28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 3971 2011. április 15. 13:16  
Itt van egy hasonló amit tegnap írtam: http://napizeje.blog.hu/2011/04/15/abszurdisztan_nepi_miliciaja?fullcommentlist=1#comments
én is azon agyalok, hogy nem véletlen a töketlenkedés és az, hogy magukra hagyják a magyarokat a cigánybûnözõkkel szemben azért, hogy legyen igény egy olyan seregre a rendõrségen felül aki megvéd minket és ha már elérkezettnek látják az idõt a felállításához akkor mindenki ujjongjon....csakhogy ilyen már volt a történelemben.....

kispeti 3970 2011. április 15. 11:47  
Érdekes tanulmány ! Sok igazság van benne !
http://index.hu/velemeny/jegyzet/2011/04/15/1944_megitelese_a_fidesz_kdnp-alkotmanyban/

qqriq64 3969 2011. április 15. 10:51   Válasz erre: 3968
Egyébként nem írnék én ilyet, volt nekem gyerekszobám.
Ennél én disztingváltabban fejezem ki magam.

Miért nem volt minden politikusnak az anyja picsája szecskavágó:))))))

bandi0 3968 2011. április 15. 10:46   Válasz erre: 3967
Még nem... De attól tartok van esély az "aki nem ért egyet az terrorista" hozzáállásra a jövõben...

qqriq64 3967 2011. április 15. 10:40   Válasz erre: 3962
Ha azt írom hogy rohadjon meg mind az életveszélyes fenyegetés?

qqriq64 3966 2011. április 15. 10:36   Válasz erre: 3964
Erre szokták mifelénk mondani hogy nem a bába néni hibájából halt meg:))))

Egyébként van benne igazság. Apám nyugdíj után három évvel meghalt egyszerûen azért mert megállt.

qqriq64 3965 2011. április 15. 10:32   Válasz erre: 3963
Haladunk a szép új világ fel.
Lesz még orbán oltárkép a templomokban.

galoscsabus 3964 2011. április 15. 10:28  
Elhunyt a világ legidõsebb férfija

Az amerikai Walter Breuning 114 éves volt.

Az 1896-ban született öregúr természetes halállal hunyt el egy Montana államban található idõsotthonban.
Egy korábbi interjújában elmondta, hogy szegény körülmények között töltötte gyermekkorát, a XX. század elsõ évtizedében sokáig áram és folyóvíz nélkül éltek szüleivel. Elsõ állását azzal egy idõben szerezte, mikor Henry Ford elõször kísérletezett híres szerelõszalagjával. Késõbb a vasútnál hivatalnokként helyezkedett el, ahol ötven éven át dolgozott, gyakran a hét minden napján. Breuning az elsõ világháború idején jelentkezett a hadseregbe, azonban végül nem hívták be, a második világégéskor pedig már túl idõs volt a katonai szolgálatra.

Az ötvenes években veszítette el feleségét, ezt követõen nem is házasodott újra. Hatvanhét éves korában hagyta ott a vasúti állását, a munkát azonban nem hagyta abba, egészen 99 éves koráig dolgozott. Breuning ezt tartotta az egyik legfontosabb tényezõnek abban, hogy ilyen sokáig élt.

Azt vallotta, hogy a hosszú élethez elegendõ egyszerû szabályokat betartani:

<b> Üdvözöld a változást, akkor is, ha az hirtelen jön. </b> (&#8222;Minden változás jó.&#8221;)
<b> Kétszer étkezz egy nap. </b> (&#8222;Ennyi bõven elég.&#8221;)
<b> Dolgozz, ameddig csak tudsz. </b> (&#8222;Jól fog jönni az a pénz.&#8221;)
<b> Segíts másokon. </b> (&#8222;Minél többet segítesz másokon, annál jobb formába kerülsz.&#8221;)
<b> Fogadd el a halált. </b> (&#8222;Soha ne félj a haláltól. Mindenki meghal egyszer.&#8221;)

Valóban ilyen egyszerû lenne?

bandi0 3963 2011. április 15. 10:09   Válasz erre: 3956
Most már nagyon úgy tûnik, hogy az új erõszakszerv a TEK lesz...

bandi0 3962 2011. április 15. 10:06  
Mostantól úgy tûnik, hogy jobb lesz 2x is átgondolni, hogy mit írunk le... http://hvg.hu/itthon/20110415_orban_viktor_tek_facebook#rss Mert majd jön a fekete Audi...

qqriq64 3961 2011. április 15. 09:36   Válasz erre: 3960
Nem így látom.
A rendõrök, a tûzoltók nem kedvezményeket kapnak hanem üzletet kötöttek a kormánnyal. A levélben nagyon jól fel van sorolva hogy miket vállaltak és cserébe miket kapnak. Ha az egyik oldalról egyoldalúan módosítanak akkor tegyék meg a másik oldallal is hogy a mérleg serpenyõje ne azt mutassa hogy nekik csak kötelességeik vannak (olyan kötelességeik amiket más állampolgároktól nem várnak el) hanem akkor a kötelességekbõl is arányosan engedjenek.
Ok vegyék el a nyugdíjkedvezményt DE a 48órán felüli munkát fizessék ki túlórában aztán legyen sztrájkjoguk, ha szabadnapon vannak akkor ne lehessen berendelni õket, a mindenkori tartózkodási helyét ne kelljen megadnia, Kapjanak 13.havi fizetést. Ezek csak példák de úgy lenne igazságos ha kõkemény alkuk eredményeként mindkét fél számára elfogadhatómagállapodás születne.
Mert ez így diktátum.

Abban egyetértünk hogy az irodisták ne kapjanak nyugdíjkedvezményt. Csak a talpas rendõr kapjon csak a bevetésen résztvevõ tûzoltó kapjon mint ahogy a bányában is csak ötezer leszállt mûszak után mehet egy bányász nyugdíjba vagy ahogy a buszsofõröknél is csak a tengelyen töltött idõ számít.

Jani55 3960 2011. április 15. 09:02  
Véleményem szerint, ha országos szinten megszorításokat kell fontolgatni és bevezetni, a társadalom minden rétege vegye ki a részét és viselje a terheket...
Konkrétan a nyugdíjkorhatár emelése egy másik téma, de nagyon is aktuális most... Miért is probléma, ha ott is emelik (nem csak a "civileknél")??? Miért is probléma, ha egy 14-15 éves törvényt újra tárgyalnak? netán aktualizálják, idõszerûsítik?
Végül (természetesen anélkül, hogy bárkit is megbántanék), én természetesen különbséget tennék a "hivatásos állomány" tagjai között, mert egyszerûen nem korrekt, hogy az irodákban dolgozókat ugyanúgy kedvezményezi, mint akik minden nap valóban az életüket, a testi épségüket kockáztatják: legyen az katona, rendõr, pénzügyõr, tûzoltó, stb)

A "titkosszolgálati eszközökkel történõ megfigyelés" nem csak a "kötelékben" lévõket érinti és nem csak mostanság divatos! Tizenöt és négy éve saját bõrömön tapasztaltam, nagyon keményen "rámálltak" pedig "civil" vagyok...

qqriq64 3959 2011. április 15. 08:57   Válasz erre: 3957
Erre a szerzõdésfelrúgásra reagálva mondanám hogy az ántivilágban sokan kötöttek szerzõdést az OTP-vel (akkor még állami tulajdon) kedvezményes kamatozású (3%) lakásépítési kölcsönre. Aztán jött a rendszerváltás és ugyanezeket a kölcsönöket az állam egyoldalúan piaci kamatozásúvá tette. Az érintettek az alkotmánybírósághoz fordultak amely testület ezt a szerzõdésszegést JOGSZERÛNEK minõsítette. Az alkotmánybíróság akkori elnöke Sólyom László volt.

A szerzõdésszegés nem mostani találmány a mindenkori kormányok részérõl. Ahogy Antall József mondta a kormány szava nem úri becsületszó.
Ehhez tartják magukat.

Még annyit jegyeznék meg hogy magyarországon a lakáshoz jutás költsége soha nem volt beépítve a fizetésekbe. DE az átkosban a kedvezményes kamatozású hosszúlejáratú hitelekkel meg a mesterségesen alacsonyan tartott építõanyag árakkal egy fiatal pár kalákában jó eséllyel fel tudott építeni egy házat.
A jelenlegi rendszerben a MEGÉLHETÉS költségét sem fedezik a fizetések.
Mindenki tudja hogy egy bérbõl és fizetésbõl élõ fiatal párnak mennyi esélye van a lakáshoz jutáshoz. Már a kalákában való építkezést is megtiltották.

qqriq64 3958 2011. április 15. 08:40  
Vicc:
" A tûzoltóparancsnok lesétál a pihenõszobába komótosan lefõz egy kávét, megissza elszív egy cigarettát majd megszólal
-Na fiúk szedelõzködjetek megyünk oltani ég az APEH.

KawaÉvi 3957 2011. április 15. 07:44   Válasz erre: 3948
A jelenlegi jogok csorbítása, és a testületi tagok titkosszolgálati eszközökkel történõ megfigyelése miatt épeszû ember nem megy a kötelékbe!
Nekem és még számos kollégánkanak szerzett jogaink volnának, hisz mikor felesküdtünk, kaptunk "valamit" cserébe a kötelemért!
Talán kicsit hosszú lesz, de engedjétek meg, hogy beszúrjak ide egy elkeseredett levelet:

Egy elkeseredett tûzoltó nyílt levele

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Miniszter Úr!

Elkeseredettségem oka, hogy a Magyar Állam megszegni készül adott szavát, egy velem - 1997-ben - kötött megállapodást. Ezt a megállapodást úgy hívják, hogy "Hivatásos Szolgálati Törvény" (1996. évi XLIII.tv.), melynek "preambulumát" idézem.

1996. évi XLIII. törvény
a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról

A Magyar Köztársaság függetlenségének, alkotmányos rendjének, valamint a lakosság és az ország anyagi javainak védelmét ellátó szervek hivatásos állományától az állam tántoríthatatlan hûséget, bátor helytállást követel. A hivatásos állomány tagjai a törvények és más jogszabályok, valamint a nemzetközi jog elõírásainak megfelelõen, a fegyveres szervek feladataihoz igazodó szakmai ismeretek birtokában különleges közszolgálatot teljesítenek. Az Országgyûlés - elismerve a hivatásos szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást és az azzal arányban álló erkölcsi és anyagi megbecsülés indokoltságát - a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról a következõ törvényt alkotja:

Mielõtt aláírtam ezt a megállapodást, gondosan tájékozódtam a feltételekrõl. Részletesen elmondták, hogy alkotmányos jogaimat több tekintetben is korlátozzák, és még ezen felül is számtalan kötöttséggel jár a hivatásos szolgálat. Néhányat megemlítenék, a teljesség igénye nélkül:

Munkaidõm ellentételezés nélkül magasabb, mint bármely más Magyar munkavállalóé. Jelenleg heti 48 óra, de több évig heti 54 óra volt.

Esküm értelmében, a munkám során kapott parancsot, utasítást, akár életem kockáztatásával is végre kell hajtanom.

A parancsot, utasítást (kivéve, ha az bûncselekmény elkövetésére szólít fel) nem bírálhatom, akkor sem, ha az nyilvánvalóan megalázó, vagy jogszabálysértõ. Jogorvoslatra, csak a parancs végrehajtását követõen van lehetõségem.

Szabadságról, szabadnapról bármikor visszarendelhetnek, ha a szolgálati érdek úgy kívánja.

Állandó lakhelyem elhagyását mindenkor jelentenem kell, tartózkodási helyem, és elérhetõségem megadásával.

Szolgálati helyemen politikai tevékenységet nem folytathatok. Politikai pártban tisztséget nem vállalhatok, mely tiltást szolgálati viszonyom megszûnését követõ három évre kiterjesztették.

Az ún. megbízhatósági törvény bevezetésével megfigyelhetõvé, leinformálhatóvá váltam én, és családtagjaim is, miközben a parlamenti padsorokban, az önkormányzatokban, több, korábban köztörvényes ügyekben jogerõsen elítélt képviselõ dönt a "sorsomról".

És végül, de nem utolsó sorban: Az Európai Unió szabályozásával is ellentétesen, nincs sztrájkjogom.

A megkötések fejében, Önök bizonyos kedvezményeket ajánlottak, tudván, hogy ennyi kötöttséget ellentételezés nélkül, épeszû ember nem vállal.

Önök ajánlottak a vállalásaimmal arányos anyagi és erkölcsi megbecsülést. Az elõbbirõl évek óta csak álmodom, az utóbbiról szinte naponta biztosítanak a hétköznapi emberek. Ez elmondhatatlan büszkeséggel tölt el, de sajnos tejet és kenyeret nem kapok érte a boltban.

Ajánlottak, és adtak 13. havi fizetést, amit aztán néhány éve el is vettek, hivatkozva a "társadalmi igazságosságra". Kénytelen-kelletlen elfogadtam.

Biztosítottak arról is, hogy minden szolgálatban eltöltött 5 évemet 6 évnek ismernek el. (1.2-es szorzó) Ezt egyébként nem kedvezményként értékelem. Munkaóráimat tekintve, 5 év alatt valóban 6-ot teljesítek.
És végül a mézesmadzag leghosszabb, legvastagabb és legmézesebb része a nyugdíjszabályozás volt.

Önök azt ígérték "jogfosztásom" fejében, hogy 25 év szolgálati viszony után, amennyiben az egészségem oly mértékben megromlana, hogy a hivatásos szolgálatot ellátni már nem tudom, vagy betöltöttem az 50. életévemet, teljes összegû szolgálati nyugdíjra leszek jogosult. Erõs, egészséges fiatalemberként az egészségkárosodás meg sem fordult a fejemben. Az 50 éves nyugdíj korhatár volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy vállalom a kötöttségeket, és a munkával járó mindennapos veszélyt. Késõbb aztán rájöttem, hogy a fokozott fizikai és pszichés terhelés miatt az egészségkárosodás lehetõségét sem lehet kizárni, de még így is korrektnek tartottam a szerzõdést.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Tisztelt Miniszter Úr!

Ezeket a kedvezményeket nem én követeltem magamnak egy demonstráció, egy sztrájkfenyegetés vagy egy fegyveres hatalomátvétellel történõ megfélemlítés által.

Ezeket a kedvezményeket Önök ajánlották a korlátozások fejében. Én mérlegeltem, és elfogadtam az ajánlatukat.

Tudomásom szerint, Önök most a megállapodás felrúgására készülnek, oly módon, hogy a nyugdíjra jogosító szolgálati viszony idõtartamát minimum 5 évvel (de a Jó Isten tudja mennyivel&#8230;) meg kívánják hosszabbítani, megfejelve ezt, az 1.2-es szorzó eltörlésével.

Arról már nem is beszélve, hogy a nyugdíjszámítás módját (ami egyébként szintén az eredeti megállapodás része volt) korábban, szintén számomra kedvezõtlenül módosították. Ez, így nem járja.

Az Önök kormánya - egyébként nagyon helyesen -, a bankok esetében törvényileg tiltotta meg az egyoldalú szerzõdésmódosítást, és most maga az &#8222;államgépezet&#8221; készül ugyan így egyoldalúan szerzõdést módosítani!

Uraim! Ha Önök 14 évvel ezelõtt a most tervezett feltételeket ajánlották volna, akkor én kinevetem magukat, és tovább állok.
A mostani tervezetük alapján 58 (vagy Isten tudja hány...) évesen leszek nyugdíjjogosult, de van olyan kollégám, aki mivel 34 évesen szerelt fel, csak 60 akárhány éves korára.

Ennek két hátulütõje is van.

Az egyik, hogy továbbra is komolyan veszik a rendeletekben szabályozott alkalmassági követelményeket, és ez esetben 52-53 éves koromra hivatásos szolgálatra alkalmatlannak találnak, és elhajítanak, mint egy koszos rongyot. 25-28 évnyi szolgálatot ugye nem így akarnak "meghálálni"?

A másik, hogy nem veszik komolyan, ez esetben pedig sérül az állampolgárok biztonsághoz való joga.

Ugye belátják, hogy ezt a hivatást ötvenen túl már csak alapjáraton lehet ûzni, és ez, figyelembe véve, hogy tûzoltókról van szó, megengedhetetlen.

Meglátásom szerint is irritálja a civileket a 40 éves nyugdíjas, ezért szükséges az újra szabályozás, de az történjen úgy, ahogy 1996-ban is történt. Módosítsák a nyugdíjba vonulás szabályait (meghagyva az 50 évesen megszerzett nyugdíjjogosultságot), de az csak a törvény hatályba lépését követõen felszerelõkre vonatkozzon.

Amennyiben Önök az érvelésem ellenére úgy gondolják, hogy a "társadalmi igazságosságra" való hivatkozással jogosultak a szerzõdésünk felrúgására, úgy jelzem, hogy igazamért, a legfelsõbb nemzetközi fórumokig is hajlandó vagyok elmenni.

Nem figyelmen kívül hagyandó azon aprócska tény sem, hogy - bár úgy tûnik, mint ha saját, személyes problémámról tájékoztatnám Önöket, azért - ez közel 63.000 fegyveres (!), és rendvédelmi dolgozó problémája is.

Õszintén remélem, hogy mindenki számára elfogadható, bölcs döntés születik a kérdésben.

Bognár Máté tû. fõtörzsõrmester

(2011. március 2.)

Pegaso650 3956 2011. április 15. 07:33   Válasz erre: 3948
"azért érdekes, hogy a legfõbb erõszakszervét az államnak épp az állam lehetetleníti el és degradálja le.."

Ez kissé téves, mert az (jelenlegi) állam erõszakszerve az apeh!
Az elsõ orbánkormány ideje alatt is az volt, ez sajnos saját tapasztalat.

C1800Rider 3955 2011. április 15. 06:54   Válasz erre: 3951
Mindenki rendõrnek születik ugye csak van aki továbbtanul. :-D

Házi Sárkáy 3954 2011. április 15. 06:54   Válasz erre: 3934
::))
A Tanú c.film::))

qqriq64 3953 2011. április 14. 22:29   Válasz erre: 3952
Jóvanna visszaszívtam rendes gyerek egyébként. Másképp nem is engedném a lányom közelébe.

desiderus 3952 2011. április 14. 22:25   Válasz erre: 3951
Na mán te is kezded.
És szegény kölöknek legyen önbizalma ezek után. :-))))))

qqriq64 3951 2011. április 14. 22:18   Válasz erre: 3950
A majdnemvejem most van kiképzésen Körmenden. Rendõr lesz. Az esze megvan hozzá:))))))))

desiderus 3950 2011. április 14. 22:15   Válasz erre: 3949
Én sajnálom õket és kitartást kívánok nekik.
Õk is elszenvedõi ennek a hülye helyzetnek.

qqriq64 3949 2011. április 14. 22:10   Válasz erre: 3948
Remélem egyszer a rendõröknek alkalmuk lesz meghálálni a bizalmat.

tsanyi 3948 2011. április 14. 22:06  
Néztem most valami mûsort ahol megint a rendõrök tehetetlenségét bizonygatták kormányszinten.....azért érdekes, hogy a legfõbb erõszakszervét az államnak épp az állam lehetetleníti el és degradálja le.....talán azért mert netán egy saját sereget akar valamilyen néven mondván, hogy a rendõrség nem nem bírja ellátni a feladatát? Ezért zavarja, hogy a jobbiknak ott a gárda vagy esetleg épp azt fogja valamilyen módon a magáévá tenni?......egyszerûen nem értem, nem logikus.....nem rugdosom azt aki meg tud védeni a feldühödött tömegtõl.......

qqriq64 3947 2011. április 14. 22:04   Válasz erre: 3946
Jóó:)))))))))))
Edd meg a részemet is mert én meg nem szeretem.

desiderus 3946 2011. április 14. 22:00   Válasz erre: 3944
Vazzz.... :-)))))))
Rózsa Sándor Dezsõ, Ho Si Minh Desoe, Desi the Kid... stbstb.

A kocsonyát meg szeretem.

tsanyi 3945 2011. április 14. 21:57   Válasz erre: 3943
eljöhet még....: http://www.youtube.com/watch?v=D0IU-D2YKpQ

qqriq64 3944 2011. április 14. 21:55   Válasz erre: 3943
Joszip Broz Dezsõ? Esetleg Sobri Dezsõ? Vidróczki Dezsõ?
Jól hangzik mindegyik:)))))))))))))
Ha elkapnak majd viszek Neked kocsonyát. Tudod azt függõlegesen be lehet dugni a rácson:))))))

desiderus 3943 2011. április 14. 21:50   Válasz erre: 3941
Milyen lehet partizánnak lenni a Pilisben ??? :-))))))))

qqriq64 3942 2011. április 14. 21:46   Válasz erre: 3940
Miért a mûvészvilágban nem kezdõdött meg a tisztogatás? Szinházigazgatók? Rendezõk? Producerek? Ugye ugye?
Hivatalokban? Felsõvezetõk? Középvezetõk?

qqriq64 3941 2011. április 14. 21:43   Válasz erre: 3938
Aranybarátom Desi. Olyan udvariasan fogadnád õket friss kávéval süteménnyel mintha az angyalok szállnának le hozzád.
Mielõtt erre sor kerülne tudatosítanák benned hogy minden negatív hozzáálás esetén másnap ráérsz késõbb bemenni dolgozni mert addigra összekészítik az okmányokat amiket leszámolás esetén alá kell írnod. Aztán más állást nem is találnál egészen véletlenül.
Ki van ez találva Barátom nagyon is profi hogy úgymondjam hagyományörzõ módon.
A kommunista elvtársak kidolgozták már ennek mikéntjét.

desiderus 3940 2011. április 14. 21:38   Válasz erre: 3939
Na az tenné be igazán a kisajtót....
Bár a fõnökömbõl kiindulva, lehet, hogy õ az emberük ? :-))))))

qqriq64 3939 2011. április 14. 21:35   Válasz erre: 3937
A McCarthy bizottság sincs már messze sõt szerintem már mûködik is

desiderus 3938 2011. április 14. 21:35   Válasz erre: 3937
Baxnám is ki õket a lakásomból.

AApropó, lemaradtam kicsinység....mi ez a földrõl és vízkészletrõl szóló link ?
Ahol orbánc nagy hangon kijelentette, hogy nem eladó ?
Most mi van ?
Mégis kiárulják a földeket és a vízkészletet ?
Elnézést pórias tudatlanságomért, de mély letargiában leledzek és ilyenkor a laxarok mindent szindróma kihat a napi olvasmányokra is.

qqriq64 3937 2011. április 14. 21:28   Válasz erre: 3936
Ennek az egésznek már olyan 50-es évekbeli agit-propos népmûvelõs szemináriumos hangulata van. Kiváncsi vagyok mikor jutunk el oda hogy a fideszes népmûvelõk becsöngetnek esténként és leülnek a konyhaasztalhoz egy kis beszélgetésre. Végül is már bõszen leveleznek velünk nemsokára a személyes kapcsolatfelvétel is eljön.

desiderus 3936 2011. április 14. 21:21   Válasz erre: 3935
Szerencsés vagy.
Az én fõnököm is vérnarancsos...olyan szinten, hogy elõtte nem lehet ellenvéleményt nyilvánítani, feltéve ha nem akarsz elegáns röppályán közterületre érkezni....magyarán kirúgatni magad.
Tisztára polgárháborús szaga van már az egésznek.

qqriq64 3935 2011. április 14. 21:05  
Tipikus és jellemzõ példa.
Érdekes hogy én a munkahelyemen nem ezt tapasztalom. Vannak persze viták de még odáig sem fajul hogy egymást lehülyéznénk pedig nálunk is vannak kemény fideszfanok. Megbeszéljük, utána snóblin kijátszuk ki fizeti a kávét aztán dolgozunk tovább a legteljesebb barátságban. Engem valahogy elkerült ez az örök harag típusú baráti vagy családi kapcsolatok szétszakadása politikai alapon. Ezen a téren szerencsésnek mondhatom magam.

desiderus 3934 2011. április 14. 21:01   Válasz erre: 3933
Soha nem voltam kommunista...mint ahogy ebben az országban igazándiból senki.
De...talán Marosán György elvtárs....

Azt már nem is akartam elmondani neki, hogy nálunk családi hagyomány a szocdem...
De olyan már régóta nincs errefelé.
Mert az ilyen csökötteknek hiába magyarázod el, hogy aki nem ért velük egyet, az nem feltétlenül ellenség.
Skizofrén, elmebeteg pártelnökük útmutatása az üdvözítõ számukra : aki nincs velünk, az ellenünk..."
De ez qurvára ismerõs valahonnan.....

tsanyi 3933 2011. április 14. 20:53   Válasz erre: 3932
igen...sajnos észérv nincs csak habzó száj és komcsizás....pedig nagyon szeretném, hogy valaki tényleg érvekkel gyõzzön meg arról, hogy amit most tesznek az szükségszerû...

desiderus 3932 2011. április 14. 20:51  
Amilyen a gazda, olyan a nyája....az ebédlõben beszélgettünk egy kollégával a Terrorelhárító Központ túlburjánzó költségvetésérõl, ami a rendvédelmisek szemét is csípi már...amikor is bejött egy másik kolléga, aki véresszájú fideszes.
A beszélgetés végét hallotta és magából kikelve közölte velünk, hogy micsoda faszok vagyunk és terjesszük a kommunista propagandát...és különben is mit csináltak a kommunisták az elmúlt 8 évben ?!?
Miután befejezte frenetikus okfejtését, EMBERI hangon próbáltam vele kommunikálni arról, én hogyan látom...
- a szocik sokat nem tudtak tenni, mivel a legnagyobb ellenzéki párt csípõbõl tett lehetetlenné még sokat ígérõ, értelmes javaslatokat (hja nem volt kétharmaduk...)
- hazudtak õk is, de nem ilyen lealázó, megalázó módon...és ez nem lehet hivatkozási alap arra, hogy a jelenlegi nómenklatúra ezt erkölcsi alapnak tekintse magára nézve...
- és én nem használtam jelzõket rá nézve, amikor kedvenc pártja még ellenzéki volt, ezért kértem, hogy tiszteljen meg ezzel viszont...
Jellemzõen az észérvekre adott válaszok kimerültek a szellemi képességünket megkérdõjelezõ kijelentések tömkelegében.
És ez jellemzõ az izomból politizáló kormánypártunk díszes példányira is....

klimas 3931 2011. április 14. 20:13   Válasz erre: 3928
Teknõc Ernõ csak akkor nagyon okos ha összeül a testület és felovassa az elõre megírt szöveget. Meg hát a hûség jutalma a bársonyszék a kiváltságokkal együtt.. amúgy a város le van szarva!

klimas 3929 2011. április 14. 20:07   Válasz erre: 3920
Van mégegy ugyaninnem ami érdekes:
http://mandiner.hu/cikk/20110414_a_miniszter_hazudott_a_kormany_a_helyen_van

qqriq64 3928 2011. április 14. 20:03   Válasz erre: 3924
Teljesen igyzad van. Például odatették a tarlóst fõpolginak. Tõle azért nekem voltak elvárásaim azt hittem egy tökös legény aki renbeszedi a föváros szénáját. Hát nem. Ugyanolyan báb mint bárki aki a fidesz fennhatósága alá tartozik. Mintha nem is lenne fõpolgármester megállt az idõ budapesten, semmi sem történik langyos posvány az egész város.

klimas 3927 2011. április 14. 20:00   Válasz erre: 3922
Jaj! Hát nem érted? A kis csintalan sunyával együtt megvilágosodtak és már tiszán látnak!!!
Fõleg azt hogy melyik segget kell tisztára nyalni !
Egy film jut eszembe: Eddy Murphy fürdése és a szolgálólányok lebuknak a víz alá maj kisvártatva jelentik : királyi pénisz tiszta !!!

tsanyi 3926 2011. április 14. 20:00   Válasz erre: 3925
ááá, õ már akkor is nagymagyar volt és az összes ballibet utálta, csak akkor még illegalitásban belülrõl bomlasztotta a komcsi hazaáruló bandát...:))....pl a fitymájára belülrõl már akkor rá volt tetoválva egy árpádsávos zászló....:)

qqriq64 3925 2011. április 14. 19:57   Válasz erre: 3922
Mi az hogy komcsi? A Népszabadságnál dolgozott.

tsanyi 3924 2011. április 14. 19:56   Válasz erre: 3923
Így van, bár nekem nem voltak illuzióim mert mint már írtam dolgoztam hozzájuk közel álló cégnek az elõzõ ciklusuk alatt és ezért nem is rájuk hanem jobbra szavaztam, de azért volt bennem egy kis érdeklõdõ várakozás, hogy na, sikerül-e nekik élhetõbbé tenni az emberek számára az országot hisz mindent azért csak nem lopnak el?.........tévedtem, semmi nem kerüli el enyves kezüket és senkivel sem törõdve(fõleg nem a szegényekkel) katasztrófális közállapotokat teremtettek.....

klimas 3923 2011. április 14. 19:50   Válasz erre: 3921
Kívácsi vagyok azokra akik bosszúból a fityeszre szavaztak, most mit mondanak?
Õszintén azt reméltem, bár egyáltalán nem szimpatikus "viledavitya", hogy legyen már végre egy megindulás elõre, és valamennyi idõ múlva talán jobb lesz. Na ennek pont az ellenkezõjét látom.

tsanyi 3922 2011. április 14. 19:47   Válasz erre: 3920
A vicc, hogy bayer a 90-es években lelkes komcsi volt és maszop seggnyaló amit rengeteg akkori cikkével bizonyított sõt a nagymagyarokat akkor gyûlölte......de mit tesz a pénz......még egy ilyen egyenes, karakán hajlíthatatlan jellem is megzavarodott.....az biztos, hogy nagyon elvhûek a mi derék uraink....

tsanyi 3921 2011. április 14. 19:41  
Az az igazság, hogy jelen állás szerint mindegy, hogy valaki ballib, szélsõjobbos vagy csak sima polgár, már nincs olyan csoportja a társadalomnak akiket nem köptek ezek szemen.....és fõleg azokat akik hittek bennük.....nálunk a családban mint már írtam az 5 szavazóból 4 rájuk szavazott.......és most ha a híradó megy csak a dühüket lehet érezni, ha szólnak azt ha nem akkor azt.....ezt tették a pap hatására aki évekig a fityisz mellett prédikált na és persze azért mert a maszopszadesz katasztrófális módon kormányzott......érdekes, hogy most már nem, már a pap sem õket pártolja...

klimas 3920 2011. április 14. 19:37  
A fröcsögést leszámítva :
http://mandiner.hu/cikk/20110414_orban_viktor_lancos_kutyai_avagy_nyilt_levelem_bayer_zsolthoz

klimas 3919 2011. április 14. 19:26   Válasz erre: 3915
Persze mert Te egy mocskos , szélsõfasiszta jobbos antimagyar..... mittudomén vagy! És egyébként is visszafelé nézted a vidióóóót, nem tudod értelmezni a törpekakas ugatását!! Na!

Azért remélem értjük egymást!?

tsanyi 3918 2011. április 14. 19:04   Válasz erre: 3917
persze erre mindig az a válasz, hogy a szemét ballib karvalytõke ellenük dolgozik és mocskos aknamunkával aláássa a bizalmat irányukban.......pedig elég volt nekik bemutatkozni mindenkinek......

tsanyi 3917 2011. április 14. 19:03   Válasz erre: 3916
Igen, de mi ezt bevesszük vagy csak még nem merünk fellépni ellene, de az eu-ban már leszarják orbán vezért és sleppjét és már be sem engedik sehová.......

qqriq64 3916 2011. április 14. 19:01   Válasz erre: 3914
Marosán elvtárs anno azt mondta hogy az a jó politikus akit ha szembeköpnek akkor letörli és mondja tovább amit akart. Jelenlegi vezetésünk igen kiváló tanítványa Marosán elvtársnak.
Ezek szembemennek mindenkivel lenéznek, hülyének néznek mindenkit és nem csak a magyart nézik már hülyének hanem az EU-t is.

C1800Rider 3915 2011. április 14. 18:58   Válasz erre: 3914
Mert ezeknek minden ráfér a pofájára.
http://kuruc.info/r/26/77547/
Gyalázatos.

tsanyi 3914 2011. április 14. 18:51  
Épp most hallom a tv-ben ahogy vezérünk igen sikeresnek és jövõbe mutatónak nevezi az eddigi uniós elnökségünket......pedig a hírek szerint ennyire lesajnált és kellemetlen vezetése nem volt még az eu-nak.......mindenhonnan, mindenbõl kihagyják amibõl csak lehet......amúgy én sem vagyok már eu párti, továbbra is vallom, hogy cvsak a politikusoknak és sleppjüknek elõnyös ez a népnek kevésbé......de attól még zavar, hogy ekkora égés vagyunk így kollektíve a derék uraink okán...

tsanyi 3913 2011. április 14. 18:38   Válasz erre: 3912
Ma nem engedték a smittit kísérteni....a rendõrség egy delegációra hivatkozva tiltotta be a szellemjárást......szerintem a többi tákolmány ellenes tüntetést ami lesz a napokban betiltják valamilyen indokkal........

qqriq64 3912 2011. április 14. 18:31  
MOST & ITT 2011-04-08
TIZENHARMADIK ÉVFOLYAM, HARMINCKETTEDIK
(ÖTSZÁZHATVANADIK) CSAPÁS

Szijjártó éjjel, Szijjártó nappal, Szijjártó minden hullámhosszon

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivõje mélyen a nemzet szemébe nézett, és azt mondta: a kormány örül a szombati szakszervezeti tüntetésnek, mert ez is azt bizonyítja, hogy a szakszervezetek nem értenek egyet az európai kormányok megszorításaival.
Nem az a baj ezzel a kijelentéssel, hogy Szijjártó szemérmetlenül és pofátlanul hazudik. Illetve ez is baj, mert hazudni nem lenne szabad, különösen, ha valaki kormány-közeli illetõ. Amit ugyanis Szijjártó mond, azt a kormány mondja. Orbán, Navracsics, Matolcsy, Pintér és a többiek mondják, az õ szájukból jönnek Szijjártó szavai.
Ha Szijjártó hazudik, akkor a kormány hazudik. (Ez persze fordítva is igaz: ha a kormány füllent, akkor Szijjártó, ha akarna, sem mondhatna igazat.)
Nem az az legfõbb baj tehát ezzel a mondattal, hogy nem igaz. Hanem az, hogy ennyire hülyének nézik az embereket. Hogy azt gondolják, van ember ebben az országban, aki elhiszi, hogy a szakszervezetek azért visznek az utcára több tízezer embert, mert egyetértenek a kormány politikájával. Hogy egy retardált napközis szintjén van az ország, elhiszi, hogy azért jönnek ide huszonegy ország munkavállalói, azért vállalják a magyar dolgozók a munkahelyükön várható atrocitásokat, mert támogatják az kormány politikáját.
Hogy tetszik nekik a megszüntetett korkedvezményes nyugdíj, örülnek, amiért kevesebb pénzt találnak a borítékban, egyetértenek azzal, hogy indoklás nélkül bárkit ki lehetett rúgni. (Csak azért a múlt idõ, mert a jövõben az Alkotmánybíróság minapi döntése nyomán ez mostantól nem lehetséges. De persze, nem kell a kormányt félteni, megtalálják majd a megoldást &#8211; õk maguk mondták).
Azért mennek az emberek az utcára, most szombaton, és a jövõ héten többször is, - meg mostantól ameddig csak kell, és lehet -, mert díjazzák, hogy a félelem és a bizonytalanság terjed az országban. Hogy lassanként Európa szégyenévé válunk, és a miniszterelnökünket úgy lebaltázták Strasbourgban, mint a pengõs malacot.
Persze, úgy is felfoghatjuk, az ominózus kijelentést &#8211; miszerint a szakszervezetek nem a magyar kormány, hanem a mások megszorításai ellen tüntetnek &#8211; mint Szijjártó szóvivõi munkásságának egyetlen igaz mondatát. Lehet, hogy tényleg így gondolja. Nem azt gondolja így, hogy a kormányellenes jelszavakkal a kormány mellett tüntetnek az emberek - ennyire talán õ sem hülye.
Szijjártó és társai azt gondolják, hogy az emberekkel így kell beszélni. Így kell, mert lehet. Hazudni a szemükbe, hülyének nézni õket, lenézni, akit csak lehet, megalázni mindenkit. Erre szavaztak az emberek, ez jár nekik - hát most majd szépen megkapják.
Amikor elveszik a magán-nyugdíjpénztárak vagyonát, a kormány azt mondja, hogy megvédik a nyugdíjakat.
Amikor a miniszterelnök komolytalan, balkáni stílusú banánköztársaságot csinál az országból, akkor azt mondja, hogy visszarántotta az országot a szakadék szélérõl.
Aki mindezt elhiszi, az megérdemli, hogy minden mást is elhiggyen. Hogy tényleg azért mennek ki az emberek az utcára, mert egyetértenek a kormánnyal, és bíztatni akarják a kormányt, hogy csak így tovább, erõt adni nekik, hogy le ne térjenek a megkezdett útról.
Még, még, még, ennyi megszorítás, ennyi hazugság, ennyi diktatúra nem elég. Tessék nekünk még többet hazudni, ne kelljen, a ma még nem mindennapos, de már egyre gyakoribb ferdítéssekkel, félrefordításokkal, torzításokkal beérnünk.
Nem lennénk meglepve, ha egy szép napon kiderülne, ha Szjjártót eredetileg Szemenszedettnek hívták.

Föld S. Péter

A cikk eredetije a Nolblogon olvasható.

qqriq64 3911 2011. április 14. 14:39   Válasz erre: 3910
Szemforgató szarházi banda. Ezek beszélnek a család szentségérõl mikor azt sem tudják mi a család. Nekik csak a hatalom meg a harács szentsége létezik. Nem véletlen a cölibátus, sem így minden az egyházé.

tsanyi 3910 2011. április 14. 12:25   Válasz erre: 3909
Na igen......még jó, hogy reformátusok vagyunk és a papnak van felesége és pár gyereke így nem kellett félteni a lányokat.......bár igaz, általában a kisfiúk a gyengéik ezeknek az oltárszökevényeknek....

qqriq64 3909 2011. április 14. 12:18   Válasz erre: 3908
Valamikor családi körökben az volt az általános nézet ha a gyerek hittanra akart járni hogy "menjél csak gyermekem ott csak jót tanulhatsz" a szülõk meg egymás között nyugtázták hogy jó helyen van a gyerek.
Háááát...

qqriq64 3907 2011. április 13. 17:58  
Nem egy hadibarom politikusnak aki egyben mûkedvelõ vadász is a dolga eldönteni hogy milyen fajokat kell védelem alá helyezni.
Aki egy kicsit is jártas ebben a mûfajban az pontosan tudja hogy a vadászhatóság és a védettség képlékeny folyamatosan változó dolog. Mindig a populáció létszáma és esetleges kártétele alapján kell meghatározni a védettséget plusz még belejátszik a fajok földrajzi állománysûrûsége is. Bizonyos fajok egyes régiókban olyan ritkák hogy védelemre szorulnak máshol meg olyan sokan vannak hogy a kártételük miatt a gyérítésük kívánatos.
Valamikor a kárókatonákat szinte kiírtották a kártételük miatt majd védelem alá helyezték õket aminek köszönhetõen úgy elszaporodtak hogy jelentõs károkat okoznak a halgazdaságoknak.
A nyestet is védetté tették mígnem olyannyira elszaporodtak hogy jelentõs károkat okoznak az autók elektromos vezetékeiben (valamiért ízlik nekik) és naponta találozhattok néhány elütött példánnyal.
Kenyában elõfordult már hogy elefántcsordákat kompletten a borjútól a kifejlett egyedekig kiírtottak a túlszaporodásból eredõ kártételük miatt. Egyszerûen felették a környezetüket.
Ezek azért egyedi példák általában a védetté tett állatfajokra nem a túlszaporodás a jellemzõ.
Például a ragadozó madaraknál a rágcsálóírtó fajoknak mint az egerészölyv a vörösvércse, a baglyok bármekkora létszámnövekedése haszonnal jár míg ugyanez a héjákra már nem mondható el pláne apróvadas környezetben. Autózás közben 30kilométeres szakaszon számoltam már össze 56 gatyásölyvet télen.
Összességében elmondható hogy a védettség, a védettség felodása, a bizonyos feltételek között adott körzetben a gyérítés engedélyezése SZAKEMBEREK feladata nem pedig semjén stüszivadász zsolt énmindentmegtehetekmertpolitikusvagyok kénye-kedve szerint eldöntendõ kérdés.

tsanyi 3906 2011. április 13. 16:21  
A nagykoalíció kicsiben...érdekes milyen hamar egy platformra tud kerülni az összes párt ha egy kis plusz pénzrõl van szó: http://8ker.blog.hu/2011/04/13/tanacsado_testulet?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Olívia 3905 2011. április 13. 16:02   Válasz erre: 3903
Kíváncsi lennék vadgazdálkodó, vadász motorostársunk véleményére ebben a témában!

tsanyi 3904 2011. április 13. 15:57   Válasz erre: 3903
Bele fogják venni a tákolmányba is, hogy Szent István törvényei szerint a legkeresztényibb cselekedet az állatokat pusztán ösztönbõl ölni és ezt minden papnak ha épp ráér és nem a ministránsfiúkkal szórakozik kötelezõ lesz írtani....talán még a pápa is megáldja így az irományukat...

eröt 3902 2011. április 13. 13:05   Válasz erre: 3866
Mé nem lettél Nemzetgazdasági minyiszter a bandzsa helyett.Te legalább átlátod a dolgot az a majom meg a felesétõl kér tanácsot ha nincs közvetlen direktíva napóleonkától.

eröt 3901 2011. április 13. 12:56   Válasz erre: 3854
Simán megéri az összeg többszörösét is nem?Jó sok hasznos dolgot csinált már a vezérkarunk.Nem gyõzök hálálkodni.

Zsida 3900 2011. április 13. 10:36  
Sziasztok!
Nem vagyok egy beírogatós fajta , de a biztosítás témára túlnyomás keletkezik bennem, és ezt ki kell engednem. Tavaly külföldi túra elõtt kötöttem barátomra, magamra, motorokra, mindenre legdrágábbat. Barátom vizes sínen elcsúszott, kiálló bigyók (lábtartó, kuplungkar, tükör, m.a. doboz) letörtek. Ott álltunk Szerbia közepén szakadó esõben tehetetlenül. Az egyetlen amibe hirtelen kapaszkodni tudtunk volna, az a biztosító LETT VOLNA, de az elvileg éjjel- nappal hívható szám hétfõ de. elérhetetlen volt !
Itthon reklamáló levelemre azt válaszolták, hogy nem voltunk elég kitartóak, idõnként sok a hívás, többször kellett volna próbálni! Órákon keresztül próbáltuk!
Tarol barátunknál kellett volna volna kötnöm, de én drágábbat akartam az Õ ajánlatánál.

qqriq64 3899 2011. április 13. 10:08  
Tudod a lõtéri kutyát se érdekelné hogy a középvezetõk vagy bármelyik fõnök mennyit keres ha én megkapnám nettóban annak a kétezer eurónak a felét. Annak idején mekkora felháborodás volt itthon hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyolcmilliót keres. Természetesen az a fidesz verte a habot aki kétmillió forintban limitálta a köztisztviselõk fizetésének felsõ határát és most sorra derül ki róluk hogy különbözõ jogcímeken jóval többet vesznek fel. Azt hiszem már a hetedik ilyen "tisztességes" fideszesnél tartunk akik VÉLETLENÜL nem vették észre hogy jóval több éskezik a számlájukra mint kétmillió.
De mint mondom senkit sem érdekelne ki mennyit keres ha a melóst is rendesen megfizetnék.

qqriq64 3898 2011. április 13. 09:56   Válasz erre: 3889
Köszönöm a kiigazítást én kb egypercet gondolkodtam rajta hogy melyik a helyes és rosszul döntöttem. Mégegyszer köszönöm.

gourman 3897 2011. április 13. 09:53   Válasz erre: 3893
Hát azt el kell ismernem,hogy itt a középvezetõk is mesés összegeket keresnek....,az átlagmelós 1300-2000&#8364;
..és amikor elmesélem nekik mennyi Magyarországon az átlagmelós keresete(400-500&#8364;),akkor elöször azt hiszik viccelek,aztán jönnek a kérdések(hogy élnek meg az emberek,mennyi a rezsi stbsts),de van aki megkérdezi kerek-perec,hogy mi a frászt keresünk az EU-ba....

Olívia 3895 2011. április 13. 09:08   Válasz erre: 3894
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de láttad ennek a fórumnak a címét??????????

Jani55 3893 2011. április 13. 08:41  
3891-hez: 2671-ben írtam:
Az én unokaöcsém története hasomló: másfél év munkanélküliség után gondoltak egyet a haverjával: eladták az akármilyen vacakkáikat, egy-egy repülõjegy ára félig kijött. Összeadtuk a lovettát, menjenek... Közepes angol tudással, itthoni semilyen szakmai múlttal, hatalmas karrier: Miami egyik közepesen nagy bevásárlóközpontjában biztonsági õrök, kezdõ pénzük 2e$/hó volt! Két másik (szlovák) fiatalemberrel négyen bérelnek egy lakást (ami ötszörös alapterületû, mint a magyarországi átlag: 300m2! Gyakorlatilag akkora, hogy keresniük kell egymást abban a kurva nagy lakásban... 2400$/hó) Mivel nem ismertek semmit és senkit a környéken, bevállaltak rengeteg plusz szolgálatot (dolgozni akartak), hamarosan a fõnökök kedvencei lettek mindannyian... Elõléptek, már kisfönökök...
A lényeg: 31 - 34 éves fiatalemberek olyan mesés összegeket keresnek, hogy én se nagyon akarom elhinni, ezért nem is szeretném vele itt a kedélyeket borzolni!!! (amikor az ottani legutóbbi benzináremelés után, náluk, átszámítva Ft-ra és literre, még mindig nincs 200Ft a benzin!!!!)

Jani55 3892 2011. április 13. 08:28   Válasz erre: 3878
A kapitalizmus lényege: a nagytõke oda megy és ott ruház be, ahol a legnagyobb adókedvezményt kapja, ahol olcsóbb az energia, az alapanyag, a munkaerõ (vagy egyszerre mind). Audi, GM, Mercedes, stb beruházásai hazánkban, VW, stb kínában... A sok egyedi kedvezmény összességében komoly $, vagy &#8364; Mrd elõnyt jelent...
A munkaerõ is oda vándorol. De mindig csak egy irányba: nyugat felé... (soha nem hallottam még, a német a törökökhöz, a magyar a románokhoz, bulgárokhoz, stb megy dolgozni, fordítva viszont népvándorlás méretekben)

Jani55 3891 2011. április 13. 08:19   Válasz erre: 3877
Rokonságom bátrabbik, vállalkozó szellemû fele elment Angliába, Miamiba. Több éves tapasztalatukat nekik elhiszem. (korábbi hozzászólásom ugyanitt, de megkeresem)
Németeknél nincs ismeretségem, elfogadom a tapasztalataidat.

tsanyi 3890 2011. április 13. 08:18   Válasz erre: 3889
Ez rendben, de csak régiesen mert a módosult változat amit az élet írt: szög-szeg-szek-hekk és el is jutottunk a szgép világához ahol a hekker(nem összetévesztendõ a balatoni halárussal!) a szeget veri a net világába......na így lesz szekfûszeg és a fûszeget még nem is elemeztem...:)))

Tiger 3889 2011. április 13. 08:07   Válasz erre: 3886
Elõre kérek elnézést,hogy nem érdemi és tartalmi kérdéshez szólok hozzá és messze nem valami "nyelvhelyességi fontoskodás"vezérel,mikor csendben szeretném megvédeni egyik nagyon szép és találó magyar szavunkat:"szegfûszeg".Olyan frappánsan utal a formájára(szeg-szög) és olyan mértékben nincs köze a "szegfûhöz"annak ellenére,hogy látszólag értelmetlen a "szeg"tag kétszeri alkalmazása,hogy azt gondolom,megérdemli a szó a helyes használatot:-)De nem ezért szeretem olvasni az "elmélkedéstûiteket":-),hanem,mert sokat épülök belõle.

qqriq64 3888 2011. április 12. 22:01  
Mikor a jelenlegi cégemnél elkezdtem dolgozni feltûnt hogy a melósok patikamérlegen kimérve csak és kizárólag annyit dolgoznak amennyi feltétlenül kell egy fikarcnyival sem többet. Aztán lassan rájöttem hogy miért. Mert a cég olyan kisstílû és pitiáner a melósokhoz patikamérlegen kimér minden juttatást csak annyit fizet hogy éppen ne menjenek el a dolgozók mindezt szigorú szabályok és korlátok közé szorítva hogy a melósok pontosan ugyanúgy viszonyulnak a céghez mint az hozzájuk. rugalmasságról és nagyvonalúságról szó sem lehet pedig ez pontosan olyan munkahely ahol a rugalmasság elsõrendû követelmény kellene hogy legyen.

karika111 3887 2011. április 12. 21:39   Válasz erre: 3885
Sõt,azt is eltudom mesélni,hogy mikor van egy Eu-s beruházás ,az összeget ugy határozzák meg ,mint kinti munkavállaló szakmunkások bérét, csak valahogy nem azt kapják meg az itthoni szakmunkások,és ebbõl van a sok lenyúlás,vagyis visszaosztás pártoknak

qqriq64 3886 2011. április 12. 21:39   Válasz erre: 3883
Jó de a köménymag meg a szekfûszeg ott biztos nagyon drága és akkor már átlagosan egyforma az árszinvonal.
Jaa hogy cukrot meg lisztet minden héten veszünk köménymagot meg évente? Az kérem a mi bajunk. A statisztika nem hazudik:))))))))))))))

kawa70 3885 2011. április 12. 21:30   Válasz erre: 3882
És ez így is van. A magyar vezetõ mindenhol lehuzza a magyar melóst. Pedig többnyire megkapnák a korrekt bérüket.

desiderus 3884 2011. április 12. 21:30   Válasz erre: 3883
Hát ez úgy van, kedves Guri, hogy Ti ott Németországban xarul kerestek.
Xar bérekhez alacsony árak... :-))))))

gourman 3883 2011. április 12. 21:25   Válasz erre: 3880
Desi!
Elovastam az általad belinkelt cikket.....ködösítés az egész...
Itt Németországban a cukor ára 0.61 &#8364;,a liszté meg 0.23&#8364; (kb. 165 és 65),akkor most hogy van ez....??

karika111 3882 2011. április 12. 21:17   Válasz erre: 3878
Akkor elmesélem neked,
hogy tõlem nem messze van egy japán cég,a béreket ugy állapították meg,hogy a japán munkás bérével legyen egyenlõ,de a magyar középvezetõk azt mondták nem kell annyit fizetni nekik,megcsinálják azt kevesebbért is,de a középvezetõk már ragaszkodtak a számukra megállapított bérhez amit a japán meghatározott.

és ez nem kamu!!!

gourman 3881 2011. április 12. 20:57  
Jani 55
Dehogy egészen pontosan fogalmazzak...itt sem minden fenékig tejfel,mert a kocsid biztosítása lehet akár évi 1000&#8364; is,ámde ha összetörik akkor ismeretlen fogalom az avultatás....és még sorolhatnám a plusszokat.
Nem minden olcsóbb,de adott esetben a mögöttes szolgáltatások olyan magas szintûek,hogy szívesen fizetek érte többet......

desiderus 3880 2011. április 12. 20:56   Válasz erre: 3877
Gurinak és kukorinak nagyon igaza van.
És jó lenne tudni, hogy az infláció vajon mitõl szabadult el ?
Mert ugyebár a forint hetek óta lassan, de biztosan erõsödik, a fogyasztás stagnál, de inkább esik, vannak nagyberuházások(pl: Audi, Mercedes), az export-import pozítív (az export javára)
...
De valami spekuláns réteg nem így gondolja....

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110412-a-cukor-es-az-uzemanyag-miatt-ugrott-meg-az-inflacio.html

gourman 3879 2011. április 12. 20:51   Válasz erre: 3878
azért mert nálunk nem történt rendszerváltás....Régebben Frei Dossziékat néztem és éppen az volt a téma,hogy a környezõ országoknak miért sikerült lekörözniük minket gazdaságilag,erre egy Szlovén egyetemista egyszerûen annyit mondott,hogy "Nálunk a rendszerváltás azzal járt,hogy mindenki aki a régi rendszerben politikus volt,azt elzavarták...
Na ez nem történt meg nálunk........

qqriq64 3878 2011. április 12. 20:46   Válasz erre: 3877
Köszi.
Azt mesélje el nekem valaki hogyha egy magyar ember ugyanazt a munkát végzi itthon mint egy német vagy angol ott akkor miért nem keresi meg a nyugati munkás fizetésének a felét. Azzal szerintem maradéktalanul boldog lenne. De a költségek energiaárak nyugatiak a fizetések meg egyhatodai a nyugatinak. Húsz évvel a rendszerváltás után.

gourman 3877 2011. április 12. 20:14  
Jani55
"Sok mindenki, aki kiment, elmondhatja: csodálatosak a bérek, az itthonihoz képest. De mikor a másik oldalt is ideveszi, rájön, a megélhetési költségek is sokkal nagyobbak!"

Ezzel a mondatoddal vitatkoznék,ugyanis az általános rezsi(víz,villany,fütés),ugyanannyiba kerül mint Magyarországon.......

"Nagyon keveseknek adatik meg, hogy a nyugaton valutában megkeresett pénzüket itthon költhetik el Ft-ban"

Erre pedig azt mondom neked,hogy bolond lenne otthon elkölteni amikor nyugaton sok minden olcsóbb,mint Magyarországon,ami egyáras vagy picit drágább,az minõségben annyival jobb hogy ott veszi meg.....

tapasztalataim szerint....

tsanyi 3876 2011. április 12. 19:43  
ez is jó: http://totalbike.hu/hirek/2011/04/12/tiltsak_be_a_hungaroringet/
kinek kellhet a telek?....vagy a pálya ami nyilván sokkal csendesebb lesz ha hirtelen más lesz az üzemeltetõ....

tsanyi 3875 2011. április 12. 19:00   Válasz erre: 3874
Én komolyan várom az ilyen hírek cáfolatát....persze nem általánosságokban hanem tényekkel igazoltan...ha viszont nincs cáfolat akkor az baj, nagy baj.......ugyanezt csinálták csak kevésbé durván az elõdeik akik el lettek zavarva......

C1800Rider 3874 2011. április 12. 18:54   Válasz erre: 3873
Kurucot kommentelni? Fityiszes részrõl? Minõ naivitás...

tsanyi 3873 2011. április 12. 18:51   Válasz erre: 3872
ne bazz.....sajnos teljesen hihetõ.....cáfolja valaki......

C1800Rider 3872 2011. április 12. 18:49  
http://kuruc.info/r/6/77459/

qqriq64 3871 2011. április 12. 17:37   Válasz erre: 3870
Én pedig az építõipar területérõl tudnék felhozni számtalan példát hogy ott a középvezetõk hogyan rabolták le a cégeket. Nemcsak néhányfõs kisvállalatok meg állami cégek vannak hanem igen széles a spektrum az ötventõl többezer fõs cégekig ahol a vezetõknek akik nem tulajdonosok rengeteg lehetõségük van saját zsebre dolgozni. Ott ugyanaz folyik mint a politikában pozíciótól és beosztástól függõen merítenek a húsosfazékból.
Ne istenítsük már azokat a mérhetetlenül elavult buszokat vagy személyvonatokat amiket gyártottunk. Mitõl voltak azok korszerûek. A Rába vagy az IFA motortól?
Körülbelül azton a szinten voltak mint a Pannonia motorok.
Igazad van, valóban olyan piacokat kéne keresni ahova lehetne élelmiszert exportálni.A legnagyobb baj az hogy ezek a piacok megvoltak amíg egy Antall József nevû túlértékelt történész fel nem rúgta õket. Történelmi hiba volt. A nyugati gazdák a lelküket eladnák ha a keleti piacokra be tudnának törni mi meg önként és dalolva kivonultunk onnan.
A nyugati bérekrõl szólva nem igazán látom hogy az ottaniak a rezsiköltségek alatt roskadoznának. Valóban az arányokról van szó. Ott annyit keresnek hogy meg tudják fizetni a költségeket.Most egyébként is elég nagy kormányzati propaganda folyik hogy milyen szar ott és milyen kánaán van itt. A megfelelõ fórumoldalakon elmondják a kint élõk hogy milyen szar ott. Hegyeshalomnál húszkilométeres sor áll a hazatelepülõkbõl.
Szerinted mennyi ideig kéne a magyar munkavállalónak bizonyítani hogy jól dolgozik ahhoz hogy megfizessék? Merthogy van itt legalább kétmillió ember aki egész életében mást sem tett csak bizonyított mégsem fizetik meg.
Valóban a magyar elég röghözkötött nehezen mozdul a lakóhelyérõl. Lehet hogy túlzott elvárás a részérõl hogy ott akar boldogulni ahol született?

Jani55 3870 2011. április 12. 16:50  
ABKV-t a Vasutat ne hozd fel példának, mert az gyakorlatilag állami tulajdonú cég, az élet igazolta: a pártemberek gyakorlati kifizetõhelye!

A vagon és buszgyár, a híradástechnika világszínvonalú volt (amikor leálltak).
A híradástechnikáról (videoton) tudnék különleges, érdekes dolgokat mesélni, teljes napi gyakorlatból (amikor elsorvasztották, Akai, Panasonic szinten volt).

Az élelmiszertúltermelésrõl: nekünk talán olyan piacokat kellene keresni, ahová mehetne a rengeteg félig, vagy teljesen feldolgozott élelmiszer, nyersanyagért, késztermékért cserébe, de ez végképp nem az én kompetenciám... De érzem, nagy pocsékolás elhagyni ekkora lehetõséget, hiszen minden adott, szinte ideálisak a körülmények, munkaerõ is van bõven.

Hogy kit hogyan kell megfizetni? Az arányokról van szó. A helyes arányokról. Sok mindenki, aki kiment, elmondhatja: csodálatosak a bérek, az itthonihoz képest. De mikor a másik oldalt is ideveszi, rájön, a megélhetési költségek is sokkal nagyobbak!
Nagyon keveseknek adatik meg, hogy a nyugaton valutában megkeresett pénzüket itthon költhetik el Ft-ban: mert egyedül ez az igazi üzlet. A melós itt is, ott is melós...

Hogy a multik (Audi, Mercedes, Suzuki, stb) ide jönnek, kõkemény egyezségek (adókedvezmény, stb), üzleti érdekek (olcsó és jól dolgozó, netán szakképzett munkaerõ) az okai. Egyértelmûen a kapitalizmus játékszabályai szerint!!! És addig jó nekünk, míg jönnek és nem vonulnak ki az országból.

Saját véleményem: ekkora vállalkozási szabadság sosem volt magyarországon, mint mostanság. Mindenki azt csinál, amit akar, mindenki kitalálhatja, feltalálhatja magát, mindenki dolgozhat, amit szeret, amihez ért. De menedzselni is és eladni is kellene tudni magát mindenkinek. Tudom, nem egyszerû, de a segélyeket és a sûltgalambot várni nem mindig célravezetõ.
És tapasztalom: aki dolgozni akar, az dolgozik is!
Azon a véleményen vagyok: elõbb dolgozni kell és utána lehet elvárni, megfizessék. (mert ha nekem fizetnem kell valami bármi munkáért, elvárom, tisztességes, becsületes munkát kapjak)
Tudom, nem lehet mindenkinek magasan kvalifikált munkát adni, de azt is észre kellene venni, hogy a magyar nem nagyon mozdul, elõbb érkeznek külföldrõl, mint a szomszéd megyébõl... Nem lehetséges, hogy mindenki legalább egy szinttel magasabbra tartja magát, mint való lenne?

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114