László_atya | 24185 | 2016. december 12. 12:12 | Válasz erre: 24183 |
Adott helyzetben a kiscsajnál - nekem úgy tûnt - nem is feltétlen azért szakadt el a cérna, mert a bunkókám hencegett azzal, hogy veri az asszonyt. Hanem az, amikor a visszakérdés után leribancozta. Ez volt a momentum, amibõl minden más következett. A két félnek fogalma sem volt arról, hogy ki mögött hányan állnak, a gyökérgyerek mögött is állhatott volna 10 másik. Lehet, hogy állt is, de õk sem akarták már felvállalni a gyökér dolgait, ezt nem tudjuk. Lehet, hogy a kiscsaj nem volt korrekt, de bátor is volt, mert ha tényleg 10 másik gyökér áll a fõgyökér mögött, lenyomták volna az ismerõsével együtt, mint Süsü a cölöpöt. Van az úgy, hogy az ember azzal szembesül, hogy szavakkal nem megy semmire. Én, mint megrögzött békepárti (20 év harcmûvészet után aki nem békepárti, az valószínûleg ketrecharcos) ilyenkor hagyom a picsába. Van, aki nem ilyen, és nem biztos, hogy az én hozzáállásom a jó. Mert a kérdés még mindig nyitott, ami leegyszerûsítve így hangzik: Hogyan állítsuk meg a tajparasztokat?
|
Yossarian | 24184 | 2016. december 12. 11:44 | Válasz erre: 24183 |
Helyesen: ...NE éljen vissza vele!" Egyébként ez nagyon ide illik: „Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.” – Voltaire |
Yossarian | 24183 | 2016. december 12. 11:42 | Válasz erre: 24182 |
Az adott helyzetben - az elmondásod alapján - az az ember nem alkalmazott verbálisan sem erõszakot senkivel szemben. Gondolom a "farkát akarta növeszteni" a bunkó dumájával, remélve hogy ezzel talán nõ a társaság szemében. Ezért leverni...hát mit is mondjak. A "kiscsaj" is legalább akkora gyökér volt, mivel õ tudta hogy azt csinál, amit akar, mert többen vannak mögötte. Négyszemközt nem hinném, hogy bevállalta volna a sallert. Egyébként ezt a fajta viselkedést többször észrevettem már - leginkább agyhalott - nõknél, hogy a nõségük miatt azt gondolják, hogy sérthetetlenek és ezt erõsen ki is használják olyan stílusban, hogy az ember legszívesebben leverné õket, mint vak a poharat. Éljen a nõiségével, de éljen vissza vele.
|
László_atya | 24182 | 2016. december 12. 10:53 | Válasz erre: 24179 |
Nem, valóban nem feltétlenül korrekt. Csak hát olyan ez, hogy amikor a nagydarab azt hiszi, hogy a termete miatt mindent szabad, a kiscsaj meg bemutatja, hogy nem, olyankor nem feltétlen a korrektség játszik egyik oldalon sem, viszont - ó fájdalom - az utóbbi tolerálható inkább. Itt persze felmerül az elmélkedésre való kérdés: Ha a tajparasztok következmények nélkül lehetnek tajparasztok, akkor ezt határok, erkölcsi és morális gátak nélkül "fejleszthetik" bármilyen szintre, mert nem korrekt ezzel szembesíteni így, vagy úgy? A családon belüli erõszak nem erõszak? Az erõszakos (tsanyi kolléga megfogalmazásában "vérmes"), tehát értelmileg-érzelmileg gyenge embert mivel lehet kordában tartani? Törvénnyel? Ejnyebejnyével? Össztársadalmi kommunikációs kampánnyal? Erõszakkal? A kérdés adott, mert szerintem a félrenézés, a közömbösség itt is a legrosszabb reakció...
|
tsanyi | 24181 | 2016. december 12. 10:50 | Válasz erre: 24180 |
Én is így gondolom és ezt fogalmaztam meg ott párszor, mármint a gyávaságra utalást.
|
László_atya | 24180 | 2016. december 12. 10:45 | Válasz erre: 24178 |
Úgy vagyok ezzel, hogy egy nagydarab "vérmes" embernek pláne tudnia kell, hol a határ. Mert az, hogy egy kis gernyó komplexusokkal küszködve azzal kompenzál, hogy bántja a gyengébbet, ha nem is érthetõ, de magyarázható annak, akit ez érdekel. De egy nagydarab mit kompenzál azzal, hogy a gyengébbet üti? Csak nem azt, hogy igazából gyáva, jellemtelen féreg? Aztán meg - szerintem ebben egyetérthetünk - manapság a nagydaraboknak sem életbiztosítás májerkodni abban bízva, hogy csupán a termete miatt majd egy látszólag gyengébb nem fogja helyben hagyni így, vagy úgy. És az "így vagy úgy" kifejezést értsd szó szerint. :)
|
Yossarian | 24179 | 2016. december 12. 10:37 | Válasz erre: 24177 |
Azért mert valakinek nagy a pofája, de nem személyeskedik egyébként, nos szerintem az se korrekt, ha ezért leverik. Egyébként valszeg csak a szája járt.
|
tsanyi | 24178 | 2016. december 12. 10:29 | Válasz erre: 24177 |
Ezek közül párat személyesen ismerek ami súlyosbító körülmény.......és sajnos nem kis f@sszopók hanem tényleg nagydarab és vérmes emberek, akik esetleg helyeseltek nekik azok lehetnek a kis izék.:(
|
László_atya | 24177 | 2016. december 12. 09:31 | Válasz erre: 24170 |
Ezek azok a kis f@sszopók, akik ugatnak, de nagy valószínûséggel nem harapnak. Egyszer (réges rég, egy messzi-messzi galaxisban) egy afféle motoros rendezvényen az ad-hoc verbuválódott társaság egyik tagja is májerkodott az "asszony verve jó, hejhó" szöveggel, de eléggé... khm... szókimondóan. Már épp be akartam ugatni a hülyegyereknek, hogy vegyen vissza az arcából, amikor az egyik nyakig versenybõrbe öltözött kiscsaj megkérdezte tõle, hogy aztán az asszony ütött-e már vissza valaha. A nagyarcú nekiállt röhögni, hogy azt próbálná meg a RIBIZLI, kitaposná a belét. Kiscsaj erre odalépett és egy olyan klasszikus parasztlengõt bevitt neki állkapocsra, hogy a könnyem kicsordult a gyönyörûségtõl. Amúgy mindenki könnyezett, a májer csávó a földön fekve és vért köpve, a kiscsaj mert kurvára fájt a keze, mindenki más meg a röhögéstõl. Sajnos a májer gyerek a tipikus balfasz volt, aki sosem tanul és miután feltápászkodott, lekurvázta a kiscsajt. Ezt a kiscsaj ott lévõ ismerõse (aki addig gyak. feltûnés nélkül el volt vegyülve) nem nagyon kultiválta, így a májer csávó ismét megnézte közelrõl, hogy a füvet vágják-e rendszeresen, vagy sem. Na, szóval üzenem a sportmotoros majmoknak, hogy nem az a macsó, aki az asszonyt meg meri ütni, mert a gyengébbeket csak az igazán gyengék (értsd: testileg és szellemileg) bántják. Asimov is megmondta, hogy az erõszak a gyengék menedéke, ezt kiegészíteném azzal, hogy a gyengébb elleni erõszak pedig a leggyengébbeké. |
Yossarian | 24174 | 2016. december 11. 17:23 | Válasz erre: 24173 |
Hát ja, errõl a projektrõl én is lemaradtam. Szégyenszemre sose ütöttem meg nõt. Most mit csináljak, ha egyszer nem támadtak? :D
|
tsanyi | 24173 | 2016. december 11. 17:11 | Válasz erre: 24171 |
Szégyellem is magam, hogy még egyiket sem vertem meg. Igaz nem is merek elõhozakodni ezzel.:))
|
cblaci | 24172 | 2016. december 11. 16:30 | Válasz erre: 24170 |
Olvastam, de szerintem 2-3 vagánynak látszani akaró vélemény nem a többség véleménye. Nem kell sok idõt eltölteni ott sem ahhoz, hogy felismerje az ember melyik az a nick, amihez nem szerencsés írni semmit, kimondottan a saját lelki békénk érdekében.
|
Yossarian | 24171 | 2016. december 11. 16:18 | Válasz erre: 24170 |
Miért ne lehetne nõt verni? Ha erõsebb vagy nála, akkor semmi akadálya, verhetõ :) Csak éppen nem illik, másképp mondva gyökérség :) Érdekes, hogy élõben még senki sem hallottam dicsekedni ilyen hõsies harci cselekménnyel?! |
tsanyi | 24170 | 2016. december 11. 12:56 | Válasz erre: 24167 |
Ebben egy véleményen vagyunk, de tedd fel ezt a sportmotor üzenõfalára, meglepõdnél.....vagy nem, pár napja volt egy kis vitám azon, hogy a nõt lehet-e verni? Hááát, egyedül maradtam a veretlenséggel sõt, páran olyan elánnal magyarázták, hogy miért kívánatos sõt kötelezõ verni a nõt, hogy azon meglepõdtem.....mondjuk még inkább azon, hogy igazából senki nem állt mellém, lehet, hogy csak nem akartak kevésbé macsónak látszani ha kijelentik, hogy nem verik az asszonyt.
|
Yossarian | 24169 | 2016. december 10. 23:53 | Válasz erre: 24167 |
Ezt? Semmilyen. De nézz le pesten esténként az aluljáróba. Ott is látnál érdekes dolgokat.
|
kawa70 | 24168 | 2016. december 10. 22:31 | Válasz erre: 24167 |
Szerintem se arab migráns retkek voltak.....de majd mingyá megvédik õket :)))))
|
Utalatos | 24167 | 2016. december 10. 19:59 |
https://youtu.be/XIS_cl8gGSM Nezem ezt a videot. Mar megneztem vagy tizenotszor. Okolbe szorult kezzel csak egyetlen kerdes jar a fejemben: Mifele jog illeti meg az elethez ezt a patkanyt? |
Yossarian | 24166 | 2016. december 10. 07:59 | Válasz erre: 24163 |
Attól hogy a mostani rendszer is rohad, mint a szar és ezek sokkal többet lopnak, mint azok, az még nem jelenti azt, hogy az elõzõ elfogadható lenne. Mint ahogy az sem válasz, amikor jönnek az orbán trollok és arra, hogy orbánék lopnak, mintha muszáj lenne, akkor az a válasz hogy az elõzõ kormány is lopott. ÉS? Akkor már legális a lopás? Pár év és kötelezõ lesz?
|
Yossarian | 24165 | 2016. december 10. 07:56 | Válasz erre: 24164 |
Nem baj, majd délelõtt elmúlik :D Legkésõbb estére :P
|
Jam Clerk | 24164 | 2016. december 10. 03:19 | Válasz erre: 24160 |
Megtörtént :) Az eredmény Hamvas Bélát igazolja, aki szerint vannak pálinka- és bornépek. Utóbbiak abban különböznek a pálinkanépektõl, hogy nincs meg az a kényszerképzetük, hogy a világot erõszakkal meg kell javítani, és én jelenleg ugyanígy gondolom: minden úgy jó, ahogy van, a világ tökéletes, amennyire lehetséges, illetve minden hátránya ellenére egy kivételes alkalom, hogy itt és most élhetek. Kosztolányival szólva, földig hajoltam s mindezt megköszöntem... (igen, Hajnali részegség...) |
kawa70 | 24163 | 2016. december 9. 21:51 | Válasz erre: 24162 |
Ti tudjátok, én nem értek hozzá :))) Amugy se vagyok libsi, azok mosdatnak mindenkit mindenhonnan;) Csak én éltem akkor is, meg most is. A mostani semmivel nem különb az akkoritól, csak itt mások a módszerek, ha utban van valaki vagy elõnyhöz kell juttatni. Ja, még valami. Az ingyenebéd meg a 7,20-as kenyér a nyugdijasok ábrándja. Szerintem rajtuk kivül senki nem asszociál már erre Kádárral összefüggésben. |
Yossarian | 24162 | 2016. december 9. 21:47 |
Hát nem tudom, ki hogy van vele, de én részemrõl nem mosdatnám a kádárt. Egy mocskos tömeggyilkos volt, tizenévesekkel megvárták, míg nagykorúak lettek és kivégezték õket. Lehet nosztalgiázni, de ez a helyzet. És a sok fasz, most azt a "rendszert" látja újjáéledni és azt hiszi, megint lesz ingyenebéd. Hát nem. Kurva nagy szar, az lesz. Semmi más. Meg újkori feudalizmus. Ennyi.
|
kawa70 | 24161 | 2016. december 9. 21:32 | Válasz erre: 24158 |
A Kádár rendszert utólag megitélni negativ szemszögbõl könnyû......abban az idõben rengeteg elõnyt kicsikart valahogy az oroszoktól Kádár, nem véletlenül volt Magyarország a legvidámabb barakk, továbbá azt is mérlegelni kell, hogy amikor Kádárt 56-ban elvitték az oroszok, valamivel rávették arra hogy Münnich ellenében vállalja az új vezetõ szerepét, ráadásul ha nem teszi, valószinûleg Rákosit rakják vissza az oroszok a hatalomba. Azt pedig Kádár semmiképp nem akarta, és eléggé sokat próbált tenni azért, hogy a forradalomban résztvevõk ne kapjanak büntetést. Hát ez mondjuk nem sikerült, de abban az idõben azon körülmények közt mérlegelni kellett azt is hogy mi a másik lehetõség. Ettõl függetlenül el lehet és meg lehet itélni azt a rendszert, de a kisembert aki nem politizált hagyták boldogulni. Meg lehet nézni az akkori NDK-t vagy Csehszlovákiát, Jugoszláviát, Romániát vajon cserélt volna valaki is az ottani állampolgárokkal? Talán a Lengyelek voltak még valamelyest jobb helyzetben az átlagostól, de a többi helyen elég kemény diktatúra ment akár nyiltan, akár burkoltan. Valójában az igazi rendszerváltás hiánya miatt vagyunk itt, ahol a régi káderek nyomulnak uj köntösben. A lengyelek is csendesen megtudták oldani a rendszerváltást, az új korszakban nem lehetett semmilyen pozicióban az, aki a régiben szerepelt, vagy ahhoz köthetõ volt. A románok kissé drasztikusabban oldották meg, de hát ott elég kemény világ is volt - akár egyfajta megtorlás is volt az a statáriális itélkezés. Igaz, én már a nagyon élhetõ részét tapasztaltam meg a Kádár érának a maga hátrányaival, de láthattam azt is más népek hogy élnek abban a tömbben. Ellentétben azokkal, akik csak hirbõl hallottak valamit, különösképp amit a szájukba adtak és most azt tolják. Nem volt jó az sem, de akkor mindenki tudta hol mit lehet, és abba nagyon sokáig nem szóltak bele. Aki meg állandóan ugrált, annak valóban kuss és böri volt. De én pl egy olyat se ismertem. A rendszert csak halkan lehetett szidni, a rendõrnek volt hatalma, de bûnözõ is alig volt. A teljeskörû foglakoztatottsággal és a KMK-val elérték, hogy el legyen foglalva mindenki. Még a cigány is rendes ember volt többnyire :) |
Jam Clerk | 24159 | 2016. december 9. 13:35 |
Azt hiszem, inkább ennem kéne valamit, mint ilyeneket írogatni: ha éhes vagyok, morózusabban látom a világot :)
|
Jam Clerk | 24158 | 2016. december 9. 13:19 | Válasz erre: 24157 |
Amennyire én tanultam, a Kádár-rendszer csak ´56 után volt egy kis ideig a "kuss vagy mész a böribe" alapelven, szerintem utána már inkább a jó öreg divide et impera mûködött, a "hagyjuk élni a keményen dolgozó kisembert, akkor majd nem pattog" felfogásban. A kevésbé izgága nagy többségnél ez mûködött is, az izgága kevesek meg bármelyik rendszerben, bármilyen indokkal börtönbe kerülhettek (nem azt mondom, hogy ez fölmenti a Kádár-rendszert, sõt). Papíron és külsõségekben lehet, hogy történt rendszerváltás, például az Alkotmányban a "nép" lekerült a "Népköztársaság" elejérõl (megmaradt a köztársaság, a nép úgysem érdekelt senkit), de összességében nekem ez az egész nem tûnt hangsúlyosnak vagy mély nyomot hagyó élménynek (igaz, akkoriban még igencsak kiskorú voltam), inkább csak olyan rendszervál(toztatga)tásnak érzem. Ahogy írtam is nemrég, az egészre az elhúzódás tûnik jellemzõnek, szépen, lassan, óvatosan, "hogy ne fájjon", kevés információval, kevés társadalmi akarattal (mert az nem 100%-os akarat, hogy "hagyjanak minket békén", a hiányzó 50% még kéne mellé, hogy "ehelyett ezt akarjuk csinálni, ti meg menjetek a fenébe"), és ismeretlenekkel nem lehet rendes rendszerváltást véghezvinni. Nem jó, ha túl sokáig marad a zavaros, ahol halászni lehet, mert közben felnõ egy, két, több nemzedék, amelyik ezt szokja meg, és akkor már késõ lesz. Talán már késõ is lett. Lehetne jobban csinálni, de nem érzem az össznépi akaratot arra, hogy felforgassuk a bejáratott világot, ami kicsit olyan megfélemlített nyugdíjas-világnak tûnik sokszor: minden jó úgy, ahogy van, a lényeg, hogy eljussunk a hónap végéig, vagy a nyugdíjig, ami "jár", ha meg nem, akkor majd megoldjuk valahogy okosba´, ahogy régen is. |
Taro | 24157 | 2016. december 9. 11:42 | Válasz erre: 24140 |
Az alapkérdés az volt, hogy történt e rendszerváltás. Megtörtént (a Kádár rendszer nem az oszd meg és uralkodj, hanem a " kuss vagy mész a böribe" elven alapult). Az, hogy nem sikerült a rendszerváltást sikertörténetté alakítani, az egy másik kérdés. Nem nagyon értem azt a hozzáállást a rendszerváltáshoz, ami a "nem volt rendszerváltás" típusú kijelentésekben csúcsosodik ki. Ez talán egy olyan alap hárítás, miszerint nem tehetek róla, nem az én saram, nem is lehetett volna jobban csinálni, stb. pedig lehetne. |
Jam Clerk | 24156 | 2016. december 9. 10:25 | Válasz erre: 24155 |
Arra azért ügyelj, hogy a beültetést lehetõleg a nyugati orvostudomány megoldásai alapján végezzék. Ha esetleg valamelyik elmaradottabb, afrikai területre tévednél, még megismertetnek a helyi közmondással, amely szerint "Sötétben minden tehén." (fekete) :) |
Jam Clerk | 24154 | 2016. december 9. 09:47 | Válasz erre: 24152 |
A korom igenis akadály, már csak a higiénia miatt is... :)
|
Jam Clerk | 24153 | 2016. december 9. 09:46 | Válasz erre: 24118 |
Úgy értettem, hogy nem illene, hogy a normális helyeken divatban lévõ jogelvek szerint visszamenõleges hatályú elítéltetés nem szokás, a mi "jogalkotóink" meg valószínûleg élnének is ezzel az "izé, jog-szerûséggel". Másrészt pedig arra gondoltam, hogy ami sérelmet régen okoztak, azoknál egy visszamenõleges hatályú elszámoltatás sem teszi meg nem történtté a múltat és a károkat. Papp Márió írta talán, hogy "szándék eldobott követ vissza nem hozhat / csak el nem dobottat".
|
tsanyi | 24152 | 2016. december 9. 09:39 | Válasz erre: 24151 |
Az már voltam, elég sokba került.:(:) Béranya akarok lenni, remélem a korom nem akadály.
|
Jam Clerk | 24151 | 2016. december 9. 09:34 | Válasz erre: 24130 |
Hogy erre is írjak valamit, szerintem neked a bérapa szerep testhezállóbb lenne, már pusztán kromoszómaügyileg és fizikálisan is, ehhez ugyanis elég volna annyi, ha egy hölgy kijelenti, hogy ez a gyerek itt márpedig a tiéd, fizess :) Mint tudjuk, az "anya személye biztos" (mater semper certa est), az "apa" meg olykor csak elviszi a balhét más helyett, ezek a "bérapák" :) |
Tiger | 24150 | 2016. december 9. 09:28 | Válasz erre: 24146 |
Méltánytalanul nagy feladatot adtál péntek reggelre.:-) Ha megengeded magam helyett egy kevésbé ékes szavú honfitársunk esetlen gondolatait másolnám ide, saját forrás hiányában:-) Persze Õ is érzelmileg közelítette meg Trianont, de a francba is, elég jól sikeredett neki:-) Magyar az, akinek fáj Trianon... Juhász Gyula: Trianon Nem kell beszélni róla sohasem, De mindig, mindig gondoljunk reá. Mert nem lehet feledni, nem, soha, Amíg magyar lesz és emlékezet, Jog és igazság, becsület, remény, Hogy volt nekünk egy országunk e földön, Melyet magyar erõ szerzett vitézül, S magyar szív és ész tartott meg bizony. Egy ezer évnek vére, könnye és Verejtékes munkája adta meg Szent jussunkat e drága hagyatékhoz. És nem lehet feledni, nem, soha, Hogy a mienk volt a kedves Pozsony, Hol királyokat koronáztak egykor, S a legnagyobb magyar hirdette hévvel, Nem volt, de lesz még egyszer Magyarország! És nem lehet feledni, nem, soha, Hogy a mienk volt legszebb koszorúja Európának, a Kárpátok éke, És mienk volt a legszebb kék szalag, Az Adriának gyöngyös pártadísze! És nem lehet feledni, nem, soha, Hogy a mienk volt Nagybánya, ahol Ferenczy festett, mestereknek álma Napfényes mûveken föltündökölt, S egész világra árasztott derût. És nem lehet feledni, nem soha, Hogy Váradon egy Ady énekelt, És holnapot hirdettek magyarok. És nem lehet feledni, nem, soha A bölcsõket és sírokat nekünk, Magyar bölcsõket, magyar sírokat, Dicsõség és gyász örök fészkeit. Mert ki feledné, hogy Verecke útján Jött e hazába a honfoglaló nép, És ki feledné, hogy erdélyi síkon Tûnt a dicsõség nem múló egébe Az ifjú és szabad Petõfi Sándor! Õ egymaga a diadalmas élet, Út és igazság csillaga nekünk, Ha õt fogod követni gyászban, árnyban, Balsorsban és kétségben, ó, magyar, A pokol kapuin is gyõzni fogsz, S a földön föltalálod már a mennyet! S tudnád feledni a szelíd Szalontát, hol Arany Jánost ringatá a dajka Mernéd feledni a kincses Kolozsvárt, Hol Corvin Mátyást ringatá a bölcsõ, Bírnád feledni Kassa szent halottját S lehet feledni az aradi õskert Tizenhárom magasztos álmodóját, Kik mind, mind várnak egy föltámadásra Trianon gyászos napján, magyarok, Testvéreim, ti szerencsétlen, átkos, Rossz csillagok alatt virrasztva járók, Ó, nézzetek egymás szemébe nyíltan S õszintén, s a nagy, nagy sír fölött Ma fogjatok kezet, s esküdjetek Némán, csupán a szív veréseivel S a jövendõ hitével egy nagy esküt, Mely az örök életre kötelez, A munkát és a küzdést hirdeti, És elvisz a boldog föltámadásra. Nem kell beszélni róla sohasem De mindig, mindig gondoljunk reá! |
Jam Clerk | 24149 | 2016. december 9. 09:23 | Válasz erre: 24144 |
Nem tudom, felesleges-e, de hogy túl sok értelme (most, ezzel a néppel és ezzel a vezetõi garnitúrával) nincs, az valószínû. A "hívõket" úgysem lehet meggyõzni egy másik oldalól származó programmal (mellesleg program se nagyon divat az utóbbi pár évben-évtizedben), a "bizonytalanokat" meg legföljebb le lehet kenyerezni, ami vagy sikerül, vagy nem. A politikai paletta viszont jórészt állandó, alternatíva meg igazából nincs. Hogy mit akarok, mit nem, arról ne adj a számba szavakat: ha diktatúrát akarnék, akkor azt írnám, azt éltetném (ezzel viszont nem vádolhatsz), nem pedig a "demokráciánk" jellegzetességeit pedzegetném. József Attilának van egy verse és mondata, az "Érted haragszom én, nem ellened", ezzel egyetértek. A gyerekeimnél sem megy a diktátum, és a munkahelyeimen is kiderült, hogy nem vagyok jó vezetõ, mert utálok (és emiatt nem is tudok) rákényszeríteni másokra olyat, amit nem akarnak. Hogyan akarhatnék akkor én diktatúrát? Viszont még jobban egyetértek a Tao te king-gel, a téma kapcsán különösen a 72. és a 80. rész ugrott be. |
tsanyi | 24148 | 2016. december 9. 09:15 | Válasz erre: 24147 |
Persze, hogy kérdeztem mert folyton körülírja és lebegve hagyja pedig van amire csak fehér és fekete válasz adható, oszt ha ez megvan lehet érvelni mellettük, amúgy nem zárom, ki, hogy változhat a véleményem akár ebben, de ahhoz igen jó érvek kellenek. :)) Az írásait és a többiekét én is élvezem és okulok.
|
Tiger | 24147 | 2016. december 9. 09:12 | Válasz erre: 24144 |
Deja vu érzésem van. Mintha ezt már kérdezted volna néhány nappal ezelõtt is:-)) Ha nem tudnám, hogy szelíd lélek vagy, félteném a körmeimet:-)) Gyorsan ki is jelentem: én nem szeretnék diktatúrát, igaz nem is kérdezted. Pedig kíváncsiságból kivárnám, mennyit segítene rajtad, ha "bevallanám":-)) Vicc nélkül, mostanában megint szívesen olvasom ezt a fórumot, mert néhányan, többek közt Jam Clerk is olyan színvonalas hozzászólásokat tesz, amibõl épülni lehet és még szórakoztatóak is, mert nyelvileg is frappánsak. |
Tiger | 24145 | 2016. december 9. 09:00 | Válasz erre: 24139 |
"A 3 milla koldus ugyan trianon után keletkeztek, hisz vagy 2 millányian átjöttek mert nem akartak az addig lenézettek uralma alatt élni" Sanyi, azért ez így elég "történelmietlen" és önmagában, megint csak arra alkalmas, hogy "a gaz magyarok, akik elnyomták a saját kisebbségeiket, megérdemelték Trianont" gyalázatos végkövetkeztetést támogassa:-(( Hasonló mondatokokkal messzire juthatnál Bolgár György klubjában. |
tsanyi | 24144 | 2016. december 9. 08:40 | Válasz erre: 24140 |
Ezek szerint felesleges a választás? Mondjuk ezt már pedzegetik egy ideje. De miért körítesz? Nem egyszerûbb leírni, hogy diktatúrát akarsz és eltörölni a választásokat? Lecsó legalább nyíltan felvállalja ezt és utána lehet errõl beszélni, de Te erre azt mondod, hogy ne má' mert ez nem fekete meg fehér meg különben is, de a végén a következtetésed mégis ez.:))
|
Yossarian | 24142 | 2016. december 8. 23:32 | Válasz erre: 24140 |
"Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit."
|
Jam Clerk | 24140 | 2016. december 8. 22:50 | Válasz erre: 24137 |
Természetesen nem személy szerint értettem azt, hogy ugyanazok a vezetõk, mint akkor. De azt fenntartom, hogy maga a vezetõi attitûd megmaradt, met aki a tûz közelébe került azóta, az mind beállt a "sorba" elõbb vagy utóbb. A vezetés módszere nem változott, "oszd meg és uralkodj", illetve etetik azt, akitõl majd kérni szeretnének egy napon valamit... Persze "talán el sem jön az a nap." A vezetettekrõl meg annyit, hogy a népet nem lehet leváltani, és attól, hogy megmondják neki, hogy ezek után márpedig szabadság van, még nem a nép vívta ki azt, tehát nem igazán az övé. S abból kiindulva, hogy azóta is mit mûvelünk 4 évente, meg mivel tudnak megetetni, hát nem sokat érzek a rendszerváltás sikerességébõl. Valami történt, de messze nem azt értük el, amit kellett volna. A fejekben még nem volt váltás, ebben igaza van Puzsérnek, és Antallnak is, hogy tetszettünk volna forradalmat csinálni. Most már minek? |
tsanyi | 24139 | 2016. december 8. 20:51 | Válasz erre: 24138 |
A 3 milla koldus ugyan trianon után keletkeztek, hisz vagy 2 millányian átjöttek mert nem akartak az addig lenézettek uralma alatt élni (mindkét szülõm így jött ide, erdély és felvidék), de azért csak annak a nyakába lehet varrni a nyomorukat aki akkor fémjelezte az akkori rendszert. Igazából sokat nem javított az árokba lököttek helyzetén pont mint ahogy most a derék bogár mondta, hogy azt a 4 milla jelenlegi nyomorultat az árok szélén kell hagyni, remélem õt is belelökik majd.
|
eröt | 24138 | 2016. december 8. 20:29 | Válasz erre: 24135 |
Ezeket se tudtam eddig.Elég nulla a netes kultúrám nyilván.De pont nélkül is kijelentem,hogy nem volt rendszerváltozás 89-ben. Mostanára már alakul.A Horthy rendszer rossz oldala már kb megvan.A jó az sehol.Esetleg hadat kéne üzenni valakinek. A hárommillió koldust ne Horthynak írd fel hanem Trianonnak.Az egyik megkövült nézetedre utalok. |
Taro | 24137 | 2016. december 8. 20:21 | Válasz erre: 24122 |
A rendszer elemei nem három tényezõbõl, hanem kb. milliárd tényezõbõl állnak össze. Egyébként az általad említett tényezõbõl a "vezetettek" nem tényezõ ha a rendszerváltozást vizsgáljuk (ez ugyanis nem változó tényezõ, hanem adottság). A vezetõk teljes egészében megváltoztak. Vagyis sem Grósz Karcsi, sem Kádár jano nem jutott vezetõ szerephez (és nagyjából senki a volt MSZMP valódi vezetõi közül). Ha pedig a vezetési módszert vizsgáljuk és te szerinted nem alapjaiban változott meg a választási rendszer, akkor mi tényleg más világban élünk és éltünk. Nem értem, én vagyok teljesen hülye? |
tsanyi | 24135 | 2016. december 8. 20:11 | Válasz erre: 24133 |
Ha kiírom a pontot akkor azzal berekesztem a társalgást no meg ugyan a magam részére pár témában nem hiszem, hogy markánsan véleményt változtatnék, de nem vetem el a másét sõt sokszor meggyõzhetõ vagyok, erre is volt itt példa. Én éreztem a diktatúrát, kaptam pofont 16 évesként utcán munkásõrtõl mert kiröhögtük haverral a plecsnijeit, volt pár hasonló bár igazából nem lázadtam soha, dolgoztam és éltem, ennyi. Viszont mikor vége lett és ugyan eleinte igen szarul éltem, de érezhetõen szabadabban akkor lett világos, hogy az biza szolgaság volt, laza, de szolgaság. Nem szeretném vissza, inkább élek bizonytalanságban, de azt nem akarom.
|
eröt | 24133 | 2016. december 8. 20:03 | Válasz erre: 24121 |
Nem megfellebbezhetetlen.De elég határozott vélemény.(Enyém)Emlékeztetnélek,hogy neked is megkövült véleményed van pár kényes témában.pont. Ui.:Egyidõsek vagyunk.Én nem éreztem a diktatúrát.Te igen? |
desiderus | 24131 | 2016. december 8. 19:53 | Válasz erre: 24130 |
Sanya, a te testalkatoddal akár ikerpárt is kihordhatnál. A petesejtbeültetést hová gondoltad ? |
tsanyi | 24130 | 2016. december 8. 19:48 |
Azon elmélkedek lehetek-e béranya? Most láttam valahol, hogy talán nálunk is lenne rá mód és ezt testhezállónak érzem.
|
tsanyi | 24129 | 2016. december 8. 15:08 | Válasz erre: 24127 |
Igen, akkor a legtöbben úgy gondolták lesz változás, lett is csak nem ezt vártuk, azóta volt több is és mindannyiszor azt hittük jobb lesz, oszt volt akinek igen volt akinek nem, azért ez mégis több lehetõség mint ha csak úgy választhatnánk mint 90' elõtt, lehet, hogy vágyálom, de legalább van mirõl álmodni, ha ez is elvész akkor a reménytelenség szüli a......na mit is?.
|
Jam Clerk | 24128 | 2016. december 8. 12:48 | Válasz erre: 24126 |
Mik vannak... a Zinternet nem felejt :) "S ma már talán nem felelõtlenség kijelenteni, hogy a harmadik korszaknak most vagyunk a végén. Ez már az igazi posztkádárizmus, a Kádár János nélküli, õt túlélõ, a puha diktatúrából egy bizonytalan demokráciába átmenõ korszak. Hiszen hogy ha megfontoljuk, hogy ma milyen jelenségek vannak Magyarországon, azt kell látnunk, hogy bizony: ez a posztkádárizmus. Kádár János nélkül egy puha demokrácia, rendkívül bizonytalan alapokkal, rendkívül rossz teljesítménnyel, amely megpróbálja cinkossá tenni a magyar nemzetet. Ha belegondolunk, csak egy diktatúrában képzelhetõ el, hogy a hatalom eleve és bevallottan hazugságokra alapozza a hatalom gyakorlását." /Kósa Lajos, 2009., http://portal.debrecen.hu/hirek/helyi/ujrakellrakniazalapokat_helyihirek.html/ |
Jam Clerk | 24127 | 2016. december 8. 12:42 | Válasz erre: 24125 |
Képzeljük el, hogy belépsz a szavazófülkébe, elõveszed a listát, és felteszed fel magadnak a kérdést: - Változik-e bármi, ha én erre vagy arra a jelöltre, pártra szavazok?" Akkor nem történt rendszerváltozás, ha a képzeletbeli kérdést ugyanígy feltetted ´89 elõtt is, és a válasz ugyanúgy "nem" volt. Ha a válaszod most "igen", és ez nem csak vágyálom, hanem tényleg változik is bármi a szavazatodtól, akkor elnézést kérek, és PONT :) |
László_atya | 24126 | 2016. december 8. 12:07 | Válasz erre: 24125 |
Milyen igazad van! Semmi jelét nem látom ma sem, hogy bárki is be akarná magát, meg a sleppjét, meg a rendszert betonozni... :)
|
tsanyi | 24125 | 2016. december 8. 11:01 | Válasz erre: 24124 |
Amiért szerintem változott az az, hogy ha akartuk volna bárkit megválaszthattunk volna, meg is választottunk bárkit, de sajnos már az elsõk is eladták magukat és minket. A diktatúra épp, hogy ezen nem változtat hanem inkább bebetonozza azt az állapotot.
|
Jam Clerk | 24124 | 2016. december 8. 10:56 | Válasz erre: 24123 |
A Rendszer az nem csak a címke, hanem az "elit", a "plebs" ÉS a "módszer" együtt. Nálunk a címke változott, az "elit" jórészt nem, csak a köpönyegük, a "plebs" meg azért plebs, mert nem változik... :)
|
tsanyi | 24123 | 2016. december 8. 10:50 | Válasz erre: 24122 |
Pont!!4!, hogy a rendszer változott PONT. Amúgy igazad van PONT. :)
|
Jam Clerk | 24122 | 2016. december 8. 10:33 | Válasz erre: 24121 |
Ha egy társadalom politikai berendezkedését nézed, akkor az áll vezetõkbõl, vezetettekbõl és persze a "technikából", amivel a vezetési módszert meghatározzák. Magyarország esetében a vezetõk jó része nem változott (csak a pártlogó), más részük a semmibõl tûnt elõ, valódi társadalmi ismeretség, támogatottság nélkül, a vezetettek nem változtak (nem õk hozták létre a változást, csak "éltek benne", vagyis jórészt nem értették, mi történik, de ha már ezt kell csinálni, akkor csináljuk, amit mondanak), a vezetési módszer meg lényegében adott volt, hiszen "papíron", jogilag szavazni addig is lehetett (négy-öt évente, mikor hogy), ebben nem történt változás azon kívül, hogy mások is a listára kerültek. Ha a "rendszer" elemeit nem változtatod meg, akkor nem volt rendszerváltozás. A három rényezõbõl legalább kettõ, de inkább 2.5 tényezõ nem változott. Mivel a vezetettek (a "nép", az istenadta nép), azaz a TÖBBSÉG nem lett lecserélve (FEJBEN), ezért NEM volt valódi (MINÕSÉGI) rendszerváltozás. PONT. :) Akkor esetleg lehetett volna, ha a TÖBBSÉG nem hozza vissza ´94-ben az MSZP-t. Nem azért, mert azok voltak, akik, hanem mert a "nép" ezzel megint csak azt fejezte ki, hogy nem akar igazi változást, és nem szeretne önállóan csinálni valamit ebbõl az országból, amelyet alkot. Túl sokáig nyújtottuk el ezt a folyamatot. Ha túl sokáig zavaros a víz, egyrészt sokáig lehet benne halászni, másrészt felnõ egy nemzedék, amelynek ez lesz a "normális", a hétköznapi, az általános közeg, az ÉLET. |
tsanyi | 24121 | 2016. december 8. 10:02 | Válasz erre: 24120 |
Volt. PONT!!!44!. Mivel a diktatúrának vége lett, az, hogy miképp éltünk a hirtelen jött szabadsággal az már a mi bajunk lett, sajnos rosszul éltünk vele. ......tényleg ha kiírja valaki, hogy PONT. akkor onnantól a véleménye megfellebbezhetetlen lesz? |
eröt | 24120 | 2016. december 7. 20:24 | Válasz erre: 24104 |
Nem volt rendszerváltás.PONT.Romániában volt.Itt nem.
|
Yossarian | 24119 | 2016. december 7. 19:31 | Válasz erre: 24116 |
Nem visszamenõleges hatályra gondoltam, hanem olyanra, hogy aki kollaborált az elnyomó rendszerrel, az számoljon el és egyébként ne vállalhasson a közéletben tisztségeket. Ez nem visszamenõleges hatály.
|
tsanyi | 24118 | 2016. december 7. 18:10 | Válasz erre: 24116 |
De, ebben az ügyben pont "illene" sõt elévülhetetlen érdemeket szereztek a másokról jelentgetõk.
|
Jam Clerk | 24117 | 2016. december 7. 14:29 | Válasz erre: 24113 |
A hozzászólásom valami olyasmi akart lenni, hogy felõlem lehet királyság is, meg demokrácia is, a téma szempontjából lényegtelen, hogy melyik, a lényeg az, hogy ne csak pár (részben kapott, részben önjelölt) vezetõ döntse el, hogy ezek után merre tovább, hanem legyen valami kellõen széles társadalmi kiindulópontja, támogatottsága vagy beágyazottsága (nevezzük akárhogyan) ennek az új rendnek, és ez az, ami hiányzott, és azóta sem történt meg szerintem. Készen kaptunk mindent, "küzdelem" nélkül. A mi "rendszerváltásunk" lényegében annyival lett elintézve, hogy az addigi egyszínû szavazólistán több lett a szín, de hogy miért, kik ezek, meg hogyan kell ezt az új (már nem népi) demokrácia nevû játékot játszani, arról egyrészt senkit nem tájékoztattak, másrészt senki nem kérdezett rá. Mindenki "hallgatott", és húzta az x-eket, ahogy addig is. Az egyetlen listát vezetõi megegyezés alapján felosztották, ennyi történt, nem több; szerintem ez még nem rendszerváltás.
|
Jam Clerk | 24116 | 2016. december 7. 14:20 | Válasz erre: 24114 |
Persze a visszamenõleges hatály sajnos ebben sem illene, úgyhogy jórészt esõ után köpönyeg volna...
|
Jam Clerk | 24115 | 2016. december 7. 14:18 | Válasz erre: 24113 |
Ezt biztosan nekem akartad írni? Nem inkább a #24102-esre? Nincs jelentõsége, csak kérdezem, mert ha mégis nekem írtad, akkor szerintem nem egy dologról beszélünk.
|
Yossarian | 24114 | 2016. december 7. 14:14 | Válasz erre: 24113 |
Azt én is erõsen támogatnám, hogy az összes ügynökakta kerüljön nyilvánosságra és megfelelõ következményeket is viseljék az érintettek. Pl. közügyektõl örökre eltiltás, stb..
|
tsanyi | 24113 | 2016. december 7. 14:08 | Válasz erre: 24099 |
Látod, pont, hogy nem látod. Reménykedsz, hogy egy atyuska kioszt 1-2 sallert és rend lesz meg bódogság, de nem. Mert olyan atyuskát még nem találtak, csak oyat aki kevés és idõvel még kevesebb haverjával uralkodni akar csak a maga hasznára. Ahogy Puzsér írja gáz, hogy nem volt elszámoltatás legalább annyi mint a cseheknél, hogy nem lehet senki a politikában. Nálunk sajnos azért lehet gazember bárki mert soha egy rendszerváltás nem járt számukra semmilyen következménnyel.
|
László_atya | 24112 | 2016. december 7. 13:38 |
Nem feltétlen elmélkednivaló, csak... Szép és jó. http://eletbenmaradnanak.hu/comics/kolcsey-ferenc-himnusz/ |
Yossarian | 24111 | 2016. december 7. 13:17 | Válasz erre: 24110 |
Hát ja, nem gondolnám hogy századokon át nyúló géniusz lenne, de az átlagot azért bõven meghaladja :)
|
László_atya | 24110 | 2016. december 7. 11:36 | Válasz erre: 24105 |
Persze, én is úgy vélem, hogy attól függetlenül, hogy beteg állat :D, még szívesen dumálnék vele, mert jó eszû és nagyjából a helyén lévõ értékrendû arcnak tartom. Azért a zsenis hasonlat itt kissé erõs... :)))
|
Jam Clerk | 24109 | 2016. december 7. 11:35 | Válasz erre: 24108 |
Hát nem is tudom, én tele vagyok kétségekkel... :)
|
Yossarian | 24107 | 2016. december 7. 11:32 | Válasz erre: 24104 |
Mondjuk lehetett volna támogatást kérni, tapasztalatot cserélni olyan országokkal, ahol már pár száz éve ûzték ezt a demokrácia ipart. De itt sajnos mindenki azt hitte, hogy õk a nagyeszejobbantuggya. És ez ma is így van. És minél ostobább valaki, annál biztosabb a maga igazában. Vö: "The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt."
|
Jam Clerk | 24106 | 2016. december 7. 11:31 | Válasz erre: 24102 |
Nem feltétlenül akarok én diktatúrát, de egy "normális" forradalom azért jól jött volna a "rendszerváltás" idején. Így, hogy lényegében nem történt semmi, csak egyes önjelölt "vezetõk" kerekasztal mellett megegyeztek a fennálló rendszer vezetõivel a "békés" "átmenetben", szinte természetes is, hogy a plebs nem tudott semmit tenni se érte, se ellene. Ezt a "rendszerváltást" (én úgy érzem) tulajdonképpen senki sem mondhatja a magáénak, egyszerûen csak valakiknek "így esett", másoknak meg "így történt másokkal, de én nem voltam ott", viszont katarktikus élménynek semmiképpen nem lehet mondani. A Puzsér-féle gondolatmenet meg pont valami ilyesmit hiányol, a "felszabadító" érzést, hogy "igen, mi, MI tettünk valamit, és az EZ volt!" A legutóbbi "fülkeforradalomról" meg jobb nem is beszélni. Fülkében végképp nincs forradalom, utóbbihoz TÉR kell és perspektíva :) |
Yossarian | 24105 | 2016. december 7. 11:27 | Válasz erre: 24103 |
Hát nem tudom, lehet hogy igazad van, bár én szerintem - magánvélemény - ez inkább úgy alakulhatott ki, hogy volt neki egy ilyen habitusa és látta, hogy ezzel fel tudja kelteni a figyelmet és elõnyt kovácsolt belõle. De az is lehet, hogy tényleg pszichopata, viszont itt megjegyezném, hogy a nagy zsenik elég nagy százalékban nem voltak százasok :)
|
Taro | 24104 | 2016. december 7. 11:22 |
Nehéz kérdés ez urak. Annyiban semmi esetre sem értek egyet Puzsérral, hogy nem volt rendszer váltás. Volt. Csak annyira tudatlan a plebs, hogy demokráciának minden kezdeti hibáját, zsákutcáját elkövettük és lassan visszacsúsztunk a diktatúrába. Abban pl. tökéletesen egyetértek vele, hogy vajon honnan kellett volna megtanulni a demokrácia mûködtetését? Apáink a pártgyûlésen szívták magukba a közösségi gondolkodás alapjait és anyáink még 94-ben is azt mondták, hogy jó ötlet volt eldugni a fater párttagkönyvét, "jó lesz az még valamire" felkiáltással. Én 88-ban érettségiztem és én voltam az utolsó, aki még ellenforradalomnak tanultam 56-ot. Aztán egy évig semmi, majd ugyanez a tanár már lelkesen forradalmat tanított. Szóval nehéz ügy. |
László_atya | 24103 | 2016. december 7. 11:19 | Válasz erre: 24100 |
Látni rajta, még csak pszihomókusnak sem kell lenni hozzá. És azért gyenge, mert ennek próbál ugyan korlátot szabni, de az elsõ minimális esemény, amely nem az õ világképét tükrözi (lehet ez csupán egy óvatos megjegyzés is, ami azt sugallja, hogy a partnere esetleg nem ért egyet vele), tehát kizökkenti a szándékosan felvett pozícióból, átüti ezt, és elszabadulnak a "lovak". Ezt amúgy nem feltétlen negatív kritikaként írom, sokan küzdenek démonokkal, nem könnyû a harc, és még segítséget sem nagyon érdemes kérni, mert a saját démonait az embernek magának kell legyõznie, mások nem fogják tudni. Ezért kell az erõ, a gyengébbek sokkal nehezebben boldogulnak, és ez esetleg újabb démon(oka)t szül. Ha ebbõl aztán ördögi kör lesz, szerencsétlennek befellegzett így, vagy úgy. |
Yossarian | 24102 | 2016. december 7. 11:13 | Válasz erre: 24099 |
Egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy én simán tudnék pártolni egy diktatúrát, aminek az elsõdleges célja nem a saját hatalmának bebetonozása, hanem a népjólét biztosítása, és az ország fejlesztése. Valami olyasmi, hogy minden területen komoly szakértõ a vezetõ és egy szintén komoly szakértõkbõl álló csapat áll mögötte és amit végül kiókumlálnak, abba nem engednek beleszólást, mivel nem politikai irányvonalak, hanem a racionalitás mentén hoznák a döntéseket. De belátom ez utópia, így aztán nem tudok jobbat jelenleg én sem, mint a demokrácia, de a szavazati jogot azért csak kötném valami szellemi alkalmassághoz. Mert az, hogy minden agyatlan retardált kretén szavazat annyit és mint egy értelmes gondolkodó emberé, az mégiscsak agyrém. Lásd: brexit, trump és lesznek még a sorban :(
|
László_atya | 24101 | 2016. december 7. 11:10 |
Én is úgy értelmeztem Puzsér szavait, hogy az elkényelmesedett birkákat és a szájkaratés fotelforradalmárokat csak egy kib@szott nagy maflás térítheti észhez, hogy vegyék észre: Csak módszerváltás volt, nem rendszerváltás és a kényelmes megúszásra való játék helyett akarjanak valami mást is, mint kényelmesen megúszni. Hogy az elvtelen seggnyalás, vagy csendben tûrés helyett rúgják be az ajtót és csapjanak oda az asztalra: Elég! Vagyis hát valami ilyesmi... :) |
Yossarian | 24100 | 2016. december 7. 11:06 | Válasz erre: 24096 |
Honnan tudjuk, hogy démonokkal küzdõ roncs és mit jelent az, hogy gyenge?
|
Jam Clerk | 24099 | 2016. december 7. 10:31 | Válasz erre: 24098 |
Én úgy értelmeztem a gondolatmenetét, hogy amíg többségben vannak azok, akik csak megúszni akarják a dolgokat, addig szerinte nem fog történni semmi érdemleges változás. A témával kapcsolatos hozzászólásaid alapján te is ehhez a többséghez húzol, legalábbis nekem ez jön le a "nem jó a diktatúra, mert ki tudja, hova lehet abban helyezkedni, nekem biztosan nem sikerülne jó helyre" tartalmú soraidból, de javíts ki, ha tévedek. Puzsér meg mintha pont azt mondaná, hogy amíg kisebbségben lesznek azok, akik nem a helyezkedésben bíznak, hanem a "csapjunk bele, és legyen végre valami, ami nem az, ami most van" hozzáállásban hisznek, addig marad a "kádárizmus" vagy "kiegyezésizmus" vagy nevezzük bárminek ezt a "magyar néplelki álláspontot". Azaz, a szocializmust nem lehet leszavazni: azt el kellett volna zavarni, ez viszont nem történt meg. Úgy is mondhatnám, hogy én sem a királyságra vagy a diktatúrára gondoltam, mint üdvözítõ megoldásra, legalábbis nem csak úgy, minõségi átértelmezés nélkül, hanem hogy végre tényleg olyat kellene létrehozni, ami "saját", nem pedig az "ezekbõl lehet választanod, úgyhogy ezt kapod, kész" vonal mentén mozog. Persze én sem állítom, hogy a kisebbséghez tartozom, mert egyszerûen ebbe nõttem bele én is. |
tsanyi | 24098 | 2016. december 7. 09:46 | Válasz erre: 24080 |
Szög és a zsákja......engem mondjuk nem gyõzött meg, hogy jobb a szolgasors. Nem értem azokat akik a királyságot, diktatúrát és hasonlókat vágyják vissza, mibõl gondolják, hogy mindig sikerül olyan ügyesen helyezkedni, hogy a kivételezettek közé tartozzanak? Hisz pont azok akik elõbb-utóbb veszélyesek lesznek a góréra és folyamatosan cseréli õket és csak szerencséjük lehet ha életben maradnak. A tömegek számára pedig elzárja a kitörés lehetõségét mert hát csak kevés elnyomó kell így tömegesen nem lesz remény a javulásra, a cociban ha valaki nem lázadt látványosan akkor végülis volt lehetõsége feljebb jutni ezért elég sokáig elviseltük a szabadságvesztést, de azért az is megbukott, valamiért csak leszavaztuk a cocit.
|
Jam Clerk | 24097 | 2016. december 7. 09:28 | Válasz erre: 24096 |
"A háttérbõl való hatás erõtlen. A pap az igét hirdeti, aztán hazamegy ebédelni. Ezt teszi a politikus és a filozófus és a moralista is. Hazamegy legfeljebb, ha módja van rá, szavának érvényt szerez és erõszakot alkalmaz. Mit jelent ez? Elõször hogy aki az igehirdetést hallotta, nem tehet mást, szintén hazamegy és ebédel. A hirdetés, mintha meg se történt volna. És valóban, ami történt, egészen más. – Valaki száját jártatta. Olyan módszerre van szükség, amely az ige hatalmát a gondolat válságán keresztül a tett erejébe tudja átvitetni. A szót a gondolatban fel tudja hevíteni. Amikor a szó felrobban, az a tett. Csak, akinek a szó birtokában van, az cselekszik – mondja Baader." /Hamvas Béla/ |
László_atya | 24096 | 2016. december 7. 08:35 | Válasz erre: 24085 |
Értem. Tehát ha valaki démonokkal küzdõ roncs, akkor az imidzs. Amúgy tényleg jókat szokott mondani, nem hülye srác. Csak gyenge.
|
Yossarian | 24095 | 2016. december 6. 17:04 | Válasz erre: 24088 |
Na kikutattam, hogy ki a másik felejthetetlen :) http://onkenyes.hu/horvath-oszkar/ |
Yossarian | 24094 | 2016. december 6. 16:57 | Válasz erre: 24092 |
Van az úgy hogy elfelejtjük, hova tettük a Cavintont? :)
|
Jam Clerk | 24092 | 2016. december 6. 16:56 | Válasz erre: 24091 |
Én csak idéztem mást, aki Steve Martint írta, ráadásként a Monty Pythont. Ahhoz képest akár lehet George Martin is :)
|
Jam Clerk | 24090 | 2016. december 6. 16:52 | Válasz erre: 24089 |
Najó, de ha mindent az emberek szájába rágunk, hol marad a keresés, közös gondolkodás, urambocsá' szellemi kihívás? :)
|
Yossarian | 24089 | 2016. december 6. 16:49 | Válasz erre: 24087 |
Najó, de Polonius nem létezett ugyebár, így már õ maga is egy Shakespeare idézet :)
|
Jam Clerk | 24088 | 2016. december 6. 16:39 | Válasz erre: 24085 |
"Szoktam hallgatni a Jazzy-n és többnyire baromi jókat beszélgetnek azzal a másik arccal, akinek nem emlékszem a nevére" Egy másik fórumon írta valaki, hogy "mint Steve Martin a (valószínûleg a Beatlesre gondolt a fórumozó, de mást írt ide) ....-ról: "Five unforgettable guys. John, Paul, George, Ringo... and... one more unforgettable guy." |
Jam Clerk | 24087 | 2016. december 6. 16:35 | Válasz erre: 24086 |
De hát nem Shakespeare mondta, hanem Polonius :) William csak leírta ;)
|