C1800Rider | 5186 | 2011. május 5. 22:11 | Válasz erre: 5128 |
Az ejnye-bejnyére ne vegyél mérget. Pár srác két ork nõstényt pofánvert (nem tisztázott körülmények között, egyik fél ezt mondja a másik azt) és LETÖLTENDÕ szabadságvesztéást kaptak, nyolc napon BELÜL gyógyuló, könnyû testi sértésért!!!
|
Gyík67 | 5185 | 2011. május 5. 22:00 | Válasz erre: 5164 |
Na igen Desi ! Ez így jóó is, és így mûködnik minden normális országba ... DE, ottan némethonba keres anyit egy családfentartó hogy el is tudja vinni Hanshoz a bringákat, hogy az renbe hozza szezonra ... és miután kifizette a renbehozatal költségeit, marad még neki és a családnak ennivalóra, benzínre, miegyébbre ... ez nálunk csak álom. És mint a leírtakból kiderül Laci bácsi az itthoni ügymenethez van szokva, és emigyen meg is erõsítí ez a kis gondolatmenetemet ... sajnos :( |
kawa70 | 5184 | 2011. május 5. 21:52 | Válasz erre: 5183 |
Akkó bocs......Ez a Morus vagy kimaradt az életembõl, vagy elsiklottam az élet története felett :)
|
qqriq64 | 5183 | 2011. május 5. 21:50 | Válasz erre: 5176 |
Semmi vazze sõt egyetértek. Morus Tamás egy ideális államot vázolt fel ahol minden tökéletes. SAJNOS amit írtál az ugyanolyan Utópia.
|
qqriq64 | 5181 | 2011. május 5. 21:44 | Válasz erre: 5172 |
Messze földön nem tudok jobb cukrászdát a fagyija is szuper egy helyet tudok ahol a fagyi jobb az pedig Fehérvárcsurgón a tó felé vezetõ kanyar elõtt az út szélén. Az fõzõtt fagyi.
|
eröt | 5180 | 2011. május 5. 21:19 | Válasz erre: 5175 |
Van egy nálam is.Valami hablaty az urunk tõkéjérõl.Ja: az orbán vagyonok nyomában. |
Kawacsabi | 5177 | 2011. május 5. 20:56 | Válasz erre: 5170 |
Egyik ismerõsömé!!...tényleg jó a fagyija,..bár a sütit valahol sütteti!!:-)))
|
klimas | 5175 | 2011. május 5. 20:48 | Válasz erre: 5167 |
Most ovastam el a Kende Péter könyvét, címe: A Viktor Elvonatkoztatva a szerzõtõl, nem szimpatikus neken, háááááát ......... Ha csak minden harmadik sor igaz ami leírva vagyon , csodálozom, hogy a szerzõ még él. Számomra a konkluzió : ma Magyarország miniszterelnöke egy volt KISZ-titkár aki az idõk során háromszor váltott identitást. A kiszes múlt annyira nem is zavarna.... Ezen kívül egy kisebbségi érzésekkel átitatott, érinthetetelen triumvirátus ül az ország nyakán. |
Larten | 5174 | 2011. május 5. 20:47 | Válasz erre: 5170 |
Javasolnám hogy írj ki egy túrát erre a cukrászdára, a részleteket egyeztetjük vasárnap az Andrettiben |
qqriq64 | 5170 | 2011. május 5. 20:42 | Válasz erre: 5163 |
Húú vazze Oroszlányi Vagy. Néha át szoktunk ruccanni abba a cukrázdába a fõuton. Olyan fagylalt... Olyan sütemények... Finomak nagyok olcsók. A fiam ott volt kollégista mikor hétvégén visszavittük mindig betoltam az arcomba 4-5ezer kalóriát. Az a cukrázda istenkirályság. |
klimas | 5168 | 2011. május 5. 20:41 | Válasz erre: 5164 |
Na erre a saját példámat tudom felhozni mintegy igazolásként az ottani szemléletet: sok ével ezelõtt, szintén dajcslandban jártam. A rokonságnak volt egy nagy böszme terepjárója és akkoriban kezdett a kiegészítõ féklámpa elterjedni. Nosza gondoltam úgyis ráérünk, az asszonyok sétálni mentek a csoppingciti akárhol-ba, szereljük be. Az autó kinnt állt az utcán, jó magyar szokás szerint nekiálltam , a tulaj rekordott döntött százon, úgy rohant leállni a mélygarázsba.MERT ha meglátnak az utcán olyasmivel foglakozni ami nem szakmád, hát nem dícsérnek meg! Azért van a szervíz, hogy pár márkáért szereltesd be azt a szar lámpát és a hétvégén PIHENJ, kapcsolódj ki stb. stb. |
tsanyi | 5167 | 2011. május 5. 20:38 | Válasz erre: 5165 |
Ehhez nehéz bármit is hozzátenni......egy sima kisstílü sértettség vagy bármilyen nevetséges indok miatt(hisz nyilvánvalóan hazudott a rákos fülöp) egy ilyen mûsort nem leadni és megfosztani embereket/gyerekeket attól a pénztõl amitõl talán egy kicsit jobban érezhették volna magukat.....senkik ezek egytõl egyig....mi8ért nem kommentálja az összes itt elhangzott hírt vagy véleményt egy fidesz fun is? ....kíváncsi lennék a magyarázataira.....persze inkább az lehet, hogy olyan már nincs is...
|
tsanyi | 5166 | 2011. május 5. 20:33 | Válasz erre: 5164 |
És ugyanez van a vadkeleten is, egyszer már leírtam a fórumra a két példát amit nagykövetek feleségei mondtak el egy rádiómûsorban....egyik török a másik india viszonylatban és ott érdekes módon nincsenek nagyáruházak illetve csak a nagyvárosokban és ott sem sok.....
|
klimas | 5165 | 2011. május 5. 20:32 | Válasz erre: 5162 |
Kommentár nélkül : http://hvg.hu/itthon/20110505_mtv_aranyag_letiltas
|
desiderus | 5164 | 2011. május 5. 20:24 | Válasz erre: 5151 |
Mesélek valamit Nektek...saját fülemmel hallottam, mert nekem mesélték.... Nem hallomásból, havertõl, prímszám hosszúságú lálncokon keresztül jutott hozzám a történet. Szóval szeretett, nyugdíjas kollégámmal futottam össze pár napja...meséli az öreg, hogy künn volt Németországban rokonlátogatáson. Jól érezte magát, de egy idõ után unatkozni kezdett. Ennek oka folytán körbenézett hát, van-e valami tennivaló, javítanivaló. Így fedezte fel a kamrában a család két vásott kölykének a biciklijét. Gondolt egy merészet, este szóba hozta a vacsoránál, hogy mire jön a bringaszezon, õ rendbe hozza. A házigazdák mondták, hogy ugyan már, ne foglalkozzon vele, pihenjen. Egy-két napig fûzte õket a nyugdíjas kollega, de mindig elzárkóztak a javítástól, amit nagyrabecsült Laci bácsi felajánlott. Végül megkérdezte, hogy miért nem teheti rendbe a cangákat. És (jani55 jól figyelj) jött a meglepõ válasz... : azért ne Javíts meg Tanti, mert az utca végén lakik a Hans, aki kerékpár kölcsönzéssel és javítással foglalkozik. Ha te megcsinálod, akkor a Hans-nak nem lesz vele dolga, nem lesz bevétele, nem fogja tudni eltartani a gyerekeit, nem fog tudni adózni és akkor kevesebb marad az egészségügyre és oktatásra például... Laci bátyám elgondolkodott a dolgon és belátta, hogy Otto-nak qurvára igaza van... Lejegyeztem az Úr 2011-edik évének április havában.... Szinte szó szerint. |
Kawacsabi | 5163 | 2011. május 5. 20:23 | Válasz erre: 5142 |
Ez a hölgy zsebbõl elmondta az igazságot!!!:-))) Oroszlányi vagyok,...feltettem a Facecumóra,...most várom a reakciókat!! Nekünk ezekbõl 5000 van!!:-((( |
tsanyi | 5162 | 2011. május 5. 20:19 |
Szép jövõnk, de jó hogy semmi megszorítás nincs és nem is lesz: http://napizeje.blog.hu/2011/05/05/ujabb_adokkal_a_megszoritasok_ellen?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
qqriq64 | 5161 | 2011. május 5. 20:11 | Válasz erre: 5160 |
Ízléstelen egyáltalán nem vicces, rasszista beállítottságú kirekesztõ írás amit jóérzésû ember elutasít a közzétevõjét pedig kiközösíti. De én kurva ót röhögtem rajta. Bontok is egy sört az egészségedre csak úgy a kiközösítés okán. Pilsner Urquell. Jó hideg. :))))))))))))))) |
tsanyi | 5160 | 2011. május 5. 20:00 |
Amúgy még valamikor amikor elõször volt szó a romákokról, hogy valamit csinálni kellene velük akkor hoztak határozatot, de a gépíró kicsit csökött volt vagy csak egy iskolába járt az álamfõvel és elírt egy szót........integrálást értett mert a fülével is baj volt pedig a döntéshozók internálásról beszéltek.....
|
qqriq64 | 5158 | 2011. május 5. 19:49 | Válasz erre: 5139 |
A gyökerek igen mélyre nyúlnak vissza. Anno az ántivilágban dízelmotorok licencét akarta megvenni magyarország nyugatról. Több cég adott ajánlatot végül a MAN cég gyõzött. Késõbb derült ki hogy az egész vásárlásban kompetens illetékes elvtársakat kilóra megvették. A Csepel motorról van szó. |
qqriq64 | 5157 | 2011. május 5. 19:43 | Válasz erre: 5136 |
Elhatárolódok, mocskos rágalom, provokáció, kiragadott példák gyújteménye az egész. A Fidesz eddig betartotta minden választási igé... A francba már megint a másik lemezt vettem elõ :))))))))))))) |
qqriq64 | 5151 | 2011. május 5. 19:29 | Válasz erre: 5101 |
Na most olvastam vissza akkor kezdjük... "Az 500Ft-os spórolás ma már nem sokat ér" Neked. A kisnyugdíjasnak, a falun élõ minimálbérbõl tengõdõknek, ennyibõl megvan az egynapi ételük. Abban igazad van, én is írtam hogy adóktól járulékoktól leraboltan HIVATALOSAN nem lehet csinálni. De igény lenne rá, nekem is van egy kedvenc nadrágom szívesen megvarratnám. " Kétezerért új kínai cipõ/farmer vehetõ, elnyûhetetlen!" Ezt azért nagyobb közösségben ne terjeszd mert furcsán néznek Rád. |
bigyula | 5149 | 2011. május 5. 19:12 | Válasz erre: 5143 |
Hajrá! Hozzá lehet járulni az államadósság csökkentésére létrehozott számlaszámhoz! Mint látjuk lenne mibõl! |
kawa70 | 5148 | 2011. május 5. 19:00 | Válasz erre: 5145 |
Erre azt mondanák, hogy a válság okán ennyit romlott a pénzünk, annyi az, csak többnek láccik :) Persze az értékentartás is ügyes mutatvány ahhoz képest, hogy ez a többségnek nem sikerül....
|
Gyík67 | 5147 | 2011. május 5. 18:48 | Válasz erre: 5143 |
Hogy lehet, Hogy lehet ? ... Tudod, kawa õ nem a napot lopja ... ... ... hanem mást ... |
tsanyi | 5146 | 2011. május 5. 18:45 | Válasz erre: 5142 |
Ez de jó!....és még nincs a néni sitten?...vagy csak még nem látták a belügyesek...
|
tsanyi | 5145 | 2011. május 5. 18:40 | Válasz erre: 5143 |
Én ezügyben máson agyaltam ma.......2009-ben még a teljes magyar gdp 5%-a volt a tulajdonukban tavaly már 7%-a........ez ezermilliárd fölött van.......van a lófaszt van válság......csak az adott mennyiségû pénz egy része a gazdagokhoz vándorolt ami ugye csak úgy lehetséges ha máshonnan meg hiányzik.....na azok vagyunk mi, a szegényektõl vándorolt hozzájuk.......a tisztesség pedig bármilyen magas pozíciójú embernél értelmetlen fogalom.....
|
kawa70 | 5144 | 2011. május 5. 17:13 | Válasz erre: 5142 |
Ezt fõmûsoridõben kellene a retekklubbon meg a tévékettõn adni, meg privátba a sok cigányjogvédõ lmp-s buzinak. De hát majd megmagyarázza valamelyik, hogy fizetett provokáció, valótlant állít a hölgy........
|
kawa70 | 5143 | 2011. május 5. 17:04 |
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója átvette a vezetést Demján Sándortól a száz leggazdagabb magyar listáján, derül ki a Napi Gazdaság kiadványából. Csányi vagyona egy év alatt 35 milliárd forinttal gyarapodott, jelenleg 155 milliárd forintnál tart. Szerintetek ezt hogy lehet elérni tisztességesen? |
TattooedAngel | 5142 | 2011. május 5. 16:55 |
http://videa.hu/videok/hirek-politika/igazsag-a-ciganyokrol-YPVvhXk3pOq0sRhk Gyöngyöspatáról õszintén egy ott élõ nõ szájából, aki évekig vezetett cigányklubot!
|
tsanyi | 5140 | 2011. május 5. 11:53 | Válasz erre: 5120 |
Láttam, de melózni fogok.....sajnos/szerencsére....
|
tsanyi | 5139 | 2011. május 5. 11:20 |
Ez is jó példa: http://index.hu/belfold/budapest/2011/05/05/tarlos_elkepedve_hallgatta_az_alstom_vadjait/ érdemes a kommenteket is elolvasni......amíg fillérekért meg lehet venni a vezetõinket addig azt csinál velünk mindenki amit akar.....
|
tsanyi | 5138 | 2011. május 5. 11:19 | Válasz erre: 5137 |
Az eu pont leszar minket amíg a szar termékeit ránk bírja sózni......azért sem szólnának ha nyílt, kimondott diktatúra lenne rendszeres bebörtönzésekkel......mi egyáltalán nem érdekeljük õket, ezt már számtalan példa bizonyította...
|
Games | 5137 | 2011. május 5. 11:08 | Válasz erre: 5136 |
Ezt csak a hülye nem látta. Ezzel tovább mélyül a szakadék gazdag és szegény között. De megint nem értem hogy Brüsszelben nem látják hogy milyen károk érik a gazdaságot??
|
tsanyi | 5136 | 2011. május 5. 10:55 |
Az igaz, hogy az elempé nem a kedvencem és soha nem is fogok rájuk szavazni, de ami igaz az igaz: http://www.youtube.com/watch?v=wm1dm7_iDxM&feature=player_embedded#at=64
|
Games | 5135 | 2011. május 5. 09:47 |
http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12767 Mi lenne ha végre a határon belüli magyar állampolgárokért állnának ki?? Vicc az egész. Most a határon túli szavazatokért képesek feszültséget szítani, szinte feleslegesen. Itthon megalakítottak egy besúgó hálózatot is. |
Olívia | 5134 | 2011. május 5. 09:26 | Válasz erre: 5118 |
Nem a forrással van problémám, mert egyértelmû a politikai hovatartozása, így nem is vár mást az ember! A hitelességével van számomra gyakran gond, hogy, hogy csak itt jelennek meg egyes eseményekrõl infók, erõsen eltúlozva. Azt azért senki nem akarja bemagyarázni, hogy ez az egyetlen igaz és szókimondó hírcsatorna? Én jobban szeretem a több helyrõl érkezõket ütköztetni és megpróbálni a valóságot kiszûrni belõlük. Ebben a hírben nekem a legjobban egy másik írás tetszik, persze a közzétevõ ua, a nyírtassi asszonyoknak ajánlatokat tettek a zsidók és zaklatták õket, csendben kérdezem, milyen nyelven???:-)) Csak azért, mert már a legidõsebbek is alig beszélnek magyarul (ez is ua-ban a hírben volt, vagy egy másikban, de a rendezvényrõl íródott az is)! Én ezeket az apró, de szerintem értékében óriási ferdítéseket szeretem megtalálni! Valamint csak annyit, onnan származtak, tehát csak visszatértek. Sokan a cigányokat küldenék Indiába, mert onnan származtak állítólag, nem ellentmondás ez kicsit?:-)) |
C1800Rider | 5130 | 2011. május 5. 07:00 | Válasz erre: 5128 |
Az ejnye-bejnyére ne vegyél mérget. Pár srác két ork nõstényt pofánvert (nem tisztázott körülmények között, egyik fél ezt mondja a másik azt) és LETÖLTENDÕ szabadságvesztéást kaptak, nyolc napon BELÜL gyógyuló, könnyû testi sértésért!!!
|
Sandokan13 | 5129 | 2011. május 5. 01:18 | Válasz erre: 5128 |
Csak halkan jegyzem meg: mi van ha nem neki kell tejelnie, hanem neki tejelnek? :-)Nna csá!
|
Gyík67 | 5128 | 2011. május 4. 22:46 | Válasz erre: 5122 |
Ne tedd Desi ! ... Az 19, a másik egy híján 20 ... csak ezek szebben vannak festve ... ugyan olyan mocskok ... csak amíg a retkest szájon vágod, kapsz egy ejnye-bejnyét a bíróságtól ... ha egy kaftános sráccal csinálod ugyan ezt az minimum egy masodik holocaust, és fizetheted a kártérítést életed végéig ... |
Gyík67 | 5126 | 2011. május 4. 22:40 | Válasz erre: 5124 |
Ezt szebben nem is lehetett volna megfogalmzni ... De sajnos erre csak áz álmainkba van lehetõség ... |
kawa70 | 5124 | 2011. május 4. 22:35 | Válasz erre: 5122 |
Egyik se jobb, csak talán az elsõ verzió kényelmesebb................Én szívem szerint inkább magyar maradnék egy független, semmilyen népcsoport által sem befolyásolt vagy nyomás alatt tartott, gazdaságilag fejlõdõ és élhetõ országban.
|
kawa70 | 5123 | 2011. május 4. 22:30 | Válasz erre: 5115 |
Hát ezaz.....Nagyon jól látod.....Aki bekerült a pixisbe, fel se tudja fogni milyen az élet azon kivül... Semmise drága. Se a benzin, se az autópálya, se az élet, és még ötszáz forint se pénz.....Nekünk és még nagyon sokunknak pénz ötszáz forint is. Én ahol élek 1400 Ft netto rezsi óradijért alig tudom eladni magam, mert kiröhögnek, vagy jön egy sokkal olcsóbb azonnal. Ahol meg el lehet számolni 2-3000-et oda nem lehet bejutni....... Öt éve nem tudok árat emelni, pedig a megélhetésem azóta közel duplájára nõtt a kiadásaimmal együtt. Eddig még csak-csak el voltunk, mert többet melóztunk ugyanannyi reálbérért, de tavaly és idén alig van munka is. Folyamatosan ölni kell a pénzt speciális szerszámokra és mûszerekre, továbbképzésekre, amik sose térülnek meg forintálisan, de muszáj mert másképp nem megy. Régen a sofõrködés mellett inditottam meg a vállalkozásom, most meg ott tartok, hogy néha-néha már elmegyek vezetni. De ha igy halad akkor nem lesz más választás, vissza kell ülni tengelyre. |
desiderus | 5122 | 2011. május 4. 22:22 | Válasz erre: 5118 |
Isten hozta õket. Inkább körülmetéltetem magam, minthogy a redvásokhoz kelljen tartozni. |
Gyík67 | 5121 | 2011. május 4. 22:20 | Válasz erre: 5118 |
Máár nem tudtam hogy kik "hiányoztak" ide ... de "hál Istennek" most máá jönnek ...
|
Gyík67 | 5119 | 2011. május 4. 22:17 | Válasz erre: 5116 |
És nem leszel egyedül Bubó ... Köszönjük kedves fityeszempire :(((
|
kawa70 | 5118 | 2011. május 4. 22:17 | Válasz erre: 5107 |
Na vazz.....Délután bukkantam rá nézelõdés közben, most meg már én sem találom ugyanazt az irást. Amit találtam nagyon hasonló, bár némelyek számára nem elfogadható forrás:http://kuruc.info/r/36/3593/ |
Bubó Doki | 5116 | 2011. május 4. 20:18 | Válasz erre: 5108 |
Hát, azt hiszem, ha igy megy a bolt mint most, szeptember végére zárok......vagy elõbb.....
|
tsanyi | 5115 | 2011. május 4. 20:10 | Válasz erre: 5114 |
Nem a véleményed más hanem az a kör ahol Te tudod értékesíteni a szolgálataidat.....nem mindenkinek adatik meg a jó kapcsolat amivel jó díjakat lehet elérni......persze visszaadni is kell, de sajnos a rosszból is....aki a gengszterváltás óta jól helyezkedett és ki tudta fogni, hogy mindig jól megfizessék az elé sem tudja képzelni, hogy másképp is élhetnek emberek illetve igen, de azok lusták, tudatlanok és különben is, a vezér jobbkeze megmondta: akinek semmije sincs annyit is ér.....csak ezzel az arrogáns pökhendi stílussal el lehet érni, hogy akinek semmije sincs annak vesztenivalója sem és kirángathatják majd a lézerezett audiból a szép magas valamiig....
|
Pegaso650 | 5114 | 2011. május 4. 19:53 | Válasz erre: 5101 |
Parttalan vita ... "Az 500Ft-os spórolás ma már nem sokat ér... " 500 Ft igen is sokat ér, de ez értékrend kérdése :( "mai árakon min. 5eFt -os rezsióradíjak! " 2006 óta 2300-2600 Ft-os rezsióradíjon dolgozunk, acélszerkezeteket gyártunk, igen nagy szerszám igénnyel. Az 5 ezres díj igen eltúlzott, fõleg az általad emlegetett suszter vagy szabó példánál. ... és nagyon fontos, hogy semmirõl sem akarlak meggyõzni, csak egyszerûen más a véleményem ezen dolgokról. |
tsanyi | 5113 | 2011. május 4. 19:35 | Válasz erre: 5112 |
Csak bank és önkormányzat tehet ki bérlõt/tulajdonost és õk is csak bírósági határozattal amit persze õk megkapnak, de más nem......
|
eröt | 5112 | 2011. május 4. 19:31 | Válasz erre: 5111 |
Most már ki lehet rakni a bérlõt.Elõjegyzésre sorban jönnek a kilakoltatások.Csak hivatalosan:végrehajtó,rendõrség,szállítók,miazmás.Feketén kiadott bérlemény gazdája meg ne sírjon hiszen õ is szélhámoskodik.Gyakran rá is fizetnek. Nem kell nyugattal példálózni.A magyar ember így van összerakva,így mûködik.Nem nyugati módra.Sokáig hittük,hogy a saját az biztos azt nem veheti el senki.Meg hosszú távon megéri.Na most más a helyzet.A saját sem biztos.Ma az enyém,holnap meg ott állnak az ajtóban a papírral,hogy mostantól már nem.Szar egy világ lett itt. |
tsanyi | 5111 | 2011. május 4. 19:18 |
És még egy régi vesszõparipám a lakás: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/04/tobb_tizezer_ados_lakasgondjat_kell_megoldani/ talán nálunk a legnagyobb a lakosság hoz képest arányaiban a saját tulajdonú lakások száma...miért?.....szerintem az idióta törvények miatt amik még jogosan a nagy háború elõtti idõk félelmén alapulva lettek meghozva és nem változtak 65 éve nevezetesen, hogy ha valaki bárhová beköltözik akár rosszhiszemû jogcímnélküliként is nem beszélve ha még be is van jelentve egyszerûen nem lehet kitenni......tehát senki nem épít bérházat mert a bérlõt soha nem fogja tudni kitenni, apámék a halálukig viaskodtak egy bérlõvel a saját házukban a 70-es évek eleje óta és nem tudták kitenni az õ haláláig pedig a végén is csak havi 1-2 ezer ft lakbért fizetett......nyugaton a lakosság többségének soha életében nincs saját lakása mert tele van bérlakással minden ország aminek a fizetésekbõl-segélyekbõl fizethetõ bére van.....nálunk viszont olcsóbb még a legszarabb hitel is mint egy albérlet ahová bejelentkezni sem lehet.......ezeket a törvényeket ha megváltoztatnák akkor nyilván sok befektetõ lenne akik bérházakat építenének........ |
Olívia | 5110 | 2011. május 4. 19:17 | Válasz erre: 5105 |
Te milyen infókat tudsz, mert én igen csak nem mait és erõsen eltúlzottat találtam a gugliban, ebben a témában??
|
tsanyi | 5109 | 2011. május 4. 19:09 |
Ez se kutya: http://piroslapok.blog.hu/2011/05/04/zuros_cegugy_a_miskolci_polgarmester_korul?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index egyik párt a másik......ugyanazok a senkiháziak mind...
|
eröt | 5108 | 2011. május 4. 18:55 | Válasz erre: 5100 |
Na ez az!A sarki suszter megtalpalja a bocskort,számlát ad(mert mindenki ad ugye)leadózza és a maradékból tisztesen megél.Üzlet bérlet,rezsi,mifene...Ilyen feltételek mellett mennyit kell kérnie a félórás bocskor javításért?Ja és a rászoruló mamóka persze ki si tudja fizetni. Aki erre értelmes választ ad attól szívesen tanulnék gazdaságtant. Szolgáltatásból élek és sajnos mindig kell számlát adnom.Azt hiszem tudom mirõl beszélek. |
tsanyi | 5107 | 2011. május 4. 18:52 | Válasz erre: 5105 |
forrás?.......amúgy ezt vízionáljuk évek óta.....
|
tsanyi | 5106 | 2011. május 4. 18:52 |
Ma hallottam, hogy a tisztakezû és másokat vadul ellenõrzõ papcsák et. eltörölte a közbeszerzési eljárást az ügyvédi tanácsadások díjainál(tehát korlátlanul lehet számlázni) aminek hatására már most 200 milliónál tart idén a vezetése alatt álló szervezet pedig tavaly csak 20milla volt(na az sem kevés a semmiért)......még jó, hogy ezek nem lopnak....
|
kawa70 | 5105 | 2011. május 4. 18:48 |
A napokban volt téma, most olvastam: A közelmúltban Nyírtass településre nagy létszámban települtek be haszid zsidók és ez a tendencia az olcsó árak miatt fokozódik. |
tsanyi | 5104 | 2011. május 4. 18:06 | Válasz erre: 5103 |
Az tény, hogy Olíviának abban igaza van, hogy rengeteg felesleges és semmit nem érõ diploma kerül kiadásra, de itt azokat az állami iskolákat szüntetik meg ahol az értékes diplomákat lehet megszerezni nagyrészt(nyilván van mindenhol gagyi képzés is) illetve nem hiszem, hogy megszûnnek csak inkább fizetõsek lesznek bár már szinte mind fizetõs, de még annak a kevés lehetõségnek is lõttek a szegény tehetséges gyerekeknek......
|
Semi | 5103 | 2011. május 4. 17:55 |
Na most végre elolvastam ezt az egyetem-összevonósdi marhaságot. Ennyire drága az oktatás, vagy csak azt akarják, hogy kevesebb legyen az értelmiségi? Azzal én sem értek egyet, hogy minden hülyének legyen öt diplomája, de az elsõt azért hadd szerezze meg az, aki tanulni is hajlandó érte. Elhiszem, hogy az Orbán érába tartozókat ez nem érdekli, mert van annyi pénzük, hogy kitaníttassák egy neves külföldi egyetemen a porontyaikat, de egy tehetséges szegényebb sorból származó fiatalnak nem lesz lehetõsége kitörni, ha alig lesznek hallgatói helyek. |
Taro | 5102 | 2011. május 4. 17:10 |
Emberek! Az nem lehet, hogy az államnak nem a felsõoktatást,hanem a szociálisan rászoruló, de tehetséges diákokat kellene finanszíroznia? Mivel magam is érintett vagyok a felsõoktatásban, így nyugodt szívvel kijelentem, hogy a felsõoktatás finanszírozása, a mai keretek között nem vezet sehova! A társadalom számára fontos képzés pl. az orvos képzés, de mivel rabszolgaként dolgoztatják a teljes orvosi kar 80%-át, így azok elmennek külföldre. Annyira gazdag ország vagyunk, hogy Svédországnak képezzük az orvosokat? |
Jani55 | 5101 | 2011. május 4. 16:37 | Válasz erre: 5098 |
A kihalófélben lévõ szakmákra nincs semmi szükség: az élet igazolja. Az 500Ft-os spórolás ma már nem sokat ér... Én is szívesen foglalkozok paprika, paradicsom, spenót, fokhagyma, egyéb termesztéssel, de semmiképp nem a spórolás miatt! (ugyanis semmivel nem olcsóbb, sõt, inkább drágább) A kikapcsolódás, a szórakozás, a játék kedvéért, minthogy pl. a madarakkal többet etetek fel télen naponta, mint a jelzett összeg... Te is, mindenki azt várná el: olcsón, jól, gyorsan/azonnal javítson valaki cipõt, ruhát, egyebet. Mert igény van rá... Egyfelõl: nincs igény rá (tapasztalhatóan), másfelõl, gondolkodj fordítva: Te javítanád, bárki koszos, szétment, javíthatatlan akármilyen cuccát a fenti feltételekkel? Meg még adj számlát/nyugtát, az idõd, az energiád, a felkészültséged (szaktudás-alapanyagok, kellékanyagok, szerszámok, stb), legyen bejelentett telephelyed, helyiséged, fûtéssel, világítással, állj rendelkezésre, stb. Amiket felsoroltam, mai árakon min. 5eFt -os rezsióradíjak! Kétezerért új kínai cipõ/farmer vehetõ, elnyûhetetlen! Duplájáért sokkal komolyabb minõségben! "a mai önjelölt értelmiségi réteg bizonyos hányada arra képtelen, hogy egyedül beverjen a falba egy szöget" Természetesen nem én fogom megmondani, ki az értelmiségi és ki nem... De ha úgy határozzuk meg, hogy a felsõfokú végzettséggel rendelkezõket tartjuk "értelmiségi rétegnek", különbséget illik és kell tenni gyakorlati és elméleti emberek között, minden szakmában. (Nem várható el ugyanolyan szintû gyakorlati problémamegoldás egy elméleti fizikustól, genetikai kutatóorvostól, matematikustól, jogásztól, államigazgatási, zenei, stb. felsõfokú végzettségû embertõl, legyen bármilyen kiváló a szakterületén, mint egy gyakorlati gépészmérnöktõl, építésztõl, stb. Nem is várja el senki, nem is az a feladatuk és ez így van jól. Vannak szerencsés kivételek, akik kiváló elméleti és egyben kiváló gyakorlati emberek és vannak, akik hiába végeztek el bármilyen és bárhány egyetemet, nem képesek ilyen-olyan okból dolgozni, kommunikálni, a saját szakmájukban sem...) |
qqriq64 | 5100 | 2011. május 4. 13:54 | Válasz erre: 5098 |
Az a baj a kihalóban lévõ szakmákmák feltámadásával hogy akik igénylik, vagy úgy is mondhatnám hogy rá vannak szorulva eme szolgáltatásra azok nehezen tudják megfizetni. Ezek a szakmák még úgy is kevés hasznot hoznak ha számla nélkül feketén végzik ha pedig valamelyik lenne olyan ostoba hogy minden járulékot befizet akkor végképp megfizethetetlen pont annak a rétegnek akiknek igazán szüksége lenne rá. A baj inkább az hogy azoknak a szakmáknak a képzését is elsorvasztják amikre kereslet lenne. A vízvezetékszerelõ a kõmûves a lakatos az asztalos nem kihaló szakmák mégis térdig koptatod a lábad míg egy normálisat találsz közülük. A problémát ott látom hogy az iskolából kikerült pályakezdõ szakmunkásoknak nincs lehetõségük gyakorlatot szerezni. Az állami vállalatok megszüntek a maszek az meg gyakorlott embert keres. Ez a legnagyobb probléma. |
qqriq64 | 5099 | 2011. május 4. 13:39 |
Kiváncsi lennék egy kimutatásra hogy a magyarországi diplomások hány százaléka dolgozik a képzettségének megfelelõ beosztásban és hányan taxisofõrök, bolti eladók, napszámosok.
|
Pegaso650 | 5098 | 2011. május 4. 13:18 | Válasz erre: 5095 |
"A kihalóban lévõ szakmákra (azért az a neve), nincs szüksége senkinek, abból megélni nem lehet: ruha-, cipõ-, de tv-, kisgép-, egyéb javítás sincs, mert az új ugyanannyi, vagy olcsóbb, Te is én is, mindenki azt választja. Igény sincs rá, legfeljebb elenyészõ mértékben" Szerintem van rá, mert egyre kevesebben vesznek újat, így inkább a meglévõt javítgatják, ráadásul a régi cuccok tartósabbak is, mint az újak (tartósság szempontjából lásd pl. mobiltelefonok). Ha 500 ft-ot spórolt, akkor ennyivel több jut a téli tüzelõre. Ezt lehet látni már Tata környékén is, már nem kell a keleti országrésszel példálózni. Már egyre többen kezdik újra mûvelni a kertjeiket is. Mer nem annyira divatos frázis itt falun, hogy 2-300 ft-ért nem kapálok, hanem megveszem a boltba. Újra teret hódít a baromfitartás és egymáshoz járnak az utcabeliek tojásért. Akinek nem jut az a boltban is megnézi a tojás árát, pedig csak 6-8 ft a difi darabonként. De mégis egyre igazabb a mondás, hogy sok kicsi, sokra megy. Éppen ezért baj, hogy egyre kevesebb a szakember és a mai önjelölt értelmiségi réteg bizonyos hányada arra képtelen, hogy egyedül beverjen a falba egy szöget. |
Olívia | 5097 | 2011. május 4. 13:16 | Válasz erre: 5095 |
Lehet hogy egy bizonyos szint felett ez mûködik, de amikor vannak emberek, akiknek nincs pénzük újra, akkor a meglévõvel tudnak csak gazdálkodni. A hétvégén hallottam egy riportot (szocio), ahol a fiatal házaspár vállalkozása a cipész-varrónõ társításra épült! Volt olyan kliensük, idõs hölgy, aki megvárta a cipõ javítását, mert nem volt másik neki!!!:-(( Akkor amikor az embereknek már nincs hol meghúzni a nadrágszíjat, akkor igenis szükség van ezekre a szakmákra!! A diploma nem jelent tartalmat minden esetben, persze értéke van, mivel elvárás gyakran. Tanulás, profilváltás, maga a tudás az nem diploma függõ!! Magam is most készülök a többedik váltásra, közben tanulva az aktuális igényeim/igények szerint! Életemben oly sok mûveletlen, alacsony EQ és IQ-val rendelkezõ emberrel találkoztam a diplomások között. Aki tehetséges és kitartó az érjen el eredményeket, legyen diplomája, de ez a tengernyi "kényszerdiplomás" a jövõben tanuljon szakmát, e mellett kitartok! Egyébként arról nem is beszélve, hogy kinek képezzük õket, mert a felvevõ piac is elég szerény? Ja, hogy külföldre?:-)) |
Pegaso650 | 5096 | 2011. május 4. 13:01 | Válasz erre: 5094 |
"mert idõvel nem lesz ember aki ápoljon, aki felépítse a házat, aki tisztességesen megjavítson egy cipõt, aki megvarrjon vagy kijavítson egy ruhát, stb....... " Ez az egésznek a sava-borsa :) Az oktatás jelenleg olyan szétcseszett, hogy ihaj! Üzleti alapokra helyezték a képzést. Tudatosan termelik az intézetek a munkanélkülieket, mert miután végeznek alig lesz valakinek munkája. Miért kell 20 ezer informatikust képezni ha a piac 2000-nek ad állást? - ez természetesen kisarkított példa és a számokat csak az érzékeltetésre szántam. Jelenleg méltóságon alulinak tartják a fiatalok a kétkezi munkát, szakmunkát. Jellemzõen csak íróasztal mellett tudják a jövõjüket elképzelni, még akkor is ha alkalmatlanok rá! Mi sem mutatja azt jobban, hogy sokan az érettségit is csak 6 év alatt szerzik meg éppen átesve azon. De nem példa nélküli az sem, hogy félúton abba is maradnak a tanulmányok. Véleményem szerint limitálni kellene az egyes szakokra felvehetõ diákok számát. A túljelentkezéseket felvételin lehetne szûrni, hogy csak a valóban arra alkalmasak tanulják a szakot/szakmát. Személy szerint autószerelõ vagy esztergályos szerettem volna lenni, de mivel túl jelentkezés volt, ezért a szerkezet lakatos osztályba írtak be (persze most már nem bánom), így végeztem lakatosként. Ennek a rendszernek vitathatatlan érdeme volt, hogy nem volt jellemzõ a szakember hiány. Visszakanyarodva Olívia utolsó mondatához, igenis gondot okoz ma egy ruhában zippzárt cserélni, nadrágot felhajtani stb... A motoros öltözékek javításáról már nem is beszélek :( |
Jani55 | 5095 | 2011. május 4. 13:00 | Válasz erre: 5094 |
Ha félreértettem, bocsánat (nem olvastam vissza, nincs idõm)... Csak röviden reagálnék: a diplomát sehol nem adják ingyen, meg kell dolgozni érte (és az odáig vezetõ út banánhéjjakkal van kikövezve). Az értékét pedig a piac nagyon is elimeri, ill. a piacképteleneket nem díjazza. Ez biztosítja a fejlõdést. (nekem pl háromszor kellett átképeznem magam...) A kihalóban lévõ szakmákra (azért az a neve), nincs szüksége senkinek, abból megélni nem lehet: ruha-, cipõ-, de tv-, kisgép-, egyéb javítás sincs, mert az új ugyanannyi, vagy olcsóbb, Te is én is, mindenki azt választja. Igény sincs rá, legfeljebb elenyészõ mértékben. Fordítva is igaz, semmire nem elég, kicsi pénzekért nem javítunk, nem vagyunk hajlandóak szaktudást, munkaórákat, anyagot, felelõsséget, garanciát adni... Ezt nevezik önszabályozó piacgazdaságnak. |
Olívia | 5094 | 2011. május 4. 12:39 | Válasz erre: 5092 |
Sikerült ismét félreértened. Számomra igen fontos a tudás, de ezt nem gondolom, hogy csak a diploma által érheti el az ember, különösen akkor, amikor megszûnnek szakmák!! Szóba hoztad a lányomat, így elmesélem az Õ történetét: Egy elég jó gimnáziumban érettségizett Bp-en, német középfokúval már elõtte a zsebében. Mindig hagytam dönteni, már szinte az általános iskola óta, bár természetesen terelgetve, (láthatatlanul:-)). 8. osztályra benne az alakult ki, hogy vagy képzõmûvészeti vagy orvosi lesz az a pálya, ami szóba jöhet. Az orvosi az általam történt fertõzöttség+az eredményei, a képzõmûvészet az öröklött tehetsége (Édesapám csodálatosan rajzol/rajzolt).A gimnáziumba kb 200-ból 18 gyereket vettek fel a speciális képzõmûvészeti osztályba, a lányom bejutott, 18-ként. Már az elején láttam, hogy az Õ tehetsége sokkal szerényebb, mint az osztálytársaié, de nem szembesítettem vele, mert tudtam, hogy józan és értelmes gyerek, bár lázadó, így be fogja látni. Megtörtént, akkor alakult ki benne a sebészet iránti érdeklõdés, és ezt vette célba, 3. osztálytól biológia-fizika fakttal. 2X felvételizett, banánhéjon elcsúszva lemaradt az orvosiról. Elkeseredve és az álmait romokban látva, ekkor azt mondtam Neki, gondolkozzon, mit kezdhetne a némettel, azzal, hogy kiválóan kommunikál, könnyen teremt kapcsolatokat és nincs problémája azzal, hogy szót értsen az emberekkel (talán ezt tõlem tanulta, nem szeretnék szerénytelennek tûnni!:-)). Ezek a képességei nemcsak eltanultak, hanem olvasás és ismeret bõvítés által váltak kiválóvá, amihez semmi szüksége nem volt a diplomára!! Õ viszont igényt érzett rá, miután elhelyezkedett egy call-centerben, ahol fél év alatt középvezetõ lett ( 21 évesen!!), már az irányítás, szervezés, betanítás lett az egyik legfõbb feladata, elkezdett egy fõiskolát is, hogy a diploma mellett, ezekkel a képességeivel és tapasztalataival majd könnyen boldoguljon az életben. Bõ lére eresztettem, DE nem véletlenül, kicsit visszakanyarodva egy másik témához, nekem a nevelésemben is ott a liberalizmus, annak ellenére, hogy én egy merev, poroszos családban nõttem fel!!:-) Az ember míg él, tanul(hat), a hibáiból vagy csak pusztán a vágyért, hogy többet tudjon! Ez nem diploma kérdése, viszont a kihalóban lévõ szakmákkal kellene kezdeni valamit, mert idõvel nem lesz ember aki ápoljon, aki felépítse a házat, aki tisztességesen megjavítson egy cipõt, aki megvarrjon vagy kijavítson egy ruhát, stb....... |
Jani55 | 5092 | 2011. május 4. 12:01 | Válasz erre: 5086 |
Olívia! és Kukorék! A legjobb befektetés a tanulás! Sajnálom, hogy nem így gondoljátok! Kíváncsi lennék, ha a gyermekeitek továbbtanulna, mit mondanátok? Divatos, felkapott szakmák mindig voltak, lesznek is. Nem csak kommunikáció szak van ám!!!! Jelzem, a lányom a Kondor Katalinnál, Gyõrffi Miklósnál végzett, nem olyan üres tudást adó szak volt... Azóta háromdiplomás, sokkal könnyebben boldogul az életben, nemigen vannak anyagi gondjai. Hívják, Ö válogat a munkahelyei között. (micsoda különbség!) Magának köszönheti, a rengeteg befektetett energiája már megtérült... (természetesen az anyagi része a mi gondunk volt, de büszkék is vagyunk, hogy minden sikerült) Természetesen más szakmákban is sikeresek a diplomások, sõt, vannak kifejezetten hiányterületek, pl fiatal, friss diplomás mérnök-informatikusok Szfváron jelenleg 680eFt-ot keresnek... |
qqriq64 | 5091 | 2011. május 4. 11:48 | Válasz erre: 5090 |
Azért írtam hogy a saját személyes véleményem. Nem kell senkinek egyetérteni vele. De meggyõzhetõ vagyok sorold az eredményeit. |
Jani55 | 5090 | 2011. május 4. 11:43 | Válasz erre: 5085 |
"az én személyes véleményem az hogy a Magyar Tudományos Akadémiát szintén meg kéne szüntetni" Evvel a véleményeddel nagyon nem lehet egyetérteni! (a népszerûségi indexed nagyot esett nálam) Szerintem abszolut nem vagy tisztában a (nemzetközi és hazai) a feladatával, a jelentõségével, az eddig elért eredményeivel, de lehet, azt sem tudod, milyen intézményei vannak... Én a díszes honvédségünket szüntetném meg/építeném le abszolut minimumra, az összes így felszabaduló pénzeket az MTA részére átirányítanám! Ezerszer inkább elvenném, megvonnám a pártpénzeket (mindét), fizessék a tagok tagdíj formájában, a korrupt cégek, akárkik... |
qqriq64 | 5089 | 2011. május 4. 11:39 | Válasz erre: 5084 |
Ne bántsd azt a becsületes embert csak a JAVADAT akarja:)))))))))))
|
qqriq64 | 5087 | 2011. május 4. 11:37 | Válasz erre: 5083 |
Igen. Ezen lehetne vitatkozni. Én azt mondom hogy ha valakinek az a kiút hogy hit, szekta, csoport közösségébe belép és ezzel nem árt senkinek azzal nincs semmi baj. Hogy mi kívülállók hogy látjuk hogy mi milyen utat járunk be kisebb-nagyobb buktatókkal a boldogulásunk érdekében hittel vagy hit nélkül ez mindenkinek az egyéni pszihés befolyásolhatóságától függ. De ettõl még azokat akik hisznek el kell fogadnunk hiszen õk ebben látják a kiutat és ha ezáltal jobb emberek lesznek akkor nincs semmi baj. De ha ugyanezek az emberek a családjukat a gyereküket is ebbe az irányba viszik el annak a helyessége már vitatható. Valóban mindennek MEGKÉRIK AZ ÁRÁT. De ha ezért cserébe lelki megnyugvást lelki békét kap a hívõ akkor az semmivel sem alábbvaló mint bármilyen boltban lebonyolított vásárlás. A nagy történelmi egyházak sem pusztán a hívõk üdvösségétõl lettek mérhetetlenül gazdagok. Aki hisz az tegye. Én nem hiszek de van egy olyan mondás hogy "zuhanó repülön nincsenek ateisták" |
Olívia | 5086 | 2011. május 4. 11:11 | Válasz erre: 5080 |
Én azt gondolom ha csökkentenék a felsõoktatási intézményeket, az még nem válna az ország kárára! Sõt, túl sok van jelenleg, ha valaki akar egy diplomát, akkor elmegy kommunikáció-bármilyen szakra az akárhová és elvben van egy piacképes diplomája, amivel pont semmit ér!:-( Tele van a felsõoktatás olyan diákokkal, akik csak azért, hogy diplomájuk legyen, jelentkeztek valahová, csak hogy ne kelljen dolgozni addig is, nehogy már csak érettségijük legyen!!! Megszûnt a szakmunkásképzés és tele van az ország alul mûvelt diplomásokkal, ahelyett, hogy egy ésszerûen megreformált oktatással, a szakmák becsületének a visszaállításával a 20-25 évvel ezelõtt képzéshez térnének részben vissza! Vannak szakmák, amiknek megszûnt az utánpótlása, csak a sajátomról tudok érdemben nyilatkozni, ápolónõ képzés érettségi után van+ 2-3 év és akkor csak egy E kategóriás végzettsége lesz, ami nem diploma, de már nem is érettségi! Mivel a fizetések szánalmasak, ki az a hülye, aki 21 éves koráig tanul éhbérért, hogy utána "szart pucoljon" (bocs, ez erõs)"???:-(( Azt gondolom, legyen kevesebb diplomás, az intelligenciának egyébként sem kritériuma!:-)) |
qqriq64 | 5085 | 2011. május 4. 11:11 | Válasz erre: 5080 |
Amikor a nagyonhülye pokorni a balneológiát bálnatenyésztésnek hitte jót röhögtünk rajta de végül is amit mondani akart nem olyan nagy hülyeség. Egy csomó felesleges szakot az állam finanszíroz ami vajmi kevés hasznot hoz az országnak. Ha valaki tibetológus akar lenni az fizesse meg. Egy globális nagyvállalat vegyük példának okáéert a McDonaldot nem fog egy huncut fillért sem beinvesztálni a dolgozóinak kalocsai hímzõtanfolyamra. Persze a fidesz ezt kiterjesztve tovább fog lépni abba az irányba amit Te felvázoltál de ez nem változtat azon hogy jó sok felesleges szakot meg kéne szüntetni. Csak félig tartozik ide és biztos nagy eretnekséget mondok de az én személyes véleményem az hogy a Magyar Tudományos Akadémiát szintén meg kéne szüntetni. |
tsanyi | 5084 | 2011. május 4. 11:09 |
a legalja: http://vastagbor.blog.hu/2011/05/04/pinter_mar_csak_tudja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index
|
Olívia | 5083 | 2011. május 4. 10:58 | Válasz erre: 5077 |
Nem gondolom, hogy Te torpantottad meg a topik "szárnyalását", gyaníthatóan senki nem volt gépközelben!:-) Reggel már akartam reagálni erre és a Bibliás topikban tett beírásodra, csak pont vívom a csatámat a Groupama-Otp nevû sárkánnyal, és túlzottan igénybe vette a gondolataimat!:-(( Tegnap láttam jól kiveséztétek a liberalizmus témát, amihez szerény személyemmel is hozzájárultam napközben. Szó szerinte szerényen, mert én is azt gondolom, hogy bármit mondhat az ember, ha valakiben kialakult egy elõítélet, akkor azt roppant nehéz lenne megváltoztatni, vagy csak hatni rá. De ez így van jól, bár én annak vagyok a híve, ha van egy határozott véleményem, akkor is az ész-ellenérveken elgondolkodok, max cáfolom::-)) HIT gyülekezethez pedig annyit, hogy napokkal ezelõtt, még a Biblia topik elõtt említettem egy példát, pontosan a szektákkal kapcsolatban, pontosan a HIT gyülekezettel kapcsolatban! Akkor is elmondtam azt, amit most is tartok, vannak vallási közösségek, akik visszaélnek az emberek lelki, fizikai, társadalmi helyzetével, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy "jókor vannak jó helyen", a kiszolgáltatott emberek befolyásolhatóságára tökéletesen ráéreznek! Adnak egy közösségi érzést, adnak vigaszt, adnak egy támaszt, DE ENNEK MEGKÉRIK AZ ÁRÁT! A jövedelmük bizonyos százalékán túl elvesztik azt, ami szerintem nagyon fontos, a személyiségüket!! Persze aki látott már Vidám vasárnapot, az tudja miért, minden pszichológiai elõképzettség nélkül. Én kíváncsi voltam, és megnéztem, a tömegpszichózis tökéletes példája. Tudjuk a történelembõl, hogy bizonyos személyek képesek voltak az emberek tömegét személyiségüktõl merõben idegen dolgokra is rávenni/rávezetni, ha kellõképpen karizmatikusak voltak. Ez az adottság sajnos az esetek jelentõs részében negatív dologgal/eseménnyel volt kapcsolatba hozható.:-(( |