qqriq64 | 3869 | 2011. április 12. 16:09 |
Ma Európában élelmiszer túltermelés van nem sokra mennénk egy korábbi szintû mezõgazdasággal ha nincs piaca. A vagon és buszgyár a híradástehcnikai iparral fényévekre volt lemaradva a hasonló nyugati termékektõl. A KGST piacra megfelelt máshova nem. A magyar ember a közhiedelemmel ellentétben hajlandó sokat dolgozni csak ennek van egy csekélyke feltétele. MEG KELL FIZETNI. Ugyanennek a nemszeretdolgozni magyar embernek a nyugati országokban egybõl megjön a munkakedve és simán túlteljesíti az elvárásokat. MERT MEGFIZETIK. De ha ugyanezt a magyar embert csak hajtják mint az állatot csak követelnek tõle agyonnyomják a megélhetési költségek folyamatosan a kirúgás veszélye fenyegeti naponta háromszor az arcába vágják hogyha nem tetszik el lehet menni és hónap végén átutalnak neki jó esetben százezer forintot akkor ne nagyon várja a munkaadó hogy lojális és szorgalmas dolgozója lesz a cégnek. ÉRDEKELTÉ kell tenni a munkában nem pedig KÉNYSZERÍTENI. MEG KELL FIZETNI és akkor lehet követelni. Mit várnak a munkaadók? Nyugati szinvonalú hozzáállást, teljesítményt hatodannyi bérért? Elégedetlen emberektõl nem lehet jó munkát várni. Hogy mondtad lopásról nincs szó? Nem vagy tisztában a valósággal. Én nem a tízfõs kisvállalkozásokról beszélek ahol van kilenc melós meg egy fõnök aki tulajdonos. Azokról beszélek ahol a melós és a tulajdonos között még van 5-6 szint akik nem tulajdonosok de ott lopnak ahol tudnak. A BKV-nál ahol a fõváros a tulajdonos ott a fõváros lopott? A vasútnál? És még lehetne sorolni. Nagyon helyes egyébként hogy megakadályozzák a lopásokat de tudod mit érzékel ebbõl a melós? Tiborc panaszát "ki száz és százezret lop bírája lészen annak aki szükségbõl garast rabolni kényszerûl" Azt mondod"Még nem ismerte fel ez az ország: nekünk szinte csak a szolgáltatóipar, a turisztika lehet a nyerõ (ha már a mg. nem lehet az). " Mi a bánatos franc vonzaná ide a turistát? A közbiztonság vagy a köztisztaság? Az a vendéglátóipar ami minden porcikájában a lehúzásra és a két napon belüli meggazdagodásra épült? Az ökölbeszorult arcok amit az utcákon lát? A letargia a szürkeség a kilátástalanság a napi túlélésre való blazírozás ami sugárzik ebbõl az országból? Ez vonzaná ide a turistát? Nekem az a véleményem hogy ahogy volt valamikor élhetõ szocializmus úgy van élhetõ kapitalizmus is. Legalábbis ennél a mai magyar valóságnál élhetõbb. |
Jani55 | 3868 | 2011. április 12. 15:53 | Válasz erre: 3867 |
Szerintem ez az eset inkább az adócsalás fogalmát meríti ki, lentebb lopásról volt szó (melós és fõnökök esetében). Amennyiben úgy értelmezem a dolgot, hogy fõnök, de alkalmazott, õ sem lophat. De ha fõnök tulajdonos, pl: a saját kft-jét nem tudja meglopni (dologi téren, mert ugye a melós is csak dolgokat lophat el...), az összes többi, pl: szellemi tulajdon, anyagi tulajdon, stb, az a sajátja. Eldöntöm: kiveszem a pénzt, vagy beruházok, vagy anyagot vásárolok... természetesen törvényes keretek között: evvel az államot nem lopom meg, teljes a vállalkozói szabadság. |
C1800Rider | 3867 | 2011. április 12. 15:22 | Válasz erre: 3866 |
Már hogyne tudnál lopni ha alapítasz egy Kft-t vagy Bt-t. Lopsz és lopni is fogsz különben csõdbe mégy. Mégpedig az államtól lopsz. Járulékokat, SZJA-t mert nem telibe jelented be az alkalmazottat és magad, hanem részben zsebbe fizeted. Trükközöl az üza számlákkal és amivel csak teheted. Nem magadtól lopsz mert az hülyeség volna. Ellopod az államtól.
|
Jani55 | 3866 | 2011. április 12. 14:54 | Válasz erre: 3864 |
Volt még mûködõ mezõgazdaság, feldolgozóiparral, élelmiszeriparral, cukorgyárakkal, konzervgyárakkal, stb, állattenyésztés, hatalmas állattartó telepekkel, vágóhídakkal, húsipari üzemekkel konzervgyárakkal, tejiparral, stb, Állami Építõipari Vállalatok (megyénként), hatalmas állami megrendelésekkel, volt ipar, vasipar, gépgyár, mg-i gépgyár, stb, közlekedési ipar (vagongyár, buszgyár), volt híradástechnika (Videoton, Orion, BHG, BEAG, Mikroelektronika, stb), volt vegyipar és Vegyipari Gépgyár és volt faipar, hatalmas faipari üzemekkel (bútorgyárak, stb), sorolhatnám végtelenségig. Ma nincs, vagy teljesen visszafejlesztve. Mindezek hatalmas munkaerõt vettek fel (képzetlen munkaerõt is). Jelen? A hatalmas munkaerõfelesleg, a megnõtt igényekkel (mert ugye mindenki tájékozott, mindenkinek különleges igényei vannak, dolgozni meg nemigen szeret a magyar -tisztelet a kivételeknek), a tv-t nézi mindenki, látja, õ is elérheti, csak hitelt kell felvennie... szinte következmények nélkül (számolni meg senki nem tud). Mi lett a végeredmény? A hõn szeretett politikusaink a saját hazánk érdekeit sem vették figyelembe, mikor az uniós kvótákat meghatározták, elfogadták. Nem vették figyelembe, nem erõltették, hogy hagyományosan kiváló mg-i ország vagyunk, egyenesen kivételes éghajlati adottságokkal (a végeredményt tudjuk: beszabályozták az állatállományt, drasztikusan csökkentették a nyövénytermesztést, az ipart elsorvasztották -talán ez ment magától is, ugyanis elavult). Építõipar külföldi kézre került, sok más iparággal együtt (nem sorolom). Talán egyedül az energetikai ipar, ami megmaradt világszínvonalon (erõmûvi turbinák, stb). Az árubõség megjelent, az igények kielégítésére hitelt hitel hátára vett fel mindenki, beütött a hitelválság. A legnagyobb gond, hogy jelentõs infláció is volt (errõl sem beszél senki). Az inflációnak egyértelmû, hogy melyik réteg a vesztese. Energiaválság: ugyanúgy nagy gond. Még nem ismerte fel ez az ország: nekünk szinte csak a szolgáltatóipar, a turisztika lehet a nyerõ (ha már a mg. nem lehet az). "lopni sem engedték a melóst, az a fõnökök kiváltsága" => (nem a politikusokról van szó) minden kft, bt, stb valakinek, vagy bizonyos befektetõi körnek a tulajdona... (tulajdona, tehát az övé(k)! tehát a sajátja(uk)! lopásról semmilyen értelemben nincs szó! Ha alapítasz egy kft-t, az a tied, a sajátod, magadtól nem tudsz lopni, az alkalmazottad igen és mindent elkövetsz, hogy ne is lopjon! Ugye ez rendjén van? A DE-tõl nincs de, minden így van, ezt hívják magyar valóságnak, kapitalizmusnak (és kizsákmányolásnak). |
qqriq64 | 3864 | 2011. április 12. 13:42 |
OK. beszéljük meg ezt a kérdést kicsit mélyebben. Azt mondod hogy akkor bújtatott munkaerõvel voltak tele a gyárak meg nagy volt a pazarlás. Igazad van én ehhez hozzáteszem hogy a családi házak jó része, a hétvégi házak szinte mindegyike állami tulajdonú anyagból épült meg még azt is hozzáteszem hogy nyugaton eladhatatlan termékeket gyártottunk, versenyképességrõl szó sem volt. KGST-n belüli belterjes piac, szart cseréltek szarra. Nézzük a jelent. Bujtatott munkaerõ szinte ismeretlen fogalom, a belét is kihajtják annak a kevésnek akit alkalmaznak. A pazarlás is nagyságrendekkel kisebb mint akkor mert a versenyképességet rontja. Lopni sem engedik már a melóst mert az a fõnökök kiváltsága lett. A KGST megszûnt nyugati technológiával nyugati piacra termelünk. Versenyképes árukat. DE mert mindig van DE akkor az átlagmelós és a nyugati átlagmelós fizetése között 4-5szörös szorzó volt most 6-7szeres. Átlagmelós fizetésrõl beszélek nem összátlag fizetésrõl. Ez csak az anyagi része a dolognak a melósok mindennapos megalázásáról nem beszélek, a fiatalok lakáshoz jutási lehetõségérõl pontosabban lehetetlenségérõl nem beszélek. Szóval akkor melyik kép a hamis? Az a régi amikor az országot a nyugati bankok finanszírozták és a magyar ember kõbaltát gyártott vagy a mostani amikor Audi motorokat és mikroprocesszorokat gyártunk de az országot ugyanúgy a nyugati bankok finanszírozzák? |
tsanyi | 3863 | 2011. április 12. 10:59 | Válasz erre: 3858 |
Nem túl sokfelé....egy volt kollégám felesége dolgozott ilyen helyen és a barom mesélt miket csináltak.......a neje csak egy alkalmazot volt(programozó vagy mi) jó fizetésel, az ilyenbõl kb 40 milla marad a cégnél a többi a párté.....
|
tsanyi | 3862 | 2011. április 12. 10:57 | Válasz erre: 3857 |
ez sem kutya........már alapból az, hogy egy ember kezében van mindenestõl a sorsom ha bíróság elé kerülök szerintem nagyon nem korrekt.....lehet, hogy az angolszász dolog sem jó az esküdtekkel, de azért még ha nem is értenek hozzá kicsit igazságosabbnak tûnik mint a mienk......nálunk a mindent meg lehet úszni vagy bármiért lehet ülni történet van....
|
tsanyi | 3861 | 2011. április 12. 10:14 |
Ez így van...annyiban viszont tamáskodnék, hogy az átlagembereknek, dolgozóknak nem kell érteni-e a pénzhez.......ez csak egy nem régi dolog, hogy nyugaton az urak hagytak annyit az embereknél, hogy azzal tudtak valamit kezdeni, de ez csak idõleges(keleten soha nem is volt ilyen), ahogy már sokszor mondtam, ezt nemsokára visszaveszik most, hogy vége az ellenségnek.......az átlagembereknek soha nem juttattak többet annál, hogy jóllakjon és fedél legyen a feje felett a többirõl gondoskodott a földesúr, kapitalista, állam, népköztársaság stb.......akinek van affinitása a pénzhez az kiemelkedik egy kicsit(vagy nagyon) és azzal foglalkozik, de a dolgozó nem is tud azzal foglalkozni, hogy mi lesz vele öregkorában vagy ha beteg lesz mert az az egyén tehetségén jóval túlmutat és szerintem a mindenkori vezetésnek a kötelessége, hogy a polgárai jólétérõl gondoskodjék.....amennyiben ezt nem teszi akkor jönnek a forradalmak.... |
Jani55 | 3859 | 2011. április 12. 09:06 | Válasz erre: 3823 |
Kukorék: mindenben igazat adok, egyetértek. De! A "rejtett munkanélküliség", a pocsékolás minden szinten (munkaerõvel, anyaggal, energiával), állandóan jelen volt. Ha ezt is beveszed a "képletbe", rájössz, az volt a drágább (sokkal drágább). Függetlenül attól, hogy relatíve jobb volt az egyéneknek, (nekem is), de összességében hamis volt a kép! A "gondoskodó Állam" sokmindenben elõnyös volt, de nem tanított meg senkit sem arra a fontos tényre: semmi sincs ingyen!!! Most, mikor mindennek ára van és ezt mindenki saját bõrén tapasztalja, most nehéz. |
Jani55 | 3858 | 2011. április 12. 08:56 | Válasz erre: 3854 |
Ez komoly teljesítmény! (gondolhatod, hány felé osztották vissza...) Desi: a visszaosztás után nem jött volna ki egy használt GSF sem! |
Jani55 | 3857 | 2011. április 12. 08:54 |
A <S>független</S> magyar Bíróságokról: Ma reggel ez hangzott el az m1-en (szó szerint): A Bíróságoknál egyfajta hûbéri rendszer alakult ki. A bírák elõmenetelénél nem csak a szakmai tudás, a teljesítmény számít: Az ítélkezõ bírákat mennyire tartja saját emberének az igazgatási vezetõ!!! <U>Ennek megfelelõen születnek II. fokon az ítéletek!!!</U> Háromszor is visszajátszottam, jól hallok-látok-e!?! (Egy tizen-huszon éves gyakorlattal rendelkezõ bíró havi javadalmazása 650-850eFt!) |
Semi | 3856 | 2011. április 12. 07:27 |
Ez a logo a pénzügyi heyzetünk alakulását mutatja? Egy kicsit stagnált, majd feljebb ment és most visszaesett? A jövõt is belevehették volna, mert érdekelne.
|
desiderus | 3855 | 2011. április 11. 22:26 | Válasz erre: 3854 |
Gondolom, közbeszerzési pályáztatáson kormányhoz abszolút közel nem álló cég nyerte meg és ötlötte ki ezt a roppant szellemi ráfordítást igénylõ mûvet. Komolyra fordítva a szót, ha a kezemet a seggembe dugtam volna, jobbat találok ki.. És egy új GSF árát kértem volna érte.... :-))))))) |
Gyík67 | 3854 | 2011. április 11. 21:57 |
Larten | 3853 | 2011. április 11. 21:31 |
A legjobb 1:44-nél mikor is az "ütõs" seggérõl is lecsúszik a melegítõ
|
Larten | 3852 | 2011. április 11. 21:28 |
Áramszünet helyett ezt nézzétek meg: http://video.google.com/videoplay?docid=4462791062611472906# Tudom volt már feltéve, de ma még nem |
qqriq64 | 3851 | 2011. április 11. 21:23 | Válasz erre: 3850 |
"Kell egy kis áramszünet idõnként mindenkinek" |
desiderus | 3850 | 2011. április 11. 21:18 |
Egyébként nem azért hanyagolom a barátokat itt, mert bajom van, hanem azért, mert leállt az agymûködésem az állandó hajtástól és a céltalanságtól.
|
qqriq64 | 3848 | 2011. április 11. 21:12 | Válasz erre: 3847 |
Itt van elõttem a monitor elõtt a Milurit ide tettem hogy ne felejtsem el beszedni persze már 3hete elfelejtem.
|
desiderus | 3847 | 2011. április 11. 21:09 | Válasz erre: 3845 |
Azt a húgykõsavas mindenit a komolytalan csapatnak. Milurit tablettáról nem hallottatok, meg bõ folyadékbevitelrõl ? Tudatlanok. Egyébként ez a fránya húgysav felelõs a köszvényért. Egyébként az a nyúzott lófej (?) vagy mi a pöcsöm, nekem is bejön. Aki meg finnyás az egyen brokkolit. |
qqriq64 | 3846 | 2011. április 11. 21:07 | Válasz erre: 3845 |
Nagyon helytelen. Mûzlit kellett volna enned salátaágyon szójacsírával (szójanõvérkénekhogybefostam).
|
Larten | 3845 | 2011. április 11. 21:02 |
Húgysav problémám nekem is van ahogy az én orvosom is mondta, hogy kevesebb húst. Hétvégén bográcsoltam, jó sült szalonnás túrós csusza (ez odabent) aztán rittyentettem "köretnek" egy kis kakas pörköltet hozzá. |
qqriq64 | 3844 | 2011. április 11. 20:56 | Válasz erre: 3842 |
A rántott májat úgy szeretem ha a közepébõl folyik a vér.
|
Larten | 3843 | 2011. április 11. 20:55 |
No a szívószál helyett libagigán szemet szürcsölni. Kezd alakulni a csapat. Máán csak Dezsõ hiányzik... :)))) |
kawa70 | 3842 | 2011. április 11. 20:54 | Válasz erre: 3839 |
Ilyet már mondott valaki....lehet tényleg igaz? :)
|
qqriq64 | 3841 | 2011. április 11. 20:54 | Válasz erre: 3838 |
Nem azért kapaszkodtam fel néhány millió év alatt a tápláléklánc csúcsára hogy bokorevõ legyek. Az orvosom is azt mondta sok a húgysavam egyek kevesebb húst. Mondtam neki hogy ragadozónak születtem. |
qqriq64 | 3839 | 2011. április 11. 20:50 | Válasz erre: 3838 |
Neeem. Ez a normális. TI lógtok ki a sorból:))))))
|
qqriq64 | 3837 | 2011. április 11. 20:41 | Válasz erre: 3836 |
Én csak a szeméhez ragaszkodom a többi a Tiéd.:)))
|
tsanyi | 3836 | 2011. április 11. 20:37 | Válasz erre: 3835 |
Hagytál még benne velõt?....az orrára tapadva szívesen kiszivornyáznám belõle.......látom a fülén még van szõr....az jó mert vacsora után megjön a szükség és valamivel törölni is kell a pusztán...:))
|
qqriq64 | 3833 | 2011. április 11. 20:20 | Válasz erre: 3832 |
Aha. Körülbelül annyira franciák mint én nyenyec.
|
tsanyi | 3832 | 2011. április 11. 20:16 | Válasz erre: 3830 |
De van.....a franciák a szlávokat köztük a románokat mindig hitegették felszabadulással stb-vel, hogy kijátszhassák sz osztrákok ellen akik régen európa legnagyobb birodalmát uralták és a legnagyobb fenyegetést jelentették a franciákra, igaz minket is megetettek többször is és a végén beáldoztak egy-egy békéért.....a románok mondjuk az olaszokhoz rokonítják magukat, de szeretik néha franciának is kiadni magukat na és ugye az osztrák-magyar monarchia ellen õk voltak a legnagyobb hadsereggel rendelkezõ mozgósítható nép ellenünk akik meg is ragadták az alkalmat, hogy kedvére tegyenek a franciáknak erdélyért cserébe...
|
kawa70 | 3831 | 2011. április 11. 20:13 | Válasz erre: 3830 |
Valamikor az I. vh. idején kezdõdött.....Jól tudtak helyezkedni a románok.....végülis meg lett a haszna.
|
qqriq64 | 3830 | 2011. április 11. 20:11 | Válasz erre: 3829 |
Így volt de nem tudom miért? Semmi közük egymáshoz.
|
tsanyi | 3828 | 2011. április 11. 19:19 | Válasz erre: 3827 |
Ezért írtam alább, hogy esetleg rossz zsebet tömködtek.....itt érden is szégyen ami megyz uszodával....itt van mellettünk egy tényleg szép, új nagy uszoda amit már 6 éve nem vettek át....az ok egyszerû, még a szoci polgi alatt kezdték építeni és gondolom az õ és csapata zsebét tömködték, de átadni már a fityeszeseknek kellett volna akik azóta mondvacsinált okokra hivatkozva nem veszik át a kész építményt...annyira átlátszó az egész, de azért pár mrd-ot elköltöttek rá és itt rohad meg anélkül, hogy bárki is úszott volna benne...
|
qqriq64 | 3827 | 2011. április 11. 19:15 | Válasz erre: 3826 |
Csak 17évet dolgoztam a COLAS-nál. Azért érdekes a cikk mert a franciák meg a románok igen bõszen nyalják egymás anuszát. |
tsanyi | 3826 | 2011. április 11. 19:08 |
Jé, így is lehet valamit építtetni?: http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/04/11/romania_kirugja_a_francia_utepitot/ vagy csak nem megfelelõ zsebbe dugták a lét a franciák...bezzeg nálunk, mindig találni üres zsebet amit ki lehet tömni és cserébe elintéz mindent... |
qqriq64 | 3823 | 2011. április 11. 16:20 |
Ha már ott tartunk hogy kinek mikor volt a legjobb akkor én elmondom hogy a Bokros csomag ideje alatt éltem a legjobban. Akkor építkeztem úgy hogy egy fikarcnyit sem csökkent az életszinvonalam. Mindettõl függetlenül sem tartom magam komcsihívõnek sõt a mostani 8éves regnálásuk után habozás nélkül rányomtam az ikszet a jobbikra. Egyetlen egy dolog van amiért nosztalgiával tekintünk az ántivilágra. Ez a rendszer bármennyit is ad anyagi téren, fantasztikus technikai fejlõdést nyugati autót amire nem kell öt évet várni elképesztõ választékot minden téren, azért egy dolgot soha nem fog adni amit az elõzõ rendszer adott. LÉTBIZTONSÁGOT. Bármilyen javaink is legyenek azokat mindig fenyegetve érezzük a hatalom részérõl. Egyszerû a képlet ha a munkahelyünk veszélyben van akkor minden. Talán egyetértünk hogy a munkahelyek teremtése a mindenkori kormány feladata és felelõssége. Most ott tartunk hogy nemcsak a kiszámítható jövõ utópia de már a jelen is. Persze a legegyszerûbb megoldás visszafelé mutogatni de abból még soha nem lett egyetlen munkahellyel sem több. Ezért gondolunk vissza nosztalgiával arra a rendszerre de ettõl még nem vagyunk kommunisták. |
klimas | 3822 | 2011. április 11. 16:18 | Válasz erre: 3818 |
Még annyit, és itt teljesen egyet értek a többiekkel, nem örökké a múlton kellene rágódni, nem az van elõttünk. A múltat nem kell és nem szabad elfelejteni, a bûn az bûn , a hiba az hiba! Csak mostanság is egyre gyakrabban azt tapasztalom, ha elfogy a mondanivaló, ötlet stb. rögtön a visszapillantótükörbe néznek . Na ez nagy hiba szerintem.
|
klimas | 3820 | 2011. április 11. 16:14 | Válasz erre: 3818 |
Vagy: http://www.motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=92&session_id=SESSION_ID.222&limit=100&offset=0&g=motorbike_forum_Humor_Viccek__Aranyk_p_sek Olvad el a 16143-t |
C1800Rider | 3819 | 2011. április 11. 15:51 | Válasz erre: 3818 |
Annyi hogy a kutya kölkezett egy Fityisz nevû korcsot, ami ugyan másképp néz ki de belül pont ugyanaz mint az anyja/apja.
|
csoves | 3818 | 2011. április 11. 15:38 | Válasz erre: 3816 |
Nekem mindegy volna hogy ki vezeti ezt az országot,csak jobb világ lenne.Azt meg az isten sem mossa le az mszprõl vagy jobban mondva mszmprõl ami volt,lehet ez sok színpatizánsuknak nem tetszik de mint írtam múlt nélkül nincs jövõ.És a múltat nem lehet kitörölni mint egy magnó kazettát,az örökké megmarad hiába fognak nevet változtatni lógót stb Nem volt itt rendszerváltás 90-be sem, a kutya megmaradt csak láncot cserélték ki!!!!!!!!!!!!!!
|
Olívia | 3817 | 2011. április 11. 15:25 | Válasz erre: 3815 |
Kedves csöves, már ne bántódj meg, de NEM A MÚLTBÓL VAN ELEGEM, szerintem ez egyértelmûen kiolvasható az írásomból. NEKEM A MÚLTRA MUTOGATÓKBÓL van elegem, a szelektív memóriájukból, abból, hogy most az elmúlt X év minden eseményét csak úgy értelmezik és értékelik, ami a politikai hovatartozásuknak, sértettségüknek megfelelõ!!! Az eddigi 25 éves eü-i pályafutásom egy részét idõs és hospic gondozással töltöttem. Ha valaki, én tisztelem az öregeket, VALLÁSI HOVATARTOZÁSUKTÓL FÜGGETLENÜL!!! Pl a zsidókórházban is eltöltöttem éveket és ezért nem értem a holocaustot megkérdõjelezõket, sokan el sem hinnék a valóságot, mert gyakran a publikus rész finomabban volt tálalva, mint a puszta tények!:-((( |
tsanyi | 3816 | 2011. április 11. 15:12 | Válasz erre: 3812 |
Az jó, ha egy fideszben bízó is ír mert ütköztethetjük a véleményünket már úgyis hiányoltam ezt mert így nagyon egyoldílúvá vált a dolog, de ha lehet akkor bármilyen témánál ahol a fidesz tevékenységét kritizáljuk ne az legyen rá a válasz, hogy mindenki komcsi, az elmúlt 8 év miatt van, kúrcsány a hibás, a legjobb 98-02 között volt és hasonló általánosságok hanem egy magyarázatot ami bármilyen okból, de elfogadhatvá teszi a kifogásolt tettet........az elmúlt pár hónapban itt felmerült a manyuptól kezdve(amivel konkrétan mint már sokszor írtam egyetértek csak az elintézés módja volt szar) a médiatörvény és tákolmányon keresztül a külföldiek szavazati jogáig egy csomó téma ami kilöttyentette a bilit és ezekre kéne értelmes elfogadható magyarázatot adni...
|
csoves | 3815 | 2011. április 11. 15:01 | Válasz erre: 3813 |
A szilvalekvár nem romlik meg,csak sûrûsödik és minél sûrûbb annál finomabb. Olívia hiába eleged van a múltból,múlt nélkül nincs jövõ. A múltbeli emberek építették fel ezt az országot (úgy ahogy) ,akiknek most a keserves nyögdíját sajnálják egyesek. Pedig sokan közülük ledolgoztak annyi évet,hogy a mai sajnálók 5-ten nem fognak összehozni annyi évet mint õk egyedül.Most meg kuporgatnak hogy a rezsit kitudják fizetni,ezek a boldog nyugdíjas évek. |
Olívia | 3814 | 2011. április 11. 14:31 | Válasz erre: 3813 |
A szomorú az, ha nem vagy egy szemellenzõs bármilyen fan, akkor NINCS SENKI akit választhatnál!!! Nekem konkrétan elegem van a múltra mutogató ügyeskedõkbõl, akik valamiért nagyon jól éltek régen is, talán ma is. Akiknek valamiért a nagyon elnyomott helyzetükben sikerült vagyonra szert tenni, hatalomhoz jutni, a gyerekeiket kitaníttatni, gyakran külföldön! A "divathívõkkel" akik ájtatosan kaparnák ki ellenségeik szemét! A ma ezt, és tegnap azt állító és ígérõkkel!!! A tavalyi választásokon változást és jövõt ígérõkkel, akiknek teletették a zsebüket a parlamenti fizetéssel, aztán rögtön:"Szó bennszakad, hang fennakad..." Többekkel egyetértve, ha valaki nem dicsõíti a jelent, az nem jelenti azt, hogy fenntartások nélkül élteti a múltat!!! Egyébként én egy liberális-félkonzervatív ember vagyok, akinek a gyerekkora abban a "legvidámabb barakk " idõszakban zajlott és mégis csak szép emlékeim vannak. Pedig az apám csak hátrányt szenvedett, mert értelmes emberként a rendszer ki akarta emelni párttitkárrá, úgy hogy elõtte párt tag sem volt (!!!!),de Õ nem vállalta. Helyette megtette ezt a barátja, aki egy elég alacsony intellektus volt, de szerencsére nem rosszindulatú, így sokan csak az elõnyét élvezték ennek a helyzetnek!!! Ezt a személyes példát csupán azért írtam le, mert elegem van abból, hogy sokan ÁLTALÁNOSÍTANAK!!! Az élet sosem fehér vagy fekete és ahogy már elõzõleg is írtam valahol akkor is voltak EMBEREK AKIK HATALOMMAL BÍRTAK! Csak széljegyzet, a szilvalekvár 10-20 évig is jó, sõt!:-)) Csak a megfelelõ módon kell elkészíteni!!:-))) |
C1800Rider | 3813 | 2011. április 11. 12:59 | Válasz erre: 3812 |
Kár azon merengeni hogy hûûûû de jó volt 98-02-ig, mert egyrészt még nagyanyám szilvalekvárja is megromlott már azóta, másrészt a kutyát nem érdekli. Az érdekli az embereket és teljesen jogosan hogy 2010 óta rosszabb mint az elõtt. És ez nem a szocikat dicsérõ tény hanem a fityiszeseket teljes mértékben leminõsítõ.
|
csoves | 3812 | 2011. április 11. 12:33 | Válasz erre: 3811 |
Olvasgatom a hozzászólásokat és az életbe is ezt tapasztaltam hogy ezt az országot csak a komcsik vezethetik jól senki más, nagyon kevés kivétel azért van.Én csak a tényeket írtam s írom le(94-98 között is jól vezették az országot horn gyula idejébe a bokros csomag ) havonta emelkedett mindennek az ára nem is kicsivel.Ha az utolsó 20-évet vesszük akkor 98-2002-között élt ez az ország legjobban,akkor is voltak hibák de nem olyan ordítóak mint 2004-2010-között és nem volt annyi lopás mint az említett idõszakban.Nem lehet egyforma a véleményünk,ahány ember annyi vélemény és ez az egészséges.
|
qqriq64 | 3811 | 2011. április 11. 11:25 | Válasz erre: 3810 |
Nagyon egyetértek Veled is meg Semi-vel is. Szerintem is megállja ahelyét amit Csöves írt kivéve hogy itt bárki azt állította volna hogy a komcsik jobbak. |
tsanyi | 3810 | 2011. április 11. 10:27 |
Amióta ez a topic megvan nem emlékszem olyan hsz-re, hogy a maszopot valaki is éltette........ezt csak a fideszfanok szeretnék sulykolni, hogy aki nem õket imádja az csak szadeszmaszopelempés senkiházi lehet.......nem egészen, inkább az van, hogy most már odajutottunk, hogy mindegyiket utáljuk........amúgy amit írsz a kádáristák átmentésérõl az a fityisz vezérek 100%-ára igaz hisz mind mszmp-sek, kiszesek és hasonlók voltak anno és onnan van a vagyonuk is.....a lejjebb linkelt popper cikk elég jól leírja, hogy mi a baj a fityisszel az, hogy ellopták a jövõnket, õk voltak akkor az egyetlen társulat akikben bízni lehetett volna(még 1990 környékén, késõbb már levetették az álarcot) és õk elárultak minket azáltal, hogy ugyanolyanokká váltak(vagy mindig is olyanok voltak) mint utált "ellenfeleik".......tehát itt ha valaki a fityisz tetteit kritizálja az nem feltétlenül komcsi sõt...... |
Semi | 3808 | 2011. április 11. 10:14 | Válasz erre: 3807 |
Nagyon jó a hozzászólásod, csak épp senki sem mondott olyat, hogy az MSZP az Isten. Ezen túl pedig semmi köze az MSZP-nek ahhoz, hogy amit a Fidesz mostanában csinál, az egy nagy rakás ürülék. |
csoves | 3807 | 2011. április 11. 10:07 | Válasz erre: 3803 |
A komcsik jobbak?Bebizonyították 2002-2010-között, ÁLLAMADÓSSÁG 2002-52% 2010-82% ez mindent elárul!!!Áruljátok már el miért hiszi az ember már 50-éve azt, hogy ezt az országot csak a komcsik tudják jól vezetni senki más!Ha olyan jók akkor miért tartunk ott ahol vagyunk,az utolsó 20-évbõl 12-õt õk irányítottak nem beszélve elõtte 40-évrõl.A 45-utáni rákosi korszakban éltek legszarabban õseink(még a padlást is lesöpörték,tagosítás ,kuláklista stb). Utána a kádár korszak mirõl szólt (a pártagok és besúgók és munkásõrök jól éltek teletömték a zsebeiket,a morzsák meg maradtak a többinek)90-be legálissá vált amit addig loptak.Utána pedig elõvették a dohányt és "privatizáltak"legálisan loptak,minden az õ kezükbe került mert a többinek nem volt megtakarított pénze.Mutassatok nekem egy tszt vagy gyárat amit nem párttitkár vagy vezetõ valamikori mszmpés "privatizált",ilyet én még nem hallottam.A 90-es évek vége felé pedig jöttek a kisztitkárok és a liberális kiskalaposok,ezek oszt rendbe rakták az országot még többet loptak mint elõdeik.Ezért tartunk ott ahol tartunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
tsanyi | 3806 | 2011. április 11. 09:38 | Válasz erre: 3805 |
Igen, én is így látom és gondolom, de akkor miért nyertek eddig mindenhol azóta is?......tényleg nem értem....illetve lenne rá magyarázat, de az a jövõre nézve ijesztõ lenne.....
|
qqriq64 | 3805 | 2011. április 11. 09:15 | Válasz erre: 3803 |
Rengeteg a kiábrándult szavazó akik már nem mennek el szavazni. Az elvakult hívõk még tartják magukat de a számuk nem jelentõs. A bizonytalanokat kell megnyerni valamelyik pártnak. Vagy megvenni.
|
Olívia | 3804 | 2011. április 11. 09:05 | Válasz erre: 3803 |
Valóban, de láthatóan nem elsöprõ a különbség, bár a lényegen nem változtat. Most nincs idõm megnézni, ez melyik területét érinti Zuglónak (én is ott lakom)!? Majd délután.:-)) |
Semi | 3803 | 2011. április 11. 08:59 |
Zuglóban még tartja magát a Fityisz, megint õk gyõztek, de a különbség nem jelentõs. A részvétel meg csak 27% volt. Elég jó számok... http://index.hu/belfold/hirek/2011/04/10/fideszes_gyozelem_a_zugloi_idokozin/ |
tsanyi | 3800 | 2011. április 10. 20:38 | Válasz erre: 3798 |
Érik már az általános engedély.....saját maguk fogják kiállítani...
|
C1800Rider | 3799 | 2011. április 10. 20:37 | Válasz erre: 3798 |
Na az TÉNYLEG javítaná a vadászokközérzetét. És tudnánk még jópár nevet akinek a kilövésére egyenesen ujjongana a vadásztársadalom. :-D
|
tsanyi | 3797 | 2011. április 10. 20:25 | Válasz erre: 3796 |
szegényt ne bántsuk hisz valláskárosult......segélyezni kéne....
|
klimas | 3796 | 2011. április 10. 20:23 | Válasz erre: 3794 |
SS Zsoltinak (seggnyaló semjén) valamit már villantani kellett , htek-hónapok óta nem hallani róla semmit. Csak megdolgozik a pénzéért! Nem ?
|
C1800Rider | 3795 | 2011. április 10. 20:18 | Válasz erre: 3794 |
Közérzetjavító intézkedésként adjanak nekik havonta egyszer a csaposok két Unicumot egy helyett. :-D
|
TomRed | 3794 | 2011. április 10. 20:17 | Válasz erre: 3793 |
Tényleg minden napra kitalálnak valami szemétséget... Sajnos én szeretem az állatokat. A vadászoknak "közérzetjavító intézkedésekre" van szükségük: http://varanus.blog.hu/2011/04/09/hogyan_irtsuk_az_allatokat? és http://michaelknight.blog.hu/? |
tsanyi | 3792 | 2011. április 10. 19:38 |
:))): http://hircsarda.blog.hu/2011/04/10/orbannak_elege_lett_semjen_vadaszugyeibol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
tsanyi | 3791 | 2011. április 10. 19:19 |
Nem kéne újra elõhoznom, de azért ebben a posztban vannak párhuzamok a mostani nálunk lévõ történések között, de fõleg arról ír, hogy miért volt olyan sikeres az emberek körében az nsdap és ahogy 1-2 kommentelõ írja ma is igen sikeres lenne bármiféle politika aki a dolgozókkal így viselkedne......mondjuk ez a veszély nem fenyeget mostanság mert munkásba lábat még annyira nem nagyon töröltek ahogy most teszik......na a poszt: http://falanszter.blog.hu/2011/04/10/naci_melosoknak_epult_a_vilag_legnagyobb_furdovarosa_prora?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
Gyík67 | 3790 | 2011. április 10. 18:37 | Válasz erre: 3789 |
Nem ... ez valami online híroldalon találtam ... úgyhogy felteszem ez az idióta komolyan gondolja azt amit leír ... ---:((( ---(smile helyett) ---
|
tsanyi | 3789 | 2011. április 10. 16:54 | Válasz erre: 3786 |
ez nem a humor rovatban volt?....kár, hogy nincs szmájli......
|
qqriq64 | 3787 | 2011. április 10. 16:14 | Válasz erre: 3786 |
A felsorolt embereknek a körme alatt a piszok többet ért mint orbán. A lábukat nem moshatná meg. Államférfi? Törpe diktátor.
|
Gyík67 | 3786 | 2011. április 10. 16:08 |
Ez a csóka a -korlátoltság és a seggnyalás- fogalma ... ... „Orbán Viktorról már leírtuk a Magyar Hírlapban, hogy államférfinak tartjuk. Volt egy kis háborgás abból az írásból, fintorogtak, akik a saját politikai táborukban példaképek híján vannak, de mit tehetünk, ez az igazság. Leírjuk újra, hogy Orbán Viktorban látjuk Széchenyi, Deák, Tisza, Bethlen, Teleki konzervatív reformrendszerének folytatóját. ...” -Szentesi Zöldi László, Magyar Hírlap- |
qqriq64 | 3785 | 2011. április 10. 15:46 | Válasz erre: 3784 |
Igen, tökéletes jellemábrázolás. Pedig ezt a cikket nagyon régen írta Popper már akkor olvastam. Nem csak azt írta meg milyen és milyen volt orbán hanem hogy milyen lesz azt is pedig elõbb meghalt minthogy a mostani ámokfutása elkezdõdött. Én mindig is kedveltem Poppert mert kiváló elmének és nagyszerû írónak tartottam. Szerencsére én mindig külön tudtam választani egy ember munkáját, mûvészetét a politikai hovatartozásától. Nem fogok azért egy alkotást utálni vagy bírálni mert például a fidesz pénzelte. Nekem tetszik a Nemzeti Szinház és tetszik a Hídember. Nagy színésznek tartom Eperjest pedig tudom hogy véresszájú fideszes. Fantasztikus rendezõnek tartom Szabó Istvánt aki besúgó volt. Kedvelem Vikidál zenéjét pedig õ is besúgó volt. Tudjuk nagyon jól hogy a mûvészvilág mennyire kiszolgálta a kommunista rendszert Latabártól kezdve Gózon Gyulán át Major Tamásig mégis fantasztikus mûvészek voltak. |
tsanyi | 3784 | 2011. április 10. 14:08 |
Popper nem volt a kedvencem, õ is köpönyegforgató volt mint a legtöbb hasonló, de esze volt az kétségtelen, érdemes ezt elolvasni: http://talema.blogter.hu/463496/popper_peter_orban_viktor
|
C1800Rider | 3775 | 2011. április 9. 22:16 | Válasz erre: 3773 |
Az árvíznél itt is jól jött volna. A hullákat se kellett volna eltakarítani mert a víz elviszi. :-D
|
Gyík67 | 3774 | 2011. április 9. 22:14 | Válasz erre: 3769 |
Hát ott nem engedik hogy a fejükre szarjon a kornány ... mondjuk ezt mi se engedjük ... meee háát nekünk van szánk is
|
desiderus | 3773 | 2011. április 9. 22:13 | Válasz erre: 3770 |
És érdekes módon alkalmazzák õket rendfenntartásra is. Igaz fõleg természeti katasztrófák után, de a fosztogatások megakadályozása végett tûzparanccsal..... |
klimas | 3771 | 2011. április 9. 22:11 | Válasz erre: 3765 |
Én csak annyit írtam kettesével , de azt nem, hogy hány sorban !!!
|
klimas | 3770 | 2011. április 9. 22:10 | Válasz erre: 3767 |
Ott lehet persze , ott nincs faji kérdés , ott demokrácia van , ott nincs gyurcsány ,ott nincs ..ott minden csak jó és szép. Persze ha belegondolok , nálunk a névvel lehet a baj.! Talán ha Amerikai Nemzeti Magyar Gárdának hívnák az itthoniak magukat...? Vagy Magyar Nemzeti Amerikai Gárda ? NÉPSZAVAZÁST AKAROK A KÉRDÉSRÕL ! Vagy mindenki monnyon le !))))) |
Gyík67 | 3768 | 2011. április 9. 22:07 | Válasz erre: 3767 |
Mee a yenkik mocskos nacionalisták ... ez itten a kultúrált EU közepén tiltott :)))
|