lendvai | 9112 | 2011. november 24. 16:05 | Válasz erre: 9110 |
Ezzel én is így vagyok valahogy. Az ausztrálok röviden megoldották: az EU-ban azt mondták, hogy van ott hely, így aztán ide nem jöttök (romák vs Kanada ügyekre reagálva). Ezért is szimpatikus nekem az a hely :-)))
|
kondorosi67 | 9109 | 2011. november 24. 15:37 | Válasz erre: 9102 |
A "MENSCH" Nemzetközi Alapítvány egy kiemelten közhasznú szervezet, melynek célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek jogait, a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyûlölet és a gyûlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását...Dióhéjban ennyi.
|
Bedouin | 9108 | 2011. november 24. 15:36 | Válasz erre: 9102 |
Übermensch :) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cbermensch |
lendvai | 9107 | 2011. november 24. 15:24 | Válasz erre: 9106 |
Ez íggy van, de az igény rá egyre nagyobb :-)
|
Games | 9106 | 2011. november 24. 15:21 | Válasz erre: 9104 |
Ááá, nem hiszem, ma Magyarországon senki sem rasszista... :)
|
Games | 9105 | 2011. november 24. 15:19 |
Olyan szépeket írnak. A cikk szerint több mint 500.000 roma él mélyszegénységben. És vajon hány magyar? http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=175288 |
lendvai | 9104 | 2011. november 24. 15:19 | Válasz erre: 9103 |
Na, akkor én ilyet tuti nem kapok. Rasszista is vagyok (Magyarországon legalábbis), gyûlöletkeltésre is alkamasnak tartom magam :-)))))
|
Games | 9103 | 2011. november 24. 15:15 | Válasz erre: 9102 |
Talán: http://www.mensch.hu/hu/alapitvany.html
|
kawa70 | 9102 | 2011. november 24. 14:10 | Válasz erre: 9097 |
Mi a faszom az a mensch, mert már annyiszor emlegeted, hogy kiváncsivá tettél......
|
kawa70 | 9101 | 2011. november 24. 14:09 |
Hogy ez mennyire komoly, nem tudni......Mindenesetre mindkét véglet izgalmas kérdéseket vet fel: Szimpátia tüntetés a hatoszályos matolcsy mellett...... Mindenesetre az már jelent valamit, ha az õ személye képes összehozni embereket egykupacba.............. http://voks.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Szimpatiatuntetes_Matolcsy_Gyorgy_mellett/ |
kondorosi67 | 9100 | 2011. november 24. 12:15 | Válasz erre: 9099 |
Hirtelen nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy röhögjek, inkább csak magamban dühöngök egy kicsit, az írásod igazságtartalmán.Nem hagynak az utcán éhen dögleni senkit.Úgy tûnik amilyen leleményes a magyar ember ezt azért nem meri rájuk bízni inkább kiugrik az emeletrõl felköti magát vagy magára robbantja a házát.
|
Nikol | 9099 | 2011. november 24. 11:36 |
Kettõt névlegesen összevonnak, egy újabbat meg létrehoznak..... Mi változik? Még egy "állami" szervezet, amit mi finanszírozunk. :-/ Errõl csupán a minap hallott frappáns duma ugrik be: Obama:- Nálunk egy amerikai munkás keres havi 3000 dollárt, 2000-bõl meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 1000-et. Merkel:- Nálunk egy német munkás keres havi 2000 eurót, 1500-ból meg lehet élni és nem érdekel, hogy mire költi a maradék 500-at. Orbán: -Nálunk egy magyar munkás keres havi 80.000 forintot, 160.000-ból meg lehet élni és nem érdekel, hogy honnan teremti elõ a hiányzó 80.000-at... |
Bedouin | 9098 | 2011. november 24. 10:19 | Válasz erre: 9094 |
Erre az információ gyûjtéses katyvaszról mindig az jut eszembe, hogy a biztonsági kamerák is pont csak akkor és csak akkor nem mûködnek, ha a te igazad kellene bizonyítani. Ergo ezt a idióta magyarázatot már évek óta nem veszem be :) |
kondorosi67 | 9097 | 2011. november 24. 10:12 | Válasz erre: 9094 |
Sziasztok!Kíváncsi lennék ugyan mi számít az ország biztonságát veszélyeztetõ jelenségnek?Ezért szerintem megint kap valaki egy MENSCH kitüntetést.
|
Zsifi | 9096 | 2011. november 24. 10:05 |
ez már a totális hatalomról szól..királyság... semmi köze a gazdasági dolgokhoz.. |
kawa70 | 9095 | 2011. november 24. 10:00 |
Mondjuk én simán be tudom helyettesiteni az ország szó helyére a fidesz szót is.......
|
kawa70 | 9094 | 2011. november 24. 09:59 | Válasz erre: 9092 |
"Így egy kézbe gyûjthetik a bûnügyekhez fontos és az ország biztonságát veszélyeztetõ jelenségekre utaló információkat, emellett koordinációs szerepet is betölthet a szervezet." Nekem ez kicsit már olyan AVH-snak tûnik........De lehet, hogy csak nekem. |
lendvai | 9093 | 2011. november 24. 09:50 | Válasz erre: 9092 |
Valóban belenézhetnek. Ki is nyalhatják :-)))))
|
askman | 9092 | 2011. november 24. 09:25 |
http://index.hu/belfold/2011/11/24/uj_titkosszolgalatot_hoznak_letre/ Akkor most már tényleg belenézhetnek még a seggünkbe is. "A NIBEK információt igényelhet a rendõrségtõl, a polgári titkosszolgálatoktól, az adóhatóságtól, az idegen rendészeti és a menekültügyi hatóságtól, a katasztrófavédelemtõl, a büntetés-végrehajtástól, a bûnügyi és a szabálysértési, valamint a népességnyilvántartásból, a közlekedési hatóságtól, de még a kötelezõ biztosítások nyilvántartásából is." "...népességnyilvántartásból..." - Csak én érzek valami párhuzamot a fene nagy fontos népszámlálás meg e között a NIBEK között? |
tsanyi | 9091 | 2011. november 23. 15:29 | Válasz erre: 9090 |
"majd megunják és hazamennek". ez az elõzõ bagázs dumája volt, de valószínüleg így lenne most is...... |
lendvai | 9090 | 2011. november 23. 15:27 | Válasz erre: 9089 |
A tüntetések szerintem nem sokat érnek. Valószínûleg csak annyit reagálnak rájuk odabenn, hogy "majd megunják és hazamennek". A cenzúrázott média révén nem nagyon jut el a külvilág többségének az üzenet. Bár ha láthatnám, ahogy futnak az életükért, azt szívesen megnézném :-)))) |
tsanyi | 9089 | 2011. november 23. 15:13 | Válasz erre: 9088 |
Azért írtam, hogy ezt(ha csak nem sima provokáció volt saját emberrel, nem elõször fordulna elõ ilyesmi) nem kéne.......ezzel csak mártírokká válnak....inkább tüntetés az irodáik elõtt, igaz nehéz spontán összeszedni több embert, egyedül meg a franc se megy sehová és elég komolytalan is lenne...
|
lendvai | 9088 | 2011. november 23. 15:07 | Válasz erre: 9087 |
De, valamit kéne, mondjuk tényleg nem ilyen formában. Az a két szerencsétlen lehet, hogy csak munkahely végett volt ott, nem az "eszmék" miatt. Felgyújtani se jó az irodát, mert azzal is az ilyen emberekkel szúrnak ki. Hát, maradnak a célzott támadások. Ilyet nyilatkozni: "Szomorú és megengedhetetlen, hogy a társadalmi feszültségek erõszakos cselekményekben mutatkozzanak meg" Szomorú és megengedhetetlen, hogy effélék kormányozzanak és idáig fajuljanak a dolgok. |
tsanyi | 9087 | 2011. november 23. 14:47 |
Ezt azért nem kéne: http://index.hu/bulvar/2011/11/23/megvertek_az_ujbudai_fidesz-iroda_ket_munkatarsat/?rnd=985
|
tsanyi | 9086 | 2011. november 23. 14:45 | Válasz erre: 9085 |
Azt írtam, hogy nem a legolcsóbb mégis kb 100X jobb ott céget alapítani és mûködtetni mint itt....kár, pedig annyira, de annyira versenyképesek vagyunk, hogy csak na....:))
|
qqriq64 | 9085 | 2011. november 23. 13:24 | Válasz erre: 9080 |
Tényleg nem olcsó. Van pofáju 450-500forintért adni a benzint:)))))))
|
tsanyi | 9084 | 2011. november 23. 12:48 |
És ez mire szolgál, az esetleges késõbbi tüntetések szétverésének a legalizálását?: http://index.hu/belfold/2011/11/21/ongol_lehet_az_igazsagtetel/?rnd=203 "Megszûnik az alkotmányos rend? Az alaptörvény hatályba lépéséhez szükséges jogharmonizációról külön jogszabálytervezetben (pdf [1]) gondoskodik a kormánytöbbség. A 126 oldalas dokumentum érdekessége, hogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvénybõl nyom nélkül törölné az elsõ paragrafust: A gyülekezési jog mindenkit megilletõ alapvetõ szabadságjog, amelyet a Magyar Köztársaság elismer, és biztosítja annak zavartalan gyakorlását. Az Alaptörvény a gyülekezési jogot az alábbi mondattal biztosítja: Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez. A jogszabálytervezet a tavaly nyáron elfogadott médiaalkotmányt is módosítja. Ennek legérdekesebb részeként az eredeti 16. § -ban kicserél egy szót: A médiatartalom-szolgáltató köteles tiszteletben tartani a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét, tevékenysége során nem sértheti az emberi jogokat. Mivel az "alaptörvényes rend" kicsit furcsán hangzik, a médiaalkotmányban a módosítás nyomán a törvényes rend kifejezés szerepel majd" |
tsanyi | 9083 | 2011. november 23. 12:37 | Válasz erre: 9081 |
Ebben azért rendesen benne van a mi pénzünk is......belõlünk adakoznak olyan bõkezûen és élnek olyan jól....ezért írtam nemrég is, hogy nagy hiba volt a gyarmatbirodalmak felbomlásakor otthagyni nekik az olajmezõket, akkor azt hitték, hogy mindig kézben tudják majd tartani sejkeken keresztül õket és aprópénzért termelhetik ki az lajat.....na ennek lett vége a 2VH után amikor kétpólusú lett a világ és ugye akkor már egyik sem merte megszerezni azt a földet nehogy újabb VH legyen így csak cseleztek jobbra-balra, hogy melyik kaparint meg többet belõle, de az arabok nyertek....
|
tsanyi | 9082 | 2011. november 23. 12:34 |
Akik még hisznek azok miért teszik ezt?....gondolom másért nem nagyon csak érdekbõl.....ilyeneket talán nem olvasnak mert akkor a kommentek között lenne észérvekkel gyõzködõ, de nincs, már lassan bérkommentelõ sincs......: http://varanus.blog.hu/2011/11/22/orban_alkotmanyossa_teszi_az_elkurast?fullcommentlist=1#comments
|
fragile | 9081 | 2011. november 23. 12:31 |
................A helyi kis- és középvállalatok nem adóznak. A külföldi befektetõk 10 évig adómentességet kapnak, utána 15% az adó. Kivéve, ha a tulajdonos magánszemély, mert akkor nincs adó.................. http://vilagszam.hu/cikkek/kuvaitban-penzt-fognak-osztani-nem-fernek-el-az-aranyrudak.html/2234 |
tsanyi | 9080 | 2011. november 23. 12:30 |
Itt van amiért a cégeket elviszik innen: http://sweetsmiles.co.uk/angolcegalapitas/munkaber_2012.jpg és anglia ugye nem a legolcsóbb ország... |
tsanyi | 9078 | 2011. november 23. 12:26 | Válasz erre: 9077 |
szerinted nem tudom?......:)).....amire gondoltam a zárójellel az az, hogy amit ezek unortodoxnak neveznek az valójában egy régen megbukott mások által már próbált rendszer.....és azt úgy hívták szocializmus...., de hát ezek nem Neretlen kétévesek csak tudják mit miért tesznek...:)
|
Jani55 | 9077 | 2011. november 23. 12:12 | Válasz erre: 9075 |
Ha nincs értelmezõ szótárad és két kattintást sem teszel (bár rengeteg idõt elpocsékoltok itt, amit olvasásra, tanulásra, munkára!, stb., pihenésre, szórakozásra, lehetne fordítani) ortodox: I. 1. valamely tanhoz, elmélethez, ill. vallási rítushoz mereven ragaszkodó. -hitközség. 2. Gör. kel. -pap. II. 1. -vallási felfogás. 2. Régi hagyományokhoz való merev ragaszkodás. Vajon melyik értelemben használja Matolcsy? |
tsanyi | 9076 | 2011. november 23. 07:47 |
Eszemben sincs bármiféle párhuzamot vonni bárkivel, csak egy szép régi cikk egy neves publicistától: "Ady Endre ma 134 éve született. Nemcsak zseniális költõ volt, hanem kiváló, éleslátó publicista is. Itt, a blogon, egy 1899-es publicisztikájával emlékezünk rá. Széll Kálmán úr, a magyar politikai élet Neukomja, eljátszotta immár kis játékait. A hipnózis nehéz álmából ébredni kezd a magyar közvélemény, s a miniszterelnök úr be fogja ide s tova látni, hogy a rátóti tehéngazdálkodás elvei nem válnak be a miniszterelnöki székben. Nem titkoljuk, hogy annak idején mi is tápláltunk reményeket a miniszterelnök úr szép ígéretei felõl, de ugyancsak mi voltunk azok, kiknek nagyon hamar be kellett látnunk, hogy a Széll-éra nem egy jobb korszakot jelent, s a nagyhangú ígéretek csak ígéretek maradnak. Széll Kálmán a legnagyobb mértékben nélkülözi az igazi államférfi tulajdonait. Õ, aki büszkén hirdette magát a Deák Ferenc elvei letéteményesének, éppen olyan messze esett a minden hibája dacára is tiszteletreméltó Deák Ferenctõl, akár a korrupció atyamestere, Tisza Kálmán vagy a korlátolt eszû volt fõispán-miniszterelnök. Deák Ferencben is erõs volt a megalkuvási készség, de ellensúlyozta erõs magyar egyénisége s a politikai morál iránti érzéke. Széll Kálmán paktummal került a miniszterelnöki székbe, beváltatlan ígéretekkel vezette félre a közvéleményt, egyéni érdekek kielégítésével némította el az ellenõrzés kritikáját, s ami a politikai morált illeti, a Széll Kálmán eddigi kormányelnöksége nem nagyon igazolta híres teóriáját a politikai becsületrõl. Példa nélkül való az az eset, hogy egy miniszterelnök ennyi ideig sütkérezzék a népszerûség fényében, anélkül, hogy erre legkevésbé is méltónak mutatta volna magát. Pártja megnövekedett a húsosfazék varázsától, a diadalmas ellenzék pedig paktumba göngyölte a gyõzelmi pálmát, s hódolattal tette le a miniszterelnök úr lábai elé. Tulajdonképpen ellenzék sincs, mióta Széll úr hinti a port a magyar politikusok szemébe. Az õ dicsõségét zengi a magyar sajtó is – alig néhány független lap kivételével. A nemzeti jogok Türtaioszai ma már csak ódákat írnak. Vészi József mandátumot kapott, Ugron Gábort egyhangúlag választották meg Sz.-Somlyón. Csak nem lehet kívánni Bartha Miklós úrtól, hogy a szeretett barátnak adott elégtétel után is ellenzéki maradjon?… S ilyenformán nyert magának nagyon sok barátot Széll Kálmán úr. Ezek után ígérhetett, bolondíthatott tovább. Minden ígéretét vívmánynak vették, s minden megalkuvását államférfiúi bölcsességnek. Az õ miniszterelnöksége alatt nyugodtan verhették arcon a magyart, avathatták fel nagy ünnepséggel a Hentzi-szobrot. Máskor az egész magyar sajtó egyként tiltakozott volna e galád merénylet ellen, most alig egy-két magyar lap emelte fel szavát. És mégis a Hentzi-ünnep leplezte le a maga valóságában Széll Kálmánt. Most már kezd látni a magyar közvélemény. Széll Kálmán kormánya alatt “törvény, jog és igazság” nevet nyertek a megalkuvás s a nemzeti becsület sárbatiprása. Itt az ideje leszámolni e politikai szédelgéssel s ennek fõ alakjával, a rátóti államférfival. Sem jogcíme, sem képessége nincs a magyar politika vezetésére, s rövid uralma csak megerõsítette a politikai vásár piacát. Ha pedig a nép képviselõi elfelejtik kötelességüket, megmozdul maga a nemzet, s oda juttatja Széll Kálmánt, ahová való: a rátóti tehéngazdaságba.” Ady Endre Debreczen, 1899. augusztus 14." |
tsanyi | 9075 | 2011. november 23. 07:39 |
Valaki mondta valahoil, hogy ha egy dolgot sokáig ismételnek valósággá válik: http://index.hu/belfold/2011/11/22/matolcsy-idezetekkel_roadshow-zik_a_kormany/ "Az IMF-hitel valójában egy védõháló, amire csak a növekedés biztosítása miatt van szükség, 2010-ben viszont el kellett küldeni õket, hogy ne legyenek megszorítások. A kormánytagok megkapták Matolcsy kulcskifejezéseit, amelyekkel meg kell gyõzniük az embereket." sajnos elég kevés embernek van net és akinek van azok többségét sem érdekli a politika így legfeljebb azt látjá/hallják amit a hírekben adnak.......és a választásokra már csak az marad a fejekben amit sokat hallottak....sikeres gazdaság, unortodox(franc se tudja mi), szebadságharc, nemmegszorítás és a többi lózung... |
klimas | 9074 | 2011. november 22. 21:14 | Válasz erre: 9072 |
Olvassátok a teletextet is...... bár a vérnyomás szintentartásához kifejezetten nem ajánlott....
|
klimas | 9073 | 2011. november 22. 21:13 | Válasz erre: 9070 |
Én megnyitottam és beleolvasgattam a hsz-kbe ......
|
kawa70 | 9072 | 2011. november 22. 20:45 | Válasz erre: 9071 |
Ja. Pont most volt a hiradóban is. Ennyi...Itt mindenért a nép fog szivni...Azért is, ha viktor épp nem tudott dugni egy rendeset.......Felelõtlenül és kockázat mentesen játszank milliók életével. Aztán meg ha nem jön be az ügyeskedésük, majd próbálkoznak mással.
|
tsanyi | 9071 | 2011. november 22. 20:43 |
Ezt is meg lehet magyarázni?: http://egyenlito.blog.hu/2011/11/22/fizessek_meg_az_emberek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_22&utm_campaign=index "Hol van már az "elmúltnyolcév" egyik kedvenc fideszes szlogenje: Ne az emberek fizessék meg!? Már az 1400 milliárd forintos megszorítás hallatán is nehezen tud szóhoz jutni az ember, de amikor kiderül, hogy további 1000 milliárdos vagy akár még nagyobb mértékû adóbehajtással és kiadáscsökkentéssel akarják kizsigerelni a lakosságot, kinyílik a bicska a zsebemben. Egy rejtett alkotmány-módosítás értelmében ugyanis, amennyiben kártérítésre kötelezik Magyarországot az unortodox gazdaságpolitikai döntések miatt, akkor azt be lehet hajtani a lakosságon. Jön az elkúrási adó" |
tsanyi | 9070 | 2011. november 22. 20:14 | Válasz erre: 9069 |
ja, ezt linkeltem lejjebb....én sem mindig nyitom meg amit más linkel, annyi bajunk van, hogy lassan már csak a magunkéval tudunk törõdni nem még más gondját a nyakunkba venni......Bubo, lejjebb nem akartam hangulatot kelteni, elég ha az enyémet már felkeltették....:(...amitõl kibuktam az éppen az volt, hogy ezt egy orvos mondta...
|
klimas | 9069 | 2011. november 22. 20:07 |
Még jó hogy ahumor azért nem veszett ki a lelkekbõl: idézet egy kommentelõtõl: "Tessék mondani, és ha mi nem kérünk a gyereknek étkezést, de cserébe vállaljuk, hogy minden reggel fejbõl elszavalja a csoporttársaknak páros héten a Nemzeti Hitvallást, páratlan héten a NENYI-t, akkor lehet felmentést kapni a térítési díj megfizetése alól? " innen: http://vastagbor.blog.hu/2011/11/22/koszonjuk_hogy_csak_keveset_kell_fizetnunk?fullcommentlist=1#comments |
tsanyi | 9068 | 2011. november 22. 19:42 |
Az ilyenekre gondolok amiket mostanában hegyekben önt a nyakunkba a kúrmány: http://vastagbor.blog.hu/2011/11/22/koszonjuk_hogy_csak_keveset_kell_fizetnunk?fullcommentlist=1#comments ez bölcsödei hozzájárulás ami nyilván ösztönözni fogja a szegényebb szülõ jelölteket a gyermekhadak vállalására...persze mióta a tandíj is szóba került(már volt szó a középiskoláknál is) azóta tudnivaló, hogy mennyire gyermekbarát a hozzáállás... |
tsanyi | 9067 | 2011. november 22. 19:30 | Válasz erre: 9065 |
Ennyi erõvel a média törvénnyel sincs baj hisz megmondták, hogy csak a hûha nagyon súlyos eseteknél fognak szankcionálni így nincs azzal semmi baj, az új szabsértésivel sincs baj hisz azt majd csak a külföldieken fogják alkalmazni ne féljünk nem is olyan csúnya az.....meg az összes többi hasonlóan elmarasztaló rendelkezés amiben benne van a szívatás lehetõsége......és ha benne van akkor azt elõbb-utóbb alkalmazni is fogják...
|
tsanyi | 9066 | 2011. november 22. 19:22 | Válasz erre: 9065 |
Ez a csúsztatás.......mert elõször kezdik a szívmûtétesekkel illetve azokkal mutatják be az új rendelkezést mert hát azt beláthatja mindenki, hogy ott aztán kell a drága utókezelés otthon is és miután ebbe mindenki szépen belenyugodott egyszer csak kiderül, hogy már a veséseknek, májasoknak és tulképp senkinek nem jár a szervcsere ha nem elég jók a körülményei.....amit a dokinak nyilatkoznia kellett volna az nem ez hanem inkább annak kellett volna lenni-e, hogy ha egy szegény gyerek rászorul akkor annak több támogatást kell adni, hogy biztosítsák az otthoni ellátását....nem kívánom senkinek, hogy pont az õ hozzátartozójánál derüljön ez ki....ilyet nyilatkoznia senkinek sem szabad aki azokból él akik fizetik a tb-t és biza a szegények többet fizetnek mint a gazdagok még ha egy gazdag akár 10X annyit is fizet(ami azért nem igaz hisz azok általában kis bejelentett fizetéssel vannak a nagy cégeknél is és a lét osztalékként veszik ki ami után nincs tb), de 100000X több a szegény mint a gazdag...
|
Bubó Doki | 9065 | 2011. november 22. 19:16 | Válasz erre: 9062 |
Sanyi, ez így ahogy írod, erõs csúsztatás. Én is láttam a riportot, és nem ezt mondták. A doki azt mondta, hogy azokat veszik biztosan a donorlistára, akik a mûtét után tudják biztosítani a sterilszobás feltételeket. Ha a mûtét után nem lehet a megfelelõ körülményeket biztosítani, az egész mûtét értelmetlen. Egy szó sem hangzott el gazdagról-szegényrõl. Ne kelts hangulatot feleslegesen. Ez egy orvos nyilatkozata volt, nem volt benne politika.
|
kawa70 | 9063 | 2011. november 22. 19:05 | Válasz erre: 9062 |
Ez nem létezik.........Ennyire pofátlanok mégsem lehetnek, mégha lézerjani meg is mondta, mindenki annyit ér amennyije van.......Hol hallottad?
|
tsanyi | 9062 | 2011. november 22. 19:01 |
Most említették, hogy a szervátültetésnél figyelembe fogják venni a szociális tényezõket.....elõször azt hittem, hogy igen, aki szegényebb azt majd jobban segítik és ezen elégedetten elmosolyodtam......,de utána tovább hallgatva lehervadt a mosolyom......mivel pont fordítva akarják, mert ha valaki szegény akkor a transzplantált gyereknek úgysem tudja biztosítani a megfelelõ körülményeket így felesleges a gyerekét is megmenteni:(((.....ez nekem agyrém.....most már ennyire nyíltan bevallják, hogy a szegény az csak egészségesen jó és az is csak addig amíg dolgozni bír mint a barom??.....akkor viszont ne fizessünk tb-t, én nem akarom, hogy a pénzembõl a gazdagokat gyógyítsák, fizessék maguknak....hova jutottunk..:((
|
eröt | 9061 | 2011. november 22. 18:22 | Válasz erre: 9051 |
Mert a sörösüveget mindenképpen kiürítjük izibe.Mindegy mekkora csak sok legyen.
|
kawa70 | 9060 | 2011. november 22. 17:00 | Válasz erre: 9059 |
Nem lehet, biztos...Viszont rájuk nem vonatkozik, mert õk a fideszbe telepedtek meg, mig a maradék az mszp-be. Viszont azt irták az alkotmány preambulumába, hogy az mszmp jogutódja az mszp, és annak tagsága, õket terheli a felelõsségrevonás. Azt nem irták, hogy a fideszbe röppent komcsikra is vonatkozik...csak az mszp-sekre. Okos......!
|
klimas | 9059 | 2011. november 22. 16:56 |
Csak úgy, estére: Az angol Alkotmány: Magna Charta a fidesz tervezete: Hanta Charta a majdani Tákolmány:Franc Akarta Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök, Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ, Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttmûködõ, Csurka István : III/III együttmûködõ, Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttmûködõ, Chikán Attila : MSZMP tag, Pintér Sándor : MSZMP titkár, Boross Péter : MSZMP tag, Ligetvári Ferenc: MSZMP tag, Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttmûködõ D-008 Pozsgay Imre MSZMP KB tag, Szûrös Mátyás MSZMP KB tag, Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza, Schmitt Pál : MOB tag, MOB elnök volt augusztusig, (választás november 20.érdekes: levették Kokót az utód listáról?. ) a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és fõkommunikátora, jelenleg a Magyar Köztársaság elnöke . Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár, Torgyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttmûködõ, az Orbán kormány minisztere, Balogh Gyula : MSZMP tag, Szita Károly : III/III együttmûködõ, Mikola István - Hazafias Népfront, Fónagy János : MSZMP tag, Vonza András : MSZMP tag, Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásõr, Varga Mihály : KISZ titkár, Deutsch Tamás : KISZ titkár, Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa. Lehet igaz a lista????? |
kawa70 | 9058 | 2011. november 22. 16:56 | Válasz erre: 9057 |
Ezért.....Mert elvették a pézt és odaadták a liberális nagytõkéseknek:) Hja... Ott még azért van mit pótolni....Viszont a románok már beelõznek utminõségben lassacskán. |
Zsifi | 9057 | 2011. november 22. 16:54 | Válasz erre: 9056 |
Már korábban megmondták, hogy 2012-ben egy km utat nem építenek és nem adnak egy fillért sem a felújításokra.. Hamarosan Ukrajnába megyünk a jó utakért..)) |
kawa70 | 9056 | 2011. november 22. 16:50 | Válasz erre: 9052 |
Remek lesz, mert fõut kihagyáaával sehová nem jut az ember, magyarul még egy sarc, amit az autósok nyakába varrnak. De inkább az lehet a motiváció, hogy a kormány az eddigiekben már elvette az utalapba szánt pénzt, magyarul utépitésre és javitásra semmit nem jut, mert ment az adósság elleni szabadságharcba. Na most utat mégiscsak fenn kell valamibõl tartani, igy dobják össze a rávalót a használók...Mig le nem nyulják majd azt is. Ráadásul erre megint lehet majd egy csomó semmirekellõt alkalmazni, akiket most épp kibaszni készülnek a közalkalmazotti munkahelyükrõl.
|
Bubó Doki | 9055 | 2011. november 22. 16:49 |
Nemis. Csak fizetni kell azért, hogy elmenj vásárolni. Mire odaérsz, meg már úgysem lesz pénzed.....ezt híjják utikõccségnek.
|
kawa70 | 9054 | 2011. november 22. 16:44 | Válasz erre: 9053 |
Ráadásul az összes kitelepitett bevásárlóközpont szinte megközelithetetlenné válik.
|
lendvai | 9053 | 2011. november 22. 16:00 | Válasz erre: 9052 |
De hát ha megszüntetik az M7 bevezetõ szakaszát, akkor hogy jutunk be az Osztyapenkóhoz? :-))))) Amúgy ez nonszensz. A fõutak fizetõssé tétele? Ha nem lennénk annyira birkák, mint amennyire vagyunk, akkor a következõ forgatókönyv zajlana le amennyiben kamerás ellenõrzést szeretnének (a görögöknél fizetõssé tett lakóövezeti parkolási területek mintájára): kamerákat ismeretlenek megrongálték, a rendõrség nyomoz. Majd késõbb: az újratelepített kamerákat ismeretlenek ismét megrongálták, a rendõrség megfeszített erõkkel nyomoz. És ezt addig, míg fel nem adják. Az autópályadíj még rendben lenne, csak ezek a faszok azt nem látják, hogy ha például fizetõssé akarják tenni az M1-M7 bevezetõ szakaszát, akkor a környezõ településeken át fog menni a forgalom, ami garantáltan kiveri a biztosítékot az ott lakóknál. |
Zsifi | 9052 | 2011. november 22. 15:51 |
http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/22/megszunik-a-negynapos-matrica/ Izgalmasan hangzik..)) "A másik, mondhatni még radikálisabb megoldás szerint viszont az is elképzelhetõ, hogy az eddigi összes díjmentes gyorsforgalmi útszakaszt megszüntetik. (Pl. az M7-es bevezetõ szakasza.)" |
qqriq64 | 9051 | 2011. november 22. 15:50 | Válasz erre: 9049 |
Teljesen igazad van arra utal de mi értelme van? Miért pont két és féllel számol és miért nincs hasonló felirat a sörösüvegen?
|
kispeti | 9050 | 2011. november 22. 15:18 |
Növekszik a hírnevünk ! :-( http://www.hir24.hu/kulfold/2011/11/22/magyarok-bajban-kulfoldi-sajto-az-imf-targyalasokrol%281%29/ |
Audimania | 9049 | 2011. november 22. 14:55 | Válasz erre: 9044 |
Szerintem inkább arra próbál utalni, hogy az átlag 2,5 deciliteres pohárba 8-szor tudsz a gyereknek önteni. Mondjuk ez nálunk nem nyer, mert a lányom bögréje fél literes :)
|
lendvai | 9048 | 2011. november 22. 14:33 | Válasz erre: 9047 |
Nem olyan haszontalan infó az, elnézve néhány IQ arc plázacicát, aki szorongatja a kezében a táskája mellett (abban van a kukorica ugye :-))))
|
qqriq64 | 9047 | 2011. november 22. 14:25 | Válasz erre: 9046 |
Ennél csak az a jobb amikor az ásványvízre rá van írva hogy zsír 0%.
|
kawa70 | 9046 | 2011. november 22. 14:11 | Válasz erre: 9044 |
Ez itthon is rá van írva nevesebb gyártók termékére jóideje. Valószínûleg feltételezik, hogy nem hord senki magával zsebszámológépet (mivel már iskolában sem tanitják meg fejben számolni a nebulót még egyszámjegyes szinten sem) és legalább tudja, mennyit spórol ahhoz képest, mintha kimérõs helyen fogyasztaná........
|
lendvai | 9045 | 2011. november 22. 12:26 | Válasz erre: 9044 |
Burkolt matematika oktatás, nincs ezzel semmi baj. Inkább ilyen legyen rajta, mint Széplaki Agónia, 17 éves, a víz arca 2011 stb, mint nálunk :-)))
|
qqriq64 | 9044 | 2011. november 22. 11:35 |
Az elöbb a lengyel boltban vettem egy két literes üdítöt. Nézem a cimkét rá van írva hogy 2liter egyenlö 8x250ml. Gondoltátok volna? |
tsanyi | 9043 | 2011. november 22. 11:31 |
Ennyi volt a programjuk a váléasztások elõtt: "9. Milyen intézkedéseket javasol a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a probléma kezelésére és miért? A szocialista úttal szemben, melynek alapvetõ jellemzõi a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. Ez olyan gazdasági növekedést ösztönzõ politikát jelent, mellyel ki lehet törni a negatív spirálból, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel tartóssá lehet tenni az ország felemelkedését. A Fidesz gazdaságélénkítõ programcsomagja három egymással összefüggõ elemre épít: szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. " fidesz.hu a gazdasági világválságról."""""" mit is sikerült megvalósítani?.....szoc. biztonság?..soha ennyire nem volt bizonytalan az utóbbi 20 évben az életünk......pénzügyi egyensúly?...errõl szól vagy 1 éve minden, kár magyarázni.....gazd. növekedés?...ekkora visszaesés még a gengszter váltáskor sem volt, ma már minden cég menekül ahelyett, hogy befektetne.....ennyit a programról és ezért lettek megválasztva, ezekrét az ígéretekért mert már tényleg az utolsó remény voltak, talána ha kúrcsány hamarabb átadja a kormányt.... |
tsanyi | 9042 | 2011. november 22. 11:31 |
Ennyi volt a programjuk a váléasztások elõtt: "9. Milyen intézkedéseket javasol a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség a probléma kezelésére és miért? A szocialista úttal szemben, melynek alapvetõ jellemzõi a hitelfelvétel, a szociális megszorítások és a gazdasági recesszió, a Fidesz a válságkezelés európai útját választaná. Ez olyan gazdasági növekedést ösztönzõ politikát jelent, mellyel ki lehet törni a negatív spirálból, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel tartóssá lehet tenni az ország felemelkedését. A Fidesz gazdaságélénkítõ programcsomagja három egymással összefüggõ elemre épít: szociális biztonság, pénzügyi egyensúly, gazdasági növekedés. " fidesz.hu a gazdasági világválságról."""""" mit is sikerült megvalósítani?.....szoc. biztonság?..soha ennyire nem volt bizonytalan az utóbbi 20 évben az életünk......pénzügyi egyensúly?...errõl szól vagy 1 éve minden, kár magyarázni.....gazd. növekedés?...ekkora visszaesés még a gengszter váltáskor sem volt, ma már minden cég menekül ahelyett, hogy befektetne.....ennyit a programról és ezért lettek megválasztva, ezekrét az ígéretekért mert már tényleg az utolsó remény voltak, talána ha kúrcsány hamarabb átadja a kormányt.... |
kawa70 | 9041 | 2011. november 22. 11:04 |
http://hvg.hu/itthon/20111122_orban_viktor_levele#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_22 Úgy gondolja, így jobban hisznek neki? Inkább csinálna valami értelemese, mint hogy levelezgetne. Gondolom a posta ingyen szállít a miniszterelnöki hivatalnak. |
lendvai | 9040 | 2011. november 21. 21:27 | Válasz erre: 9036 |
Az ausztrálok ügyesebbek: "Richard Kurland bevándorlással foglalkozó jogász felhívta a figyelmet arra, hogy a romáknak nem kellene Kanadába utaznia ahhoz, hogy elmeneküljenek Magyarországról, visszatérhetnének Európába és bárhol az unióban megpróbálhatnának munkát keresni. hvg.hu Ausztrália rutinosan visszautasítja az EU-ból érkezõ menedék-kérõket. Az ok a fentebbi cikkben is olvasható: a menekülõk számára lenne valahol egy nyugis hely az EU-ban, tehát Ausztrália nem tartozik nekik menedéket nyújtani." |
desiderus | 9039 | 2011. november 21. 21:20 | Válasz erre: 9038 |
Milyen mentõcsónak ? Magyarország olyan mint a Titanic. Elsüllyeszthetetlen. |
Bedouin | 9037 | 2011. november 21. 21:15 | Válasz erre: 9034 |
De ménem ovi kiabálja most, hogy minden fasza miközben mi meg elhajókázunk :D Mer szerintem õk már régen megvették a hajójukra a jegyet :( |
desiderus | 9036 | 2011. november 21. 21:09 |
Õk már tudnak valamit a romákról.... http://www.origo.hu/nagyvilag/20111118-hogyan-fogadja-kanada-a-magyar-romakat-riport-torontobol-elso-resz.html |
kawa70 | 9035 | 2011. november 21. 19:45 | Válasz erre: 9034 |
Tényleg jól jellemzi a mostani és persze azt a néhány ezt megelõzõ évet.....
|
tsanyi | 9034 | 2011. november 21. 19:41 |
Nem láttam ezt a filmet, de vazz mintha a mostani helyzetrõl szólna:)): http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w |
tsanyi | 9033 | 2011. november 21. 19:33 |
Azért ez az egész magyarázkodósdi és hasonlók egyre jobban hasonlít egy Monty Python elõadásra...alig várom, hogy felbukkanjon a fekete lovag és a barlang elõtt a nyúl...
|
eröt | 9032 | 2011. november 21. 19:33 | Válasz erre: 9030 |
Hitlerért még a halála után is harcoltak sokan.Egyébként kik voltak a menekülõk?Az utolsó napokig ott volt aki számított.Az Eichmann,Mengele féle szarok meg nem számítanak embernek.Goebbel pl.kinyírta magát.Bormann elesett kitörés közben.A dagadtat begyûjtötték az amcsik.de õ sem klasszikus dezertõr volt.Azt hitte õ lehet az utód vagy mifene. A mi kis istenünknek is van néhány ilyen kitartó híve. |
tsanyi | 9031 | 2011. november 21. 19:25 |
Azt, hogy mennyire sikeres a gazdpolitika mostanában jól jellemzi az amirõl már írtam itt, ugye hajóskonténereket szállítok amivel a multik, közepesek és kicsik szállíttatják el tengerentúli országokba vagy hozatják onnan az áruikat......tavaly ilyenkor alig lehetett beférni a sok konténertõl a terminálra ahol 3 vagy néhol 4 magasan is voltak.........pár hónapja egyre csökkenõ a mennyiség, de 2-3 hete gyakorlatilag szinte üres mindegyik terminál és csak 1 vagy pár sorban 2 magasan lézengenek sok üres hellyel a konténerek és ehhez mérten sokkal kevesebb a munkánk is....és ennél világosabban nem lehet látni, hogy mennyire csökken a kereskedelem és gyártás.....egyre több gyárból ahonnan árut vittünk ki manapság a leszerelt gépsorokat az üres csarnokokból....még sok helyen az alkalmazottak nem érzik magukon a bajt, de ez ha már a gyártó és kereskedõ cégek megszûnnek változni fog hisz nem lesz akinek kell majd a szolgáltatás vagy hitel......
|
tsanyi | 9030 | 2011. november 21. 19:17 | Válasz erre: 9028 |
Nagyjából én is ezt sejtem.....,de vazz, egyszer csak valaminek derengeni-e kell?....vagy nem?.....mondjuk hitler mellett is volt aki a végsõkig kitartott, persze nem a nagy harcostársai, azok menekültek hanem a szerencsétlen kis megvezetettek....
|
tsanyi | 9029 | 2011. november 21. 19:16 | Válasz erre: 9027 |
kawa70 | 9028 | 2011. november 21. 19:11 | Válasz erre: 9025 |
ezt a hazugságcunamit, hogy nyeli le egy hithû, tisztességes fideszes?.. Nagyon egyszerûen...Úgy, hogy tudomást sem vesz róla.....Belemagyaráz valami zagyvaságot (olyan matolcsy féléset), miszerint nem volt más választás, az elmult nyócév miatt meg a liberális nagytõke, meg a bankok meg az unió meg a válság.........Egyszóval nem ismeri sem el, sem fel hogy átbaszták rendesen. |
tsanyi | 9027 | 2011. november 21. 18:13 | Válasz erre: 9023 |
Ehhez ugye itt van ez: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/tiz_hetunk_megmagyarazni_a_vegtorlesztest/ és még ez ami viszont vérforraló, tolvaj tetvek: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/adoemeles_az_eu-s_buntetesekre_is/ "Amennyiben a gazdasági szabadságharc gyõztes csatáit jogellenesnek minõsítené az EU, az ebbõl fakadó büntetésekre, visszafizetési kötelezettségekre különadókat vethetne ki a kormány – derül ki egy, a kommunizmus alatti bûnök jogkövetkezményeirõl szóló, az alkotmányhoz benyújtott módosítóból." és ezt is le lehetne nyelni?......és megmagyarázni na meg elhinni a magyarázatot?.....mennyire kell ehhez vaknak lenni?..... |
tsanyi | 9026 | 2011. november 21. 17:56 | Válasz erre: 9023 |
Ez így még nem volt, de pár hsz-el ezelõtt nagyjából ezt mondtam.....ezek elbuknak egy halom lét és vállat vonnak, mi meg majd fizetünk mint a katonatiszt.....ahogy akkopr is mondtam, azok fizesék vissza a végtörlesztést és minden mást akik élni tudtak vele.......ugye az a szöveg a hitelmentesek részérõl, hogy õk miért fizessenek, fizessen aki tartozik, akkor most én is csak azt tudom mondani, fizesse vissza az aki élt vele vagy hasznot húzott belõle.....persze tudom ez csak álom.....még, de tenni kell róla, hogy ne csak az legyen....tenni kell róla, hogy ne csak a fityisz által szorgalmazott kopmcsik bûnhõdjenek a tetteikért hanem mindazon politikusok is akik népellenes módon kormányoztak 89'-tõl....és az tulképp az összes...
|
tsanyi | 9025 | 2011. november 21. 17:52 | Válasz erre: 9024 |
A mostani történésekre már mondani sincs mit....a nagy vezénylõfõtábornok és hû sanchoja a szélmalomharc elvesztését most úgy állítják be mintha eleve így tervezték és, hogy ez csak elismerés a világtól azért mert ilyen sikeresek vagyunk.....ezt a hazugságcunamit, hogy nyeli le egy hithû, tisztességes fideszes?.....
|
Bubó Doki | 9024 | 2011. november 21. 16:14 |
Úgy érzem, Európa egyik legszegényebb országa épül itt a nagy szabadságharc közepette. Még jó, hogy a haditengerészetünk a helyén van, és a gyorsnaszáddal elhárítjuk a karvalytõke és az IMF támadásait.
|
klimas | 9023 | 2011. november 21. 16:05 |
Nem tudom volt-e már : http://hvg.hu/gazdasag/20111121_EuropaiBirosag_buntetes_hozzajarulas
|
kawa70 | 9022 | 2011. november 21. 10:42 | Válasz erre: 9018 |
Már 98-02 közt is világosan látszott a fidesz, de méginkább orbán mérhetetlen hatalom vágya (hiába no, a kisemberek már csak ilyenek).Ez a 2/3-dal méginkább kicsúcsosodott, elhitte hogy tényleg országmegváltó lehet. Bebukta.........
|
tsanyi | 9021 | 2011. november 21. 10:41 | Válasz erre: 9019 |
60 percnél van egy öreg aki maga intézte el a bosszúját, azt mondja megbeszélte Szent Péterrel és sas behívót kaptak, azonnalit.....na igen...
|
tsanyi | 9020 | 2011. november 21. 10:37 | Válasz erre: 9019 |
Ez még ehhez tartozik: "A vitában Orbán Viktor neve egyszer hangzott el, mégpedig Kónyától, aki szerint a Fideszt ugyanaz a felfogás jellemzi igazságtételi és kárpótlási ügyekben, mint az SZDSZ-t. Elmesélte, hogy a Fidesz frakcióvezetõje a kárpótlási törvény benyújtásakor azt mondta neki: Figyelj, ezt nem csináljátok jól, mert mindenki rátok fog haragudni; aki nem kapott semmit, az azért, aki kapott, az meg azért, mert keveset kapott. „Viktor – idézi magát Kónya – lehet, hogy igazad van, de ha nem tudunk minden igényt kielégíteni, mert az ország nem bírja, akkor legalább annyit adjunk, amennyit bírunk.” |
tsanyi | 9019 | 2011. november 21. 10:36 |
Azért voltak viták a rendszerváltáskor is az elõzõek büntethetõségérõl és itt jól látszik, hogy a szadesznek eszébe sem volt a felelõsségrevonás: http://www.mult-kor.hu/20111121_haboru_folyik_a_lelkekert_a_zsidok_es_a_palesztinok_kozott
|
tsanyi | 9018 | 2011. november 21. 09:45 | Válasz erre: 9016 |
De sajnos ez tûnik inkább valóságnak: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/11/21/fidesz_elviszik_a_balhet_orban_helyett?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_21&utm_campaign=index "Az õszödi beszéd utáni Fidesz-politika két dologra épült. Az egyik a megkérdõjelezhetetlen tételekben való politizálás: legyen szó büntetõpolitikáról, oktatásról, alkotmányos kérdésekrõl vagy éppen gazdaságpolitikáról, a Fidesz nyíltan elutasította a pragmatikus politiziálást, és helyette szinte minden esetben mozdíthatatlan, merev tételeket állított fel. A másik dolog, amin a párt politikája alapult, az a hit, hogy a „fõnök”, vagyis Orbán Viktor mindig alapvetõen helyesen méri fel a bel- és külpolitikai helyzetet, az ország lehetõségeit. Csütörtökön az bizonyosodott be, hogy a tévedhetetlenségre alapozott fideszes politika hová vezet." "A párt sohasem politikai elveket fogalmazott meg, hanem a szó szoros értelmében vett hittételeket, dogmákat. Ilyen volt például, hogy a magyar gazdaság elsõszámú problémája a túl bonyolult adórendszer és erre az egyetlen megoldás az egykulcsos adó, vagy az, hogy a „kommunista alkotmány” miatt nem tud Magyarország elõre lépni, de ilyen volt a Magyarország szuverenitását korlátozó Valutaalap és más szervezetek kategorikus elutasítása is. A Fidesz politikája ráadásul úgy mûködött, hogy aki ezekkel a hittételekkel nem értett egyet, az azonnal a párt, a kormány, sõt kommunikációs szempontból az egész nemzet rosszakarója lett." és ez az utolsó mondat volt a legrosszabb ami miatt lassan senki nem meri az igazi véleményét kimondani nehogy hazaáruló legyen és a barátságok, családok viszonya romlott meg..... |
tsanyi | 9016 | 2011. november 21. 09:02 |
Azért ebben is van valami: http://fenteslent.blog.hu/2011/11/20/socgenshort?fullcommentlist=1#comments egyáltalán nme kizárt, hogy az eddigiek szándékosak voltak illetve biztos vagyok benne csak abban nem, hogy kik voltak benne........csak kintiek vagy azért pár itthoninak is sikerült hízlalnia a svájci számláit?... |
qqriq64 | 9014 | 2011. november 20. 20:55 |
"na ez az ami követendõ ha tényleg középen van valaki hisz minden oldalra elbillenés csak rosszat hoz......és ez csak egyféleképp lehetséges, ha mindent távolról nézünk és teljesen tárgyilagosan(ezt a legnehezebb annak aki benne él) vizsgálunk minden döntést.... " Sanyi én elég távolról nézem vagy menjek messzebb? :)))) |
kawa70 | 9013 | 2011. november 20. 18:54 | Válasz erre: 9011 |
"Egész intézményrendszerek dõlhetnek össze akár napokon belül is, ha az állam nem segít - mondta az Állami Számvevõszék elnöke a szervezet legújabb, az önkormányzatok pénzügyi helyzetét vizsgáló jelentését kommentálva. A pénzügyi teljesítõképességük határáig jutottak az önkormányzatok, amelyek olyan mértékig eladósodtak, hogy napok kérdése, hogy fizetni tudják-e számláikat és a béreket - erre a megállapításra jutott az Állami Számvevõszék 19 megye, 23 megyei jogú város és a Fõváros pénzügyi helyzetérõl készített átfogó jelentésében." Például? |
kawa70 | 9012 | 2011. november 20. 18:50 | Válasz erre: 9011 |
Szerintem az a helyzet kényszeritette, hogy vagy nem akartak adni elsõkörben, vagy igencsak borsos lett volna az ára a fidesz számára (nem az országnak) és nem akart beégni mindjárt az elsõ pár hónapban. Így inkább háborút hirdetett, ami még tetszett is sokunknak. Bár már hozzáértõ szakemberek akkor is mondták, hogy ha ez igy van akkor igen rossz húzás.........Most meg kezd tarthatatlan lenni a helyzet, nincs péz.....
|