Taro | 15049 | 2012. október 8. 11:29 | Válasz erre: 15047 |
Nem a német választási rendszer, hanem Hanzi bácsi, illetve a németek demokrácia felfogása okozta azt, hogy Kohl kancellár láthatatlanná vált. Nagyon kevés olyan német választó van, mely hajlandó lenne olyan pártra szavazni, melynek csak egy tagjáról tudható, hogy korrupt. |
Taro | 15048 | 2012. október 8. 11:21 | Válasz erre: 15046 |
Akkor ül, a bocsánatkérés. :-) Nem gazembereztem le senkit (illetve nem volt ilyen szándék). Pont az volt a lényege a mondandónak (már az összes beírást figyelembe véve), hogy igenis tudható volt, hogy a FIDESZ korrupt. Lehetett tudni Simicskából, Sárazsadányból, a 12 állami gazdaságból, stb. Pontosan az vezetett a korrupt, korruptabb politikusokhoz, hogy nem vették ezeket figyelembe az emberek. Szerintem pedig a választónak a felelõssége megítélni a jelöltet, pláne egy olyan esetben, amikor a "ne mi nyerjük a legtöbbet" típusú vád esetén a legsúlyosabb védekezés szerint ez a kijelentés nem taggyûlésen hangzott el. Aki olyan pártra ad egyetlen szavazatot, amelynek vezetõje nem taggyûlésen happolja el az adófizetõk pénzét, az vajon elõsegíti e azt, hogy az országot átnevezzék Közgép Zrt.-vé? A másik oldalon viszont nem gondolja e jogosan ez a pártvezetõ, hogy a választóim szerint ez még belefér? |
classic | 15047 | 2012. október 8. 10:31 | Válasz erre: 15038 |
Ja erre meg nem válaszoltam....de itt sem a német választási rendszer tette rendbe a dolgot - már ha igazak a vádak csak számukra jókor idõzítették a buktát - mert, hogy hány és hány választáson vissza szavazták és persze, hogy azt hitte az "öreg", hogy mindent megtehet. De még egyszer mondom ha igazak a vádak. A politika egyetlen nagyon komoly fegyvere és ez nemzetközi, hogy látszólag lelepleznek dolgokat a hatalom elérése érdekében aztán persze ugyanazt alkalmazzák amiért a másikat lejáratták.
|
classic | 15046 | 2012. október 8. 10:22 | Válasz erre: 15042 |
Nem. Nem volt alacsony, akkor ott neked volt igazad. A demokrácia minõségét nem fogja - ráadásul pont a Taro logikája szerint miszerint mindenki gazember m.o.-n - a parlamenti mandátumok eloszlása meghatározni, megjavítani. Azt pedig még hozzá tenném, hogy mint szavazó nincs jogom és az információk hiánya miatt lehetõségem sem elõre meg, illetve elítélni egy jelöltet bármely oldalhoz tartozzon is Azt meg remélem nem gondoljátok, hogy az ide írogatók "megdönthetetlen" bizonyítékai alapján szaremberezzek le bárkit is. Higgyétek el ha a Taro-ról vagy másról tenne fel valaki hasonló gyalázkodást, az ember konkrét megismerése nélkül egyszerûen nem adnék hitelt a támadásnak, lejáratásnak. |
lecso | 15045 | 2012. október 8. 10:19 | Válasz erre: 15041 |
�A Jobbikot ledarálják 2014-re. LMP ??? Hát, nem tudom.
|
Taro | 15043 | 2012. október 8. 10:14 | Válasz erre: 15042 |
Vagy esetleg neked van igazad és nekem gurult el a gyógyszerem. Van ilyen. megsérteni nem akartam senkit, ha sikerült mégis, akkor elnézést. |
1Laciapu | 15042 | 2012. október 8. 10:04 | Válasz erre: 15021 |
Azért javasoltam a törlését, mert ezzel elrontottad az aznapi beszélgetést. Ennyire cinikus, a vitapartnereket megalázó, lenézõ hsz egyszerûen teljesen felesleges. Mindenkinek megvannak a gondolatai, elképzelései, amit ide leírhat, az alapvetõ normákat betartva. Na nekem ez ebbe nem fért bele. Más, mikor egy asztalnál véleménycsere után elköszönnek és hazamennek, vagy ha valaki egyszer csak ráborítja az asztalt a többire és lelép. Mind1. Lehet, hogy alacsony a tolerancia szintem... |
Taro | 15041 | 2012. október 8. 09:55 | Válasz erre: 15040 |
Azért vagyok optimista, mert a 2010-es választáson már elindult valami! 2010-ben az MSZP elveszített 1,4 millió szavazatot, de a FIDESZ csak 300 ezret szerzett meg belõle. 1,1 millió ember parlamenten kívüli pártokra adta a voksát! Így van lehetõsége a JOBBIK-nak és az LMP-nek felépítenie magát. Ha õk nem tudják felépíteni magukat, akkor 2014-ben jönnek új pártformációk és megpróbálják felépíteni magukat. Ez az a folyamat, mely tisztább, demokratikusabb társadalmat eredményez. |
tsanyi | 15040 | 2012. október 8. 09:49 | Válasz erre: 15035 |
Rendben ne szavazzunk....akkor mi lesz?.....nagyjából sejthetõ mivel mindkét oldalnak van egy hívõ tábora aminek a számaránya is nagyjából ismert....tehát ha csak 3-an elmennek szavazni és abból 2 egy pártra szavaz akkor is érvényes a választás.....ez jó így?.....és a többi egyáltalán nem érdekli a pártokat, elég a mostani fityisz kormányzást nézni, 2.5 éve volt egy részvételi 2/3-ad ami igazából a lakosságnak mindössze kb. 27%-a és mégis teljesen legitimnek gondolják magukat arra amit csinálnak.....ezeknek tök mindegy lenne ha csak ketten is szavaznának rájuk és úgy nyernének....a másik oldal eddig amikor megvolt a 2/3-a nem élt vissza vele ennyire....ez tény...
|
Taro | 15039 | 2012. október 8. 09:48 | Válasz erre: 15037 |
Egy adott társadalom demokráciája egy folyamatként értelmezhetõ. Nem jó ez az állapot és nincs jólét sem, de erre nem az a helyes válasz, hogy szüntessük meg a demokráciát, hanem az hogy fejlesszük arra a szintre, ahol már képes a szabadság és jólét kialakulását támogatni. |
Taro | 15038 | 2012. október 8. 09:45 | Válasz erre: 15033 |
A politika számára egyetlen "fenyegetõ légkör" tud érthetõ információt közvetíteni: A szavazatok száma. Ha szavazatokat nem veszít, akkor rendben van. Ha veszít, akkor valamit másképpen kell csinálnia. Elég lenne, ha valaki elmagyarázná, hogy mondjuk Kohl Kancellárnak miért kellett nyomtalanul eltûnnie a politikai süllyesztõben, amikor kiderült, hogy mahinál a párt kasszával (a legnagyobb német politikus, aki elérte a német egyesítést). Ellenpéldának jó lesz a már említett "ne mi kapjuk a legtöbbet" Viktor. Neki miért nem kellett távoznia? Nekem van errõl teoriám, de szívesen meghallgatom, hogy szerinted mi okozza ezt a különbséget a német- és a magyar választási rendszerben. |
lecso | 15037 | 2012. október 8. 09:43 | Válasz erre: 15035 |
És mi van akkor, ha erre a szarra csak ráerõltetik a demokrácia nevet. Akkor már jó is? Jólét? Hol? |
lecso | 15036 | 2012. október 8. 09:41 | Válasz erre: 15033 |
Szerintem meg mostanra jutott el a választók nagy része oda, hogy mindegy. Ebbõl kifolyólag igen alacsony választási részvételre számítok... |
Taro | 15035 | 2012. október 8. 09:38 | Válasz erre: 15030 |
Én biztos vagyok a saját véleményem helyességében, de ettõl még lehet helyes Budaházy véleménye is. Itt inkább az a probléma, hogy Budaházy a nép jóléte, szabadsága szempontjából mondja azt, hogy a demokrácia nem jó. Így viszont nem értek egyet vele, mert társadalomfilozófiai szempontból a demokrácia a ma ismert legszabadabb, a jólétet leginkább elõsegítõ társadalomszervezõdési modell. (inkább abba a hibába esik, mint az országban sokan, vagyis a mai magyar állapotokat veszi figyelembe és a magyar demokrácia mûködésébõl von le, elhamarkodott következtetéseket a demokráciáról úgy globalice) |
classic | 15033 | 2012. október 8. 09:33 |
Még egyszer megemlíteném...ez a választási rendszer nem magyar sajátosság. A szavazó fülkébõl a politikus bûnözõket nem lehet távol tartani a hatalomból. Én úgy gondolom, hogy a politika akkor tud megtisztulni ha a "csapat" elkezdi kivetni önmagából ha kell egy állandó fenyegetett légkörben ahol meg van a veszélye annak, hogy nem tudják elsumákolni a dolgokat hanem törvény elé kerül az ügy.... Az, hogy pedig itt az elbizonytalanítás a feladat és a bûntudat felébresztése számomra rendben hiszen ez a dolga annak aki ezt teszi, habár szerintem fogja elbizonytalanítani sem a szélsõ (jobb-bal) sem pedig a mérsékelt szavazókat mert azok szavazni fognak...pedig ez a cél. Mindegy... |
Taro | 15032 | 2012. október 8. 09:32 | Válasz erre: 15029 |
Amikor nyugodt hangulatban vagyok, akkor azért eléggé megbocsájtó fazon vagyok. :-))) Objektíve éppen egy fontos tanulási folyamaton megy keresztül a társadalom. Tanuljuk a demokráciát (hiszen 47 óta semmilyen tapasztalat nem áll rendelkezésre). Ha valóban történelmi távlatból tekintünk a társadalomfejlõdésre, akkor mondjuk az angol demokrácia felfogáshoz képest erõsen le vagyunk maradva (1644 óta töretlen a fejlõdésük), de itt inkább az a probléma, hogy lassan fejlõdünk a mûködõ modellekhez, pedig lehetne gyorsabban is (bár van egy olyan vélemény is, hogy bõdületes gyorsasággal fejlõdünk, csak túl nagy a lemaradás). |
tsanyi | 15031 | 2012. október 8. 09:32 | Válasz erre: 15017 |
Ne viccelj, miért törölnéd?...a vélemény még szabad.....a Tiéd és az enyém is....
|
lecso | 15030 | 2012. október 8. 09:30 | Válasz erre: 15028 |
Vagy nagyon is, vagy egyáltalán nem. Te BIZTOS vagy abban amit mondasz? |
lecso | 15029 | 2012. október 8. 09:26 | Válasz erre: 15026 |
Így kimondva nem, persze. Mégis mindenhol, itt ebben a topikban is elhangzott többször is, hogy minek szavaztál rájuk, meg hülyemaszopos, meg agyatlafideszes... |
Taro | 15028 | 2012. október 8. 09:25 | Válasz erre: 15027 |
Nem talált bele. Nem érti a demokrácia mûködési elvét. |
lecso | 15027 | 2012. október 8. 09:24 | Válasz erre: 15013 |
22-es csapdája. Budaházy György: A demokrácia által biztosított lehetõségekkel kitörölheted a seggedet. No, most függetlenül attól, kinek mi jut eszébe errõl az emberrõl, azért ebbe beletalált nem? |
Taro | 15026 | 2012. október 8. 09:21 | Válasz erre: 15024 |
A szavazó nem hibás. A szavazó a saját értékrendjét mutatja meg a szavazatával. Az egyik embernek ilyen az értékrendje, a másiknak meg olyan. Csak és kizárólag akkor válik érdekessé a történet, ha a kedves választó nem nézi jó szemmel azt, hogy egy minelnök a saját vagyonának gyarapítására használja az adóforintokat, de mégis rá szavaz. Itt is több lehetséges alternatíva van: 1. valóban nehezményezi, de nem érzi a választás egyéni felelõsségét 2. igazából nem nehezményezi 3.nem hiszi el, hogy saját pártja ilyet tenne 4.... |
lecso | 15025 | 2012. október 8. 09:18 | Válasz erre: 15020 |
A másik alappillér: hagyjuk a múltat, ne azon rágódjunk, hanem nézzünk a jövõbe. Ami természetesen fényes. Most már tényleg beindulnak a gazdaság motorjai. |
lecso | 15024 | 2012. október 8. 09:14 | Válasz erre: 15019 |
�Ez a jelenlegi rendszer egyik alappillére. Ha gazembereknek bizonyultak az ország irányítói, hát a szavazó a hibás. Kíváncsi leszek, mikorra jutunk el oda, hogy ezt a választói magatartást szabadságvesztéssel is büntessék.
|
Taro | 15023 | 2012. október 8. 09:04 | Válasz erre: 15021 |
Nem kell azt törölni. Talán elindít egy gondolkodós estét. :-)) A gondolatmenetet tovább görgetve: Csak abban az esetben tud új, más erkölcsiségû, más értékrendû párt megerõsödni, ha az erodálódott pártok elvesztik a támogatottságukat. Amíg a meglévõ, de korrupt pártokat erõsítik a "büntetõ szavazatok", addig nem tud megerõsödni, felépülni, szakembergárdát kiépíteni új párt. Így aztán 22-es csapda alakul ki a "választani kell, még ha gazemberekre is" mentalitás, mert bár a kedves választó újat szeretne, de maga gátolja annak létrejöttét. Ha ebbe a gondolatmenetbe illesztjük az eddigi választásokat, jól látható, hogy a meglévõ pártok nem gondolkodnak erkölcsben, mert a választók ezt nem igénylik (a választási adatok alapján). |
Bubó Doki | 15022 | 2012. október 8. 07:00 |
Csak arra várok, hogy a szar gazdasági helyzetre tekintettel mikor felezik meg országunk nagyjainak a fizetését és egyéb juttatásaikat. Mer' úgy tûnik, jogos lenne, ha részt vállalnának az általuk okozott tömérdek hibából is.....de tudom, ez soha sem fog változni......
|
Bubó Doki | 15022 | 2012. október 8. 07:00 |
Csak arra várok, hogy a szar gazdasági helyzetre tekintettel mikor felezik meg országunk nagyjainak a fizetését és egyéb juttatásaikat. Mer' úgy tûnik, jogos lenne, ha részt vállalnának az általuk okozott tömérdek hibából is.....de tudom, ez soha sem fog változni......
|
1Laciapu | 15021 | 2012. október 7. 21:20 | Válasz erre: 15020 |
Na ezt kellet volna törölnöd, egyszer, jó alaposan... Ez sem Hozzád nem illik, sem a korábbi hozzászólásokhoz... |
Taro | 15020 | 2012. október 7. 21:04 | Válasz erre: 15019 |
Bocsánat, hogy felhoztam a témát. Szerintem 2014-ben szavazzatok az MSZP-re. Lendvai, Lampert, Veres, Hagyó (ha addigra kiengedik) elvtársak szerintem 2014-re megjavulnak és jön a Kánaán. Nem is számít mekkora gazemberekre szavatok, csak szavazzatok!!! Ha nagy a baj még Gyurcsány is visszajöhet. :-( |
classic | 15019 | 2012. október 7. 20:59 | Válasz erre: 15013 |
Az emberek arra szavaznak aki jelölteti magát és indul a választáson. Itt is ahol szerintetek mindenki lop és felelõség nélkül él-dolgozik-politizál meg a "tökéletes" egyéb országokban is ez így mûködik. Ott is az ellenzék szerint a másik többet lop. Tehát nem családtagra szavazol akit ismersz mélyebben hanem egy idegenre aki vagy meggyõz valamirõl pillanatnyilag és rá szavazol vagy nem és akkor egy másikra. Ennyire egyszerû...de te nem ezt akarod sulykolni hanem azt hiszed, hogy fontos a szavazó lelkiismeret furdalása mert lám lám elrontotta a szavazást. De azt nem lehet elrontani. Csak késõbb belemagyarázni. Az egyén szavazáskor nem össz társadalmi érdek mentén dönt sehol a világon hanem kisebb csoportérdekek mentén. És ez így van jól....aki meg nem megy el és ti arra buzdítjátok, hogy ne menjen hát bizony bizony valamelyik vesztes érdekeit szolgáljátok ki....vagy más érdekeit aki a "nem szavazok ezekre" mentalításból profitál. De az sem biztos, hogy tisztességes a most felvázolt értékrendben. |
Taro | 15017 | 2012. október 7. 20:56 | Válasz erre: 15014 |
Igazad van. Sõt! ...... 6* töröltem ki a választ. Bocsánat |
tsanyi | 15016 | 2012. október 7. 20:54 | Válasz erre: 15013 |
Annak, hogy ha a nép többsége nem megy el szavazni csak fejlett demokráciában arra érzékeny politikusoknál lenne hatása....errefelé nem, itt inkább még nagyobbat röhögnek és vidámabban lopnának......ilyen a nemes erkölcs....
|
tsanyi | 15014 | 2012. október 7. 20:50 | Válasz erre: 15013 |
Ha senkire nem szavazok akkor arra szavazok akinek épp 1-el több szavazata van mint a másiknak....igény lenne tisztességesekre, de az szerintem sem megoldás, hogy sértõdötten europér módon nem megyek el szavazni....igen büntetni kell, tény, hogy a következményei is megvannak, de ha nem megyek szavazni akkor annak is....a maszop büntetve lett, talán ebbõl okulva legközelebb nem olyan politikát folytatnak mint amiért büntettük õket, de nem is olyan kirekesztõt mint a fityisz....persze a veszély fennáll, de ha nem szavazunk akkor is....és legalább az érzet megvan, hogy van ehhez közöm.....mint írtam az elõzõ szavazáskor ezekre szavaztunk így nem mondhatom, hogy nincs hozzá közöm.....meg is próbálom jóvátenni ahol lehet...
|
Taro | 15013 | 2012. október 7. 20:41 | Válasz erre: 15010 |
"Nem hiszem, hogy azzal elérek valamit, ha nem megyek el szavazni. Ugyanis akkor azt sem tudom kifejezni, hogy mit nem akarok! " és a 2010-es szavazatod vajon segített egy rablóbandának 2/3-ot szerezni? Vagy az nem baj? Jól kifejezted, hogy bosszúvágyad erõsebb a hazaszeretetednél. Lassan be kellene látni, hogy kb. milyen károkat okoz, ha nem az értékrendednek, erkölcsödnek megfelelõ pártra, jelöltre szavazol, hanem büntetsz. Kit büntettetek meg 2010-ben? Csak nem a népet? Bizony hogy ti, büntetõ szavazók vittétek csõdbe az országot! Akkor, amikor tudtátok, hogy a FIDESz pont úgy lop, mint az MSZP, de mégis gazembereket szavaztatok döntéshozói pozícióba! Ahogyan 2006-ban is gazembereket szavaztak meg a "szegény, semmirõl sem tehetõ melósok, értelmiségiek". Látjátok itt van a társadalmi gondolkodás leképezõdése. Mint ahogyan a pol elitnél azon siránkoztok, hogy nincs felelõsségvállalás, úgy ,magatokról is lerázzátok a felelõsséget. Vajon hogyan tudott Orbán Viktor egyáltalán a nyerni (ráadásul 2/3-al) a 98-02 közötti ordenáré lopásaival, hazugságaival? Hogyan lett minelnök Gyurcsány Ferenc? Megmondom: beszavaztátok õket, ti kedves semmirõl nem tehetõ, de mindenképpen szavazó állampolgárok. :-( |
tsanyi | 15012 | 2012. október 7. 20:02 | Válasz erre: 15011 |
Talán jogász, közgazdász?....na ezért is nem kell õket újratermelni....:)))
|
1Laciapu | 15011 | 2012. október 7. 20:00 |
A tanult embereket megfelelõképpen tessék értelmezni! Természetesen nem mindenkire vonatkozik, a témából egyértelmû, hogy kikre gondolunk... |
1Laciapu | 15010 | 2012. október 7. 19:57 |
Nem hiszem, hogy azzal elérek valamit, ha nem megyek el szavazni. Ugyanis akkor azt sem tudom kifejezni, hogy mit nem akarok! Tanult emberek? tsanyinak teljesen igaza van! Az állítólagos tanult emberek miatt tartunk ott, ahol vagyunk! Mondd, mit csináltam én /most nem személyesen, hanem mint nép/, amivel csõdbe vittem az egész országot? Nem dolgoztam, nem fizettem adók tömkelegét, nem fizettem a kölcsönöket, áfát, köfát, illetéket, minden szart? Én nem tudok milliókat, milliárdokat offsor cégekben külföldre menekíteni, hogy aztán amnesztiával legalizáljam, de ha nem, akkor sincs semmi! Én nyúlom le a milliárdos megbízatásokat? Én nem kaptam az órákból egyet sem! Nem kapok év végén milliókat osztalékba, minden egyes forintért keményen meg kell dolgoznom és adóznom! Mégis minden alkalommal nekem kell húzni a nadrágszíjon? Az "elit?" meg röhög a markában évtizedek óta? Ez a demokrácia? |
tsanyi | 15009 | 2012. október 7. 19:46 |
Lejjebb kicsit túlfûtötten válaszolgattam...elnézést....a vita kell hisz az visz elõre....
|
tsanyi | 15008 | 2012. október 7. 18:52 | Válasz erre: 15006 |
És miért ne lenne fogalma?....annyi van, hogy arra szavaz amelyik neki jó....a mûvelt nem ugyanezt teszi?...arra szavaz aki neki jó....
|
tsanyi | 15007 | 2012. október 7. 18:52 | Válasz erre: 15006 |
A gárda tök mindegy, demagógia az ha azt mondom,hogy ha a szavazatom nem kell akkor a munkám és a pénzem se kelljen?....engem is zavar, hogy pénzért, gulyásért veszi a szavazatait szinte az összes párt, de hol húznád meg a határt?.....amit mondasz inkább az a demagógia.....a szavazás egy demokráciában minden polgárnak alapvetõ joga....persze lehet korlátozott demokráciát is csinálni korlátozott szavazó joggal, de akkor az már legfeljebb a nevében demokrácia....
|
eröt | 15006 | 2012. október 7. 18:41 | Válasz erre: 15005 |
Mert nincs fogalma.A mónisó meg a blikk meg a tevehiradó irányítja õket. Légyszi a demagógiát másnak.Én jobboldali vagyok de RÉGI. Ezt a gárdát meg utálom. |
tsanyi | 15005 | 2012. október 7. 18:35 | Válasz erre: 15001 |
Hogy, hogy fogalma nincs mit csinál?....a "mûveltebb, tanultabbnak" van?.......az ország összes gondját mûvelt és tanult emberek okozták.....nem beszélve arról ha nem kell a buta eccerû ember szavazata akkor ne kelljen az olcsó munkája és befizetett adói sem( a segélyes más tészta, annak akkor is jár ha nem szavaz)....talán úgy kéne politikát csinálni, hogy azt az eccerû ember is értse(mert ha nem érti nem benne van a hiba hanem épp lopás zajlik és azt magyarázzák bonyolultan)......és honnantól számítana mûveltnek, szavazásra jogosultnak a polgár?....ki szabná meg a határt?....és a legjelentõsebb amiért a derék vezér a reggel szórakozik az az, hogy miért ne dönthetném el akár az X behúzásának a pillanatában, hogy kire akarok szavazni?....persze két hajszálon vesztett szavazás után nem csoda ha a vezér be van tojva
|
qqriq64 | 15003 | 2012. október 7. 18:22 |
" ha nincs olyan párt, képviselõjelölt, akinek az értékrendjével, erkölcsiségével egyetértesz, akkor nem szabad szavazni. " Én egyetértek. |
Taro | 15002 | 2012. október 7. 18:17 | Válasz erre: 14997 |
"De a legutóbbi ikszeléskor ez volt a legkisebbnek tûnõ rossz." Nekem ezek az "indokok mindig nagyon tetszettek. Jól mutatják, hogy sajnos fogalma sincs a társadalom nagyobbik hányadának a demokrácia mûködésérõl (így aztán nem is mûködik). "Erre senki nem gondolt, hogy nem szart kapunk a nyakunkba csak kakát. " Aztán ez is sokat mutat ám! Nem véletlen, hogy a 98-02 közötti kormányzásukból vettem a példákat! Szerinted 2010-re megjött az erkölcsi érzéke annak a csapatnak, mely 98-02 között már bizonyított? "Te sem válaszoltad meg a kérdést! " A kérdést megválaszoltam, csak nem érted. Választások során oda kell tenned az "X"-et, ahol az értékrendednek, erkölcsi nézeteidnek megfelelõ a program és a képviselõjelöltek. Ha nem így teszel, akkor mitõl is lennének olyan képviselõk, akik a Te értékrendedet, erkölcsi nézetrendszeredet képviselik. Bár itt sokszor lehülyéznek, stb. megint elmondom: ha nincs olyan párt, képviselõjelölt, akinek az értékrendjével, erkölcsiségével egyetértesz, akkor nem szabad szavazni. A nyugati országok XX. század második fele ezért is érdekes olvasmány lehet a politikatörténet témában. Jól mutatja, hogy mitõl kell a legnagyobb politikusnak is azonnal lemondania, ha erkölcstelenséget tesz. Aztán ebbõl már könnyen kilogikázható, hogy nálunk miért nem kell lemondania. |
eröt | 15001 | 2012. október 7. 18:08 | Válasz erre: 14996 |
Kábé ezért nem hülyeség az,hogy az eccerû embernek nem kellene szavazati jog.Mert fogalma nincs mit csinál csak kitölti a szelvényt és vár a nyereményre.Lehet kövezni de ennek így semmi értelme. Milliók szavaznak gondolkodás,körültekintés és ami még rosszabb emlékezet nélkül.A szavazás felelõsség.
|
1Laciapu | 15000 | 2012. október 7. 17:21 | Válasz erre: 14995 |
"Amikor rájön a nép, hogy gazembert választva, gazemberséget fog elkövetni a politikus, akkor majd lesznek becsületes politikusok is." Ezzel az az alapvetõ probléma, hogy minden egyes választásnál ugyan azt a gazembergárdát látod a papíron, esetleg más csoportosításban. Tudsz ezen, mint állampolgár változtatni? Biztosítja neked ezt az úgynevezett demokrácia? Szerintem ez békés módszerekkel nem megy... Amíg ugyan az a pár ember írja a forgatókönyvet, addig nincs esélyed változtatni. |
tsanyi | 14999 | 2012. október 7. 17:14 |
Egyébként ideje lenne már ha egy jobbközép és egy balközép párt megjelenne a színen....Ángyán csinálhatna egy pártot, a vidéket máris maga mögött tudná...a másik oldalon nem tudom ki lehetne, de kéne valami más...
|
tsanyi | 14998 | 2012. október 7. 17:12 |
Ez az õskomcsi bayer nem akármekkora balfék: http://proszektura.blog.hu/2012/10/07/szetverni_a_pofajat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_07&utm_campaign=index.....és milyen erõs illetve másokat milyen vehemenciával tud erõszakra buzdítíni ahelyett, hogy õ maga állna ki valaki ellen valamiért.....bár igaz, ha akkora és olyan lenne bárki mint õ akkor biztos nem állna ki még egy ötödikes ellen sem sem fizikai erõnlét sem ész terén...:)))....(és ezt tényleg benyalják í hívek?)
|
1Laciapu | 14997 | 2012. október 7. 17:10 | Válasz erre: 14995 |
Na látod, errõl beszéltem! A mostani kormányt a vezérrel együtt el lehetne zavarni azokért, meg még 100 más dologért, amit írtál, ez nem vitás. De a legutóbbi ikszeléskor ez volt a legkisebbnek tûnõ rossz. Mert az elõzõ kurmány után sokan úgy voltak, hogy bárki, csak legyen végre vége annak az eszetlen ámokfutásnak. A 2,7M ember nem ezt akarta, ami van, hanem AZT nem bírta tovább, ami addig volt! Erre senki nem gondolt, hogy nem szart kapunk a nyakunkba csak kakát. Te sem válaszoltad meg a kérdést! |
tsanyi | 14996 | 2012. október 7. 16:18 | Válasz erre: 14995 |
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy elõre ezt az egyszerû ember nem tudhatta illetve a zemútnyócév miatt biza el akarta zavarni a fenébe az elõzõeket....és az ígéretek amit a mostani vezér aki akkoriban még a nép barátja volt tett azok nem ezt a jövõt vázolták elénk mert hiába nem ígért szinte semmit, de azért csak volt pár dolog.....nálunk az 5 szavazóból 4 a vezérre szavazott 1 meg a jobbikra.....ma már bárkire csak ezekre nem és el fogunk menni mind regelni(ez egy ígéret amit be is tartunjk!)....viszont amit ezek mûvelnek azt nem lehet máshogy értelmezni mint a demokrácia leépítését és akik most ezt üdvözlik azok fognak legjobban sikítozni amikor majd nem tudnak arra szavazni akire akarnak mert már nem lesz más mint a vezér......
|
Taro | 14995 | 2012. október 7. 15:26 | Válasz erre: 14993 |
Bizony, hogy demokrácia van (még). 2,7 millió ember értékrendjének megfelel, hogy olyan ember legyen a minelnök, aki saját (ill. feleség) vállalkozását finanszírozza vissza nem térítendõ állami támogatással, aki elvesztvén a 2002-es választások elsõ fordulóját, gyorsan elad 12 állami gazdaságot úgy, hogy az MFB (álllami bank) finanszírozza. 2,7 millió ember erkölcsébe belefér, hogy többszáz millió Ft-ot költsenek, 5 milliót érõ órákra, majd ingyen szétosszák. Kb. ennyi sz@rt lehetne a Hagyófélékre, Tocsik félékre, stb. mondani. Amíg a társadalomban találsz 2,7 millió embert, aki bármilyen okból gazemberek mellé teszi az "X"-et, addig mitõl is kellene becsületesnek lennie a politikusnak? Amikor rájön a nép, hogy gazembert választva, gazemberséget fog elkövetni a politikus, akkor majd lesznek becsületes politikusok is. Addig nem. Bizony a demokráciában pontosan olyan politikusok gyakorolják a hatalmat, amilyen a társadalom maga. |
qqriq64 | 14994 | 2012. október 7. 12:30 | Válasz erre: 14993 |
Teljesen egyetértek. Mint a jó öreg Winston mondta a demokrácia a létezõ rendszrek legrosszabbja de még nem találtak ki nála jobbat. |
1Laciapu | 14993 | 2012. október 7. 12:25 | Válasz erre: 14990 |
Attól függ, mit nevezünk demokráciának. Mert ha ez demokrácia, ami most van, akkor köszönöm, ebbõl nem kérek. A mostani kormány, vagy az elõzõ balos vezetés húzásait valóban az ország többsége akarta, akarja? Mi járulunk hozzá az orbitális lenyúlásokhoz, tisztességtelen törvények kitalálásához, népnyúzáshoz, stb, most hadd ne soroljam? Itt a demokrácia addig tart, amíg van lehetõséged 4 évente választani, hogy az eléd tett paríron látható nevek közül kit hánynál le a legkevésbé, mert már akkor tudod, hogy ugyan azt folytatják, csak más úton folydogálnak el a pénzek ugyan azon zsebekbe. Innentõl semmibe nincs beleszólásod, senkit nem kérhetsz számon, tiltakozni sem tudsz, mert nem törvényes. Számtalan fórumon olvasni a fõokosokat, hogy a Fidesz kétharmad hogy jött össze. Ki volt az a hülye, aki rájuk szavazott. Kérdezném, most is, amire még soha sehol senki nem válaszolt: Miért, kire kellet volna? És az tuti jobb lett volna, mint az elõzõek? |
tsanyi | 14992 | 2012. október 7. 09:42 | Válasz erre: 14990 |
Erre gondoltam én is bár nem ezt hozzák fel egy ilyen kormánynak az elképzelhetõ hibájául hanem amit írtam....
|
tsanyi | 14991 | 2012. október 7. 09:41 | Válasz erre: 14989 |
De ki mondta, hogy a maszop baloldali?....pont mint ahogy a fityisz sem jobboldali.....és tény, hogy valóban kevés párt programja a gyûlölködés, de vannak kivételek, hanem az embereké, de erre a politikusok játszanak rá, ha nem szítanák kitalált vagy állandóan ismételt jelenségekre való felhívással egy adott csoport elleni gyûlöletet akkor az nem is nagyon lenne illetve csak azon környéken ahol az adott csoport elköveti nemtelen tettét....
|
Taro | 14990 | 2012. október 6. 23:42 | Válasz erre: 14913 |
A "szakértõi kormányzás" maga a demokrácia elutasítása, csak burkolt formában. Azt jelenti, hogy a többség akaratát nem hajlandó elfogadni, aki ilyet szeretne (hogy milyen okból, az kvázi lényegtelen). |
Taro | 14989 | 2012. október 6. 23:40 | Válasz erre: 14911 |
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy mondjuk 2010-ig az MSZP-nek az volt az egyetlen programja, hogy Orbán maga a patás! Nincs különbség, az õsbalosok pont úgy utálják a jobbosokat, mint a jobbosok a balosokat. |
Taro | 14988 | 2012. október 6. 23:37 | Válasz erre: 14910 |
Egyrészt nem a pártok, hanem a pártokhoz tartozó emberek gyûlölködnek (melybõl következik, hogy pártok nélkül is lenne gyûlölködés), másrészt a pártok azok, amik a társadalmon belül képviselik az azonos gondolkodású embereket (vagyis nem a pártoktól lesz ilyen az ember, hanem az emberektõl lesz ilyen a párt).
|
Taro | 14987 | 2012. október 6. 23:32 | Válasz erre: 14898 |
Tényleg vicces, hogy egy ócska, a tényeket figyelmen kívül hagyó politikus politikai show mûsorát még idézed. Talán árnyalja a képet, ha utána olvasol a témának: http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_els%C5%91_vil%C3%A1gh%C3%A1bor%C3%BA_%C3%A9vei_%281916%29 Egyébként Angliának hódító tervei voltak a Közel-Keleten és bizony a zsidók tevõleges segítségével tudta végül az I. világháborúban megszerezni Palesztina feletti uralmát. Ma már az is világos, hogy a zsidók betartották a szerzõdést, az Angolok meg nem (azért érdekelne, hogy ezen szerzõdés mely pontja az, amely az adott kor külpolitikai erkölcsi szabályaiba ütközött?). |
fakerekû | 14986 | 2012. október 6. 21:24 | Válasz erre: 14985 |
Még úgy tûnik szabad országban élünk! 1982-ben,New York valamelyik utcáján hangosan beszélgetve sétáltunk, ebédidõben.Senki sem fordult hátra,hogy ki jöhet mögötte. Engem nem zavar az izraeli zászló,amíg ugyanannyi lobog más nemzetek zászlajából.Fontos az egyensúly. Azért zárójelbe felhívnám a vadmagyarkodók becses figyelmét valamire(akarhatják a horti rendszerrendszer elõtti rendet,de egyet ne feledjenek:aki cseléd volt,cseléd lesz újra!Minden rendszer kitermelte a maga mágnásait(ez is)Ez nem fog változni. |
qqriq64 | 14985 | 2012. október 6. 21:04 | Válasz erre: 14978 |
Igen akarok. Egy magánlakást iraeli zászlóval.
|
tsanyi | 14984 | 2012. október 6. 20:13 |
Egy komment innen...és az utolsó mondat üt: http://magyarinfo.blog.hu/2012/10/06/pedagogusnak_nem_jar_konyak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_06&utm_campaign=index "Épp 10 milliárdot költenek az Orbán testõrségére, és -....90 milliárdot ... - autókra és lakberendezésre, mert... fidesznyikek... Oktatás az nem kell nekik. Arra nem költenek. Mert a fidesznyik az nem tanul, hanem ...tud." ....anyám-apám tanár volt....most mit szólnának? |
tsanyi | 14983 | 2012. október 6. 18:30 | Válasz erre: 14978 |
Az tény, hogy a többségnek tényleg elege van az állandó ajvékolásból és fõleg a vég nélküli kártérítésbõl....nem véletlenül tûnt el az szdsz....amiért úgymond a "védelmembe" veszem ezt az ügyet is az az, hogy szóba került a gyûlölködés mint a baloldal eszköze.....
|
tsanyi | 14982 | 2012. október 6. 18:28 | Válasz erre: 14974 |
A vicc, hogy a többség pont letojja, hogy leszbi volt vagy sem, csak azért említik meg mert azok akik õt istenítik azoknak az ilyen másság elfogadhatatlan....
|
tsanyi | 14981 | 2012. október 6. 18:27 | Válasz erre: 14977 |
De van...egy igazi államférfi a népét mindennél elõbbre helyezi, ha nem ezt teszi akkor csak olyan mint mi mindannyian, de semmiképpen nem való egy háborús helyzetben az állam vezetõjének...a tettek beszélnek, a többi csak magyarázkodás...
|
lecso | 14978 | 2012. október 6. 15:52 | Válasz erre: 14970 |
http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/isaszeg.JPG http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/isaszeg2.jpg http://szentkoronaradio.com/files/isaszeg_zaszlo2.JPG http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/isaszeg2.jpg http://1.bp.blogspot.com/-WrqIFsCj1jw/Ta4QlqqGh2I/AAAAAAAAAtM/JJ8asEe2B80/s1600/holo2.jpg http://barikad.hu/sites/barikad.hu/files/images/zsidi2.jpg Ez kábé kettõ percet vett igénybe eddig. Akarsz még? De említhetném az idegenszívû siffert, és sötét bandáját, akik a Parlament alakuló ülésére izraeli kitûzõvel vonultak be. Nos senki sem vágta pofán a hazaárulókat, elég volt nekik a feszengés a Székely Himnusz alatt... |
parabellum | 14977 | 2012. október 6. 15:47 | Válasz erre: 14968 |
Nézz utána Szálin és fia kapcsolatának és már nincs párhuzam.
|
lecso | 14975 | 2012. október 6. 15:41 | Válasz erre: 14968 |
Mondottam, a történelmet, melynek tükrében kívánod szemlélni a múltat, a gyõztesek írják. Ugye nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, ha a németek nyerik a háborút, kicsit mást tanultunk volna, mondjuk például a felszabadításról. Vagy Hortyról. |
lecso | 14974 | 2012. október 6. 15:36 | Válasz erre: 14966 |
�Lehet, hogy mondta, lehet hogy nem. Mint ahogy lehet, hogy Tormay leszbikus volt, és lehet, hogy nem. Gondoltam, berakom, mint kész tényt, mint ahogy kész tényként tette valaki ide a leszbi témát is. |
tsanyi | 14973 | 2012. október 6. 14:39 |
Csak, hogy miért is nem sértés ha híveknek nevezzük a híveket: http://szekularisfigyelo.blog.hu/2012/10/05/a_fidesz_mint_egyhaz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_10_06&utm_campaign=index "Aki mindmáig nem tudta elhinni, hogy a Fidesz valójában nem politikai pártként, hanem követõitõl feltétlen odaadást követelõ vallásként mûködik, az meggyõzõdhet errõl a "Nemzeti Könyvtár" címû könyvsorozathoz kötõdõ szóhasználatból. A kormány (és az õ képviseletében Kerényi Imre) ezt a sorozatot ugyanis "hívei és leendõ hívei számára" ajánlja. A "kultuszkönyvtár" megfogalmazás pedig újból rávilágít a kormány kultúra- és hagyományfelfogására: egyik sem egy élõ, alakuló dolog, amin elgondolkodunk, amit megkérdõjelezünk hogy újjáalakíthassuk és újrateremthesssük, hanem egy modzulatlan, döglött valami, amivel egyetlen dolgot szabad tenni: kiürített aggyal engedelmesen imádni. Nem csoda, hogy a könyvsorozat fõ funkciója, hogy iskolaigazgatói irodák díszítéséül szolgáljon." ...van benne szó tormayról is akinek leszbikussága egyáltalán nem baj sõt kívánatos ellentétben a sok szingli ratyival... |
tsanyi | 14972 | 2012. október 6. 14:24 | Válasz erre: 14971 |
Egy igazi komcsi demjánnak aki mindenhová benyalta magát és úgy sikerült egyre feljebb kerülni és aki ne felejtsük, hogy tavaly kínában kijelentette, hogy Mo.-n szeretné elérni, hogy a munkanélküliség minél nagyobb legyen mert akkor a dolgozók jobban megbecsülik a munkahelyüket(nem pofáznak vissza és követelnek mindenféle jogokat) és olcsóbban lehetne õket dolgoztatni.....na egy ilyen féregnek a szava semmit nem ér mert jobban hazudik mint ezer más(még, hogy õ állandóan figyelmeztetett minden kormányt mi?) és mindig azt hazudja a múltjáról ami éppen az érdeke...ha hirtelen visszajönne a szoci korszak akkor azonnal azt mondja, hogy õ volt kádár legjobb barátja és nála nagyobb komcsi nincs.....,hogy lehet etalonnak venni bármely olyan senkiházinak a szavát aki a szoci rendszerben volt valaki és utána ebbõl lett milliárdos?...az ilyet alapból börtönözni kéne nem mennybe vinni....
|
classic | 14971 | 2012. október 6. 13:39 |
"A kritika általában nem esik jól, és nem biztos, hogy okos dolog, ha egy üzletember a politikát kritizálja. Azonban én rákényszerülök a VOSZ-os funkcióm miatt. De nemcsak most vagyok kritikus. Egy olyan kormányt nem tud mondani Magyarországon, amelyet ne figyelmeztettem volna idõben. Ez még a Lázár-kormánnyal kezdõdött (Lázár György 1975-tõl 12 éven keresztül volt a minisztertanács elnöke - a szerk.). Amikor nem volt demokrácia, akkor is kritizáltam a kormányt. Most demokrácia van, miért ne tenném? De a kritikával se legyünk igazságtalanok. Az elõzõ kormányok nyolc éve alatt a hitelminõsítõk tízszer minõsítették le ezt az országot, míg a mostani alatt egyszer. Ez mutatja, hogy milyen nehéz feladat maradt az Orbán-kormányra - ezt nem lehet elfelejteni. Azt is látni kell, hogy mit enged meg a nemzetközi környezet. Én mondtam ki elõször, hogy amikor Magyarország eladósodott, a függetlenségét is elvesztette. Kell az embereknek az illúzió, hogy ez nem így van, de valójában Magyarország nem egy független ország. Ebbõl egy kiút lehetett volna, ha az unió a kormány megalakulása után engedélyezi, hogy magasabb legyen a magyar költségvetés hiánya, és a kormány ezzel párhuzamosan támogatni tudja a termelés beindulását. De ez nem történt meg. Ezek után a kormánynak radikálisabban kellett volna változtatni a gazdaságpolitikáján. Mondjuk a Mol-részvényre költött milliárdokból új, termelõ vállalatokat kellett volna alapítani." A hozzánemértõviktor s...gnyalódemján.... |
qqriq64 | 14970 | 2012. október 6. 10:08 | Válasz erre: 14969 |
Épp a közelmúltban mentem valahová buszal és láttam az egyik ház ablakába kitéve egy izraeli zászlót. Egybõl az jutott eszembe hogy Magyarországon mennyi idõ telne el mire bevernék az ablakát. |
tsanyi | 14969 | 2012. október 6. 09:22 |
A gyûlölködés témához ennyi még: http://index.hu/belfold/2012/10/05/megvertek_a_budapesti_zsido_hitkozseg_egyik_vezetojet/ ....ez már az, valamiért soha nem olvasok olyat, hogy Magyarországon néhány rabbi bandába verõdve összevert egy templomból kilépõ papot utána meg kukákat borogatva autókat gyújtottak fel miközben keresztény néniket aláztak porig....persze gondolom ez csak egy provokáció mint az összes, helyi zsidó fiatalok verték meg a rabbit mert túl sokat vágott le anno a répájukból... |
tsanyi | 14968 | 2012. október 6. 09:04 | Válasz erre: 14956 |
"Honnan tudjuk meg ki milyen ember volt valójában? " Honnan?...pont a történelem tükrében lehet ezt megmondani ahol már nem ferdítenek a kortársak akik vagy ellenségek vagy barátaik voltak....jellemzõen a belsõ tulajdonságokat a tetteikbõl lehet levonni.....épp tegnap hallottam egy párhuzamot sztálin és horthy között.....mindkettõnek elfogták a fiát a németek és alkudni szerettek volna velük....sztálin válasza az volt, hogy a fia csak egy katona, azt tegyék vele mint a többiekkel....horthy viszont mint tudjuk odaadta a németeknek az országot és lemondott.....a rómaiaknál volt egy Diocletiánus(ha jól emlékszem a nevére) nevû császár aki valamelyik törzzsel történõ csata során együtt harcolt a fiával ellenük, a csata során hírt kapott, hogy a fiát elfogták és megölték erre nem abbahagyta a harcot és siránkozva elvonult hanem a kilátástalan küzdelmet addig folytatta míg maga is oda nem veszett......ez csak egy különbség, de van számolatlan....ha valaki államférfi akkor a népét mindenek elé kell helyeznie még a család elé is, akit meg lehet zsarolni egy családtagjával az mondjon le és éljen egyszerû életet, de fõleg ne nevezzék hatalmas államférfinak.....szerintem...a tormay ügy is ilyen szánalmas volt és erõsen hajaz néhány mostani ügyintézésre... |
tsanyi | 14966 | 2012. október 6. 08:55 | Válasz erre: 14943 |
Tényleg mondta?....valami beszéd vagy önéletrajzi mûben?...nem tudom komolyan kérdezem, amúgy nem igazán vagyok tisztában a munkásságával, de annyit tudok, hogy inkább köztársaság párti volt és a földjeivel is mintha csinált volna valamit....vagy nem?
|
tsanyi | 14965 | 2012. október 6. 08:52 | Válasz erre: 14940 |
A tetûhintás gúnynév és szerintem még nem gyûlölködés mert még nem fenyegeted csak gúnyolódsz rajta, amit a cigókról írtál még mindig nem az , a genetikai dolog a fene tudja......az meg, hogy szerinted itthon nap mint nap gyalázva vagy mások által inkább túlérzékenységnek mondanám amit felerõsít egy olyan közösséghez tartozás amelyek lételeme a gyûlölködés amit ha nem talál alapból akkor kitalál magának és állandóan napirenden tartva gyõzködi a sajátjait, hogy milyen megaláztatások érik õket aminek van igazság alapja, de jellemzõ fõleg nem állandó.......naponta új emberekkel találkozom mert minden nap más céghez megyek ahol órákat töltök(rossz esetben) és valahogy nem általános az, hogy megszólnak, leköpnek és inzultálnak a magyarságomért......párszor elõfordult(vagy csak 1X?), hogy egy kisebb cigó csoport valamit beszólt, de ez nem általános legalábbis ahol én járok, igaz nem nagyon fordulok elõ putrisoron, ott több lehetõségem lenne átélni az alázást.....amikor a kurucot nézegetem akkor én is azt hiszem, hogy már csak napok kérdése a magyarok kiirtása.....nem akarom elbagatellizálni ezeket a dolgokat, de nem is akarom felnagyítani hanem inkább a helyén kezelni igyekszem és fellépni ellene akármelyik oldal "gyûlölködik"....
|
TomRed | 14963 | 2012. október 5. 21:13 | Válasz erre: 14960 |
Logikus és fontos, ráadásul sikeres is volt az északi hadjárat: http://magyar-historia.blogspot.hu/2012/06/trianon_25.html Bonyolultabb a történelem annál, hogy az éppen uralkodó aktuálpolitikai szemüvegen keresztül lehessen megítélni. |
lecso | 14960 | 2012. október 5. 20:51 | Válasz erre: 14957 |
Nagyon nagy a témakör, és annyit lehetne beszélni, az írás meg lassú... Felvidéki hadjárat... miközben köteleztek minket, hogy vonuljunk vissza, idegen katonák raboltak országszerte... |
lecso | 14958 | 2012. október 5. 20:47 | Válasz erre: 14955 |
Még valami. Én nagyon ajánlom mindenkinek, a Bujdosó Könyv elolvasását. Kizárt, hogy ne okuljon belõle. Még ha különbözõ tanulságot is vonunk le belõle.
|
TomRed | 14957 | 2012. október 5. 20:45 |
Itt van egy másik ember, Stromfeld Aurél életrajza: http://hu.wikipedia.org/wiki/Stromfeld_Aur%C3%A9l Szerintem még a Tanácsköztársaság alatt is a hazáját védte és a felvidéki hadjárat során sikereket ért el, ami az elsõ világháború után szinte szétesett katonaság újraszervezésével komoly teljesítmény volt. A Horthy Miklós bátor, de inkább szerencsés otrantói haditetténél fontosabb, de mostanában nem sokra tartott hadjárat volt az. Stromfeld Aurél a katonáit megbecsülte, megvédte, ami akkoriban és késõbbiekben is igencsak szokatlan hozzáállás volt: "Itt az orosz–japán háború eredményeként levonható modern hadviselési szemléletet terjesztette és tanulmányt írt az altisztek fontos szerepérõl a hadseregben. Ebben arról is ír, hogy a tiszti rendfokozatokat ne középiskolai eredménytõl, hanem rátermettségtõl tegyék függõvé, és a szegényebbek is bekerülhessenek a tisztikarba." "Ezt sikerült elérnie, és a rendezett visszavonulás mellett sok hadianyagot is megmentett, így visszavonulási szakértõnek kezdték tekinteni a hadsereg vezetésében. Az 1916-os Bruszilov-offenzíva során szintén a lassú visszavonulást alkalmazva õrizte meg csapatai harcképességét, a felmorzsolódást jelentõ ellenállás helyett.[9]" |
lecso | 14956 | 2012. október 5. 20:43 | Válasz erre: 14955 |
Na ez már vitaalap. És van igazad, nem is kevés abban, amit mondasz. Károlyiról, meg Hortyról a szennyes utókor szûrõjén jut el hozzánk infó. Azt szokták mondani, hogy a történelmet a gyõztesek írják. Honnan tudjuk meg ki milyen ember volt valójában? A kulcs szerintem, hogy el kell olvasni azt, amit nem szeretnél hallani. Én megnézem az index, és a kuruc híreit is, mint azt már mondtam, Megnézem az echotv, és a Atv vitamûsorait. Olvasok Tormay Cécile-t is, meg Wikipédiát. "A valódi tragikum nem az igazság és az igazságtalanság, hanem az igazság és igazság közötti összeütközésben van. Ezt azonban nehéz elfogadni bárkinek is, aki csak egyetlen abszolút igazságot ismer, a magáét. Az ilyen ember sorsa a rettegés. A tévedéstõl és a beismeréstõl." Hegel |
TomRed | 14955 | 2012. október 5. 20:30 | Válasz erre: 14943 |
Ez nekem nem túl világos. Inkább úgy hangzik, hogy elkeseredésében mondta ezeket a mondatokat. Ha elolvasod az életrajzát, akkor szokás szerint nem lehet dogmatikusan, fekete-fehéren megítélni mint embert és mint politikust. http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi_Mih%C3%A1ly Elég csak ezt az egy cselekedetét példának kiragadni: " 1919. február 15-én a nagybirtokosok, a katolikus egyház és a szociáldemokraták különbözõ javaslatait ütköztetõ heves viták után fogadták el a kisgazdapárti Nagyatádi Szabó István által elõkészített földtörvényt, amely az 500 holdnál nagyobb magán- és a 200 holdnál nagyobb egyházi birtokok kártalanítás ellenében való kisajátítását és egy-egy család eltartására alkalmas kis- és középbirtokokra való felosztását mondta ki. A parcellázást azonban csak Károlyi maga kezdte meg kápolnai birtokán 1919. február 23-án." Az más kérdés, hogy végül abban a történelmi helyzetben nem lett sikeres politikus, de a mostaniak felett állt erkölcsileg. De talán Horthy Miklóssal összehasonlítva sem kell szégyenkeznie az utókor elõtt. |
qqriq64 | 14953 | 2012. október 5. 20:20 | Válasz erre: 14951 |
Így van. Meg nekem papírom van róla. Hivatalosan nehézgépkezelõ vagyok:)))))
|