qqriq64 | 9819 | 2011. december 26. 14:55 | Válasz erre: 9818 |
Igazad van. Itt is emelték 20pennivel a tiramisu árát a rohadtmultikapitalistazsidóbankártõke tulajdonában lévõ Tescoban. Szerintem a CIA keze is benne van.:)))))))))))
|
kondorosi67 | 9818 | 2011. december 26. 14:49 |
A 3.60-as kenyérhez:Fõleg nyugati importból szárazó termékeket forgalmazom.Kint is rendszeresen és jelentõsen emelkednek az árak.Mi is csak annyival emeljük semmivel sem többel.Erre mi a reakció a vásárlóim többségénél?Mocskos FIDESZ, rohadt Orbán meg a rabló bandája.Gondolom a rohadt kereskedõt is hozzá gondolják.Hiába mentegetõzöm és próbálom megértetni az emelés okát csak lenézõen legyintenek.Ez van mindenhol mindennek emelik az árát nem zorbánék találmánya.(Már megint csak nem védeni akarom õket csak a tényeket közlöm.)
|
kondorosi67 | 9817 | 2011. december 26. 14:32 | Válasz erre: 9816 |
Nem tudok róla hogy kiakarnák vinni az országot az unio-ból.Ja hogy nem engedik hogy mindenki belepofázzon a belügyeinkbe?Nem engedik hogy a New York-i és egyéb székhelyû bankár elit(nem akarom nevén nevezni õket mert lassan már ez is bûncselekménynek számít)ezek diktálják, milyen intézkedéseket foganatosítson kormányunk.Akik furmányos módon csõbe húztak itt családok százezreit az országot rendszeresen leminõsítik hogy a forint gyengülésével a tartozásunk és kamataik az egekbe szökjenek.Olvastad az interjút aminek örülök.Az leírja miért történnek a spekulatív támadások, de arról szó sincs hogy kiakarnánk lépni, esetleg bár ki is kiakarna dobni minket az unio-ból. Az alkalmazotti és közalkalmazotti bérek és ezek adóvonzatához nincs rálátásom ilyen mélységekben.Nekem is vannak alkalmazottaim, én úgy segítem ebben a nehéz helyzetben õket hogy a teljes adó és járulékfizetési terhüket átvállalom.Nagyon egyszerûen annyival több a fizetésük a mennyivel több kiadásuk lenne egyébként. Ezt csupán emberségbõl és szolidaritásból mások is megtehetnék.Meglehet tisztességesen is fizetni az alkalmazottakat, legális bejelentett munkaviszony mellett is vagy nem kell õket alkalmazni.Nem csak gátlástalan kizsákmányolásra kellene kiélezni a vállalkozásokat. |
tsanyi | 9816 | 2011. december 26. 13:25 | Válasz erre: 9815 |
"Azt nagyon, de nagyon sokára érezheti bár ki is hogy amit most velünk tesznek annak esetleg jótékony hatása is lesz.Ha valaki a jelenlegi kormány hatalomra kerülésével azt várta hogy pár éven belül 3.60 lesz a kenyér ára vagy mittom én milyen ideológiákban ringatta magát...hát bizony csak szidja továbbra is zorbánt, azt is meg lehet érteni. " Szerintem senki nem várt ilyet csak annyit amit ígértek ami ugyan nem volt sok, de az biztos nem volt benne, hogy a szegényeknek rosszabb adók és egyre több befizetnivalója lesz míg a gazdagoknak(jellemzõen saját maguknak) viszont habzsi-dõzsi lesz.....és a többi alkotmányossági dolgot és hatalombebetonozást ne is említsem.....ha ezeknek csak a tizedét próbálta volna meg bármelyik elõzõ kúrmány megcsinálni zorbán az utcára vitte volna az össze hívét(mint ahogy tette 2006 óta folyamatosan aminek egyébként drukkoltam) és népszavazás lett volna mindenbõl ahogy lett is, de még ennek a lehetõségét is elvették az új kotmányban..... ....jellemzõen az emberek többségének nem csak a gazdasági döntéseikkel van baja hanem fõleg azzal ahogy elintézik saját leválthatatlanságukat és a mocskos(mert ez már az) tolvaj technikáik alkalmazását..... ....pár hete még bérrettegõnek és fantasztának volt mondva aki arról beszélt(én is), hogy zorbán ki akar minket az unio-ból vinni.....ma meg már komolynak számító elemzõk foglalkoznak ezzel és szinte minden blog hsz-ei is tele vannak ennek a tárgyalásával.....és ez nem más mint diktatúra és jön fehéroroszország.... |
kondorosi67 | 9815 | 2011. december 26. 13:08 | Válasz erre: 9810 |
Szia Sanyi! Azt nagyon, de nagyon sokára érezheti bár ki is hogy amit most velünk tesznek annak esetleg jótékony hatása is lesz.Ha valaki a jelenlegi kormány hatalomra kerülésével azt várta hogy pár éven belül 3.60 lesz a kenyér ára vagy mittom én milyen ideológiákban ringatta magát...hát bizony csak szidja továbbra is zorbánt, azt is meg lehet érteni. Ha nem teszik amit tesznek már beállt volna az államcsõd.Nyugdíjak 0 Ft, segélyek 0 Ft közalkalmazottak fizetése 0 Ft.Na jó esetleg 100Ft. Azért ahogy járok, kelek azt látom hogy mindenki kocsival szaladgál, a cigi ott lóg a szájában a népnek,az alkohol fogyasztás sem csökkent jelentõsen.Én alig várom a tavaszt hogy végre bringával járhassak dolgozni,az alkohol és a cigi elhagyásával is sokat spórolok pedig én nem a rászorultságom, inkább az egészségem miatt teszem. Lehet követni a példámat kedves motoros társaim, itt az új esztendõ lehet fogadalmakat kötni és betartani.Cigi eldob,pia letesz,kocsi pihen.(Persze csak akit érint.) Jó egészséget és csak további kitartást mindenkinek!Ha úgy könnyebb elviselni a mai sanyarú idõket akkor meg csak szidjuk egész bátran zorbánékat.Mert hát demokrácia van vagy mi fene nem? :-) |
tsanyi | 9814 | 2011. december 26. 13:08 | Válasz erre: 9813 |
Az idézethez még annyit.....a szüleim, az Õ szüleik és minden õsöm azon fáradozott, azért tûrt, hogy az idõ múlásával neki és a leszármazottainak jobb legyen......és nem azért, hogy egy magát kivételezettnek tartó kis csoport akik csak annyiban kivételezettek a többiektõl, hogy kivételesen sokat tudnak lopni, hazudni és mindezt teljes természetességgel teszik, tehát nem azért viselték életük nehézségeit, hogy ezeknek jó legyen a gyermekei kárára....és sem ezért próbálok gürcölni ha van mit.....és igenis én még a saját életemben szeretnék normális jómódban élni és a gyerekeimnek is ezt kívánom......
|
tsanyi | 9813 | 2011. december 26. 12:42 | Válasz erre: 9811 |
"Nem lesz itt q-rva jó sem egyszer sem máskor.Aki ebben a tévhitben ringatja magát az nincs tisztában a realitásokkal vagy idealista. " ....én nem hiszek semmit csak körülnézek a határainkon kívül és semmi másra nem vágyom csak arra, hogy hozzák be a szlovák, lengyel, román vagy bármelyik másik volt szoci ország adórendszerét az elvonások mértékével.....mivel azzal tesznek minket tönkre, hogy nálunk összehasonlíthatatlanul többet vesznek el mindenkitõl mint körülöttünk bárkitõl....szerintem a környezõ országok magyar lakosainak ha ma felajánlanák, hogy akarnak-e magyar törvények szerint magyar kúrmány hatalma alatt élni akkor a lehetõség felajánlója úgy járna mint derék torgyán lajosmizsén amikor lejött agitálni a tsz-ek szétverése érdekében és a földosztás mellet, hogy elzavarták az anyjába(ennek ellenére sajnos meglépték)..... |
tsanyi | 9812 | 2011. december 26. 12:38 | Válasz erre: 9809 |
Ha valaki visszaemlékszik a gengszerváltás után közvetlenül amikor megszûntek a nagy állami cégek azt segítették, hogy legyen mindenki kisvállalkozó és ehhez elég könnyen adtak is egy akkor jelentõs összeget.....sokaknak abból épült fel a késõbbi vállalkozása és ugyan a régi szigorú behajtási rendszer meg a nagy bürokrácia papíron érvényben volt, de igazából ha valaki az alapot befizette békén hagyták és fejlõdhetett.....ma is azok a még szegényebb országok fejlõdnek ahol a kisvállalkozásokat nem bántják hanem hagyják fejlõdni és majd ha már lesz mibõl majd abból vonnak el, de akkor is azért annyit, hogy életben maradhasson..... ....viszont nálunk már az elsõ maszop kormány óta folyamatosan egyre nehezebb a kisvállalkozások helyzete és egyre többet kell befizetni miközben mindig mondják, hogy na, ez az elvonás lesz az utolsó és nemsokára jobb lesz mindenkinek.....persze ez szemen szedett hazugság mivel eddig egyiknek sem volt más koncepciója a saját politikai túléléséhez mint a vállalkozásoktól még többet elvenni bármilyen ürüggyel és azt részben ellopni részben szétosztani a támogató néprétegek között.....ezt a tendenciát az emútnyócév, de fõleg a mostani kúrmány lépései lesznek az utolsó szögek a kicsik koporsójában...... |
kondorosi67 | 9811 | 2011. december 26. 12:35 | Válasz erre: 9809 |
Szia Zoli! Félre vagyok értve!Én nem dicsértem a jelenlegi rendszert sem a pulpitusról szólókat.Kizárólag beszerettem volna nektek mutatni a kormány álláspontját és hogy mit miért tesz.Nem ígért senki hirtelen jólétet sem gyors fellendülést, legalábbis én nem tudok róla.A valós és egyben aggasztó helyzetet is taglalja Orbán.Az ország katasztrofális eladósodottságáról, mennyi ember tart el mennyit stb. Nem vagyok kényszervállalkozó, én 20 éve magamtól léptem a vállalkozók rögös útjára mert több ambíciót éreztem magamban az önállóságra, tehát nem tudom átérezni helyzeted de megértelek. Sok-sok éven keresztül fog még kínlódni még a Magyar nép de ezért az elmúlt 20, és az azt megelõzõ évtizedeket lehet kárhoztatni. Mit tehetnek?A bevételeket növelik,miközben amennyire lehet leépítenek.Mi mást?Persze hogy mindenkit fájón érint.Engem és a családomat is. Nem lesz itt q-rva jó sem egyszer sem máskor.Aki ebben a tévhitben ringatja magát az nincs tisztában a realitásokkal vagy idealista. |
tsanyi | 9810 | 2011. december 26. 12:06 | Válasz erre: 9807 |
Végig olvastam.....és csak annyi jut eszembe, hogy mond olyanokat amik igazak és akár egyet is lehetne érteni ha nem néznénk azt amit velünk tesz...., de sajnos látom és fõleg érzem miolyen eredménnyel járnak a tettei akármit is mond........és akkor eszembe jut ahogy az amcsikat nyugtatta a hátunk mögött(kösz wikileaks) nevezetesen azt, hogy NE azt nézzék amit mondok hanem amit teszek......
|
Larten | 9809 | 2011. december 26. 11:51 | Válasz erre: 9807 |
Bandi nem tudom Te melyik országban élsz hogy még mindig nem látod a fától az erdõt. Más dolog hogy a pulpitusról mi hangzik el és teljesen más a valóság. Én ezeket a bõrömön tapasztalom, évek óta a (kényszer)vállalkozói szférában tevékenykedem, mert hogy még 2000-ben megszûnt a munkahelyem. El tudnám mondani hogy egy valag pénzt kell havonta befizetnem ha van bevételem ha nincs, Egy valag pénzt kell befizetnem egy alkalmazott után, pedig munkahelyet teremtek. Látom hogy mellettem a vállalkozó társaim hogyan csõdölnek be, vagy mennek el az országból. De hallgassuk csak a pulpitusról szólót, addig is elfelejtjük a kínlódást, a számlák idõntúli befizetéseit, felszólításokat, banki lefoglalásokat. Addig is még hallgatjuk elfelejtjük ezt a moslék kizsákmányoló rendszert és eufórikus érzés tölt el bennünket milyen q-rva jó lesz majd egyszer. Én már két éve a híradót se nézem, a könyvelõmnél úgyis mindent megtudok mi-minden a "mi érdekünkben történik" :((( |
kondorosi67 | 9807 | 2011. december 26. 11:25 |
Szép napot!Több kérdést Ti is megfogalmaztatok ezen a politikai vitafórumon.Néhányra válaszol a Orbán Viktor.Ha lehet ne az általa érzett gyûlölettel olvassátok(már akit érdekel)hanem mint semleges érdeklõdõ.Tudom azért ez nem ilyen egyszerû. http://orbanviktor.hu/interju/interju_a_miniszterelnokkel_a_magyar_nemzetben |
TTné | 9806 | 2011. december 26. 11:14 |
Kis ember, hát itt a vége.... http://www.youtube.com/watch?v=aazVwvIbmao&feature=player_embedded |
tsanyi | 9805 | 2011. december 25. 13:54 |
Ez igaz?:))): http://noemisszio.blog.hu/2011/12/25/szent_hubertus_vagy_szent_ferenc?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_25&utm_campaign=index "Elég csak két - ahogy a politológusok mondják - olyan témát említeni, amely egyértelmûen és tételesen cáfolja a magyar kereszténydemokraták szürkeségét és karakternélküliségét. Például tényleg csak a hülye nem látja, hogy ez a maroknyi kis frakció gyakorlatilag a dohánylobbi kijárópártjává vált a magyar parlamentben, ebben a minõségükben pedig az élet szentsége vagy halál tüdõrákban kérdésében például egész határozottan és karakteresen az utóbbi pártjára álltak. Ahányszor szóba kerül a dohánytermékek jövedéki adóemelése, forgalmazása, ezek a - sunyinak egyébként tényleg sunyi - alakok mindig megpróbálnak egy kicsit tompítani, finomítani a javaslatokon, vagy ha más nem megy, egy kicsit kitolni a tervezett szigorítás határidejét. " "Egészen a miniszterelnök-helyettességig emelkedett elnökük elsõszámú preferált célcsoportja például a magyar vadásztársadalom, amelynek õ állítólag máris helyreállította a megtépázott tekintélyét. Nem tudom, Semjén egyébként a vadászat tekintélyének korábbi megtépázottsága alatt pontosan mire gondolt? Esetleg arra, hogy a rendszerváltás elõtt finoman szólva is igen népszerû elfoglaltság volt a hazai és külföldi kommunista tömeggyilkosok körében a vadászgatás? " |
tsanyi | 9804 | 2011. december 25. 11:20 |
Egy kis karácsonyi elmélkedés: http://orulunkvincent.blog.hu/2011/12/25/kellemes_karacsonyi_szorongast?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_25&utm_campaign=index "Hogy ez nem egy véletlenszerû és téves döntés-sorozat következménye, hanem egy tudatosan felépített, ámde õrült stratégia, az abból látszik, hogy a törvényhozásban hónapok óta készítik elõ az államcsõd és a rendkívüli állapot esetén szükséges és lehetséges kormányzati intézkedések jogi hátterét. Karácsonyi szorongásunk tárgya, hogy Orbán tudatosan készül az államcsõdre. Nem hiszem, hogy azért, mert nem tudja felmérni, hogy mit jelent egy államcsõd. Szerintem nagyon is fel tudja, és az államcsõddel az Európai Unióból való közelgõ kilépésünket akarja majd igazolni." " Egy lehetséges államcsõd elsõ hulláma az önkormányzati alrendszert fogja elsöpörni. Bezárnak az óvodák, bölcsõdék, iskolák. leállnak a szociális ellátások, az egészségügyi ellátások, a közalkalmazottak nem kapják meg a bérüket, tüntetések kezdõdnek. A bankok leállítják az önkormányzati vállalatok folyószámla-hiteleit, leáll a a tömegközlekedés, a közterület-fenntartás, a szemétszállítás. Kosz lesz, mocsok és kupleráj, mint egy athéni sikátorban. Mivel mindannyian függünk így vagy úgy az önkormányzatok szolgáltatásaitól, még azoknak az élete sem folyhat tovább a régi kerékvágásban, akik egyébként nem az önkormányzati szférában dolgoznak és nem kapnak pénzbeli transzfereket az önkormányzatoktól. Nem fogunk tudni eljutni a munkahelyünkre, és egyébként nem is akarunk majd, mert a gyerekrõl kell gondoskodni, akit nem fogad az iskola, az óvoda, a bölcsõde, mert magánorvost kell találnunk a szüleinknek, mert bezárt a háziorvosi rendelõ stb. Az elmúlt idõszakban az állam számos korábban önkormányzati tulajdonú intézményt, például kórházakat, iskolákat vett át, illetve tette lehetõvé, hogy a magasabb törvényi normatívákat élvezõ egyházak átvegyék. Tágabb kontextusban szemlélve ezek az államcsõd elsõ, legfájdalmasabb hatásainak tompítására szolgáló intézkedések. Az így kiemelt intézmények az államcsõd elsõ hullámát még átvészelhetik." |
kawa70 | 9802 | 2011. december 24. 16:39 | Válasz erre: 9801 |
Te legalább önként választottad a számüzetést.....engem majdnem kizártak :-)
|
tsanyi | 9801 | 2011. december 24. 16:37 | Válasz erre: 9800 |
:)))....na így kicsit vidámabb lettem(hiába a káröröm boldogít)....jelenleg bezárkóztam a szobámba és netezek......
|
tsanyi | 9799 | 2011. december 24. 16:34 | Válasz erre: 9798 |
Sajnos reggel elmentem vásárolni így nem vezényelhettem le(legalább itthon én lehessek a vezénylõfõtárnok...helyettese) a fontossági sorrendet így mire hazaértem eluralkodott a káosz....:))
|
qqriq64 | 9798 | 2011. december 24. 16:24 | Válasz erre: 9797 |
Sanyikám én ilyenkor reggel oktatást szoktam tartani. Felhívom mindenki figyelmét a szent ünnepre az egymás iránti szeretetre a békességre a megbocsátásra, végül egy a családban szállóigévé vált mondattal zárom "elvégre karácsony van vagy mi a lófasz".:)))
|
tsanyi | 9797 | 2011. december 24. 16:18 |
Kíváncsi lennék, hogy másoknál is nagyon idegesítõ, erõsen kiabálós ér örök haragos a karácsonyi készülõdés?.........
|
tsanyi | 9796 | 2011. december 24. 16:13 |
:)): "Jöjjön a Top 11 + 1 szuper ajándéktipp a fa alá: 1. Rodolfó Magánnyugdíjeltüntetõ Készlet. 2. Monopoly, egyszínû figurákkal a Hasbro-tól. (Figyelem: a doboz nem tartalmaz független jegybankot!) 3. Gonosz kerti törpe az OBI-tól, beépített európai kihangosítóval. 4. Szuperaktuális! Politikusláncoló tematikus doboz a Playmobiltól + hátsó ablakra ragasztható, feldúltnak tûnõ Gyurcsány-matrica. 5. Maximális sebességû, irányíthatatlan gyorsnaszád, XXL hullámkeltõvel. 6. Egészségre ártalmatlan vörösiszap tájtervezõ szett, 4 éves kortól. Felnõtt tesóknak óriáscégzsarolós érveléstechnikai segédlet. 7. "Azori" tanácskozó függõágy-garnitúra: az IKEA ünnepi ajánlata. 8. Epson sürgõsségi diplomanyomtató. 9. Újfasiszta újbábszínház-készlet, alkoholmentes figurákkal a Mattel-tõl. 10. Lekapcsolható "Klub" típusú rádió (Keravill). 11. "Magor" letétbehelyezõ ládika (Dómusz) + "Szócska" egyensúlyozó-készlet (Decathlon). És a plusz 1 tipp: 12. "Vastag, nagyon vastag bõr" arcápoló a L'Oreal-tól." |
tsanyi | 9795 | 2011. december 24. 14:20 |
Valamikor a nagyon jobboldali(nem is volt más hisz a királyok, hercegek és grófok ugye jobboldalinak tekinthetõek) idõkben mikor még királyok uralkodtak, ha egy ország kezdett széthullani az urak hatalomvágya és széthúzása okán, de ha ezen urak azért nem voltak annyira sérültek, hogy ezt ne lássák be.......olyankor hívtak egy külföldi jelöltet akiben mindannyian megbíztak és együtt(persze mindig voltak akiknek nem volt jó, de a többségnek azért igen) királlyá koronázták és mögötte felsorakozva sikerült kirángatni a kulából az országot....ez MO.-ra is jellemzõ volt egy idõben, igaz az osztrákoknak végül sikerült végképp elhinteni a magyar magyarnak farkasa örökös magvát, de attól még ennek köszönhettük az összes nagy királyunkat(persze nem ártana az akkori népet is megkérdezni, hogy tényleg annyira szerették-e õket)...... ....talán most is jó lenne ezt követni és valami külföldit idehívni aki mindenkinek elfogadható mert ilyen magyart nehéz lesz találni..... |
kawa70 | 9794 | 2011. december 24. 13:51 | Válasz erre: 9793 |
Õlegalább nem panaszkodhat a Jézuskára:) Errõl jut eszembe: de hova tûnt Sandokán? Valaki elõkaparhatna egy bibliát, nehogy idézet nélkül maradjunk a fõszereplõ születésérõl szóló irásból. |
tsanyi | 9793 | 2011. december 24. 13:47 |
Annyit azért még politizálnék, hogy tegnap kuszaszem megkapta a vezértõl karácsonyra az ország összes vagyona fölötti kizárólagos rendelkezést.....igaz nem egy gazdag ország, de azért még van mit hazavinni a kasszából....na itt van: http://index.hu/belfold/2011/12/23/eltoroltek_a_plafont_matolcsy_folul/ ....kb ilyenek miatt voltak kint tegnap meg még a többi remek népnyúzó és hatalombebetonozó törvényük miatt...... |
tsanyi | 9792 | 2011. december 24. 13:37 | Válasz erre: 9791 |
Meg egy répa.......nem bír távozni az összes sörtermék rajta így az korlátoz a továbbiak elfogyasztásában.....:))
|
qqriq64 | 9790 | 2011. december 24. 13:14 | Válasz erre: 9788 |
Na õk aztán baromi nagy ellenzéki teljesítménnyel nyerték meg a választást. Program nélküli fikázással. Ilyenkor nincs senki aki megkérgezné hogy "cigánygyerek meséld már el mi volt az a nagy elenzéki teljesítmény amiért ti megnyertétek a választást" Ott sem voltak a parlamentben. |
kawa70 | 9789 | 2011. december 24. 13:09 |
Másrészt meg mindenkinek, de tényleg Mindenkinek boldog, békés, szeretben teljes Ünnepeket. Egy kicsit most legyen fontosabb a fenyõfa, a csillagszóró, a gyertylángja mint ez a semmirekellõ politikai elit.
|
kawa70 | 9788 | 2011. december 24. 13:06 |
Ez külön teccik: megtanulta, hogy a választást nem választási rendszerrel, hanem a kormányzati vagy ellenzéki teljesítménnyel lehet megnyerni. Mintha mostanság épp a választási rendszeren erõlködnének......meg mintha pont a fidesznek kedvezne az a választási rendszer....... |
tsanyi | 9787 | 2011. december 24. 12:43 |
...ja, bocs.....ma csak az ünnepre kell gondolni......Bódogat Mindenkinek!
|
tsanyi | 9786 | 2011. december 24. 12:41 |
Önbizalom az van: http://index.hu/belfold/2011/12/24/orban_viktor_jo_esely_van_ra_hogy_megallapodunk_az_imf-fel/ ...igazmondás nincs......csak tettek hisz a szavai semmit sem érnek saját maga szerint sem.... |
tsanyi | 9785 | 2011. december 24. 11:41 | Válasz erre: 9784 |
Ez mindenkinek érdekes....a hívõknek azért, hogy sikerüljön a diktatúra maradéktalanul, a többieknek meg, hogy ne jöjjön össze....persze a hívõk is sorra kerülnek majd mint ellenség csak ezt még nem látják mert ugye minden diktatúra alaptétele az állandó harc aminek ellenség kell, de azok ugye fogynak tehát mindig kellenek újabbak.......ezt kéne megérteni, hogy egy demokráciában mindenkinek helye van és tiltakozhat bármi ellen, míg a diktatúrában csak egyet szabad érteni.......sajnos az emúltnyócév tényleg sokakat lökött a fideszhez és teljesen jogosan hitték, hogy ha hatalomra kerülnek akkor ez gyökeresen változni fog......hát változott, igaz nem úgy ahogy gondolták a legtöbben......ebben a volt kúrmányoknak nagy szerepük van, remélem mihamarabb színrelép valaki, de ha nem akkor le kell cserélni ezeket bárkikre valahogy.....a tegnap elfogadott törvények káros hatását(a világhíren kívül) csak pár hónap múlva fogjuk érezni, de azt mindenki.....aki nem látja, hogy gyakorlatilag vége a demokráciának az vak vagy érdektelen.....a hívõ is tudja, de még örül neki.......majd nem fog...
|
kispeti | 9784 | 2011. december 24. 07:26 |
Mi lesz velünk ? :-(( http://index.hu/belfold/2011/12/23/gyurcsany_elviteletol_hangos_a_vilag/ |
qqriq64 | 9783 | 2011. december 23. 22:09 |
Urak. Mi már õskövületek vagyunk ilyen maradi és begyöpösödött világlátással. Ki fogunk pusztulni mint a dinoszauruszok. |
Bedouin | 9782 | 2011. december 23. 22:05 | Válasz erre: 9781 |
Nem benned van a hiba! Gondolj arra, ha mi már nem leszünk, a mostani jövõnk záloga egy állandósult anarchiába fog élni, hisz nem tanultak meg önmagukról gondoskodni. Nekik jogaik vannak és alanyi jogon illeti meg õket a jólét ... ... és eszedbe ne jusson õket olyan idegen szavakkal terhelni, mint értékrend ... |
tsanyi | 9781 | 2011. december 23. 22:00 | Válasz erre: 9780 |
Ezt most tényleg nem a politikára akartam kihegyezni hanem a puszta érzéseimre mert amilyen hangsúllyal örömködtek az utóbbi pár napban ezen többnyire fiatal(de nem csak azok) emberek, hogy végre nem kell dolgozni, az engem lelombozott és a saját normámat tette kérdõjelessé.......
|
qqriq64 | 9780 | 2011. december 23. 21:54 | Válasz erre: 9778 |
18 évesen fiatal gépkezelõként megkaptam egyik idõsebb kolléga gépét aki jobb állásajánlatot kapott és leszámolt. Két hónapja dolgoztam a géppel mikor vissza akart jönni mert nem vált be neki az új hely. Azt mondták neki hogy az állás betöltve. Pedig volt hátszele mert párttag volt meg ávós verõlegény 56-ban és egyébként is jó gépkezelõ volt. |
Audimania | 9779 | 2011. december 23. 21:43 | Válasz erre: 9776 |
Én is olvaslak ... nálunk kedd volt az idei utolsó munkanap, a többi kötelezõ szabi. Azért ma fél háromkor leléptem, mert be is kell vásárolni :)
|
tsanyi | 9778 | 2011. december 23. 21:41 | Válasz erre: 9774 |
18 évesen bekeveredtem egy olyan helyre ahol minden megkezdett 5 perc késésért 50ft levonás volt a havi 300ft pótlékból és a keresetem 2450ft volt tehát pár késés nagy érvágás volt(motoros, táviratos).....2 év múlva sofõrként akkor beszéltek velem emberi módon ha a 30 mázsát egyedül fel bírtam, szórni a benzines Roburra vézna 20 évesként 30 perc alatt mert már a rampa elõtt állt a másik kocsi.....a tüzépen egyedüli sofõrként ha nem bart embert szerezni a kocsmából a fõnök(vicc, de a szoci alatt is volt már ilyen) akkor egyedül álltam neki a 48T-ás cementet behordani platós ifával a telepre kétszeri rakodással(szerencsére ritkán, de nem volt vita)......tejes autón éjjel hihetetlen mennyiségû árut mozgattunk meg rövid idõ alatt minden nap(nem is érdemes elmondani mert nem hihetõ).... tény, hogy amiért ezt csináltam az az, hogy minden munkahelyemen a normál bér legalább dupláját ha nem többszörösét kerestem......,de a lényeg az volt mindig, hogy amikor hajtottam magam ekkor nem lesajnáló pillantások, megjegyzések kísérték a ténykedésem hanem elismerést láttam mindenkitõl....ma ha egy fiatal váletlenül elkezd hajtani mint egy állat a melóhelyén hamar leállítják, hogy mekkora egy balfék.....
|
kondorosi67 | 9777 | 2011. december 23. 21:39 | Válasz erre: 9776 |
Hidd el inkább irigykednek.Nem dumálok bele tovább.Boldog békés ünnepet nektek!
|
qqriq64 | 9776 | 2011. december 23. 21:35 | Válasz erre: 9773 |
Sanyikám most akik olvasnak bennünket azok közül néhányan igen hülyének néznek bennünket.
|
qqriq64 | 9775 | 2011. december 23. 21:32 | Válasz erre: 9771 |
Húúú de igazad van. Mostanában egyre gyakrabban eszembe jut hogy sokan fenyegettek azzal hogy itt mindig le fognak nézni idegenként. Pedig most látom igazán hogy senki nem nézi le jobban a melóst és nem tekinti annyira rabszolgának mint a magyar a magyart. Középvezetõi szinttõl fölfelé a melós az senki. Itt meg tegnap megköszönték hogy nekik dolgozok. |
kondorosi67 | 9774 | 2011. december 23. 21:30 |
Jó ilyeneket olvasni! Annyi unott fapofát lehet látni a munkahelyeken akiknek látszik hogy még az élet is nyûg. |
tsanyi | 9773 | 2011. december 23. 21:27 | Válasz erre: 9771 |
igaz.....a meló anno a kiemelkedés kulcsa volt(anyagi, erkölcsi) bármilyen munkakörben is, de adott társaságban volt nívó.....az elmúlt 15 évben viszont az a király aki a legkevesebb melóval a legtöbbet tudja keresni....és ez tendenciává vált így aki csak melózik és befogja a pofáját, Uram bocsá' nem is áskálódik a kollégái ellen azt mindenki lúzernek nézik.....sok mindent nem akarok vissza a fiatalságomból(fõleg a volt nejeim hadát nem), de a munkához való jogot és hozzáállást igen!...
|
qqriq64 | 9772 | 2011. december 23. 21:23 | Válasz erre: 9768 |
Na látod ebben megint teljesen egyetértünk. Én is írtam hogy vége a melónak de azt nem hogy ez jó és örülök neki. Én is belebetegszek ha nem dolgozok és fizikai fájdalmat érzek. Harminc éve nyomom az ipart de még soha nem volt olyan napom hogy úgy keljek fel hogy "a picsába megint dolgozni kell menni". Ezért például nagyon szerencsésnek érzem magam. Elképzelni nem tudom hogy valaki leéljen egy életet úgy hogy kényszernek érezze a munkáját. Én élvezem minden percét és még fizetnek is érte. Ritka nagy barom vagyok:)))))))) |
kawa70 | 9771 | 2011. december 23. 21:22 | Válasz erre: 9770 |
Azért azt tegyük hozzá, hogy régan a dolgozni járni teljesen más volt, mint manapság.....Régen még szerettek is az elvetemültebbek, ma meg inkább rabszolgatartáshoz hasonlit, kevés sikerélménnyel, köszönettel viszont annál több befásultsággal......
|
tsanyi | 9770 | 2011. december 23. 21:19 | Válasz erre: 9769 |
Nem vagyok egyedül?.....huh....pedig már azt hittem agyturkászhoz kell ezzel mennem....csak mert minden irodában a héten ezt hallottam az ott dolgozóktól.....:))
|
kawa70 | 9769 | 2011. december 23. 21:17 | Válasz erre: 9768 |
Nekünk még természetes.........Az utánunk jövõ generációnak már fogalma sincs a munkáról..........a szeretetérõl meg pláne. A maszek világ számomra inkább azt a részét hozta, hogyha nem dolgozok nincs pénz (ha dolgozok se mindig)......Amikor tenger a meló mindig arra vágyok, de jó lenne otthon lenni pár napot - ha meg nincs pár napig munka már elsõ naptól azon idegeskedek mi lesz, mibõl élünk majd.
|
tsanyi | 9768 | 2011. december 23. 21:13 |
Sokaktól hallom/olvasom, hogy de jó, vége a melónak és csak majd januárban kell újra melózni!.......hát nem tudom, nekem minden nap fizikai fájdalmat okoz amikor nincs melóm és most is azon görcsölök, hogy a két ünnep között tudjak dolgozni, eddig 1 napra van.....én azt hittem ez a természetes mert én nem is emlékszem másra az elmúlt 29 munkában töltött évemrõl.....lehet, hogy csak a sok maszek év teszi, de még a szoci évekbõl sem nagyon emlékszem másra....vagy ez nem természetes?...
|
tsanyi | 9766 | 2011. december 23. 20:35 | Válasz erre: 9765 |
Nekem most is megvan, lehet rosszul tettem be, na most: http://barikad.hu/vona_huszadrang%C3%BA_%C3%BCgy_miatt_balh%C3%A9zik_balliber%C3%A1lis_ellenz%C3%A9k-20111223
|
kawa70 | 9765 | 2011. december 23. 20:33 | Válasz erre: 9764 |
Az oldal nem található.........................
|
tsanyi | 9764 | 2011. december 23. 20:31 |
Ennyit errõl(jobbik): http://barikad.hu/vona_huszadrangú_ügy_miatt_balhézik_balliberális_ellenzék-20111223 ..nekik huszadrangú ügy a mai 16 rendkívül fontos mindenkit érintõ törvény........persze itt is mondják, hogy a csõd felé robogva sokkal fontosabb lenne résztvenni az üléseken és nem ilyen tüntetéseket szervezni....persze a nagy szöveg után csendben elvoltak bent miközben "megszavazták" a külföldiek szavazati jogát, az új szabálysértési törvényt(mi miatt a 3. utcán szemetelésért 75 nap börtön is járhat) és még egy csomó más valamit... |
tsanyi | 9763 | 2011. december 23. 20:00 | Válasz erre: 9762 |
Na igen....kinek melyik pártban vannak "ismerõsei".....nekem majdnem mindben, illetve nem ismerõsök hanem megrendelõk voltak......hát elég szép jellemrajzok vannak a fejemben...:((
|
tsanyi | 9761 | 2011. december 23. 19:46 | Válasz erre: 9760 |
Egyébként azt értem, hogy egy zorbánkúrcsány magasságokba ért tolvaj nem tart a néptõl hisz sohasem fog találkozni vele és ha baj lenne igen hamar kint vannak az országból....,na de egy mezei képviselõnek nem dereng az, hogy ha egyszer a fejükre olvassák minden bûnüket akkor utolérhetõek?.....és az, hogy õk azért nem akkora ászok, hogy jól elkülönítve élnek az emberektõl hanem köztük még ha esetleg a településük jobbmódú negyedében is, de a lakosság akkor is tudja a címüket és találkoznak vele az iskolában, boltban stb......lassan vége a buroknak ami mögé eddig lehetett bújni, most már személyesen számon kérhetõ bármelyik tolvaj megalkuvó szavazógép....
|
klimas | 9760 | 2011. december 23. 19:26 |
#9756 - hoz még annyit : úgy látszik megint talált egy megfelelõ nyalókát.....
|
klimas | 9759 | 2011. december 23. 19:17 | Válasz erre: 9758 |
Nemzetinek mondják magukat? Ezek????? , Vazze! Sokkal inkább nemzetinek tartom azt az ózdi kohászt, komlói szénbányászt, pécsi uránbányászt, csepeli esztergályost stb. aki annak idején belépett a pártba és tényleg elhitte, a komunista szombaton elvégzett munka elõre lendíti a gazdaságot... Vagy elment a kollégájának segíteni a házat felépíteni...... |
tsanyi | 9758 | 2011. december 23. 19:09 | Válasz erre: 9756 |
Tehát simán egy 3/3-as volt...igaz az majdnem 2/3-as.....nem ritka a fityisznáél...igaz a többinél sem, de ez nem mentség egy magát nemzetinek mondó társulatnál....vagy a nemzeti azt jelenti, hogy jelentsd fel felebarátodat és tedd nemzetivé vagyonát?...
|
CJKrisz | 9757 | 2011. december 23. 19:06 |
Az a baj, hogy a magyar rendõrség nem tudja kellõ visszatartó erõvel intézni az ilyen összeláncolós, odabilincselõs önjelölt bohócokat. Nem csak a mostani estere kell gondolni, hanem az elmúlt 20 év minden hasonló esetére. Példát kellene venni a kínaiakról, meg az oroszokról. Ott mindkét esetben megélhetési zöldek - valami grínpísz, vagy mifene - láncolták magukat egy hídhoz hogy tiltakozzanak valami ellen, amirõl azt sem tudták, hogy mi. Rendõrök odamentek mindenkihez és a lánc mellé odatettek még mindkét kézre egy-egy bilincset és odabilincselték õket a híd korlátjához. Ha annyira maradni akarnak - hiszen odaláncolták magukat - akkor ebben õk segítenek egy kis bónusz bilincseléssel. Nehogy a lánc véletlenül elszakadjon, vagy ilyesmi :) A hidat lezárták a yardok, aztán 2 napig feléjük sem néztek, ott dekkoltak a marhák étlen, szomjan, saját hugyukban, szarukban. A második nap végén már nem is akartak odaláncolva lenni, pedig elõtte önként csinálták. Teljesen korrekt megoldás. :))))
|
klimas | 9756 | 2011. december 23. 19:05 | Válasz erre: 9752 |
Na ezt a vargalászlót SZÁNDÉKOSAN kisbetûvel, személyesen ismerem. Valamikor tiszakécskén volt református pap, ráadásul õ esketett mindket. Addig míg pap volt rendes embernek ismertem, de úgy látom a politikusi pálya kifordít mindenkit. Nálam õ kiverte a biztosítékot. Nem rég volt a kécskei református kollégium megalakításának évfordulója, többek között õ is szónokolt. Azt a fröcsögést , amit elõadott, egyszerûen gyomorfogató volt végig hallgatni. A saját múltját is köpködte...... Tudni illik õ akkor volt kécskén pap amikor a kádárék /figyelsz Oldi? / meg losonciék, lázárék oda jártak vadászni. Namármost ennek hatására mintegy hálaként az egyházügyi hivatal hathatós segítségével és természetesen a hívek adományaiból a kécskei református templom ismét a régi pompájában állhat. Egyébként az összedõlés határán volt..... Azt azért tudjuk, hogy ha akkoriban nem volt szimpatikus , hogy enyhén fogalmazzak, valaki a rendszernek, hát várhatta a támogatást! Mondjuk akkoriban már nem volt divat a fekete autó, azt nem kellett várni..... Na szóval azt hiszem gond van a memóriával és nem elég a papi hivatás után kapott bõséges nyugdíj, ezért elment képviselõnek. Az is igaz, a családjában van gyógyszerész, több patikával rendelkeznek, van benzinkút is, a gyerekek Svájcban tanultak. Jaaaa !Mindez nem az elmúltnyócévben...szóval érdekes na!!! |
Bedouin | 9755 | 2011. december 23. 19:01 | Válasz erre: 9749 |
Tudod amikor az indexes újságírókat kitiltják a parlamentbõl, mert nem a hely szellemének megfelelõen viselkedtek, akkor most a képet nézve dajcsfürtomika nyilván reggel a vidámparkba indulhatott, minek megfelelõen is öltözködött, de mégis a parlamentbe jutott aznap ...
|
Gyík67 | 9754 | 2011. december 23. 18:59 | Válasz erre: 9752 |
Most mi van ... csak tiszta keresztényi szeretetbõl tette amit tett ... így karácsony elött ... KDNP ??? ... kik azok ??? csak azért vannak még mert nyalják vikirály seggét
|
tsanyi | 9753 | 2011. december 23. 18:20 |
Ez igaz: "nézed a sodi féle streamet? Gaudi ott örvendezik néhány pöccsel, hogy ha már úgy sem tiltakozott a mûpárt (lmp) korábban mikor õket bántották akkor most nem baj hogy lecsukják õket. háttérbõl úgyse magyarok, vigyétek õket. aztán Gaudi hangosan elkezdett izrealezni, hogy húzzanak haza oda...meg odalépett sodihoz, hogy nem kell mindent lefilmezni :D na, ez a Jobbikod :) " ....hol a jobbik?....nekik nem gáz a fityisz diktatúrája?....hát igen, akinek nem esett le az utóbbi másfél évben, hogy a jobbik a fityisz szélsõbb tagozata az nem nézi a híreket....mert az igaz, hogy a felszólalásokban néha ekézik a fityiszt sõt van amelyik képviselõjük teljesen jót és igazat szól, de amikor szavazásra kerül a sor mindig a fityisz mellett állnak.... |
tsanyi | 9752 | 2011. december 23. 18:13 |
A mai tüntetésrõl hír: ""Megvolt az elsõ erõszakos reakció a kormánypártiak oldaláról: Varga László KDNP-s képviselõ, református lelkész, egykori püspökhelyettes az aktatáskájával fejbe vágta az összeláncolva ülõ Vágó Gábor LMP-s képviselõt, miközben átlépett rajta. A dolog annál pikánsabb, mert a képviselõk jól ismerik egymást, hiszen mindketten kecskemétiek."" |
tsanyi | 9751 | 2011. december 23. 18:10 |
Azért mókás volt egy kupac öreg tolvaj maszopost rabomobilban látni......igaz úgy lett volna teljes a kép ha a fityiszesek meg a következõben ülnek....gondolom a rendõröknek is jobban tetszett volna..:))9
|
klimas | 9750 | 2011. december 23. 17:52 |
Ez meg volt már ? : http://napifix.postr.hu/lazar-janos-tisztesseges
|
tsanyi | 9749 | 2011. december 23. 17:43 |
: http://velemenyvezer.blog.hu/2011/12/23/kover_vs_index?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_23&utm_campaign=index "Az egykori farmerdzsekis fideszesek nem érettebbé váltak, hanem átestek egyik szélsõségbõl a másikba. Márpedig a szemforgató álszentség olyan dolog, amit sikeres kormányoknak is nehezen bocsátanak meg az emberek. " |
tsanyi | 9748 | 2011. december 23. 17:30 | Válasz erre: 9747 |
Tényleg, a következõ lovasrohamot kivel fogják megfestetni?....kerényi elvtárs most a lovasokat fogja fehérbe öltöztetni és a földön fekvõk lesznek a gonosz fekete sárkányok?...:)
|
tsanyi | 9747 | 2011. december 23. 17:29 |
Csak nem visszaüt a kordonbontás?: http://index.hu/belfold/2011/12/23/abszurd_a_vad_az_lmp-sek_ellen/ ...szerintem arra nem is gondoltak, hogy ellenük valaha is tüntetni fognak hisz a baloldaliakat mindig is demokrata birkának hitték akik az életben nem vonulnak utcára, de ha mégis akkor majd befogott pofával, lesütött szemmel pisszegve állnak pár órát és csöndben hazamennek...mivel ahogy hiszik, hogy csak õk fognak randalírozni és törni-zúzni na meg kiabálni, most egyszerûen nincs más fegyver a kezükben mint ugyanazt használni a balosok ellen mint amit ellenük alkalmaztak anno....hát ez szívás...:))) |
tsanyi | 9745 | 2011. december 23. 17:06 |
Na igen: http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/12/22/423_mit_irt_ala_orban_viktor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_23&utm_campaign=index "Ha igaz az, amit a miniszterelnök az interjúban állított, nevezetesen, hogy az IMF-tárgyalásoknak nem kell nagy feneket keríteni, mert tulajdonképpen „nincs szükségünk a pénzre” és valójában „nem akarunk felvenni hitelt”, akkor a magyar kormányfõ okkal lépte meg azt, amit politikai ösztönei diktáltak. Ha nem létszükséglet a megállapodás, ha a megállapodás hiánya nem jár katasztrofális következményekkel, akkor Orbán azt tette, amit ebben a helyzetben a politikai racionalitás alapján tennie kellett. Egy politikus, aki politikáját a nemzeti szuverenitás fogalma köré építette, s aki számos alkalommal eljátszott már a Moszkva-Brüsszel összehasonlítással, komoly politikai sérülések nélkül nem hódolhatott volna be Barroso „erõsen ajánlott” kérése elõtt. Egészen más a helyzet, ha más a helyzet. Ha az a hitel igenis kell az országnak, ha a megállapodás nélkül jövõ évben csõdközeli állapotba kerülhet az állam, akkor mindjárt más megvilágításba helyezhetjük Orbán döntését. Ebben az esetben a ma még talán ünnepelt karakánság holnapra könnyen önfejûségnek, ostobaságnak tûnhet – olyannak, amely a döntés meghozójának is több fejfájást okozhat, mint amit egy mostani hátraarc eredményezett volna. Sõt – és ez az a gondolat, ami most itt foglalkoztat – nem is csak a magyar kormányfõ döntése látszik másképp, Barroso kiinduló feltételeire is érdemes lehet másképp tekinteni. " |
tsanyi | 9744 | 2011. december 23. 16:40 | Válasz erre: 9743 |
Hallottam a radióban......tulképp csak a helyére kerül, de az már baj, hogy zorbán nincs egy szíjra fûzve vele......egyébként ez most fontos, hogy errõl beszél a világ....ugyanis ezzel nyilvánvalóvá válik, hogy az a kétharmad amire a kúrmány vadul hivatkozik igazából rég nincs meg és az igazi nép mást akar mint amit a viktátor.......és ez miatt talán nem írnak le minket végképp és nem fordulnak el.....
|
kispeti | 9743 | 2011. december 23. 15:43 |
...és megint rólunk beszél a világ ! :-(((( http://index.hu/belfold/2011/12/23/gyurcsany_elviteletol_hangos_a_vilag/ |
tsanyi | 9741 | 2011. december 23. 09:29 | Válasz erre: 9738 |
Errõl irogatunk pár hete....nem annyira kedvez egy diktatúrának az eu mert azok a nyomorultak mindenbe beleütik az orrukat....ha kikerülünk akkor nyugodtan lehet orbán lukasenko......mi meg építhetjük a nagy nemzeti szocializmusát...egyszer már épült ilyen, de azt egy nagy és még egy vesztes háború után is elég gazdag országban csinálták......mi ebbe megrokkanunk.......
|
qqriq64 | 9740 | 2011. december 22. 22:28 |
Kezükben vagyunk A finn Rehn, a német Rosenberg és világpolgár Möbius döntéseitõl függ a magyar államadósság sorsa. A finn biztossal már összerúgtuk a port, Rosenberget még kóstolgatjuk. Möbius pedig szerencsére túl messze van. Hármójuk közül most egyértelmûen Olli Rehn pénzügyi biztos, az Európai Bizottság „közös pénzért” felelõs alelnöke a legkeményebb tárgyalópartner. Ma talán Európa legfontosabb embere, aki hol a görög válságkezelést ellenõrzi, hol az olasz reformelszántságot teszteli, hol meg személyesen dönt arról, hogy haladéktalanul fel kell függeszteni a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásokat. Az egykori elsõ vonalbeli futballista a politikai pályán sem fél a kemény belépõktõl, amint azt a héten Orbán Viktor is megtapasztalhatta. Ráadásul Rehn határozott játékstílusa a mostani válsághelyzetben a Merkel–Sarkozy német–francia „edzõpáros” teljes támogatását élvezi. A négy nyelven beszélõ finn „csúcsbiztos” közgazdasági téren sem kispályás. Nehéz lesz õt a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitika elõnyeivel megetetni. Ráadásul Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter már többször kiverte a biztosítékot Rehnnél, ezért személye eleve kudarcra ítélné a tárgyalásokat. Látszólag könnyebb eset, az egykori szabadúszó gazdasági újságíró Christoph Rosenberg, aki Afrikától Üzbegisztánig jó néhány fokát végigjárta az IMF szamárlétrájának, mielõtt a kelet-európai országokra szakosodott. Hat éve tartozik a felügyelete alá Magyarország, ezért elég jól ismeri a hazai viszonyokat. Nem úgy kell õt elképzelni, mint valami makrogazdasági szakbürokratát. Profilját bárki megtalálhatja a Facebookon, s tanulmányozhatja zenei ízlését (ABBA és Bach), vagy megnézheti természetjáró társaságát. De Rosenberg a politikai erõviszonyainkkal is tisztában van, a honi sajtót pedig olyannyira figyelemmel kíséri, hogy egy alkalommal még a személyét ért burkoltan antiszemita támadásokra is reagált. Mondván, családja több száz éves német katolikus hagyománnyal rendelkezik. Bár mindenki udvarias, jó humorú tárgyalópartnerként emlékezik rá, azért ízig-vérig IMF-ember. Két évtizednyi valutaalapi gyakorlattal a háta mögött, se meglepni, se meghatni nem lehet olyan könnyen. Annál is kevésbé, mert már a 2008 õszi megállapodást is Rosenberg hozta tetõ alá. Ugyanakkor 2010 nyarán zokszó nélkül felállt a tárgyalóasztaltól, miután nem tudott dûlõre jutni a magyar kormánnyal. Mindezek fényében, nem lenne szerencsés, ha elaltatná az éberséget az öt nyelven beszélõ Rosenberg udvarias mûveltsége, s a könnyû tárgyalások hamis illúziójába ringatná magát a kormányzat. Nem tárgyalópartner, hanem a legnagyobb hitelezõnk a Franklin Templeton befektetési alapkezelõ. Ennek kulcsembere Mark Möbius, a különc világutazó, akinek sehol sincs igazi otthona, de az életérõl már képregény is készült. Többször járt Magyarországon, rendszeresen ír rólunk a befektetõi blogjában. Sõt, amikor a Fidesz vezetõi felelõtlen nyilatkozataikkal lejtõre küldték a forintot, éppen Möbius állt az árfolyamlavina útjába, s néhány hiteles mondattal stabilizálta a piacot. Ne olvadjunk el, nem minket szeret ennyire a tõzsdeguru, hanem az úgynevezett feltörekvõ piacokat, ahol még van remény a növekedésre. Ha nem ma, s talán nem is holnap, de holnapután: 10-15-20 éves távlatban. Nem véletlen, hogy az általa irányított Templeton körülbelül ezermilliárd forint értékben vett magyar állampapírokat az elmúlt hónapokban. Így egy kézbe került a magyar államadósság több mint egytizede, sõt, talán minden negyedik papír. Jelenleg a Templeton tart egy IMF-hitel méretû mankót, amire a kormányunk „öntudatlanul” is támaszkodik. Miközben a sokat emlegetett spekulatív tõke folyamatosan áramlik ki az országból, s a kormány kénytelen-kelletlen az IMF segítségét kérte, Möbius újabb és újabb vásárlásokkal „karbantartja” korábbi befektetései árfolyamát. Fontos üzenete van ennek. Nevezetesen, hogy Möbius bízik a forintban – legalábbis hosszú távon. A mostani kormányban olyan nagyon azért nem bízik. Mert nem a 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket, hanem az 5-10 éves futamidejû papírokat veszi számolatlanul. Vagyis már a következõ ciklusra spekulál, velünk együtt azt remélve: a mostaninál csak jobb gazdaságpolitika jöhet |
qqriq64 | 9739 | 2011. december 22. 22:08 | Válasz erre: 9737 |
Dehogy hülye. Okos. Mi az hogy? Nagyonis. Egy független prosperáló ország élén sufficites költségvetéssel, gyorsnaszádon átugró pumával még jó hogy helyreteszi azt a pökhendi faszt.:))))))))))) |
Semi | 9738 | 2011. december 22. 22:04 |
Mi van, ha Orbán arra játszik, hogy mindenki lelépjen ebbõl az országból, aki nem szimpatizál a tetteivel és akkor nem 2/3-a lesz, hanem teljhatalma, mert csak azok lennének itt, aki feltétel nélkül és vakon követik még a szakadékba is?
|
Semi | 9737 | 2011. december 22. 22:02 |
Mit szóltok hozzá, hogy Orbán elmagyarázta Barrosónak, hogy nem szólhat bele a dolgainkba? Hát hülye ez?
|
tsanyi | 9736 | 2011. december 22. 20:58 |
..esetleg ha szembeköpné magát?...vagy a régi szövegeit otthon is cenzúráztatja?:![]() |
qqriq64 | 9735 | 2011. december 22. 20:55 | Válasz erre: 9734 |
Igen ám csak van egy jelentõs réteg akinek nincs egyebe mint a munkaereje és ha nem lesz munka akkor azt mire cseréli? Ha a pénz elértéktelenedik akkor mi lesz a segélyezettekkel? Túl sok az éhes száj.
|
tsanyi | 9734 | 2011. december 22. 20:50 |
Közeledik argentína.....még egy kis adalék.....amikor kitört a baj(a bankok egyik percrõl a másikra bezártak és nem adtak ki több pénzt) pár nap múlva a saját pénz megszûnt fizetõeszköz lenni mert senki nem fogadta el, vagy dollárt adtak az áruért vagy ami általánossá vált, cserekereskedelem volt......többnyire a családi arany, de óra, tv, ruhák és minden más ami ért valamit ment kajára mert a paraszt nem fogadott el mást....elképesztõ szegénység lett 1-2 hónapon belül amibõl a mai napig nem lábaltak ki......tényleg ez kell?....én megértem viktátort, jobb neki az eu-n kívül mert akkor megmarad a hatalom hisz senki nem szólhat bele, hogy mit csinál.......viszont nekünk elég gáz lenne.....és jelenleg olyan rohamtempóban haladnak az események, hogy nem is nagyon lehet errõl hosszan vitatkozni mert napról napra változik a helyzet és sajnos nem a javunkra.....
|
tsanyi | 9733 | 2011. december 22. 20:39 |
Most mire készüljünk?: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/22/orban_barroso/ "„Tudattam vele, hogy nincs mód, hogy halasztást engedjünk, mert az alkotmány január elsejével hatályba lép, ráadásul az új alkotmányban fontos építõkõ mindkét törvény. Ezek a törvények egyébként pedig nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki jogában, módjában állna kifogásolni” – mondta el a miniszterelnök a Barrosónak írt levelével kapcsolatban." talán csak egy utolsó hatalmas short lesz?....kell a lé az óceániai szegeteken? |
tsanyi | 9732 | 2011. december 22. 20:20 | Válasz erre: 9731 |
Hogyne találkoztam...még a Tanún szocializálódtam...:))).....csak azt hittem annak már vége, de nem.....sõt....nincs itt semmi diktatúra...:))) http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI ejj, nem ismerõs mostanság?:)): http://www.youtube.com/watch?v=5o9jx7koibA&feature=related és itt a mostani eset: http://www.youtube.com/watch?v=BHrwveyy4II&feature=related |
eröt | 9731 | 2011. december 22. 20:16 | Válasz erre: 9730 |
A kérdezõk között elõzõleg nyomtatásban kiosztott spontán kérdésekre természetesen. Te mikor voltál fiatal,hogy nem találkoztál ilyennel? |
tsanyi | 9730 | 2011. december 22. 20:01 | Válasz erre: 9729 |
öööö, azon már én is elmélkedtem, hogy vajon mely spontán kérdésekre lehet elõre megírt szöveget válaszolni?...:)).....
|
LaciS2 | 9729 | 2011. december 22. 19:46 | Válasz erre: 9722 |
hsz. "szocialista könyvtárosnéni- OTP fiókvezetõ=vasútnál váltókezelõ" A szakmai kérdésekre is papírból olvasta a választ :( Ez egyszerûen katasztrófa !!!! |
kispeti | 9728 | 2011. december 22. 19:45 |
Na, itt vannak az igaz emberek ! http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/12/22/bolondot-csinalt-belolunk-a-kormany/ |
tsanyi | 9727 | 2011. december 22. 19:22 | Válasz erre: 9726 |
Én nem tudom, hogy milyen fazon a Kónya, lehet, hogy pont olyan farok mint a többi, de egyenlõre miután hallgattam vele pár riportot elég értelmesnek tûnt, igaz nem pénzügyi szakember, de a fõnöknek igazából nem is kell annak lenni-e, orbánnak sem kell mindenhez érteni-e, elég ha a keze alá dolgozók értenek és õ megfogadja a tanácsukat........csak hát ugye jelenleg pont fordítva van, a hozzá nem értõ határoz és a hozzáértõ bólogat....hátha Kónyánál nem így lenne?.....egyébként nem ragaszkodom hozzá, csak jelenleg rajta kívül senki nem jelentette be, hogy újként politikus lenne......
|
karika111 | 9726 | 2011. december 22. 19:18 | Válasz erre: 9723 |
"(nem hagy nyugodni a Kónya Péter ügye)....." azt azért tudnod kell,hogy mikor leszerelsz vagy nyugdíjba mész,mint rendvédelmis,alá kell írnod egy papirost amiben levan írva,hogy nem politizálhat az egyén ,vannak akik 2év,s vannak akik 3évig,természetesen a háttérben ott lehet de mindennek ellenére,nem zárkozom el a személyétõl |
TattooedAngel | 9725 | 2011. december 22. 19:03 | Válasz erre: 9722 |
Vajon miért nem lepõdöm meg azon, hogy Tel-Avivban szerzett tapasztalatot? Vagy azon, hogy ilyen pozíciót kapott? A következtetéseket mindenki vonja le saját maga...
|
tsanyi | 9724 | 2011. december 22. 18:39 | Válasz erre: 9722 |
Ezt be sem mertem tenni....én is jót röhögtem....osztán pityeregtem.......ej, kedves vezetõnk milyen mély húropkat bír pengetni sivár lelkünkben.....alul-fölül játszik...
|
tsanyi | 9723 | 2011. december 22. 18:38 |
Ahogy olvasom a blogok alatti hsz-eket és az azokban megszólaló(itt is elhangzott) fideszesek véleménye szerint ha most elmenne orbán akkor mégis ki jöhetne a helyére?.....hisz minden eddigi csúnyán leszerepelt és nem nagyon akarhatjuk vissza........ezen elmélkedve arra jutottam, hogy talán mégis lenne megoldás ami nem unortodox mert máshol már mûködött....tehát ha lemondana a zorbánkormány(és a fidesz nem jelöl újat) akkor ugye ki kell írni új választásokat, na de ezt lehet hosszabb idõkorláttal is ha lenne egy ügyvezetõ kormány akik mondjuk 1 évig vinnék az ügyeket, de törvényhozási jog nélkül.....ezen idõ alatt színre léphetne akár egy új csapat is(nem hagy nyugodni a Kónya Péter ügye).....
|
Bubó Doki | 9722 | 2011. december 22. 18:34 |
Na, ez se semmi miniszter lesz..... a kommentek is jók..... http://vastagbor.blog.hu/2011/12/22/hajra_laszlone |
tsanyi | 9721 | 2011. december 22. 18:10 |
Ez is olyan szép: http://index.hu/tech/2011/12/22/elveszik_a_koznetet_az_alapitvanyi_iskolaktol/ ...vajon mi lehetett az igazi indíték?....mivel pénz akad a focira milliárdszám így nem hinném, hogy pénzhiány lenne az ok... |
eröt | 9720 | 2011. december 22. 17:25 | Válasz erre: 9693 |
Nekem is Hitler jutott eszembe elsõnek.Eszerint az övé sem diktatúra volt.Pedig még én is azt hittem annak ellenére,hogy nem utálom.
|