7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

Pegaso650 2648 2011. március 10. 07:24   Válasz erre: 2644
Csak egy részlet a kommentekbõl: "Hol van azoknak a nõknek az egyenjogúsága, akiknek nem lehet gyermeke?!! Így lesz egy, a sors által bûntetett Nõbõl a térsadalom által is leértékelt állampolgár????????
Azért ezeken el kellene gondolkodni!!!!!!!!!!!!!!! "

Akár mindet be lehetett volna másolni.
Általában minden hozzászólásos cikk kommentjei között akad olyan is aki mellette, illetve ellene érvel. No itten egy hozzászólást nem olvastam aki mellette érvelt volna.

Egyébként most vettem elõ e kormány nekem küldött levelét és azon semmilyen határidõ nem utal a beküldésre vonatkozóan, ergo már ki sem kell töltenem.
De megvallom nem okoz bennem semmilyen lelkitörést, hogy nem vehettem részt a kormány "munkájában".

Semi 2647 2011. március 9. 23:03  
Mármint nem plusz egy, hanem ezek után járjon egyáltalán az az egy is, ami jár...

Semi 2646 2011. március 9. 23:02  
Egészítsék ki úgy, hogy minden 18. életévét betöltött és középfokú végzettséggel rendelkezõ gyermek után plusz egy szavazati jog járjon. Természetesen magának a "gyermeknek".

kawa70 2645 2011. március 9. 22:02   Válasz erre: 2644
Na, mit mondtam? Már a kérdõiven való megjelenése is ezt vetitette elõre.....Ekkora baromságot valahogy legalizálni kell...A zemberek akarták.....Ne feledjétek, ha ez sem lesz elég, a szellemvilág jön.....

desiderus 2644 2011. március 9. 21:52  
Csak erõlteti ez levitézlett másodosztályú vakegér...és a hû, egykori kardvívó talpnyalója majd aláírja...

http://www.origo.hu/itthon/20110309-benne-van-az-alkotmanytervezetben-a-gyerekek-utan-jaro-szavazat.html

kawa70 2643 2011. március 9. 20:56   Válasz erre: 2642
Türelem....

eröt 2642 2011. március 9. 20:53  
Lõni azt tudok de nem lehet ebben az országban törvényesen zsebtüzérséget tartani magadnál.Nagy fájdalmamra.

kawa70 2641 2011. március 9. 20:48   Válasz erre: 2640
Bölcs meglátás......

karika111 2640 2011. március 9. 20:46   Válasz erre: 2636

Optimisták angolul tanulnak,pesszimisták arabul tanulnak,realisták lõni tanulnak

nemrég olvastam,gondoltam megosztom

desiderus 2639 2011. március 9. 20:41  
Most szagértett a híradóban egy bróker yuppiköcsög. Aztat mongya, figyuzz : az olajár emelkedésének csak kis része az arab országokban zajló konfliktus, a többi spekuláció. Bazzeg, miért nem lehet tarkónlõni a rohadt spekulánsokat ? Miért áll egész Európa a broki rossz oldalára ? Miért kell nemzetgazdaságoknak, GDP-nek, emberi sorsoknak megérezni azt, hogy páran blöffölnek a tõzsdén ?

Megmondom. Mert az öreg Európa megdöglött. Megdöglesztették az Únióval, a globalizmussal, liberalizmussal meg egyéb faszságokkal.

eröt 2638 2011. március 9. 20:18   Válasz erre: 2637
Már alig várom.De tényleg ALIG

kawa70 2637 2011. március 9. 20:12  
Még négy hét, és négyszáz a benzin....ideális esetben - ha kapzsik akkor hamarabb . Legalábbis felénk, ahol most 380.

qqriq64 2636 2011. március 9. 14:44   Válasz erre: 2621
Erre most mit lehet mondani?

Egyszer régen valamelyik kommentelõ már nem tudom ki azt írta hogy érik Angliában egy muzulmán lázadás és hogy fog Õ iithon röhögni az angolokon.
Azt hiszem elõbb fogok én OTT röhögni azon mikor ITT a cigányok leszaporodják a magyarokat és és õk lesznek a rabszolgatartók.

Apu 2635 2011. március 9. 12:02   Válasz erre: 2633
kiegészítés szelektív hulladékgyüjtõ sziget témakörben:

http://budaorsiszemetek.blog.hu/2010/10/17/szelektiv_eloszo_a_szemethez

Érdemes végigolvasni és az önkormányzati reakciókat is figyelni!
:)) vagy inkább :((

fragile 2634 2011. március 9. 11:30  
http://hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu

erre még a dédpapi is azt mondaná, paraszt :)

Jani55 2633 2011. március 9. 10:18  
Ha már szelektív hulladékgyüjtõ sziget:

Régi fájó pont nálam!

Velence vidéki Város (több szelektív hulladékgyüjtõ szigetünk van, aránylag kulturált környezet mind, az emberek megértették a lényegét, használják, stb.), Fõ tér (ABC, Posta, TakSzöv, kicsi autóparkoló a szélében a szelektív hulladékgyûjtõ sziget), a lényeg:

Újabban (2011. jan-márc) teljesen közönséges kukás tgk megérkezik és rendre egymásután felemelik és hátulról magába öntik a petpalackos, majd az üveges, stb. konténereket! Tök jó!!!! (korábban olyan "többgyomrú" kocsi jött, éveken keresztül láttam...)

bandi0 2632 2011. március 9. 08:25   Válasz erre: 2631
Az elõbb a díjtételeket sajnos elírtam, ez csak a számítási képlet egy öszetevõje.

bandi0 2631 2011. március 9. 08:17  
Az elõbb olvastam egy cikket, miszerint megszünnének a szelektív hulladékgyûjtõ szigetek és a szelektív hulladékért házhoz mennének a kukások. Már kezdtem örülni, hogy nem kell kilómétereket baktatnom a válogatott cuccal megpakolva, de amikor tovább olvastam megint kezdett kicsit elborulni az agyam.
"Illés Zoltán környezetügyért felelõs államtitkár elmondta: 100 milliárdot kívánnak begyûjteni az érintett multinacionális és magyar cégektõl. Az ide kapcsolódó termékdíjat a fogyasztók most is kifizetik már, amikor megveszik például az ásványvizet vagy gumiabroncsot a kocsikra, de a cégek eddig nem fizették be ezt a pénzt a magyar államnak, hanem mentességet kaptak ez alól - magyarázta." (http://hvg.hu/itthon/20110308_szelektiv_hulladekgyujto#rss)
Hogy mennének a bús.... Megint sikerült a multik zsebét tömni, nem kevés pénzzel, éveken keresztül.
Csak pár tétel, hogy az adók után megmaradt fizetésünkbõl tételenként mennyivel támogattuk a multikat (ft/db):
Mûanyag palack 1,5 literig: 10
Mûanyag (bevásárló-reklám) táska 3 literig: 3
Üveg 1 literig: 3
Rétegzett italcsomagolás 1,5 literig: 12
Rétegzett italcsomagolás 1,5 liter felett: 25
Fémdoboz 1,0 literig 30
Aki kíváncsi a teljes listára: http://www.kvvm.hu/cimg/documents/0104_1995_56_TORVENY.pdf
Ezeket a százmilliárdokat símán vissza lehetett volna forgatni, hogy kicsit szebbé tegyük a környezetünket, de ez errefelé úgy tûnik nem igény. A mi érdekeink teljlesen figyelmen kívül hagyhatóak, csak pár ember járjon jól. Nem is tudom miért lepõdöm meg még ezeken...
Bocs, ha hosszú voltam.

TomRed 2630 2011. március 8. 21:35   Válasz erre: 2628
Igen, egy archívumban találta egy kommentelõ: http://varanus.blog.hu/2011/03/01/orban_csomagol?fullcommentlist=1#comments

Pont öt éve volt. Még régebben még "liberális" pártnak is nevezte magát ez a társaság, de hát arra ki emlékszik már.
Vagy ki mer emlékezni egyáltalán?

Olyanok ezek, mint a lepkék, csak fordítva: Elõbb röpködnek körbe csillogó színes szárnyukkal, majd gyorsan bebábozódnak és kibújik egy ronda falánk hernyó, ami mindent felfal, amihez hozzáfér...

kawa70 2629 2011. március 8. 20:49   Válasz erre: 2627
Nem tudom, de nagy baj lesz itt nem sokára....Ebbõl akkora polgárháború lesz, hogy csak na.... Viszont annyi könnyítés lesz, hogy az ellenséget nem lesz nehéz beazonosítani....
Egyre durvább dolgokat követnek el arcátlanul.

kawa70 2628 2011. március 8. 20:47   Válasz erre: 2624
És mi az az szdsz? És ki az a kóka meg valami kuncze? Ezt valami archivumból szedték elõ?

desiderus 2627 2011. március 8. 20:46   Válasz erre: 2626
Az oly sokat szidott Ámerikában keresztüllõtték volna azt aki a fegyvert el akarja venni a rendõrtõl...és ez így van rendjén.

Ez a túlfejlett agynélküli mikroorganizmus vajon mit szól ehhez ?
Pintérkéthetes Sándorról beszélek....

kawa70 2626 2011. március 8. 20:42   Válasz erre: 2621
Ameddig hagyjuk....A csendõrség idejében ilyen fel sem merülhetett gondolat szintjén sem....A katonaság idején sem....A fegyverre esküdtek körében nem szokás hagyni a fegyver elszedését.
Egyébként meg ettõl jobban már meg sem lehet kötni rendõreink kezét - és megintcsak összeesküvés elmélet, de szándékosan teszik vezetõink évek óta.

tsanyi 2625 2011. március 8. 20:42   Válasz erre: 2624
Olyanok mint az aranyhalak....3 mp-es az emlékezetük....

TomRed 2624 2011. március 8. 20:39  
Vajon ki lehetett ez a Szíjjártó nevû nyilatkozó? http://nol.hu/archivum/archiv-395500

desiderus 2623 2011. március 8. 19:57  
Megjöttem Szlovákiából....a Smadny Mnich márkájú sör (kedvencem) 0,33 euro (éljen ! )....de a cukor 0,99 és a benzin...1,434...
Rohadjon meg a MOL, már a szlovákok is ezt mondják.

tsanyi 2621 2011. március 8. 18:40  
Meddig lehet még alázni minket?: http://nol.hu/mozaik/a_kapitanysag_elott_verte_meg_a_rendort_a_felboszult_csalad

qqriq64 2620 2011. március 8. 12:48   Válasz erre: 2617
Õk magyarország szellemi elitje, a törvényhozás, a közigazgatás irányítói.
Nekünk ez jutott.

qqriq64 2619 2011. március 8. 12:05   Válasz erre: 2610
Figyelj ide én sem szégyellem hogy gazdasági menekült leszek.
Kicsit sem érdekelnek a hangzatos lózungok a hazárol.
Engem egy és csakis két dolog érdekel, a családom megélhetése és a gyerekeim jövõje.
Nagyon szívesen átadom a helyem egy 17év alatt 8osztályt végzett (pannon) puma színû és szagú "dolgozónak" .

Pegaso650 2618 2011. március 8. 12:05   Válasz erre: 2617
Sanyi bazzzzzzzz :)
Most jöttem az apehtól, nekem is így kellett volna válaszolnom, akkor talán kisebb lenne a bírság ...
Várom a határozatot :(

tsanyi 2617 2011. március 8. 11:49   Válasz erre: 2616
Azt már elõtte kikapcsolják és botorkálhatunk kifele a sötétekbõl...ez viszont kész, már nem is nagyon lehet mit mondani, megteszik a kommentelõk, érdemes párat elolvasni: http://vastagbor.blog.hu/2011/03/08/villaminterju_kepviselovel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

qqriq64 2616 2011. március 8. 10:00   Válasz erre: 2610
Az utolsó kapcsolja le a villanyt:((((

tsanyi 2615 2011. március 8. 08:33  
A horvátok nem értenek hozzá, nem tudják mi jó a népnek: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/03/08/a_horvat_kormany_csokkentette_az_uzemanyagok_adojat/

Jani55 2614 2011. március 8. 08:08   Válasz erre: 2610
Nagyon sok ismerõsöm van, akik mind elmentek, elõször próbamunkára, azután egy évre, volt, aki véglegesítette ezt az állapotot.

Konkrétan én is 10-12-szer többet keresnék a Bécsi út másik végén (mondjuk szabadidõm nem lenne több).

A lényeg: menj, ha úgy gondolod, a szakmai, az egyéni és a családi boldogulásod azt teszi kívánatossá...

Mióta kimondta a volt miniszterelnõkünk, hogy akinek a rendszer nem tetszik, elmehet... ki tarthat vissza???

tsanyi 2613 2011. március 8. 07:56  
Két különbözõ terv van ellenünk? Akkor melyik az igazi?: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/angolszell/

tsanyi 2612 2011. március 8. 07:55   Válasz erre: 2610
Ehhez nincs mit hozzátenni, hova jutunk!? Nem lehet a múltról beszélni jövõnk pedig nem lesz....kihalunk szétszóródva a világban? Unkas mikor születik meg? Csak a dakoták maradnak?

Macko 2611 2011. március 7. 23:04   Válasz erre: 2610
Akinek a pofája kellene hogy égjen miatta, azé soha nem fog. :-(

galoscsabus 2610 2011. március 7. 22:41  
Ma este vezetõségi összejövetelt tartottunk a horgászegyesületünk tóparti házánál.
A napirendi pontok a szokásosak lettek volna, 5-en jöttünk össze a 8 tagú csapatból, mert 3-an külföldön dolgoznak.
Mielõtt elkezdõdött a hivatalos rész, szót kértem és elmondtam a többieknek, hogy komoly munkahelyi problémáim vannak és egyre nagyobb valószínûséggel nem tudom elkerülni a felmondásomat. Az sincsen kizárva, hogy messze kell költöznöm ha kapok egyáltalán itthon munkát, de akár külföldre is elmegyek ha a család megélhetése azt kívánja. Ezért a két hét múlva esedékes közgyûlésen lemondok a titkári funkciómról.
Néma csend, majd megszólal az egyesület elnöke (útépítõ mérnök, nem is tartják rossznak):
-Megelõztél, ugyan ezt akartam mondani, én is felmondok, faterral együtt külföldre megyek dolgozni. nem szenvedünk itt tovább.
Nézzük egymást bambán, erre szót kér a gazdasági vezetõnk (magasfesz. villamos mérnök, mûszaki szakértõ):
-Ba...átok meg, én akartam azzal kezdeni, hogy kint voltam próbamunkán Ausztriában és fel is vettek. Áprilisban kezdek és csak havonta egyszer fogok hazajönni egy hétre, abba nem fér bele a társadalmi munka.

Elmélkedjünk:
Véletlen, hogy három hasonló korú, korábban jónak mondható egzisztenciájú és jó szakembernek tartott családapa egyszerre jut arra az elhatározásra, hogy követve oly sok magyart akár külföldre is elmegy "négernek", mert ott sokkal biztosabbnak látja a gyermekei boldogulását és a családjának a megélhetését?
Mert megalázkodva és "nyomorogva" (nyilván itt a korábban megszokott, normál polgári életszínvonalhoz képest) itthon is el lehet vegetálni. De ha ezt hozza a helyzet, hogy az oly sokáig biztosnak hitt munkahely meginog és vele együtt összedõl a bizalom és a biztonságérzet, akkor elítélendõek vagyunk azért, mert megszegnénk a Szózat parancsát???
Én már nem akarom ezért is magamat szégyelni :-((
Égjen miatta más pofája!!!

eröt 2608 2011. március 7. 19:28   Válasz erre: 2592
A normális az lenne ha magam is megfelelõ színvonalon tudnám biztosítani a család megélhetését,boldogulását és a feleségemre a család és fészke maradna.DE NEM ILYEN országban élek(élünk)

eröt 2607 2011. március 7. 19:20   Válasz erre: 2589
Az biztos,hogy tõlük nem sajnálom.Csak a logikát nem értem.
A rendõr palántáknak tegnap énekelte el az ipse,hogy hûdehogyan meg becsülõdnek majd.A nyugdíjkedvezményüket meg a múlt héten kezdte megfúrni.Szóval vagy ez vagy az de ne ide-oda kapkodjunk.
sógorom most 41 és mostanság akar nyugiba vonulni.Volt vagy 15 évig rendõr.Megfáradt rohadtul.zömmel irodakukacot játszott.Aki meg szakadásig melózik az százhárom évesen mehet nyugiba de csak akkor ha mindkét szülõje ott lesz vele tanúnak.Na ez a vicc.

tsanyi 2606 2011. március 7. 19:11  
Na, egy ombudsman aki véletlenül jól kritizál: http://sajtokozlemeny.blog.hu/2011/03/07/azert_birsagolunk_mert_csak

klimas 2605 2011. március 7. 18:19   Válasz erre: 2604
Igazad van !

tsanyi 2604 2011. március 7. 18:17   Válasz erre: 2603
Ebbe nem akarok belemenni mert az itt élõk nem tehetnek errõl sõt szintén elszenvedõi az egésznek(persze nyilván nem mind) és ahogy már többször írtam van haverom is akivel jóban vagyok és az is akarok maradni......persze ugyanúgy érvényes az másokra is......soha nem azt szidják és utálják aki tehet a dolgokról hanem akire ráfogják....ez is csak érdek...

klimas 2603 2011. március 7. 18:06   Válasz erre: 2602
Ja ! Amióta a bajuszos díszblankoltfarkú teremtett egy új kategóriát: megélhetési bûnözõ...
Köszönjön neki minden reggel egy miskolci család!!!

tsanyi 2602 2011. március 7. 18:01   Válasz erre: 2601
valahogy úgy....volt gond mindig a cigókkal mióta a kárpát medencébe jöttek, de kezelték minden idõben csak az utóbbi 20 évben lett ez másképp.....

klimas 2601 2011. március 7. 17:58   Válasz erre: 2600
...Oszd meg és uralkodj ?

tsanyi 2600 2011. március 7. 17:53   Válasz erre: 2599
Nem gyávák õk és ez nem véletlenül van így.....tudod én mindenben összeesküvés elméletet látok....:))......a nagy harag miatt senkinek nem fog feltûnni a sumák, csendes kis ledegradálása a szegényebb rétegeknek, a cigókra pedig régóta lehetne megoldás, de az nem cél, hogy normálisak legyenek(a legtöbbje egyenlõre nem is akar hisz hereként jól elvannak) hanem épp az, hogy minél deviánsabb legyen a viselkedésük....

galoscsabus 2599 2011. március 7. 17:47   Válasz erre: 2598
Feleség olyan iskolában dolgozik, ahol a 120 gyerekbõl 10 alatti a tiszta fehérek száma.
A randalírozó "gyerekek" (mert egy 16-17 éves kis hetedikes kancigány, meg a tõlük másodszor terhes 15 éves hatodikos Julika még ebbe a kategóriába tartoznak ám) kérdését úgy oldották meg, hogy a rendõr még akkor sem megy ki az iskolához, ha hívják!!!!
Abból nem lehet probléma.
A szülõk bejárnak ordítozni ha úgy érzik sérelem érte õket, vagy becses csemetéjüket, de akkor sem történik semmi.
Hogy a kedves csodaváró libsik és emberjogi léleksimogatók bújnának végre ki a védõpajzsuk mögül, vállalnák fel a rüh, a tetû, a hepatítisz veszélyét (ahogyan a feleségem 15 éve naponta megteszi, jelenleg havi 98eft netto fizetésért!!!), szagolnák meg közelrõl az áporodott szar és húgyszagú cigányokat, akikre a segély 20%-t sem költi el a szüleik és tudnák végre, hogy mirõl is papolnak a messzi, biztonságos fedezékükben!!!
De tudom, hogy erre soha sem fog sor kerülni, mert gyáva szar népség!!!!!!!!!!!!!!
Na, jól felkúrtam magam.

tsanyi 2598 2011. március 7. 17:10   Válasz erre: 2597
Szerintem is és mivel más köntösbe bújtatják így gyakorlatilag elfogadhatóvá teszik ezt a döntést......majd mikor valakinek nem veszik fel elõször egy neves késõbb már névtelen gimnáziumba sem a gyerekét és csak szakmunkásképzõbe járhat ingyen akkor majd néz nagyot, hogy miért?....A cigó randalírozó gyerekek megfékezésére ma is lenne lehetõsége a törvénykezésnek, de inkább hagyják hadd forrjon bennünk a harag és ne nézzük meg a hátulütõjét a dolgoknak...

galoscsabus 2597 2011. március 7. 15:28   Válasz erre: 2596
Ma beszélgettem errõl édesapámmal (77 éves nyugalmazott tanárember) és õ ugyan ezt mondta.
Amikor 10 évesen bekerült a pécsi énekiskolába (ami akkor egyenes elõképzõje volt a Nagy Lajos gimnáziumnak, majd onnan valamelyik egyetemnek (nagyon szép számmal lettek közülük neves tudósok, orvosok, mûvészek)) csupán a tehetsége révén, mint egy falusi kántor fia, akkor nagyon furán néztek rá, mert alispán-gyereken alább nem volt ez szokás akkoriban. A tandíjat esélye sem lett volna özvegy nagyanyámnak kifizetni, ha a falu nem adja össze neki 4 éven keresztül, nagyapám tiszteletére való hivatkozással.
Nincs új a Nap alatt, nevelõdik az új arisztokrata réteg és csak kevés póri embernek adatik meg a felemelkedés lehetõsége.

tsanyi 2596 2011. március 7. 15:15   Válasz erre: 2593
Ennek talán egy fõ és bevallott oka van, hogy ugye a tanulással függ össze a segély és ha 15 évesen kitehetik az iskolából a gyereket nem fog járni a segély......eddig rendben is van, meg kell fékezni a nebulók agresszivitását, de van ennek egy veszélye is amit én az eltitkolt oknak vélek és amit lejjebb már írtam is nevezetesen az elitképzés lehetõségét hisz ha nem kötelezõ a gimnáziumnak felvenni a gyereket akkor nem is veszi fel bármilyen indokkal ha nem abba körbe tartozik a szülõ aki kívánatos ott......amíg csak a cigók megfékezésére használják nem gond, de ebbe nagyon könnyen beleeshet bárkinek a gyereke is és ugye most megszellõztették, hogy teljes térítésüvé változtatják a felsõ képzést amit alapból nem engedhet meg magának egy átlag dolgozó így marad a gazdag emberek gyerekeinek a taníttatása.....vagy már gyerekként beadja a derekát valamelyik pártnak akik majd a maguk szája íze szerint kinevelik a siserehadukat...

qqriq64 2595 2011. március 7. 14:43   Válasz erre: 2594
" A hetvenes években"

qqriq64 2594 2011. március 7. 14:42   Válasz erre: 2592
Nagyon egyetértek minden szavaddal.
Annak idején nálunk is voltak úgynevezett kapás brigádok akiket minden nap traktor pótkocsin vittek ki a határba kapálni, egyelni.
Ma már a mezõgazdaság nálunk csak a búza-napraforgó-kukorica szentháromságból áll mivel az igényli a legkevesebb munkát.
Aetvenes években iskolásként minket is kihajtottak cukurrépát egyelni.

qqriq64 2593 2011. március 7. 14:38   Válasz erre: 2587
Jani.
Én is fel akartam már hozni ezt a tankötelezttség csökkentést. Én egyértelmûen helyeslem.
Az iskolán belüli cigányterror egy kis része csökkenthetõ ezáltal. Még párositani kéne hozzá egy rendeletet hogy aki kettõnél többször ismétel osztályt az automatokusan átkerüljön a kisegítõ iskolába.

Várom a libsik nyafogását.

galoscsabus 2592 2011. március 7. 14:38  
Falun nevelkedtem a '70-es években.
Akkor a nõk 55 évesen mentek nyugdíjba, de közel sem voltak olyan egészségi, fizikai állapotban, mint most egy átlagos 65 éves.
Nagy részük a helyi mezõgazdaságban dolgozott gyerekkora óta. Aki nem tudja, hogy az mivel járt, ne legyenek hamis illúziói ringó kalászmezõkrõl, énektõl hangos, búzavirágos rétekrõl....
Nagyon sok mai deltás "konditeremszökevény" lazán bedobná pár nap után a törölközõt, ha azt a munkát és olyan körülmények között kellene végeznie, amit mondjuk az én nagymamám végzett évtízedeken át a 155 centijével és a 60 kilójával.
Akinek jobb sors jutott, "hárommûszakozhatott" a közeli/távoli városban. Napi utazás, stressz a mindig változó munkarend miatt, stb..
Amikor a társadalmi, technikai változások lehetõvé tették, hogy kicsit javuljanak a körülményeik, azonnal utánuk loholtak a nyugdíjkorhatárral, nehogy már jól érezzék magukat.
Ugyan akkor valljuk meg õszintén, a magyar családmodell stabil alapja a NÕ. Ez cseppet sem kiváltság a számukra, sokkal inkább feltétlen szolgálat a gyermekek nevelésében, az otthon és a harmónia megteremtésében! És döntö többségük példásan helyt áll mindkét fronton úgy, hogy közben még arra is marad energiája, hogy velünk is foglalkozzon :-)))
Ezért azt elmélkedem, hogy még a 40 éves szabály még nem is az adható leg kedvezõbb megoldás, hanem kényszerû kompromisszum a jelen gazdasági helyzetünkben.
Ha a jól mûködõ társadalom alapja a család, a családé pedig õk, akkor ennél akár több kedvezmény is megjárna nekik.
Én megszavaznám, az biztos :-)!

klimas 2590 2011. március 7. 12:39   Válasz erre: 2587
Ehhez egy kis adalék:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/szaz_emberbol_negyven_bukott_az_uj_adoszabalyokkal/

Jani55 2589 2011. március 7. 11:55   Válasz erre: 2588
Elviekben igazad van (meg gyakorlatilag is), de:
Jellemzõen a "ratkókorszak" gyermeklányairól, akik gyakorlatilag 14-éves koruk óta dolgoznak és tudjuk, nem a legjobb körülmények között, gyakran 2-3 mûszakban, meg még otthon is, nem mellesleg 2-3 gyermeket felneveltek, na róluk van szó.
A való életben (aki még él és nem rokkantnyugdíjas) szinte mindannyian teljesen belefáradt, sokszor mindenféle betegséggel küszködik, a gyakorlatban már nem nagyon van erejük dolgozni. Szinte kivétel nélkül abszolut fizikai munkerõk, mezõgazdaság (növénytermesztés, állattartás, még nem a teljes gépesítettség korából), ipar (fonógyár, cipõgyár élelmiszeripar), stb. kétkezi, szak-, segéd-, betanítottmunkások, takarítónõk .... a mai napig is kemény munkák gyakorlati vivõi.
Dolgoztak szakadásig, mindig is kevesebb bérért, ezt se feledd!

Másfelõl: pont Õk nem a rendszer mindenféle hiányosságait és a joghézagokat keresõ és azt maximálisan kihasználó dolgozók, még csak nem is irodai dolgozók...

Nem szabad sajnálni, egész életükben dolgoztak, megállás nélkül (keress példákat közvetlen környezetedben, meglátod, jó ez, nagyon) Lányok, asszonyok, nagymamák => nõk => élet! Nélkülük mi sem léteznénk...

eröt 2588 2011. március 7. 10:53   Válasz erre: 2587
A 40 éves szabály most nem igazán jön jókor.Sok a nyugdíjas de nagyon.Ráadásul éppen csökkenteni szeretnék a nyug. kiadásokat.
Ez kb.olyan logikus mint az egészségtelen életmód szankcionálása a hazai pálesz fõzés tükrében.

Jani55 2587 2011. március 7. 08:46  
Üdvözlet Mindenkinek!

Sokáig kérdezte itt valaki, mondjunk legalább 1 jó és egyértelmûen hasznos, a társadalomnak, az embereknek tetszõ intézkedését a kétharmados elitünknek.

Nos én (hosszas keresgélés után) már találtam kettõt, amit már jeleztem is:
-40 év munkaviszony után a nõk mehetnek nyugdíjba
-lehet páleszt fõzni

És, ha ártunk és kormányunk bevezeti a mostani, a legújabb tervezetét:
-a tanköteles kort levinnék 15 évre! na ez lenne ám izgalmas...
(nem kellene kínlódni se a tanároknak, se az intézménynek, se a többi normális tanulónak és szüleiknek... lesz, akinek csak egy-két osztálya, az is többször ismételve, lesz aki a szakiskoláig sem jut el 15 éves koráig... gondolom és remélem, a segíly is csak eddig... netán rájöttek: teljesen felesleges minden erõfeszítés, csak visszatartóerõ és túl drága a többségnek.)

tsanyi 2586 2011. március 6. 19:26   Válasz erre: 2585
hmm...van benne valami..

kawa70 2585 2011. március 6. 19:25   Válasz erre: 2584
Ez nem teljesen igazságos! Az aki önhibáján kivül, vagy a rendszer hibájából nem tartozik az adófizetõi körbe, pláne hogy döntsön arról ami nem felel meg neki. Az adófizetésre képesek -pláne most- alapjában véve nem élhetnek rosszul, hisz a létminimum felett termelnek. Így párszázezer ember is fenntarthat egy kormányt - sõt ezesetben a kormány újfent létrehozná a szavazótáborát. Csak akkor nem a cigókra épitene egyiksem...

tsanyi 2584 2011. március 6. 19:18   Válasz erre: 2583
Az egyetlen igazságos szavazás az lenne ha csak az adófizetõk szavazhatnának....milyen dolog az, hogy olyanok kényszerítik rá az akaratukat a dolgozókra akik belõlük élnek?....

kawa70 2583 2011. március 6. 19:16   Válasz erre: 2582
Még az sem kizárt...Erre nem tértek ki egyértelmûen. Ha narancsbirodalom úgy kivánja, tuti. Egyenlõre azt kell tuszkolni a polgár arcába, hogy gyerek után is járjon. Aztán már az alkotmányozás idején kitérhetnek a részletekre is.

tsanyi 2582 2011. március 6. 19:13   Válasz erre: 2581
8 gyerek után 9 szavazat apunak és 9 szavazat anyunak tehát 18?

kawa70 2581 2011. március 6. 19:11   Válasz erre: 2571
Pedig be fog :) Sõt.... szerintem minden gyerek után jár majd, talán még a terhes anyák is kettõt voksolhatnak - hisz az élet a fogantatással kezdõdik, és egy igazi demokrata már az anyja hasában tudja, hogy kire szavazzon. Különben meg se kérdeztek volna ekkora agyament baromságot...említettem már, meg ahogy látom mások is átlátnak a szitán - soha senki nem tudja ellenõrizni a valós számokat.

klimas 2580 2011. március 6. 16:16   Válasz erre: 2579
Azt hittem, a takony kúrcsány után nincs lejebb.Lehet, hogy van?

tsanyi 2579 2011. március 6. 15:58   Válasz erre: 2574
Ettõl tatunk mindannyian.....csak remélhetjük még, hogy ez nem következik be...

tsanyi 2578 2011. március 6. 15:57   Válasz erre: 2572
Ez lenne a korrekt......

klimas 2577 2011. március 6. 13:50   Válasz erre: 2574
De jó lenne ha a jövõheti tuti 5 számot is ilyen világosan láthatnám :)))
Egyébként tökéletes a jövõbe látásod!!

desiderus 2576 2011. március 6. 13:24   Válasz erre: 2575
ok.

qqriq64 2575 2011. március 6. 13:10   Válasz erre: 2573
Én nem arra számítógépre gondoltam ami a gépen volt hanem ami lent a NASA-nál

qqriq64 2574 2011. március 6. 13:08  
Ne legyenek kétségeitek ez a kormány MÁR 20évre bebetonozta magát. Egyrészt a nyugdíjkassza lenyúlásából meg a többi megszorításból (ami nem megszorítás mint tudjuk) plusz olyan terven felüli pénzekbõl mint az üzemanyagok adóterheibõl befolyó bevétel olyan soha nem látott visszaosztás történik a választás évében hogy a fideszfanok hasoncsúszva nyalogatják majd Orbán lába nyomát másrészt pontosan ki fogják számolni hogy mennyi szavazatot hoz a gyerekek után járó többletszavazat valamint a határon túli magyarok szavazójogának megadása és mindezek miatt mennyi szavazatot veszítenek a szavazóbázisukból.
Aszerint fognak dönteni hol lesz pozitív a mérleg.

desiderus 2573 2011. március 6. 13:02   Válasz erre: 2569
A mai autókban mûködõ számítógépek nagyobb teljesítményûek.
És magában az ûrhajóban nem volt igazán számítógép, inkább a harci repülésbõl átvett mûszerekre és repirányító berendezésekre támaszkodtak.

qqriq64 2572 2011. március 6. 12:52   Válasz erre: 2564
Jó rendben diétázok lefogyok orvosi utasításra. Cserébe kérem hogy az egészséges ételeket mit például a pulykamell, halak stb TB támogatással 10%-os árért vehessem meg.

Audimania 2571 2011. március 6. 12:50   Válasz erre: 2568
Semmi. Õk megkérdezték, de csak a formalitás kedvéért. Aztán lesz@rják ... nagyon remélem, hogy legalább a "gyerek" szavazati jog nem kerül bele :(

qqriq64 2570 2011. március 6. 12:49   Válasz erre: 2568
Körülbelül annyira átlátható és tisztességes a kérdõívek kezelése mint a kertévékben az SMS szavazás.

qqriq64 2569 2011. március 6. 12:47   Válasz erre: 2562
Igen így van. Ma egy középkatagóriás autó motorvezérlõ számítógépe olyan kapacitású mint az a számítógép ami a holdraszállást levezényelte. A tétfogatról és súlyról beszélni sem érdemes.

desiderus 2568 2011. március 6. 12:42  
Azon elmélkedem, hogy jogait gyakorló állampolgárként kitöltöttem az alkotmányozásról szóló kérdõívet és megálltam, hogy ne küldjem el õket a magzatkori, meleg,védelmet nyújtó, valamikori fogantatáskori, édesanyjukban található helyükre, szóval önuralmat gyakoroltam, de.....mi a biztosíték arra, hogy a késõbbiekben nem hivatkoznak arra az új alkotmány életbeléptetésekor, hogy a többség akarata...pl az, hogy a gyerekek után is járjon szavazati jog...és ki fogja ellenõrizni a visszaküldött kérdõívekre adott válaszokat ?
He ?

kawa70 2567 2011. március 6. 12:33   Válasz erre: 2566
Nagyon jó....És nem is olyan vicces - jelenleg.

fragile 2566 2011. március 6. 12:23  
http://hircsarda.blog.hu/2011/03/05/elkeszult_a_hircsarda_alkotmanyozasi_kerdoive_1

............ ‎"Kedves László, örül-e annak, hogy ez a kérdõív anonim és az Ön személyes adatai, például az, hogy a 1032 Nagypéteri út 6. sz alatt lakik, heteroszexuális és magát örmény kisebbségnek vallja, nem kerülhetnek birtokunkba.

◊ Örülök.
◊ Örülök é....................................

klimas 2565 2011. március 6. 10:49   Válasz erre: 2564
2555-re.
Semmi gond, azt hiszem a beszélgetésbõl, eléggé egy ritmusra jár az agyunk.

2558-hoz. ehhez kapcsolódik a táppénz tervezett csökkentése.Eddig is csak a direkt éhenhalás elkerülésére volt elegendõ és az orvosok sem szívesen írkáltak ki mindenkit hosszú idõre. Mi lesz azokkal akik minimálbér környékén keresnek és tényleg hosszabb betegséggeel küzdenek? Lehet majd választani,vagy a betegség visz el vagy éhendölök.. a rezsit se így se úgy nem tudom kifizetni...

tsanyi 2564 2011. március 6. 08:51   Válasz erre: 2558
Ennek még olyan háttere is lehet, hogy mint tudjuk az idõsebbek(én is) híznak el ami nem csak a mozgásszegény életmód hanem a hormonális változások következménye is lehet így erre a remek rendelkezésre hivatkozva nem lesz nekik támogatás a gyógyszereikre hisz minden betegségnél rá lehet fogni, hogy a beteg nem tartja a diétát és ezért hízik tehát nem jár neki a támogatás és mivel ezáltal gyakorlatilag egy kisnyugdíjas vagy egy kis fizetésû dolgozó nem tudja megvenni a havi akár 50-60000-re rúgó gyógyszereit igen hamar meg fog halni és már nyugdíjat sem kell neki fizetni....

tsanyi 2563 2011. március 5. 19:57   Válasz erre: 2562
nálunk csak az orosz makroelektronika volt elérhetõ.....a commodore64 ruszki megfelelõje hajón jött..:))

Jani55 2562 2011. március 5. 19:54   Válasz erre: 2552
Kimaradt: " a 80-as években még nem volt számítógépvezérlésû..."
69-ben a holdraszállás számítógép-vezérlésû (is) volt.
72-74 már a fene sem tudja, hányadik generációs áramköröket számítógépes támogatással, ill. már csak számítógéppel terveztek.
A 70-es évek végére általánossá vált a számítógépes vezérlés, optimalizálás, az élet minden területén, még Budapesten is, pedig embargóval súlytott ország voltunk. Ennek ellenére itt volt minden a vezetõ elektronikai cégeknél, sõt, volt hazai mikroelektronikai gyártás is.

tsanyi 2561 2011. március 5. 19:42  
jé, nem csak bennem fogalmazódik meg a bankokkal kapcsolatban a tisztességtelenség?: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/03/05/ujabb_valsag_jon_ha_a_bankok_nem_javulnak/

Zsifi 2560 2011. március 5. 19:32   Válasz erre: 2559
Amerika állampapírjainak kb 35-40%a Kínában tulajdonlik...

Jani55 2559 2011. március 5. 19:30   Válasz erre: 2552
Desi: Szerintem nézz utána: Japán bizony azért lett nagy, mert elsõsorban Amerika nyomta tudással, technológiával, kihelyezett munkákkal, gyárakkal, igaz, jó 55-40 évvel ezelõtt! A tanítványból idõközben mester lett /szinte minden téren: vezetõ világmárkák mind japán, tervezés, gyártásoptimalizálás, munkaszervezés... pl: a Honda egyedül több motorkerékpárt állít elõ, mint a világ összes motorkerékpárgyára együttvéve, beleértve a többi japán márkákat is, autóipar: hány (alap)tipus japán és hány helyen gyártják a világon, számítógépek területén ugyanígy, tv-technika, foto-, óraipar, sorolni sem tudom. Fontos: eleve együtt fejlõdtek a számítástechnikával, benne éltek, aktív (és meghatározó) szereplõi digitális világunk kidolgozóinak-megalkotóinak... vasút-, távközlés-, ûrtechnika, bármi, amit nézel: Japán és az élvonalban/.

Kína? Pont ugyanezt az utat járja, ugyanaz a recept, csak lényegesen könnyebb dolguk van: egyrészt mindent készen kapnak: gyártástechnológiát, anyagminõséget, terméket, stb (mai technológiákkal komplett autógyárakat, és minden mást telepítenek oda, ha nem, akkor megvásárolják, ha az sem, akkor egyszerûen ellopják... mindre van példa bõven), számítógépes támogatással... stb. Minden kedvezõ rájuk nézve: alapanyag erõforrás, energia, munkaerõ... pocsékolásig, hatalmas belsõ és külsõ felvevõpiac, garantált megtérülés minden téren... Mára odáig értek, a világ leggazdagabbjai, Amerika legnagyobb hitelezõi, pár éven belül világelsõk lesznek... A leggazdagabb, legnagyobb népesség...

tsanyi 2558 2011. március 5. 18:48  
Most volt a tv-ben, újabb csodálatos rendelkezés terv.......ha valaki az orvos utasítására nem tud lefogyni akkro megvonják a gyógyszerei után a támogatást, pl. a cukorbeteg ha nem fogy hiába mondja a doki elveszti a tb támogatást vagy bármit nem tart be amit az orvos mond szintén, példálóztak a rákos betegekkel is......na most honnan tudja biztosan a doki, hogy ki mit nem tartott be?.....ezt õ fogja eldönteni és írja gondolom a kartonomra és én onnantól megdöglök hisz pénzem nem lesz az 1 doboz gyógyszerem ami 2 hétre elég kifizetnem a 10 rugót és még mi van akkor a többi gyógyszeremmel?.....valóban érthetõ érvelés, hogy ha valaki nem tartja be az utasításokat akkor legyen valami szankció, de ez?....ráadásul magyarhonban vagyunk ahol mint tudjuk ha kiadják azt egy orvosnak(vagy bárki másnak), hogy csökkenteni kell a kiadásokat akkor õ majd kreál olyan beteget akinél megvalósulnak a feltételek és nem kap több gyógyszert......ezért fizetjük a tb-t, hogy amikor kell ne legyen segítség?......ezt nemhogy korrektnek nem tartom hanem ez már egyenes nevezhetõ tömeg....valaminek......pusztuljon a szegény.....

tsanyi 2557 2011. március 5. 18:38   Válasz erre: 2548
Desi, a megrendelõt már rég nem érdekli hogyan csak az, hogy azonnal és sérülésmentesen.....nekem egy 4 órás útnál úgy kell kiszámolnom, hogy pontosan odaérjek mert 5 percért már levonnak 10 rugót a díjamból...és ez mindenkinél így van a fuvarozásban és a megrendelõt is meg lehet érteni hisz akkora a verseny, hogy neki is fontos az, hogy akár csak 1 órával hamarabb teljesítsen mint a másik......felgyorsult a világ viszont a vitorlázás nem rossz ötlet, volt a 80-90-es években pár nagy hajó amik fel voltak szerelve valamiféle fémházas(csõ) turbina szerû vitorlával ami forgó mozgássá alakította a szelet és azok rásegítettek a hajó motorjaira.....sajnos olyan jó hatásfokkal mûködtek, hogy abbahagyták mert túl kevés gázolaj fogyott.....és ez nem vicc, ez volt a magyarázat az egyik mûsorban...

tsanyi 2556 2011. március 5. 18:34   Válasz erre: 2555
Nem is személyeskedés akart lenni csak példaként gondoltam, bocs ha annak tûnt. Nyilván nem mindenki volt az, de akik azok voltak legalább most szégyenüljenek meg kissé...

klimas 2555 2011. március 5. 16:12   Válasz erre: 2539
Nem, én nem jelentettem soh senkirõl senkinek. Igaz nem is próbálkoztak becserkészni. Annyi elég volt nekik, hogy megfeleltem határõrnek...

eröt 2554 2011. március 5. 15:46  
A vitorlással való kereskedelmi tömegfuvarozás vicc akar lenni ugye?Valamikor mûködött a dolog de az más világ volt.Gyalog is lehet szállítani árut mégis gépeket használunk.

qqriq64 2553 2011. március 5. 15:31   Válasz erre: 2552
Jó akkor máshogy teszem fel a kérdést. Melyik nagyobb üzlet?
EGY hajó amelyik elvisz 650ezer köbméter árut vagy bármi más szállítóeszköz?

desiderus 2552 2011. március 5. 15:23   Válasz erre: 2551
Azért van 100 Le-s motorom, mert nem városban használom. Két személlyel, csomagokkal mondjuk a Glockneren egy feleekkora szenvedne.
A japán ipar nem azért lett nagy, mert a külföldi tõkések teleépítették gyárakkal, meg a pofájukba tolták a technológiát, ellentétben Kínával, aki a saját erejébõl még nem tartana itt.
Nem valószínû, de a 80-as években még nem volt számítógépvezérlésû, hiperkönnyû és nagy szakítószilárdságú anyagból készült vitorla.

qqriq64 2551 2011. március 5. 14:59   Válasz erre: 2548
Miért van Neked 100lóerõs motorod? Hova a faszomba az a nagy rohanás.
Tényleg kell nekünk japán termék?
Szerinted a motorodat lábon hozták ide?

A léghajóról: Azok a lebegõ nagy kacsák milyen kiváló célpontok lennének néhány radikális szervezetnek.

desiderus 2550 2011. március 5. 14:57   Válasz erre: 2549
Ez jó.... :-))))))

qqriq64 2549 2011. március 5. 14:55  
Egyébként én is tudok egy nagyon környezetbarát és aktuális szállítóeszközt.
Gályának hívják. Lenne rá tippem kiket kéne az evezõkhöz ültetni.

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114