Suprati | 8710 | 2011. november 10. 22:42 | Válasz erre: 8709 |
Félsz, hogy kizárnak a rendõrmotorosok közül???:)))
|
zizispáros | 8709 | 2011. november 10. 22:18 | Válasz erre: 8707 |
desiderus | 8707 | 2011. november 10. 22:05 | Válasz erre: 8705 |
És milyen érdekes, hogy ezt csak ellenzéki lapban olvasható... eddig máshol nem találtam meg.
|
zizispáros | 8706 | 2011. november 10. 22:04 |
A teljes cikk. Gyomorforgató már tényleg! http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=489509 |
Dodiba | 8705 | 2011. november 10. 21:51 | Válasz erre: 8703 |
Mivel általában 4 évente nálunk szarospelenka váltás van,így mindenkinek lesz alkalma jól besúgni azt,aki õt besúgta. :-)))))))))))))))))))))))))))) Csak ki kell várnia a váltást. :-)) |
Zsifi | 8704 | 2011. november 10. 21:37 | Válasz erre: 8703 |
szólásszabadság...ennyi volt... dikttaúra...sajna egyiptomiaknak is 25 év kellett, hogy elzavarják.. annyi idõ alatt mindenki beledöglik a dilettantizmusba.. |
desiderus | 8703 | 2011. november 10. 21:31 | Válasz erre: 8701 |
Pontosan idézve : " Tiltakoznak a rendvédelmi szakszervezetek a szolgálati törvény tervezete ellen, amely alapján állását, sõt jogos végkielégítését is elveszítheti az a rendvédelmis, aki bármilyen kormányellenesnek minõsíthetõ kijelentést tesz vagy ilyesmivel vádolják meg parancsnokai vagy vagy a belsõ elhárítás.... A jogszabály "besúgási záradéka" kimondaná : a köztisztviselõ köteles jelenteni hivatali felettesének ha tudomására jut, hogy más köztisztviselõ megsértette a jogszabályban vagy etikai szabályban foglaltakat... Hogy csak a legmegdöbbentõbb kitételt említsük : a hivatásos állomány tagja tagja tartózkodni köteles a kormány programjának, politikájának bírálatára alkalmas magatartástól... Ez a legoptimistább értelmezésben is azt jelenti, hogy az a rendõr, tûzoltó vagy más rendvédelmis, aki meg akarja tartani állását, majdani végkielégítését, a magánéletben sem mondhat"rendszerellenes"viccet, fakadhat ki a gazdasági helyzet miatt, mert félnie kell, ki hallja meg és jelentheti fel miatta. Egy ilyen eljárásban ugyanis meglehetõsen nehéz lehet a védekezés, különösen akkor, ha az illetõt"visszaesõnek" minõsíti a belsõ elhárítás-azaz a Nemzeti Védelmi Szolgálat... Elég tehát egy rosszakaratú szomszéd, válófélben lévõ feleség vagy korábban lebuktatott bûnözõ, hogy a rendvédelmist meghurcolják, életét tönkretegyék. " Forrás : Népszava, 2011 november 10, csütörtök. |
tsanyi | 8701 | 2011. november 10. 20:55 | Válasz erre: 8697 |
Rendszerellenes?......akkor nincs baj hisz kapitalista rendszer van nem?....akkor azon nem viccelõdnek csak a viktároron.....vagy váktátorista rendszer van?......mert ugye definiálni kell pontosan, hogy min nem lehet viccelõdni...
|
desiderus | 8700 | 2011. november 10. 20:49 | Válasz erre: 8697 |
Bocsi, a Népszavában írták. A lényegen nem változtat. Ezek a bélférgek már nem tudnak mit kitalálni.... |
TTné | 8699 | 2011. november 10. 20:44 |
A napokban egyik éjjel a helyi OTP-bõl "eltulajdonították" a pénzkiadó automatát. Hallgattam a rádiót, néztem a neten, de sehol nem hallottam és olvastam róla. Mennyi ilyen lehet az országban és nem tudunk róla. Ezért javul a közbiztonság? |
kawa70 | 8698 | 2011. november 10. 20:36 | Válasz erre: 8697 |
Vissza a kommunizmusba......lesz itt még személyi kultusz is.
|
desiderus | 8697 | 2011. november 10. 20:33 |
A Népszabadság mai számából : olyan törvényt akarnak elfogadni, amely eltávolítja a rendvédelmi szervektõl azokat a beosztottakat, és jogos végkielégítésüket is elveszítik, ha rendszerellenes (Orbán ellenes) viccet mesél, vagy ilyen kijelentést tesz...ez megtörténhet ha egy besúgó kolléga vagy akár a felettesei gyanúsítják meg ilyennel..... És ez érvényes lesz a közalkalmazottakra is kissé lájtosabb formában. |
kawa70 | 8695 | 2011. november 10. 20:14 | Válasz erre: 8687 |
Egyrészt a matolcsy faszkalap folyamatosan valami erõs tudatmódosítószer hatása alatt áll, másrészt meg már rég ki kellett volna baszni a Kalahári sivatagba, aztán ott kedvére harcolgathat, és még csak kárt sem tesz a forintban meg a magyar gazdaságnak nevezett szemétdombon.
|
tsanyi | 8694 | 2011. november 10. 20:09 | Válasz erre: 8693 |
Az nem csapatépítõ lenne hanem stadionépítõ és nem tréning hanem kubik...:)
|
kawa70 | 8693 | 2011. november 10. 20:08 | Válasz erre: 8681 |
Én üzennék, de ha átadod az üzenetem, Téged azonnal elvisz a TEK......mondjuk egy másik csapatépítõ tréningre:)
|
Zsifi | 8692 | 2011. november 10. 19:54 | Válasz erre: 8691 |
amíg nem lesz 10 féle érdekképviselet a parlamentben, egyenlõ szavazattal, addig itt lószar sem lesz..mert nem lesz ló amelyik szarjon..
|
tsanyi | 8691 | 2011. november 10. 19:48 | Válasz erre: 8690 |
Akkor mi megérdemeljük..:((...mint már többször írtam az 5-bõl négyen rájuk szavaztak csak én nem(igaz az sem jobb)........nagyjából ez az országos arány, de ebben a szocik felelõssége a legnagyobb....ha nem akkora balfaszok sohasem lett volna 2/3-ad.....épp ezért kell eltûnniük a süllyesztõben. de úgy igazán, hogy írmagjuknak se legyen köze a politikához ezek után a fityisszel együtt és valami úja társaság kéne.....talán lesz is...
|
Zsifi | 8690 | 2011. november 10. 19:44 | Válasz erre: 8689 |
Az még rosszabb!!! Már elõtte is tudtad, hogy nem szabad hinni nekik, de ettõl függetlenül szívod a f@szt... Én is azt mondtam, sanyargassák azokat akik megszavazták..a maradék meg hadd boldoguljon..))) |
egynyoc | 8689 | 2011. november 10. 19:28 | Válasz erre: 8645 |
Hát nem akarom stárolni magam de engem ezek a retkek nem vertek át, nem tartozom a 2/3-hoz...
|
tsanyi | 8688 | 2011. november 10. 18:10 | Válasz erre: 8687 |
Az ellen fegyverét erõsen tönkretesszük olyan körmönfontan, hogy elõször bedöntjük a magunkét: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/itt_az_uj_melypont_315-ig_gyengult_a_forint.158117.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox és amikor már jól azt hiszik megfeküdtünk hirtelen felpattanunk a dakota lovunkra és megnyerjük a harcot!....:(((.....meglesz az a 320, meglesz...
|
tsanyi | 8687 | 2011. november 10. 18:07 | Válasz erre: 8686 |
Óóóó, tévedtem: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_ujabb_csatakat_emleget.501355.html várnak még ránk csaták bõven.......vezénylõfõtábornok hû szolgája szemüvegén át látja a jövõt, de szerencse, hogy az elsõt már megnyertük!... |
tsanyi | 8686 | 2011. november 10. 18:04 |
Ezt nem értem: http://kepviselofunky.blog.hu/2011/11/10/rogan_nem_diszkriminalja_a_szekely_idoutazokat ezek között már mindenki szellemi sérült?....:)).....hát vazz hova jutottunk......azért titta mázli, hogy már csak a betûkkel kell harcolni mert amúgy minden rendben... |
Petipapa | 8685 | 2011. november 10. 17:55 |
Volt szerencsém egy ideig Hamiltonban élni, éppen a képen látható tértõl és szobortól nem messze, sokemeletes házban. Sajnos ott is volt egy magyar cigány család, aminek erõsen meg is volt a látszata. Képzeljetek el egy hosszú panelházat, ami elõtt folyamatosan rendben és tisztán tartott virágos kertek voltak, kivéve egyetlen ablaksor alatt. Biztosan nem nehéz kitalálni, kik laktak az egyik emeleten. Simán kivágtak mindent az ablakon, ami csak a kezük ügyébe került, mindenféle szemetet. Figyelmeztettek is rá már az elsõ napon, ha a közelemben vannak, meg ne szólaljak magyarul, mert soha többé nem tudom levakarni magamról az egész bagázst. Mindenkit le akarnak nyúlni, mindenkitõl csak kéregettek. Nem tagadták meg mivoltukat ott sem. |
klimas | 8684 | 2011. november 10. 16:50 |
A karikatúrákat is nézzétek meg: http://hvg.hu/itthon/20111110_kerenyi_imre_festmenyek |
klimas | 8683 | 2011. november 10. 16:28 | Válasz erre: 8680 |
Na azok nem is akarnak Finnországba vagy Kanadába kivándorolni.
|
lendvai | 8681 | 2011. november 10. 15:29 |
Most értesültem, hogy jövõ pénteken egyfajta csapatépítõ összejövetel kapcsán többek között a Parlamentbe is ellátogatunk, hogy szervezett körbejárás keretein belül odabenn is megszemléljük. Ha valaki esetleg üzenne valamit, vagy segélycsomagot küldene... :-)))))
|
SQS | 8680 | 2011. november 10. 14:51 | Válasz erre: 8679 |
:D De azért azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy munkám során én a krémjével találkozok... :) |
CJKrisz | 8679 | 2011. november 10. 14:48 | Válasz erre: 8678 |
Viszont legalább jól emlékeztem az elmondásodra. :) Meg aztán az sosem baj, ha egy nagyobb baráti társaságban tudják az emberrõl, hogy nem szereti a cigányokat. :))) |
SQS | 8678 | 2011. november 10. 14:34 | Válasz erre: 8677 |
A reménykedésed még önmagában nem hozott volna ide, de az, hogy rámszóltál MSN-en, sokat segített :)
|
CJKrisz | 8677 | 2011. november 10. 14:33 | Válasz erre: 8676 |
Reméltem, hogy figyelsz és reagálsz, ha már szóba hoztalak. :)
|
SQS | 8676 | 2011. november 10. 14:24 | Válasz erre: 8669 |
Tisztelt Uraim! Lévén CJKrisz hozzászólásában említve lettem - szigorúan mint a Finnországba járkáló jóbarát - megerõsíteném az alant leírtakat. Legutoljára nyár elején voltam kint, akkor teljesen elszomorító állapotokat találtam kint, a régi tisztaságnak nyoma sincs Helsinkiben, lépten-nyomon román és bolgár cigányokba botlasz szó szerint, merthogy behozták az addig kint ismeretlen, utca közepén pokrócról virágot és egyebeket árusító kereskedelmi modellt. A zsebtolvajlások mértéke is riasztó mértékben emelkedett, illetve a kéregetés is megjelent, amivel a finnek szintén nem tudnak mit kezdeni. Nem csak jogilag, kulturálisan se. Mert ahogy Krisz is említette, a jogrendszerük nincs felkészítve a rosszhiszemû felhasználásra, így lényegében nem az, hogy tele van kiskapukkal, hanem néha néha a puszta közepén van egy kerítés. A lakáskérdés megoldására egyébként nem csak télen van lehetõség - ha a rétinégerek szempontjából nézed. Ha kiülsz koldulni a purdéval, még fázni se kezd a segged és megjelenik a gyermekjóléti szolgálat, s amikor kiderül, hogy sehol sincs laknod, kapsz lakást. Mondjuk a finnek se _annyira_ hülyék, pár év után kezdték felfedezni a mintát :) Ekkor kitalálták, hogy fizetik a hazautat, meg kapnak némi költõpénzt (~250 EUR?), csak húzzanak már a rákba. A rákig nem húztak, csak Tallinnig (1 óra komp), s fordultak is vissza, illetve leadták a drótot haza, hogy gyere a finnekhez és kapsz 250 eurót automatice. És ez valszeg így is marad. Merthogy Krisz ugyan nem mondja, de én igen: a finnek birka nép. Vagy csak túlzottan korrektek. Elmesélek egy törénetet:) Húgommal elmentünk még régebben a helsinki vidámparkba, inkább csak nézelõdni. Épp a Break Dance c. gépet néztük mozgás közben. Tudjátok, ez az, ahol egy nagy tányér forog óramutató járásában, azon 5 kisebb tányér azzal ellentétesen, majd rajta 4 kabin vagy miafasz megint mutató szerint. Nos, megy a játék, és úgy néz ki, az egyik utas nem bírta a strapát és kb mint amikor talajtornában nézed a szalag által leírt utat, úgy küldte a ravaszt a csaj:) Aki szemtanúja volt ennek, mind megsemmisülten állt, nézett, sajnálkozott, kivéve a két magyart, akik a behugyozás közelében voltak a röhögéstõl... :) Üdv, SQS |
CJKrisz | 8675 | 2011. november 10. 14:23 | Válasz erre: 8673 |
Bizony! Nem olyan régen még uniós irgumburgumot helyezett kilátásba Franciaország ellenünk, hogy itt kérem a cigányokat kirekesztik. Õk elkezdték befogadni õket, lám, 2-3 év sem kellett és most õk tartanak ott, hogy náluknál magasabb körökbõl jön a dádá, hogy kérem, mi az, hogy a francia állam cigányokat toloncol ki az országból, illetve kirekesztõ módon bánnak velük? Úgy tûnik, hogy elég hamar megtanulták a dolgot. :)
|
CJKrisz | 8674 | 2011. november 10. 14:18 | Válasz erre: 8670 |
És akkor tegyük hozzá, hogy ahová egyszer beteszik a seggüket, onnan kiûzni nem lehet õket. Hiába jár csak télire a lakhatás, ha egyszer megkapta, onnan kezdve õ ott lakik, kipaterálni nem lehet. Ha megpróbálják, akkor megy az ombudsmanhoz, meg a bánat tudja milyen jogi szervezethez, hogy vele, mint kisebbséggel, sõt, kiemelten hátrányos helyzetûvel hogy bánnak.
|
qqriq64 | 8673 | 2011. november 10. 14:14 | Válasz erre: 8669 |
Ezek a nagy befogadó államok mint Franciaország, Anglia, Hollandia igencsak rábasztak már a liberális menekültpolitikára.
|
CJKrisz | 8672 | 2011. november 10. 14:14 | Válasz erre: 8668 |
Pontosan. Ugyanis a helyiek ebbõl arra tudnak következtetni, hogy "na, ezek a magyarok". :( Pedig nem, csak ha már egyszer látta és úgy tudja, hogy a országában garázdálkodó füstös képû Magyarországról jött, akkor az magyar. Már meg is van a bélyeg...
|
klimas | 8670 | 2011. november 10. 14:13 | Válasz erre: 8669 |
Vazze ! Marha jó helyzetben vannak a finnek! Elég nekik a tetõt elbontani a movcskok feje fölül, a természet meg teszi a dolgát rendesen.
|
CJKrisz | 8669 | 2011. november 10. 14:04 | Válasz erre: 8667 |
Már mindenhol ott vannak. Van egy jó barátom, (itt van a fórumon is, majd hozzászól az alábbi témához, ha gondolja) néha jár ki a szüleihez Finnországba. A múltkor mutatott pár fotót az ottlétérõl: városképek, parkok, vasútállomás, stb. Afféle életképek. Dicsértem, hogy ez igen, patyolat tisztaság mindenhol, sehol egy csikk, katonás rend mindenhol, ennek csak az lehet az oka, hogy nincsenek cigányok. Aztán le is törte a lelkesedésemet, hogy mindent õ sem fotózott ám le, de nyugodjak meg, hogy ott is vannak már sajnos cigányok. Nem feltétlenül Magyarországról, inkább Romániából. De hiába kerülnek egy kulturált országba, ugyanaz az igénytelen, állat módjára élõ csürhe. Kukázik, koldul, lop, disznóólban él. A finn meg nézi, hogy ez az ember mit csinál derékig a kukában turkálva? Nem érti a szituációt, nincs hozzászokva, nem tudja felfogni, hogy miért csinálja. Mert náluk nincs ilyen. Finnországban télen nem maradhat senki fedél nélkül. Törvény írja elõ. Akinek nincs hol laknia, annak télire lakást/házat biztosít a finn állam. A finn tél nyilván hosszabb, mint idehaza, de ennyi idõ alatt nullára lelakják a kérót. Nem mellesleg amikor ez kiderült (mármint hogy télire lakást kapnak), mentek haza a telefonok, hogy lehet jönni, itt ingyen adják a házakat. A finn meg amilyen türelmes (nem mondom, hogy birka) nép, befogadja õket. Aztán remélhetõleg majd megismerik õket...
|
talicskas | 8668 | 2011. november 10. 13:59 | Válasz erre: 8667 |
pfujjjj de szégyen! csak a fõcímet olvastam, de kritikán aluli a tény, hogy miként itélhetik meg ezektõl a Magyarokat..... |
klimas | 8667 | 2011. november 10. 13:50 |
Az a szemét mocskos világ !!! Hámán séhooo sé lész nyugdunk...: http://www.origo.hu/nagyvilag/20111109-magyar-szereplok-kanada-legnagyobb-emberkereskedelmi-ugyeben-riport-hamiltonbol-harmadik.html Gondolom a Kanadában élõk gatyája is, meg egyéb másuk is tele lett a hulladékokkal ... |
TomRed | 8666 | 2011. november 10. 00:02 |
Ebbe az írásba elég könnyen be tudtam helyettesíteni Görögország helyére Magyarországot, sajnos... http://www.vg.hu/velemeny/elemzes/a-gorog-rulett-igy-uralkodik-a-papandreu-es-karamanlisz-dinasztia-361494 Mindössze a dinasztiák helyére két pártot kell betenni, a hozzájuk kötõdõ gazdasági érdek csoportokkal. |
Kawacsabi | 8664 | 2011. november 9. 21:22 |
Hátha még nem volt! El sem hiszem, hogy ehhez is van merszük... Van valaki, akinek ma kis hazánkban miniszterelnöki fizetés jár (ez jelenleg valamivel több, mint másfél millió Ft) ehhez járul még cirka 232.000 Ft képviselõi alapilletmény. (Ezt már eleve nem értem. Ha valaki a köz szolgálatában valamiért kap egy magas fizetést, miért vesz fel még egy másik státuszáért is egyet?) Ezek felett igénybe veszi a lakhatási támogatást, annak ellenére, hogy az állam egy egész rezidenciát biztosítana neki. Jó, megértem jobb a megszokott családi környezetben lakni, mint valahova ideiglenesen átköltözni. Na de akkor, ha valaki a fõváros közigazgatási határától 5-6 kilométerre ¬– Szigetszentmiklóson, a Haszontalan (!) dûlõben – lakik, milyen alapon veszi fel a lakhatási támogatást? De ezzel még nincs vége. Az állam két autót is a rendelkezésére bocsájt úgy, hogy azokat magáncélra is használhatja. Ennek ellenére 313.000 Forint költségtérítést is zsebre vág havonta. (Tudom, hogy most választókerületi pótléknak hívják, de a leánynevén ez költségtérítés volt, fõként az utazási költségek fedezésére.) És most jön a hab a tortán! Az illetõ azért kap ilyen magas költségtérítést, mert a Zala megyei listáról került a Parlamentbe, és mint ilyen a költségtérítést ezek szerint kapja. Hát kérem tisztelettel! Szerintem ez az igazi pofátlanság, és nem azok a végkielégítések, amiket 98%-kal megadóztattak, köztük bányászokat, közszolgálati dolgozókat, állami cégek vezetõ beosztású alkalmazottait, akiket 25-40 éves munkaviszony után valamiért leépítettek és így váltották meg a helyüket. (Tudom, voltak a végkielégítések közt valóban pofátlanok is – lásd BKV – de mint azt már annyiszor, annyian leírták, azokat simán jogi úton vissza lehetett volna perelni, és nem kellett volna erre külön törvényt alkotni. Fõleg nem úgy, hogy azzal a tisztességes embereket sújtsák). Ha valaki eddig nem jött volna rá kirõl írtam, annak itt a megoldás: *Kövér László az Országgyûlés elnöke*. Az egyik legfõbb *közjogi méltóság*! Nesze neked méltóság… |
tsanyi | 8663 | 2011. november 9. 21:08 | Válasz erre: 8661 |
Nem kell kivenni belõle a szélsõségest.....ahogy kúrmányoznak az egyre kevésbé hajaz a demokratikusra inkább a szélsõbalt idézi...
|
Games | 8662 | 2011. november 9. 20:58 |
Egy kis érdekesség. http://index.hu/tudomany/2011/11/09/egy_lorinci_punk_lenyomja_a_korrupciot/ |
kawa70 | 8661 | 2011. november 9. 20:23 | Válasz erre: 8657 |
Ez teljesen így van, ezért írok én is a szélsõségek veszélyeirõl mert egyes pontjaival mint a cigók, bankok, multik stb.-vel egyet lehet érteni és ebbõl lesz a veszélyes mindenre történõ felhatalmazás ami miatt elõbb-utóbb az is megszívja aki az elején még egyet értett velük mert aki szélsõséges populista eszközökkel jut hatalomra annak igazából sosincs megoldás a kezében, hanem azért forszírozza mert a hatalom és szerzésvágy bûvöletében senki és semmi nem számít neki(kik) és épp ezért egyre inkább kiterjeszti a "harcát" mindenkire különben kiderülne, hogy teljes csõd amit amit csinál és azt ugye nem engedheti..... Ez teljesen igaz a fidesz jelenelegi munkálkodására is...........Csak a szélsõségest kell kivenni belõle........Úgyhogy nem is értem...................... Másrészt meg amit irtál, csak erõs többségi kormányzással lehet megtenni, arra meg esélye sincs a szélsõségeseknek......de nem is kell egyetlen kormányt alakitó pártnak sem, mert mind ide fog jutni. |
tsanyi | 8660 | 2011. november 9. 18:52 |
Egy átlag fityiszes életútja: "Kerényi: "Az MSZMP tagja volt, az 1980-as évek elején a moszkvai magyar nagykövet mellett dolgozott. Több rendezvényt is szervezett itt az 1917-es októberi orosz forradalom, Magyarország felszabadításának napja, stb. alkalmából. 1989-tõl 2004-ig a Madách Színház igazgató-mûvészeti vezetõje. 1990-ben az MDF országgyûlési képviselõ jelöltje volt. Csurka Istvánnal szembenállt, óvott a szélsõjobboldali veszélytõl és részt vett az MSZP és az SZDSZ által is támogatott Demokratikus Charta sétáiban. Bencsik András lapja idézte fel, hogyan kommentálta Kerényi az 1994-es választási eredményt: "Nem vagyok sem MSZP-s, sem SZDSZ-es, mégis azt mondom, hogy gyoztünk. Mert a politikai életbol kiszavaztuk a hisztériát. A szélsoségektol elhatároltuk magunkat." 1997-tõl a Magyar Színházi Társaság vezetõségi tagja. 2006-tól az V. kerületi City TV Kft. felügyelõbizottságának elnöke (Fidesz MPSZ/Jobbik Magyarországért Mozgalom)." |
klimas | 8659 | 2011. november 9. 18:37 | Válasz erre: 8655 |
Van neki ? Nem a falra verték sejt állapotban???? Hogy sütött volna jobban a nap, talán odaszárad......
|
tsanyi | 8657 | 2011. november 9. 18:27 | Válasz erre: 8656 |
Ez teljesen így van, ezért írok én is a szélsõségek veszélyeirõl mert egyes pontjaival mint a cigók, bankok, multik stb.-vel egyet lehet érteni és ebbõl lesz a veszélyes mindenre történõ felhatalmazás ami miatt elõbb-utóbb az is megszívja aki az elején még egyet értett velük mert aki szélsõséges populista eszközökkel jut hatalomra annak igazából sosincs megoldás a kezében, hanem azért forszírozza mert a hatalom és szerzésvágy bûvöletében senki és semmi nem számít neki(kik) és épp ezért egyre inkább kiterjeszti a "harcát" mindenkire különben kiderülne, hogy teljes csõd amit amit csinál és azt ugye nem engedheti.....én bemásolom amit Te nem mert ez fejezi ki inkább a mai helyzetet és ezt kéne megérteni azoknak akik vakon bíznak bennük...... "mindez megspekelve a hazai hazmestermentalitassal: mikor a fidesz kibaxott a bankokkal, nem szoltam, mert a rohadt zsidokkal igy kell banni... Mikor eltorolte a segelyeket, nem szoltam, mert a budos ciganyokat igy kell megregulazni...mikor kibabraltak a rendorokkel, nem szoltam, mert mindig gyuloltem a fakabatokat... mikor a pedagogusok kerultek lapatra, nem szoltam, mert a pedagogusokat is ruheltem... mikor az egyetemistakba belefolytottak a szot, nem szoltam, mert az ertelmisegiek csak ingyenelo diszek a pinan... aztan csak neztem bamban, amikor nem kaptam hitelt a bankoktol, amikor fel kilo kenyerert megvertek a ciganyok az utcan es a rendor meg olbetett kezzel nezte, amikor a gyerekemet kirugtak az iskolabol, mondvan hogy nincs keret a problemas kolykokre, amikor a masikat nem vettek fel az egyetemre, merthogy nincs tobb hely... Aztan elmentem az orvoshoz, mert ereztem, ez itt a nagybetus infarktus. de a rendelot bezartak munkaero hianyaban... " |
TomRed | 8656 | 2011. november 9. 18:18 |
Martin Niemöller német lelkipásztor fájdalmasan aktuális szavai: „Amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam tagja a szakszervezetnek. Amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Amikor elvitték a katolikusokat, nem szóltam, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, de már nem maradt senki, aki szólhatott volna.” Aktualizálva: http://varanus.blog.hu/2011/11/02/gorogorszag_megvalositja_orban_almat/fullcommentlist/1#c14849340 |
klimas | 8654 | 2011. november 9. 16:49 |
Nem tudom volt-e már : http://penzcentrum.hu/adozas/johet_a_kapuado_fustado_utado_asztalado.1030215.html |
klimas | 8653 | 2011. november 9. 16:43 |
Magyarország képviselõje a világban : http://index.hu/kulfold/ep/2011/11/09/deutsch_tamas_nem_nyilatkozom_primitiv_szinten/ |
lendvai | 8652 | 2011. november 9. 16:41 | Válasz erre: 8651 |
Ez tisztán pszichológia, nap mint nap találkozhat az ember ezzel a jelenséggel. Ha nem tudnak valamilyen problémát kezelni, feladatot megoldani, vagy nincs kedvük hozzá, túl nehéznek tûnik, akkor az ember elkezd mindenféle piszlicsáré dolgokat elõvenni, csak hogy késõbb kelljen foglalkozni az igazán fontos és nehéz dolgokkal. Mint a kommunista utcanevek, meg a bithibásak rajzszakköre. Sajnos néha én is észreveszem magamon. Csak én beismerem és igyekszem, hogy minél kevesebb ilyen legyen.
|
kispeti | 8651 | 2011. november 9. 16:37 |
Minden gond megoldva, lehet foglalkozni lényeges kérdésekkel is ! :-(( http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/09/hadat-uzent-a-kommunista-utcaneveknek-a-fidesz-kdnp/ |
CJKrisz | 8650 | 2011. november 9. 14:51 |
Fajin.... http://index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/09/mar_csak_parat_kell_aludni_a_vilagvegeig/
|
tsanyi | 8649 | 2011. november 9. 13:19 | Válasz erre: 8648 |
ööööö mi nem valószínû?......az, hogy zorobán adott el minket igazából?...ami tény az tény, azt nem lehet megkérdõjelezni legfeljebb az idõ homálya vetül reá ezért kell a felejtés ködét elfújni....:))
|
kawa70 | 8648 | 2011. november 9. 12:56 | Válasz erre: 8644 |
#8415 -ben nagyjából ezt másoltam be. Akkor volt, aki azt mondta, ez azért nem valószinû...........
|
tsanyi | 8647 | 2011. november 9. 11:03 |
Megmondta szemüveges mozskovita pénzügyi zsenink, hogy a forintnak 320-ra kell felmenni-e: http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/maris_gyengul_a_forint.158053.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox ha véletlenül magától nem akar romlani majd egy kis pletyivel összehozzák... |
tsanyi | 8646 | 2011. november 9. 10:57 |
más...most kaptam meg, hoigy mennyi lesz a vontatóra a jövõ évi kötelkezõ így nosza számolgatni kezdtem......és jön a döbbenésem......mivel tavaly decemberi volt a vétel így akkor lett kötve miáltal én az évközi váltásra vagyok jogosult(ezt mondjuk tudtam), de ezért nem a jövõ évi tarifák hanem még az ezévi ajánlatok vonatkoznak rám amikre nincs kedvezmény így alapból emelkedik 70000-et/év(mivel tavaly ugye az akciós tarifát köthettem amire csak év végén van mód és csak a jövõ évire) amire még rájön majd a plusz 30% és így kb 170000-rel lesz több jövõre a kötelezõm.......ezt gyönyörûen kitalálták......ha jan.1.-31-ig vettem volna simán beleesnék minden évben az akciós váltásba, de aki ezen az idõszakon kívül vesz jármûvet minden évben elesik ettõl és marad a szívás állandóan....
|
tsanyi | 8645 | 2011. november 9. 10:43 |
Anno mint jó komcsi jó helyre került, persze ezt megtagadva most az egész országon áll bosszút a többi volt komcsi haverjával fityiszként......érdemes megnézni(aki bírja), de legalábis elolvasni a kiragadott mondatait, hogy milyen igazi senkiházi ez a farok: http://magyarinfo.blog.hu/2011/11/09/kerenyi_imre_2010_marciusaban_ha_kormanyra_kerulunk_visszacsinalunk_mindent?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_09&utm_campaign=index
|
tsanyi | 8644 | 2011. november 9. 09:00 |
Ezt miért nem hangsúlyozzák a nagy adósság elleni harcban?: http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_05_15__zQfm "Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorhatnak felügyletet "saját" Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!" "Közgazdasági alaptétel ugyanis, hogy az a pénzmennyiségnek és az árualapnak egyensúlyban kell lennie. Ha ugyanis több a pénz, mint az áru a polcokon, akkor az inflációt okoz! De ugyanilyen fontos az is, ha van áru, de nincs pénz, akkor meg bedöglik a gazdaság, az emberek csak pénz nélkül sóváran állnak az áruval megrakott polcok elõtt. Nincs vásárló erõ. Igen ám, de az elsõ Orbán kormány 2001-ben módosította a jegybank törvényt, amellyel lemondott a pénzkibocsájtás jogáról és a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) az Európai Központi Bank felügyelete alá helyezte. Ezt persze Orbán azért csinálta, mert akkor ez volt a politikai érdeke, õ akarta bevezetni a Unióba az országot, és ugye a belépés feltétele volt a MNB felügyeletének átjátszása az Európai Központi Banknak. Orbán koppant, mert 2002-ben a szocik gyõztek és már megbánta, mint a kutya, aki hetet kölykedzett, ezt a (hazaáruló?!) lépést. " |
Zsifi | 8643 | 2011. november 9. 07:50 |
http://index.indavideo.hu/video/Orban_Akkor_itt_a_vege -nem szabad hagyni, hogy europa lassúsága visszahúzzon minket... -ragaszkodnunk kell a saját, mondhatnám sajátos észjáráshoz, megoldásokhoz.. gratulálok... |
ziksz4 | 8642 | 2011. november 8. 21:53 | Válasz erre: 8634 |
Ezt egész egyszerûen fizikailag lehetetlennek tartom. Nem mintha nem tudnék ezekrõl bármit elképzelni, mert náluk a hülyeség és a szorgalom összefonódása félelmetes méreteket ölt! De ehhez a NAV- nál is nagyobb szervezetet kellene létrehozni. Ha esetleg mégis megcsinálják, akkor annak valóban az lesz az eredménye amit leírtál!
|
egynyoc | 8641 | 2011. november 8. 20:07 | Válasz erre: 8638 |
Na akkor csak nem olyan bunkók ezek, tudják elõre hogy azt ki tudjuk majd fizetni, ha meg akarok valami puskafélét venni elmegyek fusizni...:-)
|
eröt | 8640 | 2011. november 8. 19:59 | Válasz erre: 8612 |
Turbómagyar téveszmés páciens..Hát ez Qrva jó !!!
|
klimas | 8639 | 2011. november 8. 19:54 |
Minap egy autó hátsó ablakában ezt a szöveget láttam : " Dolgozz keményebben A politikusok jóléte forog kockán" Én kiegészítem : Dolgozz keményebben Adózz mégtöbbet A politikus jóléte forog kockán |
egynyoc | 8637 | 2011. november 8. 19:50 | Válasz erre: 8635 |
NE idegeld magad, mindenkinek lesz munkája havi 48 ezer kemény forintért...
|
tsanyi | 8636 | 2011. november 8. 19:48 | Válasz erre: 8635 |
Ez azért annyira abszurd, hogy elõször nem gondoltam, hogy jól hallok.......de mégis.......ahogy mostanában "kúrmányoznak" erõsen felmerül bennem a gyanú, hogy itt valami átverésrõl lehet szó vagy simán felfogadták a tanácsadók közé a Monty Python-t.......bár még azok sem tudnak ilyeneket kitalálni, a Gyalog Galopp ezekhez képest egy dokumentumfilm...
|
tsanyi | 8635 | 2011. november 8. 19:41 | Válasz erre: 8634 |
Persze fogalmam sincs mi lenne a többszázezer könyvelõvel, de gondolom ajánlanának nekik állást a nemzeti könyvelõ hivatalnál....
|
tsanyi | 8634 | 2011. november 8. 19:16 | Válasz erre: 8632 |
Nem tudom hallottad-e, hogy megszûnik a külön könyvelés a vállalkozásoknál....tegnap egy mûsorban valami könyvelõk országos tanácsának valami góréja mondta, hogy a kúrmánynak olyan tervei vannak, hogy központi könyvelés lesz amit minden vállalkozásnak kötelezõen igénybe kell venni és így nem lesz egyéni könyvelés....tehát minden számlát, iratot stb.-t ebbe a hivatalba kell eljuttatni elektronikus úton és õk azok alapján írják elõ a befizetni valókat....na azt hiszem ekkor lesz vége az országnak ha ezt behozzák(még csak terv, de az ilyen ezeknek csak pár nap és törvény).....egyszerûen nem marad vállalkozás és így nem lesz munkahely sem....ennyi...
|
Bedouin | 8632 | 2011. november 8. 19:09 |
Hogy volt az a söralátétes adóbevallás? Mennyit kerestél az idén - no azt fizessed be mindet! |
tsanyi | 8631 | 2011. november 8. 19:08 | Válasz erre: 8628 |
mi is községben lakunk ahol fityiszes az önkori többsége.....és a hangok azt mondják lesz adó csak még nem tudni mennyi......viszont a mélyrõl jövõ hangok meg azt súgják(késõbb ordítják), hogy a polgi és csapata új kifosztható település után nézhet családostól hiába lakik a rendõrõrs mellett...
|
tsanyi | 8630 | 2011. november 8. 19:06 | Válasz erre: 8627 |
Ebben azért változott a véleményem...szerintem eddig ez az egyetlen népbarát ténykedésük......vazz ennyit évek óta nem röhögtem egyhuzamban és ahogy több blogon a kommenteket néztem rengetegen voltak/vannak így vele......és mint tudjuk a nevetés gyógyít(csak nehogy erre hivatkozva gyógyulásadó is legyen).....:)))
|
Bedouin | 8629 | 2011. november 8. 19:05 | Válasz erre: 8627 |
Szerintem nagy bajok vannak az értékrenddel! Tatán a jó hírû óvodában már kikapcsolták a mobiltelefonokat is, mernincsrápéz :( Gyerekeknek negyed kifli jut, de a város újra festi a zebrán a csíkokat, pedig teljesen hibátlanok voltak ... |
kawa70 | 8628 | 2011. november 8. 19:04 | Válasz erre: 8626 |
Most ugy érzem szerencsés helyzetbe vagyok, és amiért a fejünk a falbavertük, hogy egy elöregedett kisfaluba minek házba ölni apénzt, mikor már a lakhatási engedély kiadásakor is csak a bekerülési költség 70%-a körül értékelték fel - itt nem valószinû, hogy felvállalják, de legalábbis humánusabb megoldás lesz mint egy nagyobb településen, vagy városban.
|
kawa70 | 8627 | 2011. november 8. 19:02 |
Most vartyog a tévébe a retekklubbon kerényi mélytiszteletû idióta.... Aszongya: ....a huszmillió aprópénz.......amit a mûvészek kaptak a képekért, mélyen ár alatti..... Na. azért a tetves huszmilláért mondjuk lehetett volna pát emberéletet menteni, ha az egészségügybe teszik........vagy bármibe, az adófizetõk pénzét. Nem hiszem, hogy bárki is adna ega adóforintot is ilyen ökörségre. |
tsanyi | 8626 | 2011. november 8. 18:41 | Válasz erre: 8624 |
Ezt minden település ki fogja vetni mert a kúrmány nem hagyott más választást nekik....lehet felkészülni, itt többen említették, hogy felgyújtják a házukat mert a hiteleket is alig bírják nem még plusz 50-100000-et évente......
|
kawa70 | 8625 | 2011. november 8. 18:27 | Válasz erre: 8623 |
És, az értéket ki állapitja meg? mert ha az illetékes önkormányzat, akkor ugyanmindegy.....Egy putri is fog azon a területen tizmillát érni.......
|
kawa70 | 8624 | 2011. november 8. 18:26 | Válasz erre: 8622 |
Elõbb-utóbb csak lesz rendszerváltás....Majd amikor már mindent el fog venni az állam megszavazott jogai által, és már a többségnek nem lesz vesztenivalója (és nem gyujtja magára a házát), kivándorolni meg nem tud, na akkor lesz itt nagy balhé. Ezzel csak az a gond, a cigányok hamarabb fognak hadjáratot inditani, ha a kormány nem pesztrálja továb õket, igy elõbb polgárháború lesz, az meg nem szerencsés........
|
tsanyi | 8623 | 2011. november 8. 18:25 | Válasz erre: 8622 |
Ezt nem %-os alapon kéne érték alapján kivetni a törvényük szerint?.....mondjuk így könnyebb.....a mocskos ballib országrontó bagázs mikor meg akarta lépni a 30milla feletti lakásoknál mekkora balhét csaptak miatta.....igaz most nem a gazdagokat adóztatják egyedül.......arányos közteher viselés szerint adózzon az is akinek nincs mibõl....
|
tsanyi | 8622 | 2011. november 8. 18:17 | Válasz erre: 8620 |
Fradivárosban bejelentették, hogy jövõre 500ft/nm lesz az ingatlanadó....ki is mondta, hogy ááá ezt nem vezetik be?.....ja, hogy a fityisz?......pedig a vezénylõfõtábornok sosem hazudik.....és ez csak a kezdet.....1-2 év múlva lesz a duplája is...lehet számolgatni mert minden önkori kiveti ezt az adót mert ezt a legkönnyebb behajtani na meg elvettek minden eddig adót tõlük(sûlyadó/iparûzési adót ezentúl a nav szedi be) és a lakást ugye nem hagyja veszni az ember...vagy mégis mert nincs mibõl fizetni.....aljas tolvajok....
|
Bedouin | 8621 | 2011. november 8. 18:09 | Válasz erre: 8620 |
Én olyan értelmi fogyatékos vagyok felsõfokú végzettséggel, aki csak arabul beszél, de a családtagokkal kinai nyelven értekezik, bár az ismerõsökkel meg csak oroszul. Az anyanyelvem meg jiddis ugyanakkor. Ebbül lehet statisztikát csinálni elvtársaim ... |
kawa70 | 8620 | 2011. november 8. 17:50 | Válasz erre: 8617 |
Ne aggódj, idõben értesülsz róla :) Az ingatlanadót már feszegetik, majd jön a többi is........illetve folyamatosan tekernek a srófon, mert a számtani közép még jónak mutatkozik. |
klimas | 8619 | 2011. november 8. 17:30 |
qqriq64 | 8618 | 2011. november 8. 17:28 | Válasz erre: 8617 |
Na az én kérdöívemböl egy értelmes szôt se tudnak felhasználni az biztos. Mondjuk az azért nyilvánvaló hogy az egésznek köze sem volt a népszámláláshoz. |
Bedouin | 8617 | 2011. november 8. 17:15 |
A népszámlálásról mi hír? Azt érzem, hogy nem is a számszerûsítés volt az igazi célja, hanem körvonalazva az ország vagyoni, társadalmi értékeinek feltérképezése ... |
qqriq64 | 8616 | 2011. november 8. 13:20 | Válasz erre: 8615 |
Szerencsétlen megtévedt emberek.A körülmények áldozatai (alacsony a bodza felvásárlási ára). Meg aztán a szociális helyzet az oktatás hiánya...
|
fragile | 8615 | 2011. november 8. 12:10 |
http://www.origo.hu/nagyvilag/20111107-magyar-szereplok-kanada-legnagyobb-emberkereskedelmi-ugyeben-riport-hamiltonbol.html ...............................Eszerint volt, akinek az ajkai bíróságon lett volna jelenése zsarolás vádja miatt, más pedig nem vonult be letölteni a csalás és zsarolás miatt kiszabott börtönbüntetését Magyarországon, hanem elhagyta az országot. Igaz, a nemzetközi körözések egy része nem egyértelmû, ugyanis - a rendõrségi irat szerint - a különféle bûnügyi nyilvántartások ellentmondásos adatokat tartalmaznak............................................ |
tsanyi | 8613 | 2011. november 8. 08:41 | Válasz erre: 8612 |
Ennek is: http://szarvas.tumblr.com/post/12467493341/orban-viktor-kiemeli-gyurcsany-testebol-a-satant köztük lenne a helye.....:)))
|
tsanyi | 8612 | 2011. november 8. 08:33 |
Azért ezen: http://vastagbor.blog.hu/2011/11/07/kerenyi_jol_bevasarolt?fullcommentlist=1#comments nem tudok napirendre térni......2 órája röhögök...:))).....ezek a képek és magyarázatok south parkosak erõsen.....:))
|
kawa70 | 8611 | 2011. november 7. 20:20 | Válasz erre: 8598 |
Nem kell nekik 2/3, de a fidesznek se. Sõt, egyiknek se. Épp hogy több párt kellene a parlamentbe, nem pedig barom viktor jobboldal egyesitõ és szétzüllesztõ agymenése. Másrészt én nem látom ilyen sötéten a jövõt a jobbikot illetõen. Nem tudsz olyan pártot mondani, amelyiket ne támadna majd valaki.........évek mulva sem...... Na, ezért nem lesz itt változás még vagy kétszáz évig......marad a köztudottan, de magabiztosan választott rossz.....mert azt már ismeri a nép - és ezzel elismeri a lopás és népnyuzás létjogosultságát. Pont ezért mernek és fognak folyamatosan a zemberek arcába hazudni szemrebbenés nélkül, mert õk is tudják, hogy mi tudjuk, de nem számit, amolyan nyilt titok......... |