1Laciapu | 24488 | 2017. május 12. 11:45 |
Azért ez a laponfordulokagödörben kicsit sántít. Mert vagy olyan minőségű az út, hogy lehet pengetni, vagy lukas-gödrös ahol nem. Elém még sosem ugrott a kanyar közepén váratlanul egy kátyú :) De lehet mázlista vagyok... |
Yossarian | 24486 | 2017. május 12. 08:19 | Válasz erre: 24485 |
Van ott még pár dolog, ami elismerésre méltó :)
|
kawa70 | 24485 | 2017. május 12. 06:54 | Válasz erre: 24477 |
Ez az egyetlen dolog, amit elismerek a bmw javára, a jó futómű. De ez is inkább a rossz utak kedvelőinek szempont. Én inkább igyekszem a jobb minőségű utakat keresni, persze az is igaz hogy a szebb helyek nem mindig ott vannak, ahová sima út visz.
|
1Laciapu | 24483 | 2017. május 12. 03:35 |
Persze, nyilván mindenki azzal motorozik amivel akar, csak gondoltam folvetem, mint témát ☺ Mégis jobb mint a kiirtás ☺ |
Jani55 | 24480 | 2017. május 12. 00:08 | Válasz erre: 24477 |
Ha lapra döntve nem is, de ismerem az érzést, direkt ramaty aszfaltútra küldtek, 100+100 km-re, hogy megismerjem a GS-t. Természetesen elismerem a német mérnökök tudását és tetszik is. De mivel a Versys a gyár által kifejezetten aszfaltra tervezett túraendúró, szarabb utakon is keményen megállja a helyét. Maximális megelégedésemre. Tényleg próbáld ki! Egyébként nincs új a nap alatt, a nagyon hasonló futóműadatokkal (tengelytáv, villaszög, utánfutás) rendelkező gépek, eléggé hasonlóan viselkednek, ezt biztosan tudod. Nekem fontos még a turbulenciamentes, csendes futás, ezt tartom etalonnak. |
Yossarian | 24479 | 2017. május 11. 23:55 | Válasz erre: 24476 |
Ja, még valami. Próbálj egyszer vizes GS-el versenyezni. Az nagyon más pálya, mint az előzőek. Bármelyik Vara nem ellenfél. Nekem tuningolt banditom volt, fékpadon bemérve 127 ló és majd ua Nm. Azt nem mondom, hogy a 125 lovas vizes GS tudja ua-t, de nagyon nem sok a különbség, pedig ez túraendúró!
|
Yossarian | 24478 | 2017. május 11. 23:51 | Válasz erre: 24476 |
A barátom vett egyet, de a kicsit. Kényelmes, jó futómű, fasza minden, de gyenge. Mármint a Versys.
|
Yossarian | 24477 | 2017. május 11. 23:46 | Válasz erre: 24476 |
A gyorsulás nem minden. Amikor lapra döntve muszáj lesz belemenni a 20 centis kátyúba és látod hogy jön, de már nem tudsz mit csinálni és végül egy zökkenéssel maradsz az íven, na akkor fogod áldani a német mérnököket, hogy ilyen futóművet álmodtak alád :)
|
Jani55 | 24476 | 2017. május 11. 23:34 | Válasz erre: 24475 |
Nekem kedvenc hobbim, hogy minden újmotor tesztre elmegyek, kipróbálom és összehasonlítok. Igen, az 1200GS volt szerintem is az egyik legjobb. De a csiptuningolt tízéves Varám fürgébb volt, ez rögtön feltűnt mikor ráültem. (több esetben is előfordult piros lámpánál, egyéb alkalmakkor, hogy a mázsámmal lényegesen jobban gyorsult a Vara 150-ig) Pedig próbálták a srácok a GS-sel is! Aztán jött a Versys bemutatása, részemről a gyakorlatbani megismerése, majd az elhatározás, hogy nekem ez kell! És bátran merem javasolni mindenkinek, hogy feltétlen próbálja ki, nem fog csalódni. |
Yossarian | 24474 | 2017. május 11. 22:58 | Válasz erre: 24471 |
Szeretik a népek fikázni a BMW-ket, meg a gazdájukat. De olyat nemigen látok, aki személyesen kipróbálta őket és utána is fikázta volna. Belátom, sok esetben nem szükséges a 125 ló, de azt is tudom, hogy sokszor meg nagyon jól jön, valamint nem igazából a teljesítmény fog meg, hanem a mellé kapott egyéb szolgáltatások. Én már csak tudom, Suzuki Banditon szocializálódtam, aztán kipróbáltam egy Yamaha Super Tenerét és akkor eldöntöttem, hogy nekem nagyendúró kell. Abból meg az 1200GS-nél nincs jobb. Így az lett és minden méteren fülig ér a szám. Majd próbálj ki egy hasonló gépet és rájössz, hogy mire gondoltam.
|
kawa70 | 24472 | 2017. május 11. 22:31 | Válasz erre: 24471 |
Ennyi erővel mindenki járhatna rigával is...... Vagy pl. mi a fenének Porsche, Lamborgini meg Bugatti? Simán jó a szuszka is - természetesen kilencszázas motorral. Nekem pl. kimondottan örömet okoz a nagyobb teljesítményű motorok vezetése, valamint azon belül is a felszereltsége, kinézete, műszaki megoldásai......nem fogok pont emiatt egy hatszázast venni. Nem biztos hogy pont a trend, a kivagyiság meg a divat fogja meghatározni a motorválasztást, hanem mert az okoz örömet hogy egy olyan technikát vezethetsz ami tetszik, a dinamikája megfelel az elvárásaidnak. Nekem momentán mindig is ebből a szempontból nagyvasaim voltak, és jelenleg is egy olyan régi álmom váltottam valóra ami a Te szemszögedből teljesen haszontalan. Viszont nekem ez okoz örömet :) még ha érdekesen is gondolkodok emiatt :) Én sem értek meg egyes motorostársakat, hogy miért pont olyan gépet használ amilyet, és ráadásul még örömmel is teszi mindezt (számomra teljesen indokolatlanul), de mindenki azon igyekszik, hogy számára a legmegfelelőbb járművet megtalálja. És persze öröme is legyen benne. |
1Laciapu | 24471 | 2017. május 11. 21:21 |
Más téma: Minap munka közben láttam egy pihenő motoros társaságot, éppen öltöztek, indultak tovább egy út menti fogadótól. Vagy 5-6 1200GS és két nagy KTM, azokat nem ismertem fel pontosan. Az tűnt fel / már nem először /, hogy mindenki utas nélkül volt, egyedül. Nem értem, miért kellenek ekkora teljesítményű motorok egy személy utazásához? Egy hatszázas bőségesen tud mindent ilyen körülmények között. Persze tudom, a reklámok, a kivagyiság, a trend sokaknál mindennél fontosabb. Azért érdekesen gondolkodik az emberek jó része... vagy egy része... |
Ullyses | 24470 | 2017. május 11. 20:50 | Válasz erre: 24468 |
Desi annyira igazad van, h már lapozok is... :)
|
Jam Clerk | 24469 | 2017. május 11. 08:18 | Válasz erre: 24467 |
Nem akarsz irtani, ezt értem. Nem akarsz belenyugodni, ez is világos. A kettő viszont sajnos egy halmazban mozog, mármint ha tovább dilemmázol ezen a témán, előbb-utóbb úgyis az egyikhez érsz, aztán fordulhatsz vissza, megoldást meg úgysem találsz. Bálám szamara mond neked valamit? :) ... vagy tehetnéd azt is, amit nem-diktatórikusan javasoltam: ne foglalkozz olyasmivel, amin nem tudsz változtatni, ezáltal gazdaságosabbá válik az agyműködésed is :) |
desiderus | 24468 | 2017. május 10. 21:24 | Válasz erre: 24466 |
Hogy min és minek elmélkedik az a magánügye... Nem kell olvasnod, hanem lapozz tovább. Ilyen eccerű.... :-) |
csanyi | 24467 | 2017. május 10. 20:45 | Válasz erre: 24466 |
Nem, nem kell....épp ezért elmélkedem, hogy ne kelljen......tudod aki a mások irtását preferálja bármilyen szándéktól vezérelve az abba talán nem gondol bele, hogy könnyen lehet, hogy épp ő lesz az irtandó vagy belegondol, de könnyen le tud lépni (legalábbis így gondolja) így uszítgat és ha rosszra fordul akkor lelép(ne).
|
kawa70 | 24466 | 2017. május 10. 20:27 | Válasz erre: 24465 |
Akkor mégiscsak irtanod kell... Komolyan mondom, néha nem értem minek és min elmélkedsz.
|
csanyi | 24465 | 2017. május 10. 19:41 | Válasz erre: 24463 |
Ja, szívesen megmondom mit kéne gondolnod......mondjuk nem lenne sok köszönet benne nekem sem.:)) ....amúgy a lenti témához még, nem gondolom, hogy jómagad irtanál bárkit is sőt senkiről sem gondolom ezt akit innen ismerek és én is azt a lehetőséget látom valószínűnek amit írtál csak én nem akarok belenyugodni. |
csanyi | 24464 | 2017. május 10. 19:37 |
Ezen: http://index.hu/kultur/eletmod/2017/05/10/facebook_kommentek_trollok_tortenelem_szalasi_1956_rakosi/ először mulattam......aztán nem.
|
Jam Clerk | 24463 | 2017. május 9. 15:38 | Válasz erre: 24459 |
Nálam ez inkább úgy hangzik (tudod, diktatórikusan, mert én azt szeretem), hogy "Már leszokhatnál róla, nekem is volt ilyen időszakom oszt felébredtem, ha mindenki egyfolytában törődik mindennel, akkor mikor élnek?" :)
|
Jam Clerk | 24462 | 2017. május 9. 12:11 | Válasz erre: 24461 |
Én nem írtam elő neked, hogy ne gondolkodj a kirajzáson, mint megoldási lehetőségen, és ha van rá időd, a túlnépesedést is megoldhatnád. Részemről én ezekhez a témákhoz nem érzem magam felkészültnek, de mivel csak kevés dologra tudok huzamosabb ideig koncentrálni, így kénytelen vagyok beosztani az agykapacitásomat. Amihez nem értek, és amit nem tudok megoldani egymagam, azzal nem terhelem magam. Amihez meg értek, és amit meg tudok oldani, azon a téren igyekszem sikereket elérni. Talán ettől a felfogástól egy kicsit elégedettebb tudok lenni a mindennapokban, ami a környezetemet is formálja. Valami hasonlót javasoltam volna neked is, amíg nem tudtam, hogy te ennél sokkal többre vagy hivatva, úgyhogy én kérek elnézést :) |
csanyi | 24461 | 2017. május 9. 11:55 | Válasz erre: 24460 |
Köldöknézős beletörődős, szerintem eddig az vitte előre az embert, hogy mindíg akadt valaki aki továbbnézett annál amit a többiek előírtak.
|
Jam Clerk | 24460 | 2017. május 9. 08:18 | Válasz erre: 24457 |
Ha helyesen értelmezed ezt az idézetet, az nem a köldöknézésre ösztönöz, hanem arra, hogy tegyél meg mindent, amit módodban áll, ne pazarolj energiát arra, amire nincs ráhatásod, és tudd, hogy melyik halmazba mi tartozik az életedben. A kirajzás illetve a túlnépesedés témaköre nem a mi szintünkön mozog, azon fölösleges rugózni. Hogy az "egységsugarú" környezetedben mit tudsz tenni, amitől jobb lesz a közérzeted, azt meg csak te tudod felismerni, és mivel arra több ráhatásod lehet, inkább azzal érdemes foglalkozni. Ez most köldöknézés, vagy csak egy másfajta felfogás?
|
csanyi | 24459 | 2017. május 8. 18:19 | Válasz erre: 24458 |
Már leszoktam róla, volt ilyen időszakom oszt felébredtem, ha mindenki beletörődik mindenbe akkor minek élünk?
|
Yossarian | 24458 | 2017. május 8. 17:33 | Válasz erre: 24457 |
Ebben az ügyben -tartok tőle, hogy- a megoldás nem a mi kezünkben van, szóval bámuld csak nyugodtan a köldököd :D
|
csanyi | 24457 | 2017. május 8. 17:02 | Válasz erre: 24456 |
A köldöknézés letompít és nem a megoldás hanem a feladásra késztet.
|
Jam Clerk | 24456 | 2017. május 8. 08:31 | Válasz erre: 24455 |
"Istenem, adj nekem türelmet, hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni, bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok, és bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni." |
csanyi | 24455 | 2017. május 7. 16:48 | Válasz erre: 24453 |
Ok, elhiszem, hogy nem szeretnéd a rossz megoldást és nem hiszel a békésben, de akkor adjuk fel?
|
eröt | 24454 | 2017. május 7. 16:34 | Válasz erre: 24453 |
Tényleg nem megoldás.A történelem leg véresebb háborúja ca 40-60 millió ember halálát okozta.Az nem változtatna semmin.
|
Jam Clerk | 24453 | 2017. május 5. 20:40 | Válasz erre: 24452 |
Félre ne értsd, én sem akarok gyilkolászást, nem ez a megoldás. Egyszerűen csak ezt tartom a legvalószínűbb forgatókönyvnek, akkor is, ha nem tetszik és nem is értek egyet vele. Nem tudok hinni abban, hogy ez a faj belátható időszakon belül képes megvalósítani a világbékét, sosem voltam szépségkirálynő-aspiráns. Minek áltassam magam? Nincsenek jó esélyek, se a győzelmemre, sem a békés átmenetre és/vagy a kirajzásra :)
|
csanyi | 24452 | 2017. május 5. 18:17 | Válasz erre: 24448 |
Az a gondom ezzel a "megoldással", hogy szerinted mindenképp gyilkolászás lesz, de én meg ebben nem akarok résztvenni, még ha tetszene is, hogy másokat kiirtanak (nem tetszik még a gondolat sem) akkor is ot van az a lehetőség, hogy mi van ha a mások lesznek az erősebbek? Akkor én és a gyermekeim lesznek a bré rosszabbik végén és ahogy elnézem az erőviszonyokat ennek nem kicsi az esélye sőt idővel egyre nagyobb. Békés megoldást szeretnék aminek a kirajzás lehetne az egyik jó megoldása......amúgy szerintem mindenképp bekövetkezik (ha csak nem irtjuk egymást hamarabb) csak nem mindegy mikor?
|
csanyi | 24451 | 2017. május 5. 18:13 | Válasz erre: 24450 |
Így van, ebben szerintem mindenki egyetért, de a megoldás mi legyen?
|
Yossarian | 24450 | 2017. május 5. 11:44 | Válasz erre: 24449 |
Ja, kb ugyanez a véleményem. Amíg a folytonos növekedés az alapja létezésnek, addig itt nem lesz megoldás, de óriási problémák igen. Könnyen belátható, hogy egy véges számú erőforrásokkal rendelkező bolygón nem lehet büntetlenül vég nélkül szaporodni, növekedni, de ez valahogy mégse megy mindenkinek.
|
Jam Clerk | 24449 | 2017. május 5. 10:52 | Válasz erre: 24446 |
A túl sok száj mindig most éhes, nem holnap, vagy holnapután. Aki most éhes, az most akar e(lve)nni, nem várakozik addig, amíg éhenhal. Mindig kicsit kevesebb "étel" termelése, igen, kezdő lépésként jó ötlet, de ha a fejekből nincs kiirtva a "folyamatos növekedés nem csak lehetséges gazdaságilag, de egyenesen ez a kívánatos, az egyetlen kivezető út minden gondból" felfogás, addig a népesség nem fog csökkenni. Akad néhány tényező, ami egymásra épülve esetleg megoldást jelentene, de mindhez szükséges egyrészt a belátásuk, másrészt az elfogadtatásuk, harmadrészt a betartatásuk, de nem ám helyi, hanem globális mértékben. Anélkül mindig lesznek hülyék, akik túllépnek bizonyos határokat, és nem csak a migránsokra gondolok...
|
Jam Clerk | 24448 | 2017. május 5. 10:47 | Válasz erre: 24445 |
Lehet egyéni véleményem a megoldási lehetőségekről, akár több irányból megközelítve is, de minél többen vagyunk ezen a bolygón, annál kisebb az esélye egy "békés" megoldásnak, egyszerűen (már csak matematikailag is) túl sok az össze nem férő érdek. Szerintem kicsit túlléptük a "kezelhető" mértéket. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenki vegyen gépfegyvert kamionnyi tölténnyel és igen sok tartós élelmiszert saját kúttal, csak azt, hogy valószínűleg nem fogjuk tudni megoldani, sem itt, sem a "kirajzással". Utóbbira már írtam korábban az indokaimat, de röviden megismételve csak annyi, hogy az az Emberiség, amelyik mint olyan, képes volna ezt megvalósítani, az képes lenne elkerülni is (mert technikailag és társadalmilag elérné az ehhez szükséges fejlettséget), ezt azonban nem látom sehol, és nem is igen várom, ha körülnézek a "világban".
|
csanyi | 24447 | 2017. május 5. 10:31 | Válasz erre: 24446 |
Igen ez lehetne a jó megoldás csakhogy a dolog kezd a körmünkre égni no meg szerintem nem volt annyira jó ötlet a túlszaporodást elősegíteni az élelmiszer, gyógyszer és más jótékonységi csomagokkal és ezeknek a humanitárius szempontjaival egyetértek, de a túlszaporodást amit okozott azzal nem, vagy bele sem gondoltak ebbe amikor elkezdték az akciókat 40-50 évvel ezelőtt vagy nagyon is tisztában voltak vele, de akkor homályos a cél. Ezen talán segíthetne a kirajzás és persze a prof által felsorolt indokok sem elvetendőek.
|
Yossarian | 24446 | 2017. május 5. 10:25 | Válasz erre: 24445 |
Nem kell irtani, csak mértékkel szaporodni. A többit elvégzi az idő.
|
csanyi | 24445 | 2017. május 5. 10:14 | Válasz erre: 24443 |
Mi lenne a rendbetétel a népirtáson kívül (erre írtam, hogy egyik oldalán sem akarok szerepelni)? Ha van értelmes megoldás akkor az is jó, de mi lenne az?
|
csanyi | 24444 | 2017. május 5. 10:12 | Válasz erre: 24442 |
Ja, megakadtam.......nemrég hallgattam egy műsort ahol a robotika hatásairól értekeztek és elég sötét jövőt festettek fel, hogy gyakorlatilag mindenki megszenvedi, hogy szinte minden melót elvégeznek majd helyettünk a gépek (fizikai, szellemi, mindent) és ugye ha nem lesz meló akkor fizetőképes kereslet sem arra amit még nem végeznek el a gépek így még annak sem lesz melója aki akkor még ezzel foglalkozik. Én mondjuk ebben nagyobb veszélyt látok mint a Hawkins által felsoroltakban és ezen ideig-óráig a kirajzás segíthetne különben marad a régi "megoldás" amiben nem szeretnék résztvenni egyik oldalán sem. Ezt a víziót a vehemensebb beszélő 20 a szolidabb 50 évre teszi.
|
Jam Clerk | 24443 | 2017. május 5. 10:09 | Válasz erre: 24441 |
Viccet félretéve, az én véleményem továbbra is az, hogy először rendet kéne tenni a saját portánkon (előtt), és csak azután foglalkozni azzal, hogy átmenjünk-e a szomszédba. Ha meg itt nem tudunk békén megférni mindennel és egymással, akkor csak a magunknak okozott problémát terjesztettük ki egy "ártatlan" bolygóra, és mindkét tárgyból "elégtelen" kerül a fajunk bizonyítványába :)
|
Jam Clerk | 24442 | 2017. május 5. 10:04 | Válasz erre: 24441 |
Ezzel nagyon megakadtál... a legközelebbi járatra lassan bérelt helyed lesz, mint a viccben is: Az anyós azt mondja Ivánnak: - Iván, drága fiam. Ha meghalok, temessetek a Kreml falába! - De anyuka - hökken meg Iván -, oda csak a nagy embereket temetik! Az anyós nem nyugszik bele, minden nap ugyanezt mondogatja. Végül Iván nem bírja tovább, és bosszúsan elrohan. Két óra múlva visszajön és lelkesen közli a mamával: - Na, mama! Elintéztem, hogy a Kreml falába temessék. Ma délután ötkor lesz a temetés! |
csanyi | 24441 | 2017. május 5. 09:11 |
Volt már róla szó, én szorgalmaznám és úgy látszik nálam okosabbak is: http://index.hu/tudomany/2017/05/04/hawking_szerint_szaz_evunk_van_kolonizalni_egy_masik_bolygot/
|
kawa70 | 24438 | 2017. április 18. 21:29 | Válasz erre: 24437 |
Traktoros betegség......ne foglalkozz vele:)
|
csanyi | 24437 | 2017. április 18. 20:31 |
Elvesztettem a verbalitásomat. Észrevettem, hogy amióta egyedül ülök abban a nyomorult fülkében 7 éve egyszerűen nem tudok szóban érvelni. Míg irodista semmirekellő voltam tudtam legalábbis azt hiszem.:) Rá kéne szoknom, hogy magammal beszélgetek akkor talán visszajönne a készség. :)
|
csanyi | 24436 | 2017. április 17. 12:24 | Válasz erre: 24434 |
Ez a sapkás módszer jó.:) Eszembe juttatta, hogy ifjúkoromban sofőrködtem egy tsz-ben és ott volt egy csinos jó 30-as főnökasszonyunk a kb 15 sofőrnek és volt egy külön kis kaszt nagyjából a fele aki tegezhette...........később kiderült számomra, hogy ezek azok voltak akiknek megvolt a hölgy bár ezt inkább fordítva lehetett elmondani mert a hölgy szívesen beszélt az épp aktuális hódításáról (amúgy egy jófej elég vicces nő volt).:)
|
desiderus | 24435 | 2017. április 17. 10:32 | Válasz erre: 24434 |
"a sorstarsnoimnek pedig nemi figyelmesseget," Egy belevaló férfi biztosítja párjának a nemi figyelmesseget húsvétkor is.. :-)))))))))) Bocs, de ez olyan magas labda volt, hogy a Nemzetközi Űrállomásról pattant vissza... :-))) Neked is Kellemes Húsvétot !!!! :-)))) |
Utalatos | 24434 | 2017. április 17. 09:47 | Válasz erre: 24413 |
Egy videki ovononek ez a nap maga a lidercalom. Termeszetesen szeretnek jo hazigazda lenni, de nehez mit kezdenem pl. azokkal a locsolkodokkal, akiket meg az eletben nem lattam, csak hozzacsapodtak valami ismeroshoz, vagy gyerekhez, volt ovisomhoz, szulokhoz. Azert mindenkivel igyekszem kedves es erdeklodo lenni, mindenfelevel kinalni, ajandekot adni. En penzt nem adhatok, adok( elvek meg egyebek), a festett tojast az elso sarkon kidobnak, az edesseg pokolian draga, ital csak a szomjusag ellen, stb. Nem tudtam mit kitalalni, mint hogy egy kedves reklamtargyas ismerosomtol "megvettem" 1oodb himzett baseball sapkat es nehany polot, melegito felsot. Most minden locsolkodom ezt kapja es rettegek, hogy a furedi utcan szembefutnak egymassal az egyforma logos satyekos fickok es gyerekek:-) Remelem, hogy legalabb otthon nem kell magyarazkodniuk az asszony vagy baratno elott:-) El sem tudom kepzelni, hogy masok ezt hogyan oldjak meg? A kolleganoim, baratnoim egyszeruen elmenekulnek otthonrol, bar van olyan ismerosom aki utal , mert "hozzad mindig olyan sokan mennek". A hiusagomnak hizelgo, a lakasnak es a penztarcamnak kimerito:-) De nem errol akartam irni, csak most volt egy kis szunet a rohamok kozott, megjegyzem az elso hodolom 6h3o-kor csengetett, igaz o csaladostol, mert utaztak a nagyszulokhoz es gondoltak, " elotte lerendeznek engem is" :-) Ok magyaraztak igy a korai latogatast:-) Kerek szep husveti fotokat, finom etkekrol, diszitett asztalokrol, meg minden masrol!:-))) Este pedig igyekszem az eredeti temat is elohozni, ha a lassan kortyolgatott edes Martini meg megengedi:-) Ja, azert van jo is az ovonosegben. Nekem iden is "paraszolvenciabol" van sonkam es rengeteg tojasom:-) A ferfi embereknek kivanok sok finomsagot, akar egy ket poharka itokat is, a sorstarsnoimnek pedig nemi figyelmesseget, kimeletet a csalad ferfi tagjai reszerol! Kellemes Husvetot minden maganyosnak is !:-) |
csanyi | 24433 | 2017. április 16. 09:19 |
Tegnap megnéztük a Vén rókák című filmet......hááát ez elvileg vígjáték és persze voltak benne poénok is, de én valahogy nem röhögtem felhőtlenül és ahogy a közönséget (félház volt) nézegettem utána azok közül is keveseknek volt egy vígjátékhoz illő állandó vigyor az arcán........
|
csanyi | 24432 | 2017. április 5. 20:44 |
Annyira vágyom valamire:): https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1gyvez%C3%A9relt_gondolkod%C3%A1s
|
csanyi | 24431 | 2017. április 2. 19:12 | Válasz erre: 24427 |
Nem az volt vele a baja annak akinek szúrta a begyét, hogy "visszaköpködött" mert ilyet nem tett....hanem a renccerkritikája (ettől mélységesen elhatárolódom meg fúj!4!) .....ma már ebbe legfeljebb a fanatikusok mernének belekötni ha újra írna, de hát nem ír.....hanem angol. :)
|
Larten | 24429 | 2017. április 2. 17:49 |
Azért hiányzik a 15 perces módosítási lehetőség a beíráshoz mert az nényány elgépelési hiba miatt kicsit szégyenlem megam. :-(
|
Larten | 24428 | 2017. április 2. 17:41 | Válasz erre: 24427 |
Amellett hogy részben egyet értek azokkal amit írtál, azért ez erős hogy visszafele köpködött. Aki kiment az valahogyan probál valamilyen köteléket tartani a hazájával ugyanakkor jobban is élni. Ez sztem érthető. Mi hazafinak nevezzük magunkat, hogy még itt vagyunk, de csak azért mert nekünk még nem futott tele a f@szunk evvel a kormánnyal mint neki. A másik, hogy mielőtt kötalapzatra emelnék néhányan őt, (meg kell hagyni Dezsinek, sok igazság van az írásában) de; Azért néhányszor igen erősen szurkálódott-csipkelődött néhány motoros tátsunkkal. Mackó erről igen sokat tudna meséli. De Ő mint a megcélzott szenvedő alany mindíg keményen de inteligens ember módjára válaszolt. Kisstílű köpködésnek nyoma sem volt. Talán iskola példája a kultúrált de határozott és kemény vitakultúrának. Még egy godolat záró. - Akik itt maradtunk ebben az országban, ne b@sztassuk azt akinek valamilyen apró kisebb-nagyobb rosz tulajdonsága van. Ne basztassuk egymást, HANEM fogadjuk el Őt amilyen is valaójában a kis hibáival együtt. Mert hibáink nekünk is van. :-)))) |
Tiger | 24427 | 2017. április 2. 15:16 | Válasz erre: 24426 |
Lehet én vagyok az egyik tudálékos, irigy faszfej, de ma is vallom: Nem mehet el mindenki! És ha már elment valaki, akkor nem elegáns dolog visszafelé köpködni, mert az a köpet ránk is száll, itthon maradt looserekre. Ezt a visszafelé ostorozást tettem általában szóvá és nem is igazán értettem, ha valaki már meghozta ezt a nyilván nem könnyű lépést, akkor miért érez még olyan nagy késztetést, hogy ezen a terepen nyerjen igazolást a lépése. Most is olvasom az írásait a lapján, mindig is elismertem tájékozottságát, jó meglátásait, rendkívüli elszántságát, és persze nagyszerű, frappáns kis glosszáit. Most is zavar, amit itt is tapasztaltam, hogy leginkább csak önmaga érdekelte, ritkán mutatott érdeklődést mások sorsa iránt, nem igazán tudott elszakadni a saját napi teendőitől, gondolataitól, érzéseitől. Többre becsülöm azokat, akik általánosabb érvényű, társadalmi léptékben is tudnak "elmélkedni" még akkor is, ha esetleg teljesen más értékrendet vallanak. Tele volt sérelemmel, haraggal a régi hazája, otthona iránt és mégis milyen érdekes, hogy ez a majdnem teljesen megtagadott haza "kárpótolta" , kompenzálta a rossz emlékei miatt a róla készült színdarabbal, annak sikerre vitelével. Persze mondhatjátok, hogy lófaszt, nem a szülőhazája tett gesztust felé, hanem csak egy tehetséges rendező, néhány kiváló színész és egy színház, mely felvállalta, de én úgy gondolom, hogy ha egyáltalán beszélhetünk itt sebekről, megbecsülés hiányáról, stb, akkor Qqriqu, már ezerszer többet kapott vissza, mint amit mi (itt maradtak) csak remélni is mernénk. Becsületére legyen mondva, tett is érte. De látni kell, hogy nem járható mindenki számára ez az út, mert más kötödésekkel, esetleg korlátozottabb lehetőségekkel bírunk csak és mert érzelmileg is máshogy viszonyulunk az országunkhoz. Nem gondolnám, hogy csupán ezért gyarlóbbak volnánk. |
1Laciapu | 24426 | 2017. április 2. 13:05 |
A "Kakas"-ra én is emlékszem. Jó gyerek volt, első kézből tájékoztatott minket a kinti lét körülményeiről. Persze mindig voltak, akik ezt nem nézték jó szemmel, mindent jobban tudtak, mint Ő. Építőiparban dolgozott gépkezelőként, saját elmondása szerint profi volt a szakmában. Ezt sem nagyzolásból mondta, ebbe is belekötöttek... Sok képpel is dokumentálta a munkafázisokat, nekem nagyon érdekes volt, minden hsz-t elolvastam, amit írt. Végül is Ő lett a gyáva, aki megfutamodott az itthoni kihívások elől, amivel az itt maradt hősök bátran szembenéznek. Sokat nyelt itt, az biztos. Eleinte nem vette föl, de egyre jobban belefásult, hogy soha nem lehet igaza, innen mindent jobban tudnak, és egyszer csak eltűnt. Igaza van, szélmalom harc volt már az irígység, tudálékosság stb. ellen. Nekem hiányzik. |
desiderus | 24425 | 2017. április 2. 11:57 | Válasz erre: 24421 |
Kedves Timi ! Én viszont elég sokat leveleztem vele privátban, és azért úgy gondolom, hogy a történések mélylélektani indítékaira nagyobb a rálátásom. Ezért a korábbi hozzászólásomban leírtakat maradéktalanul fenntartom. Egyébként sokan azért hanyagolják e topicot, mert az agy nélkül született embereknek nem képessége a normális keretek közötti polemizálás. Nem Rád gondoltam, nem félreérteni. :-))))) |
Yossarian | 24424 | 2017. április 2. 10:00 | Válasz erre: 24421 |
Itt inkább az a baj, hogy aki nem a mainstream irányvonalat képviseli, annak eléggé meg kell küzdeni itt a létezésért. Többek között ezért is hanyagolom már többnyire ezt az egészet.
|
csanyi | 24422 | 2017. április 2. 09:10 | Válasz erre: 24421 |
Én is így gondolom, nem marat el senki, egyszerűen megunhatta.
|
Utalatos | 24421 | 2017. április 2. 08:38 | Válasz erre: 24415 |
Kedves desiderus! "Sajnos voltak olyan faszfejek, akik érvek híján idióta stílusban gyakorlatilag elmarták innen." Ezzel az a gondom, hogy konnyen magamra veszem, pedig ebben az esetben is artatlan vagyok:-) Es soha nem mernek innen az oldalrol senkit, de meg velemenyeket sem "idiotizmussal" vadolni, illetni, mert egyaltalan nem biztos, hogy en latom, itelem meg jol a dolgokat. A masik pedig, hogy szerintem mindenki lehet bizonyos esetekben "fa..fej" anelkul, hogy artani akarna es rombolhat akaratlanul is idiota velemennyel, ha azt akkor o ugy gondolja helyesnek, elfogadhatonak. Magyaran nem hiszek abban, hogy itelkezhetunk barki felett is, mert lehet, hogy kozben mi magunk is az erintettek koze tartozunk. Qqriqu blogjan egyetlen szot sem olvastam arrol, hogy Ot elmarta volna valaki innen(sot semmit nem olvastam az itteni szereperol), de nem is ugy ismertem meg, mint akit olyan konnyen el lehetne tantoritani barmitol. Egyszeruen raerzett arra, hogy ilyen iraskeszseggel, felesleges elaproznia magat es inkabb a blogjara koncentralt. ( csak nehanyunknak nagypalya ez a forumozas:-)))) Azt en nem tudom megitelni, hogy jo ember-e Diggerdriver, de az biztos, hogy ami benne van es ami mozgatja, azt tokeletesen irasba, mondatokba tudja formalni. Szerintem sokan vannak, vagytok itt az oldalon, akik ugyanezt meg tudnatok tenni, talan az eletetek is majdnem ennyire erdekes, megsem teszitek. Kar. Nem szabad mindig legyinteni, hogy " de minek?" !!!!! |
desiderus | 24420 | 2017. április 1. 19:01 | Válasz erre: 24418 |
Miafaszvanazzalhogybecsicskultálbakker ??? :-))))))))))))))) |
TomRed | 24417 | 2017. április 1. 11:17 | Válasz erre: 24415 |
Igen, így volt. Én is leszoktam az itteni fórumról, hasonló okok miatt. Persze, lehet az én hibám, hogy túl alacsony a tolerancia szintem. |
desiderus | 24415 | 2017. április 1. 10:50 | Válasz erre: 24413 |
Annak idején qqriq64 nicknéven fórumozott mielőtt kiment Angliába. Valamikor motorozott csak amikor jött a házépítés és család akkor abbahagyta, mert a picsányi magyar keresetekből nem futotta egyszerre a családra is és a hobbira is. Nagyon olvasott, művelt ember volt, gerjesztett vitákat, de akinek van saját véleménye és az nem egyezik másokkal, az belefuthat ilyenben. Sajnos voltak olyan faszfejek, akik érvek híján idióta stílusban gyakorlatilag elmarták innen. |
csanyi | 24414 | 2017. április 1. 09:53 | Válasz erre: 24413 |
Én nem ismertem csak a hsz-ekből, de voltak akik igen és azt hiszem motorozott.
|
Utalatos | 24413 | 2017. április 1. 08:24 | Válasz erre: 24412 |
Nagyon regen olvasom a blogjat, a szindarabot is lattam( nagyon jo volt, meg a szuleimnek is tetszett, pedig ok "haragszanak" minden "elmentre") A blogja rendkivul olvasmanyos es bar nagyon ingadozik a szinvonala, mindig talalok egy ket jo gondolatot rajta. Persze, ha unjuk magat az embert, akkor hamar beleunhatunk a blogjaba is, mert neha a temavalasztasaban mar belterjes. Arra viszont mar nem is emlekszem, hogy honnan tudtam meg, hogy ez a ficko itt is forumozott, de akkor visszaolvastam jo sokat. Itt nem volt szegenynek olyan fenyes diadalmenete, kapott rendesen:-), de sokszor provokativ is volt. Vegul aaz sem derult ki szamomra, hogy egyszerre blogolt es forumozott itt is? Illetve, hogy O egyaltalan motoros volt valaha? Az mindegy is, csak indokolna az itteni jelenletet, vagyis nem tudom, miert kezdett ide is irni es aztan ezt miert hagyta vegleg abba? Volt egy Ausztraliaban elo srac is Renegade, o is teljesen eltunt. |
csanyi | 24412 | 2017. április 1. 07:12 |
Valahonnan mintha ismerős lenne.: http://index.hu/kultur/2017/03/31/londoni_magyarok_kivandorlas_emigracio_diggerdrajver_diggerdriver_orkeny_szinhaz_nehezgep_markolokezelo/
|
1Laciapu | 24411 | 2017. február 23. 08:09 |
Írtam a modiknak, aztán éjszaka valahogy mégis megjelent az ebéd után írt hsz :)
|
1Laciapu | 24408 | 2017. február 22. 18:36 |
Azon elmélkedem, hogy még a Sportmotoron mindig ott tart a szint a modiknál, hogy egy kulturáltan megfogalmazott /tényleg!/ ellenvéleményű hozzászólást nem jelentetnek meg? Bakker, az ízlés nem egy konstans állapot, ha valami nem tetszik egy motoron, miért nem lehet elmondani? Attól még másnak tetszhet! Nem hiszem el. Tisztára mint a Kádár korszakban... |
Yossarian | 24407 | 2017. február 13. 10:48 | Válasz erre: 24405 |
Én már láttam, nemrégiben a FB-n s?r?n szembejött. Minden szava igaz. Még ma is, sajnos. Vagy méginkább ma és egyre inkább.
|
csanyi | 24405 | 2017. február 10. 19:18 |
Ezt még nem láttam, de olyan ismer?snek t?nik.: http://www.youtube.com/watch?v=jKvc3DBQQ-Y
|
lajostrom | 24404 | 2017. február 10. 16:41 | Válasz erre: 24403 |
Persze! Ez lovagias és így is van. Én másra gondoltam, szerintem a komcsi meghatározáson már elvéreznénk. U.m. fradista. Melyik?
|
csanyi | 24403 | 2017. február 10. 16:26 | Válasz erre: 24402 |
Szerintem ebben nem, de persze ez csak az én véleményem, másnak lehet más is ha nem így érzi.
|
csanyi | 24401 | 2017. február 10. 15:52 | Válasz erre: 24342 |
Itt vagyok Desi, csak az aktuálplolitikába már nem akarok beleszólni, a véleményem megtartom magamnak. Anno tán Márai írt sokfélét talán valami olyasmit is nem szó szerint, hogy aki 56' el?tt komcsi volt az idealista, aki utána az gazember.
|
Yossarian | 24400 | 2017. február 10. 08:47 | Válasz erre: 24398 |
Ja, az els? mondatodra nem reagáltam, de nem igazán értem?! Nem akartam én a szádba adni semmit. Kizárt dolog, mert nem tudom :)
|
Yossarian | 24399 | 2017. február 10. 08:45 | Válasz erre: 24398 |
Részemr?l egyáltalán nem látom rózsaszín ködben, egyszer?en érdekelt, hogy mi a helyzet libás fronton, hogy annyian és olyan gy?lölettel fröcsögnek rá? Részemr?l ilyen vagyok, ha valami felkelti az érdekl?désemet akkor azt elég sok oldalról körüljárom és ami infó elérhet?, azt megpróbálom megismerni és ezek alapján alakítom ki a saját véleményemet. Azt miért írtad, hogy kapott alkalmat és mégsem tudott élni vele? Ezt komolyan nem értem, mert az alatt a pár hónap alatt, ami neki jutott szerintem pont azt és úgy tette, ahogy szerintem egy normális politikusnak kellene. Abból a helyzetb?l többet nemigen lehetett kihozni, mivel az ?szödi beszéd kapcsán olyan szinten utasították el az emeszpét országszerte, hogy ha lehozza a csillagokat az égr?l, akkor sem lett volna esélyük tovább kormányozni, kormányváltás után meg nyilván minden régi megy a levesbe. Azt egyébként nem bánom, hogy az emeszpét elzavarták és remélem, hogy többé ez a párt ebben a formában nem kerül hatalomra. Olyan mennyiség? elvtelen megélhetési politikus koncentrálódott a köreikben, hogy az semmi jót nem tartogatna az ország számára. Sajnos most senkit nem látok a palettán, akit jó szívvel támogatnék. Talán ez a nolimpiás csapat érdekes lehet majd a jöv?ben, de 2018-ig nem nagyon látok esélyt, hogy komolyan kin?jék magukat. Szóval szar a helyzet, na :(
|
László_atya | 24398 | 2017. február 10. 08:27 | Válasz erre: 24396 |
Kicsit olyat akarsz a számba adni, amit nem mondtam, de nem mennék bele a dologba, mert olyan vizekre vinne, aminek kitárgyalása nem egy könnyed reggeli pirítós kakaóval. Bajnai nekem is szimpatikus volt, bár ennyire, mint te, nem látom rózsaszín ködben a jóembert és abban sem vagyok biztos, hogy még egy esélyt érdemelne. Az els?vel sem tudott mit kezdeni és ez csak részben volt a körülmények miatt.
|
Audimania | 24397 | 2017. február 9. 19:53 | Válasz erre: 24396 |
Én adnék neki mégegy esélyt. Csak akkor is egyedül lenne ... kis híján az egész parlament ellen :(
|
Yossarian | 24396 | 2017. február 9. 11:34 | Válasz erre: 24395 |
Aztán ez: https://www.youtube.com/watch?v=bRgy1CEaqzE Egyébként ugyanezt állapították meg a bíróságok is. De mindeg is, nem akarom én mosdatni Bajnait, de a saját véleményem az, hogy ? volt a legnormálisabb politikus ebben az országban a rendszerváltás óta. Jellemz?, hogy semmi másba nem tudtak belekötni vele kapcsolatban, csak a Hajdú-Bét ügybe, ami egyébként is jóval korábbi történet, mint ahogy ? belépett volna a politikába. Amit politikusként tett, azt miért nem kritizálja senki? Ha meg nincs mit kritizálni, akkor nem kéne elgondolkodni azon, hogy esetleg az országnak lehetne hasznára, ha újra aktív lenne? De mindegy is. Nyilván nem lehet mindenkit egyesével gy?zködni, pláne hogy sok esetben a tények számítanak a legkevésbé. |
Yossarian | 24395 | 2017. február 9. 11:20 | Válasz erre: 24394 |
Nem ismerek egyet sem, de nem hinném, hogy Bajnai esetleges b?nösségét illet?en bármelyikük hiteles forrás lenne. Viszont 2001 szeptemberben dolgoztunk a Hajdú-Bét-nek debrecenben és ott elég sokat beszélgettünk vezet?kkel. ?k már akkor mondták - mivel éppen er?söd?ben volt a forint az euróval szemben - hogy ha meghalad egy - már nem emlékszem pontosan milyen - szintet az euró-forint árfolyam, akkor nekik végük, mivel nekik euróban fizetnek és az er?s forint miatt sokkal kevesebb forintot kapnak, mint amennyi kéne. Aztán ez a szintet az árfolyam meghaladta, a többi történelem. Másrészt meg itt van ez: https://www.youtube.com/watch?v=s-RHVdg7qe0
|
László_atya | 24394 | 2017. február 9. 10:30 | Válasz erre: 24392 |
Ismersz akár egyetlen hajdúbét-károsultat is (már aki még él közülük)? Én azért így explicit nem jelenteném ki, hogy semmi köze nem volt hozzá, mint ahogy azt sem, hogy ? volt mindennek az oka. Egyik sem fedi a valóságot.
|
kawa70 | 24393 | 2017. február 8. 20:34 | Válasz erre: 24392 |
Nem vitatom, ilyesmi rémlik nekem is, annak idején sem volt sok kivetnivalóm Bajnai ellen. Aztán lehet hogy hosszútávon ? se lett volna jobb a mostaniaknál, azt nem tudhatjuk. De mindenesetre egy forintért még senki nem kormányzott, és bár rövid volt az ideje, lehet nem tudott lopni de mutyizás se nagyon volt.
|
Yossarian | 24392 | 2017. február 8. 20:04 | Válasz erre: 24390 |
De annyi igen, hogy a Bajnainak köze nem volt hozzá. Több tíz rágalmazás miatti pert indított, mindet megnyerte, fideszes bíróságok el?tt, nem kevés kártérítést is ígértek neki, amiket amennyire tudom, jótékony célokra ajánlgatott fel. Szóval ha valakinek van vele kapcsolatban szakmai kritikája, az egy dolog, de a hajdúbét dolgot nem kéne emlegetni. Persze ebben az országban a tények a legritkább esetben számítanak.
|
Sander67 | 24391 | 2017. február 8. 19:54 | Válasz erre: 24390 |
Semmi irónia kérem, mivel demokrácia van mindenki abban hisz amiben akar,mert az átlagember az igazságot a tények ellenére sem tudja meg sosem. Lehet itt összeesküvés elméleteket gyártani, meg mi lett volna ha...., az éppen hatalmon lev?k kész átverés show-t játszanak mindig.
|
kawa70 | 24390 | 2017. február 8. 18:55 | Válasz erre: 24388 |
???? Nem értem hogy jön ez a leirtakhoz, Ha a szakért?ire gondoltál, akkor az ironikus volt arra a felvetésre, hogy szakértöi kormányt óhajtanak - mivel már volt ezzel a megfogalmazással kampányolás. A Bajnai meg teljesen más téma, az IMF-hez nem tudom mennyire köthet?. A libás Hajdúbétes ügyletben meg nem nagyon derült ki mennyire volt közvelenül felel?s. Tudjuk öngyilkosok lettek halomra a tenyészt?k, de hogy mi ment a háttérben sose derült ki. |
Yossarian | 24389 | 2017. február 8. 18:03 | Válasz erre: 24388 |
Tipikus tévhit. Az IMF nem követel. Max javasol és ha nem fogadod meg, max nem ad még többet. Nem mintha ez másképp m?ködne bármely bankkal, bárhol a világon.
|
Sander67 | 24388 | 2017. február 8. 16:57 | Válasz erre: 24386 |
Hagyjuk már a púdermaszatolást, mikor az államcs?d közeli állapotot IMF követeléseinek segget nyalva sikerült elkerülni.
|
kawa70 | 24386 | 2017. február 7. 17:59 | Válasz erre: 24382 |
Csak eszembejutott Megyessy, asszem ? hirdette meg a szakért? kormányt..... Nem mintha az lett volna valamelyik is, csak kampány és szlogen szinten volt már ilyenünk., Egyébként én is Bajnait gondolom egyedül aki talán valami jót is tett, azt is ingyé. |