desiderus | 2548 | 2011. március 5. 14:52 |
qquriqu : de komolyan gondolom. A határidõket úgy kell megszabni, hogy elég legyen a szállításhoz. Hová a f@szomba a nagy rohanás ? Tényleg kell nekünk annyi kínai áru ? A léghajót a légiközlekedés alternatívájaként említettem és 10x annyit elbír, mint egy 747-es teherszállító változat. Nem beszélve arról, hogy teleszarják a levegöt, különösen a repgép. |
qqriq64 | 2547 | 2011. március 5. 14:47 | Válasz erre: 2546 |
Ugye a vitorláshajót Te sem gondolod komolyan? Áruszállításban? Határidõs üzleteknél? 650ezer köbméter áruhoz? Léghajó dettó. Ennél a hajónál köbméterrõl van szó nem tonnáról. Egy tonna per köbméter térfogatsúlyt feltételezve at 1500tonnás luftballon 41konténert tudna szállítani. Ez a hajó 18ezret. |
desiderus | 2546 | 2011. március 5. 14:23 | Válasz erre: 2527 |
gguriq : a vitorláshajó....már 20 éve rendelkezésre állnak azok a technikák, amelyek lehetõvé teszik a legkisebb széljárás maximális kihasználását. Légiközlekedés detto. Van már olyan léghajó amely 1500 tonna terhet lenne képes vinni. Helyette vannak ugye Boeing 747-es típusú teherszállítónak kialakított gépek, amelyek szintén benyelik a 100 tonna kerozint egy hosszú úton... |
tsanyi | 2545 | 2011. március 5. 14:15 | Válasz erre: 2543 |
Inkább nem vetted észre vagy voltak bõven rajtad kívül már jelentõk ahol dolgoztál, élté....és fuvaroztam 0 90-es években néhány olyan ma is jólétben élõ embernek akik még büszkék is voltak rá és meséltek....ezért sem hiszek én a kényszerben, az egyikkel sikerült ez miatt rossz viszonyba is kerülni....
|
qqriq64 | 2543 | 2011. március 5. 14:12 |
Az én idõmben már nem volt ilyen beszervezõsdi vagy csak nem tudok róla. Egy esetre emlékszek amikor 17 évesen az egyik tanórán bejött egy nagyon szigorú kinézetû ürge, mint késõbb kiderült valami elhárítótiszt, odament a katedrához aztán amikor megszólalt az egész osztály fuldoklott a visszafolytott röhögéstõl. Egy ilyen nagyon szigorú szúrós tekintetû marcona külsejû ember aki cérnavékony egérhangon szólalt meg. Feküdtünk a röhögéstõl. Valamit hadovált hogyha kikerülünk az életbe mire figyeljünk a külföldiekkel kapcsolatban de mondom igen komolytalan volt a szituáció.
|
tsanyi | 2542 | 2011. március 5. 14:01 | Válasz erre: 2540 |
Pár volt hasonló országban úgy tudom nem is lehet semmilyen köztisztviselõ aki a múlt rendszerben jelentett........nálunk pedig szinte követelmény...
|
tsanyi | 2541 | 2011. március 5. 14:00 | Válasz erre: 2540 |
Ez a lényeg.....ezért nincs bizalom egyetlen mai köztisztviselõ iránt és persze a mostani viselkedésük sem ad rá okot...
|
qqriq64 | 2540 | 2011. március 5. 13:55 | Válasz erre: 2539 |
Meg kellett volna nyitni az aktákat 90-ben mint az NDK-ban. Átesett volna a társadalom egy traumán de legalább tisztába lett volna téve minden. Igaz hogy akkor a mostani közszereplõk nagy része eltûnt volna a húsosfazék mellõl. |
tsanyi | 2539 | 2011. március 5. 13:37 | Válasz erre: 2537 |
Nálad elérték anno, hogy jelents?....nálam nem(padig 2 kísérlet volt és nem zsarolással hanem kecsegtetéssel), nem is jutottam sokra igaz normális életet éltem......aki felvállalta az nem véletlenül tette, de legalább most viselné a következményeit már ha egyáltalán vannak.....
|
tsanyi | 2538 | 2011. március 5. 13:35 | Válasz erre: 2537 |
De van...és nem is tartom semmire õket....azért következtetni lehet erre az ismeretségi körbõl....szokatlanul gyors karrier stb......ez a mismásolás is azért van mert mindegyik gyökér a parlamentben aki már nagykorú volt a gengszterváltás elõtt jelentõgép volt.....kínos lenne nekik ha kiderülne bár szerintem lesz@rnák.....
|
klimas | 2537 | 2011. március 5. 13:27 | Válasz erre: 2535 |
Nem, valóban nem volt kötelezõ, de ráhatással mégis elérte a hatalom a célját.A mostani, ugyanilyen emberekrõl majd 20-30 év múlva, vagy 80-ra titkosítva, fog kiderülni, mit is csináltak.Csak most másképp hívják a szervezetet. A hatalomnak mindig tudnia kell, mi történik a kisebb-nagyobb közösségekben!!! Szerintetek köztünk nincs senki, aki esetleg összegyûjt infókat, hátha jó lesz egyszer valamire? |
klimas | 2536 | 2011. március 5. 13:18 | Válasz erre: 2524 |
"?????????? a gazdaság ? ? ? ? Azt hiszi, hogy kurva sok pénz maradt meg a januári fizuból? Csak mert csökkent az adó? Soroljuk, hogy mi mennyivel nõtt?" Nekem a hozományom . - 2000Ft azaz mínusz kétezer. Nem sírok de a q...va életbe. A közszféránál kompenzálnak ,a versenyszféra (de szép szó) meg foshat mert majd jön a kommandó, tudjátok a Rogán féle, oszt jól kifizettetik a vállakozással a különbözetet! Na hozzám aztán jöhetnek, lgefeljebb megmutatják melyik zsebembõl tegyem át a másikba a lóvét... |
tsanyi | 2535 | 2011. március 5. 13:16 | Válasz erre: 2533 |
Erre gondolok amikor az ügynökökrõl beszélnek akik a szomszédokat, kollégákat, rokonokat jelentgették fel.....azzal jönnek, hogy hát kényszer volt mert megzsarolták õket....fenét, nem volt kényszer, el is lehetett volna viselni a zsarolás tárgyának a következményeit(nagybratyó inkább öngyi lett 70-ben és elõtte 56 miatt börtönben, de nem jelentett) és ember maradhatott volna nem pedig féreg aki most mentegeti magát.....amúgy meg a többség semmiféle zsarolás alatt nem állt hanem csak az elõrejutás miatt volt segítõkész, mikor katona voltam nyíltan keresték az ilyet és minden szakaszban találtak 2-3 önkéntest akik elõnyökért cserébe jelentettek rólunk....tehát nem volt kötelezõ....
|
tsanyi | 2534 | 2011. március 5. 13:12 | Válasz erre: 2526 |
Nálunk a gumis ezt azzal védi ki, hogy nem hajlandó senkinek(magyarnak sem) kopott gumival foglalkozni.....így a cigók nem hozzá hanem szerencsétlenebb társaihoz járnak, na õk nem tudom mit tesznek ez ellen...
|
qqriq64 | 2533 | 2011. március 5. 12:42 | Válasz erre: 2532 |
Látod milyen igazad van, nem itt tartanék ahol most:)))))
|
galoscsabus | 2532 | 2011. március 5. 12:17 | Válasz erre: 2531 |
Ezzel a remek képességel lehetsz hivatásos nyalógép, de ha igazán profi vagy, akár még politikus is! :-)))) |
qqriq64 | 2531 | 2011. március 5. 12:15 | Válasz erre: 2530 |
Minden hangszeren játszom csak mondjátok meg melyiket vegyem elõ:)))))))
|
galoscsabus | 2530 | 2011. március 5. 12:10 | Válasz erre: 2529 |
Mivan?????? Van egy "kalpeti összes" szöveggyûjteményed? :-))))) |
qqriq64 | 2529 | 2011. március 5. 12:03 | Válasz erre: 2526 |
Ez egyedi eset nem helyes általánosítani meg különben is elhatáro... A picsába most meg a liberális szövegkönyv akadt a kezembe. Bocs. :))))))) |
qqriq64 | 2527 | 2011. március 5. 11:56 |
Desi milyen környezetszennyezésrõl beszélsz? 100tonna gázolaj az kb 110ezer liter. A napi fogyasztást úgy kell érteni hogy napi 24óra mert a hajók nem állnak meg éjszakára. Ez olyan 4600liter óránként. Ez olyan kevés a hajó súlyához pláne az szállított áru mennyiségéhez képest hogy egyszerûen elhanyagolható. Óránként egy liter gázolajjal 140köbméter árut képes szállítani. Mi az ami ezzel versenyképes? |
galoscsabus | 2526 | 2011. március 5. 11:38 |
Az imént jöttem meg a gumistól. Miközben az alkalmazott az én motorkerekeimmel foglalkozott, a fõnökhöz beballagott egy szép nagy darab fuxos cigány és a sokkal girnyóbb spanja, kezében egy agyonkopott, defektes merci kerékkel. Az autót nem a mûhely elé állították, hanem az utca túloldalára. A mester szétkapta a kereket, amiben belsõ volt már, az is volt már foltozva. Megpróbálta rábeszélni, hogy inkább ad rá olcsó pénzért egy használt gumit, de a tulaj nem állt kötélnek, "jólesszemmég" címszóval. Gábor elvégezte a melót (centrírozni persze nem kellett), a girnyó elindult a kerékkel, a "fõnök" meg kotorászott a zsebében, majd annyit mondott, hogy kint van a pénz a kocsiban, mindjárt jön. Gábor faterja azonnal utána kiabált a vékonynak, hogy hozza vissza a kereket, amíg nem fizet, addig tegye csak le az ajtón belül. Na, lett ám erre nagy kiabálás, "Rákucpule!", meg hasonlók. De mivel a hangzavarra én is, meg egy ott várakozó szép darab traktoros koma (nála véletlenül volt egy szerelõvas is :-)) ) is elkezdtünk közelíteni, a fuxos tag "Nédmámégisvannálamannyi" felkiáltással elõhúzott egy ezrest, Gabi markába csapta és már le is lépett. Csak elmélkedek: Milyen alapon érzi teljesen természetesnek egy ilyen galaxis szemetje, hogy neki ingyen járna az, amiért valaki megdolgozik, más valaki pedig természetesen fizet érte!!?? Ha valaki találkozott már hasonló esettel, ahol a tolvaj netán sváb, örmény, zsidó, tót, sokac, palóc, szerb-horvát, vagy egyéb más nációhoz tartozó volt, kérem jelezze, mert sajnos addig nem tudok lemondani az évek alatt kialakult és egyre fokozódó cigánygyûlöletemrõl, amíg legalább a létszámuk arányában nem tapasztalok más nációnál is hasonló viselkedésformát! |
tsanyi | 2525 | 2011. március 5. 11:11 | Válasz erre: 2524 |
Ez a Széll K. terv eléggé széllel bélelt.....a benne szereplõ támogatásokat az ismerõs vállalkozók vehetik fel és adhatják vissza nekik a felét a másikat pedig minden plusz melóhely létesítése nélkül zsebre tehetik....az adó pedig a jól keresõknek valóban jó, de ugye a többség nem ide tartozik(errõl már rengeteg cikk és poszt van)....nyomorodunk és kész......,de ezt megérzik azok is akiknek még jelenleg jól megy, de nem tartoznak egyik csapat sleppjéhez sem így nekik is gond lesz(már az) ha a szegény emberek akik az igazi vásárlóerõt képezik már lassan a kaját sem tudják megvenni mert akkor az õ termékükre sem lesz szükség....így azért mert most még van pénzem kár befogni a szemem és bízni abban, hogy engem elkerül a rossz mert nem fog...
|
fragile | 2524 | 2011. március 5. 11:01 |
Most már biztos vagyok benne, hogy másodállásban a http://hircsarda.blog.hu/hircsarda.blog.hu/ nyomja. "A Fundamenta Lakásvásárt kísérõ konferencián miniszter arra biztatta a jelenlévõket, hogy most vásároljanak lakást, mivel három év múlva ezt már nem a jelenlegi nyomott árakon, hanem csak jóval drágábban tehetik meg. Ezzel nemcsak maguknak, hanem a kormánynak is jót tesznek, mivel hozzájárulnak a gazdaság növekedéséhez. Az új otthonteremtési program elsõ eleme a gazdaságpolitika hitelességének a visszaállítása, hogy Magyarország kiszámítható legyen a nemzetközi pénzpiacoknak. A második elem a beruházási dinamikának a magyar gazdaságba bevitele - mondta, példaként említve a Széll Kálmán Terv 1.110 milliárd forintját. Az egykulcsos szja-ra átállás miatt pedig 500 milliárd forinttal több marad évente az emberek zsebében, ebbõl ütemesen tudják törleszteni a lakáshiteleket." ?????????? a gazdaság ? ? ? ? Azt hiszi, hogy kurva sok pénz maradt meg a januári fizuból? Csak mert csökkent az adó? Soroljuk, hogy mi mennyivel nõtt? Kiszámítható gazdaságpolitika, ez év vicce ... ja, hogy senki nem röhög? |
desiderus | 2523 | 2011. március 5. 10:49 | Válasz erre: 2521 |
Tudtam, de reménykedtem. És mint írtam volt, ezekkel duplázzák a szállítási kapacitást.... |
desiderus | 2522 | 2011. március 5. 10:47 | Válasz erre: 2516 |
Sanyi, nem értem félre. Ezek a hajók 2x annyi árut visznek mint a mostaniak, azaz Kínából még jobban fog ömleni az áru az öreg kontinensre. És mivel olcsóbb lesz, egyre több európai vállalkozás fog csõdbe menni. És az EU töketlensége folytán nem képes megvédeni a saját belsõ iparát. A másik a környezetszennyezés. Napi 100 tonna gázolaj és ez még a takarékos kivitel. Itt Európában szórják a szigorúbbnál szigorúbb Euro akárhányas követelményeket, ezek a szarok meg mit füstölnek el naponta. |
klimas | 2521 | 2011. március 5. 10:43 | Válasz erre: 2515 |
" ...Azt hiszem Európa elindul a hosszú agonizálással járó úton az összeomlás felé. És ez a töketlen EU nem lesz képes megvédeni az érdekeit." Ezt eddig nem tudtad?:))) |
klimas | 2520 | 2011. március 5. 10:42 | Válasz erre: 2518 |
Már õket is? :)))) Néznének nagyot !! De Guri ott van, megkérdezhetné õket, kell-e nekik? |
klimas | 2519 | 2011. március 5. 10:40 | Válasz erre: 2510 |
Meg arról is elfelejtkeznek, hogy ha már õk a "vezetõk", akár jó példát is mutathatnának. Például a havi apanázsuk felérõl lemondanak, amig a válság tart. Utánna meg már megszokásból. Az éves megtakarítás szerény számításaim szerint egy kórház rezsijét kifutná...például.
|
tsanyi | 2518 | 2011. március 5. 10:38 | Válasz erre: 2517 |
Mert a velencei tó partján viszonylag szegények élnek és nem tudnák megfizetni a gazdag 13.ker.-i lakosok által megfizethetõ 390ft-os árat....épp ezekbõl is látszik mennyivel jobban élünk mint a csöves fritzek akiknél csak 170 a cukor, segélyeznünk kéne õket..:)
|
tsanyi | 2516 | 2011. március 5. 10:24 | Válasz erre: 2515 |
Nem érted ezt félre?.....mert ez egy kisebb fogyasztású hajó a többihez képest viszont munkaerõ szempontjából rosszabb hisz feleannyi ember kell majd a mûködtetésükhöz ugyanannyi elszállított áruhoz....
|
desiderus | 2515 | 2011. március 5. 10:04 |
Azt hiszem Európa elindul a hosszú agonizálással járó úton az összeomlás felé. És ez a töketlen EU nem lesz képes megvédeni az érdekeit. A napi 100 tonna fogyasztás csak hab a tortán, úgyhogy a zöld érzelmûek, akik örülnek a magas benzinárnak és a tisztább légkörnek, vonulhatnak melegebb éghajlatra. http://www.origo.hu/auto/20110304-napi-szaz-tonnat-fogyasztanak-a-takarekos-uj-oriashajok.html |
tsanyi | 2514 | 2011. március 5. 09:46 |
És a családnak meg sem merem mutatni mert nagy cukorzabálók és ha meglátják mennyi ott azonnal indulni kell..:))
|
tsanyi | 2513 | 2011. március 5. 09:34 |
Kár, hogy Guri beírta a kinti árakat...még mellé sem kellett ülnöm a wc-nek, hogy a pumpa felmenjen bennem..:)
|
Jani55 | 2512 | 2011. március 5. 09:14 | Válasz erre: 2507 |
Igen, ez a 105eT mennyiségi korlát ez érdekes. Egyébként ma direkt néztem a cukor árát a Gárdonyi Sparban: 345FT/kg |
tsanyi | 2511 | 2011. március 5. 09:04 | Válasz erre: 2510 |
Így van...szomorú.....vajon meddig tart az ámokfutás amit a "grál lovagjaink" visznek végbe?....jó lenne ha kinyitnák a frigyládát és azt hiszem a parlamentben is az lenne a vége mint a filmben.....csak a portás maradna életben...:)
|
htmajor | 2510 | 2011. március 5. 08:59 |
Feledekenyseg... http://hvg.hu/itthon/20110304_koltsegterites_zsiga_marcell Erdekes! Miert van az, hogy csak arrol feledkeznek meg nagyjaink, ami a penztarcaikat vastagitja? Ha eppen nem kapna egyik teritest sem? Az gondolom azonnal feltunne neki! Egyebkent pedig micsoda "Gral lovag"! Felajanlja jotekony celra, a karosultak megsegitesere azt az osszeget, ami Neki egyebkent sem jar! Besz..k, hogy ezek iranyithatjak az orszagot! |
tsanyi | 2509 | 2011. március 5. 08:09 | Válasz erre: 2507 |
A megfelelõ politikai vezetõink meg vannak vásárolva nem kicsit, nagyon....ezek ha jobban belegondolunk igazából nemzetellenes intézkedések és szinte az összes eu szabály ilyen és akik ezt lenyeletik velünk nem értünk vannak...
|
htmajor | 2508 | 2011. március 5. 07:02 | Válasz erre: 2507 |
Elnezest a cukor mennyisegek... 105 ezer tonna es a behozott szukseges +200 ezer tonna...
|
htmajor | 2507 | 2011. március 5. 06:49 |
A cukor arrol: (eeszen osszeszedettnek tunik) http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=74955 Mashol is? (kisse bonyolult, de a lenyege: Igen, mashol is emelkednek a cukor arak...) http://profitline.hu/hircentrum/hir/220511/Csak-a-Magyar-uzletek-polcain-dragul-a-cukor? Elnezeseteket kerem, de ahogy szoktam, hangosan gondolkodva... Valaki elmagyarazna nekem, hogy is van ez? Voltak cukor gyaraink, termeltek, nem is keveset... Jott EU nagybacsi, s meg kellett nyitni a cukor importot, kvazi olcsobb lett a cukor, tultermeltunk, s be kellett zarni a gyarakat... (eddig meg csak-csak ertenem...) De az hogy jon ossze, hogy a Kaposvari gyar EU eloiras szerint csak 105 tonnat forgalmazhat itthon? Mi van? A tobbit (ha tobbet allit elo) exportalni koteles? Azert, hogy helyette importalhassunk +200 tonnat? Hogy az ordog bibor-lila farkaba lehet egy ilyen eloirast szo nelkul elfogadni? Hol a faxomba vannak a megfelelo politikai vezetoink, hogy felemeljek a szvukat az EU parlamentbe? Vagy nem az lenne a dolguk, hogy az orszag erdekeit kepviseljek ott? Ja! Az o fizetesuk mellet nem faj a cukor ara!? S vegezetul, miert faj ez nekunk jobban? "A héten az Audi jelezte, történetének legnagyobb bónuszait fizeti ki összes alkalmazottjának 2010-es nyeresége után: 42 ezer németországi dolgozó 6513 eurót, azaz az átlagkereset másfélszeresének megfelelõ jutalmat kap, és nagyjából másfél havi bérnek megfelelõ jutalmat fizet az Audi brüsszeli és gyõri alkalmazottainak is." A teljes cikk: http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110304-rekord-merteku-jutalom-az-adidas-dolgozoinak-is.html Az ADIDAS es az AUDI dolgozoi... Ebben a gazdasagi valsag sulytotta kornyezetben azt hiszem lennenk paran, akik azert paras szemmel rebegnenk halat a Szegedi Dom-ban (es meg Uram Bocsa! Egy karnyi vastag gyertyaba is beinvesztalnek... halabol), ha az Audi valamelyik "atlag" fizetesbol elo, atlagos alkalmazottja lehetnek abbol a 42.000-bol! Ahol az atlagber masfelszerese az 6500 EU! Csillogo szemmel szerelnek, festenek, vagy amit csak akarnak! S bar neha beparasodna a szemem, ha a magyar cukor arra gondolnek, de abbol a havi picit 4000 feletti EU-bol, valahogyan megnyugtatnam a lelkiismeretemet... Esetleg nem 3 cukorral innam delutanonkent a teamat, hanem csak kettovel! Mert azert az egyutterzes... Megiscsak... Tovabbi szep napot! |
qqriq64 | 2506 | 2011. március 4. 23:37 |
Elvileg 20% különbség van más termék és a könyv között a könyv javára csakhogy ezt kicsit sem tükrözi a könyvek ára. A 20%-ot simán lenyelték a kiadók-kereskedõk. Nem hiszem hogy egy átlagos könyvnek annyiba kéne kerülni mint egy átlagos dolgozó egynapi munkabére. |
Zsifi | 2505 | 2011. március 4. 23:01 | Válasz erre: 2502 |
az nem is lenne rossz!!! Legalább megkapod a járandóságodat...
|
kawa70 | 2504 | 2011. március 4. 22:24 |
Ja, félbeszakadt a mondat, hogy az eddigi 10:2 arány megfordult.....
|
kawa70 | 2503 | 2011. március 4. 22:23 | Válasz erre: 2502 |
Én már annak is qrvára örülök. Ezen a vidéken lassan már ki sem fizetnek. Eddig 10 megrendelõbõl 2 volt link és vagy nem tudott vagy nem akart fizetni, az amúgy sem magas díjamból kifizetni semmit. Jelenleg megindultam a mélyszegénység felé, köszönhetõen az utólsó 3 megrendelõnek. Van aki négy éve tartozik három kilóval - a húsz-harmincezreket már fel sem veszem...... |
desiderus | 2502 | 2011. március 4. 22:19 | Válasz erre: 2501 |
kawa: jól értelmezem, hogy az elvégzett munkáért könyvvel fizetnek ? Lassan visszasüllyedünk a cserekereskedelem szintjére ? Baxa meg. |
kawa70 | 2501 | 2011. március 4. 22:12 | Válasz erre: 2496 |
Az a baj, túl igényes lettél az utóbbi idõben.....Romantikus regényeket kellene olvasnod, abból még kijön a 3 szatyor..... Egyébként igen, az a könyv ami normális papírból (nem 5 deka egy lexikon méretû könyv) igényes borítóval készül és érdekfeszítõ a témája az valóban baromi drága lett. Én más formában tapasztalom ezt, egy könyváruházban a karbantartási munkákat a saját hálózatuk könyveivel fizetik ki. Azonos volumenû munkára ugyanakkora értékben hozhattam el a nekem tetszõ könyveket. Legutóbb már nehéz volt azt az egyet is kiválasztani az akciós könyvek közül. Persze gagyi rózsaszinregények meg igénytelen baromságokból akár 4-5 is kijött volna belõle..... |
desiderus | 2499 | 2011. március 4. 21:08 |
"A kaposvári gyár ugyanis a hatályos uniós szabályozás szerint a magyar fogyasztásnak csak a harmadát, 105 ezer tonna cukrot adhat el belföldön, a többit exportálnia kell. Nincs mese, a hiányzó 200 ezer tonna cukrot Magyarországnak külföldrõl kell behoznia." Adhat el...ezen kiakadtam. Dögöljön meg az EU ott ahol van. Micsoda hülye ötlet volt a közös valuta, amikor a tagállamok eltérõ gazdasági fejlettséggel rendelkeznek. És csodálkoznak amikor Portugália, Írország, Görögország becsõdöl és vagonszám kell beléjük dönteni az ojrót... Az únió is csak a vérszomjas kapitalistának és a spekulánsoknak kedvez. |
Suprati | 2497 | 2011. március 4. 20:59 | Válasz erre: 2493 |
Sziasztok! Bolonyai rendszer képezi a jövõ értelmiségét: http://vimeo.com/11931684 |
qqriq64 | 2496 | 2011. március 4. 20:55 |
Az áfacsökkentéshez csak egyet fûznék hozzá. Én minden karácsonyra hagyományszerûen könyvutalványt kapok. Na most néhány éve adott mennyiségû utalványból két szatyrot televásároltam. Az idén januárban ugyanabban az áruházban ugyanannyi utalványból 3 mondom három könyvet vettem. Magyarországon a LEGALACSONYABB áfa a könyveket terheli. 5%. Ezzel azt akarom mondani hogy ha a kormányzat valahol könnyítést enged akkor azt rést azonnal betömik mások. Simán felemelték a könyvek árát magasabbra mint régen volt mintahogy sokhelyen idén a béremelést is elsumákolták az adócsökkentésre hivatkozva. |
tsanyi | 2495 | 2011. március 4. 20:54 | Válasz erre: 2492 |
Ahogy mondod, le van.....találkozni kell néha olyan "nagy" emberrel akik irányítják az országot.....hihetetlenül el vannak szállva és tulajdonképp játéknak tekintik az egészet a hatalomért hisz a pénz már igazából nem számat csak eszköz....itt a francia érdek döntött, hogy nekik legyen kinek eladni a hulladék melaszukat és tudják támogatni a parasztjaikat........még véletlenül se gondoljuk, hogy azért vettek be maguk közé mert annyira odavalónak gondolnak minket....csak piac vagyunk akiknek kutya kötelessége a megfelelõ hasznot biztosítani nekik...
|
karika111 | 2494 | 2011. március 4. 20:54 | Válasz erre: 2492 |
mert nem engedik,hogy legyen gyár http://www.penzcentrum.hu/cikk/1027313/1/kiderult_ezert_ilyen_draga_most_a_cukor |
klimas | 2493 | 2011. március 4. 20:52 | Válasz erre: 2491 |
A tanáraimra én is szeretettel és hálával emlékszem, biztos az idõ is sok mindent megszépít. Ami ma folyik az iskolákban , az elképzelhetetlen volt abban az idõben. Azt mondják poroszos volt. Én kicsit sem bánom, a mai napig az ott tanult viselkedési normákat követem. |
klimas | 2492 | 2011. március 4. 20:46 | Válasz erre: 2488 |
Na de b...szák meg! Mi a fenének kellet kvótákat megállapítani? Azt már csak csendben merem megkérdezni a 11 cukorgyárból tényleg csak egy kell az országnak??? A sok sok cukorrépa termelõ sorsa meg le van szarva? |
tsanyi | 2491 | 2011. március 4. 20:46 | Válasz erre: 2490 |
mondom ezt úgy, hogy mindkét szülõm tanár volt, de valahogy én másra emlékszem..
|
tsanyi | 2490 | 2011. március 4. 20:45 | Válasz erre: 2489 |
Ezt csak azért tehette meg mert oda nem járnak olyanok akik lebasznak neki egy nagyot....:))...én minden tanárt 5 évente 1-ben átvezényelnék egy szabolcsi iskolába.......rögtön megbecsülnék a katedrát..:))
|
klimas | 2489 | 2011. március 4. 20:42 | Válasz erre: 2484 |
Egyetértek! Eleinte lecsesztük a gyerekeket, hog ynem tanultak elget, rendesen stb.stb. Aztán ahogy zsinórban jöttek az UV-k, kezdett gyanússá válni és most már meggyõzõdésem, hogy egyfajta perverzitással élnek az oktatók jó része. De az is lehet, a lányos esete alapján, minél késõbb kapja meg a diplomát, annál késõbb lesz munkanélküli felsõfokú végzettésgû emberke. Azaz a statisztika szépen alakul központi irányítással. Az azért kissé furcsa , már-már nevetséges, hogy 54 vizsgázóból 2 eredményes a lányoméknál. A fiam mesélte és elhiszem neki, volt olyan vizsganap, amikor a tanár kezdésként beszólt, hogy aznap senkit nem enged át, mert rossz kedve van. S így is lõn.... |
desiderus | 2488 | 2011. március 4. 20:40 | Válasz erre: 2485 |
Ok. Az EU cukorimporttal akarja letörni a magas cukorárat. http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20110304-fellep-az-europai-unio-a-magas-cukorarak-ellen.html Gourman lentebb írta, hogy Németországban 0,61 cent (kb 165 Forint ) a cukor....akkor most mi a tököm van ? Ez nekik drága és le akarják törni az árakat ??? De ez érvényes sok minden másra is.... |
tsanyi | 2487 | 2011. március 4. 20:33 | Válasz erre: 2485 |
törlöm is, én sem szeretek errõl ilyesmiket írni fõleg mert marhaság.....
|
tsanyi | 2486 | 2011. március 4. 20:33 |
Amúgy visszatérve arra amirõl pár napja volt itt szó, hogy a rendõrök mit tennének a néppel szemben.....most találtak líbiában egy csomó pilótát és katonát akiket kivégeztek, az ok parancsmegtagadás, nem lõttek a népükre....Õk választottak....lehet, hogy helytelenül, de mindenképp ember módjára......hiába gyõz most kadhafi egyszer meghal és akkor mit fognak mondani azok a katonák a népnek akik kivégezték a néphez hûeket és a nép közé lõttek?....
|
desiderus | 2484 | 2011. március 4. 20:31 | Válasz erre: 2483 |
Persze, hogy volt támogatottsága. Hitler nem sok mindenhez értett, de ahhoz nagyon, hogyan kell a tömeget agymosásnak alávetni. Más: a felsõoktatás elõadói karának átrostálásával mélységesen egyetértek. Némelyik egyetemistától rémmesébe illõ sztorikat hallok elmebeteg, önelégült vagy kora miatt szenilis és idõskori infantilizmusban szenvedõ elõadóktól elszenvedett vegzálásról. |
klimas | 2482 | 2011. március 4. 20:14 | Válasz erre: 2468 |
Na azért a felsõoktatásban is rendeznék egy-két fekete napot. A fiamat kipécézte egy 80 éves vén q...a és közölte, addig amig õ ott lesz, a gyerek nem fog átmenni.... A lányom államvizsgájánál az utolsónál közölték vele, majd félév múlva újra megpróbálhatja.Mielõtt elfogogultnak tûnnék,/kicsit azért az vagyok/, mindkét csemetém tisztességesen felkészült. A lányom a második nekifutásra 4-s eredményt ért el, az eltelt hónapok alatt bizonyosan megvilágosodot.. A srácomnak félévet csúszik minden eredménye . Szóval az oktatói frontra is ráférne némi reform.. |
qqriq64 | 2480 | 2011. március 4. 20:11 | Válasz erre: 2477 |
Sem rokonom sem ismerõsöm sem boldog õsöm nincs az említett népcsoportból de nagyon egyetértek Veled. Akkor már ketten vagyunk zsidóbérencek. |
tsanyi | 2479 | 2011. március 4. 20:10 | Válasz erre: 2477 |
Nyugodj meg Desi, kevesen gondolják azt, hogy valóban menjenek el innen és fõleg mert igazából nem is ismernek a legtöbben személyesen olyat akivel tényleg gondjuk lenne....
|
tsanyi | 2478 | 2011. március 4. 20:06 | Válasz erre: 2476 |
nem mert barom voltam...nekem is 3 alom, de 4-el együtt élünk még és szerencsére segítenek....azé" szar, hogy el kell fogadnunk mert már bármennyi pénz sem elég(pedig nem mondhatom, hogy annyira szarul keresek) a megélhetéshez amit pár éve még egyedül meg tudtam oldani...ez persze nem panasz mert élünk és igyekszünk együtt a kissebbeket segíteni, de ami felháborít azt ki kell adni....
|
desiderus | 2477 | 2011. március 4. 20:04 | Válasz erre: 2472 |
Igazad van. És õszintén mondom, hogy unom már az állandó zsidózást. A múlt és jelen korok kormányai ügyesen használják ki ezt a lehetõséget...és vannak emberek akik meg szajkózzák anélkül, hogy a legcsekélyebb okuk vagy bizonyítékuk lenne. Mert ezt hallották otthon. És akinek az a véleménye, hogy a zsidóknak új haza kell, az mélyedjen el a történelemben.... Annyit segítek, hogy eddig 7 arab-izraeli háború volt és egyiket sem kezdték és vesztették el a zsidók. Tudom mi vagyok. Zsidóbérenc. Tudod mit ? Leszarom. |
qqriq64 | 2476 | 2011. március 4. 20:00 | Válasz erre: 2473 |
Meg hát gondolom nem segélybõl nevelted fel õket.
|
qqriq64 | 2475 | 2011. március 4. 20:00 | Válasz erre: 2473 |
Gratulálok hozzá. Nekem csak három az sem egy alomból.
|
qqriq64 | 2474 | 2011. március 4. 19:58 | Válasz erre: 2468 |
Természetesen megszorítás nincs. Na erre mondom én hogy ilyen mértékû hülyének nézés a világon nincs.
|
tsanyi | 2473 | 2011. március 4. 19:57 | Válasz erre: 2470 |
nekem 7 van....de ez elég ritka, ebbõl 5 már adófizetõ, de kinek és kikre fizetnek?
|
qqriq64 | 2472 | 2011. március 4. 19:56 |
Nem tudom más hogy van vele de én betelepült zsidó családdal még nem találkoztam. Néhány évszázada betelepült gangeszparti székellyel viszont mindennap többször is.
|
Zsifi | 2471 | 2011. március 4. 19:53 | Válasz erre: 2469 |
Ha azzal a mentõtársasággal szállítják be õket akitõl most vettek el 1 milliárdot spórolás címen, akkor remélhetõleg útközben döglik meg mind... Elég ha kidobják az út szélén, mert szerves anyag, és teljesen elrohadt már mind... |
qqriq64 | 2470 | 2011. március 4. 19:50 | Válasz erre: 2467 |
Ne viccelj már 2-3 gyerek? Az is létszám? Hol élsz? Magyarország tíz százalékánál minimum 5 az átlag. MOST matekozhatsz. |
tsanyi | 2468 | 2011. március 4. 19:45 | Válasz erre: 2465 |
Ez csak azért bassza a csõröm mert sírunk, hogy nincs orvos vagy ha van akkor arab, ukrán vagy még távolabbi és esetleg nem ért hozzá vagy nem ért meg.....erre most 100%-os térítés mellett lehet majd felsõbb iskolákba járni amit persze nem tud megfizetni az egyszerû ember hisz örül ha él.....most mi a fontosabb(és ezt be kell látni annak is aki jelenleg ezt helyesli), hogy egy valóban hozzáértõ felkészült és érdeklõdõ orvos lássa el vagy pedig egy pénzen vett diplomás,de igazából seggfej gazdag orvos....én azt kívánom, hogy összes derék politikusunkat az általuk kinevelendõ elitorvosok "gyógyítsanak"....
|
klimas | 2467 | 2011. március 4. 19:42 | Válasz erre: 2462 |
Na épp itt a rejtett "hiba" ! Az átlagos betelepülõ családoknál és a már itt lévõknél /lásd csodakajás family/ 2-3 gyerek MÁR VAN.... Egy hétköznapi õshonos család, ha egyáltalán létrejön, 1 max 2 gyereket tud-mer bevállalni. Innen már csak egyszerû matematika.... |
tsanyi | 2466 | 2011. március 4. 19:28 | Válasz erre: 2465 |
ja, itt a link: http://index.hu/belfold/2011/03/04/taccsra_tenne_az_egyetemeket_a_koltsegterites_megszuntetese/
|
tsanyi | 2465 | 2011. március 4. 19:28 |
na bazz. igaz....elindul az elitképzés....csak az jár majd egyetemre(talán már középiskolába is) aki meg tudja fizetni vagy akit valami oknál fogva(nagyon kis %) a díjmentes képzésre engednek.....még két gyerekem van akiket ez érint és fogalmam sincs mibõl fizetnék havi 100000 rugó körüli pénzt az orvosira....nem értem vagy nem akarom érteni mi folyik itt....:((
|
tsanyi | 2464 | 2011. március 4. 19:21 | Válasz erre: 2462 |
az csak elõzmény a ziláláshoz....ha majd itt lesznek kb úgy bánnak velük el mint most az arabokkal...ezt sem én mondtam!
|
desiderus | 2463 | 2011. március 4. 19:21 | Válasz erre: 2458 |
sanyi : én meg azt mondom, hogy inkább a dolgos zsidó, mint a cigány vagy arab vagy kínai...mert Orbánnak van egy dédelgetett terve, betelepít párszázezer kínait...
|
qqriq64 | 2462 | 2011. március 4. 19:18 | Válasz erre: 2460 |
Nem tõlük féltem ezt az országot. Azé az ország aki teleszüli. |
qqriq64 | 2461 | 2011. március 4. 19:16 | Válasz erre: 2456 |
Részemrõl a fáklyásmenet, idõpont kitûzve pénz megvan már csak a nyelvtanulás befejezõ része van hátra aztán tipli.
|
klimas | 2460 | 2011. március 4. 19:14 | Válasz erre: 2458 |
A XIII.k. már félig megtelt, a Duna-parti övezet zárt terület...hm...
|
tsanyi | 2459 | 2011. március 4. 19:11 |
az elõzõ kettõt nem én írtam....:))....semmi közöm hozzá és nem is értek egyet vele......vazz, de beszari vagyok....
|
tsanyi | 2458 | 2011. március 4. 19:06 | Válasz erre: 2457 |
mindezt írom úgy, hogy nincs bajom velük úgy an-block sõt van haver is és nem érdekel......viszont a IX. ker.-ben rengeteg üres lakás van ismert tulaj nélkül izraeli vállalkozások kezelésében.....valamire várnak...
|
tsanyi | 2457 | 2011. március 4. 19:04 | Válasz erre: 2456 |
sanda gyanúm megvan erre....az arab felkelések és az, hogy bizonytalan helyzet lett a közel-keleten akár háborúvá is fajulhat és akkor kell egy új haza...
|
klimas | 2456 | 2011. március 4. 18:57 | Válasz erre: 2455 |
"... De egyébként is a közállapotok a mérhetetlenül hülyének nézés a kilátástalanság mind mind arra sarkall hogy el innen. " Erre tökéletesen rá is játszik a hatalom, megtalálták azt a réteget akivel a piszkos munkát elvégeztetetik /lásd megélhetési bûnözõk/, a viselekdésükkel , életvitelükkel demoralizálják sõt külföldön lejáratják a normális embereket! Emlékeztek? Ne lopj magyar!! Akinek lehetõsége volt-van-lesz az elhúz. A felszabaduló helyekre meg jöhetnek az új telepesek... |
qqriq64 | 2455 | 2011. március 4. 18:39 | Válasz erre: 2454 |
Persze. Én sem döntöttem volna úgy hogy megyek innen ha látnék valami reményt. Ha csak a felét fizetnének a munkámért amennyit ugyanezért kap egy nyugati munkás már nem mennék sehova. Na de az hogy 4-5ször többet keresnek ráadásul olcsóbban élnek az azért nem a maradásra ösztönöz. De egyébként is a közállapotok a mérhetetlenül hülyének nézés a kilátástalanság mind mind arra sarkall hogy el innen.
|
gourman | 2454 | 2011. március 4. 18:24 | Válasz erre: 2453 |
Nem drägäbb kint az elet mint otthon,söt,de ha van olyan ami drägäbb akkor annak jobb a minösege...es ez baromira nem mindegy.. az adott garanciakrol mär nem is beszelve...vettünk egy ipari hütöt..kihoztäk egy het mulva el kezdett a ventillätora zörögni,megneztem kicsit kiugrott a gumiägybol,helyre raktam eltelt megint egy het ismet zörög,felhivtam a gyartot es mäsnap reggel megjelent a szerelö...megnezte majd harmadnap az egesz hütöt kompletten csereltek...nem ganyoltak,meg probälkoztak,semmi... |
qqriq64 | 2453 | 2011. március 4. 15:16 | Válasz erre: 2449 |
Azért tényleg felháborító. Mindig jönnek azzal a rossz dumával hogy bezzeg kint minden drágább.Hát nem. Anno mikor Józsi bácsi kijárt kapálni a vasfüggöny magyar oldalára a túlolbalon meg a sógora mûvelte a földet néha átkiabáltak egymásnak. Józsi bácsi kérdezte -te Franci mennyit keresel odaát? -tizenhatezret -én is Ennyiben maradtak. Ez többször így ment aztán egyszer Józsi bácsi szóba hozta a kocsmában hogy odaát se jobb merthogy ugyanannyit keresnek mint itt. Akkor felvilágosították hogy öt a szorzó a Franci javára. Másnap kiment kapálni aztán átkapálta megát a túloldalra. |
tsanyi | 2452 | 2011. március 4. 15:10 | Válasz erre: 2447 |
Így van, és ekkora különbség nem magyarázható a kis piaccal hisz eu vagyunk már vámok és minden nélkül....nem véletlenül kapnak lábra összeesküvés elméletek....gyakorlatilag szinte minden drágább nálunk mint nyugaton, persze megértem nekik nincs pénzük, hogy ilyen drágán éljenek mint mi......igazság szerint tudja mindenki, hogy miért legalábbis a publikus részét hisz van itt vállalkozó bõven......túl sok az elvonás és azt csak úgy lehet kifizetni ha nagy az árrés....
|
klimas | 2451 | 2011. március 4. 14:52 | Válasz erre: 2450 |
Torgyán után szabadon : Monnoyn le! Hogy ki? Nem mindegy? Akkor is monnyon le!!!!
|
qqriq64 | 2450 | 2011. március 4. 14:13 | Válasz erre: 2447 |
Mert a memzetközi zsidó lobbi ármá... A francba mindig összekeverem a szereposztást. Bocsi:))))) |
gourman | 2448 | 2011. március 4. 14:07 | Válasz erre: 2446 |
Ezzel nincs is baj,csak akkor nem kellett volna megkülönbüztetni annak idejen,(es ma is külön adoval)hanem szimplan etkezesi utalvanyak kiadni,amit bärki bärhol felhasznalhat kenye-kedve szerint...
|