tsanyi | 9919 | 2011. december 28. 11:37 | Válasz erre: 9918 |
Ez tényleg így van.....szlovákiában mennyi a befizetendõ egy alkalmazott után %-ban?
|
Bedouin | 9918 | 2011. december 28. 11:35 | Válasz erre: 9912 |
Arra akartam rámutatni, hogy amit a bruttóbér után fizet a munkáltató, az nem lehet a nettó munkabér semennyi százaléka sem, mert azt nem a munkaadó bérébõl vonják le, hanem az után fizetik meg!
|
tsanyi | 9917 | 2011. december 28. 11:05 | Válasz erre: 9916 |
Nem egészen pontos, már akkor sem volt az....viszont most magasabbak a befizetendõk és több is van belõlük....ezt az alkalmazott nem feltétlenül érzi meg mert ugyan az õ bérére rakódik, de a cég fizeti utána és ugye ha az ember ugyanannyit vagy kicsivel többet kap kézhez akkor nem törõdik vele, hogy mennyit kell a cégének befizetni, sõt jó szokás szerint még örülnek is a járulékemeléseknek mert legalább szívatják azt a vérszopó kizsákmányolót......viszont az a mocskos tõkés ennek nem örül és körülnéz másfelé, hogy hol lehetne olcsóbban megoldani és sajnos pár km-re már talál is olyan helyet ahol jóval(!!) olcsóbbak ezek a terhek oszt odamegy....akkor az addig kizsákmányolt és elnyomott alkalmazott felszabadul végre, igaz enni nem lesz mibõl hisz a munkahely eltûnt...... ....a tegnap berakott szingapúri példából egy volt fontos és szerintem megszívlelendõ.....a végén leírták, hogy mi vezetett a sikerhez a 70'-es évektõl....az, hogy mivel az országnak semmiféle természeti kincse, de még csak mûvelhetõ földjei sem voltak így nem volt más választás, lefeküdtek a multiknak és olyan környezetet teremtettek, hogy azok odamentek és rengeteg munkahelyet és üzemet alapítottak na meg irodaház épült a megfelelõ infrastruktúrával.....és ez lett az alapja egy amúgy kicsi és kiszolgáltatott ország jólétének.... |
qqriq64 | 9916 | 2011. december 28. 10:44 |
Itt egy másik számítás nem tudom melyik hiteles, jó lenne ha valaki cáfolná vagy megerõsítené. "Régi tervem, hogy végig követem, mennyire zsákmányol ki az állam ebben a marha nagy demokráciában. 2006-os adatokat találtam, ennél asszem egy picit rosszabb lett azóta a helyzet (például bevezették a különadó intézményét hogy csak egy példát mondjak). Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a léggömbhámozó bt ahol dolgozom azt mondja, ad nekem 300.000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki! Aztán jön az állam, és azt mondja a bétének, gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tõled: Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fõ Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft Így aztán mire a a munkáltató levegõt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizeték tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400.000 ft a bruttó fizeték, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek. Nade mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tõled: SZJA 84 750 Ft Nyugdíj járulék 8,5 % 25 500 Ft Egészségbiztosítási járulék 4% 12 000 Ft Munkavállalói járulék 1% 3 000 Ft És mire feleszmélünk az állam lenyúlt tõlünk 125 250 Ft-ot, 174 750 Ft forintunk marad. Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok ezt-azt. A termékek árában további 20% ÁFA került bele, tehát ebbõl a pénzbõl valójában csak 145 625 Ft értéket vásárolhatunk, állam ismét eltesz 29 125 forintocskát. Ez a legegyszerûbb eset volt, lehetne még lehet fokozni, ha a >> pénzünket félretesszük, és lakás veszünk belõle, hiszen azután illetéket fizetünk (a duplán adózott pénzünkbõl vettük), és ha pár év múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk után negyedszer). De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármû adó, üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek. Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk. Hogy ne legyen szép az élet be fogják vezetni a vagyonadót, úgyhogy a 2-3x adózott pénzbõl vett dolgaink után még évente fizethetünk majd megint adót. Nézzük tehát a végeredményt: Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet teremtett, létrehozott valamit. Ehez képest ki keresett a legtöbbet? Az állam keresett a 300.000Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot. Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért. Emlékszem az átkosban tanultuk (fiatalabbak kedvéért nem volt adó!), hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a parasztokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot! Hogy sajnáluk szegény parasztot, és kérdeztük, dehát milyen alapon? 20% - istenem, húsz százalék volt MINDEN teher amit fizettek! Ebbõl a 20%-ból fényûzõ paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok. Most pontosan 85%-át húz az állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány. Még sincs pénz semmire, el kéne ezen gondolkozni, kihez folyik az a rengeteg pénz. Még jó, hogy vége a sötét középkornak!" |
qqriq64 | 9915 | 2011. december 28. 10:28 | Válasz erre: 9913 |
Az az írás 2006-os adatokkal számol. Kiváncsi lennék mennyi a mostani és mennyi a jövõ évi.
|
tsanyi | 9914 | 2011. december 28. 09:59 |
Semmi sem változik, maszopfidesz ugyanaz: http://noemisszio.blog.hu/2011/12/28/mav_ot_dezsmal_barat_es_ellenseg?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_28&utm_campaign=index "Megdöbbentõ. Képzeljék, ráadásul az érintettek között van a már Orbánék által kinevezett Szarvas Ferenc, akinek legemlékezetesebb tevékenysége 2011-ben az volt, hogy még az évi egyszeri nosztalgiavonatozásra is közpénzen, szolgálati autóval érkezett Siófokra. De ne pécézzük azért ki csak õt. Képzeljék csak, a közpénzügyi kísérlet elkövetõi között van, tehát szintén többmilliós jutalmat készül felvenni egy Mosoczi László nevû vezérigazgató-helyettes is. Õt nem Orbánék nevezték ki, õ egy régi motoros, ha nem gõzös. Egy úgynevezett szakember. Ettõl függetlenül bizonyosan nem ismeretlen a Fidesz vezérkara elõtt hiszen, a parlamenti választásokat megelõzõen többek között ellene tett büntetõfeljelentést Völner Pál jelenlegi államtitkár, akkori Komárom-Esztergom megyei közgyûlési elnök. Emlékeznek? Ez a ravasz fickó adott ki egy titkos, de végül kiszivárgott írásos utasítást, miszerint le kell szerelni a nem sokkal korábban leállított Komárom-Székesfehérvár vasútvonal kisbéri biztosítóberendezéseit. Ezzel akarták ugyanis nulla közelire csökkenteni az egyébként viszonylag jó állapotú Komárom-Esztergom vonal újraindításának lehetõségét. " |
tsanyi | 9913 | 2011. december 28. 09:45 | Válasz erre: 9912 |
Nekem is kissé érdekes, de ha tényleg mindent összeszámolunk amit egy alkalmazott után fizetnek meg amit saját maga fizet adókban akkor kijöhet ez a szám....vagy csak unortodox vagyok?...:))9
|
tsanyi | 9911 | 2011. december 28. 09:32 | Válasz erre: 9910 |
Na igen.......bent voltam 2 hete az önkorinknál, hogy megkérdezzem ha hazahozom a céget(most egy másik településen van mert ott nem volt idáig iparûzési adó, de jövõre lesz és így mindegy már hol vagyunk) adnának-e valami kedvezményt mivel a súlyadó azért nem kevés bevétel.....a fószer azt mondta, hogy dehogy adnak sõt most emelnek még valamiféle vállalkozásokra kivetett adót és várják azt is, hogy tarhásnak a javaslata elfogadott legyen az ipa megemelésérõl tehát hozzam csak nyugodtan mert örülnek neki, de sajnos több lesz a befizetnivalóm mint eddig......eddig tartott a hivatalos rész.....utána magánban kiderült, hogy az adóügyi fószernek van pár cége és megérti a gondomat és, hogy õ konkrétan az összes vállalkozását kiviszi az év végéig szlovák/román területre......ja, az egész önkori a 2. ciklus óta vad fideszes........mondjuk 1 éve nem tartanak semmiféle olyan rendezvényt ahol személyesen meg kéne jelenni valami vezetõnek.....miért?.....
|
Bedouin | 9910 | 2011. december 28. 08:51 | Válasz erre: 9901 |
Persze némi igazság van benne, de azért számszakilag tele van csúsztatásokkal :) Rossz közelítés az, hogy a dolgozói bruttóbérnek hány százaléka az amit az állam elvesz, hisz ebben már az is benne van amit a bruttóbéren felül vett el. E szerint a hatásvadász cikk közölhette volna azt is hogy a dolgozónak "effektíve" megmaradt pénzének hány %-a az összes levonás és akkor kijött volna egy 100%-nál nagyobb szám. No de azt mégsem lehet, hogy a 10 Ft-omból 15 -öt vonnak le ugye? |
kawa70 | 9909 | 2011. december 28. 07:28 | Válasz erre: 9907 |
Ez eddig rendben is volna, csak épp a bankok nem csak ezt a növekedést háritják át.........Amit én végképp nem értek, az a kezelési költség, ami nem kevés, adott esetben a hiteleknek egy fix %-a, akárcsak a kamat - természesetesen az is devizában.......
|
kawa70 | 9908 | 2011. december 28. 07:26 | Válasz erre: 9903 |
De lehetne........Csak nincs aki meghozza ezeket a törvényeket.........
|
TomRed | 9907 | 2011. december 28. 00:14 | Válasz erre: 9903 |
Sajnos nem csak az árfolyam növekedést, hanem a kamat emelkedést is tovább hárítják az adósokra. Minél rosszabb az ország hitelképessége, annál rosszabb az ott mûködõ bankok minõsítése. Ráadásul az itt mûködõ bankok anyabankjai is gondban vannak az európai adósságválság miatt, így nagyon nem támogatják az itt jókora különadót is fizetõ leány bankjaikat. Tehát ez a másik lényeges ok, ami növeli a törlesztést. Viszont a Ft hitel kamatok is jó magasak (várhatóan tovább emelkedik majd), ezért tartok tõle, hogy a bajban levõ adósok az átváltással se fognak túl jól járni. |
qqriq64 | 9906 | 2011. december 27. 22:15 | Válasz erre: 9905 |
Na. Csak megnyerték az olimpia rendezési jogát. Igazad van Sanyi ezért küzdöttek most megkapták.:))))))))))
|
tsanyi | 9905 | 2011. december 27. 22:04 |
:)))): http://index.hu/belfold/budapest/2011/12/27/kozeledik_a_budapesti_melegolimpia/ ...pont erre vártak...:)) |
kondorosi67 | 9904 | 2011. december 27. 21:59 | Válasz erre: 9899 |
Köszönöm maradok tisztelettel de nem garantálom hogy idõnként nem nyílik ki a bicska valaki zsebében a tudálékos hozzászólásaim egyik-másikánál :-))
|
qqriq64 | 9903 | 2011. december 27. 21:56 |
Nem vagyok hozzáértõ ember de nem lehetne egy olyan tötvényt hozni hogy a bankok csak ésv kizárólag annyival emelhetik a törlesztõrészleteket amennyi a hivatalos árfolyamváltozás? Merthogy az 50%-os árfolyamnövekedés nem indokol 80-100%-os törlesztõrészletnövekedést. De még ha erre az 50%-ra ráteszünk 10% tisztességes (???) banki hasznot az sincs pariban a jelenlegi helyzettel.
|
Audimania | 9902 | 2011. december 27. 21:38 |
Számomra is üdvözítõ dolog a #9896 és #9897-es hsz-t olvasni. Leginkább azért, mert biztosra veszem, hogy ez nem afféle karácsonyi udvariaskodás! :) Bár többnyire elkeserít, amit a tollatokból olvasok, de abba ne hagyjátok! |
qqriq64 | 9899 | 2011. december 27. 21:32 | Válasz erre: 9898 |
Szintén örülök hogy egy kiváló debattõr is megfordul ezen az oldalon aki érvekkel és nem vagdalkozásal száll be a vitába. Ne hagyd abba. |
kondorosi67 | 9898 | 2011. december 27. 21:12 | Válasz erre: 9897 |
Ennek örülök és kiváló vitapartner vagy.
|
tsanyi | 9897 | 2011. december 27. 21:11 | Válasz erre: 9896 |
Nem hinném, hogy bárki is haragudhatna...én kimondottan örülök ha van kivel normálisan vitázni...:)
|
kondorosi67 | 9896 | 2011. december 27. 20:46 | Válasz erre: 9892 |
A Szingapúri életszínvonalat nagyon szívesen bevállalnák itt nagyon sokan közülünk egy olyan mértékû diktatúráért amit ott kialakítottak.(Jártam ott átutazóban láttam hogy élnek.)Itt meg már mindegy volna már hogy minek hívják csak meglehetne relatíve normálisan élni a fizuból.Teljes mértékben megértem az elégedetlenségeteket és felháborodottságotokat azért ami itt folyik.Igazatok van sok mindenben és nem akartam én itt osztani az észt, a hitelekkel kapcsolatban.Van akinek sikerült megoldani önerõbõl az anyagi gondjait és van aki nem látott más alternatívát, ezt is értem.Sokan vannak viszont akik felelõtlenül túl vállalták magukat amire rátettek a bankszektor egyoldalú szerzõdés módosítással egekig emelt kamatai és még sok minden.Csak elmélkedünk sokan sokféleképpen látjuk az élet dogait.Örülök hogy megismerhetem az álláspontotokat ti se haragudjatok ha megosztom veletek gondolataimat, építõ jellegû lehet mindenki hozzászólása.
|
tsanyi | 9895 | 2011. december 27. 20:37 | Válasz erre: 9894 |
....és aki nem gondolja, hogy a papok nem politizálnak a szószéken az még nem járt templomban....idén nem mentem elõször egyszer sem(a család mint a hsz.-ben kötelez), de sosem úsztam meg a politikát a paptól....mondjuk érdekes módon az utóbbi 10 évben erõsen fityiszes felhangok voltak, de tavaly már nem annyira....talán a reformátusokat nem annyira támogatja?.....akkor most kihez fog húzni?.....minden egyház kurva, eladják magukat.....
|
tsanyi | 9894 | 2011. december 27. 20:22 | Válasz erre: 9893 |
A farizeus nem tudja magáról, hogy az....õ azt gondolja, hogy minden úgy van jól ahogy õ csinálja és a többi mind lúzer és nem értik meg az õ magasztos filozófiáját ami nem más mint a hatalmas önzése........az új egyházügyi törvény állítólag azért készült, hogy kiszûrjék a bizniszegyházakat...., de akkor épp az erdõsék félét meg az összes többit kéne kizárni belõle akiket belevettek mert ennél nagyobb üzlet nem sok van......különben milyen dolog az, hogy az én adómból pénzelik õket õk meg gyakorlatilag ellenem hangolják a híveiket(már ha én a nép vagyok).....ez így nem jogos, minden egyház éljen meg abból amit a híveik önként összeadnak ne pedig a mindenki, még az ateisták által is fizetett adóból propagálják a pártokat....
|
karika111 | 9893 | 2011. december 27. 20:00 | Válasz erre: 9881 |
Sanyi!!! és ilyen emberektõl kaptam meg kb 1 évvel ezelött,hogy mit képzelek magamról,milyen magyartalan vagyok |
tsanyi | 9892 | 2011. december 27. 19:39 |
Szingapur társadalmi berendezkedésérõl nem sokat tudok, de ez az írás elég jó: http://annyit.blog.hu/2011/12/27/megsem_lettunk_europa_szingapurja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_27&utm_campaign=index ...lehet, hogy zorbinak ez a példaképe?.....akkor viszont meg is kéne fogadni azokat a lépéseiket is ahogy a világelsõk közé kerültek.....mondjuk hiába a viszonylagos jómód, az elnyomáûs kézzelfogható..... "Demokrácia névre hallgató egypártrendszer. Hivatalosan 3-4 parlamenti párt, valójában egyetlen komolyan vehetõ politikai tényezõ van Szingapúrban. A People’s Action Party (PAP) 1965 óta megszakítás nélkül irányítja a szigetország életét. Elsöprõ erejüket nyilván köszönhetik eredményeiknek, meg annak, hogy a kormánypárt számára erõsen lejtõ talajon, mindössze 9 napos választási kampányt engednek. A kormány kritizálása büntetendõ cselekmény. Egy modern diktatúra demokrácia ezt ma már nem börtönökkel oldja meg. Ha a kormányzó párt azt látja bizonyítottnak, hogy az ellenzéki tollból született cikk, elemzés nem volt tárgyilagos és kiegyensúlyozott, akkor kártérítési perekkel juttatja koldusbotra az ellenzék képviselõit az általa irányított bíróságok igénybevételével, a szintén általa irányított sajtó hírverése mellett. Nem vagyunk messze ettõl a megoldástól, mi még azért vasgolyóért és várbörtönért kiáltunk, de a bíróság és a sajtó megszállása valamint ez utóbbi esetében az anyagi fenyegetettség már megvan" ismerõs?... |
kawa70 | 9890 | 2011. december 27. 18:00 | Válasz erre: 9889 |
És a legszebb az egészben az, hogy az MVK-nál a vezetés minden választáskor úgy cserélõdik, hogy az épp aktuális politikai irányvonalnak megfeleljen :) Tehát kicsit sem simlisek sosem :)
|
tsanyi | 9889 | 2011. december 27. 17:58 |
Egy tiszta pályázat, nem bkv hanem mkv...nem szoci hanem fityisz....semmi nem változik?....nem erre van a 2/3-ad...: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111226-nem-letezo-villamossal-nyert-villamostendert-miskolcon-a-skoda.html "A nem létezõ villamosoknál meglepõbb, hogy a Skoda úgy nyert, hogy az érvényes ajánlatok közül a legdrágábbat adta, miközben az [origo] birtokába jutott, a közbeszerzést elbíráló bizottság számára készült független mérnöki vélemény szerint a cég karbantartási árai "irreálisan alacsonynak tûnnek" és a szerkesztõségünkbe szintén megküldött közbeszerzési szakértõi vélemény is úgy fogalmaz, hogy a Skoda gyõzelme "jogszerûtlen és szakszerûtlen". (A pályázattal összefüggõ kérdéseinkkel megkerestük Kriza Ákos fideszes polgármestert, aki a városi közlekedési vállalathoz irányított minket, ott viszont azt a visszajelzést kaptuk, hogy a hivatkozott dokumentumok üzleti titoknak számítanak, így azokról nem nyilatkoznak. Kérdéseinkre a Ganz-Skoda sem kívánt reagálni.)" és a technikák sem változnak... |
kawa70 | 9888 | 2011. december 27. 17:48 | Válasz erre: 9886 |
Szerinted?:-) Te is kiállnál akár az ördög mellett is, ha jól menne sorod amig egzisztál. De pont ez a lényeg, azt kell támogatni, védeni, ajnározni, hatalomra segiteni és tartani, aki lendit a helyzeteden. Ja.........., hogy ez nálunk csak megszámlálható maréknyi embernek érdeke? Vagy kétharmadnak.......? Szóval ez kicsit sem meglepõ, de majd nézze meg mindenki annak az ismerõsének az arcát a környezetében, akinek még megyeget és támogatja a fidesz uralkodását, de idõvel elkezd lecsúszni, mert már neki is betesz a rendszer és többet von el mint amennyit ad..........Most még megmagyarázzák, ennek igy kell lenni, mert elmultnyócév, deviza, minekvettfelhitelt, ménemspórolt, ménemosszabeamivan stb. értelmes hozzáállás. Nem tudom, de nekem magamat is beleértve esélytelen lett volna a gyüjtögetõs életmód, mert mire megvan a házra való már csak egy fekhely kell a temetõben. Irigylem és irigyeltem is marhára azt a sok nagyon bölcs embert aki ódákat zeng - még most is - arról, hogy minek vesz fel hitelt a dolgozó, mér nem annyit költ amennyit össze bir spórolni..............Valószínûleg nekik sosem lesz megélhetési problémáik, azt hiszik mindenki annyit keres vagy lop, csal, hazudik mint õk. De hát nem igy van.......Meg láttam én már ilyen bölcseket lecsúszni, aztán hajléktalan csövesként végezték pályafutásukat. |
tsanyi | 9887 | 2011. december 27. 17:41 |
:))): http://kakukkfeszek.blog.hu/2011/12/27/politikus_extremsportolok_orszagos_dontoje?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_27&utm_campaign=index
|
qqriq64 | 9886 | 2011. december 27. 17:11 | Válasz erre: 9881 |
Ez nagyon jóó. Miért van az hogy a zorbán melett kiállók mindig jómódúak és sohasem egy csóringer (annyitisér) ember áll ki mellettük? |
tsanyi | 9885 | 2011. december 27. 17:03 |
Nahát, nahát...mégsem bír letenni róla:)): http://mekk-elek.blog.hu/2011/12/26/ingatlanado_sokadjara "A HVG-n olvasható Lázár Jánossal egy interjú, részben a jelenlegi dolgokról, részben a jövõbeli tervekrõl. Elhangzik a frakcióvezetõ szájából (kiemelés tõlem): "...Úgy látom, hogy a lakosság már nem terhelhetõ tovább, legfeljebb a lakosságon belüli teherátcsoportosításokat tudok elképzelni. Azaz egy-egy kivételezett társadalmi csoport nagyobb terhet viselhet. Például: önkormányzati szinten megadóztatjuk azokat, akik 150 négyzetméternél nagyobb lakásban élnek, ami pár százmilliós pluszbevételt jelent..." Ugye emlékszünk még a Bajnai-kormány ingatlanadójára, ami a 30 millió forint érték feletti ingatlanokra vonatkozott volna? A Fidesz keményen támadta, sok helyen nyilatkozták, hogy szó sem lehet róla (pl itt)." ....persze holnap majd megjelenik, hogy megint a balibbmocsoksajtó terjesztette ezt mert amúgy nem is úgy gondolta.....oszt majd egy jó kis módosító 29.-én és mégis benne lesz valahol.... |
tsanyi | 9884 | 2011. december 27. 16:53 |
Ennyit arról, hogy az törvényeik szerint miképp is áll a fityisz a sztrájkhoz: http://index.hu/kultur/media/2011/12/27/felmondtak_az_ehsegsztrajkoloknak/ ""Az MTVA az MTI OS-en keresztül mondott fel nekünk" - összegezte a fejleményeket az Indexnek Nagy Navarro Balázs, aki szerint a 16:22-kor kiadott közlemény után jó öt perccel kereste meg õket elõbb a biztonsági szolgálat embere, majd egy munkaügyis, hogy átadják a papírjaikat, amiket egyébként nem vettek át. Az MTVA közleménye szerint az éhségsztrájkolók "két hete tartó demonstrációjuk során folyamatosan provokálják a munkáltatót. Tudatosan jogszabályellenes magatartásukkal, tevékenységükkel megsértették a Médiatörvény és a Munka Törvénykönyve vonatkozó szabályait, politikai szerepvállalásukkal pedig semmibe vették a Közszolgálati Kódex elõírását, mely szerint politikai ügyekben közéleti szereplést nem vállalhatnak, a nyilvánosság elõtt véleményt nem nyilváníthatnak. Tevékenységükkel kifejezésre juttatták, hogy nem akarnak a közszolgálati médiában dolgozó munkavállalói közösséghez tartozni, ezért nem hagytak más lehetõséget a munkáltató számára, mint hogy éljen a rendkívüli felmondás munkajogi eszközével"." ....pedig õk mennyit biztatták az embereket a jogos sztrájkokra még közéjük is álltak néhol.......ha anno ezt csinálták volna a dolgozókkal õk hörögtek volna elsõként a demokráciáért.....persze ez ma már kínos....pont mint az elõzõ forradalmak mint 56 és 48.....márc. 15.-én vajon kiállnak a nép elé vagy megint elmenekülnek mint legutóbb? |
tsanyi | 9883 | 2011. december 27. 14:39 |
Az emberbarát adópolitika: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/27/igy_adozunk_jovore/ "Az adó- és járulékváltozások nemcsak a munkavállalók nettó bérét érintik majd jövõ évtõl, de a munkaerõköltségre is negatív hatással lesznek. Ennek következtében 10 éves csúcsra kerül az adóék mértéke, írja az Mfor.hu [1]" |
tsanyi | 9882 | 2011. december 27. 14:36 |
Biztos, hogy mindenki hülye csak zorbán helikopter?: http://index.hu/belfold/2011/12/27/rohamtempoban_a_diktatura_fele/ " "Véletlen, vagy sem", a budapesti Bábszínházban éppen ez idõ tájt játsszák Alfred Jarry burleszkbe hajló vígjátékának, az Übü királynak egy adaptációját. Übü, mint Orbán is, örökké hatalmon akar maradni. A színészek teletömik az urnákat, majd azt kiabálják, hogy a királynak "már négyharmada, már ötharmada van!" - zárja kommentárját a Liberation." ....ha tényleg eljön az összeomlás akkor mit fognak szólni a ma még hívõk?.....esetleg azért is a világ lesz a hibás?.... |
tsanyi | 9881 | 2011. december 27. 14:18 | Válasz erre: 9879 |
Ez is innen hsz: "Asszony katolikus így évente kétszer igenis el kell menni a templomba a családjával hogy lássák a rokonok, ismerõsök hogy élünk, nem váltunk el. A pap szóról szóra azt mondta amit zero hallott és a gyorsnaszád kapitányáról is meg lett emlékezve, bizony, hogy bízzunk töretlenül azokban akik ilyen nehéz órákban és hónapokban az égtõl felhatalmazást kaptak a nép vezetésére... Ja és a hívek végigbólogatták az egészet, aztán a végén a templom elõtt az autóknál telefonszámokat és e-mail címeket cserélgettek, jó a szlovák könyvelõd, fogad még új ügyfelet? Te is az osztrákoknál bankolsz, van fiók amit ajánlasz? Aha, a dollárt nem hagyományos bankba hanem egy brókercég bankjába tetted, mi is a nevük? Hmm, és nem volt nehéz az angliai cégalapítás, van hozzájuk elérhetõséged? Szuper, mindent átváltottál? " |
tsanyi | 9880 | 2011. december 27. 14:11 | Válasz erre: 9878 |
ááá, ez még csak barack és különben is magának adta Hillary a kokit ezel mert nem elég unortodox és aki bírálni mer hamar meglepõdik....:))
|
tsanyi | 9879 | 2011. december 27. 14:09 |
Egy hsz innen: http://vastagbor.blog.hu/2011/12/27/karacsony_a_blahan?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_27&utm_campaign=index "A sajtót, a rádiót, a filmeket, az oktatást szigorúan ellenõrizték, hogy azt sugallják az olasz lakosságnak, hogy a fasizmus a 20. század legjelentõsebb ideológiája, amely gyõzedelmeskedik a demokrácia, a liberalizmus és a bolsevizmus felett. Az oktatásügyben dolgozóknak fel kellett esküdniük a fasizmus építésére, védelmére. A sajtót teljesen a párt ellenõrzése alá vonták (1925): minden lapszerkesztõt a kormányzat nevezett ki, és a Fasiszta Nagytanács jóváhagyása nélkül senki sem lehetett újságíró. Rengeteg pénzt öltek látványos közmunkákra és nemzetközi presztízst hozó eredményekbe." Nem ismerõs ez kicsit? Bár Mussolini munkajogi törvényei nagyságrendekkel demokratikusabbak voltak, mint amit a fidesz összehányt... " ....nem csak én vagyok pranoiás?...... |
kispeti | 9878 | 2011. december 27. 14:06 |
Na, megint egy koki ! http://index.hu/belfold/2011/12/27/hillary_clinton_levelet_irt_orbannak/ |
tsanyi | 9877 | 2011. december 27. 13:34 | Válasz erre: 9862 |
Abban a pillanatban ha a sarki bótban vásárolok kiugrik a zsebembõl legalább 30%-kal több és akkor nem tudom befizetni a közben annyit emelkedett rezsimet.....a sarki boltok a multik miatt mentek tönkre ez nem vitás, de nem véletlenül és a magyar multi a fityisz cba jelenleg a legdrágább mind közül.....a kölcsönök felvétele tényleg nem volt elõírva, de már írtunk errõl párszor(igaz lehet, hogy csak én), hogy a többség(sõt talán a szabadfelhasználásúak 90%-a) azért vett fel hitelt mert már amúgy is elvették volna a lakását a rezsitartozások miatt és ezzel idõt nyert na meg nem 10-20 millákról hanem 1-3millákról van csak szó....és azt mondani, hogy MO-n egy nem jómódú családból induló fiatal valaha is össze tud gyûjteni akár csak egy új kocsira(nem hogy házra?) is a fizetésébõl, na az igen nagy jóindulat.........hitel nélkül gyakorlatilag a mai viszonyok mellett csak kevés vállalkozás tud egyáltalán fennmaradni nem még fejlõdni......ami most zajlik az az elitizált társadalom(de szép szó, én találtam ki!) ahol kevesek élete a többség nyomora okán igen jó és tartalmas és közben lenézik a szegényt miért nem tanult......pedig épp a tanulási lehetõséget veszik el a szegénytõl míg maguk ingyen tanultak a szociban...... ....és amit qqriq írt, hogy életvezetési tanácsokat általában azok adnak akik maguk amúgy jól élnek és még soha nem nélkülöztek.....,de ha a gyerek az iskolából úgy jön haza, hogy õ miért nem kap uzsonnát míg a többieknek van annak mit mondanék?...kezdjen legelni mert az úgy is egészségesebb?.....és még mindig nem értem miért akarnak rám kényszeríteni egy szegény életet a gazdagok, mennyivel érek én és a gyerekem kevesebbet mint õk?...ja, nem loptam annyit, hogy legyen svájci stámlám és annyit is érek........ez igaz.....akkor el is indulok vacsira gyûjteni egy kis fakérget..... |
qqriq64 | 9875 | 2011. december 27. 11:14 | Válasz erre: 9873 |
No hát akkor örülök hogy jól él Magyarország. Van pénz eltartani a társadalom jelentõs részét. Vannak nálunk szegényebbek (például Burkina Faso) is hurrá. Vannak sokan akik bérbõl és fizetésbõl spórolt pénzükbõl készpénzért vesznek lakását. Nincs ottan probléma kérem szépen. Csak azt tudnám miért hallok olyan sok Magyar szót itt Londonban. Biztos túristák. |
qqriq64 | 9874 | 2011. december 27. 11:08 |
Na akkor tessék spórolni. http://penzcentrum.hu/lakas/elszallt_a_rezsi_magyarorszagon_tippek_a_sporolashoz.1030960.html |
kondorosi67 | 9873 | 2011. december 27. 11:06 | Válasz erre: 9872 |
Láss csodát! Én bizony így vettem a házam sokad magammal együtt. Vannak kevésbé megfizetett népek mégis közel ennyi az üzemanyag ár.Persze hatalmas az adótartalma de ebbõl tartják el a társadalom jelentõs részét. |
qqriq64 | 9872 | 2011. december 27. 10:58 | Válasz erre: 9868 |
Rosszul emlékszem hogy véletlenül a fidesz kormány ideje alatt döntött negatív rekordot néhányszor az euro-forint árfolyam? Most 250körüli a svájci frank árfolyama. Mennyi volt mikor a devizahitelesek felvették? De a 300fölötti euró az nagy büszkeségre ad okot mindenképen. Valószínû a kiváló kormányzati tevékenységnek (saller, kokiosztás) köszönhetõ. Próbáljon valaki spórolni ma Magyarországon egy családi házra vagy lakásra valót és készpénzért megvenni. Ez már a 60-as években sem mûködött. "Az üzemanyag árak nagyjából azonos szinten vannak a régió országaiban minimális eltéréssel,Ukrajnát kivéve de az külön történet." Na ez az igazi bicskanyitogató demagógia. Na akkor most én is az leszek . Egynapi fiztésembõl 60-70liter üzemagyagot veszek itt. Ez egy átlagkereset. Magyarországon az átlagkeresetbõl mennyit is lehet venni? Számtanszor kijátszották már azt a kártyát kormányzati és fideszfan oldalról hogy a nemzetközi ár meg a környezõ országok. A fizetéseknél miért nem hivatkoznak erre? |
kondorosi67 | 9871 | 2011. december 27. 10:53 | Válasz erre: 9870 |
Az ittasság nem mentesítõ hanem súlyosbító körülmény még az ilyen marháknak is a hülyeségére. Más szemszögbõl:Szegény képviselõ úr végsõ elkeseredésében nyúlt az alkoholhoz amit a galád zorbánék a zemberekkel mûvelnek. Jó kis mûsor köszönjük.:-) |
Bedouin | 9870 | 2011. december 27. 10:21 |
Ebbe most botlottam bele: http://www.youtube.com/watch?v=G2a1_2RRuTw&feature=related Igazából akárhogy is, de volt némi igazságtartalma. Borban az igazság? Ez esetben szeretném, ha az összes képviselõ ittasan menne be a parlamentbe és akkor döbbenetes dolgok nyernének napvilágot :) |
Larten | 9869 | 2011. december 27. 10:12 | Válasz erre: 9863 |
Nincs számlám, nincs honnan levonni. Postai sorbanállós befizetõs vagyok.
|
kondorosi67 | 9868 | 2011. december 27. 10:09 | Válasz erre: 9861 |
Én nem fizetek egyik banknak egy fityinget sem(kivéve a vállalkozói bankszámla vezetéséért de ez nem tétel.)A világ mindig úgy mûködött hogy az ember spórolgattak és ha összejött a rávaló vásároltak.Minek kellett belekecmeregni ebbe a csapdába?Most meg zorbánékat szidják. A Forint hova van bedõlve?300 Ft egy euró kis ingadozással.Az erre való hivatkozást ne tessék komolyan venni. Az üzemanyag árak nagyjából azonos szinten vannak a régió országaiban minimális eltéréssel,Ukrajnát kivéve de az külön történet. |
qqriq64 | 9867 | 2011. december 27. 10:03 | Válasz erre: 9865 |
Nem értem. Állítólag a nyereségükbõl fizetik. Na most ha ez igaz hogy a nyereségükbõl fizetik Neked meg nõnek a banki költségeid akkor hol a pénz? Némi ellentmondást vélek itt felfedezni. |
qqriq64 | 9866 | 2011. december 27. 10:00 |
Valószínûleg oka van annak hogy az emberek a multiknál vásárolnak. Lehet hogy olcsóbban megkapnak ott mindent? Lehet hogy a saját érdeküket helyezik elõtérbe a sarki fûszeres érdekével szemben? Lehet ez valami összefüggésben a vásárlóerõvel? |
eröt | 9865 | 2011. december 27. 09:56 | Válasz erre: 9862 |
A végtörlesztés veszteséget okoz a bankoknak.Ezer százalék,hogy nem fogják benyelni.Igen gyorsan behajtják különbözõ címeken.Ráadásul azokon is csattan akik nem adósodtak el.Mert bank ügyek nélkül nem nagyon lehet meglenni sajnos.Pl.a vállalkozói számla vezetés az kötelezõ és nem is olcsó.Csomó cég már csak számlára utalással hajlandó fizetni.Lakosságnak is.Munkabér,nyugdíj,gyereknek menza... A banki költségeink jócskán nõttek a bankadó óta.(Tartozásom meg nincs.) |
qqriq64 | 9864 | 2011. december 27. 09:54 |
Köszönjük életvezetési tanácsaidat igyekszünk megfogadni. A lakásárak annyit zuhantak hogy lehetetlen mondom LEHETETLEN annyiért eladni hogy a bank kifizetése után egy forint is maradjon. Van olyan ismerõsöm akinek 10milliót ér a lakása és 18millióra növekedett a hitele. Na ebbõl vegyen kisebbet. |
eröt | 9863 | 2011. december 27. 09:49 | Válasz erre: 9843 |
Van erre megoldás.Fizess átutalással !Úgy levonják a számládról,hogy csak recseg.
|
kondorosi67 | 9862 | 2011. december 27. 09:46 | Válasz erre: 9860 |
Szia Sanyi! Szerencsére maradtak még sarki fûszeresek, családi vállalkozásban mûködõ élelmiszer kereskedések és egyéb kis boltok.Ott is lehet ismét vásárolni. A telefonálási szokásokon is lehet változtatni.Tömören röviden közöljük mondandónkat, nem szükséges élettörténeteket mesélni perceken keresztül, az éteren keresztül. Az sem volt benne az alkotmányban hogy egy életre köteles mindenki eladósítani magát. Babráljunk ki mondjuk a karvalytõkével hogy nem vesszük igénybe szolgáltatásaikat csak a legszükségesebb mértékben és már nincs is kin behajtani. A lehetõséget pedig legalább megadták a népnek, akik tudnak szabaduljanak meg kilátástalan helyzetükbõl.Ha már vinni akarják a házat sürgõsen cserélje le kisebbre,alacsonyabb komfort fokozatúra.A különbözetbõl törlesszenek és túl van élve a dolog. |
qqriq64 | 9861 | 2011. december 27. 09:30 | Válasz erre: 9859 |
Jó maradjál meg boldog hitedben hogy a nyereségükbõl fizetik. Valószínüleg azért mert a bankok olyan kurva nagy emberbarátok és inkább a saját szájuktól vonják meg a falatot minhogy szegény Magyar embereket szegénységbe döntsék. Az árak növekedését például a forint többszöri bedöntése okozza amit pártunk és kormányunk sikeresen elintézett. Na most ha ez alól is felmented zorbánékat akkor gratulálok. Akkor az árak növekedésének kapcsán a legnagyobb multit említeném. Úgy hívják hogy MOL. A forint bedöntése valamint a jövedéki adó emelése ugye teljesen független a kormánytól? A benzin áráért is a globálzsidókarvajkapitalista felel? |
tsanyi | 9860 | 2011. december 27. 09:24 | Válasz erre: 9859 |
....hát azonnal árat emeltek az áruházak amir elõször ugyan tagadtak, de 2-3 hónap múlva már azt sem tették ha kérdezték õket......a bankok sem titkolták, hogy a költségekbe beleszámolták és a legutóbbi a telefondíjak jelentõs emelése január 1-tõl aminél már külön hivatkoztak erre az adóra.......mindent mi fizetünk, ne higgyük, hogy a méltán szidott karvalytõke bármilyen haszonról is lemond......a bankok sírása egyértelmû, hogy a képzelt veszteségeik miatt van, de nem az a pár milliárd a fõ gondjuk hisz anak a többszörösét szedték be még idén is hanem az amit ez a tendencia mutat a jövõre.....én utálom a tetves bankokat mivel hazudnak éjjel-nappal pont mint a politikusok.......,de az imf sajnos hallgat rájuk és ugyan lehet egyetérteni a szivatásukkal, de a levét szintén mi isszuk meg.....na meg a kúrmány eddig döntései nem igazáûn a népnek kedveztek deviza ügyben hanem azoknak akik eddig is tudták fizetni és volt bõven pénzük, hogy jól járjanak.....ugye jelenleg kb 60000 hitelt végtörlesztettek minél már nem is mondják normális helyen, hogy az 60000 család mert nem az hanem többnyire pár gazdag akiknek több hitelük volt, van olyan aki egyedül 120millával járt jól több hitelével...... ......az igazi segítség az lett volna amit a szegedi bíróság megítélt 1 esetben még novemberben(precedensnek akarták), de a drága, teljesen független bíróság 2. fokon(ha jól tudom) elkaszált, nevezetesen az egyoldalú szerzõdés módosítás megtiltását visszamenõleg is......tehát a kúrmány még véletlenóül sem a valóban bajban lévõkön segített hanem mindig a saját sleppjének és kevés nem olyannak aki hozzájuk húz, de valahogy a környezetemben csak 1 emberrõl tudok aki élt ezzel........ |
kondorosi67 | 9859 | 2011. december 27. 08:54 | Válasz erre: 9857 |
Szia! Csak a sorrend nem stimmel: Index! Zsákutcában a devizahitelesek Dzindzisz Magdalena 2009. február 4., szerda 14:25 | "Januárban ugrásszerûen emelkedett a devizahitelesek törlesztõrészlete a hirtelen megemelkedõ kamatok miatt , majd februárban a történelmi mélypontra süllyedt forint is drasztikus emelkedést hozott. Ez még azoknak is elviselhetetlen, akik a hitel felvételekor óvatosak voltak, vagyis számoltak a terhek emelkedésével. A bankok nem segítenek, nem csökkentik a kamatokat. Kevés lehetõség közül lehet választani, igazából annak van mozgástere, akinek pénze is van, ez esetben némileg csökkentheti az elkerülhetetlen veszteségeket. Az állam az állásukat elvesztõ devizahiteleseknek segítene közvetve, de még nem tudni, hogyan." Ezek után történt a külön adó bevezetése,ha jól tudom. Multik alatt pontosan kiket értesz?Minek az árára gondolsz? Az árak növekedését nem a multik generálják és lassan õk is beleroppannak.Vonulgatnak is kifelé szép lassan. A különadó jelentõs részét bizony a nyereségükbõl fizetik ezért támadják zorbánékat. |
qqriq64 | 9857 | 2011. december 26. 22:42 | Válasz erre: 9840 |
Sanyi már kifejtette alább de én mégegyszer megkérdezem. Létezik az hogy valaki komolyan gondolja hogy a multik és a bankok minden különadót a nyereségükbõl fognak fizetni? Az utolsó fillérig mindent áthárítottak a fogyasztóra. Nem látjátok az árakat és a deviza törlesztõrészleteket? Ezek után még azt mondjátok hogy jól tette a zorbán? Tapsoljatok neki hátha még jobban odabasz a karvajtõkének és hátha annak hatására még jobban földbe döngölik a népet. Aki nem látja az összefüggést aki nem látja hogy az õ faszával veri orbán a csalánt az meg is érdemli amit kapni fog a jövõben. Üres zsebbel csak a kenguru meg orbán tud ugrálni csak orbánnak nincs vesztenivalója. |
TomRed | 9856 | 2011. december 26. 21:48 |
Ezek ugyanazok (Bródy János 2011): http://www.youtube.com/watch?v=8r_WDkRl6ns
|
tsanyi | 9855 | 2011. december 26. 20:49 | Válasz erre: 9854 |
Hoppá....nem is ismerem az eredetit, megvan valahol?: http://index.hu/belfold/2011/12/26/akarhogy_szolhat_a_himnusz/
|
Larten | 9854 | 2011. december 26. 20:27 |
Komment nélkül közre adom, a közelmúltban kaptam: http://video.xfree.hu/?n=vasslaszlo|80e46dbe08ecd1f49e88cdb7d164691c&vcim=Trianon%20Himnusz%20%20-%20Tartsd%20magad%20Nemzetem#videoloc |
kondorosi67 | 9853 | 2011. december 26. 20:19 | Válasz erre: 9852 |
Amit Sandokan testvér idõt és energiát nem sajnálva nem tudott elérni az nektek rövid idõn belül sikerült.Pedig õ a szentírással próbálkozott ami már pár millió embert befolyása alá vont.Azért jó így felnõni lassan köztetek.Köszönöm! :-) |
Larten | 9852 | 2011. december 26. 20:14 | Válasz erre: 9849 |
Látom Bandi, ahogy olvasgatsz bennünket, úgy változik a világnézeted is... Kezdesz nagykorúvá válni. :)) |
tsanyi | 9851 | 2011. december 26. 20:12 | Válasz erre: 9849 |
A vicc, hogy alapvetõen egyetértünk az okokban amik ide vezettek....csak a megoldást látjuk másként....
|
kondorosi67 | 9849 | 2011. december 26. 20:09 |
Narancssárga EU csillagos(ja onnét már addigra kirúgnak minket)nyakkendõs diákok indián mondásokat harsogva masíroznak a zorbán embernagyságú képeivel teleaggatott osztálytermekbe felé.A nap is halvány sárgán szikrázik a reggeli harmatos táj felett.Csengõ helyett is zorbán valamelyik viccesnek szánt aranyköpése szól a hangszórókból, amit másnapra minden nebulónak kívülrõl kell fújnia.Aki nem mosolyog még szûk családi körben annak végig kell tapsolni zorbán összes parlamenti felszólalását ami addig történt és az erre kialakított átnevelõ intézményekben játszanak vissza végtelenített felvételekrõl.Boldog szép jövõ!:-)
|
kawa70 | 9848 | 2011. december 26. 20:06 | Válasz erre: 9847 |
Nem szükséges.....Elég, ha csak lelkesen integsz az erre az alkalomra rendezett ünnepségen, ami természetesen országszerte meg lesz tartva, és munkaszüneti nap lesz.
|
tsanyi | 9847 | 2011. december 26. 19:56 | Válasz erre: 9846 |
Gondolom lesz felvonulás a vezér szülinapján meg ilyenek.....elõ kell vennem fater levente ruháját?....
|
tsanyi | 9845 | 2011. december 26. 19:43 | Válasz erre: 9842 |
Ahogy lejjebb írtam ha csak gazdasági lenne a baj akkor még lehetne kényszeredett vigyor a képemen.....,de 23.-a óta annál sokkal nagyobb......jövõ karácsonykor tartok tõle már kötelezõ lesz vigyorogni.......
|
Larten | 9843 | 2011. december 26. 19:41 | Válasz erre: 9842 |
És emelt fejjel nem tudom a kib@szott sárga csekkeket befizetni.
|
kondorosi67 | 9842 | 2011. december 26. 19:24 | Válasz erre: 9841 |
Tedd a tenyered a monitorra most, sugárzok át egy kis optimizmust!:-) Ne tessék már ennyire borúlátónak lenni kérem.Szar van nem vitás tehet errõl zorbán meg minden hazai és nemzetközi politikai erõ vagy erõtlenség.Attól nem lesz sem jobb sem rosszabb ha nekikeseredtek és ezen pörögtök(hogy modern legyek).Jön a tavasz mindjárt rójuk az utakat gyönyörködünk a táj szépségeiben sasolgatjuk a csajokat megy az élet a saját medrében fel a fejjel! |
tsanyi | 9841 | 2011. december 26. 19:07 | Válasz erre: 9840 |
A különadóknak a szkeptikusak(mint én is) kb 3 napig (érdemes visszanézni a tavalyi kommentjeinket), a közömbösek 3 hónapig, a hívõk meg a mai napig örülnek mert az összes különadót mi fizettük be a kasszába mert azt senki nem gondolhatta, hogy az adók alanyai nem drágítanak pont annyival mint az adó mértéke....ezt eleinte tagadták, de nem sokáig......tehát nem történik más mint az ami a karvalytõke sajátja, egyszerûen odamegy ahol karvalykodhat kedvére.......és ennek a következménye a jelen esetben, hogy ahonnan elmegy ott nem lesz munka.......és ha nem változik a helyzet nem is jön ide senki helyette és akkor marad a közmunka a tömegeknek havi 48000ft-ért......abból viszonylag kevés árut fognak vásárolni a kenyéren+párizsin(ez csak ünnepnap) kívül.....
|
kondorosi67 | 9840 | 2011. december 26. 19:00 | Válasz erre: 9835 |
János! Azt sem kellene hagyni hogy mindig mindent külföldrõl diktáljanak nekünk.Nem lapogatták meg a vállát zorbánnak hogy a bankszektorra a multikra stb.külön adót vetett ki, majd õk megmondanák milyen válogatott módszerekkel húzzák le a már nemlétezõ bõrt rólunk.Na erre osztogat sallereket zorbán, de olyanokat hogy csak pislognak mint a moziban.Nem ehhez vannak szokva tõlünk, de majd megszokják.Az csattanna nagyokat a bokánkon ha tovább hagynánk hogy kényükre kedvükre rendezkedjenek nálunk.Pl a Görögök, Olaszok nem merik azt mondani hogy eddig ne tovább, egyre szebben is néznek ki.Nem dobnak ki bennünket sehonnan ettõl ne tartson senki. |
tsanyi | 9839 | 2011. december 26. 19:00 | Válasz erre: 9838 |
Így van, ez a fõ gond.......és ennek viszonylag egyszerû oka van.....89'-ben ugrásra készen álltak a tõkések az olcsón megvehetõ állami dolgokért viszont ezt nem lehetett csak úgy megszerezni, hogy én vagyok Franz, Helmut vagy Joe és ez nekem kell, hanem azt a bevált gyakorlatot követték, hogy egyszerûen kerestek kellõképp jellemtelen embereket a még meglévõ vezetésben(ez nem volt nehéz lássuk be és már a 80'-as évek közepén elkezdõdött a megvásárlásuk) és amikor eljött a népnek a szabadság a vezetõknek meg a szabadrablás ideje akkor a kapcsolatok által sikerült ilyen remekül privatizálni a mi vagyonunkat......és ezért nem volt elszámoltatás meg ilyenek és ezért ül legalább annyi jellemtelen komcsi a fityiszben mint a többi pártban.....viszont a mai helyzetben épp a kiszolgáltatottság miatt nem lehet így elzavarni mindenkit mert az nem jár mással mint a nép totális elszegényedésével......és ez a gazdagoknak sem jó(kivéve a pártvezetést) mert eltûnik gazdagságuk forrása, a vásárlóerõ.....lehetne ezt lassabban is és tényleg úgy, hogy azoknak fájjon akik eddig kiraboltak minket, de a fityisz módszere pont nem rajtuk csapódik le.....sajnos...
|
licsi | 9838 | 2011. december 26. 18:49 |
Skacok! A probléma ott kezdõdött, amikor függõvé tettek. Mindennek a végén ott lógunk a legtöbben fogyasztóként (víz, gáz, villany ), és ezt bizony ki kell fizetni búsásan,és kiknek? Ezek is már multi kezekben vannak. Ki-szol-gál-ta-tott vagy és vagyunk. |
kondorosi67 | 9837 | 2011. december 26. 18:36 | Válasz erre: 9833 |
Komolyan mondom hogy nagyon sajnálom sok vállalkozó társamat akik már szinte a fent maradásért küzdenek és esetleg családjuk is megszenvedi ezt a kilátástalan, nehéz idõszakot. Oda írtam a végére hogy "persze csak akit érint".Érintettség szempontjából nem a válságra gondoltam.Nem is arra hogy de marha jól megy itt mindenkinek.Kizárólag arra hogy sokak a WC-re is autókáznak, vedelnek, szívják a rohadt drága cigit, a telefon rá van ragadva a fülükre stb.stb.és ez mellett megélhetési gondokkal küzdenek.Sokakat érint ezek szerint nem téged és nem engem,de te is biztos sok ilyet látsz csak nem szembetûnõ mert megszokott dolognak számít. |
tsanyi | 9836 | 2011. december 26. 18:31 | Válasz erre: 9827 |
Ez már olyan A Tanús volt...:))) http://www.youtube.com/watch?v=-5Sh5omf7CU nem szeretnék most a zsidó bankárok helyében lenni...:)) |
qqriq64 | 9835 | 2011. december 26. 18:24 | Válasz erre: 9827 |
Azért azt fel kéne már ismerni hogy minden kormányzati odavágás meg koki és saller végül a MAGYAR kisember kobakján csattan. Kommunikációs szempontból mindez a tökösgyerekazorbán imázst erõsíti és a híveknek nagyon imponál de azt józan paraszti észel látni kell hogy széllel szemben nem lehet... Persze meg lehet próbálni. Tegyék. De a kisérleti nyúl nem én akarok lenni. |
kondorosi67 | 9834 | 2011. december 26. 18:11 | Válasz erre: 9832 |
Remélem hogy többekkel összefutunk az elmélkedõk közül.A 2012-es évben nagy csavargások vannak tervezve, nem kizárt a dolog. Amondó vagyok hogy essen inkább a hó!Már nem piálok különben még egy kis esés-kelésnek se lennék ellenére mámoros állapotban,valami motoros találkozón.:-) |
kawa70 | 9833 | 2011. december 26. 17:54 | Válasz erre: 9815 |
Nem értek egyet Veled. Szintén vállalozgatok jelenleg, és az utóbbi évben, illetve jelen évben már magamat sem tudta bejelenteni. Nem cigizek, nem alkoholizálok szükségszerûen, autóval meg muszáj közlekednem, mert a tömegközlekedés nem megoldás. Azt nem mondanám, hogy többet vártam, de mindenesetre többre számitottam a zorbántól. Nem okozott tulzott meglepetést, de ennyire nem hittem volna, hogy alámvág. |
Larten | 9832 | 2011. december 26. 17:53 | Válasz erre: 9831 |
Remélem gurulunk "majd eccer" együtt, és akkor majd egymásnak esünk :))) |
kondorosi67 | 9831 | 2011. december 26. 17:46 | Válasz erre: 9830 |
No de nem jobb nekem hogy megmaradtam gyermeki naivitásomban? Könnyebb így elviselni ezt az egész elkurjantós szemét politikát. Dehogy bántasz meg örülök hogy vitaképes partnerekre találtam,és nem indulatból és csípõbõl tüzeltek mint a vadnyugaton. |
Larten | 9830 | 2011. december 26. 17:33 |
Tudod Bandi azért kell egy réteg akik beveszik a pulpitusról elhangzottakat. Biztos ismered mert régi poén; ...miért kell ilyen öreg csatalovaknak mint én is a 17-18 éves lányokkal szexelni ? hát miért-miért.. Mert nekik még be lehet mesélni hogy ez a b@szás... :) Elnézést nem akarlak megbántani de Te is valamilyen tekintetben még gyerek vagy, mert elhiszed hogy ez lesz a kispolgári jóléti társadalomba vezetõ út. ...és azért olyan szar most minden, hogy késõbb jobb lehessen. :)) |
kondorosi67 | 9829 | 2011. december 26. 16:01 | Válasz erre: 9826 |
Köszi az túlzás hogy jól megy csak arra akartam kitérni hogy nem kell rohadt kizsákmányoló kapitalistának lenni.
|
kondorosi67 | 9827 | 2011. december 26. 15:57 | Válasz erre: 9822 |
Nem is lehet a zsidó bankárok ellensége azt nem teheti meg de azért jól betartott nekik.Barrosonak sem csókolt kezet. Nem is nagyon volt elragadtatva amiért zorbán kiállt a unió-n belüli szuverén döntéseink jogáért.
|
kondorosi67 | 9825 | 2011. december 26. 15:38 | Válasz erre: 9820 |
Nem szlogen és itt élek normális helyzetben semmilyen hátszéllel mögöttem.Szegedi motoros társaim közül többen ismerik a boltot bár nem motoros jellegû.Nem kell a fõnökök siránkozásait sem mindig készpénznek venni. Bár a zsidó is a deficitbõl gazdagodott meg mindig :-) |
tsanyi | 9824 | 2011. december 26. 15:25 | Válasz erre: 9823 |
Nem, ez a hit.....én egyetlen dologban hiszek amiért hajlandó vagyok szarabbul is élni...a szabadságban....a kádár idõk is egy puha diktatúra volt és mindenki tudta, hogy eleinte gázabb lesz az élet, de a többség szívesen választotta mert hitt a szabadságban és abban, hogy mihamarabb jobban fog élni.....és tényleg úgy lett, sok korrupciós ügy volt minden oldalon, de azért valamennyire minden évben egy kicsit jobb volt mint elõtte így megmaradt a politizálás a kocsmákban.......viszont karácsony elõtt egy nappal ez a kormány olyanba rondított bele amit elõtte egyik sem mert megtenni akármennyire is akarta és ha valaki elolvassa az új törvényeket az tisztában lesz vele, hogy az egyéni szabadságnak vége......csak addig terjed ameddig hajlandóak engedni.....
|
tsanyi | 9822 | 2011. december 26. 15:14 | Válasz erre: 9821 |
"Nem engedik hogy a New York-i és egyéb székhelyû bankár elit(nem akarom nevén nevezni õket mert lassan már ez is bûncselekménynek számít)ezek diktálják, milyen intézkedéseket foganatosítson kormányunk.Akik furmányos módon csõbe húztak itt családok százezreit az országot rendszeresen leminõsítik hogy a forint gyengülésével a tartozásunk és kamataik az egekbe szökjenek." .....akkor jöhet egy kis szalonzsidózás(miért ne lehetne leírni?)......valaki tud arról bármit, hogy orbán vagy bármelyik közméltóság az álamfõt is beleértve a népnek, nemzetnek karácsony alkalmából bármit is kívánt?.......mert én ilyet nem láttam sehol........,de azért van akikkel együtt érez és számon tartja az ünnepeiket és természetesen ennek hangot adva magát a kormányportált használja fel: http://www.kormany.hu/hu/hirek/meggyujtottak-a-hanuka-unnepi-langjat .....írom mindezt úgy, hogy semmi bajom a zsidókkal sem senki mással(sokan meglepõdnének egy genetikai vizsgálaton, hogy milyen õsökkel rendelkezik) csak ragaszkodnék az igazsághoz, ha valaki azért szereti orbánt mert nagy népnemzeti és ellensége a zsidó bankároknak akkor nem árt tisztában lenni vele, hogy inkább a barátjuk és nem az ellenségük.... |
tsanyi | 9821 | 2011. december 26. 15:02 |
Nézzünk i8nklább így ebéd után egy kis összefoglalót: http://www.youtube.com/watch?v=5srmbCV9tRM&feature=share
|
tsanyi | 9820 | 2011. december 26. 15:00 | Válasz erre: 9817 |
......hááát, ezekre nem sok mindent lehet írni......ha nem mondják akkor az nincs?.....azért mert nem mondja vitya, hogy diktátor akar lenni attól még mindent úgy csinál, hogy azért ez sikerüljön és ugye elsõsorban ennek az eu az akadálya és ha az emberekkel el tudja hitetni, hogy mindenki ellenünk áskálódik és õ mint grál lovag tud egyedül megvédeni minket és ezt el is hiszik akkor még lázadozni sem fognak......az igaz, hogy a bankárok kirabolnak minket, de ebben vitya is jelentõs segítséget nyújtott nekik elsõsorban azzal, hogy 2001-ben épp õ volt aki az ekb-val aláírta azt, hogy a magyar jegybank úgymond önálló legyen a pénznyomtatásba az állam nem tudott többet beleszólni(persze ez elõfeltétele volt az eu-s csatlakozásnak és azt hitte, hogy az õ uralma alatt fogunk belépni, de meg is sértõdött rendesen, hogy 2004-ben már nem õ volt a góré és ez is lehet oka a mostani nagy lázadozásának) és nem nyomhatott MO pénzt, tehát megint az a nóta, ne azt nézzék amit mondok hanem amit teszek...... .....a vállalkozósdira meg tényleg nincs mit mondani, aki ma úgy gondolja(komolyan és nem csak szlogenként), hogy egy kisvállalkozás ki tudja termelni egy alkalmazott összes járulékát egy valóban normális bérrel, hát az nem itt él.....legalábbis nem normál helyzetben hanem valami olyan vállalkozása van ahol vagy hátszél vagy nagyon kurrens terméket állít elõ.....a fuvarozás igencsak veszteséges vagy maximum önfenntartó ami talán egy szakmunkás bért biztosít a fõnöknek is......persze voltak akiknek mindig sikerült az aktuális hatalomhoz dörgölõzni és akkor õk valahogy 30-70 vagy még több %-kal magasabb áron dolgozhattak........ |