2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kérlek jelentkezz be

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Elmélkedések
Következő oldal

László_atya 24590 2017. június 29. 09:57   Válasz erre: 24589
Félárvaként eléggé kemény vonalas poroszos nevelést kaptam. Nálam senki sem boldogabb csupán attól a tudattól, hogy felnőtt. Én egyetlen percét sem sírom vissza a gyerekkoromnak, illetve amire emlékszem abból. Természetesen a poroszos nevelés eredménye az is, hogy amikor már független voltam, poroszosan bevertem a nevelő orrát, hogy érezze a nevelésének gyümölcsét. Jó, igazából 2 foga is bánta a dolgot, de a mai napig úgy gondolom, hogy akkor sem lennénk egálban, ha megnyomorítottam volna egy életre. A nevelés azonban csődöt mondott, ugyanis én nem az a fajta agyatlan barom szülő vagyok, hogy "nekem is szar volt, a gyerekeimnek is szar lesz", hanem azt vallom, hogy "az én gyerekem nem fog úgy felnőni, mint én".

csanyi 24589 2017. június 29. 06:45   Válasz erre: 24588
Hosszas és értelmetlen lenne felsorolni, hogy mit tartok pozitív tulajdonságnak egy embernél, de pl, az egyik haverom a gyerekét úgy küldi a suliba, hogy legyen erőszakos, bárkit nyomjon le aki "beszól" neki és különben is, az erőseké a világ (tanítgatja "fogásokra", hogy miképp kell elbánni a kisköcsögökkel) , no a haver a poroszos nevelésben hisz, szeretné ha a tanár akár verné is a gyerekeket meg a szokásos "kemény" nevelés híve. A gyereknek egy haverja sincs, minden percét egyedül tölti mert képtelen a normális kommunikációra cserébe rosszul is tanul. Mindenki maga tudja, hogy miképp szeretné nevelni a "kölykét", én a példámban felhozottra nem pedig tudom, hogy jó néhányunknak ez dicséretes, én ezt a saját neveltetésemből is szívesen kihagytam volna.

kawa70 24588 2017. június 28. 21:29   Válasz erre: 24587
De milyen.........A végkifejlettel sűrűn találkozok. Tisztelet annak a kevés kivételnek.

csanyi 24587 2017. június 28. 20:06   Válasz erre: 24586
Az általam említett szülő mindössze arra próbálja terelni a "kölykét", hogy ember legyen......

eröt 24586 2017. június 28. 19:50   Válasz erre: 24525
Bocs a hirtelen durvaságért.Véleményem és tapasztalatom szerint a kedves szülő nem neveli a fattyát hanem rábízza az utálatos tanerőre.Engem alsóban olyan ped taníto
tt aki Horthy hadseregében hadnagy volt.A fogságot is túlélte.Tényleg kiváló pedagógus volt.Az általam preferált kemény(Poroszos?)módszert használta.Fegyelem volt mint most sehol.Nagyon pici falunkból aránytalanul sokan érvényesültek.
A 16 fős osztálylétszám az alsó négy osztály összesen.Három osztálynak csendes óra egyiknek felelős.
Határozott véleményem:A Tsanyi által említett "szülő"?nem neveli semmire a kölkét.Nem az a kérdés,hogy a most elvárt keresztény(Kizárólag katolikus) szarra hanem semmire.
DQ

csanyi 24585 2017. június 28. 19:21   Válasz erre: 24578
Kitől vársz vélemény felvállalást a házmesterek országában (én is leszoktam róla csak néha engedek a kísértésnek)? Itt inkább a sunyi feljelentgetés és károkozás a trendi és otthon röhögni, hogy milyen jól megszívatta azt akivel baja van vagy akinek a javai kellenének.

eröt 24584 2017. június 28. 19:10   Válasz erre: 24578
A nyilvános levelezgetésnek vannak árnyoldalai.Jómagam vállalom a többségtől eltérő elveimet.Még nem csesztem rá emiatt.

László_atya 24583 2017. június 28. 11:26   Válasz erre: 24581
Nos, én a normálisnál is sokkal érzékenyebb vagyok mindenre (megvan az oka), ami gyerekekkel kapcsolatos, a molesztálás és gyermekbántalmazás tekintetében pedig zéró tolerancia van nálam. Vagy mondjuk úgy, hogy ilyen helyzetekben semmilyen gátlásom sincs az önbíráskodás tekintetében és szituációtól függően hajlandó vagyok akár a végsőkig is elmenni. Szóval én nem látok kivetnivalót a "cselekményedben".

Mielőtt itt bárki is vadállat f@szjóskának tart, hadd mondjak egy példát hogyan is intézem a kényes ügyeket a hétköznapokban.

Pár hete edzés után hazafelé menet megálltam egy közeli non-stop üzletnél, hogy vegyek pár dolgot. Leparkoltam a motort a bejárat közelében, amikor is odajött hozzám egy 7-8 éves forma cigánygyerek és pénzt kért tőlem. Láttam, hogy a szülei ott tanyáznak pár méterre és figyelnek. Szóval, a gyerek nagyon udvariasan tarhált. Mondtam neki, hogy ha vigyáz a motoromra, míg bent vagyok, lehet róla szó. Elfogadta a feltételt és vigyázzba vágta magát a motor mellett, én meg bementem az üzletbe. Amikor végeztem, ott strázsált a vas mellett és amikor meglátott, jelentette, hogy nagyon figyelt, minden rendben. Akkor elővettem egy kis aprót (2-300 ft lehetett) és odaadtam. Kérdezem, mire fogja költeni. Azt mondja, zsemlére. Kérdezem tőle, hogy csokit mikor evett utoljára. Nem válaszol. Kérdezem tőle, hogy a szülei el fogják venni a pénzt? Nem válaszol. Ekkor hangosan, hogy az odébb sunyító szülei is hallják, mondtam neki, hogy akkor még mielőtt bárki is elveszi a pénzét, menjen be a boltba és vegyen, amit szeretne, megvárom. Vagy ha ez nem tetszik, vissza is adhatja. Szegénykém tétován nézett a szüleire, meg rám, de én nyomtam egy barackot a kobakjára: húzzá' befelé csokiér'. Gyerek berohan, pár perc múlva jön ki csokival a kezében. Odajön hozzám és a lehető legőszintébben hálálkodik. Újabb barack, hagyom, hogy a közben beindított motoron meghúzgálja a gázt és közben látom, hogy a szülei gyűlölnek engem. Gyűlölnek, mert a pénz nem kerül hozzájuk, a csoki meg szemlátomást fogy. Gyűlölnek, mert pontosan tudom, hogy ők küldték rám a gyereket tarhálni, de ezt a gyerek javára fordítottam. Gyűlölnek, mert nem illek az egyszeri rászista gádzsó képébe, de mégiscsak az vagyok, mert a pénz nem került hozzájuk. Csakhogy a gyerekből még nem csináltak teljesen gyűlölködő zombit és őszintén sajnálom, hogy szegénynek pár éve van már csak, míg fel nem veszi teljesen a szülei "stílusát", és onnan vége. Most még láttam benne pár pillanatra az őszinte sz(ny)omorúságot, az őszinte örömöt és az őszinte hálát, az őszinte gyermeket.

De természetesen nem tagadom, hogy tudok egyszerű is lenni, mint a lejtő. Amikor arra van szükség. Nem vagyok büszke rá, de vállalom, mert az is én vagyok.

Utalatos 24582 2017. június 28. 10:31   Válasz erre: 24581
Kimaradt egy "nem " szocska.
Termeszetesen igy hangzott volna: "meg nem tortentte tenni".

Utalatos 24581 2017. június 28. 10:22   Válasz erre: 24579
A tarsadalmat egeszseges onvedelmi jogatol megfosztottak.
A csalad es egyen onvedelmi jogait a vegletekig megcsonkitottak, mig a "massag es a devians "
kisebbsegi jogokat aranytalanul megerositettek.
Munkam soran mar tobbszor talalkoztam gyerekmolesztalassal, zaklatassal.
Sajnos leggyakrabban csaladon belulivel.
Volt amit en fedeztem fel es bortonbe is juttattam az elkovetot. Ezzel viszont nem erzem megoldottnak vagy lezartnak ezt az esetet sem.
Az anya az elkoveto (nevelo apa) mellett allt ki es kepes volt a sajat kislanyat( aldozatot hibaztatas) meghazudtolni, ellensegnek tekinteni. Ot eves kislanyrol beszelunk.
Nem tudtam mast tenni, mint a hivatalos jogi eljaras, gyermekvedelmi procedurak betartasa mellett megkerestem a kislany edesapjat es apai nagyszuleit, hogy mindenkinek, de elsosorban a gyereknek az lenne a legjobb, ha a tovabbiakban ok nevelnek a kislanyt, csaladban, egeszseges kozegben. Hozza kell tennem, addig is mindent megtettek a kislanyert, amire a valas utan meg egy edesapanak egyaltalan lehetosege maradt.
Ma mar gyonyoru, kiegyensulyozott eletu foiskolas lany.
Mit gondoltok minek tanul?
Ovononek es social workernek.:-)
De nem emiatt a happy and vegett irtam meg ezt a tortenetet, hanem amiatt a cselekedetem miatt, amit akkor, meg nagyon kezdo es naiv ovonokent tettem es amiert talan meg most is megbuntetnenek:
Nem beszeltem le a kislany edesapjat es nagyszuleit az onbiraskodasrol, sot talan meg biztattam is oket. Igen, olyan mertekben tartottam becstelen gazembersegnek, undorito bunnek a tortenteket, hogy azt javasoltam, vegyenek elegtetelt, ha nem is a maguk, de legalabb a gyerek neveben!
Megtettek, evekkel kesobb, meghozza a nagypapa. Tudom mikent tette, de termeszetesen en errol nem tudhatok:-).
Igazsagot szolgaltatott es azt mondom jol tette.
Masok helyett tette meg. Sajnos magat az abusust ezzel sem lehetett mar megtortente tenni, de egy eletre elvette a kedvet a beteg allatnak.
Most is hiszek benne, hogy ez a beteg, embernek nehezen nevezheto vegleny valaki altal elnyeri bunteteset, ha mast nem is, mint hogy megakadalyozzak, hogy tovabb terjeszthesse aberralt nezeteit.
Termeszetesen mar az is verlazito, hogy bejuthat az orszagba es hogy a Pride keretein belul egyaltalan szohoz juthat, de remelem lesz olyan karakan nagypapa most is, aki elore megelolegezi neki a jogos "igazsagszolgaltatast"

László_atya 24580 2017. június 28. 09:54   Válasz erre: 24573
Éltem kint a jenkiknél egy darabig (sőt voltam MC tag is, onnan maradt meg a mostani nicknevem :) ). Igaz, hogy csak a déli államok életét ismerhettem meg, de kb úgy van, ahogy mondod. A környékemen mindenki tudta, hogy "idegen" vagyok. Nem éreztem különösebb hátrányát, de érezhető volt a távolságtartás. Az érkezésem után 2 héttel ünnepelték a függetlenség napját, vettem hát egy kisebb sávos-csillagost és elmentem egyrészt a dzsemborira, másrészt az ünnepi istentiszteletre is. Ez utóbbit azért tartottam fontosnak, mert délen sokkal inkább hívők az emberek (még akiből ki sem néznéd, az is), mint nem, és én is hívő vagyok, még ha vallásos nem is, másrészt ki akartam valahogy fejezni, hogy amíg az országban vagyok, addig minden tekintetben ott akarok lenni, nem csak földrajzilag. Szóval a lényeg az, hogy amikor megérkeztem a kápolna melletti térre, pár pillanatra elgondolkodtam, hogy jó ötlet volt-e ez, de gyorsan megnyugodhattam, mert mosolyokat kaptam, ill. egy-két nyugdíjas azért gyanakvó pillantásokat is küldött. Délután a dzsemborin néhányan, akik láttak az istentiszteleten, mint ismerősüket köszöntöttek és hüledeztek, hogy mennyi mindent tudok a történelmükről. Persze szart sem tudok a történelmükről, csak néhány nagyobb eseményt ismerek, de nekik az a kevés tőlem, mint a világ másik feléről jött embertől, soknak számított. Gyakorlatilag egy apró gesztussal, ami került 2 dolláromba (1,30 a sávos-csillagos, 0,70 a rúd) és egy kellemes napomba, be tudtam illeszkedni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy odaérkezésem után 3 héttel a sheriff az autójából rám köszön a nevemen szólítva (arrafelé még divat köszönni, a sheriff szerintem egész délelőtt mást sem csinál, mint köszönget :D ). Összefoglalva: Lehet, hogy a jenkik általában véve nem túl okosak, de ha a hazáról van szó, egy emberként állnak a zászló alá. Senki sem nácizza le a másikat, ha felhúzza a kertjében a konföderációs zászlót, vagy ha Lee tábornok képe van a homlokára tetoválva. Hosszabb távon nem tudnék ott élni, nyilván a jó magyar mentalitás miatt, de tanulmányútnak jó volt. Sok mindent tanultam tőlük.

László_atya 24579 2017. június 28. 09:19   Válasz erre: 24575
Sőt, most már hajrá pedofilok. Ugyanis a Pride-on egy pedofiliát "legalizáló" "aktivista" (Alok Vaid-Menon) tart előadást. Gondolom, miután a ratyik kilobbizzák a házasságot meg a gyerekvállalást, nekiugranak a pedofilia "társadalmi elfogadtatásának".

kawa550 24578 2017. június 28. 09:08  
Mi a baj emberek?
Miért csak privátban vállaljátok a véleményeteket? Olyan nagy szégyen kimondani, hogy Magyarországon ne köpködd a magyart? Vagy csak nincs elég vér a faxotokba(akinek olyanja nincsen, az vonatkoztassa ezt más szervére)? Ettől még nem lesztek se fideszesek, se jobbikosok, én se vagyok egyik se.

csanyi 24577 2017. június 28. 08:41   Válasz erre: 24574
Ahogy lejjebb írtam úgy gondolom, hogy ennek történelmi okai vannak, Mo.-n mindkét "oldal" a nemzetre vagy népre való hivatkozással rekesztette ki a többieket és gyilkolászta is nagyszámban. Náci-komcsi egykutya, mindkettő igazából pcihopata bűnöző típus és ahogy pont a mi történelmünkből látszik ez nem ideológia hanem embertípus hisz a nyilasokból komcsik lettek egycsapásra amikor úgy hozta az érdekük és a többiekkel szemben érzett útálat és ugyanez vezérelte 28 éve az akkori komcsikat akik hirtelen nemzeti érzelműek lettek.

kawa550 24576 2017. június 27. 22:50   Válasz erre: 24575
Ami esetleg idegességnek tűnt az írásomat olvasva, az inkább megvetés volt, és nem a buzikra vonatkoztatva, mert őket pont lexarom míg nem tolják ízléstelenül az orcámba. Persze ez nem módis, itt most a libsi aranyifjak diktálnak a fősodorban, köpködik az országot, amiben épp csak hogy éhen nem halva tengődnek. Ja, nem is! Hát iszeg pont az ilyenek élnek mint hal a vízben, olyan motorok hátán, aminek az árán az átlag család egy évig ellene papástul, mamástul, gyerekestül. De ez egy kurva szar ország, szar nemzet, szar nép, bezzeg a tökömtuggya kik, na azok aztán denagyonigen.

kawa70 24575 2017. június 27. 22:36   Válasz erre: 24574
Ne idegeskedj... Ilyen világot élünk........lassan szégyen a magyarság, köszönhetően a libsi faszoknak javarészt. De hajrá buzik :)

kawa550 24574 2017. június 27. 22:26   Válasz erre: 24571
Hamár homár, vagy inkább íjász, akkor engem nagyon érdekelne, hogy pl Mónus meg a Kassai, akik elég sokat ősmagyarkodnak, meg viszik a magyar név dicséretét szerte a világban, mi a faxomat szólna ahhoz hogy egy magyarnak(??) a náci alany mellé az első jelző ami az eszébe jut, az a szkíta meg az ősmagyar. B+.

csanyi 24573 2017. június 27. 19:47   Válasz erre: 24571
A jenki témánál nem véletlen, hogy ott így állnak hozzá.....ha én most kiköltöznék, megkapnám az állampolgárságot akkor ha kiteszem a zászlókat mindenki örömködik és maguk közé tartóként kezelnek legyek bármilyen fajú vagy identitású.......hát nálunk nem ez van, ha kiteszek bármilyen itthon forgalomban lévő zászlót akkor azzal azonnal valamelyik oldalra pozicionálom magam amiért a másik oldalról megvetés és kiközösítés ér és ennek történelmi okai vannak, itt mindenki csak magát és a saját elv/ner/cer/ker-társait tekinti hazafinak és igaz magyarnak mást senkit legfeljebb megtűrtnek akiket lelkesen lehet gyűlölni.........hát ezért nem nagyon akaszt ki senki zászlót vagy bármilyen jelvényt sehova mert rögtön gyanakvással néznek rá......szerintem.:))

László_atya 24572 2017. június 27. 14:18  
Jajjj, és a legjobbat el is felejtettem. Sok éve, amikor Lengyelországban halálos balesetet szenvedtek, ott voltam a sok száz lengyel és magyar motoros közt, akik Parassapusztáról kísérték "haza" az áldozatokat a Fiumei úti temetőbe. Namost - én hülye - gondoltam nem teszek nagy rosszat, ha a motoromra kiteszem a magyar és a lengyel nemzeti színeket. Magyar nemzeti színű szalagot kaptam, de lengyelt nem, szóval kénytelen voltam a maradék magyarról levágni a zöldet, hogy piros-fehér szalagom legyen. Ki is tettem a motorra és mentem. Másnap a tőlem kb. 300 méterre lakó anyukám felhív, hogy milyen rendezvényen voltam előző nap. Mert az ÉN szomszédom felhívta ŐT (tehát nem engem, vagy a feleségem), hogy Árpád-sávos szalagok voltak a motoromon, biztosan valami szélsőséges náci dzsemborira mentem és ha az utcánkban megjelennek a "szinhedek", engem fog feljelenteni.

Még aznap átmentem a szomszédhoz, de az már egy másik történet.

László_atya 24571 2017. június 27. 13:05   Válasz erre: 24553
Azok után, hogy nyíltan kijelentettem, hogy homofób vagyok, tőlem ne várjon senki újabb comingout-ot. :D Mondjuk ősmagyarnak nem tartom magam, de ha úgy jellemzem a hozzáállásom, hogy patrióta, vagy hazafi, akkor talán nem lövök mellé. Mondjuk amúgy sem nagyon lövök mellé, amatőr íjászversenyeken szoktam jó eredményeket elérni. :D

De komolyra fordítva. Ez a sok tróger libsi, meg mindenféle megélhetési politikus, jogvédő, meg a tököm tudja kik, simán összekötötték a hazafias, vagy ha úgy tetszik nemzeti érzelmű embereket a nácikkal, és ezt nyomják már sok éve. Nyilván, más trógerek meg kisajátították ezeket a jelzőket/tulajdonságokat a saját céljaik, vagy ideológiáik szolgálatára. Jelentettek már fel engem azért, mert Wagnert hallgattam (Puccini és Beethoven mellett ő a kedvenc klasszikusom), de azért is, mert március 15-én nem csak kokárdát viseltem, hanem kitettem a házam homlokzatára a trikolort (ha már az önkormi "elfelejtette").

Nyomhatjuk, hogy a jenkik idióták, de ott a hazaszeretet (és annak kinyilvánítása) erény, nem pedig szégyen. Lenne mit tanulnunk onnan ezen a téren. Persze vannak ott is vadhajtások, pl. a déli államokban van, aki a konföderációs zászlót húzza fel a kertjében minden reggel, nem a stars and stripes-t, de mondjuk ezért sem jelenti fel senki, sőt levágott lófej sem kerül a hűtőszekrényébe.

Nem sok mindenben látom példaértékűeknek a jenkiket, de ebben a dologban nagyon ott vannak, legalábbis az én értékítéletem szerint.

László_atya 24570 2017. június 27. 12:43   Válasz erre: 24555
Bennem meg olyan érzés van, hogy kvázi direkt fogalmazol úgy, hogy félre lehessen érteni. Most vagy arról van szó, hogy másképp nem tudod a jó értelemben vett agymenéseidet előadni (elvégre ha nem elég intellektüell, már nem is jó :) ), vagy pedig simán élvezed és alig várod, hogy valaki félreértse. :D Én mindkettőt meg tudom érteni. ;)

László_atya 24569 2017. június 27. 12:39   Válasz erre: 24567
Ezt lehet fokozni is. Benyomsz egy kanál őrölt kávét (ultra módban szemes kávét, sokáig rágva), később rátolod a meleg vizet, aztán később a méz. Amíg ez nem megy, nem vagy semmilyen pata. :)))

Yossarian 24568 2017. június 27. 08:48   Válasz erre: 24567
Ajjaj...

Jam Clerk 24567 2017. június 27. 07:58   Válasz erre: 24566
Én viszont a jelek szerint ambivalens személyiség lehetek, alapból pszichopata, később feltör bennem a segítségnyújtás iránti vágy is, azaz ez valahol skizofrén állapot lehet... vagy nem is tudom :) Mindenestre egy ideje már úgy kávézom, hogy megiszom tisztán, aztán kicsivel később betolok egy kiskanál mézet :)

Yossarian 24566 2017. június 26. 20:15   Válasz erre: 24564
Aztaq.. halmozottan hátrányos helyzetű vagyok..a retket és a zellert is imádom :( Mentségemre szóljon, hogy a kv-t cukor nélkül ugyan, de tejjel, vagy tejszínnel tolom :)

Yossarian 24565 2017. június 26. 20:10   Válasz erre: 24563
Gyere erdélybe és ott tudunk dumálni eleget :) Már csak Utálatost kéne elcsábítani, hogy meggyőződhessen a személyiségünk varázsáról :)

csanyi 24564 2017. június 26. 19:30  
aztaqrva, pcihopata vagyok, azé' jó ezt tudni....,de minek?:)): http://kivultagasabb.blog.hu/2017/06/26/bajban_lehetsz_ha_feketen_iszod_a_kavet

csanyi 24563 2017. június 26. 19:06   Válasz erre: 24562
Az egésszel ami az általános árkokat jellemzi szerintem az a gond, hogy nem beszélgetünk, nekem a legtöbb haverom erősen jobbos már szinte szélsők, de valahogy balos haverom nem akad, tehát velük amikor beszélgetünk soha semmi sértődés, agresszió nincs egyikünk részéről sem hanem hümmögés és vállvonogatás (részemről is) és a végén: igyunk rá!.....amikor személyesen találkozunk akkor az itt megformált sarkos vélemények is valahogy mások, emberibbek........elhiszem, hogy ez nem jó annak aki gerjeszteni akarja a feszültséget, de nekünk embereknek talán a bulik jobban segítenének......inni kéne már.:))

Yossarian 24562 2017. június 26. 18:51   Válasz erre: 24559
Kb én is ezt gondolom erről.

csanyi 24559 2017. június 26. 18:32   Válasz erre: 24550
Ez a prájd dolog elég gáz, a magától meleg emberek nem akarják hirdetni, akik meg hirdetik azok meg hergelik a heterókat, nekem semmi bajom a ratyikkal, volt egy könyvelőm vagy 8 évig aki az volt és ugye amikor az anyagot vittem a lakásra akkor sem volt vele semmi gond ha csak az nem, hogy túl precíz volt és olyan volt mintha minden hónapban egy ellenőrzésen estem volna át, de amúgy legfeljebb vicc téma volt a ratyiság és nem reklámozta soha míg a prájd szervezőket nem értem, ma amikor már igazából semmi tiltás vagy negatív diszkrimináció nincs hivatalos szinten akkor minek? Elhiszem, hogy a közgondolkodást akarják megváltoztatni, de ezzel csak olajat öntenek a tűzre.

Yossarian 24558 2017. június 26. 16:58   Válasz erre: 24556
Nos, megnéztem a hivatkozott posztomat és azt kell mondjam, hogy a véleményem most is pontosan ugyanaz. Mivel én is érzem, hogy ez érzékenyen érinthet olyanokat is, akikre egyébként nem illik csont nélkül az általam bírált viselkedésmód, ezért eléggé pontosan körülírtam a problémát és még így is nyitva hagytam a kaput, amin elég sokan kiférnek. Kétségtelen, hogy ha valaki nagyon magára akarja húzni a dolgot és aztán ezen jól megsértődni, az meg tudja tenni, bár ha figyelmesen végigolvassa és értelmezi, akkor azért látnia kell, hogy pontosan mi is a kritika tárgya. Egyébiránt most nem értem, ez mitől jött elő, mivel akkor - ahogy most láttam - nem kommentálta senki - te sem, hacsak nem sokkal később, mert a többi lapot már nem néztem végig. Egyébként így utólag kiemelném a - talán második - mondatot, ami sőt-re végződik. Azért az szerintem ad egy irányt, hogy merre is megy ez a vélemény.

Yossarian 24557 2017. június 26. 16:51   Válasz erre: 24556
Az régi bejegyzésben fogalmam sincs mi van, majd mindjárt megnézem, de ehhez a mostanihoz szerintem nagyon nem kell használati utasítás. Magyar nyelvtan, általános iskola.

Utalatos 24556 2017. június 26. 16:45   Válasz erre: 24555
Keszseggel elfogadnam ezt a magyarazatot, mert a latszattal ellentetben feltetel nelkul hiszek az emberek joindulataban, intellektualis igenyessegeben, egymas iranti turelmeben, megerteseben,
DE
Nem tudom magam tultenni a 2016. Dec.4.-en tett bejegyzeseden (24039).
Akkor is csak az en hipererzekeny szenzoraim vagy a nem eleg eros alapokon nyugvo intellektualis vedekezo rendszerem jelzett teves riasztast?
Lehet. De mennyivel konnyebb lenne, ha ezek a bejegyzesek nem igenyelnenek kulon hasznalati utasitast!

Yossarian 24555 2017. június 26. 16:11   Válasz erre: 24553
Valahogy van bennem egy olyan érzés, hogy ha valamit valami nagyon nyakatekert módon félre lehet érteni, akkor te simán veszed az akadályt. Anno egyszer - talán egy privát levélváltás során - írtam már, hogy ha valamit, amit írok, többféleképpen is lehet értelmezni és azok között van bántó is, akkor én másképp gondoltam. Már csak azért is, mert ha bántó akarok lenni, abban nagyon konkrét tudok lenni, azt nemigen lehet félreérteni. De térjünk vissza az adott mondatra egy kis elemzéssel. A mondat alanya a náci. az előző minősítő jelzők a melléknevek. Így hát a jelzők a nácira vonatkoznak. Te meg beidézed az összes jelzőt, a náci - mint alany - nélkül és azzal vádolsz, hogy a melléknevekből következik a végső minősítés. Hát mit mondjak... elég fura értelmezés. De csak hogy konkrét maradjak. NEM NEM GONDOLOM, HOGY A MAGUKAT SZKÍTA ŐSMAGYAROKNAK TARTÓ EMBEREK NÁCIK LENNÉNEK. De van köztük olyan is. Meg mások között is. De az már más pálya.

Jam Clerk 24554 2017. június 26. 15:59   Válasz erre: 24553
„A dolgot ő magát nézzük csak, az mi nemzetünknek javát és magunk megmaradását.” (Bocskai István), vagy hogy is gondolod? :)

Utalatos 24553 2017. június 26. 15:49   Válasz erre: 24552
"mint egy szélsőjobbos szkíta-ősmagyar"
Majd minden e kifejezesekhez kotheto jelzot, attributumot, viselkedesformat magamra vonatkoztatva vallalok.
Akkor most en is náci vagyok?
Yossarian, mindig remenykedem benne, hogy csak némi felreertes, kommunikacios tokeletlensegek miatt latjuk ennyire maskent a vilag dolgait, de aztan jon egy ilyen mondat ami mindent lerombol, minden, altalad is ohajtott jozan , felnott, konstruktiv parbeszedet ertelmetlenne tesz.
Hogyan tudnam rabirni azokat, akik oly konnyeden dobaloznak ezekkel a kifejezesekkel, hogy ne tegyek, mert minden hitelesseguket elveszitik?
Egyszer majd egy szulotol vagy gyerektol kapom meg, hogy biztos "náci" a Timi neni, mert lattak egy Trianon megemlekezesen, vagy egy pozsonyi csatara emlekezo tudomanyos konferencian, vagy a Kurultajon, ne adj Isten egy Hóman Bálint vagy Wass Albert kotettel a kezemben?
Most en kerem azt, (csanyi szavait felemlitve) szabaduljatok mar meg ettoll a kozhelyes es alapvetoen eloiteletes gondolkodasmodtol, eroltetett, igaztalan toposztol!

Yossarian 24552 2017. június 26. 14:06   Válasz erre: 24549
Az utolsó részre reagálva, nekem is vannak ismerőseim akik melegek, de ránézésre nem lehet róluk megmondani, az egyik pár már húsz éve van együtt. Na ezek jobban utálják a pride-os kollégákat mint egy szélsőjobbos szkíta-ősmagyar náci. A normálisabbja pontosan tudja, hogy ez nagyon nem használ nekik és leginkább polgárpukkasztás céllal megy a dolog.

László_atya 24551 2017. június 26. 14:03   Válasz erre: 24550
Még passzol ide az a rész is, hogy:

"- Jó, jó, de a vízvezetéken, az utakon, a fürdőkön (stb) kívül még mit köszönhetünk a rómaiaknak?
- Hát... Békét hoztak.
- Eeehhh, DEMAGÓG!"

Jam Clerk 24550 2017. június 26. 13:35   Válasz erre: 24549
A Pride-dal kapcsolatban leginkább azt érzem zavarosnak, hogy tulajdonképpen mit akarnak elhitetni a szervezők, hogy kit képviselnek? A homoszexuálisok többségét biztosan nem, hiszen ha a többség ilyen lenne, akkor nem néhány kamiont töltenének meg, hanem fél Budapestet, illetve nem csak egy napon, hanem 365-ön. A másik kérdés meg valóban az, hogy mit akarnak elérni? Azonos jogokat a többségi társadalommal? Az jórészt megvan, a hiányzóakra meg csak a Brian életéből vett válasz-idézet jut eszembe, amit Stan/Loretta kap, amikor kijelenti szülni akar (amihez bár a joga megvan, de méhe nincs): "Harcoljon ő a realitások ellen!" :)
Több társadalmi elfogadottságot? Pont ezzel? Erre mondják azt, hogy "a kevesebb több lett volna"...

László_atya 24549 2017. június 26. 12:06   Válasz erre: 24542
Itt megállt a joghurtos kanál a kezemben. Az oktatási rendszer épp nem arra épül, hogy megismerje a gyerek preferenciáit, a rendszert nem érdekli a képesség, a tehetség és a készség, pláne nem a kreativitás és a látókör. Ráhúznak a gyerekekre egy L-es ruhát, oszt' akinek XL-es, vagy S-es kéne, az sz@pni fog esetleg 8 + 4 + 5 éven keresztül.

Épp ezért emelem sisakom azok előtt a pedagógusok előtt, akik a dilettáns, demagóg és embertelen tan- és iskolarend, meg az ugyanilyen kollégáik (vezetőik, feljebbvalóik, kiskirályok) ellenére próbálnak tenni valamit a kurv@ nagy szélmalom, meg az emelkedő és a hátukon lévő kő ellenére is.

Viszont sajnos ilyen pedagógusból van olyan kevés, mint mákos tekercsben az önindukció.

A Pride-ot meg nem tiltanám be, csak kitenném a Hungaroringre, vagy a sok szép stadion valamelyikébe. Aki akar, mehet nézni őket. De ők nem véletlenül a belvárosban akarnak vonulgatni és ez az ami a legvisszataszítóbb. Ez nem arról szól, hogy elfogadtassák magukat, leszarják, hogy bárki is elfogadja-e őket. Zavarni akarnak és ferdeségüket minél inkább megmutatni, mert ez is az egyik ferdeségük. És ez szerintem már túl van a polgárpukkasztáson, én provokációnak tartom inkább.

Két irodával arrébb dolgozik egy kollégám, aki homár férfi. Múlt héten kávézás közben olvasgatta a híreket, egyszer csak felmordult: Na, megint kivonulnak a köcsögök b@sztatni a népet. Nem igaz, hogy nem lehet szétverni őket. Mondom neki erre, mivan? Te is meleg vagy, mint ők. Erre azt mondja: Meleg vagyok ugyan, de semmi közöm ahhoz a moslék csőcselékhez. Ezek az ő szavai nem ferdítettem semmit. Legalábbis érdekes, mondjuk nem kértem, hogy fejtse ki, a korábban említett homofóbiám miatt.

László_atya 24548 2017. június 26. 11:44   Válasz erre: 24530
Ja. Az "izmusok' mellett az "isták" a legveszélyesebbek... Még jó, hogy motorosok vagyunk, nem motoristák... :D

Yossarian 24547 2017. június 26. 09:17   Válasz erre: 24543
Teljes mértékben egyetértek. Mondjuk én azt sem értem, hogy miért kell büszkének lenni olyasmire, amiért az ember nem tett semmit, csupán a születése okán készen kapta. De hát én sok minden nem értek a mai világban..

Yossarian 24546 2017. június 26. 09:10   Válasz erre: 24542
Egyébként kb így gondoltam. Persze lehetne csiszolgatni itt-ott, de elkopna a billenytűzet, így szerintem maradjon így, ahogy van :)

Utalatos 24545 2017. június 26. 09:00   Válasz erre: 24543
Hogy ez mennyire igy van, olvassatok el, mi tortent szombaton a chicagoi "Radikalis Buszkeseg Meneten" es hogy ebbol milyen vilagraszolo botrany lett!

Utalatos 24544 2017. június 26. 08:56  
9h- tol mar ismet munka.
Ma igyekszem megtanitani a gyerekeket azokra a praktikakra, melyekkel egyenileg is tehetnek valamit a 35C fokos hoseg elviselesere es terheinek csokkentese erdekeben.
Bar a gyerekek hohaztartasa sokkal rugalmasabb mint a felnotteke, latom rajtuk, mikor "szenvednek" mar ok is. Ugy kell alakitanom a programot, hogy a leheto legkisebb, a szervezetuket legkevesbe megterhelo elfoglaltsagokat talaljunk.
Ez a generacio mar nem az aki a tuzo napon gyomlalta a vetemenyest a szuleivel, gereblyezte a szaradt lucernat, szedte a hullott gyumolcsot a cefrebe:-(
Szerencsere mindenki kivaloan uszik mar, a viz sok mindenre megoldas, de hetente csak egyszer juthatunk el veluk strandra, mert bonyolult az utazas es nekunk is fizetni kell a belepoert, hiaba vannak helyi lakos gyerekek is.
Ha valaki azt gondolna ismet, hogy az ovonok elete tiszta hawai, azoknak csak annyit, mikor a sajat gyerekeikkel mennek strandra, mekkora odafigyelessel, felelosseggel jar ez, na akkor ezt szorozzak meg husz, huszonottel! :-)
Ti alig irtok a munkatokrol, otthoni eletetekrol.
Igy viszont az en torteneteim ellenszenvesen, gondjaim idegenul hangozhatnak.
Ezert elnezest kerek es nyugodtan szoljatok ram, ha "tultengek"! :-)
Nektek szep napot!

Jam Clerk 24543 2017. június 26. 08:46   Válasz erre: 24527
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha lenne mondjuk egy "Muszlim Pride", azt hogyan oldanák meg, és hogyan fogadná a többségi társadalom. Lehet, hogy rossz a példa, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy nem csak ez az "elnyomott kisebbség" létezik, és nem csak a szexuális irányultság alapján lehet "beskatulyázni" másokat, valahogy a többi, hasonló körnél mégsem merül fel még az a napi egy felvonulás sem. Esetleg tartanak egy dzsemborit valahol, akit érdekel, odamegy, de nem foglalják el az Andrássy teljes hosszában.

Utalatos 24542 2017. június 26. 08:33   Válasz erre: 24534
A befogado keszseg, nyitottsag, kreativitas , igenyesseg kialakitasa csak keretet adhat a nevelesnek, fejlodesnek.
Ismeretek, atadhato tudasanyag, kovetheto mintak, konkret kepessegek, keszsegek nelkul pusztan az a bizonyos " ures feher lap" marad csupan.
De azert a hozzaszolasodat igyekszem ugy tekinteni, mint aki ezt termeszetesen ugyanigy gondolta:-)))))

lajostrom 24541 2017. június 26. 08:25   Válasz erre: 24535
Riót nem tudom. De vannak híreim. Az sem csak hetero-állítják. A program magyar neve: a meleg büszkeség napja. Abba beleillik a büszke magamutogatás, önmaguk felvállása.Hatósági engedélyekkel, rendőri felügyelettel, stb. És tuti, hogy többségük nem él ezzel a lehetőséggel, nem magamutogat.

Utalatos 24539 2017. június 26. 08:19   Válasz erre: 24537
Fogalmam sincs mire gondolsz, de igy sejtetve valamit inkabb csak arra jo, hogy besarozz vele.
Nem szeretnek itt kulon csatat vivni Veled, mert legtobbszor csak a "rombolas" szellemet, szandekat veszem ki a szavaidbol
Te a "ketely" szellemenek hivod ezt, de ettol meg sok olyan erteket kerdojelezel meg amit en nem tehetek meg.
Ahogy az orvos, a pilota, a buszvezeto, stb sem bizonytalanodhat el a munkajaban, hogy legjobb tudasa szerint teszi, ugy a pedagogusok is igyekeznek egy hatarozott belso szemlelet menten felepiteni azt a szakmai programot, melyet a leghatekonyabbnak tartanak a gyerekek fejlodese es tartalmas elet minosege erdekeben.
Ebben termeszetesen vannak prioritasok es szubjektiv elemek is.
Meg tagadni sem akarom, sot buszken vallalom, hogy ebben a fene nagy globalizacioban sokkal nagyobb szerepet szanok a nemzeti ertekek megorzesenek, a nemzeti szellemisegben valo nevelesnek, a helyi es magyar hagyomanyok, jatekok apolasanak vagy pl. az elheto kornyezet megtartasanak, mint mondjuk egy csomo felreertelmezett szabadsag ( szabadossag) eszmeny minden aron valo sulykolasanak.
Es minden eszkozzel kuzdok az orulten elanyagiasodott, merkantilista vilagkep es viselkedes mintak ellen is.
Ha ezeket valamilyen izmus mellett probalod elhelyezni, tevuton jarsz, mert mar tobbszor is leirtam, ha tehetnem en valami "nemzeti liberalizmusban" elnek szivesen, de eszembe sem jut, hogy ezt szanjam pl. a ram bizott gyermekeknek.

csanyi 24538 2017. június 25. 22:48   Válasz erre: 24534
Én is így gondolom és a nevelőnek talán épp ennek kéne lennie a feladatának, hogy erre a nyitottságra nevelje az ifjakat.

csanyi 24537 2017. június 25. 22:46   Válasz erre: 24532
"Nem politizalunk a gyerekek kozt es nincs ideologiai neveles."

......egyik első hsz-eid egyikében mintha nem ezt írtad volna, persze lehet, hogy tévedek és hát kikeresni sincs kedvem már ha egyáltalán megmaradt minden a régi fórumról, de ha tévedek (remélem) akkor annak örülök hisz ideológiailag semleges nevelésben részesíted a rád bízottakat.

csanyi 24536 2017. június 25. 22:44   Válasz erre: 24533
Sajnos nem lehetek olyan szerencsés mint TE és nekem irányították a tanulmányaim alatt az ideológiai fejlődésemet, úgy gondolom Neked is hisz nagyjából egy korúak lehetünk csak hát míg nálam kevésbé volt sikeres ezirányú képzésem Nálad mint a jelen beírásod mutatja sikeres volt és mindenben követed az akkor belédnevelt ideológiát.........én viszont sajna nem és azt sem szeretném ha gyermekeim is részesülnének belőle.

kawa70 24535 2017. június 25. 22:05   Válasz erre: 24531
http://24.hu/elet-stilus/2017/06/25/sok-fiuban-megfogalmazodik-hogy-egyszer-belekeveredne-fius-szexbe/

kb. ez a probléma vele. Mi a faszt kell reklámozni, mutogatni, dicsőiteni és elfogadottan normálissá tenni a buziságot?
Engem sem zavar különösebben, ha nem nyilvánosan és most már büszkén, a devianciát hirdetve teszik.
Egy Riói fesztivál mégiscsak normálisabb lenne........

Yossarian 24534 2017. június 25. 20:36   Válasz erre: 24533
Tájékozódni kell, olvasni, olvasni és olvasni. Utána meg tájékozódni, folyamatosan. Nem csak egy forrásból. Lehetőleg több nyelvet is ismerni, azt használni, más országok népeivel beszélni, ismeretet cserélni. Ez a titok. Az óvoda, iskola, a család csak egyfajta igényességet tud belenevelni egy gyerekbe, a többi már a saját felelőssége. De úgy tűnik, nálad ez elmaradt.

eröt 24533 2017. június 25. 20:26   Válasz erre: 24525
Mégis honnan a picsából szerezze meg a tudást ahhoz,hogy lövése legyen a politikához?A szülei (felejtsük inkább) Óvónó,tanító ne irányítsa szerinted.Felnőve a facsén meg a valóvilágon majd választó jogával élve dönt a mondjuk a nyugdíjadról vagy a stadionokról vagy sokkal rosszabról is TE szerencsétlen.Jobb voltál illegalitásban.
Bocsánatot kérek.De ez zárlatot csinált nálam.

Utalatos 24532 2017. június 25. 14:51   Válasz erre: 24525
Nem politizalunk a gyerekek kozt es nincs ideologiai neveles.
Ezzel szemben igenis van ertekrend kozvetites, megha az szubjektiv is.
Ha egy ovono egy pillanatig is elbizonytalanodik abban, hogy az altala kozvetitett ertekrend a legjobb, ha megrendul a szakmai tudasa es hite, ha nem jo az erkolcsi, emberi hozzaallasa, tartasa, akkor reg megette a fene.
Bizonytalanodjon el otthon, a baratai kozott, vagy csak egyedul "agyalva"!
Csak hogy egy kicsit erthetobben megvilagitsam, mit ertek en ertekrend kozvetitesen, egy egeszen hetkoznapi peldat hoznek:(pride menteset)
Nem adom ki a gyerekeket a szuloknek es a dadusoknak is megtiltottam ezt, ha mobiltelefonnal a fulukon, vagy boszen potyogve a facebookon erkeznek az ovodaba.
Ha veletlenul ott eri oket egy hivas es rovid idon belul nem teszik le azzal, hogy most nem tudnak beszelni, majd visszahivjak majd a hivot, stb., akkor azt mondom a gyereknek, aki mar rohanna az anyja, apja, nagyszulei olebe, hogy " kicsim, egy kis turelel, anyanak most fontos dolga van, de biztos mindjart Veled foglalkozik!"
Teszem mindezt ugy, hogy a szulot ne alazzam nyilvanosan a gyerek elott, de azert tanuljon belole, hogy milyen fontossagi rend van a vilagban.
Ha O nem erzi, hogy a sajat gyermekevel valo talalkozas, koszonos, torodes, meghallgatas vagy csak az egyszeru "viszontlatas oleles" mennyire fontos mindkettojuk szamara, akkor nekem kell oket valamilyen modon erre ravezetni.
Nem vagyok en igazsagoszto, barkit nevelni akaro, tevedhetetlen erkolcscsosz, de mindenre kepes vagyok, ha a gyerekek erdekeit hatterbe szorito jelensegeket latok, tapasztalok.
Es hogy ezekbol ne legyen allando konfliktus, szuloi ertekezleteken, egyeni beszelgetesekben mindig figyelmeztetem a szuloket, hogy milyen elvarasaim vannak.
Hogy honnan veszem ehhez a "pimasz batorsagot"?
Onnan, hogy meggyozodesem igazam van es mert ha ram biztak a gyermekeiket a nap 8-10 orajaban, akkor fogadjak el az ezzel jaro ertekrendemet is.
Nekem eszembe nem jutna pl. a gyerekek elott elovenni a telefonomat, ha ezer szerelmes emailt is kapnek valami orult motoros rajongomtol:-)))
Akar nekem, akar a szuloknek a legeslegfontosabb attitudje az kell legyen, hogy a teljes figyelmuket a gyerekeknek szenteljek, mikor veluk vannak.
Ez termeszetesen mas otthoni kornyezetben, ott mar egy normalis szintre beallt, mindennek helyet, idot, lehetoseget szorito, de nem az onallosagot teljesen kizaro egyuttlette, csaladi korre kell valnia ennek a figyelemnek, kolcsonos megbecsulesnek.
Termeszetesen millio ilyen regulam van, melyekrol meggyozodesem, hogy helyesek es keresuk, megkovetelesuk nem illetektelen beavatkozas masok eletebe, intim szferajaba, gyermeknevelesi elveibe.
Apronak tuno vesszoparipam, hogy minden eszkozzel fellepek azon szulok ellen, akik cigarattaval a szajukban erkeznek a gyerekert, akik a gyerekek kozvetlen jelenleteben vagy ne adj isten az autoban is bagoznak es akikrol megtudom, hogy szulohoz meltatlan modon viselkednek a gyerekeik elott, vagy lelkileg, fizikailag bantalmazzak oket.
Most termeszetesen nem egyforma, nem osszevetheto sulyu eseteket emlitettem, de talan erzekelheto volt, hogymit gondolok en ertekrend kozvetitesen.
Lehet errol vitat inditani, de nem igazan erdemes, mert ahany ember annyi eset, annyi modszer, annyi elethelyzet es lehet, hogy egy masik ,esetleg kevesbe drasztikus modszerrel ugyanolyan eredmenyt lehet elerni.
Ebben igazad lehet. En pl. leginkabb a kovetkezetessegben hiszek.

lajostrom 24531 2017. június 25. 13:04   Válasz erre: 24527
Ezùgyben teljes egyetértésben vagyunk. Sòt egy évben egy napot " pridolni" nem is sok, hisz annál jóval nagyobb a valószínűsíthető százalékos arányuk! Azontúl parádéznak itt sokan sok okból és gyakran nem értem őket. Oszt?

csanyi 24530 2017. június 25. 12:01   Válasz erre: 24529
Az izmusokat vagy idealisták vagy aljas és anyagi érdekektől vezéreltek találták, de az idealisták által kitaláltakat is sikeresen adoptálták az aljasok így tényleg nem sok követnivaló van egyiken sem.

Yossarian 24529 2017. június 25. 11:45   Válasz erre: 24528
Van ebben igazság és nem csak a liberalizmussal ez a helyzet. Én épp ezért nem tartom magam semmilyen "izmus" követőjének, mert nincs olyan eszmerendszer, ami teljesen lefedné az én véleményemet a világról. Én a józan észben hiszek, illetve abban, hogy világban történt dolgokat a józan ész alapján ítéljük meg és nem valami eszmerendszer szerint. De belátom ez nem mindenkinek követhető út, mert ehhez gondolkozni és folyamatosan tájékozódni kell. És ez sokaknak fárasztó.

csanyi 24528 2017. június 25. 11:38   Válasz erre: 24527
A gond az a liberalizmussal amit annak a nevében tettek vele a hazai és más magukat liberálisnak mondó társulatok, emberek, no ezekből lettek a libsik akik tényleg sok kárt okoztak viszont maga a liberalizmus az eredeti jelentésében az egyén szabadságát biztosíthatja csak hát az eredeti jelentését nem preferálják a hazai libsik. Ez a nagy katyvasznak az oka szerintem ami a gondolkodásban van hisz minden párt, megmondó vagy bárki aki magát követnivalónak találja pont az ellenkezőjét teszi annak amit elvileg hirdet így oszt forgolódhatunk mint vasorrú bába a mágnesen viharban, hogy kinek és mit kéne elhinni?.........nagy eséllyel senkinek semmit.:))

Yossarian 24527 2017. június 25. 11:31   Válasz erre: 24522
A pride szerintem sem előnyös az LMBTQ közösség számára, mert népesség másik része ezt többnyire undorítónak tartja és ezzel maguk ellen fordítanak olyan embereket is, akik egyébként semlegesen viszonyulnának hozzájuk. Ezzel együtt nem gondolom, hogy a pride káros lenne, vagy káros hatása lehetne bárkire. Aki hetero, azt nem fogják meleggé nevelni és fordítva. A nemi irányultság személyes preferencia kérdése és nem is változtatható. Én, annak ellenére, hogy elfogadom, hogy vannak ilyen emberek és még a jogaikért is kiállok, nem járok pride-ra mert felfordul a gyomrom attól ha két férfi látványosan szereti egymást. Ez van, nálam ez zsigerből jön. Azt viszont nem értem, hogy akik nem járnak a pride-ra, azok miért vannak felháborodva a pride létezésén? Évente egy nap masíroznak, buliznak, stb, nem hinném hogy különösebben ártanának bárkinek. Aki nem kedveli az ilyesmit, az ne menjen oda, ennyi. Ha meg nincs ott, akkor miért zavaró? Olyan meg hogy meleg propaganda, vagy ilyesmi nem létezik. Én legalábbis sosem találkoztam még olyannal, hogy "gyere és légy meleg, mert az jó". A liberalizmust meg mára eléggé sokan használják szitokszóként, anélkül, hogy tisztában lennének a valódi jelentésével, illetve azzal, hogy azt hogy ők most akármit akárhol szabadon leírhatnak, azt a liberalizmusnak köszönhetik. Kíváncsi lennék, hogy ezek az emberek a liberalizmus melyik alapeszméjével nem értenek egyet?

csanyi 24526 2017. június 25. 11:13   Válasz erre: 24524
Addig azért kellet küzdeni amíg elnyomottak voltak és börtön járt érte (még ma is néhol kivégzés), ma már felesleges hisz még pozitív diszkriminációt is kapnak a heterókkal szemben.

csanyi 24525 2017. június 25. 11:11   Válasz erre: 24522
"Mit kuzdunk mi ovonok, pedagogusok, hogy valami normalis, elheto vilagu ertekrendet kozvetitsunk a gyerekek fele"

....alapvetően egyetértek amit írsz, de ehhez az idézethez annyit hozzátennék, hogy ez erősen szubjektív, tedd hozzá szerintem, hogy szerinted normális és élhető értékrended van és, hogy azt közvetíted a gyerekek felé, másnak könnyen lehet, hogy más az értékrendje és az is lehet ugyanolyan jó mint a Tiéd. Egyébként a tanintézményekből száműzném a politikát, tudom, hogy ez mostanában pont mint a cuclizmusban megint trendi, de valahogy nekem egy gyerek ideológiai "nevelése" kissé visszatetsző (ráérne felnőttként eldönteni, hogy mit akar az addig megszerzett tudása birtokában amit lehetőleg tényszerűen kapna meg)....,de hát ez pl. az én értékrendem és közel sem biztos, hogy ez a jó, de nem is erőltetném senkire legfeljebb elmondom oszt vagy egyetértünk vagy nem.

lajostrom 24524 2017. június 25. 10:14   Válasz erre: 24523
mint pl.a homosexuálisok jogaiért.

lajostrom 24523 2017. június 25. 10:13   Válasz erre: 24522
Ez bizony "meleg" téma. Agyarország egy büszke, erős ország -mondják. Oszt a munkavállalók jogaiért kevesebb a tett,

Utalatos 24522 2017. június 25. 09:23   Válasz erre: 24521
Azert szerencsere felenk még maradt nehany ilyen nyomos kut.
Sokat azert szuntettek meg, mert miutan bevezettek a vezetekes vizet mindenhova, voltak akik sporolasbol valtozatlanul ezekrol a kozkutakrol hordtak a vizet, sot kiekelve a nyomokart még locsolocsovet is tettek ra.
Szeretem ezeket az utcai kis oazisokat, de a gyerekeket mar nem engedem inni kozvetlenul a kutrol, mert a megfaradt méhek, darazsak, egyeb fullankos rovarok eloszeretettel latogatjak ezeket es felelmukben szinte mindig szurnak, csipnek.
No, ez sem volt valami fajsulyos elmelkedes, de nem akartam arrol irni, hogy a Momentum mikent promozza az idei Pride-ot.
Komolyan mondom, nem is ertem ezt a vilagot.
Mit kuzdunk mi ovonok, pedagogusok, hogy valami normalis, elheto vilagu ertekrendet kozvetitsunk a gyerekek fele es akkor jon nehany idiota, onjelolt vilagmegvalto, aki altalaban sajat szemelyes ambicioi, megkockaztatom onpusztito ideologiaja miatt elpusztit mindent, amiert annyit dolgoztak, kuzkodtek masok:-(
Nagyon felbosszantottam magam, mert itt nem a massag, elfogadas, nemi orientaltsag kerdeserol van szo, hanem valami egeszen masrol: a szelso liveralis gondolkodasmod mindent elpusztito eroszakos torteteserol.
Meg persze politikarol. A Momentum is kimutatta a foga feherjet.
Csak egyetlen kerdesemre adjon valaszt egyszer valaki!:
A eddigi Pride felvonulasok valoban hozzajarultak a tarsadalom elfogadobb, massagot jobban toleralo szemleletehez?
Ha nem, akkor tenyleg nem egyfajta provokaciorol illetve egy ( altalam elfogadott, de nem helyeselten devians) eletformanak a propagalasarol van-e szo?
Lehet avitt vagyok, gyermektelenul még talan képmutatonak, alszentnek is tunhetek, megis azt gondolom nincs ez igy rendjen.

lajostrom 24521 2017. június 25. 07:54   Válasz erre: 24520
Változik a világ! Már nem a tihanyi visszhang - inkább a balaton szánd.

Utalatos 24520 2017. június 24. 18:54  
Majd mondhatjatok, hogy a "hulye tyuk megint elegedetlenkedik", de nem tudom megallni, hogy mai es tegnapi elmenyeim kozul egyet ne osszak meg veletek:
Nem is tudom, hogy nevetseges vagy inkabb elkeserito tapasztalas.
A Muzeumok Ejszakajara kulturat kedvelo emberkent mindig feljovok Pestre.
Most ez osszekapcsolodott a Cseh Tamás Program Fesztival rendezvenyeivel a Varkert Bazar teruleten.
4 nap, 50 fellepo zenekar, foleg alternativ egyuttesek. Az nem lepett meg, hogy 95%-ban angol nevet viselnek es angolul enekelnek, hiszen tenyleg egy a vilag, de az nagyon mokas volt, mikor mar a harmadik banda is ugy koszontotte a csekely szamu nezokozonseget, hogy " udvozlunk benneteket a csì tì pì feszten".
Nem tudtam nevessek vagy szanakozzam.
Piti ugy, de nekem Cseh Tamás volt az Isten, bakonyi indiankent sokszor talalkoztam, beszelgettem is vele, most pedig elkepzeltem, szegeny forogna a sirjaban, ha latna, hogy a nevet viselo program fesztivaljan magyar nyelvu dalok csak a mutatoba hangzanak el.
Megkockaztatom, az itt fellepok felenek talan meg Cseh Tamás neve is ismeretlen volt:-(

László_atya 24519 2017. június 22. 08:19   Válasz erre: 24518
Dehogy van bennem indulat. Egyetértek az élni és élni hagyni elvvel, amennyiben ez kölcsönös alapokon nyugszik és nem egyoldalú. Sajnos ez utóbbi egyre inkább nem áll fenn.

csanyi 24518 2017. június 21. 19:29   Válasz erre: 24516
Komoly indulat feszül benned, engem pl. nem zavarnak a ratyik, mondjuk annyira nem tetszik a felvonulásuk és a pozitív diszkrimináció, de negatívan sem diszkriminálnám őket és senki mást sem....élni és élni hagyni.....

László_atya 24517 2017. június 21. 14:55   Válasz erre: 24515
Próbáltam már váltani, hogy kicsit fellélegezhessek, de nekem ne mondja senki, hogy ebben az országban munkaerőhiány van, amikor sorozatban olyan munkaadó-aspiránsokkal hozott össze a balsors, akik inkorrektek, hülyének néznek. Flegma öntelt pöcsök, meg sem kell nagyon szólalniuk, hogy lejöjjön az embernek, hogy simlis élősködők, akik hírből sem ismerik azokat az alapvetéseket, amik egy munkahelyet élhetővé tesznek. Munkaerő hiány mi? Ja, b@sszák meg. Lenne aki dolgozzon bőven, csak az emberek egyre kevésbé akarják, hogy szakmailag teljesen alkalmatlan, ámde helyezkedő, törtető, gátlástalan közép- és/vagy felső vezetők szívják a vérüket nevetséges alamizsnáért cserébe. Elmegy az országból a munkaerő? Külföldön is vannak szakmailag teljesen alkalmatlan, ámde helyezkedő, törtető, gátlástalan közép- és/vagy felső vezetők, csak ott az itteni "bér" 3-6-szorosáért cserébe kell elviselni őket. Sehol sincs kolbászból a kerítés, de az nem megy, ami itthon általános még mindig. Eszembe jut a vicc:

Két cégtulajdonos beszélget.

-Te fizetsz rendesen a melósaidnak?
-Nem. Hát te?
-Én sem. Ettől függetlenül nálad bejárnak dolgozni?
-Be hát. Nálad?
-Nálam is. Te, nem kéne ezektől belépőt szednünk?

László_atya 24516 2017. június 21. 13:32   Válasz erre: 24514
Nos, én kevésbé vagyok polkorrekt, vállalom, hogy homofób vagyok. Az engem sem érdekel különösképp, hogy egy párkapcsolatban amúgy ki kivel mit csinál, amíg mindkét fél akarja azt és egyetértésben van. Attól viszont kinyílik a bicska a zsebemben, amikor ú.n. aktivisták lassan azt akarják törvénybe foglaltatni, hogy a homárok a normálisak és a heterok a deviánsok. Attól is agyfaszt kapok, hogy homárok fogadhassanak örökbe gyermeket, simán kiskorú veszélyeztetése, büntetni kellene, nem pedig engedélyezni. És ezzel nem a homár párok ellen vagyok, hanem a gyerekek mellett. Nagy különbség.

kawa70 24515 2017. június 20. 22:25   Válasz erre: 24511
Nem vagy egyedül ezzel:(

Yossarian 24514 2017. június 20. 16:50   Válasz erre: 24513
Előrebocsátva, hogy nem vagyok homofób, semmi bajom velük és nem is ítélem el őket, a "propagandával" és a pride-al kapcsolatos véleményeden én is osztozom, már csak azért is, mert én bár elfogadom, hogy nekik ezt dobta a gép és ezen, ha akarnak sem tudnak változtatni, viszont ők meg értsék meg, hogy annak ellenére, hogy én elfogadom olyannak őket, amilyenek, mégsem akarom látni, amikor szeretik egymást, mert ettől viszolygok. Ez nem szándékos, hanem heteróként engem ez taszít. Gondolom egy pestises látványa is taszítana, pedig hát azok sem tehetnek róla. Egyébként azt sem helyeslem, ha heteró pár bújik egymásba a nyilvánosság előtt. Csak a pol korrektség kedvéért :) Végül az utolsó kérdést én is feltettem már egy párszor, mert ez tök logikus kérdés és nem is értem mi a lényege? Mert azt mondják, hogy a transzvesztiták, akik ffi létükre nőnek öltöznek, többnyire nem melegek, tehát nem férfiakra buknak. De akkor kikre? A heteró nők többnyire a férfias egyedeket kedvelik, nem a nőnek kinézőket, mert akkor inkább leszbik lennének. Szóval bonyolult probléma ez, de a végén hozzátenném, hogy a normális meleg párok (egyébként ők vannak többségben, csak ők kevésbé láthatók) a legritkább eseben magamutogatnak és a pride-on pózol sorstársaikat jobban utálják, mint mi, mert őket emiatt külön megbélyegzik. Kb, mint a rendes cigányok utálják a lumpen kollégákat, mert amazok miatt, ha megfeszülnek is, mindig elítélik emezeket.

László_atya 24513 2017. június 20. 16:06  
Viszont ha már elmélkedések, ideje valamivel megint felkavarnom a vihart a biliben. Rövid eszmefuttatásom apropója, hogy egy finoman szólva is szélsőséges liberális beállítottságú ismerősömmel vitába keveredtem a homárok (gy.k.: homoszexuálisok) kapcsán. Sok mindenről szó volt, én tartottam magam a véleményemhez, hogy a homoszexualitás nem normális és semmi okom rá, hogy elfogadjam a képembe tolt reklámozását, semmi okom rá, hogy helyeseljem a melegfelvonulásokat és visszautasítom a megbélyegzést, ha hangot adok annak, hogy nem tudom elfogadni ennek a nyomulós propagandáját, vagy hogy a valóban létező homofóbiám miatt keresztre feszítéssel fenyegessenek. Mert ugye én, mint megrögzött és teljesen ómódi heteroszexuális, sem vonulok utcára, hogy egy kamion platóján imitáljam a feleségem megdugását, lehetőleg olyan "performansz" keretein belül, amivel mindenképpen megsértek majdnem mindenkit, aki nem olyan, mint én.

Na szóval, az ominózus vita végén - mikor már a vitapartnerem az elfogyott érveit elkezdte személyeskedéssel "pótolni", feltettem néhány kérdést, amire kaptam néhány választ. Megpróbálom nagyjából szó szerint idézni:

Én: -Tehát akkor a lényeg, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Minden ugyanaz, mint egy hetero kapcsolatban: szerelmesek, vágyakoznak, osztoznak jóban-rosszban, satöbbi, csak és kizárólag annyi a különbség, hogy ezt nem az ellenkező neműekkel, hanem a saját neműekkel teszik, ugye?
Vitapartner: -Pontosan így van.
Én: -Vagyis például egy férfi homoszexuális egy másik férfit tart vonzónak, szexinek, kívánatosnak. A női nem párkapcsolati szempontból hidegen hagyja, vagy épp taszítja, pont úgy, mint ahogy egy hetero embert a saját neme.
Vitapartner: -Igen, kapizsgálod.
-Én: Tehát értsem úgy, hogy egy homo férfinak kifejezetten a FÉRFI kell?
Vitapartner: -Természetesen.
Én: -Akkor áruld már el légy szíves, hogy a homo férfi párok egyik tagja mi a fészkes fenéért öltözik be NŐNEK és miért mímel a viselkedésében NŐI allűröket, és ez a párjának miért jön be amikor FÉRFI kell neki???
Vitapartner: -Menj a picsába, befejeztem ezt a beszélgetést.

Hát, így állunk. A kérdésemre továbbra sem tudom a választ.

Yossarian 24512 2017. június 20. 16:01   Válasz erre: 24511
Értem. Sajnálom :(

László_atya 24511 2017. június 20. 14:54   Válasz erre: 24508
Régóta vágyok már oda is (Transfogaras-Transalpina, vagy Stelvio, Glockner)... Nem akarom magam sajnáltatni ("nem kérek a sajnálatból, lázadó patkányok" - ki tudja, hogy honnan van az idézet? :D), de lassan a gyerekeim nem azzal fogadnak, hogy szia apa, hanem hogy anyu, ki ez a bácsi... :(((((

Szóval ez a helyzet, pedig nagyon hiányzik a túrázás is, meg a jó társaság is, teljesen kikerültem a "vérkeringésből"... Sajna nem tudok menni.

Yossarian 24510 2017. június 20. 14:14   Válasz erre: 24509
Még nem tudom, majd ha már látszik, hogy hányan megyünk, akkor megnézem a szállásokat is. Addig nem sok értelme van, mert egyből foglalni is kell, mert főszezonban hamar elkelnek a szabad szobák.

Spapa 24509 2017. június 20. 13:16   Válasz erre: 24508
Jól hangzik! :-)
Még egy kicsit törpölök, és megkérdezem a bandát is.
Szállás hogy?

Yossarian 24508 2017. június 20. 12:31   Válasz erre: 24506
4 nap az egész, nem a világ, abból kettő hétvége. Csak tudsz valami szabit intézni?

László_atya 24507 2017. június 20. 11:23   Válasz erre: 24503
A következő pedig az, hogy vidd oda az ellenséget, ahová nem akar menni. :D

László_atya 24506 2017. június 20. 11:18   Válasz erre: 24505
Akarat lenne, idő nincs... :( Gyalázat, de idén nincs még a motorban 1000 km sem. Ha nem imádnám, a logika mentén már el kellett volna adjam, mert minek tároljak a garázsban valamit, amit nem is használok... :((((

Yossarian 24505 2017. június 19. 21:00  
Júli 6-9 környékén nem akar valaki jönni egy Transzfogaras-Transzalpina, plusz környéke túrára?

desiderus 24504 2017. június 19. 19:28  
Nem tudom, hová írjam a történteket, ezért beírom ide...
Vasárnap autóval közlekedtem a 117-es úton Esztergom irányából Tát felé. A visszapillantóban láttam, hogy hat motoros jön mögöttem eszeveszett tempóban, a szembejövő forgalomra, kanyarodósávra, záróvonalra figyelmet sem fordítva, előzték az autókat. Lehúzódtam, hogy elengedjem őket és amikor elmentek mellettem, akkor láttam, hogy a hat motorból kettőn vizszintesen állt a rendszám, a másik négyen pedig egyáltalán nem volt...azt hittem, rosszul látok. A következő kijáratnál elkanyarodtak és félreálltak és mivel az én utam is arra vezetett, szépen lassan elcsorogtam mellettük jól megnézve őket illetve a hiányzó rendszámokat...és tényleg nem volt négy motoron rendszám, csak a műanyag keret. Sem vízszintesre állítva, sem a hátsó sárvédő belsejében...
Természetesen a sportdobok ott figyeltek rajtuk aminek a hangját menet közben csak akkor élvezhettem amikor mellém értek illetve előttem jártak...hátulról közeledő motorost nem lehet meghallani, mert a hang olyan hülye, hogy csak a kipufogócsővel megegyező irányban hajlandó terjedni. Ha a sportdobodat azért szereled fel, hogy jobban halljanak az autósok akkor fordítsd meg menetiránnyal szemben, ez jótanács.
Szóval ez a hat fasz tegnap mindent megtett a motorosok megutálásának érdekében.
Igaz, legalább normálisan be voltak öltözve, így nagyobb eséllyel lesznek alkalmasak donornak.

Yossarian 24503 2017. június 18. 22:40   Válasz erre: 24500
Ezt vitatnám :) A régi mondás nagyon igaz, miszerint tartsd magadhoz közel a barátaid, de még közelebb az ellenségeid :D

csanyi 24502 2017. június 18. 21:07   Válasz erre: 24500
Csak általánosságban, az, hogy valaminek (könyvnek, gondolatnak, bárminek) van-e értelme az elég szubjektív, ami számomra értelmes az nem biztos, hogy más számára is az.....ezért nem írom le régóta, hogy az ami számomra értelmesnek tűnik az biztos, hogy az is.......amúgy olvasni minek, az ma nem követelmény sehol.

eröt 24500 2017. június 18. 20:25   Válasz erre: 24497
Nagyon fontos tudni mit gondol rólad az ellenséged.De fontosabb tudni mit a szövetségeseid .Confuciust olvas egyáltalán valaki?Vagy bármit aminek van értelme mondani valója van?A másik művet már nem is említem.

csanyi 24499 2017. június 18. 19:42   Válasz erre: 24498
Látod, pont azt kaphatod vissza ha valakiről prejudikálva véleményt írsz, én mindössze azt írtam amit te velem kapcsolatban ahogy beskatulyázol a tuggyukkikhez.........gondolom igaznak véled a véleményed. No meg nem vitázol hanem kinyilatkoztatsz kb. úgy mint én pár éve csak én már ezen túl vagyok és úgy gondolom mindenkinek igaza lehet bármiben és annak ellenkezőjében is és inkább próbálok gondolkozni még ha kevés sikerrel is.

Utalatos 24498 2017. június 18. 18:52   Válasz erre: 24497
Akár költői kérdés volt, akár nem, ócska próbálkozás volt.
Szervilis? én? és kihez? Ki a franc rendeli ki nekem ezeket a toposzokat?
Csak hogy én is tudjak róla, mert eddig mindig azt vágták a fejemhez, hogy radikálisan önfejűen gondolkozom, cselekszem.
De, ezek szerint csak valakinek az agymosott kiszolgálója vagyok.
Tényleg nehéz veled érzelemmentesen vitázni bármiről is:-(

csanyi 24497 2017. június 18. 18:01   Válasz erre: 24495
Csak kérdem, amúgy elgondolkodtál azon amit esetleg jelenthet az ábra vagy azonnal bekapcsolt a szervil5 fokozat és leírtad az ezekhez kirendelt toposzokat? ......na jó, költői volt a kérdés.:)

csanyi 24496 2017. június 18. 17:55   Válasz erre: 24495
Köszönöm, hogy megvilágítottad, hogy én mit látok ebben az ábrában......azt szerencsére leírtad, hogy te mit látsz, nincs mit hozzátenni, én még azért emésztgetem kissé azután, hogy megfáradt kezem leengedi az ostort és feltörlöm a vérem a padlóról.....madár...:))

Utalatos 24495 2017. június 18. 17:52   Válasz erre: 24494
"Csak ugy" nem szoktal Te linkelni.
Latom megint talaltal egy onostorozo, nemzeti erzeseket, ontudatot negligalo vicces ( igazabol cinikus) blogot.
Nem baj ez, mintha latni is velnelek a sarga hajo orraban:-)
Talan arnyalna a velemenyedet, es mas megvilagitasba helyezne azt a mondatocskat, ha mostanaban, (mikor a pozsonyi csata 1110.evfordulojara emlekezunk nehanyan ebben az orszagban, hogy mit is jelentett az a "kalandozas" abban a tortenelmi korban es kornyezetben) arrol is olvasgatnal, tanulgatnal egy keveset.
Mielott figyelmeztetnel, hogy megint " tulgondoltam" a tortenetet, csak annyit: utalom az ilyen "onironikusnak" latszo szarsagokat, mint ez a nem is tudom mi:-(((

csanyi 24494 2017. június 18. 14:53  
Csak úgy: http://m.cdn.blog.hu/sz/szemlelek/image/bl_cikkhez.JPG

emzse 24492 2017. május 15. 19:37  
"Amikor az autósok kárára tévednek.." Egykis friss anyag: http://nepszava.hu/cikk/1129302-amikor-az-autosok-karara-teved-a-szakerto

1Laciapu 24491 2017. május 12. 15:54   Válasz erre: 24489
Ez jó volt :)))

Mindig ketten megyünk, nem lapozunk :)

Yossarian 24490 2017. május 12. 13:23   Válasz erre: 24488
Mázlista vagy. Velem ez Mátraháza és Parád közötti szerpentinen történt, még mielőtt fel lett volna újítva. Az út nem volt különösebben szar, lehetett rajta csapatni, csak épp az egyik íven a felező mellett jött szembe a kátyú. Gép ledöntve, seb. kb 90, ilyen tempónál nem tudtam mit csinálni, át kellett menni rajta. Azon kívül hogy a felnit rendesen felütötte, más gond nem volt. A felütés azóta is jól látható, nem mertem kigörgőzni, mert attól már a Bandit felnije is eltört.

Audimania 24489 2017. május 12. 12:43   Válasz erre: 24488
Biztosan mázlista vagy. Vagy esetleg laprafordulva is olyan tempóval mész, hogy van időd észrevenni és kikerülni :)

ELőző oldal
Hoterkep

Tagok száma: 22119
5 622 Eddigi túrák
14 221 826 km
34071 Eddigi túra-résztvevők