qqriq64 | 2751 | 2011. március 16. 11:56 | Válasz erre: 2750 |
Már kezdem kapisgálni hogy lesz itt egymilló munkahely tíz év alatt. Úgy hogy megszûnik kétmillió és egymillió marad.
|
tsanyi | 2750 | 2011. március 16. 11:43 |
A munkanélküliség és munkateremtéshez egy jó cikk amiben viszonylag jól leírják, hogy jó dolog lenne az állásteremtés támogatása, de jelenleg nagyobb gond az, hogy miképp tartsák meg a már meglávõket.....na meg az, hogy hiába mondanak bármit a munkanélküliség óriási és egyre növekszik a bedõlt cégeknél és vállalkozóknál.....: http://www.origo.hu/itthon/orbanreformjai/20110310-orban-viktor-reformjai-mit-lehet-tenni-a-munkanelkuliseggel-riport-az.html
|
tsanyi | 2749 | 2011. március 16. 11:33 | Válasz erre: 2748 |
De jó, hogy nem a városon keresztül jöttünk haza.....
|
qqriq64 | 2748 | 2011. március 16. 11:28 |
Csak elmélkedek. Volt egy négynapos hétvégénk csodálatos tavaszi idõvel. Aki csak tehette útrakelt. Kirándulni, hétvégi telekre, motorostalálkozóra, vagy csakúgy egyszerûen valahova. Kedden késõ délután a közlekedõk szerettek volna hazajutni. DE. Mert mindig van DE. Ki volt az az agyament hadibarom aki pont kedd délután 4órára tüntetést szervez a Budapest egyik legfontosabb fõ közlekedési útvonalára az Erzsébet híd pesti hídfõjénél lévõ Ferenciek terére? Miért pont akkorra? Négy napig szinte üres volt a város. De a sajtószabadságért pont akkor és pont ott kellett tüntetni ahol tízezrek szerettek volna hazajutni. Hogy a jó édes anyjával kerüljön vérfertõzõ viszonyba. A tetves libsiket nem utálják még eléggé? Miért nem tüntet a Népligetben a sok buzerátor ott legalább hasonszõrûek között lehettek volna. Azt hittem mikor megválasztották a Tarlóst hogy van olyan merevnyakú keményvonalas hogy végre legalább hétvégenként közlekedhetõvé teszi a várost és nem lesz, hol a futóversenyek. hol a biciklitúrák, hol a buzifelvonulások miatt lezárva. Tévedtem ez se különb a Demszkinél. Mert megértem én hogy nemzeti ünnep meg minden, de hát azok napközben szépen lezajlottak végül is azért ünnep hogy ünnepeljünk na de a város fõ ütõerét délután lezárni? Kilométeres sorok a Hegyalja úton ökölbeszorult arcok, káromkodások szegélyköveken keresztül megforduló autósok. Ezt akarták? Így akarnak szimpátiát kelteni az ÜGY iránt? Üzenem annak a büdösbunkónak aki kitalálta hogy nem sikerült. |
Semi | 2747 | 2011. március 15. 18:59 |
Ja, biztos van valami off-shore, amit természetesen pályázat nélkül fognak kiválasztani a feladatra annak komolysága miatt.
|
tsanyi | 2746 | 2011. március 15. 18:57 | Válasz erre: 2745 |
Lehet, hogy már csináltak is egy baráti céget aki véletlenül megnyeri úgy an-block az egész cserét mindenestül....szerintem nem kerülhet nekünk többe 100-150mrd-nál amibõl igazán nem sajnálhatjuk tõlük a felét.......vagy az egészet....megérdemlik na...
|
eröt | 2745 | 2011. március 15. 18:50 | Válasz erre: 2744 |
Meg papír áru.Meg bélyegzõ készítõ.Meg anyám tyúkja.
|
tsanyi | 2744 | 2011. március 15. 18:43 | Válasz erre: 2743 |
Nyilván van táblagyártó céges ismerõs aki a nagy megrendelésbõl eleget vissza tud osztani.....ennyi.......
|
eröt | 2743 | 2011. március 15. 18:38 | Válasz erre: 2742 |
Szerinted? Neve:Magyarország Állam formája:köztársaság innen már tudod a megoldást. Amit én nem értek:minek ilyenekre szórják a lét a bajban a haza?Mert az átkeresztelkedés nagyon sok költséget fog eredményezni.Kb. minden hivatalos holmi kuka. |
Semi | 2742 | 2011. március 15. 18:31 |
Mi lesz a köztársasági elnökkel, ha Magyarország leszünk Magyar köztársaság helyett?
|
Semi | 2741 | 2011. március 15. 18:27 |
Ez mekkora már :-D http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/03/15/szilikonmergezesbe_pusztult_el_a_modell_mellebe_harapo_kigyo/ |
tsanyi | 2740 | 2011. március 15. 18:08 | Válasz erre: 2736 |
Most mondjam azt, hogy a 2006-os " TV "ostromnál" is voltak fizetett fiatalok.....eldicsekedett az egyik az osztályban ahová akkor járt az egyik gyerek......5 rugót kaptak, hogy az öszödi beszéd ellen tiltakozzanak és randalírozzanak.......a baloldalról.....régóta mondogatom, semmi sem történik véletlenül.....volt ott ugye rendõr is aki a kollégáira támadt és felismerték....véletlenül volt ott?......
|
Bubó Doki | 2738 | 2011. március 15. 17:01 |
"Megvan a zsebpénzem" - pénzért is mentek fiatalok a Nemzeti Múzeumhoz Mintegy ötszáz ember kapott 1500-2000 forintot azért, hogy végignézzék és megtapsolják a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-i ünnepséget - állította az [origo]-nak több, magát statisztának mondó fiatal. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a lépcsõn álló emberek látványa része volt az ünnepi mûsornak. origo.hu ma, 11:56 |
qqriq64 | 2736 | 2011. március 15. 14:54 |
Igy megy ez mostanság http://propeller.hu/itthon/1771562-megvan-a-zsebpenzem-penzert-is-mentek-fiatalok |
qqriq64 | 2735 | 2011. március 15. 10:48 | Válasz erre: 2723 |
Én végigkínlódtam. Valóban hányingerkeltõ. Mi lenne ha egyszer meghívnák egy tvinterjúra aztán lejátszanák neki? Elõre borítékolom hogy azt mondaná hogy ma is érvényesek a szavai és õk ehhez tartják magukat. |
Jani55 | 2734 | 2011. március 15. 08:51 | Válasz erre: 2727 |
"<U>Ha a szomszéd gyönyörû fiatal nõje átjön latexcuccban...</U>" Sanyi! Ezt a mondásod, mivel abszolut telitalálatnak értékelem: elteszem (mert tökéletesen igaz)! Korábban (1766) áradoztam, hogy 40-30 éves zenék, frissített változatban, mai, digitális hangszerekkel és helybe jöttek... A koncert 2X1órás, valóban elképesztõ, lenyûgözõ élõ show, egyedülálló(!) lélegzetelállító kvadrofon hangzás, elsõosztályú kép, moziminõségû 3D vizuális technika volt! 40-70kw teljesítménnyel mûködõ korszerû hangtechnika, kristálytiszta hangzás, tényleg megdöbbentõ hangeffektekkel, örök élmény marad (fõleg, kvadroközéprõl)! Amikor a PinkFloyd tagok egyértelmûen kinyilatkozzák minden fórumon: jobb, mint az eredeti! Sajnos Hobo messze nem volt olyan sem technikailag, sem zeneileg... (félre ne értsen senki: nem szólom le, nem értékelem alul, szeretném korrektül összehasonlítani a lehetetlent, próbálom elfogulatlanul értékelni a két produkciót) Magyarországi zenekarok összehasonlításában a 3-4. helyre tenném. (nálam elsõ az Omega: produkció menete, folytonossága, hangminõség, zenei hangzás, effektek, színpadi látvány, hangulat...) |
kispeti | 2733 | 2011. március 15. 08:18 | Válasz erre: 2732 |
Nem érti meg, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon ? :-)))
|
tsanyi | 2732 | 2011. március 15. 08:11 | Válasz erre: 2731 |
persze!....hiába mondom, hogy aki a kicsit nem becsüli......:))
|
galoscsabus | 2727 | 2011. március 15. 07:20 | Válasz erre: 2725 |
Hmmmmmm.....határeset.......nem ismerem a szomszédasszonyodat,de egye fene :-)))))))
|
tsanyi | 2726 | 2011. március 15. 06:57 | Válasz erre: 2724 |
Lejjebb írtam, hogy szerintem miért.......nem jó emlékeztetni a magyar lakosságot arra, hogy nem csak a szavazófülkében lehet véleményt nyilvánítani.....fõleg ha ott csak rosszul lehet dönteni...
|
tsanyi | 2725 | 2011. március 15. 06:56 | Válasz erre: 2722 |
hm....ha a szomszéd fiatal felesége átjön latexcuccban az már guminõ?.....:)
|
galoscsabus | 2723 | 2011. március 14. 21:33 | Válasz erre: 2720 |
Nekiálltam, hogy megnézzem. De úgy a 3. perc környékén hányingert kaptam tõle :-( |
galoscsabus | 2722 | 2011. március 14. 21:27 |
Hobó nagyon is megérdemelt már egy rendes elismerést azok közül, amit nem a közönség adományoz. Mert olyant szerencsére kapott sokat :-))!! Aki a módszerváltás idején hajlandó volt "Modern szókincsen" és Neoton famílián kívül mást is hallgatni, azok számára adott egyfajta rendes töltést arra vonatkozóan, hogy ha nem is lesz valaki feltétlen és szükségszerûen forradalmár, de a kételkedés jogát tartsa fenn magának. Az pedig, hogy a Floyd-utód koncertjén kongott a ház......hát istenem......egy Hobó emlékzenekar koncertjére én sem lennék kiváncsi. Még úgy is fenntartom, hogy láttam róluk felvételt és nagyon látványosak, meg szépen zenélnek, de ez olyan, mint ha a feleségemrõl mintázott guminõvel kellene este ágyba bújnom :-)))) |
desiderus | 2721 | 2011. március 14. 21:13 | Válasz erre: 2720 |
Mert közben kikupálódtak. Megérezték a vér (pénz) szagát. És elmúlt az ifjonti forradalmi hevület, hogy átadja a helyét a racionális rablásnak. Daniel Cohn-Bendit is milyen joviális öregúr lett és mellesleg EU képviselõ....az 1968-as párizsi diáklázadás egyik vezéralakja volt.... De az tetszett amikor Brüsszelben torkaszakadtából ordítozott diktátorunkkal, mert rájött, hogy értelmesen nem tud vele beszélni. |
tsanyi | 2720 | 2011. március 14. 20:59 |
más....micsoda változás az idõk folyamán....ma miért nem így gondolják?: http://sajtoszabadsagert.blog.hu/2011/03/14/exkluziv_interju_deutsch_tamassal?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
tsanyi | 2719 | 2011. március 14. 20:38 | Válasz erre: 2718 |
Ezzel én is így vagyok....még az igazi flojdra sem mentem volna ki míg hobóra igen...:))
|
eröt | 2718 | 2011. március 14. 20:31 | Válasz erre: 2712 |
Ez vagy azért volt mert Hobót többen ismerik-szeretik vagy drága volt Pink Floyd.Vagy mi?Hobo koncerten voltam ifjonnan is meg pár éve egy motoros talin is.A Floyd meg nem érdekel annyira.Hobóért se mennék el Pestig.
|
oszika | 2716 | 2011. március 14. 20:23 | Válasz erre: 2713 |
Ha nem iróniával írtad, akkor egyetértek. :-) Viszont sajna ez azt is jelenti, hogy beleért abba az életkorba, amikor díjakat osztanak arra érdemes embereknek. Idén töltötte be a 66. évét. :-( |
qqriq64 | 2715 | 2011. március 14. 20:23 | Válasz erre: 2714 |
Csatlakozom az elõttem szólókhoz nagyon megérdemelte.
|
tsanyi | 2714 | 2011. március 14. 20:21 | Válasz erre: 2713 |
És nem csak azért mert kedvelem a zenéjét hanem mert Õ és még sokan mások az életmûvükkel hozzájárultak valamilyen módon a jobb közérzetünkhöz......
|
Jani55 | 2712 | 2011. március 14. 20:04 |
Kossuth-díjat kapott (többek között): FÖLDES LÁSZLÓ "HOBO" elõadómûvész, dalszerzõ a magyar popzenei kultúrában egyéni hangú, maradandó értéket létrehozó több évtizedes munkássága, sokirányú zeneszerzõi és elõadómûvészi tevékenysége, életpályája elismeréseként Gratulálok! (a Papp L Sportarénát teltházra megtöltötte, a ráadáskoncertjével is: 2X22e ember! elõtte ugyanott a világhírû Australian Pink Floyd Show koncerten voltunk kb 2 ezren...) |
qqriq64 | 2711 | 2011. március 14. 17:46 | Válasz erre: 2710 |
Igazad van Sanyi. A legszörnyûbb az hogy 20év alatt még egy épkézláb használható javaslatot nem tudtak kitalálni. Csak a sok hülye liberális duma. Az ment. |
tsanyi | 2710 | 2011. március 14. 17:28 |
És ezeket a hsz-eket nem cigózásnak szánom, hisz már többször említettem ismerõseim között is vannak jópáran és Õket kedvelem.....ez csak kimondottan a megélhetési cigányozóknak szántam akik abból kovácsolnak maguknak politikai tõkét, hogy ilyen cikkekkel összeugrasszák az embereket...
|
tsanyi | 2709 | 2011. március 14. 17:26 | Válasz erre: 2706 |
Továbbra is csak azt tudom tanácsolni annak akit zavar a "rendfenntartók" jelenléte ott ahol kell, hogy költözzenek a 2., 12., 7. és stb. Bp.-i kerületekbõl egy cigóktól hemzsegõ faluba vagy még jobb lenne ha az összes cigót betelepítenék az elõbb említett kerületekbe.....és akkor gyakorolhatnák a békés egymás mellett élést....
|
tsanyi | 2708 | 2011. március 14. 17:23 | Válasz erre: 2707 |
Ez így van......nagyon fel vannak háborodva ezen a libsi médiák, de nem felháborodni kell hanem megoldani és nem úgy, hogy a mi pénzüket odaadják a cigóknak, hogy kussoljanak és szavazzanak rájuk......mert az nem megoldás....
|
qqriq64 | 2707 | 2011. március 14. 15:56 | Válasz erre: 2706 |
Nagyon jó írás teljesen egyetértek. A mi kis fatornyos falunkban a polgármester (fidesz) átvette a kormány stílusát és levélben megkérdezett minden lakost hogy milyen irányban fejlõdjünk és milyen problémákat kéne haladéktalanul megoldani.Én jó magyar állampolgár módjára kitöltöttem minden rublikát a megjegyzés rovatba pedig felvázoltam a problémák gyökerét, nevezetesen a cigányság túlreprezentált jelenlétét a falu közbiztonsági és köztisztasági mutatóiban. Megint és minduntalan visszatérünk a cigánykérdéshez amit a rendszerváltás után semelyik kormány nem tudott kezelni de még szinten tartani sem. Valljuk be hogy egyedül a az átkos diktatúrája tudott a cigányság integrációjában eredményeket elérni. Párhuzamként megemlíteném hogy az olasz maffia sokszáz éves történelmében egy idõszak volt amikor gyakorlatilag megszûntek létezni, mégpedig Mussolini diktatúrája idején. Többször kifejtettem már hogy a magyar lakosságot annyi negatív intézkedés érte éri a kormányok részérõl folyamatosan romlanak a megélhetés feltételei minden családfenntartónak napi feladat a túlélésért küzdeni, éppen ezért a minimális elvárás lenne a kormányok részérõl hogy legalább a már megszerzett tulajdon védelmét biztosítani tudják. Csoda hogy az embrek a cigányok ellen fordulnak mikor napi tapasztalatuk az hogy ezer gondjuk tetejébe még a tulajdonuk a szeretteik és a saját testi épségüket is védeniük kell mert az állam a tõlünk kicsikart iszonyatos összegekbõl erre képtelen. hazugság az hogy a magyarok bûnbakokat keresnek. Egyszerûen csak LÁTNAK és TAPASZTALNAK. Mondhatnak az illetékesek bármit magyarázhatják a bizonyítványt statisztikákra hivatkozva ha az emberek mást látnak és tapasztalnak nem fognak nekik hinni. |
tsanyi | 2705 | 2011. március 13. 08:12 |
Ez mintha rólunk szólna csak nagyobb léptékben:): http://index.hu/kulfold/2011/03/13/megint_nekifutnak_a_lehetetlennek/
|
klimas | 2702 | 2011. március 12. 18:41 | Válasz erre: 2701 |
Csak óvatosan, a már két áldozatról ovastam, ne legyetek hír....!!!!!
|
tsanyi | 2701 | 2011. március 12. 18:39 | Válasz erre: 2700 |
Holnap lehet, hogy gurulunk felétek.....egy fehérvári csapattal megyünk ha nem esik...
|
kispeti | 2700 | 2011. március 12. 18:18 | Válasz erre: 2699 |
Nem láttam, mert nem futottunk össze ! :-))))) Csak ülök és fidelek, mint Castró Cubában ! :-)) |
tsanyi | 2699 | 2011. március 12. 18:15 | Válasz erre: 2698 |
mivan rémet láttál?.....annyira ki vagy élezve a beszólásra, hogy mindenre lecsapsz...:)))
|
kispeti | 2697 | 2011. március 12. 18:13 | Válasz erre: 2695 |
Na most meg lányos zavarodban kétszer teszed fel ! :-))
|
tsanyi | 2696 | 2011. március 12. 18:12 |
igaz...tényleg elk@rtam.....,de liba liba egykutya....majdnem...:)))....ebbõl is látszik milyen marhaságokon agyalok...:))
|
tsanyi | 2691 | 2011. március 12. 17:53 | Válasz erre: 2685 |
Hetek, napok óta azon agyalok, hogy miért van az, hogy a libanoni lázadások elején még voltak híradások bõségesen mindenhol, amikor úgy festett, hogy gyõznek és kadhafit elzavarják szinte alig volt naponta egy hír és az sem nagyon bõbeszédû, viszont mióta újra kadhafi csapatai állnak 4 napja nyerésre a híradások tele vannak vele itthon sõt tegnap az M1-en egy kadhafit éltetõ városban volt csak riport és úgy tûnt mintha vezetõink neki drukkolnának......és ahogy ezen agyaltam bevillant, hogy talán azért van ez így, hogy mi nehogy elkezdjünk lázadozni mert úgy járunk mint a libanoniak akiket most épp mészárolgatnak derék vezetõjük zsoldosai.......ezért nem volt sok hír a lázadókról amíg nyerésre álltak, de most annál több az elnyomó gyõzelmeirõl....
|
tsanyi | 2690 | 2011. március 12. 17:48 | Válasz erre: 2689 |
Én is hasonlóképp bár nem mondanám, hogy egyetértek mindig, inkább meghallgatom és gondolkodok rajta és igyekszem nem érzelmi alapon hanem a tények alapján dönteni ami vagy sikerül vagy nem:))
|
klimas | 2689 | 2011. március 12. 12:50 | Válasz erre: 2686 |
Szaniszló Ferencnek hívják . Egy újabb megvilágosodott elme.... /by Csintalan ../ Bár elismerem, sok témában egyetértek vele. |
fragile | 2688 | 2011. március 12. 10:15 |
http://nol.hu/lap/mo/20110309-a_fogadott_orvos_es_a_szemeremerzet
|
Pegaso650 | 2687 | 2011. március 12. 10:12 | Válasz erre: 2683 |
Dezsõ szerintem ha a munkát kenyeretbõl megkapják a kenyeret akkor már kompromisszum készek lesznek és lemondanak a másik követelésükrõl :)
|
Bubó Doki | 2685 | 2011. március 12. 07:38 |
A terrorelhárító nem más mine ennek a két majomnak a testõrsége. És igen, van mitõl félniük: a népharagtól....ez az ami folyamatosan erõsödik....
|
Semi | 2684 | 2011. március 12. 07:36 |
Miert kell ezt a ket majmot vedeni es mitol? Csak nem a nepharagtol felnek ennyire? http://index.hu/belfold/2011/03/11/ujabb_800_millio_orban_es_schmitt_vedelmere/ |
desiderus | 2683 | 2011. március 11. 22:03 |
Elõször a Humor topic-ba akartam betenni...aztán meggondoltam. Mert ez már nem röhejes, hanem vérlázító... http://www.origo.hu/itthon/20110311-nepszabadsag-demonstraciora-keszulnek-a-miskolci-romak.html |
bandi0 | 2682 | 2011. március 11. 19:59 | Válasz erre: 2679 |
És a hittel, a hazaszeretettel együtt eltünt az összetartozás érzése is...
|
tsanyi | 2680 | 2011. március 11. 19:07 |
Ja, és én nem a nagymagyarkodásra gondolok hisz az nem is volt még 40 éve divat hanem az egyszerû, vegyszermentes, tiszta hazaszeretetre.....ez hiányzik nagyon...
|
tsanyi | 2679 | 2011. március 11. 18:51 |
Azon elmélkedek, hogy mikor kisgyerek késõbb serdülõ voltam én hittem a hazámban, és ámulva olvastam a régi szabadságharcaink hõseinek tetteit.....hittem, hogy a haza többet ér mint az életem és ha támad az ellen akkor azonnal mennék megvédeni......akármit is gondolok(unk) még a régi szoci idõkben is volt mindenkiben hazaszeretet így vagy úgy, de volt és úgy gondoltam érdemes a népemért áldozatot hozni, esetemben anyagit az adóm-munkám által......mostanában gondoltam arra, hogy mi hiányzik nekem az utóbbi 20 évben, hát ez...ezt vették el tõlem(ünk)....ez mindig megvolt a magyarországon lakó emberekben(nem csak magyarokban), mindig lehetett lelkesíteni õket valamiért már a honfoglalás óta......a szabadságharcokban résztvevõ nemzetiségi légiók stb......,de most, most mi van?......miben, kiben higyjek?....hisz mindenki aki felkapaszkodik megrövidít és ledorongol ha kiejtem a számon a haza szót......minden ismerõsöm, barátom el akarja hagyni az országot....ez elkeserítõ és mindentõl elveszi a kedvem és szerintem nem csak nekem........kik ezért a felelõsek?......a gyerekekben még tetten érni sem lehet a hazafiságot amit én annyira fennköltnek gondoltam 30 éve....és azért mert nem hisznek a hazában a megvédése sem fontos számukra........
|
tsanyi | 2678 | 2011. március 11. 17:54 |
Egy kis magyarázat.....: http://www.youtube.com/watch?v=Bn2AHjsOl_U
|
Audimania | 2677 | 2011. március 11. 16:48 | Válasz erre: 2676 |
Cirkusz már van ... vajon kenyér is lesz? :(
|
Jani55 | 2676 | 2011. március 11. 14:51 |
Audimania | 2675 | 2011. március 11. 11:36 |
Engedelmetekkel ... Petõfi után szabadon A nemzet itt hal ... Talpra magyar, rí a haza! Ébredni kell, most vagy soha! Jobbágy leszek, ha maradok? Ez nem kérdés, már az vagyok Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! Kiraboltak mostanáig, Elfeledtük hõs apáink, Kik a szabadságért haltak, Sírjaikban foroghatnak. Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! Képviselõ, ki nem ember, Jogairól lemondani nem mer, Életében nem dolgozott, Mégis vagyont felhalmozott. Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! A demokrácia csak nevében az, Ellenünk fordította a gaz, Felettünk a "demokraták", Szólni kéne nekik: lapát ... Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! A törvény persze segíthetne, Ha a Házban becsület lenne, Tûrjük még a megalázást, De közelg a vég, meglásd! Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! Kis hazánkat elárulták, Mikor földjét kiárulták, Terményeink elapasztva, A maradék a komposztra ... Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! "A tudás hatalom ..." De ezt nem tûri a hatalom, Járj 8 évig iskolába, Csak az elit diplomázhat. Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! Volt itt ipar, busz meg motor, A munkás most a szemétben kotor, Árfolyam meg kamu kamat, Viszik el a házainkat. Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! Nincstelenség - belehalunk, Mit tettünk, hogy így haladunk? Utódaink joggal kérdik, Miért nem tett senki semmit? Magyarok! Tenni kéne, De nem teszünk, Nem teszünk, s hovatovább Nem leszünk! |
Semi | 2674 | 2011. március 11. 11:20 |
Én erre még mindig csak annyit tudok mondani, hogy Amgliában a szállodát takarító emberek (tízbõl nyolc volt magyar) jobban él a nem túl nagy felelõsséggel járó munkájából, mint én mérnökként, akire bármikor ráverhetnek komoly kártérítési pereket. Szerintem kiveszem a gyereket a suliból és vagy beiratom intenzív nyelvtanfolyamra és fél év múlva lelépünk, vagy azonnal lépünk és majd kint megtanulja a nyelvet és folytatja kicsit túlkorosként a sulit. A legtöbb munkából jobban meg lehet élni nyugatabbra, mint idehaza komolyabb állásban. Én meg szívesen csinálok olyan melót is, amit a nyugatiak már nem, csak tudjak enni adni a kölyöknek. |
bandi0 | 2673 | 2011. március 11. 11:13 |
Tegnap én is elkezdtem nézelõdni a neten. Kanada, Ausztrália, Új Zéland... Olvasgattam a külföldön dolgozó honfitársaink tapasztalatait. Egyre inkább kezd bennem is érni az elhatározás...
|
bandi0 | 2672 | 2011. március 11. 11:09 | Válasz erre: 2670 |
Sok sikert kívánok az unaköcsédnek! Remélem sikerül neki kint gyorsan elhelyezkedni! |
Jani55 | 2671 | 2011. március 11. 10:10 | Válasz erre: 2670 |
Az én unokaöcsém története hasomló: másfél év munkanélküliség után gondoltak egyet a haverjával: eladták az akármilyen vacakkáikat, egy-egy repülõjegy ára félig kijött. Összeadtuk a lovettát, menjenek... Közepes angol tudással, itthoni semilyen szakmai múlttal, hatalmas karrier: Miami egyik közepesen nagy bevásárlóközpontjában biztonsági õrök, kezdõ pénzük 2e$/hó volt! Két másik (szlovák) fiatalemberrel négyen bérelnek egy lakást (ami ötszörös alapterületû, mint a magyarországi átlag: 300m2! Gyakorlatilag akkora, hogy keresniük kell egymást abban a kurva nagy lakásban... 2400$/hó) Mivel nem ismertek semmit és senkit a környéken, bevállaltak rengeteg plusz szolgálatot (dolgozni akartak), hamarosan a fõnökök kedvencei lettek mindannyian... Elõléptek, már kisfönökök... A lényeg: 31 - 34 éves fiatalemberek olyan mesés összegeket keresnek, hogy én se nagyon akarom elhinni, ezért nem is szeretném vele itt a kedélyeket borzolni!!! (amikor az ottani legutóbbi benzináremelés után, náluk, átszámítva Ft-ra és literre, még mindig nincs 200Ft a benzin!!!!) |
Bubó Doki | 2670 | 2011. március 11. 07:47 |
Unokaöcsém tegnap bejelentette, megkapta munkavállalóit az USA-ba, április közepén utazik. Két diplomás, és három nyelven beszél. Itthon két éve munkanélküli. Pedig nincsenek nagy igényei, csak DOLGOZNI szeretne. Sajnálom, de ugyanakkor drukkolok neki.... és valahol meg tudom érteni. |
Pegaso650 | 2666 | 2011. március 10. 18:08 | Válasz erre: 2665 |
Hát saját cégemnél alkalmazottként bejelentett ügyvezetõ |
kawa70 | 2665 | 2011. március 10. 17:59 | Válasz erre: 2664 |
Azt hittem kizárólag vállalkozóként egzisztáltál.......
|
Pegaso650 | 2664 | 2011. március 10. 17:56 | Válasz erre: 2663 |
Munkanélküli segély fog járni mert van vagy huszonév folyamatos munkaviszonyom megszakítás nélkül. Egyébként meg minden befizetett adóforint az enyészetté válik. Lázár audi vs. tûzoltók túlóra pénze ... Hiába az egyiknek sikerül, a másiknak nem ... |
kawa70 | 2663 | 2011. március 10. 17:29 | Válasz erre: 2660 |
Megértelek....Egy ideje én is ezt az utat járom.....Csak Neked nem fog járni segély, mint ahogy nekem sem...De legalább nem szórod a pénzt a semmire.
|
qqriq64 | 2661 | 2011. március 10. 13:11 |
Beteszek egy írást én is úgy kaptam érdekes elgondolkodni rajta. Balog Zoltán azt mondta Orbán úgynevezett évértékelõje elõtt, hogy „kilenc éve voltunk így együtt utoljára, hogy Magyarország miniszterelnöke beszélt”. Senki nem volt a teremben, aki felállt volna, hogy ez már mindennek a teteje. Pedig ott ült egy volt köztársasági elnök, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és mások. Mi van ebben az országban? Mindenki meghülyült? Nincs egy józan ember, aki azt mondja, hogy ebbõl elég? Mi az, hogy kilenc éve beszélt utoljára Magyarország miniszterelnöke? Akik az elmúlt kilenc évben töltötték be ezt a posztot, azok nem voltak miniszterelnökök? Csak Orbán Viktor a miniszterelnök? Ez valami rossz álom? Nem lehet eldönteni, hogy ez egy elmegyógyintézet vagy egy óvoda. Ordítani kellett volna az egész országnak, hogy kikérjük magunknak, hogy totális hülyének nézzenek bennünket. Hogy megalázzanak azzal, hogy szervilis fél hülyék akár hízelkedésbõl akár másból egy négy évre megválasztott köztisztviselõt ilyen szereppel ruházzanak fel. Hát kicsoda Orbán? Király? Vagy micsoda? Egyszerûen gyalázatos, ami Magyarországon zajlik, és ebben a leggyalázatosabb az, ahogyan a magyar nép viselkedik. Naponta elnézik, hogy ez a Szijjártó nevû papagáj megalázza õket nyilvánvaló hazugságokkal, hogy nem tiszteli meg õket azzal, hogy valamirõl épeszû módon beszél, érvel, kifejti a véleményét. Minden idõk egyetlen magyar miniszterelnöke, amikor el kellene mondania, mi lesz Magyarországgal, a munkanélküliekkel, az éhezõkkel, a magukat eltartani képtelen, reménytelen emberekkel, akkor elõáll, mint egy agyalágyult, falusi, debil KISZ-titkár a Forradalmi Ifjúsági Napokon, és nevet ad a következõ négy évnek. Ilyeneket: 2010 összefogás éve (mekkora hazugság), 2011 megújulás éve (a demokrácia maradékának felszámolása), 2012 elrugaszkodás éve (mint az óvodában), 2013 emelkedés éve (persze, a csillagokba), 2014 a gyarapodás éve (ekkor lesz megint választás, majd megint osztogatnak és eladósítják az országot). Úgy kellene hátsón billenteni egy miniszterelnököt egy ilyen süket hablaty dumáért, hogy felemelkedjen az égbe. Nekiáll cigányozni, tyúklopásról beszélni Magyarország miniszterelnöke? És ezt szó nélkül tûrik? Még tetszik is? Hát ezeknek a cigányoknak sincs semmi vér az ereikben, hogy ezt tûrik? De hol vannak a demokraták? Teli torokból kellene ordítani, hogy az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország miniszterelnöke rasszista beszédet mondott. És már nem elõször. Ez az ország tényleg megérdemli Orbánt, megérdemli a sorsát, azt a pusztulást, ami vár rá. Felháborító, hogy a magyar sajtó nem borítja a fejére az asztalt egy ilyen szélhámosnak. Nekiállnak elemezni, értékelgetni, komolyan veszik. Õszintén mondom, hogy Friderikusz Sándor Gyerekszáj címû mûsorából egy-két értelmesebb gyerek ennél komolyabb és felelõsségteljesebb beszédet mondana, mint ez a kókler. Nem az a baj, hogy Orbán Viktor egy közönséges gazember, hanem az, hogy ezt nem mondja meg neki senki. Hogy nem jelenik meg az újságok címlapján, hogy ez az ember hülye. És kikérjük magunknak, hogy bennünket is hülyének nézzen. Mitõl vannak úgy megijedve? Mi lehet még ennél rosszabb? Elnézik, eltûrik, nem állnak ellene, és az lesz a vége, hogy amikor észbe kapnak, már késõn lesz. Ez egy súlyosan beteg ember. Tévképzetei vannak. Látszik rajta, hogy nem ura magának. Amikor ezt a beszédet elmondta, éppen lelkileg összeomlott állapotban volt, mert ha kiteszi a lábát Magyarországról, akkor minden napon percenként alázzák meg, rúgnak bele, bánnak úgy vele, mint egy kutyával, ahogy megérdemli. Átnéznek rajta, félrelökik, semmibe veszik. Nem látták a magyarok, hogy az Európai Parlamentben hogyan beszéltek vele? Így kell Orbánnal bánni. Ez az a hang, amit õ megért. Szégyen és gyalázat, hogy Magyarországon nincs egyetlen férfi, aki kiállna, és így beolvasna neki. Orbán Strasbourgban csak lesett, mint Pisti a moziban. Ezt az embert egyedül így lehet megállítani. Szép szavakkal, kenetteljes dumákkal nem, mert abból nem ért. Ha nem szegezitek vele szemben az igazságot, az erõt, ha nem ordítjátok neki, hogy hazudik, és fejezze be, ez az ember néhány év alatt elveszi a vagyonotokat, a pénzeteket, a szabadságotokat, a jogaitokat, a nyugalmatokat, a megélhetéseteket, a gyerekeitek és az unokáitok jövõjét. Felállít egy olyan jogrendet, amelyben ha ki meritek nyitni a szátokat, ha tüntetni, sztrájkolni mertek, akkor mentek a börtönbe. Nevettek? Majd meghallgatlak errõl benneteket három év múlva. Százezres demonstrációkat kellene tartani. A parlamentben kellene üvölteni vele, hogy mit képzel. A sajtóban megírni mindennapon, hogy egy diktátor. Mikor akartok ellenállni, magyarok? Amikor majd lesz egy új alkotmány, ami megtiltja nektek az ellenállást, a védekezést? Amely jogot ad neki arra, hogy felfüggessze a jogrendet, amikor akarja? Ezt amúgy eddig is megcsinálta. Tûritek, hogy nem lehet konkrét kérdéseket feltenni nekik, mert erre mindegyik hülye – legyen akár miniszteri vagy államtitkári rangban is – papagáj módjára ismétli, hogy aki ezt kérdezi, az nem tudja megemészteni, hogy õk kétharmaddal nyertek? Elnézitek, hogy bolondot csinálnak belõletek? Elnyomhatnak, legyõzhetnek, megtaposhatnak, de legalább legyen bennetek annyi, hogy tiltakoztok, hogy a szátokat kinyitjátok, hogy nem nézitek ezt szótlanul és némán. A Biblia azt mondja, ha a szüzet megerõszakolják, és nem kiabál, akkor bûnös. Az zavar, hogy én hülyének nevezem ezeket? Az nem zavar, amit ezek csinálnak? Azt akarom, hogy ébredj fel! Féltek? Mitõl? Azt hiszitek, ha gyáván meglapultok, akkor majd megússzátok? Ne reménykedjetek. Nem hallottátok, hogyan beszélt Daniel Cohn-Bendit Orbánnal? Így beszél egy szabad polgár. Ha Ti nem tudtok vagy nem mertek így beszélni, akkor már meg vagytok nyomorítva. Azt nevezitek Ti tüntetésnek, amit a sajtószabadságért a civilek tartottak? Azt a nyafogást? Egy egészséges értelmes mondatot nem lehetett hallani, amiben erõ van. Láthattátok Strasbourgban, így beszélnek egy olyan emberrel, aki hazudik, aki be akarja fogni mások száját, aki eltiporja a szabadságot, aki elemi jogaidat veszi el, aki elveszi a más pénzét. Soroljam fel, miket mond ez az ember? És utána egyenként soroljuk fel, hogy ez is hazugság, az is hazugság, minden szava aljas hazugság? Nézzétek meg, kik és miket írogattak neki a Facebook-on. Kik az õ tábora? Borzalmas népség. Kocsma színvonal. Ezek azt írták, hogy hol van már az elszámoltatás. Mikor veszik vissza az elõzõ kormány embereitõl azt, ami elraboltak. És mikor osztják szét azok között, akik nem kaptak belõle. Itt nyilván a levélíróra kell gondolni. Ezt szeretik ezek: vegyétek el tõlük, és osszátok szét nekünk. Mit mond erre a miniszterelnök? Hogy ez az igazságszolgáltatás dolga? Nem. Üzen az elszámoltatási kormánybiztosnak, a másik bérgazembernek, aki az ország legjobban fizetett embere, hogy iparkodjon, mert szükség van rá. Elképesztõ. Egy miniszterelnök nem azt mondja, hogy a törvényes eljárásokat lefolytatják, és annak alapján felelõsségre vonják azokat, akiket kell. Hanem majd leszállítják a megrendelésnek megfelelõen a bûnbakokat, elveszik azoknak a pénzét, akik nem fideszesek, és akikre rá lehet mutatni, hogy miattuk van minden. Ennyire hülyék vagytok, hogy ezt nem veszitek észre, hogy ezt a szöveget megeszitek? Nem tudjátok, miért csúszik egyre lejjebb ez az ország? Azért, mert ez az ember elhitette veletek, hogy amikor át akarták szervezni a mûködésképtelen országot, akkor meg akartak lopni benneteket. Hogy azért tartotok itt, mert benneteket megloptak. Nem lehet annyit lopni, emberek, amennyi hiányzik. Ennyit még a Fidesz se tudott annak idején ellopni, pedig rajtuk nehéz túltenni. Orbán rávette az országot, hogy utasítsák el a reformokat, de azt nem mondta meg nekik, hogy ettõl tönkre fognak menni, és éhezni fognak. És amikor tönkrementek, senki nem mondja meg nekik, hogy ezt választottátok. Ez a Ti döntésetek volt. És ott áll Orbán, akinek nem marad lassan már kitõl lopni, és ugyanazt kellene megtennie, amirõl lebeszélte az országot, amivel meggyûlöltette a politikai ellenfeleit, és nem tudja, mitévõ legyen. Ezért áll ott országértékelés címén, mint szamár a hegyen, és nem tudja, hogy mit mondjon. Nem tudja, hogy most mit hazudjon. Az egész világ azt várja, hogy a hónap végén bejelenti azokat a reformokat, amiket nyolc éven át akadályozott. Amiben partnere volt az MSZP belsõ ellenzéke, mert õk ugyanolyan sötétek, mint az egész ország. Nézzük most a kínlódását, milyen csavart talál ki, hogy meg is lépje azt, amit kell, de az ne is látszódjon annak. Ez még személyes dráma is lehetne. De nem az. A drámában van valami nemes, valami fennkölt. De itt egy közönséges szélhámos hazudozó vergõdik saját hazugságaiban. Ne csináljunk úgy, mintha valami tisztességes és komoly dolog zajlana. Folyamatosan pfújoljuk, fütyüljük ki, nevessük ki, utasítsuk el, egy szavát ne higgyük el, ordítsunk vele, ne engedjük, hogy a jól neveltségünket kihasználva csendben betörjön bennünket az igába. Ne engedjétek meg, hogy a demokratikus alkotmány helyébe, a szabadság alkotmánya helyébe a szolgaság, a rabság és a diktatúra alkotmányát helyezze. Tiltakozzatok! Ne hallgassatok! Ne sunnyogjatok, ne csináljatok úgy, mintha valami elemzésre méltó dolog történne, ne statisztáljatok hozzá, kiáltsatok a világba. Ordítsatok! Az egészet utasítsátok el! Szégyen, hogy eddig is a külföldi újságok, politikusok, közéleti emberek hangja erõsebb, nagyobb volt, mint a magyaroké. Mások jobban próbálták megvédeni a szabadságotokat, mint Ti magatok. Mitõl vagytok lebénulva? Mitõl féltek? Egyedül vagy? Menj ki az utcára, és ordíts egyedül az ellen, ami történik. Holnap már ketten lesztek, holnapután hárman. Ami Magyarországon van, az már most diktatúra, az nem demokrácia, az nem jogállam. Megvárod, amíg elveszíted az állásodat, a munkádat, a reményedet, a családodat, a jövõdet, vagy megelõzöd? Megvárod, amikor majd utcai csaták lesznek, amikor vér folyik, vagy idõben megállítod a diktátort? Rabok legyünk vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok. |
Pegaso650 | 2660 | 2011. március 10. 13:08 | Válasz erre: 2659 |
Szerintem már nem tûrjük. Csak éppen még mindenki másképpen nem tûri. Elõször csak a dac. Tegnap elõtt voltam az adóhivatalban egy ellenõrzésen. Semmi extra, de a revizor olyan kérdéseket tett fel ami az ügy szempontjából teljesen lényegtelen. Egyre süllyedt az ingerküszöböm és ekkor megláttam a f.szcibáló rohadt r.banc pofáján azt a kéjjel teli mosolyt ... Nah, ekkor döntöttem! Itthon most egyenlõre nem fizetek több adót, elmegyek segélyre, dolgoztam hozzá eleget. ... én is eljutottam oda, hogy saját hazámban másodrendû állampolgár lettem. Sajnáljam azt, hogy nem kanalasnak hívnak? |
bandi0 | 2659 | 2011. március 10. 12:57 | Válasz erre: 2658 |
Csak tudnám miért céljuk ezeknek az élet teljes mértékû ellehetetlenítése itt Magyarországon... Napról napra új ötletekkel állnak elõ, hogy hogyan tudnának még egy bõrt lehúzni rólunk. De már nemigen tudnak többet... Mi pedig szépen tûrjük...
|
tsanyi | 2658 | 2011. március 10. 12:37 | Válasz erre: 2657 |
Miért ne tehetnék? Már jobban nem tudják lerombolni az emberek hitét magukról tehát mindegy, de a végén nem csak a felsõbb iskolákat kijárók fizetnek majd hanem a szakképzõbe jártak is és talán a 8 általános is fizetõs lesz....visszamenõleg...
|
bandi0 | 2657 | 2011. március 10. 12:34 | Válasz erre: 2656 |
Aki esetleg eddig megúszta hitel nélkül az most rá lesz kényszerítve, hogy vagyen fel? Vagy viszik a kocsit + a házat? Ha az sincs, akkor meg menjünk a hûvösre? Csak azért mert elvégeztük a fõiskolát/egyetemet? Számtalan ismerõsöm dolgozik majdnem minimálbérért 1-2 diplomával. És vannak akik félbehagyták és jelenleg szintén minimálbérért gebednek valahol. Nem beszélve pl. az orvosok jövedelmérõl, amit az állam bátyó szab meg. Nem hiszem, hogy ebbõl bármi is lenne... Ekkora pofátlanságot már nem engedhetnek meg maguknak. |
tsanyi | 2656 | 2011. március 10. 11:22 | Válasz erre: 2655 |
És hány évre visszamenõleg kérik el a tandíjat?......20?....esetleg a saját diplomájuk után is befizetnék?....amúgy azok a fizetõs képzések legnagyobb fun-jai akik ingyen kapták a magukét.....
|
bandi0 | 2655 | 2011. március 10. 10:59 | Válasz erre: 2654 |
:((( Ezt nem hiszem el! Ezt megtehetik? Ha igen, akkor szerintem nekem nincs errefelé több keresnivalóm. El innen minél messzebb! Amíg még lehet...
|
tsanyi | 2654 | 2011. március 10. 10:43 |
Ezt néztétek?.....vazz, aki végzett attól is beszedik utólag.......el innen, el a francba:(((: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/10/utolagos_tandijban_gondolkodik_a_kormany/
|
Semi | 2653 | 2011. március 10. 10:42 |
No comment... http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/10/268_milliardot_termeltek_a_nyugdijpenztarak/ |
Semi | 2652 | 2011. március 10. 10:35 |
A királyság elõtt még becsatolják a frissen magyar állampolgárossá vált és csatlakozni kívánó részeket a környezõ országokból. Nézzétek a jó oldalát! Ha királyság lesz, akkor a Viktátor szülinapja is állami ünnep lesz, mint pl. itt Hollandiában. Ez itt egy kétnapos buli! |
Jani55 | 2651 | 2011. március 10. 09:36 |
Utóbbi negyed/egy/másfél évben hányszor változott pl: Megyei Közigazgatási Hivatalok, Regionális Közig. Hiv., Kormányhivatal... Nem csak ezek, hanem az összes ezeknek alárendelt hivatalnál ugyanez: Fejérben pl: ... Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelõsége " " Munkaügyi " " " Munkaügyi Központja " " Fogyasztóvédelmi Felügyelõsége " " Földhivatala " " Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága " " Egészs. bizt. Pénztári Szakig. Szerve " " Igazságügyi Szolgálata " " Népegészségügyi Szakig. Szerve " " Közlekedési Felügyelõsége " " Növény- és Talajvéd. Igazgatósága " " Erdészeti Igazgatósága " " Földmûvelésügyi Ig. " " Élelmiszerlánc-biztonsági és Állate. Ig " " Építésügyi Hiv. Áll. Fõép. " " " " Építésfelügyelete " " Szoc. és Gyámhivatala " " Kulturális Örökségvéd. Ir " " Mérésügyi és Mûsz. Bizt. Hatósága Ezeket nem csak úgy kell nézni, hogy az Intézménynév változás miatt a homlokzaton a feliratok, cégtáblák, irodatachnika, fejléces papírok, bélyegzõk, etikettek, névjegyek, ezrével, meg az ott dolgozóknak, mint munkáltatójuknak is vannak további adminisztrációs kötelzettségeik... Sõt az összes ingatlan átírás, céges kocsi átírás, stb... Ez mind eszméletlen mennyiségû pénz! Csak azért mondom, mert azt is olvasni: vármegyék lesznek... Érik a címerváltozás... Remélhetõleg idõben rájönnek: mégis csak a királyság lenne a legjobb... |
Olívia | 2650 | 2011. március 10. 08:07 | Válasz erre: 2649 |
Valahol azt hallottam, egy nyilatkozatban, hogy majd folyamatosan cserélik, a lejáratuknak megfelelõen. :-(( Remélem ezért az ötletért valaki komoly sikerdíjat vett fel, mert ugye azt szokás ilyenkor osztogatni a "barátunknak"!! Undorító minden arrogáns, pökhendi mondatuk, intézkedésük. Egyre rosszabbak a körülmények és ezt fülig érõ szájjal kommentálják. Pfujjj.:-( |
Bubó Doki | 2649 | 2011. március 10. 07:57 |
Az új alkotmány szerint a Magyar Köztársaság simán, egyszerûen Magyarországra változik. DE! az összes hivatalos papíron, igazolványon, jogosítványon, útlevélen, sõt még a pénzérméken, is "köztársaság" felirat díszeleg. Tessék mondani: ezeket ki fogják cserélni? Ingyen? és ha a hivatalos papírokat, stb újra nyomják, ki fizeti a költségeket? Valakiknek akik ezt kitalálták, ez nagy biznisz lesz...... Egyáltalán: mi szükség van erre az egész faszkodásra? Van erre pénze ennek a szegény megnyomorított országnak? |