V-reb | 2850 | 2011. március 18. 21:42 | Válasz erre: 2848 |
Egy kis kötéllel 120:)) ?? Már csak hogy alkudjak egy kicsit!:)) |
V-reb | 2849 | 2011. március 18. 21:40 | Válasz erre: 2847 |
Hát az a baj, hogy ez még csak három, és mindet a Mi zsebünkbõl finanszírozzák...::)) |
Gyík67 | 2847 | 2011. március 18. 21:35 | Válasz erre: 2843 |
Dehogy nem van program ... 1. pont. Tömöm a zsebem, és minden kisembert leszarok 2. pont. Tömöm a család zsebét, hogy õk is le tudják szarni 3. pont. Tömöm a haver zsebét, hogy õ se maradjon ki ... a leszarásból se ... meeee az jóóó ... |
tsanyi | 2845 | 2011. március 18. 21:27 | Válasz erre: 2843 |
volt és van ezeknek....csak az nem publikus...
|
tsanyi | 2844 | 2011. március 18. 21:27 | Válasz erre: 2842 |
így van, leszarják sõt elteszik ezeket és röhögnek, hogy hiába van aki el akarná zavarni õket semmit nem tehet.....na mindegy, valami lesz elõbb-utóbb........nem sok jókedvû emberrel találkozom és ez nem kevés mert minden nap másik cégnél beszélgetek a melósokkal...
|
V-reb | 2843 | 2011. március 18. 21:23 | Válasz erre: 2840 |
A 20év alatt egyik pártnak sem volt programja.... vagy tévedek??? |
Gyík67 | 2842 | 2011. március 18. 21:22 | Válasz erre: 2839 |
Az én szavazólapom úgy nézett ki, hogy minden jelöltre tettem egy nyagy X-et pirossal, és keresztbe ráírtam a lapra, hogy "mind megbuktatok" ... Tudom, hogy ez rontottnak számít és érvénytelen, de a skandináv országokba ez bevett szokás ha a kormány nem úgy teljesít mint az elvárható, ... csinálnak 3 millió rontott voksot, akkor a fentiek egy kicsit észbe kapnak, hogy valami nem jóól mükszik az országba ... természetessen ez nálunk nem mûködne :( ... ezek leszarnák de részemrõl ez is egy véleménynyilvánítás volt ...
|
V-reb | 2841 | 2011. március 18. 21:11 | Válasz erre: 2839 |
Tsanyikám hány éves vagy??? Az iskolában megtanultuk, hogy lesz a "gecibõl" ember, a választások után meg rájövünk, hogy az emberbõl hogy lesz "geci"... |
kawa70 | 2840 | 2011. március 18. 21:09 | Válasz erre: 2839 |
Mondjuk a fidesznek meg programja sem volt..... De a hajmeresztgetésben eddig is überelték egymást a pártok. |
tsanyi | 2839 | 2011. március 18. 21:03 | Válasz erre: 2831 |
nem tagadom, rájuk voksoltam, de nem meggyõzõdésbõl hanem mert egyedül õk nem voltak még húsosfazék közelében és kíváncsi lettem volna, hogy mit mûvelnének.....mondjuk van 1-2 hajmeresztõ dolog a programjukban, de buztos voltam, hogy úgysem nyernek.......legközelebb el sem megyek szavazni ha nem lesz valami normálisabb kevésbé tolvaj brigád mint akik most vannak...
|
V-reb | 2832 | 2011. március 18. 20:37 |
Hát basszátokmeg, ki kellett volna egyenesíteni a kaszákat az úgynevezett """RENDSZERVÁLTÁS"""-kor,és most nem "kéne" elmélkedni!!!!!!! |
Gyík67 | 2831 | 2011. március 18. 20:34 | Válasz erre: 2829 |
Féltem, hogy a Jobbikot fogod mondani, de az a helyzet, hogy a 90%-át személyessen ismerem és háát ... :(
|
Gyík67 | 2828 | 2011. március 18. 20:23 | Válasz erre: 2827 |
Egyetértek veled ... mármint hogy "nem hihettünk el hisz azt hittük a maszopnál nincs lejjebb......de van" ... és ez igaz is ... DE mondjatok egy alternatívát ? ... |
tsanyi | 2827 | 2011. március 18. 19:43 | Válasz erre: 2826 |
Nálunk 6 szavazóképes egyén van, 5 fityesz és egy más....a más én voltam, de csak azért mert voltam az elõzõ érájukban kapcsolatban cégükkel így nem volt kérdés, hogy mi lesz újra.....viszont nálunk nem divat a gyõzködés így nem befolyásoltuk egymást csak elmondtuk, hogy ki kire szavaz.......,de csúfosan megbánták már.........annyival rosszabb lett az életünk amit nem hihettünk el hisz azt hittük a maszopnál nincs lejjebb......de van és reméljük eltûnnek mihamarabb...
|
Semi | 2826 | 2011. március 18. 19:34 | Válasz erre: 2820 |
Hol van az a sok elégedetlen ember? Én bárkivel beszélek, mindenki tagadja, hogy a fityiszre szavazott volna és tele van a töke mindennel, de a sajtó és az egyéb visszhangok szerint a kormány sikere és szavazótábora töretlen.
|
Semi | 2825 | 2011. március 18. 19:29 |
Ennek bizonyos részei azért passzolnak a mostani kormányhoz is, nem? http://www.youtube.com/watch?v=pBZMdrttQYA |
desiderus | 2824 | 2011. március 18. 18:16 | Válasz erre: 2823 |
És Farkas Flóriánt ki fogja megkérni, hogy tartson rendet az egysejtû ösztönlény fajtársai között ?
|
tsanyi | 2823 | 2011. március 18. 18:11 |
Mégiscsak linkelek......azt hiszem hamar eljön a határ: http://www.origo.hu/itthon/20110318-orban-viktor-pinter-sandorra-bizta-a-jarorozo-gardistak-problemajanak-megolfdasat.html újra a magyarok megrendszabályozása megy ha védik az érdekeiket....... |
tsanyi | 2822 | 2011. március 18. 17:57 | Válasz erre: 2821 |
Az utolsó mondatod helyes......érdekes az nemzeti dolog volt, amikor más teszi ezt az népellenes......a Petõfi vers megnyirbálása se volt kutya....mondom, minden napra jut valami érdekesség.......ezek sosem kerülnek a hatalom közelébe ha az alkotmányt nem írják meg úgy, hogy valamilyen módon maradhasanak...tudták ezt ezek ezért kavarnak most ennyire a gyerek és külföldi szavazatok körül...
|
klimas | 2821 | 2011. március 18. 17:54 | Válasz erre: 2819 |
kormány szerint a növekvõ üzemanyag árakkal kapcsolatos problémát adópolitikával nem lehet megoldani – fejtette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a parlament számvevõszéki és költségvetési bizottságának szerdai ülésén, amelyen a kormány és a bizottság elutasította az MSZP-nek az üzemanyagok után fizetendõ jövedéki adó mérséklését javasló a törvénymódosítását. Csak ha ellenzékben vagyunk elvtárskáim, akkor lehet teli torokból üvöltözni.... Az alkotmányozás körüli herce-hurca során felhánytorgatták a maszoposoknak hohy nem vesznek részt benne.Tessék máááá mondani kia fasz vonulgatott ki 8 éven keresztül az ülésterembõl???? Akkor is megkapták a lóvéjukat! Nem ???? |
tsanyi | 2820 | 2011. március 18. 17:51 | Válasz erre: 2819 |
Na igen, úgy gondolják, hogy mindenki elfelejti amit még 1 éve folyamatosan szajkóztak(mellesleg helyesen), hogy csökkentse a maszop az üa.-ok adóját így serkentve a gazdaságot..........ma már az ellenkezõje a kívánatos.......egyre kevesebben hisznek nekik hisz minden nap legalább 1, de inkább több olyan intézkedésük lát napvilágot amivel csak a nyomorításunk a cél és ezt nem lehet magyarázni...
|
desiderus | 2819 | 2011. március 18. 17:43 |
Igy kell a szájunkból segget csinálni, á la fidesz : http://totalcar.hu/magazin/hirek/2011/03/18/ijesztoen_dragult_az_uzemanyag/ |
Jani55 | 2818 | 2011. március 18. 16:31 |
Azért a statisztikáknak hinni kell (2814 igaz), sok része könnyen ellenõrizhetõ. Pl bármelyik Önkormányzat költségvetését meg lehet nézni, minden fent van a neten: tehát tudhatjuk pl a polgármester fizetését, jutalmát, stb (példának okáért Velence és tessék hüledezni pl hathavi jutalmon).
|
matador | 2817 | 2011. március 18. 16:19 | Válasz erre: 2813 |
Ezzel aztán tökre tudok azonosulni.Amikor még az állam aktív tagja voltam, mindig megmondták milyen célból készül a statisztika.No a végeredményhez kerestük a megfelelõ adatokat, hanem volt csináltunk egy megfelelõ kérdõívet, kitöltettük pár ezer önkéntessel, és már valid is volt az eredmény.
|
tsanyi | 2815 | 2011. március 18. 15:58 |
Ezek a szerencsétlen svédek nem engedhetik meg maguknak, hogy õpolitikusaik jól éljenek, szégyen, mi legalább ezzel felvághatunk......egy kis részletes lista, hogy kell élnie egy svéd képviselõnek: Az északi országban ugyanis -írja a 168óra- "parlamenti képviselõnek számítania kell arra, hogy pénzügyeit nagyító alatt tartja a gazdasági iroda, a sajtó és a polgárok. Számot kell adnia minden jövedelmérõl, legyen az igazgatótanácsi tagság, családi vállalkozás, részvények, ingatlanok, nagy értékû ingóságok, szellemi tevékenység, testületi tagság, és minden más, ami bevétellel jár. Ez a komplett képviselõi gazdasági regiszter nyilvános és elérhetõ bárki számára.(A köznapi polgár anyagi helyzete ugyanígy). Korrupció? Ha elõfordul, a fentiek miatt többnyire hamar kiderül, s bukás a vége. Svédországban az ajándék 400 kr értékig adómentes. Ez mindenkire egyformán vonatkozik. A mentelmi jog természetesen ismeretlen fogalom. Egy demokráciában nincsenek kivételek. A parlamenti képviselõk munkája és a költségei is nyilvánosak. (Mint mindenki más esetében is). A képviselõ alapjuttatása bruttó 55 ezer korona. (A parlament elnökét és a miniszterelnököt egyaránt 135 ezer korona illeti meg.) Ezenkívül kapnak egy szolgálati irodát (a képviselõk házában, a parlament szomszédságában), laptopot, printert, mobilt és egy vezetékes telefont otthonra. Ezen eszközök szolgálati célú használatának (elõfizetési díj, kártyadíj, internet) költségeit is megtérítik nekik (részletes telefon stb. számlával igazolandók a költségek). Szolgálati autó tulajdonképpen nincs, egyértelmûen csak a miniszterelnöknek jár. A miniszterek, frakcióvezetõk idõnként, indokolt esetben kapnak.Taxiköltséget csak indokolt esetben számolhatnak el, például, ha a célállomás kollektív közlekedési eszközzel nem érhetõ el. Ha saját autót használnak, benzinpénzt kapnak (mint bárki más): 265 kr/100 km, amibõl 185 kr adómentes. Külföldre a képviselõk többnyire bizottsági vagy frakciótársaikkal utaznak, kollektív elszámolással; ha indokolt esetben egyedül mennek, akkor összesen 50 ezer korona áll a teljes 4 évnyi mandátuma idején a rendelkezésére. Az ilyen repülõutakat a parlament elnökhelyettesével kell elõzetesen jóváhagyatniuk. A szolgálati úton eltöltött idõnek, szállodai tartózkodásnak, a visszaút idõpontjának arányban kell állnia az utazás céljával, minden többletköltség a képviselõ pénztárcáját terheli. Az utazás módjáról maga az érintett dönt, de elvárják tõle, hogy olcsó és környezetkímélõ megoldást válasszon, az idõtényezõ figyelembe vételével. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy inkább utazzon vonattal, egy nappal korábban, s aludjon hotelben, mint repülõgéppel aznap. A vidéki képviselõk díjmentesen vehetik igénybe a parlament 250 garzonlakásának egyikét. Ha van sajátjuk, havonta legfeljebb 7000 kr (egy kisebb belvárosi lakás átlagos bére) bérhozzájárulás illeti meg õket. Az utazásokkal kapcsolatos számlákat is rendkívül aprólékosan ellenõrzik; ha aránytalanság gyanúja merül fel, rákérdeznek, majd a számlával együtt archiválják az e-mailek szövegét is. A képviselõk napidíja annyi, amennyi bárki másnak is jár, ha a lakóhelytõl - amely a szolgálati lakásuk is - 50 km-nél távolabb utaznak, s ott is éjszakáznak. Napi 350 kr jár, ebbõl 210 kr adómentes. Ha valahol díjmentes étkezésben részesül, levonandó a napidíjból. A képviselõk országon belüli utazását éves vonatbérlettel segíti a parlament, ha a távolság nagyon nagy, szóba jöhet ennek repülõgépes megfelelõje is. Ezek szigorúan csak szolgálati utakra használhatók. Ha a képviselõk szolgálati kreditkártyájukkal egyenlítik ki a számlájukat, azokat csak akkor fizetik ki, ha utazási elszámolást is csatoltak a számláik mellé." |
tsanyi | 2814 | 2011. március 18. 15:32 | Válasz erre: 2812 |
Mi a bajotok a statisztikával?.....hisz az az igazság......igaz, hogy van 10000 aki 100 milla körül keres és ez össze van számolva 2.5 millió melóssal, de az átlag az átlag........vazz, a statisztikák szerint számolók miért nem mernek kimenni az utcára valós adatokat megkérdezni?....
|
qqriq64 | 2813 | 2011. március 18. 15:31 |
Ahogy a jó öreg Winston mondta "csak annak a statisztikának hiszek amit én hamisítok"
|
klimas | 2812 | 2011. március 18. 15:27 | Válasz erre: 2808 |
Szívembõl szóltál!! Velem együtt akkor Te is egy statisztika=fényezés rontó alak vagy...))))
|
tsanyi | 2811 | 2011. március 18. 14:22 |
Amúgy jól csinálják......internet igaz, hogy egyre több embernek hozzáférhetõ, de azért a szavazók döntõ többsége nem jut hozzá és nem os fog soha mert nem tudja az elõfizetést kinyögni így a tömeg csak arról tud ami a tv-ben lemegy....ott pedig a cenzúra erõsen mükszik...
|
tsanyi | 2810 | 2011. március 18. 14:20 | Válasz erre: 2809 |
Megnéztem pár híroldalt és elkzdtem volna linkelni egy csomó friss baromságot, de rájöttem, hogy egyszerûbb ha mindenki maga megnyitja bármelyiket mert hamar megtelne a tárhely itt a sok linkkel.......hihetetlen mennyire nézik a magyart hülyének......pont 15.-én matolcsynk örömködött kint az eu-ban, hogy egyre szigorúbb ellenõrzés lesz az eu részérõl és ez mennyire kívánatos(persze ezt nem magyarul tette nehogymár itthon azonnal értse bárki hanem úgy, hogy rossz fordításra lehessen fogna a kínos részeket) míg a fõnöke itthona pódiumon épp lehurrogta az eu-t és nem engedi, hogy diktáljanak nekünk....vazz, ezek kint teljesen mást mondanak és tesznek mint amit nekünk mondanak....akkor melyik a hazugság?....mindkettõ?
|
Semi | 2809 | 2011. március 18. 14:12 |
"Idén több tízezer ember a kordonokkal, gyûlöletkeltéssel teli megosztott ünnepek után végre valódi közös, nemzeti ünnepként ünnepelhette március tizenötödikét. Értetlenül és megdöbbenve állunk minden olyan próbálkozás elõtt, amely ezt az ünnepet utólag el kívánja venni az emberektõl" Talán azért nem voltak idén tüntetések, mert az elõzõ években épp õk szervezték? Aszonnya' a Himnuszt sem szoktuk teljes terjedelmében elénekelni. Na ja, csak épp nem azokat a részeket hagyjuk ki belõle, amik kényesek, hanem az elején kívül mindent. Ezek tényleg hülyék, a fityiszben nagy agymosás mehet... |
matador | 2808 | 2011. március 18. 11:09 | Válasz erre: 2807 |
mit nem adnék ennyi fizuéert, no még dolgoznék is, így csak ücsörgök...... a drága statisztika....
|
fragile | 2807 | 2011. március 18. 10:58 |
Statisztika-kereset-KSH KSH: januárban 3,3 százalékkal nõttek a nettó átlagkeresetek Budapest, 2011. március 18., péntek (MTI) - A legalább 5 fõs vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók létszáma az idén januárban átlagosan 2 millió 621 ezer fõ volt, ugyanezen idõszak alatt a bruttó átlagkeresetek 1,6, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek pedig 3,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A teljes munkaidõben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 210.200 forint volt januárban, ezen belül a vállalkozásoknál dolgozóké 213.800, a költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állóké pedig 204.600 forintot tett ki. A KSH nem közöl havi reálkereseti adatokat a gyorstájékoztatókban, mivel a nettó átlagkeresetek nem veszik figyelembe a családi adókedvezményt, s ezért az így számított adatok nem tükröznék a reálpozíciókat. A KSH ugyanakkor külsõ szakértõk bevonásával módszertani fejlesztésbe kezdett, s a sikeres tesztet követõen negyedévente közöl majd a családi adókedvezmény hatását is figyelembe vevõ reálkereseti adatokat. Az 5 fõt, vagy ennél több embert foglalkoztató vállalkozásoknál 2011. januárban 1 millió 829 ezren dolgoztak, 2,7 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A költségvetési szférában dolgozók létszáma 5,4 százalékkal lett kevesebb (695 ezer fõ), ami az átalakuló közfoglalkoztatási rendszer kezdeti létszámcsökkentõ hatásának tulajdonítható. A közfoglalkoztatás nélküli 682 ezer fõs létszám csaknem megegyezik a tavaly januári adattal. A KSH szerint az átlag-keresetek a versenyszférában januárban 8,4 százalékkal nõttek, míg a költségvetés területén - a 2010. évi eseti keresetkiegészítés elsõ részletének januári kifizetése miatt - 12,5 százalékkal elmaradtak 2010 azonos idõszakához képest. A legjobban fizetõ gazdasági ág továbbra is a pénzügyi, biztosítási tevékenység volt (477.500 forint), ezt az információ és kommunikáció (397.600 forint), valamint a villamosenergia-, gáz-, gõzellátás követte (333.500 forint). A legkevesebbet a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (124.800 forint), illetve a mezõgazdaság, erdõgazdálkodás, halászat (139.100 forint) ágakban dolgozók kerestek. A költségvetési szférában foglalkoztatottak részére 2011-ben havonta - az adó- és járulékváltozások ellentételezésére - a keresetbe nem tartozó kompenzáció kifizetésére kerül sor. Januárban a teljes munkaidõsök mintegy 36 százaléka átlagosan mintegy 5.500 forint juttatást kapott ezen a címen, amely a szféra bruttó keresetének 2,7 százalékát jelentette. A rendszeres - prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli - keresetek az év elsõ hónapjában átlagosan 4,3 százalékkal, ebbõl a versenyszférában dolgozóké 4 százalékkal haladta meg az elõzõ év azonos idõszakit. A költségvetési szférában dolgozók - közfoglalkoztatottak nélkül - számított alapilletménye az úgynevezett illetményautomatizmusnak köszönhetõen 1,4 százalékkal emelkedett ugyanezen idõszak alatt. A KSH adatai szerint nemzetgazdasági szinten az átlagos - családi kedvezmény nélkül számított - nettó kereset 139.600 (ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 97.400, a szellemi foglalkozásúaké 181.800) forint volt, átlagosan 3,3 százalékkal magasabb az elõzõ évinél. A 221.200 forintos nemzetgazdasági szintû átlagos havi munkajövedelem 2,2 százalékkal haladta meg az elõzõ év januárit. A munkajövedelmen belül az egyéb munkajövedelem aránya átlagosan 4,9 százaléknak felelt meg. ghg gry |
tsanyi | 2805 | 2011. március 17. 20:33 | Válasz erre: 2804 |
Ezt én is néztem....vicc, hogy már ebbe is belenyúlnak.....tényleg átírják a történelmet és az új idõszámítás I Viktortól fog datálódni.....ma hallottam egy magyarázatot, hogy miért lesz az alkotmányban az ország neve Magyarország, köztársaság nélkül.......mert az alkotmány utolsó passzusában benne lesz, hogy ez Magyarország elsõ alkotmánya...és ez csak úgy lehetséges ha országnevet változtatnak hisz már volt több alkotmány is csak ugye az országnév mögött mindig volt valami és õk most olyan alkotmányt akarnak ami deklarálja, hogy õk egy elsõt alkottak.....
|
desiderus | 2804 | 2011. március 17. 20:29 |
Érdekes, hogy pont a legfontosabb sorok maradtak ki...és persze utána jön a "megmagyarázzuk, hogy a döglött macska alszik" effektus. http://www.origo.hu/itthon/20110317-marcius-15-petofi-verset-szavaltak-a-sajtoszabadsagrol-szolo-versszakok-nelkul.html |
Gyík67 | 2803 | 2011. március 17. 20:23 | Válasz erre: 2802 |
Az a baj hogy egyáltalán meg merik tenni ... X:(
|
bandi0 | 2802 | 2011. március 17. 19:14 | Válasz erre: 2801 |
Meg persze nem 100-an voltak, hanem max 20-an, ebbõl 16-ot ott is tartottak.
|
bandi0 | 2801 | 2011. március 17. 19:05 |
Úgy tûnik, hogy tévedtem, mégsem hoax. Csak éppen nem 3 hete történt, hanem majdnem másfél évvel ezelõtt: http://index.hu/belfold/2009/11/05/utogettek_a_nagykatai_rendorkapitanysag_ajtajat/ |
Apu | 2799 | 2011. március 17. 18:28 | Válasz erre: 2789 |
Volt róla hír, az indexen és az origóban is. Úgy emlékszem a retekhiradóban is említették. Igaz ugyan, hogy nem több száz, hanem egy család, emlékeim szerint 5-6 fõ, akiket a kívülrõl tényleg segítségnek hívott járõr elõállított. A folytatásra nem emlékszem. |
bandi0 | 2798 | 2011. március 17. 18:25 | Válasz erre: 2797 |
Neveket említ, de érdekes módon az idõpont homályos...
|
Gyík67 | 2797 | 2011. március 17. 18:12 | Válasz erre: 2789 |
Hoax ? ... lehet, de neveket említ, (utánna lehet járni), ha igaziak, akko megütheti a bokáját, ha igaz, akko azért azt megkérdezném a kedves Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls-tól, hogy Õ oda mert volna menni a kapitány vagy a Bûnügy osztályvezetõ helyében ... ? ...
|
tsanyi | 2794 | 2011. március 17. 17:42 | Válasz erre: 2793 |
na ez szép....akkor én rosszul emlékszem....:)).....amúgy nem lenne nagy csoda így sem...
|
bandi0 | 2793 | 2011. március 17. 17:36 | Válasz erre: 2792 |
Igen, emlékszem rá. Az viszont Érden történt kb. egy hete és "csak" 8-9-en voltak.
|
tsanyi | 2792 | 2011. március 17. 17:27 | Válasz erre: 2790 |
Nem egészen így történt ahogy a Pegaso által copyzott írásban áll, de az eset megtörtént és tényleg bántalmazták a járõrt, de hamar legyûrték õket és bent tartották a fõkolomposokat.....egyébként akkor linkeltem az errõl szóló tudósítást...
|
Pegaso650 | 2791 | 2011. március 17. 16:58 | Válasz erre: 2790 |
Persze lehet igazad benne. Nem is tudom miért szúrtam be, talán mert két hete nem kommenteltem :) |
bandi0 | 2790 | 2011. március 17. 16:49 | Válasz erre: 2789 |
Szerintem hoax... A "Küldjétek szét mindenkinek!" felhívás és társai 99.9%-ban ezt takarják.
|
Pegaso650 | 2789 | 2011. március 17. 15:47 |
Most kaptam skypon: "Megdöbentõ Ez ma lehetséges? Hihetetlen... Elhallgatott jelen: több száz cigány támadta meg a rendõrkapitányságot Úgy három héttel ezelõtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai Rendõrkapitányságot. Az elõzmény az volt, hogy az egyik járõr az utcán megvert, majd elõállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendõrt, aki elõállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három rendõr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendõrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év rendõre is volt, és a bûnügyi vezetõ, Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat. Az õrjöngõ cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járõrt. A bent rekedt rendõrök a készenléti rendõrségtõl, a Pest Megyei Fõkapitányságtól könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményrõl, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki, mint mondtam csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a gyáva bûnügyi vezetõ megtarthassa székét. Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévõ ügyeletesétõl értesültem, aki 20 évig kollégám volt. Az ügyben részt vevõ rendõröket is meg tudom nevezni. Kérem tegye lehetõvé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendõrt lincseljenek! Tisztelettel: Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls. Küldjétek szét mindenkinek! Azért is tudja meg mindenki, hogy mi folyik ebben az országban!" |
Gyík67 | 2788 | 2011. március 17. 15:23 | Válasz erre: 2784 |
Jani ! "Így is lehet, ma magyarországon!" Csak megkérdezném, ez pozitív vagy negativ példának szántad ? ... |
fragile | 2787 | 2011. március 17. 13:32 |
FOGYASZTÓI MEGTÉVESZTÉSEK SLÁGERLISTÁJA (2. rész) Borsos ára lehet egyes nyereményjátékoknak Játszani mindenki szeret. Hát még nyerni! De mi van akkor, ha a vélt vagy valós nyereményjáték fõként a szervezõk pénztárcáját gazdagítja? A Teszt és Piac Fogyasztóvédelmi Egyesület ezúttal a nyereményjátékok veszélyeire hívja fel a figyelmet, mert ezen a területen is javasolt a fokozott óvatosság! „Gratulálunk, egy 300.000 Ft értékû utalványt nyertél!” – nyereményjátéknak álcázott tartalomküldõ szolgáltatások Az aktuális heti „ajánlat” egy 500.000 forint értékû Apple utalvány. De visszaéltek már korábban a Sziget Fesztivál nevével és népszerûségével is, emellett „nyerhettünk” több kiló csokoládét, álmaink konyhabútorát, robogót és megannyi más dolgot. Persze valójában vajmi kevés az esélyünk valódi nyereményre, ellenben több tízezer forintos számla lehet figyelmetlenségünk vagy hiszékenységünk ára. Az e-mailben érkezõ nyeremény vagy nyerési lehetõség mindig a megjelölt linkre kattintva érhetõ el, ahol általában egy-két igen egyszerû kérdés vár ránk, ezek megválaszolásával pedig regisztrálni lehet egy játékra – mobilszámunk megadásával. Aki figyelmetlen és nem olvassa el a lap alján található, általában sötét háttéren, fekete apró betûkkel írt sorokat, az nem is sejti, hogy a regisztrációval egy tartalomküldõ szolgáltatást (logo, csengõhang stb.) rendel meg mobiltelefonjára, naponta több száz forintért, amirõl – ha a továbbiakban már nem kéri – neki kell(ene) leiratkoznia. Egy sorsoláson állítólag majd valamikor részt vehetünk, addig viszont fizethetjük a számunkra többnyire teljesen haszontalan, ám kitartóan érkezõ logók vagy csengõhangok borsos árát. „Mondj egy A betûvel kezdõdõ keresztnevet és tiéd lehet 50.000 forint’ András? Nem, nem erre gondoltunk.” – betelefonálós játékok Csalogató felhívások a nagy nyeremény reményében, és a fogyasztó beszáll a játékba. Az azonnali meghirdetett nyereménnyel ellentétben, a valóságban többször kell üzenetet küldeni, telefonálni, azonban sokszor még így sem érhetõ el a címzett. Újabb próbálkozásnál, újabb visszautasítás vagy foglalt jelzés a válasz, de az is elõfordul, hogy a játékost egy újabb telefonszámra irányítják, mely újabb költségekkel jár. Ráadásul az is pénzbe kerül, ha arról kapunk tájékoztatást, hogy nem mi vagyunk a szerencsés nyertesek. Visszaélésre ad lehetõséget, hogy „betelefonálós játékoknál” vagy SMS-en kapott megkereséseknél a mûsoridõ és az üzenet terjedelme sem teszi lehetõvé, hogy részletes tájékoztatást kapjunk, így esetenként még az SMS vagy hívás pontos díjával sem vagyunk tisztában, ráadásul a játékba kerülõ játékosok kiválasztása sokszor átláthatatlan és ellenõrizhetetlen, több lényeges információ pedig sokszor csak apró betûvel van feltüntetve. A fogyasztó pénztárcájából kiesõ több száz vagy ezer forint mindenesetre a játékszervezõknek és a telefontársaságoknak magas bevételt jelent – hiszen rendszerint emelt díjas szolgáltatásokat veszünk igénybe. Saját döntésünkön múlik, hogy részt veszünk-e egy játékban. Ne felejtsük el, hogy a telefonhívások és üzenetek díja a havi telefonszámlát akár többszörösére is emelheti! Fontos, hogy személyes adatainkat, bankszámlaszámunkat még a biztosra vett nyeremény reményében se adjuk ki ismeretleneknek, mert visszaélésre adhat okot! Mindig elõre, részletesen tájékozódjunk a játékfeltételekrõl, és gondoljuk végig, valójában mennyi az esélyünk a nyerésre! További információ: Szép Gábor elnök +3630-476-2864 szepgabor@freemail.hu dr. Kovács Krisztina jogi és kommunikációs tanácsadó +3620-314-8972 kov.kriszta@yahoo.com |
qqriq64 | 2786 | 2011. március 17. 12:56 | Válasz erre: 2782 |
Néhány arcot azért már ki kellett retusálni a fidesz fényképalbumából. Nem kell ezen csodélkozni a diktatúrák módszerei nem változnak. |
qqriq64 | 2785 | 2011. március 17. 12:54 | Válasz erre: 2784 |
Volt már ennek az országnak egy fülbevalós minisztere akit kabáttal letakarva a hátsó ajtón menekítettek ki a rendõrök egy bordélyházból. Rosszul idõzítették az akciót és ot találták.
|
Jani55 | 2784 | 2011. március 17. 12:31 |
Urak! Picit más téma, de (nekem) sok újdonság, gondoltam megosztom Veletek: Régrõl ismerõs, a keresztutcában ötödik házból, a volt céges munkatársam (idõközben felnõtt: 34 éves) lánya keresett fel, jót beszélgettünk. A hölgyemény igen dekoratív, nagyon csinosan és divatosan öltözik (kb 5M volt rajta ruha+ékszerek, az egyebek -itt nem részletezném- biztosan másik 5M), nekem ez is feltûnt, de leginkább az, hogy idõnként a jobbnál is jobb kocsik (értsd 20M felettiek) parkolnak a szülõi háznál, egyébként Fehérváron lakik... Szóval: konzumhölgy volt, tíz éve váltott, most szabadúszó. Számlaképes egyéni vállalkozó, az üzleti szférában: 4nyelven beszél, ha kell titkárnõ, ha az kell sofõr, stb... az üzleti élet elitjeivel, a magasabb beosztású cégvezetõkkel, a politikai körökben a felsõ réteggel üzleti utakra, megbeszélésekre megy a T. megrendelõivel... Természetesen teljes 24/48 óráról szól a történet, minden megkötés nélkül..., ami és ahányszor belefér a napba... Díja: nettó 700eFt/nap, ill. 1M/2nap (számlára 1, 1,5M/nap), + természetesen a teljes ellátás (repülõjegy, szálloda, az a ruha, ékszerek lesz rajta, amit a T. megrendelõ vásárol neki, stb...) A nap mindig Bp-n kezdõdik, ott is fejezõdik be... Természetesen elõre kell utani... A naptár ez évre tele van... Csak jelezni szeretném, ez nem a százezer, nem a húszezer, de nem is a kamionsoron, útszélen az öt-tízezer, végképp nem a kocsmai két rövidért kategória! Így is lehet, ma magyarországon! |
Bubó Doki | 2783 | 2011. március 17. 12:09 |
Lehet már itt is figyelnek....oszt jön értünk a fekete lefüggönyözött állami autó.....DDDDD Bizony, ez a fityisz új világa.....De hát a forradalomban a zemberek ezt akarták!!!!)))))) |
bandi0 | 2782 | 2011. március 17. 11:50 |
Szép új világ... http://hvg.hu/itthon/20110317_petofi_vers_cenzurazott#rss Lassan módosítani fogják a tankönyveket is? |
qqriq64 | 2781 | 2011. március 17. 09:17 | Válasz erre: 2769 |
Teljesen mindegy hogy a rendõr 60 vagy 120 kiló. A mögötte álló szervezet tekintélyét kéne tisztelni. Ha a 60 kilós rendõr igazoltat egy bõrnyakú kancigányt és az kötözködik a rendõrrel tudnia kellene hogy fél órán belül 3kommandós térdel a nyakán. Sajnos ez nem így van és a rendõrség tekintélyvesztésérõl elsõsorban a jobboldal tehet. A helyükben alkalomadtán meghálálnám nekik. |
qqriq64 | 2780 | 2011. március 17. 09:13 | Válasz erre: 2775 |
Én ismerem a történetet meg a verset is és pár évvel ezelõtt kaptam róla egy PPS-t gyönyörû képekkel zenével a képeken a vers soraival de valahova olyan helyre tettem a számítógépen hogy azóta sem találom. Köszi hogy feltetted. |
Gyík67 | 2779 | 2011. március 17. 08:40 | Válasz erre: 2778 |
Van benne valami amit mondasz !!! :( ... És a szabadságszobor a Gellért hegyen ? mert ha egy vöröscsillagot tartana a kezében ... de nem azt tart ... viszont az a gyönyörû fallikus obeliszk a szabadság téren ... annak ott van a tetején, bár most erre pontosan nem is emlékszem, de mindegy is, ott anno az ereklyés országzászló állt, azt miért nem rakják vissza ? |
Semi | 2778 | 2011. március 16. 22:54 |
Egyébként mi a faszom baj volt a Ferihegy névvel is? Ma is olyan ökörségekrõl szavaztak, hogy csak na, de beleszúrták azért a táppénz értékének csökkentését is... |
Semi | 2777 | 2011. március 16. 22:52 |
Kezdem azt hinni, hogy a kormány hülyét akar csinálni belõlünk. Annyi a "látszattevékenység", hogy csak na. Hoznak egy nagy rakat baromságot és én már ott tartok, hogy képtelen vagyok követni a történéseket. Gyakorlatilag simán beszúrhatnak olyan intézkedéseket is, amikre senki fel sem figyel, majd csak akkor, amikor már késõ lesz. Tényleg az a céljuk, hogy az egyszeri ember már ne tudja követni a tevékenységüket? |
Gyík67 | 2776 | 2011. március 16. 22:33 | Válasz erre: 2775 |
Köszönöm ! Nem ismertem a történetet ... viszont minden szavát ittam a postnak ... |
galoscsabus | 2775 | 2011. március 16. 22:20 |
Nem emlékszem, hogy történelemórán szó esett volna errõl :-( : A magyar történelem Thermopülei csatája Talán nem túlzok, ha azt mondom: kevés olyan ókori esemény van, amelyre iskolai tanulmányainkból szinte mindannyian emlékszünk. Leonidász király és 300 spártai katonájának a Thermopülei szorosban véghez vitt hõsi cselekedete ezen kevesek közé tartozik. Meglehet a többség még az „Itt nyugszunk. Vándor vidd hírül a spártaiaknak: / megcselekedtük, amit megkövetelt a haza.” sírversre is emlékszik. Az azóta eltelt évszázadok során számtalan képzõmûvészeti, irodalmi alkotás dolgozta fel a Thermopülei ütközetet. Néhány évvel ezelõtt még hollywoodi szuperprodukció is készült a csatáról. Pedig, ha úgy nézzük, nem történt más ott, mint 300 spártai – árulás révén – elvesztett egy csatát a hazájukat fenyegetõ perzsák ellen. Aztán mégsem a gyõzõ lett a gyõztes. A szorosban csatát vívó spártaiakra ma az egész világ, mint hõsökre emlékszik. A perzsa hadsereg meg eltûnt a történelmi emlékezet süllyesztõjében. Ha azt mondom, Nyergestetõ, talán csak nagyon keveseknek jut eszükbe bármi is. Bevallom férfiasan, tavaly nyárig nekem sem mondott semmit ez a földrajzi név. Az anyaországban nem tanulunk róla, a köztudatban pedig nincs benne a Háromszéki- és a Csíki-medencét összekötõ átjáró neve. Mi az amiért Sólyom László köztársasági elnök, dacolva a román kormányzat és a hatóságok rosszallásával, mégis elmegy oda? Mi is történt ott 160 évvel ezelõtt? Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc utolsó napjaiban vagyunk. 200 ezres orosz haderõ lépi át az ország keleti határát. Bem tábornok, az erdélyi magyar csapatok vezetõje döntõ vereséget szenved Segesvárnál. Mindenki elõtt nyilvánvalóvá válik, ekkora túlerõ ellen nem lehet felvenni a harcot. Konok emberek a székelyek, ha valamit elhatároznak, a világ minden kincséért sem tágítanak tõle. Ilyen volt a magyar szabadság ügye is. Tuzson János õrnagy és 200 székely katonája fejébe vette, hogy a Csíkszereda felé elõrenyomuló többezres orosz hadtestet megállítja az utolsó, stratégiailag védhetõ ponton. A Nyergestetõn. A sokszoros túlerõben lévõ orosz sereg nem bírt a székelyekkel. Tuzson János honvédei 1849. augusztus 1-jén többször is visszaverték az orosz támadást. Mígnem egy román pásztor a védõk hátába vezette az ellent. Kányádi Sándor Nyergestetõ címû versében így ír errõl: „Végül csellel, árulással / délre körülvették õket, / meg nem adta magát székely, / mint a szálfák, kettétörtek. / Elámult az ellenség is / ekkora bátorság láttán, / zászlót hajtva temette el / a hõsöket a hegy hátán.” Kányádi Sándor: Nyergestetõ (A néhai jó öreg Gaál Mózesre, gyermekkorom regélõjére is emlékezve) Csíkországban, hol az erdõk zöldebbek talán, mint máshol, ahol ezüst hangú rigók énekelnek a nagy fákon, s hol a fenyõk olyan mélyen kapaszkodnak a vén földbe, kitépni vihar sem tudja másképpen, csak kettétörve, van ott a sok nagy hegy között egy szelíden, szépen hajló, mint egy nyereg, kit viselne mesebeli óriás ló. Úgy is hívják: Nyergestetõ; egyik kengyelvasa: Kászon, a másik meg, az innensõ, itt csillogna Csíkkozmáson. Nemcsak szép, de híres hely is, fönn a tetõn a nyeregben ott zöldellnek a fenyõfák egész Csíkban a legszebben, ott eresztik legmélyebbre gyökerüket a vén törzsek, nem mozdulnak a viharban, inkább szálig kettétörnek. Évszázados az az erdõ, áll azóta rendületlen, szabadságharcosok vére lüktet lenn a gyökerekben, mert temetõ ez az erdõ, és kopjafa minden szál fa, itt esett el Gál Sándornak száznál is több katonája. Véres harc volt, a patak is vértõl áradt azon reggel. Támadt a cár és a császár hatalmas nagy hadsereggel. De a védõk nem rettentek - alig voltak, ha kétszázan -, álltak, mint a fenyõk, a harc rettentõ vad viharában. Végül csellel, árulással délre körülvették õket, meg nem adta magát székely, mint a szálfák, kettétörtek. Elámult az ellenség is ekkora bátorság láttán, zászlót hajtva temette el a hõsöket a hegy hátán. Úgy haltak meg a székelyek, mind egy szálig, olyan bátran, mint az a görög háromszáz Termopüle szorosában. Nem tud róluk a nagyvilág, hõstettükrõl nem beszélnek, hírük nem õrzi legenda, dicsõítõ harci ének, csak a sírjukon nõtt fenyõk, fönn a tetõn, a nyeregben, s azért zöldell az az erdõ egész Csíkban a legszebben. (1965) |
V-reb | 2774 | 2011. március 16. 21:18 | Válasz erre: 2753 |
A karikásostoros embert ismerem.Tavaly Kunszentmártonban bement kb.12 kecsua egy ivóba és úgy döntöttek, hogy aznap nekik minden ingyen van, stb.Ez az ostoros ember minden segítség nélkül egyedül megoldotta a problémát, cigóknak esélyük sem volt. |
V-reb | 2773 | 2011. március 16. 21:12 | Válasz erre: 2772 |
Bocs, ezt nem pintér mondta, ez szadesz találmány volt.
|
karika111 | 2772 | 2011. március 16. 21:05 |
ott kezdõdött a baj,mikor I.ovisok kormányában pintér Pandur valami olyat mondott,hogy nincs c.g.ny bünözõ,csak megélhetési bünözõ van,és evvel szabad utat nyitott nekik,csak nem gondolta,hogy vissza nyal a fagyi 9-10 év mulva
|
Gyík67 | 2771 | 2011. március 16. 19:16 | Válasz erre: 2769 |
Ebben is van igazság ... az egyenruha "hatalma" ...
|
Gyík67 | 2770 | 2011. március 16. 19:12 | Válasz erre: 2767 |
Annak a tiszteletnek azért valószínüleg nyomatékot adott az a 120 kg is :))) ... de igen, én ia Budaörsön nõttem föl, és ott is elég volt ha csak rászólt valakire a nem is nagydarab de annál rafkósabb körzeti rendõrbácsi ... :))) Sajnos ez a világ már elveszett, mint a 45 forintos benzin ... :( ... :))) |
tsanyi | 2769 | 2011. március 16. 19:06 | Válasz erre: 2767 |
Nyilván nem az az egy darab rendõr volt akit tisztelt mindenki hanem a mögötte álló erõt ami ha bármi baj érte volna a kmb.-t akkor azt biztosan megtorolja....nem úgy mint most.....
|
kawa70 | 2768 | 2011. március 16. 19:06 | Válasz erre: 2766 |
Ezt a kérdést már csak törvényen kivûl lehet megoldani.....vagy tûrni a végtelenségig. Eddig egyik kormány sem akarta helyretenni õket, kellettek a választásokhoz (is) - most meg adósok a sikerért, akárcsak elõdeik. Na, többek közt ezért csökken az életszinvonal, jut kevesebb a megélhetésre és nõ az üzemanyag ára. Többet adni már nem nagyon tudnak nekik, következõ lépés a szabadrablás elnézése számukra, a magyarral szemben.
|
klimas | 2767 | 2011. március 16. 19:04 | Válasz erre: 2765 |
Nem is 120 kg a hangsúly, hanem az a légkör, ami tiszteletben tartott egy egyszerû rendõrt . Az "egyszerût" persze jó értelembe véve....
|
tsanyi | 2766 | 2011. március 16. 18:59 | Válasz erre: 2765 |
Fõleg jogkör....sok rendõr ismerõs van és csak a kínlódás megy, hogy tenne szívesen valamit ,de nem tehet.......ennyi...ezért van szükség az önszervezõdésre...
|
Gyík67 | 2765 | 2011. március 16. 18:56 | Válasz erre: 2764 |
Jóó is lenne ! De sajnos manapság nem találnál olyan 120 kg-os embert aki elmenne rendõrnek ilyen szar fizetéss és jogkör mellet ... sõt lassan már 120 kg-os fiatalembert se találsz a fiatal srácok 80 %-a mind EMOs vagy mi a franc, ök meg jóó ha vannak 60 kilósak sokszor ketten :( ... |
klimas | 2764 | 2011. március 16. 18:46 |
Gyerekkoromban a XV. kerületben éltem, ahol most az újpalotai lakótelep kezdõdik. Az utcánkban, tõlünk néhány háznyira lakott két cigány család is. Érdekes módon nem kellett mindent lehegeszteni, lakatolni, aknamezõvel körbevenni. Akkor még létezett a körzetimegbízotti rendszer, volt is egy kb. 120 kilós törzsörmester, tõlünk úgy félórányi távolságnyira , a Toldi biciklijével. Az idõsebbek tudják milyen volt ez a bringa. Nem volt csetepaté nap mint nap, nem volt rongálás, nem volt lopás, erõszak stb. Sõt a szüleim úgy vágtak pofán ha tiszteletlenül beszéltünk a Boriskával meg a Gusztival, hogy az na.... Ha néha valamelyik felöntött a garatra és baromi erõs lett, elég volt csak emlegetni a körzetimegbízottat.Vagy elég volt végig bicikliznie az utcákon és rend volt. Na ezt a világot szeretném újra látnia mindenapokban. |
Gyík67 | 2763 | 2011. március 16. 18:45 |
Volt néhány évig közöm a rendõrséghez, még abban az idõben amikor jobban tehettek/tünk valamit ... de akkor is mosták érte a fejünket ill. a miénket még nem is annyira, de az sima utcai járõrét igen, ... és azóta ez a dolog csak rosszabb és rosszabb lesz :((( ...
|
tsanyi | 2761 | 2011. március 16. 18:34 | Válasz erre: 2760 |
mellesleg semmi közöm a gárdához vagy bármi ilyesmihez sõt az igazi céljaikkal sem értek teljesen egyet, de vazz, a rendõr hiába akarna nem tehet rendet, de valakinek meg kell védeni-e öreganyáinkat mert ha már õket sem védjük, tiszteljük akkor mi végre vagyunk és mi végre várhatjuk majd el gyermekeinktõl, hogy õk majd megvédjenek ha már magatehetetlenek leszünk?
|
tsanyi | 2760 | 2011. március 16. 18:32 | Válasz erre: 2759 |
Nem fognak mert csak nekik szabad áthágni a törvényt senki másnak...a gárdista vigyáz arra, hogy ne legyen törvénytelen mert azt a szemére vetik azonnal.....hallgattam ezügyben a klubrádió pár adását és hihetetlen, hogy mennyire korlátoltan gárdistáznak és szegény romáznak.....,de érdekes módon egyik sem akar közéjük költözni a sorra...
|
Gyík67 | 2759 | 2011. március 16. 18:30 |
Micsoda rasszista, kirekesztõ, hozzászólások vannak itten ... szegín romákokat mindíg csak bántják ... de legalább az egyik kapna már végre egy kiadós taslit, valamelyik gárdistától ;) ... :))) ...
|
tsanyi | 2757 | 2011. március 16. 14:24 | Válasz erre: 2756 |
Ráadásul erõszakmentesen.....eddig a gárda senkit nem bántott csak õket támadták.....majd ha nekiesnek a romáknak akkor szóljanak.....
|
qqriq64 | 2756 | 2011. március 16. 14:18 | Válasz erre: 2755 |
Miért a nagy felháborodás ha az állam nem tudja ellátni a feladatát magyarul nem tudja garantálni állampolgárainak biztonságát akkor azok maguk próbálják ellátni az állam feladatát? Mi a probléma? Szerintem semmi. |
tsanyi | 2755 | 2011. március 16. 13:45 | Válasz erre: 2754 |
Így van....amúgy hány romát vertek meg, loptak meg a gárdisták? Annyi a bûnük, hogy rászólnak a gyerekekre, hogy viselkedjenek jól az iskolában?....vagy az a bûnük, hogy miattuk nem lehet lopni?.....jól mondta az egyik, a szavazatuk kell és ezért eddig mindent megengedtek nekik.....
|
qqriq64 | 2754 | 2011. március 16. 13:39 | Válasz erre: 2753 |
Na szóval... Azt mondja a videóban az egyik roma hogy meddig kell még ezt tûrniük. ÉN és még néhány millióan ugyanezt kérdezzük ebben az országban MEDDIG KELL MÉG TÛRNÜNK? Egyébként mintha a falunkat és az utcánkat látnám. Ugyanígy gereblyézzük össze a szemetet mint ahogy az egyik hozzászóló vasvillával. Hetente egy zsák szemetet szedek össze elõttünk. Tíz emberbõl kilenc cigány aki elmegy elõttünk biztos az a maradék egy szemetel mí? Na jól felbasztam megint magam. |