tsanyi | 14849 | 2012. október 1. 10:42 | Válasz erre: 14848 |
Rendben...pedig ebben semmi gáz nincs......egy kis szösszenet egy lehetséges verzióról hisz a valóságot nme tudjuk csak az eredményt...az pedig ezt valószínûsíti....:)))
|
kondorosi67 | 14848 | 2012. október 1. 10:38 | Válasz erre: 14846 |
"Ha a szoci-libsi bagázsról írogatnának és idéznél hasonlót akkor is ez lenne a véleményem." Arról is az a véleményem ha hasonló hangnemben történt.
|
tsanyi | 14847 | 2012. október 1. 10:36 | Válasz erre: 14845 |
Irogattam magukat ballibnek valló látens és valódi kapitalista népnyúzókról is elég rosszat.....csak akkor tapsvihar volt...:)))
|
tsanyi | 14846 | 2012. október 1. 10:33 | Válasz erre: 14845 |
"de azért ilyen állatságokkal emberi méltóságában sértegetni az ellenséget sem szabad, még ha csak egy viccesre vett karikatúrának szánta is írója." Nem?.....akkor talán érdemes bauer írásait olvasgatni, hogy õ milyen stílusban beszél másokról és ahogy az utóbbi 12 évben beszélnek-írnak régebbi komcsi,de mára nemzeti érzelmû írók azokról akik nem értenek egyet a vezérrel.....ez ahhoz képest kimondottan felemelõ ......:) |
kondorosi67 | 14845 | 2012. október 1. 10:25 | Válasz erre: 14844 |
Ebben teljes mértékben igazad van! Kapja is mindenki amit megérdemel de azért ilyen állatságokkal emberi méltóságában sértegetni az ellenséget sem szabad, még ha csak egy viccesre vett karikatúrának szánta is írója.Bár tudom hogy sokan halálra röhögik magukat a hasonló magasröptû írásokon.Ha a szoci-libsi bagázsról írogatnának és idéznél hasonlót akkor is ez lenne a véleményem.(Csak egy vélemény) :-) |
tsanyi | 14844 | 2012. október 1. 10:15 | Válasz erre: 14843 |
Emlékezel miket mondtunk pár éve fletóról, libásról és tsairól?....most ezekrõl kell ilyet mondani......ne legyen kettõs mérce, kapja mindenki azt amit megérdemel....
|
kondorosi67 | 14843 | 2012. október 1. 10:00 | Válasz erre: 14842 |
Ez most elég gyöngére és szánalmasra sikeredett a (mû?) szerzõjétõl.A szargyûjtögetéssel meg a letolt gatyákkal együtt.Szegény Rejtõ ettõl párhuzamtól pedig nemhogy forog inkább pörög a sírjában, Isten nyugosztalja.
|
tsanyi | 14842 | 2012. október 1. 09:22 |
Ez olyan Moldovásra sikeredett vagy Rejtõsre....esetleg keverék, de szórakoztató.....a neveket akár fel is lehet cserélni(,de kiére?), a szöveg a lényeg:))): http://orulunkvincent.blog.hu/2012/09/30/west_wing_budapest_az_elso_evad?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_01&utm_campaign=index
|
tsanyi | 14841 | 2012. szeptember 30. 21:42 | Válasz erre: 14839 |
Na most ezt nem értem....épp, hogy nagyjából ugyanazt mondom....nem felmenteni akarom a cigókat csak simán megoldást keresni.....a vér számomra nem az, a vég nélküli segélyezés sem...nyilván lenne ötletem, de az senkit nem érdekel...:))
|
qqriq64 | 14840 | 2012. szeptember 30. 21:34 | Válasz erre: 14839 |
Eszemben sincs bûnbakokat keresni. Akik az én sorsomért felelõsek azok nem putriban laknak. Soha nem volt bajom a zsidókal mert nem volt tapasztalatom velük. Most köztük élek és továbra sincs okom antiszemitának lenni. Több millió indiai és más nem az idén ledarnult között élek és nincs okom utálni õket. Otthon cigányok között éltem és bizony okot adtak rá hogy elõítéleteim legyenek velük szemben. Nem bûnbakkeresés okán hanem tapasztalati alapon. Most olyan városban élek ahol a tolerancia legmagasabb fokát gyakorolják. A faji vallási és kulturális egymásmellett élés iskolapéldája az amit itt tapasztalok de ettõl még nem változott a véleményem az otthoni cigányokról sõt még lesújtóbb lett. Mert látom hogy másképp is lehet. Hogy nem az odenáré viselkedés az integrálódás útja. Eddigi hozzászólásaimban nm a cigányok munkához való viszonyulását hiányoltam. Tudom hogy a magyarnak sem könnyû most és tudom hogy ha a cigányokat a munkahelyeken egyenrangúnak tekintik akkor képesek jól dolgozni. Nem ezzel van nekem bajom. Hanem amit már nagyon sokszor kifogásoltam a társadalmi együttélés szabályainak teljes semmibevétele. Itt az a néhány millió indiai miért nem úgy viselkedik? Ugyanonnan jöttek ugyanaz a kultúrájuk miért tudnak normálisan viselkedni? |
Taro | 14839 | 2012. szeptember 30. 20:54 | Válasz erre: 14837 |
Akkor értetted, de nem érdekel. :-) Igen, a valós probléma a szegénység, az eltérõ kultúra, stb. Bár én láttam sok magyart is putriban lakni, éhezni, bûnözni, de mondjuk nem gyûlölöm a magyarokat. :-) A cigányozás, zsidózás alapvetõen a bûnbak keresés. Ennek az országnak nem a cigányok, nem a zsidók, de még csak nem is a nácik a bajai. :-( |
Taro | 14838 | 2012. szeptember 30. 20:50 | Válasz erre: 14836 |
Ez a vita szerintem ide túl szakmai lenne és a többiek unnák. :-))) Egyetértek annyiban, hogy az MNB felhagyott az infláció célkövetéssel, de jelen helyzetben én szerintem ez jó döntés. Egyrészt nem hiszem, hogy a kormány ellenében tényleg képes lenne hatékonyan védeni a forintot (mint az ábra mutatja nem, hiszen jövõre 5%-ot prognosztizál, de szerintem lesz az 7-8 is), másrészt minden létezõ monetáris, fiskális eszközzel dolgozni kell a hitelezés újra indításán. Ha nem indul be a hitelezés, akkor 20 évet fogunk esni. :-( |
tsanyi | 14837 | 2012. szeptember 30. 20:49 | Válasz erre: 14835 |
Ezt írtam és is Lecsónak....,hogy az okozatot hozzuk fel okként ......aki még nem nyomorgott olyan szinten ahogy egy putris az nyilván nem érti kb úgy ahogy Qqriq is azt mondja jogosan, hogy azt egy 12.ker.-i lakos nem érti, hogy a cigókkal nem lehet kesztyûs kézzel bánni.....semmi más nem kell csak az, hogy belegondoljunk mit csinálnánk ha akkora nyomorban élnénk....volt részem benne és talán ezért is alkalmaztam olyan embereket akik a periférián élnek....igaz volt izgalom rendesen, de szerencsémre nem volt igazi nagy bajom ebbõl sosem...na meg a viszonylagosság....ahhoz, hogy valaki egész életében fent legyen kivételes szerencse kell, nagyon könnyen le lehet csúszni és akkor jól jönne egy kis segítõ szándék...
|
TomRed | 14836 | 2012. szeptember 30. 20:43 | Válasz erre: 14736 |
"Ez a kamatdöntés, max a károkat fogja mérsékelni. Azonban ha csak ezt a döntést vizsgáljuk, akkor kijelenthetõ, hogy jó irányba tett lépés (kár, hogy a zömmel rossz döntések miatt ez csak mérsékelni tudja a károkat, de kiküszöbölni nem)." Vagy mégsem, csak további károkat okoz: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/28/veszelyes_utra_lepett_az_mnb/ |
Taro | 14835 | 2012. szeptember 30. 20:37 | Válasz erre: 14830 |
" a symptomákat okoknak tünteti fel, " Vagyis mondanivalója az, hogy az okozatot okként tünteti fel az antiszemita, ezért aztán a valódi problémáról eltereli a figyelmet, ezzel akadályozva a valódi problémának megoldását. Meglepõ tisztánlátás ez a XIX. században!!! |
qqriq64 | 14834 | 2012. szeptember 30. 20:37 | Válasz erre: 14833 |
Errõl beszéltem én is. a XII. kerületbõl meg a parlamentbõl megnyugtató távolságra a cigányoktól kurva könnyû osztani az észt. Pontosan tudjuk hova vezetett eddig minden felzárkóztatási program meg hova lett minden odanyomott pénz. Ebek harmincadjára. |
Games | 14833 | 2012. szeptember 30. 20:30 | Válasz erre: 14827 |
Szerintem érti, hiszen ott van hogy Kossuth a XIX század embereként gondolja azt amit gondol, most pedig XXI van. :) Ez az egyik. A másik hogy Tsanyi sem vallás, felekezet vagy faji hovatartozás miatt gondolja amit gondol, hanem saját tapasztalat alapján. :) |
tsanyi | 14832 | 2012. szeptember 30. 20:24 | Válasz erre: 14825 |
Ha nem akarunk az okokkal foglalkozni és azt megpróbálni megoldani(persze nem úgy ahogy eddig tették a liberalizmus jegyében) akkor tényleg a jobbik megoldása marad.....csak akkor elõször jönnek a cigók, utána a zsidók utána a prolik, utána parasztok és így szép sorban mindenki sorra kerül...ahogy ez eddig minden diktatúrában bekövetkezett....
|
TomRed | 14831 | 2012. szeptember 30. 20:24 |
Egyszerû feladat megosztásról van csak itt szó. A FIDESZ mellényzsebébõl elõbújt JOBBIK igyekszik elterelni a figyelmet a hatalmas mértékû nõtt és immár állami szintre emelt korrupcióról. Természetesen ez igen hálás téma, miközben az emberek többsége egyre nehezebben él. Csak egy apró, 400 millió Ft-os ügy: http://varanus.blog.hu/2012/09/27/papcsak_432_millio_ok_a_bukasra "Jeleztem a helyi LMP felé, hogy a korrekt és széleskörû tájékoztatás jegyében a sajtótájékoztatón elhangzottakat tegyék közzé rovásírással is, hátha úgy az itteni Jobbiknak is feltûnik, hogy történik valami." Persze a zsidó karvaly tõkések is hibásak a gazdasági problámákért, akik meg akarják szerezni a jó magyar termõföldet például Kavalec Anitától, pedig õ kemény ÖT ezer Ft tõkét is már befektetett a vidék felvirágoztatásába. http://varanus.blog.hu/2012/09/29/lazar_janos_megsertodott Ez pedig egy gyors 700 milliós közbeszerzési "pályázat": http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujabb_allami_megbizast_nyert_a_bell_and_partners.532279.html Kicsi a világ, mert Nagykovácsiban megszüntették a szelektív hulladék gyûjtéshez korábban ingyen kiadott átlátszó nejlon zacskók (havi EGY db) kiosztását, mivel állítólag erre az évre már nem kap a hulladékgyûjtõ cég támogatást ehhez a tevékenységéhez. Ez a szép magyar nevû Bell and Partners Kft pont itt székel... |
tsanyi | 14830 | 2012. szeptember 30. 20:20 | Válasz erre: 14827 |
Most, hogy újra olvastam szerintem értem....miért mit mondott valójában?
|
tsanyi | 14829 | 2012. szeptember 30. 20:19 | Válasz erre: 14825 |
Mirõl?...a cigó problémáról?....annak az alapvetõ okait kéne vizsgálni nem a következményeit....ha az utcán végigmegy egy csapat én is látványosan bezárom a kaput és a kutyát egzecíroztatom, de ez nem függ össze az okkal...ez már következmény....
|
tsanyi | 14828 | 2012. szeptember 30. 20:17 | Válasz erre: 14827 |
Lehet...igaz Upsdy linkjét sem néztem meg...
|
Taro | 14827 | 2012. szeptember 30. 19:55 | Válasz erre: 14815 |
Ahogyan a további hszeidet olvasom, szerintem nem értetted meg a lényegét Kossuth mondandójának. :-(
|
qqriq64 | 14826 | 2012. szeptember 30. 19:47 | Válasz erre: 14824 |
Hubazmeg az a kackiás bajszú hadibarom aki mindent elhisz a cigánykirálynak az az én falum polgármestere.
|
lecso | 14825 | 2012. szeptember 30. 19:43 | Válasz erre: 14817 |
Ez így, meg a következõ hozzászólásod is igen erõs terelés. Elnézést kérek.
|
tsanyi | 14824 | 2012. szeptember 30. 19:34 |
Azért még ne menjünk el az mellett, hogy híveit birkázza a pásztoruk:)): http://varanus.blog.hu/2012/09/30/felazsiai_jopasztor_a_giccspiacon?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_30&utm_campaign=index "Semmi nincs mi mérhetõ volna röhejességben ahhoz, mikor Fénylõ Csillagunk nagyon akar megmondani valamit. Mert kicsit megmondani a gyávák menedéke, a pátosz nélküli értelmes beszéd meg ballib ármánykodás. Ilyenkor akkora sebességgel pörög fejében a giccspaneleket sorakoztató bullshit generátor, hogy keletkezõ belsõ vákuumtól az alsó túlnyomásszelep rászívja a Multivan hátsóülésére és percekig nem tud kiszállni." ...ez jellemzõ rájuk?:)): http://vimeo.com/38011725 |
tsanyi | 14823 | 2012. szeptember 30. 19:17 | Válasz erre: 14822 |
Háát ez is tény....itt lép közbe a genetika?..:)))
|
qqriq64 | 14822 | 2012. szeptember 30. 19:04 | Válasz erre: 14821 |
Igen úgy viselkedtek mint a többi. Emlékszel a fekete vonatra? Péntekenként azzal mentek haza. Állandó rendõri jelenlét volt rajta mégis mindig balhéztak. Akikkel én dolgoztam azokkal a munkában semmi baj nem volt de hétfõre ritkán jöt vissza mind. Vagy hazafelé vagy otthon benne volt valami ivászatban és néhány napra kivonták a forgalomból. |
tsanyi | 14821 | 2012. szeptember 30. 18:59 | Válasz erre: 14819 |
Amelyik dolgozott és utána hazament az is úgy viselkedett mint a többi?....ha igen akkor tényleg gáz....,de nem tudom, az én kollégáim akkor is ugyanolyanok maradtak mint mi amikor hazamentek...legalábbis letartóztatás nem volt....
|
tsanyi | 14820 | 2012. szeptember 30. 18:50 | Válasz erre: 14819 |
Azok a bûnözõk.....azokkal úgy is kell bánni, de nyilván a hatóságnak....az, hogy nem hajlandóak ezzel foglalkozni gondolom nem a kis rendõrön múlik mert õk nyilván szívesen eljárnának velük szemben.....ez is feljebb dõl el és így lesz hatalmi harc játéktere a cigó-magyar ellentét....és ennek dõlünk be....nem kéne mert ezzel csak a féreg politikusok malmára hajtjuk a vizet...
|
qqriq64 | 14819 | 2012. szeptember 30. 18:38 | Válasz erre: 14817 |
Mondtam már én 30évet dolgoztam velük. Egyetlen rossz tapasztalatom nem volt ez idõ alatt velük. De ha hazamentem fatornyos kisfalumba...
|
tsanyi | 14818 | 2012. szeptember 30. 18:35 | Válasz erre: 14816 |
A cigó és bármely más gyûlöletnek akkor van létjogosultsága ha a lehetõségei is ugyanazok és nem hajlandó éléni velük.....könnyû azt mondani, hogy menjen a büdös dolgozni.......de hova?...a magyarnak sincs munkája....amelyik a szociban nem dolgozott az pont megérdemelte a gyûlöletet hisz akkor kötelezõ volt és aki nem tette az azért mert bûnözésbõl is fent tudta tartani magát......viszont az elmúlt 22 évben hozzászoktatták a nagy segélyhez õket cserébe senki nem is alkalmazza szinte sehol a romákat.....akkor mi legyen?...se munka se segély csak a halál?....kötelezõ munkát kéne adni, de olyan fizetséggel amibõl meg is lehet élni és akkor utána lehet gyûlölködni azzal szemben aki nem él vele....amúgy ez lassan a magyarokra is igaz mert a közmunkás 47 rugóból senki nem tud megélni....nem beszélve, hogy az sem 47 rugó mert nem alkalmazzák 8 órában hanem csak 6 vagy 4-ben és a bér is ehhez mérten csökken....
|
tsanyi | 14817 | 2012. szeptember 30. 18:30 | Válasz erre: 14816 |
Nem vok nagy cigó fun, de azért néha elgondolkodom....ha most egy igazi putris roma aki úgy is néz ki jelentkezik melóra valamelyikünknél, ki venné fel?....ha ugyanez velünk lenne és nem lenne mit enni mivel se munka se más tisztességes jövedelem mit csinálnánk?....csak elmélkedem...nekem volt sittes roma alkalmazottam....
|
qqriq64 | 14816 | 2012. szeptember 30. 18:14 | Válasz erre: 14815 |
Ha nekem is annyi tapasztalatom lenne a cigányokkal mint neki akkor én is ezt mondanám. |
tsanyi | 14815 | 2012. szeptember 30. 18:11 | Válasz erre: 14814 |
Valaha volt nagy embereink ilyetén mondatait valahogy nem szokás idézni....sõt lehetõleg bagatellizálni kell...
|
Taro | 14814 | 2012. szeptember 30. 13:02 | Válasz erre: 14813 |
,,Én ember és ember között faj-, nyelv-, vallás- felekezet miatt soha nem tettem s nem is fogok tenni különbséget; az antisemita agitatiót mint a XIX-ik század embere szégyellem; mint magyar restellem, mint hazafi kárhoztatom; — kárhoztatom már csak azért is, mert a fenforgó sociális és közgazdászati bajokra nézve a symptomákat okoknak tünteti fel, s mintha a hazánk jólétét akadályozó érdekek szolgálatába állott volna a valódi okok felismerésétõl az orvoslat kutatásától és sürgetésétõl a figyelmet elterelni." - Kossuth Lajos, 1883. augusztus 15. |
upsy | 14813 | 2012. szeptember 30. 12:18 |
Halálra dolgozzák magukat a gyöngyöspatai romák: http://www.youtube.com/watch?v=mUDx6E2ZBA8&feature=player_embedded |
tsanyi | 14812 | 2012. szeptember 30. 08:36 |
Félázsiai hívõk figyelem, ezt még a pásztor-birka történethez....errõl mit gondoltok?: http://balavanyposzt.blog.hu/2012/09/29/orban_viktor_a_jo_pasztor?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_09_30&utm_campaign=index "Nevetnék, de nem vicces. Ez a csávó, aki annó jelképesen eltemette a kommunizmust – amely, mint minden totalitárius rezsim, a gondos pásztor-birkanép relációra épült – ma már tényleg azt hiszi, hogy õ a jó, az erõs pásztor, aki majd ad nekünk, gyengéknek az erejébõl? (Vö: „demokrácia helyett” és „félázsiai népség”.) Igen, azt hiszi. Gyerekek, ez az ember Jézusnak képzeli magát. És ehhez vegyük hozzá a kormány filozófusának legutóbbi mélyenszántását, miszerint „a politika a hatalomról szól...hatalom vagy épül és erõsödik, vagy szétesik és dezintegrálódik.” Az embereknek meg gyorsan el kéne magyarázni, hogy az aktuális hatalom megerõsítését kézzel-lábbal igazolni kívánó filozófiáktól bûzlik a történelem szemétdombja, s az ilyet a huszadik század után legföljebb érdekeségként olvasgatjuk, de a világért sem csinálunk belõle politikai praxist. Ja, és hogy a demokráciában a politika NEM a hatalomról és az erõs pásztor uralmáról szól, hanem a részvételrõl. És ha valaki nagyon bibliás és szívesen elrévül a politikai kereszténység kegyes szövegeitõl, esetleg vegye figyelembe, hogy beszél a Szentírás hamis Jézusokról és hamis pásztorokról is, akik nem szolgálnak, hanem uralkodnak; az ilyenek félrevezetik és kifosztják a nyájat. Rendszerint új rendre és új törvényekre hivatkozva." |
tsanyi | 14811 | 2012. szeptember 29. 19:51 | Válasz erre: 14810 |
Én sem hittem már...tiszta véletlenül indulás elõtt tévéztem(és igen, a HÍRTV-t is rendszeresen nézem:))) amikor látom a beharangozóját a mûsornak, azt még megvártam...:)
|
LaciS2 | 14810 | 2012. szeptember 29. 19:32 | Válasz erre: 14808 |
Én nem is gondtam,hogy “bekerülünk“ a mûsorba. Mivel írtad hogy leadták,én is kívâncsi lettem..... |
tsanyi | 14808 | 2012. szeptember 29. 18:46 | Válasz erre: 14804 |
Vazz, azt hittem homályba vész erre megtaláltad...:))....a kurvázós dumát miért vágták ki?.....:)
|
tsanyi | 14807 | 2012. szeptember 29. 18:41 | Válasz erre: 14806 |
Nyugi, a baloldalnak sem volt sok értelme csak nekik összesen 40 év jutott, a többi 960-ban a jobboldal uralkodott..:)))....
|
kondorosi67 | 14806 | 2012. szeptember 29. 18:38 | Válasz erre: 14799 |
Beszervezés alatt állsz vagy profi kettõs ügynök vagy?Vallj színt! :-) Jobb oldali média szereplés miközben "a magyar jobboldalnak eddig a haza rombolásán kívül semmi más dolga nem volt haszna pedig semmi" írásodat olvashatjuk.Több mint gyanús.:-)) |
LaciS2 | 14805 | 2012. szeptember 29. 18:15 | Válasz erre: 14804 |
Akik csak ránk kiváncsiak 6.50.-tõl- :))))
|
LaciS2 | 14804 | 2012. szeptember 29. 18:11 | Válasz erre: 14799 |
Sanyííííí Megtaláltam "Magunkat " is http://mno.hu/befuto/primal-move-1108116 |
tsanyi | 14803 | 2012. szeptember 29. 17:54 |
"Szegény Széchenyi forog a sírjában. „A jelen nemzedék megbocsáthatatlan bûne az, hogy százszorta jobb idõk, és kedvezõbb körülmények dacára mégis újra azon gyümölcstelen kuruc szellemet buzgólkodik felébreszteni, melynek nem volt egyéb eredménye, mint az, hogy gyásznapokat hozott hazánkra, és századokra lökte vissza nemzetünk kifejlését.” ....nagyjából ezen gondolat mentén mondom régóta, hogy a magyar jobboldalnak eddig a haza rombolásán kívül semmi más dolga nem volt haszna pedig semmi....és a maiak még Széchenyi nevében indítanak programot...amit persze csak a haverok vehetnek igénybe... |
tsanyi | 14802 | 2012. szeptember 29. 17:52 | Válasz erre: 14801 |
A végén igen, de ez a félkegyelmû félázsiai még azt sem várja meg, hogy kinõjön a bundánk....a kopasz bõrünkön húzgálja a borotváját.....így hamarabb elhullunk mint ahogy valami hasznunk lenne....nem jó gazda ez hisz a jó birka sokáig él, sokszor nyírják jó hasznot adva a gazdának és ezt meghálálva a tálba is örömmel megy.....
|
tsanyi | 14800 | 2012. szeptember 29. 17:47 |
Eddig sem volt új, hogy a birkáinak néz minket, ez legfeljebb csak a híveknek nem világos, de remélem nekik is nyílik a szemük: http://index.hu/belfold/2012/09/29/orban_uj_torvenyek_vilaga_kozeledik/ "A politikus és a gazdaember is pásztor, el kell számolnia a rábízottakkal; a jó pásztor az, aki megkeresi az elveszett juhot - mondta. "Elszámolni jöttünk önökhöz, elszámolni a ránk bízottakkal. Ma nyugodtan vethetünk számot, és mondhatjuk egymásnak, örüljetek, mert megtaláltuk elveszett juhainkat." ...akiket kedvére nyírhat... |
tsanyi | 14799 | 2012. szeptember 29. 12:33 | Válasz erre: 14797 |
Franc tudja a linket...a mai Befutó címû mûsorban voltunk...sajnos a legjobb részt kivágták....sõt csak két mondatot hagytak benne...:)))
|
Bedouin | 14797 | 2012. szeptember 29. 08:31 | Válasz erre: 14795 |
Toljad a linket! De remélem nem csak egy villanás volt, mikor a nulláson a térkamera elõtt elsuhantál a 40 tonnással :) |
tsanyi | 14795 | 2012. szeptember 29. 08:17 |
Benne voltam a tv-ben...na melyikben?...hát a HÍRTV-ben...hol máshol....:))))
|
qqriq64 | 14794 | 2012. szeptember 28. 19:58 | Válasz erre: 14793 |
Hazaáruló orvosok. Annyit is érnek... Orvos létükre nem tudnak egzisztenciát kiépíteni a HAZÁBAN. Szarháziak. :)))))))))) |
TomRed | 14793 | 2012. szeptember 28. 19:17 | Válasz erre: 14786 |
A kivándorlás, de talán a jelen körülményeket figyelembe véve inkább már emigrálásnak nevezném, egyre súlyosabb problémákat fog okozni az országnak: http://hvg.hu/itthon/20120928_kivandorlo_magyar_orvosok_riport
|
Taro | 14791 | 2012. szeptember 28. 18:13 | Válasz erre: 14789 |
Az igazság relatív. :-) (mint e fórum is mutatja :-)) |
Taro | 14788 | 2012. szeptember 28. 16:36 | Válasz erre: 14787 |
Ezek sajnos (vagy nem sajnos) nem gyúrhatók össze. Bennem van a hiba, de az én álláspontom szerint mindegy, melyik párt csinálja az adott dolgot, én akkor is a saját erkölcsi nézetrendszerem szûrõjén keresztül vizsgálom. |
kispeti | 14787 | 2012. szeptember 28. 16:18 | Válasz erre: 14786 |
Na, erre is csak ezt mondhatom "Ebben is van igazság, nem is kevés ! " Össze kéne gyúrni és egy jót kihozni belõlük ! |
Taro | 14786 | 2012. szeptember 28. 16:12 | Válasz erre: 14784 |
Ebben a hsz-ben nem kevés, hanem semmi igazság nincs. Gyurta Dani, ebben a témában azért érdekes, mert láthatóan fúrják az edzõjét, akivel közösen érte el a sikereit (a sportoló valóban szerzõdik külföldre is, de azért azt lássuk be, hogy ritka az olyan sportoló, aki feltételül szabja, hogy mehessenek vele a sportoló társai, az edzõje, st.). Abban sincs igaza Oldinak, hogy úgy állítja be a megyek/nem megyek kérdést, mintha ez elsõsorban pénzkérdés lenne. Nekem pl. van mit a tejbe aprítani és szerintem azért itt senki nem éhezik. Oldi viszont nagyvonalúan átlép olyan erkölcsi kérdéseket, mint Gyurta edzõjének esete, vagy pl. éppen hogyan veszti el a megélhetését Tsanyi, vagy pl. miért kellene átadnom a gyógyszertáram 50%-át az általam alkalmazott gyógyszerésznek. Oldi szerint nem számít, hogy a Közgép ZRt. alkalmazottai lettek az állampolgárok, nem számít, hogy lerombolták a bíróságok függetlenségét. Nem számít, hogy az Alkotmánybíróság ki lett herélve, hogy az ÁSZ, a KT FIDESZ befolyás alatt mûködik. Aki elmegy, szerinte az azért megy, mert jobban akar élni. Szerintem meg éppen annyira fontos az elmenetel kapcsán, hogy az ember úgy látja, hogy bármely oldal seggnyalói, bármilyen gerinctelenséget, erkölcstelenséget megvédenek, ha az imádott oldal teszi (lásd 14762-es hsz). Összegezve tehát nincs igazság a hsz-ben (arról most nem is beszélve, hogy micsoda ellentmondás amikor a hsz elején bagatellizálja az egzisztenciális részét a dolognak, majd a hsz végén ki is jelenti, hogy kb. mennyire becsüli azt, akinek nincs egzisztenciája. " aki az 5 x felé nem volt képes magának valami egzisztencia-félét kiépíteni, ott valami baj van" by Lázár. |
tsanyi | 14785 | 2012. szeptember 28. 16:10 | Válasz erre: 14783 |
"A mi korosztályunk már marad a seggén, kemény dolgot mondok, aki az 5 x felé nem volt képes magának valami egzisztencia-félét kiépíteni, ott valami baj van, volt, és az biztos nem fogja tudni a hátralévõ 10-15 évben ezt nyugaton sem elérni... " ......mindössze szerencséje van annak ki nem jutott olyan helyzetbe, hogy amit felépített és amiért dolgozott nem bukta el egy cég által aki nem fizette ki akár alkalmazottként akár vállalkozóként és került lehetetlen helyzetbe...nem olyan ritka ez az utóbbi pár évben(nem csak a kettõben).......nem szívesen idézném lézerjankó elhíresült mondatát ami egyben hitvallása is.... |
Oldi | 14783 | 2012. szeptember 28. 14:49 | Válasz erre: 14782 |
:-)) Többször is megnéztem, egy kicsit sem hasonlítasz a Gyurta gyerekre...:-) Azt el sem akarom hinni, hogy más érved, nincs is, a profi sportolók idõnként elmennek külföldre, az angolok, olaszba, németbe, a brazilok spanyolba stb... Az úszók ilyen szinten ugyanúgy profik, mint a futbalisták (csak kevesebbet keresnek... Peti, ez sajnos nem vitatéma. Különbözõek vagyunk, mi emberek és magyarok. Van aki, csak a pénz szemüvegén át látja a világot, az utóbbi húsz év nevelõ hatása erõsen ebbe az irányba próbálta a népességet befolyásolni (vajon, kik és miért?) Engem másként neveltek, de miután elmúltam már tini, személyes tapasztalatom, hogy az ilyen technokrata, anyagi központú emberek semmivel sem megelégedettebbek, boldogabbak a másiknál.... Azt kell eldöntened Te melyik kategóriába tartozol. Aki innen kimegy a sokkal gazdagabb nyugatra, persze, hogy az elsõ években vigyorog a holdra is, hiszen az igényei még magyarok, a lehetõségek, pedig már mások. Ez az évek múlásával megszûnik. Az elsõ generáció holtáig idegen marad, azt tudomásul kell venni. Van, akit ez nem zavar, vannak érzékenyebb emberek. A most húszévesek menjenek, világot látni, szakmailag feljebb lépni, nem kell hidakat égetni mögöttük, mint a mi idõnkben. Itthon maradnak a szüleik hátországnak. A mi korosztályunk már marad a seggén, kemény dolgot mondok, aki az 5 x felé nem volt képes magának valami egzisztencia-félét kiépíteni, ott valami baj van, volt, és az biztos nem fogja tudni a hátralévõ 10-15 évben ezt nyugaton sem elérni... Sok minden kavarog még bennem, de most csak ennyi...:-) Túl jó ne légy, az unalmas...:-) |
kispeti | 14782 | 2012. szeptember 28. 12:23 | Válasz erre: 14772 |
Oldi ! Nem akarom szítani a vitát, de még egy elgondolkodtató tény, egyre több híres sportoló is lelép ! Miért ??? http://sport.hir24.hu/uszas/2012/09/28/gyurta-is-kulfoldre-mehet/ |
kondorosi67 | 14781 | 2012. szeptember 28. 08:22 | Válasz erre: 14780 |
A kinevezésükre az MNB elnöke tesz javaslatot de a miniszterelnök egyetértésében van a lényeg.Tudjuk mirõl szól a történet...:)
|
tsanyi | 14780 | 2012. szeptember 28. 08:11 | Válasz erre: 14779 |
Tényleg nem delegálja....inkább magyarosan nemzeti módon kinevezi, odahelyezi....:))
|
kondorosi67 | 14779 | 2012. szeptember 28. 08:05 | Válasz erre: 14773 |
Az nem pontosan úgy történik hogy "delegálja" ha már ilyen szép magyar kifejezéseket használunk.Csak erre reagáltam.
|
tsanyi | 14778 | 2012. szeptember 28. 07:23 |
Kicsit visszatérve a regisztrációra....már a hívõk sem feltétlenül szeretnék a reget: http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=147136 ........nálunk a kollégák többsége bent lakik a kamionban, elég messze van a lakóhelye és átlagban havonta járnak haza hétvégén.....õk például kis eséllyel fognak regelni és van köztük hívõ is, igaz csak olyan arányban mint az országban kb 10%(unortodox 2/3)....
|
tsanyi | 14776 | 2012. szeptember 28. 07:18 | Válasz erre: 14775 |
Egy rossz szó a konténeremelõ darura...kalmárnak vagy póknak hívják a kinézete miatt....na meg hatalmas 60-70 tonnás darab....:)
|
tsanyi | 14774 | 2012. szeptember 28. 06:56 | Válasz erre: 14768 |
A probléma az, hogy nem mondják ki az igazat.....és az igazság az, hogy az inflációt akarják gerjeszteni(a szegények adóját) csak ezt persze nem mondja ki az igazmondó kondás(vezér?) mert hát õ az infláció és a tandíj ellensége is.....ha elmondják az igazi céljaikat és érthetõvé teszik akkor nincs ezzel baj, õk a górék az õ dolguk rendbe tenni és élhetõvé az országot.....az7 elkúróra hivatkozni meg már nem trendi, az megbukott az ilyen dolgai miatt......ezek mikor buknak?....mert már annak a kárnak többszörösét okozták mint gyurcsányi...
|
tsanyi | 14773 | 2012. szeptember 28. 06:51 | Válasz erre: 14770 |
Azért ezt Te sem mondod komolyan....:)).....
|
Oldi | 14772 | 2012. szeptember 27. 23:26 |
Végre már! Okostojások, miért nem néztek már körbe a környéken??? |
klimas | 14769 | 2012. szeptember 27. 23:02 | Válasz erre: 14768 |
Tessék mondani, azt a négy külsõs tagot a kormány delegálta annak idején????
|
kondorosi67 | 14768 | 2012. szeptember 27. 22:54 |
Gyurcsány Ferenc szocialista-szabad demokrata kormánya módosította a jegybanktörvényt.Õk bõvítették négy külsõs taggal a Tanácsot, most a másik oldal él a lehetõséggel amit tálcán kínáltak nekik. Mi a probléma? |
desiderus | 14767 | 2012. szeptember 27. 22:32 |
Kitiltott szakértõk, a kormány által helyeselt irány papírlapról felolvasva... ehhh.... http://www.origo.hu/gazdasag/20120927-hogyan-zajlik-a-monetaris-tanacs-ulese-milyen-szempontok-alapjan-dontenek.html |
tsanyi | 14766 | 2012. szeptember 27. 20:50 |
Azért ez fáj...én két-három éve még hittem bennük és a jó kis összeesküvés elméletekben sõt még ma is, de ez nagy pofon volt....vajon higgyek még?...:))) http://comment.blog.hu/2012/09/26/az_imf_ontotte_rank_a_vorosiszapot ....kezd elgurulni még messzebbre a gyogyi...:))) |
tsanyi | 14765 | 2012. szeptember 27. 20:40 | Válasz erre: 14763 |
Tényleg jól megvagyok....már nem nagyon akarok benyalással és pofabefogással haverokat szerezni....:)
|
tsanyi | 14764 | 2012. szeptember 27. 20:39 | Válasz erre: 14762 |
A kihasználni és a másokat tönkretenni és nyomorba dönteni között van különbség.....bár ez a félázsiaiakat nem nagyon érdekli ez abból is látszik, hogy eddig ezt egyik párt sem merte megcsinálni, hogy így tönkretesz mindent maga körül aki nem az õ szekerüket tolja csak a félázsiai vezér.....nyugaton tényleg jobban éltek-élnek és valóban a mi bõrünkön....és akkor a megoldás az, hogy akkor inkább nyomorogjon a nép(persze a vezér és haverjai nem), de akkor is ázsiához húzunk és nem a nyugathoz?.....szerintem azért csatlakoztunk annak idején bár tudtuk, hogy van árnyoldalai is mert a többség nyugati életformát akar nem kínai-azerit.....
|
Oldi | 14762 | 2012. szeptember 27. 20:15 | Válasz erre: 14761 |
Sanyi! Neked valószínüleg igazad van,ehhez nem értek,nem az én szakmám, de komolyan gondolod, hogy ez máshol, -az általatok idealizált és oda kívánkozó NYUGATON, kqrva mind1, hol nem így van???? Hol van az az ország, ahol nem használják ki a politikailag nyertes pártok, gazdaságilag is a nyereményeiket???? Persze, hogy az egyébként is "feljett" Nyugaton sokkal jobban élnek az emberek, az mindig így volt Mátyás óta, sokszor a mi verítékünkön, vérünkön keresztül... |
tsanyi | 14761 | 2012. szeptember 27. 19:41 |
"Az MKFE azt is szeretné elérni, hogy - Európa más országaihoz hasonlóan - a hazai fuvarozókat versenyképesség javító intézkedésekkel segítse a kormányzat a piaci pozícióik megõrzése, védelme érdekében. Ilyen intézkedés lehetne a közismert nevén súlyadóként ismert teher mérséklése, mely Magyarországon egy légrugós felfüggesztéssel - amivel kevésbé veszi igénybe, kevésbé rongálja az útfelületet a kamion - felszerelt jármû esetében az önsúlya és a raksúlyának fele alapján számított érték után megkezdett 100 kg-onként 1200 Ft, akár 800 Ft/100 kg is lehetne" ...ez több soron is vicces.....ugye mkfe a kezdeményezõ(az egész útdíjat õk szorgalmazták) és az mkfe tulaja ki?....a napocskás(waberers)....és kik kapnak idén állami támogatással 600 új euro5-6-os kocsit?...hát õk....és ami az idézetben vicces, hogy azzal akarják a magyar fuvarozót kompenzálni és helyzetbe hozni a külföldivel szemben, hogy csökkentenék a súlyadót....ami egyébként sehol máshol nincs csak nálunk.....ezzel oszt marhára versenyképesek lennénk.... .....persze ezekrõl azért írok mert érintett vagyok(euro2-es 12 éves autóval), de amiért ezt levezetem az az, hogy ezzel nem csak mi járunk rosszul hanem mindenki, ez simán egy újabb irdatlan adó amit persze nem a zemberek fizetnek meg(1 autó évente 6 milla útdijat fog átlagban fizetni és többszázezer fut itthon) ....ja, és az megvan, hogy ezt a hatalmas pénzt egy magáncég fogja kezelni a kiírás szerint?...vajon kinek az érdekkörébe fog tartozni?... |
tsanyi | 14760 | 2012. szeptember 27. 19:23 | Válasz erre: 14759 |
Persze itt még a májusi táblázat van mert nem hoztak újabbat nyilvánosságra....az egyetlen tisztességes dolog az lenne ha minden jármû egy árat fizetne környezetvédelmi besorolástól függetlenül(mivel ez a magyar valóság, ez nem nyugat) és persze nem 85 és 102netto áron hanem max 20ft lenne, még az is legalább 5X-ös emelés a mostani árhoz képest.....amúgy a külföldi tranzitra fogták, hogy azok miatt kell ekkora összeget bevezetni, de ez nyilván nem igaz, ha ekkora lesz a díj megéri nekik elkerülni az országot mivel egy egyszeri áthaladás csak egy irányba több mint 40000ft lesz és akkor már kerülõ utakat választanak és akkor megint csak ki fizet?...hát az akinek nincs választása, a magyar fuvarozó és a magyar vevõ.....ezt várhatjuk a nemzeti kormánytól....
|
tsanyi | 14758 | 2012. szeptember 27. 19:13 |
Itt: http://www.portfolio.hu/vallalatok/cegauto/sok_a_kerdojel_az_uj_utdijjal_kapcsolatban.173431.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox ugyan nem a címben írttal foglalkoznak, hogy mekkora áremelkedést hoz az új útdíj hanem simán csak az árával és, hogy milyen kombinált fuvarozással lehetne olcsóbb....hát ami leírtak az úgy marhaság ahogy vabn, sehogy nem lesz olcsóbb mert nem fog minden cég minden faluban venni egy vontatót, hogy a pótkocsit az állomásról a céghez vontassa és nem fog minden falu-város állomása venni kalmárdarut venni, hogy a vagonokból kiemelje a pótkocsit vagy ha komplett szerelvényben jön a kamion akkor minden állomáson szétakasztani és utána össze a vagonokat mivel az több napossá tenné a szállítást.... tehát nem lehet kiváltani a közúti szállítást hiába agyalnak rajta....a táblázatból látszik, hogy a régebbi 2002 elõtti tgk-kat büntetõ díjjal akarják kiszorítani és mivel a jelenlegi fuvarozó állomány legalább 70%-a dolgozik ennél öregebb jármûvel azok becsukhatják a boltot és ugye nem kell mondani, hogy a helyükre lépõk az újabb autókkal már nem olyan áron fognak fuvarozni mint akkor ha lenne még konkurrencia.... ....tehát ez a hatalmas útdíj ami a jelenlegi havi 26000ft helyett egy átlag kamionnak kb havi 500000-be(!!) fog kerülni ráadásul a megmaradt fuvarozók fogják diktálni az árat(wáberers és tsai) így be kell lárni, hogy ez a fogyasztói árakra óriási hatással lesz.....ezért ahogy régebben is írtam, lehet örömködni, hogy eltûnnek a 10 évnél idõsebb kamionok(amiknek semmi bajuk amúgy, hányan járunk ennél öregebb szgk-val?) és had szopjon a fuvarozó megérdemli a nyomorult, de azt szem elõtt kell tartani, hogy ennek az "újításnak" az árát mindenki, az egész lakosság meg fogja fizetni a közértben a számlában..... |
Oldi | 14757 | 2012. szeptember 27. 19:11 | Válasz erre: 14753 |
Tudom, hidd el, én is érzem a hátamon, de a megoldás, még a Ti életetekben sem ez!!! Volt már ez a nemzet ilyen mélyponton, kilábalt, most is ki fog. Persze, hogy sokan elmennek, a patkányok is menekülnek a hajóról. Ez, ma már egyszerû, de csak rövid távon jelent megoldást. Nagyon hízeleg az, az aktuális kormánynak, aki ezt az egész szart nekik tulajdonítja. Sajnos sokkal nagyobb a baj, hiszen akkor egy egyszerû kormányváltással meg lehetne oldani ezt. Ugyanilyen bajok miatt köpködnek a Nyugat-Német barátaim, meg van egy olasz, meg holland is.... Nektek nem kell magyarázni, hogy nemcsak számításból, forintból, fillérekbõl, fontokból áll az élet?? A KISPETINEK VÁLASZOLTAM! (Talán most kivételesen elhagyhatnátok az ismert kommenteket....) |
tsanyi | 14756 | 2012. szeptember 27. 18:30 | Válasz erre: 14752 |
Úgy fest, hogy a baltást is ezen üzleti kör érdekében engedték ki....csináltak ott pár új céget véletlenül két nappal a kiengedés elõtt....tehát még az emberkereskedelmet is felveszi a bûnlajstromába a vezér ráadásul még csak nem is az ország hanem, csak a magánérdeke miatt(mondjuk ez egy normális gondolkodó igaz magyarnak soha nem volt kétséges)...lesz mivel elszámolni....a haza és nemzetárulást magas szinten ûzik.....
|
tsanyi | 14755 | 2012. szeptember 27. 18:27 | Válasz erre: 14750 |
Kik jönnek helyettük?........errõl is hallottam-láttam pár vitát az utóbbi idõben és úgy látszik megint meg kell élnünk azt amit a múlt században már 3X átélt a nemzet....elveszíti a tudást mert az értelmes értelmiségiek elmennek... ezt nagyon nehéz és több évtizedbe telik pótolni, egyedül a szoci alatt sikerült tûrhetõen egy új értelmiségi elitet kinevelni 56´ után az elmentek helyett, akkor állami politika volt az oktatás és gyakorlatilag aki akart az ott tanult ahol csak tudott......most viszont az oktatásból való kizárása zajlik a szegényebb rétegeknek sõt épp a szakiskolás rendeletbõl látszik(nem kell igazából humánt tanulni), hogy a kiképzendõ szegényeket nem is akarják olyan szintre oktatni, hogy valaha is komplexen gondolkozzanak és mélyebbre lássanak annál mint amit a tv mutat...
|
tsanyi | 14754 | 2012. szeptember 27. 18:21 | Válasz erre: 14734 |
Errõl az utóbbi napokban több forrásból is hallottam magyarázatokat......Veled értek egyet....persze _Taronak is igaza van abban, hogy a hitelhez jutást a cégeknek elvileg ez megkönnyíti, volt is ma errõl egy bejelentés, hogy valamelyik bank erõsen csökkenti a hitelhez jutás feltételeit........viszont ma Mo.-n már senki nem akar hitelhez jutni, nincs miért....nincs értelmes vállalkozás amibe bele lehet vágni vagy amit fejleszteni kéne mivel a kiszámíthatatlan jogi és gazd.-i környezet a normális befektetõt elriasztja.....,de most eszembe jutott valami....mi van ha ezt kihasználva lesz olyan cégcsoport aki hatalmas hitelt vesz fel(persze magyar banktól) akár állami garanciával?......és elfelejti visszafizetni.....nem elõször t9örténne meg és akkor azonnal lenne értelme ennek a lépésnek...
|
kispeti | 14753 | 2012. szeptember 27. 14:37 | Válasz erre: 14751 |
Oldi ! Azért, ha az Ági is és én is erõsen gondolkozunk azon, hogy menni kéne ( én 58 múltam, Ágiét nem írom ide :-) ), azért az már jelent valamit ! Hozzá téve, hogy ismersz minket és a körülménnyinket is ! Hidd el, nagy a baj !!!! |
Oldi | 14751 | 2012. szeptember 27. 11:35 | Válasz erre: 14750 |
Annak a maradék ca. kilencmillónak meg nincs, vagy nem használja... Amúgy minden rendben. |
lecso | 14750 | 2012. szeptember 27. 09:02 | Válasz erre: 14738 |
Bárki, aki eszével végiggondolja a dolgokat, és mérlegel, oszt-szoroz, elmegy. Sokan elmentek. És sokan jönnek helyettük, akik szintén osztanak-szoroznak. Mondhatjuk, hogy mindenki használja az eszét, tehát minden rendben. |