28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

qqriq64 10019 2011. december 29. 19:42   Válasz erre: 10015
Igazad van. Nem kicsit. Nagyon. DE.
Szólt már Neked valaki hogy most éppen fidesz kormány van hatalmon majdnem két éve? A visszafelé mutogatás egyre kevésbé trendi. Merthogy telik az idõ. A becsület meg már elfogyott. Nem kicsit. Nagyon. Az eemúútnyóócév kezd kurvára unalmas lenni. Mi is tudjuk mi történt akkor. Na de mi történt AZÓTA???

tsanyi 10018 2011. december 29. 19:42   Válasz erre: 10015
Már majd két éve nem õk vannak.....és az emútnyócév(ami sajnos tényleg volt és nagyon káros is) nem menti fel ezeket azok alól amit most tesznek az országgal és fõleg nem a gazdaságpolitika(bár az államcsõd elég nagy baj lenne) hanem a demokrácia felszámolása amihez nagyon be kell gubózni ha nem vesszük észre vagy egy kuszaszemnél is erõsebb szemüveg kell, hogy ne lássuk.......az, hogy itt még egyáltalán ilyeneket írunk a mostani törvények szerint már bûn csak még nem nyúltak bele(csodálom is a laptulajt, hogy hagyja) és ezt még lehet szabadságnak nevezni, de ami a bíróságoknál, a tv-knél, a rádióknál már elkezdõdött azt nem.....most még lehet utálni a szabadságért kiállókat, hogy jó lenne ha befognák, de amikor tényleg befogatják velük akkor csak rövid ideig lesz káröröm az azt kéárõk száján mert sorra kerülnek õk is......ez a diktatúra lényege......

Taro 10017 2011. december 29. 19:36   Válasz erre: 9999
Ja, "KÖ-ZÖ-SEN!!!"
Irány É-korea. Ott nincs globalizáció és dübörög a jólét.
Nem mérgezõ ám a gondolkodás, próbáld ki.

tsanyi 10016 2011. december 29. 19:35   Válasz erre: 10015
Ha csak az elfogyasztott üa.-omat nézem ami havi kb 7-800000ft már annak is elég jelentõs a jövedéki adója és áfája na meg az elõállításának az adói amit a mol és a forgalmazók fizetnek meg........és a többi amit a vállalkozás után mindenképp fizetni kell sem kevés.......talán lassan abba lehet hagyni a vállalkozók tolvajnak és csalónak kikiáltását mivel ha az a tolvaj csaló nincs akkor munkahely sincs......az, hogy viszont pár dologra kénytelen arról a mindenkori kúrmányok tehetnek a lehetetlen elvárásokkal és túladóztatásokkal.......egyszer volt egy politikus megrendelõm(kb a meló közepén derült ki, hogy az) akivel beszélgetve amíg költözött megkérdeztem, hogy miért vannak ezek a nagy elvonások mire csak annyit jegyzett meg(estére elég jó viszonyba kerültünk a cipekedés közben), hogy legyen mivel megszorongatni a tökét annak akinek kell....

classic 10015 2011. december 29. 19:28  
Na akkor kezdjük néhány alap ténnyel szinte újból az elejérõl...
Mindenki hõbörög, hogy így az én adómból meg úgy ez én adómból mit és ki lop el. De...igazából nem fizet szinte semmilyen vállalkozás "rendes" jól kiszámolt adót. Kivéve az alkalmazott mert attól levonják de még az sem ha a gyerektartás elõl mondjuk direkt a minimálbérbe menekül.
De persze azt mindenki meg akarja mondani, hogy ezt a keveset mire költsék.
Milyen lehetõség van még a kormány kezében? Hát bizony a ferenc testvér sem határolódott el azon siker politikától miszerint mekkora király volt õ, hogy egy rakás pénzt felvett az imf-tõl és ezzel kb 88 százalékra lekötötte elõre a pénzügyi mozgásteret.
Ez egy nagy hiba volt nemlehetõség, de én nem tudom, hogy mi lett volna a jó megoldás. Persze azt érzem, hogy egy család ha el van adósodva mondjuk 50 százalékkal nem jó megoldás újabb hitelbõl fedezni a nyaralást. Ide mint az országba is újabb bevétel kell nem hitel (lásd adó).
De persze nagyon is jól tudta, hogy nem az õ idején kezdõdik a törlesztés tehát az õ "szabad demokrata" munkásságát, szárnyaló gondolatait már nem fogja zavarni és még politikai hasznot is húz belõle (lásd a kormányellenes bírálók összes beírását).
Privatizáció...mit gondoltok miért volt fontos a suchman tamásnak ez a beosztás évekig? Hát õ aztán tudná, hogy hová lettek az üzemek, az üveggyárak, az alumínium ipar (lásd vörös iszap), a cukorgyárak az a kevés acél ipar az energia szektor stb. Na mondjuk õ melyik párt tagja is volt? Mit is csinál most? Miért nincs felkérdezve most? Vagy a "tisztességes munkában megõszült kapolyi úr... õ milyen állami monopólium privatizációja után is lett olyan "okos nagy ember"? Ugye, hogy ferenc testvér már nem is akkor ász?
Ezeknek soha senki nem mondta meg, hogy MI IS AZ A MAGYAR ÉRDEK. Náluk a parlamenti politika csak (40 éve ezt tudják jónak) a párt politikáról szól. De most nem kéne....nagyon nem mert nem sok idõ van rendet rakni.
Na tessenek ezen elgondolkodni és ha nem értünk hozzá ne is adjunk megoldási javaslatot. Mert tudjátok ez azért még sem olyan mint a foci...

licsi 10014 2011. december 29. 19:22  
Igaz, igaz.

qqriq64 10013 2011. december 29. 19:21   Válasz erre: 10011
Így ahogy mondod.
Azért nem értem miért istenítik még mindig antalljózsit. Egy történész volt semi több.
Amit csinált nem volt túl sikeres valljuk be.

licsi 10012 2011. december 29. 19:21  
Így bíz a".
A magyar közmondás is találó.:
Soha se mond azt, hogy soha.
(nem tudni milyen idõk jönnek), ....
hát tessék:(((

tsanyi 10011 2011. december 29. 19:15   Válasz erre: 10009
Az oroszt olyan hirtelen kivágni(na nem a csapatokat hanem a vásárlóerejüket) nagy hiba volt és valamiért a magyar oligarchák mostanság sem akarnak velük üzletelni pedig pl. épp a mezõgazdasági termékekre korlátlan piacuk lenne...a szabolcsi almából a legrosszabbat is mindig elvitték, a konzervgyárak leghulladékabb áruját is megették meg hasonlók.....igaz, ma már nem biztos, hogy õk is akarnának velünk üzletelni....nem jó megsérteni senkit sem a nemzetközi porondon.......kb. mint a magánéletben, sohasem lehet tudni mit hoz a jövõ és kire szorulunk éppen rá....

kondorosi67 10010 2011. december 29. 19:08   Válasz erre: 10007
Akkor nem lesz strapás az ugrás.:-)

qqriq64 10009 2011. december 29. 19:06   Válasz erre: 10001
Antaljózsi legnagyobb bûne éppen az volt hogy szakított az orosszal. Kõbaltát gyártottunk és arra nem volt más vevõ csak az orosz. Negyedannyi fizetésért mint a nyugati melós.
Most AUDI-t gyártunk meg mikroprocesszorokat nyugati piacra. Ötödannyi fizetésért mint a nyugati melós.
Csak én látom úgy hogy Magyarországon valakik meglopják a dolgozót???

licsi 10008 2011. december 29. 19:00  
Jóóóóóóóóóóóó!!:))))))))))))

tsanyi 10007 2011. december 29. 19:00   Válasz erre: 10005
Olyan pannonpumásra vagy elrugaszkodó naszádosra készüljön?.....csak kérdem....

tsanyi 10006 2011. december 29. 18:59   Válasz erre: 10002
Ez lenne a legrosszabb...mi lenne ha mindenki ugyanúgy nézne ki és ugyanúgy gondolkodna?.....:)...franc lenne kíváncsi, hogy az asszonynak is olyan szõrös legyen a lába, kopaszodjon, a tangájából répa lógjon ki és, hogy sanyinak hívják.....:))

licsi 10005 2011. december 29. 18:56  
Te jó helyen vagy, csak légy ugrásra készen!!!

kondorosi67 10004 2011. december 29. 18:54   Válasz erre: 10003
Hova kell ülnöm? :-)

licsi 10003 2011. december 29. 18:50  
Sok, sok okos ember van e hazában akik ezt orvosolni tudnák, csak ök még nem kapnak helyet ott ahol lenniük kéne.

licsi 10002 2011. december 29. 18:47  
Az a baj, hogy nem mindenkit a magunkfajta csinált!:))))))))))))))))))))))))

tsanyi 10001 2011. december 29. 18:47   Válasz erre: 9999
Egyébként amikor volt amiket írtál akkor is egy közösséghez tartoztunk amit kgst-nek hívtak....,de azt is szétzavartuk.......rögtön nem volt vásárlója a termékek jórészének és meg is volt az eredménye 90 körül.....most is lezavarhatjuk az eu-t csak épp nem lesz kinek eladni és kitõl vásárolni....

tsanyi 10000 2011. december 29. 18:45   Válasz erre: 9999
Így van, ez kéne.....csak nem hirtelen hanem fokozatosan elzavarva azt aki jelenleg enni ad nekünk.....mert az nem pálya, hogy anélkül zavarjuk el a munkaadókat, hogy nem teremtünk helyettük másikat aki akár lehet nemzeti is.....a mostani politika csak azon van, hogy elzavarjon mindenkit, de nem nyújt alternatívát a megélhetésre......fordítva kéne, elõbb nemzeti munkahely és csak utána coki a multinak...

licsi 9999 2011. december 29. 18:40  
Sokan, sokat remélünk a szakadástól!
Hol is van a mi: mezõgazdaságunk, iparunk, bányáink,
feldolgozóiparunk, kiszolgáló mindenünk?
VOLT!!!
Miért ne lehetne megint újra??
Csak nagyon, nagyon akarni kéne!!!
KÖ-ZÖ-SEN!!!
Nem szétforgácsolódva!

Ja és a tetüt ki szokták írtani a fejekbõl, mert az
NEM ODA VALÓ!!!

tsanyi 9998 2011. december 29. 18:29  
Újabb vesztes csata a forradalom ködében: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/29/ujabb_bukas_az_allampapir-aukcion/

....persze a háború még nincs elveszítve és csak rugalmas elszakadást hajtunk végre az eu frontjától.......

licsi 9997 2011. december 29. 18:23  
Te pontosan tudod, hogy még a mi életünkben gyökeres változás következik be,
ami talán már nincs is olyan messze.:(((((?
Ettõl szûkebbe akarnak belerángatni!
Szerintem nem fog sikerülni!

qqriq64 9996 2011. december 29. 17:38   Válasz erre: 9993
Nincsenek illúzióim. Sajnos tudom hol van Magyarország helye a világban és többé-kevésbé látom a jövõjét is.
Néha elgondolkodok azon hogy hol tartanék ha 300kilométerrel nyugatabbra születek aztán eszembe jut hogy ugyanígy születhettem volna 400-al keletre is aztán megnyugszok hogy mégis jobb így.
Viszont a megnyugvás nem jelent belenyugvást is.

qqriq64 9995 2011. december 29. 17:17   Válasz erre: 9994
Nem akarok drasztikus szavakat használni de nekem a hiteltelenség szinonimája.

kawa70 9994 2011. december 29. 17:11   Válasz erre: 9992
Nekem semmi bajom a Freijel.........Neked?

gourman 9993 2011. december 29. 17:10   Válasz erre: 9992
arcidegrángást majd akkor kapsz amikor elolvastad mind a kettõt.......félelmetesen kis pont vagyunk és sebezhetõek,a katonás rész csak maszlag a bankos a tényfeltáró......

qqriq64 9992 2011. december 29. 17:07   Válasz erre: 9988
Baszod. Én is azt kaptam karácsonyra de még bele se kezdtem mert arcidegrángást kapok a szerzõ nevétõl is.

kawa70 9991 2011. december 29. 17:07   Válasz erre: 9986
Ez ist azt igazolja, amit irtam. Egymást védik a nép és az ország ellenében.

kawa70 9990 2011. december 29. 17:05   Válasz erre: 9983
Szerinted ki vagy kik számoltatnának el ?! Soha egyetlen ujonnan beesõ (mondjuk nem is volt túl sok) kispártot sem engedtek a hatalom közelébe a választók, mert ugyis azislop, alkalmatlan, nemérthozzá, a fideszazegyetlenalternativa, etc...................
Egymást meg ép nem fogják a lentebb irtak miatt. Tehát nincs aki elszámoltasson, anép meg szarik az egészre, lassan szavazni sem megy el, mert ezzel azt hiszi véleményt formál.......aha, persze........amig egyetlen érvényes szavazat lesz, addig lesz érvényes szavazás is amit megnyer valamelyik sokadjára igérgetõ, de igéreteit soha be nem tartó párt.

qqriq64 9989 2011. december 29. 17:05   Válasz erre: 9986
Kell annak az országnak vagy négyszáz év füvet nyírni.

gourman 9988 2011. december 29. 17:04  
karácsonyra kaptam Frei Tamás könyveit(Megmentõ,Bankár),amit meleg szívvel ajánlok mindenkinek,......sajnos nagyon értehetõen magyarázza el 500 oldalon miként kényszerítik térdre,évek óta Magyarországot a külföldi Eu-s tagállamok és az USA......megdöbbentõ....potom 5 milliárd dollár elég hozzánk hogy bebukjon a forint......és olyanok döntik el egy kerek asztalnál akiknek az össze vagyona fejenként ennek többszöröse......

qqriq64 9987 2011. december 29. 17:03   Válasz erre: 9982
Nagyon egyetértek antaljózsi megítélésével. Túl sok család köszönheti neki a teljes anyagi csõdöt és túl sok család köszönheti neki az érdemtelen és indokolatlan meggazdagodást.

gourman 9986 2011. december 29. 17:01   Válasz erre: 9984
tudod, van róla törvény....úgy hívják hogy mentelmi jog.......sajnos az ellenkezõjére :((((

kawa70 9985 2011. december 29. 17:01   Válasz erre: 9984
Má minek? :-)))

qqriq64 9984 2011. december 29. 17:00   Válasz erre: 9981
Nem kéne valami törvényt hozni hogy az elbaszott döntésekért vagyonával felel a eetárs?

tsanyi 9983 2011. december 29. 16:55   Válasz erre: 9982
Ez így van és abból merítenek ehhez erõt amiket lejjebb írtam, hogy nálunk sosincs elszámoltatás igazából.....mindig megússzák a tetvek.....ennek kéne véget vetni....

kawa70 9982 2011. december 29. 16:53   Válasz erre: 9981
Az egész közéleti bagázs húsz éve arra játszik, hogy elkótyavetyélje az egész országot......Most értek a végére. Ez antalljóska óta (az is egy szarházi volt, bármennyire istenitik) megindult, egymásközt felosztották a vagyont aztán most kezdenek neki az utólsó forintok megszerzésének. Aztán áttelepülnek és átmentenek mindent más még mûködõ országokba (lásd gyurcsány family) és életük végéig élnek mint hal a vizben, de még a gyerekeik gondját is megoldják szerintem.

tsanyi 9981 2011. december 29. 16:47   Válasz erre: 9975
"De igazából nem értek a témához (ehhez sem) mint az ide egymásnak beírogatók más más témákban gondolom szintén nem (persze kibicként véleményt alkotni azt könnyû, de benne lenni, és érteni hozzá, aztán jól dönteni mások érdekében megint más). Úgyhogy csak egy sejtés errõl a részemrõl.... "

Erre pedig csak azt lehet mondani, hogy igaz, nem tanultam semmiféle gazdaságtan, politológiát és hasonlókat, de mivel az én bõrömre(fõleg családoméra) az én pénzembõl és munkámból játsszák olyanok akik szemmel láthatóan hiába tanulták mert mégsem értenek hozzá ezért legyen szabad bírálni õket fõleg olyankor amik mostanság történnek......bíráltuk az elõzõeket is eléggé(ha nem is itt) és nagy volt a várakozás ezekkel szemben......de erre talán a belsõ körükön kívül senki nem számított.......ma volt békesivel(mondjuk õ sem alkotott nagyot) egy riport ahol elmondta világosan a két lehetõséget ami a kormány elõtt áll.....vagy az utolsó pillanatban visszakozik és megállapodik az eu/imf párossal vagy eljõ az államcsõd még jövõre, persze ezt akarják elkerülni a jegybank utolsó tartalékával(ami egyben az ország utolsó tartaléka is) amit az új törvényekkel magukévá tesznek, de ez is csak max. 1 év haladékot ad(igaz mivel az 50mrd € így abból azért ha sikerül sajátjukévá tenni csak 15-20mrd-ot az azért nem rossz lelépési pénz) az országnak, de mindenképp államcsõd lesz aminek a következményeibõl elsorolt párat és amit terjeszteni kéne az emberek között mivel szinte senki nincs tisztában vele mivel járna......

tsanyi 9980 2011. december 29. 16:36   Válasz erre: 9975
Nemrég láttam egy adást ahol valami politológusok vagy történészek esetleg vegyesen voltak ahol szó volt ezekrõl a dolgokról és arról, hogy nem ez volt az elsõ hiba ilyen dologban hanem már a 2VH után, hogy nem ítélték el a nyilasokat, a kisnyilasok(pedig hány embert tettek tönkre, sokakat fizikailag is és nem csak zsidókat) alapból felmentést kaptak, a közepesek kis büntetést és csak 1-2 fõembert ítéltek súlyosabb büntire és ugyanez 56(igaz az kicsit más volt) és ezeknek a folytatása volt 89 ahol szintén nem volt felelõsségrevonás és ez a bûnösöknek azt igazolja, hogy nyugodtan lehet másokkal szórakozni hisz úgyis megbocsájt az állam mindent....és épp ez a "megbocsájtás" az ami zavarja a tisztességeseket és taszítja õket is a bûn útjára akár csak cinkosként is......na meg a csendes átmentegetés amit ez a magatartás elõsegít és a tolvaj, besúgó, feljelentgetõ családjában hagyja az így megszerzett vagyont....

qqriq64 9979 2011. december 29. 12:23  
Ez igen
http://www.napiadag.com/bolti-tolvaj-egy-egesz-talca-sor-a-szoknya-alatt/

Egy hozzászólás:
"A minap megkért egy idösebb ,roma ,hogy olvassam már el neki ,hogy melyik a legdrágább kávé,majd magához intett egy sokszoknyást,aki bepakolt 3-üveggel magaalá !Késöbb ujra össze akadtunk ,pick szalámit ettek kiflivel !A pénztárnál elöttem fizettek ,4-kiflit !??A rokkant parkolóban egy 7-es BMW-állt abba préselték be magukat ,a kicsaláddal kb-8-an !??DE NEMCSAK EZÉRT SZERETJÜK ÕKET !!! "

qqriq64 9978 2011. december 29. 11:50   Válasz erre: 9977
Nagyon egyetértünk ebben.

classic 9977 2011. december 29. 11:46  
Igen, ha akkor megteszik most sok ilyen "tisztességes" vállalkozóvá és politikai bûnözõvé vált f...kalap nincs "helyzetben". De akkor szerintem (megint csak sejtés) ez volt a rendszerváltás egyik titkos alkuja, a gazdaságban és a politikában betöltött szerepükön kívül.
Persze én sem végzek minden gazzal egybõl a kertben. Késõbbre halasztom és láss csodát jobb érzés ha már nincsenek ott (mármint a kertemben). Tehát csak bátran azzal a kapával...persze ha jól csinálnák (a gazolást) meglepõen sokaknak fájna a távollét a közéletbõl.
Mert akkor valami olyan MUNKÁT (tehát valamilyen effektív tevékenységet valamilyen (csak ennyi?) fizetésért) amihez ért esetleg tanulta(?) kellene végezniük, és mindjárt szembesülnének a csúnya munkaerõ piac törvényeivel.
Az meg ugye nem tetszik (itt is sokaknak hidd el)

qqriq64 9976 2011. december 29. 11:32   Válasz erre: 9975
Abban talán egyetértünk hogy az ügynöklistákat mindjárt a rendszerváltáskor nyilvánosságra kellett volna hozni. Így viszont az éppen regnáló kurzus kénye kedve szerint játszhatta ki aduászként.
Minthogy ugye láthattuk a nagyon ügynöközö elvtársat sírva fakadni mikor apukáról kiderült a tuti.

classic 9975 2011. december 29. 11:16  
Csakhogy ott nem állhat meg a történet, hogy nyilvánosságra hozzák az ügynök listát.
Ezeknek az embereknek a "sorsával" illett volna valamit kezdeni is...ja, hogy az negatív intézkedést vont volna maga után? Nem baj...csak annyira mint azoknak a sorsában okozott változás akikrõl õk jelentettek. De még a jelentés vagy megfigyelés sem biztos, hogy baj egy "kulcsember" esetében (hiszen jó tudni, hogy mit csinál az ember a hatalmával és a rá bízott pénzzel, hogy nehogy utólag fel kelljen menteni egy tárgyaláson "bizonyíték híján"). Itt az volt a nagy baj, hogy általában felkerekítették, negatívabbra hangolták a jelentés tartalmát a valóságosnál vagy a saját érdeknek (MSZMP) megfelelõen kerekítettek, vagyis azt jelentették amit fent hallani akartak.
De igazából nem értek a témához (ehhez sem) mint az ide egymásnak beírogatók más más témákban gondolom szintén nem (persze kibicként véleményt alkotni azt könnyû, de benne lenni, és érteni hozzá, aztán jól dönteni mások érdekében megint más). Úgyhogy csak egy sejtés errõl a részemrõl....

qqriq64 9974 2011. december 29. 10:42   Válasz erre: 9973
Ez egy nagyon jó írás élvezet végigolvasni.

tsanyi 9973 2011. december 29. 09:59  
Nekem ez fáj legjobban a gengszterváltásból: http://recorder.blog.hu/2011/12/27/megmaradtam_a_rock_and_rollnak_kraft_tamas?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_29&utm_campaign=index

"Mit szóltál, amikor kiderült, kik voltak ügynökök?

- Sok mindent lehetett sejteni. A nyolcvanas évek elején a P. Mobilnál helyettesítettem, és kezdtem a szokásosat, hogy kurva anyját a sok mocskos kommunistának, stb. A Schuster Lóri meg rám néz és azt mondja: „nem vagyunk egyedül”. Körülnéztem és csak a P. Mobil zenekar ült a buszban. Pár diszkósról, folk-beat énekesrõl is tudtuk, kicsodák. Persze volt olyan, akirõl csak késõbb derült ki. Hát, elég fájó, de megtanulsz együtt élni ezzel is. Amúgy meg az egésznek nem sok értelme volt. Most könyörgöm, a Lóriról mit lehetett jelenteni? Azt, hogy utálja a kommunistákat? Hát azt mindenki tudta. De ha már itt tartunk, az olyan szép, hogy most mennyi lázadó van. Ezek akkor lapítottak, mint szar a fûben. A Feró volt az egyetlen, aki nem kussolt. Néha, amikor belefutok ilyen dolgokba, elcsodálkozom: „ja, hogy te is ellenálló voltál? Akkor rosszul emlékszem, hogy az egész KISZ KB-nek nyaltad a seggét?” Meg most mindegyik ugat, hogy így az Erdõs, úgy az Erdõs, közben meg fényesre nyalták a valagát, kivétel nélkül. Miért kell szégyellni, hogy élniük kellett valamibõl? Hallom, volt nekünk ellenzéki énekesnõnk is. Hát fuldokoltam a nevetéstõl."

...mindenkinek állt a zászló, hogy jelentgessen, de csak a jellemtelenek tették meg mindenféle elõnyökért.....és az óriási hiba, hogy nem hozták nyilvánosságra.....azóta is ennek isszuk a levét a zsarolható politikusok és gazdasági szereplõk által na meg a be nem vallott múlt.....

eröt 9972 2011. december 29. 09:38   Válasz erre: 9967
Szívás.Nem kicsi.Volt feleség még él?

Bedouin 9971 2011. december 29. 09:34   Válasz erre: 9970
Nekem is benne vannak :)

tsanyi 9970 2011. december 29. 09:32   Válasz erre: 9969
Ez is igaz, de én beleszámolom a nevelteket is...:)))....ha már huszonéve a véremet szívják..:))

Bedouin 9969 2011. december 29. 09:30  
4+1 te nyertél :)

tsanyi 9968 2011. december 29. 09:17   Válasz erre: 9965
6.....+ 1 fijú...

kondorosi67 9967 2011. december 28. 22:44   Válasz erre: 9965
Hogy kinek mennyi lány van arról egy cimborám esete jutott eszembe.Két kislányukat nevelgette feleségével, összevesztek elváltak ismét összeállt állt egy fiatal csajjal aki nem akaródzott teherbe esni.Elmentek kivizsgálni mi lehet a probléma, mire közölte vele a doki hogy"uram magának veleszületett problémája van soha sem lehetett és ezután sem lehet gyermeke.Ez a nem egyszerû dolog.

qqriq64 9966 2011. december 28. 22:41   Válasz erre: 9963
Nem baj Bánhidi Laci bácsi azért szépen mondta:))))))

desiderus 9965 2011. december 28. 22:29   Válasz erre: 9963
De nekije három lány van.... :-))))

desiderus 9964 2011. december 28. 22:29   Válasz erre: 9962
Sosem voltam szép.....csak okos.... :-))))
Bár inkább gazdag szeretnék lenni.... :-))))

qqriq64 9963 2011. december 28. 22:26  
Söndõõõr. Ne-vi-gyé-tek el azt a két te he-net. Med-dõ az a két te-hén:))))))))

tsanyi 9962 2011. december 28. 22:21   Válasz erre: 9961
inkább kisbetûvel mert most meg alázol......ronda kopasz...:)))

desiderus 9961 2011. december 28. 22:18   Válasz erre: 9960
Te Sanyi...minden tiszteletem a tied...tudhatnád.... :-))))

tsanyi 9960 2011. december 28. 22:16   Válasz erre: 9958
kisbetûvel letegeztél és sanyiztál!??.....nem tisztelsz mi!?......hát eztetet érdemlem?....mi vagyok én, politikus?..........ej hova jutottunk...:))))

kondorosi67 9959 2011. december 28. 22:14   Válasz erre: 9955
Nagy foci nagy pénz nem tudod?:-)

desiderus 9958 2011. december 28. 22:12   Válasz erre: 9957
Végbül lehetett volna végbél is....
De ne kekeckedj te sanyi... :-))))

tsanyi 9957 2011. december 28. 22:11   Válasz erre: 9956
Ne magyarázkodj!....végbõl is.....öö végül is...:))

desiderus 9956 2011. december 28. 22:10   Válasz erre: 9955
A végbak az vágnak akar lenni.... :-))))

desiderus 9955 2011. december 28. 22:09  
Érdekes...fel vagyunk háborodva amikor a politikusok fizetésérõl hallunk...pedig az NB-I edzõi többet végbak zsebre a nagy semmiért...

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111228-42-milliora-perelheti-az-mlszt-aczel.html

kawa70 9954 2011. december 28. 22:04   Válasz erre: 9953
Annyit én is be tudok dobni :-) Lássuk az üzleti tervet :-)

kondorosi67 9953 2011. december 28. 21:43   Válasz erre: 9952
De abban a nem sok különbségben van a lényeg.
É is beszállok 0.5% résszel.Mikor nyitunk?
:-)

kawa70 9952 2011. december 28. 21:18   Válasz erre: 9950
Ezen megfogalmazás szerint transznaiconális.........De mint Sanyi is irta, csak megfogalmazás beli különbség, a ténykedésben és módszerekben nem sok különbség van........

tsanyi 9951 2011. december 28. 21:17   Válasz erre: 9950
Én is multi akarok lenni...van egy kb 1.5%-nyi(na jó, 0.5) részem amit szívesen átadok felhasználásra a karvalytõke számára....vagy akár állami tulajdonba is lehet venni.....:)

qqriq64 9950 2011. december 28. 21:14   Válasz erre: 9944
Akkor ezek szerint a Tesco (angol) a Cora és Auchan (francia) sem multi. A Volkswagen meg a Suzuki viszont az mert egymás részvényesei mint hogy a Ford és a Mazda is. Ha viszont a VW multi akkor az AUDI is.

kawa70 9949 2011. december 28. 21:10   Válasz erre: 9948
Meg is lepõdtem:) Már kezdtem aggódni miatta.......

kondorosi67 9948 2011. december 28. 21:09  
Bár nem ide tartozik de tisztelettel jelentem Sandokan testvér elõkerült!Én megyek is egy kicsit kötözködni. :)

kondorosi67 9947 2011. december 28. 21:05   Válasz erre: 9946
Ez a lényeg!

kawa70 9946 2011. december 28. 21:04   Válasz erre: 9944
Mindenestre nekünk egyiktõl se lesz jobb.....

kondorosi67 9945 2011. december 28. 21:03   Válasz erre: 9941
Én mindent megtudok magyarázni csak gyõzzétek követni. :-)

kondorosi67 9944 2011. december 28. 21:01   Válasz erre: 9940
Nem akartam elvinni a témát énnyire de ebbõl is tanulhatunk valamit:
A multik tulajdonosai több nemzetbõl kerülnek ki, míg a TNC-k tulajdonosai egy nemzetbõl kerülnek ki, gyakran egy elég szûk, behatárolható csoportból, általában kevesebb mint 20 tulajdonossal (pl.: Nike: Phil Knight, Bill Bowerman) vagy akár egyetlen ember (pl.: Virgil cégcsoport- Richard Branson) tulajdonában vannak, bár több országban is folytatnak tevékenységet

tsanyi 9943 2011. december 28. 21:00   Válasz erre: 9942
:)))....származási helye?....ezt nem kellett volna..:)))

kawa70 9942 2011. december 28. 20:59   Válasz erre: 9941
:-)))))

Karvalytõke:

Pénzéhes ragadozó (vö. enyveskezû) szárnyas hímjének férfiassága, kis helyesírási hibával.

http://unciklopedia.org/wiki/%C3%89rtelmez%C5%91_sz%C3%B3t%C3%A1r/K

tsanyi 9941 2011. december 28. 20:56  
Ez az amire mondtam, hogy csak szofisztika....tök mindegy minek hívjuk...karvalytõke és kész..:)))....jáj most az is meg lesz magyarázva.....:))

kawa70 9940 2011. december 28. 20:53   Válasz erre: 9931
http://hu.wikipedia.org/wiki/Multinacion%C3%A1lis_v%C3%A1llalat

transz, vagy multi?

kondorosi67 9939 2011. december 28. 20:49   Válasz erre: 9937
Az az például

kawa70 9938 2011. december 28. 20:49   Válasz erre: 9937
ok. :)

kondorosi67 9937 2011. december 28. 20:48   Válasz erre: 9934
Oda van biggyesztve egy pl.!

kondorosi67 9936 2011. december 28. 20:47   Válasz erre: 9933
Valami különbség van a csoportosulás tagjai számában is ha jól emlékszem de valami ilyesmi a lényege amit írtam.
Az AUDI AG általában Audiként ismert német autógyártó cég, melynek székhelye a németországi Ingolstadt-ban található. 1964 óta 99,7%-ban a Volkswagen AG leányvállalata.Hogy részvényesek vagy milyen érdekeltségek vannak még jelen nem tudom.

kawa70 9935 2011. december 28. 20:46   Válasz erre: 9933
Igen, mert megkeresik a legolcsóbb alapanyagforrást, a legolcsóbb munkerõvel elõállittatják a szállitási költségek optimuma mellett, illetve a szükséges tõkét is be kell vonni ami a legjobb feltételekkel elérhetõ adott esetben. És ez igen ritkán fordul elõ egy államon belül........

kawa70 9934 2011. december 28. 20:42   Válasz erre: 9932
Nem talált....bármi lehet, nem csak üzletlánc. A multinacionális röviditése, és alapjábanvéve pont az adott ország nemzetgazdasági érdekeivel foglalkozik a legkevésbé, csak a cég saját bevételeinek a növelése a cél.

tsanyi 9933 2011. december 28. 20:37   Válasz erre: 9932
Kb. ez a transznacionálisnak nevezett cégek sora is pl. az audi....abban is van amerikai, kínai, német, angol meg még fene tudja milyen érdekcsoport tulajként....

kondorosi67 9932 2011. december 28. 20:35   Válasz erre: 9930
Valami olyan ha több érdekcsoport összedobja a lóvét és pl.üzletláncot hoznak létre.

tsanyi 9931 2011. december 28. 20:29   Válasz erre: 9927
Rendben, hívjuk õket transznacionálisnak(érdekes szó, magyar találmány vagy a multikat hívják így külföldön?), de a lényeg, hogy ha itt tarthatatlan lesz a helyzetük elhúznak a fenébe és vissza sem néznek.......ma már vigyorogva egy fityisz mûsorban is úgy beszéltek, hogy tényleg jó lenne egy kis kiszámíthatóság mert különben elmennek a nemmultik.....és a fejükre omlik a parlament....

qqriq64 9930 2011. december 28. 20:22   Válasz erre: 9927
Mi a multi meghatározása?

tsanyi 9929 2011. december 28. 20:21   Válasz erre: 9927
Multikként tartják számon õket mindenhol a világon.....az, hogy transznacionálisnak hívjuk(ezt még nem is hallottam) vagy multiknak tök mindegy.....a lényeg, hogy külföldi tulaj külföldi tõke és külföldre viszi a hasznot......nálunk ugyanúgy csak munkát adnak ha termelnek vagy ha kereskednek....nyilván aki termeltet az több munkaerõt foglalkoztat, de ugyanúgy multi.....a mol is multi meg az otp is.....az, hogy nem minden multira vetettek ki adót egy dolog és csak szofisztika a különbség...

kawa70 9928 2011. december 28. 20:17   Válasz erre: 9924
Az üzletláncok épp fogyásnak indulnak. Megszûnik a Cora, Auchan lesz belõle.........

kondorosi67 9927 2011. december 28. 20:15  
Az AUDI és többi transznacionális cég nem multi.Nem mindegy hogy munkához ezáltal jövedelemhez juttatja az embereket a hazánkban elõállított termékbõl amit javarészt külföldön értékesít és az abból befolyó összegbõl biztosít megélhetést, illetve ha az mellett ad munkát hogy hazánkban értékesít bár mit amit javarészt külföldön termelnek, állítanak elõ.
Csak azért pontosítanék nehogy bár ki a multik hazai jelenlétében lássa a gazdasági problémáink megoldásának lehetõségét.

tsanyi 9926 2011. december 28. 19:57  
Lehet, hogy összeesküdtek ellenünk meg ki akarnak rabolni(ezt el is hiszem), de mi lenne ha engednénk valamiben?........egyenlõre úgy tûnik mi fogunk szívni, persze melldöngetve és büszkén vesszük be a f@szt: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/28/figyelmeztette_a_kormanyt_az_imf/

....persze erre van pénz: http://vastagbor.blog.hu/2011/12/28/milyen_szep_karacsonyi_ajandek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_28&utm_campaign=index

...mennyivel kéne kevesebb pl. az orvosok bérkompenzációjára, hogy maradjanak?....

qqriq64 9925 2011. december 28. 19:10   Válasz erre: 9924
Persze. Az AUDI is multi meg az EON.

tsanyi 9924 2011. december 28. 18:40   Válasz erre: 9922
A multik alatt itthon sem az üzletláncokat értik a gazdaságban.....csak az emberek gondolják ezt, de a munkahelyek többsége valamely multi-é vagy multinak dolgozik be nálunk is....ezért lenne gáz ha hirtelen eltûnnének....

qqriq64 9923 2011. december 28. 18:36   Válasz erre: 9918
Ok. Akkor ragadjunk le ennél a kérdésnél egy kicsit. Teljesen mindegy minek nevezzük a munkaadó szempontjából egy összeg a lényeges. Az hogy mennyibe kerül neki a munkavállaló. Hogy ennek hány %-át nevezzük bérnek és mennyit munkaadói befizetésnek az ezen az összegen nem változtat. Lényeg a lényeg hogy egy munkavállaló belekerül x összegbe tokkal vonóval és ennyibõl mennyit kap kézhez majd ebbõl még mennyit fizet ki áfa béfa tréfa címszó alatt vagyis az effektív vásárlóerõ hány %-a a bekerülési költségnek.

kondorosi67 9922 2011. december 28. 16:52   Válasz erre: 9917
Szia Sanyi!
A multik alatt a TNC-ket érted ugye aminek szabad teret adtak Szingapúrban?
Azok termelõ munkát adnak legtöbb esetben nem kereskedelmi üzletláncokat hoznak létre.(Persze ha rosszul emlékszem javíts ki kérlek.)

olika 9921 2011. december 28. 13:53  
Részvétem!

Bedouin 9920 2011. december 28. 11:47   Válasz erre: 9919
De itt egy csomó dologról tájékozódhattok: http://www.challengeport.sk/

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22114