qqriq64 | 4882 | 2011. május 2. 16:34 | Válasz erre: 4879 |
Csodálkozol? Minden állami, kormányzati támogatást megkapnak a szabadrabláshoz a terrorhoz a megfélemlítéshez. A DEMOKRÁCIA nevében.
|
qqriq64 | 4881 | 2011. május 2. 16:31 | Válasz erre: 4878 |
Húú az egy ritka szar film volt. Ezt csak a Julianus barát múlta alul ami három részes volt két utazó életérõl szólt akik a három részbõl az utolsó rész második felében utaznak. Tipikus magyar kisköltségvetésû szar mindkettõ.
|
tsanyi | 4880 | 2011. május 2. 15:57 |
Függetlenül attól, hogy zorbánék ellenfele remélem elkaszálják és az sem érdekel ha ez mártíromságnak tûnik néhány ember szemében: http://index.hu/belfold/2011/05/02/gyurcsany_a_legaljasabb_ugy_az_elmult_husz_evben/ .......loptak ezek eleget, lehetõleg az összes álljon mellette a vádlottak padján...
|
tsanyi | 4879 | 2011. május 2. 15:53 |
szegény békés megfélemlített romákok: http://index.hu/bulvar/2011/05/02/pad_tort_hamutal_repult_a_dabasi_kocsmai_verekedesben/
|
tsanyi | 4878 | 2011. május 2. 15:38 | Válasz erre: 4875 |
Azért a mi Árpádunk sem volt kutya Franco Nero-val mint világító kékszemû õsmagyar....:)))
|
tsanyi | 4877 | 2011. május 2. 15:37 |
Mégsem döntöttek az egyenruhás bûnözõk sorsáról: http://index.hu/belfold/2011/05/02/a_kepviselok_felgyorsulnak_a_parlamentben/ 1,: be vannak szarva, hogy felismerik õket és rögötn bevarrják az egész társaságot a csúcsos épületben... 2,: rájöttek, hogy ezzel kedvenc romákjaikkal tolnak ki és az összesnek börtönt kéne építeni....:)) |
CJKrisz | 4876 | 2011. május 2. 14:52 | Válasz erre: 4874 |
Az ún. alapszín akár a fekete is lehetett. A legújabb kutatások szerint az elsõ embernek nevezhetõ emberszabásúak a mai fekete Afrikából indulva népesítették be a bolygót. Simán lehet, hogy mi vagyunk az elfajzott sápadt arcúak. :))
|
qqriq64 | 4875 | 2011. május 2. 14:47 |
Igen, az amcsik csináltak egyszer egy Dzsingisz kán filmet full amerikai szereplõkkel ha jól emlékszem a Dzsingisz kán Burt Lanchaster volt. Mer olyan ferdeszemû:))))))))
|
Sandokan13 | 4874 | 2011. május 2. 14:03 | Válasz erre: 4843 |
Hali! Ehhez valószínû, hogy egy genetikusra lenne szükség. Anno a NatÍGeo-n családfakutatással foglalkozó emberkék arra jutottak, hogy valószínûsíthetõ, hogy nem is fehér volt az alapszín. Ezt mondjuk én most itt kapásból sem igazolni, sem megcáfolni nem tudom a Bibliából, mert nincs róla szó. Feltételezem azért nem, mert az öröklét szempontjából pont semmi jelentõsége. Gondolom. Bár pár éve volt egy afrikai házaspár, már nem tudom pontosan, melyik országban, de az ikreik közül az egyik fehér bõrrel és világos hajszínnel született és nem albínó volt, míg a másik full fekete gyermek volt. Mégegyszer csak azt tudom mondani, hogy itt a genetikát kellene segítségül hívni, de ebben én nem vagyok otthon. Valami a (talán) recesszív génekrõl még beugrana még valahonnan általános iskola végérõl, de ez az info most nagyon mélyen van. Még a növényekkel kezdõdött a rávezetés az elméletre, azt hiszem a borsóval, meg késõbb virágokkal, aztán innen kezdték el kutatni az egészet, talán a 14-15 század körül, de ebben nem vagyok biztos. Ehhez már régészeti jártasság is kéne. :-) Viszont a genetikusok kimutatták, hogy minden emberben megtalálható ugyanaz a gén vagy géncsoport a kromoszómában. csak egy érdekesség már megint a zsidókról, de ez most kicsit idevág: mivel hitük szerint a Templom újra fel fog épülni, ezért keresik azokat a lévita papokat, akik Árontól származnak, mert van egy bizonyos sajátos, csak a férfiakra jellemzõ génlenyomat (nem tudom jobban megfogalmazni) vagy tulajdonság minden ároni leszármazottban. Mivel szigorú rendtartás szerint fognak menni a dolgok, ezért csak a tiszta ároni vonal jelenhet meg Isten elõtt a szolgálatban és ezt komolyan veszik. Gondolom ilyen alapon bennünk is van egy meghatározó "jelsor", ami akár még nekünk is bizonyíthatja, hogy tulajdonképpen kitõl származunk. Hasonló vizsgálat volt Dzsingisz kán utódairól is, pont a férfi, vagy X-kromoszómában megtalálható sajátosság okán és kiderült, hogy kik a tényleges leszármazottak. Holott külcsínyre volt némi hasonlóság, de a genetikai térképük jelentõs eltérést mutatott. Ennyi. :-) Kábé. |
qqriq64 | 4873 | 2011. május 2. 12:37 | Válasz erre: 4871 |
Miért kellene végighordozni a testét minden tv show mûsoron? Biztos vagyok benne hogy ezer oldalról bebiztosították magukat bizonyítékokkal. De egyébként senkinek semmi köze hozzá mert õket támadta meg õk meg megtaláláták és kivégezték. Az ügy le van rendezve. Persze kételkedõk mindig vannak azok meg akkor is kételkednének ha a konyhaasztalukra fektetnék fel a hulláját. Ha bemutatták volna normális felvételen akkor is azt mondanák hogy az hasonmás meg bábu. |
CJKrisz | 4872 | 2011. május 2. 11:34 | Válasz erre: 4869 |
911 már csak azért is nagy pofon volt nekik, mert az amerikai kontinensen ilyen pusztítás sosem volt. Hiába volt háború, Pearl Harbor-on kívül amerikai földet nem ért ilyen mértékû támadás. Majd' 10 éve megkapták az elsõt.
|
tsanyi | 4871 | 2011. május 2. 11:18 | Válasz erre: 4868 |
Ez annáûl nagyob jelentõségû hisz így könnyen lehet azt mondani, hogy hol a hulla?...csauék után is sokan nem hitték el a felvétel ellenére sem, hogy õket végezték ki....itt be kellett volna mutatni egy normális felvételen a holttestet úgy mint Che-ét is tették bolíviában...
|
tsanyi | 4870 | 2011. május 2. 11:16 | Válasz erre: 4866 |
Ezen a felvételen: http://www.youtube.com/watch?v=3EqcofL2v1Y&feature=player_embedded#at=267 2.25-nél van egy jellemzõ jelenet ahol a cigó támadást kiált miközben õ mondta elõtte a a magyarnak, hogy szétütlek......
|
Pegaso650 | 4869 | 2011. május 2. 11:15 | Válasz erre: 4868 |
Fanatizmus ide, eszme oda, azért a 911-et nem tudom maradéktalanul elítélni. Az amerikai pénzemberek anno határozottan mondták, hogy a vietnami háborút nem szabad!!! megnyerni, azt fenntartani kell :( Tegnap volt a tv valamelyik adóján éppen a japán atomtámadással kapcsolatos dokumentum film. Amerikai orvosok utaztak japánba, de nem a lakosság orvosi ellátása érdekéken - sõt azt igen magasról leszarták - hanem a sugárfertõzést és a pusztítást tanulmányozták, hogy egy esetleges atombombás támadáskor még hatékonyebbek lehessenek. De, emlékeim szerint volt valami fiktív hadihajó támadás is indokként hogy háborúba keveredhessenek - talán Korea környékén, de ennek majd utána nézek. Szóval ennek tükrében csak annyit mondok, hogy 911 esetében most õk is kaptak egy taslit, ami után telerikoltozták a világot. |
CJKrisz | 4868 | 2011. május 2. 11:03 | Válasz erre: 4862 |
Bizonyos vallásoknál a halál beálltától számított 24 órán belül kell temetni. De egyébként mit csináljanak vele? Állítsák ki? DNS-t mintát vettek már, szertartás nem lesz, a szaúdiaknak nem kellett, minek raktározzák? Bedobták a tengerbe, így a legjobb. Nem biztos, hogy egy jelzett sírban a világ bármely országában jó helyen lett volna ismerve azok fanatizmusát, akik követték/követik az eszmét.
|
Semi | 4867 | 2011. május 2. 11:02 | Válasz erre: 4863 |
Sanyi! Erre azt mondta valamelyik jogász pénteken a rádióban, hogy az egész új törvénynek semmi értelme, mert egy ennél sokkal szigorúbb már eddig is volt. Eddig is tilos volt félelmet kelteni, nem csak egyenruhában, hanem anélkül is. Ez a jogász szerint semmi értelme az új törvényeknek, mert van már egy jobb, ami ráadásul nem olyan pongyolán van megfogalmazva, mint amit épp elfogadni készülnek, hanem tényszerûen, egyértelmûen és nem félremagyarázható módon.
|
matador | 4866 | 2011. május 2. 10:57 | Válasz erre: 4863 |
ne szarj be, majd megmagyrázzák, hogy Te kiabáltá ki ,rasszista vagy, és ezért törték be az ablakodat a fejedet meg csak véletlen találta el egy hulló csillag. Ja ést ezt esküvel tanúsítják vagy 6 is a szomszéd megyébõl is.
|
tsanyi | 4864 | 2011. május 2. 10:50 | Válasz erre: 4862 |
már?....akkor nem õ volt.......megegyeztek vele és egy hasonmást elkapartak õ meg él tovább nyugodtan...
|
tsanyi | 4863 | 2011. május 2. 10:49 |
Tegnap egy csapat megvert 3 embert dabason egy kocsmában akikbõl 8-at elõállítottak, a megvertek egyike szebb jõvõért-es....az elkövetõk kik?(költöi).......ma elfogadhatják az új egyenruhásbûnözõs törvényt ami végre ha tényleg betû szerint mindenkire érvényes lesz szükségtelené teszi az önszervezõdõs védegyleteket a magyaroknak............hisz benne van az, hogy tilos bármilyen csoport tagjaként egyenruhában vagy ANÉLKÜL másokban félelmet kelteni........ezt eddig pont a cigók csinálták vagy 20 éve bûntetlenül.......ezután viszont elég lesz felhívni a rendõrséget, hogy egy csapat szidalmazza és fizikailag vegzálja a lakosokat és ellopja értékeit......tehát a cigóknak most fõhet a fejük, hogy miképp mennek haza a kocsmából mert ezután csak kussban egyenként csoroghatnak haza a fal mellett......
|
Pegaso650 | 4862 | 2011. május 2. 10:44 |
Már el is temették Osama bin Laden-t :o Nem értem mire ez a gyorsaság ... |
CJKrisz | 4861 | 2011. május 2. 10:40 | Válasz erre: 4859 |
Semi, rájöttem! Te a Lendvai Ildikó vagy, csak álnéven! :)))) 8 évig, ha bármi rossz történt, õ rikácsolta, hogy ezért a Fidesz, de különösen Orbán Viktor a felelõs. :))))
|
Semi | 4859 | 2011. május 2. 09:30 |
Ez is Orbán miatt volt :-D http://index.hu/bulvar/2011/05/02/tornado_volt_erpatakon/ |
Semi | 4858 | 2011. május 2. 09:17 |
Ez valami ûberdurva! Hogy mer egyáltalán ilyet mondani? Egy év alatt hogy megváltozott a véleménye? Mi ez az ürge, napraforgó? Ha még ettõl sem lesz hiteltelen a szavazói számára, akkor mitõl? Az elõre hozott választások lehetõségét firtató sajtóhírekre Orbán Viktor úgy reagált: "milyen pihent agyú embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen mondatot papírra tudjon vetni". Mi volna abban a jó Magyarországnak, a Fidesznek vagy neki személy szerint? - tette fel a kérdést, hozzáfûzve, nem tudja, milyen érveket lehetne felhozni egy ilyen "szamárság" mellett. A dolgok rendje szerinte az, hogy legközelebb 2014-ben legyen országgyûlési választás. |
tsanyi | 4857 | 2011. május 2. 09:12 | Válasz erre: 4855 |
Hazudozás hegyek.......még, hogy bank és válságadó!?....vazz ezek mértékénél sokkal jobban emelték az áraikat tehát tulképp mindet ránk vetették ki.....adócsökkentés?....a szegényeknek emelkedett, nekik csökkent.......rajtuk kívül senkitõl nem hallottam, hogy akkora siker lett volna a kormányzásuk pedig nagy remények voltak(én is vártam, hogy tényleg hátha csinálnak valamit ami az érdekünkben történik), de sajnos nagyobb lett a koppanás.......és miért nem tetszik az elõrehozott választás?.....bezzeg anno õk állandóan ezt szorgalmazták és a népszavazásokat......most meg már lehetõség sincs népszavazásra....
|
Games | 4856 | 2011. május 2. 09:08 | Válasz erre: 4842 |
Szerintem lenne rá ideje, olyan sokat nem dolgozik. Legalábbis nem azon töri a fejét hogy "nép"-nek jó legyen... :) Illetve: :(
|
Semi | 4855 | 2011. május 2. 09:03 |
Orbán az ország átszervezésével kapcsolatban: "Itt azért már vegyesebb a fogadtatás, most már azért érzem idõnként, hogy van, aki a pokolba kíván" Érdekes cikk: http://index.hu/belfold/2011/05/01/orban_nagy_siker_az_elmult_egy_ev/ |
tsanyi | 4854 | 2011. május 2. 08:43 | Válasz erre: 4853 |
jó lenne robbantva mert az örök emlékmûve lehetne annak, hogy mi történhet a férgekkel.......és egy táblára elõtte rávésve: Ne Szívasd a Népet!!!
|
Semi | 4853 | 2011. május 2. 08:41 | Válasz erre: 4852 |
Maradjunk a gáznál, mert az Országházban nem kéne kárt tenni. Nekem a mostani formájában jobban tetszik, mint felrobbanva. Egyébként ha éjjel ölték meg és tényleg lenne elrejtve Európában atombomba, akkor gondolom már rég felrobbantották volna. Vagy nem halt meg az ürge, vagy (még) nincs itt bomba. |
tsanyi | 4852 | 2011. május 2. 08:35 | Válasz erre: 4850 |
És most lehet izgulni, hogy robbantanak-e atomot az eu-ban az al-kaidások vagy sem? ....ezt ígérték 1-2 hete, én mondjuk felajánlanám a parlamentünket egy szavazásnál megrakott ülésteremmel egy kisebb taktikaival történõ dologra........persze csak akkorával, hogy a téren már ne legyen gond....
|
Semi | 4850 | 2011. május 2. 08:28 |
Mit szóltok ahhoz, hogy állítólag megölték Bin Ladent? Bizonyítékként még a holttestet is elvitték magukkal.
|
Semi | 4848 | 2011. május 2. 08:21 |
Itt a lényeg: http://www.origo.hu/sport/20110502-k1gala-kunkli-kirepult-a-ringbol-majd-kiutotte-a-170-kgos.html |
Pegaso650 | 4847 | 2011. május 2. 08:19 | Válasz erre: 4846 |
Akkor itten most különösen igaz, hogy nem minden az aminek látszik :)
|
tsanyi | 4846 | 2011. május 2. 08:06 | Válasz erre: 4845 |
Elég rossz minõség, de a lényeg látható: http://www.youtube.com/watch?v=Gp3J7S01EYc&feature=player_embedded
|
C1800Rider | 4844 | 2011. május 2. 06:32 | Válasz erre: 4835 |
Az emberiség mint olyan nem valószínû hogy valaha is teljes mértékben ki tudná irtani saját magát. A jelenlegi civilizált világot minden nehézség nélkül el tudná tüntetni az tény. Viszont elszigetelt, mai napig civilizálatlan, természeti körülmények között élõ törzsek különbözõ részein a világnak minden bizonnyal fennmaradnának.
|
C1800Rider | 4843 | 2011. május 2. 06:27 | Válasz erre: 4832 |
Hmmm. Akkor már csak arra valami homályos magyarázat hogy egy alapvetõen egy helyen élõ hozzávetõleg azonos színû társadalomból (induljunk ki abból hogy Ádám és Éva valami fehérszerûség voltak) hogyan lett a Biblia szerint ennyire sokszínû? :-) Tudod mire akarok kilukadni. Két fehér vagy arab szülõ elég nehezen hoz létre abo utódot. :-D
|
C1800Rider | 4842 | 2011. május 2. 06:23 | Válasz erre: 4837 |
Gondolod az Orbán gyereke a patai iskolába járnak, ahol a gyerekek elmondják mirõl beszélnek odahaza a szülõk? Ne röhögtess. Ahova azok járnak ott a tanulók nem hiszem hogy különösebben szarul élnének. Amúgy meg ilyen ez a popszakma, abba lehet hagyni (nagyon úgy néz ki mindenki jobban járna vele) és akkor felszabadul egy csomó szabadidõ, lehet vinni gyerekeket az iskolába, állatsimogatóba, különórára, fakultatív programokra és végre boldog lehet az Orbán család. |
Sandokan13 | 4841 | 2011. május 2. 00:20 | Válasz erre: 4840 |
Na tényleg csak röviden. A Biblia a megoldás még így is. Mondjuk nekem lehetõségem van (de másnak is van) több fordítást összevetni. A legjobb mondjuk egy héber, vagy görög lenne, nekem csak a magyar és az angol maradt, de az is nagyon jó. Elég nehéz két különbözõ országban ugyanazt hazudni, nem gondolod? Mondjuk ez fel sem merül bennem. Isten pünkösdkor kitöltötte az õ lelkét, vagy szellemét a benne hívõ zsidókra, akiket késõbb Antiokhiában kezdtek keresztényeknek nevezni. Vagyis közösségbe lehet kerülni magával a szerzõvel. Ennél jobb tanú meg nem kell. Ha ez nem elég, akkor az ApCsel 17-ben azt a részt ajánlom, amikor Pál Athénben tanít. a 16 versben az van, hogy háborgott a szelleme õ benne, látván, hogy a város bálványokkal van tele. Rosszul érezte magát a sok istentelen szobor közelében. A legegyszerûbb kérni Istentõl, hogy mutassa meg az igazságot. Õ közeledik azokhoz, akik közelednek hozzá. Zsoltárok. Ennél jobbat nem tudok: el kell kezdeni olvasni... :-)
|
kawa70 | 4840 | 2011. május 1. 23:50 | Válasz erre: 4788 |
Te honnan tudod, melyik Isten igéje, cirka kétezer év távlatából, és melyik a magyarázat? Rengeteg kérdés felmerül bennem (is) a bibliát illetõen, de most nem merülök bele, egyébként is elvesztettem a fonalat, annyi post íródott a mai nap, hogy nincs kedvem végig olvasni....... Én szeretném a vallást a helyén tartani, szükséges, de ne az határozzon meg mindent egy ember életében. A hagyományokat õrizni illik ezen a területen is, némely embernek biztos fontos támpont az életében, de a fanatikusok és a kufárok inkább kerülendõk... |
Olívia | 4839 | 2011. május 1. 23:47 | Válasz erre: 4837 |
Az is nagyon tetszett, hogy a rendszerváltás óta erre a harcra készültek (idéztem tõle!). Mi történt az elõzõ Fidesz kormányzáskor, akkor csak gyûjtögettek???? |
Semi | 4838 | 2011. május 1. 23:34 |
Talán senkit sem érdekel, de Kunkli leverte azt a nagyképû Bob Sappet!
|
Semi | 4837 | 2011. május 1. 23:23 |
Orbán épp most sírta el a TV2-n, hogy amióta kormánya irányítja az országot, azóta csak kétszer tudta elvinni a kölykeit az iskolába. De sajnálom. Kérem szépen, mondjon le és tele lesz szabadidõvel! Egyébként milyen lehet Orbán gyerekének lenni? Nekik elvbõl fanatikus hülyének kell lenniük, vagy lehetnek más nézeteik? Mert az osztálytársaktól és a tévébõl azért hallhatnak épp elég rosszat apuciról! |
desiderus | 4836 | 2011. május 1. 22:16 | Válasz erre: 4835 |
Elég csak a tõzsdei manipulációkra gondolni. A spekulánsoknak köszönhetõen lassan éhendöglik a fél világ. |
Semi | 4834 | 2011. május 1. 22:09 |
Én csak remélni merem, hogy soha nem kerül sor komolyabb háborúra, mert ha atom nem is lesz, de tudatmódosító gázok biztosan. Lehetnek akárhányan a kínaiak, az oroszok vagy az amcsik, egy kis ideggázzal minden megoldható. Minden bizonnyal van már olyan gáz is, ami egymás ellen fordítja az embereket. Elég egy kis ilyen és lemészárolja egy állam saját magát. |
Sandokan13 | 4833 | 2011. május 1. 22:05 | Válasz erre: 4828 |
Hja, hogy úgy értetted, hogy esetleg én is az lennék? Nem tudok róla, de ez nem jelent semmit. A NatGeo-n volt évekkel ezelõtt egy film, valami genetikus fickó kutatta a rasszok elterjedését a világban, volt egy-két meglepett arc, amikor a magát tõzsgyökeres arabnak gondoló srácról kiderült, hogy zsidó származású. Egy genetikai vizsgálat biztosan eldöntené a kérdést. :-) Hja a felsorolásban ott van Sodoma és Gomorra is. |
Sandokan13 | 4832 | 2011. május 1. 21:59 | Válasz erre: 4828 |
Nem kell megijedned, nem mindenki zsidó származású. Most nem fogok szó sze idézni, csak kb. Ugye Noéval még képben vagy? Az õ idejében volt az özönvíz, mert Isten úgy döntött, hogy az emberek gonoszsága miatt ítéletel sújtja a földet, meg is tette, összesen 8-an élték túl. Noé, a fiai és a feleségeik. Noé fiai Sém, Khám, Jáfet. Sémet és Jáfetet megáldotta Noé, Khámot megátkozta, hogy miért arra most nem térek ki. Nna ettõl a három gyerektõl származott hetven nemzet. Ezek szaporodtak el aztán a földön. Csak közben még volt egy nagy "szétkergetés" még a bábeli zûr idején, mivel ezek nem akartak Isten szavára hallgatva szaporodni, sokasodni, benépesíteni a földet, hanem egy helyben akartak maradni, erre Isten összezavarta a nyelvüket és mivel nem értették meg egymást szétszéledtek. Nna innentõl kezdve nem lett mind a 70 nemzet nyomon követve, hogy úgy mondjam. Ez a 70 nemzet a Teremtés könyve 10. fejezetében van felsorolva. Vannak benne érdekes nevek. Mondjuk a nagy vadász (és egyben nagy lázadó) Nimród: 10.-12. vers az õ birodalmának kezdete Bábel, Erekh, Akkád és Kálnéh a Sineár földén. E földrõl ment aztán Assiriába, és építé Ninivét, Rekhobot városát, és Kaláht. És Reszent Ninivé között és Kaláh között: ez az a nagy város. Hja és Nimród a megátkozott Khám leszármazottja, tehát az átok elég hamar lázadást szült minden, de fõleg Isten ellen. Õ az alapítója ugyanis annak a Bábelnek, amit az égig akartak építeni az emberek. Röviden kábé ennyi. :-) Hogy ebbõl például melyikek lettek az aboriginalok, azt én tényleg nem tudom megmondani csak a Bibliából. De más forrás használata nélkül más sem fogja tudni, hacsak már amúgy is nincs meg neki az info. :-) |
C1800Rider | 4831 | 2011. május 1. 21:42 | Válasz erre: 4830 |
Vagy a navajonkiket. Bár azokkal jó vigyázni nehogy a morzegépekbõl eltûnjenek a réz érintkezõk. :-D
|
qqriq64 | 4830 | 2011. május 1. 21:28 | Válasz erre: 4825 |
Úgy ahogy mondod. Néhány éve Kína olyat tett amit senki soha fel sem tudott volna tételezni róla. Földrõl indított rakétával lelõtték az egyik kiszolgált mûholdjukat. Ma már az nyer akié a kommunikáció ha a kommunikációs mûholdakat kiiktatják az USA kedheti hadrendbe állítani a navajó indiánokat:))))))))) |
C1800Rider | 4829 | 2011. május 1. 21:27 | Válasz erre: 4825 |
Kínát vagy az oroszokat ha nagyon akarná az USA hadigépezete rettenetes áldozatok árán le tudná rohanni. De! Nem csak lerohanni kell, hanemegybenmegszállni is. Ahhoz pedig nincs elegendõ katonája az USA-nak. Ez nem Irak ahol a végtelen sivatagban nem nagyon kell ember hogy a megszállt területeket biztosítsa. Minden falut, minden várost és az azon kívüli területeket is biztosítani kell. Vietnamból megtanulták az usákok hogy nem jó ez nekik. Fordított esetben viszont Kína ha akarná, le tudná nyomni az USA-t, egyszerûen annyi embert tud mozgósítani hogy kis túlzással mindnek elég egy AK meg pár tár és az USA nincs többé.
|
C1800Rider | 4828 | 2011. május 1. 21:21 | Válasz erre: 4823 |
Ha szigorúan a Bibliát veszed alapul mert annak az útmutatásai helyesek, akkor még az is lehet. vagy zsidó leszármazott. Persze hogy Ádám és Éva leszármazottai hogyan lettek feketék, fehérek, sárgák, eszkimók, aboriginalok és sorolhatnánk még miféle népei a nagyvilágnak, az mindenképp megérne még egy fejtegetést, de szigorúan csak a Bibliából idézhetsz! Abban ugye nem nagyon van szó ilyesmirõl.
|
eröt | 4825 | 2011. május 1. 21:18 | Válasz erre: 4821 |
Na ezt próbáltam elõvezetni én is.Jó pár éve még minden lehetséges fórumon leugatták Kínát.Most meg kuss van.Kínát nem lehet lebombázni se megszállni mert kevesek hozzá.Modern hadsereg az nem vitás de iciri-piciri egy ekkora feladathoz.Nem szétszórt szigeteken védekezõ Japán hanem egy kontinensnyi ország.Mondom Hitles is és Napcsi is rábaxott már ilyenre.
|
C1800Rider | 4824 | 2011. május 1. 21:16 | Válasz erre: 4822 |
Az antiszemitizmust rendszerint maguk a zsidók ragasztják azokra akinek a pofátlan zsidókkal van bajuk. A legtöbb antiszemitizmussal vádolt ember nem antiszemita, hanem anticionista mert a pofátlan cionista zsidókat utálja és nem mindet, beleértve Kohn bácsit a sarki fûszerboltost.
|
Sandokan13 | 4823 | 2011. május 1. 21:13 | Válasz erre: 4822 |
A végén még az jön ki, hogy mindenki zsidó! :-DDD ???
|
Sandokan13 | 4822 | 2011. május 1. 21:12 | Válasz erre: 4819 |
Nem tudom, hogy röhögni fogsz-e, de kikívánkozik belõlem. Ridernek egyszer már írtam azt hiszem: az arabok is Ábrahámtól számaztatják magukat, mint a zsidóság, csak nem Sárától született Ismáel, hanem Hágártól. Ismáeltõl is származott 12 törzs, csak egy generációval elõbb, mint Jákóbtól. Tehát az Ábrahámra vonatkozó áldás/átok kategória rájuk is vonatkozik ilyen alapon. Mindketten Nóé fia Sém leszármazottai Ábrahámban. Adódik a kérdés, hogy ha egy arab zsidógyûlölõ, tehát antiszemita (anti-Sémita), akkor kit is gyûlöl tulajdonképpen, mert õ is Sémita nép tagja. Hmm? :-)
|
qqriq64 | 4821 | 2011. május 1. 21:00 | Válasz erre: 4818 |
Az USA soha nem keveredne háborúba Kínával jól felfogott érdekbõl. Kína leverné õket mint vak a poharat. Nem is feltétlenül fegyverekkel. Ha Kína piacra dobná dollárban fekvõ készpénztartalékait az USA gazdasága összeomlana. De katonailag is fölöttük áll feltéve hogy hazai pályán mérkõznek. |
qqriq64 | 4820 | 2011. május 1. 20:56 | Válasz erre: 4817 |
Jelenleg Kína használja fel a világ acéltermelésének 60%-át. Vissza kell fogni náluk a gazdasági fejlõdést mert nem bírják nyersanyaggal. Nem tudom honnan szerzik be a nyersanyagaikat de azt tudom hogy a legfontosabbat a kõolajat azt Afrikából. Kilóra megvették az afrikai banánköztársaságokat a koncessziós jogokért és így nincs érdekütközés az USA-val a közel keleti olajért.
|
qqriq64 | 4819 | 2011. május 1. 20:51 | Válasz erre: 4815 |
Még adós vagy egy link-el hogy az arabok is zsidók.
|
tsanyi | 4818 | 2011. május 1. 20:29 | Válasz erre: 4817 |
Ez a taktika nem egyedül a usa-é.....ez közös....japánnak sem adott senki a németeken kívül és akkor úgy is nézette ki, hogy elég erõsek és gyõzhetnek......a usa sem fogja a fejére nõne hagyni a kínaiakat.....szerintem.....a kínaiak sok mindenre képesek, de a technikai fölény még nem az övék......a usa elég agresszív ahhoz, hogy bármikor ürügyet csiholjon bárki ellen ha az érdekei úgy kívánják.....nem kedvelem õket és jó lenne a belebuknának, de lehetõleg úgy, hogy minket ne rántsanak magukkal....
|
eröt | 4817 | 2011. május 1. 20:25 | Válasz erre: 4816 |
Ez kissé elnagyolt elmélet nem?Akkora bazi ország és nincs nyersanyag cepp se.Meg aztán kevesen is vannak kis területen,nincsenek mindenben a számítógépre utalva.Én nem írnám le õket egy pofozkodás esetén ilyen gyorsan.Kb.Adolf is így gondolta a tovarisokkal és szépen becopta.Amerika Afganisztáni.Iraki,vagy Vietnami elsöprõ sikereire alapozol?Most már csak saját magukat szédítik ezzel.Nem tudom létezik e még az ötödik hadoszlop taktika.Mert ha igen akkor már a saját földjükön is van kínai jó cok. Más:Ha Jenkinkibukóország nem ad nyersanyagot akkor majd ad a riválisa.Oroszok pl. Tényleg amúgy ámerika exportál nyersanyagot Kínának?Mert maguk is mértéktelenül pusztítják a készleteket. |
tsanyi | 4816 | 2011. május 1. 20:09 | Válasz erre: 4814 |
Írtam errõl régebben.....ez könnyen kivédhetõ és kísértetiesen hasonlító forgatókönyve a 2VH elõzményének csak akkor Japán volt......katonailag jelenleg a legerõsebb a USA viszont hagyják, hogy a pénzüket a Kínaiak szépen visszapumpálják beléjük hisz a nagy részét úgyis õk adták a kínai áruk megvásárlásával......aki figyelemmel követte az láthatta, hogy voltak kereskedelmi háborúk, de csak tessék-lássék és azokat látszólag Kína nyerte.....viszont a nyersanyagok Kínában szinte nincsenek ezért mindenbõl behozatalra szorul mint japán......és ezeket a csapokat fogja a USA hirtelen valamilyen ürüggyel(politikai vagy katonai, mindegy) elzárni ezzel kényszerpályára állítva Kínát.....nem lesz más esélyük mint bízni abban, hogy gyõzhetnek és megtámadják a USA-t......és valószínûleg vesztenek mint Japán.....persze ezzel nyilván(a forgatókönyvvel) tisztában vannak, de egyszerûen olyan ez mint egy sakkjátszma.....akinek a nyersanyag a kezében van bármikor bárki tökén csavarhat egyet.....
|
C1800Rider | 4814 | 2011. május 1. 19:22 | Válasz erre: 4811 |
Annyit olvastam valahol hogy az USA államkötvények jó részét a sárgák vásárolták fel. Tõlük van is félnivalója a világnak. A ruszkiktól talán annyira nincs, az arabok meg csak az olajat tudják felmutatni, aztán végük van mint a botnak, mehetnek megint tevét legeltetni a sivatagba. |
Sandokan13 | 4811 | 2011. május 1. 19:20 | Válasz erre: 4810 |
A kínai "zsidókról" nincs valami aktális linked? :-) Bocs. :-)
|
V-reb | 4810 | 2011. május 1. 18:46 | Válasz erre: 4808 |
http://jovonk.info/2010/01/20/az-orosz-zsido-maffia-vilagszervezete
|
qqriq64 | 4808 | 2011. május 1. 18:41 |
Na hogy én is belevau... Van egy rossz hírem azok számára akik a zsidó világuralomtól félnek és a zsidó pénzügyi körök agresszív mindenkit leigázó mindenkit rabszolgasorba hajtó ármánykodásától tartanak. Van három olyan nem zsidó de szintén világuralomra törõ pénzügyi közösség akiknek egyenként nagyobb erõforrások állnak rendelkezésére mint a világ zsidóinak együtt. Õk megvehetnek és meg is vesznek mindent ami eladó és amivel egy kicsit is növelni tudják befolyásukat a világ munkaerõ és pénzpiacain. Kínáról, Szaúd Arábiáról és Oroszországról beszélek. Mindegyik mögött mérhetetlen anyagi és ipari potenciál áll vagy olyan nyersanyagkincs amivel befolyásolni és manipulálni lehet a világ pénzügyeit. Valahogy mégsem hallom hogy valaki a szavát felemelné ellenük. Valahogy senki sem beszél összefonódásokról gyanús felvásárlásokról stb. Pedig ezek kinõtték már magukat úgy hogy hozzájuk képest a zsidók csak ipari tanulók. Én bár nyíltan rasszistának vallom magam viszont nem vagyok egy kicsit sem antiszemita ezért bár megértem a zsigeri zsidógyûlöletet egy dolgot nem értek. Ha nekem bármilyen ellenérzésem lenne a zsidókkal szemben véletlenül sem állnék a palesztínok oldalára. Többször hallottam már hogy bezzeg a zsidók hogy bánnak a szegény palesztínokkal és mondják ezt azok akik szivük szerint ugyanúgy bánnának a itthon a cigányokkal. Szerintem a palesztin ugyanolyan munkakerülõ tolvaj rabló nép mint a cigány és nem érdemel többet mint amit kap a zsidóktól. A palesztin földmûves pedig egy ugyanolyan nemlétezõ fogalom mint a cigány õstermelõ vagy a becsületes politikus. |
Sandokan13 | 4807 | 2011. május 1. 18:24 | Válasz erre: 4805 |
Az én szívemben már igen. :-) Amúgy lehet folytatni itt: http://motorozz.hu/main.pl?menupage=forum&topic_id=861&session_id=&limit=100&offset=0&g=motorbike_forum_Van_aktualit_sa_a_Bibli_nak_ |
Tiger | 4805 | 2011. május 1. 18:16 | Válasz erre: 4802 |
Most néztem,de úgy látom " Õ" még nem regisztrált:-)
|
tsanyi | 4804 | 2011. május 1. 18:15 | Válasz erre: 4802 |
Nálam már az elsõ tételnél-kérdésnél megbukik az egész...egyszerûen erõs szkepticizmussal fogadom amit ember írt.......nem hiszem el nemhogy feltétlenül, de még feltételekkel sem fõleg annak tudatában, hogy annyi kavarás volt az egész körül és az erõsebb gyõzött és az a verzió lett megtartva amit késõbb különbözõ zsinatokon kiegészítettek vagy átírtak....
|
Sandokan13 | 4802 | 2011. május 1. 18:11 | Válasz erre: 4793 |
Konkrétan nekem elhiheted, hogy nem vagyok az aktuális vezetõ elit tagja, tehát nem egyéb lobbiérdekbõl nyomom. :-) A kérdések jók, a kételkedés is. Már írtam, hogy nálam nagyobb kételkedõ csak kevés akad. De gondolj bele 1300 oldal! Hát hogy a fenébe ne lenne az embernek kérdése. Ez több napot venne igénybe, hogy mindenre válaszolni lehessen ráadásul kimerítõen. Nem gondolod. Amúgy Lartennek: Nem hittérítek, én csak elmondom a saját véleményemet és meggyõzõdésemet, de nem én vagyok aki térít! :-) Az Isten maga. |
desiderus | 4801 | 2011. május 1. 18:09 | Válasz erre: 4797 |
Igazad van. Helyesbítek, a katolikus egyház vesztette el a hitelét elõttem. |
Sandokan13 | 4800 | 2011. május 1. 18:07 | Válasz erre: 4798 |
Az életem, ha ez megfelel. De tudom, hogy könnyebb lenne szóban, mint itt írásban. Csak vannak korlátaim nekem is ezen a téren. Még nem keresek annyit, hogy szabadon utazgathassam az országhatárokon belül. :-) De eljön annak is az ideje! :-)
|
Sandokan13 | 4799 | 2011. május 1. 18:05 | Válasz erre: 4792 |
Jól van nna, bocs. :-) Bár a topik elején az sem lett kiírva, hogy a politikai pártok szabad szapulására nyittatott, ezért mertem tenni/írni amit írtam. :-) Remélem nincs harag. :-) |
C1800Rider | 4798 | 2011. május 1. 18:04 | Válasz erre: 4791 |
A Bibliát emberek írták állítólagos Isteni sugallatra. Ha olvasod a Bibliát és én is olvasom a Bibliát, lehet hogy két különbözõ ember már mást fog belelátni, tehát attól hogy egyének olvassák, még vonhatnak le ellentétes következtetéseket. Arról nem is beszélve ugye hogy a Bibliát nem Isten írta maga, hanem valakinek a kezével, kérdés annak a valakinek a keze mennyit hordott félre... Mondhatod semennyit, de erre bizonyítékod is van?
|
Sandokan13 | 4797 | 2011. május 1. 18:03 | Válasz erre: 4779 |
Hello Desiderus! Helyesbítenék, amúgy egyet értek. A kereszténybe itt most sajnos be kell, hogy helyettesítsem a katolicizmust, vagy az akkori katolikus papi elitet. Az akkori "boszorkányok" ugyanis néhány esettõl eltekintve (bár ez nem is biztos) mind igazi keresztények, ha úgy tetszik reformerek voltak, akiknek fontosabb volt az Istennel való közösség, mint a klérus olykor diktatórikus feltételei. Ezeket a diktatórikus elemeket, amúgy a mostani hazai politikai és (sajnos) vallási "elit" (?) esetében is megfigyelheted. Isten az egyénekre fekteti a hangsúlyt, az egyénekkel akar közösséget, nem egy papi elittel, akik majd jól jönnek és megmondják, hogy mit mondott az Isten. Érdekes módon azonban az Ószövetségi idõkben, egészen a pünkösdi Szent Szellemmel való betöltekezésig ez így is volt. A papok kapták a kinyilatkoztatásokat, aztán mentek és elmondták a híveknek, hogy mit mondott Isten. Csakhogy Pünkösd óta, az úgynevezett átlagembernek is lehetõsége van személyes kapcsolatba kerülni Istennel az Õ Szellemén keresztül. Mert nagy fõpapunk van, a Jézus Krisztus, aki közbenjár értünk az Atyánál (a mennyeinél, nem holmi földi csuhásnál, bocs ha a csuhás sért valakit), mert egy a közbenjáró ember és Isten között, az ember Krisztus Jézus. Nincs más, és itt elõre is elnézést kell kérnem a katolikus testvérektõl, de az Ige egyértelmûen azt mondja, hogy nincs más, csak Jézus! Õ a közbenjáró és nem Mária vagy egyéb szentek. Az Atyához kell imádkozni Jézus nevében, mert azt mondta Jézus, hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek! |
tsanyi | 4796 | 2011. május 1. 17:59 | Válasz erre: 4795 |
Hát ha valaki ezektõl megtér annak már nem kellett sok...:))
|
Larten | 4795 | 2011. május 1. 17:58 | Válasz erre: 4794 |
Igen sanya igazad van, de más dolog az elmélkedés, más dolog a hittérítés |
tsanyi | 4794 | 2011. május 1. 17:56 | Válasz erre: 4792 |
Nekem nem gond hisz ezen is elmélkedhetünk hisz a mai történéseket a múlton keresztül foghatjuk meg igazán és mivel a mostaniak sok mindent a vallásra hivatkozva tesznek ez is belefér...
|
tsanyi | 4793 | 2011. május 1. 17:55 |
Ha valaki elhiszi azt, hogy akik leírták az igét azok ezt közvetlenül Istentõl hallották(ezt amúgy ki mondta, ja hogy õk állították?) azzal nem lehet igazából errõl beszélni hisz a kételkedés nyoma sincs benne.......a fejlõdés és a megismerés pedig a kételkedésbõl fakad........nyilván sokat tudsz és sokkal olvasottabb vagy mint én és ezt tisztelem....de én sajnos mindenre kérdéssel válaszolok.....olyan, hogy kinyilatkoztatás(ha csak nem én mondom:) ) számomra nincs......,de csak azért mert eddig mindig kiderült, hogy valami furcsa módon az ilyenek az épp aktuális uralkodó osztály érdekeit szolgálják....
|
Larten | 4792 | 2011. május 1. 17:53 |
Sandokan, emelem kalapom a teológiai és vallástörténeti tájokozottságod elõtt, de egy kissé kezdünk már eltolódni ezen a topikon. Sztem nyiss egy oldalt, pl. "Vallási elmélkedések" címmel. |
Sandokan13 | 4791 | 2011. május 1. 17:47 | Válasz erre: 4773 |
Rider! Ráapintottál a lényegre, amíg az emberek nincsenek (rossz szóval) rákényszerítve arra, hogy olvassák a Bibliát, addig azt lehet nekik bemagyarázni amit csak akar a papi elit. A reformáció idején és most is nem véletlenül kiáltottak eretneket az akkori vallási vezetõk! Mert mi lesz, ha megtudja a nép, hogy eddig hülyítettük õket, ezért összefogtak a reformerek ellen és a sárba (jobb esetben) akarták és tiporták is, azokat akik nem hajtottak fejet Rómának. Most is az lenne a cél, hogy az egyének olvassák a Bibliát, mert így kerülnének közelebb Istenhez, ahelyett hogy eltávolodnának, mint ahogy az egymásnak ellentmondó prédikációk hatására teszik az emberek. |
Sandokan13 | 4790 | 2011. május 1. 17:41 | Válasz erre: 4771 |
Ha Isten az elsõ helyre kerül az ember életében, mint ahogy lennie kellene, akkor nem ütné bele az orrát a politikába, meg minden más is a helyére kerülne. :-) A hívõk is, a papok is, meg még a politikusok is. :-) Hú, ez azért komoly feladat lenne, nem? :-DDD |
Sandokan13 | 4789 | 2011. május 1. 17:37 | Válasz erre: 4770 |
A történelmi tényekre alátámasztásul, meggyõzne egy, vagy több régészeti bizonyíték. Grüll Tibor, a kövek kiáltanak címû könyvében, ha jól emlékszem pontosan 50 ilyen régészeti lelet leírása szerepel. Ha a papok is a pártoktól várják a "megváltást" és nem Istentõl, akkor nem csodálkozom, hogy annyian ábrándulnak ki a hitbõl is, holott csak vallást ismernek. Istennél nincs válság, míg a kormányoknál van. Még az is meg van írva, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért, királyokért és minden méltóságban lévõkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk teljes istenfélelemmel és tisztességgel. Magyarul ha a méltóságban lévõkbe behelyettesíthetjük a politikusokat (márpedig miért ne tehetnénk), akkor a papnak arra kellett volna felszólítani a híveket az elõzõ kormány MSZP, idején is, hogy imádkozzatok, hogy ne legyenek csalók, hazugok, hogy ne mi igyuk meg a levét. Érdekes módon, most még inkább erre kellene felszólítani az embereket, mert ezt írja elõ az isteni "parancsolat". Félve (nna jó nem is annyira félve) merem megkérdezni: a papok nem ismerik Isten igéjét? Akkor hogyan akarják/merik azt mondani, hogy képviselik? He? Ilyen szempontból rájuk nagyobb felelõsség hárul, mint az étlag hívõkre, mert rájuk több volt bízva, több is lesz számonkérve. |
Sandokan13 | 4788 | 2011. május 1. 17:26 | Válasz erre: 4768 |
:-) Kivéve Istent. Az õ szava megáll örökre, emberek hazudhatnak, de Õ nem fog. :-) Módosult? Erre kíváncsi vagyok, kifejtenéd? Isten igéjére, vagy annak magyarázatára gondolsz, mert nem mindegy. Kösz! |
Sandokan13 | 4787 | 2011. május 1. 17:22 | Válasz erre: 4785 |
Az elõbb jutott eszembe, míg Gyíknak írtam, hogy a 3. korszakot szokás a Szent Szellem korszakának is nevezni.
|
Sandokan13 | 4786 | 2011. május 1. 17:20 | Válasz erre: 4769 |
Hali Gyík! A zsidók helyére napjainkra vetítve beírhattál volna akárkit, de így is jó, megfogtad a lényeget. Nagyjából egyetértek. Tulajdonképpen te is azt írtad le, hogy nem a zsidók végezték ki. :-) A különbség a következõkbõl adódik, kicsit olyan a történet mint napjainkban (hogy is írta Salamon: Minden hiábavalóság.) Próbáld elképzelni így: a tömegben különbözõ "stratégiai" pontokon, hangadó emberek vannak, a többiek nem is mind sejtik, hogy mirõl van szó, aztán felharsan, mintegy jelre a kiáltás: BARABBÁST!, mit csinál ilyenkor a tömeg? Biztos jó így kiabáljuk mi is. A fõpapok (vallási elit, mint most csak most klérusnak hívják) dörzsölik a kezüket, míg Pilátus mossa. Pilátus amúgy joggal félhetett volna, bár mint Júdea kormányzója nem biztos, hogy örült neki, hogy az akkori területeken sétálhat, ugyanis, ha nem tud rendet tartani, akkor ennél még sokkal rosszabb helyre is kerülhetett volna. Félt, hogy leváltják, a saját szempontjából talán a kisebbik rosszat választotta. Kajafás, aki fõpap volt a történtek idején meg is prófétálta az elitnek, hogy jobb nekik, ha egy ember hal meg, mintha az egész nemzetre rászabadítják a rómaiak már akkor sem kedvelt seregét. Tulajdonképpen a prófécia beteljesedett, egy ember halt meg a népért, nem a nép egy emberért. Bármilyen furcsának is hangzik Isten terve percrõl percre teljesedett be. De ez is, mint az elõbb Tsanyié órákat vehetne igénybe. Tudod az a majd' 1300 oldal azért ad dilemmáznivalót rendesen. :-) Azt még azért megjegyezném, hogy amikor késõbb az elzárkózott tanítványokra Pünkösdkor kitöltetett Isten Szent Szelleme, akkor bátran mentek az utcákon és hirdették a jó hírt méghozzá olyan hatásosan, hogy egyszerre háromezer! ember tért meg. Mostanság itt Magyarországon nem hallhattál ilyet, még Európában sem. A legközelebbi hely ahol ilyenek elõfordulnak a mai napig is, az Afrika! Dícsõség ezért Istennek, mert nem hagyja elveszni az embereket, bár kevesen vállalják be, hogy hirdessék. :-) |
Sandokan13 | 4785 | 2011. május 1. 17:01 | Válasz erre: 4765 |
Nem veszem. :-) Csak érdekel mások véleménye dolgokról, nem csak a Bibliáról, de itt egy-két dolog miatt belefutottunk ebbe. Beszélhetnénk a raktározásról is, ám az valószínû, hogy elõbb kifogyna mint témát adó dolog. Egy kis helyreigazítást azért szeretnék tenni, annyit, hogy az emberek Isten Szelleme által írták amit írtak, nem mai értelemben vett transzban, vagy extázisban, de ehhez nem kellett semmilyen adalékanyagot (tabletta stb, bármilyen halucinogén) bevenniük. Isten megadta nekik (az íróknak), hogy személyes kapcsolatban legyenek vele. Ha úgy tetszik betöltekeztek a Szellemével, vagy Lelkével. Bár itt a két szót meg kell különböztetni egymástól. A magyarban Károli valamiért nem különböztette meg a kettõt, a kásõbbiekben pedig ez így maradt, sajnos. A psyché a lélek, a pneuma a szellem a görögbõl (ha jól emlékszem). Csak arra akarok kilyukadni, hogy közösségbe kerültek Istennek ezek a szent emberek, mert õk tényleg azok voltak, és megbízhatóan tudósítottak az eseményekrõl, régiekrõl és újakról egyaránt: Mert a teljes írás Istentõl ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. És ...az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Szellemtõl indíttatva szólottak az Istennek szent emberei. Tárgyilagos csak úgy lehet(ne) valaki, hogy megismeri azt amit vizsgál. Ha nem tanulmányozza, akkor hogyan mondhat véleményt róla. Nagyon kemény amikor azt hallom (és kicsit sajnálatra méltó is szerintem) amikor kötelezõvé teszik a Bibliaolvasást és azt hallom úton-útfélen, hogy milyen nehéz, nem értik az emberek. Majdnem 1300 oldalról beszélünk, ami egy olvasásra azért nem ad megfelelõ tárgyilagosságot, ebben gondolom egyet érthetünk? Így csak egy felületes ismertség alapján alkothatunk véleményt. Például én már biztos, hogy tíznél többször végigolvastam az egészet. Ám annyira összetett, hogy vannak dolgok, amiket csak sokadjára tudtam megérteni. Az utolsó két mondatod és tulajdonképpen kérdésed nem egyszerû, de elõrebocsátom, hogy nem a zsidók ismerettségén van a hangsúly, inkább a teremtõ Istenén, akinek hatalma van arra, hogy halottakat támasszon fel. Három korszakot különböztethetünk meg: 1. a lelkiismeretit, amikor még nem volt törvény, tehát nem volt bûnismeret sem, a dolgok értelmes vizsgálata révén azonban az emberek el tudták dönteni (legalábbis a lehetõségük megvolt rá), hogy mi a jó és mi a rossz. Arra hamar rájöhettek, hogy ölni például nem jó, szeretni sokkal jobb. 2. a törvény korszakát, amikoris Mózesen keresztül Isten adta a törvényt (biztos emlékszel a két kõtáblára, mint 10 parancsolat került be a köztudatba.) ami tulajdonképpen nem is 10, hanem 613. Ebben a korszakban az emberek a törvénybõl tulajdonképpen megismerhették a bûn fogalmát, mert a törvény rávilágított, hogy mi jó és mi rossz. Évente engesztelõ áldotat vittek fel Isten elé, ekkor még nem Jeruzsálembe, mert maga a templom csak Salamon idejében épül fel, hanem a szent hajlékhoz, mert az istentiszteleti rend a sátorban, a Szent hajlékban és a Szentek Szentjében lett megtartva, ez utóbbiban tartották a Szövetség Ládáját, ha úgy tetszik a Frigyládát, ami egy függönnyel, vagy kárpittal volt elválasztva a profán, vagy hétköznapi áldozatokat végzõ papoktól. Ide vitte be évenként a fõpap megtisztulás után (a ruháján csengettyûk voltak, hogy ne halljon meg, ha jogosulatlanul bemegy a Szentek Szentjébe) az engesztelõ áldozat vérét, amivel engesztelést szerzett Izraelért az elkövetett bûnök miatt. Ez volt a Yom Kippur. Emlékszel a bûnbak kifejezésre? Két bakot vittek a fõpap elé, az egyiket levágták, ennek a vérével ment be a fõpap a szentélybe, a másiknak a fejére pedig ráolvasták Izrael bûneit és kiküldték a pusztába, hogy minnél messzebb kerüljön az emberektõl és sorsára hagyták. Nagy valószínüséggel vadálatok prédája lett. Miért kellett ez az egész? Mert vér kiontása nélkül nincs bûnbocsánat. Emlékszel a bûnbeesés sztorira, Ádám, Éva, kígyó stb? Elbújt az ember, mert zavarta a mezítelensége. A történetbõl kiderül, hogy Isten ruhát adott az embernek, hogyan? Egy ártatlan állat bõrét adta rájuk, tehát egy ártatlan szenvedett azért, hogy az ember bûnét, meztelenségét elfedezze. A kétségbe vont egyiptomból való kivonulás története pont arra utal, hogy Isten hatalmas kezével, saját maga hozta ki Izraelt, ezzel bizonyítva a nemzeteknek úgymond, hogy létezik. Akkoriban ez a hír futótûzként terjedt/terjedhetett, mert a késõbbiekben több helyen is megemlítik, hogy eljöttek messz vidékrõl is, hogy halljanak Izrael Istenérõl. 3. A kegyelem korszaka. Ebben élünk most. Itt jön a képbe Jézus, mint ártatlan a bûnösökért halt meg ténylegesen magára véve a világ összes bûnét. Már megtörténteket és még elkövetkezendõket is. Isten ugyanis gondoskodni kívánt arról, hogy az embernek helyreállhasson a kapcsolata vele. Aki hisz benne az megmenekül, aki nem annak annyi. Nagyon röviden ennyi, tudom, hogy nem kimerítõ válasz, de ahhoz órák kellenének. :-) Az is meg van írba, hogy amikor mindenhol hirdettetik az evangélium, akkor jön el a vég. Hát ha már az iszlám világban is hirdetik, igaz nem a tereken, de hirdetik, akkor már nem lehetünk olyan nagyon messze. :-) Az embereknek adott a lehetõség, hogy higyjenek, de hogy hinnének ha nem hallják Isten szavát? Mert a hit hallásból, a hallás pedig Isten igéjébõl származik, de hogy hallanának prédikáló nélkül? |
tsanyi | 4784 | 2011. május 1. 16:42 | Válasz erre: 4782 |
ezek tényleg elhiszik, hogy bárki számára is legitim bármelyik döntésük, tettük amit egy ilyen levelezõsdivel legalizálnak?.....ezek remélhetõleg mind eltûnnek a süllyesztõben ha végre a kitalálóik is elhúznak.....bárki is lesz utánuk kormányon minden szívfájdalom nélkül lesöpörheti ezeknek az összes döntését......ezt a levelezõsdit már tisztára népszavazásként kezelik......ahogy most utánanéztem gyakorlatilag ez a dolgozók és szegények utolsó jogainak kurtításáról, eltörlésérõl szól majd amit jövõre akarnak megtenni......tudják, hogy ezut nehéz lesz lenyomni a torkunkon hát csinálnak egy olyat mint a kotmánynál és arra fogják, hogy ezt épp a dolgozók akarták.....
|
Games | 4783 | 2011. május 1. 16:24 | Válasz erre: 4764 |
Nekem lement végig, amúgy ugorj bele bátran, lehet onnantól lejátsza.
|
Semi | 4782 | 2011. május 1. 16:20 | Válasz erre: 4781 |
Épp most akartam belinkelni. Mekkora duma már ez: "A miniszterelnök videójában arról beszélt, hogy az alkotmányozás sikere után most más kérdésekben kéri az állampolgárok véleményét."
|