amit most vircsaftkodnak a vezetésben, az borzalom!:-((( |
Pegaso650 | 2003 | 2011. február 16. 07:50 |
Hogyan fog rákényszeríteni és nyomást gyakorolni? Mi történik, ha nem teszem - mert nem tehetem? Megbüntet és ezzel tönkretesz újabb munkanélkülieket generálva? Átgondolták ezt, vagy csak hangzatos frázisokat pufogtatnak? Elõre gratulálok hozzá! |
Olívia | 2002 | 2011. február 16. 07:48 | Válasz erre: 2001 |
Valamint: Hogy is van ez, utólag megnézik (finomítottam, mivel õk vizsgálnak majd:-()"hogy mely területeken okozott kárt a 16 százalékos személyi jövedelemadó"??????????? Annyira okosak és elõrelátók, a közgazdászaik (jó pénzért!!:-(), ezt ELÕTTE NEM LÁTTÁK???????? Persze hogy látták, csak a népnek megpróbálják magyarázni a bizonyítvány!!!Elképesztõ módon a zsebükre dolgoztak és most hogy látszik, adnak egy kis cirkuszt a népnek????????:-((( KENYERET ADJANAK, szerintem a cirkuszból nagyon elegünk van!:-(( |
Bubó Doki | 2001 | 2011. február 16. 07:42 |
Megkezdik munkájukat az akciócsoportok, amelyeket annak fölmérésére hoztak létre, hogy mely területeken okozott kárt a 16 százalékos személyi jövedelemadó. Rogán Antal tegnap sokatmondóan úgy fogalmazott, hogy a kormány nyomást fog gyakorolni a magánszférában is. Rá fogja kényszeríteni a munkáltatókat az akciócsoport által elõírt szabályok alkalmazására. Ezen a vállalkozói és a szakszervezeti szféra is elképedt. Elmélkedek: Tehát az új adórendszer nem jó. A rossz rendszer kijavítása helyett egy újabb sarcot vetnek ki, ezúttal a munkáltatókra. Ezek szerint a magánvállalkozásokat újabb sarc(adó) sújtja, még akkor is, ha másképpen hívják. Nagyon ideje már, hogy a döglõdõ kisvállalkozásokat végképpen kicsinálják, úgyis útban vannak csak a multiknak. És a legszebb: "nyomást fogunk gyakorolni" és "rá fogjuk kényszeríteni"........ Édes Istenem, kik voltak azok az idióták, akik ezeket a vérszívó tetveket a nyakunkba ültették????? Ez a rogán gyerek (kisbetûvel!) polgármester, képviselõ, most még akciócsoport (sic!) vezetõ is, ennek nem 24 órából áll egy nap? Hogyan tudja vajon a feladatokat elvégezni? Vagy inkább: kivégezni? |
Pegaso650 | 2000 | 2011. február 15. 09:04 |
Erre az útdíjas izére, azért reflektálnék pár gondolatban. Sokat járok Tatáról Szolnokra. Az M5 autópályán a kapus rendszeri idõkben, úgy autóztam, hogy amíg a szem ellátott elõre és hátra, senki nem volt az úton. Hogy miért? Mert aránytalanul drága volt! Mióta lebontották a kapukat azóta egymás valagába mennek a jármûvek. Tulajdonképpen, aki teheti az majd védekezik az új sarc ellen. Nem megy pályára, már jó ideje én sem használom. Elmegyek Budapestre az 1-es úton. Nem sokkal több idõ max 10 perc. A pályán sem mentem 100-110-nél gyorsabban, az 1-esen meg 90-100-al. Igazából jót is tesz nekem, egy kicsit visszaveszek a rohanásból és van idõm elmélkedni. Természetesen én szerencsés vagyok, de aki a fuvarozásból él annak rosszabb a helyzete. Más: ma volt a rádióban, hogy a kormány elkötelezett és a nép érdekeit képviselve igenis, hogy megköveteli a versenyszférában is a béremelést. Na majd a cégek is védekeznek: elküldenek 1-2 (vagy amennyi kell) embert és a bérüket szétosztják a maradók között és már meg is volt a béremelés! A kormány soha nem fog az orránál tovább látni, mert ezek burokban élnek. Évekkel ezelõtt egy felmérés keretén belül kérdeztek politikusokat arról, hogy milyen fogyasztási cikkek mennyibe kerülnek. 90 %-uk nem tudta mibe kerül 1kg kenyér, 1l tej, vagy 1 kg hús. Be sem tudták tájolni!!! |
Zsifi | 1998 | 2011. február 14. 20:09 | Válasz erre: 1997 |
nem mondtam egy szóval sem, hogy a tekszó egy okés dolog... Én csak egy momentumot javítottam ki... De mint írtam ettõl még probléma... Viszont szerdáról 3 Ft+ a gázolaj!! Hurrá!!!!!! |
tsanyi | 1997 | 2011. február 14. 20:07 | Válasz erre: 1995 |
jó pár évig dolgoztam a tecsónak és talán még fogok is, de a jelenség káros, nem kicsit....szerintem...
|
tsanyi | 1996 | 2011. február 14. 19:06 | Válasz erre: 1992 |
Azért mert ezt mindenki fizetni fogja, de csak az kapja vissza akik kitalálták.....van pár, nem sok nagy fuvarozó cég akik jogosultak lesznek igénybe venni ezeket.....a fószer beszélt egy versenyelõnyrõl is amit így a magyar fuvarozók realizálhatnak a többiekkel szemben és mondta, hogy pl a németeknél is így van, valóban katasztrófálisan magas a pályadíj a fritzeknél a kamionoknak, de ott ezt megfizetik......itt ki fogja és mibõl?....
|
Zsifi | 1995 | 2011. február 14. 19:06 | Válasz erre: 1994 |
Mi meg itt ebben élünk... Az elsõ öt évben nem fizettek, de mielõtt kinyitottak befizették az adót... A madaras teszkó pl az áramhálózatot fejlesztette és utakat épített, asima teszkó meg felüljárdát 3 mrd-ért...stb... Ettõl még nem szeretem õket, csak sok dologban van tévedés az emberek fejében, ami csupán a tájékoztatás hiánya és csúsztatások tömkelege.. |
tsanyi | 1994 | 2011. február 14. 19:03 | Válasz erre: 1993 |
Közgazdászok mondják...nem magam tanáltam ki....
|
Zsifi | 1993 | 2011. február 14. 19:01 | Válasz erre: 1990 |
tecsó is pl 98´ óta nullszaldós, egy fillér adót nem fizettek itt csakúgy mint a többiek.... Ebben van némi tévedésed.. Budaörsön 30 milla alatt nincs iparûldözési adó. Budaörsön képzõdik a GDP 4%-a ami kurva sok pénz. Viszont a budaörsi vállalkozások 90%-a nem fizet iparüldözési adót. A maradék 10% fizeti a 4%-os GDP-t...abból a tecsó sem tud kimaradni. |
Semi | 1992 | 2011. február 14. 19:00 |
Na akkor azt magyarázza már meg valaki, hogy minek fizessek be 100 forintot útdíjként, hogy aztán visszakapjam valamiféle kompenzációként? Ennek mi az értelme? Tudom, így a külföldi teherautókból befolyó pénzt vissza lehet osztani a hazaiaknak, de ezt akkor is meg lehet tenni, ha matricás a rendszer... Nem fog ez a pénz visszajutni, max a VikiSped kft-hez... |
tsanyi | 1991 | 2011. február 14. 18:58 | Válasz erre: 1989 |
nem baszták át....õk találták ki......fogadjunk, hogy a szgk-s km díjat a nép "nyomására" nem vezetik be, de addigra a tgk-ét igen...
|
tsanyi | 1990 | 2011. február 14. 18:57 | Válasz erre: 1989 |
Akkor ide is:)): Ezzel kezdtem az elsõ hsz-em ebben az ügyben egy másik topicban....ezt a nagyok forszírozzák mert õk fognak kapni kedvezményeket belõle....a nagyok tudnak mindennel csalni, a kicsinek esélye sincs rá mert hamar bukik.....és ez nem csak a fuvarozóknál van így.....egy mai hírben a rádióban az mkfe(amit az elõbb írtál) szerint azért lenne jó a nagyobb díj mert akkor a fuvarozókat az ebbõl befolyt pénzbõl lehetne támogatni illetve csökkenteni a befizetnivalóikat, de ez nem lesz érvényes a kicsikre csak elméletben....ugye elvileg minden fuvarozó visszakaphat 6.50-et a gázolaj árából......,de mégsem csak akkor ha mindenféle jövedéki és más ellenõrzésnek alá veti magát és elõre meg kell mondani a vámhivatalnak, hogy a következõ hónapban mennyit akar visszaigényelni, én honnan a bánatból tudjam elõre, hogy mennyi gázolajat veszek majd márciusban?....de a nagyok tudják ugyanis elõre rendelik a tartálykocsikat így elõre tudják, hogy mennyit kapnak vissza.....mindennel ez van, de a nagyok nem fizetnek adót, a tecsó is pl 98´ óta nullszaldós, egy fillér adót nem fizettek itt csakúgy mint a többiek.... |
Zsifi | 1989 | 2011. február 14. 18:56 | Válasz erre: 1988 |
átbaszták azt is... Illetve Õ értelmesen gondolkodik...de nem a fuvarozók fognak jól járni...ami sarc már megvan az marad..amíg egy legyintéssel fogadjuk a további terheket, addig kettesével találják ki ezeket... Lesz még itt lépésszámláló a derekunkon....1 ft/ lépés |
Semi | 1988 | 2011. február 14. 18:53 |
Sanyi, azt nyilatkozta a Fókuszban a Közúti fuvarozók egyesületének (talán) elnöke, hogy a kilóméteralapú útdíj nagyon jó lesz és örülnek neki. Szerintük ebbõl a pénzbõl majd csökkenteni lehet pl. a tehergépjármûvek regisztrációs adóját, elõnyhöz juttatni a hazai fuvarozókat, stb. Nem akarok idézni, mert nem figyeltem eléggé, de tök ellentétesen gondolkodik, mint én. Szerinte ez örömteli dolog. Érdemes lehet a neten visszanézni a nyilatkozatát. |
tsanyi | 1987 | 2011. február 14. 18:26 | Válasz erre: 1985 |
Novemberben 309-ért tankoltam az auchan kúton, most 349-ért.......egy fillér áremelés nem lett, azt mondták, hogy ez még belefér....de ezt már senki nem nyeli le...
|
tsanyi | 1986 | 2011. február 14. 18:25 | Válasz erre: 1984 |
na ja.....az arab lázadások igazából az élelmiszer árak miatt törtek ki mert az utóbbi pár évben megfizethetetlenné emelkedtek a lakosság számára......ott sem a kenyér árát emelte a kormány hanem a vállalkozások adóit és hasonlókat emelgettek amik persze az élelmiszerek árában(meg minden máséban, de ez a legfontosabb) jelentek meg.......könnyebb a kormányoknak(a mienknek is) nem közvetlenül a lakosságot sarcolni új adókkal hanem ilyen kis történetekkel mint ez az autópályadíj(amivel páran még egyet is értenek) mert akkor az áremeléseket rá lehet fogni a zsíros szemét profitéhes vállalkozókra és arra gondolnak, hogy ez nem fog visszaütni rájuk hisz nem õk emelték a kenyeret.....pedig ennyire már egyre kevesebben hülyék, a vállalkozók is egyre inkább megosztják gondjaikat fõleg a kicsik a beosztottakkal és elmagyarázzák, hogy most miért kell kitenni valakit és ezért senki mást nem terhel felelõsség csak a kormányt.....
|
kawa70 | 1985 | 2011. február 14. 18:19 | Válasz erre: 1982 |
Várható volt... Elég gondot okoz az üzemanyagár mozgása (ami általában felfelé szokott történni)az összes szállítmányozásban érintettnek, ezt már nincs honnan kitermelni.
|
qqriq64 | 1984 | 2011. február 14. 18:04 |
Urak tapsoljunk Vikinek hogy kilóméterdíjjal megsarcolja a fuvarozókat mint ahogy örüljünk a bankokat és a multikat sújtó különadóknak is. Megérdemeljük ezt az örömet. Jaaaa hogy mindezt mi fizetjük? Az örömnek ára van kérem szépen mint ahogy a fideszre leadott szavazatnak is.Akinek megéri örüljön továbbra is. Én drágállom.
|
gourman | 1983 | 2011. február 14. 17:55 | Válasz erre: 1982 |
Sanyi! Ez szinte egyértelmû...:( Ennek mindent lehet csak örülni nem.... |
tsanyi | 1982 | 2011. február 14. 17:39 |
Megnyugodtam...beszéltem a speditõrrel akinek dolgozok és azt mondta, hogy az utolsó fillérig át lesz hárítva a megrendelõre a km díj ami ahogy Semi is írta gyakorlatilag egy plussz adó lesz mert kiderült, hogy ezt a pénzt nem az útkezelõk szedik be hanem az állam.......tehát ennek úgy kell örülni, hogy ezt velem együtt Ti is fizetitek......
|
Szicsu600 | 1981 | 2011. február 14. 17:31 | Válasz erre: 1979 |
Ügyes volt. Szépen beszólt a szociknak, na ha másért nem is de ezért meg dícsérem.:)
|
C1800Rider | 1978 | 2011. február 14. 17:02 | Válasz erre: 1977 |
Egy korszerû dízelautó az elsõ tulajnak valóban nem kevés pénzt spórol. Õ eladja 150-200ekm-rel, addig hibátlanul tette a dolgát. Köszönhetõen a hazai gyakorlatnak ezt valaki megveszi 100ekm-rel, aztán meg néz mint hal a szatyorban amikor a hûdespórolós autójára egy éven belül rákölti a következõ 5 év megtakarítását. ELÕRE: :-D A lóerõknél sokkal lényegesebb a nyomaték és az hogy azt milyen széles skálán adja le a motor. Ezért szeretik sokan a nyomatékosabb motorkarakterisztikát túrázáshoz mint a tempós haladáshoz állandó nyígatást igénylõ 600-as sportmocikat. |
krisztian.fz6 | 1977 | 2011. február 14. 16:50 | Válasz erre: 1968 |
Majd ha cserélni kell az üzemanyag ellátó rendszerét fél milláért kiderül mennyire olcsó egy mai modern dízelmotor.. :D Mellesleg ha maxi fordulaton pörgetné, ahol leadná azt a 165LE-t lehet picivel többet fogyasztana, mint 5,5 liter. :D |
kawa70 | 1975 | 2011. február 14. 16:38 | Válasz erre: 1969 |
Lehet, hogy az olcsó kocsi a drága, és igen, az is elõfordult már hogy meg is tapasztaltam ezt. De ha egyszer nincs annyi pénzem egyben hogy vegyek egy szebbet, jobbat, fiatalabbat. Hitel felejtõs a mai világban.... A családi autó 11 éves, a melós 15 (ja, és gázos), a motorom 12. Bármelyikbõl örülnék már egy 4-5 évesnek is, de itt az ország észak-keleti részében másképp mûködnek a dolgok - legalábbis ha tisztességesen akarsz pénzhez jutni. Szóval irigylem a problémáidat......... |
Audimania | 1974 | 2011. február 14. 15:38 | Válasz erre: 1949 |
Olvasgatom a hsz-okat. Aranyosak vagytok, ahogy egy leendõ nem létezõ kormány nem létezõ kiadású parancsáról vitáztok :) De az is lehet, hogy EUROban kifizetett, uniós átlagú minimálbérünkbõl kell ezt majd megfizetni ... örömmel :) |
Jani55 | 1972 | 2011. február 14. 13:46 | Válasz erre: 1970 |
Tavaly nyáron beszéltem olyannal, aki tudni vélte: PS magáncége szerelte fel a kormányõrség és a kormánytagok magánkocsijait radardetektorokkal... Rá egy hónapra már a neten keringtek fényképek, az elõzõket bizonyítandó...
|
htmajor | 1970 | 2011. február 14. 12:57 |
Jani55 | 1969 | 2011. február 14. 12:57 | Válasz erre: 1968 |
Na akkor most "dicsekszem": nem JTD, mJTD! és 8. évébe lépett... (volt év autója is) ui.: csak nem kiderül ismét, hogy az olcsó kocsi a drága? Javaslom, térj át autógázra... |
kawa70 | 1968 | 2011. február 14. 12:40 | Válasz erre: 1967 |
Majd ha nekem is tellik 165 LE-s JTD autóra, amit szélcsatornában fognak méretezni,és még marad pénzem más egyébre is, szerintem sem lesz drága. Sõt, még lehet hogy meg se fogom érteni, miért okoz ez gondot másoknak. Mi a francért nem vesznek mások is szélcsatornában méretezett bivalyerõs autót, megspórolnák az autópályahasználat díjemelkedésnek költésgét.
|
Jani55 | 1967 | 2011. február 14. 12:28 |
Most pedig direkt nem írom, milyen autókám van (még azért is külön problémáznátok velem), aki tudja, az tudja... Higgyétek el, 165Le mJTD szélcsatornában méretezett kocsi: sztrádán 5-5,5 -öt eszik. (lejtõn kevesebb, emelkedõn természetszerûen több) A 13,5q önsúlyával lakott területen belül, az állandó fékezés, megállás: a Bp-ig a 11 lámpával, a 41 körforgalommal és a 100 zebrával sokkal többet fogyaszt, na ez 6,5! Ha elmegyek Nyíregyházára, Miskolcra, nekem akkor is megéri! Pénzben is, idõben egyértelmûen (3óra alatt ott vagyok), a biztonságos közlekedést pedig feltétlen választom. Hogy drága? szerintem nem. |
Semi | 1966 | 2011. február 14. 11:58 |
Azért a nagyok is megérzik a válságot és a felvevõpiac szûkülését. Ez már a második, miközben a soroksári áruház az üzlet felét már bérbe adta, azaz majdnem bezártak õk is. http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/14/bezart_a_budakalaszi_electro_world/ |
tsanyi | 1965 | 2011. február 14. 11:55 | Válasz erre: 1956 |
Na, pont ezt írtam le csak nem olvastam végig...:))
|
Semi | 1964 | 2011. február 14. 11:55 | Válasz erre: 1961 |
Minden autó többet kell hogy egyen a pályán, mert 140-nél már annyival nagyobb a légellenállás és annyival többet forog a motor, hogy ez törvényszerû. 70-nél alig eszik, mert forog vagy 1300-at és nincs igazi légellenállás sem. A gond ott van, amikor gyorsítani kell, mert akkor zabál rendesen. Ezért magasak a városi fogyasztások. Egyébként gazdaság-élénkítõ hatása van annak, ha drágulnak a pályák, mert mindenki visszaszorul a falvakon átmenõ utakra. Én bizony meg szoktam állni az útszéli zabáldákban, lángosonál, stb, ahova nem térek be, amikor pályázom. Ja, és megint úgy jár a pofám, hogy mivel cégautóval megyek, van éves matricám, amit nem én fizetek, mégis van véleményem a kilométer-alapú, egyébként igazságos megoldásról. Bajom csak az árával van, azzal semmi gond, hogy aki sokat megy, az sokat koptatja. Az árufuvarozás már más kérdés. A pénzrõl meg csak annyit, hogy nálunk rohadt drágán is csak M6 színvonalra futja, míg más országokban felébõl is tartósabbat építenek. Politika... |
tsanyi | 1963 | 2011. február 14. 11:54 | Válasz erre: 1954 |
Jani, Neked otthon-Bp viszonylat lesz 600 amire az üa. sem sokkal több.....ezt nem csak a kamionos fizeti meg hanem a megrendelõ aki továbbadja a vásárlónak aki Te és a nép vagytok.......tehát nem én fogom megfizetni hisz ennyivel emelnem kell a díjat......így az okfejtés még egyszerû módon sme állja meg a helyét. Nem beszélve arról, hogy melyik az olcsóbb szállítás? 1 db jármû ami elvisz 30t hasznos terhet 30L gázolaj elégetésével vagy 20db 1.5t hasznos terhet bíró 12L/db=240L gázolajjal? Nem véletlenül használják a nagyobb jármûveket mert környezetkímélõbb és sokkal olcsóbb. És akkor ugye ott van, hogy 20db 1.5T-s tgk jobban rongálja az utat és több helyet is foglal a forgalomban mint 1 nagy......,de ezzel nem akarom magamat mentegetni mert ezek a rendelkezések megint a nagyok malmára hajtják a vizet és jópár kicsi tönkremegy mert ahogy írtam a nagyok ismeretség révén hamar kapnak kedvezményeket ebbõl is mint mindenbõl.....hisz adót és minden mást is csak a kicsik fizetik meg mert a nagy könnyen eltünteti a befizetnivalókat....
|
kawa70 | 1961 | 2011. február 14. 11:24 |
Semi: szintén Megane-nal ugyanez a tapasztalatom. Az autópályán haladósan többet eszik. 90-100-al meg nem fogok ott botorkálni.
|
kawa70 | 1960 | 2011. február 14. 11:14 |
Nekem egy Bp út most 1650 ha jól emléxem. Ha ezt bevezetik, a tervezett áron akkor egy oda-vissza út 1850 lesz. De ha mondjuk a Balatonig óhajtok menni, akkor a szintén 1650-nel szemben máris több mint 3000-et fizetke, ha motorral megyek akkor is. De Neked tellik rá, menj, a gazdagok kiváltsága lesz az autópálya is. Másrészt: ennyi pénzbõl, amennyibe nálunk egy km autópálya megépítése kerül, lazán lehetne olyan minõségû utakat csinálni, mint mondjuk a németek. És máris nem kell annyit javitgatni, és azt is olcsóbban. Egyébként sem hiszem hogy a jelenlegi befizetésekkel veszteséges lenne az autópályák fenntartása. Egyszerûen csak kell a pénz, mert már eladtak mindent. A szállítással kapcsolatban meg elég naiv gondolat, hogy nem fog a boltban, vagy szállított termkek árában megjelenni a többlet költség. Megint az jön le, hogy a tehetõsebbek szarnak mindenre, mert meg tudják fizetni, a többi meg gebedjen meg. És még csodálkozunk, hogy a politikusaink miért gondolkodnak igy. |
Jani55 | 1959 | 2011. február 14. 11:13 | Válasz erre: 1957 |
Én pedig 40-50-70-90-helyett 145-el megyek, 5-5,5 literes fogyasztással! Fele idõ alatt, kényelmesen, biztonságosan... (fõleg, ha az ország másik felébe megyek) Több idõm is marad minden másra. Autóval is, motorral is! (de autóval egyértelmûen kedvezõbb a fogyasztásom a sztrádákon) |
Semi | 1958 | 2011. február 14. 11:02 |
Hazudtam, az Alföldön 4 liter is elég a kocsinak, ha tarom az 50-90-et. Vagy még kevesebb is. Ha 90 helyett 70-nel megyek, akkor még kevesebbet kér. Majdnem jobb, mint az SV...
|
Semi | 1956 | 2011. február 14. 10:56 | Válasz erre: 1954 |
Nekem a Megane többet szik pályán, mint mezei közúton. Ha tolok egy 60-70-es átlagot, akkor 4,5 literrel elmegy. 130-nál már 5,5-6 liter. És még pluszban fizessek, mert a biztonságot választom és nem ugráltatom a mentõke és a tûzoltókat. Ha a teherfuvarozást megsarcolják, akkor nem õk fognak szívni!!! Értsük már meg, hogy átterhelik a veszteségeiket! Nekik kell az a haszon, amibõl megélnek. Mindegyiknek. Ebbõl nem lesz árverseny, mindenki egységesen megemeli a fuvardíjat, a végfelhasználó meg megfizeti, mert a kereskedõ sem fogja benyelni. Ugyanez a bevezetett különadó. Még nem terhelték át, de mindenki csak arra vár, hogy az elsõ bátor meglépje. Menni fognak utána. A benkszektorban már megvolt az elsõ... Persze, igazságosabb a kilóméter alapú elszámolás, de szerintem senki sem fog vele jól járni, max az állam. Különben miért is akarnának áttérni rá? Szerintem komoly számítások vannak már mögötte, esetleg a kamerákkal összegezték, hogy mennyit mennek a jármûvek és hogy éri meg az áttérés, hogy ne legyen veszteséges. Nekik. |
Semi | 1955 | 2011. február 14. 10:46 |
Témaváltás: http://index.hu/belfold/2011/02/14/schmitt_hivatalanak_dolgozik_balsai_istvan_fia/ |
Jani55 | 1954 | 2011. február 14. 10:46 | Válasz erre: 1949 |
Azért tartom igazságosnak, mert: -Az út tönkretételét jellemzõen a 20-40T-ás szörnyek okozzák, nem pedig a szgk, motor, stb. (nem nehéz belátni, az út terhelése szemponjából 1 tisztességesen megrakott kamion annyi kárt okoz, mint százezer(!) ugyanott elhaladó szgk) -3-4 évente nyomvályúsra kijárják a kamionok az utakat (a sztrádákat is). A javításuk eszméletlen összegekbe kerül, természetesen az adóforintjainkból. Fordítva gondolkodva: fizesse meg az, aki tönkreteszi az útjainkat (ne mi, legyen az útdíj, sztrádamatrica, akármi nevû költséggel a gyakorlatban) -Végre km-arányos! Talán nem is kell magyaráznom... (ugye az nem normális, hogy ugyanannyit fizessek egy V-BP-V (90km) sztrádahasználatért, mint három napig bármennyit rohangálhatok az országban keresztben, hosszában...) Nem mellesleg: erre a 90km-re is megéri!!! Gyorsabb, kevesebb üzemanyag fogy, biztonságosabb... Ha bejön a tervezet, pl: az én esetemben: 600Ft az sok??? 2liter üzemanyag többe kerül, már most! De vele ugyanennyit, vagy többet megspórolok, mert optimális üzemmódban, egyenletesen hajthatom a járgányom? Környezetszennyezés: talán nem is kell mondanom, ha lakott területen araszolsz, nem csak túlfogyasztásod van, hanem túlszennyezésed is! |
tsanyi | 1953 | 2011. február 14. 10:12 |
razíliában vagy valahol arra van a világ legdrágább autópályája.....a mûsorban azt mutatták, hogy a környékbeli gyerekek játszottak rajta mert jármû soha nem megy fel rá, de mivel magánpálya aminek a mûködését az állam garantálja viszont az árát nem szabályozhatja továbra is így marad.....nem ismerõs valahonnan?
|
kawa70 | 1952 | 2011. február 14. 10:10 | Válasz erre: 1949 |
Mitõl igazságos? Attól hogy jóval többet fizetünk bármilyen keveset is használjuk a pályát? Szó se róla, azt viszont a használat arányában. Eddig az volt a cél, minél többen használják a biztonságosabb autópályát, szemben a lassabb, szembejövõs, lakott teröletes utakkal. Ezt nem mindenki tudja viszont megfizetni.
|
tsanyi | 1951 | 2011. február 14. 10:09 | Válasz erre: 1949 |
Ez is egy vélemény.....amúgy a céged szokott fuvaroztatni?...mert ha igen mibõl fogja kigazdálkodni a plussz 34ft-ot ami mondjuk Tõletek Nyíregyre kb 640km így 21760-nal lesz az több tehát 89600ft helyett 111360ft lesz és kire hárítod át az így megemelkedett költséget?......a fityesz szinte egyetlen vívmánya volt 12 éve, hogy bevezették a matricát és eltörölték a katasztrófálisan magas km díjakat......most ezt is visszavonják, bravó.....ki fog ezután pályázni?.....persze a pár jobbmódú fog a tök üres pályákon mászkálni pát kamionnal míg a tömeg a szûk, régi és nagyon balesetveszélyes fõutakon.....ezek tényleg mindenünket akarják....
|
kawa70 | 1950 | 2011. február 14. 10:07 |
Jani55: Van aki még soha nem ült használt motoron, mert állandóan hozza ki az ujabbnál ujabbakat a szalonból, van akinek csak tizensokévesre tellik, de szeretne a szükösebb keretek közt is élménydúsabban élni. Nem többnapos, hetes külföldi túrákra járni, csak egy-egy hétvégén gurulni egyet kishazánkban. Van aki csak a tengerparton tudja elképzelni a nyaralást, van akinek egy itthoni falusi turizmussal kell beérnie, de õ is szeretne kikapcsolódni, pihenni. Ne gyertek már azzal, hogy akinek motorja van ne siránkozzon hanem fizessen mint a katonatiszt addig míg el nem kényszerül adni azt is. Nem a lyukas zokniról van szó....... Én egy erdélyi túrát nem tudok összehozni magamnak két éve, mert arra már pont nem jut. De ne kelljen már lemondanom a motorozásról, mert az úri hobby, és csak a kiváltságos kõgazdag vállakozók privilégiuma. |
Jani55 | 1949 | 2011. február 14. 10:02 |
Km-enként 6Ft-os útdíj bevezetését tervezi a kormány. A Népszabadság a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ anyagaira hivatkozva azt írta: az éves e-matrica megszüntetését követõ útdíjfizetést 2017-2018-tól alkalmaznák, a díjat az autópályákon közlekedõ személygépkocsiknak és motorkerékpároknak kellene megfizetniük. A tehergépkocsiknak ennél többet kellene fizetniük, a legnagyobb kamionoknak 34 forintba kerülne egy kilométer. A lap szerint az ügyben még nem kezdõdött el a politikai és társadalmi egyeztetés. Végre, egy igazságos rendszer!!! |
tsanyi | 1948 | 2011. február 14. 09:59 | Válasz erre: 1947 |
Jól tetted!...igazad van, itt bárki bármilyen véleményének hangot adhat....legfeljebb reakciót vált ki másokból amit le is írnak..:))
|
Jani55 | 1947 | 2011. február 14. 09:55 |
Mindenkinek válaszolnék, ha megengeditek: Mindenkinek más az érték, ez nálam alapállás! (van, aki képes a nyári utazásaira egész évben kuporgatni, van, aki mindent megtesz a vitorlázás, síelés, ... van, aki a sportsikerei, van aki a motorozás érdekében képes sokmindenrõl lemondani.... van, aki karénekre jár, van, akinek csak a mindennapi italadagja a fontos: ettõl szép az életünk) Van egy egészséges határa mindennek, arról, hogy valakik nem jól mérik fel saját helyzetüket, túlvállalják magukat... vagy az élet produkál szerencsétlen helyzeteket, mindenkinek meg kell tudni oldania a problémáit. Azt is kéretik tudomásul venni, a motorozás jellemzõen nem a legolcsóbb hobbi, .... kényszerû közlekedési eszköz (mindenki behelyettesíti a magára vonatkozó ideológiáját), tehát, mint többször, több helyen és alkalommal kifejtettem, az itt kommentelõk döntõ többségénél valószínûleg nincs a családban senkinek lyukas zoknija, szakadt bugyija... Azt meg tudjátok, nekem fontos a könyv, a mozi, a színház, a kiállítás, az arborétumok, az állatkertek... és igen, a koncertek! A motor pedig simán közlekedési eszköz! (meg hobbi) Senkit nem akarok megbántani, sem lelkiismeretében kétségeket ébreszteni, sem semmit... Miután ebben a rovatban szabad és kell ELMÉLKEDNI, én csak ezt tettem, teszem. (nem fogok tudni állandóan a benzinár, sztrádamatrica, kenyérár, ... árfolyam körül rágódni, mert infláció van és mert semmi ráhatásom nincs, tehát abszolut felesleges... más az értékrendem, felvállalom) |
Olívia | 1946 | 2011. február 14. 09:23 | Válasz erre: 1945 |
Nem gondoltam, hogy novum amit írok, viszont pont ezért nem értem a kritizáló sorokat!:-( Azok, akik költhetnének, csak éppen nem tudják mire, mert a "nincs" az nem jelent fájó hiányt, szóval ezek az emberek a fotókon láthatóak, tisztelet a kivételnek! |
Olívia | 1944 | 2011. február 14. 09:07 | Válasz erre: 1935 |
Valamint még annyit, hogy pár éve havonta többször jártam színházba, moziba, operába. Most ha évente 1-2X megtehetem (amikor dolgoztam, akkor is), az már ünnep az életemben! Igénytelenebb lettem szerinted? Azt mondom nem, mert a netrõl képben vagyok, mi, hol megy, csak éppen nem futja rá!!!!!!!:-(((( |
tsanyi | 1943 | 2011. február 14. 08:46 | Válasz erre: 1941 |
Nem kapus rendszer lesz hanem mint szlotákoknál jeladós.....persze nagy üzlet ez valakinek, de fõleg az államnak(illetve a saját zsebre dolgozó politikusoknak) és a pályaüzemeltetõknek....sajnos tgk-val hiába próbálnám kerülni a pályát mert gyakorlatilag az összes fõút fizetõs amit eddig egy havi 24000-ért vett matricával használok ami évente 288000 eddig is, na most ezt ahogy számoltam másfél hónap alatt be kell fizetnem:((....ez évente plussz kb 4milla lesz egy belföldi fuvarozónak, ezt senki nem fizeti ki, a nagyoknak megy nyilván lesz valami kedvezmény erre tehát a kicsik megdöglenek......ennyi bevételem nincs egy évben az üzemanyagon felül....
|
ziksz4 | 1942 | 2011. február 14. 08:39 | Válasz erre: 1935 |
Ezt nem kellett volna! Nem tudom melyik az a "világhírû, nívósabb együttes", igazából nem is érdekel mert ha nekem fontos lenne akkor tudnék róla. De én szombaton nem azért mentem ki a HBB koncerjére, hogy lézersót' meg mozit nézzek. Egy kocsmában is szivesen meghallgatom õket mert nem a körítés érdekel hanem a zenéjük. Ha ez igénytelenség akkor vállalom!
|
kawa70 | 1941 | 2011. február 14. 08:39 | Válasz erre: 1939 |
Most tettem fel a hírek közé, enyhén szólva is felháborító. Elmés szakértõ csapat kiszámolta, hogy csak pár fillér emelkedést jelent kilométerenként a mostanihoz viszonyítva. Aha..... Csak tudnán, hanyast kaptak matekból. Nyáron mindenki úgy kalkulált kirándulásai, utazásai alkalmával, hogy a négynapos díjat maximálisan ki tudja használni. Megszûnik a motorosoknak az 50% kedvezmény.Oda-vissza kell ezután minden jármûre fizetni, eddig egy teher- vagy autóbuszos fuvarozás is beleférhetett egy napba, most már hiába. Ráadásul a díj ellenében fuvarozók az életbe nem tudják kigazdálkodni ezt az emelést. Ergo mindenki megy vissza az ismét tulterheltté váló, lakott területeken átvezetõ utakra, fõutakra. Arról nem beszélve, hogy anno drágán kiépítették a kapukat. Még drágábban elbontották. Aztán most megint a lehetõ legdrágábban kiépítik a (gondolom ) kamerás kapukat és rendszert. Ebbe fidesz bizniszt sejtek erõssen...... |
tsanyi | 1940 | 2011. február 14. 08:38 | Válasz erre: 1935 |
Amúgy az ilyen hsz-ekkel csak az a bajom bármilyen témában írják õket, hogy úgy érzem szégyellnem kéne magam azért mert valahol nem voltam vagy valamiben nem vettem részt.....,de én nem akarom magam szégyellni mert aki a bûntudatot kelti bennem az nem tudhatja miért nem voltam ott.....bármilyen okom volt rá az nyilván számomra megfelelõ......nem akarlak megsérteni, de néha lehet ilyeneket olvasni, pl a Devecseri dologgal kapcsolatban is anno....
|
tsanyi | 1939 | 2011. február 14. 08:15 |
Most inkább azon elmélkedem, hogy amit annak idején a fityisz hatalmas fegyvertényként könyvelt el és hivatkozott rá mint jótéteményre(amúgy valóban az is volt) most megszûntetik és ezzel hatalmas árnövekedést gerjesztenek minden téren....nevezetesen ma hallottam, hogy a pályamatricát megszûntetik és helyette km alapú díj lesz ami szgk-nál 6, kamionnál 34ft lesz......vazz, 34ft haszon nincs hanem csak kb 15ft a kamionozásban belföldön, ha ennyivel megemelkedik a díj akkor minden amit szállítanak kb 15%-kal emelkedik mert egy normál fuvardíj(sajnos) mindössze 140ft/km, ha erre rájön még 34 az szép lesz, ki fizeti ezt ki?.....és pl egy balatoni út szgk-val oda-vissza 1 alkalommal plussz 1200ft lesz ami jelenleg a 4 napos korlátlan matrica ára majdnem.......
|