Audimania | 24385 | 2017. február 7. 16:19 | Válasz erre: 24384 |
Lesz itt valaha olyan kormány, akinek az általános gazdasági jólét el?bbre való lesz mind a pártpolitikánál (amiben lassan már nincs lényegi különbség), mind pedig a saját (és h?béresei) zsebénél?
|
Yossarian | 24384 | 2017. február 7. 15:14 | Válasz erre: 24383 |
Nyilván nem, mivel a választáson a fidesz nyert. Azt mégsem várhatta senki, hogy a fidesz is Bajnait akarja miniszterelnöknek?!
|
Audimania | 24383 | 2017. február 7. 14:34 | Válasz erre: 24381 |
Nem napra pontosan értettem. Viszont Bajnait, aki elkezdett valami értelmesnek látszót, nem is hagyták sokáig ügyködni. |
Yossarian | 24382 | 2017. február 7. 13:46 | Válasz erre: 24379 |
Tényleg? Lemaradtam valamir?l? Nem rémlik. Hacsak nem Bajnairól beszélünk, de hát az csak hónapokig tartott..nem számottev? id?.
|
Yossarian | 24381 | 2017. február 7. 13:45 | Válasz erre: 24380 |
4 évvel korábban pontosan 1 hónapja voltak hatalmon. Mégis milyen tapasztalatokról lehetett volna beszámolni? De szerintem engedjük el ezt a témát, nincs ebben már több.
|
Audimania | 24380 | 2017. február 7. 13:39 | Válasz erre: 24372 |
Annak a beszédnek 4 évvel korábban kellett volna elhangoznia, akkor, amikor láthatóvá vált a semmittevés. #24375 A politikával kapcsolatos helyekre politikai szakért?k, a többire meg gazdaságiak. Nemrégiben jártam Recsken. Amit ott láttam, annak alapján én megkímélném a lámpaoszlopokat, és megnyitnám újra a k?bányát. Aki egész életében csak politizált és ebb?l lett vagyonos, az pont annyit is ér, hogy megtudja, milyen a kétkezi munka. |
Yossarian | 24378 | 2017. február 7. 13:29 | Válasz erre: 24375 |
Részemr?l egyre inkább hajlok arra, hogy egy "jóindulatú" diktatúrára lenne itt szükség, csak hát olyat nem nagyon lehet találni :( Meg ha lenne is, fél? hogy a korlátlan hatalom végül eltorzítaná azt is. Lehet, hogy az orbán is ember volt valaha.. :)
|
László_atya | 24376 | 2017. február 7. 13:20 |
De bazmeg, hogy 2 hónap nem volt elég a fórummotorban a magyar karakterkiosztást beállítani. Kérem engedje meg, hogy aztaqrva... :)
|
László_atya | 24375 | 2017. február 7. 13:18 |
Szépséghibája a történetnek, hogy ha az oda valók oda is kerülnek, akkor kinek adná a nép, az istenadta nép a hatalmat? A Gonda-féle alkotmányozó nemzetgy?lés-sámánoknak, akik 2006-ban a parlament el?tt sátoroztak és egymásra licitáltak orbitális baromságok megafonon való közlésében? Vagy legyen ú.n. szakért?i kormány? Kik a szakért?k? |
Yossarian | 24374 | 2017. február 7. 13:18 | Válasz erre: 24373 |
Hát nem, mivel ebben baromira egyetértünk. Itt lentebb már vázoltam párszor eme véleményem :)
|
László_atya | 24373 | 2017. február 7. 13:15 |
Gondolom mindenkit fel fog háborítani ha azt mondom, hogy pártállástól függetlenül a mostani politikai "elit" minimum lámpavasra való... Márpedig azt mondom. :D
|
Yossarian | 24372 | 2017. február 7. 13:08 | Válasz erre: 24371 |
Egy új ciklus elején - még munkahelyeken is - el szokott hangozni egy értékelés és javaslat a jöv?re nézve. Az ?szödi beszéd pontosan ez volt, hogy most itt az új lehet?ség, változni kell. Szerintem ez elég könnyen belátható, ha valaki mozgott már ilyen körökben. (Nem politikai körökre gondoltam) Na mindegy, a lényeg a lényeg, ebben nem értünk egyet, de hát mindenben nem lehet. |
Audimania | 24371 | 2017. február 7. 12:53 | Válasz erre: 24369 |
Igaz, az id?rendet felcseréltem. Bár a gondolatmenet így is megállja a helyét, mert mégiscsak belehúztak, hogy újraválasszák ?ket. Mint kiderült, tök érdemtelenül. Azt mégiscsak fenntartom, hogyha megkapom a határozott idej? munkaviszonyomra az újabb 4 évet, és ilyet pofázok a munkahelyemen az el?zményekr?l, repülök. Nem kicsit, nagyon. Ehhez képest nagyon birka a magyar, hogy meg sem lincselték ?ket.
|
lajostrom | 24370 | 2017. február 7. 11:12 | Válasz erre: 24369 |
Ez a tévedés a hozzaszólót érdemesíti. A magyar társadalmat meg az a düh amivel az ellen fordul aki mulasztását beismeri -keresetlen szavakkal, túlozva-és jobbításra ?szt?nöz. "Baráti" bíróság elé viszik (azt bírnia kell), oszt felmentik, sokadmagával elvbarátai közül, akik közül sokat pedig nem. Mintha lenne közöttünk b?ntelen. Talán nem tévedek desiderius-t magyarítva na így lesz ember embernek farkasa! |
Yossarian | 24369 | 2017. február 7. 10:14 | Válasz erre: 24367 |
Hmmm... Szóval az van, amit gondoltam. Fogalmad sincs mir?l beszélsz. Az ?szödi beszéd 2006 május 26-án hangzott el. Pontosan 1 hónappal a parlamenti választások után, mikor is újabb négy évre kaptak felhatalmazást.
|
lajostrom | 24368 | 2017. február 7. 10:07 | Válasz erre: 24367 |
A példa nem rossz, csak idealista. Épp Yos. említi Bajnait akit észre sem vettek. (Pont ilyen kéne legyen ) Az újabb világ vezet?i el sem képzelhetøk, hogy vkivel ne álljanak szemben. S a gy?l?letre építve a második utat járják, amikor nem én megyek fel, hanem a másikat húzom le így én vagyok felül. Tehát nem a teljesítmény, a kommunikáció nyer.
|
Audimania | 24367 | 2017. február 7. 09:23 | Válasz erre: 24366 |
Ha lenne egy 4 éves határozott idej? munkaszerz?désem középvezet?ként, és csak a lejárathoz közeledve kezdeném el ostorozni a csapatomat, hogy ez így nem jó, dolgozni kellett volna egész id? alatt, de azért most húzzunk bele ... vajon meghosszabbítanák a szerz?désem?
|
Audimania | 24365 | 2017. február 6. 23:08 | Válasz erre: 24364 |
Valakit, aki a megválasztásától kezdve lapít/kussol,esetleg hazudik valamit az arcunkba, a ciklus végén hirtelen elkap az ?szinteségroham. De ember, ez nem a n?i ciklus, aminek nyilvánvalóan csak a végén lehet szót érteni... Azt akarod, hogy sírjak a röhögést?l? |
Yossarian | 24364 | 2017. február 6. 22:27 | Válasz erre: 24363 |
Az ?szödi beszédet ne vegyük már szó szerinte. Aki valaha próbálta emberek figyelmét fehívni, ?ket hatásosan motiválni, az tudja, hogy az a beszéd mir?l szólt. De még ha minden úgy is lenne igaz, ahogy mondta, azért az akkor is látszik, hogy pont azért verte a nyálát, hogy ez nem mehet így tovább. A másik oldaltól ilyet nem hallottunk soha. Nekik mindig igazuk van, akkor is ha kérdeznek. Azért is titkosítanak mindent örökre. Egyébként részemr?l simán kiegyeznék egy becsületes - ez fontos - jobbos kormánnyal, sokkal inkább, mint a balosokkal, mert ott már szinte mindenki kompromittálódott és hát az elveik sem mindig vágnak össze az enyémekkel, csak sajnos olyan a láthatáron sincs. Szóval a tököm se tudja mi lesz itt jöv?re. De sztem nem lövök nagyon mellé, ha azt jósolom, hogy k?kemény szopóroller :(
|
Audimania | 24363 | 2017. február 6. 22:11 | Válasz erre: 24362 |
Azért amit az ember magától a táncoskomikustól hall, azt nem nevezném urban legendnek. Többek között azért is jól lehet utálni, mert él? példa a "lebukni/megbukni, de felfelé" esetére.
|
Yossarian | 24362 | 2017. február 6. 21:51 | Válasz erre: 24361 |
Ez így ebben a formában csak egy urban legend. Nem volt egy acélos kormány, az kétségtelen és ha nem is a f?nök, de lejjeb azért korruptak is voltak rendesen, de nem jobban, mint el?ttük bárki. Mindegy is, ezen már itt senki nem tesz igazságot, csak az zavar, amikor a sok ember mantrázza a fidesz által kitalált karaktergyilkos varázsigéket anélkül, hogy valójában fogalma lenne arról, hogy mit is hajtogat? Persze belátom, kevesebb energiát igényel a mások által a szájukba adott dolgot visszaböfögni id?nként, mint kialakítani a saját véleményüket. Mert ahhoz elég sokat és sokfel?l összeszedve kell olvasni. Az meg fárasztó. De az igazi kérdés még mindig az, hogy hogy a toszba lehet, hogy a gyurcsányt ennyire tudják utálni emberek, aki(k) meg nagyságrendileg több kárt okozott/okoz és még csak a látszatra sem ad, azt meg simán elfogadják, a szemük sem rebben.
|
Audimania | 24361 | 2017. február 6. 21:33 | Válasz erre: 24355 |
Azért a semmi másra nem emlékeznek bel?le, az nem igazán úgy van. A lejt?n lefelé egyre gyorsulva haladó szekéren bevallottan semmit sem csinálni éveken keresztül ... az szerintem rosszabb, mintha együgy? hazugsággal próbálnák megúszni, ha hülyeséget csináltak (volna). Ennél csak az a rosszabb, hogy most pedig el?re eltervezett hazugsággal lehet megúszni az elkövetett törvénytelenségeket. Nem lesz itt soha rendszerváltás :( |
lajostrom | 24360 | 2017. február 6. 20:47 |
Utolsó mondat az ember embernek farkasa lenne? (Remélem de nem tudom) |
kawa70 | 24359 | 2017. február 6. 20:45 | Válasz erre: 24357 |
Na jó, de ?k le merték l?ni a nagyvilág szeme láttára feleségest?l a vezet?jüket akinek a gyerekét is csak a szerencse meg a távolság mentette meg......... Elég nyilvánvaló iránymutatás a maradéknak.
|
desiderus | 24358 | 2017. február 6. 19:28 | Válasz erre: 24350 |
Te gondolom kiváló emberismer? és remek gondolkodó vagy, ezáltal sommás ítéletet mondasz mindenki felett, aki csak szimplán nem érti a feneketlen gy?löletet gyurcsány iránt. És miel?tt törik a pálca felettem, nem, nem akarom visszatérését. De a jelenlegi beteg ember távozását annál inkább. Homo homini lupus. |
desiderus | 24357 | 2017. február 6. 19:21 | Válasz erre: 24355 |
Mindenkinek : Yossarian posztjában ott vannak a kérdések és válaszok. Csak annyit tennék hozzá, hogy példát vehetnénk a sokak által lenézett Romániáról. Most nem arról van szó, hogy éppen elhúznak gazdaságilag, hanem arról, hogy éppen a korrupció ellen gigatüntetnek. |
Yossarian | 24355 | 2017. február 6. 16:31 | Válasz erre: 24354 |
Ezt egy picit árnyaljuk már szerintem. Nem ?k termelték ki orbánékat, ott voltak azok már régen, az meg hogy az ?szödi beszédet ilyen sikeresen fel tudták használni egy karaktergyilkosságra, az nem rajtuk múlt, hanem azon a sok emberen, akik simán benyalták az egészet és semmi másre nem emlékeznek bel?le, mint hogy "hazudtunk éjjel-nappal". Most ?szintén, ebben mégis mi a meglep??? Az összes politikus, pártállástól függetlenül hazudik éjjel-nappal. Ezt onnan lehet tudni, hogy mozog a szájuk. Nos azóta ez a legnagyobb aduász azok kezében, akiknek gyurcsány csípte a szemét. Egyébként, hogy részemr?l mennyire nem vagyok mainstream, az abból is jól látható, hogy amikor meghallottam az ?szödi beszédet én sokban fogadtam volna, hogy ett?l meger?södik az mszp, mert hogy akinek van esze/szeme, az látja, hogy itt ez az ember aki végre valamit akar csinálni és nem akar tovább a húgymeleg langyban ázni. Hát nem lett igazam :) De ez mindegy is. Gyurcsányék egyébként semmi különöset nem kúrtak el, mármint semmit sem kúrtak el jobban, mint el?ttük, vagy utánuk mások. Teljesen semlegesnek tekinthet? a kormányzásuk, semmi kirívót nem csináltak. A 2008-as világválságot azért mégse varrjuk a nyakukba, abba azért sokan mások - nálunk jóval er?sebbek is belenyekkentek. Szokás még ugye az eladósítást az IMF felé a számlájukra írni, de azzal kapcsolatban megjegyezném, hogy az IMF az nem egy kereskedelmi bank, hanem egy alap, amit a tagok közösen dobnak össze, hogy abból megsegítsék a szopóágon lév? kollégákat. Az IMF-nek - talán néhányaknak meglep?, de - magyarország is tagja. Szóval az IMF az egy non-profit szervezet, aki minimális kamatra ad kölcsön az azt igényl? megszorult tagoknak. Akkoriban ez emlékeim szerint ~2% volt. Nos ezt a fidesz visszafizette ugyan, viszont azonmód visszafinanszírozta piaci kamatozású államkötvények formájában, amelyek már akkor 6% fölötti kamatos-kamatos hozamot ígértek a befektet?knek. Elemi számtan ismeretében mindenkire rábízom, hogy kiszámítsa a két finanszírozás költségének különbségét. (Gyk: több, mint 3x-os!) Szóval miel?tt bárki sarkos véleményt alkotna, nem ártana azért a tények után egy kicsit nyomozni. Azt már meg sem említettem, hogy Bajnai, aki ugye nyilván egyenesen az ördögt?l való, nos az az ember volt a rendszerváltás utáni - el?tti - évek leghatékonyabban m?köd? miniszterelnöke. Ha emlékszik még valaki, viszonylag keveset szerepelt, csinálta a dolgát, id?nként sajtótájékoztató tartott - általában elég rövidet - és ment tovább, végezte a dolgát. Ráadásul olyan sikeresen, hogy még orbánék elismerését is kivívta, szerintük ha Bajnai nincs, akkor nem lett volna mit átvenni az emeszpét?l. Persze tudom, a libák! Nos az eléggé nyilvánvaló, hogy Bajnainak a világon semmi köze nem volta a libákhoz, talán néha novemberben hegesztett egy ludaskását?! Ezt persze nem én mondom - nekem úgysem hinné el senki - hanem a fidesz uralom alatt regnáló bíróságok mondták ki kivétel nélkül, elég súlyos kártérítési összegek kíséretében, mostanra már több tíz alkalommal. Azt ugye azért nem gondolja senki komolyan, hogy ha Bajnain bármilyen fogást találnak, azt egy fideszes bíróság figyelmen kívül hagyta volna, ugye? Hát ennyi. Részemr?l egyébként azt gondolom, hogy amíg ebben az országban nem zárják le a múltat, addig itt nem lesz fejl?dés, csak rothadás. A lezáráshoz meg sok dolog kéne, pl eltakarítani az összes mára már kompromittálódott politikust a parlamentb?l - közéletb?l - örökre, pártállástól függetlenül. Aztán az összes ügynöklistát nyilvánosságra hozni azonnal, a megfelel? konzekvenciákkal, aki bármilyen módon érintett, azt örökre eltiltani családostul a közélett?l, aki a múlt rendszerben exponálta magát, azokat is. Ki kell szell?ztetni az országot, jöjjenek a fiatalok, a szakemberek. Ha még vannak.
|
Audimania | 24354 | 2017. február 6. 14:48 | Válasz erre: 24352 |
Nálam a lényeg a 24340-ben: kitermelte. Mert nem csak a saját 4 évüket qrt@ el a semmittevés (és ennek a bevallása), hanem a "kiábrándultam, a szavazástól távolmaradok" elérésével intézték el, ami azóta a nyakunkba szakad(t). Immár többszörösen. Az én mércémben nem a NOlimpia a hazaárulás ... |
Yossarian | 24352 | 2017. február 6. 14:00 | Válasz erre: 24350 |
Azt, hogy vállalhatónak tartja valaki gyurcsányt, azt itt melyik posztból vetted le? Én nem láttam itt olyat. Egyébként meg - el?re bocsátva, hogy nekem is megvan róla a magam elég sarkos véleménye és nem szeretném ha újból hatalomra kerülne. de - érdekelne, hogy mit tart ma sok ember gyurcsány akkora b?nének, hogy mára szinte szitokszó lett a neve? A magyar politikusok egészét figyelembe véve teljesen átlagos, sem jó, sem rossz irányban nem lóg/ott ki a sorból, akkor milyen konkrét b?nét lehet felhozni, ami indokolhatná ezt a mértéktelen gy?löletet? Ez csak azért érdekelne igazából, mert úgy t?nik, hogy orbánt sokkal kevesebben és sokkal kevésbé ítélik el, pedig nála számtalan olyan konkrét dolgot lehet felhozni, amik egyesével is minimum hazaárulás vádját alapozzák meg, a szervezett lopást nem is említve. Félreértés ne essék, én egyik oldalon sem vagyok, csak szeretem tényekre alapozni a véleményemet és gyurcsány esetében azt érzem, hogy az ? megítélése messze rosszabb, mint amire rászolgált. De észérvekkel meggy?zhet? vagyok.
|
Utalatos | 24350 | 2017. február 6. 08:21 |
Nem szivesen szolok hozza politikai temakhoz, mert mindig ujabb es ujabb haragosokat szerzek. Most sem teszem. Egyszeruen csak felfoghatatlan szamomra, hogy itt is vannak olyanok, akik reszben vagy teljes mertekben vallalhatonak talaljak Gyurcsany Ferencet, akik, ha nem is azonosulnak minden gondolataval es cselekedetevel, de konnyuszerrel felmentest adnak neki. Nem ertem, tenyleg nem ertem. Ertelmes, gondolkodo emberek, mitol valnak ennyire vakka, elfogultta es atkozottul rossz "emberismerove". Megyozodesem, hogy sokad magaval a magyar tortenelem, de inkabb szukitenem: a jelen es a kozelmultunk legkartekonyabb ferge volt es marad is ez az ember. Es csak azert nem mondom, hogy a mi szegyenunk, mert egyre inkabb kiderul szamomra is, csak illuzio, hogy a mai generaciok mar felelhetnek a sajat sorsuk, kornyezetuk alakulasaert. Most szolok: egy szot sem irtam Orbanekrol. Az egy kulon tema a becsapott orszagunkrol, az emberi gyarlosagrol, a fektelen cinizmusrol es a klientura gatlastalanul moho "szabadrablasarol". |
1Laciapu | 24348 | 2017. február 6. 06:14 | Válasz erre: 24347 |
Már vártam. Tudtam,hogy ez lesz a következ?. Felel?s? Aztán kire kellett volna? Ez már megint a százszor leragott csont. Utolagos okoskodás. |
Audimania | 24347 | 2017. február 5. 20:31 |
Aki azt írta, hogy: " Ráadásul el sem mentem szavazni egyikre sem", az szerintem ebben a témakörben ne elmélkedjen. Akkor kellett volna felel?sen gondolkodni (sokaknak), és most nem lenne 2/3!
|
Audimania | 24346 | 2017. február 5. 20:27 | Válasz erre: 24345 |
Már hogyne lenne mérhet?? Csak épp nem az egyenl?ségjel való közéjük, sokkal inkább a százalék vagy ezrelékjel :(
|
Yossarian | 24345 | 2017. február 5. 20:10 | Válasz erre: 24337 |
Én nem tennék egyenl?ségjelet a kett? közé. Nem mintha gyurcsány olyan jó lett volna, vagy valaha is szeretném hatalomban látni, de azért oz orbánhoz nem mérhet?.
|
kawa70 | 24344 | 2017. február 5. 18:05 | Válasz erre: 24342 |
tsanyi jelen van... elvben........csanyi álnéven fedi fel magát id?nként.
|
desiderus | 24342 | 2017. február 5. 11:43 | Válasz erre: 24341 |
Jóvannnna, csak dobáltam a kavicsot a tükörsima állóvízbe. :-)))) A jelenlegi problémára két megoldást látok : - külföldr?l bérelni hozzáért? miniszterelnököt ( ha a sportban lehet edz?t, a politikában miért nem ?) -hadat üzenni Ausztriának és azzal a lendülettel megadni magunkat. Egyébként err?l a qurva hideg télr?l is az emúttnyócév tehet. Más : követelem vissza tsanyit és amennyiben az oldal gazdái nem oldják meg, hogy visszatérhessen akkor tüntetést szervezek a konyhaasztalomnál. |
1Laciapu | 24341 | 2017. február 5. 10:02 | Válasz erre: 24340 |
B..meg a tükör nem átlátszó :)))) Menj be a fürd?be, nézz bele. Ha a szomszédot látod benne, akkor jól árvertek, mert ablakot raktak oda is :) Ha magadat, akkor rájössz, hogy mégsem átlátszó. Namégegyszer: Azt próbáltam megvilágítani, hogy mindketten ugyan olyanok, mondjon bármelyik bármit. Ugyan azt csinálják, egyformán károsak és nem, nem szeretem egyiket sem. Ráadásul el sem mentem szavazni egyikre sem. Hogy melyik mennyire szar, az nekem nem számít. Ne velem vívjál, egy oldalon állunk, a juhász t?lem is mehet holnaptól a süllyeszt?be, de a bohócból sem kérek! |
desiderus | 24340 | 2017. február 5. 09:51 | Válasz erre: 24338 |
Te pedagógus vagy, hogy megszagérted a szövegértelmezési képességemet ? Az én szimbolikám szerint az a tükör átlátszó és az egyik oldalán áll El-Quró a másik oldalán pedig egy elszegényedett elmebeteg... Sajnos az el?bbi termelte ki az utóbbit és most hiába kiáltja bele a pusztába a sokunk által ismert igazságot, még a visszhang is kussol. |
1Laciapu | 24338 | 2017. február 5. 09:19 | Válasz erre: 24336 |
Kedves desiderus! Valószín?leg alapvet? szövegértelmezési problémáid vannak. Ezt imádom, amikor valami olyasmit is válaszolnak, amir?l sehol, egyik mondatban egy szó nem esett :) Lécci jelöld meg, idézd, hogy hol éltettem én a hsz-emben a jelenlegi uralkodót!? Javaslom, olvasd el még egyszer amit írtam. Segítek: LQ-ró mondott valamit, tükör, egyenl?ségjelet szimbolizálnék, kutya-eb, tizenkilenc-majdnem húsz, stb. Ezek a f?bb csapások, innen indulj, ne más felé, a bet?k is segítenek. Üdv! |
kawa70 | 24337 | 2017. február 5. 08:22 | Válasz erre: 24336 |
Egyik kutya másik eb. Egy t?r?l fakadnak. De hogy fletot mégegyszer nem szabad a parlamentbe beengedni se, az is biztos. Orbánt meg ki kéne tiltani. Lehet külföldr?l kéne valami megbizott szakért?ket megbizni az ország vezetésével sikerdij fejében mer itthon csak lopósak vannakés igy is külföldre adják el az országot.
|
desiderus | 24336 | 2017. február 5. 00:57 | Válasz erre: 24335 |
Az igazmondó juhászod vagyonbevallásában meg kb hétszázezer forint szerepel a felesége megtakarításával együtt...mond, te mindent elhiszel ? Szereted ha hülyének néznek ?
|
1Laciapu | 24335 | 2017. február 4. 21:14 |
Na, El Q-Ró most jól beolvasott. Csak nem vette észre, hogy egy tükör el?tt áll. Nem értem ezt az embert. Százszor elbukik, de mindig feláll és mondja a magáét. Mint ha kitörölnék a memóriáját, szónokol rendületlenül, mint egy mindig új közönségnek beszélne, akik akkor látják el?ször. Szegény nem látja, hogy ez a régi színpad, a megszokott néz?kkel, akik mindent tudnak már róla és ?k viszont nem felejtenek. ?t soha.
|
csanyi | 24334 | 2017. január 25. 19:30 | Válasz erre: 24332 |
Nyugi, már törölni akartam azonnal ahogy elküldtem, de sajna a mostani rendszerben nem lehet törölni, remélem még nem jelentették bár ahogy látom ezzel elkéstem.:)
|
Audimania | 24333 | 2017. január 25. 08:18 |
Már korán reggel pipa lettem, nem is tudom eldönteni, melyik miatt jobban: - M3 bevezet?, Szentmihályi úti felüljáró. Két sáv, mellette jobboldalt csíkos felfestés. Araszolunk. Egyszercsak megbillen az autó a légnyomástól, úgy elhúz mellettünk egy menetrend szerinti távolsági autóbusz. Értem én, hogy sz@rul van kikalkulálva a menetid?, de most komolyan, aki ennyi tanulságot von le a veronai balesetb?l, hogy most is így közlekedik, annak szabad hivatásos jogsit adni? - Mexikói út, kisföldalatti és buszjárat végállomás. A jobb napokat látott kék busz áll a megállóban, jár a motor (gondolom a f?tés miatt, mert ezekben még biztos nem volt gyárilag állóf?tés), és meglett korú KAMAZokat megszégyenít? kék füstfelh?t okád a kipufogója. B@zzeg, a 0-4 ig besorolású autók nem közlekedhetnek, menjé' inkább BKV-val. Azon, hogy a zegyszer? kisember megy fél-egyórát a munkájába, aztán leállítja az autót, miközben ez a dög egész nap folyamatosan füstöli tele a várost, senki nem képes elgondolkodni ott fenn? |
Utalatos | 24332 | 2017. január 25. 08:14 | Válasz erre: 24328 |
Jezusom. Mi derult ki? Nincs is szmog? Csak az atomlobby armanykodasa ez is? Menj el egy este valamelyik borsodi zsakfaluba, allj meg a fouton es gondolj arra, hogy a szilard futoanyagok meg mindig a legtermeszetesebb energiaforrasok! Kivancsi lennek, meddig tudnal ott allni? Hiszek az osszeeskuves elmeletekben, de azok hozzank nem jutnak el:-) Itt csak rohadt, fojtogato fust van napok ota. A gyerekekre maszkot adtam tegnap. Meg tavaly szereztem be, igaz akkor jarvany ellen. De mint kiderult (angol tudosok) tobbet art, mint hasznal, mert igazi taptalaj a korokozok szamara es gyakorlatilag feldusitva lekegzik be ujra es ujra a gyerekek. De a smog ellen kivalonak tunik. Csak mokasan nezunk ki. A gxerekeknek ez is buli:-')) |
Utalatos | 24331 | 2017. január 25. 08:14 | Válasz erre: 24328 |
Jezusom. Mi derult ki? Nincs is szmog? Csak az atomlobby armanykodasa ez is? Menj el egy este valamelyik borsodi zsakfaluba, allj meg a fouton es gondolj arra, hogy a szilard futoanyagok meg mindig a legtermeszetesebb energiaforrasok! Kivancsi lennek, meddig tudnal ott allni? Hiszek az osszeeskuves elmeletekben, de azok hozzank nem jutnak el:-) Itt csak rohadt, fojtogato fust van napok ota. A gyerekekre maszkot adtam tegnap. Meg tavaly szereztem be, igaz akkor jarvany ellen. De mint kiderult (angol tudosok) tobbet art, mint hasznal, mert igazi taptalaj a korokozok szamara es gyakorlatilag feldusitva lekegzik be ujra es ujra a gyerekek. De a smog ellen kivalonak tunik. Csak mokasan nezunk ki. A gxerekeknek ez is buli:-')) |
Audimania | 24330 | 2017. január 25. 08:06 | Válasz erre: 24328 |
Nem értelek. Hát nem arról van szó, hogy ezek a min?síthetetlen szilárdtüzelés?ek, akik miatt nem fogy kell? mennyiség? gáz, és emiatt nem lehet további mennyiségi árkedvezményt lefölözni a beszerzéskor, ezek a nemzetgazdaság ellenségei? Tessék azonnal beszolgáltatni a t?zhelyeket, sparhelteket, kályhákat és beolvasztani. Még a cserépkályhákat is! És akkor Utalatoséknál is tisztább lesz a leveg?. (ha meg megfagynak, akkó' így jártak, vezették vóna be a gáztot)
|
csanyi | 24328 | 2017. január 24. 17:36 |
Azé' a mai hírek (persze ezt lehetett sejteni eddig is csak épp "látni" kell nem csak nézni) után világos lehet, hogy miért e hirtelen aggódás a szmog miatt és miért lettek az utóbbi id?ben célponttá a szilárd f?téssel él?k, de mivel ez akruát így inkább csak csendes nézel?dés és még csendesebb gondolkodás marad.
|
lajostrom | 24327 | 2017. január 23. 09:19 | Válasz erre: 24326 |
Pedagógiához sem értek, és azt gondolom: ha te nem teszed kérdezik ?k.
|
Utalatos | 24326 | 2017. január 23. 09:12 |
Nem irt senki egy szot sem errol a szornyu tragediarol, ami megrazta az orszagot. Bennem is csak kavarognak a gondolatok es a fajdalom es nagyon nehezen szabadulok attol a nehezen megfogalmazhato nagyon rossz erzestol, mely napok ota a torkomat szorongatja. Tegnap otthon kis beszedeket fogalmaztam magamban, hogy ma ne felkeszuletlenul alljak a gyerekek ele. De meg azt sem tudtam eldonteni veglegesen, hogy egyaltalan beszelgessek-e veluk errol a tragediarol. Pedig muszaj lesz, mert ezek a gyerekek sem vedettek az ilyen informacio sokk alol es jobb, ha az o nyelvukre es korosztalyi sajatossagukra "hozom le" a felnottek szamara is nehezen felfoghato tragedia valosagat. Az intezmeny vezeto ram bizta, hogy akarunk-e egyaltalan ezzel a gyerekek ele allni, de mig irtam ezt a par mondatot, megerlelodott bennem, hogy barmennyire is nehez, meg kell tennem. Bocsanat, hogy ennyire szemelyesre vettem ezt bejegyzest, de pont azert sajnalnam ennek az oldalnak barmifele hanyatlasat, mert talan az egyetlen olyan forum, ahol ezt megtehettem. |
lajostrom | 24325 | 2017. január 23. 09:06 | Válasz erre: 24324 |
Szia, itt is nagy a kaki, ám pont az látszik valószerütlennek, hogy ennek legf?bb oka az a sok öreg autó. Biztos hóbortból üzemelteti az a sok ételfutár, kézbesít?, nyugdíjas, stb. De az is igaz a hibridautóval a geotermikusan f?tött garázsból kiállva ez nehezen látszik.
|
Utalatos | 24324 | 2017. január 23. 08:52 |
Nem tudom, milyen a helyzet Bp-en, de itt nalunk a Bakony labanal egyszeruen elviselhetetlen. Itt meg majdnem minden haznal faval, szennel futenek es az egesz telepules egy csipos, fojtogato, kodos masszaban fulladozik. Nem tudom, mit csinaljak a gyerekekkel? Kivinni nem merem oket, itt bent megtebolyodnak szegenyek minden lefoglalas ellenere is. Raadasul felek, hogy az epuleten beluli levego sem tisztabb, csak legfeljebb nem latjuk azt a szmogot, ami kint annyira szembetuno. |
Audimania | 24323 | 2017. január 22. 23:27 | Válasz erre: 24322 |
Szóval már megint érvényesül az "amennyid van, annyit is érsz"... hogy én ezt mennyire utálom
|
kawa70 | 24322 | 2017. január 22. 23:10 | Válasz erre: 24320 |
Egyrészt azé nem amiért havat se mennek ki takaritani rendesen, másrészt meg igy sokkal olcsóbb.
|
kawa70 | 24321 | 2017. január 22. 23:07 | Válasz erre: 24317 |
Nem kötekedés, csak elmélkedés. Ha most kurva nagy a füst, akkor az emlitett járm?vek kitiltása napközben megoldás lesz? Kérdezem azért, mert látva a hazai járm?parkot, az utóbbi években elég jelent?s fejl?désen ment át, és megfogyatkozott azon járm?vek száma amely emlitve van. Tehát ha pl. a teljes pesti mozgásban lév? állomány mondjuk 20-30%-a (sacc) nem lesz jelen - vagy mégis illegálisan- akkor nem lesz szmog? Nézegetve régi felvételeket a 70-80-as évekb?l f?városi dugókban ahogy tényleg ontották a füstöt a járm?vek, ahhoz képest már szinte termelik a friss leveg?t napjaink autói :) Meg hát a részecskesz?r?s láthatatlan de az emberi szervezet által kiszürhetetlen kibocsátott elemei viszont jelen vannak helyette, és az nem is látszik. A környez? üzemek vajon visszább vesznek a termelésb?l, mert szerintem azok inkább termelik a füstöt.
|
Audimania | 24320 | 2017. január 22. 23:06 |
http://www.ng.hu/Civilizacio/2008/01/Szmogriado_kisokos "A téli szmog másik gyakori összetev?je a szálló por legf?bb antropogén (emberi eredet?) forrásai a fosszilis tüzel?anyag és a biomassza égetés, a közúti közlekedés, poros utak, valamint például a bányászat, a cementgyártás és a kohászat." Azt halljuk, hogy nem lehet közlekedni. Azt meg miért nem halljuk/látjuk, már a tájékoztatási fokozatnál!, hogy kirajzanak a köztisztasági autók utat takarítani/pormentesíteni? |
Audimania | 24319 | 2017. január 22. 23:04 | Válasz erre: 24317 |
Ez így van. De most komolyan: egy város által kiadott rendeletet miért nem képesek félreérthet?ség nélkül kiadni? És mivel nincs kivétel említve sehol, akkor a mindenféle buszokkal ugyanaz a helyzet, mint a vállalkozó koros szállítójárm?vével?
|
lendvai | 24318 | 2017. január 22. 22:55 | Válasz erre: 24316 |
Ez akkor az "így jártak" latin nyelven kifejezve? :-)
|
lendvai | 24317 | 2017. január 22. 22:53 | Válasz erre: 24313 |
Akkor a gyengébbek kedvéért: a forgalmi V.9 részénél 00, 01, 02, 03, 04 számsorokat tartalmazó dokumentumhoz tartozó gépjárm? legálisan nem közlekedhet mert kurva nagy a füst. :-)
|
kawa70 | 24315 | 2017. január 22. 22:52 | Válasz erre: 24313 |
Ez már csak fingf?részelés. A sorozatszámtól kezdve a különféle kódokig, de akár a régebbi kilométer órák üres karakterei is nullával vannak feltöltve. És tudod miért? Elárulom: a számzáras vackodba nem igen vés bele senki egy bármilyen számot ami nyithatja a négyes elé, míg egy forgalmiba egy ügyesebb kez? delikvens simán beir a négyes elé egy egyes úgy hogy igazságügyi szakért? is megvakarja a fejét, miáltal azonnal nagyságrendekkel magasabb kategóriába ugrik a kolbászfüstöl? szerkezete. A feltölthet? karakterek amennyiben nem szükségesek minden esetben nullák hogy ne lehessen csak úgy módositgatni. |
kawa70 | 24314 | 2017. január 22. 22:47 | Válasz erre: 24309 |
Én meg nem megyek pestre, ami szintén megoldás - bár az enyém is megfelelhet mivel euro5, de a forgalmit nem néztem mi van beleirva.
|
Audimania | 24313 | 2017. január 22. 22:47 | Válasz erre: 24307 |
Az, hogy egy 0-16-ig skálán osztja be a járm?veket, még nem kód. Pl. van egy számzáram, aminek a "kódja" a 04, ahogy a forgalmiban van. Tehát nem a sorszáma, vagy annak értéke. Azt ki nem nyitom, ha csak 4-et írok be.
|
kawa70 | 24312 | 2017. január 22. 22:43 | Válasz erre: 24311 |
Nem kimondottan erre gondoltam.... Pl. adott egy vállalkozó, vállalkozás, kicsit kevésbé tehet?s, de mindennapos elfoglaltsága van, akár szerz?déssel is - meg korosabb járm?vel mert arra tellik. Azé metroval meg átszállással csak nem viheti a szerszámait, anyagot, árut, ami több mázsa is lehet.
|
lendvai | 24311 | 2017. január 22. 22:38 | Válasz erre: 24310 |
Legálisan nem. S?t, a beteg gyermekét/feleségét/anyósát sem szállíthatja vele kórházba. :-) Ezt az izét szmogriadónak nevezik és ilyenkor máshol is hasonló intézkedések lépnek életbe. Akinek meg csak ett?l függ a munkája és a megélhetése az azért valljuk be eléggé a borotva élén egyensúlyoz, ilyenkor azért több irányból is beüthet valami, nem csak a szmog miatt. (Tömegközlekedés esetleg? Néha én is használom, lassú persze, meg nehézkes, de ha muszáj túl lehet élni. :-) ) Persze err?l is a kormány tehet, miközben Afrikában meg éheznek. :-) De ez is olyasmi lehet most, mint a gyorshajtás. Tömegek teszik meg, de csak néhányan akadnak fenn a hálón. Mi itt a gond? :-)
|
kawa70 | 24310 | 2017. január 22. 22:28 |
De amugy most komolyan... Akinek vagy amelyik cégnek ilyen járm?ve van, de a munkájához szükséges, az nem fog dolgozni, vagy szállítani? |
Yossarian | 24309 | 2017. január 22. 22:19 |
Az enyémben 14 van, ami - mint kiderült - Euro5-nek felel meg, tehát csapathatok vele :)
|
lendvai | 24308 | 2017. január 22. 21:59 | Válasz erre: 24306 |
A 04 az bizony 4, ha már a magyarázat 1 és 16 közötti skálát említ. :-) Két karakter szükséges a teljes skálához, így lett a 4 04. :-) De ha már most kezd?dik a magyarázatok gyártása, akkor ebb?l úgyis sunnyogás lesz. Ez nem baj, mert a jelenlegi übermodern részecskesz?r?s motorok is odabasznak az egészségünknek, a régebbiek csak másképp teszik ezt. :-)
|
kawa70 | 24307 | 2017. január 22. 21:09 | Válasz erre: 24306 |
Hanem mennyi? Rengeteg olyan adat van, ami két vagy több karakteres, és amennyiben az els? karakter nem 1 vagy több, akkor nullát irnak.....Szerintem érthet?.....számtan szerint is 04 = 4 |
Audimania | 24306 | 2017. január 22. 19:08 | Válasz erre: 24305 |
Ja, és a legfontosabb: a rendelet kifejezetten a 0, 1, 2, 3, 4 kódú vagy kód nélküli járm?veknek tiltja meg Bp-en a közlekedést. De még a példa forgalmiban is 04 a kód. Márpedig az nem 4...
|
Audimania | 24305 | 2017. január 22. 19:03 |
Kawakarika | 24303 | 2017. január 14. 20:34 | Válasz erre: 24302 |
A hivatalos magyarázat: "l11 (msg) 7021 2017. január 6. 21.22 reply to: 7020 x Akkor leírom újra, utoljára: nem volt tervezett a lelövés. Elvesztettük a szervert, örülünk hogy nem szállt el minden adat is vele együtt. Kérek mindenkit, hogy konkrét hibákat jelezzetek csak, a többi nem segít." Nem tudjuk a konkrét történetet,de ha ennyi id? alatt nem lehetett helyre állítani,akkor nagy a baj:((( |
nagyK | 24302 | 2017. január 14. 20:20 |
Csak"... azt nem értem, mi szükség volt a rég megszokott, otthonos, "régimódi" oldal átalakítására ? Tudom, modernizálni kell ! Hadd, maradjak konzervatív...! |
csanyi | 24301 | 2017. január 14. 17:08 | Válasz erre: 24299 |
Err?l már volt sok polémia, de mindig kiderült, hogy akkor alig maradnának néhányan.
|
csanyi | 24300 | 2017. január 14. 17:07 | Válasz erre: 24298 |
Az közvetett fizetés és azt nem nekem kell számonkérnem hanem a reklámozónak, ha nekik jó így nekem is.:)
|
Yossarian | 24299 | 2017. január 14. 16:39 | Válasz erre: 24297 |
Egyébként én szívesen fizetnék is érte, de nem ezért a szolgáltatásért.
|
Yossarian | 24298 | 2017. január 14. 16:38 | Válasz erre: 24297 |
Dehogynem fizetsz. Nem véletlen, hogy el?bb lett tele reklámokkal az oldal, mint egyáltalán m?köd?képes lenne. Azzal hogy bámulod, már ki is fizetted az árát :D
|
csanyi | 24297 | 2017. január 14. 15:44 | Válasz erre: 24296 |
Engem az ilyesmi nem zavar, majd jobb lesz....vagy rosszabb, de mivel én nem fizetek érte így nem is háborgok.
|
Yossarian | 24296 | 2017. január 14. 14:54 |
Jelenleg azon elmélkedem, hogy itt kéne hagyni ezt a szarhalmot a fenébe. Ekkora egy ótvar fórumot még nem láttam a neten, egy betegágy az egész, ráadásul most hogy "felújították" még szarabb, mint volt.
|
Yossarian | 24293 | 2016. december 26. 20:33 |
Most mi a tosz van, urak? Mindenki ráizgult a Miku-ra és senki sem spekulál? Én pont ebben az idõszakban gyúrtam az agyam (helyét) de nem publikus a topik :D |
László_atya | 24291 | 2016. december 22. 08:58 |
Huh, ez megint egy rázós téma így reggel, éhgyomorra. Szerintem a lélek mibenlétének megértése olyan, mint a halál megértése. Minél inkább meg akarod érteni (megfejteni, elhelyezni a saját rendszeredben, stb.), annál inkább belehülyülsz. Ugye alapvetés, hogy a lélek nem öregszik. Akinek esetleg a lélek szó nehezen definiálható, szerintem nyugodtan használható az öntudat is.
|
Jam Clerk | 24290 | 2016. december 22. 06:54 | Válasz erre: 24288 |
Fura a kérdés, mert hát a léleknek pont az a lényege, hogy nem fizikai, testi "valami", vagyis nem megfogható. Ezért is hívják meta-fizikának :) Egy "gondolatot" vagy egy érzést ugyanígy nem találsz sehol, nem? Mégsem kételkedsz a létükben. Ez mitõl fogadható el nehezebben? |
Yossarian | 24289 | 2016. december 21. 23:00 | Válasz erre: 24288 |
Bennem nincs olyan. Legalábbis még sosem leltem rá :D Lelketlen egy görény vagyok, na! :D |
tsanyi | 24288 | 2016. december 21. 19:00 |
Hallgattam egy mûsort és azon agyaltam, hogy vajon hol található bennünk a lélek?
|
tsanyi | 24287 | 2016. december 21. 18:58 | Válasz erre: 24280 |
Qrvákra én is mert amúgy ilyen találkákon utálok politizálni, amit igen az inni és....:))
|
tsanyi | 24286 | 2016. december 21. 18:57 | Válasz erre: 24277 |
Nem mindig, de van amit csak feketén és fehéren lehet kimondani, nincs helye a mismásolásnak mert az csak olyan mint a Berki herevasalása, sima egy ideig, de igazából mégis ráncos, amúgy néha elborít a szürkeség.:))
|