28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

klimas 9011 2011. november 20. 17:16   Válasz erre: 9006
Erre ki kényszerítette?

klimas 9010 2011. november 20. 17:15   Válasz erre: 9008
Aztat még az elmúlnyócévben vették fel!!!

tsanyi 9009 2011. november 20. 16:49   Válasz erre: 9008
Igazad lehet....amióta hatalmon vannak 6 alkalommal 11 ezer milliárdot hívtak le az imf-tõl, a legutolsót nincs 1 hónapja.....akkor most tényleg, hogy is van ez?....vagy megint rosszul látunk valamit?....

kawa70 9008 2011. november 20. 16:45  
Egyébként ezt nem igazán értem.....A következõ linkben van egy táblázat, miszerint még most is hivnak le imf hiteleket............

http://hvg.hu/gazdasag/20111119_imf_eu_orban#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_19

tsanyi 9007 2011. november 20. 16:44   Válasz erre: 9005
Ez igaz, én sem sírtam tavaly, hogy elhúztak......viszont az már jobban zavar, hogy ahelyett, hogy jobbnál jobb gazdaság élénkítõ döntéseket hoztak volna eddig a saját hatalmuk megszilárdításán és a nemmegszorító adókon kívül semmit nem csináltak és ez lett az eredménye.....vissza kell olvasni tavalyra és akkor követhetõ lesz akit érdekel, hogy milyen mértékben változott meg a véleményünk és miért.....nincs itt semmiféle pártutálat vagy bármi hanem csak elõször a döbbenet és a késõbb a felismerés miatti kétségbeesés......szomorú...

kawa70 9006 2011. november 20. 16:43   Válasz erre: 9005
Szerintem inkább arra kényszerült rá, hogy az elõzõ álláspontot kimondja. Miszerint függetlenitjük magunkat az IMF-tõl.............

klimas 9005 2011. november 20. 16:40   Válasz erre: 9002
Minek-kinek magyarázkodna? Megmondta , ne azt nézzék mit mond, hanem mit tesz!!!
Azt azért sajnálom, hogy rákényszerült, rákényszerítették erre a lépésre!! Annak tényleg örültem volna ha sikerül függetleníteni az országot attól a rablóbandától !

kawa70 9004 2011. november 20. 16:35   Válasz erre: 9000
Megint ott tartunk, hogy fidesz, vagy mszp - mszp, vagy fidesz.....Egyiket sem!
Ezért nem lesz itt sosem változás. Az újtól félünk, a koncon senki nem akar osztozni.....
Olyan meg hogy közép, sehova nem vezet. El kell indulni valamerre végre........Jelenleg megint bezárul a kör, ugyanott tartunk ahonnan elindultunk 91-ben. Csak már nincs semmink, mindent eladtunk, elkótyavetyéltünk. Viszont megint rendszert akarunk váltani, és egy diktatura alapjait lerakni a 2/3-ra hivatkozva, ami sose volt.... Magyarország 2/3 nem szavazott a fideszre, ráadásul azok akik vették a fáradtságot, elmentek szavazni és nem dugták homokba a fejüket (de most visitanak hogy milyen szar), azoknak a 2/3-a sem meggyõzõdésbõl szavazott a fideszre - viszont a mélyfideszesek száma is drasztikusan csökken, erre õk se számitottak. Most majd hosszú évekig szivhatunk olyan intézkedések miatt, mikor már a fideszre lehet nem is emlékeznek, amiket nem lehet olyan egyszerûen megváltoztatni. Mert remélhetõleg ilyen haszontalan kétharmada a büdös életben nem lesz ennek az országnak.
Nem tartottam sosem alkalmasnak, és most sem tartom annak a fideszt, hogy egy országot rábizzunk, ekkora többséggel meg pláne, de inkább ne lenne igazam (biztos könnyebben elviselném, mint ezt a helyzetet) és a sokmindenre kiváló lehetõséget adó kétharmados kormányzással olyan intézkedéseket hoztak volna, mi elõre viszi az országot, és hosszútávon mindenki boldogulására szolgált volna. Ehelyett a várakozásnak megfelelõen saját pecsenyéjük sütögetésével és az ország tönkretételével foglalkoznak. Dajcstomikát már nem merték felvállalni, de azért kiváló szakértelemmel találtak helyette egy matolcsyt meg egy smittpalit - aki természetesen pártatlanul elnököl.

tsanyi 9003 2011. november 20. 16:04  
:)))
"Nem emlékszel?
- Nem.
- Együtt lõttük a pártházat!
- Mikor? Melyiket?
- Mikor melyiket ..."

tsanyi 9002 2011. november 20. 15:49  
Tényleg, most elmélkedek azon, hogy ezt az imf-es dolgot mikor fogja személyesen megmagyarázni ov?.....egy jó kis harcos beszédben vagy valami hasonlóban...:))

tsanyi 9001 2011. november 20. 15:30  
Ha linkelném gondolom nem sokan olvasnák(én sem ha más mert a szerintem is senkinek tartott grécci írta, de ami igaz az igaz akárki is írja meg): http://greczy.blog.hu/2011/11/20/mszmp_orban_gyozo_bunos?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_20&utm_campaign=index

MSZMP: Orbán Gyõzõ bûnös

Ez az a kivétel, amikor a blogom saját címével nem értek egyet. Pedig a ma még magyar miniszterelnök újabb erõlködése alapján nehéz másra gondolni: Orbán Viktor szerint az apja bûnöket követett el a hazája ellen. Orbán Gyõzõ ugyanis párttag volt, tán még párttitkár is - mint azt korábban megírták.

A Fidesz ezzel "az MSZMP bûnös, és a bûnökért az MSZP is felelõs" szöveggel újabb öngólt lõ. Túl azon, hogy az izzadságos tervezet semmi más, mint a felelõtlen, tehetségtelen, az országot tönkre tevõ "kormányzás", és az IMF behívásának lefedését szolgálja - újabb dörnercsurkai gesztust téve a Jobbiknak -, a Fidesznek fog leginkább kárt okozni.

Ha Orbán és Lázár azt akarta ezzel elérni, hogy minden fideszesrõl egyre nyíltabban leírják, hogy hányan szolgálták párttagként az elõzõ rendszert, akkor ez hatalmas butaság: saját komcsijaik fogják szóvá tenni, hogy erre miért is volt most szükség.

Orbán ugyanúgy tagja volt a Kommunista Ifjúsági Szövetségnek, mint Gyurcsány, Bajnai és Schiffer. Kormányai és közvetlen környezete hemzseg a régi káderektõl. Az MSZMP-ben kezdte Stumpf, Járai, Chikán, Gógl, Boros Imre, Martonyi és sokan mások. Ezek szerint mind bûnösök? Az elsõ Orbán-kormány szóvivõje, Borókai Gábor is? Meg Pokorni, akinek az apja szépen lépegetett felfelé az ügynökök ranglétráján?

És egyformán felelõs az MSZMP bûneiért Benkei András és Biszku Béla, meg az utolsó pártállami kormányfõ, Németh Miklós? És mit kezdjünk Kövér Lászlóval, az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének munkatársával? Hiteles-e az az MSZMP-ellenesség, amelyben Boross Péter - Orbán fõtanácsadója - a fõ akadályozója az ügynöklisták nyilvánosságának? Pozsgay Imre õrt állt Nagy Imre koporsójánál, majd másnap elolvasta Horváth István - Stumpf apósa - jelentéseit, hogy Rozmaring és Kikerics mit jelentett... Ma ugyanez a Pozsgay Orbán tribünjének "dísze." Szûrös Mátyás pedig berlini és moszkvai nagykövet volt. Mit kezdjünk vele? Nemeskürty István filmstúdiót vezetett, Kerényi Imre pártünnepségeket szervezett. Aki egy kicsi kis sikert csinált az átkosban, az most szégyellje magát, hiszen lefeküdt az MSZMP-nek?? És aki ebben az egészben komolyan hitt: elment a kommunista szombatra, óvodát, utat, iskolát, mûvelõdési házat épített, robotolt Csepelen, a mecseki bányában vagy valamelyik erõmûben, azzal mi legyen? Fõleg ha egyszerû, mezei párttag volt. Demján Sándor melyik rendszerben kapott lehetõséget a Skála felhúzására? Pintér Sándor monnyon le, mert MSZMP-tag rendõr volt a rendszerváltás elõtt?

A 800 ezer MSZMP-tagból nem volt mindenki kommunista. Volt, aki a személyes karrierért, más a gyereke elõmenetele érdekében lépett be, és persze volt sok-sok fafejû, vagy kártékony alak. De semmiképpen sem alkottak egységes masszát: ahány ember, annyi sors. És ez akkor is igaz, ha a Kádár-rendszer bizony diktatúra volt.

Megvetem a Fideszt ezért az apák és fiúk koncepcióért. Az MSZP része volt a demokratikus átalakulásnak, és egy mai harmincas szoci, aki gyerek volt 1989-ben, miért viselne bármiféle felelõsséget az 1956 után megtorlásért, netán Marosán és Komócsin ügyeiért?

Az 1956-1989 közötti idõszak még csak nem is homogén. Mást jelentett 1957-63, 1963-1968, 1968-1973, 1973-1985, 1985-1989. Nem leönthetõk ugyanazzal a szósszal, bármennyire is szeretné a Fidesz. Az a Fidesz, amely ezzel újabb hazugságot vett a nyakába, mivel ez a fajta megbélyegzés még ellentétes volt 1989-es politikájával, de 1998- és 2002 között sem vetemedett ilyesmire. Sõt, Orbán a kilencvenes évek elején még lehetséges szövetségesként tekintett az MSZP-re.

Már csak azért sem tisztességes, amit a végsõ bukás elõl menekülõ Orbán csinál, mert ettõl még nem fogja tudni tisztára mosni az 1920-1944 közötti idõszakot a 3 millió koldussal, a lovas terngerésszel, a zsidótörvényekkel, az értelmetlen hadüzenetekkel, a 200 ezer halottal a Don-kanyarban, Hitler kiszolgálásával, a holokauszttal, Szálasiig bezárólag"

tsanyi 9000 2011. november 20. 15:23   Válasz erre: 8999
"Egy lapvetõen demokratikus berendezésû országban, ahol négyévente nemzetközi és a mindenkori belsõ ellenzék által közösen ellenõrzött választásokon dõl el a buli ez nem passzol ide. "

de, mert épp ez van veszélyben a külföldiek szavazati jogával és a választási területek megváltoztatásával a tisztán listás szavazással........épp az ellenkezõjét tartanám demokratikusnak, a tisztán egyéni jelöltre történõ szavazást mindenféle pártlista nélkül, az hogy kisebb legyen a parlament pont jobb lenne.

"Olyan, mint én azért sok van, pont 2/3, mégsem vörösöztem le senkit egészen addig, amíg közületek páran nem narancsoztak le... )"

hááát azért annyian sosem voltak és egyre kevesebben lesznek, de ez szofisztika bizonyíték nélkül pont mint az, hogy 2/3-ad volt.... viszont egymás narancs és vörösözése tényleg értelmetlen fõleg mert mindkét szín egy tõrõl fakad az mszmp-bõl és a hazafias népfrontból.....

"Úgy gondolom polgár vagyok, van vesztenivalóm, ezért mindig KÖZÉPEN fogok állni. "

na ez az ami követendõ ha tényleg középen van valaki hisz minden oldalra elbillenés csak rosszat hoz......és ez csak egyféleképp lehetséges, ha mindent távolról nézünk és teljesen tárgyilagosan(ezt a legnehezebb annak aki benne él) vizsgálunk minden döntést....

Oldi 8999 2011. november 20. 15:08   Válasz erre: 8997
Egy lapvetõen demokratikus berendezésû országban, ahol négyévente nemzetközi és a mindenkori belsõ ellenzék által közösen ellenõrzött választásokon dõl el a buli ez nem passzol ide.

(Igen nem vagyok Veletek, de ellenetek sem, hiszen mindannyian ebben a szerencsétlen országban élünk, és közösek a bajaink.
Olyan, mint én azért sok van, pont 2/3, mégsem vörösöztem le senkit egészen addig, amíg közületek páran nem narancsoztak le... )

Nem vagyok veletek, az országgal, nemzettel vagyok, neki, nekünk akarom hitem szerint a legjobbat. Keményen melózok és adózok, bármely kormány alatt, felneveltem két gyereket, soha nem kértem, soha nem kaptam segélyt, hitelt még gyerekpótlékot sem.

Úgy gondolom polgár vagyok, van vesztenivalóm, ezért mindig KÖZÉPEN fogok állni.

Szavazatommal mindig a kevésbé rosszat próbálom elkerülni, de nem kizárólag önös érdekbõl.

Aki ezeket az elveket nem tagadja teljesen és nem akar engem tönkretenni, az nem lehet az ellenfelem.

tsanyi 8998 2011. november 20. 15:06  
Azt, hogy visszavettek egy külföldi kezébõl stratégiai és a nép számára is nélkülözhetetlen céget az nagyon jó, a módszer lehetett volna más is(bár ez sem volt rossz) az tény bár akkor többet kimentettek volna(gondolom), de hogy mi köze van egy Bécsi bíróságnak két magyar cég közti vitához nem értem még akkor sem ha az egyik magyar cégnek francia a tulaja akkor sem: http://index.hu/belfold/2011/11/20/10_milliardra_perli_pecset_a_suez/

tsanyi 8997 2011. november 20. 14:13  
Nemrég írtunk itt lehetséges céljairól a fityisznek, egy ilyen nem ismerõs?:

"Nem véletlen, hogy az elsõ totális háború nyomában megszületett az elsõ totalitárius rendszer: a Szovjetunió a kezdetektõl az összeomlásig fenntartotta a hadiállapotot a kapitalista világgal szemben. Ha úgy tetszik, a totális háborúban tapasztalt átmeneti szükségállapot állandósult a totalitárius rendszerben. A totalitárius rendszer egyfajta totális háborúban él egy külsõ ellenséggel szemben, amely fölött totális gyõzelmet szeretne aratni, rendszerváltoztató szándékkal. Ugyanúgy, mint amikor Németország rendkívüli helyzetére hivatkozva szavazták meg Hitlernek 1933-ban a teljhatalmat.

Ma Észak-Korea technikailag há­borúban áll Dél-Koreával, immár 60 éve. Ha megszûnne a mesterségesen fenntartott feszültség, totalitárius rendszerük elveszítené létjogosultságát, így aztán semmiképpen nem köthetnek békét Dél-Koreával, és ezért újabb és újabb határ menti incidensekkel folyamatosan fenntartják a feszültséget a két ország között. A totalitárius rendszerek a totális háborúk mintájára kezelik a „hátországot": a belsõ ellenség legyõzése indokolja a lakosság terrorizálását és teljes közremûködését a belsõ ellenség kiszorítása érdekében. A totalitárius rendszereknek éppúgy szükségük van belsõ, mint külsõ ellenségre. A belsõ ellenség lehet a kulák, a kommunista vagy a zsidó, vagy éppen a hithû keresztény."

vagy az aki nincs velük az ellenük....hol is lehetett ilyet hallani?....

Oldi 8996 2011. november 20. 13:23   Válasz erre: 8993
:-)

Sanyi: tudom, hogy sokan vélekednek úgy, mint Te, csalódtak, (mint ahogy én is) már mind a két oldalban, így csak a saját sorsukat, boldogulásukat nézik minden egyebet hanyagolva. Ez a mostani csak az öncélú növekedést preferáló fogyasztói társadalom is erre kényszerít.

Ahogy írtam az elõzõ nyolc évben én is jobban éltem, mint most, sõt tovább megyek a Kádár-rendszerben meg SOKKAL jobban éltem!

Mégsem vagyok hajlandó közösséget vállalni az Apró Antal családjával, és körével, aki szemeket lövet ki, aki gyerekkocsis családokat kényszerít menekülésre kardlapozva.

Hidd el, én is ugyanolyan pontosan látom a mai magyar életet, annak minden disznóságát, nehézségét, hiszen itt élek én is. Csak én összevetem a másik "oldal" által nyújtott lehetõséggel. Sajnos számomra nem létezik másik alternatíva.

Szerintem egyébként ez az "oldalak" kérdése is teljesen megváltozott. Klassikus értelemben vett bal és jobb oldalról már régen nem beszélhetünk, hiszen a ún. baloldal védi Magyarországon a legelszántabban a nagytõke, a bankok érdekeit....
Inkább van egy nemzetközi nagy EU barát (majdnem azt mondtam internacionalista..:-) "bal", - és egy nemzeti "jobb".
Akinek mindegy pl. melyik országban él, az anyagi boldogulás a fontosabb, természetesen a bal-hoz húz.
Ha azonban a nemzeti erõsödik meg, (ami eddig megfigyelhetõ egész Európában) ez a nagy európai összeborulásnak is meg vannak az évei számolva...

A külföldön élõ magyarok szavazati jogával én sem értek egyet, de talán nem kellett volna az elvtársaknak annak idején kizárni õket az állampolgárságból...
A leningrádi politikai iskolák ex növendékei is követnek el hibákat...

Ezt most igyekszik kihasználni a jelenlegi vezetés, - fordítva nem így lenne????

karika111 8995 2011. november 20. 13:09   Válasz erre: 8988
csak egy kis észrevétel

"Talán nem kellett volna annyira elkúrni az elõzõ nyócat, még akkor sem, ha egyesek személyes elkeseredettségükben visszasírják õket...
(Ettõl függetlenül én is sokkal jobban éltem akkor, mint most.) "

nem az elmult nyolccal van a bajunk ,sokaknak az elmult 21 évvel!!!!

"A bebetonozástól meg nem félni kell, el kell menni szavazni. Hogy akkor kire az a kérdés.
(Tudom, hogy nem reprezentativ a példa, de a II.-ker.-ben elmentek...) "

valahogy meg kell hálálni a 16%-os adókulcsot,mert a II-.ker nem a Nyírség!

tsanyi 8994 2011. november 20. 10:53  
Ezek vajon kik és miért na meg igazából mivel fognak foglalkozni?: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/egy_teljesen_ismeretlen_uj_magyar_gigaceg/

általában nem érdekel semmiféle cég, de ez olyan volumenû, hogy nem lehet elsiklani felette.....eleve ekkora vagyonnal létrehozott új cég figyelemre méltó és ha tisztességesen mûködnek sok munkahelyet teremtve vagy és sok adót fizetve akkor üdvözlendõ.....,de ha csak egy újabb ügyeskedés akkor....

tsanyi 8993 2011. november 20. 10:00   Válasz erre: 8988
"(Ja, a személyeskedõknek: eddig a bõrömet nézegettem, semmit nem fedeztem fel rajta, egyszerû európai fehér ember bõre, a narancsos színt csak vörös szemüvegen át lehet látni....:-)) "

A személyeskedésnek szerintem sincs helye fõleg mert ha megismerjük egymást akkor kiderül, hogy semmi gond nincs senkivel hanem csak másban hisz vagy semmiben(mint én és párttól függetlenül arra szavaz akiben több jót lát a maga, másodsorban a többiek számára, aki mást mond az hazudik még magának is:))) és egyébként jót motorozunk és mulatunk együtt.....

tsanyi 8992 2011. november 20. 09:49   Válasz erre: 8990
Azt nem bánom, hogy elvesztettük a nagy fülkeszabadságharcforradalmat, de azt már igen, hogy ennek az árát meglepõ módon szintén mi fogjuk megfizetni.......pont úgy mint azt, hogy a gazdagok igen olcsón(a többséghez képest) "végtörleszthettek" mivel elõre lehetett tudni, hogy a bankok az országot perelni fogják és azt is, hogy kint elkaszálnak minket tehát a bankok kárát(ami szerintem mondjuk nem jogos hisz bõven loptak azok is) meg kell fizetni, de hát meglepõ módon azt is a költségvetésbõl(tehát mi) fogják kifizetni, szerintem az lenne jogos ha majd ezt azok fizessék meg akik "éltek" ezzel a kiváltsággal és nem adóemelés formájában velünk fizettetik meg...

tsanyi 8991 2011. november 20. 09:44   Válasz erre: 8989
Ez a legnagyobb gazemberség az utóbbi idõben.....az én répámmal más verdesse miközben a gyümölcsöt õ aratja le?(rengeteg "támogatást" kapnak a kintiek csak ezt nem reklámozzák hisz sima szavazatvásárlás na meg mit szólnának az itthoniak ha kiderül, hogy egy olyan helyzetben amikor egyre több a nyomorult itthon még kintieket, akik már jobban élnek mint mi, segítenek a mi adónkból?)....inkább azt látnám szívesebben, hogy csak az adófizetõk szavazhassanak, az sem jó, de jobb mint a kintiek-......nyilván nem azzal van bajom, ha egy kint született magyar szavaz ha közben már itt él mert az jogos, de ha nem is él itt akkor az nem jogos és az említett bebetonozást segíti, de erõsen......

kawa70 8989 2011. november 20. 07:38   Válasz erre: 8988
A bebetonozástól meg nem félni kell, el kell menni szavazni. Hogy akkor kire az a kérdés.

Ezzel csak akkor lesz gond, ha a választási törvényt úgy csûrik-csavarják, hogy a szavazóbázis összetétele, a listán szereplõk személye, a parlamentbe kerülés módja a fidesznek kedvezzen.
Csak egy példa: a kettõsállampolgárság révén szavazati jogot is adnának a Magyarországon életvitelszerûen nem élõknek. Anno azt mondták a vérfideszesek, hogy ettõl nem fognak hanyat-homlok szavazni rohanni az elcsatolt területeken élõk.
És a kormány egyiktervezett intézkedése, hogy mégiscsak érdekeltek legyenek a szavazásban:
A Wekerle Sándor Terv a térségi összehangolt gazdaságpolitikát, határon átnyúló vállalkozásokat kívánja ösztönözni, a Mikó Imre Terv kifejezetten Erdélyre koncentrál, az Új Széchenyi Terv pedig a hazai egészségipar, zöldgazdaság - fejlesztés, otthonteremtés, vállalkozásfejlesztés, tudományos innováció, foglalkoztatás, és a közlekedés segítésére szolgál. -by matolcsy

És akkor a többirõl nem beszéltünk. Pl. gyerekek után járó szavazat......

Oldi 8988 2011. november 19. 23:52   Válasz erre: 8984
�klimas!

Neked ebben igazad van, de nem ez volt a realitás.

Talán nem kellett volna annyira elkúrni az elõzõ nyócat, még akkor sem, ha egyesek személyes elkeseredettségükben visszasírják õket...
(Ettõl függetlenül én is sokkal jobban éltem akkor, mint most.)

Más alternatíva pedig Magyarországon nincs.

A Fidesz legnagyobb politikai hibája a kisgazdák szétverése volt. Így egyszerûen nincs koalíciós partnerük.

Az a baj, hogy a politika mindig a múltból táplálkozik, ez így lesz 50 év múlva is.
Ezért nem hiszem, hogy elég az egy-két generáció.

A bebetonozástól meg nem félni kell, el kell menni szavazni. Hogy akkor kire az a kérdés.
(Tudom, hogy nem reprezentativ a példa, de a II.-ker.-ben elmentek...)

(Ja, a személyeskedõknek: eddig a bõrömet nézegettem, semmit nem fedeztem fel rajta, egyszerû európai fehér ember bõre, a narancsos színt csak vörös szemüvegen át lehet látni....:-))

klimas 8987 2011. november 19. 21:32   Válasz erre: 8986
Annak idején is idétlennek tartottam , sõt némiképpen megalázónak. Na ez nem változott, sõt inkább fokozódott.

tsanyi 8986 2011. november 19. 21:08  
öööö, vicces?: http://www.youtube.com/watch?v=VD58xv-dSkg

tsanyi 8985 2011. november 19. 20:45   Válasz erre: 8984
"Van egy piszok nagy különbség, ne feledd, a központi bizottság megbízatása nem 4 évre szólt...!!"
Pont ettõl tartok-tartunk, okulva (?) a történelembõl, hogy most is ez következik......nyakló nélkül."

Sajnos a bebetonozásai a végrehajtó hatalom vezetõinek ezt vetítik elõre......aki nem látja a párhuzamot orbán és rákosi(kis betû azt illet meg akit nem tisztel az író, aki engem sem tisztel az az enyémet is kicsivel írja, nincs ezzel semmi gond) között az nem is tudom mit néz....csak ugye 1947'-ben könnyebb volt a teljhatalmat megszerezni, ma már kicsit nehezebb elhallgatni és letagadni dolgokat......ha most be lehetne tiltani a netet és minden média egy kézben volna(vannak erre törekvések rendesen pl. a híreket ugye csak egy helyrõl lehet beszerezni) akkor megkönnyítené a dolgukat, ja hogy épp ezeknek a lehetõségeknek a megszerzése folyik?...

klimas 8984 2011. november 19. 20:39   Válasz erre: 8949
Oldi!
Úgy értettem, a 2/3 szükséges fontos törvények megalkotásához, de ne egy párt kezében öszpontosuljon! Azért szavaztam a Jobbikra, mert úgy gondoltam, talán lesz egy kontroll jobb oldalról. Nem vagyok jobbikos, de más lehetõséget nem láttam , a 2/3 korlátlan ereje felülírta az esélyt.
Fontosnak látom a koalíciós kormányzást, pont az elõzõk elkerülésére.
Sajnos kishazánkban még nem alakult ki olyan politikusi réteg, ami ne a múltból táplálkozna így vagy úgy.
Ezért írtam az 50 évet, ez egy generációnyi idõ, ennyi talán elég lenne ...

"Van egy piszok nagy különbség, ne feledd, a központi bizottság megbízatása nem 4 évre szólt...!!"
Pont ettõl tartok-tartunk, okulva (?) a történelembõl, hogy most is ez következik......nyakló nélkül.

kawa70 8983 2011. november 19. 20:37  
"Röviddel ezután már rá is tért arra, hogy mi a XXI. századi siker titkos receptje: az, hogy mindenki tegye azt, amiben a legjobb. Amiben nem vagyunk jók, azt nem érdemes csinálni."

Én ezt emelném ki,és jó lenne ha saját magára, és dicsõ, hatalomtól megrészegült pártjára illetve annak tagjaira is értelmezné. Sokaz segítene a helyzetén....

Amúgy meg nem kell seggfejjé operálni, így is az, bár a képét nézegetve eleinte inkább egy kisegítõ iskolából kiszökött debillnek tûnik.

kawa70 8982 2011. november 19. 20:20   Válasz erre: 8968
Alább irtam valahol, hogy egy komplett idióta........Ezt nem lehet tovább fokozni, és ha a fidesz ilyen arcokat felvállal és még hitelt is ad szavainak, illetve képviselteti a politikáját a zemberek elõtt, akkor a narancs ködbe burkolózott droidok ne jöjjenek azzal, hogy ez a kánaán felé vezetõ út és nincs más alternatíva.

tsanyi 8981 2011. november 19. 20:09  
Vicc...vagy mégsem?: http://hircsarda.blog.hu/2011/11/18/rutinmutettel_alakitjak_anussza_matolcsy_szajat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_11_19&utm_campaign=index

igazából egyre kevésbé tudok mulatni ezeken.....hisz olyankor csak azon röhögök, hogy mennyire lúzerek vagyunk, hogy ezek a nyakunkon vannak és hát lúzernek lenni nem annyira mulatságos...

tsanyi 8980 2011. november 19. 19:00   Válasz erre: 8979
"Lehet, hogy nem marad se pénz, se lakás, de így legalább nulláról lehet kezdeni és nem mínuszról, ami bizony nagyon nem mindegy! Ha bedõl a hitel, amire sajnos mindenkinek áll a zászló, élete végéig fizetheti a szerencsétlen a különbözetet a lakás ára és a devizatartozás közt... Innen aztán tényleg esély sincs újat kezdeni! "

Na igen ez is magyar sajátosság, hogy a bank igazából semmilyen döntéséért nem felel, máshol ha bebukik a hitel akkor ugyan a banké a fedezet, de azon túl semmi és így minden bedõlt hiteles 0-rol kezdi az életét és nem nonszensz módon erõsen terhelten.........és nálunk az sem kutya, hogy a többség ugye egy 10milla körüli ingatlanra különbözõ(általában számlatartozás vagy hasonlók, de ezt már régebben sokszor írtam) okok miatt felvett 2-4 milla hitelt amibõl pár év alatt vissza is fizette kb a 20-40%-át, de ha ma bedõl akkor a bankok érdekes elszámolási és árverezési(igaz átadják végrehajtó cégeknek, de nyilván van érdek köztük) szokásai okán a 10 millás ingatlan el lesz adva 4-5ért és ráadásul még marad vagy 2 milla adósság az adóson.....nem ez az adósrabszolgaság elõfutára?...

TattooedAngel 8979 2011. november 19. 18:52   Válasz erre: 8963
Autóhitelt nem tudsz lezárni így, mert csak a jelzálog alapú hitelekre stimmel a dolog.
Egyébként ez azoknak jó lehetõség többek közt, akik ki akarnak szállni a 35 éves deviza lakáshitelekbõl, nullához közeli önerõvel. Eladják a lakást, kifizetik a tartozást belõle. Lehet, hogy nem marad se pénz, se lakás, de így legalább nulláról lehet kezdeni és nem mínuszról, ami bizony nagyon nem mindegy! Ha bedõl a hitel, amire sajnos mindenkinek áll a zászló, élete végéig fizetheti a szerencsétlen a különbözetet a lakás ára és a devizatartozás közt... Innen aztán tényleg esély sincs újat kezdeni!
Tévedés ne essék, nem hiszem azt, hogy ez csak az emberek érdeke miatt lett kitalálva, akkor közölték volna, hogy jó, mostantól az árfolyamkockázatot megosztja a bank és a hitelfelvevõ. Tudom, hogy a politikusok közül rengeteg járt nagyon jól ezzel a végtörlesztéssel, de ha már van egy ilyen lehetõség, azt mondom, ki kell használni okosan!

tsanyi 8978 2011. november 19. 18:44  
Nem akarom az egészet bemásolni, de úgy tûnik nem csak itt látjuk páran régóta hanem végre a médiában is lehet olvasni ezekrõl nagyjából objektíven: http://index.hu/velemeny/2011/11/18/ez_nem_csak_a_gazdasagpolitika_bukasa/

"Szögezzük le gyorsan: a nem-ortodox gazdaságpolitika Magyarországon nem létezett. Az ugyanis, ami az elmúlt másfél évben történt, nem az volt, még csak nem is gazdaságpolitika, hanem szimplán egy inkoherens, tervezetlen katyvasz. Amibe néhány, évekkel ezelõtt született, adott körülmények között akár használható ötletet – ilyen a távolról sem nem-ortodox, de nem is feltétlen jó egykulcsos adó – vegyítettek minden más, sok esetben a kimondott célokat is nyilvánvalóan ütõ intézkedéssel. És aztán hirtelen jött pánikrohamokban faragtak egy kicsit, mint a viccbeli székely a gerendát. Ma már a fogvájót se látjuk."

"Pedig rendszerváltásra valóban szükség lett volna. Az elmúlt húsz év Magyarországa ugyanis egy olyan, pártállástól függetlenül egységes politikai elitet termelt ki magából, aminek elsõdleges és szinte kizárólagos célja saját hatalmának, politikai és gazdasági befolyásának növelése, megõrzése, és ezen keresztül zsebének megtömése volt. Az elmúlt másfél évben nem forradalom zajlott, csak a mátrix választások után szükségszerû, most a kétharmad miatt a szokásosnál nagyobb átrendezése.
Van ember, aki azt gondolja, hogy egy fõvárosi cégtõl úgy lehet kitalicskázni tízmilliókat, hogy az ellenzék arról mit sem tud?

Abban az országban, ahol szerencsétlen békavédõ civilek miatt éveket késik egy pár kilométeres sztrádaszakasz megépítése, csak mert kimerítik az egyébként abszurd jogorvoslati lehetõségeket a szintén abszurd tempóban mûködõ igazságszolgáltatásnál, el lehet képzelni egy 60 milliárdos völgyhíd építését politikai konszenzus nélkül? Ha pénzosztás van, tûzszünet van. Van ember, aki azt gondolja, hogy egy fõvárosi cégtõl úgy lehet kitalicskázni tízmilliókat, hogy az ellenzék arról mit sem tud?"

kispeti 8977 2011. november 19. 18:41   Válasz erre: 8975
Minek, nem varázsló õ sem ! Ahol nincs semmi ott felesleges kutakodni ! :-))))

tsanyi 8976 2011. november 19. 18:30   Válasz erre: 8975
kicsoda?..az minek?..:))

Bubó Doki 8975 2011. november 19. 18:29  
Egy agysebész tényleg megnézhetné a miniszter urat......

tsanyi 8974 2011. november 19. 18:26   Válasz erre: 8973
hááát tényleg errõl lehettek híeresek, békében éltek a szomszédokkal miközben állandóan az agyukat sebészték, hogy finomabbnak lássák a méltán híres nyereg alatt puhított húst kumisszal a jurtában....:)

kispeti 8973 2011. november 19. 18:24   Válasz erre: 8971
Õs magyarok, agysebészetben ?????????????????????
Hát amikor levágták valamelyik szomszéd fejét, lehetett tanulmányozni ! :-)

tsanyi 8972 2011. november 19. 18:22   Válasz erre: 8968
Na meg ez se kutya:)):

"Mielõtt a beszéd végleg szürreális fordulatot vett volna, Matolcsy két csendes forradalomról is beszámolt. Az egyik a közmunkaprogram, amiben még a németeknél is jobban vagyunk, mert õk nem tudnak mit kezdeni a képzetlen munkaerõvel, ellenben nálunk 300 ezer közmunkás lesz. A másik a felsõoktatásban zajlik, ahol kétszeresére emelik a természettudományos képzésben résztvevõ hallgatók számát. Ezzel nem azt akarta mondani a diákoknak, hogy hagyják ott az üzleti fõiskolát, csak azt kérte, hogy „tájékoztassák rokonaikat, barátaikat a forradalomról”.

Az elsõ csatát tehát megnyertük, ezután jöhet a sikerrecept alapján a növekedés. Persze azért Matolcsy önkritikus is volt, elismerte, ez a siker „ma még láthatatlan”.

A siker azonban szerinte olyan mint a jéghegy – nagynak kell lennie alul ahhoz, hogy látszódjon. Itt végleg összezavarodtunk, hogy ha a magyar gazdaság egy gyorsnaszád [2], a siker pedig jéghegy, akkor végül is mi is van, de Matolcsy személyes búcsúüzenete megnyugtatta a kedélyeket."

tsanyi 8971 2011. november 19. 18:20   Válasz erre: 8968
Épp ezt olvasom, nagyon jó!.....egyre jobban szórakozom ezeken és talán komolyan is gondolják, ez is egy kiváló levezetés belevonva az õsmagyarok kiváló tudását ami a legjellemzõbb volt rájuk.....:)):

"Fõleg azért, mert Matolcsy azt is tudja, hogyan lehetne elérni, hogy ne legyen hiány. Mindössze egymillióval több adózó munkahely kellene. Mi magyarok pedig alkalmasak vagyunk bármire, amit az is bizonyít, hogy mi szereljük össze a világ legjobb autóit, de vannak más területek, amiket erõsíthetünk. Matolcsy ennek bemutatásához történelmi példákhoz nyúlt. A miniszter szerint az õsmagyarokról feljegyezték korabeli bizánci és perzsa források, hogy három dologban voltak kiemelkedõen jók: agysebészetben, gasztronómiában és vendéglátásban.

Erre lehet építeni ma is: az agysebészet modern megfelelõje az egészségipar, a gasztronómia nem is lehet kérdés a mangalicánkkal és a sompálinkákkal, a turizmus pedig jó dolog."

kispeti 8970 2011. november 19. 18:20   Válasz erre: 8969
Inkább csináltak volna kis sámlit, vagy mentek volna moziba, ........ !!!!!!!!

klimas 8969 2011. november 19. 18:19   Válasz erre: 8968
Ez gyári...!!!

kispeti 8968 2011. november 19. 18:15  
Ez gyári hülye, vagy csak apuka, anyuka vót az ! :-)
http://index.hu/belfold/2011/11/19/matolcsy_a_siker_lathatatlan/

tsanyi 8967 2011. november 19. 18:08   Válasz erre: 8954

"Õk és köreik hatalmas pénzeket nyúlnak le" - vigyázz ez már másik kategória. Nem fog innen senki feljelenteni, de amíg nem bizonyítod, addig rágalom.
Még Gyurcsány úrnál is nehéz dolog ez..."

Ez alapjaiban jogos lenne......ha eddig bárkit érdekelt volna a fidesz köreibõl az ilyen tiszteséges hozzáállás, de már hosszú évek óta épp õk terjesztették ezt az ellenfeleikrõl bárki is volt az......ráadásul nem egy ilyen kis fórumon hanem a médiáktól kezdve a tüntetéseken cipelt táblákig mindenhol......tehát nekik is viselni kell amit eddig õk csináltak másokkal...

tsanyi 8966 2011. november 19. 17:19   Válasz erre: 8965
Ezt mondom.....:)

kawa70 8965 2011. november 19. 17:16   Válasz erre: 8962
Szerinted így lesz? Mert saját köreikben is tisztogatni kellene akkor.....Ha rájuk is vonatkozik, és elismerik önmagukra is (ami kizárt, mert azzal kezdik, hogy az mszmp jogutódja az mszp, és ebbõl kifolyólag a felelõsséget is csak az mszp vállaja majd) akkor tényleg üdvözítõ lenne......

tsanyi 8964 2011. november 19. 17:09   Válasz erre: 8956
Mielõtt írtam volna ezt nem olvastam, nagyjából én is ezt írtam csak egyszerûbben....:))))...

tsanyi 8963 2011. november 19. 17:07   Válasz erre: 8954
"Az a min 40 000 elõtörlesztõ család nem ezt mondja, biztosan. Ez egy ca. Debrecen nagyságú város lakosságát érinti elõnyösen. Ha ez olyan sz@r, öncélú, piti lenne, miért tiltakoznak ellene olyan mérgesen az osztrákok? "

Nem ennyi család törlesztett hanem ennyi hitellel jártak így el ami ennek még a fele sem mint egyén(vagy család) mivel ugye ezzel a lehetõséggel azok tudtak élni akiknek van pénzük és hát nem 1 hanem akár 4-5(vagy bármennyi) ingatlant(autót) tudtak így lezárni, erre a rendelkezésre elég nagy csúsztatás azt mondani, hogy a nép tudott élni vele.......bár így lenne, egyébként vicces, de ahogy már többször írtam nem az árfolyamváltozás ami a fõ gond hanem az egyoldalú szerzõdés módosítás.....én pl. 180 ft-nál vettem fel a hitelt havi 72000-rel, most 250-el számolták és 131000 a havi aminek %-os aránya közel sem jár az árfolyamváltozás %-hoz, ha csak azt venném alapul 40%-kal kellett volna felmenni-e ami 108000 lenne, de a többit csak a bank körülményeinek romlásával magyarázva emelik........és még mindig nem ez a legnagyobb baj az egészben........hanem, hogy nincs már melóhely vagy ha van akkor a 2005-ös keresetekhez képest jelentõsen csökkent a polgárok bevétele és így igazából még akkor sem tudnának fizetni ha a törlesztõ maradt volna az eredeti áron.........ha van normálisan jövedelmezõ melóhely legfeljebb mindenki csak a száját húzná, de gond nélkül fizetne, viszont anélkül már nincs mibõl...

tsanyi 8962 2011. november 19. 16:53   Válasz erre: 8940
Ne húzd fel magad, nem kell véresen komolyan venni, csak beszélgetünk.......viszont ebben a dologban kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz következetes a fidesz......ennek alapján a saját vezetésük jó részét is pellengérre lehet állítani és kell is, a kezdeményezéssel amúgy egyetértek hisz épp az volt az egyik legnagyobb hiba 90'-ben, hogy akkor nem történt meg a komcsi vezetõk teljes eltávolítása a politikából és a kezdõdõ üzleti életbõl nem lettek kizárva.

qqriq64 8961 2011. november 19. 16:52   Válasz erre: 8960
Na most ahhoz már igazán vastag bõrnek kell lenni a pofán hogy még türemet kérjenek.
Ennek soha nem lesz vége?

kawa70 8960 2011. november 19. 16:46   Válasz erre: 8958
Az tulzás, hogy érdemben nyilatkozik.......Kb. olyan szinten, mint Szijjártó.....Mond valami maszlagot amivel mossák az agyát, de konkrét kézzel fogható dolgot, ami a kormány eredményeségét vagy annak jövõbeni beteljseülését vetitené elõre, semmit.

A mult héten volt T.újvárosban Fónagy....Na, abból se tudott semmit kiszedni az ujságiró. Aztán azzal zárta a beszélgetés, hogy még egy kevés türelmet kérnek a néptõl......Szerintem még vagy 20-30 évre gondolt.

kawa70 8959 2011. november 19. 16:24   Válasz erre: 8954
Akárcsak Tõled....Valószínûleg a farok jó végén állsz, és teljesen narancs színben látod a világot. Ettõl még a helyzet ugyanolyan szar, csak Te ebbõl vajmi keveset veszel észre, amit mégis arról pont nem a fidesz kétharmad tehet.....Pedig mégiscsak fel kellett volna tudni mutatni valamit, amióta kormáynon vannak. De ez csak abban merül ki, hogy az államadósság semmit nem csökkent, hacsak nem nõtt (asszem most a GDP 84%-a, az öszz adósság valami 110 %) miközben ami pénzt lehetett, az adósság elleni harc leple alatt eltékozoltak. Persze maguknak megtartották az összes létezõ bevételi lehetõséget, a kiadási oldalt nem csökkentették, az adók valami baszott nagy söralátéten fognak csak elférni (talán 5-6 tétellel nõtt az adónemek száma a kiindulási állapothoz képest, holott azok csökkentését igérték), minden adót, amit ellenzékben támadtak drasztikusan megemeltek.
A rágalmakról meg annyit, nehogy már ne lehessen beszélni arról, amit mindenki lát. Csak épp nem szól senki érte, csak dohog magában. Még......
Elég csak azt vizsgálni, hogy a rögzitett árfolyamon való törlesztéssel vezetõ politikusaink közül mennyi élt, és mennyit nyert rajta. A hétköznapi lakáshitelt felvevõ hozzá sem fér, mert egyrészt nincs annyi pénze, hogy egyösszegben visszafizesse (különben fel sem vett volna hitelt) másrészt meg kiváltó hitelt is elég nehezen kap és elég szar feltételekkel jelenleg. Tudom, mert én is futottam pár kört ezügyben, pedig nekem szerencsére nem sok van, és az sem sokáig. Megaztán mivel magyarázod a lakásukat felgyujtók, végrehajtó elõl kiugrálók tetteit. Ilyen eddig nem volt. Persze errõl is a liberális nagytõke tehet. Még véletlenül sem egy kétharmados kormány, amely ahelyett hogy alkotmányt módositana, hogy minden cigánygyerek még egy szavazatot jelentsen nekik, inkább a bankok mozgásterét szabályozta volna.
Gyúrcsányt meg hiába hozod példának, kéz kezet mos alapon sose fogják elitélni, az egész csak szinjáték, hogy a népnek befogják a száját, ha már megigérték.....Aztán majd jól jön még ez ha véletlenül megint az mszp lép hatalomra. Egymás váltópártjának rendezkedtek be, sose fognak kibaszni egymással. Már csak azért sem, mert egy tõrõl fakadnak.
Az egymillió munkahelyet teljesen mindegy, mikorra vállalták, eddig még csak annyit sikerült megvalósitani, amennyivel az államháztartás dolgozói körét bõvitették - persze az sem kevés. Ahhoz képest meg pláne, hogy ott is csökkentést igértek, ami ráaádásul szükséges is lenne. Ehhez képest van olyan minisztérium ahol addig rakosgatták a kádereiket, hogy már háromszorosára duzzadt a létszám.

qqriq64 8958 2011. november 19. 16:08   Válasz erre: 8956
Ok ez rendben volt. Várjuk a másik oldal reagálását.
De legalább ezt is megértük hogy a másik oldal is érdemben nyilatkozik nem pedig vagdalkozik.

eröt 8957 2011. november 19. 15:40   Válasz erre: 8954
Az elõtörlesztés síkos pálya.Még nem látni a végét.Akit pillanatnyilag segít az örülhet.Csak attól tartok a kellemetlen következményeket viszont közösen élvezzük majd.Ha ilyen cumit letolnak a bankok gigáján az nem marad büntetlenül.
DE ne legye így!!

Taro 8956 2011. november 19. 15:37   Válasz erre: 8954
Akkor konkretizáljunk egy kicsit!
Teljes egészében bizonyított, hogy egy kormánypárt vezetõ politikusának gazdaságot érintõ nyilatkozata minden esetben hatással van a nemzeti valuta árfolyamára. Ha te errõl nem tudsz, az nem a tény valódiságát kérdõjelezi meg (ugye mennyire más megfogalmazás a kormánypárt vezetõ politikusa, mint a 200-ezres polgármester?!).

Az 1 millió munkahely vonatkozásában már õk is elismerik, hogy "valószínûtlen".

Ez a "nyugati liberális nagytõke" nem eléggé megfogalmazott! Hozzátehetnéd, hogy globálnácifináncördög.
Egyébként ezzel kapcsolatban néhány tény:
2010 júliusában az Orbán kormány szerette volna meghosszabbítani az októberben lejáró IMF hitelt, majd 2011 januártól egy új hitelt felvenni. Ez a szabadságharcizé, baromság akkor jött, amikor valamiért (mely okát még mindig nem kívánják a kedves társadalom tudomására hozni) az IMF és az Unió képviselõ egyszer csak felálltak az asztaltól.

A "nyugati liberális nagytõke" szarik a szabadságharcodra. Nem akar hitelt adni és nem akar adósrabszolgaságba hajtani. Ha valamilyen narancsos köd homályosítja el a látásod, szívesen segítek.
Tényszerûen az a problémánk, hogy nem akarnak hitelezni minket, vagyis nem akarják, hogy adósrabszolgák legyünk. A kormány akar hitelt!

A 40 ezer család megsegítése a végtörlesztéssel, a világ legjobb vicce lenne, ha nem pusztulna bele további 800.000 család!!!
Tényszerûen a végtörlesztéssel élni tudók nem szorulnak segítségre, mert nem csak a törlesztõt, de a teljes hitelt is képesek egy összegben kifizetni (spekulációs célú hitelfelvétel), de a végtörlesztés bejelentésének hatására (273Ft-317Ft) kialakuló árfolyamromlás valódi csõdhelyzetet teremtett az összes normális, devizaadósnak.

Nem, nem a "nyugati liberális nagytõke" ármánykodásának köszönhetõ ez. Annak köszönhetõ, hogy a világ demokratikus jogállamaiban élõ emberek nem tolerálják, ha egy kormány magánszerzõdésekbe avatkozik, amikor felrúgja az Európai Unió összes tagállama által felállított erkölcsi- és jogi szabályokat.

Röviden a csaló akkor is csaló, ha éppen kormány.

Érdekes módon a valódi problémák megoldására nem jut ideje a FIDESZ kormánynak. Nem kívánják a jogszabályokat úgy módosítani, hogy a bank ne változtathasson egyoldalúan a szerzõdéseken. Nem, õk csak részesedni akarnak a haszonból.

eröt 8955 2011. november 19. 15:34   Válasz erre: 8951
Ja igen.Húsz évre betonozásról olvastam anno..
Remélem nem.

Oldi 8954 2011. november 19. 15:12   Válasz erre: 8950
:-)
Egy kicsit egyoldalú az a dolog Tõled, nem gondolod?

Ha szándékosan írtál elmúlt nyóc évet, ezen idõszak alatt, -te csak fideszes politikust ismertél meg? Jó neked...:-)

Teljesen komolytalan és soha nem bizonyított hogy létezne egy ország melynek nemzeti valutáját meg tudja roggyantani egy 200ezre város polgármesterének bármely kijelentése. Ezt azok állítják, akik megroggyantották, akiknek ez érdekében állt, és áll, és akik erre képesek.
Meg tudja viszont, akkor és úgy roggyantani ahogy akarja a spekuláns, liberális nagytõke, (- az elõzõ kormányunk haverjai... bocs') Ezt viszont jól idõzítették...

"Õk és köreik hatalmas pénzeket nyúlnak le" - vigyázz ez már másik kategória. Nem fog innen senki feljelenteni, de amíg nem bizonyítod, addig rágalom.
Még Gyurcsány úrnál is nehéz dolog ez...

Az egymilló munkahely teremtését nem másfél évre ígérték.

Miután ez az ország a nyugati liberális nagytõke és a EU gazdasági gyarmata, kényük kedvük alapján alakítják a forint árfolyamát, ezzel az adósságunk nagyságát, ezzel arra is van befolyásuk, hogy az ezek után megmaradt pénzünkkel mit kezdjünk.
.
Az a min 40 000 elõtörlesztõ család nem ezt mondja, biztosan. Ez egy ca. Debrecen nagyságú város lakosságát érinti elõnyösen. Ha ez olyan sz@r, öncélú, piti lenne, miért tiltakoznak ellene olyan mérgesen az osztrákok?

Csak arra tudok és akarok válaszolni, ami konkrétum, az általánosítások, szubjektív vélemények, hangulatkeltések nem érdekelnek.

kispeti 8952 2011. november 19. 14:57   Válasz erre: 8951
Reméljük !!!!!

kawa70 8951 2011. november 19. 14:44   Válasz erre: 8949
Ez sem biztos, hogy négy év lesz..........

kawa70 8950 2011. november 19. 14:43   Válasz erre: 8948
Mondjuk az elmultnyócév vezetõ politikusitól. Te hogyan értékeled mondjuk Debrecen polgármesteének kijelentéseit, tetteit, aminek hatására általában megrogyott a forint? Lázár becsületes ténykedését, nyilatkozatait úgyszintén. Az elmult másfélévben az ország gazdasága és az emberek életminõsége, kilátási folyamatosan romlanak. A legtöbb intézkedésük kudarc. Miközben õk és köreik hatalmas pénzeket nyúlnak le, a közép réteg már lasssan megszünt, az egymillió munkahely teremtés elmaradt. A lakáshitelesek megsegitése inkább öncélú mûvelet volt, mint valódi segítség. Matolcsy egy komplett idióta, lassan Deutsch kategória. Schmitt Pál önmagért beszél. Az egész hatalmi gépezet lassan egyetlen párt kezében összpontosul, minden törvényjavaslatuk saját érdekeiket képviseli és a hatalmuk bebetonozására irányul. Miközben az ország lakosságát meg épp leszarják. Nemzetközi szinten az ország megitélése több mint siralmas, és ezt már nem lehet a komcsikra kenni.

Mondj egy dolgot, ami az elmult évben a fidesz vitathatatlan érdeme, és a rájuk bizott ország érdekeit képviseli.

Oldi 8949 2011. november 19. 14:35   Válasz erre: 8947
Klimás: ebben teljesen igazad van!

Ez azonban csak egy vágyálom, nem ilyen a rendszer egyszerûen.

AZ se lenne jó mert akkor egyik párt sem törekedne nagyobb arányú gyõzelemre, mindenre elég lenne az 50%+1.
Bebetonozni meg ugye nem akarhatsz semmilyen esetleg rossz rendszert.

Van egy piszok nagy különbség, ne feledd, a központi bizottság megbízatása nem 4 évre szólt...!!

Oldi 8948 2011. november 19. 14:30   Válasz erre: 8946
Hidd el elvesztenéd a fogadást, én egyébként nem minõsítettelek és nem is foglak. Ahhoz nincs jogom. Véleményem van, meg Neked is. Ha megalapozod még az is lehet, hogy elfogadom.
A hozzászólásod többi részét meg egyszerûen nem értem.

Az olyan meglapozatlan, indoklás nélküli általánosítások, hogy gátlástalanabbak, telhetetlenebbek", meg ebben a formában, ne haragudj, de nulla.
Kicsodák, kiknél, mennyire stb. Ez semmi egyéb mint alap nélküli hangulatkeltés.

klimas 8947 2011. november 19. 14:12  
Az én summás véleményem az, hogy Magyarországon a gengszterváltás után 50 évig nem szabad senkinek 2/3-ot adni, maximum koalícióban.
Annak ellenére, hogy a médiák mindig úgy tálalnak , kormánypártok..., azért azzal tisztában vagyunk , hogy a pincsikutya párt csak és kizárólag azért létezik, hogy így fogalmazhassanak.
Az uralkodás pedig ugyebár pedig igencsak központosul, bár most nem központi bizottságnak hívják a vezérlést.
Na ez az ami szerintem hibás út.

kawa70 8946 2011. november 19. 13:55   Válasz erre: 8940
Egyenlõre még igen........Bár ami a fidesz ellen szól, az már szélsõséges Neked.
Fogadjunk, ha gyurcsányt irtam volna kisbetûvel, fel se tûnne :) Mondjuk arra is kiváncsi lennék, ha az mszp (bazzeg kisbetûvel ezt is :) ) kétharmaddal olyan alkotmányt alkot, ami azzal kezdõdik, hogy a fidesz (megint kisbetûvel - bocs) felelõs az eddigiekben bármiért (mondjuk ezüsthajó?).
Amúgy meg annak minõsitessz, aminek akarsz, attól még nem fogok egy hátast dobni, mert a fidesz tele van olyan emberekkel, mint mondjuk az mszp. Csak épp gátlástalanabbak és telhetetlenebbek...........

klimas 8945 2011. november 19. 13:54  
"...kisbetûvel írni a családnevét pedig nevetséges és az így írót .."
Hm! Valamivel azért ezt a megnyilvánulást ki kellett érdemelni, egyébként mi értelme lenne?????

8943. Eröt
Nem csak ámerikában......

kawa70 8944 2011. november 19. 13:45   Válasz erre: 8942
Nem, dehogy. Csak nem szoktunk személyeskedni.........Vitatkozni igen.......Nem a nagy magyarság a lényeg.
Láttam kinek írtad, ettõl függetlenül........

eröt 8943 2011. november 19. 13:02   Válasz erre: 8940
A magyarságot az apák vélt vagy valós bûneiért citálják bíróság elé ámerikában valakik.

eröt 8942 2011. november 19. 12:55   Válasz erre: 8930
Kukori cimborám irományától gurult el a gyógyszerem.Utánad írtam de az elõzmények jelzi kinek szólt.A címzett is értette.Nem vagyok Nagymagyar még kicsi se de az már nem tetszett nekem se.Remélem nem borítottam fel a lelki békédet.
Szia

Robi

kispeti 8941 2011. november 19. 12:40  
Már olyan ideges voltam, nehogy éhen haljanak, velünk ! :-((
http://www.hir24.hu/belfold/2011/11/19/750-ezret-kereshetnek-a-kepviselok/

Oldi 8940 2011. november 19. 11:23   Válasz erre: 8933
Jaj, szegénykék, ettõl azért nagyon ne féljetek, de amint látom nem is féltek, hiszen teljesen szabadon nyilvánítotok mindenféle eléggé szélsõséges véleményt, és ez így van jól.

Mást bûnözõnek állítani pedig büntetõjogi kategória, kisbetûvel írni a családnevét pedig nevetséges és az így írót minõsíti.

Valakit pedig pl. az apja múltja miatt felelõssé tenni... Ti tudjátok.

TomRed 8939 2011. november 19. 11:15   Válasz erre: 8938
Pont errõl olvastam az imént: http://www.portfolio.hu/gazdasag/cafatokra_tepett_hitelesseg_rolunk_irt_a_financial_times.158627.html
Egyszerûen attól félnek, hogy elzáródnak lassan a pénzcsapok, ahonnan csurran- cseppen a saját zsebbe.
Mindenesetre szép bennfentes kereskedést folytattak le a magyar tõzsdén megint. Nem volt véletlen, hogy csütörtökön 16 órakor jelentették be váratlanul a hírt és egybõl sok milliárdos forgalom lett a tõzsdén az utolsó órában. BTK 2-tõl 5 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetné ezt, úgy tudom. Ráadásul nem az elsõ eset volt ez, szeptember elején is így jelentették be a végtörlesztést.
Sajnos soha nem fognak törvény elé kerülni, mint az olaj szõkítés, privatizációs, csõd bûntett, adó csalás ügyek sem.

kispeti 8938 2011. november 19. 10:49  
" Amatõrök", vagy bûnözök ?
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/19/ft_az_amator_idoszak_meg_nem_ert_veget/

klimas 8937 2011. november 19. 09:48   Válasz erre: 8933
Azok a mi komcsijaink, lásd helyesírósmitpalika...., azok jó komcsik.....vagy nem is komcsik? Csak megtévedt szegény(?) áldozatok?????
A többiek a rohadt mocskos gazemberek........meeeer õk izéééé, nem velünk vannak...

qqriq64 8936 2011. november 18. 22:09   Válasz erre: 8935
Látatlanban is barátok vagyunk.

kawa70 8935 2011. november 18. 21:10   Válasz erre: 8934
Azt hittem ismeritek egymást..

qqriq64 8934 2011. november 18. 21:09   Válasz erre: 8929
:)))))))))))) Probléma van?

kawa70 8933 2011. november 18. 21:09  
Újabb lépés az önkényuralom és a szémilyi kultusz felé......lesznek itt még politikai üldözöttek.

http://atv.hu/cikk/20111118_rogzitene_a_fidesz_az_mszp_osztozik_az_mszmp_felelossegeben?source=hirkereso

Még jó, hogy a fideszben egyetlen ember sincs, akinek köze lenne az mszmp-hez és ifjusági tagozataihoz......Sõt, a családjukban sem fordult elõ.........Igaz, pokorni?

Bedouin 8932 2011. november 18. 20:46   Válasz erre: 8931
Én elõször a netet és utána a ... és csak a legvégén a lovat :)

eröt 8931 2011. november 18. 20:18   Válasz erre: 8888
Ja.Ez a nyomorgós duma tényleg érdekes motoros fórumon.Ha szar van a palacsintába elsõnek a lovat adom el.És pont.(Utána lemondom az internetet)

kawa70 8930 2011. november 18. 20:12   Válasz erre: 8929
Nem látok szmájlit........Mert ha nem is akartál, akkor ez igy ebben a formában nem idevaló.

eröt 8929 2011. november 18. 20:01   Válasz erre: 8877
Na de tesó.BAZDMEG !!!!

kawa70 8928 2011. november 18. 19:42   Válasz erre: 8927
Persze. De nem olyan veszélyes, csak tudni kell(ene) építkezni a multból........

eröt 8927 2011. november 18. 19:39   Válasz erre: 8856
Csúnya összeállítás.El vok határolódva.Ez komoly?

kispeti 8926 2011. november 18. 19:16  
Na, most akkor, ki van kivel, ki ellen ?
http://fn.hir24.hu/itthon/2011/11/18/kormanyzati-ostorcsapasok-az-imf-re/

kispeti 8925 2011. november 18. 17:00  
Kezd tisztázódni a helyzet !
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/18/sajto/

karika111 8924 2011. november 18. 15:42   Válasz erre: 8921
azt várhatod,Te is meg én is,meg mindenki,de abból nemigen lesz semmi!!!

-hogy is mondta,ne azt nézzék amit mondok,hanem amit teszek,vagy fordítva,egykutya!

-nem hülye,csak biztósítást szeretne,akkor maradhat,de ha hozzányul,(és itt jön a nagy kérdés, meg akarják-e buktatni odakintrõl ,vagy nem)akkor diktál az IMF,és jön Andor László,ahogy korábban linkeltem

-s most nem ovit védve,de azért az se jó nekünk(van még mit privatizálni)

Taro 8923 2011. november 18. 14:12   Válasz erre: 8909
Na fogjunk össze!
Bár nem saját kútfõbõl, de minden szavával egyetértek!
"
Ezt is meg kellett érnünk :o( Fél évszázados rabság után végre megvívtunk egy sikeres forradalmat, a Nagy Áprilisi Fülkeforradalmat. Minden jól haladt. Az emberek szerették az új forradalmi kormányt, amely stabilizálta az országot. Gyõzelmeket arattunk. Legyõztük a bankokat és az IMF-et, felhagytunk a megszorításokkal, lett új, forradalmi alkotmányunk. Egész Európa csodálta a bátorságunkat és irigyelt bennünket. Sajnos a globáltõkések nem adták fel a harcot és szokásuk szerint aljas eszközöket vetettek be. Befurakodtak az élcsapat soraiba és belülrõl bomlasztottak. A maguk oldalára állították és a forradalom elárulására kényszerítették elsõ számú vezetõnket, akiben a legjobban bíztunk. Valószínûleg korábban is már beépített ügynök volt, csak álcázta magát. Ravaszul az IMF elleni harc legfõbb letéteményeseinek mutatkozott, de csak a kedvezõ pillanatra várt. Most azonban kibújt a szög a zsákból! Orbán Viktor lepaktált az IMF-fel és országunkat ismét az IMF rabigájába akarja kényszeríteni. A magyar kétkezi értékteremtõ dolgozók, szövetségben a haladó értelmiséggel, egy emberként ítélik el az árulást és hûségükrõl biztosítják azt a forradalmárt, aki az áruló helyébe lép. A nemzet Kövér Lászlóra, a legkérlelhetetlenebb forradalmárra gondol."

kispeti 8922 2011. november 18. 14:11   Válasz erre: 8921
A Próféta beszéljen belõled ! :-))

ziksz4 8921 2011. november 18. 13:56   Válasz erre: 8920
Én ezek után már csak egy ígéret beteljesítésére várok. Ez úgy hangzott, hogy ha az IMF jön akkor vikike megy! Várok....

tsanyi 8919 2011. november 18. 13:23   Válasz erre: 8917
Ebben nem akarok egyetérteni!....., de lehet, hogy kénytelen leszek...:(((
Épp most hallgatom/olvasom különbözõ hírekben, hogy az imf nem akarja olyan könnyen adni magát mint ahogy itték ráadásul ezek a félkegyelmûek elhíresztelték nemrég, hogy brüsszel is benne lesz a dologban mire ott megjegyezték, hogy errõl nemhigy nem tárgyalnak hanem nem is hallottak.......vazz, tényleg azt hiszik, hogy kintrõl nem figyelik az itteni híreket és a válaszok nem jutnak el a néphez?...

tsanyi 8918 2011. november 18. 13:19  
Ezek egymásnak is hazudnak és elhallgatnak mindent: http://index.hu/belfold/2011/11/18/a_kormany_nem_kapott_es_a_hetvegen_sem_kap_tajekoztatast_az_imf-fordulatrol/

egy átlag, amúgy normális fideszes képviselõben mikor támad fel a lelkiismeret vagy akár csak a józan ész?....

Taro 8917 2011. november 18. 10:01   Válasz erre: 8915
Ne legyen igazam, de én katasztrófát érzek. :-(((((
Szerintem itt pár napon belül olyan fejlemények lesznek (bóvli kategória), ami beteljesíti az unortodox gazdpol. eredményeit.
Ha bóvliba sorolnak, akkor 5-8% recesszió jön és soha nem látott szegénység.

Ne legyen igazam!

qqriq64 8916 2011. november 18. 08:01   Válasz erre: 8914
Igazad van teljesen. Egy morálisan szétvert vezetöibe fektetett hitétöl megfosztott létbizonytalanságba taszított társadalom nem képes önfeledten ünnepelni még azokat sem akik egyébként megérdemelnék. Így volt ez az angoloknál is anno.

tsanyi 8915 2011. november 18. 07:59  
Itt egy fülkeforradalmár nyilatkozat listája, akkor most elvesztettük vagy megnyertük a harcot?:
"Az IMF 2008-ban nem ajándékot adott, csak hitelt. Az IMF tanácsai megszorításokhoz vezetnek. Magyarország a saját lábára állt, és sikerült elkerülni a Nemzetközi Valutaalap által diktált megszorítások bevezetését. Visszanyertük pénzügyi függetlenségünket. A gazdaságpolitikát az IMF ellen hangoljuk. Nyilatkozatok a magyar kormány tavaly nyár óta tartó gazdasági szabadságharcáról.

2010. május 12. Nekünk nem fõnökünk sem az IMF, sem az EU (...) Sokat számít az IMF és az EU szava, de legfontosabb mégis a pénzpiacok bizalma. Nekünk ezt kell visszaszerezni. (Matolcsy György a Magyar Nemzetnek)

2010. július 19. A Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val folytatott tárgyalások nem megszakadtak, helyesebb a tárgyalási forduló eredménytelen lezárásáról beszélni (Matolcsy György)

2010. július 22. Magyarország köszönettel tartozik a IMF-nek, hiszen amikor 2008-ban a tragikus kormányzás, a költségvetési adatok meghamisítása szinte teljesen felemésztette Magyarország hitelképességét, szavahihetõségét, és szinte összeomlott a magyar gazdaság, akkor a valutaalap készségesen segített. Nem ajándékot adott, csak hitelt, de az akkor nagy segítség volt. Ezért az elmúlt hároméves együttmûködést az IMF-fel Magyarország mindig is nagyra fogja értékelni. Ez a szerzõdés azonban lejár, így nem kell semmit megszakítani, felmondani (Orbán Viktor a Parlamentben)

hirdetés2010. június 7. Nagyon sokfajta gazdaságpolitikai elképzelés van a világban, az a gazdaságpolitika, amit javarészt az IMF tanácsára, és saját kútfõbõl a szocialista kormány követett, egy folyamatos megszorítást jelentett, folyamatosan visszafogta a magyar gazdaság növekedését, s állandóan lefelé húzó spirálba vetette a gazdaságot. (Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Parlamentben)

2010. december 9. Magyarország rendkívül hálás az IMF-nek és az EU-nak a 2008 októberében nyújtott pénzügyi segítségért. Azóta azonban a helyzet jelentõsen megváltozott, az országnak ma nagy mennyiségû tartalékai vannak, és nem is használta fel teljes egészében a támogatási keretet. Magyarország akadálytalanul hozzáfér a nemzetközi tõkepiacokhoz, és könnyedén tudja finanszírozni magát e piacokról. (Martonyi János külügyminiszter a brit közszolgálati hírtelevízió HardTalk címû mûsorában)

2011. január 18. Visszafizetjük az IMF-tõl fölvett hatalmas hiteleket. Ennek következtében a jelenlegi 80 százalékról február/márciusra 72-73 százalékra fog csökkenni az államadósság mértéke. Higgyék el nekem, Európa még csodálkozni fog azon, mi mindenre képes Magyarország. (Orbán Viktor a Bildnek adott interjúban)

2011. február 10. A bankadó és a válságadók bevezetésével, valamint a nyugdíjrendszer megmentése érdekében tett intézkedésekkel az ország a saját lábára állt, és sikerült elkerülni a Nemzetközi Valutaalap által diktált megszorítások bevezetését. (Szijjártó Péter idézi Orbán Viktornak a siófoki Fidesz-KDNP frakcióülésén elhangzott szavait)

2011. március 29. Azért vettük fel ezt a hitelt, hogy az IMF-nek a lejáró hitelét vissza tudjuk fizetni. De így legalább a pénzügyi függetlenségünket visszanyertük (Orbán Viktor a hárommilliárd dollár értékû magyar államkötvény-kibocsátásról)

2011. május 3. Magyarország pénzügyi függetlenségi, gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek elsõ lépése az IMF kipaterolása volt, a második a Széll Kálmán Terv, amellyel az ország méltósága állhat helyre a világban. (Matolcsy György a Széchenyi Klub ülésén)

2011. május 30. Nem helyes, ha egy országot nemzetközi pénzügyi szervezetek finanszíroznak a piac helyett; a kormány éppen ennek jegyében választotta a Nemzetközi Valutaalap helyett a pénzügyi piacokat. Biztos és kiszámítható gazdaságpolitikát csak akkor lehet folytatni, ha az ember nem számíthat pénzügyi engedményekre. Egy ilyen, az államadóssággal és a munkanélküliséggel egyszerre háborúban álló ország számára, mint Magyarország szigorú pénzügyi ítéletre és körülményekre van szükség, amit a piac tud garantálni. Ha nem ezt tesszük, sosem a saját, mindig csak valaki más lábán fogunk állni; hol az unióén, hol az IMF-én, hol valamilyen más nemzetközi szervezetén (Orbán Viktor a Parlamentben)

2011. július 3. A külföldön leírt magyar gazdaság és Magyarország felemelte a fejét. Nem hagytuk, hogy IMF-hétszéllel folytatódjon a megszorítások politikája (Orbán Viktor a XXIV. Fidesz-kongresszuson)

2011. július 7. A magyar tapasztalatokat egy sor más válságban lévõ ország használhatja, amelynek az IMF vagy az ecofin más utat ajánl...Tagok vagyunk, részvényesek, de nincs szükségünk az IMF segítségre, nem kuncsorgunk pénzért. (Matolcsy György a külgazdasági szakdiplomaták budapesti éves értekezletén)

2011. szeptember 29. Magyarország nem tervez újabb megállapodást az IMF-fel (Varga Mihály Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár Pécsen, a Magyar Közgazdasági Társaság 49. Közgazdász-vándorgyûlésének szünetében)

2011. szeptember 12. Ha nem fizetjük vissza az államadósságot, akkor az éppen lejáró követeléseinket valaki más fogja helyettünk fizetni. Így kerültünk az IMF hóna alá többször is a magyar történelem során. Miért kéne nekünk visszamenni oda, ahonnan nagy nehezen, a nemzetközi piacok bizalmának, fölépítésének feladatát elvégezve végre kidolgoztuk magunkat? (Orbán Viktor a Parlamentben).

2011. október 26. Az IMF-hez való visszatérés egyértelmûen a gyengeség jele volna (Matolcsy György a Heti Válasznak)

2011. november 5. Ahol az IMF elõírásai szerint próbáltak kilábalni a válságból, ott mindig gazdasági és szociális katasztrófa lett a következmény (Kövér László a Fidelitas országos választmányának tisztújító ülésén).

2011. november 10. A magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap nagylelkûsége helyett a piaci finanszírozást részesíti elõnyben. Ez nagyon kockázatos döntés volt, de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják (Orbán Viktor a London School of Economics hallgatóinak tartott elõadásában).

2011. november 14. Nincs arra szükség, hogy a kormány készenléti hitelmegállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). „Nem ez a gazdaságpolitika van most, mi a pénzpiacokról finanszírozzuk magunkat és képes Magyarország arra, hogy a saját lábán álljon” (Szijjártó Péter)

2011. november 14. Ez a hárombetûs intézmény mélyen ellenez minden olyan intézkedést, ami kihozza a bankok csapdájából az embereket. Így hát nem rá, hanem ellene hangoljuk a gazdaságpolitikát (Matolcsy György a parlamentben)

2011. november 15. Magyarország már nincs az intenzív részlegen, ahol 2008-ban, az IMF-segélycsomag idején volt. (Orbán Viktor november a The Economistnak adott interjúban)

2011. november 17. Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttmûködésrõl (A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye)"

és nem tudok kárörömöt érezni, inkább szomorú vagyok, hogy ide jutottunk...:((

tsanyi 8914 2011. november 18. 07:46   Válasz erre: 8908
Emlékezz, ezt még mi is így csináltuk a 60-70-80-as években és megvallom én sokszor komolyan is gondoltam és nem a komcsi emlékezést(a 19.-re már akkor sem gondoltam nagyon) hanem a Rákóczi szab.harcra, 1848-ra, Mátyásra és faterjára és még sok hasonló valóban nemzeti hõsre(akik között jócskán vannak nem magyarok is) akár pátoszal is akkor lobogó szívvel tudtam gondolni.........oszt jött a tõke a maga által nyakunkba rakott vezetõivel akiki elhozták a létbizonytalanságot mint kapitalista áldást.......qqriq által leírt dolgok is csak egy létbiztonságot nyújtó társadalomban valósulnak meg, amikor nagy bajban voltak onnan is sokan mentek el és csak kényszerbõl maradt a nép mert utazásra sem volt lé, ez csak a 2VH óta ilyen, kíváncsi lennék, hogy pl az angol nép amikor még általános volt a nyomor mennyire lelkesedett valamelyik király(nõ) ilyen ünnepségein illetve csak akkor ha olyankor volt pénz, kajaosztás.......

tsanyi 8913 2011. november 18. 07:38   Válasz erre: 8907
Ritkán értek Veled egyet, de ez változhat.....:)).....

tsanyi 8912 2011. november 18. 07:37   Válasz erre: 8904
Ezen tegnap nagyon jót mulattam:)).....vajon bebizonyítja-e a sohasem hazudó forradalomvezénylõfõtábornok, hogy tényleg nem hazudik?....ugyanis pár napja bejelentette, hogy ha az imf jön akkor õ megy.....:))...

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22114