Utalatos | 23279 | 2016. szeptember 15. 22:01 |
Ha csak ezt a forumot olvashatnam, akkor bizony eret is vaghatnek magamon annyira elkeserito:-( Azert, ha lehet valasztani, akkor en ma a "kecskessel" lennek, mert most az O feje es gondolatai tunnek a legvilagosabbnak a nagy kuszasagban:-) |
kawa550 | 23278 | 2016. szeptember 15. 21:14 | Válasz erre: 23276 |
Ja és nem, nem dolgoztam. Holnap se fogok. Meg holnapután se. Meg azután se.:)))))) Nehéz a rabszolgák lenézett élete!
|
kawa550 | 23277 | 2016. szeptember 15. 21:13 | Válasz erre: 23276 |
Fiatalabb nem lettem, az tuti, de a tehetségem még a régi, így lehet az hogy ma legurítottam egy 500-ast, utána lemostam a tehenet, a 2 kocsit, vágtam egy kis fát Artúrnak meg a haverjainak és még fórumozni is tok. Na, erre varrjál gombot apukám!:)))))
|
night-rider | 23276 | 2016. szeptember 15. 21:09 | Válasz erre: 23262 |
gyulaúr! talán csak dolgozgatsz,aki rendesen dolgozik annak nincs ennyi ideje a fórumozásra ,vagy neked ez valami kényszer )))) régebben még motoroztál is ..de mostanság csak a szófosás van .. hiába te is öregszel))
|
Fido71 | 23275 | 2016. szeptember 15. 21:06 | Válasz erre: 23273 |
Nézd meg az adatlapomat, látni fogod, hogy ´biza falusi gyerek vagyok. Igaz nem túl modern, mert nem az alapján ítélek valakit, hogy milyen gépen pöffeszkedik /mert az inkább f@szságra vall mifelénk, itt vidéken ;)/. Biztosan te is egy kedves ember vagy és jó sok barátod van, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. :)) Az, hogy buzinak tartasz-é vagy sem egy hsz-bõl, magasról lesz@rom. De ez sem engem minõsít /egy falusi mondás szerint/. |
kawa550 | 23274 | 2016. szeptember 15. 20:56 | Válasz erre: 23273 |
Én meg arra tudok gondolni, hogy fidó is egy abból a legalább 100-ból, akinek voltam már a vendége és õ is az enyém, akivel nem is egyszer gurítottunk jókat sokfelé. Egy ember, akinek az értékével tisztában vagyok, és akit épp ezért becsülök. Hogy te ebbõl az egészbõl mit akarsz kihozni, azt rajtad kívül senki sem érti, és minél többet írsz, annál biztosabb vagyok benn, hogy egyre kevesebbeket érdekel. Rabszolga lennék szerinted, hát akkor az vagyok-szerinted- csak ez engem nem érdekel. Mert szerintem rabszolga az, aki nem kap megfelelõ ellenértéket a munkájáért. Magamról ezt nehezen mondhatnám el. Hogy migránsnak néznek-e? Az nem egy teljesen alaptalan gondolat, én is úgy gondolom hogy az árja selejt németek nagyrésze felsõbbrendûnek gondolja magát, én meg pont leszarom mit gondol, nekem ott a lé a számlámon minden hónapban,ezért vagyok ott, nem azért hogy felnézzenek rám. Hogy szerinted mi elcsépelt séma(??) azt én nem tudhatom, biztos tájékozottabb vagy e téren az ország túlfelén mint én az osztrák határtól 1km-re. A feltételezésen meg hogy én az osztrák munkámra verném magam egy olyan faluban, ahol többen dolgoznak Ausztriában mint itthon már csak kacarászni tudok, ez max a Nyírségben lehet stájsz, itt mifelénk a legmindennapibb dolog. Nem nagyon érdekel, hogy egy számomra lényegtelen ember elegendõnek tartja-e a vagyoni helyzetemet, vagy esetleg kevesli. Engem-mily meglepõ lehet ez némelyeknek- az érdekel, hogy magam szerint jól éljek, és hogy nyugodtan alhassak éjszakánként, mert hozzám jöhet a nav meg a rendõrség akár légvédelmi reflektorral is átvilágítani, az utolsó filléremig tisztességes munkával kerestem amim van. Az élet minõségét nem az határozza meg, milyen drága motornak dülleszkedik az ember egy képen. Fõleg ha az a csóró motor épp ma hozott vissza a tengerparti nyaralásból, a másodikból ezen a nyáron, mert hát a rabszolgának is kell a pihi ugyebár.....:))))))))))) Na, részemrõl ennyi vón a terefere a témádban. :D |
nagyK | 23273 | 2016. szeptember 15. 20:28 | Válasz erre: 23270 |
Te, nem városban szocializálódtál..?? Mert, tudod ez a stílus már nem trendi...! Vagy,, a pártfogás miatt még rosszabra is tudok gondolni..Pedig, modern gyerek vagyok.. |
nagyK | 23272 | 2016. szeptember 15. 20:24 | Válasz erre: 23271 |
Igen, valóban nem kell magyarázni...mindenki tud logikusan következtetni.. Sajnos, nagyon elcsépelt séma ma már a nyugaton dolgozó hazánk fia.. Persze 20 évvel ezelõtt még " felnéztünk" rá..de ma már nem kéne ezt elõtérbe helyezned.. Tudom.: az "egyszerû" osztrák egyenrangú, és sorsközösséget vállalónak érzi.. a személyed...!! Rabszolca, és idegen migráns vagy a szemében,..ne álltasd magad..! |
kawa550 | 23271 | 2016. szeptember 15. 20:14 | Válasz erre: 23269 |
Azért remélem te legalább érted mit akartál ezzel a zagyvasággal mondani, már ha egyáltalán akartál valami értelmeset is mondani. Azt meg nem is tudtam, hogy egy motoros fórumon az adatlapból annak kell kiderülnie, kinek mennyi van a bankszámláján. Én azt hittem elég a motorom képe, bocsika, majd javítom jó?:))))))))))) Cseresznyére minimum 100 ember ismer itt személyesen, nem szorulok rá hogy magyarázzam ki vagyok, honnan jövök és hová tartok. De mi a helyzet veled e téren? |
Fido71 | 23270 | 2016. szeptember 15. 20:10 | Válasz erre: 23269 |
Ezt most nem értem. Minek kellene látszani az adatlapján? Tieden sincs több infó, sõt... |
nagyK | 23269 | 2016. szeptember 15. 20:02 | Válasz erre: 23268 |
Csak azt nem értem, mint a messzirõl jött embert.. Bocsi, nem személyskedni akarok.. /az adatlapod alapján/ nem sok minden látszik rajtad, hogy kint dolgozol...?? Itthon, vagyok nem dolgozom... bocsi... Mit küzdessz kint..??Ha itt olyan jó.. Tudod mit spórolj sokat... Hátha.. |
kawa550 | 23268 | 2016. szeptember 15. 19:46 |
És jelezném, nap mint nap osztrákok közt vagyok 10 órát, ismerem a véleményüket, amit nem az orbán alakít, és mégis, nem rajonganak sem ezekért, sem megtudjukcsinálnimamiért, se a brüsszeli okostojásokért. Az osztrák közpolgár véleménye szinte 180 fokos fordulatot vett az elmúlt 1 évben, most, hogy már a saját bõrükön érzik és tapasztalják, kik is azok valójában, akik ömlenek az országukba.
|
kawa550 | 23267 | 2016. szeptember 15. 19:43 |
Az a baj, hogy sokan az elvakult orbán ellenességük miatt beszélnek hülyeségeket, és nem látják, hogy az a fajta elvakultság éppoly veszélyes, mint az, hogy ez a tróger meg a bandája most nagyon ügyesen használja ki a helyzetet a saját hasznára. De azért vigyázat, csak azért, hogy ne legyen jó az orbánnak, még nem kéne üllõre téve kalapáccsal verni a saját faxunkat......
|
Fido71 | 23266 | 2016. szeptember 15. 19:32 |
Az igennel szavazókkal azért eltöltetnék egy 24 órás szolit egy menekülttáborban vagy egy oda telepített EÜ sátorban. Mindegy, hogy milyen "szerv" színeiben... Nálunk is nagyon sok "migráns-simogatónak" megváltozott kb. 2 óra alatt a véleménye. Pláne a hölgyeknek. Jómagam már utálattal mentem oda, nem csalódtam bennük... ;) Család egyesítésekkel és 10 szeres szaporodási rátával a pár 1000-bõl, több 100.000 lesz az évek során. Amit õk jelentenek európai ember számára az közbiztonsági és szociális összeomlás. Ugyan, úgy elpusztítják európát, mint saját országaikat. Vallási fanatizmussal gyûlölnek téged, a családodat, gyerekeidet. Az õ vallásuk szerint te elpusztítandó vagy rabszolga lehetsz. Az életed nem érték. Már ott éreztetik is veled, akik segíteni mentek oda rajtuk... Tele vannak betegségekkel, amivel a mi TB-bõl próbálják kezelgetni õket horribilis összegekért /mert ez is üzlet/, a Te fiadnak, meg kalapozz, ha drágább gyógyszer kell, mert nem támogatott... |
kawa550 | 23265 | 2016. szeptember 15. 19:11 | Válasz erre: 23251 |
Bár ezt a 895-öt egyre többen kérdõjelezik meg, de perpill mind1, fogadjuk el tényként jó? Szóval idegyüttünk mi 895-ben. Voltak már itt mások, de az minket nem igen érdekelt. Érdeklõdtünk hogy akarnák-e/megengedik-e hogy jöjjünk? Lófaxt. Jöttünk, akinek nem tetszett, annak bevertük a pici orcáját, sõt, még le is nyilaztuk õket amilyen kis g@cik voltunk. Mert ez az élet rendje, az erõs elveszi a gyenge javait, így megy ez, mióta a világ világ. A probléma csak az, hogy most mi lennénk az erõs, és mégis, nagyon úgy néz ki, hogy a gyenge jön, ha akarjuk ha nem és elveszi ami a miénk. És amikor a világ többi gyengéje látja, hogy a szír, afgán stb gyengének most gond nélkül sikerült, akkor azt õ követendõ példának fogja tartani, és jön majd a többi, Észak-Afrika, Közép-Afrika, közel és kicsit távolabbi kelet meg a társai. Több ember él ott most nyomorban, mint ahányan Európában vagyunk. Persze biztos, ha idejönnek és itt lesznek, akkor eljövé a Kánaán, mert itt azonnal megváltozának, szorgos dolgos békés népekké vállnak, és nem teszik majd azt ezzel a földdel, amit tettek a sajátjukkal. Mert az nem az én bûnöm, hogy az országaik élhetetlenné váltak, holott volt idõ, mikor a Közel-Kelet volt a világ közepe. Hogy a zorbán egy fasz? Az hát. Hogy tolvaj sikkasztó? Az hát. És ha õ holnap azt mondja, hogy a Föld a Nap körül kering, akkor majd azt fogjátok hazugságnak tartani, csak mert a fasz mondta? A világ legnagyobb ökre is mondhat néha igazságot. |
tsanyi | 23264 | 2016. szeptember 15. 19:08 | Válasz erre: 23262 |
A személyes problémám az, hogy egyet kell értenem azzal amit írtál. A valóban szerencsétlen háború elõl menekülõket tényleg sajnálom és segítenék rajtuk (igaz nem pénzt adnék hanem kb. azt amit az 56-os magyarok kaptak, elõször összegyûjtés és utána munkalehetõséget valahol), de azért itt már messze nem errõl van szó no meg a lényeg, a jó részének eszébe sem jut asszimilálódni és ezzel az állapottal nem tud mit kezdeni egy szekuláris állam, illetve igen, de akkor sajna pont a saját elveit kell felfüggesztenie, mondjuk elõbb-utóbb kénytelenek lesznek rá. Na most, hogy benácultam megyek eszek egy kis birkát jó magyarosan elkészítve.:)) |
kawa550 | 23263 | 2016. szeptember 15. 18:59 | Válasz erre: 23261 |
Majd mikor az elsõ kiveszi a kezedbõl a sörödet és még csak azt se mondja hogy köszike, majd akkor az érdekelni fog. :))))
|
kawa550 | 23262 | 2016. szeptember 15. 18:57 | Válasz erre: 23259 |
Igen barátom, félreértettél valamit, de nagyon. Én is Ausztriában dolgozom már vagy 13 éve, tulajdonképpen gazdasági bevándorló lennék én is(lófaxt, itthon lakom csak kijárok dolgozni, de ez most mind1). Van a gazdasági bevándorló, mint én, meg mondjuk TIZ fia. Mi kérlek elõször is annak idején ÚTLEVÉLLEL a HATÁRÁTKELÕN a megfelelõ szervek ENGEDÉLYÉVEL mentünk be az adott országba, majd ott MUNKAVÁLLALÁSI VÍZUMÉRT FOLYAMODTUNK és miután megkaptuk, utána el is kezdtünk dolgozni. Nem vettem fel segélyt azóta sem egy fillért sem, nem lógok a befogadó ország nyakán felesleges koncként, nem kerülök egy fillérjükbe sem, sõt, én fizetek nekik adót. Beszélem a nyelvüket, képzett dolgozó vagyok egy keresett szakmában, semmi kifogásom a befogadó ország vallása vagy kultúrája, törvénykezésével szemben. Nem követelem hogy verjék le a keresztet az iskolákról, nem követelem hogy tiltsák be az iskolai menzán a disznóhúst, nem akarom megmondani hogy az adott ország nõi milyen ruhában járhatnak, nem akarok No-go zónákat létrehozni, és nem gondolnám hogy be kéne vezetni a befogadó országban a saríát, és fõleg nem gondolnám hogy akárcsak elvétve, kis számban is, de terrorcselekményeket kéne elkövetnünk, vagy az azokat elkövetõket bármilyen kis mértékben is támogatni. Hát ezek az apróságok azok, amik megkülönböztetnek engem, a gazdasági bevándorlót a csürhétõl. Ezért van az, hogy tõlünk nem retteg Európa, ellenben a mostani bevándorlókkal. Olvastam én már több írásodat is itt, valszeg egy iskolázott értelmes ember vagy, el sem tudom képzelni, hogy lehetsz olyan hülye, hogy nem érted, ha becsengetsz hozzám és kérsz egy pohár vizet, kapsz. Ha 20 társaddal berúgod a kapumat és átmászol a kerítésemen és KÖVETELED a vizet, akkor is kapsz. Pár csinos nyílvesszõt a melledbe a Kassai szarvasból.... |
lendvai | 23261 | 2016. szeptember 15. 15:24 | Válasz erre: 23259 |
Ez egy ilyen dolog, tudod. Visszaolvasva sokszor van úgy, hogy szar az ország meg rohadjon meg a kormány...ja, migránsok? Akkor éljen a kormány! :-) Mi is migránsok vagyunk odakinn? Az más! Miért más? Izé...te is buzi vagy, azért! :-) A jóisten se tud kiigazodni ezen, megyek is inkább és iszom egy sört. :-) Afrikában nem telik sörre? Nem érdekel! :-) Az meg az afrikaiakat nem érdekli, hogy nekem mire nem telik, mégis békében megvagyunk egy bolygón. :-)
|
TIZ | 23260 | 2016. szeptember 15. 15:17 | Válasz erre: 23257 |
Bizony bizony, én ilyen okostojás vagyok :-) És azt is tanultam a iskolában hogy Kína és Japán és megpróbálkozott azzal hogy kizárja a világot, azt majd rajtavesztettek. Pedig a kínaik annyian vannak mint az oroszok... |
Yossarian | 23259 | 2016. szeptember 15. 14:05 | Válasz erre: 23258 |
Azt csendben megjegyezném, hogy ormányunk szerint a menekültek azért migránsok, mert nem igazából a háború elõl menekülnek - hiszen akkor megállnának a törököknél - hanem gazdasági okokból jönnek a jobb megélhetés miatt. Akkor ezek szerint a mi fiaink is migránsok. Vagy félreértettem valamit?
|
F2 | 23258 | 2016. szeptember 15. 13:53 |
akinek az a baja, hogy a cigányok nem dolgoznak, adjon nekik munkát, akinek az, hogy nem fogadjuk be a migránsokat, vigyen haza párat. a külföldre ment hazánk fiai, pedig gazdasági bevándorlók...õk is a szegénység elõl menekülnek... szerintem...
|
Tizedes | 23257 | 2016. szeptember 15. 11:58 | Válasz erre: 23252 |
Még jó, hogy te ilyen tájékozott vagy. Mi is lenne velünk...!
|
lendvai | 23256 | 2016. szeptember 15. 11:52 | Válasz erre: 23255 |
Az a kb. 60 is robbantástechnikai cégeknél helyezkedett el. :-) Fuj, elõítéletes vagyok, kövezzetek meg érte. :-) |
László_atya | 23255 | 2016. szeptember 15. 10:46 | Válasz erre: 23252 |
Persze, igazad van. Németországban a kb. egymillió bevándorlóból kb. 60-at tudtak alkalmazni. Minden a egnagyobb rendben, nincs mitõl tartani.
|
Penzi | 23254 | 2016. szeptember 15. 07:57 | Válasz erre: 23252 |
"kevésbé tájékozottak" olyan jó, hogy itt mindenki mindent jobban tud a másiknál és simán lefikázza a másként gondolkozókat ((((((((
|
TIZ | 23253 | 2016. szeptember 14. 21:26 |
Hmm, régen szigorúbban büntették a kerítést: http://index.hu/belfold/2016/09/14/kirugtak_az_allamtitkart_aki_ketmilliardos_megbizast_adott_a_sajat_cegenek/
|
TIZ | 23252 | 2016. szeptember 14. 21:18 | Válasz erre: 23250 |
Valóban nem. De õk sem egy arctalan tömeg akik mind csak rosszat akarnak nekünk. Van köztük ilyen és olyan is, aki ténylegesen háború (és nem mellesleg az IS elõl menekül), van aki jobb életre vágyik (a fene jó dolgát) és igen, van köztük aki valóban ki akar minket szorítani. És igen, tudom hogy meg fog változni Európa, de ez nem azon múlik hogy van-e kerítés. Kb. olyan mintha egy vonatot akarnánk szögesdróttal megállítani. Az a feneség ebben az egészben hogy én sem mondom hogy mindenkit, fõleg nem ebben a számban mindenféle ellenõrzés nélkül be kéne fogadnunk. De ez a sok hazugság és ferdítés dühít fel amit ránk öntenenk és amit szépen benyalnak a kevésbé tájékozottak, holott a cél egészen más, nem a keresztény Európa védelme. Jó ügyért nem lehet hazugsággal harcolni, ott mindig hátsó szándék van. Mert persze ha gazdag az a muzulmatyi akkor már rögtön jóember, aki nemcsak hogy jöhet hozzánk de még a családunk is üzletel vele: https://www.youtube.com/watch?v=GJrPzFx6Ffc, http://hirtv.hu/ahirtvhirei/fehergalleros-arabbal-uzletel-a-kormany-1336456 Csak halkan kérdezem, hogy a terrorcselekményekre a pénzt, a sok csóró dobja össze, vagy netán egy-egy tehetõs hittárstól kapják? |
Balkan Bistro | 23251 | 2016. szeptember 14. 20:02 | Válasz erre: 23249 |
895-ben kik is voltak migráncsok ???? Pest megyében/Budapesten egy Fejér megyei migráncsnak számít ? ;) |
desiderus | 23250 | 2016. szeptember 14. 19:56 | Válasz erre: 23249 |
TIZ, gondolom a fiad beilleszkedni tudó, dolgozni akaró, képzett és nem vallási fanatikus... Nyugaton a helyzet változatlan... : http://index.hu/gazdasag/2016/09/14/a_nemet_topcegek_szerint_a_menekultek_nem_keszek_a_munkara/ |
TIZ | 23249 | 2016. szeptember 14. 18:13 | Válasz erre: 23246 |
http://idegen-szavak-szotara.hu/migr%C3%A1ns-jelent%C3%A9se Tehát az én Németországba költözött fiam is migráns. Sajnos nálunk nem bánnak elég keményen a migránsokkal, bezzeg Angliában már halt is bele támadásba lengyel csak mert lengyelül beszélt. Tehát ha meghallod a két svábot vagy bolgárt egymás közt anyanyelven beszélni azonnal vágd õket pofon! Nincs kivételezés! |
Yossarian | 23248 | 2016. szeptember 14. 11:47 | Válasz erre: 23246 |
Az angliába kitántorgott ismerõseim is. Aután csendben megjegyeztem, hogy õk is migránsok. Válasz: De az más..
|
Balkan Bistro | 23246 | 2016. szeptember 14. 08:59 | Válasz erre: 23243 |
Kisfalumban vannak görög, horvát, szerb, lengyel,sváb,bolgár és török származásúak.. Még nemzetiségi önkormányzataik is vannak. És migráncsoznak vadul... |
Yossarian | 23244 | 2016. szeptember 12. 22:22 | Válasz erre: 23243 |
Ha kommentelnék, valami ilyesmit írtam volna. Respect. Jó éjt.
|
TIZ | 23243 | 2016. szeptember 12. 20:47 | Válasz erre: 23236 |
Én mégiscsak kommentelnék: ha igaz az, amit Fodor G. szaktárs állított (a polgári Magyarország csak egy politikai termék), akkor jó eséllyel kijelenthetõ, hogy a kerítés és a migráncsozás is csak a marketingtevékenység része. Nehéz elhinni, hogy aki hazudik vagy legalábbis erõsen csúsztat, miközben éppen tõlünk lop és a saját zsebét tömi, valójában jót akar nekünk. Termékeny talajra hullik ez a sok szép üzenet, a hétvégén gyûjtöttem ezeket: - azé gyön a migráncs, mert házat házvezetõnõvel ígértek nekik (ezt ma mondta nekem egy büfés) - hazamentek "szabadságra" az itt kapott segélybõl (kérdés, hogy mi van ha közben lebombázták a házukat, és vajon a visszautat is gumicsónakon teszik-e meg?) - Soros papa vett nekik drága mobilt (az ürgebõrbe kötött üzenetek kora lejárt) - Merkelt is Soros fizeti hogy befogadja a migráncsokat (hát nem a ruhatárára költi a pénzt az biztos) - Németországban elrekvirálják a lakásokat hogy migráncsokat költöztessenek be, és kérdés ki fogja õket kártalanítani (ezt maga Kósa Lajos nyilatkozta, tehát tuti biztos) Boszorkányok pedig igenis vannak! |
nagyK | 23242 | 2016. szeptember 12. 19:42 | Válasz erre: 23235 |
Az nem baj /sõt nem bûn/ ha valaki spórolós, netán költséghatékony...De..! ne próbálja meg magyarázni, hogy ez így milyen jó, mert különben is Afrikában mennyien éheznek... Mintha, a 70-80-asa évek politikai agitációs visszhangja csengene a fülembe... Tudom: egy emberöltõ kevés... |
lendvai | 23241 | 2016. szeptember 12. 19:07 | Válasz erre: 23239 |
Akkor én most a hozzászólásommal lázadónak minõsülök? :-)
|
Yossarian | 23239 | 2016. szeptember 12. 19:05 | Válasz erre: 23237 |
Már jó ideje nem kommentelek ilyesmit. Ha esetleg nem tûnt volna fel.
|
lendvai | 23238 | 2016. szeptember 12. 18:55 | Válasz erre: 23236 |
Ha összegyúrjuk az amerikai kolléga rágógumigolyós elméletével akkor nagyjából körvonalazódik is a helyzet. :-) Én a magam részérõl mindkettõvel egyet tudok nagyrészt érteni. Annak ellenére, hogy haszontalan bevándorlóknak nem örülök. De hát nem ítélhetek meg egy komplett népet néhány szélsõséges idióta alapján. Mert akkor mi sem vagyunk különbek.
|
László_atya | 23237 | 2016. szeptember 12. 18:30 | Válasz erre: 23236 |
Nég jó, hogy nem kommentelted. Nem is érdemes.
|
Yossarian | 23236 | 2016. szeptember 12. 16:35 |
https://vastagbor.atlatszo.hu/2016/09/12/remek-valaszt-kapott-brusszelbol-orban-viktor-a-levelere/
|
lecso | 23235 | 2016. szeptember 11. 20:38 | Válasz erre: 23232 |
Én is ott szoktam ázni. Megyek két hét múlva is. Egész nap ingyen spórolok. Szenyát csomagolok reggel. Ósönkóton tankolok induláskor. Tudom hová kell parkolni, hogy ne kelljen fizetni.
|
nagyK | 23233 | 2016. szeptember 10. 22:50 | Válasz erre: 23230 |
Régi "jó" módszer a demagógia... Mert : milyen jó is az éhezõ etióp gyereknek, hogy alacsony a koleszterin szintje... |
nagyK | 23232 | 2016. szeptember 10. 22:27 | Válasz erre: 23231 |
Elégedett srác lehetsz a nyugati végekrõl.."Hévízi kifolyóban áztattam magam" ... Ez már nálunk sem divat..(a spórolás) Hé, Haver! Próbálj dimenziót váltani.. |
1Laciapu | 23231 | 2016. szeptember 10. 21:45 | Válasz erre: 23218 |
Na most értem ide, mert egész nap motoroztam, meg a Hévízi kifolyóban áztattam magam, mert ez boldoggá tesz. Figyelj kicsit Yossarian! Te ne akard nekem, és senki másnak megmondani, hogy mikor, kinek, mit válaszolok! Tudtommal ez egy nyílt fórum, mindenki akkor és azt ír be, ami neki tetszik. Ha Te nem akarsz vitázni, az a Te dolgod! Ki kért arra, hogy vitázz velem? Kértem én a véleményed bármirõl is? Ki vagy Te, hogy szerinted mindenki Veled akar vitázni? Úgy látom, hogy szerinted egy-azaz egy egyetemes vélemény és ítélet lehetséges minden témában, ami az utóbbi idõkben elõfordult, vagyis a Tied. A többiek legtöbbször nem értenek a témához, nem ismerik a Te forrásaidat, tehát nem lehet igazuk. Azért, tudod, sajnállak. Rossz lehet mindent jobban tudni. Ismerek pár ilyen embert, akik mindig megmondják a tutit, nem szeretnék a bõrükben lenni. Na mindegy, a téma nekem nem ér többet, csak már kikívánkozott. Én sem akarom, hogy velem vitázz, úgy veszem, hogy igazam van. Nem? De! Ma már nem is számolom... :)))) |
lendvai | 23230 | 2016. szeptember 10. 20:46 | Válasz erre: 23229 |
Motorozok. A vásárolt benzin adójával is a GDP-t növelem. :-)
|
nagyK | 23229 | 2016. szeptember 10. 20:35 | Válasz erre: 23228 |
Milyen kaki..?? Hisz mindenki tudja (Te nem ?).."Magyarország jobban teljesít".. Úgyhogy, motorozz... ne spórolj...!! |
lendvai | 23228 | 2016. szeptember 10. 20:28 | Válasz erre: 23227 |
Akkor miért írod ott lenn, hogy az ország elég kaki és nem vagy túl boldog? :-) Vagy csak egyfajta fekete humor? :-)
|
lendvai | 23226 | 2016. szeptember 10. 19:41 | Válasz erre: 23224 |
Hát elég sok önjelölt ítélõbíró van közöttünk, ez valahol szomorú dolog. A hit gyülekezetéhez semmi közöm, a fõiskolán és a honvédségnél is volt hitgyülis szobatársam, rengeteget vitatkoztam velük, valahol ijesztõ ahogy manipulálni tudják õket. Nincs kitüntetett vallásom, sõt vallásos sem vagyok. De merítek mindenhonnan. Talán a buddhizmusból többet, de mint tudjuk az nem vallás. Mellette tanulom is ezeket a módszereket, keverve a modern pszichológiával. Megjártam a magam poklát, majdnem véget ért az életem, így azt hiszem nagyjából képben vagyok mi van fenn és mi van lenn. Sikerült újra fenn lennem, de az bizony nem ment egyedül. Viszont nem szégyelltem segítséget kérni. Láttam mások poklait is és mostanában értettem meg sok mindent, ami eddigi életem során történt de totálisan másképp gondoltam akkor. Így most idõnként hozzászólok az itt folyó diskurzusokhoz. Még senki nem mondta, hogy hallgassak és menjek innen, de ha a többség ezt kéri akkor megyek. Azt is látom, hogy sokan vannak itt, akik már rájöttek hogy valami gond van és próbálkoznak is, hogy jobbá tegyék az életüket. Igazából miattuk nézek be ide. Akiket érdekel, annak annyit tudok mondani, hogy ha nem tudunk kilépni egy körbõl akkor félre kell tenni a fene nagy férfi egónkat és belátni, hogy egyedül nem megy. Aki meg beleragadt a rinyálásba azoknak kitartást. :-) |
eröt | 23225 | 2016. szeptember 10. 19:32 |
A haza nekem azt jelenti hol alszok,eszek,miazmás.Földrajzi kötöttségtõl mentes vagyok asszem.Itt most megy a szekér de ha elakad egy hét elvinni a céget meg mindent.Teszik ezt sokan.
|
eröt | 23224 | 2016. szeptember 10. 19:23 | Válasz erre: 23223 |
Te dolgod.Megtértél valamilyen hitre.A belsõ béke kell.A többi felesleges.Olyan hitgyülis szaga van amúgy.De kívánom légy boldog e hazában.Ami amúgy elég kaki.Csekélységem sokkal több adót fizet be mint a normálisnak hitt fizetés.És ettõl nem vagyok túl boldog.A gangesz koldus kép meg nem bejövõs.Más történet. Mahatma Gandhi mondta:Ha az isten meg merne jelenni az emberek elõtt azt nem merné megtenni másként csak kenyér formájában. Világbéke DQ |
lendvai | 23223 | 2016. szeptember 10. 08:34 | Válasz erre: 23222 |
Igazad van. Vagy mégsem? Néha bizonytalanul érzem magam. |
1Laciapu | 23222 | 2016. szeptember 10. 07:21 | Válasz erre: 23218 |
Persze, hogy igazam van! Tegnap legalább 8-szor igazam volt! Nem? De! Már ma is ez a második ☺ |
lendvai | 23220 | 2016. szeptember 9. 23:12 | Válasz erre: 23219 |
Ámen, testvérem! :-) Most má' akkor mehetünk oszt' igyunk valamit! :-)
|
kawa550 | 23219 | 2016. szeptember 9. 23:07 |
Olvasva az elmúlt pár nap termését, nekem csak egy dolog jött le: Szerencse, hogy nagy szavakból nem lehet sztrádát építeni, mert különben nagy szarban lenne a NASA, kutyának se kéne ûrsikló, mert már kész lenne a 8 sávos a holdig meg vissza. A megfelelõ pár magad mellé, és biztos megélhetés, kb ennyi a boldogság titka, nem a sok "tanító" okosságai, tisztességes politikusok(?????!!), meg nagybetûs HAZA. Akinek valami baja van, annak ezek közül valami nincs meg. Ennyike. :))))))) |
Yossarian | 23218 | 2016. szeptember 9. 22:46 | Válasz erre: 23217 |
Te teljesen félreérted a dolgot, de ne válaszolj, mert nem akarok vitázni. Vedd úgy, hogy igazad van.
|
1Laciapu | 23217 | 2016. szeptember 9. 22:14 | Válasz erre: 23210 |
Pl Merkel Nõvér, Fletó A Könyörületes és a többi migráns párti. Nekem csak tetszett a vizuális találékonysága az ürgének ☺ |
Yossarian | 23215 | 2016. szeptember 9. 21:28 | Válasz erre: 23213 |
Keresni én már csak a megoldást keresem, de elõbb meg kéne határozni a problémát, amire a megoldást keresem. Belátom, hülyén hangzik, de perpill ez a helyzet. Át kéne értékelni dolgokat és akkor talán egyszerûbb lenne. De az átértékelendõ 'dolgok' - egyelõre úgy tûnik - a családom tagjai.
|
nagyK | 23214 | 2016. szeptember 9. 20:52 | Válasz erre: 23213 |
Szeretem a mindent "megmondó" vajákos embereket, hisz õk mindenkinek tudnak, mindentõl igazabb tanácsot adni.. Igazából megnézném, hogy az ilyen "tanácsadó" milyen gyermeteg saját problémával küzd.. Na, most már csak a táv gyógyítás hiányzik a nemzetnek... |
lendvai | 23213 | 2016. szeptember 9. 20:38 | Válasz erre: 23211 |
Amit elengedtél azt már nem kell keresni. Amit nagyon keresel, azt meg sosem találod meg. Így aztán minek keresnéd. Ha helye van az életedben, akkor úgyis megjelenik. Ha nincs helye, akkor meg távozik. Francnak erõlködni. |
lendvai | 23212 | 2016. szeptember 9. 20:35 | Válasz erre: 23208 |
Talán ez a kulcs. Én a magam részérõl gyáva voltam sok esetben. Meg is szívtam minden alkalommal. A kötõdés nem feltétlenül tárgyaknak szól. De valami csak fenntartja benned a feszültséget, amibõl az elégedetlenséged vagy hasonló érzéseid táplálkoznak. |
lajostrom | 23211 | 2016. szeptember 9. 19:38 | Válasz erre: 23207 |
Nekem úgy tanították: Mindíg van mit elengedi. Viszont megtalálni nem lehet mindíg. |
1Laciapu | 23209 | 2016. szeptember 9. 18:01 |
Más téma, nagyon érdekes és látványos levezetése a problémának: http://valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340 |
Yossarian | 23207 | 2016. szeptember 9. 17:39 | Válasz erre: 23206 |
Nincsenek igazán kötõdéseim. Nem ragaszkodom tárgyakhoz és nem vágyom különösebben semmilyen tárgyra. Nemigen van mit elengedni. De mindegy is, elõbb-utóbb én is rájövök mit kéne tenni, de egyelõre még a problémát sem nagyon tudom megfogalmazni :)
|
lendvai | 23206 | 2016. szeptember 9. 17:33 | Válasz erre: 23205 |
Most te is azon emberek csoportjában vagy, akik választ várnak egy problémájukkal kapcsolatos kérdésre, meg is kapják, de csak mondják tovább hogy miért nem megy. :-) Nem hiszem, hogy ide kéne tartoznod. Nálam jóval bölcsebb emberek már rég megfogalmazták, meg lehet találni sok helyen, ahogy én elkezdtem használni kezdd el te is, ahogy lentebb írtam: engedd el a kötõdéseidet. Ha megteszed, akkor szépen lassan elkezded tapasztalni, hogy egyre kevesebb dolog zavar az életedben. Nem megy persze egyszerre, nálam is lassan dolgozik, de mûködik. :-) Ha meg még nem tudod mit csinálj, akkor még ne csinálj semmit. :-) Akkor kisebb a valószínûsége, hogy elbaszod. :-) Idõvel úgyis kiderül mit kell csinálni. :-)
|
Yossarian | 23205 | 2016. szeptember 9. 17:24 | Válasz erre: 23203 |
A gitárral kapcsolatban pont ez a helyzet nálam is :) Nekem is Epiphone van, Les Paul Tribute Plus 1960, a különbség a Gibson változattala kapcsolatban két jelentéktelen tétel, valamint 300e Ft. Semmi szükségem a Gibsonra. De ezektõl nem leszek boldog. A pénz nyugalmat ad, boldogságot nem. Lehet, hogy rajtam múlik, de ettõl még nem tudom mit kéne csináljak. Viszont nem is itt fogom megtudni, van egy olyan érzésem :/ |
lendvai | 23203 | 2016. szeptember 9. 08:23 | Válasz erre: 23202 |
Megnyugtatlak: minden rajtad múlik. :-) Az elengedéshez néhány saját példa: szerettem volna egy igazán jó gitárt magamnak és nagyon tetszik a Gibson SG Standard vörös mahagóni fényezéssel. Mivel felsõ kategóriás hangszer ezért aztán gyûjtenem kell rá. Mellette felmerült a kérdés, hogy lelkes amatõrként kell-e nekem egy ilyen hangszer. Igazából semmi szükségem rá, csak a tudat, hogy van egy Gibsonom. Végül maradt egy Epiphone G400 Pro, ami ugyanúgy néz ki, lévén a Gibson tulajdonában lévõ cég, nüansznyi eltérések vannak a nyakon és a fejen ami látható, meg nem Gibson felirat van rajta, hanem Epiphone. Most két választásom van: vagy kesergek, hogy nem vettem Gibsont, csak ez a puruttya gitár van, igaz negyedannyiért. Vagy örülök neki, mert a tudásomnak bõven megfelel és tudom, hgy ha eljön az ideje akkor szemrebbenés nélkül megveszem a Gibsont. :-) Elengedés, boldogság. Mivel motoros fórum ezért a másik példa motoros: jelenleg egy TDM900-at hajtok. Nekem tetszik, a tudásomhoz bõven elegendõ, 86 lóerõ és 89Nm, de nem tudom kimotorozni. Mellette szóba jöhetõ jövõbeli alternatívaként teszik a KTM 1290 Super Adventure. Nagy, kényelmes üléspozíció, jól pakolható, vaddisznó blokkal, aminek igazából nálam csak a kényelmes elõzésekkor és a problémás szituációkból való menekülésekkor van jelentõsége, a végsebesség és a lapra fektetett kanyargás annyira nem számít. Most megint kesereghetnék azon, hogy nem tudom megfizetni, vagy elégedetten ülök a TDM nyergébe, tudva, hogy ha eljön valamikor a csere ideje és lesz pénzem rá akkor szóba jöhet a KTM. Elengedés, boldogság. :-) Sajnos vagy sem, a jelenlegi környezetünk arra próbál "nevelni" bennünket, hogy ne legyünk elégedettek, mindig többet és jobbat akarjunk, új, még nagyobb autó, még nagyobb TV, még több ruha, bútor, ragyogó fogsor, isten tudja mi. Ja és költsünk minél többet gyógyszerre. Hát ez a környezet kinyalhatja a seggem, én nem kérek belõle. És bár bennem is ott vannak a problémás jellemvonások azért úgy érzem tudom kezelni õket és jól tudom érezni magam a bõrömben. :-) |
Yossarian | 23202 | 2016. szeptember 8. 21:42 | Válasz erre: 23198 |
Nagyrészt egyetértek, fõleg amit a vagyon/jövedelem és a boldogság inerciában állítasz, fõleg mivel ezt én is saját bõrömön érzem. De az, ami nem tetszik és ami miatt hajlandó lehetnék - egyelõre nem, de nem biztos, hogy így marad - eltûnni ebbõl az országból, az sajnos nem csak rajtam múlik és majdnem biztos, hogy nem tudok változtatni rajta, bármennyire is szeretnék. És ez nem agyturkász kérdése, mert jelen helyzetben egy agyturkász max annyira lenne képes - bármennyire is jó a szakterületén - hogy elfogadtassa velem a jelen helyzetet, ami viszont tévút lenne. Sajnos a pénz csak egy dologra jó. Nevezetesen, hogy megnyugtasson, hogy holnap nem kapcsolják ki az áramot/vizet/gázt és ha holnap kell valami, amit nem terveztem, akkor nem kell kétségbe esnem. De boldogságot nem tud adni. Én vagyok rá a legjobb példa. Bár az is igaz, hogy a pénztelenség sem tett még boldoggá senkit.
|
lendvai | 23201 | 2016. szeptember 8. 21:26 | Válasz erre: 23200 |
Az a néhány alkalom, amennyit használni tudod még lehet kurva jó.
|
desiderus | 23200 | 2016. szeptember 8. 20:44 | Válasz erre: 23190 |
És ha van motorom (amit nem tudok annyiszor használni mint szeretném) akkor most nekem qurva jó ? Mekkora blazírt duma... |
lendvai | 23198 | 2016. szeptember 8. 18:11 | Válasz erre: 23196 |
Aki változást szeretne az nem rinyál, az elõzõ hozzászólásom értelmezéses gondolatmenetét ismételve az rinyál, aki változást szeretne, de úgy, hogy az ne fájjon vagy ne kelljen küzdeni érte. :-) Így találva egyfajta önigazolást arra, hogy õ maga miért gyáva (képtelen, tehetetlen stb.,) változtatni. Ha meg nincs elég erõforrásom változtatni, akkor lehet keseregni, ezzel elrabolva egy csomó energiát a saját (és adott esetben a családom) boldogságom(boldogsága) lehetõségétõl, de akkor az én értelmezésemben szándékosan szopatom magam. :-) Ha beleteszem az életembe, amit tudok és elengedem a többit, akkor nem kell rinyálni. Másként meg ha fennmarad ez az egész önigazolós játszma életem hátralévõ részére, akkor egyik ismert agyturkászunk szavaival élve nyomorult módon fogok megdögleni. Amit csak magamnak köszönhetek majd. Na én nem ezt az utat járom.
|
lendvai | 23197 | 2016. szeptember 8. 18:05 | Válasz erre: 23195 |
Ez is egy nézõpont, amit én ismerek aszerint a boldogság nem a vágyhoz kapcsolódik, mert az egyfajta negatív érzelem, hanem az elengedéshez. Visszatérve a kétdimenziós példához: ha bennreked valaki, aki már megtapasztalta a háromdimenziós lét "cool" voltát akkor borítékolható lenne a boldogtalanság, amennyiben vágyakozna ahhoz a léthez, tudván, hogy nem érheti el többé. Ha megtanulja elengedni ezeket a szükségtelen vágyakat, akkor lehet csak boldog a kétdimenziós létben. Ne keverjük össze az elengedést a lemondással, mert abban még mindig ott lehet a feszültség. Az elengedés folyamatában pedig ugyanúgy ott van a vágy és a fájdalom a kezdetén, mert csak úgy lehet kirezgetni a káros érzéseket, ha elõbb beengedjük és megéljük õket. Én ezt az értelmezést vallom magamra nézve elfogadhatónak jelenleg, nem vitatva, hogy vannak más, ugyanúgy életképes értelmezések is, amik másként közelítik és értelmezik a szituációt.
|
tsanyi | 23196 | 2016. szeptember 8. 17:37 | Válasz erre: 23192 |
Azért rinyálunk mert változást szeretnénk nem letiplizni, a tipli a legutolsó már ha egyáltalán bekövetkezik, a rinyálás az elsõ ami eltarthat akár évekig is vérmérséklettõl függõen. Az öngyilok szándékkal fenyegetõzõk is sokáig csak mondják, oszt ha elfogy a cérna vagy megteszik vagy elõbb mennek el valami mástól.
|
László_atya | 23195 | 2016. szeptember 8. 14:11 | Válasz erre: 23194 |
Az elfuseráltat nem kell a szó gonosz értelmében venned. Arról van szó, hogy a boldogság mindenkinek mást jelent, és annyi, de annyi körülmény befolyásolja a neveléstõl kezdve a valláson át, a lakóhelyen keresztül ki tudja meddig, hogy felsorolni sem lehetne. Van, akinek bizony a bankszámlája jelenti a boldogságot és konkrétan lesz@rja a családját, és hiába az ilyen embereket én konkrétan semmibe veszem, az ehhez való jogukat te magad sem vitattad el. A nincstelen jógi lehet, hogy egész életében nem látott mást a nincstelenségnél és mély vallási környezetben nõtt fel, így õ boldog. Ki tudja, hogy pl. egy jachton, monokinis masszõrlányok keze alatt nem-e lenne boldogabb? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Az ilyesmi témákban azt szoktam felhozni példának, hogy képzeljünk el egy 2 dimenziós világot, amely egy papírlapon él. Ha a papírlapra rajzolunk egy kört, a kör belsejében rekedt lakóknak többé nincs lehetõségük a körön kívüli területekre eljutni, sõt, aki a körön belül született, el sem tudja képzelni, hogy létezhet a körön kívül bármi is. Mint ahogy mi magunk is be vagyunk zárva a 3 dimenziós (+1 az idõ) világunkba és bár feltételezzük, hogy van még több dimenzió, pl. a hipertér, de sem arrafelé mozdulni nem tudunk, de még csak elképzelni sem lehet. A körön belül rekedt lakóknak is a harmadik dimenzió felé való elmozdulásra lenne szükségük, hogy rájöjjenek, milyen cool repülni. :) Ezt le lehet simán vetíteni a boldogság egyetemességével kapcsolatban, mármint hogy a boldogság csak annyiban egyetemes, hogy mindenki szeretne az lenni, de hogy mi tesz azzá, az már nem. De azt szerintem kimondhatjuk, hogy a boldogságot vágyak teljesülése okozza, a vágy "tárgya" pedig csak olyasmi lehet, amirõl tudunk. Láttuk, hallottuk, olvastuk, satöbbi. |
lendvai | 23194 | 2016. szeptember 8. 13:13 | Válasz erre: 23193 |
Elfuseráltnak tûnhet, de jó példa arra, hogy a boldogság forrása a fejünkben van és nem a bankszámlánkon vagy a környezetünkben. :-) Amíg ez nem jut el a megfelelõ zugába a tudatunknak, addig az van, hogy nem értjük és nem értünk egyet vele. :-) De ehhez mindenkinek joga van. :-) Autóügyben én most jutottam el oda, hogy nagy valószínûséggel a mostani lesz az utolsó napi használatban lévõ saját tulajdonú autóm. Ha nem sikerül céges autóval járó pozíciót szerezni, akkor a következõ járgány bérelve lesz a megfelelõ konstrukcióval a megfelelõ helyrõl, így jobban megéri, a fene se görcsöl azért, hogy összekaparjak egy csomó pénzt azért, hogy a szemem láttára amortizálódjon töredékére. A ház még saját lesz néhány év múlva, tudom ezzel a röghöz kötöttségemet növelem, de egyelõre megfelel így. |
László_atya | 23193 | 2016. szeptember 8. 12:40 | Válasz erre: 23192 |
Én azért vettem külön, mert sosem mosom össze a melót (jövedelemszerzést, pénzkeresetet, stb) és a magánéletet. A magánéletben boldogulok, a fizetésembõl pedig megélek. Nálunk szerencsésebb vonalvezetésû helyeken a fizetésbõl is lehet boldogulni így, vagy úgy. Azonban még egy dolgot nem szabad elfelejteni, amikor az ember mondjuk beül a bármilyen SAJÁT autójába (tehát nem a banké): Azzal, hogy ezt megteheti, az emberiség leggazdagabb 70%-ába tartozik. Nyilvánvalóan az nem visz elõre semmit, ha azzal intézzük el, hogy máshol rosszabb, mert persze, ennyi erõvel másszunk vissza a fára. Természetes, hogy az ember azt veszi esetleg követendõ példának, ami a sajátjánál jobb. Csak amikor már nagyon sajnáljuk magunkat, akkor érdemes kicsit ránézni a másik oldalra is és tudni, hogy ott vannak többen. Ettõl persze nekünk még nem lesz jobb, csak esetleg fejben kerülnek jobban helyükre a dolgok. Amellett, hogy szinte minden szavaddal egyetértek, a jógi egy eléggé elfuserált példa, de ez már egy újabb téma lenne. |
lendvai | 23192 | 2016. szeptember 8. 11:57 | Válasz erre: 23191 |
Na, a BOLDOGulás szerintem azt takarja, hogy az elém rohanó fiaim határozzák meg a tudatállapotomat, nem az, hogy ma is kidolgoztam a belem másért. Lásd a Gangesz partján mosolygó nincstelen jógi. :-) De azt látom itt népsport a rinyálás, lenn is ezek olvashatók. Nem áll szándékomban megsérteni senkit, de bólogatni sem fogok ezekre a kifogásokra. Mint írtam én megtettem amit megtehettem és azt tapasztalom a környezetemben, hogy aki beszélt arról, hogy innen menni kell az a mai napig itt kesereg és ezzel a naponta "elé rohanó fiai" boldogságára is rányomja a bélyegét. Mert "apu mindig rosszkedvû". Aki meg kiment ide-oda (két ismerõs is Ausztráliában kötött ki), azok szépen csöndben tették, nem beszéltek róla. Fontos, hogy anyagilag itt is rendben voltak, ez szerintem fontos, mert tapasztalatom szerint hacsak nem ugrik bele az ember egy hiányszakmába akkor az elsõ 2-3 évben drámai módon leesik az életszínvonal. Nekem elég sok kompromisszumot kellett kötnöm a terveimhez képest, különben gyakorlatilag a megélhetésem került volna veszélybe. Ezt az idõszakot át kell vészelni, ennyi. Mindent összevetve én azt mondom aki menni akar az menjen, ne beszéljen róla. Aki meg továbbra is szidja a kormányt, az országot, a postást stb.: szóval kifogásokat gyárt a saját nyomorúságához, az itt fog maradni és rinyálhat tovább. De az is egy alaptörvény a nagybetûs életben, hogy hosszú távon mindannyian azt kapjuk, ami jár. Se többet, se kevesebbet. Az én életemért én vagyok felelõs, senki más. A gyermekeim életéért amíg nem önállóak szintén én vagyok felelõs. Egy kivándorlás embert próbáló feladat, aki végigcsinálta már egyedül, párral, gyerekkel, akárhogy az tudja mirõl beszélek. De túl lehet élni. Rinyálni viszont könnyebb, ez is igaz. :-) |
László_atya | 23191 | 2016. szeptember 8. 09:33 | Válasz erre: 23175 |
Na igen, itt kicsit a fején találtad a szöget. Nagyon sokan azt gondolják hogy máshol SOKKAL könnyebb. Igen, akkor lehet sokkal könnyebb ESETLEG, ha beszélsz nyelve(ke)t és értesz olyanhoz, amire van kereslet, mindemellett még akarsz és tudsz is dolgozni. Ámde, ugyanezzel a kvalitással itthon is meg lehet élni. Van azonban egy csodálatos szó a magyar nyelvben, a "boldogulni". Kommentár nélkül, csak mindenki ízlelgesse, különös tekintettel a szótõre. Bizony, a fent említett kvalitásokkal itthon "csak" megélni lehet, jobb helyeken pedig boldogulni is. Mindannyian a boldogulást, a kiszámítható biztonságot keressük és vágyunk arra a katarzisra, hogy kimondhassuk egy szép napon: A világnak (legyen az egyéni megítélés szerint bármi és bármekkora) szüksége van ránk, amit teszünk - legyen az bármi - hasznos, és elõre viszi az egészet. Mindannyian arra vágyunk - még ha esetleg ezt így sokan nem vallották be maguknak sem -, hogy életünk majdan utolsó pillanataiban ha számot vetünk kimondhassuk: Jó volt, megérte. Sajnos, vagy szerencsére én magam is eléggé röghözkötött vagyok. Nincs igazán okom a panaszra, ha a MEGÉLHETÉSRÕL van szó, a családi életemre pedig egy szavam sem lehet, nincs is. Ha azonban a BOLDOGULÁS jut eszembe, kicsit megkeseredik a szám íze. Hiszen szeretnék például saját lábra állni, saját magamért és persze a családomért kidolgozni a belemet, annak hasznát pedig én "zsebre tenni", a saját boldogulásom szolgálatába állítani, nem pedig másokéba. Erre azonban semmi esélyem. Az általam végzett munkáért már pár száz kilométerrel odébb is 5x annyit fizetnek, mint itthon, és ráadásul hazai viszonylatban én a jobban keresõ alkalmazottak körébe tartozom. Ebbõl itthon megélek, de a pár száz kilométerrel odébb kapott fizetésbõl boldogulni is tudnék, elérhetõbbé válnának az álmaink, vágyaink. A pénz azonban nem minden, nálam legalábbis semmiképp sem foglalja el a "trónt", így aztán maradok. Bár egyre többször gondolok rá, hogy pár évre meg kéne próbálnom. De amint hazaérek és a fiaim rohannak elém rájövök: Létezik az a pénz, amit elfogadnék azért, hogy ne lássam felnõni õket és nekik csak papíron legyen apjuk? Nem, egyelõre szerintem nem létezik. |
Yossarian | 23189 | 2016. szeptember 8. 08:59 | Válasz erre: 23186 |
A hazai rezsiárak nettó áron is pofátlanul magasak, ráadásul az elmúlt néhány évben a fosszilis energiahordozók (kõolaj) ára több, mint 60%-al csökkent, 100+ USD-rõl 40-re. Ehhez képest a gázszámlán, üzemanyagárakon, stb ez nem nagyon érzem.
|
Yossarian | 23188 | 2016. szeptember 8. 08:57 | Válasz erre: 23183 |
Mindenkinek egy élete van és abból akarja kihozni a legjobbat/legtöbbet. Ha itthon nem megy, akkor bárhol máshol. Az embernek felelõssége van nem csak a hazája, de a családja iránt is, hogy a lehetõ legjobbat kapják. Sokáig úgy gondoltam, hogy menjenek innen a politikusok akik elszarták az ország vissza nem térõ lehetõségét a 'felemelkedésre' a rendszerváltás után, ne én menjek, én itt akarok élni. Ezt most is így gondolom, de az eltökéltség sokat vesztett az erejébõl és folyamatosan gyengül. Azt azért remélem, hogy amikor újra lezárják a határokat, akkor én a túloldalon leszek. És ez nem pénzkérdés, mert hál'istennek anyagi oldalon nincs okom panaszra. |
tsanyi | 23187 | 2016. szeptember 8. 08:34 | Válasz erre: 23183 |
Jól látod, már egy ideje nem a pénz miatt lépnek le.
|
TIZ | 23186 | 2016. szeptember 7. 22:33 | Válasz erre: 23185 |
És ha már ennél a témánál tartunk, nem tudom magam visszafogni hogy mélységesen ki ne röhögjem mindazokat akik hálásak a rezsicsökkentésért, miközben a világ legmagasabb ÁFA kulcsát fizetik be állambácsinak (nem túlzás, utánanéztem, a 27% a legmagasabb általános ÁFA adókulcs a világon), és úgy egyébként az energiaköltségek kb. ugyanekkora mértékben csökkentek több országban is pedig ott csúnya piaci verseny van...tán éppen ezért?
|
TIZ | 23185 | 2016. szeptember 7. 22:09 | Válasz erre: 23180 |
"Valamiért nem véletlen,hogy a dolgos magyar népnek nincsenek nyugat-európai bérei." Nem bizony, mert amíg az emberek beérik kevéssel, akkor minek nekik többet adni? Egy tulajdonos a megtermelt haszonnak csak annyi részét adja oda a dolgozónak, amennyit szükséges. Amíg talál olyat aki elvégzi a munkát és beéri azzal, hogy hazamegy, alszik és ki tudja fizetni a számláit és még örül is hogy legalább ez van, addig nem is fog ez megváltozni. Persze az átkos nyugaton van szakszervezet meg sztrájkok, de itt olyan béke és nyugalom van hogy ez a munkáltatók paradicsoma, nem véletlenül jött ide ennyi multi. |
desiderus | 23184 | 2016. szeptember 7. 20:46 | Válasz erre: 23183 |
Ezt a kérdést azoknak kellene feltenni akik a rendszerváltás óta szétlopták az országot, beleértve a mostani díszes társaságot... Ez a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság kiverte nálam a biztosítékot... Én egyedül tartom fent magam, tele a hûtõ és a csekkek befizetve...de itt véget is ér a történet...a hobbira már nem jut elegendõ. Tudom, gyûjthetnék papírszalvétát is, az is hobbi... Ezek után csodálkozol, hogy kifelé kacsintgatok, mert bár a pénz nem minden, de hazaszeretetbõl nem lehet emberhez méltóan élni. |
gezasz | 23183 | 2016. szeptember 7. 20:37 | Válasz erre: 23182 |
Nem csak azért dolgozok, van hobbim és szabad idõs elfoglaltságaim is. Nem minden a pénzrõl szól, én legalábbis úgy látom. Az ember viszonylag szegényen is lehet boldog. A jól elvégzett munka is ad örömet, mert úgy érzed akkor adtál valami értékeset a világnak, másoknak, magadnak. Az önzést arra értem,hogy sokan csak a még több anyagi javak miatt mennek ki nyugatra. Nem maradnak itt, hogy tudásukkal az országot felemeljék vagy gyarapítsák. Jó van egy kis rész aki tényleg nem tud itthon boldogulni, de gondolj bele. Az ország munkaerõ szempontjából az értékesebb részt veszítheti el ha mindenki elmegy. Ki marad itt? Mi lesz így Magyarországgal, azzal az országgal aki az õt elhagyókat felnevelte, kitanítata?
|
desiderus | 23182 | 2016. szeptember 7. 20:27 | Válasz erre: 23180 |
Saját önzésük miatt ? Ha csak azért dolgozol, hogy tele legyen a hûtõ és a csekkek be legyenek fizetve, akkor az nagyon elszomorító....és nem a vagyontárgyakra gondolok elsõsorban. Ezt a "saját önzõségük miatti" kifejezést pedig gondold át mégegyszer... |
desiderus | 23181 | 2016. szeptember 7. 20:21 | Válasz erre: 23171 |
Bubó, kezdheted a tiplire készülõdést.... Keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot hoznak létre, kb 1 milliárd forintból gazdálkodhatnak.... http://b1.blog.hu/2016/09/06/nem_keresztenyvedo_allamtitkarsag_kell_ide_hanem_pszichiatria Igazat adok a kétkedõknek, akik szerint ez csak egy újabb fideszes kifizetõhely lesz...mert értelme, na az nincs. |
gezasz | 23180 | 2016. szeptember 7. 20:18 | Válasz erre: 23179 |
Szerintem azért túlzás,hogy élhetetlen hely a hazám! Meglehet itt élni normálisan, igaz dolgozni kell keményen, mint másutt is. Lehet,hogy itt nem tudok annyi anyagi javat a munkámmal összeszedni mint nyugaton vagy bárhol a világ gazdagabbik felén, de annyit igen, hogy megéljek belõle tisztességesen. Jó nem leszek gazdag, de annyim van amennyi nekem elég. Most miért menjek el? Hiszen akármilyen kormány is lenne ma az ország élén , az én belátásom szerint itt jobb vagy sokkal jobb anyagilag nem lenne. Valamiért nem véletlen,hogy a dolgos magyar népnek nincsenek nyugat-európai bérei. Szerintem ebben nem teljesen az épp hatalmon levõ kormányok a leghibásabbak, bár valamilyen szinten az õ kezük is benne van. Kicsit úgy érzem akik manapság az országot elhagyják nyugati munka vállalás miatt, azok az országot ,a magyar népet hagyják sorsára saját önzésük miatt. Ne felejtsük, azé az ország aki belakja. Trianon sem tudott volna olyan mértékben megvalósulni ha a magyar lakosság lett volna sok helyt a döntõ többség egy adott tájegységen belül |