totokalmi | 5809 | 2010. június 6. 19:46 | Válasz erre: 5807 |
ja azért nem annyira rossz motor a Bandit mint ahogyan ez a csávó látja. tegnap este motoroztam egy jót, néhol kicsit vadabbra vettem a figurát és jó érzéssel konstatáltam hogy ennek a motornak a teljesítménye nekem maximálisan elég! |
csabu987 | 5808 | 2010. június 6. 18:29 |
Megvettem a Banditomat és amióta megvan, minden pillanatát élvezem! Lehet, hogy egy kisvárosi paraszt vagyok, de az igényeimet MAXIMÁLISAN kielégíti. Ez az idióta meg elégítse ki a nagymamáját.
|
csabu987 | 5807 | 2010. június 6. 18:27 | Válasz erre: 5806 |
Nem tudom, ki ez az Ender Gábor, de látatlanban azt mondom, akkora barom, hogy az párját ritkítja. Amiket összehordott ebben a "tesztben" azon csak sírva tudok röhögni. Vegyen ez az idióta egy tízmillás motort és keresse abban a hibákat.......
|
zold1 | 5805 | 2010. június 5. 22:58 | Válasz erre: 5804 |
Hát, sajnálom, majd találsz másikat. A nyakcsapágynak tényleg nem kellene odalenni 40 ezer után. Enyémben 27 körül van, még húzni sem kellett rajta. A motort meg hirdesd szép képekkel az összes létezõ portálon, el fog menni gyorsan, keresett típus itthon |
reznor | 5804 | 2010. június 5. 22:39 |
Hali miondenkinek! Hát megvolt a motornézõ, csalódottan értem haza. Odaértünk háromnegyed 10-re, és sikerült gyorsan áttekinteni a gépet, külsõre hibátlan állapot, karc is alig volt rajta. Aztán üléspróba, nem volt gond, tetszik. Oké, vigyük ki egy kicsit, hadd próbáljuk ki. Elindít, hangja kicsit fémes, hát gondoltam nem honda. Aztán jött az elsõ gázfröccs, nah itt már gáz volt, valami rezeg de nagyon 2-4000 fordulat között.. Nálatok van ilyen? A mûszerfal ami berezonálhat és zavaróan hangos, a moci hangjához képest is meghallható, tehát engem zavar én csak a blokk duruzsolását szoktam meg. Nah mindegy. Nézegetjük még egy darabig, rájöttünk, hogy a szélvédõ plexi elöl is belejátszik a hangba. Aztán találtunk még két csavart alul, ami hiányzott és a mûanyag részeket fogja össze. OK. Mondták, hogy ez mindig kiesik a banditnál, meg a gazda a xenon-t szedte ki belõle és lehet, hoyg elfelejtette a két csavart visszatenni. Jó, találtunk csvart, visszaraktam én, és lehúztam érzésbõl. Rendben, megint halkul a hang, de még mindig valami fura... Nem tudom, de onnan a hengerfej és a mûszerfal közötti részbõl jön. Hát mindegy, tegyünk egy próbakarikát. Elindulok, kicsit reszkettek a lábaim, hogy felkenem a fára egy lazább csuklómozdulattal az egész gépet... De nem így történt. Azt azonnal az elindulás után éreztem, hogy ez a gép nem 600-as, baszottul bivaly valami, de még késõbb fogom igazán érezni az erejét. Na jó, akkor kikanyarodás után ügyelve, de kicsit finoman húzkodtam neki, próbálgatva, hogy vajon mennyi erõ lehet benne. Nem igazán tudtam felmérni, mert szerintem nem tudtam húzni neki akkora gázt, hogy már ne legyen hatása. Állandóan csak jött fel az eleje, nah mondom, ennek fele se tréfa, majd egy tartósteszt esetén már érezni fogom, hogy mizu, persze megvétel után. Ezt a részt hagytam is, fékek: Gyors abs ellenõrzés: hátsó fék tövigtapos, ami belefér, faszán kattogott is, nagyon klafa. Elsõ fékkel ezt azért nem játszottam el, azt mondtam, hogy elhisszük kategórita. Aztán ki az útra, addig egy nagyon lassan válto piros lámpám hosszabbította az utat. Ezután átjutottam végre egy útra, ahol már lehetett valamit csinálni, csak a forgalom akadályozott ebben. Sor került a szitavizsgálatra, 60nál mintha kicsit megmozdult volna a kormány. Nah akkor nézzük tüzetesebben: 80-ig kihúz, majd nullakéz, eredmény: 5-8 centis ideges kormányszitálás. Ok, megfordulás vissza a bázisra, nem kell. Hazafelé úton mégegy próba, ami szintén ugyaenezt hozta, ok, ilyenkor már csak arra koncentráltam, hogy egy darabban tudjam letenni a gépet náluk. Sikerült is, közöltem velük, hogy szitál a kormány... Hát az nem lehet, stb... Gondolták, hogy fosós fiú vagyok, meghogy hogy teszteltem, hogy ráz a kormány. MOndom elengedtem... Hát az nem rendeltetésszerû használat, mire belevágtam, hogy jó ezt én nagyon sokszor hallottam már, de leszarom, ez szitál és kész. Tulaj csávó kijön, elviszi a gépet, jön vissza, feltûnõ, hogy nem a kapuban áll meg, hanem a sok úton álló motor között araszolgat be a szervíz felé. Kérdezem, hogy na mizu? Mondja, hogy basszus ez tényleg szitál. Nah mondom, annyira nem vagyok már zöldfülü. Fel is teszik a padra, elkezdik kétségbeesetten szerelni, tesztelni, ellenõrizni, tekergetik ezerrel. Valszeg a komránycsapágyat kell szorítani, mert kilazulhatott. Hm... Tekerik 10 perce, még mindig remeg. Tekerik még, még mindig, aztán már jobb, de még mindig, már szinte a végén voltak, mikor még mindig egy kicsit mintha kotyogna, de passz... Aztán én meg a mátkámnak éppen vezetem le értelmesen a gondolataimat, hogy mire jutottam az elmúlt fél órában. Nah ekkor jöttem rá, hogy mizu.: Kikopott kormánycsapágy, szitáló kormány, rázkódó mûszerfal, szóval szerintem ez fogott egy árkot, vagy valami keményebbet az elsõ futómûvel. Közben meg azt mondták, hogy ezt a mocit idehozták mindig és õk szervízelték a kezdetek óta. Hát akkor az azt jelenti, hoyg 6000-ként itt volt a padon és akkor nem értem, hogyan történhetett meg az egymás után többször, hogy nem vették észre a csapágy baját? Tehát akkor ezek vagy ilyen minõségben végzik a szervízt (szarnak rá), vagy engem próbálnak etetni (marhára rosszul teszik), esetleg õket is átbaszta az eredeti tulaj, mert miután megcsapta az elejét nem velük hozatta helyre, hanem máshol. Hogy melyik az igazi verzió, mindenki döntese el magának, lehet, hogy semmi baja nem votl a gépnek, csak én vagyok ilyen kritikus, de én azonnal elálltam az üzletrõl, pont az alku megkezdése elõtt, az uccsó pillanatban. Marad a honda, nem bánom, az nem szitál legalább... :) Nos ennyi, remélem Ti is megosztjátok a véleményeteket. Ti tapasztaltak vagytok, nézzétek már meg a kedvemért a gépeteket, hogy van e ilyen zizzenése... Egyébként marhára tetszett, szép és jó gép, csak ez a negatívum nem kellett volna a végére és akkor bementem volna talán hozzátok is az oktatásra, egy kicsit megmutogatni a hozományom. Nem így lett és most félig dühös vagyok magamra, hogy ma azért mentem oda, hogy elhozzam a gépet, ehhez képest belekötöttem mindenbe és meggyõztem magam, hogy nem az én motorom ez. Remélem egy másik 1250sa bandi átütõ érzést fog bennem kelteni és azonnal az enyém lesz... :) Segítsetek eladni a mocimat, jó tippek jól jönnének, de akár az ismeretségi körötökben is jó lenne, ha lenne valaki... Üdv.: Balu |
reznor | 5803 | 2010. június 5. 22:07 | Válasz erre: 5793 |
Gumira is és rugóra is használhatod az elrenyhült szót. Szerintem eredetileg is ezt akartad írni, csak mindig kimaradt belõle az a fránya "ny"... :)
|
csabu987 | 5802 | 2010. június 5. 12:33 | Válasz erre: 5800 |
Én pedig a vitrinben tartom és egy ágyban alszom vele! :-)
|
tigrinch | 5801 | 2010. június 5. 11:52 |
Üdv mindenkinek. Kérdeznék olyat tõletek , hogy milehet egy 600 bandittal ha indulásnál egy nagyot torpan?, utánna már megyen.Járt így már valamelyikõtõk?
|
pepecsek | 5800 | 2010. június 5. 09:02 | Válasz erre: 5752 |
Hmm +1! Jelentkeznék, mert én is maximálisan törõdök a motorommal, babusgatom, áplom, meg minden!
|
vadasz | 5799 | 2010. június 4. 23:03 |
... Én nem mostam motort.... ....szentem Kazam sem... ...remélem legalábbis, mert akkor legalább ketten képviseljük a "baxunk a motorra" szekciót... ...vagyis azt a szekciót amit sokan az elõbbivel kever össze :D :D :D
|
karika111 | 5795 | 2010. június 4. 20:38 | Válasz erre: 5793 |
köszi az infót! rugóra azt mondanám,elgyengült a gumi alkatrészekre azt,hogy elrühesedett ahogy írtad ,igy már egyértelmübb |
Bandi1200 | 5793 | 2010. június 4. 20:30 | Válasz erre: 5791 |
2000-es fordulaton rezgett vmi ha behúztam a kuplungot megszûnt emiatt már kuplungos-váltós dolgokat vízionáltam de csak a naked bandit lámpájának a horizont állító rugója már nem volt feszes és amiatt jött a rezgés nem t'om mennyire jó szó erre a rehülés vagy gumi dolgok szoktak elrehülni? mindegy |
csabu987 | 5792 | 2010. június 4. 20:29 | Válasz erre: 5791 |
Világos! Így pedig nem tudott normálisan zlinyálni a glogyó!
|
karika111 | 5791 | 2010. június 4. 20:26 | Válasz erre: 5790 |
Szia!! milyen búgás/rezgés is volt?????? "elrehült"????? |
Bandi1200 | 5790 | 2010. június 4. 20:05 |
meglett a búgás/rezgés oka: a horizont állító rugó elrehült felkellet spanolni, és megszûnt minden zaj |
Maxxy | 5788 | 2010. június 4. 17:22 |
Jelentem,hogy Kapozsváron is a PETROL benya kúton ilyen autómosó mûkszik,mint a kiskõrösi! Vagyis semmi viledázás mosás után! Kitolod a napra,oszt rágyujtasz egy bagóra,mire elszívod,foltmentesen ragyog a vasad! |
reznor | 5787 | 2010. június 4. 14:07 | Válasz erre: 5785 |
Én a mátrára tippeltem volna, ott jellemzõ ez a fajta hátulról elütlek stílus. Meg miért nem mész gyorsabban, mért nem vagy fasza csávó tipusú témák ugrottak be az írásod olvasásakor. |
KRAVEN | 5786 | 2010. június 4. 13:09 | Válasz erre: 5785 |
Ha tudsz egy ILYEN "majdnem TK" motort TK áron, akkor azért feltétlenül szólj! :-))
|
vadasz | 5785 | 2010. június 4. 12:30 | Válasz erre: 5784 |
Nem.. Márc-15én balatonfüred közelében... mind a két motor közel totálkáros lett.
|
reznor | 5784 | 2010. június 4. 12:25 | Válasz erre: 5783 |
Ejnye! Hát ezt mégis hogy képzelte? Mátra? Tippelhetek még? Hétvégén?
|
vadasz | 5783 | 2010. június 4. 12:21 | Válasz erre: 5782 |
XX pószter 96-óta kint van a szobámban!!!! Semmi gond a 600-assal, megy az mint a rakettya... ...én személy szerint most elég komoly antipátiával vagyok a 600 as cbf-f el szemben, de ennek semmilyen mûszaki oka nincsen, csak megviselte a lelkületemet, hogy tavasszal egy pont ugyanolyan gép mint a tied megszexualizálta bandikámat hátulról. |
reznor | 5782 | 2010. június 4. 12:15 | Válasz erre: 5764 |
Egyébként sajnálom a cbr-t eladni. Régen másikat akartam venni, csak ott a cbr mögé oda van írva, hogy 1100 XX. Nah az is egy jó gép, de talán a bandi kényelmesebb lesz. Barinõmnek meg a bandi jobban tetszik mint az xx. Ha meg financiálisan nézzük a dolgokat, akkor a bandi megint jobb, mert olcsóbb a megvétele, és az éves adója is kisebb, mivel nem 150Le, hanem 100, meg 2011-tõl a KGFB is lóerõre módosul, ne feledjétek... Az alkatrész is olcsóbb bele, ahogy látom, szóval nem bizti, hogy rosszabb választás a gsf a honához képest. Az egyetlen negatvíum, hogy HONDA párti vagyok igazából, de most egyetlen esélyt kap rá a suzi, hogy bizonyítson. |
reznor | 5781 | 2010. június 4. 12:12 | Válasz erre: 5764 |
köszi, de még kétesélyes, meglátjuk hogy alakul... A vfr-bõl az 1200-es érdekelne, de nem 4 milláért, hanem olyan 2 körül fogok én ilyen gépet venni. Csak ki kell várni. Lesz az 3-4 évesbe 2 milláért, ne aggódj. Márcsak 3 év... :) |
reznor | 5780 | 2010. június 4. 12:10 | Válasz erre: 5763 |
Hát kedves Vadász, a nyáron még biztosan lesz ilyen térning, meg gondolom szoktatok túrázgatni is és gondolom hogy nem gáz, ha én is csatlakozok hozzátok... :) Meglátjuk természetesen, hogy mit hoz a jövõ. Esetleg, ha nem lesz sikeres a holnapi csere, akkor beférek még a bandátokba a 600f-el? Legalább ki tudjátok osztani a vitrin-bájker címet... :) |
KRAVEN | 5778 | 2010. június 4. 11:50 | Válasz erre: 5777 |
Ha továbbra is így esik nem kizárt. Elevezünk hozzátok :-) Ma akartam egy kicsit bemelegíteni. Ki is írtam magam délutánra, de ez sem fog összejönni. Ma csak az aquaplaninget tudnám gyakorolni. :-( |
vadasz | 5777 | 2010. június 4. 10:41 | Válasz erre: 5750 |
Esetleg jöhettek a sárkányizékkel is vezetéstechnikázni :D :D :D
|
Kazam | 5776 | 2010. június 4. 08:49 | Válasz erre: 5774 |
Komolyra fordítva a szót. Az az útszakasz alkalmas volt arra hogy megtapasztaljuk mi van akkor ha a fara megindul a banditának. Az egykerék nem volt betervezve. Volos-ban vagy kétszer megtérült az ilyen irányú gyakorlás. Egyébként óriási a gát oldalán oldalazva haladni az XR-el. |
KRAVEN | 5774 | 2010. június 4. 08:22 | Válasz erre: 5773 |
És utána a Rezi várhoz felvezetõ murvás úton Marikával a NagyBanditon slide-oltál, meg egykerekezgettél! :-))) Szóval a nagyvas erre is jó! :-))
|
Kazam | 5773 | 2010. június 4. 07:27 | Válasz erre: 5772 |
45-öt betöltöttem. Tavaly egy kedves barátom révén volt alkalmam egy keveset menni egy XR400-al. Nagyon élveztem és tetszett. Jelenleg is foglalkoztat és lehet hogy 1-2-3 éven belül valami lesz. Egy volt kollégám nagy bandi helyett vett cross gépet mert azt mondta hogy azt az élvezetet megkapja így is és nem jön szembe egy barom. |
szappy | 5772 | 2010. június 3. 21:22 | Válasz erre: 5765 |
50 cm, 125cm, MZ, DRZ, suoermoto, stb mind MOTOR, de bizonyos kor után már nem kényelmes, más kell. a nagy túra, nem pont 1.4, de nagy túra jellegû és/v csop az amikor az ember nem vált rövid idõn belül másra. szóval valami ilyet akartam kihozni belõle. :))
|
Mano81 | 5768 | 2010. június 3. 20:58 |
Motor: minden 50cm3-nél nagyobb, kétkerekû jármû. Motoros: aki motorkerékpárt vezet. :) Nem vicc, én így gondolom. Az MZ-s nek is intek. A motorosok egy közösség, ebben mindenki egy kicsit más, de ha a közösség összetartó, tudd tenni a saját érdekében. Nemrég kaptam a biztosítótól egy papírt az U..-... frsz-ú gépkocsi (!) ügyében. Itt tartunk. Kb. ennyire elfogadott a motorozás ma Magyarországon. |
zold1 | 5767 | 2010. június 3. 20:48 | Válasz erre: 5765 |
Ezekre a kérdésekre mincs egyemes tuti válasz, Te is tudod :D |
Kazam | 5766 | 2010. június 3. 20:27 | Válasz erre: 5764 |
Tudod az idõ haladtával az ember bölcsebb lesz és megjön az esze.:DD Általában. |
Kazam | 5765 | 2010. június 3. 20:25 | Válasz erre: 5761 |
Olyan motor hogy mindenre jó szerintem nincs. Egyébként szerinted mitõl MOTOR a motor? Szerintem egy DRZ-t is lehet MOTOR-nak mondani. Sõt valaki szeretheti is annyira mint Te az 1.4-esed. Mi az hogy motorosnak lenni? Mitõl motoros a motoros? |
Mano81 | 5764 | 2010. június 3. 18:02 |
Lecserélni a CBR-t, hallatlan... :) Engem is rá akart beszélni egy túrásabbra, ha jól emlékszem CBF1000-re, de nem sikerült :) Na jó, az az igazság, hogy nem is tudnék most váltani financiális okok miatt. Ha meg csere, akkor a VFR izgat. Amúgy sok jó motorozást kívánok az új Bandival. |
vadasz | 5763 | 2010. június 3. 16:22 | Válasz erre: 5762 |
Jöhettél volna, jól megértettük volna egymást a leírtakra alapozva :D :D :D
|
reznor | 5762 | 2010. június 3. 16:12 | Válasz erre: 5756 |
Nah akkkor itt én már be is vagyok pakolva a skatulyába. Én azért vettem a motoromat, hogy dolgozni járjak vele, túrázzak, és használjam. Ehhez képest állandóan ázok vele, mindig szakad az esõ mikor megyek és ennek következtében sáros lesz és amikor lemosom, hogy tiszta legyen, megint megázok és folyamatosan dzsuva. Aztán a láncot sem mosom, mert azt látom, hogy nem megy el többet mosva mint mosatlanul. Ráadásul abban a tévhitben utazom, ha a láncot nem mosom, akkor nehezebben tudna újabb por belekerülni, mintha lemostam volna. Így 35.000-et elmegy a lánc és csak fújok rá egy picit mindig. Nah azt sem viszem túlzásba, kb 500-1000 km-ként kap egy kör spray-t. Ehhez képest tökéletesen gyári hangja van a motornak, stb... Amikor megvettem, már tudtam, hogy 30%-ot buktam vele, most tudom, hogy felét sem éri, mert a fele 1.120.000 Ft, ennyit nem adnak érte. Ettõl függetlenül sokáig motorosnak éreztem magam, aztán rájöttem, hogy nem, mivel sok olyan magát motorosnak nevezõ egyén van, akivel én azonosulni nem tudok, meg nem is vagyok annyira fasza csávó. Úgyhogy ezen a ponton egyet is értek veled, én tényleg nem vagyok motoros. :) Egy régi motort ha megpillantok, akkor odamegyek és mosolyogva megnézem a matuzsálemet. Aztán ha van fényképgép lekattintom, beszélek pár szót a gazdájával és elmegyek csodálkozva. Nah az én motorom nem lesz matuzsálem, nem fogom megtartani, mert arra vettem, amit fent leírtam és amikro megvettem, tisztában voltam vele, hogy ez nem lesz jó üzlet , emrt folyamatosan bukni fogok rajta. Így is lett.. |
szappy | 5761 | 2010. június 3. 15:56 | Válasz erre: 5756 |
Szia István! Teljesen igazad van az okfejtésben a hosszú idõre vásárolt motorral kapcsolatban, de azt is hozzá kell tenni, hogy neked, nekem, illetve néhány embernek aki hasonlóan nyilatkozik mint te, egy olyan motorja van ami MOTOR. tehát nagy, mindenre használható. azaz gyors motorosokkal is tudsz menni, illetve lassabb társaság is be tud fogadni. A korunk sem mellékes mert 30 körül és felett van kiforrott személyiséged amibe a motorozás stílusa is kialakult már. ezért veszel hosszabb távra minden igényednek megfelelõ motort. az én 1.4-esem is hosszú évekre van tervbe véve és majd 55+ évesen váltok kényelmesebbre (goldwing). most is átülhetnék egy fiatal ilyenre de nem vagyok elég öreg hozzá. szóval aki fiatalon megveszi a gépét, rosszabb esetben aláteszik nincs elképzelése a motorozásról, jobb esetben csak motorozni tud, rosszabb esetben csak gyorsan menni. Ne ezeknél van a kindertojás és földápolás szindróma. szóval motorosnak lenni idõ kell mint az óbornak. vagy valami ilyesmi a véleményem. |
reznor | 5760 | 2010. június 3. 15:54 | Válasz erre: 5744 |
Hali! Ez jó ötlet, Gyõrben lesz a téma, esetleg van aki Gyõri? |
Yossarian | 5759 | 2010. június 3. 15:19 | Válasz erre: 5756 |
Szeretném magam is azok közé sorolni, akik törõdnek a motorjukkal és nem ütik-vágják, de olyan szintre mint te, sosem fogok eljutni, mert egyszerûen nincs annyi idõm rá, meg hát ha nem muszáj én nem szedem szét a gépet csak azért, hogy lássam mi van benne :) Amit lehet megadok neki, fölöslegesen nem okozok neki "fájdalmat" de igenis sokszor megtépem a száját, mert szerintem arra (is) való. Olyan ez, mint amikor valaki a kedvenc lovát nagyon szereti, sokat törõdik vele, de idõnként habosra hajtja, mert arra is szüksége van. Ja, és hosszú távra tervezek vele :) |
Kazam | 5757 | 2010. június 3. 15:12 | Válasz erre: 5756 |
Sok mindenben egyet értünk de most csak részben. Remélhetõleg minden ember életében van valami amitõl mindig jó kedvre derül. Szívesen áldoz szabadidejébõl rá. Te ilyen viszonyban vagy a motoroddal. Viszont én nem érzékenyülök el egy mûködõképes régi motor láttán. Annak ellenére hogy bátorkodom azt gondolni magamról hogy van egy pici mûszaki érzékem. A motor egy eszköz ami egyéb igényeimet kiszolgálja. Ettõl függetlenül nem gondolom hogy ütöm vágom a rossz értelemben. Egyébként nagyon jó hogy vannak olyan emberek mint Te (és persze mások is vannak) mert nyugodt szívvel hallgatok rád. Azt nem vitatom hogy mûszaki érzék ide v. oda vannak akik ütik-vágják és újként próbálják eladni. És most lehet kiröhögni mert az egyik ok hogy ilyen banditám lett (3 hónapot vártam rá) mert a régi simsonomat juttatja eszembe. |
K.Istvan | 5756 | 2010. június 3. 14:50 | Válasz erre: 5752 |
Lehet többen volnánk, ha a világ marketingesei, nem mosnák olyan jó hatásfokkal sokak agyát, hogy cserélgesség a csokispapir rakétájukat minden évben egy sokkal szarabbra. És a mérnököknek, nem ennek megfelelõen kéne pár szezonos motorokat tervezniük, és aztán gyártatniuk. És ha többen tudnák már a vásárlás elött hogy milyen igényeik vannak, vagy azt a vásárlás után a megvett motorhoz igazítanák. És nem utánna jönnének rá hogy mekkor balfékek voltak, ennyi pént elszorni egy semmire nem való motorra. Ezek lennének a sikeres történetek alapjai. Akinek csak kicsi kis mûszaki érzéke is van ( a többiek most nem számítanak) csillogó szemmel , és libabõrõsen áll meg egy-egy gyerekkorában még sokat látott, de manapság már ritkaságnak tartott jármû mellett , vagy kapja fel a fejét menet közben. Ezalatt kellemes emlékek is leperegnek gondolatban... Jó érzés látni egy -egy öregebb megkimált , gondozott jármûvet az utakon, de sokaknak nem jut el a tudatukik, hogy õk maguk is hasonlót tegyenek, és ne csak tamponnak használják a motort. Ennél már csak az felemelöbb érzés ,mikor a te jármûved láttán lesz fátyolos az érdeklödõ tekintete. Mindig furcsa ellentmondás volt számomra, mikor a egyes motortulajdonosok istenitik a saját gépüket( pedig azon kivül hogy leszurkolták érte a vételárat, technikailag semmi közük nincsen a mûszaki csodához) vesznek rá mindenféle hiper cuccot (vagy tákolják nem odavaló alkatrészekkel), hangoztatják , hogy milyen fontos számukra a motor és motorzás, közben meg ütik vágják a gépet. Üzemeltetik olyan körülmények között, amit nem igen lehet betuszkolni az általános használati feltételekbe. És közben a legnagyobb motosoknak tartják magukat, mialatt több motort törnek össze mint kindertojást, és többet ápolják a földet, mint a "zöldek". De biztos mi vagyunk csak fordítva összerakva... |
Kazam | 5755 | 2010. június 3. 14:49 | Válasz erre: 5753 |
Nekem BF enduru nacim van. A BF csak motoros cuccaihoz képest erõsebb anyagból van és valóban van rajta szellõzés. Áll a cordua naciból a külön kivehetõ vízzáró rétegbõl és a külön kivehetõ meleg bélésbõl. Azaz 3 naci. A motoros nacik cordua és vízzáró rétege nem szétszedhetõ. Jobb esetben lélegzõ. Protektor van benne. A BF endurus kabátjával is 3-at kapsz. Az hogy más endurus cuccoknál hogy van nem tudom |
vadasz | 5754 | 2010. június 3. 14:38 | Válasz erre: 5753 |
Endúrós cuccokban nincsen protektor tudtommal, mivel páncélt viselnek. Bár lehet ez csak a krosszcuccokra igaz. A másik amitõl endúrós, hogy alacsony sebesség, komoly szellõzéses cumók. |
KRAVEN | 5753 | 2010. június 3. 14:19 |
Üdv! Mitõl endurós egy kabát? Látok cuccokat, ahol a termékleírás endurós kabátként hivatkozik, viszont a leírásból nekem nem derül ki, hogy ez mit is takar. Kösz |
zold1 | 5752 | 2010. június 3. 14:19 | Válasz erre: 5748 |
"Ha a gazdája valóban hosszú távon gondolkodna (gondolkodott volna a motorban)akkor nem árulná most. számomra a Hosszú távú gondolkodás az , hogy nem kivánom már lecserélni 15-20 éven belül, vagy soha a 60 ekm-t futott 2003-as GSX1400-et. Ennek tükrében használom, ápolom, szervizelem, kényesztetem. " Egykomám, mondd már meg, rajtad meg rajtam kívül hány embert ismersz, aki így gondol a motorjára? Szeintem a helyes válasz 0 és 1 közé esik. |
Yossarian | 5751 | 2010. június 3. 14:15 | Válasz erre: 5749 |
Helyes! Mert ha mellémérted volna vagy 10-20m-el, akkor nem biztos, hogy odataláltunk volna :))
|
KRAVEN | 5750 | 2010. június 3. 11:58 |
Srácok! 2 percre kisütött a nap! Meg is szédültem kicsit! :-) Ha így megy tovább még a végén jó idõ lesz 7 végére. Én szombaton reggel odamegyek és elõreláthatólag 12-ig ott tudok lenni Veletek. Onnan ~16:20-ig futamaim vannak. Ha akkor még ott lesztek, akkor újra csatlakoznék. Vasárnapi futambeosztás a szombati eredményektõl függõek, így azokról semmi nem tudok egyelõre. Azt elõre kell bocsájtanom, hogy több mint fél éve nem motoroztam egy egészségeset. Ha sokszor lefulladok, meg billegek, akkor nézzétek el pls! :-)) |
K.Istvan | 5748 | 2010. június 3. 08:47 | Válasz erre: 5737 |
Esztétikai alapokon csak kiválsaztani érdemes a motort, megvenni csak komoly vizsgálatok vizsgálódások alapján érdemes. Ha már egyszer megkerülte a motor földet, azért sok kalandon mehetett át. És ha ennek a kategóriának nem is sok elsõre ez a futasteljesítmény, azért nem mindegy hogy te teszed bele , vagy már benne van. Ami ilyenkor már közeledõ felmerülõ költség szélsõsõges használat esetén a vékonyodó féktárcsák. érdemes egy tolómérõvel a zsebben beslattyogni és rámérni...kopottsága arról is árulkodik, hogy milyen stilusban használták valóban. Volt e szelepállítás mellett szinronizálás, fékfolyadékcsere...lánccserekor átzsírozták -e a hibarendszeret , teloban olajcsere, kormánycsapágy, kerékcsapágyak, vezérmûlánc állapota is csereérett lehet egyes esetkben. Az hogy õk nem aggódnak a mõtpr mûszaki állapota miatt, engem arra enged következtetni, hogy komoly bevételi forrásra számítanak. Ilyen esetekben azért érdemes beleélni magad tulaj helyzetébe, hogy õ valyon miért vállna meg tõle. Az egyszerû válasz az az, hogy most fognak jönni a költségesebb , részben fent említett javítások, alkatrészcserék, melyek nem meghibásodából, hanem a természetes elhasználódásból keletkeznek. Amúgy itt visszaolvasva én már beszámoltam 40000km -nél csereérett 2006-os fazer vezérmûtengelyekre, vagy 96-os YZF 1000 henger- dugósor csere ~37000km nél, és 2002-es ~34ekm-t futott CBR 600 fõtengelycserére érettség, 2003-as 1200-es Bandit-ok ~32 ekm-nél váltócsere 38-ekm-nél vezérmûlánccsere....Persze biztos vannak extrém kirívó a tartóságról szoló esetek is, de kevesen vesznek azért motort , hogy tögyögve közlekedjenek vele otthontól az ABC-ig. Így a megtett km-en fellépõ terhelések általában nem átlagosak, így fajsúlyuk is nagyobb. Ha a gazdája valóban hosszú távon gondolkodna (gondolkodott volna a motorban)akkor nem árulná most. számomra a Hosszú távú gondolkodás az , hogy nem kivánom már lecserélni 15-20 éven belül, vagy soha a 60 ekm-t futott 2003-as GSX1400-et. Ennek tükrében használom, ápolom, szervizelem, kényesztetem. És nem igen érdekel a használt motor ára a piacon. |
zold1 | 5747 | 2010. június 2. 22:58 |
Felnéztem egy használtmorotos oldalra. A kinézett gép a legolcsóbb jelenleg. Röhej basszus, ezeket a motoroka 1.750-ért adták tavaly egész télen újan.
|
zold1 | 5746 | 2010. június 2. 22:54 | Válasz erre: 5737 |
Nem tûnik rossz vételnek, persze az is fontos, hogy számítják be a Cibbert. Ennyi kilométert itthon nem szokás bevallani, ha meg elsõ tulajos, sokkal több nem lehet benne. Persze vannak itt elvetemültek- pl Vadász- de a többség 10 körül megy évi átlagban. Mondjuk egy motornak az a jó, ha megy. Ezt használták, az biztos. Én jobban félnék egy 3 éves géptõl, mai 5 ezret futott.
|
csabu987 | 5744 | 2010. június 2. 22:12 | Válasz erre: 5737 |
Nyugodtan vedd meg szerintem, ha írásba adják hogy nem volt törve és garit is adnak rá. Szerintem ezt a motort nem lehet széthajtani. Esetleg valaki aki a közelben lakik és ugyanilyen Banditja van, nézze meg és hallgassa meg, esetleg próbálja ki.
|
vadasz | 5743 | 2010. június 2. 16:11 | Válasz erre: 5740 |
gyári suzuki olajszûrõ olcsó ! !! ! ! olajat próbáltam eddig 5 félét.. ebbõl kettõ tetszett. egy castrol és egy olcsóbbik motul . ezeket oda vissza cseréltem négy egymást követõ ciklusban. Motul való bele. (5100 -10w-40) amúgy privátban írtam, hogy a telót is rendbe kell tenni ennyi km után. Szelepeket is szervizelni kell, kérjél jegyzõkönyvet a szelephézegokról (amiket ugye már nézniük kellett), ha ezt akkor ott helyben nem rakják a kezedbe, akkor azt nem is csinálták meg, ezesetben baj van, ugyanis azt csak akkor tudod meg hogy megcsinálják e ( mert ugye akkor ehhez ragaszkodsz) ha konkrétan ott állsz és nézed. Hirtelen ennyi. Fékbetétnek a nagy márkák mind jók... |
Yossarian | 5742 | 2010. június 2. 15:59 | Válasz erre: 5740 |
Írj pü-t Zöld1-nek. Õ szokott tudni segíteni olcsó alkatrészbeszerzésben..
|
reznor | 5741 | 2010. június 2. 15:50 | Válasz erre: 5739 |
A gáz csak az, hogy sehova nem számolják be a használt gépemet másik használtba. Újnál más már a helyzet, ott már beszámítják.
|
reznor | 5740 | 2010. június 2. 15:48 | Válasz erre: 5738 |
Tehát elképzelehtõ a gyári betétnél, hogy elmegy ennyit. Most viszont akkor csereérett. Ez van. Már nézegettem alkatrészárakat, ki milyen fékbetétre esköszik, lánckerék lánc, olajszûrõ, olaj, légszûrõ? Ezek amit általában szervízelni kell. Ha van link olcsó beszerzési forrás érdekel. Én eddig a did láncot és a jt lkánckereket találtam a legjobbnak, a hilfo olajszûrõ, meg a gyári honda gn 4 olajat hazsnáltam, eredetileg amive jött a gép. Aztán ferodo fékbetét, meg papír légszûrõ nem k&n. |
Yossarian | 5739 | 2010. június 2. 13:36 | Válasz erre: 5737 |
Mennyiért akarják adni? Én 1.3-1.4-nél többet biztos nem adnék érte. Eléggé pang a motorpiac..van kínálat rendesen. Egyébként 3 év alatt a 40e nem olyan sok. Én Augusztus óta beletettem 10e-t, az is kb. annyi arányában. Ha rendesen szervizelték, akkor komoly baja nemigen lehet. |
vadasz | 5738 | 2010. június 2. 13:04 | Válasz erre: 5737 |
Nemtom mennyiért adják... ...hasznaltauto.hu -n van sok érdemes példány, dobozokkal is... ...és jó árban. 40-et amúgy elmehet simán a gyári fék, én is valahol ott cseréltem ha jól emlékszem. |
reznor | 5737 | 2010. június 2. 12:53 |
Yossarian | 5736 | 2010. június 2. 10:39 | Válasz erre: 5732 |
Mindig öröm ilyen pozitív hozzászólást olvasni :) Ilyenre mondják, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak már nincs szüksége ellenségre :) |
tsanyi | 5735 | 2010. június 2. 08:26 | Válasz erre: 5734 |
Az L-el jelölik az évjáratot 2010-tõl, eddig K volt ezután L van.
|
Kazam | 5734 | 2010. június 2. 08:17 |
Suzuki oldalról: GSF1250SA 2 398 000 GSF1250SA L0 2 498 000 Mi az a L0 100eFt-ért?? |
isti1964 | 5729 | 2010. június 1. 18:39 |
Rendben jövõ héten le gyártatom a tükör hosszabbítót.A héten jelentkezzen akinek kell. Csabu,Maxxy.Ti már fel vagytok írva. |
Maxxy | 5728 | 2010. június 1. 17:41 | Válasz erre: 5722 |
isti 1964! Nekem is kell egy pár a cuccból! Mivel Pellérdre jár autónk a cégtõl hetente 1x,így amikor meglesz,akkor légyszi értesíts és az italnagykerbe leadnád mondjuk,a pénzt meg ott megkapod érte! Köszi! |
vadasz | 5726 | 2010. június 1. 10:23 | Válasz erre: 5725 |
Isti1964 és Yossarian Egy visszaigazolást még ejtsetek meg majd lécci. |
vadasz | 5725 | 2010. június 1. 10:22 |
Biztos résztvevõk: 1. Kazam 2. Kerek András +1 ember 3. Tímár Károly +1 ember 6. Isti1964 7. Gráf Dániel 8. Yossarian 9. Tóth Péter 10. Jeszek József |
vadasz | 5724 | 2010. június 1. 09:17 | Válasz erre: 5663 |
Szóval összeállt véglegesre: Szombaton reggel 9-re kell legkésõbb érkezni Nagykanizsa és Sormás között a 7-es fõút mellett Letenye irányába tartva Nagykanizsa felõl bal kéznél lévõ Sprintcamion telephelyre. Szombaton kipurcanásig, illetve egyéni igényeket figyelembe véve fogunk dolgozni, vasárnap ugynúgy 9-es kezdés mellett kb hasonlóan, esetlegesen aki elõbb menne menjen. A helyszínen WC-t lehet majd használni, de ezen kívül nem lesz más szolgáltatás, szombatra lehet hogy egy gulyáságyú bevezetésre kerül, de ez nem biztos még. Étkezés hátizsákból, vagy esetlegesen bemegyünk a városba és eszünk egy pizzát ha igény van rá. Kérek mindenkit, hogy elegendõ ásványvizet (nem kóla, nem szörp, nem tea) hozzon magával, és fogyassza reladatonként és megállásonként 1-2 decis osztásokban egész nap. Délig mindenki legalább egy üveggel, estére legalább 2 üveggel el kell hogy fogyasszon. Tapasztalatból mondodm, hogy sajnos ezt külön kell hangsúlyopzni, mert a nagy jövésmenésben egyrészt könnyen elfelejtõdik, másrészt az emberek annyira a feladatra koncentrálnak, hogy egyszerûen elfelejtik. A következményeket remélem senkinek nem kell ecsetelni. Biztos résztvevõk: 1. Kazam 2. Kerek András +1 ember 3. Tímár Károly +1 ember 6. Isti1964 7. Gráf Dániel 8. Yossarian 9. Tóth Péter Bizonytalan résztvevõk: 10. Csík Richárd Kraven közbe-közbe be-be száll, vagy nem, mert közben valami vizijármúvet fog hajtani 10 km-el odébb. Reznor és Csabu jelentkezését és jövetelét az utolsó pillanatig elfogadom. Szállást Yossarian, Kazam és Isti1964 kért, velük szombat este együtt megyünk Zalakarosra megszállni. //esetlegesen kis kerülõvel :D // A létszám és a költségek tökrében a résztvételi díj 9 ezer magyar forintra taksálódott/két napos tréning cakkunpúder/. Kérdéseket és kéréseket kérlek benneteket itt vagy privátban, illetve telefonon minnél hamarabb tegyetek fel, amennyiben felmerülnek, hogy idõben tudjak segíteni. Nemtom kükszeni fog e, de itt lesz... <iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.460802,16.927915&spn=0.022024,0.038581&t=h&z=15&output=embed"></iframe><br /><small>"http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=46.460802,16.927915&spn=0.022024,0.038581&t=h&z=15&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Nagyobb térképre váltás</a></small> ![]() |
zold1 | 5721 | 2010. május 31. 21:15 | Válasz erre: 5719 |
"hogy a pinlock a felnyitott állrésznél össze karcolja a plexit" Te, a pinlock a plexi része, azok nem tudják egymást karcolni. |
Maxxy | 5720 | 2010. május 31. 21:08 | Válasz erre: 5717 |
isti1964! Ha esztétikus,akkor én is beneveznék egy párra! Milyen csavarok kellenek hozzá? |
marko | 5719 | 2010. május 31. 20:46 |
Üdv mindenkinek! Érdeklõdõm,hogy ki mennyire van megelégedve a Nolan N-103 sisakkal. Mert többektõl is hallottam már,hogy a pinlock a felnyitott állrésznél össze karcolja a plexit. Elnézést ha nem ide illik a kérdésem,csak próbálok errõl a sisakról infókat gyûjteni. Válaszotok köszönöm! |
isti1964 | 5717 | 2010. május 31. 20:21 |
Yossarin Holnap fel hívom az öntõmestert mikor tud önteni.Ha valaki másnak is kell akkor most szóljon.Le gyártatom egyszerre. Csabú? te is érdeklõdtél. |
Yossarian | 5716 | 2010. május 31. 19:53 | Válasz erre: 5715 |
Úgy tûnik a GE alapján. Egyébként isti, nem tudnál hozni egy tükörszár hosszabbítót hozni a tréningre nekem? A többiek mondták, hogy nálad érdeklõdjek. |
TayRol | 5713 | 2010. május 31. 15:53 | Válasz erre: 5712 |
a k5-oshoz irjak a 165a tartot (ami neked is volt), es az joval olcsobb, mint a k7-e. http://static.rad.be/media/media921666697.jpg |
jo_lenne_tudni | 5712 | 2010. május 31. 15:38 | Válasz erre: 5711 |
Szerintem a ket konzol azonos. Allitani nem is probaltam rajta, mert nekem pont tokeletes. Lehet, ha valaki alacsonyabb, akkor neki kenyelmetlen. Cimboram FJR-en is a legalacsonyabb allasban volt nekem a legjobb a plexi, ott is pont vallam felett megy akkor a szel. Ha emeltem, akkor bar szelcsend lett, de duborges felerosodott. |
TayRol | 5711 | 2010. május 31. 15:29 | Válasz erre: 5709 |
es ha lehetett volna allitani, akkor meg jobb lenne a szelvedelme? mert lehet otthon keszitek hozza egy konzolt.
|
TayRol | 5710 | 2010. május 31. 15:27 | Válasz erre: 5709 |
az az erdekes, hogy a k7-hez a konzol mas cikkszamu - ergo teljesen mas - mint a K5-6, pedig ha jol tudom ugyan az a ket motornal a felfogatopont. de ha nem, akkor valaki javitson ki. ugyanis a K5-6-ra a konzol 4 ezer penz, nekem meg 7 a K7-re. kiertiezt... |