TIZ | 23482 | 2016. október 4. 07:33 | Válasz erre: 23480 |
Így van, a történelem ismétli önmagát. Pl. bevett technika az uralkodók / politikusok részérõl az ellenségkép generálása: mindig fel kell mutatni egy csoportot vagy személyt akire mutatni lehet hogy miattuk vannak problémák. Mi pl. mennyi szót vesztegettünk a nálunk elenyészõ számban tartózkodó migránsokról, és nem beszélünk a valódi problémákról. Mint. pl. hogy az apósom azért kapott kórházi fertõzést (streptococcus faecalis, magyarul szarbacillus), mert a nõvér egy gumikesztyût kap egy napra és abban mossa az ágytálat és cseréli a kanült is.
|
Ullyses | 23480 | 2016. október 3. 22:33 |
Jó lenne, ha a mindenki tudná azt az alaptézist (még a töri tanáromtól tudom), hogy a történelem idõnként ismétli önmagát. Ennek tükrében szükséges tehát látni a világ eseményeit! Azt ami volt, ami van, mert abból következtetni lehet, hogy mi lesz! Talán egyeseknek nem ártana egy nagy dioptriájú szemüveg is... Sztem meg éppen most közeleg az 1526. Mohácsa.... aki nem hiszi, gyorsan olvasson csak utána mik voltak akkor,-és elõtte-, de akkor is jött az iszám hódítani, csellel és sikerrel, mert a Magyar belpolitika + osztrák császárunk "segítségével" hasonlóan széthúzott, mint manapság. Kérdés: rájön e valaki a helyes útra és elhiszed e majd neki h amit lép, az lesz a jó lépés. Nem vagyok Orbán fan, de a faszi sztem jó volt történelembõl és sok mindent még jól meg is lát... Egy biztos, migráncs nekem nem kell. Akinek meg kell, az ölelje a kebelére, vegye a házába, azt majd meglátja túléli-e... |
TIZ | 23479 | 2016. október 3. 21:27 | Válasz erre: 23473 |
Igazad van, ez a lényeg! Ez nem egy homogén tömeg, nem csak agresszív hímek és nem csak szánalomra méltó menekültek vannak benne, csak hogy a két végletet említsem. Szelektálni kéne közöttük, ez a lépés maradt el és ebbõl van a nagy gáz. |
TIZ | 23478 | 2016. október 3. 21:16 |
Az õ véleménye is elég mérvadó: http://www.magyarkurir.hu/hirek/egyutt-kell-elnunk-iszlam-allammal-interju-rostovanyi-zsolt-professzorral-2015 Elég hosszú, éna két utolsó bekezdésben látom a lényeget. És ez tuti nem soros média. |
Yossarian | 23477 | 2016. október 3. 20:41 | Válasz erre: 23473 |
Persze, nyilván van különbség gazdasági célú migráció és háborús migráció között. Ezzel nincs is gond. Szerintem azzal van, hogy bármilyen okból jön ide az egységsugarú migráncs, akkor is emberként kell bánni vele, nem ütni-verni, még akkor is, ha egyébként jogosan nem engedjük be. A lényeg szerintem ott van, hogy bármi is a helyzet, legyünk emberségesek. Részemrõl kb. ennyi.
|
nagyK | 23476 | 2016. október 3. 20:04 | Válasz erre: 23475 |
Bárcsak mindenkinek vissza lehetne eredeztetnie a család fáját "csupán" 200 évre visszamenõleg.. /családfagenerátor/... Nos lenne itt nagy pánik hangulat és egymásra mutogatás a nagy magyarkodás közepette.. :-( Egy kicsit hasonló szindróma, mint ahogy a gazdag cigány mondja a retkes cigányokra: "nézd má azokat a csóró cigányokat".. Ettõl független én sem vágyom a migránsokra! Csak ne mondják már meg, hogy mit tehetek...!! |
nagyK | 23475 | 2016. október 3. 19:49 | Válasz erre: 23465 |
.MAGYARORSZÁG a történelme során befogadó ország Történelme..?? Tudid is azt, hogy mi a történelem... Mert történelem hamísítás létezik a xix. század óta, ... mióta "kitalállták2 a nemzet fogalmat..., holott addig nem létezett, néz utána.. Régen nem értettem miért is utálnak a környezõ országok népei minket... Lehet, hogy nem nekünk van igazunk..?? Bárhová mégy,... gyanús vagy mint magyar.. Miért? Talán minden nemzet ellenünk esküdött? Egy, mûvelt ismerõsöm mondta: jegyezd meg.. olyan mint magyar nem létezik..ki írtották a törökök..utána mindenki betelepült kevert nép... Tudom, ez fájdalmas érzés egy kitalált ninbusz letöréséhez... De ez van.. |
nagyK | 23474 | 2016. október 3. 19:39 | Válasz erre: 23466 |
Persze,persze elhisszük..:Egy négyszáz fõs lánykollégiumban laktam, ahol a szobában még konnektor sem volt, meleg víz este tíz és éjjel egy között Meg egy kis propaganda.. .-) Múlt héten ettõl rosszabb szinvonalú munkásszálláláson laktam Vas megyében,...mert kihasználtak.... :-) majd megtanulom... |
tsanyi | 23473 | 2016. október 3. 18:25 |
Ebben az egész vitában szerintem mindössze egy probléma van amibõl kiindul a folytatás. Az, hogy minek tekintjük a migráncsokat, menekülteknek vagy valami másnak? Szerintem már tavaly is a többség szerintem nem a klasszikus háborús menekült volt aki tényleg kiváltja az együttérzést és jár neki az emberhez méltó segítség, rendben a gazdasági migráncs is jogos lehet, de az mindenképpen más megítélés alá kell, hogy essen, abból tényleg legfeljebb annyit fogadhat be egy ország amennyire szüksége van már ha van egyáltalán szüksége plusz munkaerõre. No és ezen jogosnak tekinthetõ emberek után kéne meghatározni, hogy igazából kik is jöttek és jönnének még errefelé? Mert szerintem (ezt mindig hozzáteszem hisz csak a magam véleményét mondom, másokét nem tudom) ez itt az alapkérdés mert amúgy azoknak a véleménye és hozzáállása aki védik a migiriket az emberbaráti szeretet okán becsülendõ viszont nem lehet egy kalap alá venni az összes vándort fõleg a vándorlásuk milyensége okán és ahogy kikövetelik maguknak a jogokat. Aki kér az kap, aki követel az......menjen ahová akar.
|
Yossarian | 23472 | 2016. október 3. 17:44 | Válasz erre: 23466 |
A nõnek egyébként többnyire igaza van, bár vannak benne olyan állítások, amiket sztem azért tett, mert ´elvárták´ tõle. A GFG meg egy arrogáns gyökér, az sem igaz amit kérdez, az újságírók szégyene.
|
Yossarian | 23471 | 2016. október 3. 17:31 | Válasz erre: 23467 |
Az 'értelmes írás' és a '888.hu' egy mondatban együtt nem értelmezhetõ.
|
TIZ | 23470 | 2016. október 3. 16:04 | Válasz erre: 23466 |
Végre olyan ami ismereteket terjeszt és nem vad hülyeségeket! Mégha az uccsó bekezdéssel nem is értek egyet. Kár a sok sárga kiemelésért, ha csak azokat olvasod el pont az információ veszik el. Nem hülye az olvasó, nem kell vezetni a szemét. Elmélkedés: "Hogy mi a nõ feladata ebben? Hátországot teremteni a férfinak, sok gyereket szülni. Ez határozza meg a nõ feladatát, szerepét és egyébként a védettségét is egy muszlim társadalomban." Ez a keresztény - konzervatív értékrendben is így van, ahogy Ákos és Kövér Laci mondta: a nõk dolga a szülés. |
kawa70 | 23469 | 2016. október 3. 15:19 | Válasz erre: 23459 |
Ha valamit ilyen hosszan kell leirni annak biztos hogy,semmi értelme. De beleolvasva is egy libsi magyarságát tipró fasz irhatta....
|
TIZ | 23468 | 2016. október 3. 15:00 | Válasz erre: 23458 |
Összefogás? Igen, de sajnos ebben mi magyarok nem vagyunk valami erõsek. Az ilyeneknek kéne gátat szabni - persze a másik oldalról is tudnék példát hozni: http://index.hu/belfold/2016/10/03/a_fideszes_polgarmester_aki_szerint_a_fel_orszag_nihilista_hazaarulo/ Elõször fogadjuk el hogy nem nemzetáruló az akinek nem egyezik a véleménye valamelyik pártéval. |
1Laciapu | 23466 | 2016. október 3. 13:37 |
Ez is érdekes: http://888.hu/article-speidl-bianka-a-tomeges-bevandorlas-vegzetes-lesz-europara |
sandryder | 23465 | 2016. október 3. 12:47 |
Hy! Itt még nem trollkodtam, de most Yossarian elmélkedése okán megteszem.MAGYARORSZÁG a történelme során befogadó ország volt eddig, annak ellenére, hogy nemzeti tragédiák kövezték a sorsát. Én értettem a kérdést és válaszoltam is rá! Viszont a nemzeti sorskérdésekben történõ szavazásnál, demokrácia ide vagy oda, aki nem vesz részt, annak kiszámláznám a népszavazás rá esõ költségét. Nem érdekel errõl kinek mi a véleménye, mert a felhúzott kerítés ára sem hatja meg a brüsszeli politikacsinálókat, akkor az ellenzék ne pofázzon hogy mennyibe került a népszavazás.Kiemelem, hogy nem vagyok egyetlen párt szekértolója sem.http://888.hu/tag-migracio=92795b37b65e8461543c916fbdf323f3 |
László_atya | 23464 | 2016. október 3. 11:16 | Válasz erre: 23463 |
Végül is nincs baj, csak az egyéb írásaid alapján ennél azért tájékozottabb arcnak tûnsz, mint hogy az idézett kommenttel 100%-ban egyetérts...
|
Yossarian | 23463 | 2016. október 3. 11:11 | Válasz erre: 23462 |
Miért lenne baj? Egyébként általában nem a main-stream az én irányom. Úgy tûnik most is ez van.
|
László_atya | 23462 | 2016. október 3. 11:07 | Válasz erre: 23459 |
Ha ez az "írás" precízen visszaadja a saját (?) gondolataidat, akkor baj van. Az idézett komment ugyanis annyira szûk látókörû és annyi csúsztatással van tele, hogy az a kevés dolog, amiben akár egyet is értenék, teljesen súlytalanná válik. Meg aztán utánanéztem a komment szerzõjének egy kicsit, nos... Inkább hagyjuk, nem szeretnék senkit sem minõsíteni. |
Yossarian | 23461 | 2016. október 3. 10:43 | Válasz erre: 23460 |
Ez is egy vélemény. A tiéd. De én meg nem értek egyet vele. Ennyi.
|
Ullyses | 23460 | 2016. október 3. 10:34 | Válasz erre: 23459 |
Idézem: "összefoglalva: .... viszont messzemenõen támogatnám magyarország szorosabb integrációját az euba, a szuverenitásunk további részeirõl való lemondás árán is... " : hát nem, SOHA !!! MAGYARORSZÁG pedig -bocs- de nagybetûvel... nem csak az elején.
|
Yossarian | 23459 | 2016. október 3. 10:10 |
Többször próbáltam már elmagyarázni, hogy mit is gondolok a migránsokról, az országunkról stb. Most találtam egy kommentet egy barátom ismerõsétõl, aki pontról pontra precízen leírja az én álláspontomat is. Alább olvasható. (Nem rövid) További magyarázatok helyett. ------------- Kerpel-Fronius Gábor October 1 at 9:29am · Budapest · az jár az eszemben, hogy még nem döntöttem el, hogy vasárnap kifejezetten nem megyek el (mert nem akarom, hogy a választói jegyzékben megõrzõdjön az utókornak, hogy részt vettem ebben a szörnyûségben) vagy elmegyek és érvénytelenül szavazok (hogy mégse írhassa alá helyettem valaki a részvételt). azt viszont határozottan, nyilvánosság elõtt dokumentálni akarom, hogy miért nem szavazhatok nemmel. elsõsorban ember vagyok, és csak másodsorban magyar - miközben számomra ez egészen természetes mondat, már megtanultam, hogy mások számára furcsa, megint másoknál kifejezetten kicsapja a biztosítékot. ebbõl a kiindulópontból következik számomra az, hogy ha szenvedõt látok, akkor elsõsorban szenvedõt látok, s nem azt méricskélem, hogy magyar-e vagy idegen, aki szenved. nem tagadhatjuk, hogy a szíriai, afganisztáni állapotok miatt rengetegen szenvednek. úgy alakult az életem, hogy a náci németországban vagy a harmincas évek magyarországán zsidók ellen folytatott hecckampányok, meg az ötvenes években a kulákok ellen folytatott hecckampányok rengeteg szövegét olvastam - kialakult egyfajta érzékenységem a gyûlölet nyelvi struktúráira. nem tehetek róla: a kormány(!!!) kvótanépszavazásos kampányában ezekre a struktúrákra, sõt: kifejezett fordulatokra ismertem rá. a napnál világosabb számomra, hogy annak, aki ezeket a fordulatokat használja, nem lehet igaza, már csak a választott eszközei miatt sem. ebbõl persze nem következik az, hogy helyesnek tartanám, ha minden szíriai fölkerekedne és itt telepedne le. igen fontosnak tartanám, ha magyarország az eu részeként részt venne egy hatékony európai akcióban, amely azt célozza, hogy a szíriához közeli területeken alakuljanak ki a menekültek számára olyan életlehetõségek, hogy minél kevesebben induljanak végsõ kétségbeesésben útnak. azt is határozottan gondolom, hogy kerítéssel vagy anélkül, magyarországnak kötelessége biztosítania a schengeni külsõ határokat. nem az a lényeg, hogy kerítés-e vagy sem. az a kérdés, hogy 1) méltányos vizsgálat, a 2) vizsgálat alatt emberhez méltó körülmények biztosítása mellett 3) befogadó menekültpolitikát folytatunk-e. a befogadó menekültpolitika számomra nem az emberek ellenõrizetlen beáramlását, hanem a rászorultság nagyvonalú elbírálását jeleni, komoly ellenõrzés mellett. hogy egyensúlyba kerüljön a szenvedõ megsegítése és a közbiztonság fenntartásának kötelezettsége. amit biztosan tudok: a schengeni határok biztosítása megoldható lett volna enélkül az idegenellenes hecckampány nélkül is. bûnösnek tartom a kormányt, amely több mint 10 milliárd forintot költött el ennek az idegenekkel szemben egyébként sem különösebben nyitott országban az idegenellenes hangulatok szítására. amit költhetett volna akár arra is, hogy segítsen a hozzánk érkezett menekültek integrációjának megkönnyítésére vagy akár annak elmagyarázására is, hogy miért helyes nekünk ezeken az embereken segítenünk, miért nem fognak a menkültek befogadása miatt a magyarországi nélkülözõk vagy akár a magyarországi romák elesni a segélyezés lehetõségétõl. meggyõzõdésem, hogy sok ismerõsöm fogja magát néhány év múlva nagyon szégyellni, hogy ennek a kampánynak felült, illetve hogy tevõlegesen részt vett benne. merthogy rengeteget beszélünk arról, hogy "ezeket" lehetetlen integrálni, hogy no-go zónák, hogy nõk elleni erõszak és a többi. nem tudom, hogy vannak-e no-go zónák - de kemény környékek biztos, hogy vannak. kemény muzulmán többségû környékek is biztosan vannak. integrációs problémák is vannak. nõk elleni erõszak is van. viszont az, hogy a kelleténél több újonnan érkezett "migráns" követett el erõszakot, messze nem jelenti azt, hogy minden érkezett "migráns"-nak a vérében-kultúrájában van az erõszak. emlékeztetném ezeket az ismerõseimet arra, hogy mennyire sértette õket öntudatukban az ausztriában kilógatott "magyar, ne lopj!" táblák tömkelege. ha akkor tudatában voltak annak, hogy attól, hogy néhány magyar lop, még nem tolvaj az összes magyar, és személy szerint õk maguk sem, akkor a cizelláltságnak ez a szintje miért nem illeti meg a "migráns"-okat is? és valóban: vannak integrációs problémák. amelyek jelentõs része a volt gyarmati területekrõl való bevándorlás módjából, a török vendégmunkások érkezésének / fogadásának módjából fakad. azokból a hibákból, téves feltevésekbõl, amelyre az integrációt alapozták. nyugat-európában most nehezebb, mert már sokan élnek ott, akiknek az integrációja sikertelen volt (és amirõl nem beszélünk: rengetegen, akiké sikeres volt - nem lehet tehát csak kudarcnak tekinteni, még ha vannak is komoly nehézségek). magyarországon viszont viszonylag csekély a közel-keleti muzulmán népesség - és éppen ezért vagyunk abban a helyzetben, hogy úgy fogadjunk be menekülteket, hogy olyan integrációs feltételeket szabjunk, amelyek már tekintetbe veszik és kiküszöbölik a nyugaton az elmúlt 50 évben ezen a téren elkövetett hibákat. konkrétan a menekültügyben tehát számomra fontos: 1) részvétel a menekültek számára élhetõ feltételek kialakításában a származási helyük közelében, 2) schengeni határok megvédése, 3) befogadó és nagyvonalú menekültpolitika és a 4) menekültek beilleszkedésének segítése az õ támogatásukkal és a magyar lakosság érzékenyítésével. a népszavazási kérdésben rejlõ másik, bújtatott kérdés magyarország és az eu viszonyára vonatkozik. felszínre hozva és általánosítva az, hogy "kívánja-e ön, hogy magyarország az eu-ba szorosabban integrálódjon azon az áron, hogy szuverenitása további részérõl lemond?". erre a kérdésre a válaszom határozott igen. és persze tudom, hogy erre sokan jól le fognak hazaárulózni (olyanok is, akik egyébként tudnak olvasni és idáig eljutottak). ezt pont szarom le. aki nem képes felfogni, hogy egy ország, egy nép sorsáról többféle valid és jóhiszemû elképzelés létezhet, azokat csak sajnálni tudom. magyarország az elmúlt fél évezredben mindig akkor volt sikeres, amikor egy nagyobb integráció része lehetett. hazaárulónak nyilvánították a majtényi síkon a fegyvert a rákóczi-szabadságharc végén letevõ károlyi grófot, miközben olyan békét harcolt ki, amely több mint fél évszázadra a prosperitás útját nyitotta meg az ország számára, bizonyos értelemben a reformkort alapozva. nem volt egyszerû deák útja sem a kiegyezéshez, és a többi, meg a többi. ezért magyarország számára fontos az eu-hoz tartozás. számomra a nemzeti keret sem olyan fontos, mint egyes nemzetfetisiszták számára. a "nemzet" xix. századi fejlemény, bár sokan azt hiszik, hogy valami öröktõl fogva létezõ dolog. a xix. században alkották meg a fogalmat a mai formájában, amely fogalomalkotásnak szerves része volt a történelemnek az új nemzetfogalom szerint való újraírása, egyfajta nemzeti történelemként. amit ma nemzeti történelemként ismerünk, az jórészt utólagos konstrukció. azt nem lehet tagadni, hogy a nemzet fogalmának a xix. században fontos szerepe volt - de ugyanúgy, ahogy a xix. század elõtt nemigen létezett, mostanra jórészt inkább károssá vált. azt mindenesetre nem lehet mondani, hogy a "nemzet" valami olyan természetes létezõ, amihez a természetessége folytán kell ragaszkodnunk. hogy a hasznossága mostanra legalább kérdéses, azt bizonyítani tûnik a xx. század történelmének jelentõs része. mondják, hogy a "nemzeti keret" az olyan, amiben a polgár még belátja a döntéseit. én pedig azt gondolom, hogy helyes, ha a fontos döntések egy része nem nemzeti / országos szinten, hanem városi, regionális (beleértve ebbe azt is, hogy országon átnyúlóan, ha egy régió éppen egy határ két oldalán fekvõ területeket foglal magába) szinten születik meg, ott, ahol az emberek tényleg belátják, míg másokat igenis fontos ebben az egyre integrálódó világban magasabb szintre emelni. számomra kívánatos lenne, ha magyarország a nemzeti köldöknézés és a provinciális különutasság helyett sokkal szorosabban integrálódna európába. hogy sokkal szorosabb legyen az európai integráció. hogy ne a nemzetek európáján dolgozzunk, hanem egy tényleg integrált európa minõségi javításán. (merthogy jelentõs javításra szorul, az biztos. de egyáltalán nem gondolom, hogy az eu gyenge mostani mûködési minõsége érv lenne a szorosabb integráció ellen - semmiképpen sem inkább, mint amennyire az orbán-kormány mûködési minõsége érv amellett, hogy bárminek a vezetését is nemzeti szinten kellene tartani...:) összefoglalva: messzemenõen ellenzem a kvótanépszavazás idegenellenes kormánypropagandáját, amely meggyõzõdésem szerint hosszú távon sokkal több kárt okoz, elsõsorban a kormánynak állítólag oly fontos nemzet erkölcsi állapotában, mint akár néhány tízezer ellenõrzött menekült megfelelõ feltételekkel történõ befogadása. és viszont messzemenõen támogatnám magyarország szorosabb integrációját az euba, a szuverenitásunk további részeirõl való lemondás árán is, mert azt hiszem, hogy a sikeres és boldog magyarország esélye ebben rejlik. de sajnos nem errõl kérdeznek most. amirõl meg kérdeznek, és ahogyan, arra én nem tudok és nem akarok válaszolni. ----------- |
Ullyses | 23458 | 2016. október 2. 21:53 | Válasz erre: 23456 |
Ezt tömören úgy hívják(sztem) ÖSSZEFOGÁS. Tévedek? |
TIZ | 23456 | 2016. október 2. 19:46 | Válasz erre: 23451 |
Igen, jártam Párizsban többször, Londonban csak keveset, Németország több városában, Kuvaitban egy hétig, és nemrég öt hétig laktam Bécs XV.-ik kerületében ahol 3 muszlimra jutott 1 balkáni és magyar meg egy fél osztrák. Ott mertem az utcán tárolni a motorom, itt Óbudán pedig nem. Azt szeretném megértetni, hogy nem választás kérdése hogy akarunk-e migránsokat. Ha megpróbáljuk kizárni a világot, az idejön hozzánk és bekopog. Sõt még az ajtót is ránk töri. Vagy ésszel vagy erõvel lehet egy ilyen helyzetet kezelni. Erõvel nem fog menni, használjuk inkább az eszünket, ehhez pedig nem a kampányban elhangzott hazugságok kellenek hanem valódi információ. |
eröt | 23455 | 2016. október 2. 18:01 | Válasz erre: 23454 |
Akkor érted problémát.A mai nemes savazás ezen nem változtathat.
|
tsanyi | 23454 | 2016. október 2. 17:53 |
A szomorú számomra az, hogy az utóbbi 51-52 végû hsz-el értek egyet. Nem akarom, de logikusan így vezetem le én is. Amikor régebben (az utóbbi évtizedekben/században) sok alkalommal volt hasonló menekülés egy országból/országokból háború okán akkor a valóban háború elõl menekülõk ritkán tagadták, hogy honnan jönnek és nem akarták megváltoztatni a menekülésre választott ország semmilyen formáját. Itt viszont a fene tudja kik és honnan jönnek hisz a papírok ritkán állnak a hatóságok rendelkezésére no meg nem annyira akarják magukat alávetni semmiféle eljárásnak, a asokat emlegetett 56´-ok mikor tettek ilyet? Kivárták a táborokban a számukra kijelölt helyet és odamentek melózni, élni és fõleg ritkán kevertek bármilyen gondot a lakosságnak. Mostanában nem ez a helyzet, szinte csak gond van, sikertörténet alig persze nem nálunk hisz ide azért nem nagyon akar jönni senki, de ha magunkat az eu-hoz soroljuk akkor ami nekik gond az nekünk is annak kell, hogy legyen. Lehet, hogy ez egy újkori népvándorlás, honfoglalás a részükrõl amit viszont nem feltétlenül kéne joviális mosollyal az orcán tétlenül végignéznünk. Anno a zsidóknak a szemére vetették, hogy miért hagyták birka módjára, hogy ez történjen velük? A válasz egyszerû volt, egyszerûen nem hitték el, hogy ez igaz lehet és még maguknak is bemesélték, hogy csak rémtörténetek vannak és mikor már látszott, hogy eléri õket akkor is abban reménykedtek, hogy legalább õk megússzák. Jó lenne ha mi megúsznánk valahogy.
|
Botanikus | 23453 | 2016. október 2. 17:47 |
Bocsi ez troll-kodás volt, de azt hiszem át vagyunk cseszve mindannyian ! És az a helyzet, egy kicsit mindenkinek igaza van ! De ez színház !
|
Botanikus | 23452 | 2016. október 2. 17:44 |
A helyes megfejtõk a végére maradnak Fasírtot esznek és néha vakarnak a Fejükön egyet ! |
eröt | 23451 | 2016. október 2. 17:38 | Válasz erre: 23449 |
Logikus hát.De akkor nem menekült hanem honfoglaló ugyebár.Õseink is így jöttek ide.De a hülyék nem követeltek még segélyt is hozzá.Ugye igazából nem vagy ilyen hülye ugye?A fiatal hím elfoglalja a lúzerek (Jelesül a TE) fészkedet és jön a tojó meg a rengeteg csibe.És annyi a libsi országoknak.Jártál e már Londonban mostanság?Münchenben?Ilyent akarsz a lakhóhelyeden is ?
|
Fido71 | 23450 | 2016. október 2. 17:20 | Válasz erre: 23449 |
Hülyén vagyok összerakva! Ha menekülni kellene a családomnak, mert annyira szar a helyzet itthon, akkor én elõször a gyerekeket és az asszonyt küldeném. Legyenek õk biztonságban elõször. Eszembe sem jutna itt hagyni õket. Ezért nem tartom õket másnak, mint gazdasági menekültnek, aki még azt is megválogatja, hogy hová akar menekülni. Azoknak meg nem jár semmi. ;) |
TIZ | 23449 | 2016. október 2. 17:10 | Válasz erre: 23445 |
Szerintem logikus hogy a fiatal hím jön elõre és ha megvetette a lábát majd jön a család. Én sem vinném szívesen az asszonyt üzleti útra :-)
|
TIZ | 23448 | 2016. október 2. 17:09 | Válasz erre: 23444 |
ok, a "nagy részük" helyett "egy részük"-et kellett volna írnom, de így viszont igaz a dolog: mivel az IS célja egy szunnita kalifátus létrehozás, így a muszlimok másik fele rögtön ellenség, irtják is a siítákat rendesen. Meg még pár környékbeli nációt.
|
Fido71 | 23447 | 2016. október 2. 17:03 | Válasz erre: 23442 |
Mert a sok meleg ált. libsi és a migriket simizné itthon /pl. Alföldi is/. Oszt majd ha pár év múlva leb@szkodják õket, akkor megy a sírás. Nagyjából ennyi... |
eröt | 23446 | 2016. október 2. 15:39 | Válasz erre: 23424 |
Nem nyitott vagy modern befogadó srác vagy.Egészen más.
|
eröt | 23445 | 2016. október 2. 15:04 | Válasz erre: 23443 |
És csak a viszonylag fiatal hímek menekülnek?A többit nem bántja az isis? |
kawa550 | 23444 | 2016. október 2. 14:11 | Válasz erre: 23443 |
Na, ha ez igaz, akkor nagy a baj, mert az isis már a spájzban van, hiszen ezek szerint már elfoglalták Törökországot, Görögországot, Szerbiát, Horvátországot, Olaszországot ésatöbbi....... Persze lehet hogy tudnak repülni, és akkor igazad van, mert átrepültek ezek felett az országok felett.
|
TIZ | 23443 | 2016. október 2. 13:59 | Válasz erre: 23440 |
Tudta? A hozzánk beáramló migránsok nagy része az IS elõl menekül.
|
eröt | 23442 | 2016. október 1. 20:21 | Válasz erre: 23440 |
Ez ugyebár egy megszokott kivégzés ezeknél a félembereknél.Buzi vagy sem ezeknek sájszegál.Ott a probléma,hogy valakik miatt ezt a IS-t nem lehet lehúzni a klotyón.(Most lehet tippelni kik miatt.)Megy a sírás,hogy a ruszki civileket ölt.De ezekbõl a szarokból is sokat küldött a prófétájukhoz.Hol van ez Drezdához vagy Hamburghoz képest.Az meg,hogy alföldi buzi hogy jön ide?Mert BUZI az nem kérdés. Peace |
kawa550 | 23441 | 2016. október 1. 20:04 |
Lelép a Vályi a Totalból. Ez mondjuk nem hír, a néha idegesítõen túltolt tájszólásán kívül semmilyen érzelmet nem tudott nálam kiváltani, se utálatot, se kedvelést. De azért a búcsúlevelébe volt pár jó sor.:)))))) Akinek nem inge.... "Sosem voltam egy PC figura és sosem akartam az lenni, mert ezt az egész, hatalmas politikailag korrekt-mániát csak azok tudják élni igazán, akik fosnak kimondani saját véleményüket és inkább bújnak a hiper-semleges és jópofa, simulékony vagy szervilis arc mögé, pedig belül ugyanúgy törnek pálcát, mint bárki más. Szerintem nincs olyan, hogy PC, egyszerre nem lehet minden jó és korrekt anélkül, hogy valakinek ne lépnénk a tyúkszemére és a világot sosem a PC-csávók vitték elõre, ezt elég nehéz elfogadni, de ettõl még így van." |
Fido71 | 23440 | 2016. szeptember 30. 18:20 |
Azért a sok meleg, migránssimogató libsi elolvashatná: Nem tudom, hogy Alföldi Robika olvasta -e??? http://humenonline.hu/dobbenetes-fotok-igy-vegzik-a-melegeket-az-iszlam-allamban/ |
László_atya | 23439 | 2016. szeptember 30. 10:48 | Válasz erre: 23438 |
Nem értem. Mitõl lenne ez valószínû, vagy érdekes? Mire alapozod, hogy egy apa feltétlenül kevésbé ragaszkodik a gyermekéhez, mint egy anya? Mibõl gondolod, hogy egy apa nem harcolna ugyanannyit - ha nem is feltétlen ugyanúgy - a gyermekéért, mint egy anya?
|
lajostrom | 23438 | 2016. szeptember 30. 10:04 | Válasz erre: 23436 |
Bizonyosságról , pontosságról szót nem ejtettem. Érdekességrõl, s valószínûségrõl igen. Azt meg hogy közösen tudjuk nem is gondoltam. |
Ullyses | 23437 | 2016. szeptember 30. 10:03 | Válasz erre: 23423 |
tsanyi megtaláltad a lényeget : "....lehet, hogy buzi vagyok, de ehhez kinek mi köze?...." !!! László atya is errõl írt kicsit bõvebben kifejtve, hogy: SEMMI. De nem is kíváncsi arra (én sem) hogy ki a "más ", mert ez magánügy... :) ezért tartsa meg ezt magának és ne kérkedjen vele, meg ne vonulgasson hosszú tömött sorokban se Budapest utcáin se máshol, mert ez legyen a magánügye. Ha meg felvonul számoljon azokkal akikben ez ellenérzést kelt, mert akárhogy is vesszük ez a deviáns... Vajon a heteroszexuálisok miért nem vonulnak fel??? Lehet itt az idõ h azok is felvonuljanak??? |
László_atya | 23436 | 2016. szeptember 30. 09:59 | Válasz erre: 23435 |
Ezt honnan tudjuk ilyen pontosan és pláne bizonyossággal?
|
lajostrom | 23435 | 2016. szeptember 30. 09:58 | Válasz erre: 23434 |
Ja! És itt is van egy érdekesség: ha a gyermekrõl -úgy kamaszkortájt- ez kiderül, és még van család, az apa TÍZszer nagyobb valószínûséggel fordul el tõle, mint az anya. Hm?
|
Penzi | 23434 | 2016. szeptember 30. 08:54 | Válasz erre: 23432 |
Anya vagyok, így sejtem mit válaszolnál ((((( Csak egy kicsit forgassátok meg a gondolatot a fejetekben .... |
László_atya | 23432 | 2016. szeptember 30. 08:44 | Válasz erre: 23429 |
Penzi, erre a kérdésre nem tudok válaszolni és szerintem senki sem tud, aki a konkrét szituációt nem élte meg. Mint ahogy ha 15 évvel ezelõtt megkérdezted volna, hogy mit tennék, ha orvosi mûhiba miatt meghalna az elsõszülött fiam. Nem tudtam volna válaszolni, mert akkor még nem volt gyermekem. De ha megkérdezed most... |
László_atya | 23431 | 2016. szeptember 30. 08:40 | Válasz erre: 23422 |
Kedves nagyK! Jó a megérzésed. Homofób vagyok. Lehet kövezni. |
Penzi | 23430 | 2016. szeptember 30. 08:06 | Válasz erre: 23428 |
)))))) én imádom ! Tehát leszbikus vagyok, vagy nem is tudom !? )))
|
Penzi | 23429 | 2016. szeptember 30. 08:04 |
Csak érdeklõdöm: Ha gyermekedrõl kiderülne, hogy a saját neméhez vonzódik, mit tennél ? Elfordulnál tõle, kitagadnád, szégyelnéd, vagy inkább féltenéd ? Soha nem tudhatjátok, hogy mit dob az élet !!!! |
lajostrom | 23428 | 2016. szeptember 30. 08:03 | Válasz erre: 23427 |
Hasonlatoknál gyakori a bicegés - tudod!? Dízelt vezetni sokesetben választható. És nem mindig szar.
|
TIZ | 23426 | 2016. szeptember 30. 07:43 | Válasz erre: 23422 |
Kedves nagyK! Te egy nagy barom vagy, a topic címe "elmélkedés" és nem "sárdobálás". Mivel érdemben nem tudsz hozzászólni, inkább trollkodsz, tõled ennyi telik. Szerintem ne szólj bele egy értelmes vitába! |
kawa550 | 23425 | 2016. szeptember 29. 22:35 |
Nincs ebben a témában ennyi. Buzinak lenni olyan, mint dízelt vezetni. Ma már elfogadott, de attól még szar! Jójjéjt!:))))))))))) |
nagyK | 23424 | 2016. szeptember 29. 19:53 | Válasz erre: 23423 |
Igaz..! Elfogadó,sõt befogadó " nyitott" srácnak érzem magam... Nem személyeskedés, de már annyira "fájdalmas" , hogy mindenki és a politika is rám akarja erõltetni a mindent meg mondó szent ember klisét... Tudom: befogadó nemzet vagyunk.. :-( |
tsanyi | 23423 | 2016. szeptember 29. 19:45 | Válasz erre: 23422 |
Az itt elõforduló problémák mindig az elõbb-utóbb fellépõ személyeskedések miatt volt.....nem kéne....lehet, hogy buzi vagyok, de ehhez kinek mi köze?....az is lehet, hogy nem és ahhoz sincs senkinek semmi köze....lehet, hogy ez vagy az vagyok mindenkinek más és mindenki is más viszont ebbõl nem értelmes vita lehet hanem pillanatok alatt trollkodás....
|
nagyK | 23422 | 2016. szeptember 29. 19:28 | Válasz erre: 23418 |
Kedves Atya! "Sok évi" tapasztalatom mintha az súgná...azok az emberek törnek pálcát a másik felett.. Magyarúl...az visít legjobban akinek a háza ég... Lehet rossz megérzés..: de mintha Te túlontúl ki keltél magadból... És miért is.. ?? Nem gyanúsított senki.. :-( |
Penzi | 23419 | 2016. szeptember 29. 16:27 | Válasz erre: 23414 |
Nekem nincs bajom a csendesen meghúzódó leszbikkel. Még kedvelni is lehet õket )))))) |
László_atya | 23418 | 2016. szeptember 29. 13:48 | Válasz erre: 23417 |
Ugyan, mindannyian tudjuk, hogy nem az a gond, ha valaki nem titkolja, hogy homo. Azonban a "nem titkolja" és a "reklámozza", pláne az "ismerjem el, hogy ez jó, meg modern, és támogassam" között jelentõs különbségek vannak. Igen, elismerem és egyetértek, hogy a homoszexuálisoknak is joguk van a boldog élethez és a szintén lehetõleg boldog párkapcsolathoz. Nem, nem ismerem el, hogy joguk van a heteroszexuálisokra bármilyen formában ráerõszakolni a "másságukat", nem hiszem, hogy joguk van a másságukra hivatkozva többet követelni, mint bárki másnak, pávatollal a seggükben egy kamion platóján gyalázni mindazt, ami nekik semmit nem jelent (pl. kereszténység), megsértve ezzel másokat. Ha szerveznék egy hetero felvonulást és egy kamion platóján a homoszexuálisokat ekézném, õk lennének a legjobban kiborulva, holott pont azt tenném velük szemben, mint amit õk tesznek velem szemben. Kettõs mércének hívják az ilyesmit. Azt meg végképp nem ismerem el, sõt határozottan elutasítom, hogy homo párok gyermeket fogadhassanak örökbe, vagy nevelhessenek. És ezt nem a homo párok ellen mondom, hanem a gyerekek mellett. Szóval nem kell a sírás, hogy jajjszegények, titkolózniuk kell. Azoknak, akik ugyanúgy nem reklámozzák a homoszexualitásukat, mint ahogy én sem a saját nemi életem irányultságát, nekik nem kell titkolózniuk és nem is éri õket semmilyen hátrányos megkülönböztetés. Persze, hogy ha Béla megjelenik a melóhelyén a spagettipántos strandruciból kikandikáló szõrös mellkasával és azt KÖVETELI, hogy mától mindenki kézcsókommal köszönjön neki és amúgy is már nem Béla, hanem Bella és most megy a nõi vécébe sminkelni, továbbá aki kétségbe vonja a nõiességét az bekaphatja a f@szát, nos ha egy-két munkatársa elküldi a picsába, akkor be lesz sértõdve és mindjárt diszkriminációt kiált. Holott ha nem provokált volna, kutyát nem érdekelte volna, hogy az esti vacsoravendégét Gabriellának, vagy Gábornak hívják. Illetve sosem leszek hajlandó elismerni, hogy a homoszexualitás normális. Nem, nem normális, de ettõl még lehet teljes életet élni annak, aki akar. És azt gondolom, hogy sokkal többen választják közülük a teljes és normális életet, mint ahányan a szándékosan provokáló, követelõzõ, kamion platóján hányingert keltõ "díszbuzik" vannak. Csak azért, mert nem tehetnek arról, hogy ilyenek, a homoszexualitás még nem normális, mint ahogy pl. egy születésétõl fogva mozgássérült ember sem mondja saját magát normálisnak (testileg), de ettõl függetlenül igyekszik és többségük tud is a lehetõségeihez képest teljes, tartalmas boldog életet élni. |
lajostrom | 23417 | 2016. szeptember 29. 12:50 | Válasz erre: 23414 |
Bizton igaz ez is! A homosexuálisok jelentòs többsége hazugságban, titkolózva, alibi házasságban éli életét. Mert retteg a coming out-tól, vagy mi. Melyikünk szeretne így élni.?
|
lajostrom | 23416 | 2016. szeptember 29. 12:46 | Válasz erre: 23413 |
Biza! De -aki hallott róla- ott van Posuma Dénes esete is. |
TIZ | 23415 | 2016. szeptember 29. 09:17 | Válasz erre: 23407 |
"Én az egész tálat félretolom inkább." Vagy ahogy az egyik barátom azt szokta mondani: "nincs rájuk szükség". Tartok tõle hogy ezek nem történelmi kategóriák, a magyarok, tatárok, stb. is migráltak, hiába nem voltak kívánatosak a fogadó országban. Nem az a fõ kiváltó ok, hogy ezek mind lusták akik elunták otthon a henyélést. Nem ezért ülnek be a lélekvesztõkbe. A megélhetésüket akarják biztosítani, ami teljesen érthetõ a saját szempontjukból. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezt mindenkinek segély formájában örök életre biztosítanunk kellene és bármit meg kell engednünk nekik. Pont ezért tragikus az a népbutítás amit a kampányban mûvelnek, inkább ismernünk kéne az iszlámot ahhoz hogy kordában tudjuk tartani. Csak az iszlám "háziasítása" lehet a megoldás, mert a bezárkózást nem tudjuk megoldani katonailag, ráadásul már a kerítésen belül van két generáció. Persze választhatjuk azt a megoldást hogy majd a bölcs vezér megold mindent helyettünk azért a nem kis pénzért amit biztosítunk neki, de én nem bízom benne. Hogy van az hogy a gazdag iszlám jó és kívánatos, azzal üzletelünk, eladjuk neki az ingatlanjainkat, a csóró iszlám meg el akar pusztítani minket és a vérünket szívja? Kettõs beszéd szokás szerint, érdekek mentén. |
TIZ | 23414 | 2016. szeptember 29. 08:40 | Válasz erre: 23413 |
Erre sajnos van más példa is: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/pusoma-ugy-a-gyanu-a-vad-es-az-itelet-is-tevedes-volt-141979 Tehát az elõítélet öl. Kicsit hasonló hogy volt egy meleg kollégám aki egy végtelenül rendes srác volt. Elmondta hogy ez egy csapás neki és ne gondoljam hogy az összes buzinak az a vágya hogy pávatollal a seggében vonuljon végig a Körúton. Ugyanolyan életet akar élni mint egy heteró. |
Penzi | 23413 | 2016. szeptember 29. 07:45 |
Fõiskolán egy tanárom mesélte: Volt egy jó eszû cigány gyerek, aki a második diplomáját szerezte meg kitûnõ eredménnyel. Sokáig nem tudott elhelyezkedni a származása miatt, végül valami roma hivatalhoz vették fel, ahol rövid idõn belül meggyanúsították, hogy ellopta a szervezet pénzét. Felakasztotta magát (((((( |
kawa550 | 23412 | 2016. szeptember 28. 22:35 | Válasz erre: 23399 |
Látom ma valahogy nem sikerült linkelni, nem baj, itt vagyok segítek jó? Annak az okos emberes interjúnak a folytatása. http://24.hu/kozelet/2015/09/25/csanyi-vilmos-a-menekultvalsagrol-ebben-speciel-egyetertek-orban-viktorral/ |
tudike | 23411 | 2016. szeptember 28. 21:05 | Válasz erre: 23410 |
Erre szoktam azt mondani, hogy a százalékos arányra figyelj, csakis arra! Van itt nálunk egy sütigyár, ahova a karácsonyi szezonra beerõsítenének munkaerõvel, ezért hirdetik a felvételt nyakra-fõre... mondják nekem, hogy Miskolcon útra készen állnak már kilencen, ha lenne szállás (amit a gyár fizet) indulnának is, mert annyira akarnak dolgozni... (gondoltam, ez a hét vicce, de nem én döntöttem). Megvolt a próbameló, 2 nap, nem váltak be, a szállásról meg végül is csak azt vitték el ami befért az autóba. Ezek direkt lopni jöttek. Nem kell a rizsa hogy van köztük rendes, meg dolgos, fenntartásokkal muszáj kezelni õket, és kész. Én sem fogok azért kulcsot adni egynek sem, mert lehet az is hogy becsületes. Tesztelje õket aki akarja!
|
Fido71 | 23410 | 2016. szeptember 28. 20:47 | Válasz erre: 23408 |
Palotán a Pennyben volt egy cigány biztonsági õr /mellette zenélt lagziban, bálban/. Érdekes mód nagyon jóban lettünk 5-6 év alatt, félretéve az elõítéletemet. Úgy értem, viszonylag sokat beszélgettem vele. Tisztáztuk a "nézeteimet"... Õ mondta, hogy nála jobban én sem utálhatom a fajtáját. Mikor azt mondta, hogy: "Velem a jó Isten nem b@szhatott volna ki jobban, mint így, hogy cigánynak teremtett", az állam leesett! Róla abban a városban mindenki tudja, hogy Õ még egy napon nem töltött bejelentett munka nélkül. A felesége magyar /ráadásul tanárnõ!/, a gyermekei /2 lány/ kitûnõ tanulók és nagyon szépen zongoráznak. De ha átmegy Fehérvárra, Veszprémbe vagy Gyõrbe, ott már igazi cigányként kezelik. Követik a boltban, távolabb állnak tõle az emberek. Megesett, hogy lefoglaltak egy szállást a neten és odaérve, mikor a tulaj meglátta, közölte vele, hogy sajnos már elfoglalta más a szállást. Tisztában van vele, hogy a saját fajtájának köszönheti mindezt. Megjegyzem, hogy szinte Õ az egyetlen közülük, akit én normális embernek tartok. Pedig a munkám révén napi kapcsolatom van velük, néha 4-5 családdal is egy nap. Mindegyik csak a jogait ismeri /kivéve a munkához valót/, a kötelezettségeivel egy sincs tisztában. Természetesen magyarok között is akad igen sok tróger. |
tudike | 23408 | 2016. szeptember 28. 20:21 | Válasz erre: 23407 |
Nem paraszt a stílus, szimplán reális... (volt egy majdnem ügyfelem, aki cigány... megkeresett, hogy van kiadó lakrész náluk, legyek már olyan kedves és vigyek neki lakókat... egy kikötése van, cigány nem mehet...)
|
Fido71 | 23407 | 2016. szeptember 28. 19:04 | Válasz erre: 23402 |
Erre már egyszer válaszoltam a 23266-ban, nem írom le megint. Hogyan válogatnád ki, hogy melyik lesz vadállat, ha alkalma lenne rá??? Mikor eldobálják és széttépik az irataikat, hogy ne lehessen azonosítani õket? Mostanában egy tál cukorral példálóznak, amibõl pár szem mérgezett csak. Válassz bátran... Én az egész tálat félretolom inkább. Menjenek a közeli, igen gazdag arab országokba. Ja, hogy nekik nem kell, mert ismerik õket. Akkor? Miért a mi nyomoronc gazdaságunk tartsa el õket, ami már lassan a nyugdíjasainkkal, meg a "hasonló" kinézetû kisebbséggel sem bír. Elõször rakjunk rendet, aztán majd utána jótékonykodjunk. Ez a kurv@ nagy liberalizmus hozta azt is, hogy a raboknak már mobiltelefon jár a börtönben, nehogy szegényke elvaduljon, eltávolodjon a kiccccsaládtól. Elmehet az összes a p-ba. Elég parasztra sikerült /a stílus, maga az ember ;) /, de tényleg unom már ezt a mindenkin segíteni kell, azon meg a leginkább, aki dolgozni sem hajlandó. |
László_atya | 23406 | 2016. szeptember 28. 13:48 | Válasz erre: 23404 |
Igazán nincs mit. Ha Schneeberg mellett döntesz majd, tudok segíteni kész túraútvonalak, ill szállás ügyben is. Idén már harmadik éve, hogy oda megyünk a feleségemmel motorozni és még mindig nem unjuk. :)
|
gezasz | 23405 | 2016. szeptember 28. 13:25 | Válasz erre: 23400 |
Dél Tirol, Olaszország Dolomitok. Szerintem a legszuperebb hely nekünk magyaroknak. Az egy motoros paradicsom, de legalább 5-6 nap kell hozzá az oda-visszaúttal együtt. Ebbe még nem kevés Ausztriát is bele lehet rakni.
|
Bulldog1100 | 23404 | 2016. szeptember 28. 13:12 |
Köszönöm László_atya. Ez a schneeberg jól néz ki a képeken. Utazás július második fele, ezért a Glockner is szóba jöhet.
|
László_atya | 23403 | 2016. szeptember 28. 09:10 | Válasz erre: 23400 |
Ha 1 nap, akkor inkább Magyarország jöhet szóba. Ha 2, esetleg 3 nap rendelkezésre áll, akkor egyértelmûen Ausztria, én Szlovéniát nem feltétlen kombinálnám bele, csak akkor, ha ennél több idõ áll a rendelkezésre. Ausztrián belül ha 3 nap áll rendelkezésre (1 nap utazás oda, 1 nap túra, 1 nap hazaút), akkor a Schneeberg környéke (Gutenstein -Türnitz - Annaberg - Mariazell és vonzáskörzete), eszméletlen jó túraútvonalak vannak ezen a környéken. Ha esetleg 4 nap is belefér (1 nap odaút, 2 nap túra, 1 nap hazaút), akkor Grossglockner és környéke, itt mindenképpen fontos, hogy mikor van a túra, mert én június elején akartam menni a Glocknerre, de még havazást mondtak másnapra, meg -4 fokot, a helyi motorosok szerint oda július vége-augusztus környékén érdemes menni.
|
TIZ | 23402 | 2016. szeptember 28. 08:31 | Válasz erre: 23396 |
Ez szerintem senkiébe, nem is ebben van a vita közöttünk. Legyünk emberségesek, igazságosak de szigorúan tartassuk be mindenkivel a szabályokat. De ne felejetsük el hogy nem mindegyik ilyen agresszív állat, vannak köztük tényleg megsegítésre váró menekültek is. Csak a politikai kommunikáció õket egybemossa.
|
TIZ | 23401 | 2016. szeptember 28. 08:22 | Válasz erre: 23400 |
Halihó, mint már pár éve múlt ötvenes én tuti Ausztria felé venném az irányt, némi Szlovéniával kombinálva. Innen vettem az ötletet és egyszer én is csalinkáztam errefelé: http://motorozzvelem.blog.hu/2014/06/07/baratok_kozt_szlovenia_elso_resz A 69-es útban is egy nagy élmény :-) Másik kiváló két napos túralehetõség: Magas-Tátra - Zakopane - Krakkó. Mondjuk ez inkább 3 nap. |
Bulldog1100 | 23400 | 2016. szeptember 28. 07:59 |
Sziasztok! Tetszik a címe a fórumnak. Arra gondoltam, hogy témát váltva egy motoros elmélkedésre kérnélek benneteket. Jövõ nyáron leszek 50 éves és keresek egy olyan helyet, ahová motorral el lehet jutni innen Magyarországról 1-2 napos úttal és egy tuti jó hely arra, hogy az ember emlékezetessé tegye az 50.-ik születés napját. Van nekem is pár elképzelésem, de ha nincs terhetekre várnék pár brilliáns ötletet, ami az én látõkörömön kívül esik. Várom a segítségeteket. |
Yossarian | 23399 | 2016. szeptember 27. 21:47 |
http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/09/27/tolgyessy_a_mozdithatatlannak_hitt_rezsimek_az_ellenzekukkel_egyutt_szoktak_osszeomlani/
|
tsanyi | 23398 | 2016. szeptember 27. 17:32 | Válasz erre: 23388 |
Akkor definiáljuk, hogy mi a "jó ügy"? Ami nekem jó, ami másnak jó vagy ami mindenkinek jó? Ami nekem jó az nem lehet jó ügy ha hazudnom kell érte, ami másnak jó az mondjuk lehet jó ügy ha az élete megvédésének okán kell hazudnom, no itt tévedtem, itt hazudnék, ami meg mindenkinek jó ott pedig azért gáz hazudni mert ha kiderül akkor rögtön nekem nem lesz többé jó.:))
|
tsanyi | 23397 | 2016. szeptember 27. 17:30 |
A migráncs téma engem is megoszt......ahogy régebben írtam, addig amíg valódi menekültek vannak azokat sajnálom, de ezek már nem azok, itt valami más zajlik.
|
Fido71 | 23396 | 2016. szeptember 27. 17:10 | Válasz erre: 23389 |
Az enyémbe meg ez nem fér bele: https://www.youtube.com/watch?v=dz-vKjyOWSM A helyszín változhat, a viselkedésük egyezik. |
László_atya | 23395 | 2016. szeptember 27. 14:52 | Válasz erre: 23394 |
Na igen, egyetértek. Egy olyan média-világban, ahol hírbõl sem ismerik az objektivitást, pláne nem az újságírót terhelõ felelõsséget, mit várunk? Aki sem egyik, sem másik oldalról nem ismeri valamennyire a helyzetet, hogyan igazodhatna ki és alakítana ki egy nagyjából objektív véleményt, amikor gyakorlatilag mindkét "tábor" szekértolói szemrebbenés nélkül lehazudják az égrõl az összes létezõ égitestet? Egyébként pedig szerintem nem az a valódi segítség, ha valakinek halat adsz, hanem ha megtanítod halat fogni. Régi mondás, de szentigaz. |
kawa70 | 23394 | 2016. szeptember 27. 13:59 | Válasz erre: 23393 |
Teljesen más megtapasztalni, közelrõl látni, vagy részese lenni valaminek, mint messzirõl részinformációk vagy irányított információ áramlás mellett ugatni és okoskodni. Erre a mindennapok történései is jó példával szolgálnak bármilyen baleset vagy káresemény kapcsán. Teljesen másképp látják a szenvedõ felek és csak a kérdezõn meg a hirvivõn mulik kinek a pártját fogja majd az aki csak hall az esetrõl. De elég csak a saját etnikumunkra gondolni, némelyek agyonig sajnálják õket de hogy tevõlegesen konkrét segitséget adjon vagy akárcsak a közelében is élne életvitelszerûen az ki van zárva......
|
László_atya | 23393 | 2016. szeptember 27. 13:45 | Válasz erre: 23391 |
Ez nem parancs kérdése, a való életben nem mûködik a "ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel". A rendõrök most is emberségesek, az egy-egy kirívó eset - amit amúgy én is aggályosnak tartok - pedig azt jelzi, hogy a dolog úgy nem mûködhet, hogy én emberséges vagyok valakivel, aki meg hálából leköp. Elõször, másodszor talán letörlöm és teszem a dolgom, de amikor folyamatosan merõ csula az arcom, amit nem csak azok köpnek rám, akiken segítenék, hanem a saját feletteseim, meg a sok tróger megélhetési bértollnok, meg a még több szintén tróger, szintén megélhetési "jogvédõ". Mellé kapok még olyan munkakörülményeket, ami nem sokkal jobb, mint a menekültek körülményei. Ezzel pedig nem védek, vagy sajnáltatok senkit, mert az a véleményem, hogy aki a szolgálatot választja, annak ezekkel is kell számolnia. A többség számol is, és tûr, mert vagy tûrni akar, mert ezt a munkát tekinti a hivatásának, vagy tûrnie kell, mert nem ért máshoz és nem találna más munkát. Ez egyáltalán nem könnyû téma, sõt. Az utolsó mondatod abszolút megállja a helyét, a parancsot bizony be kell tartani. Annyiból viszont ugyanezen mondatod sántít, hogy az általad prekoncepcióként feltételezett parancs sosem lett kiadva. |
Ullyses | 23392 | 2016. szeptember 27. 13:38 | Válasz erre: 23389 |
...azért kiváncsi lennék a te értékrendedre abban az esetben amikor a telked kerítésén, vagy a lakásod ajtaján özönlenének be idegen emberek.... Sztem a harmadikat már visszarugdosnád, a hatodikat leütnéd a tizediket ... nem ragozom, de hogy nem kínálnád kerti munkával és a huszadikat sem ülõhellyel a szobádban arra mérget vennék...
|
TIZ | 23391 | 2016. szeptember 27. 13:31 | Válasz erre: 23389 |
Cinikusan azt mondhatnám hogy felzárkóztunk a nemzetközi színvonalhoz: http://edition.cnn.com/2016/04/06/africa/united-nations-peacekeepers-sexual-abuse/ Ismerõsöm járt a röszkei táborban (az egyháza nevében vitt adományokat), ahol elképzelhetetlen, nem emberi körülmények vannak - szándékosan. Az õ elbeszélése alapján el tudom képzelni hogy történtek ilyenek, még ha nem is ilyen mértékben. Nagyon érdekes, hogy amikor még csak kezdõdött a migrációs hullám, a rendõrök kifejezetten emberségesek voltak, pedig maguk is nehéz helyzetben voltak. Aztán jött a parancs, és az szent, azt be kell tartani. |
László_atya | 23390 | 2016. szeptember 27. 12:25 | Válasz erre: 23389 |
Valóban ez nem férhet bele senki normális ember értékrendjébe, csak a történetek hihetetlenek egy kicsit számomra. Magyarország az élvonalba tartozik az egy négyzetméterre esõ ú.n. jogvédõ és megélhetési "újságíró" számát illetõen. El tudod képzelni, hogy ilyenek tömegesen elõfordulhatnak anélkül, hogy gyak. azonnal ne kerülne fel az összes létezõ ellenzéki média címlapjára? Azt is javaslom, hogy beszélgess kicsit a másik oldallal is, lehetõség szerint nem hivatalosan (ilyenkor nem kötelezi a törvény, hogy mit mondhat és mit nem, kivéve ha államtitok). És itt nem csak a rendõrökrõl és a katonákról beszélek, hanem pl. az egészségügyi személyzetrõl, az adminisztrációban dolgozókról, stb. A magam részérõl ha befogom a fülem és csak nézek, az az elsõ, ami leesik, hogy a kérdéses országokból 80%-ban kizárólag 16 és 40 év közötti férfiak kényszerülnek elmenekülni, ebbõl kénytelen vagyok arra következtetni, hogy az ebbe a csoportba nem tartozó személyek sokkal kevésbé vannak kitéve azoknak a körülményeknek, melyek menekülésre késztetnek. Vagy tévedek? Aztán a "nem pénzt kérünk"-öt is készséggel elhiszem, aki elmondta, nyilvánvalóan abba a 0,00067%-ba tartozik, akik a sikeres letelepedés után munkát keresetek és találtak, de remélem nem tévedek nagyot, ha ezt a százalékos arányt nem tekintem transzparensnek, legfeljebb negatív elõjellel... |
Yossarian | 23389 | 2016. szeptember 27. 10:06 |
Hát kb. ez az, amivel nem tudok azonosulni. Az én értékrendembe ez nem fér bele: http://444.hu/2016/09/27/kisero-nelkuli-menekult-gyerekekkel-eroszakoskodnak-a-magyar-hatosagok |
László_atya | 23388 | 2016. szeptember 27. 09:20 | Válasz erre: 23381 |
Azért álszentnek sem kell(ene) lenni. Aki azt állítja, hogy soha nem hazudott kisebbet-nagyobbat egy "jó ügyért", az hazudik. :)
|
tsanyi | 23387 | 2016. szeptember 27. 07:32 | Válasz erre: 23386 |
Nem a kocsmában hanem a parlamentben mint most, nem sokkal késõbb (1905) jutott hatalomra az akkori "nemzeti" erõ (akkor hamar megbuktak) a Szabadelvû párt után és amikor íródott ez a mû akkor már feltörekvõben voltak, akkor is azt unták meg, hogy viták voltak és lassú volt a törvénykezés a demokraták alatt Mert cselekvõképtelenné tették, ismerõs?) és ezért törhetett elõre a Tisza féle történet, no ezt látta elõre Ady, érdemes Tisza szerepét olvasni : https://hu.wikipedia.org/wiki/1905%E2%80%931906-os_magyarorsz%C3%A1gi_belpolitikai_v%C3%A1ls%C3%A1g és ha végig gondoljuk akkor a vonalat követve látható, hogy vezetett ez egy nagy háborúhoz amit sajnos nagy áldozattal és területvesztéssel kellett megélni.
|
kawa70 | 23386 | 2016. szeptember 26. 22:50 | Válasz erre: 23385 |
Az akkorit mondta meglátása szerint, ami sajnos idõszerû lett ismét. De gondolom akkor is voltak vele egyet nem értõk, csak azt a kocsmába meg a kávéházba vitatták meg.
|
Yossarian | 23385 | 2016. szeptember 26. 22:47 | Válasz erre: 23383 |
Érdemes Ady-t olvasni. Már akkor megmondta a mostani 'tutit'.. Sajnos.
|
nagyK | 23383 | 2016. szeptember 26. 19:45 | Válasz erre: 23382 |
Nagyon szégyenlem, de nem ismertem.... mert lehet, hogy nem akarták, hogy ismerjem.. No,... ebben minden benne volt.. sava-borsa ... Ki-ki eldönti hovatartozás végett ami reá vonatkozik... :-( Gratulálok... |
tsanyi | 23382 | 2016. szeptember 26. 17:44 |
1902....változott valami? : https://www.youtube.com/watch?v=SOuFZ1Dt4hE
|