7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Gyík67 2345 2011. március 2. 19:33  
Egy társunk felhívta a figyelmemet egy tévedésre, köszönöm neki !
Helyesbítek ! #2333 h.sz.-ben ... Soha nem álltunk hadba Lengyelországgal . Mea Culpa

eröt 2344 2011. március 2. 19:04   Válasz erre: 2330
Vagy postai vagy nyomdai biznisze lehet valamelyiküknek.Már egy valag pénzt költöttek ilyen levél kampányokra.A nagy semmiért!

kawa70 2343 2011. március 2. 18:56   Válasz erre: 2326
Há valakire csak kell hivatkozni, azt azé mégse mondhatják hogy a viktor vagy valamelyik haverja ötlete volt......

kawa70 2342 2011. március 2. 18:55   Válasz erre: 2331
Ugyanez jött le nekem is, és hasonlóképp cselekedtem....Mondom én, hogy be akarják betonozni magukat az idõk végezetéig. Majd meglássátok, a következõ javaslat a szellemvilág felé fog irányulni......
Hacsak be nem jön a cigányok által megvalósitható sokgyerekes szavazati jog. Természetesen minden gyerek után járjon.....
Szerintem ez megint egy porhintés, ki van ez már találva, csak így majd megmagyarázhatják, hogy azért olyan az alkotmány ezen része, mert megkérdezték a zembereket és õk ezt választották. Senki nem fogja tudni ellenõrizni hathatósan, mennyi válasz és milyen megoszlásban érkezett be.

qqriq64 2341 2011. március 2. 18:41  
Kikrõl? Mert nekem fogalmam sincs.

Gyík67 2340 2011. március 2. 18:35   Válasz erre: 2338
Eszembe nem jutott ;)))

desiderus 2338 2011. március 2. 18:11   Válasz erre: 2337
Öreg, ne kezdjél megint zsidózni... :-))))))

Gyík67 2337 2011. március 2. 18:06   Válasz erre: 2336
És aki egy kicsit gondolkozik hamar rájön hogy kikrõl is dumál az öreg ... :(

desiderus 2336 2011. március 2. 17:50  
Itt van mindenre a magyarázat, ha valaki még nem hallotta volna.
http://www.youtube.com/watch?v=wbhqn7mBmbo&

Gyík67 2335 2011. március 2. 17:12   Válasz erre: 2334
És igaz is :(

tsanyi 2334 2011. március 2. 17:08  
Most a rádióban hallottam egy érdekes felvetést a 15 éves korig tartó tankötelezettséggel kapcsolatban nevezetesen, hogy ez egy bújtatott elitképzés elõszobája is lehet mivel ha nincs tankötelezettség akkor az iskola simán megszabhatja, hogy kit vesz fel gimnáziumba és kit legfeljebb szakiskolába és eltörlik a 9.-10. osztályt is. Tulajdonképp a gyerekeink jövõje is kockán forog hisz ha nem veszik fel gimnáziumba ha képes és akarat is van a tanuláshoz akkor esélytelen végképp az egyetem azoknak akiket nem odavalónak ítélnek......nem szívesen hozom fel, de anno a zsidótörvényeket 1921-ben épp az általuk alkalmazott protekcionizmus miatt hozták mert egyetemre gyakorlatilag orvosira és jogra csak õk jártak......ez is lehetõvé teszi az ilyen diszkriminációt ha nemkívánatos vagyok a családommal együtt a hatalom számára....ezt nem én találtam ki, egy államtitkár vagy mifene mondta és ahogy belegondoltam nem elképzelhetetlen....

Gyík67 2333 2011. március 2. 17:00   Válasz erre: 2331
Ja, és ez a szavazati jog az apának, vagy az anyának jár ... vagy mind a kettönek, Bazz akko BAZ magyében orsósék döntik el majd a következõ ciklus kormányzatát ... 15 gyerek, egyik szülõvel 16 szavazat, két szülõvel 32 egy családból,

És az a vicc hogy ha feltámadna Hitler, és vinne ezeknek 1 kg kolbászt a kampány alatt, akkor egy év múlva újra hadba állnánk Lengyelországgal, mee megválasztanák az tuti :(

Gyík67 2332 2011. március 2. 16:52  
Na itt is van az elsõ álltalam tapasztalt baki ezzel az egész vikirály féle levéllel.
Drága jó Anyósom aki egy aránylag okos nõ, van neki egy csomó mindenféle oskolája, kb. 20 percen át kérdezgette a páromat, hogy mlyik kérdésre hogy válaszoljon mert nem érti mindegyiket kristály tisztán ... na most ha egy nem hülye ember se érti, és nem tud rá válaszolni se pro se contra, akko most mi van ? ... hogy fog rá válaszolni Kolompár Lulu, a 2 elsö, 2 második össz. négy osztályával ... és lehet hogy az ország ezen lakosságrétege fogja eldönteni a a jövõbeni sorsunkat ...

Kabd be viki a kiálló nemesebbik testrészem, az összes idióta haveroddal együtt ... nem lett volna jobb ezt a lóvét amibe ez a herce-hurca került a bankoknak adni a devizahitelesek gondjainak enyhítése végett (bár ha így lett volna az se biztos hogy oda is megy) :( ??? ...

Magyarország én így szeretlek ... ??? ... :(((

qqriq64 2331 2011. március 2. 15:54  
Én bejelöltem az általam helyesnek ítélt válaszokat és megjegyzés nélkül elküldtem. Szócséplés és rizsa az egész egyetlen pont kivételével. Az pedig a gyerekek után járó szavazati jog. Az olyan mértékû jogellenes pofátlan szavazat vásárlás hogy nem találok szavakat. Akinek sok gyereke van az mennyivel különb mint más ember? Többet dolgozik többet adózik? Az állami gondozottak után kinek jár najd szavazati jog? A kormánynak?
Õk lesznek a jó apukák? Innen már csak egy lépés hogy csak a fideszeseknek legyen joguk szavazni.Miért? Csak.

Gyík67 2330 2011. március 2. 14:59  
Na mi is megkaptuk vikirály levelét :))) de minek ?

galoscsabus 2329 2011. március 2. 13:58  
Köszönöm Jani!
Átnéztem és érdekes dolgok is vannak benne, amik az eddigi alkotmányból hiányoztak.
Pl. az állami vagyon védelme.
Gondoljunk csak a természeti értékeinkre, a föld mélyén lapuló vagyonra, a vízre, az erdõre (nincsen benne nevesítve!!), az egész élõvilágra, amitõl mi is függünk.

DE!
Sajnos semmi biztosítékot nem látok arra, hogy ha az állampolgárok ki is nyilvánítják akaratukat és némely pontokban döntõ többséggel egyformán teszik ezt, akkor valóban befolyással lehetünk az új alkotmány végeredményére.
Sokkal inkább érzek ebben kollektív felelõsség-megosztási törekvést, mint sem tényleges, tiszta, jobbító szándékot.
Mivel kontrollálni nem tudjuk a kérdõívek sorsát, utóéletét, ezért a "messzirõl jött ember azt mond, amit akar". Mjd jól a pofánkba verhetik, hogy "Mi megkérdeztük a népet és így döntött."
Sajnálom, hogy kezdek paranoid lenni, de talán nem csak az én hibám...

galoscsabus 2328 2011. március 2. 13:30  
Én nem kaptam semmiféle levelet.
Hát az én véleményem már nem is számít?
-Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni?
-Én már szart érek???!!
:-))))

Amin sikerült teljesen kiakadnom, az a 15 éves tankötelezettség.
Törvényesítik a közeli jövõre vonatkozóan, mintegy háromnegyed millió cigány és több tízezer mélyszegénységben élõ magyar fiatal analfabétizmusát és totális tudatlanságát az õt körülvevõ világról!!!!!
Az egy dolog, hogy a feleség kevesebb terhes lányt és 16 éves kismamát kell tanítson, de könyörgöm, mihez kezdünk majd velük, akiknek az IQ-ja már így is csak alig múlja felül az egysejtû ostorosét???????

boss2 2327 2011. március 2. 12:12   Válasz erre: 2324
Semi !
Emlékezz légyszíves a mi nagy" bájgúnár böszménkre", aki azt követeli,hogy legyen népszavazés az új alkotmányról !
Ha nem vagy tájékozott és nem válaszolsz a kérdésekre, akkor hogy fogsz majd szavazni ?! persze ez a szavazás is belekerûlne jó pár milliárdba ! Mindenki tudja,hogy ez egy szakma ( alkotmény készítés) és a por nép nem ért hozzá !
Szerintem nem is kellene népszavazás ! A politikusoknak viszont kutya kötelességük lenni részvenni, De sokan nem szeretnek dolgozni csak a fizetést fölvenni!
Ettõl független ez a kérdõív is kidobott pénz, semmi értelme !

Semi 2326 2011. március 2. 12:11  
Egyébként mit szóltok a kérdõív megfogalmazásához, a stílusához? Mi az, hogy vannak, akik szerint; vannak, akik azt javasolják; vannak, akik azt gondolják... mások szerint... Ön mit gondol?
Mi ez? Ki a fütyi engedte ezt kikerülni?

Gyík67 2325 2011. március 2. 12:03   Válasz erre: 2324
Egyetértek !!! ...

Semi 2324 2011. március 2. 11:56  
Ma én is megkaptam a kérdõívet. Nem tudom mit tegyek vele.
Van egy biztos dolog, amit mindenképpen, mégpedig ráírom nagybetûkkel, hogy Orbán takarodj.
De hogy a teszt részével mi legyen, azt nem tudom. Kizártnak tartom, hogy értelme legyen ennek az egésznek. A legjobb megoldás talán az, ha mindenhol a nem tudom választ jelölöm meg. Miért kellene nekem mezei hülye parasztnak tudnom a hogyan továbbot? Nem azért ülnek ott nagy fizetésért, hogy ezekre a kérdésekre válaszoljanak? Nem mindegy mit válaszol a parasztság? Úgyis azt csinálnak, amit csak akarnak és tényleg van olyan kérdés, amit jobb, ha nem egy tanulatlan ember akar megmondani.
Egy biztos, üresen nem szabad visszaküldeni, mert akkor majd õk jól beikszelik maguknak.
Mellesleg biztos ennek az összesítésére is feláll majd egy kormányközeli tagokból álló bizottság és jó pénzért megmondják a frankót...

tsanyi 2323 2011. március 2. 10:21  
A 2 pontot érdemes elolvasni ebben a posztban, elég sok mindent megmagyaráz annak aki így gondolja....annak is aki nem csak az nem akarja elhinni:)):
http://fenteslent.blog.hu/2011/03/02/orban_tegnap_ota_reformer?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Jani55 2322 2011. március 2. 10:02   Válasz erre: 2321
Könnyen lehet, igazad van... hogy reagálok-e rá, azt még nem tudom, mivel véleményem szerint nem jogállamban élünk és a törvényeink sem egyformán érvényesek mindenkire, sõt, szerintem az ügyészség sem egységes mércével dolgozik (hogy a független bíróságokat ki ne hagyjam! mert ugye õk bizonyítják az állításomat: az egymást követõ, egymásnak homlokegyenest más ítéletükkel, mikor új körülmény nem merült fel...) De ez szigorúan magánvélemény!!!

Gyík67 2321 2011. március 2. 09:52  
Ugyan már "Fontos Levél, Kérdések Az Alkotmányról" ... vikirály, meg majd olvassa a viszaérkezõket és majd válaszol is... " Tisztelt választópolgár épp az irodámhoz tartozó legkissebb helységben ülök, a levele van elõttem, de nemsokára mögöttem lesz" ... "mert q...ra nem érdekel a véleménye II/III-dal viszont az egész fejhajtás került 3 milliárdba, ebbõl leszánlásztunk 4-et maradt nekünk zsebbe 1 ... mee háát van rá lóvé ..." nekünk ... :(

tsanyi 2320 2011. március 2. 09:45   Válasz erre: 2319
Kösz, nézem.
Más, ilyen elvtelen senkiháziak és mind: http://www.origo.hu/itthon/20110302-nepszabadsag-bokros-cafolja-hogy-irasos-igeretet-tett-volna-a-visszalepesre.html

Jani55 2319 2011. március 2. 09:35   Válasz erre: 2316
Ment pü-ben

tsanyi 2318 2011. március 2. 09:31  
Ezt a kommentet olvastam egy posztnál és egész jól leírja ami most gyakorlatilag történik:
Nincs itt reform, mert nem errõl szóltak eddig se az utóbbi hónapok, hanem csupán arról, hogy a Fidesz választás elõtti hitelezõinek ki kell fizetni AZONNAL a brutális uzsorakamatot, ami egy kétszer bukott kelet-európai populista vezér és tehetségtelen pártja esetében láthatóan komplett piacok, ipari, gazdasági, pénzügyi, média monopóliumok átjátszásról, a végsõkig hû slepp tíz és százezreinek ezreinek munkáhozjuttatásáról szólt a megállapodás szerint.
Nincs itt semmi titok: erre kell ez a sok-sok beszedendõ pénz, reformok, ugyanmár, ki nem szarja le szerinted?!

boss2 2317 2011. március 2. 09:20   Válasz erre: 2315
Szerintem magadat kellene feladni,hogy ki is vagy te tulajdonképpen.Mert hogy motoros nem vagy az tuti,te fantomkakas !!!

tsanyi 2316 2011. március 2. 09:17   Válasz erre: 2314
És mit kérdeznek?...még nem kaptuk meg.....persze lehet, hogy nem kíváncsiak a véleményemre...:))

qqriq64 2315 2011. március 2. 09:02   Válasz erre: 2314
Én is kaptam most viszem feladni.

Jani55 2314 2011. március 2. 08:57  
Fontos levelet kaptam ma, feladó: MAGYARORSZÁG KORMÁNYA.

Kérdések az új Alkotmányról.

tsanyi 2313 2011. március 2. 07:05   Válasz erre: 2295
Azért mutathatnál egy legális üzletet MO.-n ami 1 év alatt netto 150%-os hasznot produkál.....úgy belevágnék mert én valahogy csak veszteségesbe és államilag támogatott átverésekbe futok bele...:)

tsanyi 2312 2011. március 2. 06:21  
Tegnap néztem a gyökérfejû matolcsinak a jövõbeni rablásaiknak a magyarázatát és abban volt, hogy az új pályadíjakkal 100mrd-dal már számolnak a költségvetésben....azért ne feledjük, ezt mindannyian megfizetjük ha vásárolunk, nem a fuvarozókat sújtják vele hanem a vásárlókat...100mrd-os újabb adó....nem megszorítás, persze, hgy nem sõt örömmel adjuk mindenünket ezeknek.....

Gyík67 2311 2011. március 1. 22:22   Válasz erre: 2310
Ha megmondom menyiért vállalom kikapcsolják az oldalt ? :))))))))))) ... mee akkor nem mondom meg :)))

desiderus 2310 2011. március 1. 22:12  
Ez az elmebeteg miniszterelnök újabb milliárdokat akar a fenektlen, ellenõrizhetetlen kútba dobálni....
Lõje már le valaki....

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110228-orban-rendet-kell-tenni-csanyi-2020ig-2387-milliard-kerul-a.html

Gyík67 2309 2011. március 1. 21:22   Válasz erre: 2306
Köszönjük ! "Kedves EU" ... :(((

kawa70 2308 2011. március 1. 21:15   Válasz erre: 2307
Miért? Érdekeltséged van az osztrákoknál? :)
Ha nem is az osztrák, de a magyar tehet róla, hogy nálunk ennyi.....A környezõ országokban most szinte mindenhol olcsóbb a cukor. Ha valamit helyben állitanak elõ, akkor legalább az ne legyen drágább. De azért nem teszem akezem a tûzbe az osztrákért sem :)

Englishman 2307 2011. március 1. 21:10   Válasz erre: 2306
Értem én ezt, nem is ezzel volt bajom.
Az az egy mondat b@szta a csõrömet, amit kifogásoltam. Nem azért drága a cukor, mert az osztrák direkt nekünk drágán méri. Ott van a cikkekben a válasz.

qqriq64 2305 2011. március 1. 20:51   Válasz erre: 2301
Errõl beszélek én is. Értenek az üzlethez, összetartanak. Tessék utánuk csinálni. Ugyanazokra az egyetemekre elmehet bárki ugyanolyan karriert befuthat. Prsze ha nem sikerül ha hülye hozzá valaki akkor "azok a szemét zsidók".

Englishman 2304 2011. március 1. 20:47   Válasz erre: 2298
"marinén a hibás"
Mivel ilyen szövegrész nincs a 2295-ös post-ban, csak arra következtetek, nem sikerült értelmezni, amit írtam.

tsanyi 2303 2011. március 1. 20:44   Válasz erre: 2300
Mari néni kb 10%-ot tesz rá, ennyi az átlagos kisker árrés, az van amit lejjebb írtam, az osztrák azért adja itt drágábban mint otthon mert megkapta a multiadót és hülye lenne benyelni......

kawa70 2302 2011. március 1. 20:44   Válasz erre: 2300
Ha ez igy lenne, akkor cak a sarki üzletekben lenne drága cukor, ahová ötödkézbõl kerül az árú. De ennyi mindenhol, a depókban is.

whisky71 2301 2011. március 1. 20:43   Válasz erre: 2297
A zsidókat mindig is sikk volt szidni. Ha a környezet megengedte, akkor nem csak szidni. Van egy-két ismerõsöm, aki sûrûn hangot ad zsidóellenes véleményének, de amikor megkérdezem, hogy konkrétan mi a baja velük, csak hebegés-habogás a válasz.

Englishman 2300 2011. március 1. 20:42   Válasz erre: 2296
Nem értettem én félre semmit, Te nem érted.

Mari néni rátette a "kis" hasznát. Naná, ha megveszed így is?! De nem õ ment el a cukorért, sõt elhiheted, az osztrák gyárost nem is ismeri. Egyszerûen megvette negyed, vagy éppen ötöd kézbõl a Te cukrodat, amit az osztrák gyáros ugyan annyiért adott el valakinek, mint ha a saját szomszédja vette volna tõle. Azt, hogy a cukra hozzád is kerülhet, maximum sejthette, mert EU-s adószámmal, számára "külföldi" cég kért róla számlát. Ennyi.

tsanyi 2299 2011. március 1. 20:38   Válasz erre: 2293
Na ez már tényleg kész....ha tényleg ráadásul úgy vezetik, be hogy számítani fog a környezetvédelmi besorolás gyakorlatilag az összes kis fuvarozót akinek 7 évnél idõsebb autója van tönkretesznek....ki a francnak telik 25 gurigás új autóra!?.....annak aki állami támogatást kap rá tehát a nagyok mert ugye az tiszta, hogy egyik sem saját tõkébõl lett nagy hanem politikusokkal karöltve különbözõ támogatásokból gyarapodnak.....,de ez nem csak a fuvarozásra igaz hanem mindenre....

kicsi 2298 2011. március 1. 20:38   Válasz erre: 2295
ezzel csak egy baj van: elsõsorban ezért nem a marinéni a hibás!!

qqriq64 2297 2011. március 1. 20:37  
Idefigyeljetek szidhatjátok akárhogy a zsidókat nem jó helyre céloztok. Akik kivéreztetnek minket azok nem a zsidók. A leghülyébb zsidónak is van annyi esze hogy nem vágja le az aranytojást tojó tyúkot. A zsidók mindig a sûrû fillér ritka forint elve szerint üzletelnek pontosan ezért nagyon ritka hogyha egy zsidó bolt tönkremegy míg ugyanez a többirõl nem mondható el. A magyar két pillanat alatt akar meggazdagodni és eszerint üzletelnek. Ugyanez a világpiacon is így van, egyszerûen nem érdekük hogy tönkretegyenek országokat. Emlékezzetek a zsidó tulajdonban lévõ gyárakra a Goldbergerre a Weiss Manfrédra tisztességesen megfizették alkalmazottaikat tisztes polgárréteg alakult a dolgozóikból. Ma viszont az a menõ ha mindenért a zsidókat hibáztatjuk az igazi felelõsök meg röhögnek a markukba.

Na ezután már nemcsak komcsi hanem zsidó is leszek. Jobban belegondolva nem is bánnám. Biztos jobban élnék.

kawa70 2296 2011. március 1. 20:34   Válasz erre: 2295
Persze, de az árat nem Mari néni határozza meg, õ csak a hasznát teszi rá az amúgy is magas beszerzési árra. Egyébként pont azért is lehet drágább, mert nem sokan fognak utnka indulni cukorért. Nem a mekkora duma ez a fontos, hanem az hogy itt megteheti, hogy drágábban adja.
Valamit félreértettél....

Englishman 2295 2011. március 1. 20:29   Válasz erre: 2290
"az egy cukorgyárnak az osztrák tulajdonosa ugyanazt a cukrot ausztriában száz ft-tal kevesebbért adja..."

Mekkora duma ez?!

Ülj be az autódba, menj el Ausztriába, vegyél két mázsa cukrot, hozd haza, ülj le az asztalhoz és számolj! Mennyi volt az utiköltséged, mibe került az elb@szot szabadnapod és a két mázsa cukorban álló lóvéd milyen haszonnal tudnád megforgatni, amíg a spejzban pihen!
Rájöttél már, hogy nem az osztrák cukorgyárostól vetted (drágán) a cukrot, hanem a sarki boltban, Mari néninél?

kawa70 2294 2011. március 1. 20:26   Válasz erre: 2292
Bármivel folytathatod a sort, Magyarország összes életképes ágazatát tönkre vágták hogy a szemetet eltudják adni, és ne legyen konkurencia. Ami meg nem megy, azt támogatják, mert az ugysem jelent veszélyt és addig sem termelnek hasznosat az országban. Majd a végén megveszik kilóra az egész országot, a nép meg örülhet ha lesz hol laknia meg ennie. Annyit talán fognak keresni rabszolga munkával a kitartóbbak.

kawa70 2293 2011. március 1. 20:22  
Más. Igaza lehet tsanyinak, az autópályadíjat kilométer alapon az életbe se vezetik be személygépjármûvekre, csak teherautókra... de azt 2013-tól. Lehet, tényleg tönkre akarják tenni a kisvállalkozókat a fuvarozásban is?
http://www.origo.hu/auto/20110301-utdij-negyven-forint-koruli-dijjal-szamolhatnak-a-kamionok.html

kicsi 2292 2011. március 1. 20:22   Válasz erre: 2289
lehetne folytatni a sort: mi a helyzet az üvegiparral, a cementiparral, az étolajiparral stb, stb..

desiderus 2291 2011. március 1. 20:20   Válasz erre: 2290
"Az árupiacokon folyó spekulatív felvásárlások azonban tovább folytatódhatnak, hiszen a nyersanyagok, és élelmiszerek áremelkedése továbbra is vonzza a befektetõket."
ebben minden benne van. A spekulánsok megszexuálhatnának a jó édesanyjukat.

kawa70 2290 2011. március 1. 20:18   Válasz erre: 2283
Ja... ráadásul annak az egy cukorgyárnak az osztrák tulajdonosa ugyanazt a cukrot ausztriában száz ft-tal kevesebbért adja....Monopolhelyzet, meg amúgy sincs más...

http://agrarszektor.hu/hir/879/tovabb_csokkennek_a_keszletek_mi_lesz_a_cukor_araval_.html

C1800Rider 2289 2011. március 1. 20:01   Válasz erre: 2283
A cukorgyártásból ebben a rettentõ módos borsodi régióban sokan éltek meg. Gazdák, akik cukorrépát termeltek, cukorgyári dolgozók, akik a feldolgozást intézték, fuvarosok akik terítették a portékát, mezõgazdasági és teherautóalkatrészkereskedések akik a felmerülõ alkatrészigényeket oldották meg. Szétb@szták ájus utasításra a cukorgyártást Szerencsen. Most a gazdák vethetnek mást ami nem hoz annyit a konyhára, a cukorgyári dolgozókat szélnek eresztették, a fuvarosok közül akinek 10 autója volt és jól menõ vállalkozása, több sofõrrel, akik adóztak és a fuvaros is adózott, járulékokat fizetett, az alkatrészesek szintén. Megérte tönkretenni, most munkanélküli járulékot fizetünk annak aki azelõtt dolgozott, 10 autó helyett jó ha egyre fizetnek súlyadót (a többit eladták) és az egykor jól menõ vállalkozók épp csak tengõdnek ezért minimális befizetés van állambá felé.
Köcsög aju meg vetet velünk a szloták meg ki tudja milyen cukrot.
Ja! A sörgyárból is sokan éltek míg a mocsok tetûhintás Wabererst ide nem ette a fene...

tsanyi 2288 2011. március 1. 19:51   Válasz erre: 2286
Így történik az áthárítás.....elõre megmondták...fizetni fogunk, a részvényesek nem tûrik ha a profit csökken és az igazgatók nem mernek kevesebbet leadni mert repülnek....most az édességek vannak soron, de fogja minden más is követni....még, hogy nem minket adóztatnak hanem a multikat?.....vicc, vagy nem:((

Jani55 2287 2011. március 1. 19:50   Válasz erre: 2279
Tudod, én is nagyon szerettem annak idején a szakmám... aztán egyszer csak: derült égbõl a villámcsapás: felhívott telefonon a párttitkár (tudniillik ezek élet-halál urai voltak) és "csak" ennyit mondott: feljössz a leveledért, vagy postán küldjük ki!?
16 év után tényleg megbecsült, jó beosztásból, (táskáravaló kitüntetések (miniszteri is), kiváló dolgozó, -újító, -szoc brigád, stb, stb), tényleg abszolut jó munka és kolegáris (majdhogynem) baráti viszonyban, neves, nagyhírû cégtõl: kötelezõ vigyorgás, kézfogás, köszöntés: átvettem, mehettem is.
Mi volt benne???? kölcsönös megegyezéssel felmondtak nekem, eltekintettek a féléves(!) felmondási idõm letöltésétõl is. Másnap átadtam a munkaköröm, kifizettek, annyi!
Nagyon padlón voltam, mert életem elsõ igazi pofánverése volt (89-ben)!
De milyen jót tettek velem!!!! (így utólag visszagondolva....)

desiderus 2286 2011. március 1. 19:48   Válasz erre: 2285
A cukor ára egy hét alatt 100 Ft-tal emelkedett. A MIlka csoki ára egy hét alatt 199-rõl 249-re Ft-ra emelkedett. (Ezzel csak azért példálózom, mert imádom a csokit.)
A többit nem említem.

Tudom az elmúltnyolcévetelkúrtukdenagyon miatt.
Esetleg ésszerû magyarázat ?

qqriq64 2285 2011. március 1. 19:36   Válasz erre: 2283
Én meg azt nem értettem hogy tavaly nyáron a befõzési szezonban meg õsszel amikor a szõlõsgazdák tonnaszámra veszik a cukrot miért volt 170Ft. Olyankor szokott drága lenni. Mondjuk cukorrépaföldet is utoljára gyerekkoromban láttam.

qqriq64 2284 2011. március 1. 19:32   Válasz erre: 2281
Köszi bíztam Benned:))))))

desiderus 2283 2011. március 1. 19:31  
Cukor....azt mondja a reteklub híradója, hogy tovább emelkednek a cukorárak...az okok : egy magyar cukorgyár termel, fogyóban a készletek, a cukor világpiaci ára emelkedik...
Nomármost :
1. egy magyar cukorgyár termel...rendben, azaz nincs rendben
2. fogyóban a készletek : milyen készletek, amikor a cukor nagy részét importból fedezzük ?
3. a cukor világpiaci ára emelkedik : oszt mi a pöcsömért kerül szlovák tesóinknál kb 200 Ft-ba ugyanaz a szlovák cukor, mint amit itt kapok ?????

tsanyi 2282 2011. március 1. 19:28  
Én meg most azon elmélkedek, hogy megállítottak a hungárián a közterületesek és történt valami amit nem értek. Elkérte az érvényes behajtási engedélyem, megnézte és konstatálta, hogy megfelelõ majd a kezében lévõ engedéllyel arrébb lépett és lefényképezte az autót. Na most az engedélyen rajta van, hogy csak akkor érvényes ha jól látható helyen ki van téve a szélvédõre ami úgy is volt mert van hely bõven hisz vagy 4 nm-nyi a szélvédõ viszont a kezében volt mikor fényképezett.....na most kíváncsi vagyok, hogy küldenek-e bírságot hisz a fényképen nem látszik az engedély....sajnos nem fotóztam le én is mikor elõttem állva lobogtatta....

desiderus 2281 2011. március 1. 19:20   Válasz erre: 2280
Szia qquriq, már Delta Force-ot akartam alapítani a felkutatásodra.

qqriq64 2280 2011. március 1. 19:11  
Csak elmélkedek.
Van nekünk itt egy „legnagyobellenzékipártunk“ . Azt hiszem nem túlzok ha azt mondom hogy ilyen töketlen béna bagázst a föld még nem hordott a hátán. Olvasom az újságban hogy Mesterházy retorikát tanul. Most??? Minek? Megtanul beszélni. Az addig rendben van de mit mond? Elkúrtuk de mostmár nem fogjuk. Loptunk de már nem akarunk többet. Hazudtunk de ezután mi leszünk az igazmondó juhász példaképe.
Nem, nem ezt mondják.
A szociknál PLATFORMOK alakulnak meg TAGOZATOK sõt „MÛHELYEK“
Valamikor ezeket gittegyleteknek hívták.
Na nem mintha ezeknek a szócséplõ semmire se jó társulatoknak ne lenne kormányzati megfelelõje. Csak azokat bizottságoknak meg albizottságoknak hívják a nagy semmit pedig KÖZPÉNZBÕL fizetik.
Visszatérve a retorikára mindig elcsodálkozok azon hogy vezetõ tisztséget betöltõ politikusok, közszereplõk orgánuma retorikája milyen csapnivaló. Dadogó makogó nyökögõ õ-zõ emberek nyilatkoznak fûnek fának. Egy folyamatos összefüggõ értelmes mondatot nem tudnak elmondani.
Iskolapéldája ennek a stílusnak Atkári János akit egyébként értelmes embernek, jó szakembernek tartok de amikor nyilatkozik a bicska kinyílik a zsebemben. Egyszerûen vérlázító AHOGY beszél. Amit mond azzal nincs bajom.
Pártunk és kormányunk vezetõje legalább megtanult beszélni, egy hebrencs hadaró emberbõl kiváló FELOLVASÓ lett. Szerintem amikor a szomszédjának köszön azt is olvassa.
Kihaltak ebben az országban a beszédtanárok? Szegény Montágh Imre forog a sírjában.
A média munkások keveset keresnek hogy nem tudnak megfizetni valakit aki megtanítaná az idõjárás bemondónak hogy nem esssõ fog esni?
Azt hallom hogy a mai fiatalságnak nincs szókincse.
A betelefonálós mûsorokba pedig olyan tisztességben megõszült idõs emberek szólnak hozzá a témákhoz akik azt sem tudják mit akarnak elmondani, a hogyanról meg jobb nem is beszélni. Ezeknek az embereknek a lakásában köbméterszámra állnak a könyvek mert akkor élték aktív életüket amikor fillérekbe kerültek. Csak el is kellett volna olvasni.
Szóval csak elmélkedtem.

qqriq64 2279 2011. március 1. 19:11   Válasz erre: 2276
Köszi.
Húztam az igát rendesen.Viszont nagyon szeretem amit csinálok.

tsanyi 2278 2011. március 1. 18:30   Válasz erre: 2277
A több feladat a több pénz ellopása a dolgozóktól és ennek a tisztára papírozása.....megértjük mi ezt...ezeknek mikor lesz öszödi beszéd?....igaz kb 2 hónapig tartana....:(

desiderus 2277 2011. március 1. 18:28  
Engem az dühít, de nagyon, hogy az amúgy is nagylétszámú államapparátust még jobban felduzzasztják...több feladathoz, több ember, így nyilatkozott valamelyik kormányzati gibbon.

Jani55 2276 2011. március 1. 18:27   Válasz erre: 2275
Hiányoztál!
De remélem sokat dolgoztál az Államnak!

qqriq64 2275 2011. március 1. 18:07  
Na itt vagyok. Még nem jött értem a fekete autó bõrkabátos emberekkel bár... Csak nekem is be kell szállni néha a GDP feltornászásába hogy legyen mit ellopni nagyjainknak.
Ahogy elnézem ezirányú tevékenységük nem lankad.

Semi 2274 2011. március 1. 13:11  
Már az Axa is áthárítja a bankadót: http://homar.blog.hu/2011/03/01/axa_hasonloan_mint_masok?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Semi 2273 2011. március 1. 13:03   Válasz erre: 2271
Tessék, egy neked való cikk: http://index.hu/gazdasag/blog/2011/03/01/csokkent_a_magyar_csodkockazat/
A lényege, hogy csökkent a magyar csõdkockázat! Végre valami jó is. Mondjuk nem csoda, hogy egy ilyen pénzbehajtás után csökkent :-D

Semi 2272 2011. március 1. 13:01  
Komoly törést nem hozhat a bejelentés, mert az épkézláb befektetõk és elemzõk kb. erre számíthattak. Mostanra egyébként már korrigálódott is kicsit a hangulat.

tsanyi 2271 2011. március 1. 12:29   Válasz erre: 2270
mi van?......ne húzd le a hangulatom mert már így is a legalja...:((

Semi 2270 2011. március 1. 12:25  
Elsõ körben rendesen bedöntöttek megint mindent (BUX, részényárfolyamok sé a valuta árfolyam), remélem nem lesz hosszú a hatásuk!
Ma reggel mindenki tele volt várakozással, a forint erõsödött, ezek a faszok megint közbeszóltak.

tsanyi 2269 2011. március 1. 12:14  
A legnagyobb baj az, hogy az adók-járulékok amit úgy emelgetnek és vetnek ki mintha semmi lenne csak egy bizonyos határig tolerálható és igazolható azzal, hogy az állam gondoskodik rólunk és ezért fizetnünk kell. Azon a határon felül már csak rablás a saját céljaikra hisz ugye létezik uzsora kamat is ami a tiszteségtelen haszon fogalmával jár jegyben. És ez a határ már rég elékrezett és ezért veszi be nehezen az emberek gyomra az újabb sarcot hisz látható, hogy hiába fizetünk többet nem lesz semmi sem jobb körülöttünk így miért fizessünk? És ezért nem akaródzik már azt sem fizetni senkinek ami még beletartozna a tisztességes adóztatásba...

Semi 2268 2011. március 1. 12:06  
Ezeken soha senki sem kér számon semmit?
Hetente cáfolják meg a saját állításaikat és ígéreteiket. Néha még egy hét sem kell hozzá, mert mondanak valamit reggel és délben már másról pofáznak.
Ez a csomag több olyan dolgot is tartalmaz, amikrõl a múlt héten még pont az ellenkezõjét mondták és kikérték maguknak a gyanusítgatásokat.
Valaki tegyen már valamit ezzel a hülye csürhével. Leszarom, hogy jobb lesz-e vagy sem, az más kérdés. NE hazudjanak a pofámba!!! és ne nézzenek idióta barom állatnak.

TomRed 2267 2011. március 1. 10:54   Válasz erre: 2261
Pont ezt a blogot kezdtem olvasgatni én is. Sajnos a fociból kiöregedtem, marad nekem az internetezés és néha a motorozás.:) (Monnyon le a tél!!!)

Szép összefoglaló kommentet írt a beszédes nevû "Nem a gyáva Orbán áll a nép elé a megszorításokkal" ember: http://varanus.blog.hu/2011/03/01/orban_csomagol/fullcommentlist/1#c12758356

tsanyi 2266 2011. március 1. 10:16   Válasz erre: 2264
Valóban jóhiszemûek voltunk anno, bíztunk a "nekünk jót akaró" emberekben.....akikrõl sajnos kiderült, hogy magukon kívül senkinek nem akarnak jót....és ahogy az arab példák mutatják sõt az egész világon, gyakorlatilag igazi változás nem következett be soha békés úton mert az épp hatalmon lévõ rablóknak soha nem jutott eszükbe maguktól belátni, hogy menniük kéne.....ezek sem fognak eltûnni maguktól sõt el sem hiszik, hogy el akarhatják õket zavarni.....tavaly még a választások elõtt beszélgettem egy sráccal aki a parlamentben dolgozott valami szadesz közeléi cégnek és a fletóról pl. azt mondta, hogy erõs küldetéstudata van és tényleg azt hiszi, hogy jót csinál, szerintem csak egy póz volt amit mutatott a környezetének és a mostani figurán is hasonlót látok.....azért kíváncsi lennék otthon miket mondhatnak az asszonnyal egymásnak egy ilyen remek törvény után ahol az embereket jól levágják...

Audimania 2265 2011. március 1. 10:08  
Egyébként, ami a kormányzat és a lenyúlások összefonódását illeti, mi vagyunk a vakok, mert egy cég már sok-sok éve egyfolytában rákérdez a dologra: O.V.odafon-e?
És bizony oda ... :)

Audimania 2264 2011. március 1. 10:04  
Akkor lassan már csak annyit tehetünk, hogy megvárjuk a miniszteri különgép beszerzését és türelmesen ülünk, amíg mind együtt szépen felszállnak. Aztán kézbesítjük a vállról indítható felmentésüket? Nem akarom elhinni, anno nem ilyen rendszerváltásról volt szó ...

Gyík67 2263 2011. március 1. 09:38  
Egyebekiránt jóóreggelt az uraknak :)))

Gyík67 2262 2011. március 1. 09:37   Válasz erre: 2260
Igen, valami hasonló történt a Seres féle népszavazásnál is ...

tsanyi 2261 2011. március 1. 09:25  
Egy egész jó írás(és nem vagyok libsi, de ami igaz az igaz): http://varanus.blog.hu/2011/03/01/orban_csomagol?fullcommentlist=1#comments

tsanyi 2260 2011. március 1. 08:32  
Új alkotmány lesz.....abban ez a lehetõség már nem fog szerepelni szerintem.......soha, semmikor, semmiért nem lesz kritizálható egy képviselõ ráadásul ez ma is így van mert próbálj meg egy képviselõt megkérdezni valamirõl ami neki kínos....azonnal vége a fogadóórának mert dolga van és soha többet nem lesz fogadóóra.....ennyi, hiába lenne akár 9000000 aláírás bármirõl semmit nem érne mert módosítanák hozzá a törvényt, hogy pont azt nem lehet ilyen módon megkérdõjelezni....törvényes utat nem hagytak soha, hogy felelõsségre vonhatóak legyenek...

Audimania 2259 2011. február 28. 23:30   Válasz erre: 2256
Akkor szavazzunk róla annyiszor, amíg meg nem unják ... 2-3 népszavazás szorozva 5Mrd/szavazás esetén még mindig egy parlamenti ciklus alatt megtérülne :) Arról nem is beszélve, hogy a jelentõsen csökkenõ korrupció miatt eleve spórolnánk mindenhol, de fõleg az állami beruházásoknál.

Gyík67 2258 2011. február 28. 23:22   Válasz erre: 2257
Ezek, nem a 20 de az 50% véleményét is pont lesz@rnák, kétharmaddal ... de az alkotmányellenes felvetés az érdekes, igy ahogy mondod lehet akár az is, hiszen valóban diszkrimináció "illata" van :)))

Audimania 2257 2011. február 28. 22:51   Válasz erre: 2256
Azért egy mostani "eredménytelen" szavazás után, mostmár a tisztelt választópolgárok is visszakérdeznének a helyben lakó képviselõjükre, hogy mégis, mit képzel, hogy a lakosság 20%-ának a felvetését sem tartja figyelemreméltónak, illetve megszavazhatónak? Egyébként meg az elsõ pont alóli kivételezés (bár még nem olvastam utána) gyanús, hogy alkotmányellenes. Ez már kimeríti a megkülönböztetést ... mégpedig azon az alapon, hogy a politikus az egy külön faj :)

Gyík67 2256 2011. február 28. 22:43   Válasz erre: 2255
"- képviselõk, polgármesterek stb. költségeinek limitálása, és számla ellenében történõ elszámolása (pl. lakhatási, utazási, stb.),"
Ezzel már próbálkozott Seres Mária, össze is jött neki a megfelelõ számú aláírás ... aztán megszavazott valamit a "tisztelt?" ház ... és valahogy elfelejtõdött az egész :(

Viszont az ötlet jóó ... támogatnám !

Audimania 2255 2011. február 28. 22:37  
Kicsit problémamegoldóbb dolgon töröm a fejem: ha a becsült aktív motorozz.hu-s létszámból minden második tag tudna aláírást gyûjteni, akkor kb. fejenként ezer db kellene (összesen 200 ezer) a kötelezõen kiírandó népszavazáshoz. Legyen végre minden állampolgár egyenlõ:
- mindenkire vonatkozó közalkalmazotti/köztisztviselõi ellenõrzési tv. tehát a képviselõkre is,
- ugyanezen kör köztörvényes (pl. sikkasztás, okirathamisítás, vesztegetés stb.) bûncselekményeknél az ügyészség -bizonyítottság esetén- függeszthesse fel az elkövetõ mentelmi jogát,
- a parlamentben is jelenléti ív alapján -ami ugye több munkahelyen együtt sem lehet napi 24(hö!) óránál több- számított fizetés, beleértve a bizottsági és egyéb megbízásokat is,
- képviselõk, polgármesterek stb. költségeinek limitálása, és számla ellenében történõ elszámolása (pl. lakhatási, utazási, stb.),

Most hirtelen ennyi ... gondoljátok, hogy lenne elég aláírás? Esetleg még témák?

Gyík67 2254 2011. február 28. 22:07   Válasz erre: 2253
Ez jutott az eszembe nekem is elösször :)))

Semi 2253 2011. február 28. 22:05  
Errõl mindig az a vicc jut az eszembe, mikor Pistikének mondania kell egy mondatot a béka és a hajó szavakkal.

Gyík67 2252 2011. február 28. 22:02   Válasz erre: 2251
Ha jóól csinálja, az enyémet is :))))))))

desiderus 2251 2011. február 28. 21:59   Válasz erre: 2250
Vállalom, és felkínálom a kiálló testrészemet Sz.A-marikának.
Békaphattttya.

Gyík67 2250 2011. február 28. 21:45   Válasz erre: 2248
Na meg vigyázzni kell ám médiatörvény van ... még ránk fogják hogy rasszisták vagyunk :))))))))))

Gyík67 2249 2011. február 28. 21:43   Válasz erre: 2248
:)))))))))))))

desiderus 2248 2011. február 28. 21:43   Válasz erre: 2247
Nem értez te ehhez...bedarálva, a zoxigén kivonva belõlük... :-))))
Utána má nyúkálhat... :-))))
Na bazz, szétoffoljuk a topicot... :-))))

Gyík67 2247 2011. február 28. 21:41  
Bár én elgondolkodnék azon, hogy a familiárisan enyhén hiperpigmentáltakat beletenném-e a keverékbe ... nagy az esély, hogy a negyedik ütem elõt elopják a blokkot, "dik'máá álu" felkiáltással ... :))))

desiderus 2246 2011. február 28. 21:40   Válasz erre: 2245
Köszönöm...nehéz volt ám...sokismeretlenes, változó együtthatós, komplex differenciál egyenlet kellett hozzá...
Visszaolvasva, mi a f@szról írok ??? :-)))))))

Gyík67 2245 2011. február 28. 21:37   Válasz erre: 2244
Nem is mondtad hogy olajmérnök is vagy ... így kiszámolni, APÁÁM :))))))) ...

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114