28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

tsanyi 9212 2011. november 26. 21:49  
Igaz vagy hamis?....már a kommentek között is feltûnik a kétely mételye:)): http://dailyshark.blog.hu/2011/11/26/csapataink_harcban_allnak_20?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_26&utm_campaign=index

tsanyi 9211 2011. november 26. 20:48   Válasz erre: 9210
Anno Napoleon is ezt csinálta, kihajította az ellenkezõket és a nép örült neki sõt még a bukás órájában is volt aki mellette maradt pedig igaz, hogy nagy hadvezér volt, de a nép igencsak rosszul élt alatta a kezdeti évek múltán....

klimas 9210 2011. november 26. 20:38   Válasz erre: 9209
Persze ! A bajszoskának régóta csípi a szemét az aki beszól neki, hát most majd akár rabszíjra fûzve ki lehet ba.....ni ! Aztán a független(?) ügyészség kivizsgálja az esetet és példás büntit oszt ki. Így már nem is kell törvény a kisebb parlamentre , sõt választás sem kell , úgyse marad rajtuk kívül senki ....

tsanyi 9209 2011. november 26. 20:33   Válasz erre: 9208
Mi van?....kitõl is rettegnek ennyire?...azt azért nem gondolnám, hogy bármelyik ellenzéki jelenleg arra vetemedne, hogy tettleg bántalmazná a másikat......vagy ahogy írtad simán csak kicsinálásra kellenek?...asszem pár diktátornak már volt ilyen kis saját õrsége, igaz nem sokra mentek velük ha már baj volt...

klimas 9208 2011. november 26. 20:30   Válasz erre: 9204
Itt a link: http://hvg.hu/itthon/20111126_Kover_laszlo_hazorseg_Koztarsasagi_Orezre

kawa70 9207 2011. november 26. 20:24   Válasz erre: 9202
Ezt KIZÁRÓLAG a kétharmadnak köszönhetik a zemberek és a kivülállók. 98-02 között is voltak huzásaik, de az csak szárnypróbálgatás volt. Na most aztán odabasznak a rájuk ruházott hatalommal mert a nép felhatalmazta õket. Nyugodtan mondhatják a fehérre, hogy fekete, mert a többség ezt akarta, és a többség ezt el is fogadja (a többi meg nem számit, nem tehetnek semmit ellene) - bár csökkenõ létszámmal, mert van akinek gyanus a mérték............

kawa70 9206 2011. november 26. 20:19   Válasz erre: 9204
Igen. Ez már kezd kiteljesedni........Különösen a most létrehozott kutakodó szervükben.

kawa70 9205 2011. november 26. 20:16   Válasz erre: 9198
Ezt már régen mondogatom....Többek közt emiatt sem engedném kormányközelbe a volt mszmp érdekeltségeket........(fidesz, mszp, szdsz, mdf, kdnp, kisgazdák, miép meg most már szdsz reload: lmp)

tsanyi 9204 2011. november 26. 20:13   Válasz erre: 9203
mi van ezzel a bajszos komcsival?....új ávh lesz?..

klimas 9203 2011. november 26. 19:59  
Basszus ! Ha ezek egyetlen egyszer azt mondanák: Emberek! Rosszul döntöttünk, felülvizsgáljuk és másképpen folytatjuk, ezer évre bebetonoznák magukat!!!!!
Neeeem ! Ehelyett megy az ostoba átlátszó hazudozás, egy-két ostoba egoista faszkalap miatt!
Nem tudom volt-e már ma, kövérlacus /mszmp társadalom tudományi inétzeti fõmunkatárs elvtárs/ saját parlamenti hadsereget akar és kap! MAjd ah az ellenzék, élen az mszp-sekkel, csúnyán néznek,a végén még az ülésterembe sem léphetnek! De ha távolmaradnak, majd jól megbüntetik õket, és visszafizethetik az idõközben jól megemelt juttatásaikat! Ami röhely ebben az emelt pénzben, gyurcsány jár a lejobban, ugyanis az övé a legalacsonyabb lóvé az egész bagázsban...)))))

tsanyi 9202 2011. november 26. 19:49   Válasz erre: 9201
Hát ez a kérdés!.....sosem merül fel egy hívõben, hogy esetleg hazudnak a példaképei?(és ezt nem lekicsinylõen írom hisz én is hittem valamiben csak rádöbbentem)....

klimas 9200 2011. november 26. 19:45   Válasz erre: 9199
Hát igen ! Az élet nem habostorta és a nemzetközi helyzet fokozódik ! Ugye Virág elvtárs????

tsanyi 9199 2011. november 26. 19:41  
Ez egy szép komment és persze mindent megmagyaráz:)): http://magyarinfo.blog.hu/2011/11/26/menekult_a_fidesz_esztergomban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_26&utm_campaign=index

"Ugyanez a primitív, szélsõbaloldali, gyurcsányista csõcselék fenekedik a kormány ellen is. Mi lenne itt, ha kezükbe kaparintanák a hatalmat?? Miféle káosz lenne ebben az országban azonnal?

A józan többség nevében üzenem Meggyes Tamásnak és az esztergomi fideszeseknek, hogy tartsanak ki, ne engedjék megfélemlíteni magukat! A demokrácia nevében, a nép érdekében ne adják fel, még ha nehéz is, még ha egyszerûbb is lenne hátat fordítani az egésznek, ne hagyják cserben a becsületes magyar embereket. Ha ez után a magyarellenes terrortámadás után közülük bárki is lemond (ez ugyanis terrorizmus, az ügyészségnek ennek megfelelõen kellene fellépnie ezzel a liberálbolsevista bûnbandával szemben) - az borzalmas precedenst teremtene. Az ellenség gátlástalan és kérlelhetetlen. Ha csak egy kicsit is hátrálunk, hamarosan az összes önkormányzat, sõt a kormány, a Nemzeti Együttmûködés Rendszere ellen is fellépnek ugyanezek az erõszakos, hataloméhes, kommunista elemek, és hamarosan káoszba süllyed az egész ország.

Nyilvánvaló az összefüggés a polgárháborús uszítás és a Magyarország ellen a múlt héten megindult spekulatív támadás között. Valakik - tudjuk, hogy kik - végsõ csapásra készülve káoszba, szétesésbe akarják taszítani a hazánkat.

Meggyes Tamásnak és a vele harcoló, becsületes fideszeseknek óriási a felelõssége ebben a helyzetben. Bármilyen nehéz is felvenni a harcot az erõszakos, mohó rosszindulatnak ezzel az áradatával, adjon nekik erõt az a tudat, hogy a normálisan gondolkodó, igaz magyar emberek, polgárok, az ország óriási többsége mellettük áll! "

tsanyi 9198 2011. november 26. 18:43   Válasz erre: 9197
"de szerintem a háttérben még meg is beszélik a vetésforgót hogy mikor ki jön a lopásban. "

na igen, ez is sanszos....

kawa550 9197 2011. november 26. 18:37   Válasz erre: 9194
Nem szarnám én le, és hidd el, jobban örülnék ha nem egy magát Gordon Ramsay-nek képzelõ, egyébként még a saját villanyszerelõ szakmájához is tök hülye osztrák pöcsnek kéne dolgoznom, hanem megint odahaza lennék valamelyik szálloda konyhafõnöke. De amíg odahaza konyhafõnökként havi 200-250 órás melóval + teljes anyagi felelõsséggel a leltár iránt kereshetnék úgy 200-at, addig kinn megvan a 3-400, átlagosan 150 óra melóval felelõsség nélkül.
Amíg ez így van, addig inkább maradok kinn. És ez még sokáig így lesz, mert tökmindegy hogy viki, kurcsány vagy vona-kodó, azok mind azért vannak ott, hogy téged jól meglopjanak. És rohadjak meg, de szerintem a háttérben még meg is beszélik a vetésforgót hogy mikor ki jön a lopásban.

tsanyi 9196 2011. november 26. 18:26   Válasz erre: 9195
Áááá, ezek csak a mocskos ballib nyuggerek...

tsanyi 9194 2011. november 26. 18:22   Válasz erre: 9191
Kösz, sajnos igazad van, de mi nem igazán örülünk ahogy írtad is és tudom....leszarod......

qqriq64 9193 2011. november 26. 18:21   Válasz erre: 9191
Ez jóóó:)))))))))))))))

tsanyi 9192 2011. november 26. 18:21   Válasz erre: 9189
Igazad lehet.....simán bérrettegõnek tûnhetünk.....rettegnék is szívesen bérért, de sajnos nincs aki fizessen érte...csak magamért rettegek...:).....viszont semmi nem került ide ami nem igaz, de ha mégis akkor illene cáfolni....anno tavaly amikor kivetették a multiadót eleinte örültem, késõbb mikor erre hivatkozva emelték az árakat már nem, mikor a bankokat kezdték szívatni örültem, mikor ezek miatt nem kicsivel hanem sokkal felment a törlesztõm már nem, mikor lenyúlták a manyupot nem tiltakoztam sõt helyeseltem, mikor kiderült, hogy csak sima lopás volt minden ésszerû felhasználás nélkül már nem helyeseltem.........és ezek csak a nagy kiragadottak....idén januártól beindultak a törvényhozással és befejezték a bebetonozást és egyszerûen annyi saját magukra írt törvényt hoztak, hogy azt nem is lehet leírni, szerintem amiket ide linkeltünk az még csak a felszín lehet.... és mégsem lenne ellenemre ha valaki úgy meg tudná ezt magyarázni, hogy akár örüljek is.....bár ez nem nehezen fog menni, egyenlõre a frissen indított nagyreményû vállalkozásunkat pár új dologgal padlóra küldték és januárban abba kell hagyni mint sok más kollégámnak is és, hogy utána mi lesz arra még gondolni sem merünk itthon......sokan azért kényszerültek abbahagyni mert ugye olyan kutakon tankolnak ahol halasztott fizetés van és így idõt nyerve gazdálkodhattak, na ezek szûnnek most meg mert a kutak hirtelen egyben elkezdték kérni az eddigi tartozásokat mert jövõre már nem mernek hitelezni a fuvarozóknak és ez csak az egyik dolog....

kawa550 9191 2011. november 26. 18:18   Válasz erre: 9184
Na! Azért a fidesz sok ember érdekeit képviseli, akár hiszitek akár nem!
Én pl minden nap felmegyek a viki faszbukjára és nyomok egy nagy lájkot!
És ha megkérded azt a tizenakárhányezer Sopron környéki sorstársamat ,akiket ausztriában zsákmányolnak ki éppen a kapitalisták, hogy vajon mit szólnak viki ötleteihez, és az ezeknek köszönhetõ 310ft-os limitchange árfolyamhoz, akkor ez a szûk réteg bizony azt fogja mondani hogy HAJRÁ VIKI, ÍGY TOVÁBB!:))))))))))))
Persze tudom hogy az ország nagyrészének ez rossz, de én pl ebben a hónapban 40 rugóval kapok többet idehaza a fizetésemért mint egy fél éve. És ahogy mindenki más ebben az országban leszarta, hogy én pl semmiféle támogatást meg áfa visszatérítést nem kaptam az épitkezésnél a Bokros csomag miatt, úgy én is lexarom hogy másnak mi a jó. Sõt, örülnék ha megmaradna a 300ft-os árfolyam még sokáig. és bocs, de ez van, minden szentnek maga felé hajlik a keze, én meg még csak szent se vagyok. De legalább politikus se, így nem lopom, hanem megkeresem a pénzem.

kawa550 9190 2011. november 26. 18:09   Válasz erre: 9182
Ja, tényleg, nagyon úriasak voltak a körülmények. Ahogy így vissza"elmélkedem"(hogy a topik témájánál maradjunk:))))) nagyszerû volt hogy november végén nem volt sem fûtés sem meleg víz a zuhanyzóban, de legalább az ablak ki volt törve....:)))))))

kawa70 9189 2011. november 26. 18:07   Válasz erre: 9187
Ebben teljesen egyetértek Veled, bár ott azért megjelennének egy kicsivel többen is. Ide meg azért nem irogatnak, mert egy hisztériának vélik az egészet, és a fideszre jellemzõ erõs magabiztosság és meggyõzõdés miatt le se alacsonyodnak erre a szintre.........

Amúgy meg Sandokán topicja teljesen jó mostanában :))

tsanyi 9188 2011. november 26. 18:06  
Pl. ezt is megmagyarázhatná valaki, akkor most ki hazudik és miért?: http://hvg.hu/gazdasag/20111125_matolcsy_kozgazdaszok_konzultacio

"”Úgy tûnt, hogy Matolcsy az egészbõl nem ért semmit” – mondta a konzultációról egy neve elhallgatását kérõ résztvevõ. Nem mutatott megbánást, nem volt önkritikus, de a megbeszélést követõ sajtótájékoztatón elhangzottakkal ellentétben a forrás szerint arról sem volt szó, hogy hadjárat lenne Magyarország ellen. A résztvevõ szerint õk éppen azt magyarázták a miniszterelnöknek, hogy ezek a gazdasági folyamatok nem spekulációs támadások következményei. Ezt egy a konzultáción résztvevõ másik forrás is megerõsítette."

tsanyi 9187 2011. november 26. 18:02   Válasz erre: 9185
Dehogyis....csak ha lenne külön fidesz topic akkor kb olyan lenne mint Sandokan-é......csak nem a Bibliában hisznek hanem zorbániában és mindent meg tudnak azzal a pár közhellyel magyarázni amit mantráznak.....

tsanyi 9186 2011. november 26. 18:00  
Sok helyen olvasom/hallom, hogy a mostani káosz kuszaszemnek köszönhetõ és ezt az lmp is vallja és csak az õ távozását sürgeti.......na most, tényleg hiheti azt valaki, hogy egy olyan erõsen koncentrált pártban mint a fidesz bármi is elhagyhatja bárki száját a kedves vezetõ engedélye nélkül?...., hogy Matolcsy akármit még a wc-re is kimehet engedély nélkül?.....mindenért a vezénylõfõtábornok a felelõs hisz mindenrõl õ döntött.....betartja-e vajon a szavát, hogy lelép ha jön az imf?....kétlem, az nem vallana a sosem hazudóra.....

kawa70 9185 2011. november 26. 17:59   Válasz erre: 9184
Azt az egyet is elvaditottad, aki erre járt és feltétlenül hiszi, hogy nincs más aki jobban csinálná. :)

tsanyi 9184 2011. november 26. 17:56  
Akik még hisznek vagy már hisznek vagy csak úgy hisznek a fideszben nyugodtan írjanak ide, nincs kisajátítva ez a topic a zorbán ellenesek részére sõt.....én pl. szeretném ha meggyõznének, hogy az jó amit a fidesz csinál és pl. ezek: http://varanus.blog.hu/2011/11/26/alulmulni_veres_janost?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_26&utm_campaign=index igazából tényleg csak gúnyolódások és nincs valóság tartalmuk.....

klimas 9183 2011. november 26. 11:54   Válasz erre: 9182
Jaaaa! A csúzlink RPD 7.62 volt , 3x 100-as hevederrel.....

klimas 9182 2011. november 26. 11:50   Válasz erre: 9179
Lehet ilyeneket elfelejteni???? ))))
Ti, mint ifjabb korosztály. már úriasabb körülmények közt tengettétek életeteket.
Az én idõszakomban '62-s lõszerekkel lövöldöztünk,a kézigránát évjáratát már le sem merem írni......

qqriq64 9181 2011. november 26. 11:05  
Na a büdös zsidaja megint mit merészelt a mi Kedves Vezetõnkel.
http://www.gepnarancs.hu/2011/07/daniel-cohn-bendit-ujra-kiosztotta-orbant/

qqriq64 9180 2011. november 26. 10:36   Válasz erre: 9178
OK. Ha a nyomorult keleteurópai bevándorlót az elsõ munkanapján alig nyelvtudással 12fontos órabérért dolgoztatják 5órás fizetett munkavédelmi oktatásban részesítik ellátják mindenféle védõfelszereléssel és ugyanazt a munkát ugyanazokkal a feltételekkel végeztetik vele mint a bennszülöttekkel az nem nevezném kizsákmányolásnak. Ez is egy nézõpont.
Egyébként ahol dolgozok ott van egy román alvállalkozó cég. Az egyik alkalmazottja egy aradi srác aki feketén dolgozik. Ugyanazt ugyanúgy ugyanazokkal a feltételekel mint más.
A román állampolgároknak hiába eu tagok nincs szabad munkavállalás angliában.
Ezért mondom hogy a kizsákmányolás kérdése egy képlékeny fogalom és nehéz meghúzni a határt hogy hol kezdõdik
A Te nézõpontodból a filippinók esete természetesen aljas kizsákmányolás de lehet hogy nekik az életük lehetõsége és boldogok hogy megkapták.
A MI nézõpontunkból kizsákmányolás.

kawa550 9179 2011. november 25. 22:52   Válasz erre: 9166
Régen lehetett az a 79, mert már rosszul emléxel, vagy közben fegyverzet csere volt.
Mert biza a PKM az géppuska volt, és biza abból volt rajonként egy darab.
De ez legyen a legkisebb gondunk manapság!:)))))))))))))

kawa550 9178 2011. november 25. 22:35   Válasz erre: 9162
Ha a feketemunkásokat, a bejelentett dolgozókkal ellentétben naponta 4-5 óra túlórára kötelezi a fõnök, úgy hogy azt nem fizeti ki neki csak a fix bérét kapja, ha a filippínókat 2(!!!!!) eur-ért dolgoztatja a pékségben, ha csak 2 évenként kapnak 1 hét szabadságot és hetente csak 1 szabadnapjuk van, akkor ott nem nézõpont kérdése hogy ez tisztességes vagy sem.
Az meg, hogy esetleg a fülöp szigeteken még ennél is élhetne szarabbul nem magyarázat.

qqriq64 9177 2011. november 25. 21:25   Válasz erre: 9170
Nem kell ezen sokat elmélkedni. Nem kéne a hazai termelõket agyonvágni adóval nem kéne szaré-hugyé felvásárolni aztán aranyárér továbbadni a terméket és mindjárt versenyképes lenne a külfõdivel.
A magyar azt vásárol ami olcsóbb. Kövezzétek meg érte.

Bedouin 9176 2011. november 25. 20:07  
Tegnapi zsidó-perzsa katasztrófához kapcsolódóan: http://www.youtube.com/watch?v=ImXKl1cOCe4&feature=related

tsanyi 9175 2011. november 25. 20:05   Válasz erre: 9172
Egyébként(sok mûsort hallgatva és hírt/szakértést nézve a neten) valóban nem állunk rosszul sõt, tényleg nem igazolja a leminõsítést a helyzetünk......,de....de most az történik amit vetettek hát arathatják....az arrogáns, mindenkit semmibe vevõ és majd mi megmutatjuk politizálást büntetik ami teljesen jogos is....nem csak felénk aláztak hanem kifelé is és hát aki a leggyengébbek közé tartozik az biza ne csodálkozzon ha tockost ad és nem bír elfutni akkor pofánvágják......a gond csak az, hogy ezt is mi fizetjük.....ma már mindenhol azt lehet olvasni/hallani(amivel egyet is értek), hogy orbánnak menni-e kell és nem csak kuszaszemnek....és nem kell feltétlenül lecserélni a fideszt hanem csak egy normális csapatot választani közülük úgy mint ahogy mikor fletó ment jött a libás és akárhogy is nézem és nem kedvelem, azért tényleg kicsit jobban kezdtünk állni akkoriban.....most is ott lenne varga vagy bárki aki eddig nem kompromittálta magát annyira mint zorbán és szûk köre....

kawa70 9174 2011. november 25. 20:02   Válasz erre: 9172
Dehogy, csak folyamatosan be van baszva............Dajcstomit valamiért nem engedték fontosabb funkció közelébe, kellett helyette egy totál hülye az örökkévalóságnak.....

Bedouin 9173 2011. november 25. 19:55   Válasz erre: 9172
Igen!

Ezek helyett inkább az ilyenekbõl kellene sok: http://www.youtube.com/watch?v=o1xspc5_QzY&feature=related

kispeti 9172 2011. november 25. 19:51  
Ez tényleg ennyire hülye ? :-(
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/25/matolcsy_0_5-1_lesz_a_novekedes/

kawa70 9171 2011. november 25. 19:50   Válasz erre: 9170
Vagy másféléve már belinkeltem.......Elmélkedtünk róla........

egynyoc 9170 2011. november 25. 19:43  
Elmélkedjetek...
http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

klimas 9169 2011. november 25. 19:15  
Desitõl idézet :
" Magyarország ma olyan, mint egy virágoskert.
Középen van egy mákvirág, melyet napraforgók és tátikák vesznek körbe.
A külsõ részben pedig sokmilliónyi árvácska szenved. "

Bedouin 9168 2011. november 25. 19:14  
4 perctõl most is aktuális: http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=related

LaciS2 9167 2011. november 25. 19:09  
Nagyon aktuális !

http://vimeo.com/32190261

klimas 9166 2011. november 25. 18:55   Válasz erre: 9132
Nos , ha már a BM Határõrségrõl van szó! Én is HÖR voltam , igaz korábban , 77-79 között. Én is cipeltem / 1 x / , de én golyószórót..... az volt rajonként 1 db. A géppuskások külön kiképzést kaptak, legalább is a nyírbátori kiképzõ bázison. Mivel én is a legmagasabb voltam a 196 centimmel , nem csak a rajban, a szakaszban is és a finom szívatás mûködött, én voltam az aki a gyaktérre vonuláskor a szakasz elõtt jó pár méterrel a piros zászlóval ballagtam. Ebbõl adódóan a cucc egyel hártébb került és aki a rakasztáskát hozta volna, az cipelte a golyószórómat...Kinnt a gyaktéren aztán átvettem és jöhetett a rambózás...)))) Szegény srác arcára rá volt írva az a mérhetetlen szenvedés , ezért szívatták mindig......

klimas 9165 2011. november 25. 18:42   Válasz erre: 9126
Röviden : igen !

lendvai 9164 2011. november 25. 18:32  
A soroksári lövöldözõs cikkben volt:
"Fülöp az eset részleteirõl elárulta, hogy a három férfi egy komoly bûncselekmény elkövetésére készült, emiatt hamis rendszámot tettek autójukra, amit azóta megtaláltak [3]. Ezt a benzinkút rendszámfelismerõ rendszere jelezte. Ezután kezdtek el intézkedni a biztonságiak.

Az egyik férfi ekkor kiszállt, hogy igazolja magát, és alapvetõen együttmûködõen viselkedett. Mikor társai is kiszálltak az autóból, fegyvert fogtak a biztonsági õrökre. Ezután elhajtottak a benzinkúttól. Az iratokat viszont a biztonsági õröknél hagyták, így vissza kellett menniük. Ekkor kezdõdött a lövöldözésbe torkolló autósüldözés."

Ezek mekkora balfaszok! Igazolják magukat egy kamerával felszerelt helyen, aztán otthagyják az iratokat és elmenekülnek, majd visszamennek az iratokért lövöldözni ugyanoda! Kábé annyi eszük lehet, mint annak a szerencsétlennek, aki régebben elment rabolni a falujában, de hogy ne ismerjék fel már otthon maszkot húzott és úgy gyalogolt át a falun. Meg is szívta persze...
Ez egy kicsit felderített :-))))

egynyoc 9163 2011. november 25. 18:04   Válasz erre: 9127
KÖLTÖZZ...én maradok!!

qqriq64 9162 2011. november 25. 15:52   Válasz erre: 9146
Persze mindenhol vannak feketén dolgozók meg feketén dolgoztatók. (Tényleg most akkor Te Fekete munkás vagy életed végéig? ;)))))
Amin viszont el lehetne vitatkozni az a kizsákmányolás és a tisztességtelen haszon fogalma. Engem most éppen napi 115fontért zsákmányolnak ki és az összes hasonló munkát végzö monkatársam faj nemztiség vagy vallási hovatartozástól függetlenül ekörül keres. Na most én el tudnám képzelni hogy napi 200fontért dolgozzak. Most akkor a 115fonttal jogosan érzem magam kizsákmányoltnak?
Ha a fönök Mercedessel jár az tisztességes haszon ha Rolls-al akkor tisztességtelen?
Ezek a fogalmak erösen nézöpontfüggöek.

karika111 9161 2011. november 25. 14:28   Válasz erre: 9157
kezdõdik ,APA,KEZDÕDIK

http://hvg.hu/itthon/20111125_selmeczi_moody#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_25

kiflicsócsáló gabriella

Games 9160 2011. november 25. 14:21   Válasz erre: 9152
Ha olyan lenne a biztosítás náluk is mint itt, biztos megtanulnának vezetni. :)

Bedouin 9159 2011. november 25. 14:09   Válasz erre: 9157

kawa550 9158 2011. november 25. 13:51   Válasz erre: 9157
:)))

Jani55 9157 2011. november 25. 13:44  
Urak! Érdemes elolvasni.

Kommunikációs stratégia az új IMF-megállapodás elmagyarázására
Készítette: Kormányzati Kommunikációs Központ
Kapja: Dr. Orbán Viktor miniszterelnök, Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Mihály miniszterelnökséget vezetõ államtitkár, Lázár János frakcióvezetõ, Harrach Péter frakcióvezetõ, Szijjártó Péter miniszterelnöki biztos, Giró-Szász András kormányszóvivõ, Dr. Havasi Bertalan helyettes államtitkár, Dr. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivõje, Habony Árpád
Minõsítés: szigorúan bizalmas
hirdetés
I. Általános stratégiai elvek
Háttér: A magyar kormány megállapodást kezdeményez az IMF-fel. Ez a lépés látszólag ellentétes az eddigi kormányzati kommunikációval. Az ellenzéki pártok és a nem alánk tartozó sajtó megpróbálja majd kihasználni a helyzetet. Támadások várhatóak a következõ hetekben a tárgyalások miatt, illetve késõbb, amikor a megszorító csomagot bevezetjük. Mindebbõl jelentõs hitelvesztés származhat. Fel kell készülni arra, hogy mindenhol Miniszterelnök úr korábbi mondatait idézik, például azt, hogy ha az IMF jön, én megyek. Mivel az IMF valójában el sem ment, Miniszterelnök úrnak sincs ilyen szándéka.
Kommunikációs célok:
1. Az IMF-megállapodás átpozícionálása kormányzati gyõzelemmé.
2. Miniszterelnök úr imidzsének erõsítése (megfontolt, hazaszeretõ, szavahihetõ, õ egy olyan államférfi, aki fontosabbnak tartja az ország biztonságát, mint a saját hiúságát).
Fõ üzenet: Biztonságos kikötõbe visszük Magyarország hajóját, minden idõk legsúlyosabb gazdasági viharában.
Alapnarratíva, amibe a megállapodást csomagolni kell: A szocialisták a magyar történelem legterhesebb örökségét hagyták ránk. A bankárok és a baloldal megszorításokat követeltek. Bajnaiék hamis adatokkal megtévesztették az IMF-et, akik ezért szintén megszorításokat vártak volna el. Erre mi nem voltunk hajlandók, gazdasági szabadságharcot indítottunk: elvettük és a magyaroknak adtuk a nemzetközi cégek extraprofitját. Ez a szabadságharc olyan sikeres volt, hogy számos ország másolni kezdte az ötleteinket. Közben a külsõ és a belsõ ellenség titkos paktumot kötött. A nemzetközi pénzvilág és a szocialista párt érzi a közelgõ vereséget, ezért utolsó rohamra indultak hazánk ellen. Szerencsére, az elmúlt évben bebizonyítottuk az IMF képviselõinek, akik valójában el sem mentek, hogy Magyarország gazdasági helyzete – kormányzásunknak köszönhetõen – újra stabil, ezért már õk sem akarnak ránk kényszeríteni megszorításokat. Csak azt szeretnék, ha kölcsönösen biztonságot nyújtanánk egymásnak az európai történelem legnagyobb válságában. Mindig is furmányos nép voltunk, a saját fegyverével verjük meg a nemzetközi bankárvilágot: megállapodunk az IMF-fel. Ez nem jelenti a szabadságharc feladását, sõt, az IMF-fel erõs szövetségest kaptunk a megszorítások elleni háborúban.
Kifejezések, amelyeket minél többször kell használni: biztonság, ésszerûség, felelõsség, alkalmazkodás, megmentjük, új korszak, másfél éves sikeres gazdasági alapozás, kormányzásunk az utolsó esély, az emberek töretlen bizalma, nézzék: erõsödik a forint.
Kifejezések, amelyeket tilos használni: bukás, kudarc, megszorítás, vizitdíj, tandíj, ingatlanadó, nem ortodox, az IMF nincs tisztában a magyar helyzettel.
Különösen tilos használni: „Strauss-Kahn bácsi és az õ szervezete, az a bizonyos IMF, a szobalány elõtt már megszopatta a fél világot. Pénzért szopott a világ, és azok a réges-régi emberek azt hitték, ez így van rendjén. Ezért lett nekik végük.”
II. Részletes feladatok
1. Frontális kommunikáció
Szíjjártó Peti és Gíró-Szász Andris a következõ napokban annyiszor szólal meg, ahányszor lehet. Semmi mást nem tesznek, mint a fõ üzenetet és az alapnarratíva mondatait ismételgetik. Fontos, hogy ezt most a megszokottnál is magasabb színvonalon tegyék: rezzenéstelen arc, teljes meggyõzõdés. Az ellenzék felelõsségét húzzák alá.
2. Közgazdász megszólalók
Barcza Gyuri, Heim Peti, Járai Zsiga hangsúlyozzák a lépés felelõsségteljes voltát és gazdasági elõnyeit. Az elõzményekrõl, hibákról ne beszéljenek, csak a jelenrõl és a biztonságosabb jövõrõl. Drámai jelzõkkel ecseteljék az európai válság súlyosságát, és dicsérjék meg a kormányt, hogy gyorsan és bátran alkalmazkodott a helyzethez. A gazdasági szabadságharc kifejezést, ha akarják, elhagyhatják.
3. Politológus megszólalók
Az õ feladatuk lesz, hogy keretezzék a történetet és Miniszterelnök úr imidzsét védjék. Mráz Sámuel, Fritz Tomi, Lánczi Andris, Kumin Feri magyarázzák el, hogy nem az az államférfi, aki ragaszkodik az álláspontjához, hanem az, aki képes alkalmazkodni a változásokhoz az ország érdekében. Keressenek gyorsan nemzetközi példákat arra, hogy egy miniszterelnök homlokegyenesen mást csinált, mint amit addig hirdetett, mégis nyert a következõ választásokon. Ezeket a példákat el kell küldeni Gíró-Szász Andriséknak, õk is használhatják.
FONTOS! Nézõpont Intézet azonnal publikáljon kutatást arról, hogy az emberek döntõ többsége helyesli a megállapodást, és nem tartja hiteltelennek a Miniszterelnök úrat. Az a kérés, hogy a válaszadók kétharmada mondja azt: ebben a helyzetben sem Miniszterelnök úrnak, sem Gazdasági Miniszter úrnak nem szabad távoznia.
4. Elterelés
Budai Gyuszi azonnal álljon elõ egy új üggyel, és mostantól minden nap tegyen bejelentést. Szabad kezet kap, de nagy hal kell. Gyurcsány és pedofília például. Jó lenne kiszivárogtatni néhány kisfiút ábrázoló felvételt azzal, hogy ez az õ gépérõl van. Házkutatás legyen, az igazi az õrizetbe vétel lenne. Ezzel párthuzamosan Varga Misi tegyen bejelentést, hogy újabb csontvázakat talált, derítse ki, hogy Oszkó Péter házát Simor András off-shore cége finanszírozta, amely Hagyó Miklóstól kapta a pénzt, és emiatt nõtt az államadóság. Polt Peti intézkedjen. Az ügyészségi eljárásokról szóló anyagokat kivételesen ne csak a Magyar Nemzet kapja meg, hanem minél több lap, hogy kiszorítsák az IMF-es híreket. (Polt Petinek kell egy gyors kommunikációs felkészítõ, hogy amennyiben valaki az elmúlt másfél év gazdasági döntései miatti büntetõjogi felelõsségrõl kérdezi, akkor mit mondjon.)
5. Az IMF megpuhítása
Mivel tartani lehet attól, hogy az IMF a megállapodás fejében megszorításokat fog elvárni, javítani kell a tárgyalási pozíciónkat. Kövér Laci és az UD Zrt-s fiúk csináljanak valami terhelõt az IMF új vezérigazgatójára, lehet megint szexbotrány, az Strauss-Kahn-nal szemben már bejött. Eközben nyilvánosan az IMF új vezetõjét csak dicsérni szabad, ezzel is kifejezhetjük, hogy ez az IMF nem az az IMF, amelyikkel annak idején szakítottunk.
6. Pozitív kampány a sajtóban
Döntõ jelentõségû az átpozícionálás szempontjából, hogy minél több pozitív hír jelenjen meg a következõ idõszakban. Minden alánk tartozó sajtóban a forint erõsödését, a pozitív nemzetközi fogadtatást kell kiemelni. A lakosságnak azt kell éreznie, hogy jó dolog történik, ezért másodlagosak az elõzmények. Bayer Zsolti, ha lehet, most egy ideig ne írjon. Habony Árpi szóljon rá Philipre. Mandineresekkel tudatni kell, hogy õk egy kicsit messzebb mehetnek, Matolcsy menesztését óvatosan felvethetik, de Miniszterelnök úr felelõsségének felszegetése tilos.
Feladat: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Heti Válasz, Hír Tv, MTV, MTI, Magyar Rádió, Lánchíd Rádió, Inforádió, Mandiner fõszerkesztõivel egyeztetni, a kommunikációs háttéranyagokat eljuttatni.
7. Internetes trolljaink
A közvélemény formálásában most fontos szerepük lesz, az a lényeg, hogy a következõ egyszerû mondatokat írják mindenhova: Kurcsány tehet errõl is! Libajnaival sokkal rosszabb lenne! Na, baloldali hiénák, most örültök, mint Trianonnak, ugye? Az elmúlt nyolc év után csak ne pofázzatok, bibsik! Az öszödi böszme örömmel vette át az IMF programját, Orbán legalább megpróbált harcolni, és látszik, hogy csak a hazájáért teszi.
Feladat: a pártközpontban és a háttérintézetekben dolgozók kezdjenek sürgõsen fórumozni.
Miniszterelnök Úr mindenkitõl nagy odaadást és fegyelmezettséget vár el. Kérjük mindenkitõl, hogy kövesse az útmutatást, és a szokásoknak megfelelõen, mindent rendeljen alá a Párt érdekének. Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!

(A fenti szöveg nem eredeti, hasonlósága esetleg késõbb elõkerülõ valódi dokumentumokkal, csak a véletlen mûve:)

BB-Chopper 9155 2011. november 25. 13:09   Válasz erre: 9059
http://www.youtube.com/watch?v=WpcgE_Ix32w

És milyen igaz....

kawa550 9154 2011. november 25. 13:01   Válasz erre: 9152
Nekem mondod? 2 autómat és 1 motoromat törték össze....

tsanyi 9153 2011. november 25. 13:00  
Peterdi Pál mondása ma is érvényes: "Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, mindenre képes." Aki nem érti a humort, annak az igazság fáj. Talán nem a tükörrel, vagy a tükörtartóban van a hiba?

lendvai 9152 2011. november 25. 12:53   Válasz erre: 9150
Na jó, közlekedésileg az osztrákok nem mérvadóak, állítólag Európa legrosszabb autóvezetõi.

kawa550 9151 2011. november 25. 12:51   Válasz erre: 9148
:) Elég lenne csak a dátumot átírni és az öszödi részt kivenni és az ellenzék akár ma felolvashatná a parlamentben.

kawa550 9150 2011. november 25. 12:50   Válasz erre: 9147
Na, a morál meg a másik amitõl égnek áll a hajam, fõleg ha az a híres nyugati közlekedési morál, ahol még a kerítés is kolbászból van a nyugatra évente 1x eljutók szerint, amit aztán bõszen hangoztatnak idehaza mint az egyetlen szent igazságot.
Én éves szinten még most is letolok úgy 20.000km-t ausztriában, pedig most már itt a közelben dolgozom nem bécsben. Szóval nem egy kirándulásról, hanem a napi közlekedésbõl származnak a tapasztalataim.
Az osztrák vezetõk nagyrésze pont olyan hülye mint a magyar, gyorshajtásban meg még rosszabbak is. A zebrán átengedéses udvariasságnak talán van némi alapja, de pl pont a múltkor voltam családilag gyerekestül az auner kiárusításon, direkt számoltam, ott álltunk a járdaszélén a családdal a zebránál és a 20 osztrákból egy se engedett át, csak akkor tudtunk átmenni mikor elfogytak az autók.

tsanyi 9149 2011. november 25. 12:47  
Ugyan csak fikciónak írták, de lehet, hogy mégis valódi: http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/18/IMFugy_megszereztuk_a_kormany_kommunikacios_WTS6TY/

tsanyi 9148 2011. november 25. 12:33  
Hogy változik némelyek véleménye:)):

Orbán Viktor, országértékelés, 2009. március. 6:
"ebbõl fakadnak a politikai hazugságok arról, hogy nagy a jólét és dübörög a gazdaság. Ebbõl fakad a költségvetési adatok meghamisítása, a trükkök százai, az õszödi beszéd, a reformoknak nevezett újabb és újabb megszorító csomagok, amelyek sorra megbuktak. Ebbõl fakad a rendõrterror a békés tüntetõk százai ellen. Ez magyarázza, hogy a kormány nagy garral bejelentett programjai után soha nem történik semmi. Az ország soha nem lépett elõre, legfeljebb hátra, a helyzet soha sem lett jobb, legfeljebb rosszabb. Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldrõl érték és érik az országot: a leminõsítések, a forint zuhanása, vagyis az egész csõdtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított."

tsanyi 9147 2011. november 25. 12:32   Válasz erre: 9146
Nagyjából ilyenekre gondolok amikor bárki a nyugati emberek jobb moráljáról, tisztességérõl és humanitásáról hadovál......éppen abból fakad a gazdagságuk amire a felsõbbrendûségüket alapozzák, hogy mindenkivel tisztességtelenek csak nem kicsiben hanem államszinten mûvelik...:)

kawa550 9146 2011. november 25. 12:24   Válasz erre: 9138
Hogy a ferdeszemûek fizetnek-e adót és mennyit azt nem tom.
Viszont amit gyakran hallok, hogy bezzeg a nyugat-európai országokban nincs szürkegazdaság meg adóelkerülés.
Na, hogy ez mekkora baromság.
10 éve dolgozom ausztriában, több munkahelyem is volt már.
A jelenlegi munkahelyemen a dolgozók 50%-a feketemunkás, aki nem az, az meg 4 órára van csak bejelentve, holott teljes állásban dolgozik, a szállodai szobáknak jó ha 30%-a megy számlára, a többi zsebbe, az meg hogy bankkártyával nem lehet fizetni, már a bejárathoz ki van írva, mert azt ugye könnyen követné az adóhivatal.
Az elõzõ munkahelyemen szintén legalább ilyen arányú volt a feketemunka, és olyan pofátlan módon zsákmányolták ki õket, hogy az már vérlázító volt.
Az azt megelõzõ munkahelyemen nem volt fekete munkás, viszont az étteremnek 2 pénztárgépe volt, és mikor ellenõrzést várt a fõnök(valahonnan mindig tudta mikor jönnek), az egyiket szépen a hóna alá vette és felvitte a privát lakásba, a helyére pedig egy szép tiroli kendõt terítettek. Ja hogy amikor lenn volt a gép akkor ez volt az elsõdleges gép és a másikat, az "igazit" csak nagy ritkán használták? Nem is értem miért....
Az elsõ munkahelyemen meg több volt a fekete melós mint a bejelentett, a bejelentett dolgozókat az akkor még kötelezõ munkavállalási vízum megérkezése után papíron kirúgták, de mivel a vízum addigra már benn volt az útlevélben, így a határon nem volt probléma. Ez pl nekem is csak a munkaügyi bíróságon derült ki, mert a felmondásom után odáig kellett mennem hogy megkapjam a pénzem a tisztességes osztrák vállalkozótól. Igaz, 6x annyit mint amennyire én számítottam, szóval megérte!:))))))))))))))
Tehát nem kell aggódni és reménykedni hogy ha csökken az adó, akkor majd mindenki rendesen fizeti. Errõl szó sincs, az embereknek a génjeibe van kódolva a lopás és az adócsalás, mindegy melyik országba élnek.

Bubó Doki 9145 2011. november 25. 11:41  
Ilyen ország nincs.
Ilyen állat sincs.
Ilyen miniszter sincs.
Hülyeország, hülye vezetõi.
Emberek,ÉBRESZTÕÕÕÕ!!!!!

Link: http://mandiner.blog.hu/2011/11/25/matolcsy_gyors_sikere_haborus_ujjaepitese_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccc?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201111

Zsifi 9144 2011. november 25. 08:39   Válasz erre: 9143
Ezért jó az olaszoknak..
Ott az ország szarban van, de az embereknek van pénzük és azt menekítgetik kifelé...
Nálunk legalább az ország is szarban van és a lakosság is, de nagyon..

tsanyi 9143 2011. november 25. 08:36  
Talán mégis lehet abban valami amit tavaly óta párszor felvetettünk? Amik most történnek, visszamegyünk az IMF-hez, de közben megvádoljuk a bankokat és megszálljuk az irodáikat és nyomozni kezdünk a forintbedöntõk ellen, ezek és hasonló intézkedések tulképp. teljesen elfordítanak tõlünk bárkit aki kölcsönadna vagy befektetne itthon......így viszont még pár hónap és teljesen legatyásodunk valódi kenyérgonddal küszködõ tömeggé szegényítve az embereket.......és akkor a szemét ballibbankárnyugatikarvalytõkére hivatkozva akik ránkhozták a bajt a nép beveszi, hopgy teljesen szakítani kell a nyugattal és követni vezénylõfõtábornokunkat kuszaszemlátnokkal együtt a nagy önmegvalósulás távlatába amit úgy érhetünk el ha minden kapcsolatot megszakítunk a nyugattal és persze bevezetjük a szükségállapotot a szemét csõcselék ellen aki nem átall már kenyeret is lopni a boltból(ahelyett, hogy ezt kiflicsücsökkel tenné mert az követendõ és példaértékû) és azonnal bevezetjük lukasenko barátjuk által már dicsõségre vitt demokráciát ahol lehet majd szavazni 50 évente a vezérre.....

tsanyi 9142 2011. november 25. 08:26  
na igen, ez van mára...sajnos: http://michaelknight.blog.hu/2011/11/24/bor_az_van?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_25&utm_campaign=index

"A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkû Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.

Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép legelvakultabb rajongója sem kajálja be ezt a kettõsbeszédet, ezt a nyomorult átkeresztelõsdit. Amikor a lakosság 78 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok. És most jöhetnek azzal, hogy még mindig másfélszeres a Fidesz elõnye, mert ez a 78 százalék nemhogy kétharmad, ez majdnem négyötöd!

Az arcvesztés megtörtént, kár itt már csûrni-csavarni a szót.

Mert azért ahhoz vagy pofa kell - és a pofán jó vastag bõr -, vagy legalábbis a realitásérzék teljes hiánya, hogy még bárki is képes legyen sikert emlegetni az elmúlt másfél év elkúrássorozata és különösen az elmúlt napok Mr. Beant idézõ ügyetlenséggel elkövetett kapitulácója után.

Mondjuk pofa meg a pofán vastag bõr, az részint kétségkívül van, lásd Kósa Lajos szavait, amelyek szerint sosem merült fel a szakítás az IMF-fel. Mondjuk a debreceni megmondóember vastag arcbõrét és pofátlanságát tekintve kétségeink eleddig sem lehettek."

tsanyi 9141 2011. november 25. 08:07   Válasz erre: 9138
Ez teljesen így van.....mivel igazából már mi vagyunk a legszegényebbek a környéken nem csoda ha itt ekkora teret nyertek.....és nem is lehet kárhoztatni õket ezért.....a lányomat most két amerikai fiatal(egyetemisták) tanítják angolra az iskolájában.....és mondták, hogy nem értik miért ilyen drága itt minden amikor szemmel láthatóan szegénység van....és mutatta a márkás ruháját amit otthon pl. a kabátot átszámolva 4000ft-ért vett ami itt ennek majd a 10X-e......mondták, hogy azt hitték, hogy visznek haza vásárfiát olcsó cuccokból, de errõl lemondtak és csak szórakozásra költik a pénzüket.....

qqriq64 9140 2011. november 25. 08:04  
Bocs a helyesírási hibákèrt de telefonon pötyögök.

tsanyi 9139 2011. november 25. 08:03  
Ami nagyban zajlik az országban az itt kicsiben, nem élek Egomban és fingom sincs a valódi állapotokról, de a hírekbõl sajnos ez jön le: http://medwe.blog.hu/2011/11/24/vigyazo_szemetek_esztergomra_vessetek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_25&utm_campaign=index

"Ha a narancsnak valóban a zemberek lennének a fontosak, ahogy a papagájkommandó nyolc éven keresztül minden nap százszor elmondta, akkor nem csak egy kézfogás maradna el, hanem az esztergomi Fidesz frakció kihátrálna a bukott polgármester mögül, a parlamenti fideszes többség felfüggesztené a mentelmi jogát, ahogy már tízszer nem tette meg és még elszámoltatnák a város és a saját vagyonával, a privát tóval, erdélyi szellemkastéllyal, milliós bútorokkal, föstményekkel, a közpénzekbõl finanszírozott bírósági pereivel is, meg minden mással."

qqriq64 9138 2011. november 25. 08:00   Válasz erre: 9134
Elörebocsátom hohy sem rokonom sem ismerösöm nem kinai a szemem is csak akkot szükül résnyitr ha szorulásom van. De sajnos a kínai gagyi egy napról napra növekvö rétegnek az egyetlen elérhetö lehetösége.
A háromgyerekes anyukának elmondhatjuk hogy vegyen Adidas cipöt a gyereknek 20ezerért mert az ötször tobább tart mint a kínai gagyi ha nincs 20ezer forintja rá. Egészen egyszerüen neki ez a megfizethetö.
Ja hogy a rizsaszemüek nem fizetnek adót. Valóban. Mint ahogy a kögazdag vállalkozó is zsebböl fizeti a minimálbérre bejelentet alkalmazottjait meg amúgy egyáltalán magyarországon mindenki lelkesen részt vesz a "hogyan tudunk minél kevesebbet befizetni az államkasszába" címü társasjátékban. Jogosan. Deakkor miért pont a kínaiaknál olyan nagy bün ez?
Próbálja valaki gazdaságilag levezetni a fentebb említett anyukának hogy miért jó az neki ha kizavarjuk a kìnaiakat. Hogy akkor majd 5ezret kellfizetnie a legolcsóbb cipöért amit magyar tulajdonú (?) boltban vesz meg de ezzel adóbefizetést generál amiböl munkahelyeket teremtenek a munkaerökereslet pedig a fizetések emelkedéséhez vezet és ezáltal neki lehetösége lesz a 80ezres állását egy 85ezresre cserélni. Ja hogy a 3gyereknek 15ezer a cipö? Ugyan már ez mellékes körülmény.
Különben is azt az 5ezres cipöt nem kínában gyártják. Tajvanon. :))))

TomRed 9137 2011. november 25. 01:08  
A másik hitel minõsítõ (S&P) még kivárt volna, de érdekes az indoklásuk (mit várnának el a kormánytól): http://www.portfolio.hu/gazdasag/februarig_varhat_magyarorszag_leminositesevel_az_s_p.158955.html
Ha belegondolunk a hitelezõk helyzetébe, érthetõ a hozzáállásuk, hiszen mindenki megnézi, kinek hajlandó kölcsönadni. Felesleges "karvaly tõkéseket" emlegetni.

TomRed 9136 2011. november 25. 00:04  
Megjött a leminõsítése Magyarországnak a bóvli kategóriába az egyik hitel minõsítõtõl: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nem_kegyelmezett_a_moodys_bovliba_vagta_magyarorszagot.158962.html
Nem vették be az IMF blöfföt: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/a_legrosszabbkor_erkezett_az_ujabb_vegtorlesztesi_pofon.158940.html

Games 9135 2011. november 24. 23:59   Válasz erre: 9134
Érdekes, pedig mi jóval kisebbek vagyunk. Azért az áru mellett személyesen is képviseltetik magukat, vagy nem?

kawa550 9134 2011. november 24. 22:46   Válasz erre: 9133
Õk nem fegyverrel jönnek, hanem ezer tonnaszám gagyival oszt úgy szorítanak ki minket. Nem tom tudjátok-e, hogy európában a ruszkik és németország után mi vagyunk a kínaiak legnagyobb piaca.

Games 9133 2011. november 24. 22:44   Válasz erre: 9130
Azt hittem az Irániak jönnek ide... Amúgy a kinaiak reálisabbak, nem? Õk már meg is kezdték az inváziót.

kawa550 9132 2011. november 24. 22:40   Válasz erre: 9130
Hát errõl nekem is csak az jutott eszembe hogy ez mekkora világrengetõ baromság.
Az összeesküvés elmélet részéhez nem szólnék hozzá, olyan ez mint a vallás, hittel nem érdemes ésszel vitatkozni.
Amihez viszont hozzászólnék:
Határõr voltam nagyjából az említett idõben, 87-tõl 89-ig.
Mesterlövész kiképzést nem géppuskával kaptál, hanem szvd-vel ismertebb nevén dragunovval, ahogy pl én is.
Géppuskás az volt a határõrségnél, aki a legmagasabb volt a rajban, nem pedig az aki "jó lövész volt"(rajonként volt 1db géppuska), ezt pl onnan tudom hogy én voltam a legmagasabb ember a rajban, így én cipelhettem minden kivonulásnál az 5km-re lévõ D gyaktérig. Ezt azért nehéz elfelejteni....
Ha pedig abból indulunk ki, hogy ez a jóember még a fegyverekkel és a lõkiképzéssel sincs tisztában, holott tényként hivatkozik rá, akkor az összes további eszmefuttatását is ehhez mérem....

desiderus 9131 2011. november 24. 22:26   Válasz erre: 9130
Nekem egy gondolatom van...ez mekkora baromság....
Bocs, de Izrael talán a legjobb hadsereggel és légierõvel rendelkezik, nem beszélve a nukleáris fegyverekrõl...
Az elsõ arab-izraeli háború idején is xarrá verték az együttesen támadó arabokat...elavult fegyverekkel, és második vh-ból származó Mustang vadászgépekkel.

Komolyan mondom, ekkora baromságot....

kawa70 9130 2011. november 24. 22:16  
Ezt most olvastam. Egy gondolatot ez is megér, van benne némi érdekesség.

"Két hónapja figyelem azt ami a légtérben zajlik / 2-3 percenként egy- egy utasszállító gép elviharzik fölöttünk Liszt Feri Bátyánk reptere felé- kik akik jönnek, és honnan, minek milyen pénzbõl?/

Pár kilométerre a lakásunktól egy hatalmas lõtér és katonai objektum van, én sorálományú katonaviselt ember vagyok, géppuskás pontos célzó/ határõr elvtársként szolgáltam a HAZÁT 86- 88 -ban és pontosan ismerem a különbözõ lõfegyverek hangját, hiszen géppuskás mesterlövészt csináltak belõlem a BM-seregnél annak idején/ tudnotok kell, hogy 1988. március 15-én, Miskolcon be voltam osztva mint sorállományú géppuskás, egy nagy katonai objektum tetejére készenlétben fõgéppuskásként- a géppuska- fészekbe tömeget lõni, mert én voltam az egyik legjobb lövõ a laktanyában... Még a hidegis kiráz az egésztõl/

Szóval mióta itt lakunk, folyamatosan hallom a PILISI katonai bázis felõl, hogy egész napokon keresztül gyakorlatoznak. Géppisztoly, géppuska, s különbözõ ágyú hangok... Mire gyakorolnak??? Mire készülnek ezek a jó katonák?

Rakódik össze a kép- jönnek- mennek az új körlevelek, olvasom a híreket.

Röviden...

Izrael heteken- hónapokon belül meg fogja támadni IRÁNT. Ez lesz a végsõ pont, az utolsó csepp a pohárban!
Már megkezdte a provokálást, bevallottan és bizonyíthatóan robbantásokat hajtott végre iráni harcászati központokban, de Irán nem hajlandó elismerni, hogy ezt A MOSSAD hajtotta végre, hanem úgy tesz, mintha sima csak " véletlen" robbanások lettek volna. Ezért Izrael egyre provokatívabb akciókat fog végrehajtani.

A szerencsétlen izraeli lakosság egy esetleges háború kirobbanásakor pontos menekülõ útvonallal van ellátva. A mi Drága Országunk évek óta arra készül a polgárok háta mögött, hogy "fogadóképes" legyen a NAGY MENEKÜLT TÖMEGRE. Bár errõl minket egyáltalán nem tájékoztat az országvezetés...

Országunkban / a hírek szerint is/ minden készen áll a fogadásra.
Lakóparkok épültek, amik üresen állanak ország- szerte évek óta, / egy-két fegyveres õr õrzi azokat/.

Nekem semmi bajom semmilyen idegen náció befogadásával. De és csak...

Amikor Borsodban laktam pár éve- nem értettem, hogy a 70 %- os cigány lakosságú Ózdon / a munkanélküliség fellegvárában/ miért van bank/ bank hátán a fõutcán. Kire és mire várnak ezek a bankok?

Most már tudom...

Az "ÚJ KÁNAÁN Földje" lettünk / MINDIG IS TUDTÁK TÁLTOSAINK, HOGY EZ A HELY KÁNAÁN/...

Ide /is/ fognak menekülni az izraeli hatalom által kirobbantott háború elõl a szerencsétlen izraeli emberek.

Ez a PROGRAM!

Ezért csinálták meg a svájci "deviza- hitelõrületet" országunkban pár hónapja, s ezért állunk úgy, hogy az adósok át kell tudják adni az ingatlanokat valakinek / A KÍMÉLETLEN VÉGREHAJTÓK KÖZREMÛKÖDÉSÉVEL/, mert nem tudják fizetni a részleteket...

A MAGYAR EMBER FELÉPÍTI ÉLETE HÁZÁT, DE A HITELEKET NEM TUDJA KIFIZETNI, EZÉRT KILAKOLTATJÁK. A Párt és az állam "segíti ahogy tudja"- de ki kell költöznie, természetesen egy rezervátumban fog kilyukadni a család- olyan helyen amelynek sem eszmei értéke, sem tájszépsége és valós értéke nem lesz, s örülni fog mégis minden résztvevõ mint majom a farkának / .

NAGYON DURVA!

Háromnegyed Budapest el van adva, üresen állanak a felújított házak és háztömbök- errõl Grespik László sokat tudott volna mesélni, de ki hallgatta meg 10 éve?

Remek, "ÖRDÖGI" TERV UGYE??!
De nem is ez a baj!

Bár nekem nincs ingatlanom, csak egy földönfutó elbérlõ vagyok immáron 6 éve- de mégis megérdemeljük, ha hagyjuk!
S hagyjuk...

A BAJ ott kezdõdik, hogy innentõl kezdve- potenciális katonai célpont leszünk!!!
Most nem vagyunk érdekesek az ARABSÁG számára.

Ha idejönnek az izraeli népek, onnantól kezdve itt lesz a pusztítandó célpont!
ATOMBOMBA célpont leszünk, ha az izraeliek megtámadják az ARABOKAT- ez nagyon fontos ÜZENET!

Õk ott úgy háborúznak, ahogy akarnak, de sajnos ide hozzák a bajt a mi fejünkre!

Emberek, nagyon nagy a BAJ!!!!

Gondolkozzatok el, s keressük a KÖZÖS PONTOKAT, az EGYSÉGET!
Tanuljunk meg együtt imádkozni, használjuk ki TUDÁSUNKAT!

Nekünk nincsenek gépfegyvereink, nekünk DOBJAINK és IMÁINK, SZÉP IMÁDKOZÓ ASSZONYAINK vannak, erõs és céltudatos férfiaink.

KÉRLEK BENNETEKET DOBOLJUNK és TANAKODJUNK, IMÁDKOZZUNK EGYÜTT!!!
HASZNÁLJUK A TUDÁSUNKAT és KÉRJÜK A SEGÍTÕKET, a VÉDÕT: ISTENANYÁNKAT!

Szeretettel mondom mindezeket és nem vagyok zsidóellenes, emberek és gyerekek, családok jönnek majd ide, én senkit sem utálok, testvéremnek tartok minden emberi lényt, de ami durva, az DURVA!!!!

Ma gyakorlatoztak a katasztrófa védelmisek, az egész ország szirénázott, a repterek, a tûzoltók, mindenki pörgött... Nagyon komoly hadgyakorlat folyt ma- a kereskedelmi tévékben feliratok voltak a sorozatok közben: " KOVÁCS 12 tûzoltó- gyere ide és ide, Béla hozd a kulcsot mer' pofán váglak, stb..."

MINEK is?????? Mire készülnek ezek a" jó fideszesek"?"

kondorosi67 9129 2011. november 24. 21:20   Válasz erre: 9128
Nem merülnék bele a témába,hosszú történet.Semmi köze a politikához.

tsanyi 9128 2011. november 24. 20:56   Válasz erre: 9127
Miért, gyúrcsók hívés miatt vagy az ellenkezõje az oka?(nem tudom kivenni)...

kondorosi67 9127 2011. november 24. 20:54   Válasz erre: 9125
Ilyenkor kicsit szégyellem hogy én is szegedi vagyok.

tsanyi 9125 2011. november 24. 19:39   Válasz erre: 9124
ezerszer megfogadtam, hogy nem írok ide többet, de nehéz megállni........pedig a lejjebbi linknél bizony a gondolatrendõrség is itt kopogtat és telik az idõ....tik-tek, tik-tek, tik-tek.....

egynyoc 9124 2011. november 24. 19:20  
Na akkor én is "elmélkedek" 1 kicsit...
Elkúrtuk, nem kicsit...nagyon..de nem az a szerencsétlen fletó, nem talált az fel semmit, pont ugyanolyan xar alak mint a mostani bagázs...hát úgy röviden ennyi..:-)

kawa70 9123 2011. november 24. 19:10   Válasz erre: 9121
Változnak az idõk. Vagy csak a jobbik táborát akarják látszat intézkedésekkel átcsábitani.

kawa70 9122 2011. november 24. 19:09   Válasz erre: 9120
Pedig ha már létezik, akkor élni kell vele, mert lassan már ez az egyetlen cenzurázatlan információs csatorna.

tsanyi 9121 2011. november 24. 19:08  
Tényleg, az megvan,. hogy a Nagy Imre díjat eltörlik és egy Horthy féle díjat vesznek elõ?.....na igen, még emlékezni sem szeretnének semmiféle forradalomra......nem mintha Nagy Imrét annyira kéne ajnározni hisz vérkomcsi volt mint begyûjtési(padlássöprõ) miniszter és eszébe sem volt kapitalizmust csinálni, de a fijúg ugye mindig rá hivatkoztak és nagy forradalmi hevülettel szapultak mindenkit....erre most meg lassan megtagadják...:)))

tsanyi 9120 2011. november 24. 19:04   Válasz erre: 9119
Idejük bõven van, de alig netezik közülünk valaki, még a fiatalok sem......egyszerûen nincs rá igényük és így mindenre rácsodálkoznak.......így van vele a nép többsége, ezért megvezethetõk.....

kawa70 9119 2011. november 24. 19:00   Válasz erre: 9118
Ezért kell egy okos(abb) telefon, meg egy ócsó netelõfizetés, és menten jobban tájékozottak lesznek (annyi idõ mindenhol van, hogy kicsit nézelõdjön). Sajnos az idõsebb korosztály még nem tart annyira lépést a technikával, mint amire az már képes - és ezt erõsen ki is használja a jelenlegi vezetés.

tsanyi 9118 2011. november 24. 18:53  
Kávézás közben csendben hallgattam büfében beszélgetõ 6-8 kollégát akik azon értetlenkedtek, hogy egy ideje egyik híradóban sem hallanak a belpolitikáról.....mivel nem neteznek(szóba sem került, csak egyiküket ismertem és késõbb mondta) gyakorlatilag mindenrõl lemaradnak és csak a fizetnivalók növekedésérõl veszik észre, hogy valami baj van.......hát így jön össze a fidesz cenzúrája, hogy csak egy helyrõl beszerzett híreket lehet leadni és úgy fest tán még sikeres is lesz hisz amirõl a nép nem tud az nem is fáj.....tényleg nem sok helyrõl lehet belpolitikai híreket hallani és azok is olyan adók amit kevésbé hallgatnak...

klimas 9117 2011. november 24. 18:25  
Embereeeeeek! :

kawa70 9116 2011. november 24. 18:22   Válasz erre: 9114
Az enyémet még befogadta a helyi takarék. Igaz, nem is nagy pézrõl van szó, és aránylag rövid idõrõl.

kawa70 9115 2011. november 24. 18:20   Válasz erre: 9109
Akkor már nem is érdekel........rám ez nem vonatkozik:) Sõt.....antiszociális vagyok.......

tsanyi 9114 2011. november 24. 17:26  
Ennyit a sokat emlegetett hatalmas segítségbõl a végtörlesztéshez amivel bármelyik pógár élhet: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/dragabb_lesz_a_vegtorlesztes/

háát élhet vele aki tud, de pont az nem tud akinek szüksége lenne rá.....nyilván nem a haveri körnek volt ez kiírva gondolom....

tsanyi 9113 2011. november 24. 17:08  
Ez egy kiváló ötlet: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/24/vegtorleszteshez_7_5_millios_tamogatast_adhat_a_munkaado/

tényleg jó lenne ha találnánk bármilyen munkáltatót aki az egyszeri melósának hajlandó lenne ilyet adni.....ez inkább olyan kiskapunak tûnik számomra, hogy a vállalkozók így adó és járulékmentesen tudják a cégükbõl törlesztésre kivenni a pénzt.....gondolom felszóltak nekik, hogy nem jól van ez a végtörlesztéses buli mert le kéne adózni a hozzá alkalmazott pénzt és így kitalálták ezt a formát.......

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114