qqriq64 | 5082 | 2011. május 4. 10:47 | Válasz erre: 5079 |
Jól fogalmazó jól érvelõ ember vagy irj gyakrabban.
|
tsanyi | 5081 | 2011. május 4. 10:45 | Válasz erre: 5071 |
Sem kommunizmus sem liberalizmus még nem valósult meg sehol úgy ahogy azt azok kitalálói megálmodták......maguk az eszmék ha valóban csak a leírtakat nézzük a széles néptömegek érdekét szolgálná.......csak hát ott a végég a ná......mert, hogy az ember alapjában nem ismer el semmiféle egyenjogúságot mert mindig kell, hogy valakinél többre tartsa magát vagy valakit többre tartson magánál és a javakat is eképp osztják szét....és a szellemi erõ sem egyforma mindenkinél és az okosabb egyértelmûen többre tartja magát az egyszerûnél és általában uralkodni is akar rajta.....talán majd egyszer sikerül egy globális társadalmi berendezkedést megvalósítani a földön, hogy minden erõforrás egy célt szolgáljon, azt, hogy minél hamarabb kijussunk az ûrbe különben felfaljuk a földet és elpusztulunk......
|
tsanyi | 5080 | 2011. május 4. 10:37 |
Tegyük tanulatlanná az embereket: http://www.origo.hu/itthon/20110504-a-felsooktatas-atalakitasarol-szolo-kormanyzati-terv.html .....amit tegnap mág csak vízionáltam mára már valóság....nem is merek leírni semmit ezután....lehet, hogy az ebben a topicban leírtakat olvasva csapnak a homlokukra, hogy jé, ezeknek igazuk van, így kell csinálni....
|
Tiger | 5079 | 2011. május 4. 10:25 |
Oly mértékben állt meg a topic,hogy félek én is hozzájárultam ehhez,ezért inkább megint csak szemlélõdöm egy darabig,mert napi szenvedélyemmé vált az olvasgatása és hiányozna,ha a megszokott elmélkedõk nem adnának elég muníciót az épülésemhez:-)Írjatok hát ismét, emberek!:-)
|
Tiger | 5077 | 2011. május 3. 22:31 | Válasz erre: 5071 |
Én még a Mindenhatóban sem hiszek,nemhogy eszmék mindenhatóságában,de igyekszem befogadó lenni minden értékes dolog iránt és nagyon ritkán ítélkezem sommásan.Egyszerûen csak azért,mert túl gyarló vagyok én is és rettenetes megalkuvásokra kényszerülök.De törekszem,hogy reggelente nyugodt lélekkel nézzek a tükörbe,ha nem is sokat használtam,de nem ártottam másoknak.Két napja volt egy bejegyzésed,melyben egyforma semmirekellõ népnek ítélted a palesztinokat a cigányokkal.Akkor szerettem volna ezzel vitába szállni,de rájöttem olyan mértékben rögzülhetnek emberekben meggyõzõdések,(szándékosan nem azt írom,hogy elõítéletek)hogy gyakran még az annyira logikusan érvelõket is lehetetlenség kimozdítani ebbõl,mint amilyen Te is vagy.Most is hiába érvelnék,miért nem ua.a kommunizmus és a liberalizmus alapproblémája,Te egy másik liberalizmus képet rögzítettél a gondolkodás és tapasztalási rendszeredbe,ezért hát tiltakozol is minden porcikáddal ellene.Vagyok ezzel én is így sokszor,de próbálom azt is megérteni,miért láthatod pl.a palesztinokat ilyennek,ill.hogy miért nem teszed fel a kérdést,vajon hogyan és miért jutottak idáig õk is?
|
olika | 5074 | 2011. május 3. 22:08 | Válasz erre: 5073 |
Hu wazze! Most jut eszembe,hogy tudod törölni az eseményt:)) Ha megnyitod akkor jobb felül:)))))) Esemény törlése:))))) |
qqriq64 | 5073 | 2011. május 3. 22:04 |
Az "elmélkedések" találkozó nem érvényes én szerencsétlenkedtem vele és nem vettem észre hogy mégis kiírta. Bocsi. Az Olika által kiírt "elmélkedések gurulásra" jelentkezzetek. Köszi. Neked is köszi Olika. |
qqriq64 | 5071 | 2011. május 3. 21:51 |
Csak én látom úgy hogy a liberalizmus egy meglehetõsen homályos kommunizmussal rokon eszmerendszer amit még sehol sem próbáltak ki hatalmi körülmények között viszont ami megvalósult belõle az mérhetetlen károkat okozott de egyesek hisznek a mindenhatóságában?
|
Taro | 5070 | 2011. május 3. 21:17 | Válasz erre: 5068 |
Tisztán liberális gondolkodású ember nem nagyon van. A körülmények, egyéb értékek az embert befolyásolják, de ettõl még identitásomat meghatározhatom úgy, hogy liberális vagyok (nem az eszme, hanem olyan egyén, aki fõ vonalaiban egyetért, követendõnek tartja az eszme által megfogalmazottakat). Igen, a "libsi" kifejezéssel inkább fricskát dobok az eszme lejáratói felé (vagyis viccbõl). Mindezt én is halkan jegyzem meg. |
Tiger | 5068 | 2011. május 3. 21:08 | Válasz erre: 5061 |
Csak csendben jegyzem meg,de legfeljebb csak szeretnél az lenni.Az egyéni akarat és hozzáállás ezekhez a dolgokhoz kevés,hiszen nem helyezheted kívül magad az általános társadalmi környezeten,akkor pedig csak illúzió azt gondolni,hogy a mai világban"igazi libsi lehetsz" Nem is jó,hogy ezt a kifejezést használod,mert ma a liberálisan gondolkodók helyett ez inkább az ezt az eszmerendszert lejáratók pejoratív jelzõje. |
Taro | 5067 | 2011. május 3. 21:08 | Válasz erre: 5064 |
Pontosan erre gondoltam, amikor egy eszmérõl beszéltem. Az eszme szerint (és ezek szerint a te értékrended szerint is)az lenne a helyes, ha az állam nem engedné az egyoldalú szerzõdésmódosítást, nem venné el a MANYUP pénzedet, pontosan annyi kamatot kellene fizetnie mint neked és azonos lenne a fizetési határidõ. A liberalizmus, mint eszme ezekért harcol, mert szerintünk így lesz rend egy országban, vagy közösségben. Amirõl te beszélsz az pontosan azt jelenti, hogy Magyarország messze van ettõl az eszmétõl és egyre távolodik. (Angliában sokkal közelebb állnak ehhez az eszméhez és hidd el, tetszeni fog). |
desiderus | 5065 | 2011. május 3. 21:04 | Válasz erre: 5060 |
Félreértettél. Ha tudsz egy jó bulit többesszámban csajokkal, akkor szólj. Annyira nem vagyok liberális saját magamhoz, hogy megengedjem magamagamnak, hogy saját fajtámhoz vonzódjak. :-))))) Mert akkor tökönbököm magam. |
qqriq64 | 5064 | 2011. május 3. 21:02 | Válasz erre: 5053 |
Aha. Embertömegek kötöttek anno szerzõdést az állammal (az OTP állami tulajdon volt) 3%-os kamatú lakásépítési kölcsönre. Aztán a solyom lászló vezette alkotmánybíróság szentesítésével egyszercsak piaci kamatra emelték a kölcsönt. Egyoldalúan. Ne menjünk messzire. Volt egy magánnyugdíjpénztári szerzõdésem az állammal aztán tudjuk mi történt. Mást mondok. Ha én tartozok az államnak akkor 8napon belül fizessem be mert kamatos kamat irgum-burgum. Ha az állam tartozik nekem mennyi kamatot is fizet? Nem a jogtalanul inkasszált összegekre gondolok hanem például arra a pénzre ami adóvisszatérítésként jár nekem. |
olika | 5062 | 2011. május 3. 20:59 | Válasz erre: 5055 |
Javaslatom,hogy írd ki eseménynek ezzel a címmel:elmélkedés gurulás. írd ki vasárnapra aztán aki szertne jönni az feljelentkezik.biztos lesz aki szívesen jönne. |
Taro | 5061 | 2011. május 3. 20:58 | Válasz erre: 5058 |
Hajrá! Én is olvasgatok a diktatúrákról, az authoriter államokról (sajna van aktualitása), de attól még libsi vagyok. |
Taro | 5059 | 2011. május 3. 20:57 | Válasz erre: 5054 |
Ez a liberalizmus tömör megfogalmazása (azé a szadeszre ne szavazzá, mert abból nagy csalódások lesznek). :-))))))9 |
desiderus | 5058 | 2011. május 3. 20:55 | Válasz erre: 5053 |
Nem értem. Ebben mi a liberalizmus ? Ez a demokrácia jellemzõje, hogy az állampolgár egyenrangú fél egy állami hivatallal szemben. De most már utána fogok olvasni. |
Larten | 5056 | 2011. május 3. 20:53 | Válasz erre: 5049 |
Ha esetleg együtt motoroznánk, csak elõttem menj. Ha szorosan mögöttem akkor aggódnék. :)))))) |
qqriq64 | 5055 | 2011. május 3. 20:53 | Válasz erre: 5051 |
Én akár több lépcsõben is benne vagyok ezen a vasárnapon valakikkel meg jövõ héten másokkal de azért jobb lenne együtt.
|
desiderus | 5054 | 2011. május 3. 20:53 | Válasz erre: 5049 |
Mi akkor inkább toleránsak vagyunk. Véleményem szerint az egyén szabadságának ott kell végetérni, ahol a közösség (normális közösségrõl beszélek) jól felfogott érdekei kezdõdnek..... És érdek alatt nem feltétlenül gazdasági vagy politikai érdekeket értek. |
Taro | 5053 | 2011. május 3. 20:53 | Válasz erre: 5046 |
Ennél nincs egyszerûbb: Van egy vitád az APEH-el. Bírósághoz fordulsz és a bíróság ítéletében kimondja, hogy a jogszabályok értelmében igazad van. APEH utalja vissza a jogtalanul inkasszált összeget a kamatokkal együtt. Ilyen esetek ma minden naposak.(aztán januártól jogfejlõdésünk újra visszatér az 1900-as évek legelejére). |
Tiger | 5052 | 2011. május 3. 20:52 | Válasz erre: 5039 |
A kommunizmus nem életfilozófia,a kommunizmus társadalmi berendezkedés,renszer akart lenni és mivel alapvetõ tévedésen alapult,értelemszerûen pusztulásra is volt ítélve,csak sajnos ahogy mondani szokás ebbe a kísérletbe majdnem belepusztult a beteg is (az egész emberiség)A történelem legkártékonyabb utópiája volt,még mindig isszuk a levét,pedig soha meg sem valósult.
|
qqriq64 | 5051 | 2011. május 3. 20:51 |
Kinek nem jó még ez a vasárnap? A jövõ hét is jó ha valaki akkorra tudja szabaddá tenni magát.
|
olika | 5050 | 2011. május 3. 20:51 | Válasz erre: 5049 |
Vasárnap 8.-a Szívesen látunk téged is hisz nem vagy ellenség.Csak egyelõre nem vagytok még "elvtársak". :))))))))))))))))))))))))))) |
Taro | 5049 | 2011. május 3. 20:49 | Válasz erre: 5043 |
Én libsi vok, tehát mindenkit elfogadok. Ezzel az emberközpontú szemlélettel, csak és kizárólag a liberalizmus van felvértezve :-))) Nem tudom mennyi libsiség szorult belétek, vagyis hogy ti mennyire fogadtok el egy ilyen motorost :-))) Nekem 7.-e nem jó mert motort állítok ki. Egyébként elmennék, csak azért, hogy megmutassam, mennyi liberalizmus szorult, tudtotokon kívül belétek :-)))) |
Pegaso650 | 5047 | 2011. május 3. 20:48 | Válasz erre: 5042 |
a sok sörbe és beszélgetésbe bármikor benne vagyok :)
|
qqriq64 | 5046 | 2011. május 3. 20:48 | Válasz erre: 5042 |
"az államra ugyan úgy vonatkoznak a jogszabályok mint az egyénre! " Na errõl meg aztán végképp nem tudsz meggyõzni. |
Taro | 5042 | 2011. május 3. 20:44 | Válasz erre: 5031 |
ennek bizonyításához sok sör, több óra kellene. Röviden: az egyén jogaiért száll síkra a liberalizmus és ebbõl egy nem túl hosszú absztrakció után jutunk el oda, hogy a valódi közösségi érdeket soha nem a közösség, hanem a hatalom fogalmazta meg (vagyis nem a közösség érdekeit, hanem a hatalomét) a XX. századig mindenhol. Aztán az 1900-as évek elejétõl egyre többen rájöttek arra, hogy a hatalom "érdekes" közösségi érdekeket fogalmaz meg, majd a II. világháború után lassan beépült a nemzetek valódi joganyagaiba, hogy az államra ugyan úgy vonatkoznak a jogszabályok mint az egyénre! Így alakult önálló hatalmi ággá az igazságszolgáltatás. (a mai demokrácia felfogás egyik sarokköve) |
tsanyi | 5040 | 2011. május 3. 20:42 | Válasz erre: 5035 |
ja-ja...én a szó alap jelentésével értek egyet.....
|
kawa70 | 5039 | 2011. május 3. 20:41 | Válasz erre: 5035 |
Ez a kommunizmusra is igaz lett volna...De mint tudjuk, nem lett igazi kommunizmus....
|
olika | 5038 | 2011. május 3. 20:41 | Válasz erre: 5034 |
Akkor kértetik a szimpatizánsokat meginvitálni egy személyes elmélkedésre.Ha van idõpont intézem a foglalt asztalunkat!!
|
olika | 5036 | 2011. május 3. 20:40 | Válasz erre: 5032 |
Elöbb vagy utóbb de megtaláljátok a közös nevezõt.Senkinek nem jó ami itt zajlik.Mind egyet akarunk mégpedig RENDET!!!!
|
Tiger | 5035 | 2011. május 3. 20:39 |
Bár Taro antréja nem volt túl elegáns,meg kell állapítsam a liberalizmusról írt mondataival szinte kivétel nélkül egyet tudok érteni. (és jó lenne,ha nagyon sokunk azonosulni is tudna vele),mert ez azt jelentené,hogy,ha lenne ezen a golyóbison igazi liberalizmus,más lenne a világunk,életünk.Talán paradoxonnak tûnhet,de pl.a liberalizmus még a konzervativizmusnak is több teret enged,mint amilyen módon az önmagát korlátozza,keretek közé szorítja.Alapvetõ feltétel a liberalizmus értékelésénél,hogy véletlenségbõl sem tévesztendõ össze azzal a káros katyvasszal,amit Mo.-n az SZDSZ és az u.liberális értelmiség döntõ többsége ezen a címen mûvelt,mûvel.
|
qqriq64 | 5034 | 2011. május 3. 20:38 | Válasz erre: 5016 |
Az indulásomhoz képest sok idõpontot tudunk egyeztetni. Nekem például bármilyen idõpont jó ebben a hónapban este 5óráig. |
kawa70 | 5033 | 2011. május 3. 20:38 |
Mi van, ma mindenki unatkozott, képtelenség végig olvasni és értelmezni a mai termést.....a liberózást meg inkább kihagyom, mert attól csak hányingerem lesz és nem fogok jól aludni....De ahogy látom qqriq meg Desi tartják a frontot :)
|
Taro | 5032 | 2011. május 3. 20:37 | Válasz erre: 5026 |
Én mondtam. :-)))) Egyébként én valóban erkölcstelen vagyok, mert soha nem utasítanák vissza egy megfelelõ csajokkal promótált gruppensexet (ha nem kell nyilvánosan örömködni)! :-))))) |
Pegaso650 | 5031 | 2011. május 3. 20:36 | Válasz erre: 5010 |
"általa van jogegyenlõség állam és egyén között, " Na errõl nem tudsz engem meggyõzni :( |
Taro | 5030 | 2011. május 3. 20:35 | Válasz erre: 5027 |
Miért van? Hol? Tiszta izmusra épülõ állam talán csak É-korea, ill. Kuba. A többi kevert. |
qqriq64 | 5028 | 2011. május 3. 20:34 | Válasz erre: 5019 |
Milyen a klasszikus liberális állam? Hol van ilyen?
|
desiderus | 5027 | 2011. május 3. 20:33 | Válasz erre: 5019 |
Taro, a melegfelvonulások divatba jöttek az egész világon. Akkor sehol nincs már klasszikus liberális állam ? |
olika | 5026 | 2011. május 3. 20:32 | Válasz erre: 5024 |
Ezt itt senki nem mondta.Csak nem egyezik a véleménytek eme dologban.Kinek a pap ........ :))))) |
Taro | 5024 | 2011. május 3. 20:31 | Válasz erre: 5022 |
Én mernék, de hát én egy erkölcstelen, mocskos libsi vok :-)))
|
qqriq64 | 5022 | 2011. május 3. 20:30 | Válasz erre: 5019 |
Erre azért nagy összegben nem fogadnék. Kicsiben sem.
|
olika | 5021 | 2011. május 3. 20:27 | Válasz erre: 5017 |
Aki buzi az hagyja otthon a buziságát a négy fal között.Mihelyt utcára viszi a másságát és ezt tömegesen teszik azt gondolom az egészséges embereket zavarja akik velük szemben többséget élveznek.
|
qqriq64 | 5020 | 2011. május 3. 20:27 | Válasz erre: 5010 |
Az szdsz bevallottan liberális párt, a magyar ember a liberalizmust vele azonosítja rajta keresztül ítéli meg vele TAPASZTALTA meg hogy mi az a liberalizmus. Az azért nem megy hogy vannak a világban jó liberális pártok meg rossz liberális pártok és az eszme védelmében csak a jókra hivatkozunk csak a jókat állítjuk példának a rosszakra meg rásütjük hogy azok nem is liberálisok. Igy könnyû. |
Taro | 5019 | 2011. május 3. 20:27 | Válasz erre: 5018 |
Tévedés! A liberalizmus szerint pontosan egy korlátja van az egyénnek: nem sérthet, zavarhat másokat. Egy klasszikus liberális államban a buziparádé minden résztvevõjét megbüntetnék közszeméremsértés miatt. |
desiderus | 5018 | 2011. május 3. 20:22 | Válasz erre: 5017 |
Szerintem meg az a liberalizmus, hogy ezek a betegek felvonulnak anélkül, hogy megbüntetnének õket pl.közszemérem sértésért stb. qquriq álláspontját inkább toleranciának mondanám. |
Taro | 5017 | 2011. május 3. 20:20 | Válasz erre: 5013 |
Ez az álláspontod pedig maga a liberalizmus! A liberalizmus nem a buziparádé, hanem az, hogy a szexualitását mindenki úgy éli meg, ahogyan az neki megfelel (amíg másokat nem sért, nem zavar!!!). |
olika | 5016 | 2011. május 3. 20:19 | Válasz erre: 5014 |
Nos akkor nincs más mint idõpontot adni az eseménynek és megkérdezni ki az aki szívesen elmélkedne személyesen.Az idõpontot neked kell meghatározni hiszt te tudod mikor utazol.
|
Taro | 5015 | 2011. május 3. 20:19 | Válasz erre: 5011 |
Valóban a demokrácia (inkább a mai demokráciafelfogás)része, melyet a liberalizmusnak köszönhetünk.
|
qqriq64 | 5013 | 2011. május 3. 20:16 | Válasz erre: 5001 |
Tudod Desi nekem az a véleményem hogy vannak a buzik és vannak a melegek. Meggyõzõdésem hogy aki a saját neméhez vonzódik az nem tehet róla. Viszont hogy ezt a kirakatba is kiteszi e közbotrányt generálva arról már tehet. Ettõl lesz buzi, köcsög, ratyi stb. A meleg az visszafogottan normálisan monogámiában él valakivel nem kihívóan nem feltûnéstkeltõen. Egyszerûen azért mert tudomásul vette hogy egy heteroszexuális ember ÖSZTÖNEIVEL ellentétes a homoszexualitás. A néhány millió év alatt kialakult géneket nem lehet néhány év alatt toleránsá tenni. Persze felvilágosult ember ha el nem is fogadja de tudomásul veszi a másságot de ha premier planban az arcába nyomják az azért kiveri a biztosítékot. |
desiderus | 5012 | 2011. május 3. 20:14 | Válasz erre: 5011 |
Mint a felsoroltak többsége. A liberalizmus leginkább az egyéni szabadságot hirdeti. |
desiderus | 5011 | 2011. május 3. 20:13 | Válasz erre: 5010 |
A szólás és véleményszabadság a demokráciához tartozik.....
|
Taro | 5010 | 2011. május 3. 20:11 | Válasz erre: 4975 |
Pl. szólás- és véleményszabadság :-)) jogállam, stb. Ezek mind a liberalizmusnak köszönhetõek. A jogállamon belül a jogegyenlõség (állam és egyén azonos szabályok szerint ítéltetik), stb. Az a szülõ, aki tanárt ver, az még a liberalizmus szó értelmével sincs tisztában. Ez áll a "megélhetési bûnözõre" is. Ma már nincsenek konzervatív államok. Olyan államok vannak, ahol neokonzervatív(vagy szinonim fogalom: neoliberális, ugye milyen érdekes?!) irányítás és társadalmi berendezkedés van. A liberalizmus a szabadságra, a te, az én, az ember szabadságára helyezi a hangsúlyt. Általa fogadjuk el ma, hogy az államnak semmi köze a vallásomhoz, általa van jogegyenlõség állam és egyén között, stb. Ezek megléte természetes, csak a hiánya tûnik fel! Amirõl te beszélsz, az nem a liberalizmus, hanem az állam, az igazságszolgáltatás, a demokrácia rossz mûködése (kár lenne a liberalizmus terhére róni). Ne keverd az SZDSZ-t és a liberalizmust!!! Szerintem nem élhetõ az a társadalom, ahol fontosabb a költségvetés helyzete, mint a jogszabályok! Szerintem nem élhetõ az a társadalom, ahol egy politikai párt, közérdeket kiáltva elkobozza a munkám gyümölcsét (talán ezért van az, hogy Európa mûködõ felén a konzervatív pártok is egyetemes értéknek tekintik a magántulajdont)! |
olika | 5009 | 2011. május 3. 20:06 | Válasz erre: 5008 |
Esetleg az Andretti mint cél hely neked mennyire lenne ideális????
|
olika | 5007 | 2011. május 3. 20:02 | Válasz erre: 5005 |
Mileött elmész szervezhetnénk egy kissebb össze jövetlet,szívesen leülnék veletek egyasztalhoz.Amolyan bucsú est?????!!!!
|
qqriq64 | 5006 | 2011. május 3. 20:00 |
Most látom véletlenül megcsíptem az 5000. hozzászólást:)))))))))))
|
qqriq64 | 5005 | 2011. május 3. 19:59 |
Na egyelõre talán ennyit a liberalizmusról. V-reb kevés már az idõm itthon azért jó lenne néhányatokkal beszélgetni. Majd ángliusországból azért tudósítok hogy áll ott a liberalizmus szénája:))))))))))) |
qqriq64 | 5004 | 2011. május 3. 19:55 |
"Hatalmas a szocik és a liberálisok bûne ezzel az országgal szemben. Pénzt idõt, fáradtságot nem kímélve bujtogatták, és bujtogatják a cigányokat a magyarok ellen most ugyan nincsenek hatalomban, de még így is ezen munkálkodnak, lásd Horvát Aladár azonnal megjelent és hülyeségeket beszél egyvégtében.Az LMP is kimutatta a fogát az õket támogató gazdag amerikaival, aki egyértelmûen beleavatkozott egy közösség életébe.Külön felelõsség terheli a jogvédõ gittegyleteket, akik hatalmas pénzeket kapnak külföldrõl csak azért, hogy itt tartsák a cigányokat, hogy el ne özönöljék nyugat Európát. Az már régen bebizonyosodott, hogy a cigányokat csak akaratuk ellenére, nem pénzzel, hanem kényszerítõ eszközökkel ( elvonni támogatást stb) lehet csak rábírni, hogy tanuljanak, márpedig ez az alapja az emberhez méltó viselkedésnek, közösségi életne" |
qqriq64 | 5002 | 2011. május 3. 19:51 |
" Ha egy népet, társadalmi- és jogrendet, civilizációt a nemzet által egykor befogadott, letelepített és máig támogatott kisebbség, népcsoport elemei folyamatosan terrorizálnak, félelemben tartanak, bántalmaznak, kifosztanak, meglincselnek a gyermekei elõtt, megerõszakolnak, leszúrnak, az bizony terrorizmus"
|
desiderus | 5001 | 2011. május 3. 19:51 | Válasz erre: 4995 |
qqriq : nagy vagy. Ezt takarja a liberalizmus. Egyéni szabadság, korlátozás nélkül...de nálam nem fér bele a melegfelvonulás, pusztán azért, mert a saját szexualitása a saját magánügye, vigye be négy fal közé. És ne kelljen megmagyarázni az arrajáró gyermekeknek, hogy a kát szakállas bácsi miért nyalja-falja egymást. Hangsúlyozom ez EGY példa volt. |
qqriq64 | 5000 | 2011. május 3. 19:48 |
"A romlott liberalizmus elhitette a cigányokkal, büntethetetlenek, felsõbbrendûek, kivételezettek, bántatlanul terrorizálhatják a társadalmat, környezetüket. Hogy megélhetés miatt bûnöznek, holott palotákat építettek és luxusautóval jártak a segélyért az önkormányzatba. Ha kimentek Kanadába, ott mint szegész, üldözött cigányokat fogadták õket, amikor elkezdtek lopni, már azt írták ki a kanadaiak: ,,Magyarok! Ne lopjatok!. Ha védekeztek velük szemben a Moszkva téren, a liberálisok a támadó mellett tüntettek. Ha késeltek, mint a Blaha Lujza téren, az elkövetõt, szinte sajnálkozva gyermeknek, kisfiúnak nevezték. Bezzeg sosem hallottam a liberálisok részérõl nyilas kisfiúkat, náci gyermekeket emlegetni, sajnálni. " |
tsanyi | 4998 | 2011. május 3. 19:48 | Válasz erre: 4991 |
Próbáld meg katolikus gyermeked beíratni egy izraelita iskolába.....ahová a lányom jár egyházi iskolába oda ateistákat és izraelitákat is felvesznek, Õ református az iskola pedig katolikus.......
|
olika | 4997 | 2011. május 3. 19:47 | Válasz erre: 4996 |
Ha netán nem ismernéd ,berakom a képét a Brazilos topikba.Ott folytathatjuk az eszmecserét.Innen lépek.Hagyom a többieket elmélkedn.i Sziasztok és sorry! |
qqriq64 | 4995 | 2011. május 3. 19:43 |
"Miközben a liberalizmus képviselõi szabad teret engedtek a cégeknek, olyan ügyeket vállaltak fel, amiket nem lett volna szabad. A lágydrogok legalizálása a „szabadság fontos kérdése”, a pornográfia „lazaság”, a pedofil hajlam „egyéni jog” – társadalomromboló jelenségek így kapják meg szép lassan az „igazi liberalizmus” címkét. A pornográfia témájában még ma is vitatkoznak azon, hogy eljutottunk-e egyáltalán a csúcsra, vagyis a mélypontra. Rengeteg országban ment a küzdelem, hogy nagyobb szabadosságot biztosítsanak. A nagy szabadosságot aztán a „liberalizmus” tág kategória-zsákjába dugták. "
|
qqriq64 | 4994 | 2011. május 3. 19:42 |
" A liberalizmushoz tartozik még egy fogalom, ez pedig a liberalizáció. A privatizáció kvázi-szinonimája. A privatizáció a „csodaszer”, az „univerzális medicina”. A privatizáció úgy jelenik meg a politika színpadán, mint a gazdaság és a közellátás problémáit megoldó eljárás. A tolvajok, mármint az „üzletemberek” úgy kommunikálnak a társadalommal, hogy jól bevált szlogeneket alkalmaznak. A „jobb minõségû szolgáltatás érdekében” szlogen racionalizálja a közjavak kiárusítását, plusz a privatizációnak erkölcsi pátoszt ad. Ellenben az állami tulajdonhoz olyan szavakat kapcsolnak, mint a „korrupció” és a „romló minõség”. A valóságban persze a privatizáció maga után vonja a korrupciót és a szolgáltatások romlását. A „közmûvek liberalizációja” során kizárólag annyi történt, hogy a víz-, a gáz- és a villamos energiáról gondoskodó ipart nevetséges áron kiárusították olyan magánvállalatoknak, amiket a késõbbiek során nem lehetett ellenõrizni és számonkérni. A „közmûvek liberalizációját” törvényszerûen követte az árdrágulás és az ellátás színvonalának csökkenése. Az események szinte jól tükrözik a gazdasági-politikai elit torz, ideológia nélküli hatalomvágyát. A rendszerváltás után a régi kádári módszerrel már nem fölözhették le az állami vállalatok hasznát, ezért neoliberális gyakorlat szerint eladták a haveroknak áron alul. Mondhatni, a rendszerváltás után elkezdõdött egy ritka nyomorúságos, szabadversenyesnek nevezett neoliberális kapitalizmus." |
olika | 4992 | 2011. május 3. 19:40 | Válasz erre: 4988 |
desi! Elmélkedem de nem az én hüleségemet akarják itt olvasni.Nekem is megvan a véleményem a dolgokról és többetekkel egyet is értek.De amit itt Tsanyival folytatok az nem illik bele a képbe.Viszont a hugomat neked is oda adnám.Hisz jó ember vagy.:)))) |
qqriq64 | 4991 | 2011. május 3. 19:40 |
"Az SZDSZ-értelmiségi hangosan ágál az iskolai szegregáció ellen, miközben az állami iskolákat lenézi, és a gyerekét magániskolába járatja. A budapesti fõpolgármester nem budapesti lakos. Az egészségügyi reformot hirdetõ miniszter külföldön gyógyult meg. A felsõoktatási tandíjat szorgalmazó neoliberális közgazdászok gyermekei külföldi egyetemeken tanulnak. Az SZDSZ tehát szilárd elveket képvisel: az erõsebb gyõz, a gyengébb elpusztul – minden megengedett, beleértve a csalást is." |
qqriq64 | 4990 | 2011. május 3. 19:39 |
"Az SZDSZ a „liberalizmus” fogalma alatt három elvet egyesített: a magántulajdon szentségének ideológiáját, a civil jogok kiterjesztését és a kisebbségek védelmét. A magántulajdon szentsége jobboldali-konzervatív elv, a kisebbség-védelem baloldali-liberális elv – sebaj, az SZDSZ ott is hidat ver, ahol azt nem lehet! Az SZDSZ-nél a kisebbségek védelme csak kirakat-elv. A kisebbség-védelem kirakat-elvével igyekeznek ellensúlyozni, hogy az általuk képviselt neoliberális politika keményen kisebbség-ellenes. A teljes szabad verseny nem tûri meg a különbözõséget és a toleranciát. A szabadversenyes kapitalizmus nem olyan, mint a sportverseny, hiába szövegelik ezt mióta a neolibek. A sportban azonos feltételekkel rendelkezõ emberek játszanak egymás ellen kötött szabályok alapján. A „szabad verseny” az, hogy teljesen különbözõ méretû és erejû cégeket eresztenek ugyanarra a pályára, ahol aztán önerõbõl boldogulnak. A sportverseny ahhoz a piacgazdasághoz hasonlítható, ami feltételez egy nagyon erõs államot. A neoliberális szabadverseny ahhoz a klasszikus sportrendezvényhez hasonlítható, amikor beengedik az arénába a rabszolgákat és az oroszlánokat, aztán az gyõz, aki túléli a mészárlást. Az oroszlánokat még meg is segítik adókedvezményekkel. Viccesen azt is mondhatnánk (bár történelmietlen), hogy az antik társadalom belebukott ebbe a klasszikus versenybe. A mai szabadversenyes társadalom nem akar észhez térni annak ellenére, hogy megjelentek a barbárok a láthatáron… " |
qqriq64 | 4989 | 2011. május 3. 19:37 |
"A liberalizmus szinonimája a szabadelvûség. A kronológiája leegyszerûsítve a következõ: A 17. században kialakult. A 18. században kifejlõdött. A 19. században befolyásolta a történelmet. A 20. században a történelem végének nevezte magát. A 21. században kénytelen szembenézni a saját „törvényszerû” bukásával." |
desiderus | 4988 | 2011. május 3. 19:37 | Válasz erre: 4987 |
Ollie, végül is elméskedsz, nem ? Akkor ne aggódj. |
tsanyi | 4986 | 2011. május 3. 19:31 | Válasz erre: 4985 |
A több lehetõség csak fûszerezi a vacsorámat!.......:)
|
olika | 4985 | 2011. május 3. 19:30 | Válasz erre: 4984 |
Nos! Gomba nem csak a hónaljban találhat.Más testrészénél is fellelhetõ.Emellé társulnak nemi beteghségek is.Ezen dolgok tudatában kell még a húgom gombája??? Ha elzavarnak innen az miattad lesz!!:)))))) |
tsanyi | 4984 | 2011. május 3. 19:19 | Válasz erre: 4983 |
mér' offolóznál?.....én komolyan elmélkedek, hogy ma honnan szedek gombát a vacsorámhoz és eszembe jutott régi ígéreted....:)
|
olika | 4983 | 2011. május 3. 19:17 | Válasz erre: 4982 |
Tudnék mit válaszolni de nem off-olok:)) Menek innen mert még kihajítanak:))))) |