Ullyses | 23583 | 2016. október 13. 19:05 | Válasz erre: 23582 |
Kerítésen kívüli dolgokról írtam... természetesen.
|
tsanyi | 23582 | 2016. október 13. 18:57 | Válasz erre: 23581 |
Ha telkeden kívül van akkor szerintem nem lenne jogos a jelentgetés (igaz nem ismerem a jogszabályt), ha viszont kerítésen belül akkor igen.
|
Ullyses | 23581 | 2016. október 13. 18:49 | Válasz erre: 23579 |
Belegondoltam, mit szólna a szomszédom, ha a -telken kívüli- krumpliját avagy virágait elkezdené vki kiszedni... :))) Nálam meg a dió szokott idõnként akciósan eltûnni a fa alól...:) de még eszembe sem jutott h ezért vkit feljelentsek... :)
|
László_atya | 23580 | 2016. október 13. 14:35 | Válasz erre: 23578 |
Szép munka. :) Jogi szempontból édes mindegy, hogy valakinek a portája elé hogyan került fa. Az ott közterület és senki sem veheti a jogalapot arra, hogy egyoldalúan kisajátítsa, vagy sajátjaként rendelkezzen vele akkor sem, ha a fát õ maga telepítette oda.
|
tsanyi | 23579 | 2016. október 13. 14:17 | Válasz erre: 23578 |
Házmesterek országa vagyunk. Én is úgy hittem, hogy az utcán lévõ fa termése közügy.
|
Utalatos | 23578 | 2016. október 13. 13:42 | Válasz erre: 23576 |
:-) Akkor most befejezem. A dadus mar fekteti oket es mese helyett betettem egy DVD-t. Neha kell ilyen eszkozt is hasznalnom, mert sajat fobol nem gyozok mindig ujjal eloallni:-))) Feljelentettek. Ketten is. Pontosabban egy mogorva, rigolyas, gonoszkodo oregember( a gyerekek elott o is josagos, tiszteletremelto bacsi), akinek mar nagyon megkeseredett a szive is, nemcsak a gyerekek iranyaba, hanem az egesz vilag fele. O mar egyszer meg is kergetett bennunket, iszonyatos kozonseges szavakat es fenyo tobozokat dobalva felenk. Mellekesen az o portaja az egyik legelhanyagoltabb a telepulesen es a bacsi sem tul joillatu:-) O egyszeruen csak utalatbol es irigysegbol jelentett fel meg juniusban a cseresznye eres idejen. A madarakat is siman lelone, ha tehetne, mert azokat sem birja. Inkabb rohadjon az a cseresznye a fan, csak ne legyen másé! Negy fa is van a kertje elott es pechjere mind maskor erik, ezert tobbszor is vissza szoktunk terni. Raadasul talan az elhanyagoltsag miatt itt terem a legszebb, legfinomabb cseresznye az utcaban. Es a legkorabbi is. (Nalunk kesobb ernek be a gyumolcsok, mint feletek) A masik feljelentom egy pesti kozepkoru ertelmisegi (kozgazdasz) hazaspar. Ok harom eve koltoztek ide a lelektelen , elhetetlen, individualizalodott varosbol menekulve. Ket, harom honapot szoktak itt tolteni, altalaban a pesti barataik vagy csaladtagjaik tarsasagaban, inkabb sutogetessel, borozgatassal es rengeteg bagozassal mulatva az idot, mintsem a videki nyugalmat kielvezve. A kerthez, hazhoz meg nem nyultak, azt egy helybeli mindenes (Jozsi) tartja karban, mar a kert reszet. Vele meg egyaltalan nem beszeltek. Mikor lemennek a Balatonhoz, akkor otthagyjak a kertkapuban a kulcsot es a szomszednal a penzt. Mindent Pestrol hoznak magukkal, az itteni boltban, Postan, kocsmaban, kulturban, gyogyszertarban meg nem voltak. Annal tobbet az Onkormanyzatnal. Mindenfele ugyintezessel es panasszal. Az egyik szomszedon kivul senkivel nem tartanak kapcsolatot. Hogy honnan tudom ezt? Toluk, maguktol. Merthogy ok is feljelentettek es a jegyzo aszony kerte, hogy kozosen beszeljuk meg ezt a dolgot az irodajaban. Ja, toluk, az o fajukrol sargabarackot loptunk. Igen, megloptuk oket. Mert ok ugy vettek meg ezt a hazat, telket, udvart, hogy vele vettek meg az utcai fakat is, termesukkel egyutt. Most nem meselnem el az egesz "targyalast" a lenyege az volt, hogy Budakalaszon legpuskaval lovik meg azt a tolvajt, aki az utcai fakrol csemegezik es hogy ok annyira gyerekszeretok es liberalis felfogasuak, hogy csak azt kerik, hogy engem figyelmeztessenek es tiltsanak el ettol a gyakorlattol es, hogy milyen peldat mutatok en a gyerekeknek, ha ennyire nem tisztelem a magantulajdont:-( Ok hasznaltak az az ominozus kifejezest: "Lopás" Ez juliusban volt. Szeptemberben benyujtottam azt az anyagot az Onkormanyzat fele, amit rengeteg utanjarassal, idos helyiekkel valo beszelgetesekkel, a volt (azota elkoltozott) tanacselnok megkeresesevel es a veszpremi leveltarban valo kutakodassal oszegyujtottem: Azt meg talan elfelejtettem mondani, hogy amikor es ahol egy kicsit is ketseges, hogy szedhetjuk-e a gyumolcsot ott csak "rendkivuli" esetekben probalkozunk. Soha nem kerincselunk, nem pofatlankodunk, ha kapunk valamit , tisztesseggel megkoszonjuk. Nos. A telepules kozteruleti reszein (utcain, terein, kozepuleteinek udvarain, de meg a templomkertben is) harom kulonbozo idoszakban lakossagi osszefogassal, kozponti tamogatassal ultettek a fakat. Volt amit meg a Horthy rendszerben( diosor, mandulasor) Volt amit 1954-55 evben tanacsi koltsegvetesbol, alsotekeresi faiskolabol ingyen kapott fakkal es voltak olyan utcak amik a '60-as evek rendezesi terveinek reszekent, epitotabori, erdogazdasagi es termeloszovetkezeti tamogatassal, muszaki hatterrel kerultek mai helyukre. Es milyen cellal? A "Köz javára"!!!!!! Vagyis mindenkiere, a kozosseg erdekeben, a lakossag kozos tulajdonaba. Akik becsulik a kozos javakat, azok mindig is ovtak, vedtek gondoztak ezeket a fakat. De csak egyfajta hallgatolagos egyesseg , megegyezes birtokaban elveztek kizarolagosan a gyumolcseit, valodi jogalapjuk, tulajdonjoguk nincs felettuk. Termeszetesen a joerzes es a tisztesseg haboroghatna az ellen, ha valakik kereskedelmi mennyisegben vennek ki a reszuket ezekbol a termesekbol( dezsmalnak) vagy a kolcsonossegi alapot felrugva mondjuk szivesen szednek ossze a lehullo diot a Béke uti fak alol, mikozben a sajat Bajcsy Zsilinszky utcai ertekes kajszi faktol elkergetnek az arra boklaszo falubelieket vagy akar csak az ehes , szomjas vandort(turista).:-) Nehany napja papirt kaptam. Felmentettek minden vad alol es megkoszontek, hogy faradtsagot es idot nem kimelve utanajartam ennek a dolognak, kulon hangsulyozva, hogy mindezt a gyerekek egeszsegesebb epulesere tettem. Felhivtak a feljelentok figyelmet, hogy nem csak lehetoseguk, hanem kotelesseguk is a portajuk elotti terulet gondozasa, tisztantartasa, a fak ovasa, de mindezert sem jogosultak kizarolagosan azok termeseinek leszedesere. Most tehat papirom van arrol, hogy a gyerekeimmel a jovoben is "mehetunk majd lopni, megint lopni":-))))) Ennyi. |
László_atya | 23577 | 2016. október 13. 11:19 |
Amíg elkészül a folytatás, egy kis elmélkednivaló: http://index.hu/kultur/media/2016/10/13/orban_egykoron_nem_rendelt_volna_propagandariportokat_a_tv2-tol/
|
László_atya | 23575 | 2016. október 13. 09:38 | Válasz erre: 23572 |
Vártam este az anziksz folytatást... :)
|
Yossarian | 23574 | 2016. október 13. 09:02 | Válasz erre: 23572 |
Az, hogy nem ért mindenki mindenben egyet, az természetes, de ebbõl nem következik az, hogy bármely félnek el kellene hallgatnia. Részemrõl nem akarok meggyõzni senkit. Abban hogy megéreztem, hogy kire utalhatsz, nincs semmi meglepõ, tudomásul vettem, hogy itt túlnyomó többségben nem - az adott témában - velem egyetértõ emberek vannak, bár azt most is erõsen gondolom, hogy igazából nem értették meg, hogy pontosan mi is a véleményem ezzel kapcsolatban, viszont már nem érdekel és nem fogom tovább pontosítani, magyarázni. Akit érdekel, el tudja olvasni az elõzõ posztjaimban, akit nem, az meg úgyse olvasná el, akármit is írnék. Mindegy, nem kell hallgatni, tartani az olaj tûzre öntésétõl, azért fórum ez hogy mindenki el tudja mondani a véleményét. Aztán a többiek majd jól egyetértenek vele, vagy alkalmasint vitatják. Még valami. Azok a cikkek, amiket belinkelek idõnként, nem feltétlen tükrözik a véleményemet, a linkeléssel a cél, hogy általam érdekesnek vélt írásokat mutassak meg, amiken majd jól el lehet elmélkedni. Elvégre arra való ez a topic. Na további szép napot mindenkinek! (flame goes to /dev/null) |
Ullyses | 23573 | 2016. október 13. 08:34 | Válasz erre: 23572 |
"Okfejtésed", helyzetleírásod helyes éppen ezért azt hiszem túl sötéten látod a helyzetet és a következtetésed sem helyes! Nem Te vagy az akinek el kell hallgatnia!!! ...és e véleménnyel nem vagyok egyedül!
|
Utalatos | 23572 | 2016. október 13. 08:24 | Válasz erre: 23571 |
Ne viccelj mar, talan eszreveheto volt eddigi megszolalasaimbol, hogy soha senkit nem korlatoznek meg trukkel sem egy egy tema tovabbviteleben! Legfeljebb magamat. Teged kulonosen nem akarnalak "elterelni". De latod, valahol megis megerezted, hogy kozvetetten, de igen, Neked szolt ez a mondat. Csak kovettem a vitat, szandekosan nem szoltam bele, mert annyira eltero es vegtelenul leegyszerusitett velemenyem van errol a kerdesrol, hogy megszolalasommal csak olajat ontottem volna a tuzre. Es eltort bennem valami. Vegervenyesen es csendre intoen. Ezt pedig egy altalad bemasolt K-F G iras indukalta..(23459) Az ott leirt "nemzet ertelmezes" oly tavol all az en ertelmi, eszmei, erkolcsi, erzelmi ertekrendemtol, hogy azutan mar azt gondolom nekem nem erdemes megszolalnom. Egy orszagban elo, egy nyelvet beszelo, egy kulturan nevelkedett, egy tájon mozgo emberek nem lathatjak ennyire maskent a vilagot:-( Dehogynem. Akkor viszont el kell hallgatni valakinek, mert igy nem lehet elni. Inkabb en hallgatok el, mintsem korlatozni mernek barkit is ebben a beszelgetesben. De élni kell! Itt a kis balatonfelvideki ovodaban is, azok kozott a gyerekek kozott akiknek sokan, talan Te is, valami egeszen mas jovot, egeszen maskepp elheto eletet szantok, mint amit en elkepzelek. Mert nekem igy kora reggel, patetizmustol mentesen, "magyarkodastol" mar regota elriasztottan is mast jelent az a nép, az a nemzet, amit annyira szeretnétek kiìrtani belolem. Nekem itt kell megallni a helyemet, megtenni amit még tehetek, hogy ezeknek a gyerekeknek, vagy majd az o unokaiknak is lehessen egy elheto vilaguk, egy "sajat orszaguk" A kis tortenetemmel csak errol a hetkoznapi vilagunkrol akartam egy pici eletkepet megosztani veletek. Szep napot, itt most kisutott:-))) |
Yossarian | 23571 | 2016. október 12. 23:18 | Válasz erre: 23565 |
Nem kell elterelni, ha rám vonatkozott a megjegyzés, akkor légy nyugodt, nincs mitõl tartani.
|
László_atya | 23569 | 2016. október 12. 15:02 | Válasz erre: 23568 |
Én is falusi anziksz vagyok, engem érdekel. :) Sajnos az én falucskámban a ci... öööö... különbözõ okokból már megszûnt az iskola, kénytelen vagyok a városba hordani a srácokat. |
Utalatos | 23568 | 2016. október 12. 14:29 | Válasz erre: 23566 |
Este otthonrol megteszem, ha valoban van akit meg erdekel az en kis falusi anzikszom( ezt nem igy kell irni.):-)
|
Utalatos | 23567 | 2016. október 12. 14:25 |
Az eddigiekhez még annyit: a magyar ember, a videki ember, a paraszt ember egyik legpozitivabb tulajdonsaganak,vonasanak a " mindent az utolso szemig hasznositani akaro es tudo szemleletet" tartom. Sajnalom, hogy ez a nyilvanvaloan insegesebb idokbol hozott szemlelet lassan teljesen kihal. Mar nemcsak az apro fo....to szilvat hagyjak veszni, de a legjobb palinka alapanyag a mezedes eperfa termese is a fak alatt rohad el lehullva es inkabb csak bosszusagot okozva. A sok vadontermo csemegerol, somrol, galagonyarol, kokenyrol,stb nem is szolva. Talan csak a gombaszedes a csipkebogyogyujtes es a bodzaszedes divik meg ,vagy jott inkabb ujra divatba. Sajnos a diofak termesenek nagy resze is a varjak martalekava valik. De ezt csak kiteronek szantam, a bunomet nem enyhiti..:-) |
Utalatos | 23565 | 2016. október 12. 13:26 |
Annyira rettegek tole, hogy visszater a menekult, migrans, nepszavazas vitatema, hogy inkabb szeretnem egy kicsit elterelni a figyelmeteket:-)): Osz van. A termeszet rengeteg gyujteni valo javat kinal. Meg persze a utcai fak, erdoszeli bokrosok, elhagyatott telkek, szolok is. Mi pedig ilyenkor beszerzo korutra indulunk a gyerekekkel. Mondhatnam nagy klasszikust idezve: "megyunk lopni" Ertheto lesz a vegere, hogy miert hasznalom ezt a nem tul bizalomgerjeszto kifejezest. A gyerekek rengeteg vacakot esznek, joszerivel csak vacakot esznek meg itt videken is. Allomanyjavitoval, szinezekekkel, izfokozokkal , vegyszerekkel teletomott, meggyozodesem szerint emberiseg ellenes modon gyartott es forgalmazott szemetet. Gyumolcsot, zoldseget szinte semmit. Otthon sem kinaljak oket, a kertekben egyre kevesebb gyumolcsfa, vetemenyes van, a boltban pedig legalabb annyira karosakat kapni, mint a gyumolcsizu uditok, vagy az epret sosem latott joghurtok. A gyerekek nem ismerik, nem szeretik, nem fogyasztjak, tehat nem is igenylik a zoldsegeket, gyumolcsoket, sozatlan magvakat. Ezert hat be kell csapni oket! Igen, szandekoltan, elore megfontoltan.:-) Ezt teszem en, ovonokent bunre csabitva oket.:-) A gyerek olyan, ha mar a szuleinek sem hisz, toluk sem fogad el dolgokat, akkor az ovononek sem fogja elhinni, hogy az o erdekeben cselekszik, mikor arrol probalja meggyozni, neki jo az hogy cseresznyet, diot eszik. Az ertelmehez mar nem lehet eljutni, izlese, kedve, etvagya ki sem alakult meg e finomsagok irant. Kire hallgat akkor hat? Senkire. Ebben a kerdesben senkire. Kiserletkeppen kiprobalja, mert latja, hogy ezt varjak el tole, de fintorogva fel is adja. Bezzeg....ha a kis tarsa, vagy az utalt rivalisa a Laura megeszi, akkor meginog a nagy ellenallasa:-)) De neha meg ez is keves. Akkor jovok en. "Gyerekek, menjunk csenni"! Igen. A kaland, a szokatlan tevekenyseg, az erdekes korulmenyek tehetnek vonzova egy addig utalt dolgot, edesithetnek meg(szoszerint) egy addig fanyar szem gyumolcsot is. Most kanaan van. Persze tavasszal is az volt. Fogjuk a kis fonott kosarkainkat es indulunk a "nagy beszerzo" korutunkra. Itt nalunk, mint a videki telepulesek nagy reszen minden utca szerkezete hasonlo. A portak elott jarda, nehol meg kis trécselo padocska, utana szeles fuves resz gyumolcsfakkal, majd az arok, utana az ut es vica versa a masik oldalon ue. Minden utcaban mas fasor. (Sajnos az eloregedo fak helyebe mar diszfakat ultetnek, vagy meg azt sem, hagyjak gyepnek. Szabalyok: csak amit elerunk, fa alol osszetudunk szedni, (vagy amiert a Rozi, fiukat megszegyenito modon fel tud maszni azt gyujtjuk. Agat nem torunk, keritesre nem maszunk, de a kertbol kihajlo ag mar megfontolando terep, eretlenul semmit nem szedunk le, es ha latjuk, hogy a kertek elotti fat gondozzak, metszik, muvelik, a pazsitot alatta szepen nyirjak, akkor azt lehetoseg szerint tiszteletben tartjuk. Mindenhonnan csak nehany szemet szedunk, nem is nagyon tudnank tobbet. Tavasszal kezdjuk a cseresznyevel, meggyel, kerites resen kikandikalo malnaval,nyaron egy par szem oszibarackkal, paradicsommal,( ezeket inkabb josagos nenikek ajanljak fel a kertjukbol( mar szinte varnak bennunket, a kerites tetejen leskelodnek:-))). De johet a sargabarack, szilva is, sanyarubb idoben a kezeket, szajakat megszinezo eperfa termese. Most pedig igazi terulj, terulj asztalka van. Rengeteg alma, korte, maradek szilva es persze a fantasztikus magok. Regen termett ennyi mandula, mogyoro, dio is lenne, de akozott sok a hibas. Mikor kosarkainkat megszedtuk es kaptunk egy furt szolot is hozza a Terike mamatol, akkor irany a ter. Sajat kis koveink vannak ott elrejtve a toreshez, ott a nyomoskut a gyumolcs megmosasahoz, a kis kezek tisztitasahoz. Fantasztikus lakomakat csapunk. Es a gyerekek hetekig orzik emlekukben ezeket a kis kalandokat, meselik otthon, nyaggatnak naponta, hogy " Timi neni, mikor megyunk megint osemberest jatszani? (halaszo, vadaszo, gyujtogeto):-) Nekem is hatalmas elmeny, de a legfontosabb, hogy a legfanyalgobb gyerek is elvezettel falja a naspolya szottyadt termeset, amirol eddig azt sem tudta, milyen finom csemege.... .... Feljelentettek. Megint. No nem igazi feljelentes, csak az Onkormanyzatnal es a Igazgatonknal, O pedig kenytelen volt tovabbitani a fenntartonk fele:-(((( ... Hosszu voltam. Bocsanat erte. Ha valakit erdekelnel esetleg meg a fejlemenyek akkor este szivesen befejezem a tortenetet. Most a gyerekek mellett a helyem... |
Utalatos | 23564 | 2016. október 12. 12:24 | Válasz erre: 23561 |
Koszonom Neked es Penzinek is, hogy szemelyes peldakon keresztul vilagitottatok ra mennyire is osszetett es neha igaztalanul ostorozott ez a terulet!
|
tsanyi | 23563 | 2016. október 12. 12:18 | Válasz erre: 23561 |
Ez a régi tapasztalatom egyik részrõl, a párodat sokan utálják a kollégái közül?
|
László_atya | 23562 | 2016. október 12. 12:12 | Válasz erre: 23561 |
Remek, hogy ezt leírtad. Hogy miért? Mert ilyenkor válik el a sz@r a májtól, azazhogy kinek hivatás és kinek meló a pedagógus pálya. Aki ilyen körülmények mellett továbbra is szereti a hivatását és a gyerekek vannak a középpontban, az elõtt megemelem a Caberget. Sajnos sokan (anélkül, hogy arányokat saccolnék) az ilyen körülmények miatt elfordulnak a gyerekektõl, mintha õk tehetnének bármirõl is. Egyébként csak hogy tisztázzuk: A vitát én a tanárok kapcsán folytatom már egy ideje, az óvodapedagógus egy másik téma. Én például az óvodapedagógusokat semmivel sem veszem kevesebb számba, mint akár a fõiskolai tanárt. Hogy miért? Rém egyszerû. A gyerekek pont abban az életkorban a legeslegfogékonyabbak, amikor oviba járnak. Az ott tapasztaltak, tanultak az egész további életükre hatással vannak. Óriási felelõsség. Szerintem az egyik legszebb hivatás a világon. |
Bedouin | 23561 | 2016. október 12. 11:57 |
Csak pár gondolat a pedagógus témához: Feleségem óvónõ több, mint 30 éve, feltehetõen nem akar engem megtéveszteni, amikor a következõket mondja, illetve láttatja: 1. Fizet az ebédért az oviba. 2. Itthonról behordja a még használható és fejlesztõ játékokat és könyveket, melyeket többé nem hoz haza. 3. Családi kasszából gyakran vásárol az ovinak rajzlapot, ceruzát etc. 4. Ugyancsak saját pénzen vesz alapanyagot és hazaérve gyurmát fõz a gyerekeknek a másnapi foglalkozáshoz. 5. Naponta készül fel itthon a másnapi foglalkozásokra, szezonális dolgokhoz anyagot, alapanyagot gyûjt, fúr, farag, vagdos, ragaszt, színezõket nyomtat etc. Néha ezért elmaradnak házi munkák, mint pl mosogatás, fõzés ... 6. Kirándulásoknál Õ is 1 (db) fõ, így neki is mindenért ugyanúgy kell fizetni... 7. Olyan is megtörtént, hogy a családtagjait is bevonja a tennivalókba, pl voltam már bent képet felfúrni, wc ülõkét cserélni (én vettem), illetve füvet nyírni is. 8. Szabadság? Hát az néha bent marad, mert nem mindig sikerül mind kivenni. Tovább nem folytatom, nehogy panasznak tûnjön, mert nem az. És lehet, hogy nem is mond igazat ... Ugyanakkor az Õ döntése volt és még mindig óvónõ. |
tsanyi | 23560 | 2016. október 12. 11:27 | Válasz erre: 23535 |
Eszemben sincs megosztani és nem hiszem, hogy megingatnál ebbéli tapasztalataim által kiváltott hitemben.:) Szüleim, tesóim nejei, keresztanyák stb. a merítés. A régi tapasztalat vegyes, a mostaniak........teljesen egyértelmû.:)))
|
László_atya | 23559 | 2016. október 12. 10:35 | Válasz erre: 23556 |
Ja, kiváló. Én akár még a Lámpavas-érdemrendet is megadnám az írójának, annyira jó. Objektív, igazságos és széles látókörû az írás, miközben teljesen prekoncepció-mentes, nyomokban sem találsz benne tényként tálalt teóriákat, és egyáltalán nem kelti egy olyan hülye ember írásának benyomását, aki épp okoskodik.
|
László_atya | 23558 | 2016. október 12. 10:29 | Válasz erre: 23554 |
Igen, a napközis tanárnak az a dolga, hogy a gyerek elõször a feladatával foglalkozzon, ne minden mással. Ha az kész, és jó is, lehet bandázni. Ha te dolgozol napi 10 órát minden nap, plusz hét végén is 4-5 órát, nem érzed magad túlterheltnek? Pedig te felnõtt vagy... A többire már nem reagálok, mert nem akarok én is annyira demagógba átmenni.
|
Yossarian | 23557 | 2016. október 12. 09:05 |
http://index.hu/belfold/2016/10/12/tolgyessy_peter_orban_viktor_kadarizmus_mussolini_rendszervaltas_hatalomvaltas/
|
Yossarian | 23555 | 2016. október 12. 01:44 |
http://www.maszol.ro/index.php/velemeny/70720-szilagyi-n-sandor-egy-tulmeretezett-kiserlet-cseppet-sem-meglep-eredmenyei
|
Ullyses | 23554 | 2016. október 11. 20:40 | Válasz erre: 23541 |
Az hogy a gyerek "ott van" a napköziben nem jelent semmit, kérdés mivel foglalkozik? A leckével, a szomszédjával mobiljával.... annó én is el tudtam cseszni a délutánom minden mással, mert érdekesebb volt, mint a tanulás... Az meg hogy a napközis tanár nem segít??? Hmmm... Biztos h ez a dolga? Ámbár ha a gyerek odamegy hozzá megteszi, ha nem, hát ezért nem mert nem ment oda. Egy gyerek is hamar rájön, hogy csak is a tanár lehet a "hibás" fõleg ha látja hogy a szülõ is egybõl mindenért a tanárt hibáztatja. Az meg, hogy mennyi a tananyag, abban végképp nem a tanár a hibás, hanem az az oktatási rendszer amely sok olyat is magába foglal amire nincs szükség... A tanár meg azt kéri számon amit rajta is a szakfelügyelõ... Penzi észrevétele, bejegyzése is édekes, és hozzá csatlakozva írom : bizonyára olvastatok olyan feliratokat is, hogy "használd a kefét", " töröld meg a lábad" stb... bizonyára ezek sem véletlenek :(( ...valahol ezt is valakinek meg kellene tanítani annak a szegény túlterhelt gyereknek. |
Yossarian | 23552 | 2016. október 11. 12:55 | Válasz erre: 23551 |
Az utolsó mondatot nem igazán értem és mivel a legkisebb fiam is elmúlt 20, így nem naprakészek az infóim, viszont mindkettõnek nagyon jó tanárai voltak. De hát ez sem reprezentatív minta. |
László_atya | 23551 | 2016. október 11. 12:32 | Válasz erre: 23550 |
Persze, csak már kicsit unom, hogy állandóan "tisztelet a kivételnek", meg "persze nem akarok az egészre általánosítani" köröket fussam. Mindig vannak kivételek és normális ember - ide közé tartozónak gondolom magam - sosem az egészrõl mond ítéletet. Azonban a saját tapasztalatom nem azt mutatja, hogy a többség rendben van és a nem reprezentatív kisebbséggel van gond. Értelemszerûen nem tudok és nem is akarok vitatkozni olyannal, akinek a saját tapasztalatai homlokegyenest ellentétesek az általam tapasztaltakkal. Viszont akkor még nagyobb a baj...
|
Yossarian | 23550 | 2016. október 11. 11:59 | Válasz erre: 23547 |
Azzal semmi baj ha van véleményed és hangot adsz neki, sõt. A baj akkor van, ha a pedagógus társadalom egészét ítéled el, mert azért szerintem te is tudod, hogy nem a többsége, de biztosan nem az egésze az, akivel bajod van.
|
Yossarian | 23549 | 2016. október 11. 11:57 | Válasz erre: 23548 |
Lehet hogy nem pontos megfogalmazás a népcsoport ebben a helyzetben, de légy nyugodt nem volt semmilyen hátsó szándék, ha lett volna azt sokkal konkrétabban meg tudtam volna fogalmazni. Egyébként meg ha nem tûnt volna fel, már elég régen elengedtem azt, amire próbáltál utalni.
|
Tizedes | 23548 | 2016. október 11. 11:33 | Válasz erre: 23546 |
"általánosítani itt sem - és más népcsoportok esetén sem - szabad." Mert szerinted a pedagógusok egy népcsoport? Itt most egészen másról szól a diskurzus. Az a téma amit emlegetsz, nem errõl szól és már unalmas is. Engedd el! |
László_atya | 23547 | 2016. október 11. 11:16 | Válasz erre: 23546 |
Általánosítani valóban nem jó, a trendet viszont érdemes figyelni, mert a pozitív általánosítás pont olyan káros, mint a negatív. Amúgy abszolút egyetértek abban, hogy a pedagógusokat meg kell(ene) fizetni, mert õk jelentõs mértékben hozzájárulnak a sikeres, vagy épp sikertelen jövõhöz. Egy feltétel van: Az alkalmatlanok ne lehessenek a pályán. A pedagógus társadalom most összezár és sok esetben a védhetetlent védik. Csak azért, mert valaki elvégezte a TF-et, még nem biztos, hogy valóban alkalmas is a pályára. Magas szintû képzést, komoly alkalmassági szûrést, értelmes és hasznos, tartható tantervet akarok a gyerekek agyonhajszolása nélkül. Ha ez mind megvan, itt és most leteszem a nagyesküt, hogy én leszek az elsõ, aki felveszem a kockás inget és a Kossuth tér közepén állva megafonon küldök a kurv@ anyjába mindenkit, aki a pedagógusok ellen emel szót. Amíg viszont ez nem történik meg, engedtessék meg nekem, hogy ne legyek elégedett és ennek hangot is adjak. |
Yossarian | 23546 | 2016. október 11. 09:57 | Válasz erre: 23541 |
A pedagógusok is a társadalomnak egy szelete, (vagy részhalmaza, ahogy tetszik) ergo a pedagógusok körében is ugyanannyi alkalmatlan, motiválatlan, neadj' isten ostoba ember van, mint a társadalom egészében. Az, hogy ez az egésznek hány százaléka, lehet vitatkozni, én megtippelni sem merem. Viszont nagy általánosságban az a véleményem, hogy a jó pedagógusokra - manapság még inkább, mint általában - nagyon nagy szükség van és igenis meg kellene fizetni õket rendesen, hogy ne kényszerüljenek mellékállásokra pazarolni az energiájukat. Egy ország sikeres jövõje nagyon nagy mértékben a jó oktatáson múlik, viszont az egy utópia, hogy egy keményen dolgozó szülõ annyit és olyan szinten tudna foglalkozni a gyerekkel, mint egy jó pedagógus. Szóval lehet szapulni egyes pedagógusokat, mert olyanok, amilyenek, de általánosítani itt sem - és más népcsoportok esetén sem - szabad. Sztem.
|
László_atya | 23545 | 2016. október 11. 08:54 | Válasz erre: 23543 |
Jó, hogy a témát felhoztad (illetve kibõvítetted), a szülõi oldalon is van hová fejlõdni, én magam is azt tapasztalom, mint amit te is leírtál.
|
László_atya | 23544 | 2016. október 11. 08:51 | Válasz erre: 23542 |
A követelmények most sem alacsonyak, van pár olyan tantárgy, ami a mi idõnkben nem volt. Például informatika, hon- és népismeret, erkölcstan... Egyáltalán nincs manapság kevesebb követelve, viszont felborult az egyensúly, mert a követelmények nem állnak összhangban azzal, ami nyújtva van azért, hogy teljesíteni lehessen a követelményeket. Annak idején a tanulószobán minden leckét meg KELLETT csinálni, a tanár pedig ellenõrizte, esetleg osztályozta (!!!). Otthon a szüleim megnézték még egyszer és belekérdeztek ebbe-abba a biztonság kedvéért. Ha valami nagyon nem ment, vagy ismétlésre volt szükség, az nyilván otthonra maradt, a tanulószobán természetesen csak az aznap feladott házit kellett megcsinálni, másra nem is lett volna idõ.
|
Penzi | 23543 | 2016. október 11. 08:09 |
Bankban dolgozom, elméletileg iskolázott emberek között. Képzeljétek, a lifteknél kirakták a „Lift etikett” nevezetû, pontokba szedett viselkedési elvárásokat. Az elsõ pont, ha belépsz a liftbe köszönj….. És ez komoly !!!!! Azoknak az embereknek akiknek ez az alapvetõ magatartás nem olyan természetes, mint a levegõvétel, milyen gyermekei vannak, lesznek ? Két gyermekem van, az iskolai évek alatt sikerült sok szülõvel találkoznom, akik szerintem, azon kívül semmit nem foglalkoztak gyermekükkel, minthogy etették és ruházták õket. A nevelésüket meg a tanárokon kérték számon (((((( Sajnálom a pedagógusokat a támadások miatt, egy percig sem irigylem tõlük a „sok” szabadságot. Napi szinten megküzdeni 20-30 félre nevelt kölyökkel, sokszor szülõi támogatás nélkül…..de egyet bizton állíthatok, én tuti nem foglalkoznék ennyi gyerekkel, nem az én idegeimnek valók ……. |
kawa70 | 23542 | 2016. október 11. 06:44 | Válasz erre: 23541 |
Azon gondolkodok, a mi idõnkben hogy is volt ez.........fél8-ra iskolába értem, 13 után volt vége az utolsó órának aztán kettõtöl tanulószoba négyig és még otthonra is maradt tanulnivaló. Tehát sok különbség nincs, csak akkor a tanár és a szülõ is többet követelt a gyerektõl. |
László_atya | 23541 | 2016. október 11. 00:20 | Válasz erre: 23540 |
Ezt a vitát közöttünk annyival zárnám le - minden tiszteletem mellett -, hogy valószínûleg akkor az én gyerekeim járnak rossz iskolába. Meg még az ismerõseimé, mert tõlük is nagyjából azokat a panaszokat hallom, mint amit magam is tapasztalok. Csak egy a sok közül: A gyerek ott van egész nap az iskolában. Lemegy a 4-5-6 órája, irány a tanulószoba(nagyobbiknak)/napközi(kisebbiknek), ahol elvileg a házi feladatot kell megcsinálniuk. Erre hazajön az 5-es nagyobbik és az elsõs kisebbik fiam egy rendes 8 órás mûszak után, ami ugye egy felnõttnek is megterhelõ (pláne a tanároknak), de otthon kiderül, hogy senki nem figyel rájuk, nem ellenõrzi a napközis tanár, hogy a házi feladat jól van-e megcsinálva, nem segít, ha a gyerek elakad, vagy nem ért valamit -> még otthon, este, 2 holtfáradt gyerekkel 2 esetleg szintén fáradt szülõ még két és fél órát kínlódik, ha minden jól megy. Normális ez? 6 és 11 éves kisgyerekek, az Úristen verje már meg! Hogy lehet elvárni tõlük, hogy napi 10 órát "dolgozzanak", meg persze a hét végén is, hisz akkor több a lecke is... NORMÁLIS EZ???
|
Utalatos | 23540 | 2016. október 10. 18:04 | Válasz erre: 23537 |
"A tanár is egy hivatás és tiszteletet érdemel az, aki a hivatásának tekinti (nem pedig szimpla melónak), mint ahogy a mentõsök, a tûzoltók, vagy épp a rendõrök, bár utóbbiaknál azért 2006 óta megoszlik a véleményem. " Joszerivel ez az egyetlen mondatod amivel maradektalanul egyetertek, kulonosen a rendorok 2oo6-os megmagyarazhatatlan fellepeset illetoen. A targyi tevedeseket nem is kivanom kijavitani, annyira meltatlan a pedagogusokat orokke ezzel tamadok demagog kijelenteseit sorakoztattad itt fel, amikre mar ezerszer kaphattal volna valaszt, ha igazan erdekelne. Azert megis egyetlen pelda:16 ev tanulas+ osszessegeben 4 ev munka melletti tovabbkepzesek, tanfolyamok es kozel 20 ev szakmai gyakorlat utan nekem a nyaron 3 azaz harom het szabadsagom volt, abbol ketto az ovoda eves nagytakaritasa, termek festese, stb idejen. Csendben jegyzem meg, a slendrian munkat vegzo festok, asztalosok, villanyszerelok, karbantartok utan kik takaritottak, raktak rendet? Mi. A termeket, falakat kik installaltak ujra? Mi. Nyilvan ez is a feladatunk, bar nekunk azt tanitottak a foiskolan, hogy minden energiankat a gyerekek szellemi, mentalis es fizikai fejlodesere aldozzuk. A fene se varja el a szuloktol, hogy a mi tiszteletunkre tanitsak, akar meggyozodesuk, tapasztalatuk elleneben is a gyerekeiket. Hisz szinte minden pedagogus egyben szulo is, akiknek ugyanazokkal a gondokkal, terhekkel kell megbirkozniuk, mint a mas szakmat, hivatast uzoknek. Egy nagy diferencia azonban van. Egy pedagogus egyszerre 20-25 gyereket nevel a szulei, nagyszulei tiszteletere, testverei, csaladtagjai szeretetere, a hazaja becsulesere, kulturajuk-nyelvuk apolasara, termeszeti es szellemi ertekeink megovasara, gyarapitasara, a gyengek es elesettek tamogatasara, stb. Es akkor meg egyetlen szot sem beszeltem a konkret ismeretekre valo oktatasrol. Ne gondolj hat ellensegkent a pedagogusokra es foleg ne itelkezz konnyen felettuk! Boven kijut nekik is a tarsadalom es az orszag osszes gondjabol, mikozben megitelesem szerint sokszor erejuket is meghaladoan igyekeznek teljesiteni. Az pedig, hogy Ok lennenek a tarsadalom orokke siro es egyre tobbet kovetelo resze, raadasul mindezt alaptalanul, valodi teljesitmeny nelkul akarva, ez a szemlelet szamomra inkabb nagyfoku tajekozatlansagot es vaksagot, vagy inkabb erthetetlen a pedagogusokat merhetetlenul lenezo, megveto szemelyes ellenerzest tukroz. László_atya, mindig orommel, erdeklodessel olvasom a bejegyzeseidet, de most elkeseredtem. Gondolj bele, ha egy ilyen alapvetoen tiszta fejjel gondolkozo embernek, mint amilyennek Teged gondollak, ilyen elkepesztoen elfogult, mar mar megalazo velemenye van a pedagogus tarsadalomrol, akkor mi varhato egy lehuto,a vilagba csak bele elo, gondolkozni,tenni nem akaro, ismeretekre nem vagyo, "valovilag generaciotol"?! |
kawa70 | 23539 | 2016. október 10. 17:51 | Válasz erre: 23537 |
Annyit azé hozzáfûznék, hogy a teljes nyári szünet nem pihi a pedagógusnak.......Bent melo az iskolában, de azért az igaz hogy 2-3 hetet otthon vannak. Persze lehet, hogy vannak kivételek.
|
Fido71 | 23538 | 2016. október 10. 17:43 | Válasz erre: 23537 |
Éppen ezt gondoltam a szünetekkel kapcsolatban, amit leírtál... Azért zsiványok is. Szorgalmazzák, hogy legyen az osztálykirándulás valami jó helyen /ami neki ugye ingyé' van és még a férjét is viszi, mert ugye sok a gyerek/. A keresztfiamék egy veszprémi középiskolából tavaly pl. Spanyolba mentek. Télen sítábor a sógoroknál stb. Azért nem ritka az ajándék sem vagy a különbözõ kedvezmények a szülõk munkahelye szerint. ;) De mindenképpen az egyik legfontosabb dolog az Õ létük egy gyermek jövõjével kapcsolatban. Sajnos ott is van, aki szarik az egészre. Kiégnek, mint a többi "szakmában". |
László_atya | 23537 | 2016. október 10. 16:38 | Válasz erre: 23536 |
Tõlem ugyan nem hallanak a gyerekeim semmi negatívot a tanáraikkal kapcsolatban (épp ellenkezõleg), de szerintem nem is kell. Épp elég, amit tapasztalnak. A többi mese habbal. Dolgozok én is annyit, mint bármelyik tanár (konkrétan heti 45 - 50 órát + ami otthonra marad), csak nekem nincs 2,5 hónap pihi nyáron + 4 nap õsszel, 2 hét télen, 5 nap tavasszal + egyéb tanítás nélküli napok. A továbbképzésemet én fizetem a szabadságom terhére, amely 2 gyerek mellett 33 nap/év így, hogy vén f@sz vagyok. Az ebédemet ki kell fizetnem, akárcsak a reggelimet. Utazási kedvezményt nem kapok és semmilyen egyéb juttatást. De hát én csak egy putri melós vagyok a versenyszférából, kuss a nevem. Hát kussolok is, engem nem látsz kockás ingben demonstrálni sehol. Nem kell ez a rossz duma, hogy bezzeg ha a helyében lennél, te mit tennél. Azt tenném, amit eddig is. Ha nem bírom a melót (mindegy, mi miatt), akkor váltanék. Csak azért, mert a pék keveset keres, meg meg sem becsüli senki, még nem kell beleszarnia a kenyértésztába, ugye? Szóval bármikor cserélek bármilyen tanárral, mert lehet, hogy a tudásom kevés hozzá, a gyerekeket viszont imádom. Ezért nem bánnám, hogy ha jó sok tanárnak is lehetne egy kicsivel kevesebb tudása, és a helyén a gyerekek szeretete foglalhatná el a helyet. A tanár is egy hivatás és tiszteletet érdemel az, aki a hivatásának tekinti (nem pedig szimpla melónak), mint ahogy a mentõsök, a tûzoltók, vagy épp a rendõrök, bár utóbbiaknál azért 2006 óta megoszlik a véleményem. Végül pedig: A tanárokat nem azért fogja a gyerek tisztelni, mert én minden nap a szájába rágom, hogy "kisfiamatanárokattisztelniKELL", hanem ha a tanár kivívja azt a gyerekeknél, meg persze a szülõknél. Azt gondolom - a saját példámból kiindulva -, hogy mint szülõk, most is sokkal erõsebben támogatjuk a tanárokat, mint amit visszafelé tapasztalunk. Az efféle egyoldalúság pedig csak rombolásra jó, építésre nem. Pedig építeni kéne, nagyon, de az, hogy az egyik fél mindig csak követel, úgy nem nagyon megy. |
Ullyses | 23536 | 2016. október 10. 15:31 | Válasz erre: 23532 |
No látod ez is egy vélemény és ez is a felé tendál hogy: pedagógus? áááá... Hogy legyen így meg az alapvetõ tisztelet a pedagósnak, ha már a gyerek is majd ezt hallja amit te is kinyilvánítottál... (sajna nem vagy egyedül ez "leszóló" véleménnyel, mégha csak "félig is"). Fontos, hogy milyen is az az ügyeletes "szürkeállomány" ami sok mindentõl függ, de mitõl lenne jobb mint más foglalkozási ágban??? Tudom van aki kényszerbõl,(nem mer másba belevágni) van aki elhivatottságból marad a pályán aki meg keni végja az elmegy az iparba 2x, 3x annyiért(pl nyelvtanár, szaktanár)... De játszunk el a gondolattal, 1 napra legyél tanár... és dolgozd le egy tanár heti kötelezõ 25 óráját, javítsd ki a dolgozatokat és készülj fel a másnapi óráidra,(min 5osztály, mindegyikben más az anyag!) de lelkiismeretesen ám!!! túlórapénz NINCS! ... és aztán észreveszed, hogy te vagy a legszarabbul fizetett "közmunkás". Ezek után a kedved? majd benézel e fórumba, olvasod az általad is írt sorokat... mennyire javítja a közérzeted? Ja és ehhez jön Utálatos által leírtak ami szintén igaz, sajna... Ne bántsuk a tanárokat, inkább neveljétek a gyereket a tanár tiszteletére, legalább idõvel legyen meg e szakma becsülete! + egy adalék: A végzett diákok(középsuli) fizetése majdnem annyi vagy több mint egy tanáré! |
Utalatos | 23535 | 2016. október 10. 14:52 | Válasz erre: 23533 |
Oszd meg! Majd jol megkontrazom.:-)) Rajtad kiserleteztek vagy gyakoroltak a pedagogus csaladtagjaid?:-) Kulonben, milyen tapasztalataid lehetnek a munkajukkal kapcsolatban? Hazavittek? Na, ez az amit nem szabadna:-)) A szulok ma mar szivesen rálõcsölnének minden nevelesi, fegyelmezesi es "konfliktus kezelesi", feladatot is a tanarokra. Sajat nevelesi es csaladi kudarcaik mogott is szivesen teszik meg bunbaknak a pedagogusokat. A gyerek nem egy ebed, vagy egy elszabott ruha, itt pokoli nehez korrigalni minden elcseszett lepest, barki kovesse is el:-((( |
tsanyi | 23533 | 2016. október 10. 09:07 | Válasz erre: 23532 |
A család tele van/volt pedagógussal, vannak érdekes tapasztalataim.)
|
László_atya | 23532 | 2016. október 10. 08:20 | Válasz erre: 23529 |
Lóf@szt akarnak a pedagógusok bármit is zabolázni, csak "nem tehetik meg"... Elvannak mint a befõtt és sajnos minden fontosabb, mint a gyerekek. Sajnos úgy mondom ezt, hogy közben minden tiszteletem a pedagógusoké lenne, ha nem azt látnám, hogy egyre nagyobb részük nem erre a szép, de nehéz pályára való.
|
kawa70 | 23530 | 2016. október 9. 20:08 | Válasz erre: 23529 |
Sokmindent megveszünk a gyereknek...... ki.ezt ki azt..... ez alapján általánosítani még nem lehet. Én is megvettem, a véleményem is meg van a könyvrõl, amit mellékeltem is a könyvhöz. Szetencsére a gyerek más könyveket más módon használ, és hoz könyvtárból is könyvet. |
eröt | 23529 | 2016. október 9. 19:51 | Válasz erre: 23528 |
Az irányadót kellene zabolázni a pedagógusnak de nem teheti.Nincs joga semmihez.Ezt pölö tudom.És DE van összefüggés.A szülõk veszik meg a debil kölöknek,akiknek az értékrendjébe belefér.A szülõ meg szavazó polgár.És ezzel az intelligenciával felvértezve megy szavazni.Na ez tragikus
|
kawa70 | 23528 | 2016. október 9. 19:28 | Válasz erre: 23526 |
Nincs összefüggés......... a szülõk többsége hasonló véleményen van, de az iskolában mindig vannak irányadó divathullámok. Most ez van.
|
kawa70 | 23527 | 2016. október 9. 19:26 | Válasz erre: 23525 |
Nem voltal felületes, a könyv 80%-a valoban arról szól hogy ne kezelj egy könyvet. Tépd ki firkáld össze koszold be huzgáld dobáld lépj rá stb. De valahol egyfajta korlát feloldása a gyerekben, viszont ennyi pénzért sok. Meg aztán ha nem csak ezen alkalmazza akkor káros is lehet. De sajnos már nem tudnak mit kitalálni. Azonban a gyerek kreativitásán is mulik mit hoz ki belõle.
|
eröt | 23526 | 2016. október 9. 19:15 | Válasz erre: 23522 |
Na most újra egyetértünk végre!Ezt a szart én is megnéztem az Árkádiában. Kiakadtam mint orosz kakukkos óra.De sikerkönyv!!! Olyan országban ahol több millió izé szavaz arról amirõl lövése nincs ez teljesen normális. |
tsanyi | 23525 | 2016. október 9. 18:36 | Válasz erre: 23523 |
A film alapján egy kis aranyos színezõnek tûnik, amit én láttam és amit a boltos mondott a magyar verzió arról szól hogyan kell megsemmisíteni egy könyvet, minden lapon erre van valamilyen módszer feltüntetve. Pár oldalra lapoztam csak és azokon ezt láttam, lehet, hogy felületes voltam nem tudom, majd ha megveszi a gyerek és megmutatja mit csinál vele kiderül.
|
kawa70 | 23524 | 2016. október 9. 17:44 | Válasz erre: 23522 |
Én most vettem meg a gyereknek. Nem látom.sok értelmét de majd kiderül. Jelenleg ez most a trendi a gyerekek közt. Az biztos, hogy a szerzõnek sok energiát nem.kellett belefektetnie a busás haszonba....
|
TIZ | 23523 | 2016. október 9. 16:50 | Válasz erre: 23522 |
Ez alapján pedig okos dolognak tûnik: https://youtu.be/MfajAq-AMsI |
tsanyi | 23522 | 2016. október 9. 15:59 |
Jártunk ma moziban és pár boltban a legkisebbel amik között volt néhány könyvesbolt is, az utolsóban mikor kérdeztem, hogy talált-e valamit magának megkérdezte a boltost, hogy van-e az, hogy Hogyan nyírd ki a naplódat? Néztem mint hal a szatyorban, hogy mirõl van szó, de boltos udvariasan megmutatta neki mire én is megnéztem mirõl van szó és amikor tudatosult, hogy mi az megjegyeztem, hogy könyvégetõs oktató könyv is lesz? Erre a boltos felindultan mondta, hogy Õ is ellene van annak, hogy ilyen kiadványokat kell egy könyvesboltban árulni és ebben egyetértettünk és mondtam a gyereknek, hogy én ezt nem veszem meg Neki, mikor kijöttünk azt mondta, hogy kár és neki kéne az a valami (nem könyv mert pont, hogy antikönyv) mire annyit mondtam, hogy jó, majd megveszed magadnak a saját pénzedbõl.
|
tsanyi | 23520 | 2016. október 8. 19:18 | Válasz erre: 23519 |
Én ezt nem kérdeztem, vaslogikával következtettem. :)
|
klimas | 23519 | 2016. október 8. 17:00 | Válasz erre: 23518 |
Kezded megtalálni önmagad..:)))) Amúgy a kérdés jó !
|
tsanyi | 23518 | 2016. október 8. 08:40 |
Nemrég láttam egy egy nagyon izgalmas sakkversenyt. Azon elmélkedtem, hogy aki kitalálta a sakkot az igazából az idõ múlásán és az öregségen búsongott ott a sivatagban, amikor elkezdte egy bábúval még talán jó kedve volt, de ahogy egyre több lett a bábú úgy lett rosszabb kedvû és agresszívabb és elkezdte õket háborúztatni egymással és mikor meg lett mind a 32 bábú akkor az már total war-rá vált.......és miképp lehetett ez? Ahogy a fogait elvesztette, azok voltak a figurák mert unalmában faragni is elkezdte õket, azt a 32-t....
|
Ullyses | 23516 | 2016. október 6. 21:35 |
1849.október 6. Egy percre gondoljunk az e napon elesettekre, vértanuinkra... |
kawa550 | 23515 | 2016. október 5. 17:12 | Válasz erre: 23508 |
Hajajj! A topik leghosszabb hozzászólása lenne, ha én elkezdeném a rossz és alul méretezett gépek, állandó eszközhiány, hanyag árubeszerzés, nemtörõdöm üzletvezetés, dolgozói lustaság,fizetési határidõk be nem tartása, szabadság és szabadnap lazán kezelése és egyéb problémák sorolását. Csak az nem olyan érdekes mint a foci meg ez egészségügy, mert azokhoz mindenki ért, a vendéglátáshoz meg kevesen. És az elmúlt 15 évben még mindig itt keresem a legtöbb pénzt a legkevesebb munkával. :)))))))) |
Ullyses | 23513 | 2016. október 5. 15:26 | Válasz erre: 23512 |
NEM! de nem is ezt írtam. Inkább azt akartam kiemelni probléma mindenütt van, hol ilyen, hol olyan... lásd #23511;... és én is tudnék ...
|
Bedouin | 23512 | 2016. október 5. 15:16 | Válasz erre: 23510 |
Azt nem tudom. De most komolyan, ha valaki horribile dictu lop, csal, sikkaszt, akkor az már bennünket is felhatalmaz a hasonlóra? |
Jam Clerk | 23511 | 2016. október 5. 15:11 | Válasz erre: 23508 |
Az én munkahelyemen például igenis van néhány probléma. Sajnos alagsorban dolgozom, állandó mesterséges fény mellett, rossz a szellõztetés, és sokszor fáj a fejem a nyomdaipari hozzávalók gõzétõl ;) Pedig azt mondták régen, hogy nincs szaga... egy frászt :) |
Ullyses | 23510 | 2016. október 5. 15:10 | Válasz erre: 23509 |
Hát húzd.... (hallottál valamit? jönnek a kínaiak is?) :)) |
Bedouin | 23509 | 2016. október 5. 15:07 | Válasz erre: 23508 |
Attól még felhúzhatjuk a szemöldökünket, nem?
|
Ullyses | 23508 | 2016. október 5. 14:50 |
Azé eltûnõdtem az utsó 5 hozzászóláson... a ti munkahelyeteken minden OK? Minden olajozottan megy, probléma egy szál se? Minden dolgozó a toppon? Ja persze ha saját vállalkozásban dolgoztok és csupa szuper munkaerõvel, akkor már értem... :) De sajnos nincs ez így mindenütt... :( |
Jam Clerk | 23507 | 2016. október 5. 14:43 | Válasz erre: 23506 |
Azt hittem, ez egyértelmû. A központilag egységesen kapott keretbõl az egyik kórház kesztyûket vett, a másik meg pénznyomdát. Biztosan csak számlát kellett benyújtani a vásárlásokról (például "Fertõtlenített kéz tisztán tartását szolgáló eszköz" megnevezéssel), azt meg ki hogyan értelmezi... van, aki kreatív, van, aki szabálykövetõ ;) A lényeg mindkét esetben, hogy patyolattisztán maradjon az ember keze... és csak árnyalatnyi különbség van aközött, hogy ´kéz kezet mos´, vagy hogy ´nekem eleve tiszta maradt a kezem´, nemde? :) |
László_atya | 23506 | 2016. október 5. 14:21 | Válasz erre: 23505 |
Na de mibõl vették akkor a pénznyomdai gépeket? :D
|
Jam Clerk | 23505 | 2016. október 5. 14:00 | Válasz erre: 23504 |
Szintén csak a tisztánlátás kedvéért. :) Ahol pénznyomdát mûködtetnek az alagsorban, ott MINDENRE van pénz, nem csak a mûködésre ;) |
kawa550 | 23504 | 2016. október 5. 13:57 | Válasz erre: 23503 |
Csak a tisztánlátás kedvéért. :) Kawapapa a dm-ben veszi magának a kesztyût, az említett kesztyûket a kolléga magának hordja a melóhelyre. Másrészt, az biztos, hogy nagy különbségek lehetnek kórház és kórház közt. De amelyikben én eddig jártam, ott ilyen mértékû spórolásoknak nyomát sem tapasztaltam. Azt meg nem annyira értem, hogy van az, hogy egyik kórházban alapvetõen jól mennek a dolgok, még ha vannak is kisebb nagyobb gondok, máshol meg nyakig ér a szar. Elvileg ugyan az a rendszer pénzeli õket. Ha mégse megy, akkor valszeg a gazdasági vezetés és az igazgató dilettáns barmok, akiket ki kell rúgni a pitsába és normális embert tenni a helyére. Mert nehezen hihetõ, hogy a soproni kórház alagsorában pénznyomdát mûködtetnének, oszt mégis van pénz a mûködésre. |
TIZ | 23503 | 2016. október 5. 11:52 |
Megvan a megoldás! Azé nincs kesztyû a kórházban mert már ott vannak kawa550-nél :-) A viccet félretéve, van pár orvos a családban, ismerem a viszonyokat. Van ahol pazarlás van és van ahol a szükséges eszköz sincs, sõt van ahol eszköz van (pl. unijós forrásból) csak szakember nincs aki mûködtesse. |
Ullyses | 23502 | 2016. október 5. 11:50 | Válasz erre: 23499 |
hmm.... elnéztem volna? Volt itt szó gumikesztyûrõl , pelenkáról, nõvérekrõl... legyen akkor az "Újratábla" :) |
lecso | 23500 | 2016. október 5. 08:44 | Válasz erre: 23493 |
Talán a nõvérnek nem jut... és a raktáros lopja el... |
kawa550 | 23499 | 2016. október 5. 08:19 | Válasz erre: 23498 |
Szerintem te itt valamit alaposan benéztél, a #23492 nem ez egészségügyi dolgozókról szólt.
|
Ullyses | 23498 | 2016. október 5. 07:59 | Válasz erre: 23492 |
"Ha nem, menjenek a kurva anyjukba..." ja a beteg meg akkor tuti "beledöglik" vagy beleposhad a pelenkába... egyébként sajna de valóban szar állapotok vannak a kórházban pelenkát, popsikrémet én is hordtam be, és akkor naponta többször cseréltek, de ha nem vittem akkor is jutott, csak a csere volt ritkább. Ennek ellenére minden tiszteletem és elismerésem a nõvéreké, mert aki ott van azok igyekszenek lelkiismeretesen dolgozni, túlórázni. De ahogy van rossz motorszerelõ, eladó, kõmûves stb... úgy akad ügyetlen, vagy rossz ápoló is, de sztem nem lehet általánosítani, ezért is ne bántsuk õket! Ki tudja holnap melyikünk kerül oda és akkor az örül majd a jó szónak! |
Fido71 | 23497 | 2016. október 4. 22:35 | Válasz erre: 23493 |
Tudod, mindig az tud mindent a legjobban, aki 5 évente egyszer jár kórházba. Aki meg mindennap járja körbe az ország kórházi osztályait, az sületlenséget beszél, nem ért az ahhoz... ;) |
Fido71 | 23496 | 2016. október 4. 22:32 | Válasz erre: 23489 |
Sem a fertõzést, sem a nõvérek kapacitását nem vitattam! Ne ferdíts, ez nem a migránsügy. Világosan emlékszem, mit írtam. A gumikesztyûs story-t nem hiszem el: egy nap egy kesztyû. Gondolom abban is adminisztrál, eszik és megy Õ is wc-re. Mert ha azt egyszer lehúzod, már nem tudod felvenni még egyszer. Ha megadod a kórház és az osztály címét, viszek nekik 20 dobozzal. Mert kb annyi áll minden osztály raktárában. Igaz, az XXL-es-bõl mindig kevés van, pedig nekem pont az kell. ;) |
Fido71 | 23495 | 2016. október 4. 22:28 | Válasz erre: 23490 |
Persze. Pelenkát is vitetnek a hozzátartozóval, meg a gyógyszereket is, ha befekszik az öreg. De ha nem viszel, akkor is jut neki. Érdekes... |
nagyK | 23494 | 2016. október 4. 20:37 | Válasz erre: 23483 |
Ezt "jól" kisarkaltad.. Nem nehéz kitalálni miért... |
kawa550 | 23493 | 2016. október 4. 20:36 | Válasz erre: 23491 |
Talán ott. De ha kincsként õrzik és csak 1db-ot kap mindenki naponta, akkor hogy a rákba hordják haza dobozszám?...... Az elmúlt 10 évben én és a 2 fiam révén 6 mûtétre volt közvetlen rálátásom, soproni kórház, I. Gyerek, Transzplantációs, soha még csak gyengén hasonlót se tapasztaltam. |
lecso | 23492 | 2016. október 4. 18:52 | Válasz erre: 23477 |
Senkinek nem lenne egy szava sem, ha papírokkal a kezükben érkeznének, alázatosan kérnék, hogy segítsünk, és szépen kivárnák a bebocsátást. Érkezzen emberként, nem igénytelen baromállatként. Ha nem, menjenek a kurva anyjukba. Az összes. |
lecso | 23490 | 2016. október 4. 18:39 | Válasz erre: 23484 |
Nem kell, persze. Múlt héten vittem be, pénteken az Országos Idegtudományi Intézetbe, az Amerikai útra két csomag fáslit. Mert a nõvér azt mondta, hogy szoktak kérni. De ezt sem kell elhinned... |
TIZ | 23489 | 2016. október 4. 17:08 | Válasz erre: 23484 |
Ok, nem hiszem el. Megmondom az öregnek aki agyvérzéssel került be a kórházba, és majdnem elvitte ez a fertõzés. Meg a lányának is aki orvos és naponta járt be etetni az öreget mert a nõvéreknek erre nem is volt kapacitásuk. Persze kamu az egész, tudom.
|
Yossarian | 23488 | 2016. október 4. 13:27 |
http://keletesnyugat.blogspot.hu/2016/10/a-hataraink-vedelmerol-integrativ.html
|
kawa550 | 23487 | 2016. október 4. 09:09 | Válasz erre: 23484 |
Senkiben ne merüljön fel, még ötlet szinten se, hogy a kórházakban sem csak angyalok dolgoznak, és esetleg elõfordulhat simán emberi hanyagság, hogy lexarom a kézfertõtlenítést, fogjunk mindent a kesztyû hiányra. A munkahelyemre a kollégám rendszeresen hordja a doboz kesztyûket, mert a fia a kórházban dolgozik, és számolatlanul áll halmokban, annyit hoz haza amennyit nem szégyell.
|
kawa550 | 23486 | 2016. október 4. 09:05 |
Aki motoros akar lenni, ezerféleképpen tudja megmagyarázni hogy az miért jó neki. Aki nem akarja, az szintén ezerféleképpen tudja megmagyarázni hogy az miért nem lesz neki jó. Aki NEM AKAR magyar lenni, az is ezer érvet tud felhozni, hogy miért nincs is magyar nemzet, nem onnan jöttünk, nem is voltunk ott stb. Mi meg ezt pont leszarjuk. :))))) Nekik jó utat kívánunk Júdeába, Londonba, Isztambulba, meg ahova csak akar. De ha beledöglötök is, ez akkor is Magyarország. |
Jam Clerk | 23485 | 2016. október 4. 09:02 | Válasz erre: 23482 |
Ahogy lentebb is írtad, "hogy a két végletet említsem. Szelektálni kéne közöttük, ez a lépés maradt el", amire Ullyses kolléga hozta az "a történelem ismétli önmagát" tézist, amely az õ értelmezésében arra figyelmeztet, hogy igen nagy gáznak nézhetünk elébe (vagy már benne is vagyunk), te megismételted a tételt, de azzal a felütéssel, hogy (csak?) a "Hatalom" gyártja az ellenségképet, és valójában nincs semmi gond, nem jöhet szóba semmiféle problémás forgatókönyv (akár ellenségkép-gyártás folyik a Hatalom részérõl, akár nem). Ezeket sorba rakva, én úgy érzem, hogy te is a két végletben ragadtál, és nem szelektáltál közöttük. Vagy nem hoztad õket szintézisbe, mert jelenleg nem csak az elbagatellizálás, de Ullysses értelmezése is szükséges. |
Fido71 | 23484 | 2016. október 4. 08:59 | Válasz erre: 23482 |
Ez a gumikesztyûs dolog meg egy nagy kamu! Nem kell ám mindent elhinni. ;) |
László_atya | 23483 | 2016. október 4. 08:37 | Válasz erre: 23476 |
Ha 20 000 évre vissza "eredeztetnénk" a családfákat, mehetnénk vissza a fára. Ennek a kommentednek semmi értelme.
|