20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

1Laciapu 14951 2012. október 5. 20:08   Válasz erre: 14947
De ez is csak a hatékonyabb munkavégzés érdekében történt, mert ha nagyobb az ellensúly, egy fogásra többet lehet emelni, mégsem bukik orra :)
Ergo egységnyi idõ alatt többet termel a beutalt :)

lecso 14950 2012. október 5. 20:05   Válasz erre: 14945
14943?

lecso 14949 2012. október 5. 20:03   Válasz erre: 14946
Nem lesz kampánycsend. És erre elõteremtették a pénzt. A mi érdekünkben. Ezúton is szeretném megköszönni. A befektetõknek szorítok, hogy nekem még jobb legyen.

lecso 14948 2012. október 5. 19:59   Válasz erre: 14945
Mint a kérdés is azt, aki az ilyen kérdést felteszi.

Színt vallottunk.

qqriq64 14947 2012. október 5. 19:59   Válasz erre: 14946
Haggyad má. Mióta itt vagyok idegességemben húsz kilót híztam. Most fogtam diétára magam:((((

1Laciapu 14946 2012. október 5. 19:52  
Érdekes, ilyen hogy kéne megspórolni Xmilliárdot címû vetélkedõn soha nem hallottam olyat, hogy holnaptól x összeggel csökkentjük a képviselõk juttatásait, befagyasztjuk az autópark felújítását 10 évre, nem cseréljük le az összes bútort az új elvtársaknak, átmenetileg, míg nem tudjuk emelni a lakosság és az ország általános életszínvonalát, addig senki semmiféle prémiumot, külön juttatást nem kap. Nem osztunk jutalmakat a BKV, MÁV és hasonló kifizetõhelyek vezetõ alkalmazottainak, a bank, az energia szektor vezetõinek.
Soroljam még?
Nagy dolog kéremszépen az ATM tranzakciók adóztatása is!
Mi volt jó pár éve?
Tisztelt polgártársak, jó hírünk van, csak nektek csináltuk, hogy jobb legyen!
Nem kell többet sorbaállni hó elején a fizetésért, hanem mindenkinek átutaljuk egy számlára, amit ingyen kaptok /?/, és ott lesz szépen. Aztán kapsz egy kártyát ingyen /?/ amivel fizethetsz és najólvan egy alkalommal nem vonunk le, ha kp-t veszel föl?
Így aztán 0 befektetéssel dejól jártak a bankok! Most meg 3 ezrelék, megkaptuk.
Pedagógusnak, bárki középosztálynak a fizetésemelés ráér, hiszen egymást érik az offsorcégeik a Yamaha, Suzuki, Kawasaki szigeteken / csak hogy ne legyen annyira off :)/
Az a lényeg, hogy a havi szinten milliókat, tízmilliókat keresõ becsületes dolgozók jól járjanak az 1kulcsos adózással.
Ehh, bakker, egyszer elkezdi az ember aztán egyik dolog jobban felhúzza, mint a másik...

Szegény Qkori is hogy tördelheti a markoló kanalát idegességében, hogy mindebbõl kimarad... :)

qqriq64 14945 2012. október 5. 19:50   Válasz erre: 14942
Az csak azokat minõsíti akik használják.

lecso 14944 2012. október 5. 19:27  
Friss hír, elmarad a pedagógus béremelés, 400 milliárdos spórolás részeként. A befektetõk máris pozitívan reagáltak.

Tanárként most akkor örüljek?

lecso 14943 2012. október 5. 19:24   Válasz erre: 14941
Visszakérdezek.

Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország, amikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, amire köztársasági elnök leszek, és Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyébõl fog állani az ország, mire király leszek.

Károlyi Mihály

Ez az ember szerinted nevezhetõ idegenszívûnek?

lecso 14942 2012. október 5. 19:20   Válasz erre: 14941
Senki sem fogja elmondani, én arra saccolok.

qqriq64 14941 2012. október 5. 19:10  
Jó. Hamár így összeröffentünk...
Kérném szépen hogy magyarázza el nekem valaki hogy mit jelent a Trianon Tanúi valamint az idegenszívû kifejezés.

lecso 14940 2012. október 5. 18:47   Válasz erre: 14937
Rendben értem. Tehát, akkor eszerint ha tetûhintásnak nevezek egy zsidót, akkor nem gyûlölködöm, mert nem fenyegetem.
Genetikailag alávaló moslékzabálónak nevezek bárkit, bármely nációt, nem gyûlölködöm, mert nem fenyegetem. Naplopó, ingyenélõ, munkakerülõ népségnek nevezem a cigányságot, ízléstelen vagyok, és nem vagyok vicces, de nem gyûlölködök.

Nyilván a kérdéseimbõl látható, hová húzok, de csak arra kívánok rávilágítani, hogy az én szempontomból napi szinten vagyok a sárga földig gyalázva, magyarságomban, hazaszeretetemben, hagyománytiszteletemben, hitemben...
Mindezt úgy, hogy én itthon vagyok...

lecso 14939 2012. október 5. 18:37   Válasz erre: 14938
Errõl nem lenne vita. Aki szavazatot kap, jelölt lesz. Aztán újabb szûkítõ szavazás a meghallgatások után, ahol nem maradhat csak a 3 legtöbb szavazatot kapó, aztán újabb meghallgatások, programbeszéd, vagy mittudomén, és végsõ szavazás. És egyszerû többség dönt, nincs hercehurca.

tsanyi 14938 2012. október 5. 18:31   Válasz erre: 14936
Dehogyis hanem egymást nem ismerik hisz moinden település egy helyi potentátot választ meg akit az egész országban nem biztos, hogy ismernek és már eleve ott kezdõdne vita, hogy milyen szakértõk, mûvészek vagy bárkik kerüljenek az elsõ körbe mint megválasztandók....

tsanyi 14937 2012. október 5. 18:30   Válasz erre: 14935
Ízléstelen ráadásul szerintem nem is vicces, de még ha az lenne sem jópofiznék ilyesmivel fõleg mert magyar vagyok én is.....,de nem gyûlülködés, a gyûlölködés nem ilyennel kezdõdik hanem amikor egy másik embert bármivel megfenyegetünk mert nem tetszik rajta-benne valami.....

lecso 14936 2012. október 5. 18:27   Válasz erre: 14934
A függetlenek csupa hülye? Nem ismer egy sem komoly közéleti szereplõt, mûvészt, építészt, gazdasági szakembert?
Azért mert párt tag már okos, körültekintõ, tájékozott?

lecso 14935 2012. október 5. 18:24   Válasz erre: 14932
Tehát a Turul meghágja Emesét karikatúra http://kuruc.info/i/480/egyeb%2Fnepszavaturul%2Ejpg gyûlölködés-e, avagy nem. És nem a mindenki döntse el magában választ várom, hanem hogy szerinted az-e.

tsanyi 14934 2012. október 5. 18:22   Válasz erre: 14933
Erre mondtam, hog y ki lehetne dolgozni csak nem a mostaniaknak.....viszont ha a következõ választáson csak függetlenek gyõznek akkor vajon hirtelen ismeretlenül(hisz senki nem ismeri a másikat) 1 hónap alatt tudnának maguk közül választani?

lecso 14933 2012. október 5. 18:21   Válasz erre: 14930
Megint ez a maradiság, ne haragudj :-)
Minden képviselõ javasol valakit. Nem kell közülük valónak lennie, éntõlem javasolhat feketepákót is. Elsõ körben lesz mondjuk 50 jelölt. És szavazással ezt lehet szûkíteni, a végén akár háromra, akikrõl aztán szólna a végsõ szavazás.
És így megoldható a miniszterek, bírák, akárki.

Szerintem.

tsanyi 14932 2012. október 5. 18:19   Válasz erre: 14931
Ez viszont érzékenység függõ, gyûlölködésnek viszont nevezném sõt eszembe sem jutott, hogy ezt bárki is annak venné....,de azért nem tartom jónak bárkinek a vallását, hitét megsérteni hisz nem tudhatom miképp reagál rá....nekem az ilyen tûrõképeségem elég magas mert amiben hiszek azon is tudok gúnyolódni......,de igyekszem tiszteletben tartani azt, hogy esetleg mások nem.....az pl. hogy kisbetûvel írom olyanok nevét(ezért már kaptam itt kioktatást) az nem azért van mert tiszteletlen vagyok azokkalé szemben akik nagyra tartják õket hanem ezzel is mintegy megpróbálom azt kifejezni, hogy én magam nem tisztelem azokat az embereket, de nem sértésképp....

lecso 14931 2012. október 5. 18:15   Válasz erre: 14929
Tehát nevezhetjük gyûlölködésnek?
Ki gyûlöl, ez esetben kit?
A fejlett gondolkodású mûvész, a maradi, szittyabarom mélymagyart?
Vagy egy tetves idegenszívû, a hazáját?

Vagy csak vicc az egész, és mosolyogjunk egy jót, legyen humorunk, mint amikor simonperez felvásárlósat mondott. Vagy mint a pólón, amelyiken auschwitzi látkép, õrtornyokkal, és a szöveg: nagyapám itt halt meg..... kiesett az örtoronyból...

Ki dönti el? Melyik a vicc, és melyik a gyalázat?

tsanyi 14930 2012. október 5. 18:02   Válasz erre: 14928
Hát õk is választhatnának maguk közül min.elnököt ez igaz, de milyen felhatalmazással?....nyilván ki lehetne dolgozni.....kár, hogy ezen csak nekik nem jár az eszük...illetve jelenleg nincsenek is olyanok akiknek ez az eszében járhatna....:))

tsanyi 14929 2012. október 5. 18:01   Válasz erre: 14921
Nem láttam azokat a karikatúrákat, de nem tetszik nekem sem ha más érzéseivel viccelõdnek, az iszlámon viccelõdés sem pedig nem vagyok nagy muszlim sõt.....

lecso 14928 2012. október 5. 17:57   Válasz erre: 14925
Egyszerû többség?

tsanyi 14927 2012. október 5. 17:46   Válasz erre: 14924
Így van, ebbõl lett elegünk végleg mikor a maszopot elzavartuk.......nem gondoltuk, hogy egy még olyanabb folytatásban lesz részünk.......kíváncsi vagyok ki lesz a következõ?...

tsanyi 14926 2012. október 5. 17:44   Válasz erre: 14922
Ez fordítva is igaz, épp a jelenlegi párt bizonyítja ezt......tény, hogy nem volt teljes szabadság eddig sem, de 3 éve nagyobb volt mint most....meg lehetett váûlasztani a fideszt, jobbikot bárkit....a legközelebbin is?

tsanyi 14925 2012. október 5. 17:42   Válasz erre: 14920
Igen, alapból én is ezt tartanám jónak.....csak egy baj van vele, ha csak egyéni képviselõkbõl áll a parlament akkor annyi vélemény és program lesz ahány képviselõ akik nehzezn egyeznének meg, ki lenne a miniszterelnök?.....már itt bukna a dolog.......mindenképp kell valami szervezõdés, de nagyobb szabadsággal a benne lévõ képviselõknek, hogy legalább a szervezeten belül legyen vita minden kérdésrõl mielõtt törvény lenne belõle....

lecso 14924 2012. október 5. 17:38   Válasz erre: 14919
"én lassan 50 éve azt hallom, hogy csak most szorítsunk még egy kicsit a nadrágszíjon, aztán jön a kánaán. S lõn. Nyakik ülünk, csak nem a kánaánban, hanem a kakában. Nekem nem mindegy... "

Köszönöm.

lecso 14923 2012. október 5. 17:30   Válasz erre: 14914
Akiket elszámoltatnál, nem véletlenül a "társai" mentették meg? Holló a hollónak... Még egy indok, hogy ezt a mutyibrancsot elzavarjuk. És én most sem beszélek semmilyen oldalról.

Közös ellenségünk van, errõl beszélünk.

"A Matrix egy rendszer, Neo. Ez a rendszer az ellenségünk. De amikor benne vagy és körülnézel mit látsz? Üzletemberek, tanárok, ügyvédek, ácsok. Nagy elmék az emberek közül akiket próbálunk menteni. De amíg ezt megtesszük, ezek az emberek még mindig része a rendszernek, és ez teszi õket a mi ellenségeinkké. Meg kell értened, a legtöbbje ezeknek az embereknek nem áll készen a lecsatlakozásra. Sokan közülük már annyira hozzászoktak, olyan reménytelenül függnek a rendszertõl, hogy harcolni fognak, azért hogy megóvédjék.
Figyelsz rám? Vagy a nõre a vörös ruhában?"

A vörös ruhás nõ egy szimbólum.
Olvasgassatok a hírekben, nézzetek ingyen(!!! elgondolkodtatok már azon, hogy miért nem fizetõsek, mint a PEKTRUM pl???) RTL-t TV2-t. Ezek (is) a vörös ruhás nõ elõállító gépezetek.

lecso 14922 2012. október 5. 17:22   Válasz erre: 14912
Ha nincs párt, nincs szabadság? Nem lehet, hogy ezen a gondolkodásodon nyomot hagyott a jelenlegi "szabadság"?

lecso 14921 2012. október 5. 17:20   Válasz erre: 14911
Egy példát mondok neked, a közelmúltból. Emese, és a Turul karikatúrája. Szerinted vicces?
Mert akkor szerintem az is tök vicces lehet, amikor valaki azt mondja: mennyire kell betépve lennie annak, aki egy égõ csipkebokorral diskurál.

lecso 14920 2012. október 5. 17:15   Válasz erre: 14914
�Simán egyéni képviselõ?
Akit én választok a programja alapján, úgy mint eddig. És addig hagyom ameddig úgy látom, hogy rendben teszi a dolgát.
Úgy gondolom, hogy nem kéne kampány sem. Soha. Az is csak a médiás agymosás kulcsa. Ugye nem állítja senki, hogy x év nem hagyott benne elég nyomot ahhoz, hogy véleményt alkosson. A választásokat nem kötném idõponthoz. És mindenhol máskor lenne, amikor az adott terület úgy dönt. És akkor nem lenne ez a gennydömping sem.

1Laciapu 14919 2012. október 5. 17:00  
Igen, az elméleti, a nép sorsán javító, talán önmagát feláldozó politikusi társulat persze, hogy jó lenne, de itt évtizedek óta nem látott senki még hasonlót sem. Egyedet sem, nem hogy csoportot.

Az általam alant vázolt vízióban az eredményességet úgy mérném, hogy elsõsorban a teljes lakosság jobb életszínvonalának emelkedése lenne a legfontosabb tényezõ, természetesen nem az ország gazdasági helyzetének rombadöntése árán. Nem hiszem, hogy ez egy megoldhatatlan dolog lenne egy szakértõ csoportnak, csak ugye mindenáron azt akarják velünk elhitetni, hogy ez képtelenség.
Viszont miért nem lehetne kipróbálni? /most ne menjünk bele, hogy miért, de egyelõre elméleti síkon vagyunk :)/
Eddig a pártok semmi elõremutató eredményt nem értek el, én lassan 50 éve azt hallom, hogy csak most szorítsunk még egy kicsit a nadrágszíjon, aztán jön a kánaán. S lõn. Nyakik ülünk, csak nem a kánaánban, hanem a kakában. Nekem nem mindegy...
Szóval az általam vázolt csoport adott esetben már olyan sokat nem tudna nyomni rajtunk lejjebb a sz@rban, hogy sokkal büdösebbek legyünk. Sokkal inkább látnék esélyt a kifelé vezetõ útra, mint hogy nemsoká megválaszthatunk megint egy olyan pártot, akik eddig 1x-2x rommá gazdagították magukat, az országot meg lezüllesztették.

De visszatérve a valóságba, ezt õk akár a vérünk árán is megtartják maguknak! Ha egyszer is bizonyítani tudna egy "elméleti" társaság, az egész Földön borulna a mostani elosztási rendszer, totális káosz lépne fel, ahol a végén nem biztos, hogy a jó gyõzne...

tsanyi 14918 2012. október 5. 16:40   Válasz erre: 14917
A szakértõi kormányról már többen elmondták a véleményüket és sokaknak volt az, hogy a szakértõ nem fog mást tenni mint amire kinevezték nevezetesn, hogy pénzügyileg a leggyorsabban rendbe tegye sõt jelentõsen javítsa a gdp-t és ennek érdekében nem fog figyelembe venni semmiféle olyan szempontot ami ezt akadályozná....ez egy kívánatos cél, de a lakosságnak nem csak ez a fontos....a lakosság élni is szeretne és nemcsak alárendelve magát egy magasabb célnak lemondani mindenrõl nem beszélve arról, hogy eddig akárhol felállt egy szakértõi kormány azoknak menniük kellett viszonylag hamar......a jó kormány szerintem olyan politikusokból áll akiket azért valamennyire a népük is érdekel(akik jóvoltából a hivatalában lehet), de mindeközben igazi szakértõkkel veszi körül magát és meg is fogadja a tanácsukat, de olyan keretek közt tartva õket, hogy azért a népet sem sanyargathatják a végsõkig....

1Laciapu 14917 2012. október 5. 16:29  
De nem hiszem, hogy olyan nagy tülekedés lenne. Ha mégis, az önként jelentkezõk közül "valakiknek" meg kell nézni a jelentkezõk elõéletét, végzettségét, stb. és egy pontrendszer alapján kiválasztani a létszámot. A többi meg bízhat a következõ mittudomén 2-3-4 év múlva lévõ elszámoltatásban.

Namost jelzem, hogy én nem vagyok szakértõ, ezt csak úgy "j.p.ésszel", megunva a bizonyos köröknek mindent lehet és a nép dögöljön meg politikát.

tsanyi 14916 2012. október 5. 16:26   Válasz erre: 14915
Pedig az ilyen beszélgetéseknek szerintem pont a megoldásokat kéne elõsegíteni még ha nem is olvassa olyan akinek ez a dolga lenne....felvetni akár a legelvetemültebb ötletet és elõb-utóbb csak kialakul valami...:))....nem ezt nevezik konszenzusnak?.....:))

1Laciapu 14915 2012. október 5. 16:23  
Mindent én sem oldhatok meg... :))))))

tsanyi 14914 2012. október 5. 16:21   Válasz erre: 14913
De valakiket akkor is választani kell hisz ki nevezi ki a szakértõi kormányt(ami szerintem nem lenne jó) vagy válasszunk a szavazólapon különbözõ szakértõket?.....az elszámoltathatóság viszont fontos dolog.....az elmúlt évszázadban 2 embert végeztek ki pedig többen is megérdemelték volna......

1Laciapu 14913 2012. október 5. 16:14  
Talán a pártok felszámolása után lehetne egy nagyon kis létszámú független, tanult ténylegesen szakértõi csoport, akik megfelelõen bõséges fix fizetésért irányítanák az országot. Önkéntes jelentkezéssel, de:
Teljes anyagi és erkölcsi felelõsséggel, nem csak az õ nevén, hanem mondjuk két generációs közvetlen rokonság teljes vagyonával felelve a munkájáért. Nem lehet tulajdonos semmilyen egyéb vállalkozásban, nem lehet külföldön bankszámlája. Ha az adott idõszakban az ország helyzete egyértelmûen elõnyére változik, ha akar, folytathatja tovább a munkát, ha nem, akkor teljes elkobzás. Érdekelne, ilyesmi feltételekkel mennyien jelentkeznének a múlt 15 év pártkatonái közül...

tsanyi 14912 2012. október 5. 15:51   Válasz erre: 14910
Minek a párt?...akkor mi legyen?....nemrég még én is hasonlóképp gondolkodtam, de miután jobban belegondoltam akkor arra jutottam, hogy ha nincs valamilyen szervezõdés(jellemzõen párt) akkor nem marad más mint a diktatúra, királyság(ami szintén diktatúra) vagy valami hasonló egyzszemélyi(vagy családi) vezetés aminél rosszabb a nép számára nehezen elképzelhetõ....legalábbis annak a részének akik a szabadságnak legalább a látszatát igénylik...

tsanyi 14911 2012. október 5. 15:48   Válasz erre: 14909
A baloldal gyûlölködik?...mikor, kivel?(rákosi, kádár korszak diktatúra volt)..idézzétek....az gyûlölködés ha nem fogadok el valakit feltétel nélkül azért mert a vezérem azt mondja?.....ez talán inkább a magukat jobboldalinak mondókra igaz(nekem ezt könnyebb idézni, elég a kurucot vagy bauert)...ha már hallgattál bolgárt akkor ott sok mindent hallhatsz csak épp gyûlölködést nem......én nem gyûlölöm sem horthyt sem tormayt vasst vagy bárki mást....csak megnézem mit tett életében, az nekem mennyire fér bele abba amit tûrhetõnek ítélek és úgy viszonyulok hozzá....számomra épp elég ha egy olyan rezsimet szolgáltak ki amelyikben egy halom magyar és nem magyar vesztette életét(egy nem honvédõ háborúban)......és innentõl lehettek a munkájukban olyan királyok, hogy csak na...

lecso 14910 2012. október 5. 15:17   Válasz erre: 14909
�Ebben van valami. Mindkét oldalra jellemzõ, hogy elutasít mindent, aminek köze van a másik gondolkodásmódjához.
Csípõbõl.
És megint visszakanyarodtunk a kedvencemhez. Minek akárcsak egyetlen párt. Ugyanis a legtöbb, sõt az összes mocskot a pártokrácia leple alatt lehet elkövetni úgy, hogy az ország egyik fele vonyít, a másik fele tapsol. És ennek a kuplerájnak alapvetõ érdeke, hogy ez a megosztottság fennmaradjon.

Tiger 14909 2012. október 5. 14:43   Válasz erre: 14894
Urak,a mindent elvetõ,öncélú,puszta gyûlölet még nem elég,
a tájékozatlanság(néha tudatlanság)pedig nem erény.!Ezt csak Tormay Cécile védelmében írom.(bár nem mindenben ízlésem szerint írt és cselekedett Õ sem).Néha már úgy érzem magam itt olvasgatva,mintha egy Bolgár György mûsort hallgatnék,ahol egymást túllicitálva kell gyûlölni mindent és mindenkit ,aki a magyar kultúra vagy történelem részese volt és ma "fennakad"a Klubrádió véresszájú megmondó embereinek torkán.Ennek pedig már nem sok köze van a napi politikához.És hogy ezt mennyire komolyan gondolom,számomra uo.elfogadhatatlan a Tersánszkyt pocsolyába dobó,mint a Trianon tanúit kigúnyoló vélemény.

tsanyi 14908 2012. október 5. 12:56   Válasz erre: 14905
Szoktam, lehetõleg mindenrõl-mindenkirõl a legtöbb oldalról próbálok infót szerezni........

.....viszont nem bírom elfelejteni senkinek akármilyen jót is tett késõbb(fõleg ha nem tett) ha benne volt egy vérengzõ rezsimben akár csak szellemi szinten is támogatóként, ideológusként......

tsanyi 14907 2012. október 5. 12:54  
Ahhoz mit szólnak a hívek, hogy minap varga bejelentette, hogy igazából nem is kell nekünk imf és most is csak pávatánc van(nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt).....tehát szerinte sem biztos, hogy lesz imf thitel azért mert mi nem akarjuk.....akkor viszont ez a hatalmas nemmegszorító csokor(ma már tilos csomagnak hívni az ilyet, csokornak kell, nem vicc) miért is kell?...hisz azért kell kuszaszem szerint mert az imf követeli öööö illetve nem követeli vagy mi, de legalábbis rá kell fogni.....

tsanyi 14906 2012. október 5. 12:50   Válasz erre: 14903
Erre nem tudok mit mondani mert nem olvastam, nem tudom mirõl szól....amit én tudok róla azt egy mûsorban hangzottakból tudom amit egy mûvészettörténész, sima történész meg még valaki mondott akkor amikor felavatták a szobrát....és mivel az életútjának állomásait edig sehol nem cáfolták így kénytelen vagyok azt elfogadni amit eddig hallottam....és eszerint nem volt valami nagy jellem....

lecso 14905 2012. október 5. 12:49   Válasz erre: 14900
Egyelõre elég legyen, hogy tájékozódni, olvasgatni. Az indexet is, meg a kurucot is. Nyilván mindkettõ ferdít. Kétségek esetén utánamenni, kérdezõsködni, beszélgetni.

Tudás- gyõzelem.
Nem tudás-vereség.

lecso 14904 2012. október 5. 12:46   Válasz erre: 14900
Lehet legyinteni. Csak egyre többet olvasgatok. Bukdácsoltam történelembõl az iskolában, de nem tudom most ennek örüljek, vagy sajnáljam.

A történelmet a gyõztesek írják. Nagy valószínûsége vagyon, hogy túlnyomórész hazugság. Még ha európéjer is.

lecso 14903 2012. október 5. 12:41   Válasz erre: 14899
A Bujdosó könyv megírásakor már nagy magyar volt. Pedig Trianon 2 évre rá jött.

tsanyi 14902 2012. október 5. 12:02   Válasz erre: 14901
Meg ez is ehhez tartozik: http://varanus.blog.hu/2012/10/05/orban_i_love_imf?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_05&utm_campaign=index

"Pártunk és kormánygépezete felpörgette az eseményeket: Kusza Szem nertárs mindenki örömére ma bejelenti, hogy milyen feritél mentén tartjuk a hiánycélt, vagyis min igyekszünk spórolni, hogy szóba álljon velünk az IMF. Ezzel párhuzamosan a Habony Mûvekben is lázas munka folyik, mostanra sikerült az - IMF, apokalipszis most!!! - kampány Kedves Vezetõ arcába robbant repeszdarabkáit maradék nélkül eltávolítani. Jó magyar szokás szerint a 180 fokos fordulat is megvan - hadd szédüljenek a kommentelõ kuministák - minden a bevált módszerek szerint mûködik: amivel beégtél egy délután alatt, annak kampányolj az ellenkezõjével. Huppsz, egy villámgyors és szupertitkos közbeszerzés, és foroghat a kampánykamera bemutatva az ország népének, a bulihuligánok már az asztalnál ülve szeletelik a találkozásig hátralévõ másodperceket."

tsanyi 14901 2012. október 5. 12:00  
Hívõk, titta mázli, hogy megint eljött a nemmegszorítás ideje....lehet újra azon agyalni, hogy lehet ezt eladni nekünk úgy, hogy még örüljünk is neki: http://vastagbor.blog.hu/2012/10/05/a_sikeres_szabadsagharc_ujabb_397_milliardos_allomasa?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_05&utm_campaign=index

.....azé' az megvan, hogy megint hazudtak?....nem keveset és nem kicsit....

tsanyi 14900 2012. október 5. 11:51   Válasz erre: 14898
Igen, én is hiszek valamilyen szinten az összeesküvés elméletekben(bár ezt szaniszló legutóbbi villanása a vörösiszapról kissé aláásta) és biztos van ebben is valami....évekkel ezelõtt láttam....viszont mit kell tenni?....a megoldásról kéne vitatkozni, én pl. nem annyira erõltetném az erõszakos félét, de egy békés változtatást "megszavaznék"...:)

tsanyi 14899 2012. október 5. 11:48  
Hogy lássuk kikrõl is van szó: http://hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s .....tormay(õsmagyar): http://hu.wikipedia.org/wiki/Tormay_C%C3%A9cile .....utóbbi azért lett nagy magyar és revizionista mert trianon miatt a földjeit elvesztette a család....amúgy mindenki vonja le maga a saját következtetéseit......a lovastengerészrõl és sleppjérõl....amúgy az õ idejében terjedt el az a fajta oligarchikus birtok kiépítési módszer amit a jelenlegi vezér is forszíroz.....

lecso 14898 2012. október 5. 11:31  
http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE

És itt az igazi viccparádé. Csak figyelmesen hallgassátok végig. Beszartok a röhögéstõl.

TomRed 14897 2012. október 5. 10:33   Válasz erre: 14896
Ezt meg te olvasd végig, ha röhögni akarsz: http://www.hetek.hu/arcok/200811/mit_titkolt_a_nemzet_nagyasszonya

"...27-én titkos naplójában a következõkép­pen rögzítette mindazt, ami a Kormányzó szájából elhangzott:
„Na, a mai napot a legfõbb triumfom napjának tartom, mert másfél évi börtönre ítélték el azt a gazember Zichy Rafaelt, felesége és Tormay Cecil megrágalmazásáért. Ez az ítélet egyedül az én erõs közbelépésemre történt.
Maga az igazságügy-miniszter is kételkedett, vajon egyáltalán hoznak legalább elmarasztaló ítéletet? (…) De én megszorítottam a dolgot."

Érdekes, hogy a szexuális elferdülés már nem gond, ha a megfelelõ oldalon áll az illetõ. http://hu.wikipedia.org/wiki/Tormay_C%C3%A9cile

lecso 14896 2012. október 5. 09:22   Válasz erre: 14894
�Inkább olvasgassátok végig õket. Aztán röhögjetek.

De nem fogtok.

qqriq64 14894 2012. október 5. 07:08   Válasz erre: 14893
"Trianon tanúi" ész megáll. Hej ha Hofi élne...

TomRed 14893 2012. október 4. 23:29   Válasz erre: 14887
Elolvastam a hozzászólásokat és utánanéztem az eredeti hírnek is: http://nemzetikonyvtar.kormany.hu/szobrok-kozterek-trianon-tanui

Olyannyira hihetetlennek tûnt ennek az elmeroggyantnak ez a nagyívû terve, amit sok száz millió Ft-ért akar végrehajtani. És tényleg!

"Öt jeles magyar. Trianon tanúi. Tisztelet nekik.
Öt könyv hirdesse nagyságukat, öt esszé emlékezzen, öt konferencia tisztelegjen, öt televíziós mûsor készüljön, öt szobor szülessen, öt közterület viselje nevüket."

A blogban a kedvenc hozzászólásom szerzõjében a Gyalog Galopp különleges atmoszféráját idézte fel ez az újabb agymenés: http://morgasjoga.blog.hu/2012/10/04/kultuszkonyvtar_masfel_milliardert/fullcommentlist/1#c17965527
- "És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettõig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midõn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki - mivel nem kedves nekem - megdöglend.«"

Íme az idézett részlet a filmbõl: http://www.youtube.com/watch_popup?v=TpvY2STNAJ0 (A vérnyúl: http://www.youtube.com/watch_popup?v=NXAAYwsNr6Q&feature=related)

tsanyi 14892 2012. október 4. 19:53  
Valahonnan nem ismerõs a történet és a helyzet kialakulása?: http://orulunkvincent.blog.hu/2012/10/04/az_oligarcha_alkonya?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_04&utm_campaign=index

....csak chaveznek ott van az olaj ami miatt eddig kihúzta, de még ennek a hatalmas olajvagyonnak ellenére is teljes csõdbe és nyomorba vitte az ország lakosságát.....

tsanyi 14891 2012. október 4. 19:51   Válasz erre: 14890
Errõl hallottam a héten és hát mit mondjak....hihetetlen hatalmat ad annak a kezébe aki ezt felügyeli.....:(

TomRed 14890 2012. október 4. 19:48  
"Az irányelvek megvalósítását úgy képzelik, hogy az EU kötelezné a böngészõk és operációs rendszerek tulajdonosait, hogy programjaikban helyezzenek el egy "feljelentés" gombot, amely egy alkalmazáson keresztül elküldené a nem tetszõ tartalmat az illetékes hatóságnak" http://www.origo.hu/techbazis/20121002-magyarorszagon-a-tek-foglalkozik-a-cleanit-internetszabalyozasi-direktivaval.html

"A CleanIT szerint Magyarországon a Belügyminisztérium foglalkozik a témával, az [origo] utánajárása nyomán kiderült, hogy ez a projekt a TEK hatáskörébe tartozik."

Ez a feljelentés gomb csodálatos ötlet, ez kell az igaz magyar embereknek! Ezt miért nem élhették meg a kommunista rendszer "cenzné meg az ura". http://hu.wikiquote.org/wiki/Hofi_G%C3%A9za (Mint tudjuk, most teljes és korlátlan szólásszabadság van.)

tsanyi 14889 2012. október 4. 19:28   Válasz erre: 14888
Inkább a híveket akarják ezzel jobban összefogni....a többieket már hálóval sem tudják..:)

klimas 14888 2012. október 4. 18:27   Válasz erre: 14887
Elfogyott a pénze, amit az elõzõ zseniális ténykedéséért kapott....

tsanyi 14886 2012. október 4. 15:57   Válasz erre: 14885
Azért vannak vele egyidõs olyan emberek akik szintén a marxistára jártak mégis tudnak számolni.....és az sem biztos, hogy komcsibbak voltak nála.....nem lehetne elõkeresni õket?...

TomRed 14885 2012. október 4. 15:54  
Megint támadnak a számok, Matolcsy György régi esküdt ellenségei: http://www.portfolio.hu/gazdasag/ettol_felborulhat_a_koltsegvetes.173804.html

A leírtak alapján nehéz elképzelni ebbõl a katyvaszból miként lesz egy olyan költségvetés, ami nem fogja még jobban szétzilálni a gazdaságot.
Persze ez már hónapokkal ezelõtt köztudott volt, amikor elfogadták a jövõ évi költségvetés keretszámait: http://varanus.blog.hu/2012/06/23/matolcsy_a_szamvevoszek_hulye és http://varanus.blog.hu/2012/06/08/matolcsy_a_beka_segge_is_tundermese

tsanyi 14884 2012. október 4. 15:46   Válasz erre: 14883
Pontosan....a júdáspénz remélem rájuk ég......sajnos júdással ellentétben azt nem lehet tõlük elvárni, hogy a bûntudat mardossa gömbölyû testüket...

TomRed 14883 2012. október 4. 15:29   Válasz erre: 14882
Igen volt bõven elõzménye az örmény népirtásnak. Gyorsan végigolvastam az utolsó linket, amelyben nyilván egyoldalúan, de igen hosszasan leírják miként hadakoztak a kaukázusi népek, illetve a perzsák, törökök, oroszok egymással évszázadokon keresztül.
Ennek láttán még nagyobb baromságnak tûnik az azeri baltás gyilkos átadása, és ezáltal ebbe a darázsfészekbe beletenyerelés.
Ekkor még szót se ejtettem az ügy morális, erkölcsi oldaláról.
Orbán Viktor büszke lehet erre a tettére is...

tsanyi 14882 2012. október 4. 14:56   Válasz erre: 14880
Az tény, hogy egy kegyetlen népírtás volt az örmények elleni(erre hivatkozva csinálta hitler a magáét), de annak azért volt elõzménye......

tsanyi 14881 2012. október 4. 14:54   Válasz erre: 14880
Ha a Bartók leszármazottak betartják a végrendeletét és lesz horthy út az országban akkor az összes Bartókról elnevezett közterületrõl le kell venni a nevét......amúgy errõl beszélek itt régóta, ez a folyamata egy diktatúrának, hogy mindig kell új ellenség hisz mivel mindig gyõznek(és gyorsan teszik ezt) ezért hamar elfogynak az "eredeti" ellenségek és kell keresni újabbakat.....így késõbb sorra kerülnek a kis hívek is....

TomRed 14880 2012. október 4. 14:42  
Folytatódik a közterületek átkeresztelése, de most már új idõ dimenzióba lépve. Mivel már elfogytak a szocializmushoz köthetõ elnevezések, most egy újabb lépést tesznek hátrafelé az uralkodó pártok (FIDESZ-KDNP és Jobbik), visszamenve a Horthy korszakig. Azt ugyan pillanatnyilag még nem tették meg, hogy a volt kormányzóról nevezzenek el egy fõútvonalat http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/a-tobbseg-nem-akar-horthy-miklos-utat , már Tersánszky Józsi Jenõrõl elnevezett sétányt átkeresztelték (szó szerint). http://index.hu/belfold/budapest/2012/10/03/utcai_harc_a_papok_lenyomtak_az_irokat/
Összehasonlítva a méltán elismert író életútját http://hu.wikipedia.org/wiki/Ters%C3%A1nszky_J%C3%B3zsi_Jen%C5%91 és különösen annak némely részletét http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151176970574855&set=p.10151176970574855&type=1 , úgy látszik tényleg már megvan a következõ ellenség csoport. Mindazok, akik bármely okból kritizálni merészelték a nagy kormányzó cselekedeteit!
Megnéztem a "nyertes" plébános életrajzát is: http://hu.wikipedia.org/wiki/Somogyi_L%C3%A1szl%C3%B3_(pap). Õ biztosan kiválóan vezette a rá bízott gyülekezetet, de ilyen alapon az összes plébánosról utcát lehetne elnevezni haláluk után.

Ezek után már tényleg nem értem miért kellett egy újabb közteret elnevezni Kispesten Kemál Atatürkrõl http://hvg.hu/itthon/20120920_Index_all_a_bal_a_kispesti_Kemal_Ataturk_ Róla már korábban is neveztek el sétányt Budapesten.
Érdekes módon a legfontosabb eredményének tekintik a köztársaság megalapítását, valamint az állam és egyház szétválasztását, aminek pont az ellenkezõje zajlik hazánkban. Itt olvasható a kemalizmus hat alappillére: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk
Másrészt meg most már úgy gondolják az okos politikusaink, hogy már ennél jobban nem utálhatják az örmények hazánkat (összemosva a tisztességes állampolgárokat a politikusokkal) az azeri baltás ügy miatt? http://kemal-ataturk-bandita-nepirto-gyilok.blogspot.hu/

tsanyi 14879 2012. október 4. 13:03  
Mi van?......itthon jövõre nem lesz állami ösztöndíjas képzés jogászoknak és közgazdászoknak, de az összes többi szakon is(kivéve a papoknak) csökkentik az állami képzésben tanulók számát (mivel nincs tandíj csak fizetni kell érte, de az NEM tandíj).......erre a romániai magyar egyetemek számára 4miliárd ft.-ot ad a mi pénzünkbõl ellenünk hisz egyértelmû, hogy szavazatvásárlásra megy a pénz....: http://www.metropol.hu/mellekletek/tudomany/cikk/945027

"Elmondta: a megállapodás értelmében a magyar kormány 2014 végéig négymilliárd forintot bocsát az erdélyi magyar felsõoktatási intézmények rendelkezésére, hogy az összegbõl az elmaradt fejlesztéseket végre tudják hajtani."

tsanyi 14878 2012. október 3. 19:40   Válasz erre: 14876
Az biztos, és hol találni tisztavérû igaz magyarokat?......vajh melyik szervezet, csapat biztosít lehetõséget a kibontakozásra egy igaz magyarnak?

tsanyi 14877 2012. október 3. 19:38  
Irán diktatúra vagy demokrácia?(vallás nem ér)....választások is vannak meg ilyenek...ja bocs, "ilyenek" nincsenek viszont az egy teljesen ázsiai demokrácia, most gázban van a kormány hát akkor azonnal lecsapnak a "bûnösökre": http://index.hu/kulfold/2012/10/03/osszecsapasok_iranban_a_valutavalsag_miatt/

....és ilyenek vannak, nagyon csábító kilátások:

"Teheránba alig jut áru külföldrõl - a nyáron a rendõrség parancsnoka például meg akarta tiltani, hogy a tévében csirkét mutassanak, mert az annyira drága lett, hogy egy átlagos család már nem engedhette meg magának."

dojoe88 14876 2012. október 3. 19:33   Válasz erre: 14875
Zsidó-cigány a legrosszabb!!!!:))

tsanyi 14875 2012. október 3. 19:30   Válasz erre: 14874
A teva izraeli cég és a vezér tegnap avatott ott valéamit na meg adott egy halom támogatást nekik és erõsen méltatta a cég szerepét....akkor ezek szerint a vezér(zorbi) is zsidó?.....mondjuk nem lennék meglepve, de szerintem ma már ez mellékes kérdés kezd lenni....

dojoe88 14874 2012. október 3. 19:27   Válasz erre: 14873
Érdekes a helyzet RTL híradó az asszony nézi,én Kurucinfó és motorozz.hu.teva vezért nem láttam bocsi.

tsanyi 14873 2012. október 3. 19:25   Válasz erre: 14871
Akkor a teva vezér általi méltatásához mit szólsz?....zsidóvezér.hu?

tsanyi 14872 2012. október 3. 19:23   Válasz erre: 14870
Ez nem véletlen...egyik mûsorban kérdezték errõl az egyik tv hírekkel foglalkozó valakijét és a válasz az volt, hogy mivel a politikai híreket CSAK és kizárólag a kormány által vezérelt egyetlen hírszolgáltatótól KÖTELEZÕ átvenni ezért inkább hagyják a politikai és gazdasági híreket és maradt a bulvár.....ennyi.....ez volt a vezér célja, elérte....

dojoe88 14871 2012. október 3. 19:22   Válasz erre: 14870
Zsidó TV pont hu:))))

Bubó Doki 14870 2012. október 3. 19:17  
Ma bejelentették, hogy Esztergom csõdöt jelentett. Néztem a retekklub híradóját, még csak meg sem említették. A legizgalmasabb hír az volt, hogy belenyúltak egy elefánt seggébe. Egyetlen belpolitikai dolgot sem említettek. Fasza, mi?

Bedouin 14869 2012. október 3. 15:08  
Jól tükrözi milyen rend van a hivatalokban: http://index.hu/belfold/2012/10/03/tizenhet_even_at_vette_fel_halott_anyja_nyugdijat/
Azt hiszem már meséltem, hogy a nejem besorolás szerinti bérének megállapításához kellett igazolást beszerezni és sem a Nyugdíjfolyósító Intézet, sem a Magyar Államkincstár nem tudott olyan 4 évvel elszámolni, amiben gyakorlatilag még 3 év gyes is volt :-o
Hozzáteszem állami óvodában dolgozott!!!

TomRed 14868 2012. október 3. 12:25   Válasz erre: 14867
"Pont ez a baj, hogy a szociológiát "mûvelõk" világnézete (nem az a baj, hogy van nekik, mert az objektív?? kutatási eredmények birtokában jól szolgálhatnák pl. a kormányzati lépéseket, beavatkozást, iránykijelölést is egyes területeken) befolyásolhatja magát a tudományt és annak módszertanát is.
Ez a vég, hogy érthetõ analógiát mondjak: a filozófia tudományát nem lehet úgy tanítani, hogy magát a tudományt, annak történetét, alaptételeit, mûvelésének módszertanát, sõt oktatását is Marx, Engels, Lukács György ideológiai alapjaira helyezzük és az õ világnézetére, gondolatrendszerére szabjuk át, ezzel mintegy eleve irányultságot adva neki. A tudománynak nincs ideológiája, mert eleve az ideológiák vizsgálata, kutatása, gyûjtése, fejlõdése, mozgása, megvalósulása, képviselõinek -létrehozóinak megismerése és ismertetése az egyik célja. Nem beszélve az alkalmazott tudományok alapjainak, forrásának megteremtésérõl. Pedig sajnos az én idõmben ez így zajlott és megtették, hogy akár az ókori görög filozófia tételeit is marxista alapokra helyezzék. Nyilván minden filozófus természetes vágya, hogy magát a filozófia tudományát is átszabja, saját képére formálja, de fel kellene fogniuk, hogy egyszer õk is csak néhány lapot "érnek" majd a tudomány mindig változó történéseinek könyvében.

Ennél a kérdõívnél nem az a baj, hogy "kilóg a lóláb", hanem hogy hemzseg a szakmai hibáktól. (Csak egy példa,nem derül ki, hogy az un. személyes jellegû kérdések bármelyike is hatással lenne a kiértékelésre, de akkor alapvetõ,hogy nem keverünk közé olyan kérdéseket, melyek direkt módon rövidre zárhatnak a kérdõív tartalmában szereplõ kérdéscsoportot, mondjuk szemben az abszolút nem idetartozó pártpreferenciával és jövedelmi viszonyokat firtató kérdésekkel. Ez abszolút nem megengedhetõ, mert azonnal valami "megfelelési" kényszert vált ki a kérdezettbõl, hogy lehetõleg összhangban legyen az az elõzõ választásaival, ez pedig súlyos szakmai manipuláció. De formailag (pl. kérdésfeltevés, választási lehetõségek felkínálásának leegyszerûsítése vagy éppen túlzott cizelláltsága, nyelvi fogalmazási, adott esetben kiértékelési szempontok megválasztása is számtalan számomra elfogadhatatlan hibát tükröz. De mivel már megint unom magam is amit írok, gyorsan abbahagyom.:-)"

OFF Megpróbáltam elõször valamennyire pótolni az írásodból hiányzó tagoltságot, ugyanis anélkül igen nehéz követni a gondolatmenetedet. ON

Az elõzõ hozzászólásodat pontosan úgy értelmeztem, hogy szerinted természetes és elfogadható a szociológia tudományát gyakorlóknál a világnézeti elfogultság. Szerintem meg nem, mivel akkor az már politikai tevékenység, nem pedig a tudomány gyakorlása.
Meglepetésemre mostani hozzászólásodat pedig úgy értelmezem, hogy te is az aktuálpolitika-mentes szociológia, filozófia mellett teszed le a garast.

A kérdõívvel kapcsolatban felsorolt szakmai hibák felsorolásánál nem értem miért gond az utólagos, személyes rész. Az arra adott válaszok és az elõzõ kérdésekre adott válaszok összefüggéseit, illetve ellentmondásait a kiértékelés tartalmazza. Láttam már egy pár kérdõívet és gyakran alkalmazzák ezt a módszert, pont azért, hogy ezekbõl a további információkból is levonjanak következtetéseket, ahogy itt is megtették.

Minden kérdõívnél felléphet a "megfelelési kényszer", az elvárt normák szerinti válaszadás. Úgy tudom, hogy ezt azzal lehet csökkenteni, hogy hasonló kérdéseket ismételten feltesznek, esetleg ellenkezõ irányú megfogalmazással. Sajnos ezt a törekvést nem láttam ebben a kérdõívben, ezért zavart benne a "kilóg a lóláb" érzete.

Azt a kritikádat meg egyszerûen nem értem, hogy "választási lehetõségek félkínálásának leegyszerûsítése vagy éppen túlzott cizelláltsága...", tekintettel arra, hogy csak öt különbözõ egyszerû választási lehetõségbõl lehetett egyet megjelölni minden kérdés után.

A kiértékelési szempontok megválasztásáról nem emlékszem, hogy olvastam információt, ezért az lehet szakmailag helyes is, helytelen is. Így nem tudom, mire alapozod azt, hogy az "adott esetben kiértékelési szempontok megválasztása is számtalan számomra elfogadhatatlan hibát tükröz."

Számomra mindezek ellenére érdekes volt ez a kérdõív és a leszûrt, nyílván vitatható végeredménye is.

Tiger 14867 2012. október 3. 10:20   Válasz erre: 14863
Pont ez a baj,hogy a szociológiát "mûvelõk" világnézete(nem az a baj,hogy van nekik,mert az objektív??kutatási eredmények birtokában jól szolgálhatnák pl. a kormányzati lépéseket,beavatkozást,iránykijelölést is egyes területeken) befolyásolhatja magát a tudományt és annak módszertanát is.Ez a vég.Hogy érthetõ analógiát mondjak.A filozófia tudományát nem lehet úgy tanítani,hogy magát a tudományt,annak történetét,alaptételeit,mûvelésének módszertanát sõt oktatását is Marx,Engels,Lukács György ideológiai alapjaira helyezzük és az õ világnézetére,gondolatrendszerére szabjuk át ezzel mintegy eleve irányultságot adva neki.A tudománynak nincs ideológiája,mert eleve az ideológiák vizsgálata,kutatása,gyûjtése,fejlõdése,mozgása,megvalósulása,képviselõinek-létrehozóinak megismerése és ismertetése az egyik célja,nem beszélve az alkalmazott tudományok alapjainak,forrásának megteremtésérõl.Pedig sajnos az én idõmben ez így zajlott és megtették,hogy akár az ókori görög filozófia tételeit is marxista alapokra helyezzék.Nyilván minden filozófus természetes vágya,hogy magát a filozófia tudományát is átszabja ,saját képére formálja,de fel kellene fogniuk,hogy hogy egyszer õk is csak néhány lapot "érnek"majd a tudomány mindig változó történéseinek könyvében.
Ennél a kérdõívnél nem az a baj,hogy "kilóg a lóláb",hanem hogy hemzseg a szakmai hibáktól.(csak egy példa,nem derül ki,hogy az un.személyes jellegû kérdések bármelyike is hatással lenne a kiértékelésre,de akkor alapvetõ,hogy nem keverünk közé olyan kérdéseket,melyek direkt módon rövidre zárhatnak a kérdõív tartalmában szereplõ kérdéscsoportot,mondjuk szemben az abszolút nem idetartozó pártpreferenciával és jövedelmi viszonyokat firtató kérdésekkel.Ez abszolút nem megengedhetõ,mert azonnal valami "megfelelési"kényszert vált ki a kérdezettbõl,hogy lehetõleg összhangban legyen az az elõzõ választásaival,ez pedig súlyos szakmai manipuláció.De formailag(pl.kérdésfeltevés,választási lehetõségek félkínálásának leegyszerûsítése vagy éppen túlzott cizelláltsága,nyelvi fogalmazási,adott esetben kiértékelési szempontok megválasztása is számtalan számomra elfogadhatatlan hibát tükröz. De mivel már megint unom magam is amit írok,gyorsan abbahagyom:-)

TomRed 14866 2012. október 3. 09:54   Válasz erre: 14862
Közben eszembe jutott, hogy mûködik Magyarországon egy jobboldali szociológus: http://index.hu/belfold/2011/11/04/hegedus_zsuzsa_havi_egymillioert_ad_tanacsot_orbannak/ és http://www.stop.hu/belfold/alul-felul-semmi--hihetetlen-javaslat-orban-fotanacsadojatol/1085654/
Viszont Hegedûs Zsuzsanna inkább politikusnak tekinthetõ, mint a tudomány emberének.

Bedouin 14865 2012. október 3. 09:47  
Érdekes viszont a politikai pártok koordináta rendszerben történõ jelölései.
Látható, hogy a bal konzervatív - jobb liberális tengelyen helyezkednek el 4X meredekségû lineáris függvény mentén :)

Bedouin 14864 2012. október 3. 09:40   Válasz erre: 14855
Gazdasági bal konzervatív -28;-20?
Talán még igaz is lehet :)

TomRed 14863 2012. október 3. 09:19   Válasz erre: 14862
Csak nem téged is libsinek hozott ki, hogy így kiakadtál? :-)
Eléggé átlátszóak a kérdések, mint minden ilyen kérdõívnél. Elég csak nem a pokolba küldeni a cigányokat, bûnözõket, buzikat, aztán mindjárt beskatulyáz oda.
Ehhez képest érdekes, hogy a kitöltõk többségét a gazdaságpolitikában balra, társadalom politikában jobbra hozták ki.

Az viszont újdonság számomra, hogy "szociál-liberális" szociológia létezik szerinted. Miféle tudomány az, amelyiknek a következtetései a mûvelõi világnézetétõl függ? Ezt tényleg komolyan így gondolod?

Másrészt miért sorolják nálunk a liberalizmust bal oldalra ("szociál-liberális"), miközben logikusan a világ fennmaradó nem csekély hányadán jobb oldalra sorolják be?

Tiger 14862 2012. október 3. 09:01   Válasz erre: 14855
Ismét csendben jegyzem meg:A kérdõív szakmailag dilettáns,értékelhetetlen szemét,függetlenül attól,hogy milyen célt szolgál.:-(Akiknek ezt szóvá kellene tenniük azok tanítják és sajnos maguk is hasonlókat készítenek,ezért a saját fészkükbe nyilván nem piszkítanak,de ez a szociológia halálát eredményezi(hiteltelenség-szakmaiatlanság). Természetesen közgazdasági kérdésekben nem lennék ilyen "kategorikus",azt megteszi Taro,de speciel ehhez értek egy kevéskét:-)A szakmának vannak alaptörvényei,de Magyarországon csak szociál-liberális szociológia ( tudomány és alkalmazás egyaránt)létezik.Vannak jobboldali szociológusok is,de szegények ugyanazon az emlõn nevelkedtek.Egyetlen dolog nincs,ideológiától és világnézettõl független,prekoncepcióktól mentes,tisztességes szakmaiságú gyakorlat.A tudomány még csak csak elsajátítható,de az alkalmazás mindig "érdekek" mentén történik,még ez sem lenne baj(sõt),ha nálunk nem lenne olyan átkozottul egyoldalú,elfogult (kettõs mérce) Ettõl pedig manipulatív és hamis,mint ez a kérdõív is.

qqriq64 14861 2012. október 3. 06:56   Válasz erre: 14855
Kitöltöttem bazmeg. Azt írja hogy libsi vagyok a kurva anyját:))))))

TomRed 14860 2012. október 2. 22:02  
"Mondd ki bátran, amit gondolsz, csak jól gondold meg, hogy mit gondolsz!" (Hofi)

TomRed 14859 2012. október 2. 21:22   Válasz erre: 14858
Egyes alvezérek már nyíltan fenyegetõznek, immár a PTK újrafogalmazásával: http://varanus.blog.hu/2012/10/01/navracsics_az_internet_kussoljon?fullcommentlist=1#comments
Elolvastam a blogban linkelt, a hvg.hu vélemény rovatában megjelent posztot is: http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120928_navracsics_az_onerzetes_nulla?FullComment=true#comments

Ez utóbbi írás szép összefoglalása volt Navracsics Tibor "Igazság-miniszter" utóbbi években kifejtett áldásos tevékenységének. Tényleg Orwell által leírt légkör kezd kialakulni. http://mek.oszk.hu/00800/00896/00896.htm

"Az Igazság-minisztériumban állítólag háromezer szoba volt a föld színe fölött, s ennek megfelelõ méretû kiterjedése volt a föld alatt is. London területén szétszórva még három hasonló alakú és nagyságú épület állt. A körülöttük lévõ épületek olyan tökéletesen eltörpültek mellettük, hogy a Gyõzelem-tömb tetejérõl egyszerre mind a négyet látni lehetett. Ezek voltak az otthonai annak a négy minisztériumnak, amelyek között szétosztották a kormányzás egész apparátusát: az egyik az Igazság-minisztérium volt, amelyhez a hírszolgálat, a szórakoztatás, az oktatás és a szépmûvészetek tartoztak, a másik a Béke-minisztérium, amely a háborút intézte, a harmadik a Szeretet-minisztérium, amely a törvényeket hozta és a rendet tartotta fenn, a negyedik a Bõség-minisztérium, amely a gazdasági ügyekért volt felelõs."

tsanyi 14858 2012. október 2. 20:13  
Az megvan amúgy(nyilván hívõknek nem), hogy amit anno bérrettegõnek(én is így hívtam õket gúnyosan) nevezett bloggerek(nyilván ballibek) és írók(mint pl. debreceni)jósoltak a demokrácia leépítésérõl és a vezérrõl az mind igaz lett?....már nem sok hiányzik a végkifejlethez....

tsanyi 14857 2012. október 2. 16:15   Válasz erre: 14855
Kitöltöttem...:))

tsanyi 14856 2012. október 2. 15:52   Válasz erre: 14853
Ez rendben, de milyen értelemben?....én cseréltem fel a sorrendet vagy az általános vélekedés ahogy én értelmezem más?..

TomRed 14855 2012. október 2. 15:45  
Politikai térkép (Progresszív Intézet): http://www.politikaiterkep.hu/
Kérdõívet tartalmaz és az eredmények elemzése is érdekes, saját és összegzett.
Sajnos az összegzett eredménynél nem teljesen világos számomra, hogy az interneten gyûjtött adatokat vagy az eredeti, reprezentatív felmérést elemzik-e. Bár az utóbbit valószínûsítem.

TomRed 14854 2012. október 2. 11:21  
"Kilométerenként mintegy százmillió forintért számolhatja fel a kátyúkat Pápa és Szilsárkány között a Közgép konzorciuma." http://nol.hu/gazdasag/szazmillio_minden_kilometerre http://vastagbor.blog.hu/2012/06/26/nem_vizsgaltak

lecso 14853 2012. október 2. 08:53   Válasz erre: 14837
�Én is ezt mondom, hogy fel van cserélve az ok, és az okozat. :-)

TomRed 14852 2012. október 1. 22:25   Válasz erre: 14851
A részvételi arány is magas volt idõközi választáshoz képest (40% felett): http://hvg.hu/itthon/20121001_MSZP_Dunafoldvaron_az_emberek_uzentek_a_k és http://www.pecsistop.hu/regio/dunafoldvaron-mar-elolvadt-a-ketharmad/1087417/
Lehet, hogy már nem bujkál annyira az emberekben a fortélyosan beléjük ültetett félelem, hogy kiírhatják magukat a NER rendszerébõl?

Amikor rákerestem a Google-n http://bit.ly/RvryJx az eseményre és ez is az eredmények közt volt.:-) http://dunafoldvar.olx.hu/valasztasi-hf-bikak-eladok-iid-433825133

Ez utóbbira kicsit rímel egy kommentben szintén ma megjelent vicc, ami nem is annyira vicc...
"Teganp olvastam egy amerikai lapbol: Orban viktor a vilag leg gazdagabb embere. Mert neki van a legtobb birkaja.HAt ez rosszul esett." http://amapola.blog.hu/2012/09/29/szombat_331/fullcommentlist/1#c17937053

Google kereséshez egy vicces program: http://lmgtfy.com/

tsanyi 14851 2012. október 1. 19:54  
vááá, megvan miért tiltják be a nyerõgépeket, csak tévedésbõl:))):

""Halló, Jani, valamit félreérthettetek, Dunaföldvárt nem nyerõgépen veszítettük el, hanem választáson!
-Hogy micsodán??? Ismételd, nem hallani rendesen!
-Vá-lasz-tá-son!!!
-Betiltani!!!!"

--napi glossza--"

ELőző oldal
Felhokep

Tagok száma: 22115